Ponedeljak, 23.03.2015.

11:31

Tači: Džihad i Rusi su nam pretnje

Kosovski ministar inostranih poslova Hašim Tači izjavio je da su pretnje po region zapadnog Balkana islamski ekstremizam i rastući uticaj Rusije.

Izvor: Tanjug

Taèi: Džihad i Rusi su nam pretnje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

misko

pre 9 godina

"Kosovari bi trebalo da dobiju slobodu da posete svoje rođake u EU" a Srbi nemogu da dobiju slobodu da poste groblj asvojih najmilijih na Kosovu i Metohiji.Stići će i Tačija Hag samo polako.

Milosav

pre 9 godina

Zamena tema, najveca pretnja na ovim prostorima si ti i tvoja kvazi-drzava kao i dugogodisnja politika stvaranja velike albanije. Medjutim, ubedjen sam da ce vam se stati na put u ne tako dalekoj buducnosti. Samo ne zanm da li cete biti spremni da platite racun kada vam bude urucen.

Kapetan Kuka

pre 9 godina

Nisu Rusi pretnja ni Tačiju ni njegovoj "državi". To je za Ruse suviše sitna meta. Rusi su pretnja Bondstilu, pošto se rusi sa pravim Evropljanima zalažu da se završi okupacija Evrope i da strane vojske "go home". Albanci kao narod time nisu ništa ugroženi. Tačijev problem je to, što kad se demontira Bondstil, sledi demontiranje i procesuiranje zločinaca iz tz. "OVK".

zkns

pre 9 godina

Pristupanje Srbije i Kosova EU i priznanje Kosova će biti povezano", rekao je Tači........
ako i tako bude onda ce Spanija, Grcka , Ceska morati da izadju iz EU jer nisu priznali KiM

W

pre 9 godina

@Lurije

Za deset ili petanest godina EU sigurno nece biti ovakva kakva je sada. Bice podeljena u nekoliko liga ako uopste bude postojala. Srbija ce biti svakako u trecoj ligi bez punopravnog clanstva a onda ce biti pitanje d ali takvo clanstvo uopste treba Srbiji. Tako da su Tacijeve pretnje samo suplja prica, uostalom ako Srbija ne udje u EU zbog te njegove paradrzave, jos manje ce ta njegova paradrzava da udje u EU ili bilo gde drugde. Bez priznanja Srbije nema priznanja ni preostalih 5 clanica EU niti ce Kinezi ili Rusi odustai od veta u UN.

shimano

pre 9 godina

@ Lurije. ti si očigledno od onih koji smatraju da je EU ajfon 6,7,8.., skupe cigarete, dobra kola, sedenje u kladionicama, splavarenje i ostale bahanalije. EU nije provod već uredjenje gde se zna red, svako kršenje pravila se kažnjava bez pogovora i nema pardona. jesam za uvodjenje takvog sistema kod nas ali ne bih baš po svaku cenu trčao u tu EU, jer ćemo više dati nego dobiti. tek tako se odreći dela teritorije zarad nečega što još nije definisano je više nego naivno, ko zna čime će nas još ucenjivati tako da sve manje verujem u EU standarde. što se tiče rusa, voleli ih ili ne, moramo im skinuti kapu kako brane svoje interese, tj štite se od razbijanja zemlje. svesni su oni da je usa rešila da ih uništi, a putin nije rusija već je rusija putin.

(Vlast)a

pre 9 godina

Eto dobrog povoda za razgovor sa rukovodstvom Kosova u korist stanovnika obe drzave.
Dobro bi bilo da je ovo i nasim celnicima jasno kao i g.Taciju.

drndzvrc

pre 9 godina

Gle gle samo ti bi da imaš velikog brata iz ledja (USA) čim je na pomolu da i Srbija ima neku zaleđinu (makar i klimavu) odmah se javljaš ....a islamski ekstremizam neću ni da komentarišem, licemer!

aca

pre 9 godina

U pravu je za Ruse. Zna odakle vetar duva i odakle će doći talas promena koji će terorističku "državu" smestiti u ružnu prošlost gde joj je i mesto, za nauk. I Hitler i ostali fašisti evrospkog tla su Rusiju/SSSR smatrali pretnjom (po sebe) i za to su, kako znamo, apsolutno bili u pravu.

U pravu je doduše i u ovom delu za Srbiju, zaista ćemo uskoro priznati "državu Kosovo".
(Milan D., 23. mart 2015 12:10)

@Milan D.
Pa i Rusi su svojevremno cutali kada je Hruscov im oteo Krim pa i kada je Ukrajina postala nezavisna. Ko bi se nadao sadasnjoj situaciji? Mi samo mozemo da se nadamo da ce ruski enkovi povratiti nasoj deci ono sto nase neodgovorne vlasti sada rasprodaju od nase zemlje.

hysi

pre 9 godina

Tači je, takođe, uveren da će Srbija u skorijoj budućnosti zvanično priznati nezavisnost Kosova.
Put Srbije za Evropu je preko R.Kosova bez priznavaje R.Kosova nema Evrope.

Suada

pre 9 godina

Da ga covek pita zasto su mu Rusi pretnja, pricao bi ono sto su ga u Bondstilu naucili.A o Rusiji ne zna nista. A sto se dzihadista tice oni ce mu zaista doci glave.

Lurije

pre 9 godina

-Pristupanje Srbije i Kosova EU i priznanje Kosova će biti povezano.

Možemo mi da šaljemo negativne komentare, negodujemo i slično, ali ja mislim da su njemu SAD i neke zemlje EU obećale da će upravo biti tako - nema EU za Srbiju bez priznanja Kosova. A u međuvremenu, za 10, 15 ili 20 godina otići će i Putin...
Tako da je Tačijeva strategija ozbiljnija nego srpska.
A sad lupajte minuse.

manitu

pre 9 godina

"Hašim Tači izjavio je da su pretnje po region zapadnog Balkana islamski ekstremizam i rastući uticaj Rusije"
rece terororista u skupom odelu.. to sto si ti jos na slobodi ide na dusu "demokratije"..

whatever

pre 9 godina

@master

Mislio sam da su samo rusofili ograniceni, demagozi i ekonomicni sa upotrebom mozga, a kad ono... ne zaostaju ni amerikanofilicari. Cak sta vise.

potok

pre 9 godina

Mozete da pljujete po ovoj izjavi koliko hocete, ali ovo sto ovaj prica je cista istina.
I jedne i druge moramo ukloniti odavde, jer samo zlo mogu da nam donesu i da nam jos vise pokvare odnose i politiku sa svima. Poznavajuci ovaj mentalitet to im nece biti ni malo tesko.

priority #1

pre 9 godina

Pa jeste. Vučić ga je skoro i priznao. I ja imam utisak da je Putnin veći Srbin od našeg rukovodstva. Mi smo sad ortaci sa Blerom.

Мики

pre 9 godina

Нека прво оауди оног Албанца лојинсе попео на цркву и поломио кест, онако екстремно. До тада нека шурују са Арапима и нела дозвољавају потесте са којекаквим црним заставама итд.Косово је прсло као творевина па сад опет тражи кривце.

ckomi

pre 9 godina

Rastuci uticaj Rusije?A rastuci uticaj Turske i totalni uticaj USA ti nije nikakav problem? Terorista i diler drogom, od ranih dana. Ko ne zna neka se raspita ko ovaj covek.

realno

pre 9 godina

Pretnja za region je neizivljeni velikoalbanski nacionalizam i sovinizam, stvaranje velikoalbanske mafijaske paradrzave na Kosovu i promovisanje duplih standarda i krsenje medunraodonog prava od strane Amerike i satelita.

Trebalo bi i Vucic da se odredi dok je vreme

pre 9 godina

Tači: Džihad i Rusi su nam pretnje......Dobra procena samo sa malom izmenom a to je umesto Rusi trebao je reci Putin kao uostalom nekada kada se umesto Milosevica,Karadzica,Mladica stavljao ceo Srpski narod u kontekst i negativnu konotaciju kao genocidan i sl.

Kralj Ibi

pre 9 godina

"Kosovari bi trebalo da dobiju slobodu da posete svoje rođake u državama EU, a pre svega trebalo bi da iskuse da Evropa nije raj", zaključio je Tači. E ova mu je dobra! Primite nas da vidimo kako se kod vas zivi, tako mi Bog nece se bunimo, ce ostanemo kod vas bez obzira sto nije raj.

Milan D.

pre 9 godina

U pravu je za Ruse. Zna odakle vetar duva i odakle će doći talas promena koji će terorističku "državu" smestiti u ružnu prošlost gde joj je i mesto, za nauk. I Hitler i ostali fašisti evrospkog tla su Rusiju/SSSR smatrali pretnjom (po sebe) i za to su, kako znamo, apsolutno bili u pravu.

U pravu je doduše i u ovom delu za Srbiju, zaista ćemo uskoro priznati "državu Kosovo".

acca

pre 9 godina

Dobro al neka neko pametan samo mi kaze, sta je to sto ce Srbija dobiti ulaskom u EU a da pritom prizna Kosovo?! A i bez priznanja Kosova i bez ikakvih uslova sta ce narod Srbije dobiti ulaskom u EU?!

kraja

pre 9 godina

...kad ne mozes 15 godina pod patronatom najvese sile na svetu da uteras drzavu u red, kad ti 50.000 ljudi sa decom potrazi azil u inostranstvu, kad ti 90% "politicara" ceka u redu za medjunarodni sud, kad se od tebe ogradjuje vecina javnih licnosti, kad ti je nezaposleno 90% stanovnistva, kad ti je glavna privredna delatnost transfer droge, onda su svakako krivi rusi i mudzahedini...
...to bi trebalo da evropa najlakse proguta...
...ali i evropi je vec muka od vas i od ciscenja americkog djubreta...

Srbin

pre 9 godina

Sto se tice RUSA,koliko god mi mrzeli Tacija tu je u pravu.Srbija ,cini mi se svesno srlja pod Ruski uticaj,a Rusi se nkti jednog trenutka nece libiti da u Srbiji naprave ovu Ukrainu,Abhaziju,Osetiju,Pridnestrovje.
Bojim se da Srbi vole da budu METE.Ne zaboravite da je Srbija sa svih strana okruzena NATO zemljama.U svojoj istoriji,zahvaljujuci svom EGU,vise puta smo bili OKIDAC ZA POCETAK RATA I NORMALNO STRADALI.

Realno

pre 9 godina

Gospodine tači, poslovica je ko čeka taj i dočeka. A ne ko sanja taj doceka.
Pretnja za zapadni balkan nije ID niti Rusija, nego već politika koju vodite. Bolje bi bilo da shvatite politiku kao ozbiljna osoba. Činjenice su tu: npr koja zemlja je posle samostalnost toliko klackala sta se tice priznanja, prijem i medjunarodne organizacije .... Vi niste niti vas priznaju kao čoveka skojim moze da se vodi kamoli da se priča o politici.

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

Tači, lično tebi će biti najveća pretnja (ako) kad se oformi sud za ratne zločine na KiM protiv Srba.
A kvazi državi Kosovo, jeste velika pretnja Rusija, ponajviše što je pokazala kako se vraćaju otete teritorije. Ono, čak se i rimuje: Krim = KiM.

master

pre 9 godina

Slazem se u potpunosti sa ovom izjavom,mnogi su mislili da je pretnja velika Albanija,sto je glupost.Zemlje Balkana treba da shvate da se svi moraju pridruziti EU,to je jedini spas i garant mira i normalnijeg zivota.Sve dok jedna zemlja bude surovala sa rusima i bude pod njihovom komandom ne moze biti dobro,zato sto to otvara prostor manipulisanju Rusije i rovarenju po EU,sto ne moze biti u interesu drugih clanica i ozbiljna je pretnja miru.Velika je steta sto rukovodstvo Srbije nije u stanju i nece to da shvati,time nanosi bedu i nepravdu svojim gradjanima,koji zele mir,rad i lepsu buducnost.To sto kriminalcima i prevarantima ne odgovaraju zakoni i njihovo sprovodjenje je razumljivo,oni zbog toga i vole Rusiju,ona ce im pomoci da pobegnu i udomiti ih,to je vec dokazala na delima.Sto pre u EU jer vec sutra moze biti kasno.

Crno

pre 9 godina

Svakog meseca nas prime u neku medjunarodnu organizaciju, a 108 zemalja nas je priznalo kaze Tachi. Sve tacno.
A mi mislimo da je najvaznije sta pise u srpskom ustavu. To nema veze sa realnoscu na terenu. Bitno je samo da je Jeremic svima bio smesni nacionalista. Sve bitke gubimo. Demografske, ekonomske, naucne, diplomatske...

Mare,NS

pre 9 godina

A,ko vama brani da organizujete paradu i obelezite VAS NEPROCENJIV DOPRINOS U BORBI PROTIV FASIZMA!
Doduse,imate samo jedan mali tehnicki problem.
Do kraja ste bili i ostali fasisti,pa vam se cak ni Angela ne bi odazvala!!!

Miki

pre 9 godina

Izgleda da je ljudskom rodu neophodno periodicno ciscenje. Gledajuci sta se za vreme od 2. sv rata zapatilo na ovim prostorima i u svetu uopste cini mi se da 3. nije daleko.

Saul Goodman

pre 9 godina

Okoreli terorista govori o pretnjama terorista... Pa ovaj licno je saradjivao sa dzihadistima sa Bliskog Istoka, a sada glumi nekakvog evropejca...

bolece jos dugo

pre 9 godina

On je podvukao i da je put Kosova u nezavisnost nepovratan, podsetivši da je 108 članica UN priznalo nezavisnost i da se gotovo svakog meseca Priština prima u jednu međunarodnu organizaciju.

Nesto mnogo vi podvlacite i podsecate. Sta vas zapravo muci? :D

Student

pre 9 godina

Lično sam za nezavisnost Kosova, ne zato što je fer, već zato što je realno. Loše vođena srpska politika još od pripajanja Kosova nazad Srbiji i nesaradnje sa zapadnim silama devedesetih je upravo dovela do svega ovoga. Istina boli, ali što se pre suočimo sa tim, biće svima lakše da idu napred. Najgora stvar od svega je što ova kosovska banda nije procesuirana, na čelu sa ovim Tačijem. Svi ćute i gledaju kroz prste za albanske zločine i zlodela. Nisu samo Srbi zločine činili.

Saul Goodman

pre 9 godina

Okoreli terorista govori o pretnjama terorista... Pa ovaj licno je saradjivao sa dzihadistima sa Bliskog Istoka, a sada glumi nekakvog evropejca...

Mare,NS

pre 9 godina

A,ko vama brani da organizujete paradu i obelezite VAS NEPROCENJIV DOPRINOS U BORBI PROTIV FASIZMA!
Doduse,imate samo jedan mali tehnicki problem.
Do kraja ste bili i ostali fasisti,pa vam se cak ni Angela ne bi odazvala!!!

bolece jos dugo

pre 9 godina

On je podvukao i da je put Kosova u nezavisnost nepovratan, podsetivši da je 108 članica UN priznalo nezavisnost i da se gotovo svakog meseca Priština prima u jednu međunarodnu organizaciju.

Nesto mnogo vi podvlacite i podsecate. Sta vas zapravo muci? :D

Miki

pre 9 godina

Izgleda da je ljudskom rodu neophodno periodicno ciscenje. Gledajuci sta se za vreme od 2. sv rata zapatilo na ovim prostorima i u svetu uopste cini mi se da 3. nije daleko.

Crno

pre 9 godina

Svakog meseca nas prime u neku medjunarodnu organizaciju, a 108 zemalja nas je priznalo kaze Tachi. Sve tacno.
A mi mislimo da je najvaznije sta pise u srpskom ustavu. To nema veze sa realnoscu na terenu. Bitno je samo da je Jeremic svima bio smesni nacionalista. Sve bitke gubimo. Demografske, ekonomske, naucne, diplomatske...

manitu

pre 9 godina

"Hašim Tači izjavio je da su pretnje po region zapadnog Balkana islamski ekstremizam i rastući uticaj Rusije"
rece terororista u skupom odelu.. to sto si ti jos na slobodi ide na dusu "demokratije"..

Student

pre 9 godina

Lično sam za nezavisnost Kosova, ne zato što je fer, već zato što je realno. Loše vođena srpska politika još od pripajanja Kosova nazad Srbiji i nesaradnje sa zapadnim silama devedesetih je upravo dovela do svega ovoga. Istina boli, ali što se pre suočimo sa tim, biće svima lakše da idu napred. Najgora stvar od svega je što ova kosovska banda nije procesuirana, na čelu sa ovim Tačijem. Svi ćute i gledaju kroz prste za albanske zločine i zlodela. Nisu samo Srbi zločine činili.

realno

pre 9 godina

Pretnja za region je neizivljeni velikoalbanski nacionalizam i sovinizam, stvaranje velikoalbanske mafijaske paradrzave na Kosovu i promovisanje duplih standarda i krsenje medunraodonog prava od strane Amerike i satelita.

Lurije

pre 9 godina

-Pristupanje Srbije i Kosova EU i priznanje Kosova će biti povezano.

Možemo mi da šaljemo negativne komentare, negodujemo i slično, ali ja mislim da su njemu SAD i neke zemlje EU obećale da će upravo biti tako - nema EU za Srbiju bez priznanja Kosova. A u međuvremenu, za 10, 15 ili 20 godina otići će i Putin...
Tako da je Tačijeva strategija ozbiljnija nego srpska.
A sad lupajte minuse.

ckomi

pre 9 godina

Rastuci uticaj Rusije?A rastuci uticaj Turske i totalni uticaj USA ti nije nikakav problem? Terorista i diler drogom, od ranih dana. Ko ne zna neka se raspita ko ovaj covek.

hysi

pre 9 godina

Tači je, takođe, uveren da će Srbija u skorijoj budućnosti zvanično priznati nezavisnost Kosova.
Put Srbije za Evropu je preko R.Kosova bez priznavaje R.Kosova nema Evrope.

misko

pre 9 godina

"Kosovari bi trebalo da dobiju slobodu da posete svoje rođake u EU" a Srbi nemogu da dobiju slobodu da poste groblj asvojih najmilijih na Kosovu i Metohiji.Stići će i Tačija Hag samo polako.

whatever

pre 9 godina

@master

Mislio sam da su samo rusofili ograniceni, demagozi i ekonomicni sa upotrebom mozga, a kad ono... ne zaostaju ni amerikanofilicari. Cak sta vise.

Мики

pre 9 godina

Нека прво оауди оног Албанца лојинсе попео на цркву и поломио кест, онако екстремно. До тада нека шурују са Арапима и нела дозвољавају потесте са којекаквим црним заставама итд.Косово је прсло као творевина па сад опет тражи кривце.

kraja

pre 9 godina

...kad ne mozes 15 godina pod patronatom najvese sile na svetu da uteras drzavu u red, kad ti 50.000 ljudi sa decom potrazi azil u inostranstvu, kad ti 90% "politicara" ceka u redu za medjunarodni sud, kad se od tebe ogradjuje vecina javnih licnosti, kad ti je nezaposleno 90% stanovnistva, kad ti je glavna privredna delatnost transfer droge, onda su svakako krivi rusi i mudzahedini...
...to bi trebalo da evropa najlakse proguta...
...ali i evropi je vec muka od vas i od ciscenja americkog djubreta...

priority #1

pre 9 godina

Pa jeste. Vučić ga je skoro i priznao. I ja imam utisak da je Putnin veći Srbin od našeg rukovodstva. Mi smo sad ortaci sa Blerom.

potok

pre 9 godina

Mozete da pljujete po ovoj izjavi koliko hocete, ali ovo sto ovaj prica je cista istina.
I jedne i druge moramo ukloniti odavde, jer samo zlo mogu da nam donesu i da nam jos vise pokvare odnose i politiku sa svima. Poznavajuci ovaj mentalitet to im nece biti ni malo tesko.

Srbin

pre 9 godina

Sto se tice RUSA,koliko god mi mrzeli Tacija tu je u pravu.Srbija ,cini mi se svesno srlja pod Ruski uticaj,a Rusi se nkti jednog trenutka nece libiti da u Srbiji naprave ovu Ukrainu,Abhaziju,Osetiju,Pridnestrovje.
Bojim se da Srbi vole da budu METE.Ne zaboravite da je Srbija sa svih strana okruzena NATO zemljama.U svojoj istoriji,zahvaljujuci svom EGU,vise puta smo bili OKIDAC ZA POCETAK RATA I NORMALNO STRADALI.

Suada

pre 9 godina

Da ga covek pita zasto su mu Rusi pretnja, pricao bi ono sto su ga u Bondstilu naucili.A o Rusiji ne zna nista. A sto se dzihadista tice oni ce mu zaista doci glave.

acca

pre 9 godina

Dobro al neka neko pametan samo mi kaze, sta je to sto ce Srbija dobiti ulaskom u EU a da pritom prizna Kosovo?! A i bez priznanja Kosova i bez ikakvih uslova sta ce narod Srbije dobiti ulaskom u EU?!

Kapetan Kuka

pre 9 godina

Nisu Rusi pretnja ni Tačiju ni njegovoj "državi". To je za Ruse suviše sitna meta. Rusi su pretnja Bondstilu, pošto se rusi sa pravim Evropljanima zalažu da se završi okupacija Evrope i da strane vojske "go home". Albanci kao narod time nisu ništa ugroženi. Tačijev problem je to, što kad se demontira Bondstil, sledi demontiranje i procesuiranje zločinaca iz tz. "OVK".

shimano

pre 9 godina

@ Lurije. ti si očigledno od onih koji smatraju da je EU ajfon 6,7,8.., skupe cigarete, dobra kola, sedenje u kladionicama, splavarenje i ostale bahanalije. EU nije provod već uredjenje gde se zna red, svako kršenje pravila se kažnjava bez pogovora i nema pardona. jesam za uvodjenje takvog sistema kod nas ali ne bih baš po svaku cenu trčao u tu EU, jer ćemo više dati nego dobiti. tek tako se odreći dela teritorije zarad nečega što još nije definisano je više nego naivno, ko zna čime će nas još ucenjivati tako da sve manje verujem u EU standarde. što se tiče rusa, voleli ih ili ne, moramo im skinuti kapu kako brane svoje interese, tj štite se od razbijanja zemlje. svesni su oni da je usa rešila da ih uništi, a putin nije rusija već je rusija putin.

master

pre 9 godina

Slazem se u potpunosti sa ovom izjavom,mnogi su mislili da je pretnja velika Albanija,sto je glupost.Zemlje Balkana treba da shvate da se svi moraju pridruziti EU,to je jedini spas i garant mira i normalnijeg zivota.Sve dok jedna zemlja bude surovala sa rusima i bude pod njihovom komandom ne moze biti dobro,zato sto to otvara prostor manipulisanju Rusije i rovarenju po EU,sto ne moze biti u interesu drugih clanica i ozbiljna je pretnja miru.Velika je steta sto rukovodstvo Srbije nije u stanju i nece to da shvati,time nanosi bedu i nepravdu svojim gradjanima,koji zele mir,rad i lepsu buducnost.To sto kriminalcima i prevarantima ne odgovaraju zakoni i njihovo sprovodjenje je razumljivo,oni zbog toga i vole Rusiju,ona ce im pomoci da pobegnu i udomiti ih,to je vec dokazala na delima.Sto pre u EU jer vec sutra moze biti kasno.

drndzvrc

pre 9 godina

Gle gle samo ti bi da imaš velikog brata iz ledja (USA) čim je na pomolu da i Srbija ima neku zaleđinu (makar i klimavu) odmah se javljaš ....a islamski ekstremizam neću ni da komentarišem, licemer!

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

Tači, lično tebi će biti najveća pretnja (ako) kad se oformi sud za ratne zločine na KiM protiv Srba.
A kvazi državi Kosovo, jeste velika pretnja Rusija, ponajviše što je pokazala kako se vraćaju otete teritorije. Ono, čak se i rimuje: Krim = KiM.

Realno

pre 9 godina

Gospodine tači, poslovica je ko čeka taj i dočeka. A ne ko sanja taj doceka.
Pretnja za zapadni balkan nije ID niti Rusija, nego već politika koju vodite. Bolje bi bilo da shvatite politiku kao ozbiljna osoba. Činjenice su tu: npr koja zemlja je posle samostalnost toliko klackala sta se tice priznanja, prijem i medjunarodne organizacije .... Vi niste niti vas priznaju kao čoveka skojim moze da se vodi kamoli da se priča o politici.

Kralj Ibi

pre 9 godina

"Kosovari bi trebalo da dobiju slobodu da posete svoje rođake u državama EU, a pre svega trebalo bi da iskuse da Evropa nije raj", zaključio je Tači. E ova mu je dobra! Primite nas da vidimo kako se kod vas zivi, tako mi Bog nece se bunimo, ce ostanemo kod vas bez obzira sto nije raj.

Trebalo bi i Vucic da se odredi dok je vreme

pre 9 godina

Tači: Džihad i Rusi su nam pretnje......Dobra procena samo sa malom izmenom a to je umesto Rusi trebao je reci Putin kao uostalom nekada kada se umesto Milosevica,Karadzica,Mladica stavljao ceo Srpski narod u kontekst i negativnu konotaciju kao genocidan i sl.

Milan D.

pre 9 godina

U pravu je za Ruse. Zna odakle vetar duva i odakle će doći talas promena koji će terorističku "državu" smestiti u ružnu prošlost gde joj je i mesto, za nauk. I Hitler i ostali fašisti evrospkog tla su Rusiju/SSSR smatrali pretnjom (po sebe) i za to su, kako znamo, apsolutno bili u pravu.

U pravu je doduše i u ovom delu za Srbiju, zaista ćemo uskoro priznati "državu Kosovo".

zkns

pre 9 godina

Pristupanje Srbije i Kosova EU i priznanje Kosova će biti povezano", rekao je Tači........
ako i tako bude onda ce Spanija, Grcka , Ceska morati da izadju iz EU jer nisu priznali KiM

aca

pre 9 godina

U pravu je za Ruse. Zna odakle vetar duva i odakle će doći talas promena koji će terorističku "državu" smestiti u ružnu prošlost gde joj je i mesto, za nauk. I Hitler i ostali fašisti evrospkog tla su Rusiju/SSSR smatrali pretnjom (po sebe) i za to su, kako znamo, apsolutno bili u pravu.

U pravu je doduše i u ovom delu za Srbiju, zaista ćemo uskoro priznati "državu Kosovo".
(Milan D., 23. mart 2015 12:10)

@Milan D.
Pa i Rusi su svojevremno cutali kada je Hruscov im oteo Krim pa i kada je Ukrajina postala nezavisna. Ko bi se nadao sadasnjoj situaciji? Mi samo mozemo da se nadamo da ce ruski enkovi povratiti nasoj deci ono sto nase neodgovorne vlasti sada rasprodaju od nase zemlje.

Milosav

pre 9 godina

Zamena tema, najveca pretnja na ovim prostorima si ti i tvoja kvazi-drzava kao i dugogodisnja politika stvaranja velike albanije. Medjutim, ubedjen sam da ce vam se stati na put u ne tako dalekoj buducnosti. Samo ne zanm da li cete biti spremni da platite racun kada vam bude urucen.

W

pre 9 godina

@Lurije

Za deset ili petanest godina EU sigurno nece biti ovakva kakva je sada. Bice podeljena u nekoliko liga ako uopste bude postojala. Srbija ce biti svakako u trecoj ligi bez punopravnog clanstva a onda ce biti pitanje d ali takvo clanstvo uopste treba Srbiji. Tako da su Tacijeve pretnje samo suplja prica, uostalom ako Srbija ne udje u EU zbog te njegove paradrzave, jos manje ce ta njegova paradrzava da udje u EU ili bilo gde drugde. Bez priznanja Srbije nema priznanja ni preostalih 5 clanica EU niti ce Kinezi ili Rusi odustai od veta u UN.

(Vlast)a

pre 9 godina

Eto dobrog povoda za razgovor sa rukovodstvom Kosova u korist stanovnika obe drzave.
Dobro bi bilo da je ovo i nasim celnicima jasno kao i g.Taciju.

Student

pre 9 godina

Lično sam za nezavisnost Kosova, ne zato što je fer, već zato što je realno. Loše vođena srpska politika još od pripajanja Kosova nazad Srbiji i nesaradnje sa zapadnim silama devedesetih je upravo dovela do svega ovoga. Istina boli, ali što se pre suočimo sa tim, biće svima lakše da idu napred. Najgora stvar od svega je što ova kosovska banda nije procesuirana, na čelu sa ovim Tačijem. Svi ćute i gledaju kroz prste za albanske zločine i zlodela. Nisu samo Srbi zločine činili.

hysi

pre 9 godina

Tači je, takođe, uveren da će Srbija u skorijoj budućnosti zvanično priznati nezavisnost Kosova.
Put Srbije za Evropu je preko R.Kosova bez priznavaje R.Kosova nema Evrope.

Lurije

pre 9 godina

-Pristupanje Srbije i Kosova EU i priznanje Kosova će biti povezano.

Možemo mi da šaljemo negativne komentare, negodujemo i slično, ali ja mislim da su njemu SAD i neke zemlje EU obećale da će upravo biti tako - nema EU za Srbiju bez priznanja Kosova. A u međuvremenu, za 10, 15 ili 20 godina otići će i Putin...
Tako da je Tačijeva strategija ozbiljnija nego srpska.
A sad lupajte minuse.

Srbin

pre 9 godina

Sto se tice RUSA,koliko god mi mrzeli Tacija tu je u pravu.Srbija ,cini mi se svesno srlja pod Ruski uticaj,a Rusi se nkti jednog trenutka nece libiti da u Srbiji naprave ovu Ukrainu,Abhaziju,Osetiju,Pridnestrovje.
Bojim se da Srbi vole da budu METE.Ne zaboravite da je Srbija sa svih strana okruzena NATO zemljama.U svojoj istoriji,zahvaljujuci svom EGU,vise puta smo bili OKIDAC ZA POCETAK RATA I NORMALNO STRADALI.

master

pre 9 godina

Slazem se u potpunosti sa ovom izjavom,mnogi su mislili da je pretnja velika Albanija,sto je glupost.Zemlje Balkana treba da shvate da se svi moraju pridruziti EU,to je jedini spas i garant mira i normalnijeg zivota.Sve dok jedna zemlja bude surovala sa rusima i bude pod njihovom komandom ne moze biti dobro,zato sto to otvara prostor manipulisanju Rusije i rovarenju po EU,sto ne moze biti u interesu drugih clanica i ozbiljna je pretnja miru.Velika je steta sto rukovodstvo Srbije nije u stanju i nece to da shvati,time nanosi bedu i nepravdu svojim gradjanima,koji zele mir,rad i lepsu buducnost.To sto kriminalcima i prevarantima ne odgovaraju zakoni i njihovo sprovodjenje je razumljivo,oni zbog toga i vole Rusiju,ona ce im pomoci da pobegnu i udomiti ih,to je vec dokazala na delima.Sto pre u EU jer vec sutra moze biti kasno.

Crno

pre 9 godina

Svakog meseca nas prime u neku medjunarodnu organizaciju, a 108 zemalja nas je priznalo kaze Tachi. Sve tacno.
A mi mislimo da je najvaznije sta pise u srpskom ustavu. To nema veze sa realnoscu na terenu. Bitno je samo da je Jeremic svima bio smesni nacionalista. Sve bitke gubimo. Demografske, ekonomske, naucne, diplomatske...

Saul Goodman

pre 9 godina

Okoreli terorista govori o pretnjama terorista... Pa ovaj licno je saradjivao sa dzihadistima sa Bliskog Istoka, a sada glumi nekakvog evropejca...

potok

pre 9 godina

Mozete da pljujete po ovoj izjavi koliko hocete, ali ovo sto ovaj prica je cista istina.
I jedne i druge moramo ukloniti odavde, jer samo zlo mogu da nam donesu i da nam jos vise pokvare odnose i politiku sa svima. Poznavajuci ovaj mentalitet to im nece biti ni malo tesko.

misko

pre 9 godina

"Kosovari bi trebalo da dobiju slobodu da posete svoje rođake u EU" a Srbi nemogu da dobiju slobodu da poste groblj asvojih najmilijih na Kosovu i Metohiji.Stići će i Tačija Hag samo polako.

bolece jos dugo

pre 9 godina

On je podvukao i da je put Kosova u nezavisnost nepovratan, podsetivši da je 108 članica UN priznalo nezavisnost i da se gotovo svakog meseca Priština prima u jednu međunarodnu organizaciju.

Nesto mnogo vi podvlacite i podsecate. Sta vas zapravo muci? :D

realno

pre 9 godina

Pretnja za region je neizivljeni velikoalbanski nacionalizam i sovinizam, stvaranje velikoalbanske mafijaske paradrzave na Kosovu i promovisanje duplih standarda i krsenje medunraodonog prava od strane Amerike i satelita.

Mare,NS

pre 9 godina

A,ko vama brani da organizujete paradu i obelezite VAS NEPROCENJIV DOPRINOS U BORBI PROTIV FASIZMA!
Doduse,imate samo jedan mali tehnicki problem.
Do kraja ste bili i ostali fasisti,pa vam se cak ni Angela ne bi odazvala!!!

manitu

pre 9 godina

"Hašim Tači izjavio je da su pretnje po region zapadnog Balkana islamski ekstremizam i rastući uticaj Rusije"
rece terororista u skupom odelu.. to sto si ti jos na slobodi ide na dusu "demokratije"..

Trebalo bi i Vucic da se odredi dok je vreme

pre 9 godina

Tači: Džihad i Rusi su nam pretnje......Dobra procena samo sa malom izmenom a to je umesto Rusi trebao je reci Putin kao uostalom nekada kada se umesto Milosevica,Karadzica,Mladica stavljao ceo Srpski narod u kontekst i negativnu konotaciju kao genocidan i sl.

Kapetan Kuka

pre 9 godina

Nisu Rusi pretnja ni Tačiju ni njegovoj "državi". To je za Ruse suviše sitna meta. Rusi su pretnja Bondstilu, pošto se rusi sa pravim Evropljanima zalažu da se završi okupacija Evrope i da strane vojske "go home". Albanci kao narod time nisu ništa ugroženi. Tačijev problem je to, što kad se demontira Bondstil, sledi demontiranje i procesuiranje zločinaca iz tz. "OVK".

ckomi

pre 9 godina

Rastuci uticaj Rusije?A rastuci uticaj Turske i totalni uticaj USA ti nije nikakav problem? Terorista i diler drogom, od ranih dana. Ko ne zna neka se raspita ko ovaj covek.

Miki

pre 9 godina

Izgleda da je ljudskom rodu neophodno periodicno ciscenje. Gledajuci sta se za vreme od 2. sv rata zapatilo na ovim prostorima i u svetu uopste cini mi se da 3. nije daleko.

whatever

pre 9 godina

@master

Mislio sam da su samo rusofili ograniceni, demagozi i ekonomicni sa upotrebom mozga, a kad ono... ne zaostaju ni amerikanofilicari. Cak sta vise.

Suada

pre 9 godina

Da ga covek pita zasto su mu Rusi pretnja, pricao bi ono sto su ga u Bondstilu naucili.A o Rusiji ne zna nista. A sto se dzihadista tice oni ce mu zaista doci glave.

Milosav

pre 9 godina

Zamena tema, najveca pretnja na ovim prostorima si ti i tvoja kvazi-drzava kao i dugogodisnja politika stvaranja velike albanije. Medjutim, ubedjen sam da ce vam se stati na put u ne tako dalekoj buducnosti. Samo ne zanm da li cete biti spremni da platite racun kada vam bude urucen.

aca

pre 9 godina

U pravu je za Ruse. Zna odakle vetar duva i odakle će doći talas promena koji će terorističku "državu" smestiti u ružnu prošlost gde joj je i mesto, za nauk. I Hitler i ostali fašisti evrospkog tla su Rusiju/SSSR smatrali pretnjom (po sebe) i za to su, kako znamo, apsolutno bili u pravu.

U pravu je doduše i u ovom delu za Srbiju, zaista ćemo uskoro priznati "državu Kosovo".
(Milan D., 23. mart 2015 12:10)

@Milan D.
Pa i Rusi su svojevremno cutali kada je Hruscov im oteo Krim pa i kada je Ukrajina postala nezavisna. Ko bi se nadao sadasnjoj situaciji? Mi samo mozemo da se nadamo da ce ruski enkovi povratiti nasoj deci ono sto nase neodgovorne vlasti sada rasprodaju od nase zemlje.

kraja

pre 9 godina

...kad ne mozes 15 godina pod patronatom najvese sile na svetu da uteras drzavu u red, kad ti 50.000 ljudi sa decom potrazi azil u inostranstvu, kad ti 90% "politicara" ceka u redu za medjunarodni sud, kad se od tebe ogradjuje vecina javnih licnosti, kad ti je nezaposleno 90% stanovnistva, kad ti je glavna privredna delatnost transfer droge, onda su svakako krivi rusi i mudzahedini...
...to bi trebalo da evropa najlakse proguta...
...ali i evropi je vec muka od vas i od ciscenja americkog djubreta...

(Vlast)a

pre 9 godina

Eto dobrog povoda za razgovor sa rukovodstvom Kosova u korist stanovnika obe drzave.
Dobro bi bilo da je ovo i nasim celnicima jasno kao i g.Taciju.

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

Tači, lično tebi će biti najveća pretnja (ako) kad se oformi sud za ratne zločine na KiM protiv Srba.
A kvazi državi Kosovo, jeste velika pretnja Rusija, ponajviše što je pokazala kako se vraćaju otete teritorije. Ono, čak se i rimuje: Krim = KiM.

W

pre 9 godina

@Lurije

Za deset ili petanest godina EU sigurno nece biti ovakva kakva je sada. Bice podeljena u nekoliko liga ako uopste bude postojala. Srbija ce biti svakako u trecoj ligi bez punopravnog clanstva a onda ce biti pitanje d ali takvo clanstvo uopste treba Srbiji. Tako da su Tacijeve pretnje samo suplja prica, uostalom ako Srbija ne udje u EU zbog te njegove paradrzave, jos manje ce ta njegova paradrzava da udje u EU ili bilo gde drugde. Bez priznanja Srbije nema priznanja ni preostalih 5 clanica EU niti ce Kinezi ili Rusi odustai od veta u UN.

zkns

pre 9 godina

Pristupanje Srbije i Kosova EU i priznanje Kosova će biti povezano", rekao je Tači........
ako i tako bude onda ce Spanija, Grcka , Ceska morati da izadju iz EU jer nisu priznali KiM

drndzvrc

pre 9 godina

Gle gle samo ti bi da imaš velikog brata iz ledja (USA) čim je na pomolu da i Srbija ima neku zaleđinu (makar i klimavu) odmah se javljaš ....a islamski ekstremizam neću ni da komentarišem, licemer!

Milan D.

pre 9 godina

U pravu je za Ruse. Zna odakle vetar duva i odakle će doći talas promena koji će terorističku "državu" smestiti u ružnu prošlost gde joj je i mesto, za nauk. I Hitler i ostali fašisti evrospkog tla su Rusiju/SSSR smatrali pretnjom (po sebe) i za to su, kako znamo, apsolutno bili u pravu.

U pravu je doduše i u ovom delu za Srbiju, zaista ćemo uskoro priznati "državu Kosovo".

Realno

pre 9 godina

Gospodine tači, poslovica je ko čeka taj i dočeka. A ne ko sanja taj doceka.
Pretnja za zapadni balkan nije ID niti Rusija, nego već politika koju vodite. Bolje bi bilo da shvatite politiku kao ozbiljna osoba. Činjenice su tu: npr koja zemlja je posle samostalnost toliko klackala sta se tice priznanja, prijem i medjunarodne organizacije .... Vi niste niti vas priznaju kao čoveka skojim moze da se vodi kamoli da se priča o politici.

Мики

pre 9 godina

Нека прво оауди оног Албанца лојинсе попео на цркву и поломио кест, онако екстремно. До тада нека шурују са Арапима и нела дозвољавају потесте са којекаквим црним заставама итд.Косово је прсло као творевина па сад опет тражи кривце.

shimano

pre 9 godina

@ Lurije. ti si očigledno od onih koji smatraju da je EU ajfon 6,7,8.., skupe cigarete, dobra kola, sedenje u kladionicama, splavarenje i ostale bahanalije. EU nije provod već uredjenje gde se zna red, svako kršenje pravila se kažnjava bez pogovora i nema pardona. jesam za uvodjenje takvog sistema kod nas ali ne bih baš po svaku cenu trčao u tu EU, jer ćemo više dati nego dobiti. tek tako se odreći dela teritorije zarad nečega što još nije definisano je više nego naivno, ko zna čime će nas još ucenjivati tako da sve manje verujem u EU standarde. što se tiče rusa, voleli ih ili ne, moramo im skinuti kapu kako brane svoje interese, tj štite se od razbijanja zemlje. svesni su oni da je usa rešila da ih uništi, a putin nije rusija već je rusija putin.

Kralj Ibi

pre 9 godina

"Kosovari bi trebalo da dobiju slobodu da posete svoje rođake u državama EU, a pre svega trebalo bi da iskuse da Evropa nije raj", zaključio je Tači. E ova mu je dobra! Primite nas da vidimo kako se kod vas zivi, tako mi Bog nece se bunimo, ce ostanemo kod vas bez obzira sto nije raj.

acca

pre 9 godina

Dobro al neka neko pametan samo mi kaze, sta je to sto ce Srbija dobiti ulaskom u EU a da pritom prizna Kosovo?! A i bez priznanja Kosova i bez ikakvih uslova sta ce narod Srbije dobiti ulaskom u EU?!

priority #1

pre 9 godina

Pa jeste. Vučić ga je skoro i priznao. I ja imam utisak da je Putnin veći Srbin od našeg rukovodstva. Mi smo sad ortaci sa Blerom.