Subota, 28.03.2015.

15:19

Lorbek o DV: Nećemo preko medija

Predsednik ABA lige Radovan Lorbek rekao je da razume pritisak posle optužbi trenera Partizana Duška Vujoševića na račun čelnika regionalnog takmičenja.

Izvor: JT

Lorbek o DV: Neæemo preko medija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

bojaaan

pre 9 godina

Neverovatno kako ovaj Vujošević pokušava da izvrši pritisak na čelne ljude aba lige i sudije pred odlučujući meč u borbi za evroligu. Setimo se samo finala naše lige i protekcije koju su imali pojedini igrači partizana,pre svih Bogdan Bogdanović. Odnos slobodnih bacanja je bio skoro pa duplo veći u korist partizana.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Tony Soprano, 28. mart 2015 15:41)

Pa kad niko od panterčića nije mogao da ga čuva!
(orange party, 28. mart 2015 16:46)

A kosarkasi Darusafake, Turk Telekoma i ostalih turskih "velikana" ga mogu cuvati? Protiv njih se nije vidio na terenu. Jbg Tursku ligu ne sudi Belosevic sta ces...

bojan

pre 9 godina

Često se pominje da je ABA privatna liga i da bi trebali savezi voditi i imati uticaj. Ok, a što bi bilo onda bolje? Čisto iz radoznalosti me zanima :) Jel bi sudili bolji suci, bila bolja organizacija, marketing pa tako više sponzora, savezi bi dobili "veliki" novac koji sada dobiju privatni vlasnici? Ako bi bilo nešto o novcu onda bi bilo bar za neke klubove to još slabije jer ako se sada i deli neki novac onda ga dobiju i klubovi. Jer Sidro d.o.o. jeste privatna kompanija ali več od 2006 su vlasnici klubovi i nekoliko privatnih lica. Ovo je kopija sa neta:
Skupština Sidra usuglasila se s novom podjelom vlasništva u kojem Olimpija i Bosna imaju po 20%, Crvena zvezda, Partizan, Budućnost, Cibona, Zadar i Split svaki po 6,6%, dok je ostatak dijele R. Lisac, R. Lorbek, Z. Sagadin, J. Bilić, D. Radić i B. Miličević.

Ok, tu se može diskutirati zašto ima olimpija i bosna tako velik postotak a drugi manje. Koliko znam pre je i Zvezda ili Budućnost imala 20%, pa se to onda podelilo izmedju CZ, Partiza i budućnosti. A Cibona mislim da je podelila sa Zadrom i Splitom.

Dakle i klubovi su vlasnici (nekih sada ni nema u aba ligi kao bosna, split). I da nisu vlasnici mislim da je malo beze veze govoriti da klubovi nemaju utjecaj na ništa. Koliko se sečam su klubovi željeli play off i sada su ga dobili da tako samo jedna utakmica ne odlučuje u tome ko ide u evroligu kao što je bilo prošle godine kad se dogodilo dosta veliko iznenadjenje (bar za mene).

relort

pre 9 godina

E tako se to radi, samo iskuliras i ides dalje.
(Vopi, 28. mart 2015 21:27)

Takvih sad imaš koliko hoćeš, koji kuliraju i idu dalje kobajagi. Cela nacija nam raste na "kuliraj" i pravi se da te boli uvo, treba braniti svoj obraz dečko. U svakom slučaju podržavam Duleta jer on bolje zna od svih vas ovde ko je šta u ABA ligi. Da znam bolje šta treba raditi nebi sedeo kući i kuckao ove već apsurdne komentare na apsurdnom mestu.

Proka

pre 9 godina

a sta cemo ako klubovi preuzmu takmicenje, dobiju vecinski paket glasova, ne procenata ili deonica, i to uz odobrenje Evrolige i ULEBA, pa drustvu sa slike, i jos onoj trojici sa sve Zmagoslavom na celu, smanje i ogranice plate!? ko ce onda bezuslovno da vodi i brani ligu?

PeraQ

pre 9 godina

Nemoj tako Lorbek, pa čovek je godinama navikao da se prepucava preko medija sa kim god stigne a ti sad tako nećeš da mu pružiš šansu da te uvuče u svoj medijski mulj!!!

b

pre 9 godina

Liga je trajala više meseci, pa je utakmica trajala 40 minuta, pa su partizani primili za 2 minuta 11 poena a da nisu dali ni jedan, sad kuuuka i kmeči...
Sportski budi bolji u polufinalu, ako možeš, ali izgleda ti treba pomoć sudija...

translucent

pre 9 godina

Zanimljivo je da Vujošević nije ni spomenuo suđenje u polufinalu. Stoga ovo "preskakanje" liči na izbegavanje odgovornosti.
Lično mislim da čelnici ABA lige ne smeju ništa da urade po pitanju utakmice u Podgorici, pošto bi to značilo da će Budućnost igrati kući pred praznim tribinama.

Siffredi

pre 9 godina

vujosevica iskreno ne mogu da svarim iz prostog razloga, ponasa se gore nego napaljeni klinac koji upisuje srednju (15-ak godina dakle) i na taj nacin podize tenziju do granice usijanja. I nas kradu, i cedevitu i buducnost i jsd. Jednostavno je, sudijske greske su sastavni deo sporta. I oni su ljudi, utakmica i njima traje 40 minuta... Kao kada bi ocekivali da igraci za celu utakmicu ne naprave ni jednu gresku... Maloumno! Ne nasedajte na price bolesnog coveka braco srbi, molim vas! Ne mrzimo se. Zato sto smo razjedinjeni zato i zivimo ovako. Ne dopustajte vise da vas maloumni ljudi dele i podsticu da mrzite sve oko sebe. Neka pobedi bolji i to je to. Niko nece umreti zbog utakmice ali zbog mrznje se gube zivoti. Zdravi i zivi bili.

SVE TI VERUJEMO

pre 9 godina

Aba liga zloupotrebljava Partizan vec danima pred FIBOM prikazujuci snimke i punu halu Partizana na svakoj utakmici.Kriju se da je svaka utakmica takva i da se igra u istoj atmosferi,sto je notorna laz.Ne postavlja se pitanje kvaliteta sudija,vec o njihovim prljavim namerama.Imate i Mazica u fudbalu koji je kod nas najbolji u Evropi ali ovde na domacem terenu je samo puki izvrsilac Terzica i Marakane i prosecan sudija.Neka Aba liga poskida sve snimke sa vaseg sajta pa slikajte Cedevitu i prazne tribine na svakoj utakmici,stavite varavarstvo Buducnosti gde biju igraca u EK a sad pod uticajem politike gurate dva vestacka projekta u EL.Zato prekiniTE vise sa spinovanjem i lazima,ABA je samo skup privatnika i kao takva je neregularna od samog pocetka.Ne zaboravite ako Partizan povuce nogu i napusti ovu smejuriju od takmicenja,VAMA je liga umrla za sva vremena,pa Vi nastavite da resavate u cetri oka probleme a ne preko javnosti,ispod stola se ne vidi nista.

viktor

pre 9 godina

Kada je košarka u pitanju jedina ozbiljna liga je NBA nevezano za kvalitet, mislim na organizaciju. Evroliga, ABA liga, nacionalne lige Grčke, Italije, Rusije pa i Španije su protkane samo ličnim interesima onih koji vode te lige. Naravno da je interes i u NBA ali se znaju stvari. Igrači moraju da dolaze u odelu, treneri takođe, izjaviti da je arbitar loše sudio i da je to uzrok poraza dovodi do poar mečeva suspenzije dok bi eventualna izjava da su čelnici lige lopovi i da su sumljivog morala dovodi do suspenzije od par godina.

Kako ko, pa ja

pre 9 godina

Tim gore...
Kako je najboljim sudijama Sveta promakla (jos su pregledali snimak dodatno tokom sporne situacije) ocigledna povreda pravila, koja kaze:
"Kad igrac dira mrezicu dok lopta skace po obrucu, kos se ne priznaje!?"
To znaju od vajkada i ovi moji basketasi u kraju...

Perun

pre 9 godina

(danilo, 28. mart 2015 15:41)

Dobro je kada će vaši centri imati izlive nježnosti na Bobiju,vjerovatno će ga pokušati zaustaviti tako što će mu tepati Bobiška,Bobice...Uostalom u Podgorici se vidjelo kako su nježni i kako su samo mazili Planinića,koji je daleko od Bobijevih kvaliteta.Ako ćemo pošteno i Zvezda i Partizan igraju podjednako oštru odbranu.

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 9 godina

Dule je bio u pravu 100%, svako ko kaže drugačije nije normalan. Ko je gledao utakmicu zna zašto ovo tvrdim.
(Dejan, 28. mart 2015 16:24)
Ko je gledao finale nase domace lige zna sta znaci kradja sudija i to sve trojice u korist jednog kluba. Ovo su samo pritisci da mu se dozvoli isto u aba ligi ...

Istina

pre 9 godina

Vujošević,po svom starom običaju,počinje pritisak na sve i svakog,kako u ABA,tako će i u našoj ligi,samo još žešće jer tamo,još uvek ima uporište u nekim ljudima,kao i svoje sudije,koje želi da izbaci u prvi plan,da oni sude,po njegovim notama.Čovek je neviđena mutivoda,sprema mulj,u kome samo on zna da pliva i da se snalazi.Tako godinama radi.Treba spremiti sudije da mu na svaku psovku ili prigovor,podele tehničku a za ponovljenu ga odmah isključiti i suspendovati do kraja takmičenja i tako stvoriti regularno odigravanje završnice lige.Niste ni svesni šta će pokušati da uradi do kraja polufinala jer je svestan da nema gotovo nikakve šanse da prođe.

32.загорска дивизија

pre 9 godina

Циљ им је био да Србија нема два евролигаша ! И то су хтели под сваку цену ! Не волим ДВ али све што је рекао после ове фарсе у Подгорици више је него тачно !

orange party

pre 9 godina

Neverovatno kako ovaj Vujošević pokušava da izvrši pritisak na čelne ljude aba lige i sudije pred odlučujući meč u borbi za evroligu. Setimo se samo finala naše lige i protekcije koju su imali pojedini igrači partizana,pre svih Bogdan Bogdanović. Odnos slobodnih bacanja je bio skoro pa duplo veći u korist partizana.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Tony Soprano, 28. mart 2015 15:41)

Pa kad niko od panterčića nije mogao da ga čuva!

Aleksandar

pre 9 godina

Uopšte ne gotivim Vujoševića, ali ovo što se desilo u Podgorici protiv Budućnosti je bruka i sramota. Posle napada navijača na Mirosavljevića utakmica je trebalo da bude prekinuta, onda ono povlačenje mrežice u odlučujućem trenutku, a pre toga se ne svira očigledan faul nad Akojonom. Sve u svemu interes ove lige je bio da eliminišu jedan srpski klub iz Evrolige. Vujošević je upravu kada kaže da bi ABA liga trebalo da plati našim klubovima da učestvuju u ovoj smešnoj ligi, a ne da naš četvrti plaća 150 hiljada evra. Crvena zvezda bila neprikosnovena, Partizan koji se raspadao na kraju je glat mogao biti drugi. Metalac koji je nedelju dana pre početka lige ušao u ABA na kraju izborio Evrokup, tu je i Megu. Pune dvorane u Valjevu, Beogradu i Sremskoj Mitrovici, a pogledajte Ljubljanu (prosek 1000), Zagreb (daj bože 1000 po utakmici), Zadar (možda 2500 u proseku), Skoplje zvrji prazno, Nomo Mesto takođe. Da ne govorim o timovima poput Levskog i Solnoka... Sve u svemu jedino što vredi u ovoj ligi su srpski klubovi i treba oni nama da plate da učestvujemo u ovoj ligi. Srpska liga bi bila jača od ove ABA lige, jer su ostali srpski timovi sigurno kvalitetniji od Levskog, Solnoka, smešne Cibone, Igokee, MZT-a, Krke. Sa Vujoševićem se inače ne slažem, ali sve što je rekao danas i prethodnih dana je živa istina.

GM

pre 9 godina

To je vas problem, sto osobu koja je do sada dobila par desetina (mozda je prebacio i 100 ko zna) tehnickih gresaka za tih 14 sezona, ni jednom niste drasticno kaznili, odnosno suspendovali.

A gazi vas svake godine, srozava na najnize grane. Zato vam se i vraca ovako...

zika apatinac

pre 9 godina

Lorbek i ekipa iz Aba lige samo treba da nam kazu zasto nije ponisten kos Buducnosti kada je dirana mrezica uopste nije bitno da li su sudije svetskog kvaliteta tako ociglednu povredu pravila sudi sudija pocetnik

Tony Soprano

pre 9 godina

Neverovatno kako ovaj Vujošević pokušava da izvrši pritisak na čelne ljude aba lige i sudije pred odlučujući meč u borbi za evroligu. Setimo se samo finala naše lige i protekcije koju su imali pojedini igrači partizana,pre svih Bogdan Bogdanović. Odnos slobodnih bacanja je bio skoro pa duplo veći u korist partizana.

danilo

pre 9 godina

Realno, kao navijač Partizana nemam nikakve primedbe ni na organizaciju ABA, pogotovo ne na sudjenje.
Da je neko bio sposobniji, on bi to bolje organizovao.
Ovako,kada gledamo lige u drugim sportovima, ABA je za koplje iznad.
Sudjenje tokom prvenstva jeste domaćinsko, ali tu svi podjednako profitiraju.
Na F4 je do sada sudjenje uvek bilo odlično i mi smo uzeli više titula nego svi ostali zajedno.
To zato jer smo bili jači!
Ove godine nismo jači, nekoliko ekipa jeste tu negde, istina imamo Duleta koji je zvanični čarobnjak ABA lige.
Zato je korektno sudjenje imperativ pošto ni nijanse u sudjenju a protiv nas, mi ne možemo kvalitetom nadoknaditi.
Predgradje igra odbranu koja se može zvati čvrsta ili prljava, kako ko voli, pa već vidim posle utakmice kako jedna strana, poražena, puca iz svih oružja po sudijama.
Nadam se da će to po tradiciji biti Predgradje i 1500 faulova protiv njih.

Tony Soprano

pre 9 godina

Neverovatno kako ovaj Vujošević pokušava da izvrši pritisak na čelne ljude aba lige i sudije pred odlučujući meč u borbi za evroligu. Setimo se samo finala naše lige i protekcije koju su imali pojedini igrači partizana,pre svih Bogdan Bogdanović. Odnos slobodnih bacanja je bio skoro pa duplo veći u korist partizana.

SVE TI VERUJEMO

pre 9 godina

Aba liga zloupotrebljava Partizan vec danima pred FIBOM prikazujuci snimke i punu halu Partizana na svakoj utakmici.Kriju se da je svaka utakmica takva i da se igra u istoj atmosferi,sto je notorna laz.Ne postavlja se pitanje kvaliteta sudija,vec o njihovim prljavim namerama.Imate i Mazica u fudbalu koji je kod nas najbolji u Evropi ali ovde na domacem terenu je samo puki izvrsilac Terzica i Marakane i prosecan sudija.Neka Aba liga poskida sve snimke sa vaseg sajta pa slikajte Cedevitu i prazne tribine na svakoj utakmici,stavite varavarstvo Buducnosti gde biju igraca u EK a sad pod uticajem politike gurate dva vestacka projekta u EL.Zato prekiniTE vise sa spinovanjem i lazima,ABA je samo skup privatnika i kao takva je neregularna od samog pocetka.Ne zaboravite ako Partizan povuce nogu i napusti ovu smejuriju od takmicenja,VAMA je liga umrla za sva vremena,pa Vi nastavite da resavate u cetri oka probleme a ne preko javnosti,ispod stola se ne vidi nista.

Aleksandar

pre 9 godina

Uopšte ne gotivim Vujoševića, ali ovo što se desilo u Podgorici protiv Budućnosti je bruka i sramota. Posle napada navijača na Mirosavljevića utakmica je trebalo da bude prekinuta, onda ono povlačenje mrežice u odlučujućem trenutku, a pre toga se ne svira očigledan faul nad Akojonom. Sve u svemu interes ove lige je bio da eliminišu jedan srpski klub iz Evrolige. Vujošević je upravu kada kaže da bi ABA liga trebalo da plati našim klubovima da učestvuju u ovoj smešnoj ligi, a ne da naš četvrti plaća 150 hiljada evra. Crvena zvezda bila neprikosnovena, Partizan koji se raspadao na kraju je glat mogao biti drugi. Metalac koji je nedelju dana pre početka lige ušao u ABA na kraju izborio Evrokup, tu je i Megu. Pune dvorane u Valjevu, Beogradu i Sremskoj Mitrovici, a pogledajte Ljubljanu (prosek 1000), Zagreb (daj bože 1000 po utakmici), Zadar (možda 2500 u proseku), Skoplje zvrji prazno, Nomo Mesto takođe. Da ne govorim o timovima poput Levskog i Solnoka... Sve u svemu jedino što vredi u ovoj ligi su srpski klubovi i treba oni nama da plate da učestvujemo u ovoj ligi. Srpska liga bi bila jača od ove ABA lige, jer su ostali srpski timovi sigurno kvalitetniji od Levskog, Solnoka, smešne Cibone, Igokee, MZT-a, Krke. Sa Vujoševićem se inače ne slažem, ali sve što je rekao danas i prethodnih dana je živa istina.

zika apatinac

pre 9 godina

Lorbek i ekipa iz Aba lige samo treba da nam kazu zasto nije ponisten kos Buducnosti kada je dirana mrezica uopste nije bitno da li su sudije svetskog kvaliteta tako ociglednu povredu pravila sudi sudija pocetnik

Kako ko, pa ja

pre 9 godina

Tim gore...
Kako je najboljim sudijama Sveta promakla (jos su pregledali snimak dodatno tokom sporne situacije) ocigledna povreda pravila, koja kaze:
"Kad igrac dira mrezicu dok lopta skace po obrucu, kos se ne priznaje!?"
To znaju od vajkada i ovi moji basketasi u kraju...

32.загорска дивизија

pre 9 godina

Циљ им је био да Србија нема два евролигаша ! И то су хтели под сваку цену ! Не волим ДВ али све што је рекао после ове фарсе у Подгорици више је него тачно !

Siffredi

pre 9 godina

vujosevica iskreno ne mogu da svarim iz prostog razloga, ponasa se gore nego napaljeni klinac koji upisuje srednju (15-ak godina dakle) i na taj nacin podize tenziju do granice usijanja. I nas kradu, i cedevitu i buducnost i jsd. Jednostavno je, sudijske greske su sastavni deo sporta. I oni su ljudi, utakmica i njima traje 40 minuta... Kao kada bi ocekivali da igraci za celu utakmicu ne naprave ni jednu gresku... Maloumno! Ne nasedajte na price bolesnog coveka braco srbi, molim vas! Ne mrzimo se. Zato sto smo razjedinjeni zato i zivimo ovako. Ne dopustajte vise da vas maloumni ljudi dele i podsticu da mrzite sve oko sebe. Neka pobedi bolji i to je to. Niko nece umreti zbog utakmice ali zbog mrznje se gube zivoti. Zdravi i zivi bili.

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 9 godina

Dule je bio u pravu 100%, svako ko kaže drugačije nije normalan. Ko je gledao utakmicu zna zašto ovo tvrdim.
(Dejan, 28. mart 2015 16:24)
Ko je gledao finale nase domace lige zna sta znaci kradja sudija i to sve trojice u korist jednog kluba. Ovo su samo pritisci da mu se dozvoli isto u aba ligi ...

orange party

pre 9 godina

Neverovatno kako ovaj Vujošević pokušava da izvrši pritisak na čelne ljude aba lige i sudije pred odlučujući meč u borbi za evroligu. Setimo se samo finala naše lige i protekcije koju su imali pojedini igrači partizana,pre svih Bogdan Bogdanović. Odnos slobodnih bacanja je bio skoro pa duplo veći u korist partizana.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Tony Soprano, 28. mart 2015 15:41)

Pa kad niko od panterčića nije mogao da ga čuva!

GM

pre 9 godina

To je vas problem, sto osobu koja je do sada dobila par desetina (mozda je prebacio i 100 ko zna) tehnickih gresaka za tih 14 sezona, ni jednom niste drasticno kaznili, odnosno suspendovali.

A gazi vas svake godine, srozava na najnize grane. Zato vam se i vraca ovako...

Istina

pre 9 godina

Vujošević,po svom starom običaju,počinje pritisak na sve i svakog,kako u ABA,tako će i u našoj ligi,samo još žešće jer tamo,još uvek ima uporište u nekim ljudima,kao i svoje sudije,koje želi da izbaci u prvi plan,da oni sude,po njegovim notama.Čovek je neviđena mutivoda,sprema mulj,u kome samo on zna da pliva i da se snalazi.Tako godinama radi.Treba spremiti sudije da mu na svaku psovku ili prigovor,podele tehničku a za ponovljenu ga odmah isključiti i suspendovati do kraja takmičenja i tako stvoriti regularno odigravanje završnice lige.Niste ni svesni šta će pokušati da uradi do kraja polufinala jer je svestan da nema gotovo nikakve šanse da prođe.

PeraQ

pre 9 godina

Nemoj tako Lorbek, pa čovek je godinama navikao da se prepucava preko medija sa kim god stigne a ti sad tako nećeš da mu pružiš šansu da te uvuče u svoj medijski mulj!!!

b

pre 9 godina

Liga je trajala više meseci, pa je utakmica trajala 40 minuta, pa su partizani primili za 2 minuta 11 poena a da nisu dali ni jedan, sad kuuuka i kmeči...
Sportski budi bolji u polufinalu, ako možeš, ali izgleda ti treba pomoć sudija...

viktor

pre 9 godina

Kada je košarka u pitanju jedina ozbiljna liga je NBA nevezano za kvalitet, mislim na organizaciju. Evroliga, ABA liga, nacionalne lige Grčke, Italije, Rusije pa i Španije su protkane samo ličnim interesima onih koji vode te lige. Naravno da je interes i u NBA ali se znaju stvari. Igrači moraju da dolaze u odelu, treneri takođe, izjaviti da je arbitar loše sudio i da je to uzrok poraza dovodi do poar mečeva suspenzije dok bi eventualna izjava da su čelnici lige lopovi i da su sumljivog morala dovodi do suspenzije od par godina.

Perun

pre 9 godina

(danilo, 28. mart 2015 15:41)

Dobro je kada će vaši centri imati izlive nježnosti na Bobiju,vjerovatno će ga pokušati zaustaviti tako što će mu tepati Bobiška,Bobice...Uostalom u Podgorici se vidjelo kako su nježni i kako su samo mazili Planinića,koji je daleko od Bobijevih kvaliteta.Ako ćemo pošteno i Zvezda i Partizan igraju podjednako oštru odbranu.

translucent

pre 9 godina

Zanimljivo je da Vujošević nije ni spomenuo suđenje u polufinalu. Stoga ovo "preskakanje" liči na izbegavanje odgovornosti.
Lično mislim da čelnici ABA lige ne smeju ništa da urade po pitanju utakmice u Podgorici, pošto bi to značilo da će Budućnost igrati kući pred praznim tribinama.

danilo

pre 9 godina

Realno, kao navijač Partizana nemam nikakve primedbe ni na organizaciju ABA, pogotovo ne na sudjenje.
Da je neko bio sposobniji, on bi to bolje organizovao.
Ovako,kada gledamo lige u drugim sportovima, ABA je za koplje iznad.
Sudjenje tokom prvenstva jeste domaćinsko, ali tu svi podjednako profitiraju.
Na F4 je do sada sudjenje uvek bilo odlično i mi smo uzeli više titula nego svi ostali zajedno.
To zato jer smo bili jači!
Ove godine nismo jači, nekoliko ekipa jeste tu negde, istina imamo Duleta koji je zvanični čarobnjak ABA lige.
Zato je korektno sudjenje imperativ pošto ni nijanse u sudjenju a protiv nas, mi ne možemo kvalitetom nadoknaditi.
Predgradje igra odbranu koja se može zvati čvrsta ili prljava, kako ko voli, pa već vidim posle utakmice kako jedna strana, poražena, puca iz svih oružja po sudijama.
Nadam se da će to po tradiciji biti Predgradje i 1500 faulova protiv njih.

bojaaan

pre 9 godina

Neverovatno kako ovaj Vujošević pokušava da izvrši pritisak na čelne ljude aba lige i sudije pred odlučujući meč u borbi za evroligu. Setimo se samo finala naše lige i protekcije koju su imali pojedini igrači partizana,pre svih Bogdan Bogdanović. Odnos slobodnih bacanja je bio skoro pa duplo veći u korist partizana.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Tony Soprano, 28. mart 2015 15:41)

Pa kad niko od panterčića nije mogao da ga čuva!
(orange party, 28. mart 2015 16:46)

A kosarkasi Darusafake, Turk Telekoma i ostalih turskih "velikana" ga mogu cuvati? Protiv njih se nije vidio na terenu. Jbg Tursku ligu ne sudi Belosevic sta ces...

Proka

pre 9 godina

a sta cemo ako klubovi preuzmu takmicenje, dobiju vecinski paket glasova, ne procenata ili deonica, i to uz odobrenje Evrolige i ULEBA, pa drustvu sa slike, i jos onoj trojici sa sve Zmagoslavom na celu, smanje i ogranice plate!? ko ce onda bezuslovno da vodi i brani ligu?

bojan

pre 9 godina

Često se pominje da je ABA privatna liga i da bi trebali savezi voditi i imati uticaj. Ok, a što bi bilo onda bolje? Čisto iz radoznalosti me zanima :) Jel bi sudili bolji suci, bila bolja organizacija, marketing pa tako više sponzora, savezi bi dobili "veliki" novac koji sada dobiju privatni vlasnici? Ako bi bilo nešto o novcu onda bi bilo bar za neke klubove to još slabije jer ako se sada i deli neki novac onda ga dobiju i klubovi. Jer Sidro d.o.o. jeste privatna kompanija ali več od 2006 su vlasnici klubovi i nekoliko privatnih lica. Ovo je kopija sa neta:
Skupština Sidra usuglasila se s novom podjelom vlasništva u kojem Olimpija i Bosna imaju po 20%, Crvena zvezda, Partizan, Budućnost, Cibona, Zadar i Split svaki po 6,6%, dok je ostatak dijele R. Lisac, R. Lorbek, Z. Sagadin, J. Bilić, D. Radić i B. Miličević.

Ok, tu se može diskutirati zašto ima olimpija i bosna tako velik postotak a drugi manje. Koliko znam pre je i Zvezda ili Budućnost imala 20%, pa se to onda podelilo izmedju CZ, Partiza i budućnosti. A Cibona mislim da je podelila sa Zadrom i Splitom.

Dakle i klubovi su vlasnici (nekih sada ni nema u aba ligi kao bosna, split). I da nisu vlasnici mislim da je malo beze veze govoriti da klubovi nemaju utjecaj na ništa. Koliko se sečam su klubovi željeli play off i sada su ga dobili da tako samo jedna utakmica ne odlučuje u tome ko ide u evroligu kao što je bilo prošle godine kad se dogodilo dosta veliko iznenadjenje (bar za mene).

relort

pre 9 godina

E tako se to radi, samo iskuliras i ides dalje.
(Vopi, 28. mart 2015 21:27)

Takvih sad imaš koliko hoćeš, koji kuliraju i idu dalje kobajagi. Cela nacija nam raste na "kuliraj" i pravi se da te boli uvo, treba braniti svoj obraz dečko. U svakom slučaju podržavam Duleta jer on bolje zna od svih vas ovde ko je šta u ABA ligi. Da znam bolje šta treba raditi nebi sedeo kući i kuckao ove već apsurdne komentare na apsurdnom mestu.

Tony Soprano

pre 9 godina

Neverovatno kako ovaj Vujošević pokušava da izvrši pritisak na čelne ljude aba lige i sudije pred odlučujući meč u borbi za evroligu. Setimo se samo finala naše lige i protekcije koju su imali pojedini igrači partizana,pre svih Bogdan Bogdanović. Odnos slobodnih bacanja je bio skoro pa duplo veći u korist partizana.

SVE TI VERUJEMO

pre 9 godina

Aba liga zloupotrebljava Partizan vec danima pred FIBOM prikazujuci snimke i punu halu Partizana na svakoj utakmici.Kriju se da je svaka utakmica takva i da se igra u istoj atmosferi,sto je notorna laz.Ne postavlja se pitanje kvaliteta sudija,vec o njihovim prljavim namerama.Imate i Mazica u fudbalu koji je kod nas najbolji u Evropi ali ovde na domacem terenu je samo puki izvrsilac Terzica i Marakane i prosecan sudija.Neka Aba liga poskida sve snimke sa vaseg sajta pa slikajte Cedevitu i prazne tribine na svakoj utakmici,stavite varavarstvo Buducnosti gde biju igraca u EK a sad pod uticajem politike gurate dva vestacka projekta u EL.Zato prekiniTE vise sa spinovanjem i lazima,ABA je samo skup privatnika i kao takva je neregularna od samog pocetka.Ne zaboravite ako Partizan povuce nogu i napusti ovu smejuriju od takmicenja,VAMA je liga umrla za sva vremena,pa Vi nastavite da resavate u cetri oka probleme a ne preko javnosti,ispod stola se ne vidi nista.

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 9 godina

Dule je bio u pravu 100%, svako ko kaže drugačije nije normalan. Ko je gledao utakmicu zna zašto ovo tvrdim.
(Dejan, 28. mart 2015 16:24)
Ko je gledao finale nase domace lige zna sta znaci kradja sudija i to sve trojice u korist jednog kluba. Ovo su samo pritisci da mu se dozvoli isto u aba ligi ...

Siffredi

pre 9 godina

vujosevica iskreno ne mogu da svarim iz prostog razloga, ponasa se gore nego napaljeni klinac koji upisuje srednju (15-ak godina dakle) i na taj nacin podize tenziju do granice usijanja. I nas kradu, i cedevitu i buducnost i jsd. Jednostavno je, sudijske greske su sastavni deo sporta. I oni su ljudi, utakmica i njima traje 40 minuta... Kao kada bi ocekivali da igraci za celu utakmicu ne naprave ni jednu gresku... Maloumno! Ne nasedajte na price bolesnog coveka braco srbi, molim vas! Ne mrzimo se. Zato sto smo razjedinjeni zato i zivimo ovako. Ne dopustajte vise da vas maloumni ljudi dele i podsticu da mrzite sve oko sebe. Neka pobedi bolji i to je to. Niko nece umreti zbog utakmice ali zbog mrznje se gube zivoti. Zdravi i zivi bili.

orange party

pre 9 godina

Neverovatno kako ovaj Vujošević pokušava da izvrši pritisak na čelne ljude aba lige i sudije pred odlučujući meč u borbi za evroligu. Setimo se samo finala naše lige i protekcije koju su imali pojedini igrači partizana,pre svih Bogdan Bogdanović. Odnos slobodnih bacanja je bio skoro pa duplo veći u korist partizana.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Tony Soprano, 28. mart 2015 15:41)

Pa kad niko od panterčića nije mogao da ga čuva!

danilo

pre 9 godina

Realno, kao navijač Partizana nemam nikakve primedbe ni na organizaciju ABA, pogotovo ne na sudjenje.
Da je neko bio sposobniji, on bi to bolje organizovao.
Ovako,kada gledamo lige u drugim sportovima, ABA je za koplje iznad.
Sudjenje tokom prvenstva jeste domaćinsko, ali tu svi podjednako profitiraju.
Na F4 je do sada sudjenje uvek bilo odlično i mi smo uzeli više titula nego svi ostali zajedno.
To zato jer smo bili jači!
Ove godine nismo jači, nekoliko ekipa jeste tu negde, istina imamo Duleta koji je zvanični čarobnjak ABA lige.
Zato je korektno sudjenje imperativ pošto ni nijanse u sudjenju a protiv nas, mi ne možemo kvalitetom nadoknaditi.
Predgradje igra odbranu koja se može zvati čvrsta ili prljava, kako ko voli, pa već vidim posle utakmice kako jedna strana, poražena, puca iz svih oružja po sudijama.
Nadam se da će to po tradiciji biti Predgradje i 1500 faulova protiv njih.

Istina

pre 9 godina

Vujošević,po svom starom običaju,počinje pritisak na sve i svakog,kako u ABA,tako će i u našoj ligi,samo još žešće jer tamo,još uvek ima uporište u nekim ljudima,kao i svoje sudije,koje želi da izbaci u prvi plan,da oni sude,po njegovim notama.Čovek je neviđena mutivoda,sprema mulj,u kome samo on zna da pliva i da se snalazi.Tako godinama radi.Treba spremiti sudije da mu na svaku psovku ili prigovor,podele tehničku a za ponovljenu ga odmah isključiti i suspendovati do kraja takmičenja i tako stvoriti regularno odigravanje završnice lige.Niste ni svesni šta će pokušati da uradi do kraja polufinala jer je svestan da nema gotovo nikakve šanse da prođe.

GM

pre 9 godina

To je vas problem, sto osobu koja je do sada dobila par desetina (mozda je prebacio i 100 ko zna) tehnickih gresaka za tih 14 sezona, ni jednom niste drasticno kaznili, odnosno suspendovali.

A gazi vas svake godine, srozava na najnize grane. Zato vam se i vraca ovako...

b

pre 9 godina

Liga je trajala više meseci, pa je utakmica trajala 40 minuta, pa su partizani primili za 2 minuta 11 poena a da nisu dali ni jedan, sad kuuuka i kmeči...
Sportski budi bolji u polufinalu, ako možeš, ali izgleda ti treba pomoć sudija...

zika apatinac

pre 9 godina

Lorbek i ekipa iz Aba lige samo treba da nam kazu zasto nije ponisten kos Buducnosti kada je dirana mrezica uopste nije bitno da li su sudije svetskog kvaliteta tako ociglednu povredu pravila sudi sudija pocetnik

PeraQ

pre 9 godina

Nemoj tako Lorbek, pa čovek je godinama navikao da se prepucava preko medija sa kim god stigne a ti sad tako nećeš da mu pružiš šansu da te uvuče u svoj medijski mulj!!!

Perun

pre 9 godina

(danilo, 28. mart 2015 15:41)

Dobro je kada će vaši centri imati izlive nježnosti na Bobiju,vjerovatno će ga pokušati zaustaviti tako što će mu tepati Bobiška,Bobice...Uostalom u Podgorici se vidjelo kako su nježni i kako su samo mazili Planinića,koji je daleko od Bobijevih kvaliteta.Ako ćemo pošteno i Zvezda i Partizan igraju podjednako oštru odbranu.

Aleksandar

pre 9 godina

Uopšte ne gotivim Vujoševića, ali ovo što se desilo u Podgorici protiv Budućnosti je bruka i sramota. Posle napada navijača na Mirosavljevića utakmica je trebalo da bude prekinuta, onda ono povlačenje mrežice u odlučujućem trenutku, a pre toga se ne svira očigledan faul nad Akojonom. Sve u svemu interes ove lige je bio da eliminišu jedan srpski klub iz Evrolige. Vujošević je upravu kada kaže da bi ABA liga trebalo da plati našim klubovima da učestvuju u ovoj smešnoj ligi, a ne da naš četvrti plaća 150 hiljada evra. Crvena zvezda bila neprikosnovena, Partizan koji se raspadao na kraju je glat mogao biti drugi. Metalac koji je nedelju dana pre početka lige ušao u ABA na kraju izborio Evrokup, tu je i Megu. Pune dvorane u Valjevu, Beogradu i Sremskoj Mitrovici, a pogledajte Ljubljanu (prosek 1000), Zagreb (daj bože 1000 po utakmici), Zadar (možda 2500 u proseku), Skoplje zvrji prazno, Nomo Mesto takođe. Da ne govorim o timovima poput Levskog i Solnoka... Sve u svemu jedino što vredi u ovoj ligi su srpski klubovi i treba oni nama da plate da učestvujemo u ovoj ligi. Srpska liga bi bila jača od ove ABA lige, jer su ostali srpski timovi sigurno kvalitetniji od Levskog, Solnoka, smešne Cibone, Igokee, MZT-a, Krke. Sa Vujoševićem se inače ne slažem, ali sve što je rekao danas i prethodnih dana je živa istina.

32.загорска дивизија

pre 9 godina

Циљ им је био да Србија нема два евролигаша ! И то су хтели под сваку цену ! Не волим ДВ али све што је рекао после ове фарсе у Подгорици више је него тачно !

Kako ko, pa ja

pre 9 godina

Tim gore...
Kako je najboljim sudijama Sveta promakla (jos su pregledali snimak dodatno tokom sporne situacije) ocigledna povreda pravila, koja kaze:
"Kad igrac dira mrezicu dok lopta skace po obrucu, kos se ne priznaje!?"
To znaju od vajkada i ovi moji basketasi u kraju...

viktor

pre 9 godina

Kada je košarka u pitanju jedina ozbiljna liga je NBA nevezano za kvalitet, mislim na organizaciju. Evroliga, ABA liga, nacionalne lige Grčke, Italije, Rusije pa i Španije su protkane samo ličnim interesima onih koji vode te lige. Naravno da je interes i u NBA ali se znaju stvari. Igrači moraju da dolaze u odelu, treneri takođe, izjaviti da je arbitar loše sudio i da je to uzrok poraza dovodi do poar mečeva suspenzije dok bi eventualna izjava da su čelnici lige lopovi i da su sumljivog morala dovodi do suspenzije od par godina.

translucent

pre 9 godina

Zanimljivo je da Vujošević nije ni spomenuo suđenje u polufinalu. Stoga ovo "preskakanje" liči na izbegavanje odgovornosti.
Lično mislim da čelnici ABA lige ne smeju ništa da urade po pitanju utakmice u Podgorici, pošto bi to značilo da će Budućnost igrati kući pred praznim tribinama.

relort

pre 9 godina

E tako se to radi, samo iskuliras i ides dalje.
(Vopi, 28. mart 2015 21:27)

Takvih sad imaš koliko hoćeš, koji kuliraju i idu dalje kobajagi. Cela nacija nam raste na "kuliraj" i pravi se da te boli uvo, treba braniti svoj obraz dečko. U svakom slučaju podržavam Duleta jer on bolje zna od svih vas ovde ko je šta u ABA ligi. Da znam bolje šta treba raditi nebi sedeo kući i kuckao ove već apsurdne komentare na apsurdnom mestu.

bojaaan

pre 9 godina

Neverovatno kako ovaj Vujošević pokušava da izvrši pritisak na čelne ljude aba lige i sudije pred odlučujući meč u borbi za evroligu. Setimo se samo finala naše lige i protekcije koju su imali pojedini igrači partizana,pre svih Bogdan Bogdanović. Odnos slobodnih bacanja je bio skoro pa duplo veći u korist partizana.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Tony Soprano, 28. mart 2015 15:41)

Pa kad niko od panterčića nije mogao da ga čuva!
(orange party, 28. mart 2015 16:46)

A kosarkasi Darusafake, Turk Telekoma i ostalih turskih "velikana" ga mogu cuvati? Protiv njih se nije vidio na terenu. Jbg Tursku ligu ne sudi Belosevic sta ces...

Proka

pre 9 godina

a sta cemo ako klubovi preuzmu takmicenje, dobiju vecinski paket glasova, ne procenata ili deonica, i to uz odobrenje Evrolige i ULEBA, pa drustvu sa slike, i jos onoj trojici sa sve Zmagoslavom na celu, smanje i ogranice plate!? ko ce onda bezuslovno da vodi i brani ligu?

bojan

pre 9 godina

Često se pominje da je ABA privatna liga i da bi trebali savezi voditi i imati uticaj. Ok, a što bi bilo onda bolje? Čisto iz radoznalosti me zanima :) Jel bi sudili bolji suci, bila bolja organizacija, marketing pa tako više sponzora, savezi bi dobili "veliki" novac koji sada dobiju privatni vlasnici? Ako bi bilo nešto o novcu onda bi bilo bar za neke klubove to još slabije jer ako se sada i deli neki novac onda ga dobiju i klubovi. Jer Sidro d.o.o. jeste privatna kompanija ali več od 2006 su vlasnici klubovi i nekoliko privatnih lica. Ovo je kopija sa neta:
Skupština Sidra usuglasila se s novom podjelom vlasništva u kojem Olimpija i Bosna imaju po 20%, Crvena zvezda, Partizan, Budućnost, Cibona, Zadar i Split svaki po 6,6%, dok je ostatak dijele R. Lisac, R. Lorbek, Z. Sagadin, J. Bilić, D. Radić i B. Miličević.

Ok, tu se može diskutirati zašto ima olimpija i bosna tako velik postotak a drugi manje. Koliko znam pre je i Zvezda ili Budućnost imala 20%, pa se to onda podelilo izmedju CZ, Partiza i budućnosti. A Cibona mislim da je podelila sa Zadrom i Splitom.

Dakle i klubovi su vlasnici (nekih sada ni nema u aba ligi kao bosna, split). I da nisu vlasnici mislim da je malo beze veze govoriti da klubovi nemaju utjecaj na ništa. Koliko se sečam su klubovi željeli play off i sada su ga dobili da tako samo jedna utakmica ne odlučuje u tome ko ide u evroligu kao što je bilo prošle godine kad se dogodilo dosta veliko iznenadjenje (bar za mene).