Četvrtak, 26.03.2015.

10:36

Mlekari mole Vučića: Zabranite uvoz

Udruženje proizvođača mleka Mačvanskog okruga uputili su molbu premijeru Aleksandru Vučiću u kojem traže zabranu uvoza sirovog i i koncentrovanog mleka.

Izvor: Tanjug

Mlekari mole Vuèiæa: Zabranite uvoz IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Macak

pre 9 godina

Mora nesto da se uradi jer je poljoprivreda u losem stanju. Problem koji je nastao jeste primena sporazuma o stabilizaciji I pridruzivanju po kojem se otvara trziste. Nasi proizvodi nisu konkurenti u Evropi a strani samo dolaze na nasa trzista. Mora da se zastiti domaca proizvodnja.

VOZI MIŠKO

pre 9 godina

Uvoznički lobi koji je ova vlada zatekla mora se ukloniti, ministarka poljoprivrede da naravi tabelu prinosa svih poljoprivrednih i tabelu potreba srbije za tim proizvodima i svuda gde je ostvaren Višak u domaćoj proizvodnji da se oBustavi uvoz. Ako je mleko medju njima biti mInistar u interesu naših mlkara a ne uvozničkog lobija

slavko

pre 9 godina

Trziste diktira poljoprivrednu politiku , ako postoji disbalans u uvozu i izvozu drzava ce svoje interese zastititi ,tj. interese sopstvene proizvodnje.

MlekaricaNena

pre 9 godina

Sigurna sam da će država pronaći pravo rešenje i zaštititi naše proizvodjače mleka, uvoz se ne može zabraniti, ali bi trebalo raditi na što većem izvozu naših proizvoda.

Drcha

pre 9 godina

Ne sumnjam da ce premijer izaci u suret mlekarima i da ce resiti i ovaj problem. Nema resenja nijednog problema dok Vucic svojom inicijativom ne deluje. Tako da sam ubedjen da ce se i ovo resiti.

Kolos

pre 9 godina

Ne treba zabraniti uvoz mleka i koncentrovanoga mleka , nego njihovo korištenje u mlekarama kao sirovine i sve će se dovesti u red.

JAGODICA BOBICA

pre 9 godina

Problem nije jednostavan,ali Vučić vodi računa o interesima svojih malih preduzetnika,pa i o mlekarima,tako da će se blagovremeno naći neko rešenje.

Crni

pre 9 godina

Mlekari su upravu, država mora da reaguje i omogući im otkup mleka, verujem da propuste koje su napravili prethodnici ova vlada hoće da ispravi i da će naći načina.

Mary

pre 9 godina

Drzava ne moze da zabrani uvoz mleka, ali ce intervenisati kako bi zastitila domacu proizvodnju. Stanje u stocarstvu nije idealno, ali drzava nastoji otkupom melka za robne rezerve da umanji stetu proizvodjacima.

sladjan

pre 9 godina

Cim smo potpisali sporazum o pridruzivanju sa EU, samim tim smo preuzeli obavezu da uvozimo razne proizvode od EU, a tu obavezu imamo i sa MMF,tako da od zabrane uvoza svinja i drugih poljoprivrednih proizvoda iz EU nema nista.To je cena ulaska u EU a koju svaka vlada precutkuje.

Graje

pre 9 godina

Mleko za naše tržište je zaista kvalitetno ali za izvoz treba se pozabaviti sa svetskim standardima. Srbija zaista sve potencijale treba da iskoristi kako bi jaka i razvijena država. Kontrola mleka u svi mlekara se radi, kao i kontrola kvaliteta gotovih proizvoda, svi znamo da su se nekada dobijali sertifikati po kvalitetu proizvoda, imali smi višu i nižu klasu, a toga danas nema. Vlada Srbija će se pozabaviti i ovom problematikom.

Ambis

pre 9 godina

Do sada je vlada maksimalno izlazila u susret poljoprivrednim proizvođačima pa zašto ne bi sada i stočarima. Naravno, sve u skladu sa tržišnim principima.

Drcha

pre 9 godina

Vucic je pravi primer premijera koji se bori za svoj narod i vodi racuna o njemu. Vucic je najbolji premijer kojeg je Srbija ikada imala.

Dusa

pre 9 godina

U poslednjih dve godine ko god da štrajkuje poziva premijera.Da li su to radnici FAP-a, ili Železare ili izdvojenih preduzeća EPS-a ili bilo kod drugog preduzeća traži se premijer.To samo po ko zna koji put govori o njegovoj veličini i govori o tome koliko ljudi imaju u njega poverenja.

Mad Max

pre 9 godina

Siguran sam da će Vučić uraditi sve što može da odbrani interese naših mlekara, u onoj meri, i za ono vreme, koje je realno očekivati.

milky

pre 9 godina

Mleko je osnovna zivotna namirnica i daleko je kvalitetnije mleko nasih proizvodjaca nego uvezeno. Premije Vucic razume problem i sigurno ce molbu nasih poljoprivrednika uzeti u obzir.

Ljubičica

pre 9 godina

Nema potrebe ništa zabranjivati, samo treba pojačati kontrolu kvaliteta robe koja ulazi u našu zemlju i problem će biti rešen - nećemo više uvoziti EU otpatke, već ćemo se orijentisati na domaće proizvode.

LaLuna

pre 9 godina

Ovo je velika problematika, u ovom slučaju reč je o mleku, ali ovde možemo govoriti i o ostalim domaćim proizvodima. Rešenje je jednostavno, ali sa mnogo muke se jedino može doći do njega - treba oživeti našu privredu, omogućiti poljoprivrednicima da sa manje ulaganja dobiju što više i bolje robe, a da ta roba bude prihvatljive cene za naše standarde. U tom slučaju većina će kupovati domaće proizvode i samim tim nećemo imati potrebu za uvozom, ili će se uvoz te robe drastično smanjiti.

ztht

pre 9 godina

Ja verujem da će premijer ovo rešiti i da neće dozvoliti da stradaju naši proizvođači mleka. Oni su sposobni da proizvedu kvalitetno mleko, samo im treba dati adekvatne uslove za to i dobru cenu.

Sasa

pre 9 godina

Nije moguce zabraniti uvoz mleka, ali je zato moguce angazovati inspekcije i poostriti propise, pa tako nasi "veliki preduzetnici" nece biti u mogucnosti da nam prodaju uvezeno mleko 10 klase kao nase premijum mleko.

Macvanin

pre 9 godina

Samo da se pooštri kontrola sta se nalazi na policama u marketima i problem bi bio rešen. Tada ne bi mogle mlekare da prodaju najlosije uvozno mleko kao kvalitetno domace.

Slobodan

pre 9 godina

Sada je kasno za zabranu. Moramo naše stočare na edukujemo da više i bolje rade, pa će i cena njihovog meleka biti niža od evropske. Ne može se monopol na proizvodnju i prodaju meleka zauvek držati, pogotovo ako želimo da imamo pristup evropskom tržištu.

Katarina

pre 9 godina

Treba se zastititi nasi proizvodjaci,sto zbog privrede,sto zbog same cinjenice da to sto uvozimo nije ni priblizno zdravo kao nas proizvod!

bag sestre

pre 9 godina

Neka se malo stočari presaberu !
Zemlju koju su dobili pod zakup po prečem pravu zakupa ,zasejali su šećernom repom ,a ne sa lucerkom u biljem za dobijanje jeftinije hrane .
Tako da i dalje hrane stoku sa skupom hranom .žele zbog toga da zadrže cenu koja nije realna !

hm

pre 9 godina

Mozda da se zabrani stavljanja na trziste mleko sa malo aflatoksina ? Samo da napomenem da se u Srbiji i dalje pije mleko sa povecanim aflatoksinima.

KING

pre 9 godina

Uvoz treba da se zabrani , zar pored tolikog naseg mleka koje je mnogo puta ydravije , kvalitetnije da uvozimo .Necemo stranu genetski modifikovanu hranu , vec domacu sa sela koja odise zdravljem.

IVANA

pre 9 godina

Mora neći neko rešenje da spasi srpskog seljaka.Niko nije verovao da će rešiti problem Železare pa je rešio, nadamo se da će i ovo rešiti.

Dizni

pre 9 godina

Stanje u privredi jeste lose, a lose je i u poljoprivredi, stocarstvu. Problemi nisu kratkorocni, datirajujos iz 90-ih i ne mogu se resiti jednom merom. Mislim da ce se vlast ozbiljnije pozabaviti ovom temom, cilj je stabilna i uredjena drzava.

Milisav K.

pre 9 godina

Uvek moramo stititi nase proizvodjace i ne stavljati strane proizvodjace ispred domacih!! Treba da se ponosimo nasim srpskim proizvodima ! Vlada im mora pomoci u ovom slucaju koliko god moze!

gradjanin

pre 9 godina

Ovde je postalo MODERNO,da se trazi zabrana uvoza.Ok,zabraniti uvoz,ali onda ce biti zabranmen i IZVOZ.To drjstvo okupljeno oko SEVRLJICA je stetocinsko i ono sledi. razmisljanje DSS i Dveri.
Pitam se da li bi tako arlaukali da se npr.Uvozi Rusko mleko i Riska Svinjetina.?.

Ekolog

pre 9 godina

Problem stocarstva i poljoprivrede u Srbiji poprima sire razmere u poslednjim decenijama. Verujem da ce Vucic imati razumevanja za ovaj problem i pronaci adekvatno resenje, kako niko ne bi bio na gubitku.

LJUBICA

pre 9 godina

Kriv je onaj koji je brzopleto i bez razmisljanja potpisao prevremen i jednostran SSP. Da li je i koliko bio sam dobar u tom posluto sada nije ni vazno, ali stete trpe samo srpski poljoprivrednici.

Mlekar

pre 9 godina

Postoji zakon o slobodnoj trgovini, teško da će Vučić moći da ga stavi van snage. Ali treba motivisati građane da kupuju domaće, svest o tome mora da radi.

Tilt

pre 9 godina

Poučeni iskustvom uvoza onog jeftinog mesa i ribe, opravdano možemo sumnjati i u kvalitet i ispravnost ovog mleka koje se uvozi. Treba to što pre obustaviti.

Milorad

pre 9 godina

Sigurno postoji ili ce se napraviti balans izmedju uvoza i domace proizvodnje da nasi proizvodjaci mleka ne budu osteceni. Sigurno ke sve uzeto u obzir da nase trziste bude zadovoljeno.

DS

pre 9 godina

Srbija je imala celu jednu deceniju jednu destruktivnu vladu koja je mnogo više radila na štetu Srbije i njenih farmera, verujem da je to vreme prošlo i da će premijer naći načina da se skaradni zakoni isprave i ublaži nepravda koja je učinjena našim farmerima.

Uzunović B

pre 9 godina

SSP je 2008. godine potpisala Vlada Mirka Cvetkovića, jer je to tada smtrano da je nacionalnom intersu. Sada je stupio deo ovog sporazuma na snagu - bescarinski uvoz meleka iz EU u Srbiju. Ko je kriv za sadašnji položaj srpskih melkara ?

Budimir

pre 9 godina

Ova vlada za razliku od predhodne ne zeli da unisti Srpskog seljaka, vec ce uveren sam uraditi sve kako bi pomogla poljoprivrednicima i proizvodjacima.

Tanja

pre 9 godina

Na prvom mestu u Srbiji treba da budu nasi poljoprivredni proizvodjaci,pomoci mlekarima ,razvijati i pomagati nasu piljoprivredu i stocarstvo.

Tijana

pre 9 godina

Podržavam udruženje proizvođača mleka Mačvanskog okruga, verujem da ce naći neko najobolje rešenje za njih, tj. sve nas. Bolje da naša deca piju mleko, koriste proizvode iz zdravog sirovog mleka iz naše domaće proizvodnje.

Ivanica

pre 9 godina

Ne sumnjam da ce i ovo biti reseno, jer je to jedan od usputnih problema na koji nailazi svaki sektor u svom radu. Jasno je da narod najvise veruje premijeru pa se zato i od njega trazi resenje problema i ako on za to nije zaduzen. Realno resenje ovog problema moze doprineti da mlekari dosta zarade i da mi sami ulazemo u nasu drzavu i nase ljude, a ne da kupujemo mleko od drugih.

Dajana

pre 9 godina

Evropa sada ima dosta viska mleka i mlecnih proizvoda zato sto su uveli sankcije Rusiji, pa postoji strah da ce "poplava" evropskog mleka unistiti domacu produkciju.Zato ministarstvo cini sto moze vise da se unapredi domaca proizvodnja u vidu premija za mleko, ali i mnoge druge mere za podizanje kvaliteta stocarstva.

Vuk

pre 9 godina

Uvoz inostranog mleka ne moze da bude strategija razvoja mlekarske industrije.Trebalo bi da preduzmemo sve da zastitimo nasu proizvodnju i preradu mleka.

Saša T

pre 9 godina

Srbija je potpisala sporazum o pridruživanju EU još 2008. godine. Sada je kasno za popravni. Jednostrana suspenzija pojedinih delova ovog sporazuma imala bi katastrofalne posledice po naš put u EU. Vreme je da naši mlekari organizuju konkurentniju proizvodnju meleka a ne da traže zabranu uvoza.

Stevan M

pre 9 godina

Sporazum sa EU o slobodnoj trgovini nije jednostavno sada staviti van snage, bez ozbiljnih posledica po međusobne odnose. Ono što je potpisano 2008. godine mora i da se sprovodi. Reforme traže žrtve, ali i stalnu borbu za veću konkurentnost naše robe u odnosu na evropsku.

Budimir

pre 9 godina

Ova vlada za razliku od predhodne ne zeli da unisti Srpskog seljaka, vec ce uveren sam uraditi sve kako bi pomogla poljoprivrednicima i proizvodjacima.

Dajana

pre 9 godina

Evropa sada ima dosta viska mleka i mlecnih proizvoda zato sto su uveli sankcije Rusiji, pa postoji strah da ce "poplava" evropskog mleka unistiti domacu produkciju.Zato ministarstvo cini sto moze vise da se unapredi domaca proizvodnja u vidu premija za mleko, ali i mnoge druge mere za podizanje kvaliteta stocarstva.

Ljubičica

pre 9 godina

Nema potrebe ništa zabranjivati, samo treba pojačati kontrolu kvaliteta robe koja ulazi u našu zemlju i problem će biti rešen - nećemo više uvoziti EU otpatke, već ćemo se orijentisati na domaće proizvode.

Drcha

pre 9 godina

Vucic je pravi primer premijera koji se bori za svoj narod i vodi racuna o njemu. Vucic je najbolji premijer kojeg je Srbija ikada imala.

Uzunović B

pre 9 godina

SSP je 2008. godine potpisala Vlada Mirka Cvetkovića, jer je to tada smtrano da je nacionalnom intersu. Sada je stupio deo ovog sporazuma na snagu - bescarinski uvoz meleka iz EU u Srbiju. Ko je kriv za sadašnji položaj srpskih melkara ?

Tijana

pre 9 godina

Podržavam udruženje proizvođača mleka Mačvanskog okruga, verujem da ce naći neko najobolje rešenje za njih, tj. sve nas. Bolje da naša deca piju mleko, koriste proizvode iz zdravog sirovog mleka iz naše domaće proizvodnje.

sladjan

pre 9 godina

Cim smo potpisali sporazum o pridruzivanju sa EU, samim tim smo preuzeli obavezu da uvozimo razne proizvode od EU, a tu obavezu imamo i sa MMF,tako da od zabrane uvoza svinja i drugih poljoprivrednih proizvoda iz EU nema nista.To je cena ulaska u EU a koju svaka vlada precutkuje.

Mlekar

pre 9 godina

Postoji zakon o slobodnoj trgovini, teško da će Vučić moći da ga stavi van snage. Ali treba motivisati građane da kupuju domaće, svest o tome mora da radi.

milky

pre 9 godina

Mleko je osnovna zivotna namirnica i daleko je kvalitetnije mleko nasih proizvodjaca nego uvezeno. Premije Vucic razume problem i sigurno ce molbu nasih poljoprivrednika uzeti u obzir.

Dusa

pre 9 godina

U poslednjih dve godine ko god da štrajkuje poziva premijera.Da li su to radnici FAP-a, ili Železare ili izdvojenih preduzeća EPS-a ili bilo kod drugog preduzeća traži se premijer.To samo po ko zna koji put govori o njegovoj veličini i govori o tome koliko ljudi imaju u njega poverenja.

Mad Max

pre 9 godina

Siguran sam da će Vučić uraditi sve što može da odbrani interese naših mlekara, u onoj meri, i za ono vreme, koje je realno očekivati.

ztht

pre 9 godina

Ja verujem da će premijer ovo rešiti i da neće dozvoliti da stradaju naši proizvođači mleka. Oni su sposobni da proizvedu kvalitetno mleko, samo im treba dati adekvatne uslove za to i dobru cenu.

Ivanica

pre 9 godina

Ne sumnjam da ce i ovo biti reseno, jer je to jedan od usputnih problema na koji nailazi svaki sektor u svom radu. Jasno je da narod najvise veruje premijeru pa se zato i od njega trazi resenje problema i ako on za to nije zaduzen. Realno resenje ovog problema moze doprineti da mlekari dosta zarade i da mi sami ulazemo u nasu drzavu i nase ljude, a ne da kupujemo mleko od drugih.

Ambis

pre 9 godina

Do sada je vlada maksimalno izlazila u susret poljoprivrednim proizvođačima pa zašto ne bi sada i stočarima. Naravno, sve u skladu sa tržišnim principima.

LJUBICA

pre 9 godina

Kriv je onaj koji je brzopleto i bez razmisljanja potpisao prevremen i jednostran SSP. Da li je i koliko bio sam dobar u tom posluto sada nije ni vazno, ali stete trpe samo srpski poljoprivrednici.

Graje

pre 9 godina

Mleko za naše tržište je zaista kvalitetno ali za izvoz treba se pozabaviti sa svetskim standardima. Srbija zaista sve potencijale treba da iskoristi kako bi jaka i razvijena država. Kontrola mleka u svi mlekara se radi, kao i kontrola kvaliteta gotovih proizvoda, svi znamo da su se nekada dobijali sertifikati po kvalitetu proizvoda, imali smi višu i nižu klasu, a toga danas nema. Vlada Srbija će se pozabaviti i ovom problematikom.

Milisav K.

pre 9 godina

Uvek moramo stititi nase proizvodjace i ne stavljati strane proizvodjace ispred domacih!! Treba da se ponosimo nasim srpskim proizvodima ! Vlada im mora pomoci u ovom slucaju koliko god moze!

Milorad

pre 9 godina

Sigurno postoji ili ce se napraviti balans izmedju uvoza i domace proizvodnje da nasi proizvodjaci mleka ne budu osteceni. Sigurno ke sve uzeto u obzir da nase trziste bude zadovoljeno.

DS

pre 9 godina

Srbija je imala celu jednu deceniju jednu destruktivnu vladu koja je mnogo više radila na štetu Srbije i njenih farmera, verujem da je to vreme prošlo i da će premijer naći načina da se skaradni zakoni isprave i ublaži nepravda koja je učinjena našim farmerima.

Tanja

pre 9 godina

Na prvom mestu u Srbiji treba da budu nasi poljoprivredni proizvodjaci,pomoci mlekarima ,razvijati i pomagati nasu piljoprivredu i stocarstvo.

Sasa

pre 9 godina

Nije moguce zabraniti uvoz mleka, ali je zato moguce angazovati inspekcije i poostriti propise, pa tako nasi "veliki preduzetnici" nece biti u mogucnosti da nam prodaju uvezeno mleko 10 klase kao nase premijum mleko.

Macvanin

pre 9 godina

Samo da se pooštri kontrola sta se nalazi na policama u marketima i problem bi bio rešen. Tada ne bi mogle mlekare da prodaju najlosije uvozno mleko kao kvalitetno domace.

LaLuna

pre 9 godina

Ovo je velika problematika, u ovom slučaju reč je o mleku, ali ovde možemo govoriti i o ostalim domaćim proizvodima. Rešenje je jednostavno, ali sa mnogo muke se jedino može doći do njega - treba oživeti našu privredu, omogućiti poljoprivrednicima da sa manje ulaganja dobiju što više i bolje robe, a da ta roba bude prihvatljive cene za naše standarde. U tom slučaju većina će kupovati domaće proizvode i samim tim nećemo imati potrebu za uvozom, ili će se uvoz te robe drastično smanjiti.

hm

pre 9 godina

Mozda da se zabrani stavljanja na trziste mleko sa malo aflatoksina ? Samo da napomenem da se u Srbiji i dalje pije mleko sa povecanim aflatoksinima.

KING

pre 9 godina

Uvoz treba da se zabrani , zar pored tolikog naseg mleka koje je mnogo puta ydravije , kvalitetnije da uvozimo .Necemo stranu genetski modifikovanu hranu , vec domacu sa sela koja odise zdravljem.

Ekolog

pre 9 godina

Problem stocarstva i poljoprivrede u Srbiji poprima sire razmere u poslednjim decenijama. Verujem da ce Vucic imati razumevanja za ovaj problem i pronaci adekvatno resenje, kako niko ne bi bio na gubitku.

Vuk

pre 9 godina

Uvoz inostranog mleka ne moze da bude strategija razvoja mlekarske industrije.Trebalo bi da preduzmemo sve da zastitimo nasu proizvodnju i preradu mleka.

Stevan M

pre 9 godina

Sporazum sa EU o slobodnoj trgovini nije jednostavno sada staviti van snage, bez ozbiljnih posledica po međusobne odnose. Ono što je potpisano 2008. godine mora i da se sprovodi. Reforme traže žrtve, ali i stalnu borbu za veću konkurentnost naše robe u odnosu na evropsku.

Dizni

pre 9 godina

Stanje u privredi jeste lose, a lose je i u poljoprivredi, stocarstvu. Problemi nisu kratkorocni, datirajujos iz 90-ih i ne mogu se resiti jednom merom. Mislim da ce se vlast ozbiljnije pozabaviti ovom temom, cilj je stabilna i uredjena drzava.

gradjanin

pre 9 godina

Ovde je postalo MODERNO,da se trazi zabrana uvoza.Ok,zabraniti uvoz,ali onda ce biti zabranmen i IZVOZ.To drjstvo okupljeno oko SEVRLJICA je stetocinsko i ono sledi. razmisljanje DSS i Dveri.
Pitam se da li bi tako arlaukali da se npr.Uvozi Rusko mleko i Riska Svinjetina.?.

IVANA

pre 9 godina

Mora neći neko rešenje da spasi srpskog seljaka.Niko nije verovao da će rešiti problem Železare pa je rešio, nadamo se da će i ovo rešiti.

Slobodan

pre 9 godina

Sada je kasno za zabranu. Moramo naše stočare na edukujemo da više i bolje rade, pa će i cena njihovog meleka biti niža od evropske. Ne može se monopol na proizvodnju i prodaju meleka zauvek držati, pogotovo ako želimo da imamo pristup evropskom tržištu.

Katarina

pre 9 godina

Treba se zastititi nasi proizvodjaci,sto zbog privrede,sto zbog same cinjenice da to sto uvozimo nije ni priblizno zdravo kao nas proizvod!

Tilt

pre 9 godina

Poučeni iskustvom uvoza onog jeftinog mesa i ribe, opravdano možemo sumnjati i u kvalitet i ispravnost ovog mleka koje se uvozi. Treba to što pre obustaviti.

Saša T

pre 9 godina

Srbija je potpisala sporazum o pridruživanju EU još 2008. godine. Sada je kasno za popravni. Jednostrana suspenzija pojedinih delova ovog sporazuma imala bi katastrofalne posledice po naš put u EU. Vreme je da naši mlekari organizuju konkurentniju proizvodnju meleka a ne da traže zabranu uvoza.

bag sestre

pre 9 godina

Neka se malo stočari presaberu !
Zemlju koju su dobili pod zakup po prečem pravu zakupa ,zasejali su šećernom repom ,a ne sa lucerkom u biljem za dobijanje jeftinije hrane .
Tako da i dalje hrane stoku sa skupom hranom .žele zbog toga da zadrže cenu koja nije realna !

MlekaricaNena

pre 9 godina

Sigurna sam da će država pronaći pravo rešenje i zaštititi naše proizvodjače mleka, uvoz se ne može zabraniti, ali bi trebalo raditi na što većem izvozu naših proizvoda.

VOZI MIŠKO

pre 9 godina

Uvoznički lobi koji je ova vlada zatekla mora se ukloniti, ministarka poljoprivrede da naravi tabelu prinosa svih poljoprivrednih i tabelu potreba srbije za tim proizvodima i svuda gde je ostvaren Višak u domaćoj proizvodnji da se oBustavi uvoz. Ako je mleko medju njima biti mInistar u interesu naših mlkara a ne uvozničkog lobija

Mary

pre 9 godina

Drzava ne moze da zabrani uvoz mleka, ali ce intervenisati kako bi zastitila domacu proizvodnju. Stanje u stocarstvu nije idealno, ali drzava nastoji otkupom melka za robne rezerve da umanji stetu proizvodjacima.

JAGODICA BOBICA

pre 9 godina

Problem nije jednostavan,ali Vučić vodi računa o interesima svojih malih preduzetnika,pa i o mlekarima,tako da će se blagovremeno naći neko rešenje.

Crni

pre 9 godina

Mlekari su upravu, država mora da reaguje i omogući im otkup mleka, verujem da propuste koje su napravili prethodnici ova vlada hoće da ispravi i da će naći načina.

Kolos

pre 9 godina

Ne treba zabraniti uvoz mleka i koncentrovanoga mleka , nego njihovo korištenje u mlekarama kao sirovine i sve će se dovesti u red.

Drcha

pre 9 godina

Ne sumnjam da ce premijer izaci u suret mlekarima i da ce resiti i ovaj problem. Nema resenja nijednog problema dok Vucic svojom inicijativom ne deluje. Tako da sam ubedjen da ce se i ovo resiti.

slavko

pre 9 godina

Trziste diktira poljoprivrednu politiku , ako postoji disbalans u uvozu i izvozu drzava ce svoje interese zastititi ,tj. interese sopstvene proizvodnje.

Macak

pre 9 godina

Mora nesto da se uradi jer je poljoprivreda u losem stanju. Problem koji je nastao jeste primena sporazuma o stabilizaciji I pridruzivanju po kojem se otvara trziste. Nasi proizvodi nisu konkurenti u Evropi a strani samo dolaze na nasa trzista. Mora da se zastiti domaca proizvodnja.

Saša T

pre 9 godina

Srbija je potpisala sporazum o pridruživanju EU još 2008. godine. Sada je kasno za popravni. Jednostrana suspenzija pojedinih delova ovog sporazuma imala bi katastrofalne posledice po naš put u EU. Vreme je da naši mlekari organizuju konkurentniju proizvodnju meleka a ne da traže zabranu uvoza.

bag sestre

pre 9 godina

Neka se malo stočari presaberu !
Zemlju koju su dobili pod zakup po prečem pravu zakupa ,zasejali su šećernom repom ,a ne sa lucerkom u biljem za dobijanje jeftinije hrane .
Tako da i dalje hrane stoku sa skupom hranom .žele zbog toga da zadrže cenu koja nije realna !

Budimir

pre 9 godina

Ova vlada za razliku od predhodne ne zeli da unisti Srpskog seljaka, vec ce uveren sam uraditi sve kako bi pomogla poljoprivrednicima i proizvodjacima.

Dajana

pre 9 godina

Evropa sada ima dosta viska mleka i mlecnih proizvoda zato sto su uveli sankcije Rusiji, pa postoji strah da ce "poplava" evropskog mleka unistiti domacu produkciju.Zato ministarstvo cini sto moze vise da se unapredi domaca proizvodnja u vidu premija za mleko, ali i mnoge druge mere za podizanje kvaliteta stocarstva.

Vuk

pre 9 godina

Uvoz inostranog mleka ne moze da bude strategija razvoja mlekarske industrije.Trebalo bi da preduzmemo sve da zastitimo nasu proizvodnju i preradu mleka.

Tijana

pre 9 godina

Podržavam udruženje proizvođača mleka Mačvanskog okruga, verujem da ce naći neko najobolje rešenje za njih, tj. sve nas. Bolje da naša deca piju mleko, koriste proizvode iz zdravog sirovog mleka iz naše domaće proizvodnje.

Uzunović B

pre 9 godina

SSP je 2008. godine potpisala Vlada Mirka Cvetkovića, jer je to tada smtrano da je nacionalnom intersu. Sada je stupio deo ovog sporazuma na snagu - bescarinski uvoz meleka iz EU u Srbiju. Ko je kriv za sadašnji položaj srpskih melkara ?

DS

pre 9 godina

Srbija je imala celu jednu deceniju jednu destruktivnu vladu koja je mnogo više radila na štetu Srbije i njenih farmera, verujem da je to vreme prošlo i da će premijer naći načina da se skaradni zakoni isprave i ublaži nepravda koja je učinjena našim farmerima.

Ljubičica

pre 9 godina

Nema potrebe ništa zabranjivati, samo treba pojačati kontrolu kvaliteta robe koja ulazi u našu zemlju i problem će biti rešen - nećemo više uvoziti EU otpatke, već ćemo se orijentisati na domaće proizvode.

KING

pre 9 godina

Uvoz treba da se zabrani , zar pored tolikog naseg mleka koje je mnogo puta ydravije , kvalitetnije da uvozimo .Necemo stranu genetski modifikovanu hranu , vec domacu sa sela koja odise zdravljem.

ztht

pre 9 godina

Ja verujem da će premijer ovo rešiti i da neće dozvoliti da stradaju naši proizvođači mleka. Oni su sposobni da proizvedu kvalitetno mleko, samo im treba dati adekvatne uslove za to i dobru cenu.

Stevan M

pre 9 godina

Sporazum sa EU o slobodnoj trgovini nije jednostavno sada staviti van snage, bez ozbiljnih posledica po međusobne odnose. Ono što je potpisano 2008. godine mora i da se sprovodi. Reforme traže žrtve, ali i stalnu borbu za veću konkurentnost naše robe u odnosu na evropsku.

Ivanica

pre 9 godina

Ne sumnjam da ce i ovo biti reseno, jer je to jedan od usputnih problema na koji nailazi svaki sektor u svom radu. Jasno je da narod najvise veruje premijeru pa se zato i od njega trazi resenje problema i ako on za to nije zaduzen. Realno resenje ovog problema moze doprineti da mlekari dosta zarade i da mi sami ulazemo u nasu drzavu i nase ljude, a ne da kupujemo mleko od drugih.

Tanja

pre 9 godina

Na prvom mestu u Srbiji treba da budu nasi poljoprivredni proizvodjaci,pomoci mlekarima ,razvijati i pomagati nasu piljoprivredu i stocarstvo.

IVANA

pre 9 godina

Mora neći neko rešenje da spasi srpskog seljaka.Niko nije verovao da će rešiti problem Železare pa je rešio, nadamo se da će i ovo rešiti.

Mlekar

pre 9 godina

Postoji zakon o slobodnoj trgovini, teško da će Vučić moći da ga stavi van snage. Ali treba motivisati građane da kupuju domaće, svest o tome mora da radi.

milky

pre 9 godina

Mleko je osnovna zivotna namirnica i daleko je kvalitetnije mleko nasih proizvodjaca nego uvezeno. Premije Vucic razume problem i sigurno ce molbu nasih poljoprivrednika uzeti u obzir.

Drcha

pre 9 godina

Ne sumnjam da ce premijer izaci u suret mlekarima i da ce resiti i ovaj problem. Nema resenja nijednog problema dok Vucic svojom inicijativom ne deluje. Tako da sam ubedjen da ce se i ovo resiti.

Milorad

pre 9 godina

Sigurno postoji ili ce se napraviti balans izmedju uvoza i domace proizvodnje da nasi proizvodjaci mleka ne budu osteceni. Sigurno ke sve uzeto u obzir da nase trziste bude zadovoljeno.

Tilt

pre 9 godina

Poučeni iskustvom uvoza onog jeftinog mesa i ribe, opravdano možemo sumnjati i u kvalitet i ispravnost ovog mleka koje se uvozi. Treba to što pre obustaviti.

LJUBICA

pre 9 godina

Kriv je onaj koji je brzopleto i bez razmisljanja potpisao prevremen i jednostran SSP. Da li je i koliko bio sam dobar u tom posluto sada nije ni vazno, ali stete trpe samo srpski poljoprivrednici.

Ekolog

pre 9 godina

Problem stocarstva i poljoprivrede u Srbiji poprima sire razmere u poslednjim decenijama. Verujem da ce Vucic imati razumevanja za ovaj problem i pronaci adekvatno resenje, kako niko ne bi bio na gubitku.

Dizni

pre 9 godina

Stanje u privredi jeste lose, a lose je i u poljoprivredi, stocarstvu. Problemi nisu kratkorocni, datirajujos iz 90-ih i ne mogu se resiti jednom merom. Mislim da ce se vlast ozbiljnije pozabaviti ovom temom, cilj je stabilna i uredjena drzava.

Katarina

pre 9 godina

Treba se zastititi nasi proizvodjaci,sto zbog privrede,sto zbog same cinjenice da to sto uvozimo nije ni priblizno zdravo kao nas proizvod!

Milisav K.

pre 9 godina

Uvek moramo stititi nase proizvodjace i ne stavljati strane proizvodjace ispred domacih!! Treba da se ponosimo nasim srpskim proizvodima ! Vlada im mora pomoci u ovom slucaju koliko god moze!

LaLuna

pre 9 godina

Ovo je velika problematika, u ovom slučaju reč je o mleku, ali ovde možemo govoriti i o ostalim domaćim proizvodima. Rešenje je jednostavno, ali sa mnogo muke se jedino može doći do njega - treba oživeti našu privredu, omogućiti poljoprivrednicima da sa manje ulaganja dobiju što više i bolje robe, a da ta roba bude prihvatljive cene za naše standarde. U tom slučaju većina će kupovati domaće proizvode i samim tim nećemo imati potrebu za uvozom, ili će se uvoz te robe drastično smanjiti.

Mad Max

pre 9 godina

Siguran sam da će Vučić uraditi sve što može da odbrani interese naših mlekara, u onoj meri, i za ono vreme, koje je realno očekivati.

Dusa

pre 9 godina

U poslednjih dve godine ko god da štrajkuje poziva premijera.Da li su to radnici FAP-a, ili Železare ili izdvojenih preduzeća EPS-a ili bilo kod drugog preduzeća traži se premijer.To samo po ko zna koji put govori o njegovoj veličini i govori o tome koliko ljudi imaju u njega poverenja.

Drcha

pre 9 godina

Vucic je pravi primer premijera koji se bori za svoj narod i vodi racuna o njemu. Vucic je najbolji premijer kojeg je Srbija ikada imala.

JAGODICA BOBICA

pre 9 godina

Problem nije jednostavan,ali Vučić vodi računa o interesima svojih malih preduzetnika,pa i o mlekarima,tako da će se blagovremeno naći neko rešenje.

gradjanin

pre 9 godina

Ovde je postalo MODERNO,da se trazi zabrana uvoza.Ok,zabraniti uvoz,ali onda ce biti zabranmen i IZVOZ.To drjstvo okupljeno oko SEVRLJICA je stetocinsko i ono sledi. razmisljanje DSS i Dveri.
Pitam se da li bi tako arlaukali da se npr.Uvozi Rusko mleko i Riska Svinjetina.?.

Sasa

pre 9 godina

Nije moguce zabraniti uvoz mleka, ali je zato moguce angazovati inspekcije i poostriti propise, pa tako nasi "veliki preduzetnici" nece biti u mogucnosti da nam prodaju uvezeno mleko 10 klase kao nase premijum mleko.

Macvanin

pre 9 godina

Samo da se pooštri kontrola sta se nalazi na policama u marketima i problem bi bio rešen. Tada ne bi mogle mlekare da prodaju najlosije uvozno mleko kao kvalitetno domace.

Slobodan

pre 9 godina

Sada je kasno za zabranu. Moramo naše stočare na edukujemo da više i bolje rade, pa će i cena njihovog meleka biti niža od evropske. Ne može se monopol na proizvodnju i prodaju meleka zauvek držati, pogotovo ako želimo da imamo pristup evropskom tržištu.

Mary

pre 9 godina

Drzava ne moze da zabrani uvoz mleka, ali ce intervenisati kako bi zastitila domacu proizvodnju. Stanje u stocarstvu nije idealno, ali drzava nastoji otkupom melka za robne rezerve da umanji stetu proizvodjacima.

Crni

pre 9 godina

Mlekari su upravu, država mora da reaguje i omogući im otkup mleka, verujem da propuste koje su napravili prethodnici ova vlada hoće da ispravi i da će naći načina.

MlekaricaNena

pre 9 godina

Sigurna sam da će država pronaći pravo rešenje i zaštititi naše proizvodjače mleka, uvoz se ne može zabraniti, ali bi trebalo raditi na što većem izvozu naših proizvoda.

hm

pre 9 godina

Mozda da se zabrani stavljanja na trziste mleko sa malo aflatoksina ? Samo da napomenem da se u Srbiji i dalje pije mleko sa povecanim aflatoksinima.

Ambis

pre 9 godina

Do sada je vlada maksimalno izlazila u susret poljoprivrednim proizvođačima pa zašto ne bi sada i stočarima. Naravno, sve u skladu sa tržišnim principima.

Graje

pre 9 godina

Mleko za naše tržište je zaista kvalitetno ali za izvoz treba se pozabaviti sa svetskim standardima. Srbija zaista sve potencijale treba da iskoristi kako bi jaka i razvijena država. Kontrola mleka u svi mlekara se radi, kao i kontrola kvaliteta gotovih proizvoda, svi znamo da su se nekada dobijali sertifikati po kvalitetu proizvoda, imali smi višu i nižu klasu, a toga danas nema. Vlada Srbija će se pozabaviti i ovom problematikom.

sladjan

pre 9 godina

Cim smo potpisali sporazum o pridruzivanju sa EU, samim tim smo preuzeli obavezu da uvozimo razne proizvode od EU, a tu obavezu imamo i sa MMF,tako da od zabrane uvoza svinja i drugih poljoprivrednih proizvoda iz EU nema nista.To je cena ulaska u EU a koju svaka vlada precutkuje.

Kolos

pre 9 godina

Ne treba zabraniti uvoz mleka i koncentrovanoga mleka , nego njihovo korištenje u mlekarama kao sirovine i sve će se dovesti u red.

slavko

pre 9 godina

Trziste diktira poljoprivrednu politiku , ako postoji disbalans u uvozu i izvozu drzava ce svoje interese zastititi ,tj. interese sopstvene proizvodnje.

VOZI MIŠKO

pre 9 godina

Uvoznički lobi koji je ova vlada zatekla mora se ukloniti, ministarka poljoprivrede da naravi tabelu prinosa svih poljoprivrednih i tabelu potreba srbije za tim proizvodima i svuda gde je ostvaren Višak u domaćoj proizvodnji da se oBustavi uvoz. Ako je mleko medju njima biti mInistar u interesu naših mlkara a ne uvozničkog lobija

Macak

pre 9 godina

Mora nesto da se uradi jer je poljoprivreda u losem stanju. Problem koji je nastao jeste primena sporazuma o stabilizaciji I pridruzivanju po kojem se otvara trziste. Nasi proizvodi nisu konkurenti u Evropi a strani samo dolaze na nasa trzista. Mora da se zastiti domaca proizvodnja.