Sreda, 25.03.2015.

08:23

Plata veća 20%, za svadbu 1.000 EUR

Fabrika automobilskih sedišta i enterijera italijanske kompanije "Aunde Italija grup" u Jagodini od 1. aprila povećaće plate radnicima za 20 odsto.

Izvor: Tanjug

Plata veæa 20%, za svadbu 1.000 EUR IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

Iggi

pre 9 godina

Vidim da mnogo komentara ima o srpskim privatnicima, gresite u startu nazovimo stvari pravim imenom to su ustvari srpski feudalci sa svojim feudalnim posedima na kojim kmetovi dolaze na rad i gde vaze posebni zakoni feudalnih mini kantona. Ne znam za privatnu firmu u Srbija koju drzi Srbin a da se u njoj 100% postuje i ovaj krnji novi zakon o radu, najcesce je tu odmor od 2 nedelje, radna nedelja duza od 40 sati (bez placanja prekovremenog), sredstva zastite na radu postoje samo na papiru, formulaciju "preraspodela radnog vremena" shvataju tako da vam kazu od sad je svaki dan radni i radi se dok se ne zavrai posao, a prekovremenog nema, dok drugi deo zakona ne tumace posto im nije u interesu a to je da u proseku za svakih 6 meseci radna nedelja treba da ima 40 radnih sati u prevodu jasi 3 meseca a onda daj slobodne dane ( a toga nema - pojeli skakavci). Platni listic sam video samo preko TVa i bas bi zanimljivo bilo videti moj posto na njemu mora da stoji citava specifikacija zarade a to ne moze posto bi onda dosla pitanja. Umesto da uvodi jos 1000 komunalnih policajaca bilo bi bolje jos 1000 inspektora rada ali avaj Srbijo medju sljivama i tomovacom.

jovan

pre 9 godina

Sa povećanjem će imati 30 000. Neverovatno. Zato su najbolji radnici na svetu, zato što rade za 200€. Sad će imati 240. Svaka čast. E na šta smo spali. Da budemo srećni što imamo posao od 240€. Ja na jesen odo. Nemam više strpljenja.

razocarani

pre 9 godina

I ja u Apatinu radim za italijana koji ce,Bogu hvala,uskoro zatvoriti firmu....sad sam radio za njih i nikad vise,daleko im lepa kuca,jos ako uspem namiriti mojih 2.500 evra zaostalih plata,mrka kapa...toliko o //postenim//italijanskim investitorima....

Jagodinac koji prezire kokosove orahe

pre 9 godina

Pljujte ovog coveka koliko hocete ali sta bih ja dao da ga imamo u Kikindi?!(zvezdas!, 25. mart 2015 09:02)
Pozovi nasumicno bilo kog gradjanina Jagodine,da vidis sta oni stvarno misle o Palmi,pa onda donosi zakljucke.
(Mix, 25. mart 2015 10:11)

Bravo kralju ako si mu rekao, ja kao rodjeni i genuine Jagodinac te pozdravljam. A ti mali ostavi se zvezde i partizana i idi da zaradis lebac kod nekog privatnika da bi sto pre shvatio gde zivis

građanin

pre 9 godina

Bravo, do 1. aprila radnici imali minimalac, ali pošto su najbolji radnici na svetu, dobiće povišicu od 10% i to 1. aprila!? Čestam!

Zorz

pre 9 godina

Tamo postoji kolektivna odgovornost sto znaci ako jedan ne ispuni normu ceo pogon se kazni.Sto znaci da svaki radnik mesecno bude kaznjen,bio kriv ili ne,sa 20-30%od plate.Tako da do sada plata je bila do 20000 plafon.To povecanje ce da im pojedu kroz kazne pa ce da ostane realnih 25000 plafon.Plus se mesec dana radi probni rad koji se ne placa.Kroz tu fabriku je proslo vec pola Jagodine cisto da se zna.

djura

pre 9 godina

ni jedna domaca fabrika nije sponzorisana sa po 6.000 e po radniku a za ostalo su uzeli kredit kod svoje poslovne banke .tako da srbi koliko nas ima, super smo koliko ce nas tek biti .mi ni kredit ni sponzorstvo svoje drzave ,znaci srbi nisu dobrodosli ni u svojoj zemlji a kamoli preko granice .

Mare

pre 9 godina

"Vi ste najbolji radnici u Evropi, ... "

- Pa naravno kad su najjeftiniji radnici u Evropi. :)
Radi li im još neko širom Evrope za 250eur?

Srba Srbic

pre 9 godina

Ta plata je oko 250 evra!!!!
Sramota!!!Ima li razloga za radovanje?
Ljude se angazuju za takve poslove po principu bolje ista nego nista.
Robovlasnistvo nikad nije prestalo, samo menja kostime

kgh kgh

pre 9 godina

(mare, 25. mart 2015 12:33)
prijatelju, onaj ko ima 30000 rsd platu nema para za kafanu! U Kraljevu su osnovni troskovi bez hrane i odece 25000.

Pufta kasapin

pre 9 godina

30.000 prokletih dinara SA POVEĆANJEM.Kako prosečna cetvoroclana porodica,u kojoj rade oba roditelja u ovom čudu od fabrike, preživi mesec dana???Možda može,ali samo da preživi!!!
Čega se pametan stidi,onaj drugi( zna se koji) se ponosi.

ka-bel

pre 9 godina

lepo je što se povećava plata radničkoj klasi,ALI do 30 000din sramota.Pitajte tog radnika posle plaćanja svojih računa koliko njemu ostane da preživi mesec??????

mare

pre 9 godina

U Jagodini 30.000 dinara kao u Beogradu 50.000 jer je SVE jeftinije. U Jagodini za 200 dinara dva soka, dve kafe. Ovo je dobra vest, samo subvencije su štetne. Samo da dolazi kapital u Srbiju, što više, to bolje.A ovi koji zahtevaju 3.000e da znaju da toliko nema ni moj drugar arhitekta u Nemačkoj. Pogledajte da država 60% plate uzme radniku kroz porez, doprinose, PDV, akcize...

Zoran

pre 9 godina

Sram vas bilo plate 25000.; Sto ne pravite u Italiji za te pare. Dobili subvenciju 6000evra po radniku. Moze da ga drzi tri godine i da ga otpusti i drzava mu platila radnika za te tri godine. Bravo majstori. A male privatnike satreste. Pa opet kad budu izbori vi glasajte.

pocivaj u miru baba

pre 9 godina

Neka objave na koliko su potpisali ugovor da moraju da ostanu u Srbiji da rade! 6000 eura po zaposlenom, 720000 hiljada dinara, plata radnika 30000! Po ovome ispada da imaju za dz. radnu snagu 2godine! Zato je i bitna s'pocetka stavka na koliko su se obavezali da ostanu u Srbiji kad su vec dobili subvencije istih tih poreznika koji rade kod njih! Kakav je to paradoks, placas drzavi poreze i akcize a zatim ona te pare daje nekom navodnom ulagacu u Srbiju i posle on tebe placa tvojim novcem! A verovatno je i takav ugovor da je poslodavac duzan najmanje 2godine da ostane u Srbiji u suprotnom cemo ga goniti! :-)

inchains

pre 9 godina

Radnici ce sa povecanjem imati 30 000 dinara, sto znaci da su do sad radili za 25 000! Cime se oni hvale, koja smo mi tuga od drzave!!!

KlausKi

pre 9 godina

Pljujte ovog coveka koliko hocete ali sta bih ja dao da ga imamo u Kikindi?!
(zvezdas!, 25. mart 2015 09:02)

...moram se sloziti s tobom...Kikinda polako umire kao grad...svi to ovde znamo...gledamo...cutimo...
Nasi opstinari jos traze pare (sa strane) od investitora i tako ih oteraju Palmi i slicnima na zicer.
Evo sad je u toku zatvaranje svih komunalnih preduzeca i otvaranje jednog objedinjenog, naravno privatnog, sa gazdom iz Beograda. A sve to u nameri da se ne dozvoli strancima da nam obezbede pijacu vodu koja je ovom gradu neophodna vec decenijama unazad.
Opet burazerske fore kao u vreme dok su se zvali SRS i otvorili parking servis i prodali gazdi iz Beograda parking mesta koja smo mi izgradili od naseg samodoprinosa.
I naravno svi cute o tome. Lokalni mediji pogotovo, o drugima da i ne pricam...

Nikad kao Bane...

pre 9 godina

Koliko sam shvatio, plate su povecane sa 25 na 30 hiljada. Nije dovoljno za nekoga ko prehranjuje porodicu, ali opet dobro je da bar nesto ide na bolje. I neka je drzava dala subvencije, placeno je godinu dana, posle 2 godine to se isplati.Jedino ne znam ko ce da se zeni sa 250e platom, ali, za devojke i zene koje tamo rade, stalan posao cak i sa tom platom mnogo znaci ako zele udaju, decu i porodiljsko. Mislim, zalosno je u odnosu na razvijene zemlje, ali za Srbiju je to realnost...

anana

pre 9 godina

Javite kad neka strana firma poveća srpskim radnicima plate na evropskom nivou (umesto 300 evra, 3.000 evra). Sve dok su ova povećanja 2-3000 dinara mesečno, ne vrede pomena.

Pratilac

pre 9 godina

Neki od vas ovde su neverovatni!!!
Pa jel citate vi tekst?!
Ovaj govori kako ima 12500 radnika a drugi se pitaju kolika im je to sad plata???
Sve lepo pise, samo treba da se procita umesto da se odmah pljuje po svemu!
Lepo pise da ce plata nakon povecanja iznositi 30.000 dinara

SIKI

pre 9 godina

E sada je pitanje zasto tapacirnica u Kragujevcu ne moze da radi a u
palmingradu moze
u Cupriji visa medicinska Palma pravi isto to u Jagodini
U cupriji zatvoreo graficko preduzece kkoje je proizvodilo srlotejp izmadju ostalog a palma to isto pravi u palmingradu i tako mozemo da redjamo sve je to rezultat politike a ova sto hoce da ga vodi u kekindu VODI GA SNAJKA I NE VRACAJ PS koliko ima zaposlenih opstina Jagodina ?

Шубара

pre 9 godina

Prema rečima menadžera Dejana Šiškovskog, radnici će sa povećanjem imati platu od oko 30.000 dinara mesečno.

Izgradnju fabrike država je subvencionisala sa po 6.000 evra po zaposlenom.

Mix

pre 9 godina

Pljujte ovog coveka koliko hocete ali sta bih ja dao da ga imamo u Kikindi?!(zvezdas!, 25. mart 2015 09:02)
Pozovi nasumicno bilo kog gradjanina Jagodine,da vidis sta oni stvarno misle o Palmi,pa onda donosi zakljucke.

kappa

pre 9 godina

Možete da ne volite Palmu,da pljujete...ali čovek radi za dobrobit svoga grada..Ja bi ga postavio za predsednika jedan mandat pa da se vidi šta može da se uradi za Srbiju..
Ove garniture od pre 10 g i sada samo pustoše..

Bora

pre 9 godina

@Nikola Nisi dobro razumeo - 12.500 zaposlenih ova firma ima UKUPNO, u svih svojih 85 fabrika u 25 zemalja. Broj zaposlenih u fabrici u Jagodini je mnogo manji. Pročitaj tekst još jednom, pa ćeš videti da ti je računica pogrešna.

kiza

pre 9 godina

Interesantno.Kad im povecaju platu za 20%,bice im plata 30.000din...
A,ko resi da se zeni dobice 1000e...Za zenidbu ima,za plate ako se skupi,i to u auto industriji?

navijac

pre 9 godina

Taman htedoh da kazem svaka cast, konacno lepa vest, i onda videh onaj mali uokvireni deo gde pise da ce im sa povecanjem sada plata iznositi 30 hiljada... E Srbijo jadna li si!

Realno?

pre 9 godina

Ima li nekog iz Jagodine da potvrdi ili opovrgne ovakvo stanje?
Svi mi koji komentarisemo ne ubijamo se od posla kad imamo vremena za komentare. Ima li neko iz proizvodnje da se javi?

barter

pre 9 godina

@12500 radnika x 6000 eura subvencije = 75 000 000!!!!! Ejj bre 75 miliona evra drzava daje subvencije stranoj firmi !!! Ko izadje zadnji nek ugasi svetlo.....
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nikola, 25. mart 2015 08:56)

Jesi li ti pročitao vest? Oni imaju ukupno u svetu zaposlenih 12.500 radnika, nije im država dala subvencije za sve njihove zaposlene nego samo za one u Srbiji, njih 300.
Ne branim Palmu ali kako kod nas ljudi "mrače" bez razloga to nema nigde.

BgHQ

pre 9 godina

Napisite kolika im je trenutna plata i koliko ta fabrika placa radnike u svojim fabrikama po svetu.To bi bila puna informacija,ovako je nedoreceno.Zvuci dobro ali ne mora da bude.

Jes' da ga ne volim...

pre 9 godina

Mozda mu Betoven nije svirao zato sto je bio mali, jeste krao i radio svasta... Sve to stoji. Al' svi u Jagodini pricaju kako im je dobro dole. A ovi napredni ne mogu da dobiju vezu sa internetom da bi postavili komentar ovde, inace bi mozda i oni imali koju rec hvale za Palmu. Stvarno, svaka coveku cast. Pricao sam sa nekim ljudima iz Jagodine, salje decu na ekskurzije, zaposljava mlade ljude, kao da nije deo Srbije.

Neplivac

pre 9 godina

I moj gazda je davao 500€ za svadbeni poklon, placao prekovremeni rad 1,5x, organizovao rostilj jednom nedeljno itd. A onda su se najeli i videli da je radnik obicni suglja i sve su ukinuli. Vec pet godina imamo istu platu a posla sve vise i to samo izvoz. Srpski privatnik je tesko zlo, video kod njih nekoliko.

cojle

pre 9 godina

"Vi ste najbolji radnici u Evropi" HAHAHAHAHA...možda zato što bi plate trebalo da im povećate ne za 20% nego za 2000% da bi zarađivali kao evropski radnici po fabrikama!

Naš minimalac je niži nego i u Kini (zvanično) a još se poklanjaju placevi,infrastruktura i 10k evra po zaposlenom...

Tek sada prijavljuju 200 radnika za stalno...strašno.


I ovo je vest? Vest je i da je šofer podigao ručnu,da bi neko od nevaspitane stoke ustao trudnici...


Samo u Srbiji su vesti,stvari koje u normalnim zemljama,niko ni ne primećuje,jer se ni ne dešavaju.

U svakom slučaju,drago mi je zbog radnika...ali,daleko je to od onih uslova i plata,kakve treba da im budu.

Nas će političari,zarad svojih muljačina,da dovedu na nivo,da cela Evropa iz Kine preseli proizvodnju u Srbiju (npr. svarovski)...radićemo za šaku pirinča,da bi oni punili svoje račune u Švajcarskoj. Reklamiraju Srbiju,i to bez blama,kao zemlju sa najjeftinijom i naobrazovanijom radnom snagom.

Trgovali su sa fabrikama,bankama i firmama...kada su to rasprodali...sada trguju sa nama...a vi ćutite,trpite i BOJKOTUJETE IZBORE

q

pre 9 godina

Lepo... Dobili su od drzave 1,2 miliona eura da bi radili ovde. E sada: da je drzava dala te pare domacem proizvodjacu ostvarivala bi prihod za poreze i profit koji bi isao u obrt firme i ostajao u Srbiji. Ovako, posto je strana firma, profit ide van zemlje, u centralu firme. Da li ste svesni kakva oprema moze da se nabavi za 1,2 miliona eur!?!?!?
Toliko daleko razmisljaju nasi politicari.

malji_deca

pre 9 godina

"Izgradnju fabrike država je subvencionisala sa po 6.000 evra po zaposlenom."
Nije ni cudo sto im dizu plate za 20% kada sa tih 6000€ drzavnih subvencija po zaposlenom vlasnik fabrike ima radnika godinu dana badava!
Tiha jeza od genijalnih poteza vlade. Zasto ne daju domacim te subvencije?

ZLOBEX

pre 9 godina

Gde baš prvog aprila? I hoće li sada sa obećanim povećanjem radnici moći da plate sve dažbine i podmire makar osnovne životna potrebe?

Inače, ovo se podrazumeva za strane firme:
..."Izgradnju fabrike država je subvencionisala sa po 6.000 evra po zaposlenom"...

Nikola

pre 9 godina

12500 radnika x 6000 eura subvencije = 75 000 000!!!!! Ejj bre 75 miliona evra drzava daje subvencije stranoj firmi !!! Ko izadje zadnji nek ugasi svetlo.....

BgHQ

pre 9 godina

Napisite kolika im je trenutna plata i koliko ta fabrika placa radnike u svojim fabrikama po svetu.To bi bila puna informacija,ovako je nedoreceno.Zvuci dobro ali ne mora da bude.

Neplivac

pre 9 godina

I moj gazda je davao 500€ za svadbeni poklon, placao prekovremeni rad 1,5x, organizovao rostilj jednom nedeljno itd. A onda su se najeli i videli da je radnik obicni suglja i sve su ukinuli. Vec pet godina imamo istu platu a posla sve vise i to samo izvoz. Srpski privatnik je tesko zlo, video kod njih nekoliko.

cojle

pre 9 godina

"Vi ste najbolji radnici u Evropi" HAHAHAHAHA...možda zato što bi plate trebalo da im povećate ne za 20% nego za 2000% da bi zarađivali kao evropski radnici po fabrikama!

Naš minimalac je niži nego i u Kini (zvanično) a još se poklanjaju placevi,infrastruktura i 10k evra po zaposlenom...

Tek sada prijavljuju 200 radnika za stalno...strašno.


I ovo je vest? Vest je i da je šofer podigao ručnu,da bi neko od nevaspitane stoke ustao trudnici...


Samo u Srbiji su vesti,stvari koje u normalnim zemljama,niko ni ne primećuje,jer se ni ne dešavaju.

U svakom slučaju,drago mi je zbog radnika...ali,daleko je to od onih uslova i plata,kakve treba da im budu.

Nas će političari,zarad svojih muljačina,da dovedu na nivo,da cela Evropa iz Kine preseli proizvodnju u Srbiju (npr. svarovski)...radićemo za šaku pirinča,da bi oni punili svoje račune u Švajcarskoj. Reklamiraju Srbiju,i to bez blama,kao zemlju sa najjeftinijom i naobrazovanijom radnom snagom.

Trgovali su sa fabrikama,bankama i firmama...kada su to rasprodali...sada trguju sa nama...a vi ćutite,trpite i BOJKOTUJETE IZBORE

malji_deca

pre 9 godina

"Izgradnju fabrike država je subvencionisala sa po 6.000 evra po zaposlenom."
Nije ni cudo sto im dizu plate za 20% kada sa tih 6000€ drzavnih subvencija po zaposlenom vlasnik fabrike ima radnika godinu dana badava!
Tiha jeza od genijalnih poteza vlade. Zasto ne daju domacim te subvencije?

Mare

pre 9 godina

"Vi ste najbolji radnici u Evropi, ... "

- Pa naravno kad su najjeftiniji radnici u Evropi. :)
Radi li im još neko širom Evrope za 250eur?

inchains

pre 9 godina

Radnici ce sa povecanjem imati 30 000 dinara, sto znaci da su do sad radili za 25 000! Cime se oni hvale, koja smo mi tuga od drzave!!!

q

pre 9 godina

Lepo... Dobili su od drzave 1,2 miliona eura da bi radili ovde. E sada: da je drzava dala te pare domacem proizvodjacu ostvarivala bi prihod za poreze i profit koji bi isao u obrt firme i ostajao u Srbiji. Ovako, posto je strana firma, profit ide van zemlje, u centralu firme. Da li ste svesni kakva oprema moze da se nabavi za 1,2 miliona eur!?!?!?
Toliko daleko razmisljaju nasi politicari.

Zoran

pre 9 godina

Sram vas bilo plate 25000.; Sto ne pravite u Italiji za te pare. Dobili subvenciju 6000evra po radniku. Moze da ga drzi tri godine i da ga otpusti i drzava mu platila radnika za te tri godine. Bravo majstori. A male privatnike satreste. Pa opet kad budu izbori vi glasajte.

Mix

pre 9 godina

Pljujte ovog coveka koliko hocete ali sta bih ja dao da ga imamo u Kikindi?!(zvezdas!, 25. mart 2015 09:02)
Pozovi nasumicno bilo kog gradjanina Jagodine,da vidis sta oni stvarno misle o Palmi,pa onda donosi zakljucke.

Pufta kasapin

pre 9 godina

30.000 prokletih dinara SA POVEĆANJEM.Kako prosečna cetvoroclana porodica,u kojoj rade oba roditelja u ovom čudu od fabrike, preživi mesec dana???Možda može,ali samo da preživi!!!
Čega se pametan stidi,onaj drugi( zna se koji) se ponosi.

Zorz

pre 9 godina

Tamo postoji kolektivna odgovornost sto znaci ako jedan ne ispuni normu ceo pogon se kazni.Sto znaci da svaki radnik mesecno bude kaznjen,bio kriv ili ne,sa 20-30%od plate.Tako da do sada plata je bila do 20000 plafon.To povecanje ce da im pojedu kroz kazne pa ce da ostane realnih 25000 plafon.Plus se mesec dana radi probni rad koji se ne placa.Kroz tu fabriku je proslo vec pola Jagodine cisto da se zna.

Nikola

pre 9 godina

12500 radnika x 6000 eura subvencije = 75 000 000!!!!! Ejj bre 75 miliona evra drzava daje subvencije stranoj firmi !!! Ko izadje zadnji nek ugasi svetlo.....

ka-bel

pre 9 godina

lepo je što se povećava plata radničkoj klasi,ALI do 30 000din sramota.Pitajte tog radnika posle plaćanja svojih računa koliko njemu ostane da preživi mesec??????

anana

pre 9 godina

Javite kad neka strana firma poveća srpskim radnicima plate na evropskom nivou (umesto 300 evra, 3.000 evra). Sve dok su ova povećanja 2-3000 dinara mesečno, ne vrede pomena.

Srba Srbic

pre 9 godina

Ta plata je oko 250 evra!!!!
Sramota!!!Ima li razloga za radovanje?
Ljude se angazuju za takve poslove po principu bolje ista nego nista.
Robovlasnistvo nikad nije prestalo, samo menja kostime

ZLOBEX

pre 9 godina

Gde baš prvog aprila? I hoće li sada sa obećanim povećanjem radnici moći da plate sve dažbine i podmire makar osnovne životna potrebe?

Inače, ovo se podrazumeva za strane firme:
..."Izgradnju fabrike država je subvencionisala sa po 6.000 evra po zaposlenom"...

barter

pre 9 godina

@12500 radnika x 6000 eura subvencije = 75 000 000!!!!! Ejj bre 75 miliona evra drzava daje subvencije stranoj firmi !!! Ko izadje zadnji nek ugasi svetlo.....
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nikola, 25. mart 2015 08:56)

Jesi li ti pročitao vest? Oni imaju ukupno u svetu zaposlenih 12.500 radnika, nije im država dala subvencije za sve njihove zaposlene nego samo za one u Srbiji, njih 300.
Ne branim Palmu ali kako kod nas ljudi "mrače" bez razloga to nema nigde.

pocivaj u miru baba

pre 9 godina

Neka objave na koliko su potpisali ugovor da moraju da ostanu u Srbiji da rade! 6000 eura po zaposlenom, 720000 hiljada dinara, plata radnika 30000! Po ovome ispada da imaju za dz. radnu snagu 2godine! Zato je i bitna s'pocetka stavka na koliko su se obavezali da ostanu u Srbiji kad su vec dobili subvencije istih tih poreznika koji rade kod njih! Kakav je to paradoks, placas drzavi poreze i akcize a zatim ona te pare daje nekom navodnom ulagacu u Srbiju i posle on tebe placa tvojim novcem! A verovatno je i takav ugovor da je poslodavac duzan najmanje 2godine da ostane u Srbiji u suprotnom cemo ga goniti! :-)

kgh kgh

pre 9 godina

(mare, 25. mart 2015 12:33)
prijatelju, onaj ko ima 30000 rsd platu nema para za kafanu! U Kraljevu su osnovni troskovi bez hrane i odece 25000.

navijac

pre 9 godina

Taman htedoh da kazem svaka cast, konacno lepa vest, i onda videh onaj mali uokvireni deo gde pise da ce im sa povecanjem sada plata iznositi 30 hiljada... E Srbijo jadna li si!

Realno?

pre 9 godina

Ima li nekog iz Jagodine da potvrdi ili opovrgne ovakvo stanje?
Svi mi koji komentarisemo ne ubijamo se od posla kad imamo vremena za komentare. Ima li neko iz proizvodnje da se javi?

Nikad kao Bane...

pre 9 godina

Koliko sam shvatio, plate su povecane sa 25 na 30 hiljada. Nije dovoljno za nekoga ko prehranjuje porodicu, ali opet dobro je da bar nesto ide na bolje. I neka je drzava dala subvencije, placeno je godinu dana, posle 2 godine to se isplati.Jedino ne znam ko ce da se zeni sa 250e platom, ali, za devojke i zene koje tamo rade, stalan posao cak i sa tom platom mnogo znaci ako zele udaju, decu i porodiljsko. Mislim, zalosno je u odnosu na razvijene zemlje, ali za Srbiju je to realnost...

djura

pre 9 godina

ni jedna domaca fabrika nije sponzorisana sa po 6.000 e po radniku a za ostalo su uzeli kredit kod svoje poslovne banke .tako da srbi koliko nas ima, super smo koliko ce nas tek biti .mi ni kredit ni sponzorstvo svoje drzave ,znaci srbi nisu dobrodosli ni u svojoj zemlji a kamoli preko granice .

Bora

pre 9 godina

@Nikola Nisi dobro razumeo - 12.500 zaposlenih ova firma ima UKUPNO, u svih svojih 85 fabrika u 25 zemalja. Broj zaposlenih u fabrici u Jagodini je mnogo manji. Pročitaj tekst još jednom, pa ćeš videti da ti je računica pogrešna.

SIKI

pre 9 godina

E sada je pitanje zasto tapacirnica u Kragujevcu ne moze da radi a u
palmingradu moze
u Cupriji visa medicinska Palma pravi isto to u Jagodini
U cupriji zatvoreo graficko preduzece kkoje je proizvodilo srlotejp izmadju ostalog a palma to isto pravi u palmingradu i tako mozemo da redjamo sve je to rezultat politike a ova sto hoce da ga vodi u kekindu VODI GA SNAJKA I NE VRACAJ PS koliko ima zaposlenih opstina Jagodina ?

Шубара

pre 9 godina

Prema rečima menadžera Dejana Šiškovskog, radnici će sa povećanjem imati platu od oko 30.000 dinara mesečno.

Izgradnju fabrike država je subvencionisala sa po 6.000 evra po zaposlenom.

Jagodinac koji prezire kokosove orahe

pre 9 godina

Pljujte ovog coveka koliko hocete ali sta bih ja dao da ga imamo u Kikindi?!(zvezdas!, 25. mart 2015 09:02)
Pozovi nasumicno bilo kog gradjanina Jagodine,da vidis sta oni stvarno misle o Palmi,pa onda donosi zakljucke.
(Mix, 25. mart 2015 10:11)

Bravo kralju ako si mu rekao, ja kao rodjeni i genuine Jagodinac te pozdravljam. A ti mali ostavi se zvezde i partizana i idi da zaradis lebac kod nekog privatnika da bi sto pre shvatio gde zivis

kiza

pre 9 godina

Interesantno.Kad im povecaju platu za 20%,bice im plata 30.000din...
A,ko resi da se zeni dobice 1000e...Za zenidbu ima,za plate ako se skupi,i to u auto industriji?

građanin

pre 9 godina

Bravo, do 1. aprila radnici imali minimalac, ali pošto su najbolji radnici na svetu, dobiće povišicu od 10% i to 1. aprila!? Čestam!

KlausKi

pre 9 godina

Pljujte ovog coveka koliko hocete ali sta bih ja dao da ga imamo u Kikindi?!
(zvezdas!, 25. mart 2015 09:02)

...moram se sloziti s tobom...Kikinda polako umire kao grad...svi to ovde znamo...gledamo...cutimo...
Nasi opstinari jos traze pare (sa strane) od investitora i tako ih oteraju Palmi i slicnima na zicer.
Evo sad je u toku zatvaranje svih komunalnih preduzeca i otvaranje jednog objedinjenog, naravno privatnog, sa gazdom iz Beograda. A sve to u nameri da se ne dozvoli strancima da nam obezbede pijacu vodu koja je ovom gradu neophodna vec decenijama unazad.
Opet burazerske fore kao u vreme dok su se zvali SRS i otvorili parking servis i prodali gazdi iz Beograda parking mesta koja smo mi izgradili od naseg samodoprinosa.
I naravno svi cute o tome. Lokalni mediji pogotovo, o drugima da i ne pricam...

razocarani

pre 9 godina

I ja u Apatinu radim za italijana koji ce,Bogu hvala,uskoro zatvoriti firmu....sad sam radio za njih i nikad vise,daleko im lepa kuca,jos ako uspem namiriti mojih 2.500 evra zaostalih plata,mrka kapa...toliko o //postenim//italijanskim investitorima....

Jes' da ga ne volim...

pre 9 godina

Mozda mu Betoven nije svirao zato sto je bio mali, jeste krao i radio svasta... Sve to stoji. Al' svi u Jagodini pricaju kako im je dobro dole. A ovi napredni ne mogu da dobiju vezu sa internetom da bi postavili komentar ovde, inace bi mozda i oni imali koju rec hvale za Palmu. Stvarno, svaka coveku cast. Pricao sam sa nekim ljudima iz Jagodine, salje decu na ekskurzije, zaposljava mlade ljude, kao da nije deo Srbije.

Pratilac

pre 9 godina

Neki od vas ovde su neverovatni!!!
Pa jel citate vi tekst?!
Ovaj govori kako ima 12500 radnika a drugi se pitaju kolika im je to sad plata???
Sve lepo pise, samo treba da se procita umesto da se odmah pljuje po svemu!
Lepo pise da ce plata nakon povecanja iznositi 30.000 dinara

mare

pre 9 godina

U Jagodini 30.000 dinara kao u Beogradu 50.000 jer je SVE jeftinije. U Jagodini za 200 dinara dva soka, dve kafe. Ovo je dobra vest, samo subvencije su štetne. Samo da dolazi kapital u Srbiju, što više, to bolje.A ovi koji zahtevaju 3.000e da znaju da toliko nema ni moj drugar arhitekta u Nemačkoj. Pogledajte da država 60% plate uzme radniku kroz porez, doprinose, PDV, akcize...

kappa

pre 9 godina

Možete da ne volite Palmu,da pljujete...ali čovek radi za dobrobit svoga grada..Ja bi ga postavio za predsednika jedan mandat pa da se vidi šta može da se uradi za Srbiju..
Ove garniture od pre 10 g i sada samo pustoše..

jovan

pre 9 godina

Sa povećanjem će imati 30 000. Neverovatno. Zato su najbolji radnici na svetu, zato što rade za 200€. Sad će imati 240. Svaka čast. E na šta smo spali. Da budemo srećni što imamo posao od 240€. Ja na jesen odo. Nemam više strpljenja.

Iggi

pre 9 godina

Vidim da mnogo komentara ima o srpskim privatnicima, gresite u startu nazovimo stvari pravim imenom to su ustvari srpski feudalci sa svojim feudalnim posedima na kojim kmetovi dolaze na rad i gde vaze posebni zakoni feudalnih mini kantona. Ne znam za privatnu firmu u Srbija koju drzi Srbin a da se u njoj 100% postuje i ovaj krnji novi zakon o radu, najcesce je tu odmor od 2 nedelje, radna nedelja duza od 40 sati (bez placanja prekovremenog), sredstva zastite na radu postoje samo na papiru, formulaciju "preraspodela radnog vremena" shvataju tako da vam kazu od sad je svaki dan radni i radi se dok se ne zavrai posao, a prekovremenog nema, dok drugi deo zakona ne tumace posto im nije u interesu a to je da u proseku za svakih 6 meseci radna nedelja treba da ima 40 radnih sati u prevodu jasi 3 meseca a onda daj slobodne dane ( a toga nema - pojeli skakavci). Platni listic sam video samo preko TVa i bas bi zanimljivo bilo videti moj posto na njemu mora da stoji citava specifikacija zarade a to ne moze posto bi onda dosla pitanja. Umesto da uvodi jos 1000 komunalnih policajaca bilo bi bolje jos 1000 inspektora rada ali avaj Srbijo medju sljivama i tomovacom.

Nikola

pre 9 godina

12500 radnika x 6000 eura subvencije = 75 000 000!!!!! Ejj bre 75 miliona evra drzava daje subvencije stranoj firmi !!! Ko izadje zadnji nek ugasi svetlo.....

mare

pre 9 godina

U Jagodini 30.000 dinara kao u Beogradu 50.000 jer je SVE jeftinije. U Jagodini za 200 dinara dva soka, dve kafe. Ovo je dobra vest, samo subvencije su štetne. Samo da dolazi kapital u Srbiju, što više, to bolje.A ovi koji zahtevaju 3.000e da znaju da toliko nema ni moj drugar arhitekta u Nemačkoj. Pogledajte da država 60% plate uzme radniku kroz porez, doprinose, PDV, akcize...

Jes' da ga ne volim...

pre 9 godina

Mozda mu Betoven nije svirao zato sto je bio mali, jeste krao i radio svasta... Sve to stoji. Al' svi u Jagodini pricaju kako im je dobro dole. A ovi napredni ne mogu da dobiju vezu sa internetom da bi postavili komentar ovde, inace bi mozda i oni imali koju rec hvale za Palmu. Stvarno, svaka coveku cast. Pricao sam sa nekim ljudima iz Jagodine, salje decu na ekskurzije, zaposljava mlade ljude, kao da nije deo Srbije.

kappa

pre 9 godina

Možete da ne volite Palmu,da pljujete...ali čovek radi za dobrobit svoga grada..Ja bi ga postavio za predsednika jedan mandat pa da se vidi šta može da se uradi za Srbiju..
Ove garniture od pre 10 g i sada samo pustoše..

Neplivac

pre 9 godina

I moj gazda je davao 500€ za svadbeni poklon, placao prekovremeni rad 1,5x, organizovao rostilj jednom nedeljno itd. A onda su se najeli i videli da je radnik obicni suglja i sve su ukinuli. Vec pet godina imamo istu platu a posla sve vise i to samo izvoz. Srpski privatnik je tesko zlo, video kod njih nekoliko.

Pratilac

pre 9 godina

Neki od vas ovde su neverovatni!!!
Pa jel citate vi tekst?!
Ovaj govori kako ima 12500 radnika a drugi se pitaju kolika im je to sad plata???
Sve lepo pise, samo treba da se procita umesto da se odmah pljuje po svemu!
Lepo pise da ce plata nakon povecanja iznositi 30.000 dinara

BgHQ

pre 9 godina

Napisite kolika im je trenutna plata i koliko ta fabrika placa radnike u svojim fabrikama po svetu.To bi bila puna informacija,ovako je nedoreceno.Zvuci dobro ali ne mora da bude.

barter

pre 9 godina

@12500 radnika x 6000 eura subvencije = 75 000 000!!!!! Ejj bre 75 miliona evra drzava daje subvencije stranoj firmi !!! Ko izadje zadnji nek ugasi svetlo.....
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nikola, 25. mart 2015 08:56)

Jesi li ti pročitao vest? Oni imaju ukupno u svetu zaposlenih 12.500 radnika, nije im država dala subvencije za sve njihove zaposlene nego samo za one u Srbiji, njih 300.
Ne branim Palmu ali kako kod nas ljudi "mrače" bez razloga to nema nigde.

cojle

pre 9 godina

"Vi ste najbolji radnici u Evropi" HAHAHAHAHA...možda zato što bi plate trebalo da im povećate ne za 20% nego za 2000% da bi zarađivali kao evropski radnici po fabrikama!

Naš minimalac je niži nego i u Kini (zvanično) a još se poklanjaju placevi,infrastruktura i 10k evra po zaposlenom...

Tek sada prijavljuju 200 radnika za stalno...strašno.


I ovo je vest? Vest je i da je šofer podigao ručnu,da bi neko od nevaspitane stoke ustao trudnici...


Samo u Srbiji su vesti,stvari koje u normalnim zemljama,niko ni ne primećuje,jer se ni ne dešavaju.

U svakom slučaju,drago mi je zbog radnika...ali,daleko je to od onih uslova i plata,kakve treba da im budu.

Nas će političari,zarad svojih muljačina,da dovedu na nivo,da cela Evropa iz Kine preseli proizvodnju u Srbiju (npr. svarovski)...radićemo za šaku pirinča,da bi oni punili svoje račune u Švajcarskoj. Reklamiraju Srbiju,i to bez blama,kao zemlju sa najjeftinijom i naobrazovanijom radnom snagom.

Trgovali su sa fabrikama,bankama i firmama...kada su to rasprodali...sada trguju sa nama...a vi ćutite,trpite i BOJKOTUJETE IZBORE

Nikad kao Bane...

pre 9 godina

Koliko sam shvatio, plate su povecane sa 25 na 30 hiljada. Nije dovoljno za nekoga ko prehranjuje porodicu, ali opet dobro je da bar nesto ide na bolje. I neka je drzava dala subvencije, placeno je godinu dana, posle 2 godine to se isplati.Jedino ne znam ko ce da se zeni sa 250e platom, ali, za devojke i zene koje tamo rade, stalan posao cak i sa tom platom mnogo znaci ako zele udaju, decu i porodiljsko. Mislim, zalosno je u odnosu na razvijene zemlje, ali za Srbiju je to realnost...

Mix

pre 9 godina

Pljujte ovog coveka koliko hocete ali sta bih ja dao da ga imamo u Kikindi?!(zvezdas!, 25. mart 2015 09:02)
Pozovi nasumicno bilo kog gradjanina Jagodine,da vidis sta oni stvarno misle o Palmi,pa onda donosi zakljucke.

q

pre 9 godina

Lepo... Dobili su od drzave 1,2 miliona eura da bi radili ovde. E sada: da je drzava dala te pare domacem proizvodjacu ostvarivala bi prihod za poreze i profit koji bi isao u obrt firme i ostajao u Srbiji. Ovako, posto je strana firma, profit ide van zemlje, u centralu firme. Da li ste svesni kakva oprema moze da se nabavi za 1,2 miliona eur!?!?!?
Toliko daleko razmisljaju nasi politicari.

malji_deca

pre 9 godina

"Izgradnju fabrike država je subvencionisala sa po 6.000 evra po zaposlenom."
Nije ni cudo sto im dizu plate za 20% kada sa tih 6000€ drzavnih subvencija po zaposlenom vlasnik fabrike ima radnika godinu dana badava!
Tiha jeza od genijalnih poteza vlade. Zasto ne daju domacim te subvencije?

ZLOBEX

pre 9 godina

Gde baš prvog aprila? I hoće li sada sa obećanim povećanjem radnici moći da plate sve dažbine i podmire makar osnovne životna potrebe?

Inače, ovo se podrazumeva za strane firme:
..."Izgradnju fabrike država je subvencionisala sa po 6.000 evra po zaposlenom"...

Jagodinac koji prezire kokosove orahe

pre 9 godina

Pljujte ovog coveka koliko hocete ali sta bih ja dao da ga imamo u Kikindi?!(zvezdas!, 25. mart 2015 09:02)
Pozovi nasumicno bilo kog gradjanina Jagodine,da vidis sta oni stvarno misle o Palmi,pa onda donosi zakljucke.
(Mix, 25. mart 2015 10:11)

Bravo kralju ako si mu rekao, ja kao rodjeni i genuine Jagodinac te pozdravljam. A ti mali ostavi se zvezde i partizana i idi da zaradis lebac kod nekog privatnika da bi sto pre shvatio gde zivis

anana

pre 9 godina

Javite kad neka strana firma poveća srpskim radnicima plate na evropskom nivou (umesto 300 evra, 3.000 evra). Sve dok su ova povećanja 2-3000 dinara mesečno, ne vrede pomena.

inchains

pre 9 godina

Radnici ce sa povecanjem imati 30 000 dinara, sto znaci da su do sad radili za 25 000! Cime se oni hvale, koja smo mi tuga od drzave!!!

Realno?

pre 9 godina

Ima li nekog iz Jagodine da potvrdi ili opovrgne ovakvo stanje?
Svi mi koji komentarisemo ne ubijamo se od posla kad imamo vremena za komentare. Ima li neko iz proizvodnje da se javi?

KlausKi

pre 9 godina

Pljujte ovog coveka koliko hocete ali sta bih ja dao da ga imamo u Kikindi?!
(zvezdas!, 25. mart 2015 09:02)

...moram se sloziti s tobom...Kikinda polako umire kao grad...svi to ovde znamo...gledamo...cutimo...
Nasi opstinari jos traze pare (sa strane) od investitora i tako ih oteraju Palmi i slicnima na zicer.
Evo sad je u toku zatvaranje svih komunalnih preduzeca i otvaranje jednog objedinjenog, naravno privatnog, sa gazdom iz Beograda. A sve to u nameri da se ne dozvoli strancima da nam obezbede pijacu vodu koja je ovom gradu neophodna vec decenijama unazad.
Opet burazerske fore kao u vreme dok su se zvali SRS i otvorili parking servis i prodali gazdi iz Beograda parking mesta koja smo mi izgradili od naseg samodoprinosa.
I naravno svi cute o tome. Lokalni mediji pogotovo, o drugima da i ne pricam...

Srba Srbic

pre 9 godina

Ta plata je oko 250 evra!!!!
Sramota!!!Ima li razloga za radovanje?
Ljude se angazuju za takve poslove po principu bolje ista nego nista.
Robovlasnistvo nikad nije prestalo, samo menja kostime

razocarani

pre 9 godina

I ja u Apatinu radim za italijana koji ce,Bogu hvala,uskoro zatvoriti firmu....sad sam radio za njih i nikad vise,daleko im lepa kuca,jos ako uspem namiriti mojih 2.500 evra zaostalih plata,mrka kapa...toliko o //postenim//italijanskim investitorima....

SIKI

pre 9 godina

E sada je pitanje zasto tapacirnica u Kragujevcu ne moze da radi a u
palmingradu moze
u Cupriji visa medicinska Palma pravi isto to u Jagodini
U cupriji zatvoreo graficko preduzece kkoje je proizvodilo srlotejp izmadju ostalog a palma to isto pravi u palmingradu i tako mozemo da redjamo sve je to rezultat politike a ova sto hoce da ga vodi u kekindu VODI GA SNAJKA I NE VRACAJ PS koliko ima zaposlenih opstina Jagodina ?

Mare

pre 9 godina

"Vi ste najbolji radnici u Evropi, ... "

- Pa naravno kad su najjeftiniji radnici u Evropi. :)
Radi li im još neko širom Evrope za 250eur?

Zorz

pre 9 godina

Tamo postoji kolektivna odgovornost sto znaci ako jedan ne ispuni normu ceo pogon se kazni.Sto znaci da svaki radnik mesecno bude kaznjen,bio kriv ili ne,sa 20-30%od plate.Tako da do sada plata je bila do 20000 plafon.To povecanje ce da im pojedu kroz kazne pa ce da ostane realnih 25000 plafon.Plus se mesec dana radi probni rad koji se ne placa.Kroz tu fabriku je proslo vec pola Jagodine cisto da se zna.

Bora

pre 9 godina

@Nikola Nisi dobro razumeo - 12.500 zaposlenih ova firma ima UKUPNO, u svih svojih 85 fabrika u 25 zemalja. Broj zaposlenih u fabrici u Jagodini je mnogo manji. Pročitaj tekst još jednom, pa ćeš videti da ti je računica pogrešna.

navijac

pre 9 godina

Taman htedoh da kazem svaka cast, konacno lepa vest, i onda videh onaj mali uokvireni deo gde pise da ce im sa povecanjem sada plata iznositi 30 hiljada... E Srbijo jadna li si!

Шубара

pre 9 godina

Prema rečima menadžera Dejana Šiškovskog, radnici će sa povećanjem imati platu od oko 30.000 dinara mesečno.

Izgradnju fabrike država je subvencionisala sa po 6.000 evra po zaposlenom.

Pufta kasapin

pre 9 godina

30.000 prokletih dinara SA POVEĆANJEM.Kako prosečna cetvoroclana porodica,u kojoj rade oba roditelja u ovom čudu od fabrike, preživi mesec dana???Možda može,ali samo da preživi!!!
Čega se pametan stidi,onaj drugi( zna se koji) se ponosi.

Zoran

pre 9 godina

Sram vas bilo plate 25000.; Sto ne pravite u Italiji za te pare. Dobili subvenciju 6000evra po radniku. Moze da ga drzi tri godine i da ga otpusti i drzava mu platila radnika za te tri godine. Bravo majstori. A male privatnike satreste. Pa opet kad budu izbori vi glasajte.

ka-bel

pre 9 godina

lepo je što se povećava plata radničkoj klasi,ALI do 30 000din sramota.Pitajte tog radnika posle plaćanja svojih računa koliko njemu ostane da preživi mesec??????

građanin

pre 9 godina

Bravo, do 1. aprila radnici imali minimalac, ali pošto su najbolji radnici na svetu, dobiće povišicu od 10% i to 1. aprila!? Čestam!

kiza

pre 9 godina

Interesantno.Kad im povecaju platu za 20%,bice im plata 30.000din...
A,ko resi da se zeni dobice 1000e...Za zenidbu ima,za plate ako se skupi,i to u auto industriji?

pocivaj u miru baba

pre 9 godina

Neka objave na koliko su potpisali ugovor da moraju da ostanu u Srbiji da rade! 6000 eura po zaposlenom, 720000 hiljada dinara, plata radnika 30000! Po ovome ispada da imaju za dz. radnu snagu 2godine! Zato je i bitna s'pocetka stavka na koliko su se obavezali da ostanu u Srbiji kad su vec dobili subvencije istih tih poreznika koji rade kod njih! Kakav je to paradoks, placas drzavi poreze i akcize a zatim ona te pare daje nekom navodnom ulagacu u Srbiju i posle on tebe placa tvojim novcem! A verovatno je i takav ugovor da je poslodavac duzan najmanje 2godine da ostane u Srbiji u suprotnom cemo ga goniti! :-)

kgh kgh

pre 9 godina

(mare, 25. mart 2015 12:33)
prijatelju, onaj ko ima 30000 rsd platu nema para za kafanu! U Kraljevu su osnovni troskovi bez hrane i odece 25000.

djura

pre 9 godina

ni jedna domaca fabrika nije sponzorisana sa po 6.000 e po radniku a za ostalo su uzeli kredit kod svoje poslovne banke .tako da srbi koliko nas ima, super smo koliko ce nas tek biti .mi ni kredit ni sponzorstvo svoje drzave ,znaci srbi nisu dobrodosli ni u svojoj zemlji a kamoli preko granice .

jovan

pre 9 godina

Sa povećanjem će imati 30 000. Neverovatno. Zato su najbolji radnici na svetu, zato što rade za 200€. Sad će imati 240. Svaka čast. E na šta smo spali. Da budemo srećni što imamo posao od 240€. Ja na jesen odo. Nemam više strpljenja.

Iggi

pre 9 godina

Vidim da mnogo komentara ima o srpskim privatnicima, gresite u startu nazovimo stvari pravim imenom to su ustvari srpski feudalci sa svojim feudalnim posedima na kojim kmetovi dolaze na rad i gde vaze posebni zakoni feudalnih mini kantona. Ne znam za privatnu firmu u Srbija koju drzi Srbin a da se u njoj 100% postuje i ovaj krnji novi zakon o radu, najcesce je tu odmor od 2 nedelje, radna nedelja duza od 40 sati (bez placanja prekovremenog), sredstva zastite na radu postoje samo na papiru, formulaciju "preraspodela radnog vremena" shvataju tako da vam kazu od sad je svaki dan radni i radi se dok se ne zavrai posao, a prekovremenog nema, dok drugi deo zakona ne tumace posto im nije u interesu a to je da u proseku za svakih 6 meseci radna nedelja treba da ima 40 radnih sati u prevodu jasi 3 meseca a onda daj slobodne dane ( a toga nema - pojeli skakavci). Platni listic sam video samo preko TVa i bas bi zanimljivo bilo videti moj posto na njemu mora da stoji citava specifikacija zarade a to ne moze posto bi onda dosla pitanja. Umesto da uvodi jos 1000 komunalnih policajaca bilo bi bolje jos 1000 inspektora rada ali avaj Srbijo medju sljivama i tomovacom.