Sreda, 25.03.2015.

14:33

Malis: Đoković uvek igra isto

Nekadašnji belgijski teniser Gzavije Malis kaže da nije baš veliki obožavalac Novaka Đokovića i dodaje da više voli Rodžera Federera.

Izvor: SO

Malis: Ðokoviæ uvek igra isto IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

206 Komentari

Sortiraj po:

nije ja , ja je.

pre 9 godina

Inteligentna konstatacija nema šta. Pa kad igra uvek isto što ga ne pobedite? I još kviz pitanje, koliko vas poznaje malisa?
(mrki, 26. mart 2015 13:03)
Znam ga, pili smo pivo par puta, delovao je kao fin momak i nije lupao gluposti kao danas.

lažov

pre 9 godina

Nole je sada najbolji, najbolji u poslednje 3 godine, verovatno najbolji u sledece 3. Pitati se zasto je Federer drugi u svojoj 34. godini ako je najbolji, je besmisleno. Od Dzordana su svi aktivni igraci bolji,znacili to da je on prosecan kosarkas? U poslednje dve godine, dok je Nole najbolji, medjusobni skor je 4:3 za Federera. Pozdrav
(bla bla, 26. mart 2015 11:04)
Nije lepo lagati a postoji i zvanični ATP. Od prošlog IW je 4;3 ali za Novaka, ne računajući sramno povlačenje sa WTF. Ako idemo dalje još gore je po Rogera.

Danica

pre 9 godina

Ja ne volim da ga gledam jer mi je kao figura i kao faca nekako neprijatan i nesimpatican. Ponasanje mu je neprijatno za gledanje. Tenis mu je mlevenje protivnika, i stoga dosta monoton.
Ali su mu fizicki kvaliteti kretanja i pracenja lopte spektakularni, i ko voli da gleda neverovatno trcanje, stizanje i gruvane lopte u coskove, taj ce se nauzivati gledajuci Djokovica.
PS: Federer ne melje nego rastura protivnika, to je mnogo intersantnije za gledanje.

bla bla

pre 9 godina

Kad Klicko, koji je 10 godina neprikosnoven , pobedi, onda ga svi pljuju kako je dosadan, kako unistava boks. Kad neko kaze za Noleta da nije preterano atraktivan, onda pocne pljuvanje po nekom igracu.
Nole je sada najbolji, najbolji u poslednje 3 godine, verovatno najbolji u sledece 3. Pitati se zasto je Federer drugi u svojoj 34. godini ako je najbolji, je besmisleno. Od Dzordana su svi aktivni igraci bolji,znacili to da je on prosecan kosarkas? U poslednje dve godine, dok je Nole najbolji, medjusobni skor je 4:3 za Federera. Pozdrav

x

pre 9 godina

Kako ko je Malis?
Pa to je onaj koji ima pozitivan skor protiv Djokovica. Hahahahahahahahahaha!!!!
(hahahaha, 25. mart 2015 18:17)

Nema pozitivan. 1:1 je njihov medjusobni skor.

dragan markovic

pre 9 godina

To je kao kad bi danas neki npr. ispod prosecni bivsi fudbaler govorio o Mesiju ili Ronaldu da su dosadni, smesno i bolesno i jadno!

Teodosije

pre 9 godina

"ko moze djokovica da gleda svaki dan po 3h taj nije normalan.Mi stariji ljubitelji tenisa se secamo Edberga,Samprasa,Mekinroa ,Bekera to su bili mecevi servis-volej i kidaj .Ovo danas kad gledam da drzi bekend sa dve ruke strasno.Nole i Barsa neznam sta da kazem ista sema ,stil programirani navijes i oni rade .
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (racky, 25. mart 2015 23:39)"

Niko nikome ne brani danas da igra sevis-volej... ako bi mu to ista pomoglo u zivotu...

racky

pre 9 godina

ko moze djokovica da gleda svaki dan po 3h taj nije normalan.Mi stariji ljubitelji tenisa se secamo Edberga,Samprasa,Mekinroa ,Bekera to su bili mecevi servis-volej i kidaj .Ovo danas kad gledam da drzi bekend sa dve ruke strasno.Nole i Barsa neznam sta da kazem ista sema ,stil programirani navijes i oni rade .

Mirsad Halilovic

pre 9 godina

Pa kako da igra. Ko zna taj igra isto. Ko zna bolje on igra isto i prisiljava ovog drugog da igra drugačije i da izgubi. Treba znati igrati isto.

realno

pre 9 godina

Malis trenutno radi kao trener svog zemljaka Rubena Bemelmansa, a tokom karijere osvojio je tri titule i bio 19. na svetu.

Oskudnu biografiju pokušava nadograditi bljuvotinama u medijima. Bolje da je postao starleta..

Joao

pre 9 godina

Svako ima pravo na svoje mišljenje. Meni je recimo, zabavno da gledam Novaka. Naravno da nije tačno da on igra uvek isto, možda Malis vidi ono što želi da vidi. Rodžeru svaka čast. Stil igre Novaka Đokovića možda nije najlepši, ali je očito efikasan. Uostalom, džaba Brazilcima što su u fudbalu najveći svetski tehničari, kad ih Nemci onako pokidaše nasred kuće. Novakovi rezultati su nesporni, a to je ono što je bitno.

boca

pre 9 godina

Inače, Malis je veliko tenisko ime čije mišljenje ima veliku težinu u svetu.
Mogu da razumem da je nekome dosadilo to što Nole neumoljivo dominira svetskim tenisom, ali da izjavi da Nole igra dosadan tenis!? A šta smo to tako zanimljivo gledali pre nego što je Nole gurnuo prst u oko mnogima i podigao ovaj sport na nevidjeni nivo koji, usput, čudesno i nadljudski održava u kontinuitetu što je i najteže od svega.

Ibanez

pre 9 godina

Malis: Đoković uvek igra isto...
Naravno da uvek igra isto, zato je i najbolji na svetu, daleko bolji od Federera! A pogotovo od nekog Malisa.. sa neke tri titulice!

adem

pre 9 godina

ja cesto uporedjujem novaka sa klickom, i njemu ne moze niko da parira, apsolutni je sampion, ali malo je onih koji ga gledaju, a jos manje koji ga uvazavaju kao pravog sampiona, iako mu niko nista ne moze. tako je i sa novakom, tesko ga je pobediti, isto tako tesko ga je i gledati dok igra, ali zato pobedjuje. onima kojima je vazno da osvaja toitule, njima je super, onima koji bi uz titulu i da uzivaju u tenisu, njima i nije bas neki sampion.

rn

pre 9 godina

@muke tvoje
Lepo rekoh, pametnom dosta! Zasto se onda ti javljas? Ako ne spadas u pametne, nadji nekog da ti pojasnjava, ja sigurno necu. I leci komplekse.

Milutin

pre 9 godina

Ne voli Noleta pa ok, i ne mora. Ali nije mi jasno zasto misli da on uvek igra isto? Meni se cini da ce pre biti da ima i boljih servisera, bekenda, forhenda, mozda cak I riternera (po meni nema ali hajde I to) a opet, na dva do tri dobijena seta Novak pobedjuje I evidentno je najbolji na svetu. Po nekoj mojoj logici to samo govori da je najraznovrsniji I najkompletniji igrac zapravo. A to je potpuno suprotno od ovoga sto gospodin tvrdi. Ovo samo provociraju Noleta da krene sa mnogo skracenih lopti ili nepotrebnih istrcavanja :)... Novace majstore, samo ti nastavi svoju igru na nase zadovoljstvo i uzivanciju.

Marko

pre 9 godina

Uvek sam i uvek cu navijati za Djokovica iz jednog, jedinog razloga: ZATO STO JE NAS! Ma koliko losiji bio ili bolji teniser od Federera ili ma koliko vise ili manje postigao u karijeri...

Jovan Bošković

pre 9 godina

najslavniji momenat u zivotu Malisa je kada je b92 objavio njegovu izjavu kao sportsku vest. Guglajte tog velikana belog sporta pa ćete se uveriti. Kao kada bi igrač Parme ili Čarltona rekao da mu je bolji Mesi od Ronalda ili obrnuto. Ko tebe pita proseku proseka. Sramota je ova vest za onoga ko ju je objavio.

ZVEZDOJKO

pre 9 godina

SVASTA . KAKO VAS NAPALI NEKI NEBITAN LIK KAO OVAJ MALIS . KADA JEDAN NIK BOLITIJERI I NIKOLA PILIC KAZU VREDNOST NOVAKA DJOKOVICA TO IMA TEZINU A NE NEKI NEBITNI MARGINALAC .

Sabre

pre 9 godina

(timmy, 25. mart 2015 15:57)

Koji si ti car. A tvoje reci pogotovo dobijaju na znacaju kada se uzme u obzir koliko raznovrstan tenis forsira hrvatska skola.. to gotovo nikada nisu visoki igraci sa ubitacnim servisom.. i ne puno toga pride. A ne.. cekaj..

Sta je, majke ti, kod Djokovica dosadno? Covek ima i bekhend i forhend, i drop sotove i izlaske na mrezu i najbolji ritern u tenisu? Da ne pricam sto je potpuno smesno pricati o tome da u generaciji tenisera koji su redom postavili rekorde U ISTORIJI TENISA imamo lika koji je uspeo da bude bolji od svih njih (trenutno, makar) i ni to nije dovoljno?

Covece, nema to veze sa tim da li si Srbin, ali ocigledno ima sa tim kada si Hrvat i imas kompleks. Imali ste citavu seriju prosecnih tenisera i onda dodje jedan Srbin i razvali ih sve.. nije ti to lako, znam. Ali makar priznaj, lakse ce ti biti :) Ja prvi nisam nalozeni Srbenda ali Djokovic uz Federera i Vavrinku igra najlepsi tenis na turu covece.. ko to spori ili nema veze sa tenisom ili je prosto ljubomoran.

pedja

pre 9 godina

Nisu mi jasne dve stvari.
1. Zasto novine prenose ovakve "vesti" (likova koji su totalno nebitni)a pritom znaju da to pali ljude?
2. Zasto se svi toliko palite na ovakve izjave? Svi smo mi subjektivni i svi imamo pravo na svoje misljenje, pa i budale(pritom ne mislim da je ovaj lik budala).

Boban

pre 9 godina

Novak je jedan od najboljih u istoriji tenisa, i ne, ne kažem to ja, nego jedan Sampras, Borg, Mekinro, Agasi, Nadal, sam Federer je izjavio da je Novak najbolji igrač ikada na betonu. Kad dobiješ priznanje od takvih veličina, onda su svi drugi nebitni!

Sascha011

pre 9 godina

Pitanje je sta bi i koliko Federer osvojio da je na vrhuncu imao ovakvu konkurenciju. Ne secam se kad je poslednji put pobedio Nadala. Od njega godinama po pravilu gubi. A, Djokovic, koji deli istu epohu sa dvojicom najvecih u istorijii, evo, sakupice skoro 3 god. kao br. 1. Federer mozda igra najlepsi tenis, Nadal najmocniji, ali Djokovic zasigurno igra najuzbudljiviji.

Mameti

pre 9 godina

Jako uspešan teniser, legenda belog sporta, ima pravo da kritikuje jednog prosečnog igrača kao što je Đoković, koji je svega 3 godine za redom broj 1 u svetu.

e vaših muka

pre 9 godina

REALan, 25. mart 2015 15:18) A onaj vaš drvoseča sa Vimbldonom,samo jednim,na koje ste muke iskompleksirani konjušari sa bečkog dvora.

Mirko Kojotovski

pre 9 godina

Pa da uvek isto-pobeđuje i pobeđuje i pobeđuje....Naravno da tim hejterima i bitovima sa zapada smeta dosadna igra Noleta kad ih dere ko Musa jarca.Verujem da je i Noletu dosadno pa im da po set čisto reda radi.Kakvi sve dođu u medije katastrofa

ivangrozni

pre 9 godina

Cove je u pravu, no je yaboravio jednu stvar. Ako Novak stalno igra isto, a ni majstor kakav je Federer ne moze da ga prokljuvi i da ga skine sa trona, kako bi tek igrao da promeni malo? Cek, cek, sad kada se setim, bese on to nesto 2011 igrao drugacije, napadacki, pa su ljudi nosili neke parole "vamos tamos"? Ko bi tek gledao tenis da je Nole nastavi da igra tako drugacije? Tu je i nadal na sljaci izgledao ko neko ko skuplja loptice.....

nesha

pre 9 godina

al to onaj sto se u orginalu pise "Xavier Malisse" sa onim repcetom? sto je pljuno u svoju ruku pre nego stoje trebao da pruzi protivniku kada je izgubio, sto se svadjao, nastrao i pretio da ce da bije sudije, linijske sudije cak i skupljace lopti? skoro bese neka reportaza o njemu. tako se i secam. da li bese jedini kome je dozivotno zabranjeno da igra tenis ili tako neka prica.

djUkan

pre 9 godina

Djokovc voli popti i pojsti. Najvise voli kad se napuca ladnog gra. Ondak igra Raketa kaj pravi. A ja navijam ondak za njega jer i ja volim ladnig gra da se napucam u luka sa tim.

Mališan

pre 9 godina

Nebitno je ko i šta komentariše. Svaki teniski profesionalac ima pravo na sopstvene poglede i mišljenje, uostalom, kao i navijači, pa nema razloga napadati ovog tipa zbog njegovog stava. Stvar je ličnog afiniteta šta se nekom sviđa u tenisu. Ja, recimo, nisam ljubitelj servis volej igre, i meni je baš to dosadno, iako takvi mečevi kraće traju. S druge strane krajnosti, tenis, gde se loptica u laganom ritmu prebacuje preko mreže do besvesti, dok neko ne pogreši, kao npr. kod Žile Simona, takođe ume da bude jako dosadan. Novakova igra je sa godinama evoluirala i postala vrlo raznovrsna. Imao je i on dosadnih mečeva, ali i gomilu antologijskih, posebno onih sa Nadalom, gde, iako je lopta prebacivana hiljade puta i trajalo je satima, mečevi su bili vrlo dinamični i interesantni. Federeova igra je, takođe, sa godinama napredovala, i on u svojim 30tim igra mnogo bolje nego kad je bio dominantno prvi na listi. Ipak, on ne može više fizički da isprati duže i intenzivnije mečeve u nizu, i normalno je da forsira što kraće poene. To će biti primetno i kod Noleta već za par godina. Federer je teniski napadač i poenter kakav Novak neće nikad biti, ali je zato Novak mnogo kompletniji i raznovrsniji igrač, ne samo od Švajcarca, nego od bilo kog igrača na svetu. Pre svega zato i jeste dominantan poslednjih godina, jer nema slabih strana. A samim tim, reći da je Đokovićeva igra dosadna ili stalno ista je ordinarna glupost. Neko je ili maliciozan ili ima problem sa percepcijom.

bilo bi logicnije , zar ne

pre 9 godina

Kad je tvoj Nolo tako lep, pametan, dobar i zabavan zasto onda ima vise nego dvostruko manje GS od Federera. I skoro duplo manje od Nadala? Prvi na nekoj nebitnoj listi, ali zna se gde je ko na onoj najvaznijoj, vecnoj listi najboljih tenisera.
Tu je Federer na vrhu, a gde je Djokovic? Daleko iza njega... ni medju 10 najboljih.
(bs, 25. mart 2015 15:20)

Kad je ta lista tako nebitna zasto sam Federer izjavljuje da mu je san da se vrati na prvo mesto bas na toj istoj, za vas ''nebitnoj '' listi. . Ali vi Federerovi navijaci znate bolje i od njega sta mu je bitno , ne zato sto navijate za njega vec zato sto ne mozete da podnesete cinjenicu da je Novak najbolji na svetu..Ova ''nebitna'' lista pokazuje stanje kakvo je sad, a vecnu listu potezi kao argument tek kad se karijere danasnjih aktera zavrse.

milos

pre 9 godina

Postao trend da bivsi teniseri komentarisu igru Novaka, i tako dobiju malu paznju od strane novinara koju nisu mogli da zasluze za vreme igracke karijere, to samo govori o uspehu Novaka :D

nikola t

pre 9 godina

Federer je atletski Lasse Viren, ukoliko je neko uopste cuo za leteceg gospodina.
(Gosn covek, 25. mart 2015 14:57)

Da li je ovo podsvesno poredjenje. Viren, koji se i meni dopadao, jos uvek nije do kraja otklonio optuzbe da se u svoje vreme dopingovao menjajuci krv pred takmicenje.

Staro pitanje - da li je bolji dribler koji zna 10 driblinga, ali ne prodje uvek ili onaj koji zna jedan (i svi znaju za taj jedan), ali on uvek prodje?
(Max, 25. mart 2015 15:07)

Da li mislite na Garincu? Svi su znali da sa svoje dve leve noge ima samo dribling udesno ali je on uvek prolazio. Jedino u finalu svetskog prvenstva u Cileu, 1962. protiv Cehoslovacke (izbacili Jugoslaviju u polufinalu), poslao je dva krsna centarhalfa udesno a on prosao ulevo. Majstor nad majstorima.

srce

pre 9 godina

...svako ima pravo na svoje misljenje... mada , lepota je u oku posmatraca, ... Nole kao broj jedan mora da bude jednostavan , sveden i ubojit , sto on i jeste , i u tome lezi lepota njegovog tenisa ... mecevi izmedju Noleta i Federera su po meni , nesto najlepse i najsavrsenije sto moze da se vidi u eri savremenog tenisa i ja sam srecan sto imam privilegiju da budem posmatrac takvih nadmetanja ... realno kada su obojica raspolozeni za igu , ubijaju kako igraju ...

bane

pre 9 godina

Pa ne znam sto je vazno sta pricaju skupljaci lopti ili neostvareni teniseri za Novaka, pa i vama iz b92 se cudim da imate mesta za takve vesti i informacije, necete i komentare citalaca da stavljate u podnaslove vesti-budalastina

Jumko

pre 9 godina

Zasto ne vole Djokovica? Pod A jer je Srbin i svi su protiv njega (videti pod zavera) ili pod B jer se ponasa kao primitivac (videti pod Madrid).. hvala na odgovorima bez uvreda..

29

pre 9 godina

@timmy....ako neko raspolaze sa raznovrsnim arsenalom oruzija i poteza onda je to novak....medjutim za potez vise igraju svi od velike cetvorke.e sad sto taj potez uvek ima novak i to srbin,zao mi je....a ovaj moze da komentarise igrace posle top 50 jer nije dorastao ni vodu da mu donese...

milanche

pre 9 godina

LJudi sta se przite na raznorazne komentare svakakvih likova,da ih tako nazovem.Svako ima pravo na svoje misljenje,svako!A moje licno je to da nole za 4,5 god moze uzeti jos 78 gs-a,mastersa bog zna koliko.Federer mozda jos 1 gs i par mastersa a Nadal ako ove godine ne ostvari znacajnije rezultate na sljaci,vrlo malo moze osvojiti turnira.O gs da i ne govorimo.Eto to je moje licno misljenje,ne moram biti u pravu i nema razloga da me neko pljuje zbog mog misljenja

dejan

pre 9 godina

Kolko ljude boli uspeh jednog strasno dobrog Srbina.Ma sa svih krajeva sveta dolaze zli komentari isfrustrirano ljubomornih ljudi.Nole najbolji na svetu u inat svima.

Nebojsa

pre 9 godina

Zasto ne vole Djokovica? Pod A jer je Srbin i svi su protiv njega (videti pod zavera) ili pod B jer se ponasa kao primitivac (videti pod Madrid).. hvala na odgovorima bez uvreda..
(Jumko, 25. mart 2015 16:28)


Ili pod c jer tuče Fedexa i Rafu a i sve ostale i ispred svih njih je na listi kao broj jedan to je ipak najverovatniji odgovor slazeš li se.

Mare

pre 9 godina

Ti ljudi zele samo medijsku paznju. Novak jeste dosadan ali dosadan u smislu da je toliko iznad drugih. Slicno je sa Boltom u atletici.

vredi razmisliti

pre 9 godina

glupost,pa kad igra uvek isto sto neprovale nesto i oderu ga, loptice udara covek koji odluku donosi u delu sekjunde nikad nijedna nije ista niti moze biti, ovo je orkestrirana kampanja i nista vise, da je belgijanac bio bi cudo od maste i leprsavosti, ma daaaj

Ceky

pre 9 godina

Ma da, Rodžeru je najbitniji stil i lepota igre i pokreta, rezultatima se ne opterećuje, to svako vidi. Isto onomad kad se rascmizdrio izgubivši od Nadala, koji je počeo da ga teši i ispao 100 puta veća faca od njega.
Novak ispred svih - po pitanju uvažavanja i poštovanja protivnika, fer pleja do same vrhunske igre, koja i ne mora da mu bude najveća zasluga za njegovu sveukupnu veličinu.

Branko

pre 9 godina

Damire, u vezi "to ce reci bilo tko na svijetu": ukusi se razlikuju, rece svitac I sidje sa pikavca, ili po nardnoj o ukusima ne treba raspravljati.

Bojan

pre 9 godina

ajde ljudi, ako neko ne voli novaka da gleda sto bi to moralo da znaci da ga ne voli jer je Srbin. ja slabo volim da gledam Nadala i Marija, a ni na kraj pameti mi nije njihova nacionalnost. jednostavno, ukusi su razliciti.
primetite da on ovde nije rekao da je novak los igrac (sto niko ni ne moze da tvrdi), dakle u pitanju je samo da li volite nrciji stil ugre.

Damir

pre 9 godina

Ne smije niko da kaže mišljenje koje ne stavlja Novaka na vrh...ko si sad ti,ko si sad ti...Bio 19-i,pa nema težinu,Wilander sad ima GS manje,pa ni njehgovo mišljenje nema težinu...,no kad kažu i Nadal,Sampras,Federer nešto - jer,po vama,zasad - imaju više GS titula od njega,pa ni oni nemaju pojma. Ćorav vidi da Federer igra mnogo,mnogo ljepše za oko od Đokovića. Ne znam kako može bilo ko sa očima to osporit. Nije čovjek izjavio ništa drugo van toga. Nevjerovatno. To će reći bilo ko na svijetu,ko iole prati tenis. Ali,ne - svi su zavidni Srbiji što ima Đokovića,da je on Švajcarac ne bi bilo tako itd.itd.

Slušaj sine, obriši sline

pre 9 godina

Ne znam da li mi je smešniji Malis, ili ostali obožavaoci lika i dela Rodžera Federera. No1e mu je održao tenisku lekciju pre neki dan, to smo svi videli. Nebuloze koje pojedinci pišu kako No1e ima ispod prosečan forhend, ne vredi ni komentarisati. Dive se Federeru koji je tek odnedavno smanjio broj houmranova iz bekhenda sa dvocifrenog na jednocifren po meču...No1e, dominiraj!
Ti si nešto najbolje što je Srbija imala.

S69

pre 9 godina

Mozes samo da crkavas od muke sto ti nisi na Novakovom mestu. Ako ti je dosadan, nemoj ga gledati, ti gledaj Rodzera, a nas kojima nije dosadan pusti da uzivamo. Apsolutno me neinteresuje sta ti mislis, "velicino u tenisu"

dragan

pre 9 godina

Zašto puštate komentare nekih anonimusa? Pa njegov komentar ima istu težinu kao i moje babe. Ko je taj lik? Da li je iko čuo za njega, pa nam dajete te nebulozne izjave?

mihajlo

pre 9 godina

Nema potrebe da menja kad mu je to donelo rezultat, dominaciju i prvo mesto. Pa dovoljno je pogledati zadnje finale, sta je Federeru znacilo, koprcanje, udri vamo, tamo a ono masina na drugoj strani koja igra 'dosadno' i dobi finale. Federer igra tako jel ne zna vise ni sam sta da izmisli, kako bi pobedijo Novaka. Novak sa svojim 'dosadnim' tenisom jedino moze od sebe samog da izgubi.

REALan

pre 9 godina

Mozete vi govorit sto hocete,ali Malise je sa svoje 3 titule i polufinalem Wimbledona kao i samim time sto je tenisac postogao mnogo vise od svih komentatora ovdje i njegova izjava ima vecu tezinu,i to mnogu vecu od svih ovih koje vi ovdje napisete...svidjelo se to vama ili ne!I moram rec da je u pravu,Dokovic je predvidljiv igrac,nema tu nekog talenta,sve je striktno nauceno,uvijek radi sve na isti nacin no budite zahvali sto to radi dobro jer je 1. igrac svijeta ipak.Kod Federera se vidi da je vecina poteza prirodna,iz momenta...zato je Federer najbolji,najkompletniji igrac ovog sporta svih vremena pa vi pljujte jer i sami znate da istina boli!

10 godina ne pratim tenis zbog Novaka

pre 9 godina

Damir, 25. mart 2015 15:23) A Boga ti šta kaže dušanović,plačete li zajedno ili još pričate o Vimbldonu Ivaniševića.p.s Na tvoju žalost Novak ih ima duplo više nego vas 4 miliona svi zajedno.plači.

Simon

pre 9 godina

Najbolje je što lik na kraju kaže da uopšte i ne prati tenis osim poneki GS... i on je sada sa njegovim mišljenjem o Novaku neka vest, hajte molim vas :)

Dox

pre 9 godina

Ništa bolje od jednog belgijanca se nije moglo ni očekivati.
Boli ih... Nadam se da će i još dugo boleti.
Nole, samo gazi i budi pametan i profesionalan kao i do sada!
Primer svima nama!

Dejan

pre 9 godina

koji si ti marginalac. Svi hoće da puknu što im Srbin drži časove i to za dž.
Cepaj Nole i da uzmeš sve može od tog tenisa a onda ostali neka jure i stižu.

gresni

pre 9 godina

Čitam ove komentare i ne verujem da ima ovoliko hejtera!Reći da je Novak slab sa teniskim udarcima i da igra u slaboj konkurenciji-može samo mržnjom zaslepljen um!Jadno i bedno!

zanimljivo

pre 9 godina

Interesantno,cim Djokovic pocne da potvrdjuje svoju dominaciju, pocinju da se,nicim izazvani, javljaju neki likovi,koji bi to da ospore.Juce Ljubicic,danas ovaj,ko ce biti sutra...Uzalud. Ostaje im da pate.

Svete

pre 9 godina

(rn, 25. mart 2015 15:01)

Ala si se ti krofnice raspisao !! Mozda on zna bolje od mene, ALI CISTO SUMNJAM da ti znas bolje ?

- AO najslabije cenjen GS ??
- Djokovicev forhend ni nivou Malisa ??
- DJOKOVIC NIJE KOMPLETAN ??? Verovatno ti pufnice to bolje znas recimo od Bolitijerija ??
- Djokovic se samo brani ?? Pa Federer je pre neki dan pretrcao 250 m vise !!
- Djokovicev forhend ocajan, servis prosecan ??
- Djokovic iskoristio najgoru konkurenciju u istoriji tenisa da pokupi NEKE titule ??
- U konkurenciji bez DelPotra, Soderlinga, Nalbandiana, Rodika sa penzionerom Federerom i povredjenim Nadalom i Malis bi mogao da se nada da bude medju 2-3 najbolja na svetu ???
- Ovo je konkurencija gde Cilic osvaja GS a Nisikori igra finale ???

PA TI SI RODJACE MOJ IDOL !! Ovoliko budalastina u jednom komentaru nikada u zivotu nisam video ! Svaka ti cast, nemam reci, haahhahhahaahha ! Nije ni tebi lako, sta da ti kazem ?

papazjanija

pre 9 godina

gde nalazite ove morone i ovakve vesti? jer morate baš svaki šoder da ispratite? šta sledi - belgijski košarkaš o teu, belgijski vaterpolista o filipu i belgijska skakačica u dalj o ivani? ovo je bednije od tabloida...com

Sole

pre 9 godina

Smešan komentar Malisa. Novak Đoković ne bi bio broj 1 u svetu da stalno odigrava jedno te isto. Poenta je u tome što se on non-stop prilagođava igri protivnika, detaljno analizira svaki pokret, pravi strategiju. To se između ostalog videlo i na početku karijere, kada je oponašao tenisere. To je naizgled delovalo smešno, za publiku, ali se iz toga zapravo vidi koliko je on proučavao najbolje igrače do tančina.

Reservoir dog

pre 9 godina

Preporuka "prepametnim" ljubiteljima tenisa, uglavnom "sa zapada":
Kome je Novakov tenis dosadan neka ne gleda finala teniskih turnira jer je No1e uvek jedan od aktera.

ns

pre 9 godina

@chillout
Svi teniseri poseduju sve udarce strucnjace. Novak ih ravnomerno koristi jer nema nijedan udarac koji je vanserijski. Nema "adut" u igri. Forhend mu je jako los, bekhend dobar ali nesposoban je da tim bekhendom pravi neku razliku u igri.
Za razliku od Federera koji ima fantastican forhen, ili Nadala koji takodje ima sjajan forhend, Novak nema takav udarac. Zato protivnicima nije ni vazno dal mu forsiraju bekhend ili forhend, nijednog udarca se ne plase. Dok s druge strane Federeru i Nadalu svi forsiraju bekhend jer znaju da protiv njihovih forhenda nemaju sanse.
Pored toga, Novak ima ocajan volej, dok mu je slajs na nivou tenisera koji je negde na 50 mestu. Jedino sto ima je sreca da igra u najgoroj konkurenciji u istoriji tenisa.

Giljermo Vilas

pre 9 godina

Tačno, na neki način. Kada gledam Novakove mečeve delić sekunde pre nego što on udari loptu pretpostavim gde će je uputiti i pogodim u 9/10 slučajeva. Predvidljiv je.
Kada to pokušam gledajući Federera...ne ide nikako. On uputi loptu suprotno anticipaciji svog protivnika. Njegove lopte idu na neočekivana mesta i po pravilu na mesta koja su vrlo nezgodna za protivnika.

VLADIMIR

pre 9 godina

Kazes Malis je sa svoje dve titulr i p.f. Vimbldona postigao u tenisu vise od ovde svih komentatora. Zaista??? I od mene cak??? pa ti si ZAISTA GENIJALAC, od sada citam samo tvoje najduhovitije komentare!!!!

Jack

pre 9 godina

Evo opet vi sa pokušajima diskreditiranja čovjeka koji je dao komentar...
Jel vama jasno da koristeći to logiku mišljenje od svih vas nije bitno, ajmo ograničit onda komentiranje tenisa samo ovima sa preko 10 GS titula.

Neznam zašto se svi tako uvrijedite odma, to su subjektivna mišljenja, niko ne tvrdi da je loš, nekima je jednostavno dosadan. Isto kao što neki ne voli servere, tako je nekima taj stil draži, skulirajte se svi skupa.

rn

pre 9 godina

@simke
Aha, najkompletniji koji nikada nije osvojio RG, a od 8 GS 5 je osvojio na AO, inace najslabijem i najmanje cenjenom GS od svih. Najkompletniji koji jos ne zna da igra na mrezi, forhend mu na nivou Malisa a jedini kvalitet mu je strpljenje da prebacuje loptu i ceka da protivnik napravi gresku.
Ne da nije najkompletniji nego nije cak ni kompletan. Zna samo da se brani i to je to. Forhend mu je ocajan, servis prosecan, jednostavno je iskoristio najgoru konkurenciju u istoriji tenisa da pokupi neke titule i to je to. U ovakvoj konkurenciji kakva je danas bez Del Potra, Soderlinga, Rodika, Nalbandijana, sa penziornerom Federerom i povredjenim Nadalom i Malis bi mogao da se nada plasmanu medju 2-3 najbolja na svetu. Ovo je konkurencija u kojoj jedan Cilic osvaja GS titule, a Nisikori igra finale,pametnom dosta.

milena

pre 9 godina

Kad je tvoj Nolo tako lep, pametan, dobar i zabavan zasto onda ima vise nego dvostruko manje GS od Federera. I skoro duplo manje od Nadala? Prvi na nekoj nebitnoj listi, ali zna se gde je ko na onoj najvaznijoj, vecnoj listi najboljih tenisera.
Tu je Federer na vrhu, a gde je Djokovic? Daleko iza njega... ni medju 10 najboljih.
(bs, 25. mart 2015 15:20)

Joooooj kakvih se gluposti necu naslusati..Djokovi nije medju 10 najboljih? Pa,ti ili si zaljubljen u Federera ili toliko mrzis Novaka...Taj tvoj Rodzer je svoju slavu i vecinu trofeja stekao dok nije bilo Novaka..pa i Nadala...Usudjujes se da omalovazavas Novaka koji je najbolji teniser u vreme kada je najjaca konkurencija ikada...Idi leci svoje komplekse na drugom mestu!! hvala!

Max

pre 9 godina

Staro pitanje - da li je bolji dribler koji zna 10 driblinga, ali ne prodje uvek ili onaj koji zna jedan (i svi znaju za taj jedan), ali on uvek prodje? (Usput, Djokovic zna vise od jednog driblinga, ali pametnjakovic sa tri titule misli da je u pitanju jedan - Zasto svestrani RF - ili bilo ko u prvih deset - nije ovo uocio i sto ga ne deru redovno?).

ns

pre 9 godina

@Zkr
A sta pokazuje to sto je Nisikori danas medju najboljima?
Ovo je najgora konkurencija u istoriji tenisa. Dobro bi bilo da danas postoji neki Rodik, koji bi pokazao Djokovicu gde mu je mesto. Isti onaj Rodik koji je Novaka pobedjivao gde god je hteo. Nabio mu komplekse. Za razliku od Vavrinke, Nisikorija, Cilica, taj Rodik je imao ozbiljne rivale. On je jednog Samprasa poslao u penziju, tj. on, Hjuit i jos neki, dok Novaka i dalje maltretiraju matori Federer i raspali Nadal.
U ovoj danasnjoj konkurenciji Malis bi mogao medju 10 najboljih, nije nista losiji bio od Nisikorija i Dimitrova.
Novak je iskoristio vakuum, Federer mator, Nadal povredjen, ostali ocajni koliko su losi.
Malis nije imao protekciju, pa su ga kaznjavali kad se svadjao sa sudijama, dok danas "pojedini" psuju i sudije i publiku, pa niko nece da ih kazni.

sasa jokic

pre 9 godina

A sta je razlog da se objavi komentar apsolutno nepoznatog i nekompetentnog igraca, ako ne da se umanji Noletovo dostignuce?
Stvarnost demantuje ovog coveka, Nole je procitao Rodzerovu igru i zato je No.1 bez Konkurencije.

123ri

pre 9 godina

Volim Novaka kao da mi je sin ali mislim da je ovaj čovjek u pravu a zato i je šampion jer se prilagodio situaciji u tenisu i nema šta da mijenja kad sve savršeno funkcionira.Upravo ta jednostavnost i je ključ uspijeha kod Novaka kao i psiha koje je naš velemajstor postao svijestan a moglo se vidjeti kako i njemu drhti ruka kad pokloni set uz još publiku protiv sebe.Nedavno je Novak i sam izjavio da na treningu su isti od 1 do 200 ali kad se izađe pred tribine i svijetla upale,mnogima se odsijeku noge kao recimo našem Raoniću u Londonu.

ran

pre 9 godina

stvarno mi nije jasno zašto uopšte prenosite mišljenje ipak za nas nepoznate i nevažne osobe. Nije mi bitno mišljenje te osobe ali mi je čudna vaša odluka da objavljujete svačije stavove bez imalo kriterijuma

aa

pre 9 godina

Naravno da uvek igra isto jer nema potrebe da menja pobednicki still igre. Izglea si zaboravio Novakov fohend na 15:40 za Federera sa US opena. Novak je genije i kao igrac i kao coveka a za tebe gospodine 19 anonimuse iako dugo pratim tenis nikad cuo nisam. Dosta vise uvlacenja Radzeru i njemu slicnim.

maksa

pre 9 godina

Ma sta je ovim ljudima, svi nasrnuli na Novakovu igru, koja je sve samo nije dosadna. Dovoljno je setiti se samo onih dugih poena koje je razmenjivao sa Rafom, dok je Rafa bio zdrav skroz. Ti poeni su prosto publiku bacali u trans. Naravno da je Rodzer specifican na svoj nacin, i da igra prelep tenis, ali isto se moze reci i za Novaka.

timmy

pre 9 godina

Poprilicno tocna ocjena. Radi se o dosadnom i sablonskom tenisu koji se svodi iskljucivo na prebacenu lopticu vise, lisenom bilo kakve imaginacije i ljepote. Naravno, to je legitimno i to je vrhunski tenis, no u svakom slucaju vrlo dosadan. Uvijek me razvesele komentari na ovakvim vijestima... sve vrvi strucnjacima koji svojom zaslijepljenom patriotskom "strucnoscu" oduzimaju pravo svakome da bilo sto potencijalno negativno kaze o Djokovicu, a kad kaze nesto dobro i pohvalno onda je svaki drugi komentar patetika tipa "Hvala ti!!!". Ja sam Hrvat, ali da netko kaze da Čilić nikad vise nece odigrati onakav turnir kao USopen, odmah bih se složio jer je to realno, neovisno o tome sto smo iste nacionalnosti. To što je Đokoviću trenutni jedini konkurent čovjek u 34. godini, govori samo o jadnoj konkurenciji koja danas vlada. Da su istih godina, Đoković bi skupljao gemove protiv Federera. Đoković je Burj Al Arab, a Federer je Sikstinska kapela, čista umjetnost i nadahnuće...

Adi

pre 9 godina

Smijesne izjave prvo Ljubicica koji kaze da je Novak dosadan,a jos je htio reci da Raonic igra kao Federer hahah, a za ovog Malisa zaista smijesno izjaviti da Novak igra uvijek isto je presmijesno,ev ja navijam za Rogera od malih nogu i najdrazi mi je, zbog Samprasa Ivanisevica i Rogera sam poceo pratiti tenis, Roger igra najelegantniji najljepsi tenis za oko, al ga Novak jedini prati,kome Novakov ritern nije umjetnost ,Novakovo kretanje stizanje nevjerovatnih loptica i njegova dominacija nad protivnicima onda ne znam.Novak je postavio nove granice u tenisu ,izgleda da to mnogima smeta,i ja volim Federera al Rodzer je u poznim godinama, Nole ce da dominira dok se ne pojavi neko bolji i tacka, ako ga ne vole ,,ne moraju izjavljivati da je dosadan i slicno,nego jednostavno reci ne volim ga al je vrhunski teniser.

hawkeye

pre 9 godina

Naravno da se većina pita tko je sad ovaj jer prate tenis 7 godina,Malise je bio odličan teniser i sa svim što je rekao za Noleta se NE slažem,isto tako se slažem sa onim što je rekao za Federera,ali postavimo to ovako,da je izveličao Noleta bilo bi tako je Malise Srbine,treba poštovati svačije mišljenje,ovde se trenutno pljuje i po osvajačima jednog grend slem turnira a svatko normalan zna koliko je to teško dostignuće,najbolji primer naša Jeca,ili po tome Tipsa i njegova karijera sa osvojena 4 najmanja ATP turnira nisu vredni spomena,a istina je da se radi o vrhunskom teniseru,malo više objektivnosti....

duduk

pre 9 godina

(ns, 25. mart 2015 15:09)
Pa gde si bre ti duduk, dugo te nije bilo, sačekaš da Novak osvoji dva tri turnira pa opet ubaciš nesretnog Rodika u igru.

bravo!

pre 9 godina

Tacno tako, dosadan, bezidejan, ceka da protivnik pogresi, sam ne zna da zavrsi poen, predvidljiv, uvek znas da ce da ima "fizickih problema", nema igru na mrezi, pasivan, ne zna agresivno da igra, samo vraca loptu sa osnovne linije.

Joca 011

pre 9 godina

Neko gleda teniski meč da bi učio veštinu tenisa, neko da bi se divio, ushitio i zabavio lepim potezima, neko da bi navijao, neko da vidi kako se pobeđuje, neko radi garderobe, frizure, satova ili minđuša... Za igrače je mislim uvek isto – igraju da bi poslednji poen pripao njima. Ako to Noletu uspeva – zašto bi menjao?
.

REALan

pre 9 godina

Mozete vi govorit sto hocete,ali Malise je sa svoje 3 titule i polufinalem Wimbledona kao i samim time sto je tenisac postogao mnogo vise od svih komentatora ovdje i njegova izjava ima vecu tezinu,i to mnogu vecu od svih ovih koje vi ovdje napisete...svidjelo se to vama ili ne!I moram rec da je u pravu,Dokovic je predvidljiv igrac,nema tu nekog talenta,sve je striktno nauceno,uvijek radi sve na isti nacin no budite zahvali sto to radi dobro jer je 1. igrac svijeta ipak.Kod Federera se vidi da je vecina poteza prirodna,iz momenta...zato je Federer najbolji,najkompletniji igrac ovog sporta svih vremena pa vi pljujte jer i sami znate da istina boli!

Nebojsa

pre 9 godina

Zanimljivo je što je Novak postao dosadan tek kada je postao broj jedan gle čuda dok je gubio od Nadala i Federera onda je bio zanimljiv mada koga briga za bivše igrače ko čita strane sajtove i komentare može da vidi da za Novaka imaju puno poštovanja i da nikom nije dosadan pa čak i ako su navijači Federera ili Nadala.

bs

pre 9 godina

@vule
Kad je tvoj Nolo tako lep, pametan, dobar i zabavan zasto onda ima vise nego dvostruko manje GS od Federera. I skoro duplo manje od Nadala? Prvi na nekoj nebitnoj listi, ali zna se gde je ko na onoj najvaznijoj, vecnoj listi najboljih tenisera.
Tu je Federer na vrhu, a gde je Djokovic? Daleko iza njega... ni medju 10 najboljih.

Lucky

pre 9 godina

Kao sto rekoh,samo ti budi Nole dosadan,i delji ih redom,a oni neka vole i Federera i Mareja i Nadala,ne zalim se!!!!Jeste dosadno kad ne moze niko da te bije,jos Francuzima je zesci dzelat!!!

EU

pre 9 godina

Noletu svaka cast... ali svi vi, koji do pre 5 godina u zivotu niste pogledali mec i niste ni znali za tenis, a danas se pravite kao da pratite taj sport ceo zivot (a ima vas o ho ho) i postali ste svezanlci.. vi ste smesni i jadni! U redu je, logicno je - navijate za Noleta, svaka cast na tome, ali nemojte se praviti kao da sve znate i razumete. I ako neko kritijuje Noleta (zasto bi se svima trebao svidjati??), neka ga kritikuju. Zar to nuzno treba, da znaci, da ga mrze zbog toga sto je srbin? To je smesno i sa takvim komentarima upravi vi ste mali, jer se bojite ''velikih'' i u svakom trenu vidite svaku kritiku kao napad na srbe i srbiju. To je smesno.!

Baron Mikiihauzen

pre 9 godina

"Stvari koje Federer radi nemoguće je imitirati, samo on može da ih izvede"

Moj omiljeni deo :D. Postoji neki Bugarin, ne znam mu nadimak, mozda Baby Fred ili Baby Fedy, ne znam zasto ga tako zovu. Ali MNOGO potseca na nekog, skinuo ga je i u najsitnije detalje. Cak je i atraktivniji jer u zadnje 2 godine ATP na kraju sezone objavi najbolje poteze, Hot-Shot of the Year, i za divno cudo taj Baby kako god je non-stop u vrhu. A i cini mi se da ga zovu i Showtime, ne znam bugraski, ne znam sta to znaci.

Ali mislim da je Malis upravu, Federera niko nikada nije tako skinuo, to je samo opticka varka.

kompleksi su cudo

pre 9 godina

Tako je.. forhend bekend dok neko ne umre pa slajs lomljenje kicme pa ako izadje na mrezu mrtvi u publici.. ali ni ovaj nema pojma je li tako Djokovicevci?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Jumko, 25. mart 2015 14:37)

Tako je Jumko. Jer da ima pojma napravio bi nesto u svojoj karijeri a ne bi ga izjedala zavist prema nekom ko je godinama najbolji...bas kao i tebe . Je l' tako Jumko ?

I

pre 9 godina

@Nicky boy
90% ljudi koji prate tenis pojma nemaju gde je Srbija, niti ih to zanima. Bas ih briga da li je on Srbin ili nije.
I Divac je Srbin, Stojakovic takodje pa su ih Ameri voleli i to cak u vreme ratova. Da ne pominjem Stankovica, Piksija, Mihajlovica, Jugovica, Bodirogu, Danilovica, Djordjevica. Sve su njih voleli jer su normalni ljudi i veliki sportisti.
Danas svi vole Anu Ivanovic, ne zanima ih jel Srpkinja, tako da tvojoj paranoji nema mesta u tenisu.

dr

pre 9 godina

Belgijanac?Mora se uvaziti njegovo misljenje,oni su uvek bili svetska velesila u tenisu...
Prvo,ja za ovoga marginalca ne cuh do sada,sto je,priznajem,uvazavajuci prvu recenicu,velika sramota za mene...
Sada je 20-i na svetu pogodite ko?David Goffin,iz pomenute Belgije.Osvojio 2 titule,jednu u Mecu,drugu u Kicbilu!Nisam,ovako neobavesten,ni znao da se tamo igraju neki turniri..
Sa Noletom "igrao" dva puta,dva puta "pometen" sa terena...Sad Nole da ga vidi,dobro bi razmislio kako se ono zvase..
E,sad zamislite da Goffin za nekih 12-13 godina,komentarise igru trenutnog Svetskog broja 1,koji je do tada osvojio 50 titula!
E,tako ja prhvatam "misljenje" ovog Malisa,svetske teniske legende..
Sad salu na stranu,s ovim covekom nesto nije u redu.On sam,nicim izazvan,prica kako ga je Roki derao 4-0,on se osecao kao skupljac loptica!Cega se pametan stidi,budala se ponosi...Bolje da cuti da se ne sramoti..
Moj Malisu,kada bi se na kamaru skupili svi Belgijski igraci u istoriji tenisa,nemate 50 titula kao Nole!
Zavuci se ti pod taj kamen ispod koga si izmigoljio,bolje bi ti bilo...

vule

pre 9 godina

ajde vise ostavite Nolet na miru, dosadan je , ovakav je, onakav je... Kad je Rođa tako lep, dobar, zabavan i sjajan, sto je onda drugi na svetu?!?! kako volim samo ove kompleksase sto ovakvim izjavama traze medijsku pažnju, kad nisu mogli da je steknu na drugi nacin

Zkr

pre 9 godina

Ko je sad pa ovaj ? Ali u svakom slucaju njegovo misljenje je nebitno.
(Boston, 25. mart 2015 14:34)

To je lik koji je protraćio karijeru tako što je bio nekoliko puta suspendovan zbog svađanja sa sudijama, suparnicima... To što je bio 19. na svetu 2002. govori o tome da te godine tenis bio skoro pa očajan. Rodik broj jedan ;)

Svako ima pravo na sopstveno mišljenje i sopstveno dupe, ali realno, kakva je ovo vest ?

Roger that

pre 9 godina

Te fore da se omalovazava najbolji svih vremena uopste nisu smesne, samo pokazuju da ga ljudi u Srbiji mrze zato sto je bolji od Djokovica vidno. Kada krene da igra svoju igru dobija. I plus ima 34 godine i igra vec 18 godina na turu. Djokovic je veliki sampion, jedan od 10 najvecih ikada ali to ne moze biti blizu Federeru ne znam kako to ljudi ne razumeju. Msm razume 99 posto ljudi. Nego ne znam kako to neki u Srbiji ne razumeju. Nije slucajno sto ga cek svet voli i sto se navija za njega gde god da igra. On uvek ima opciju vise u igri i uvek je za korak ispred protivnika. Dok je Novak dobar ali nije to to. On uglavnom prebacuje preko mreze kad igra sa Federerom. Naravno moze i Federer da izgubi kad malo krene da gresi a protivnik igra dobro kao Novak. Belgijanac ne potpuno u pravu za sve sto kaze. Osim Rogera sve boranija.

Svete

pre 9 godina

Sta je bre ovo ????
Iz kog je bunara ovaj iskocio ??
Ko je njega bilo sta pitao ???
Ko je uopste ovaj, doduse znam ga, ali sta je on konkretno uradio u tenisu, igrao cini mi se jedno polufinale Wimbledona i to je odprilike to.
CIme je on zasluzio interesovanje bilo koga ??
Da mozda teniser koga trenira nije buduca nada svetkog tenisa ???
Odakle je uopste iskopana ova izjava ???
Ne znam, nista mi nije jasno !!

Juce Ljubicic, danas ovaj, sutra se javlja Martin Verkerk i kaze, i mene je Djokovic dosadan, ja volem da gledam Iznera kako servira 230 na sat, to prosto ostavlja bez daha... Opet kazem, nista mi nije jasno !

Svakako da je Djo1e dosadan, ni ne nadzire se trenutak kada bi mogao neko da ga svrgne sa 1. mesta, i mene bi bilo dosadno da ne navijam za njega !

Sabre

pre 9 godina

Koliko dodatnu dimenziju sjajnosti dodaje cinjenica da gomila zapadnjackih elitista prosto ne moze da svari da ih 'neki tamo Srbin' uci tenisu pa je onda Djokovic folirant, dosadan, predvidljiv, sta vec ne. Ah. Malise, batice, ti si bio toliko interesantan i bitan za tenis da te se ja iskreno ne secam ni sada kada si skrenuo paznju na sebe. Toliko o tome.

owl

pre 9 godina

Njegovi komentari su oduvek imali tezinu...gde nadju ove (teniski)nebitne likove?
I B92 obozava da objavljuje ovakve vesti, uvek se skupi veliki broj komentara, nevaljalci ;)

Opet ja

pre 9 godina

Zasto tolika ljubomora? Da je Novak svajcarac igrao bi najbilji tenis. Sve izjave ovakve sadrzine
protkane su zaviscu, ljubomorom, pocenjvanjem smo zato sto je Novak iz male siromasne Srbije.

Predo

pre 9 godina

Sad će svaka izjava bilo kog igrača izazvati polemiku između ljubitelja i mrzitelja "lika i dela NOvaka Đokovića, Srba, Bošnjaka i Hrvata, onih koji vole tenis i onih, čiji je cilj da provociraju.
Sve je stvar ukusa i ličnog temperamenta.
Vi ne birate svoj stil kada stanete prvi put na teren. Stil bira vas. Neko odmah leti na mrežu, nekome bolje leži forhend, nekome bekhend, neko je brz i mali, a neko visok i spor. NIsu Karlović i Izner birali da budu visoki preko dva metra. Šta bi bilo da su odabrali da trče oko terena i vraćaju loptice? Igrali bi sa mnom.
Jedan od trenera u mom klubu, inače obožavalac Federera, nakon što je Rafa osvojio prvi GS kaže: "Ovaj Nadal nema pojma. On nije nikakav teniser". Pazite, to nije rekao neki "Jumko", nego čovek, koji živi od tenisa. Danas imate milione, koji obožavaju Nadala i njegov stil, sve sa njegovim tikovima.
Ja znam jedno. Retko ko od njih improvizuje tokom samog meča. Sve su to uvežbani i bezbroj puta ponavljani potezi na treningu. Ako neko i improvizuje, to sigurno nije Federer. I pobednik je onaj koji zadnji prebaci mrežu i pogodi teren.

dule

pre 9 godina

Na žalost to jeste istina i ne znam kakav tu patriotizam ima da gajim.Gledam tv i za oko Federer daleko igra najlepši tenis na svetu i zato ga i voli planeta.Bas me briga ko je koje nacije niko neće sutra umesto mene da ustane u 6..

Jumko

pre 9 godina

Tako je.. forhend bekend dok neko ne umre pa slajs lomljenje kicme pa ako izadje na mrezu mrtvi u publici.. ali ni ovaj nema pojma je li tako Djokovicevci?

Nebojsa

pre 9 godina

Vi iznalazite ovo samo da bi palili masu da komentarise apsolutno sam siguran da bi mogli naći gomilu igrača što bivših što sadašnjih kojima su dosadni svi od Nadala i Federera pa do Novaka šta uopšte znači igra isto uvek pa to svi rade i Nadal i Federer pa i ovaj malis svi imaju stil koji gaje i drže ga se meni je to zanimljivo različitost je zanimljiva eto meni je jedini stil koji je dosadan je kada neko igra poput Iznera ali opet ne bih voleo da takvi igrači ne postoje većina bi se složila da Federer ima najlepši stil ali zamislite da svi igrači igraju isto meni bi to bilo jednodimenzionalno i dosadno.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Opa pocela kampanja...Izgleda da su se neki mnogo uplasili Novaka, jer mu je konkurencija jedino neko ko ima 34 god i koga dobija uvek kada je vazno...
Ako neko misli da su slucajnost ove izjave Ljubicica i jos neki kako Novak igra dosadno, grdno se vara. To ljudi procitaju, onda dodju na stadion i naravno da ne mogu da navijaju za Novaka. Isto i mi slusamo price ovde o Mareju i kada bi recimo igrao u BG protiv Momfisa, 95% ljudi bi navijalo za Momfisa.
Ne mohu mu nista prigovoriti pa se sad hvataju za to ko igra lepse. Za mene recimo Sampras je bio 10 puta atraktivniji od Rodje pa sta sad?

Baane

pre 9 godina

3 titule u karijeri ovaj osvojio? .... Danas svaki prosecan teniser daje sebi za pravo da kritikuje igraca koji je sigurno u 10 igraca svih vremena.... Ne znam ko ovakvim likovima daje uopste medijski prostor...

simke

pre 9 godina

Nema sta,svi osjecaju i vide nevjerovatnu dominaciju Novaka Djokovica,i to ce tako da bude i u narednim godinama....Sada se javljaju iskompleksirani,zavidni,ljubomorni bivsi teniseri i pokusavaju da ospore Novakovo tenisko umjece.....Novak je jedini teniser u istoriji koji moze da igra kako pozeli i ofanizvno i defanzivno i kreativno i mastvito,kako zeli..Novak je najkompletniji igraC u istoriji,svidjelo se to nekom ili ne.

Jovan

pre 9 godina

Koji si ti, samo da si zdravo?
Ne znam sta je sa ovim nasim novinama. Poslednja dva dana sve se forsiraju neki kojima ne odgovara Djokovic i njegova igra. Prvo onaj Hrvat, pa sad ovaj. Popodne ce neko drugi i tako. A Djokovic nikad bolji. Ironija, sta ces...

chillout

pre 9 godina

Novak poseduje sve moguce udarce i ravnomerno ih koristi. Njegov stil igre je "mogu kako hocu!" ... i vidim da to nekog boli i nekima nije jasno kako to da jedan Srbin toliko dominira!?

Dejo

pre 9 godina

Vrhunski igrači igraju onako kako im dozvoliš. Ima onih koji u igri žele i da ponize suparnika, ali to nije slučaj sa Novakom. Uvek igra punom snagom i uvek poštuje svog protivnika. Svima na Zapadu "smeta" Novak Đoković pa ovo može da bude i orkestrirana priča jer postoji velika šansa da ove godine uzme Zlatni Grand Slam, a to će da ih boli. Idemo Novače u nove pobede!

striko

pre 9 godina

A sjecam se ovog mrcha zalizane kose. A jadan ne bio ko je tebe pitao koga volis a koga ne, bolje prenesite sta misli moja strina iz Zoganja. P.S. Pozdrav za moju dobru strinu Veru :)

Gosn covek

pre 9 godina

Zanimljivo je da komentatori na B92, uvek kažu kako je nebitan čovek, koji je protiv Djokovica, ali da ga kojim slucajem hvali moja pokojna baba Mileva, odjednom bi dobila na kriticarkom kredibilitetu. Budimo bar malo objektivni, Federer je doajen ove igre, poslednji serpas u moru identicnosti, i ne treba cuditi sto ima najvecu podrsku na Turu.
I da, svetlosnim godinama je ispred Djokovica, ali ne samo zbog igre, vec i zbog svog odnosa prema sportu. Federer je atletski Lasse Viren, ukoliko je neko uopste cuo za leteceg gospodina. Sport je ideologija i filozofija, a ne samo rezultati.
I da, ukoliko mi neko kaze da nisam patriota, ili da sam iskompleksiran vlastitim pobacajima, neka zna, da sem Dostojevskom znam nabrojati i nekoliko stranih pisaca, da sam odgledao i par nekomercijalnih ostvarenja filmske produkcije, a i da sam za jednog klinca iz kraja, bio sasvim ostvaren sportista.

simke

pre 9 godina

Nema sta,svi osjecaju i vide nevjerovatnu dominaciju Novaka Djokovica,i to ce tako da bude i u narednim godinama....Sada se javljaju iskompleksirani,zavidni,ljubomorni bivsi teniseri i pokusavaju da ospore Novakovo tenisko umjece.....Novak je jedini teniser u istoriji koji moze da igra kako pozeli i ofanizvno i defanzivno i kreativno i mastvito,kako zeli..Novak je najkompletniji igraC u istoriji,svidjelo se to nekom ili ne.

Zkr

pre 9 godina

Ko je sad pa ovaj ? Ali u svakom slucaju njegovo misljenje je nebitno.
(Boston, 25. mart 2015 14:34)

To je lik koji je protraćio karijeru tako što je bio nekoliko puta suspendovan zbog svađanja sa sudijama, suparnicima... To što je bio 19. na svetu 2002. govori o tome da te godine tenis bio skoro pa očajan. Rodik broj jedan ;)

Svako ima pravo na sopstveno mišljenje i sopstveno dupe, ali realno, kakva je ovo vest ?

Baane

pre 9 godina

3 titule u karijeri ovaj osvojio? .... Danas svaki prosecan teniser daje sebi za pravo da kritikuje igraca koji je sigurno u 10 igraca svih vremena.... Ne znam ko ovakvim likovima daje uopste medijski prostor...

striko

pre 9 godina

A sjecam se ovog mrcha zalizane kose. A jadan ne bio ko je tebe pitao koga volis a koga ne, bolje prenesite sta misli moja strina iz Zoganja. P.S. Pozdrav za moju dobru strinu Veru :)

Svete

pre 9 godina

Sta je bre ovo ????
Iz kog je bunara ovaj iskocio ??
Ko je njega bilo sta pitao ???
Ko je uopste ovaj, doduse znam ga, ali sta je on konkretno uradio u tenisu, igrao cini mi se jedno polufinale Wimbledona i to je odprilike to.
CIme je on zasluzio interesovanje bilo koga ??
Da mozda teniser koga trenira nije buduca nada svetkog tenisa ???
Odakle je uopste iskopana ova izjava ???
Ne znam, nista mi nije jasno !!

Juce Ljubicic, danas ovaj, sutra se javlja Martin Verkerk i kaze, i mene je Djokovic dosadan, ja volem da gledam Iznera kako servira 230 na sat, to prosto ostavlja bez daha... Opet kazem, nista mi nije jasno !

Svakako da je Djo1e dosadan, ni ne nadzire se trenutak kada bi mogao neko da ga svrgne sa 1. mesta, i mene bi bilo dosadno da ne navijam za njega !

chillout

pre 9 godina

Novak poseduje sve moguce udarce i ravnomerno ih koristi. Njegov stil igre je "mogu kako hocu!" ... i vidim da to nekog boli i nekima nije jasno kako to da jedan Srbin toliko dominira!?

Dejo

pre 9 godina

Vrhunski igrači igraju onako kako im dozvoliš. Ima onih koji u igri žele i da ponize suparnika, ali to nije slučaj sa Novakom. Uvek igra punom snagom i uvek poštuje svog protivnika. Svima na Zapadu "smeta" Novak Đoković pa ovo može da bude i orkestrirana priča jer postoji velika šansa da ove godine uzme Zlatni Grand Slam, a to će da ih boli. Idemo Novače u nove pobede!

Marko

pre 9 godina

Uvek sam i uvek cu navijati za Djokovica iz jednog, jedinog razloga: ZATO STO JE NAS! Ma koliko losiji bio ili bolji teniser od Federera ili ma koliko vise ili manje postigao u karijeri...

Opet ja

pre 9 godina

Zasto tolika ljubomora? Da je Novak svajcarac igrao bi najbilji tenis. Sve izjave ovakve sadrzine
protkane su zaviscu, ljubomorom, pocenjvanjem smo zato sto je Novak iz male siromasne Srbije.

Jovan Bošković

pre 9 godina

najslavniji momenat u zivotu Malisa je kada je b92 objavio njegovu izjavu kao sportsku vest. Guglajte tog velikana belog sporta pa ćete se uveriti. Kao kada bi igrač Parme ili Čarltona rekao da mu je bolji Mesi od Ronalda ili obrnuto. Ko tebe pita proseku proseka. Sramota je ova vest za onoga ko ju je objavio.

Sabre

pre 9 godina

Koliko dodatnu dimenziju sjajnosti dodaje cinjenica da gomila zapadnjackih elitista prosto ne moze da svari da ih 'neki tamo Srbin' uci tenisu pa je onda Djokovic folirant, dosadan, predvidljiv, sta vec ne. Ah. Malise, batice, ti si bio toliko interesantan i bitan za tenis da te se ja iskreno ne secam ni sada kada si skrenuo paznju na sebe. Toliko o tome.

Jovan

pre 9 godina

Koji si ti, samo da si zdravo?
Ne znam sta je sa ovim nasim novinama. Poslednja dva dana sve se forsiraju neki kojima ne odgovara Djokovic i njegova igra. Prvo onaj Hrvat, pa sad ovaj. Popodne ce neko drugi i tako. A Djokovic nikad bolji. Ironija, sta ces...

owl

pre 9 godina

Njegovi komentari su oduvek imali tezinu...gde nadju ove (teniski)nebitne likove?
I B92 obozava da objavljuje ovakve vesti, uvek se skupi veliki broj komentara, nevaljalci ;)

Ibanez

pre 9 godina

Malis: Đoković uvek igra isto...
Naravno da uvek igra isto, zato je i najbolji na svetu, daleko bolji od Federera! A pogotovo od nekog Malisa.. sa neke tri titulice!

pedja

pre 9 godina

Nisu mi jasne dve stvari.
1. Zasto novine prenose ovakve "vesti" (likova koji su totalno nebitni)a pritom znaju da to pali ljude?
2. Zasto se svi toliko palite na ovakve izjave? Svi smo mi subjektivni i svi imamo pravo na svoje misljenje, pa i budale(pritom ne mislim da je ovaj lik budala).

vule

pre 9 godina

ajde vise ostavite Nolet na miru, dosadan je , ovakav je, onakav je... Kad je Rođa tako lep, dobar, zabavan i sjajan, sto je onda drugi na svetu?!?! kako volim samo ove kompleksase sto ovakvim izjavama traze medijsku pažnju, kad nisu mogli da je steknu na drugi nacin

Nebojsa

pre 9 godina

Zasto ne vole Djokovica? Pod A jer je Srbin i svi su protiv njega (videti pod zavera) ili pod B jer se ponasa kao primitivac (videti pod Madrid).. hvala na odgovorima bez uvreda..
(Jumko, 25. mart 2015 16:28)


Ili pod c jer tuče Fedexa i Rafu a i sve ostale i ispred svih njih je na listi kao broj jedan to je ipak najverovatniji odgovor slazeš li se.

Milutin

pre 9 godina

Ne voli Noleta pa ok, i ne mora. Ali nije mi jasno zasto misli da on uvek igra isto? Meni se cini da ce pre biti da ima i boljih servisera, bekenda, forhenda, mozda cak I riternera (po meni nema ali hajde I to) a opet, na dva do tri dobijena seta Novak pobedjuje I evidentno je najbolji na svetu. Po nekoj mojoj logici to samo govori da je najraznovrsniji I najkompletniji igrac zapravo. A to je potpuno suprotno od ovoga sto gospodin tvrdi. Ovo samo provociraju Noleta da krene sa mnogo skracenih lopti ili nepotrebnih istrcavanja :)... Novace majstore, samo ti nastavi svoju igru na nase zadovoljstvo i uzivanciju.

ZVEZDOJKO

pre 9 godina

SVASTA . KAKO VAS NAPALI NEKI NEBITAN LIK KAO OVAJ MALIS . KADA JEDAN NIK BOLITIJERI I NIKOLA PILIC KAZU VREDNOST NOVAKA DJOKOVICA TO IMA TEZINU A NE NEKI NEBITNI MARGINALAC .

Svete

pre 9 godina

(rn, 25. mart 2015 15:01)

Ala si se ti krofnice raspisao !! Mozda on zna bolje od mene, ALI CISTO SUMNJAM da ti znas bolje ?

- AO najslabije cenjen GS ??
- Djokovicev forhend ni nivou Malisa ??
- DJOKOVIC NIJE KOMPLETAN ??? Verovatno ti pufnice to bolje znas recimo od Bolitijerija ??
- Djokovic se samo brani ?? Pa Federer je pre neki dan pretrcao 250 m vise !!
- Djokovicev forhend ocajan, servis prosecan ??
- Djokovic iskoristio najgoru konkurenciju u istoriji tenisa da pokupi NEKE titule ??
- U konkurenciji bez DelPotra, Soderlinga, Nalbandiana, Rodika sa penzionerom Federerom i povredjenim Nadalom i Malis bi mogao da se nada da bude medju 2-3 najbolja na svetu ???
- Ovo je konkurencija gde Cilic osvaja GS a Nisikori igra finale ???

PA TI SI RODJACE MOJ IDOL !! Ovoliko budalastina u jednom komentaru nikada u zivotu nisam video ! Svaka ti cast, nemam reci, haahhahhahaahha ! Nije ni tebi lako, sta da ti kazem ?

Boban

pre 9 godina

Novak je jedan od najboljih u istoriji tenisa, i ne, ne kažem to ja, nego jedan Sampras, Borg, Mekinro, Agasi, Nadal, sam Federer je izjavio da je Novak najbolji igrač ikada na betonu. Kad dobiješ priznanje od takvih veličina, onda su svi drugi nebitni!

Joao

pre 9 godina

Svako ima pravo na svoje mišljenje. Meni je recimo, zabavno da gledam Novaka. Naravno da nije tačno da on igra uvek isto, možda Malis vidi ono što želi da vidi. Rodžeru svaka čast. Stil igre Novaka Đokovića možda nije najlepši, ali je očito efikasan. Uostalom, džaba Brazilcima što su u fudbalu najveći svetski tehničari, kad ih Nemci onako pokidaše nasred kuće. Novakovi rezultati su nesporni, a to je ono što je bitno.

srce

pre 9 godina

...svako ima pravo na svoje misljenje... mada , lepota je u oku posmatraca, ... Nole kao broj jedan mora da bude jednostavan , sveden i ubojit , sto on i jeste , i u tome lezi lepota njegovog tenisa ... mecevi izmedju Noleta i Federera su po meni , nesto najlepse i najsavrsenije sto moze da se vidi u eri savremenog tenisa i ja sam srecan sto imam privilegiju da budem posmatrac takvih nadmetanja ... realno kada su obojica raspolozeni za igu , ubijaju kako igraju ...

boca

pre 9 godina

Inače, Malis je veliko tenisko ime čije mišljenje ima veliku težinu u svetu.
Mogu da razumem da je nekome dosadilo to što Nole neumoljivo dominira svetskim tenisom, ali da izjavi da Nole igra dosadan tenis!? A šta smo to tako zanimljivo gledali pre nego što je Nole gurnuo prst u oko mnogima i podigao ovaj sport na nevidjeni nivo koji, usput, čudesno i nadljudski održava u kontinuitetu što je i najteže od svega.

Sabre

pre 9 godina

(timmy, 25. mart 2015 15:57)

Koji si ti car. A tvoje reci pogotovo dobijaju na znacaju kada se uzme u obzir koliko raznovrstan tenis forsira hrvatska skola.. to gotovo nikada nisu visoki igraci sa ubitacnim servisom.. i ne puno toga pride. A ne.. cekaj..

Sta je, majke ti, kod Djokovica dosadno? Covek ima i bekhend i forhend, i drop sotove i izlaske na mrezu i najbolji ritern u tenisu? Da ne pricam sto je potpuno smesno pricati o tome da u generaciji tenisera koji su redom postavili rekorde U ISTORIJI TENISA imamo lika koji je uspeo da bude bolji od svih njih (trenutno, makar) i ni to nije dovoljno?

Covece, nema to veze sa tim da li si Srbin, ali ocigledno ima sa tim kada si Hrvat i imas kompleks. Imali ste citavu seriju prosecnih tenisera i onda dodje jedan Srbin i razvali ih sve.. nije ti to lako, znam. Ali makar priznaj, lakse ce ti biti :) Ja prvi nisam nalozeni Srbenda ali Djokovic uz Federera i Vavrinku igra najlepsi tenis na turu covece.. ko to spori ili nema veze sa tenisom ili je prosto ljubomoran.

maksa

pre 9 godina

Ma sta je ovim ljudima, svi nasrnuli na Novakovu igru, koja je sve samo nije dosadna. Dovoljno je setiti se samo onih dugih poena koje je razmenjivao sa Rafom, dok je Rafa bio zdrav skroz. Ti poeni su prosto publiku bacali u trans. Naravno da je Rodzer specifican na svoj nacin, i da igra prelep tenis, ali isto se moze reci i za Novaka.

aa

pre 9 godina

Naravno da uvek igra isto jer nema potrebe da menja pobednicki still igre. Izglea si zaboravio Novakov fohend na 15:40 za Federera sa US opena. Novak je genije i kao igrac i kao coveka a za tebe gospodine 19 anonimuse iako dugo pratim tenis nikad cuo nisam. Dosta vise uvlacenja Radzeru i njemu slicnim.

Adi

pre 9 godina

Smijesne izjave prvo Ljubicica koji kaze da je Novak dosadan,a jos je htio reci da Raonic igra kao Federer hahah, a za ovog Malisa zaista smijesno izjaviti da Novak igra uvijek isto je presmijesno,ev ja navijam za Rogera od malih nogu i najdrazi mi je, zbog Samprasa Ivanisevica i Rogera sam poceo pratiti tenis, Roger igra najelegantniji najljepsi tenis za oko, al ga Novak jedini prati,kome Novakov ritern nije umjetnost ,Novakovo kretanje stizanje nevjerovatnih loptica i njegova dominacija nad protivnicima onda ne znam.Novak je postavio nove granice u tenisu ,izgleda da to mnogima smeta,i ja volim Federera al Rodzer je u poznim godinama, Nole ce da dominira dok se ne pojavi neko bolji i tacka, ako ga ne vole ,,ne moraju izjavljivati da je dosadan i slicno,nego jednostavno reci ne volim ga al je vrhunski teniser.

Dox

pre 9 godina

Ništa bolje od jednog belgijanca se nije moglo ni očekivati.
Boli ih... Nadam se da će i još dugo boleti.
Nole, samo gazi i budi pametan i profesionalan kao i do sada!
Primer svima nama!

dr

pre 9 godina

Belgijanac?Mora se uvaziti njegovo misljenje,oni su uvek bili svetska velesila u tenisu...
Prvo,ja za ovoga marginalca ne cuh do sada,sto je,priznajem,uvazavajuci prvu recenicu,velika sramota za mene...
Sada je 20-i na svetu pogodite ko?David Goffin,iz pomenute Belgije.Osvojio 2 titule,jednu u Mecu,drugu u Kicbilu!Nisam,ovako neobavesten,ni znao da se tamo igraju neki turniri..
Sa Noletom "igrao" dva puta,dva puta "pometen" sa terena...Sad Nole da ga vidi,dobro bi razmislio kako se ono zvase..
E,sad zamislite da Goffin za nekih 12-13 godina,komentarise igru trenutnog Svetskog broja 1,koji je do tada osvojio 50 titula!
E,tako ja prhvatam "misljenje" ovog Malisa,svetske teniske legende..
Sad salu na stranu,s ovim covekom nesto nije u redu.On sam,nicim izazvan,prica kako ga je Roki derao 4-0,on se osecao kao skupljac loptica!Cega se pametan stidi,budala se ponosi...Bolje da cuti da se ne sramoti..
Moj Malisu,kada bi se na kamaru skupili svi Belgijski igraci u istoriji tenisa,nemate 50 titula kao Nole!
Zavuci se ti pod taj kamen ispod koga si izmigoljio,bolje bi ti bilo...

realno

pre 9 godina

Malis trenutno radi kao trener svog zemljaka Rubena Bemelmansa, a tokom karijere osvojio je tri titule i bio 19. na svetu.

Oskudnu biografiju pokušava nadograditi bljuvotinama u medijima. Bolje da je postao starleta..

Predo

pre 9 godina

Sad će svaka izjava bilo kog igrača izazvati polemiku između ljubitelja i mrzitelja "lika i dela NOvaka Đokovića, Srba, Bošnjaka i Hrvata, onih koji vole tenis i onih, čiji je cilj da provociraju.
Sve je stvar ukusa i ličnog temperamenta.
Vi ne birate svoj stil kada stanete prvi put na teren. Stil bira vas. Neko odmah leti na mrežu, nekome bolje leži forhend, nekome bekhend, neko je brz i mali, a neko visok i spor. NIsu Karlović i Izner birali da budu visoki preko dva metra. Šta bi bilo da su odabrali da trče oko terena i vraćaju loptice? Igrali bi sa mnom.
Jedan od trenera u mom klubu, inače obožavalac Federera, nakon što je Rafa osvojio prvi GS kaže: "Ovaj Nadal nema pojma. On nije nikakav teniser". Pazite, to nije rekao neki "Jumko", nego čovek, koji živi od tenisa. Danas imate milione, koji obožavaju Nadala i njegov stil, sve sa njegovim tikovima.
Ja znam jedno. Retko ko od njih improvizuje tokom samog meča. Sve su to uvežbani i bezbroj puta ponavljani potezi na treningu. Ako neko i improvizuje, to sigurno nije Federer. I pobednik je onaj koji zadnji prebaci mrežu i pogodi teren.

Dejan

pre 9 godina

koji si ti marginalac. Svi hoće da puknu što im Srbin drži časove i to za dž.
Cepaj Nole i da uzmeš sve može od tog tenisa a onda ostali neka jure i stižu.

Mameti

pre 9 godina

Jako uspešan teniser, legenda belog sporta, ima pravo da kritikuje jednog prosečnog igrača kao što je Đoković, koji je svega 3 godine za redom broj 1 u svetu.

bilo bi logicnije , zar ne

pre 9 godina

Kad je tvoj Nolo tako lep, pametan, dobar i zabavan zasto onda ima vise nego dvostruko manje GS od Federera. I skoro duplo manje od Nadala? Prvi na nekoj nebitnoj listi, ali zna se gde je ko na onoj najvaznijoj, vecnoj listi najboljih tenisera.
Tu je Federer na vrhu, a gde je Djokovic? Daleko iza njega... ni medju 10 najboljih.
(bs, 25. mart 2015 15:20)

Kad je ta lista tako nebitna zasto sam Federer izjavljuje da mu je san da se vrati na prvo mesto bas na toj istoj, za vas ''nebitnoj '' listi. . Ali vi Federerovi navijaci znate bolje i od njega sta mu je bitno , ne zato sto navijate za njega vec zato sto ne mozete da podnesete cinjenicu da je Novak najbolji na svetu..Ova ''nebitna'' lista pokazuje stanje kakvo je sad, a vecnu listu potezi kao argument tek kad se karijere danasnjih aktera zavrse.

Mare

pre 9 godina

Ti ljudi zele samo medijsku paznju. Novak jeste dosadan ali dosadan u smislu da je toliko iznad drugih. Slicno je sa Boltom u atletici.

zanimljivo

pre 9 godina

Interesantno,cim Djokovic pocne da potvrdjuje svoju dominaciju, pocinju da se,nicim izazvani, javljaju neki likovi,koji bi to da ospore.Juce Ljubicic,danas ovaj,ko ce biti sutra...Uzalud. Ostaje im da pate.

Sascha011

pre 9 godina

Pitanje je sta bi i koliko Federer osvojio da je na vrhuncu imao ovakvu konkurenciju. Ne secam se kad je poslednji put pobedio Nadala. Od njega godinama po pravilu gubi. A, Djokovic, koji deli istu epohu sa dvojicom najvecih u istorijii, evo, sakupice skoro 3 god. kao br. 1. Federer mozda igra najlepsi tenis, Nadal najmocniji, ali Djokovic zasigurno igra najuzbudljiviji.

Reservoir dog

pre 9 godina

Preporuka "prepametnim" ljubiteljima tenisa, uglavnom "sa zapada":
Kome je Novakov tenis dosadan neka ne gleda finala teniskih turnira jer je No1e uvek jedan od aktera.

bane

pre 9 godina

Pa ne znam sto je vazno sta pricaju skupljaci lopti ili neostvareni teniseri za Novaka, pa i vama iz b92 se cudim da imate mesta za takve vesti i informacije, necete i komentare citalaca da stavljate u podnaslove vesti-budalastina

papazjanija

pre 9 godina

gde nalazite ove morone i ovakve vesti? jer morate baš svaki šoder da ispratite? šta sledi - belgijski košarkaš o teu, belgijski vaterpolista o filipu i belgijska skakačica u dalj o ivani? ovo je bednije od tabloida...com

ivangrozni

pre 9 godina

Cove je u pravu, no je yaboravio jednu stvar. Ako Novak stalno igra isto, a ni majstor kakav je Federer ne moze da ga prokljuvi i da ga skine sa trona, kako bi tek igrao da promeni malo? Cek, cek, sad kada se setim, bese on to nesto 2011 igrao drugacije, napadacki, pa su ljudi nosili neke parole "vamos tamos"? Ko bi tek gledao tenis da je Nole nastavi da igra tako drugacije? Tu je i nadal na sljaci izgledao ko neko ko skuplja loptice.....

milena

pre 9 godina

Kad je tvoj Nolo tako lep, pametan, dobar i zabavan zasto onda ima vise nego dvostruko manje GS od Federera. I skoro duplo manje od Nadala? Prvi na nekoj nebitnoj listi, ali zna se gde je ko na onoj najvaznijoj, vecnoj listi najboljih tenisera.
Tu je Federer na vrhu, a gde je Djokovic? Daleko iza njega... ni medju 10 najboljih.
(bs, 25. mart 2015 15:20)

Joooooj kakvih se gluposti necu naslusati..Djokovi nije medju 10 najboljih? Pa,ti ili si zaljubljen u Federera ili toliko mrzis Novaka...Taj tvoj Rodzer je svoju slavu i vecinu trofeja stekao dok nije bilo Novaka..pa i Nadala...Usudjujes se da omalovazavas Novaka koji je najbolji teniser u vreme kada je najjaca konkurencija ikada...Idi leci svoje komplekse na drugom mestu!! hvala!

Mališan

pre 9 godina

Nebitno je ko i šta komentariše. Svaki teniski profesionalac ima pravo na sopstvene poglede i mišljenje, uostalom, kao i navijači, pa nema razloga napadati ovog tipa zbog njegovog stava. Stvar je ličnog afiniteta šta se nekom sviđa u tenisu. Ja, recimo, nisam ljubitelj servis volej igre, i meni je baš to dosadno, iako takvi mečevi kraće traju. S druge strane krajnosti, tenis, gde se loptica u laganom ritmu prebacuje preko mreže do besvesti, dok neko ne pogreši, kao npr. kod Žile Simona, takođe ume da bude jako dosadan. Novakova igra je sa godinama evoluirala i postala vrlo raznovrsna. Imao je i on dosadnih mečeva, ali i gomilu antologijskih, posebno onih sa Nadalom, gde, iako je lopta prebacivana hiljade puta i trajalo je satima, mečevi su bili vrlo dinamični i interesantni. Federeova igra je, takođe, sa godinama napredovala, i on u svojim 30tim igra mnogo bolje nego kad je bio dominantno prvi na listi. Ipak, on ne može više fizički da isprati duže i intenzivnije mečeve u nizu, i normalno je da forsira što kraće poene. To će biti primetno i kod Noleta već za par godina. Federer je teniski napadač i poenter kakav Novak neće nikad biti, ali je zato Novak mnogo kompletniji i raznovrsniji igrač, ne samo od Švajcarca, nego od bilo kog igrača na svetu. Pre svega zato i jeste dominantan poslednjih godina, jer nema slabih strana. A samim tim, reći da je Đokovićeva igra dosadna ili stalno ista je ordinarna glupost. Neko je ili maliciozan ili ima problem sa percepcijom.

nikola t

pre 9 godina

Federer je atletski Lasse Viren, ukoliko je neko uopste cuo za leteceg gospodina.
(Gosn covek, 25. mart 2015 14:57)

Da li je ovo podsvesno poredjenje. Viren, koji se i meni dopadao, jos uvek nije do kraja otklonio optuzbe da se u svoje vreme dopingovao menjajuci krv pred takmicenje.

Staro pitanje - da li je bolji dribler koji zna 10 driblinga, ali ne prodje uvek ili onaj koji zna jedan (i svi znaju za taj jedan), ali on uvek prodje?
(Max, 25. mart 2015 15:07)

Da li mislite na Garincu? Svi su znali da sa svoje dve leve noge ima samo dribling udesno ali je on uvek prolazio. Jedino u finalu svetskog prvenstva u Cileu, 1962. protiv Cehoslovacke (izbacili Jugoslaviju u polufinalu), poslao je dva krsna centarhalfa udesno a on prosao ulevo. Majstor nad majstorima.

Nebojsa

pre 9 godina

Zanimljivo je što je Novak postao dosadan tek kada je postao broj jedan gle čuda dok je gubio od Nadala i Federera onda je bio zanimljiv mada koga briga za bivše igrače ko čita strane sajtove i komentare može da vidi da za Novaka imaju puno poštovanja i da nikom nije dosadan pa čak i ako su navijači Federera ili Nadala.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Opa pocela kampanja...Izgleda da su se neki mnogo uplasili Novaka, jer mu je konkurencija jedino neko ko ima 34 god i koga dobija uvek kada je vazno...
Ako neko misli da su slucajnost ove izjave Ljubicica i jos neki kako Novak igra dosadno, grdno se vara. To ljudi procitaju, onda dodju na stadion i naravno da ne mogu da navijaju za Novaka. Isto i mi slusamo price ovde o Mareju i kada bi recimo igrao u BG protiv Momfisa, 95% ljudi bi navijalo za Momfisa.
Ne mohu mu nista prigovoriti pa se sad hvataju za to ko igra lepse. Za mene recimo Sampras je bio 10 puta atraktivniji od Rodje pa sta sad?

Ceky

pre 9 godina

Ma da, Rodžeru je najbitniji stil i lepota igre i pokreta, rezultatima se ne opterećuje, to svako vidi. Isto onomad kad se rascmizdrio izgubivši od Nadala, koji je počeo da ga teši i ispao 100 puta veća faca od njega.
Novak ispred svih - po pitanju uvažavanja i poštovanja protivnika, fer pleja do same vrhunske igre, koja i ne mora da mu bude najveća zasluga za njegovu sveukupnu veličinu.

Mirsad Halilovic

pre 9 godina

Pa kako da igra. Ko zna taj igra isto. Ko zna bolje on igra isto i prisiljava ovog drugog da igra drugačije i da izgubi. Treba znati igrati isto.

Lucky

pre 9 godina

Kao sto rekoh,samo ti budi Nole dosadan,i delji ih redom,a oni neka vole i Federera i Mareja i Nadala,ne zalim se!!!!Jeste dosadno kad ne moze niko da te bije,jos Francuzima je zesci dzelat!!!

kompleksi su cudo

pre 9 godina

Tako je.. forhend bekend dok neko ne umre pa slajs lomljenje kicme pa ako izadje na mrezu mrtvi u publici.. ali ni ovaj nema pojma je li tako Djokovicevci?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Jumko, 25. mart 2015 14:37)

Tako je Jumko. Jer da ima pojma napravio bi nesto u svojoj karijeri a ne bi ga izjedala zavist prema nekom ko je godinama najbolji...bas kao i tebe . Je l' tako Jumko ?

S69

pre 9 godina

Mozes samo da crkavas od muke sto ti nisi na Novakovom mestu. Ako ti je dosadan, nemoj ga gledati, ti gledaj Rodzera, a nas kojima nije dosadan pusti da uzivamo. Apsolutno me neinteresuje sta ti mislis, "velicino u tenisu"

milos

pre 9 godina

Postao trend da bivsi teniseri komentarisu igru Novaka, i tako dobiju malu paznju od strane novinara koju nisu mogli da zasluze za vreme igracke karijere, to samo govori o uspehu Novaka :D

29

pre 9 godina

@timmy....ako neko raspolaze sa raznovrsnim arsenalom oruzija i poteza onda je to novak....medjutim za potez vise igraju svi od velike cetvorke.e sad sto taj potez uvek ima novak i to srbin,zao mi je....a ovaj moze da komentarise igrace posle top 50 jer nije dorastao ni vodu da mu donese...

dejan

pre 9 godina

Kolko ljude boli uspeh jednog strasno dobrog Srbina.Ma sa svih krajeva sveta dolaze zli komentari isfrustrirano ljubomornih ljudi.Nole najbolji na svetu u inat svima.

gresni

pre 9 godina

Čitam ove komentare i ne verujem da ima ovoliko hejtera!Reći da je Novak slab sa teniskim udarcima i da igra u slaboj konkurenciji-može samo mržnjom zaslepljen um!Jadno i bedno!

Slušaj sine, obriši sline

pre 9 godina

Ne znam da li mi je smešniji Malis, ili ostali obožavaoci lika i dela Rodžera Federera. No1e mu je održao tenisku lekciju pre neki dan, to smo svi videli. Nebuloze koje pojedinci pišu kako No1e ima ispod prosečan forhend, ne vredi ni komentarisati. Dive se Federeru koji je tek odnedavno smanjio broj houmranova iz bekhenda sa dvocifrenog na jednocifren po meču...No1e, dominiraj!
Ti si nešto najbolje što je Srbija imala.

Sole

pre 9 godina

Smešan komentar Malisa. Novak Đoković ne bi bio broj 1 u svetu da stalno odigrava jedno te isto. Poenta je u tome što se on non-stop prilagođava igri protivnika, detaljno analizira svaki pokret, pravi strategiju. To se između ostalog videlo i na početku karijere, kada je oponašao tenisere. To je naizgled delovalo smešno, za publiku, ali se iz toga zapravo vidi koliko je on proučavao najbolje igrače do tančina.

Jumko

pre 9 godina

Tako je.. forhend bekend dok neko ne umre pa slajs lomljenje kicme pa ako izadje na mrezu mrtvi u publici.. ali ni ovaj nema pojma je li tako Djokovicevci?

mihajlo

pre 9 godina

Nema potrebe da menja kad mu je to donelo rezultat, dominaciju i prvo mesto. Pa dovoljno je pogledati zadnje finale, sta je Federeru znacilo, koprcanje, udri vamo, tamo a ono masina na drugoj strani koja igra 'dosadno' i dobi finale. Federer igra tako jel ne zna vise ni sam sta da izmisli, kako bi pobedijo Novaka. Novak sa svojim 'dosadnim' tenisom jedino moze od sebe samog da izgubi.

Simon

pre 9 godina

Najbolje je što lik na kraju kaže da uopšte i ne prati tenis osim poneki GS... i on je sada sa njegovim mišljenjem o Novaku neka vest, hajte molim vas :)

milanche

pre 9 godina

LJudi sta se przite na raznorazne komentare svakakvih likova,da ih tako nazovem.Svako ima pravo na svoje misljenje,svako!A moje licno je to da nole za 4,5 god moze uzeti jos 78 gs-a,mastersa bog zna koliko.Federer mozda jos 1 gs i par mastersa a Nadal ako ove godine ne ostvari znacajnije rezultate na sljaci,vrlo malo moze osvojiti turnira.O gs da i ne govorimo.Eto to je moje licno misljenje,ne moram biti u pravu i nema razloga da me neko pljuje zbog mog misljenja

nesha

pre 9 godina

al to onaj sto se u orginalu pise "Xavier Malisse" sa onim repcetom? sto je pljuno u svoju ruku pre nego stoje trebao da pruzi protivniku kada je izgubio, sto se svadjao, nastrao i pretio da ce da bije sudije, linijske sudije cak i skupljace lopti? skoro bese neka reportaza o njemu. tako se i secam. da li bese jedini kome je dozivotno zabranjeno da igra tenis ili tako neka prica.

Mirko Kojotovski

pre 9 godina

Pa da uvek isto-pobeđuje i pobeđuje i pobeđuje....Naravno da tim hejterima i bitovima sa zapada smeta dosadna igra Noleta kad ih dere ko Musa jarca.Verujem da je i Noletu dosadno pa im da po set čisto reda radi.Kakvi sve dođu u medije katastrofa

Joca 011

pre 9 godina

Neko gleda teniski meč da bi učio veštinu tenisa, neko da bi se divio, ushitio i zabavio lepim potezima, neko da bi navijao, neko da vidi kako se pobeđuje, neko radi garderobe, frizure, satova ili minđuša... Za igrače je mislim uvek isto – igraju da bi poslednji poen pripao njima. Ako to Noletu uspeva – zašto bi menjao?
.

ran

pre 9 godina

stvarno mi nije jasno zašto uopšte prenosite mišljenje ipak za nas nepoznate i nevažne osobe. Nije mi bitno mišljenje te osobe ali mi je čudna vaša odluka da objavljujete svačije stavove bez imalo kriterijuma

vredi razmisliti

pre 9 godina

glupost,pa kad igra uvek isto sto neprovale nesto i oderu ga, loptice udara covek koji odluku donosi u delu sekjunde nikad nijedna nije ista niti moze biti, ovo je orkestrirana kampanja i nista vise, da je belgijanac bio bi cudo od maste i leprsavosti, ma daaaj

Max

pre 9 godina

Staro pitanje - da li je bolji dribler koji zna 10 driblinga, ali ne prodje uvek ili onaj koji zna jedan (i svi znaju za taj jedan), ali on uvek prodje? (Usput, Djokovic zna vise od jednog driblinga, ali pametnjakovic sa tri titule misli da je u pitanju jedan - Zasto svestrani RF - ili bilo ko u prvih deset - nije ovo uocio i sto ga ne deru redovno?).

10 godina ne pratim tenis zbog Novaka

pre 9 godina

Damir, 25. mart 2015 15:23) A Boga ti šta kaže dušanović,plačete li zajedno ili još pričate o Vimbldonu Ivaniševića.p.s Na tvoju žalost Novak ih ima duplo više nego vas 4 miliona svi zajedno.plači.

duduk

pre 9 godina

(ns, 25. mart 2015 15:09)
Pa gde si bre ti duduk, dugo te nije bilo, sačekaš da Novak osvoji dva tri turnira pa opet ubaciš nesretnog Rodika u igru.

sasa jokic

pre 9 godina

A sta je razlog da se objavi komentar apsolutno nepoznatog i nekompetentnog igraca, ako ne da se umanji Noletovo dostignuce?
Stvarnost demantuje ovog coveka, Nole je procitao Rodzerovu igru i zato je No.1 bez Konkurencije.

dragan

pre 9 godina

Zašto puštate komentare nekih anonimusa? Pa njegov komentar ima istu težinu kao i moje babe. Ko je taj lik? Da li je iko čuo za njega, pa nam dajete te nebulozne izjave?

e vaših muka

pre 9 godina

REALan, 25. mart 2015 15:18) A onaj vaš drvoseča sa Vimbldonom,samo jednim,na koje ste muke iskompleksirani konjušari sa bečkog dvora.

Branko

pre 9 godina

Damire, u vezi "to ce reci bilo tko na svijetu": ukusi se razlikuju, rece svitac I sidje sa pikavca, ili po nardnoj o ukusima ne treba raspravljati.

Damir

pre 9 godina

Ne smije niko da kaže mišljenje koje ne stavlja Novaka na vrh...ko si sad ti,ko si sad ti...Bio 19-i,pa nema težinu,Wilander sad ima GS manje,pa ni njehgovo mišljenje nema težinu...,no kad kažu i Nadal,Sampras,Federer nešto - jer,po vama,zasad - imaju više GS titula od njega,pa ni oni nemaju pojma. Ćorav vidi da Federer igra mnogo,mnogo ljepše za oko od Đokovića. Ne znam kako može bilo ko sa očima to osporit. Nije čovjek izjavio ništa drugo van toga. Nevjerovatno. To će reći bilo ko na svijetu,ko iole prati tenis. Ali,ne - svi su zavidni Srbiji što ima Đokovića,da je on Švajcarac ne bi bilo tako itd.itd.

timmy

pre 9 godina

Poprilicno tocna ocjena. Radi se o dosadnom i sablonskom tenisu koji se svodi iskljucivo na prebacenu lopticu vise, lisenom bilo kakve imaginacije i ljepote. Naravno, to je legitimno i to je vrhunski tenis, no u svakom slucaju vrlo dosadan. Uvijek me razvesele komentari na ovakvim vijestima... sve vrvi strucnjacima koji svojom zaslijepljenom patriotskom "strucnoscu" oduzimaju pravo svakome da bilo sto potencijalno negativno kaze o Djokovicu, a kad kaze nesto dobro i pohvalno onda je svaki drugi komentar patetika tipa "Hvala ti!!!". Ja sam Hrvat, ali da netko kaze da Čilić nikad vise nece odigrati onakav turnir kao USopen, odmah bih se složio jer je to realno, neovisno o tome sto smo iste nacionalnosti. To što je Đokoviću trenutni jedini konkurent čovjek u 34. godini, govori samo o jadnoj konkurenciji koja danas vlada. Da su istih godina, Đoković bi skupljao gemove protiv Federera. Đoković je Burj Al Arab, a Federer je Sikstinska kapela, čista umjetnost i nadahnuće...

adem

pre 9 godina

ja cesto uporedjujem novaka sa klickom, i njemu ne moze niko da parira, apsolutni je sampion, ali malo je onih koji ga gledaju, a jos manje koji ga uvazavaju kao pravog sampiona, iako mu niko nista ne moze. tako je i sa novakom, tesko ga je pobediti, isto tako tesko ga je i gledati dok igra, ali zato pobedjuje. onima kojima je vazno da osvaja toitule, njima je super, onima koji bi uz titulu i da uzivaju u tenisu, njima i nije bas neki sampion.

Nebojsa

pre 9 godina

Vi iznalazite ovo samo da bi palili masu da komentarise apsolutno sam siguran da bi mogli naći gomilu igrača što bivših što sadašnjih kojima su dosadni svi od Nadala i Federera pa do Novaka šta uopšte znači igra isto uvek pa to svi rade i Nadal i Federer pa i ovaj malis svi imaju stil koji gaje i drže ga se meni je to zanimljivo različitost je zanimljiva eto meni je jedini stil koji je dosadan je kada neko igra poput Iznera ali opet ne bih voleo da takvi igrači ne postoje većina bi se složila da Federer ima najlepši stil ali zamislite da svi igrači igraju isto meni bi to bilo jednodimenzionalno i dosadno.

VLADIMIR

pre 9 godina

Kazes Malis je sa svoje dve titulr i p.f. Vimbldona postigao u tenisu vise od ovde svih komentatora. Zaista??? I od mene cak??? pa ti si ZAISTA GENIJALAC, od sada citam samo tvoje najduhovitije komentare!!!!

123ri

pre 9 godina

Volim Novaka kao da mi je sin ali mislim da je ovaj čovjek u pravu a zato i je šampion jer se prilagodio situaciji u tenisu i nema šta da mijenja kad sve savršeno funkcionira.Upravo ta jednostavnost i je ključ uspijeha kod Novaka kao i psiha koje je naš velemajstor postao svijestan a moglo se vidjeti kako i njemu drhti ruka kad pokloni set uz još publiku protiv sebe.Nedavno je Novak i sam izjavio da na treningu su isti od 1 do 200 ali kad se izađe pred tribine i svijetla upale,mnogima se odsijeku noge kao recimo našem Raoniću u Londonu.

Jumko

pre 9 godina

Zasto ne vole Djokovica? Pod A jer je Srbin i svi su protiv njega (videti pod zavera) ili pod B jer se ponasa kao primitivac (videti pod Madrid).. hvala na odgovorima bez uvreda..

I

pre 9 godina

@Nicky boy
90% ljudi koji prate tenis pojma nemaju gde je Srbija, niti ih to zanima. Bas ih briga da li je on Srbin ili nije.
I Divac je Srbin, Stojakovic takodje pa su ih Ameri voleli i to cak u vreme ratova. Da ne pominjem Stankovica, Piksija, Mihajlovica, Jugovica, Bodirogu, Danilovica, Djordjevica. Sve su njih voleli jer su normalni ljudi i veliki sportisti.
Danas svi vole Anu Ivanovic, ne zanima ih jel Srpkinja, tako da tvojoj paranoji nema mesta u tenisu.

REALan

pre 9 godina

Mozete vi govorit sto hocete,ali Malise je sa svoje 3 titule i polufinalem Wimbledona kao i samim time sto je tenisac postogao mnogo vise od svih komentatora ovdje i njegova izjava ima vecu tezinu,i to mnogu vecu od svih ovih koje vi ovdje napisete...svidjelo se to vama ili ne!I moram rec da je u pravu,Dokovic je predvidljiv igrac,nema tu nekog talenta,sve je striktno nauceno,uvijek radi sve na isti nacin no budite zahvali sto to radi dobro jer je 1. igrac svijeta ipak.Kod Federera se vidi da je vecina poteza prirodna,iz momenta...zato je Federer najbolji,najkompletniji igrac ovog sporta svih vremena pa vi pljujte jer i sami znate da istina boli!

Baron Mikiihauzen

pre 9 godina

"Stvari koje Federer radi nemoguće je imitirati, samo on može da ih izvede"

Moj omiljeni deo :D. Postoji neki Bugarin, ne znam mu nadimak, mozda Baby Fred ili Baby Fedy, ne znam zasto ga tako zovu. Ali MNOGO potseca na nekog, skinuo ga je i u najsitnije detalje. Cak je i atraktivniji jer u zadnje 2 godine ATP na kraju sezone objavi najbolje poteze, Hot-Shot of the Year, i za divno cudo taj Baby kako god je non-stop u vrhu. A i cini mi se da ga zovu i Showtime, ne znam bugraski, ne znam sta to znaci.

Ali mislim da je Malis upravu, Federera niko nikada nije tako skinuo, to je samo opticka varka.

dule

pre 9 godina

Na žalost to jeste istina i ne znam kakav tu patriotizam ima da gajim.Gledam tv i za oko Federer daleko igra najlepši tenis na svetu i zato ga i voli planeta.Bas me briga ko je koje nacije niko neće sutra umesto mene da ustane u 6..

rn

pre 9 godina

@simke
Aha, najkompletniji koji nikada nije osvojio RG, a od 8 GS 5 je osvojio na AO, inace najslabijem i najmanje cenjenom GS od svih. Najkompletniji koji jos ne zna da igra na mrezi, forhend mu na nivou Malisa a jedini kvalitet mu je strpljenje da prebacuje loptu i ceka da protivnik napravi gresku.
Ne da nije najkompletniji nego nije cak ni kompletan. Zna samo da se brani i to je to. Forhend mu je ocajan, servis prosecan, jednostavno je iskoristio najgoru konkurenciju u istoriji tenisa da pokupi neke titule i to je to. U ovakvoj konkurenciji kakva je danas bez Del Potra, Soderlinga, Rodika, Nalbandijana, sa penziornerom Federerom i povredjenim Nadalom i Malis bi mogao da se nada plasmanu medju 2-3 najbolja na svetu. Ovo je konkurencija u kojoj jedan Cilic osvaja GS titule, a Nisikori igra finale,pametnom dosta.

rn

pre 9 godina

@muke tvoje
Lepo rekoh, pametnom dosta! Zasto se onda ti javljas? Ako ne spadas u pametne, nadji nekog da ti pojasnjava, ja sigurno necu. I leci komplekse.

dragan markovic

pre 9 godina

To je kao kad bi danas neki npr. ispod prosecni bivsi fudbaler govorio o Mesiju ili Ronaldu da su dosadni, smesno i bolesno i jadno!

djUkan

pre 9 godina

Djokovc voli popti i pojsti. Najvise voli kad se napuca ladnog gra. Ondak igra Raketa kaj pravi. A ja navijam ondak za njega jer i ja volim ladnig gra da se napucam u luka sa tim.

ns

pre 9 godina

@chillout
Svi teniseri poseduju sve udarce strucnjace. Novak ih ravnomerno koristi jer nema nijedan udarac koji je vanserijski. Nema "adut" u igri. Forhend mu je jako los, bekhend dobar ali nesposoban je da tim bekhendom pravi neku razliku u igri.
Za razliku od Federera koji ima fantastican forhen, ili Nadala koji takodje ima sjajan forhend, Novak nema takav udarac. Zato protivnicima nije ni vazno dal mu forsiraju bekhend ili forhend, nijednog udarca se ne plase. Dok s druge strane Federeru i Nadalu svi forsiraju bekhend jer znaju da protiv njihovih forhenda nemaju sanse.
Pored toga, Novak ima ocajan volej, dok mu je slajs na nivou tenisera koji je negde na 50 mestu. Jedino sto ima je sreca da igra u najgoroj konkurenciji u istoriji tenisa.

bs

pre 9 godina

@vule
Kad je tvoj Nolo tako lep, pametan, dobar i zabavan zasto onda ima vise nego dvostruko manje GS od Federera. I skoro duplo manje od Nadala? Prvi na nekoj nebitnoj listi, ali zna se gde je ko na onoj najvaznijoj, vecnoj listi najboljih tenisera.
Tu je Federer na vrhu, a gde je Djokovic? Daleko iza njega... ni medju 10 najboljih.

ns

pre 9 godina

@Zkr
A sta pokazuje to sto je Nisikori danas medju najboljima?
Ovo je najgora konkurencija u istoriji tenisa. Dobro bi bilo da danas postoji neki Rodik, koji bi pokazao Djokovicu gde mu je mesto. Isti onaj Rodik koji je Novaka pobedjivao gde god je hteo. Nabio mu komplekse. Za razliku od Vavrinke, Nisikorija, Cilica, taj Rodik je imao ozbiljne rivale. On je jednog Samprasa poslao u penziju, tj. on, Hjuit i jos neki, dok Novaka i dalje maltretiraju matori Federer i raspali Nadal.
U ovoj danasnjoj konkurenciji Malis bi mogao medju 10 najboljih, nije nista losiji bio od Nisikorija i Dimitrova.
Novak je iskoristio vakuum, Federer mator, Nadal povredjen, ostali ocajni koliko su losi.
Malis nije imao protekciju, pa su ga kaznjavali kad se svadjao sa sudijama, dok danas "pojedini" psuju i sudije i publiku, pa niko nece da ih kazni.

Roger that

pre 9 godina

Te fore da se omalovazava najbolji svih vremena uopste nisu smesne, samo pokazuju da ga ljudi u Srbiji mrze zato sto je bolji od Djokovica vidno. Kada krene da igra svoju igru dobija. I plus ima 34 godine i igra vec 18 godina na turu. Djokovic je veliki sampion, jedan od 10 najvecih ikada ali to ne moze biti blizu Federeru ne znam kako to ljudi ne razumeju. Msm razume 99 posto ljudi. Nego ne znam kako to neki u Srbiji ne razumeju. Nije slucajno sto ga cek svet voli i sto se navija za njega gde god da igra. On uvek ima opciju vise u igri i uvek je za korak ispred protivnika. Dok je Novak dobar ali nije to to. On uglavnom prebacuje preko mreze kad igra sa Federerom. Naravno moze i Federer da izgubi kad malo krene da gresi a protivnik igra dobro kao Novak. Belgijanac ne potpuno u pravu za sve sto kaze. Osim Rogera sve boranija.

bravo!

pre 9 godina

Tacno tako, dosadan, bezidejan, ceka da protivnik pogresi, sam ne zna da zavrsi poen, predvidljiv, uvek znas da ce da ima "fizickih problema", nema igru na mrezi, pasivan, ne zna agresivno da igra, samo vraca loptu sa osnovne linije.

Gosn covek

pre 9 godina

Zanimljivo je da komentatori na B92, uvek kažu kako je nebitan čovek, koji je protiv Djokovica, ali da ga kojim slucajem hvali moja pokojna baba Mileva, odjednom bi dobila na kriticarkom kredibilitetu. Budimo bar malo objektivni, Federer je doajen ove igre, poslednji serpas u moru identicnosti, i ne treba cuditi sto ima najvecu podrsku na Turu.
I da, svetlosnim godinama je ispred Djokovica, ali ne samo zbog igre, vec i zbog svog odnosa prema sportu. Federer je atletski Lasse Viren, ukoliko je neko uopste cuo za leteceg gospodina. Sport je ideologija i filozofija, a ne samo rezultati.
I da, ukoliko mi neko kaze da nisam patriota, ili da sam iskompleksiran vlastitim pobacajima, neka zna, da sem Dostojevskom znam nabrojati i nekoliko stranih pisaca, da sam odgledao i par nekomercijalnih ostvarenja filmske produkcije, a i da sam za jednog klinca iz kraja, bio sasvim ostvaren sportista.

REALan

pre 9 godina

Mozete vi govorit sto hocete,ali Malise je sa svoje 3 titule i polufinalem Wimbledona kao i samim time sto je tenisac postogao mnogo vise od svih komentatora ovdje i njegova izjava ima vecu tezinu,i to mnogu vecu od svih ovih koje vi ovdje napisete...svidjelo se to vama ili ne!I moram rec da je u pravu,Dokovic je predvidljiv igrac,nema tu nekog talenta,sve je striktno nauceno,uvijek radi sve na isti nacin no budite zahvali sto to radi dobro jer je 1. igrac svijeta ipak.Kod Federera se vidi da je vecina poteza prirodna,iz momenta...zato je Federer najbolji,najkompletniji igrac ovog sporta svih vremena pa vi pljujte jer i sami znate da istina boli!

racky

pre 9 godina

ko moze djokovica da gleda svaki dan po 3h taj nije normalan.Mi stariji ljubitelji tenisa se secamo Edberga,Samprasa,Mekinroa ,Bekera to su bili mecevi servis-volej i kidaj .Ovo danas kad gledam da drzi bekend sa dve ruke strasno.Nole i Barsa neznam sta da kazem ista sema ,stil programirani navijes i oni rade .

x

pre 9 godina

Kako ko je Malis?
Pa to je onaj koji ima pozitivan skor protiv Djokovica. Hahahahahahahahahaha!!!!
(hahahaha, 25. mart 2015 18:17)

Nema pozitivan. 1:1 je njihov medjusobni skor.

Giljermo Vilas

pre 9 godina

Tačno, na neki način. Kada gledam Novakove mečeve delić sekunde pre nego što on udari loptu pretpostavim gde će je uputiti i pogodim u 9/10 slučajeva. Predvidljiv je.
Kada to pokušam gledajući Federera...ne ide nikako. On uputi loptu suprotno anticipaciji svog protivnika. Njegove lopte idu na neočekivana mesta i po pravilu na mesta koja su vrlo nezgodna za protivnika.

Teodosije

pre 9 godina

"ko moze djokovica da gleda svaki dan po 3h taj nije normalan.Mi stariji ljubitelji tenisa se secamo Edberga,Samprasa,Mekinroa ,Bekera to su bili mecevi servis-volej i kidaj .Ovo danas kad gledam da drzi bekend sa dve ruke strasno.Nole i Barsa neznam sta da kazem ista sema ,stil programirani navijes i oni rade .
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (racky, 25. mart 2015 23:39)"

Niko nikome ne brani danas da igra sevis-volej... ako bi mu to ista pomoglo u zivotu...

EU

pre 9 godina

Noletu svaka cast... ali svi vi, koji do pre 5 godina u zivotu niste pogledali mec i niste ni znali za tenis, a danas se pravite kao da pratite taj sport ceo zivot (a ima vas o ho ho) i postali ste svezanlci.. vi ste smesni i jadni! U redu je, logicno je - navijate za Noleta, svaka cast na tome, ali nemojte se praviti kao da sve znate i razumete. I ako neko kritijuje Noleta (zasto bi se svima trebao svidjati??), neka ga kritikuju. Zar to nuzno treba, da znaci, da ga mrze zbog toga sto je srbin? To je smesno i sa takvim komentarima upravi vi ste mali, jer se bojite ''velikih'' i u svakom trenu vidite svaku kritiku kao napad na srbe i srbiju. To je smesno.!

Bojan

pre 9 godina

ajde ljudi, ako neko ne voli novaka da gleda sto bi to moralo da znaci da ga ne voli jer je Srbin. ja slabo volim da gledam Nadala i Marija, a ni na kraj pameti mi nije njihova nacionalnost. jednostavno, ukusi su razliciti.
primetite da on ovde nije rekao da je novak los igrac (sto niko ni ne moze da tvrdi), dakle u pitanju je samo da li volite nrciji stil ugre.

hawkeye

pre 9 godina

Naravno da se većina pita tko je sad ovaj jer prate tenis 7 godina,Malise je bio odličan teniser i sa svim što je rekao za Noleta se NE slažem,isto tako se slažem sa onim što je rekao za Federera,ali postavimo to ovako,da je izveličao Noleta bilo bi tako je Malise Srbine,treba poštovati svačije mišljenje,ovde se trenutno pljuje i po osvajačima jednog grend slem turnira a svatko normalan zna koliko je to teško dostignuće,najbolji primer naša Jeca,ili po tome Tipsa i njegova karijera sa osvojena 4 najmanja ATP turnira nisu vredni spomena,a istina je da se radi o vrhunskom teniseru,malo više objektivnosti....

Jack

pre 9 godina

Evo opet vi sa pokušajima diskreditiranja čovjeka koji je dao komentar...
Jel vama jasno da koristeći to logiku mišljenje od svih vas nije bitno, ajmo ograničit onda komentiranje tenisa samo ovima sa preko 10 GS titula.

Neznam zašto se svi tako uvrijedite odma, to su subjektivna mišljenja, niko ne tvrdi da je loš, nekima je jednostavno dosadan. Isto kao što neki ne voli servere, tako je nekima taj stil draži, skulirajte se svi skupa.

Danica

pre 9 godina

Ja ne volim da ga gledam jer mi je kao figura i kao faca nekako neprijatan i nesimpatican. Ponasanje mu je neprijatno za gledanje. Tenis mu je mlevenje protivnika, i stoga dosta monoton.
Ali su mu fizicki kvaliteti kretanja i pracenja lopte spektakularni, i ko voli da gleda neverovatno trcanje, stizanje i gruvane lopte u coskove, taj ce se nauzivati gledajuci Djokovica.
PS: Federer ne melje nego rastura protivnika, to je mnogo intersantnije za gledanje.

bla bla

pre 9 godina

Kad Klicko, koji je 10 godina neprikosnoven , pobedi, onda ga svi pljuju kako je dosadan, kako unistava boks. Kad neko kaze za Noleta da nije preterano atraktivan, onda pocne pljuvanje po nekom igracu.
Nole je sada najbolji, najbolji u poslednje 3 godine, verovatno najbolji u sledece 3. Pitati se zasto je Federer drugi u svojoj 34. godini ako je najbolji, je besmisleno. Od Dzordana su svi aktivni igraci bolji,znacili to da je on prosecan kosarkas? U poslednje dve godine, dok je Nole najbolji, medjusobni skor je 4:3 za Federera. Pozdrav

nije ja , ja je.

pre 9 godina

Inteligentna konstatacija nema šta. Pa kad igra uvek isto što ga ne pobedite? I još kviz pitanje, koliko vas poznaje malisa?
(mrki, 26. mart 2015 13:03)
Znam ga, pili smo pivo par puta, delovao je kao fin momak i nije lupao gluposti kao danas.

lažov

pre 9 godina

Nole je sada najbolji, najbolji u poslednje 3 godine, verovatno najbolji u sledece 3. Pitati se zasto je Federer drugi u svojoj 34. godini ako je najbolji, je besmisleno. Od Dzordana su svi aktivni igraci bolji,znacili to da je on prosecan kosarkas? U poslednje dve godine, dok je Nole najbolji, medjusobni skor je 4:3 za Federera. Pozdrav
(bla bla, 26. mart 2015 11:04)
Nije lepo lagati a postoji i zvanični ATP. Od prošlog IW je 4;3 ali za Novaka, ne računajući sramno povlačenje sa WTF. Ako idemo dalje još gore je po Rogera.

Jumko

pre 9 godina

Tako je.. forhend bekend dok neko ne umre pa slajs lomljenje kicme pa ako izadje na mrezu mrtvi u publici.. ali ni ovaj nema pojma je li tako Djokovicevci?

Jumko

pre 9 godina

Zasto ne vole Djokovica? Pod A jer je Srbin i svi su protiv njega (videti pod zavera) ili pod B jer se ponasa kao primitivac (videti pod Madrid).. hvala na odgovorima bez uvreda..

timmy

pre 9 godina

Poprilicno tocna ocjena. Radi se o dosadnom i sablonskom tenisu koji se svodi iskljucivo na prebacenu lopticu vise, lisenom bilo kakve imaginacije i ljepote. Naravno, to je legitimno i to je vrhunski tenis, no u svakom slucaju vrlo dosadan. Uvijek me razvesele komentari na ovakvim vijestima... sve vrvi strucnjacima koji svojom zaslijepljenom patriotskom "strucnoscu" oduzimaju pravo svakome da bilo sto potencijalno negativno kaze o Djokovicu, a kad kaze nesto dobro i pohvalno onda je svaki drugi komentar patetika tipa "Hvala ti!!!". Ja sam Hrvat, ali da netko kaze da Čilić nikad vise nece odigrati onakav turnir kao USopen, odmah bih se složio jer je to realno, neovisno o tome sto smo iste nacionalnosti. To što je Đokoviću trenutni jedini konkurent čovjek u 34. godini, govori samo o jadnoj konkurenciji koja danas vlada. Da su istih godina, Đoković bi skupljao gemove protiv Federera. Đoković je Burj Al Arab, a Federer je Sikstinska kapela, čista umjetnost i nadahnuće...

Damir

pre 9 godina

Ne smije niko da kaže mišljenje koje ne stavlja Novaka na vrh...ko si sad ti,ko si sad ti...Bio 19-i,pa nema težinu,Wilander sad ima GS manje,pa ni njehgovo mišljenje nema težinu...,no kad kažu i Nadal,Sampras,Federer nešto - jer,po vama,zasad - imaju više GS titula od njega,pa ni oni nemaju pojma. Ćorav vidi da Federer igra mnogo,mnogo ljepše za oko od Đokovića. Ne znam kako može bilo ko sa očima to osporit. Nije čovjek izjavio ništa drugo van toga. Nevjerovatno. To će reći bilo ko na svijetu,ko iole prati tenis. Ali,ne - svi su zavidni Srbiji što ima Đokovića,da je on Švajcarac ne bi bilo tako itd.itd.

bs

pre 9 godina

@vule
Kad je tvoj Nolo tako lep, pametan, dobar i zabavan zasto onda ima vise nego dvostruko manje GS od Federera. I skoro duplo manje od Nadala? Prvi na nekoj nebitnoj listi, ali zna se gde je ko na onoj najvaznijoj, vecnoj listi najboljih tenisera.
Tu je Federer na vrhu, a gde je Djokovic? Daleko iza njega... ni medju 10 najboljih.

adem

pre 9 godina

ja cesto uporedjujem novaka sa klickom, i njemu ne moze niko da parira, apsolutni je sampion, ali malo je onih koji ga gledaju, a jos manje koji ga uvazavaju kao pravog sampiona, iako mu niko nista ne moze. tako je i sa novakom, tesko ga je pobediti, isto tako tesko ga je i gledati dok igra, ali zato pobedjuje. onima kojima je vazno da osvaja toitule, njima je super, onima koji bi uz titulu i da uzivaju u tenisu, njima i nije bas neki sampion.

ns

pre 9 godina

@chillout
Svi teniseri poseduju sve udarce strucnjace. Novak ih ravnomerno koristi jer nema nijedan udarac koji je vanserijski. Nema "adut" u igri. Forhend mu je jako los, bekhend dobar ali nesposoban je da tim bekhendom pravi neku razliku u igri.
Za razliku od Federera koji ima fantastican forhen, ili Nadala koji takodje ima sjajan forhend, Novak nema takav udarac. Zato protivnicima nije ni vazno dal mu forsiraju bekhend ili forhend, nijednog udarca se ne plase. Dok s druge strane Federeru i Nadalu svi forsiraju bekhend jer znaju da protiv njihovih forhenda nemaju sanse.
Pored toga, Novak ima ocajan volej, dok mu je slajs na nivou tenisera koji je negde na 50 mestu. Jedino sto ima je sreca da igra u najgoroj konkurenciji u istoriji tenisa.

REALan

pre 9 godina

Mozete vi govorit sto hocete,ali Malise je sa svoje 3 titule i polufinalem Wimbledona kao i samim time sto je tenisac postogao mnogo vise od svih komentatora ovdje i njegova izjava ima vecu tezinu,i to mnogu vecu od svih ovih koje vi ovdje napisete...svidjelo se to vama ili ne!I moram rec da je u pravu,Dokovic je predvidljiv igrac,nema tu nekog talenta,sve je striktno nauceno,uvijek radi sve na isti nacin no budite zahvali sto to radi dobro jer je 1. igrac svijeta ipak.Kod Federera se vidi da je vecina poteza prirodna,iz momenta...zato je Federer najbolji,najkompletniji igrac ovog sporta svih vremena pa vi pljujte jer i sami znate da istina boli!

REALan

pre 9 godina

Mozete vi govorit sto hocete,ali Malise je sa svoje 3 titule i polufinalem Wimbledona kao i samim time sto je tenisac postogao mnogo vise od svih komentatora ovdje i njegova izjava ima vecu tezinu,i to mnogu vecu od svih ovih koje vi ovdje napisete...svidjelo se to vama ili ne!I moram rec da je u pravu,Dokovic je predvidljiv igrac,nema tu nekog talenta,sve je striktno nauceno,uvijek radi sve na isti nacin no budite zahvali sto to radi dobro jer je 1. igrac svijeta ipak.Kod Federera se vidi da je vecina poteza prirodna,iz momenta...zato je Federer najbolji,najkompletniji igrac ovog sporta svih vremena pa vi pljujte jer i sami znate da istina boli!

rn

pre 9 godina

@simke
Aha, najkompletniji koji nikada nije osvojio RG, a od 8 GS 5 je osvojio na AO, inace najslabijem i najmanje cenjenom GS od svih. Najkompletniji koji jos ne zna da igra na mrezi, forhend mu na nivou Malisa a jedini kvalitet mu je strpljenje da prebacuje loptu i ceka da protivnik napravi gresku.
Ne da nije najkompletniji nego nije cak ni kompletan. Zna samo da se brani i to je to. Forhend mu je ocajan, servis prosecan, jednostavno je iskoristio najgoru konkurenciju u istoriji tenisa da pokupi neke titule i to je to. U ovakvoj konkurenciji kakva je danas bez Del Potra, Soderlinga, Rodika, Nalbandijana, sa penziornerom Federerom i povredjenim Nadalom i Malis bi mogao da se nada plasmanu medju 2-3 najbolja na svetu. Ovo je konkurencija u kojoj jedan Cilic osvaja GS titule, a Nisikori igra finale,pametnom dosta.

ns

pre 9 godina

@Zkr
A sta pokazuje to sto je Nisikori danas medju najboljima?
Ovo je najgora konkurencija u istoriji tenisa. Dobro bi bilo da danas postoji neki Rodik, koji bi pokazao Djokovicu gde mu je mesto. Isti onaj Rodik koji je Novaka pobedjivao gde god je hteo. Nabio mu komplekse. Za razliku od Vavrinke, Nisikorija, Cilica, taj Rodik je imao ozbiljne rivale. On je jednog Samprasa poslao u penziju, tj. on, Hjuit i jos neki, dok Novaka i dalje maltretiraju matori Federer i raspali Nadal.
U ovoj danasnjoj konkurenciji Malis bi mogao medju 10 najboljih, nije nista losiji bio od Nisikorija i Dimitrova.
Novak je iskoristio vakuum, Federer mator, Nadal povredjen, ostali ocajni koliko su losi.
Malis nije imao protekciju, pa su ga kaznjavali kad se svadjao sa sudijama, dok danas "pojedini" psuju i sudije i publiku, pa niko nece da ih kazni.

Roger that

pre 9 godina

Te fore da se omalovazava najbolji svih vremena uopste nisu smesne, samo pokazuju da ga ljudi u Srbiji mrze zato sto je bolji od Djokovica vidno. Kada krene da igra svoju igru dobija. I plus ima 34 godine i igra vec 18 godina na turu. Djokovic je veliki sampion, jedan od 10 najvecih ikada ali to ne moze biti blizu Federeru ne znam kako to ljudi ne razumeju. Msm razume 99 posto ljudi. Nego ne znam kako to neki u Srbiji ne razumeju. Nije slucajno sto ga cek svet voli i sto se navija za njega gde god da igra. On uvek ima opciju vise u igri i uvek je za korak ispred protivnika. Dok je Novak dobar ali nije to to. On uglavnom prebacuje preko mreze kad igra sa Federerom. Naravno moze i Federer da izgubi kad malo krene da gresi a protivnik igra dobro kao Novak. Belgijanac ne potpuno u pravu za sve sto kaze. Osim Rogera sve boranija.

Giljermo Vilas

pre 9 godina

Tačno, na neki način. Kada gledam Novakove mečeve delić sekunde pre nego što on udari loptu pretpostavim gde će je uputiti i pogodim u 9/10 slučajeva. Predvidljiv je.
Kada to pokušam gledajući Federera...ne ide nikako. On uputi loptu suprotno anticipaciji svog protivnika. Njegove lopte idu na neočekivana mesta i po pravilu na mesta koja su vrlo nezgodna za protivnika.

Gosn covek

pre 9 godina

Zanimljivo je da komentatori na B92, uvek kažu kako je nebitan čovek, koji je protiv Djokovica, ali da ga kojim slucajem hvali moja pokojna baba Mileva, odjednom bi dobila na kriticarkom kredibilitetu. Budimo bar malo objektivni, Federer je doajen ove igre, poslednji serpas u moru identicnosti, i ne treba cuditi sto ima najvecu podrsku na Turu.
I da, svetlosnim godinama je ispred Djokovica, ali ne samo zbog igre, vec i zbog svog odnosa prema sportu. Federer je atletski Lasse Viren, ukoliko je neko uopste cuo za leteceg gospodina. Sport je ideologija i filozofija, a ne samo rezultati.
I da, ukoliko mi neko kaze da nisam patriota, ili da sam iskompleksiran vlastitim pobacajima, neka zna, da sem Dostojevskom znam nabrojati i nekoliko stranih pisaca, da sam odgledao i par nekomercijalnih ostvarenja filmske produkcije, a i da sam za jednog klinca iz kraja, bio sasvim ostvaren sportista.

bravo!

pre 9 godina

Tacno tako, dosadan, bezidejan, ceka da protivnik pogresi, sam ne zna da zavrsi poen, predvidljiv, uvek znas da ce da ima "fizickih problema", nema igru na mrezi, pasivan, ne zna agresivno da igra, samo vraca loptu sa osnovne linije.

racky

pre 9 godina

ko moze djokovica da gleda svaki dan po 3h taj nije normalan.Mi stariji ljubitelji tenisa se secamo Edberga,Samprasa,Mekinroa ,Bekera to su bili mecevi servis-volej i kidaj .Ovo danas kad gledam da drzi bekend sa dve ruke strasno.Nole i Barsa neznam sta da kazem ista sema ,stil programirani navijes i oni rade .

dule

pre 9 godina

Na žalost to jeste istina i ne znam kakav tu patriotizam ima da gajim.Gledam tv i za oko Federer daleko igra najlepši tenis na svetu i zato ga i voli planeta.Bas me briga ko je koje nacije niko neće sutra umesto mene da ustane u 6..

EU

pre 9 godina

Noletu svaka cast... ali svi vi, koji do pre 5 godina u zivotu niste pogledali mec i niste ni znali za tenis, a danas se pravite kao da pratite taj sport ceo zivot (a ima vas o ho ho) i postali ste svezanlci.. vi ste smesni i jadni! U redu je, logicno je - navijate za Noleta, svaka cast na tome, ali nemojte se praviti kao da sve znate i razumete. I ako neko kritijuje Noleta (zasto bi se svima trebao svidjati??), neka ga kritikuju. Zar to nuzno treba, da znaci, da ga mrze zbog toga sto je srbin? To je smesno i sa takvim komentarima upravi vi ste mali, jer se bojite ''velikih'' i u svakom trenu vidite svaku kritiku kao napad na srbe i srbiju. To je smesno.!

simke

pre 9 godina

Nema sta,svi osjecaju i vide nevjerovatnu dominaciju Novaka Djokovica,i to ce tako da bude i u narednim godinama....Sada se javljaju iskompleksirani,zavidni,ljubomorni bivsi teniseri i pokusavaju da ospore Novakovo tenisko umjece.....Novak je jedini teniser u istoriji koji moze da igra kako pozeli i ofanizvno i defanzivno i kreativno i mastvito,kako zeli..Novak je najkompletniji igraC u istoriji,svidjelo se to nekom ili ne.

Jack

pre 9 godina

Evo opet vi sa pokušajima diskreditiranja čovjeka koji je dao komentar...
Jel vama jasno da koristeći to logiku mišljenje od svih vas nije bitno, ajmo ograničit onda komentiranje tenisa samo ovima sa preko 10 GS titula.

Neznam zašto se svi tako uvrijedite odma, to su subjektivna mišljenja, niko ne tvrdi da je loš, nekima je jednostavno dosadan. Isto kao što neki ne voli servere, tako je nekima taj stil draži, skulirajte se svi skupa.

Baron Mikiihauzen

pre 9 godina

"Stvari koje Federer radi nemoguće je imitirati, samo on može da ih izvede"

Moj omiljeni deo :D. Postoji neki Bugarin, ne znam mu nadimak, mozda Baby Fred ili Baby Fedy, ne znam zasto ga tako zovu. Ali MNOGO potseca na nekog, skinuo ga je i u najsitnije detalje. Cak je i atraktivniji jer u zadnje 2 godine ATP na kraju sezone objavi najbolje poteze, Hot-Shot of the Year, i za divno cudo taj Baby kako god je non-stop u vrhu. A i cini mi se da ga zovu i Showtime, ne znam bugraski, ne znam sta to znaci.

Ali mislim da je Malis upravu, Federera niko nikada nije tako skinuo, to je samo opticka varka.

I

pre 9 godina

@Nicky boy
90% ljudi koji prate tenis pojma nemaju gde je Srbija, niti ih to zanima. Bas ih briga da li je on Srbin ili nije.
I Divac je Srbin, Stojakovic takodje pa su ih Ameri voleli i to cak u vreme ratova. Da ne pominjem Stankovica, Piksija, Mihajlovica, Jugovica, Bodirogu, Danilovica, Djordjevica. Sve su njih voleli jer su normalni ljudi i veliki sportisti.
Danas svi vole Anu Ivanovic, ne zanima ih jel Srpkinja, tako da tvojoj paranoji nema mesta u tenisu.

hawkeye

pre 9 godina

Naravno da se većina pita tko je sad ovaj jer prate tenis 7 godina,Malise je bio odličan teniser i sa svim što je rekao za Noleta se NE slažem,isto tako se slažem sa onim što je rekao za Federera,ali postavimo to ovako,da je izveličao Noleta bilo bi tako je Malise Srbine,treba poštovati svačije mišljenje,ovde se trenutno pljuje i po osvajačima jednog grend slem turnira a svatko normalan zna koliko je to teško dostignuće,najbolji primer naša Jeca,ili po tome Tipsa i njegova karijera sa osvojena 4 najmanja ATP turnira nisu vredni spomena,a istina je da se radi o vrhunskom teniseru,malo više objektivnosti....

Bojan

pre 9 godina

ajde ljudi, ako neko ne voli novaka da gleda sto bi to moralo da znaci da ga ne voli jer je Srbin. ja slabo volim da gledam Nadala i Marija, a ni na kraj pameti mi nije njihova nacionalnost. jednostavno, ukusi su razliciti.
primetite da on ovde nije rekao da je novak los igrac (sto niko ni ne moze da tvrdi), dakle u pitanju je samo da li volite nrciji stil ugre.

djUkan

pre 9 godina

Djokovc voli popti i pojsti. Najvise voli kad se napuca ladnog gra. Ondak igra Raketa kaj pravi. A ja navijam ondak za njega jer i ja volim ladnig gra da se napucam u luka sa tim.

Danica

pre 9 godina

Ja ne volim da ga gledam jer mi je kao figura i kao faca nekako neprijatan i nesimpatican. Ponasanje mu je neprijatno za gledanje. Tenis mu je mlevenje protivnika, i stoga dosta monoton.
Ali su mu fizicki kvaliteti kretanja i pracenja lopte spektakularni, i ko voli da gleda neverovatno trcanje, stizanje i gruvane lopte u coskove, taj ce se nauzivati gledajuci Djokovica.
PS: Federer ne melje nego rastura protivnika, to je mnogo intersantnije za gledanje.

chillout

pre 9 godina

Novak poseduje sve moguce udarce i ravnomerno ih koristi. Njegov stil igre je "mogu kako hocu!" ... i vidim da to nekog boli i nekima nije jasno kako to da jedan Srbin toliko dominira!?

Baane

pre 9 godina

3 titule u karijeri ovaj osvojio? .... Danas svaki prosecan teniser daje sebi za pravo da kritikuje igraca koji je sigurno u 10 igraca svih vremena.... Ne znam ko ovakvim likovima daje uopste medijski prostor...

Dejo

pre 9 godina

Vrhunski igrači igraju onako kako im dozvoliš. Ima onih koji u igri žele i da ponize suparnika, ali to nije slučaj sa Novakom. Uvek igra punom snagom i uvek poštuje svog protivnika. Svima na Zapadu "smeta" Novak Đoković pa ovo može da bude i orkestrirana priča jer postoji velika šansa da ove godine uzme Zlatni Grand Slam, a to će da ih boli. Idemo Novače u nove pobede!

vule

pre 9 godina

ajde vise ostavite Nolet na miru, dosadan je , ovakav je, onakav je... Kad je Rođa tako lep, dobar, zabavan i sjajan, sto je onda drugi na svetu?!?! kako volim samo ove kompleksase sto ovakvim izjavama traze medijsku pažnju, kad nisu mogli da je steknu na drugi nacin

Opet ja

pre 9 godina

Zasto tolika ljubomora? Da je Novak svajcarac igrao bi najbilji tenis. Sve izjave ovakve sadrzine
protkane su zaviscu, ljubomorom, pocenjvanjem smo zato sto je Novak iz male siromasne Srbije.

123ri

pre 9 godina

Volim Novaka kao da mi je sin ali mislim da je ovaj čovjek u pravu a zato i je šampion jer se prilagodio situaciji u tenisu i nema šta da mijenja kad sve savršeno funkcionira.Upravo ta jednostavnost i je ključ uspijeha kod Novaka kao i psiha koje je naš velemajstor postao svijestan a moglo se vidjeti kako i njemu drhti ruka kad pokloni set uz još publiku protiv sebe.Nedavno je Novak i sam izjavio da na treningu su isti od 1 do 200 ali kad se izađe pred tribine i svijetla upale,mnogima se odsijeku noge kao recimo našem Raoniću u Londonu.

Svete

pre 9 godina

Sta je bre ovo ????
Iz kog je bunara ovaj iskocio ??
Ko je njega bilo sta pitao ???
Ko je uopste ovaj, doduse znam ga, ali sta je on konkretno uradio u tenisu, igrao cini mi se jedno polufinale Wimbledona i to je odprilike to.
CIme je on zasluzio interesovanje bilo koga ??
Da mozda teniser koga trenira nije buduca nada svetkog tenisa ???
Odakle je uopste iskopana ova izjava ???
Ne znam, nista mi nije jasno !!

Juce Ljubicic, danas ovaj, sutra se javlja Martin Verkerk i kaze, i mene je Djokovic dosadan, ja volem da gledam Iznera kako servira 230 na sat, to prosto ostavlja bez daha... Opet kazem, nista mi nije jasno !

Svakako da je Djo1e dosadan, ni ne nadzire se trenutak kada bi mogao neko da ga svrgne sa 1. mesta, i mene bi bilo dosadno da ne navijam za njega !

Zkr

pre 9 godina

Ko je sad pa ovaj ? Ali u svakom slucaju njegovo misljenje je nebitno.
(Boston, 25. mart 2015 14:34)

To je lik koji je protraćio karijeru tako što je bio nekoliko puta suspendovan zbog svađanja sa sudijama, suparnicima... To što je bio 19. na svetu 2002. govori o tome da te godine tenis bio skoro pa očajan. Rodik broj jedan ;)

Svako ima pravo na sopstveno mišljenje i sopstveno dupe, ali realno, kakva je ovo vest ?

Novosadjanin.

pre 9 godina

Opa pocela kampanja...Izgleda da su se neki mnogo uplasili Novaka, jer mu je konkurencija jedino neko ko ima 34 god i koga dobija uvek kada je vazno...
Ako neko misli da su slucajnost ove izjave Ljubicica i jos neki kako Novak igra dosadno, grdno se vara. To ljudi procitaju, onda dodju na stadion i naravno da ne mogu da navijaju za Novaka. Isto i mi slusamo price ovde o Mareju i kada bi recimo igrao u BG protiv Momfisa, 95% ljudi bi navijalo za Momfisa.
Ne mohu mu nista prigovoriti pa se sad hvataju za to ko igra lepse. Za mene recimo Sampras je bio 10 puta atraktivniji od Rodje pa sta sad?

striko

pre 9 godina

A sjecam se ovog mrcha zalizane kose. A jadan ne bio ko je tebe pitao koga volis a koga ne, bolje prenesite sta misli moja strina iz Zoganja. P.S. Pozdrav za moju dobru strinu Veru :)

Jovan

pre 9 godina

Koji si ti, samo da si zdravo?
Ne znam sta je sa ovim nasim novinama. Poslednja dva dana sve se forsiraju neki kojima ne odgovara Djokovic i njegova igra. Prvo onaj Hrvat, pa sad ovaj. Popodne ce neko drugi i tako. A Djokovic nikad bolji. Ironija, sta ces...

Sabre

pre 9 godina

Koliko dodatnu dimenziju sjajnosti dodaje cinjenica da gomila zapadnjackih elitista prosto ne moze da svari da ih 'neki tamo Srbin' uci tenisu pa je onda Djokovic folirant, dosadan, predvidljiv, sta vec ne. Ah. Malise, batice, ti si bio toliko interesantan i bitan za tenis da te se ja iskreno ne secam ni sada kada si skrenuo paznju na sebe. Toliko o tome.

Ibanez

pre 9 godina

Malis: Đoković uvek igra isto...
Naravno da uvek igra isto, zato je i najbolji na svetu, daleko bolji od Federera! A pogotovo od nekog Malisa.. sa neke tri titulice!

realno

pre 9 godina

Malis trenutno radi kao trener svog zemljaka Rubena Bemelmansa, a tokom karijere osvojio je tri titule i bio 19. na svetu.

Oskudnu biografiju pokušava nadograditi bljuvotinama u medijima. Bolje da je postao starleta..

bla bla

pre 9 godina

Kad Klicko, koji je 10 godina neprikosnoven , pobedi, onda ga svi pljuju kako je dosadan, kako unistava boks. Kad neko kaze za Noleta da nije preterano atraktivan, onda pocne pljuvanje po nekom igracu.
Nole je sada najbolji, najbolji u poslednje 3 godine, verovatno najbolji u sledece 3. Pitati se zasto je Federer drugi u svojoj 34. godini ako je najbolji, je besmisleno. Od Dzordana su svi aktivni igraci bolji,znacili to da je on prosecan kosarkas? U poslednje dve godine, dok je Nole najbolji, medjusobni skor je 4:3 za Federera. Pozdrav

pedja

pre 9 godina

Nisu mi jasne dve stvari.
1. Zasto novine prenose ovakve "vesti" (likova koji su totalno nebitni)a pritom znaju da to pali ljude?
2. Zasto se svi toliko palite na ovakve izjave? Svi smo mi subjektivni i svi imamo pravo na svoje misljenje, pa i budale(pritom ne mislim da je ovaj lik budala).

Marko

pre 9 godina

Uvek sam i uvek cu navijati za Djokovica iz jednog, jedinog razloga: ZATO STO JE NAS! Ma koliko losiji bio ili bolji teniser od Federera ili ma koliko vise ili manje postigao u karijeri...

Nebojsa

pre 9 godina

Zasto ne vole Djokovica? Pod A jer je Srbin i svi su protiv njega (videti pod zavera) ili pod B jer se ponasa kao primitivac (videti pod Madrid).. hvala na odgovorima bez uvreda..
(Jumko, 25. mart 2015 16:28)


Ili pod c jer tuče Fedexa i Rafu a i sve ostale i ispred svih njih je na listi kao broj jedan to je ipak najverovatniji odgovor slazeš li se.

boca

pre 9 godina

Inače, Malis je veliko tenisko ime čije mišljenje ima veliku težinu u svetu.
Mogu da razumem da je nekome dosadilo to što Nole neumoljivo dominira svetskim tenisom, ali da izjavi da Nole igra dosadan tenis!? A šta smo to tako zanimljivo gledali pre nego što je Nole gurnuo prst u oko mnogima i podigao ovaj sport na nevidjeni nivo koji, usput, čudesno i nadljudski održava u kontinuitetu što je i najteže od svega.

owl

pre 9 godina

Njegovi komentari su oduvek imali tezinu...gde nadju ove (teniski)nebitne likove?
I B92 obozava da objavljuje ovakve vesti, uvek se skupi veliki broj komentara, nevaljalci ;)

Predo

pre 9 godina

Sad će svaka izjava bilo kog igrača izazvati polemiku između ljubitelja i mrzitelja "lika i dela NOvaka Đokovića, Srba, Bošnjaka i Hrvata, onih koji vole tenis i onih, čiji je cilj da provociraju.
Sve je stvar ukusa i ličnog temperamenta.
Vi ne birate svoj stil kada stanete prvi put na teren. Stil bira vas. Neko odmah leti na mrežu, nekome bolje leži forhend, nekome bekhend, neko je brz i mali, a neko visok i spor. NIsu Karlović i Izner birali da budu visoki preko dva metra. Šta bi bilo da su odabrali da trče oko terena i vraćaju loptice? Igrali bi sa mnom.
Jedan od trenera u mom klubu, inače obožavalac Federera, nakon što je Rafa osvojio prvi GS kaže: "Ovaj Nadal nema pojma. On nije nikakav teniser". Pazite, to nije rekao neki "Jumko", nego čovek, koji živi od tenisa. Danas imate milione, koji obožavaju Nadala i njegov stil, sve sa njegovim tikovima.
Ja znam jedno. Retko ko od njih improvizuje tokom samog meča. Sve su to uvežbani i bezbroj puta ponavljani potezi na treningu. Ako neko i improvizuje, to sigurno nije Federer. I pobednik je onaj koji zadnji prebaci mrežu i pogodi teren.

Nebojsa

pre 9 godina

Zanimljivo je što je Novak postao dosadan tek kada je postao broj jedan gle čuda dok je gubio od Nadala i Federera onda je bio zanimljiv mada koga briga za bivše igrače ko čita strane sajtove i komentare može da vidi da za Novaka imaju puno poštovanja i da nikom nije dosadan pa čak i ako su navijači Federera ili Nadala.

aa

pre 9 godina

Naravno da uvek igra isto jer nema potrebe da menja pobednicki still igre. Izglea si zaboravio Novakov fohend na 15:40 za Federera sa US opena. Novak je genije i kao igrac i kao coveka a za tebe gospodine 19 anonimuse iako dugo pratim tenis nikad cuo nisam. Dosta vise uvlacenja Radzeru i njemu slicnim.

dr

pre 9 godina

Belgijanac?Mora se uvaziti njegovo misljenje,oni su uvek bili svetska velesila u tenisu...
Prvo,ja za ovoga marginalca ne cuh do sada,sto je,priznajem,uvazavajuci prvu recenicu,velika sramota za mene...
Sada je 20-i na svetu pogodite ko?David Goffin,iz pomenute Belgije.Osvojio 2 titule,jednu u Mecu,drugu u Kicbilu!Nisam,ovako neobavesten,ni znao da se tamo igraju neki turniri..
Sa Noletom "igrao" dva puta,dva puta "pometen" sa terena...Sad Nole da ga vidi,dobro bi razmislio kako se ono zvase..
E,sad zamislite da Goffin za nekih 12-13 godina,komentarise igru trenutnog Svetskog broja 1,koji je do tada osvojio 50 titula!
E,tako ja prhvatam "misljenje" ovog Malisa,svetske teniske legende..
Sad salu na stranu,s ovim covekom nesto nije u redu.On sam,nicim izazvan,prica kako ga je Roki derao 4-0,on se osecao kao skupljac loptica!Cega se pametan stidi,budala se ponosi...Bolje da cuti da se ne sramoti..
Moj Malisu,kada bi se na kamaru skupili svi Belgijski igraci u istoriji tenisa,nemate 50 titula kao Nole!
Zavuci se ti pod taj kamen ispod koga si izmigoljio,bolje bi ti bilo...

Sabre

pre 9 godina

(timmy, 25. mart 2015 15:57)

Koji si ti car. A tvoje reci pogotovo dobijaju na znacaju kada se uzme u obzir koliko raznovrstan tenis forsira hrvatska skola.. to gotovo nikada nisu visoki igraci sa ubitacnim servisom.. i ne puno toga pride. A ne.. cekaj..

Sta je, majke ti, kod Djokovica dosadno? Covek ima i bekhend i forhend, i drop sotove i izlaske na mrezu i najbolji ritern u tenisu? Da ne pricam sto je potpuno smesno pricati o tome da u generaciji tenisera koji su redom postavili rekorde U ISTORIJI TENISA imamo lika koji je uspeo da bude bolji od svih njih (trenutno, makar) i ni to nije dovoljno?

Covece, nema to veze sa tim da li si Srbin, ali ocigledno ima sa tim kada si Hrvat i imas kompleks. Imali ste citavu seriju prosecnih tenisera i onda dodje jedan Srbin i razvali ih sve.. nije ti to lako, znam. Ali makar priznaj, lakse ce ti biti :) Ja prvi nisam nalozeni Srbenda ali Djokovic uz Federera i Vavrinku igra najlepsi tenis na turu covece.. ko to spori ili nema veze sa tenisom ili je prosto ljubomoran.

zanimljivo

pre 9 godina

Interesantno,cim Djokovic pocne da potvrdjuje svoju dominaciju, pocinju da se,nicim izazvani, javljaju neki likovi,koji bi to da ospore.Juce Ljubicic,danas ovaj,ko ce biti sutra...Uzalud. Ostaje im da pate.

Max

pre 9 godina

Staro pitanje - da li je bolji dribler koji zna 10 driblinga, ali ne prodje uvek ili onaj koji zna jedan (i svi znaju za taj jedan), ali on uvek prodje? (Usput, Djokovic zna vise od jednog driblinga, ali pametnjakovic sa tri titule misli da je u pitanju jedan - Zasto svestrani RF - ili bilo ko u prvih deset - nije ovo uocio i sto ga ne deru redovno?).

S69

pre 9 godina

Mozes samo da crkavas od muke sto ti nisi na Novakovom mestu. Ako ti je dosadan, nemoj ga gledati, ti gledaj Rodzera, a nas kojima nije dosadan pusti da uzivamo. Apsolutno me neinteresuje sta ti mislis, "velicino u tenisu"

Adi

pre 9 godina

Smijesne izjave prvo Ljubicica koji kaze da je Novak dosadan,a jos je htio reci da Raonic igra kao Federer hahah, a za ovog Malisa zaista smijesno izjaviti da Novak igra uvijek isto je presmijesno,ev ja navijam za Rogera od malih nogu i najdrazi mi je, zbog Samprasa Ivanisevica i Rogera sam poceo pratiti tenis, Roger igra najelegantniji najljepsi tenis za oko, al ga Novak jedini prati,kome Novakov ritern nije umjetnost ,Novakovo kretanje stizanje nevjerovatnih loptica i njegova dominacija nad protivnicima onda ne znam.Novak je postavio nove granice u tenisu ,izgleda da to mnogima smeta,i ja volim Federera al Rodzer je u poznim godinama, Nole ce da dominira dok se ne pojavi neko bolji i tacka, ako ga ne vole ,,ne moraju izjavljivati da je dosadan i slicno,nego jednostavno reci ne volim ga al je vrhunski teniser.

Dox

pre 9 godina

Ništa bolje od jednog belgijanca se nije moglo ni očekivati.
Boli ih... Nadam se da će i još dugo boleti.
Nole, samo gazi i budi pametan i profesionalan kao i do sada!
Primer svima nama!

kompleksi su cudo

pre 9 godina

Tako je.. forhend bekend dok neko ne umre pa slajs lomljenje kicme pa ako izadje na mrezu mrtvi u publici.. ali ni ovaj nema pojma je li tako Djokovicevci?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Jumko, 25. mart 2015 14:37)

Tako je Jumko. Jer da ima pojma napravio bi nesto u svojoj karijeri a ne bi ga izjedala zavist prema nekom ko je godinama najbolji...bas kao i tebe . Je l' tako Jumko ?

Slušaj sine, obriši sline

pre 9 godina

Ne znam da li mi je smešniji Malis, ili ostali obožavaoci lika i dela Rodžera Federera. No1e mu je održao tenisku lekciju pre neki dan, to smo svi videli. Nebuloze koje pojedinci pišu kako No1e ima ispod prosečan forhend, ne vredi ni komentarisati. Dive se Federeru koji je tek odnedavno smanjio broj houmranova iz bekhenda sa dvocifrenog na jednocifren po meču...No1e, dominiraj!
Ti si nešto najbolje što je Srbija imala.

maksa

pre 9 godina

Ma sta je ovim ljudima, svi nasrnuli na Novakovu igru, koja je sve samo nije dosadna. Dovoljno je setiti se samo onih dugih poena koje je razmenjivao sa Rafom, dok je Rafa bio zdrav skroz. Ti poeni su prosto publiku bacali u trans. Naravno da je Rodzer specifican na svoj nacin, i da igra prelep tenis, ali isto se moze reci i za Novaka.

ZVEZDOJKO

pre 9 godina

SVASTA . KAKO VAS NAPALI NEKI NEBITAN LIK KAO OVAJ MALIS . KADA JEDAN NIK BOLITIJERI I NIKOLA PILIC KAZU VREDNOST NOVAKA DJOKOVICA TO IMA TEZINU A NE NEKI NEBITNI MARGINALAC .

Mameti

pre 9 godina

Jako uspešan teniser, legenda belog sporta, ima pravo da kritikuje jednog prosečnog igrača kao što je Đoković, koji je svega 3 godine za redom broj 1 u svetu.

rn

pre 9 godina

@muke tvoje
Lepo rekoh, pametnom dosta! Zasto se onda ti javljas? Ako ne spadas u pametne, nadji nekog da ti pojasnjava, ja sigurno necu. I leci komplekse.

Jovan Bošković

pre 9 godina

najslavniji momenat u zivotu Malisa je kada je b92 objavio njegovu izjavu kao sportsku vest. Guglajte tog velikana belog sporta pa ćete se uveriti. Kao kada bi igrač Parme ili Čarltona rekao da mu je bolji Mesi od Ronalda ili obrnuto. Ko tebe pita proseku proseka. Sramota je ova vest za onoga ko ju je objavio.

Nebojsa

pre 9 godina

Vi iznalazite ovo samo da bi palili masu da komentarise apsolutno sam siguran da bi mogli naći gomilu igrača što bivših što sadašnjih kojima su dosadni svi od Nadala i Federera pa do Novaka šta uopšte znači igra isto uvek pa to svi rade i Nadal i Federer pa i ovaj malis svi imaju stil koji gaje i drže ga se meni je to zanimljivo različitost je zanimljiva eto meni je jedini stil koji je dosadan je kada neko igra poput Iznera ali opet ne bih voleo da takvi igrači ne postoje većina bi se složila da Federer ima najlepši stil ali zamislite da svi igrači igraju isto meni bi to bilo jednodimenzionalno i dosadno.

mihajlo

pre 9 godina

Nema potrebe da menja kad mu je to donelo rezultat, dominaciju i prvo mesto. Pa dovoljno je pogledati zadnje finale, sta je Federeru znacilo, koprcanje, udri vamo, tamo a ono masina na drugoj strani koja igra 'dosadno' i dobi finale. Federer igra tako jel ne zna vise ni sam sta da izmisli, kako bi pobedijo Novaka. Novak sa svojim 'dosadnim' tenisom jedino moze od sebe samog da izgubi.

Svete

pre 9 godina

(rn, 25. mart 2015 15:01)

Ala si se ti krofnice raspisao !! Mozda on zna bolje od mene, ALI CISTO SUMNJAM da ti znas bolje ?

- AO najslabije cenjen GS ??
- Djokovicev forhend ni nivou Malisa ??
- DJOKOVIC NIJE KOMPLETAN ??? Verovatno ti pufnice to bolje znas recimo od Bolitijerija ??
- Djokovic se samo brani ?? Pa Federer je pre neki dan pretrcao 250 m vise !!
- Djokovicev forhend ocajan, servis prosecan ??
- Djokovic iskoristio najgoru konkurenciju u istoriji tenisa da pokupi NEKE titule ??
- U konkurenciji bez DelPotra, Soderlinga, Nalbandiana, Rodika sa penzionerom Federerom i povredjenim Nadalom i Malis bi mogao da se nada da bude medju 2-3 najbolja na svetu ???
- Ovo je konkurencija gde Cilic osvaja GS a Nisikori igra finale ???

PA TI SI RODJACE MOJ IDOL !! Ovoliko budalastina u jednom komentaru nikada u zivotu nisam video ! Svaka ti cast, nemam reci, haahhahhahaahha ! Nije ni tebi lako, sta da ti kazem ?

milena

pre 9 godina

Kad je tvoj Nolo tako lep, pametan, dobar i zabavan zasto onda ima vise nego dvostruko manje GS od Federera. I skoro duplo manje od Nadala? Prvi na nekoj nebitnoj listi, ali zna se gde je ko na onoj najvaznijoj, vecnoj listi najboljih tenisera.
Tu je Federer na vrhu, a gde je Djokovic? Daleko iza njega... ni medju 10 najboljih.
(bs, 25. mart 2015 15:20)

Joooooj kakvih se gluposti necu naslusati..Djokovi nije medju 10 najboljih? Pa,ti ili si zaljubljen u Federera ili toliko mrzis Novaka...Taj tvoj Rodzer je svoju slavu i vecinu trofeja stekao dok nije bilo Novaka..pa i Nadala...Usudjujes se da omalovazavas Novaka koji je najbolji teniser u vreme kada je najjaca konkurencija ikada...Idi leci svoje komplekse na drugom mestu!! hvala!

e vaših muka

pre 9 godina

REALan, 25. mart 2015 15:18) A onaj vaš drvoseča sa Vimbldonom,samo jednim,na koje ste muke iskompleksirani konjušari sa bečkog dvora.

Ceky

pre 9 godina

Ma da, Rodžeru je najbitniji stil i lepota igre i pokreta, rezultatima se ne opterećuje, to svako vidi. Isto onomad kad se rascmizdrio izgubivši od Nadala, koji je počeo da ga teši i ispao 100 puta veća faca od njega.
Novak ispred svih - po pitanju uvažavanja i poštovanja protivnika, fer pleja do same vrhunske igre, koja i ne mora da mu bude najveća zasluga za njegovu sveukupnu veličinu.

Joca 011

pre 9 godina

Neko gleda teniski meč da bi učio veštinu tenisa, neko da bi se divio, ushitio i zabavio lepim potezima, neko da bi navijao, neko da vidi kako se pobeđuje, neko radi garderobe, frizure, satova ili minđuša... Za igrače je mislim uvek isto – igraju da bi poslednji poen pripao njima. Ako to Noletu uspeva – zašto bi menjao?
.

Lucky

pre 9 godina

Kao sto rekoh,samo ti budi Nole dosadan,i delji ih redom,a oni neka vole i Federera i Mareja i Nadala,ne zalim se!!!!Jeste dosadno kad ne moze niko da te bije,jos Francuzima je zesci dzelat!!!

Dejan

pre 9 godina

koji si ti marginalac. Svi hoće da puknu što im Srbin drži časove i to za dž.
Cepaj Nole i da uzmeš sve može od tog tenisa a onda ostali neka jure i stižu.

dragan

pre 9 godina

Zašto puštate komentare nekih anonimusa? Pa njegov komentar ima istu težinu kao i moje babe. Ko je taj lik? Da li je iko čuo za njega, pa nam dajete te nebulozne izjave?

sasa jokic

pre 9 godina

A sta je razlog da se objavi komentar apsolutno nepoznatog i nekompetentnog igraca, ako ne da se umanji Noletovo dostignuce?
Stvarnost demantuje ovog coveka, Nole je procitao Rodzerovu igru i zato je No.1 bez Konkurencije.

gresni

pre 9 godina

Čitam ove komentare i ne verujem da ima ovoliko hejtera!Reći da je Novak slab sa teniskim udarcima i da igra u slaboj konkurenciji-može samo mržnjom zaslepljen um!Jadno i bedno!

papazjanija

pre 9 godina

gde nalazite ove morone i ovakve vesti? jer morate baš svaki šoder da ispratite? šta sledi - belgijski košarkaš o teu, belgijski vaterpolista o filipu i belgijska skakačica u dalj o ivani? ovo je bednije od tabloida...com

Branko

pre 9 godina

Damire, u vezi "to ce reci bilo tko na svijetu": ukusi se razlikuju, rece svitac I sidje sa pikavca, ili po nardnoj o ukusima ne treba raspravljati.

Mališan

pre 9 godina

Nebitno je ko i šta komentariše. Svaki teniski profesionalac ima pravo na sopstvene poglede i mišljenje, uostalom, kao i navijači, pa nema razloga napadati ovog tipa zbog njegovog stava. Stvar je ličnog afiniteta šta se nekom sviđa u tenisu. Ja, recimo, nisam ljubitelj servis volej igre, i meni je baš to dosadno, iako takvi mečevi kraće traju. S druge strane krajnosti, tenis, gde se loptica u laganom ritmu prebacuje preko mreže do besvesti, dok neko ne pogreši, kao npr. kod Žile Simona, takođe ume da bude jako dosadan. Novakova igra je sa godinama evoluirala i postala vrlo raznovrsna. Imao je i on dosadnih mečeva, ali i gomilu antologijskih, posebno onih sa Nadalom, gde, iako je lopta prebacivana hiljade puta i trajalo je satima, mečevi su bili vrlo dinamični i interesantni. Federeova igra je, takođe, sa godinama napredovala, i on u svojim 30tim igra mnogo bolje nego kad je bio dominantno prvi na listi. Ipak, on ne može više fizički da isprati duže i intenzivnije mečeve u nizu, i normalno je da forsira što kraće poene. To će biti primetno i kod Noleta već za par godina. Federer je teniski napadač i poenter kakav Novak neće nikad biti, ali je zato Novak mnogo kompletniji i raznovrsniji igrač, ne samo od Švajcarca, nego od bilo kog igrača na svetu. Pre svega zato i jeste dominantan poslednjih godina, jer nema slabih strana. A samim tim, reći da je Đokovićeva igra dosadna ili stalno ista je ordinarna glupost. Neko je ili maliciozan ili ima problem sa percepcijom.

bilo bi logicnije , zar ne

pre 9 godina

Kad je tvoj Nolo tako lep, pametan, dobar i zabavan zasto onda ima vise nego dvostruko manje GS od Federera. I skoro duplo manje od Nadala? Prvi na nekoj nebitnoj listi, ali zna se gde je ko na onoj najvaznijoj, vecnoj listi najboljih tenisera.
Tu je Federer na vrhu, a gde je Djokovic? Daleko iza njega... ni medju 10 najboljih.
(bs, 25. mart 2015 15:20)

Kad je ta lista tako nebitna zasto sam Federer izjavljuje da mu je san da se vrati na prvo mesto bas na toj istoj, za vas ''nebitnoj '' listi. . Ali vi Federerovi navijaci znate bolje i od njega sta mu je bitno , ne zato sto navijate za njega vec zato sto ne mozete da podnesete cinjenicu da je Novak najbolji na svetu..Ova ''nebitna'' lista pokazuje stanje kakvo je sad, a vecnu listu potezi kao argument tek kad se karijere danasnjih aktera zavrse.

milanche

pre 9 godina

LJudi sta se przite na raznorazne komentare svakakvih likova,da ih tako nazovem.Svako ima pravo na svoje misljenje,svako!A moje licno je to da nole za 4,5 god moze uzeti jos 78 gs-a,mastersa bog zna koliko.Federer mozda jos 1 gs i par mastersa a Nadal ako ove godine ne ostvari znacajnije rezultate na sljaci,vrlo malo moze osvojiti turnira.O gs da i ne govorimo.Eto to je moje licno misljenje,ne moram biti u pravu i nema razloga da me neko pljuje zbog mog misljenja

29

pre 9 godina

@timmy....ako neko raspolaze sa raznovrsnim arsenalom oruzija i poteza onda je to novak....medjutim za potez vise igraju svi od velike cetvorke.e sad sto taj potez uvek ima novak i to srbin,zao mi je....a ovaj moze da komentarise igrace posle top 50 jer nije dorastao ni vodu da mu donese...

Sascha011

pre 9 godina

Pitanje je sta bi i koliko Federer osvojio da je na vrhuncu imao ovakvu konkurenciju. Ne secam se kad je poslednji put pobedio Nadala. Od njega godinama po pravilu gubi. A, Djokovic, koji deli istu epohu sa dvojicom najvecih u istorijii, evo, sakupice skoro 3 god. kao br. 1. Federer mozda igra najlepsi tenis, Nadal najmocniji, ali Djokovic zasigurno igra najuzbudljiviji.

ivangrozni

pre 9 godina

Cove je u pravu, no je yaboravio jednu stvar. Ako Novak stalno igra isto, a ni majstor kakav je Federer ne moze da ga prokljuvi i da ga skine sa trona, kako bi tek igrao da promeni malo? Cek, cek, sad kada se setim, bese on to nesto 2011 igrao drugacije, napadacki, pa su ljudi nosili neke parole "vamos tamos"? Ko bi tek gledao tenis da je Nole nastavi da igra tako drugacije? Tu je i nadal na sljaci izgledao ko neko ko skuplja loptice.....

Mare

pre 9 godina

Ti ljudi zele samo medijsku paznju. Novak jeste dosadan ali dosadan u smislu da je toliko iznad drugih. Slicno je sa Boltom u atletici.

Joao

pre 9 godina

Svako ima pravo na svoje mišljenje. Meni je recimo, zabavno da gledam Novaka. Naravno da nije tačno da on igra uvek isto, možda Malis vidi ono što želi da vidi. Rodžeru svaka čast. Stil igre Novaka Đokovića možda nije najlepši, ali je očito efikasan. Uostalom, džaba Brazilcima što su u fudbalu najveći svetski tehničari, kad ih Nemci onako pokidaše nasred kuće. Novakovi rezultati su nesporni, a to je ono što je bitno.

dragan markovic

pre 9 godina

To je kao kad bi danas neki npr. ispod prosecni bivsi fudbaler govorio o Mesiju ili Ronaldu da su dosadni, smesno i bolesno i jadno!

ran

pre 9 godina

stvarno mi nije jasno zašto uopšte prenosite mišljenje ipak za nas nepoznate i nevažne osobe. Nije mi bitno mišljenje te osobe ali mi je čudna vaša odluka da objavljujete svačije stavove bez imalo kriterijuma

VLADIMIR

pre 9 godina

Kazes Malis je sa svoje dve titulr i p.f. Vimbldona postigao u tenisu vise od ovde svih komentatora. Zaista??? I od mene cak??? pa ti si ZAISTA GENIJALAC, od sada citam samo tvoje najduhovitije komentare!!!!

Sole

pre 9 godina

Smešan komentar Malisa. Novak Đoković ne bi bio broj 1 u svetu da stalno odigrava jedno te isto. Poenta je u tome što se on non-stop prilagođava igri protivnika, detaljno analizira svaki pokret, pravi strategiju. To se između ostalog videlo i na početku karijere, kada je oponašao tenisere. To je naizgled delovalo smešno, za publiku, ali se iz toga zapravo vidi koliko je on proučavao najbolje igrače do tančina.

Simon

pre 9 godina

Najbolje je što lik na kraju kaže da uopšte i ne prati tenis osim poneki GS... i on je sada sa njegovim mišljenjem o Novaku neka vest, hajte molim vas :)

duduk

pre 9 godina

(ns, 25. mart 2015 15:09)
Pa gde si bre ti duduk, dugo te nije bilo, sačekaš da Novak osvoji dva tri turnira pa opet ubaciš nesretnog Rodika u igru.

10 godina ne pratim tenis zbog Novaka

pre 9 godina

Damir, 25. mart 2015 15:23) A Boga ti šta kaže dušanović,plačete li zajedno ili još pričate o Vimbldonu Ivaniševića.p.s Na tvoju žalost Novak ih ima duplo više nego vas 4 miliona svi zajedno.plači.

milos

pre 9 godina

Postao trend da bivsi teniseri komentarisu igru Novaka, i tako dobiju malu paznju od strane novinara koju nisu mogli da zasluze za vreme igracke karijere, to samo govori o uspehu Novaka :D

vredi razmisliti

pre 9 godina

glupost,pa kad igra uvek isto sto neprovale nesto i oderu ga, loptice udara covek koji odluku donosi u delu sekjunde nikad nijedna nije ista niti moze biti, ovo je orkestrirana kampanja i nista vise, da je belgijanac bio bi cudo od maste i leprsavosti, ma daaaj

dejan

pre 9 godina

Kolko ljude boli uspeh jednog strasno dobrog Srbina.Ma sa svih krajeva sveta dolaze zli komentari isfrustrirano ljubomornih ljudi.Nole najbolji na svetu u inat svima.

Mirsad Halilovic

pre 9 godina

Pa kako da igra. Ko zna taj igra isto. Ko zna bolje on igra isto i prisiljava ovog drugog da igra drugačije i da izgubi. Treba znati igrati isto.

Reservoir dog

pre 9 godina

Preporuka "prepametnim" ljubiteljima tenisa, uglavnom "sa zapada":
Kome je Novakov tenis dosadan neka ne gleda finala teniskih turnira jer je No1e uvek jedan od aktera.

nesha

pre 9 godina

al to onaj sto se u orginalu pise "Xavier Malisse" sa onim repcetom? sto je pljuno u svoju ruku pre nego stoje trebao da pruzi protivniku kada je izgubio, sto se svadjao, nastrao i pretio da ce da bije sudije, linijske sudije cak i skupljace lopti? skoro bese neka reportaza o njemu. tako se i secam. da li bese jedini kome je dozivotno zabranjeno da igra tenis ili tako neka prica.

nikola t

pre 9 godina

Federer je atletski Lasse Viren, ukoliko je neko uopste cuo za leteceg gospodina.
(Gosn covek, 25. mart 2015 14:57)

Da li je ovo podsvesno poredjenje. Viren, koji se i meni dopadao, jos uvek nije do kraja otklonio optuzbe da se u svoje vreme dopingovao menjajuci krv pred takmicenje.

Staro pitanje - da li je bolji dribler koji zna 10 driblinga, ali ne prodje uvek ili onaj koji zna jedan (i svi znaju za taj jedan), ali on uvek prodje?
(Max, 25. mart 2015 15:07)

Da li mislite na Garincu? Svi su znali da sa svoje dve leve noge ima samo dribling udesno ali je on uvek prolazio. Jedino u finalu svetskog prvenstva u Cileu, 1962. protiv Cehoslovacke (izbacili Jugoslaviju u polufinalu), poslao je dva krsna centarhalfa udesno a on prosao ulevo. Majstor nad majstorima.

Boban

pre 9 godina

Novak je jedan od najboljih u istoriji tenisa, i ne, ne kažem to ja, nego jedan Sampras, Borg, Mekinro, Agasi, Nadal, sam Federer je izjavio da je Novak najbolji igrač ikada na betonu. Kad dobiješ priznanje od takvih veličina, onda su svi drugi nebitni!

bane

pre 9 godina

Pa ne znam sto je vazno sta pricaju skupljaci lopti ili neostvareni teniseri za Novaka, pa i vama iz b92 se cudim da imate mesta za takve vesti i informacije, necete i komentare citalaca da stavljate u podnaslove vesti-budalastina

Milutin

pre 9 godina

Ne voli Noleta pa ok, i ne mora. Ali nije mi jasno zasto misli da on uvek igra isto? Meni se cini da ce pre biti da ima i boljih servisera, bekenda, forhenda, mozda cak I riternera (po meni nema ali hajde I to) a opet, na dva do tri dobijena seta Novak pobedjuje I evidentno je najbolji na svetu. Po nekoj mojoj logici to samo govori da je najraznovrsniji I najkompletniji igrac zapravo. A to je potpuno suprotno od ovoga sto gospodin tvrdi. Ovo samo provociraju Noleta da krene sa mnogo skracenih lopti ili nepotrebnih istrcavanja :)... Novace majstore, samo ti nastavi svoju igru na nase zadovoljstvo i uzivanciju.

Teodosije

pre 9 godina

"ko moze djokovica da gleda svaki dan po 3h taj nije normalan.Mi stariji ljubitelji tenisa se secamo Edberga,Samprasa,Mekinroa ,Bekera to su bili mecevi servis-volej i kidaj .Ovo danas kad gledam da drzi bekend sa dve ruke strasno.Nole i Barsa neznam sta da kazem ista sema ,stil programirani navijes i oni rade .
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (racky, 25. mart 2015 23:39)"

Niko nikome ne brani danas da igra sevis-volej... ako bi mu to ista pomoglo u zivotu...

srce

pre 9 godina

...svako ima pravo na svoje misljenje... mada , lepota je u oku posmatraca, ... Nole kao broj jedan mora da bude jednostavan , sveden i ubojit , sto on i jeste , i u tome lezi lepota njegovog tenisa ... mecevi izmedju Noleta i Federera su po meni , nesto najlepse i najsavrsenije sto moze da se vidi u eri savremenog tenisa i ja sam srecan sto imam privilegiju da budem posmatrac takvih nadmetanja ... realno kada su obojica raspolozeni za igu , ubijaju kako igraju ...

Mirko Kojotovski

pre 9 godina

Pa da uvek isto-pobeđuje i pobeđuje i pobeđuje....Naravno da tim hejterima i bitovima sa zapada smeta dosadna igra Noleta kad ih dere ko Musa jarca.Verujem da je i Noletu dosadno pa im da po set čisto reda radi.Kakvi sve dođu u medije katastrofa

x

pre 9 godina

Kako ko je Malis?
Pa to je onaj koji ima pozitivan skor protiv Djokovica. Hahahahahahahahahaha!!!!
(hahahaha, 25. mart 2015 18:17)

Nema pozitivan. 1:1 je njihov medjusobni skor.

lažov

pre 9 godina

Nole je sada najbolji, najbolji u poslednje 3 godine, verovatno najbolji u sledece 3. Pitati se zasto je Federer drugi u svojoj 34. godini ako je najbolji, je besmisleno. Od Dzordana su svi aktivni igraci bolji,znacili to da je on prosecan kosarkas? U poslednje dve godine, dok je Nole najbolji, medjusobni skor je 4:3 za Federera. Pozdrav
(bla bla, 26. mart 2015 11:04)
Nije lepo lagati a postoji i zvanični ATP. Od prošlog IW je 4;3 ali za Novaka, ne računajući sramno povlačenje sa WTF. Ako idemo dalje još gore je po Rogera.

nije ja , ja je.

pre 9 godina

Inteligentna konstatacija nema šta. Pa kad igra uvek isto što ga ne pobedite? I još kviz pitanje, koliko vas poznaje malisa?
(mrki, 26. mart 2015 13:03)
Znam ga, pili smo pivo par puta, delovao je kao fin momak i nije lupao gluposti kao danas.