Sreda, 01.04.2015.

11:43

Hag objavio odluku o Šešelju

Tužilaštvo Haškog tribunala je objavilo odluku o žalbi Tužilaštva na odluku po zahtevu Tužilaštva da se povuče privremeno puštanje na slobodu Vojislava Šešelja.

Izvor: B92

Hag objavio odluku o Šešelju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

Goca

pre 9 godina

Nije Seselj tek tako pusten na slobodu. Znamo svi iz kog razloga je pusten. Vlada nikad nece dozvoliti da stoji "izmedju dve vatre" i sigurno ce doneti odluku koja je na prvom mestu najbolja za drzavu i za nas narod! Ocigledno nekom ne odgovara stabilna i uspesna Srbija.

Kile

pre 9 godina

Ponasanje Seselja je uvek bilo isto tako su oni znali sta ce on raditi kada bude pusten na privremenu slobodu a ovu situaciju sada koriste ne bi li unistili rejting sadasnje vlade.

Cane

pre 9 godina

Kakav je to sud koji ne donosi sam odluke nego su one dirigovane iz drugih sedista kojima nije bas odgovarao govor povodom godisnjice agresije NATO-a.

Higija

pre 9 godina

Dok je Srbija u haosu zbog Šešelja, vreme je da se Šešelj dobrovoljno vrati u Hag. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka i na putu reformi koji će nas ojačati. Srbija je na pravom putu razvoja i napretk a to očito smeta Šešelju, nastavlja da vodi politiku devedesetih godina.

planina

pre 9 godina

Haski sud se ponasa koa djecije obdaniste(djecije zajebavaliste). Ne ulazim u to kolika je odgovornost Vojina za sve sto se desavalo na ovim prostorima, to je predmet sudova, ali ne mogu da prihvatim neefikasnost Haskog suda. Za 10 godina odluka se mogla donijeti, obicnom laiku vidi da je ovo politicki sud, i da sa pravom nema veze.
Vojo je obolio u tom sudu, ja kao covjek, ne mogu da prihvation takvo maltretiranje ljudi. Sve dok se ne dokaze da je neko kriv, on je nevin, kako onda process more da traje 10 godina.
Po mnogim odlukama suda vidi se da ovaj sud ne zasluzuje postovanje, pustanje Nasera O., Gotovine,... ili visine kazni koje su dodjeljene Srbima, borimo se protiv ovakvih sudova.
Treba se boriti za nase ljude, sud okrivljujuci Voju okrivljuje Srbe i Srbiju, ne treba to olako prihvatati.
Mislim da je Hrvatska uspjela da svoje zlocinacke namjere i postupke u istoriji pripise Srbima, TO TREBA RASCISTITI JEDNOM ZA UVIJEK.
Ne mrzim nikoga, nemam nista protiv Hrvata, ali moramo pokrenuti postupak protiv Hrvatske za zlodjela u II Svjetskom ratu, za zlocine u Krajini, to mora da izadje na vidjelo, TOME SE MORA DATI VECI PUBLICITET. Mnogo zla je ucinjeno u istoriji nad Srbima, nasa reakcija je bila cak i blaga u ovom zadnjem ratu. Treba tuziti Njemcku, Austriju treba to pokrenuti sa Grcima i Rusima traziti PRAVDU. Vidite Njemci ponovo zmure/podrzavaju na nacizam u Ukrajini, Austrija, Hrvatska se navodno bore protiv Velike Srbije pa pobise milione Srba, koja ironija.

DeMil

pre 9 godina

Ocekujem da ce Pretresno vece potvrditi svoju raniju odluku, ali je ovaj incident pruzio priliku nasem premijeru da iskaze odlucan stav, te da ce se osnazena, nakon ovog izazova, nasa vlada jos lakse vratiti tekucim vitalnim pitanjima, a to je nastavak reformi, krupni privatizacioni projekti (Telekom, energetika itd), i borba za dalje ustede u javnoj potrosnji. U stvari, nakon Haskog incidenta, narod ce s vise poverenja u rukovodstvo, hrabrije zakoraciti u bolne reforme, jer u svetlu
odbrane velikih ciljeva, nasi pojedinacni svakodnevni problemi prezivljavanja, dobijaju sasvim drugaciju dimenziju. U stvari, Hag je u ovom slucaju cak doprineo daljim reformama naseg drustva, i krajnjem cilju kojem tezimo, stvaranju drustva preduzetnicke svesti (naspram prevazidjenog drustva klasne svesti).

Nikolino

pre 9 godina

Ako ce da bude da se pojavi samo i garantuje da ce se samo na sudjenje pojaviti to je onda, bar ja mislim, prihvatljivo. Ali ako misle da ce da pristane da se vrati u pritvor, pa nije lud...

Kolos

pre 9 godina

Od miša napraviše slona , čitate li vi vesti uopšte?
Tužbeno veće , tužilaštvo , žalbeno veće , sve to ne pije vodu dok sudija suda ZVANIČNO ne naloži privođenje i to pošalje kao zvaničan zahtev državi srbiji i njenim organima. Sve do toga momenta srbija nema nikakvu obavezu.

Izida

pre 9 godina

Žalosno je to što se Hag poigrava svojim odlukama, to govori o tome koliko je to ozbiljna institucija, ali i da su imali sasvim neke druge namere.

orden

pre 9 godina

Ne razumem u čemu je problem da bilo koja država uhapsi nekog građanina koji se ne odazove sam.Kakva je to onda država t.j.vlast?Nema tu ne može,već ili hoće ili neće.

Edvard Kardelj

pre 9 godina

Ovo je greska Haga, a ne Srbije. Neka ga sad oni hapse, a nas ostave na miru. Sramno je sto u medjunarodnom pravu ne vlada pravo, vec volja zapadnih sila.

Dajana

pre 9 godina

Da li je iko ocekivao da ce spaljivanje zastava EU i NATO-a proci nezapazeno?! Sam je kriv za svoju sudbinu,ratnohuskacka politika ga je tamo i odvela!

savesni gradjanin

pre 9 godina

I takva institucija nama naredjuje sta da radimo,u ranijim godinama,pa covece ovo sad sto sam procitao,znaci haoticno stanje vlada u Hagu..niko nezna sta ko treba da radi...

Judge Dredd

pre 9 godina

Ako su sudije Afanđeo i Tuzmakamedova uverene da ne postoji pravni osnov zbog kojeg bi Sudsko Veće, uopšte, pokretalo postupak za suspenzijom odluke Pretresnog Veća onda se i naše Ministarstvo Pravde mora rukovoditi dotičnom argumentacijom čim bude stigao i službeno-formalni zahtev za Šešeljevom ekstradicijom. A, takav zahtev će, nesumnjivo, pristići ! Očigledno je da će sam Šešelj iskoristiti ovu okolnost za ponovno kreiranje "političkog spektakla". Država tu ne sme ostati nema i pasivna ! Siti smo njegove histerije i njegovog divljanja ! Kako je moguće da se UVEK Šešeljevi individualni i partijski interesi UVEK poklapaju sa interesima naših protivnika i neprijatelja !? Šešelj se mora proglasiti kao PERSONA NON GRATA zbog ugražavanja vitalnih društvenih i nacionalnih interesa, ako bude odbio svaki oblik saradnje !!!

Mače

pre 9 godina

Kao da nisu znali kakav je Šešelj, dovode u pitanje svoj rad... nema smisla kakve igre igraju. Što su ga puštali ako uslovi nisu ispunjeni?

NoName

pre 9 godina

Ne volim ni jednog politicara, jer nisu normalni u glavu. A jos manje sudije koje drza coveka preko 10 godina, a nista nisu uspeli da dokazu. Sto znaci da je i dalje nevin, jer nisu dokazali suprotno.

Baksuz

pre 9 godina

I sta sad?Ako treba da se vrati neka se vrati,sam pao sam se razbio.To bi bilo gospodski posto se za gospodina izdaje.Druga je stvar sto je to sudjenje u nerazumnom roku oko cega spora mislim da nema

Ljubica

pre 9 godina

Ako je preduslov za pustanje bio da mora da bude voljan da se odazove pozivu Tribunala, ne vidim cemu Seseljeve izjave da se nece dobrovoljno vratiti u Hag. Ako i dalje zeli da bude na slobodi, on mora da ispuni preduslove koje su bili postavljeni za njegovo pustanje. Ne razumem zasto ovakvim prepucavanjem sa Hagom zeli da naskodi nasoj drzavi.

Axiom

pre 9 godina

Sve dok je odluka tužilaštva "adresirana" isključivo na Vojislava Šešelja, to jest, sve dok iz haškog tribunala ne stiga službeni zahtev o ekstradiciji, država Srbija NIJE u obavez čak ni da reaguje na ovakvu odluku sudilaštva. Ipak, jeasno je da će takav zahtev uskoro stići u republičko Ministarstvo Pravde i ODMAH se mora tim pravnika ljudi koji će artikulisati odgovarajuću reakciju, čisto formalno-pravnog karaktera, i to u skladu sa sugestijama koje je Florens Artman otvoreno iznela, koliko juče. Takođe, država mora pranaći način da pridobije Šešeljevu saglasnost da odgovarajući lekarski nalaze dostave Sudskom Veću "haškog tribunala".

Mulinex

pre 9 godina

Iako je Šešelj svo vreme provedeno na slobodi, ko pušten sa lanca, pokušavao na svaki način pokušavao da izazove, predstavnike vlasti da uđu u polemiku sa njim, vlada treba da zaštiti njegove interese, kao građanina ove države!

Lokica

pre 9 godina

Sve u svemu mnogo grašaka sa strane haškog tribunala i sad sve treba preko Srbije da se slomi! Vrlo je važno da vlada poštuje zakone Srbije i na pravi nači odgovori na ove zahteve iz Haga!

Dejance

pre 9 godina

Odluka suda je na nivou deteta od 5 godina, te ga pustaju na slobodu, te ga hoce nazad. Nisu oni amateri i nije da ne poznaju Seselja vec je sve to jedna unapred isplanirana akcija da se destabilizuje i zavadi Srbija.

aleksej

pre 9 godina

Ipak je Šešelj potcenio svoje mogućnosti i svoja prava !
Sa sudom se nije igrati ,baš me zanima koji je njegov sledeći korak ,s ' obzirom da uživa u medijskoj pažnji .
Takođe je dobro upoznat ,da naša vlada mora da sprovede nalog suda ,
u protivnom ,slede neke sankcije od Saveta bezbednosti .

Che

pre 9 godina

"Tužilaštvo tvrdi da privremeno puštanje na slobodu može biti naloženo samo ako su ispunjena dva ključna preduslova, da se pretresno veće uverilo da će se optuženi pojaviti na suđenju i da neće predstavljati opasnost ni za jednu žrtvu, svedoka ili drugo lice."


Naravno u slucaju Haradinaja, dozoljeno je svako likvidiranje i lisavanje zivota zrtava, svedoka ili drugih lica...

Vlada

pre 9 godina

Bla, bla, truć, truć. Sve je u Hagu bilo poznato kako će se Šešelj ponašati i šta će raditi. Imali su prilike 12 godina da upoznaju Šešelja, sam im je Šešelj rekao kako će se ponašati. Nikakve uslove Hag nije postavio, zato Šešelj nije ništa mogao ni da prekrši. Izbacili su čoveka kao kilo brašna. I šta sada hoće-

detektiv

pre 9 godina

"Tužilaštvo Haškog tribunala je objavilo odluku o žalbi Tužilaštva na odluku po zahtevu Tužilaštva da se povuče privremeno puštanje na slobodu Vojislava Šešelja."

Ko je kome šta ja ništa ne razumem. Ma da li je i važno.

Dada

pre 9 godina

Cela situacija postaje malo smešna i liči na veliku igru zapada sa Srbijom. Samo su prevideli da Srbija nije više ono što je bila,a premijer voli izazove pre dolaska do cilja!

Talija

pre 9 godina

Puste ga, traze ga nazad, a sada opet kazu da ga pozivaju da bi razmotrili slucaj da ga puste. Ko je ovde lud? Jel to seselj nije ispunio sve sto su mu naredili

Ninoslav

pre 9 godina

Politički sam potpuno suprotan stavovima Vojislava Šešelja, ali bih ovim putem pozvao međunarodni sud pravde da umesto što bolesnog čoveka vuku tamo amo, posle 12 godina donesu presudu za suđenje koje je ZAVRŠENO pre 3 godine. Dakle umesto što se bave puštanjem na slobodu ili vraćanjem u pritvor da se pozabave donošenjem PRESUDE, jer jedino to ima smisla posle svih ovih godina.

breskvica

pre 9 godina

Sve sami izgovori i predpostavke. Svi znamo tacan razlog njegovog pustanja iz Haga. Posto primarni cilj nije izvrsen, onda su resili da njegovim vracanjem izazovu i naruse stabilnost zemlje.

Artemida

pre 9 godina

Tužilaštvo je i samo navelo da nijedan uslov za pustanje na privremenu slobodu nije ispunjeno a da je opet pušten, pa ja nevidim drugi zaključak osim toga da je poslat da izaziva nerede.

da zakljucimo

pre 9 godina

Sve u svemu, njegov predugacak jezik ce ga ponovo kostati slobode. Posto ga i u Hagu drze zbog tog istog jezika, s obzirom da ga ni za sta drugo ne terete.

Cule

pre 9 godina

Opet se Srbija stavlja u magarecu klupu,a nas osiromasen ponizen i unesrecen narod zeli samo da vrati svoje ekonomsko i socijalno dostojanstvo.

Rada

pre 9 godina

Haski tribunal te nije uzeo ovo u obzir, te nije razmatrano ono, pa cime se onda bavite, osim sto nosite ona smesna odela iz 15-og veka? Samo su napravili problem, ne vlasti ili opoziciji, vec srpskom narodu! Ne treba narusavati nas ugled, vec njihove greske sami neka ispravljaju i nateraju ih da ceo svet zna kako su oni pogresili! Dosta je bre vise da nam svako kome se hoce, kalja ugled drzave i naroda!

aNa

pre 9 godina

Sam je kriv za novonastalu situaciju.
Nakon povratka ,umesto da se posveti svojoj porodici i lečenju svoje bolesti ,on je smatrao da je toliko moćan i jak i da može napraviti neki preokret na našoj političkoj sceni .Kada je video da Vučić i Nikolić imaju veliku podršku naroda i da on tu ne može ništa ,proradila je njegova sujeta .

Šef

pre 9 godina

Došao je i taj dan, ovo je nešto što nismo mogli predvideti, jadno je što Šešelj dozvoljava da ga koriste kao oruđe zarad izazivanja turbulencija u Srbiji.

Trajce

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da se ovako ponašaju u Hagu, pa nisu oni tamo mala deca, iskusni su stručnjaci što se tiče prava na svetskom nivou a ovakve neke stvari pišu i izjavljuju, kao potkrala se greška. Strašno!

Talija

pre 9 godina

Puste ga, traze ga nazad, a sada opet kazu da ga pozivaju da bi razmotrili slucaj da ga puste. Ko je ovde lud? Jel to seselj nije ispunio sve sto su mu naredili

Mače

pre 9 godina

Kao da nisu znali kakav je Šešelj, dovode u pitanje svoj rad... nema smisla kakve igre igraju. Što su ga puštali ako uslovi nisu ispunjeni?

Axiom

pre 9 godina

Sve dok je odluka tužilaštva "adresirana" isključivo na Vojislava Šešelja, to jest, sve dok iz haškog tribunala ne stiga službeni zahtev o ekstradiciji, država Srbija NIJE u obavez čak ni da reaguje na ovakvu odluku sudilaštva. Ipak, jeasno je da će takav zahtev uskoro stići u republičko Ministarstvo Pravde i ODMAH se mora tim pravnika ljudi koji će artikulisati odgovarajuću reakciju, čisto formalno-pravnog karaktera, i to u skladu sa sugestijama koje je Florens Artman otvoreno iznela, koliko juče. Takođe, država mora pranaći način da pridobije Šešeljevu saglasnost da odgovarajući lekarski nalaze dostave Sudskom Veću "haškog tribunala".

Dajana

pre 9 godina

Da li je iko ocekivao da ce spaljivanje zastava EU i NATO-a proci nezapazeno?! Sam je kriv za svoju sudbinu,ratnohuskacka politika ga je tamo i odvela!

Che

pre 9 godina

"Tužilaštvo tvrdi da privremeno puštanje na slobodu može biti naloženo samo ako su ispunjena dva ključna preduslova, da se pretresno veće uverilo da će se optuženi pojaviti na suđenju i da neće predstavljati opasnost ni za jednu žrtvu, svedoka ili drugo lice."


Naravno u slucaju Haradinaja, dozoljeno je svako likvidiranje i lisavanje zivota zrtava, svedoka ili drugih lica...

aNa

pre 9 godina

Sam je kriv za novonastalu situaciju.
Nakon povratka ,umesto da se posveti svojoj porodici i lečenju svoje bolesti ,on je smatrao da je toliko moćan i jak i da može napraviti neki preokret na našoj političkoj sceni .Kada je video da Vučić i Nikolić imaju veliku podršku naroda i da on tu ne može ništa ,proradila je njegova sujeta .

Edvard Kardelj

pre 9 godina

Ovo je greska Haga, a ne Srbije. Neka ga sad oni hapse, a nas ostave na miru. Sramno je sto u medjunarodnom pravu ne vlada pravo, vec volja zapadnih sila.

Dejance

pre 9 godina

Odluka suda je na nivou deteta od 5 godina, te ga pustaju na slobodu, te ga hoce nazad. Nisu oni amateri i nije da ne poznaju Seselja vec je sve to jedna unapred isplanirana akcija da se destabilizuje i zavadi Srbija.

Vlada

pre 9 godina

Bla, bla, truć, truć. Sve je u Hagu bilo poznato kako će se Šešelj ponašati i šta će raditi. Imali su prilike 12 godina da upoznaju Šešelja, sam im je Šešelj rekao kako će se ponašati. Nikakve uslove Hag nije postavio, zato Šešelj nije ništa mogao ni da prekrši. Izbacili su čoveka kao kilo brašna. I šta sada hoće-

Judge Dredd

pre 9 godina

Ako su sudije Afanđeo i Tuzmakamedova uverene da ne postoji pravni osnov zbog kojeg bi Sudsko Veće, uopšte, pokretalo postupak za suspenzijom odluke Pretresnog Veća onda se i naše Ministarstvo Pravde mora rukovoditi dotičnom argumentacijom čim bude stigao i službeno-formalni zahtev za Šešeljevom ekstradicijom. A, takav zahtev će, nesumnjivo, pristići ! Očigledno je da će sam Šešelj iskoristiti ovu okolnost za ponovno kreiranje "političkog spektakla". Država tu ne sme ostati nema i pasivna ! Siti smo njegove histerije i njegovog divljanja ! Kako je moguće da se UVEK Šešeljevi individualni i partijski interesi UVEK poklapaju sa interesima naših protivnika i neprijatelja !? Šešelj se mora proglasiti kao PERSONA NON GRATA zbog ugražavanja vitalnih društvenih i nacionalnih interesa, ako bude odbio svaki oblik saradnje !!!

Ninoslav

pre 9 godina

Politički sam potpuno suprotan stavovima Vojislava Šešelja, ali bih ovim putem pozvao međunarodni sud pravde da umesto što bolesnog čoveka vuku tamo amo, posle 12 godina donesu presudu za suđenje koje je ZAVRŠENO pre 3 godine. Dakle umesto što se bave puštanjem na slobodu ili vraćanjem u pritvor da se pozabave donošenjem PRESUDE, jer jedino to ima smisla posle svih ovih godina.

Ljubica

pre 9 godina

Ako je preduslov za pustanje bio da mora da bude voljan da se odazove pozivu Tribunala, ne vidim cemu Seseljeve izjave da se nece dobrovoljno vratiti u Hag. Ako i dalje zeli da bude na slobodi, on mora da ispuni preduslove koje su bili postavljeni za njegovo pustanje. Ne razumem zasto ovakvim prepucavanjem sa Hagom zeli da naskodi nasoj drzavi.

da zakljucimo

pre 9 godina

Sve u svemu, njegov predugacak jezik ce ga ponovo kostati slobode. Posto ga i u Hagu drze zbog tog istog jezika, s obzirom da ga ni za sta drugo ne terete.

breskvica

pre 9 godina

Sve sami izgovori i predpostavke. Svi znamo tacan razlog njegovog pustanja iz Haga. Posto primarni cilj nije izvrsen, onda su resili da njegovim vracanjem izazovu i naruse stabilnost zemlje.

detektiv

pre 9 godina

"Tužilaštvo Haškog tribunala je objavilo odluku o žalbi Tužilaštva na odluku po zahtevu Tužilaštva da se povuče privremeno puštanje na slobodu Vojislava Šešelja."

Ko je kome šta ja ništa ne razumem. Ma da li je i važno.

Šef

pre 9 godina

Došao je i taj dan, ovo je nešto što nismo mogli predvideti, jadno je što Šešelj dozvoljava da ga koriste kao oruđe zarad izazivanja turbulencija u Srbiji.

Cule

pre 9 godina

Opet se Srbija stavlja u magarecu klupu,a nas osiromasen ponizen i unesrecen narod zeli samo da vrati svoje ekonomsko i socijalno dostojanstvo.

Artemida

pre 9 godina

Tužilaštvo je i samo navelo da nijedan uslov za pustanje na privremenu slobodu nije ispunjeno a da je opet pušten, pa ja nevidim drugi zaključak osim toga da je poslat da izaziva nerede.

Rada

pre 9 godina

Haski tribunal te nije uzeo ovo u obzir, te nije razmatrano ono, pa cime se onda bavite, osim sto nosite ona smesna odela iz 15-og veka? Samo su napravili problem, ne vlasti ili opoziciji, vec srpskom narodu! Ne treba narusavati nas ugled, vec njihove greske sami neka ispravljaju i nateraju ih da ceo svet zna kako su oni pogresili! Dosta je bre vise da nam svako kome se hoce, kalja ugled drzave i naroda!

Baksuz

pre 9 godina

I sta sad?Ako treba da se vrati neka se vrati,sam pao sam se razbio.To bi bilo gospodski posto se za gospodina izdaje.Druga je stvar sto je to sudjenje u nerazumnom roku oko cega spora mislim da nema

Mulinex

pre 9 godina

Iako je Šešelj svo vreme provedeno na slobodi, ko pušten sa lanca, pokušavao na svaki način pokušavao da izazove, predstavnike vlasti da uđu u polemiku sa njim, vlada treba da zaštiti njegove interese, kao građanina ove države!

aleksej

pre 9 godina

Ipak je Šešelj potcenio svoje mogućnosti i svoja prava !
Sa sudom se nije igrati ,baš me zanima koji je njegov sledeći korak ,s ' obzirom da uživa u medijskoj pažnji .
Takođe je dobro upoznat ,da naša vlada mora da sprovede nalog suda ,
u protivnom ,slede neke sankcije od Saveta bezbednosti .

Dada

pre 9 godina

Cela situacija postaje malo smešna i liči na veliku igru zapada sa Srbijom. Samo su prevideli da Srbija nije više ono što je bila,a premijer voli izazove pre dolaska do cilja!

Lokica

pre 9 godina

Sve u svemu mnogo grašaka sa strane haškog tribunala i sad sve treba preko Srbije da se slomi! Vrlo je važno da vlada poštuje zakone Srbije i na pravi nači odgovori na ove zahteve iz Haga!

planina

pre 9 godina

Haski sud se ponasa koa djecije obdaniste(djecije zajebavaliste). Ne ulazim u to kolika je odgovornost Vojina za sve sto se desavalo na ovim prostorima, to je predmet sudova, ali ne mogu da prihvatim neefikasnost Haskog suda. Za 10 godina odluka se mogla donijeti, obicnom laiku vidi da je ovo politicki sud, i da sa pravom nema veze.
Vojo je obolio u tom sudu, ja kao covjek, ne mogu da prihvation takvo maltretiranje ljudi. Sve dok se ne dokaze da je neko kriv, on je nevin, kako onda process more da traje 10 godina.
Po mnogim odlukama suda vidi se da ovaj sud ne zasluzuje postovanje, pustanje Nasera O., Gotovine,... ili visine kazni koje su dodjeljene Srbima, borimo se protiv ovakvih sudova.
Treba se boriti za nase ljude, sud okrivljujuci Voju okrivljuje Srbe i Srbiju, ne treba to olako prihvatati.
Mislim da je Hrvatska uspjela da svoje zlocinacke namjere i postupke u istoriji pripise Srbima, TO TREBA RASCISTITI JEDNOM ZA UVIJEK.
Ne mrzim nikoga, nemam nista protiv Hrvata, ali moramo pokrenuti postupak protiv Hrvatske za zlodjela u II Svjetskom ratu, za zlocine u Krajini, to mora da izadje na vidjelo, TOME SE MORA DATI VECI PUBLICITET. Mnogo zla je ucinjeno u istoriji nad Srbima, nasa reakcija je bila cak i blaga u ovom zadnjem ratu. Treba tuziti Njemcku, Austriju treba to pokrenuti sa Grcima i Rusima traziti PRAVDU. Vidite Njemci ponovo zmure/podrzavaju na nacizam u Ukrajini, Austrija, Hrvatska se navodno bore protiv Velike Srbije pa pobise milione Srba, koja ironija.

Trajce

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da se ovako ponašaju u Hagu, pa nisu oni tamo mala deca, iskusni su stručnjaci što se tiče prava na svetskom nivou a ovakve neke stvari pišu i izjavljuju, kao potkrala se greška. Strašno!

savesni gradjanin

pre 9 godina

I takva institucija nama naredjuje sta da radimo,u ranijim godinama,pa covece ovo sad sto sam procitao,znaci haoticno stanje vlada u Hagu..niko nezna sta ko treba da radi...

Izida

pre 9 godina

Žalosno je to što se Hag poigrava svojim odlukama, to govori o tome koliko je to ozbiljna institucija, ali i da su imali sasvim neke druge namere.

DeMil

pre 9 godina

Ocekujem da ce Pretresno vece potvrditi svoju raniju odluku, ali je ovaj incident pruzio priliku nasem premijeru da iskaze odlucan stav, te da ce se osnazena, nakon ovog izazova, nasa vlada jos lakse vratiti tekucim vitalnim pitanjima, a to je nastavak reformi, krupni privatizacioni projekti (Telekom, energetika itd), i borba za dalje ustede u javnoj potrosnji. U stvari, nakon Haskog incidenta, narod ce s vise poverenja u rukovodstvo, hrabrije zakoraciti u bolne reforme, jer u svetlu
odbrane velikih ciljeva, nasi pojedinacni svakodnevni problemi prezivljavanja, dobijaju sasvim drugaciju dimenziju. U stvari, Hag je u ovom slucaju cak doprineo daljim reformama naseg drustva, i krajnjem cilju kojem tezimo, stvaranju drustva preduzetnicke svesti (naspram prevazidjenog drustva klasne svesti).

Higija

pre 9 godina

Dok je Srbija u haosu zbog Šešelja, vreme je da se Šešelj dobrovoljno vrati u Hag. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka i na putu reformi koji će nas ojačati. Srbija je na pravom putu razvoja i napretk a to očito smeta Šešelju, nastavlja da vodi politiku devedesetih godina.

Nikolino

pre 9 godina

Ako ce da bude da se pojavi samo i garantuje da ce se samo na sudjenje pojaviti to je onda, bar ja mislim, prihvatljivo. Ali ako misle da ce da pristane da se vrati u pritvor, pa nije lud...

Kolos

pre 9 godina

Od miša napraviše slona , čitate li vi vesti uopšte?
Tužbeno veće , tužilaštvo , žalbeno veće , sve to ne pije vodu dok sudija suda ZVANIČNO ne naloži privođenje i to pošalje kao zvaničan zahtev državi srbiji i njenim organima. Sve do toga momenta srbija nema nikakvu obavezu.

NoName

pre 9 godina

Ne volim ni jednog politicara, jer nisu normalni u glavu. A jos manje sudije koje drza coveka preko 10 godina, a nista nisu uspeli da dokazu. Sto znaci da je i dalje nevin, jer nisu dokazali suprotno.

orden

pre 9 godina

Ne razumem u čemu je problem da bilo koja država uhapsi nekog građanina koji se ne odazove sam.Kakva je to onda država t.j.vlast?Nema tu ne može,već ili hoće ili neće.

Kile

pre 9 godina

Ponasanje Seselja je uvek bilo isto tako su oni znali sta ce on raditi kada bude pusten na privremenu slobodu a ovu situaciju sada koriste ne bi li unistili rejting sadasnje vlade.

Cane

pre 9 godina

Kakav je to sud koji ne donosi sam odluke nego su one dirigovane iz drugih sedista kojima nije bas odgovarao govor povodom godisnjice agresije NATO-a.

Goca

pre 9 godina

Nije Seselj tek tako pusten na slobodu. Znamo svi iz kog razloga je pusten. Vlada nikad nece dozvoliti da stoji "izmedju dve vatre" i sigurno ce doneti odluku koja je na prvom mestu najbolja za drzavu i za nas narod! Ocigledno nekom ne odgovara stabilna i uspesna Srbija.

Kolos

pre 9 godina

Od miša napraviše slona , čitate li vi vesti uopšte?
Tužbeno veće , tužilaštvo , žalbeno veće , sve to ne pije vodu dok sudija suda ZVANIČNO ne naloži privođenje i to pošalje kao zvaničan zahtev državi srbiji i njenim organima. Sve do toga momenta srbija nema nikakvu obavezu.

orden

pre 9 godina

Ne razumem u čemu je problem da bilo koja država uhapsi nekog građanina koji se ne odazove sam.Kakva je to onda država t.j.vlast?Nema tu ne može,već ili hoće ili neće.

NoName

pre 9 godina

Ne volim ni jednog politicara, jer nisu normalni u glavu. A jos manje sudije koje drza coveka preko 10 godina, a nista nisu uspeli da dokazu. Sto znaci da je i dalje nevin, jer nisu dokazali suprotno.

Dajana

pre 9 godina

Da li je iko ocekivao da ce spaljivanje zastava EU i NATO-a proci nezapazeno?! Sam je kriv za svoju sudbinu,ratnohuskacka politika ga je tamo i odvela!

aNa

pre 9 godina

Sam je kriv za novonastalu situaciju.
Nakon povratka ,umesto da se posveti svojoj porodici i lečenju svoje bolesti ,on je smatrao da je toliko moćan i jak i da može napraviti neki preokret na našoj političkoj sceni .Kada je video da Vučić i Nikolić imaju veliku podršku naroda i da on tu ne može ništa ,proradila je njegova sujeta .

Šef

pre 9 godina

Došao je i taj dan, ovo je nešto što nismo mogli predvideti, jadno je što Šešelj dozvoljava da ga koriste kao oruđe zarad izazivanja turbulencija u Srbiji.

breskvica

pre 9 godina

Sve sami izgovori i predpostavke. Svi znamo tacan razlog njegovog pustanja iz Haga. Posto primarni cilj nije izvrsen, onda su resili da njegovim vracanjem izazovu i naruse stabilnost zemlje.

DeMil

pre 9 godina

Ocekujem da ce Pretresno vece potvrditi svoju raniju odluku, ali je ovaj incident pruzio priliku nasem premijeru da iskaze odlucan stav, te da ce se osnazena, nakon ovog izazova, nasa vlada jos lakse vratiti tekucim vitalnim pitanjima, a to je nastavak reformi, krupni privatizacioni projekti (Telekom, energetika itd), i borba za dalje ustede u javnoj potrosnji. U stvari, nakon Haskog incidenta, narod ce s vise poverenja u rukovodstvo, hrabrije zakoraciti u bolne reforme, jer u svetlu
odbrane velikih ciljeva, nasi pojedinacni svakodnevni problemi prezivljavanja, dobijaju sasvim drugaciju dimenziju. U stvari, Hag je u ovom slucaju cak doprineo daljim reformama naseg drustva, i krajnjem cilju kojem tezimo, stvaranju drustva preduzetnicke svesti (naspram prevazidjenog drustva klasne svesti).

Cule

pre 9 godina

Opet se Srbija stavlja u magarecu klupu,a nas osiromasen ponizen i unesrecen narod zeli samo da vrati svoje ekonomsko i socijalno dostojanstvo.

Dada

pre 9 godina

Cela situacija postaje malo smešna i liči na veliku igru zapada sa Srbijom. Samo su prevideli da Srbija nije više ono što je bila,a premijer voli izazove pre dolaska do cilja!

Talija

pre 9 godina

Puste ga, traze ga nazad, a sada opet kazu da ga pozivaju da bi razmotrili slucaj da ga puste. Ko je ovde lud? Jel to seselj nije ispunio sve sto su mu naredili

aleksej

pre 9 godina

Ipak je Šešelj potcenio svoje mogućnosti i svoja prava !
Sa sudom se nije igrati ,baš me zanima koji je njegov sledeći korak ,s ' obzirom da uživa u medijskoj pažnji .
Takođe je dobro upoznat ,da naša vlada mora da sprovede nalog suda ,
u protivnom ,slede neke sankcije od Saveta bezbednosti .

Judge Dredd

pre 9 godina

Ako su sudije Afanđeo i Tuzmakamedova uverene da ne postoji pravni osnov zbog kojeg bi Sudsko Veće, uopšte, pokretalo postupak za suspenzijom odluke Pretresnog Veća onda se i naše Ministarstvo Pravde mora rukovoditi dotičnom argumentacijom čim bude stigao i službeno-formalni zahtev za Šešeljevom ekstradicijom. A, takav zahtev će, nesumnjivo, pristići ! Očigledno je da će sam Šešelj iskoristiti ovu okolnost za ponovno kreiranje "političkog spektakla". Država tu ne sme ostati nema i pasivna ! Siti smo njegove histerije i njegovog divljanja ! Kako je moguće da se UVEK Šešeljevi individualni i partijski interesi UVEK poklapaju sa interesima naših protivnika i neprijatelja !? Šešelj se mora proglasiti kao PERSONA NON GRATA zbog ugražavanja vitalnih društvenih i nacionalnih interesa, ako bude odbio svaki oblik saradnje !!!

Edvard Kardelj

pre 9 godina

Ovo je greska Haga, a ne Srbije. Neka ga sad oni hapse, a nas ostave na miru. Sramno je sto u medjunarodnom pravu ne vlada pravo, vec volja zapadnih sila.

Ljubica

pre 9 godina

Ako je preduslov za pustanje bio da mora da bude voljan da se odazove pozivu Tribunala, ne vidim cemu Seseljeve izjave da se nece dobrovoljno vratiti u Hag. Ako i dalje zeli da bude na slobodi, on mora da ispuni preduslove koje su bili postavljeni za njegovo pustanje. Ne razumem zasto ovakvim prepucavanjem sa Hagom zeli da naskodi nasoj drzavi.

Mulinex

pre 9 godina

Iako je Šešelj svo vreme provedeno na slobodi, ko pušten sa lanca, pokušavao na svaki način pokušavao da izazove, predstavnike vlasti da uđu u polemiku sa njim, vlada treba da zaštiti njegove interese, kao građanina ove države!

Baksuz

pre 9 godina

I sta sad?Ako treba da se vrati neka se vrati,sam pao sam se razbio.To bi bilo gospodski posto se za gospodina izdaje.Druga je stvar sto je to sudjenje u nerazumnom roku oko cega spora mislim da nema

da zakljucimo

pre 9 godina

Sve u svemu, njegov predugacak jezik ce ga ponovo kostati slobode. Posto ga i u Hagu drze zbog tog istog jezika, s obzirom da ga ni za sta drugo ne terete.

Trajce

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da se ovako ponašaju u Hagu, pa nisu oni tamo mala deca, iskusni su stručnjaci što se tiče prava na svetskom nivou a ovakve neke stvari pišu i izjavljuju, kao potkrala se greška. Strašno!

Dejance

pre 9 godina

Odluka suda je na nivou deteta od 5 godina, te ga pustaju na slobodu, te ga hoce nazad. Nisu oni amateri i nije da ne poznaju Seselja vec je sve to jedna unapred isplanirana akcija da se destabilizuje i zavadi Srbija.

Rada

pre 9 godina

Haski tribunal te nije uzeo ovo u obzir, te nije razmatrano ono, pa cime se onda bavite, osim sto nosite ona smesna odela iz 15-og veka? Samo su napravili problem, ne vlasti ili opoziciji, vec srpskom narodu! Ne treba narusavati nas ugled, vec njihove greske sami neka ispravljaju i nateraju ih da ceo svet zna kako su oni pogresili! Dosta je bre vise da nam svako kome se hoce, kalja ugled drzave i naroda!

Axiom

pre 9 godina

Sve dok je odluka tužilaštva "adresirana" isključivo na Vojislava Šešelja, to jest, sve dok iz haškog tribunala ne stiga službeni zahtev o ekstradiciji, država Srbija NIJE u obavez čak ni da reaguje na ovakvu odluku sudilaštva. Ipak, jeasno je da će takav zahtev uskoro stići u republičko Ministarstvo Pravde i ODMAH se mora tim pravnika ljudi koji će artikulisati odgovarajuću reakciju, čisto formalno-pravnog karaktera, i to u skladu sa sugestijama koje je Florens Artman otvoreno iznela, koliko juče. Takođe, država mora pranaći način da pridobije Šešeljevu saglasnost da odgovarajući lekarski nalaze dostave Sudskom Veću "haškog tribunala".

Artemida

pre 9 godina

Tužilaštvo je i samo navelo da nijedan uslov za pustanje na privremenu slobodu nije ispunjeno a da je opet pušten, pa ja nevidim drugi zaključak osim toga da je poslat da izaziva nerede.

Mače

pre 9 godina

Kao da nisu znali kakav je Šešelj, dovode u pitanje svoj rad... nema smisla kakve igre igraju. Što su ga puštali ako uslovi nisu ispunjeni?

Higija

pre 9 godina

Dok je Srbija u haosu zbog Šešelja, vreme je da se Šešelj dobrovoljno vrati u Hag. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka i na putu reformi koji će nas ojačati. Srbija je na pravom putu razvoja i napretk a to očito smeta Šešelju, nastavlja da vodi politiku devedesetih godina.

Lokica

pre 9 godina

Sve u svemu mnogo grašaka sa strane haškog tribunala i sad sve treba preko Srbije da se slomi! Vrlo je važno da vlada poštuje zakone Srbije i na pravi nači odgovori na ove zahteve iz Haga!

Ninoslav

pre 9 godina

Politički sam potpuno suprotan stavovima Vojislava Šešelja, ali bih ovim putem pozvao međunarodni sud pravde da umesto što bolesnog čoveka vuku tamo amo, posle 12 godina donesu presudu za suđenje koje je ZAVRŠENO pre 3 godine. Dakle umesto što se bave puštanjem na slobodu ili vraćanjem u pritvor da se pozabave donošenjem PRESUDE, jer jedino to ima smisla posle svih ovih godina.

savesni gradjanin

pre 9 godina

I takva institucija nama naredjuje sta da radimo,u ranijim godinama,pa covece ovo sad sto sam procitao,znaci haoticno stanje vlada u Hagu..niko nezna sta ko treba da radi...

Izida

pre 9 godina

Žalosno je to što se Hag poigrava svojim odlukama, to govori o tome koliko je to ozbiljna institucija, ali i da su imali sasvim neke druge namere.

planina

pre 9 godina

Haski sud se ponasa koa djecije obdaniste(djecije zajebavaliste). Ne ulazim u to kolika je odgovornost Vojina za sve sto se desavalo na ovim prostorima, to je predmet sudova, ali ne mogu da prihvatim neefikasnost Haskog suda. Za 10 godina odluka se mogla donijeti, obicnom laiku vidi da je ovo politicki sud, i da sa pravom nema veze.
Vojo je obolio u tom sudu, ja kao covjek, ne mogu da prihvation takvo maltretiranje ljudi. Sve dok se ne dokaze da je neko kriv, on je nevin, kako onda process more da traje 10 godina.
Po mnogim odlukama suda vidi se da ovaj sud ne zasluzuje postovanje, pustanje Nasera O., Gotovine,... ili visine kazni koje su dodjeljene Srbima, borimo se protiv ovakvih sudova.
Treba se boriti za nase ljude, sud okrivljujuci Voju okrivljuje Srbe i Srbiju, ne treba to olako prihvatati.
Mislim da je Hrvatska uspjela da svoje zlocinacke namjere i postupke u istoriji pripise Srbima, TO TREBA RASCISTITI JEDNOM ZA UVIJEK.
Ne mrzim nikoga, nemam nista protiv Hrvata, ali moramo pokrenuti postupak protiv Hrvatske za zlodjela u II Svjetskom ratu, za zlocine u Krajini, to mora da izadje na vidjelo, TOME SE MORA DATI VECI PUBLICITET. Mnogo zla je ucinjeno u istoriji nad Srbima, nasa reakcija je bila cak i blaga u ovom zadnjem ratu. Treba tuziti Njemcku, Austriju treba to pokrenuti sa Grcima i Rusima traziti PRAVDU. Vidite Njemci ponovo zmure/podrzavaju na nacizam u Ukrajini, Austrija, Hrvatska se navodno bore protiv Velike Srbije pa pobise milione Srba, koja ironija.

Vlada

pre 9 godina

Bla, bla, truć, truć. Sve je u Hagu bilo poznato kako će se Šešelj ponašati i šta će raditi. Imali su prilike 12 godina da upoznaju Šešelja, sam im je Šešelj rekao kako će se ponašati. Nikakve uslove Hag nije postavio, zato Šešelj nije ništa mogao ni da prekrši. Izbacili su čoveka kao kilo brašna. I šta sada hoće-

Che

pre 9 godina

"Tužilaštvo tvrdi da privremeno puštanje na slobodu može biti naloženo samo ako su ispunjena dva ključna preduslova, da se pretresno veće uverilo da će se optuženi pojaviti na suđenju i da neće predstavljati opasnost ni za jednu žrtvu, svedoka ili drugo lice."


Naravno u slucaju Haradinaja, dozoljeno je svako likvidiranje i lisavanje zivota zrtava, svedoka ili drugih lica...

detektiv

pre 9 godina

"Tužilaštvo Haškog tribunala je objavilo odluku o žalbi Tužilaštva na odluku po zahtevu Tužilaštva da se povuče privremeno puštanje na slobodu Vojislava Šešelja."

Ko je kome šta ja ništa ne razumem. Ma da li je i važno.

Nikolino

pre 9 godina

Ako ce da bude da se pojavi samo i garantuje da ce se samo na sudjenje pojaviti to je onda, bar ja mislim, prihvatljivo. Ali ako misle da ce da pristane da se vrati u pritvor, pa nije lud...

Goca

pre 9 godina

Nije Seselj tek tako pusten na slobodu. Znamo svi iz kog razloga je pusten. Vlada nikad nece dozvoliti da stoji "izmedju dve vatre" i sigurno ce doneti odluku koja je na prvom mestu najbolja za drzavu i za nas narod! Ocigledno nekom ne odgovara stabilna i uspesna Srbija.

Kile

pre 9 godina

Ponasanje Seselja je uvek bilo isto tako su oni znali sta ce on raditi kada bude pusten na privremenu slobodu a ovu situaciju sada koriste ne bi li unistili rejting sadasnje vlade.

Cane

pre 9 godina

Kakav je to sud koji ne donosi sam odluke nego su one dirigovane iz drugih sedista kojima nije bas odgovarao govor povodom godisnjice agresije NATO-a.