Utorak, 10.03.2015.

16:59

"Šta vam se ne sviđa u BG na vodi?"

"Ranije su svi pričali da je Beograd na vodi laž, a sada kada se projekat odvija, odjednom pričaju - Ovo nam se ne sviđa", kaže prvi čovek Beograda Siniša Mali.

Izvor: B92

"Šta vam se ne sviða u BG na vodi?" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

162 Komentari

Sortiraj po:

'Alo, Fejsbuk?

pre 9 godina

"Na planu su radile najpoznatije svetske firme, urađene su sve neophodne studije od saobraćajnih do infrastrukturnih, konsultovani su svi koje je trebalo konsultovati. Mi ćemo i ubuduće uključiti sve", rekao je Mali.

Posto ste radioli u Ministarstvu za privatizaciju, kao desna ruka tadasnjeg ministra za privatizaciju Aleksandra Vlahovica, verujem da Vam rec " transparentnost" u praksi nista ne znaci. Nedostatak transparentnosti u vezi sa "Projektom" je samo jedan od velikih nedostataka samog Projekta. "Najpoznatije svetske firme" je tipican pojam za skrivanje istine, generisanje nepoverenja i opravdanost sumnji u neopravdanost Projekta i nije nikakva garancija da je Projekat odrziv i dobar za prestonicu.

siroko

pre 9 godina

Ja trazim ortaka za projekat Auto put na sprat, koji bi bio izgradjen na relaciji, Aerodrom - Dusanocac. Maketa u izradi. Noseci stubovi bi bili od celika, tako da pokrecemo Zelezaru Smederevo, a i za sve zainteresovane, za pokretanje, neka se slobodno jave ... pokrenucemo i vas.

Ana

pre 9 godina

Na mestu gde ce se graditi ta visoka kula je nekad, u tursko doba, bila dzamija.
Sad se grade vrlo skupi stanovi i poslovni prostor koje ce pretezno kupovati bogati arapi.

djukavet

pre 9 godina

Ne svidja mi se to sto to nije fabrika...i sto nijedan potrosacki centar ne moze da pokrene privredu...taj sto ulaze hoce svoje pare nazad u mnogo vecem iznosu...

Proka

pre 9 godina

Ne razumem zašto se neki pitaju kome će da se proda? Pa uvek ima ko kupuje, po vašoj logici ne bi trebalo više uvoziti i praviti automobile jer ih svi imaju?

Oil Field Sahara

pre 9 godina

Taj finansijer Bgd H/2/O, je vec na nekoliko mesta pokusao da pokrene slicne investicije i nista od svega toga. Da ce ovde u rizicnu zemlju kao sto je Srbija, uloziti velike pare, oni koji su radili i ziveli u arapskim zemljama znaju, nije velika verovatnoca. Ipak ideja je odlicna i trebalo je mnogo ranije poceti rasciscavanje tog rugla od Savamale. Ako se i ne grade stanovi, koje objektivno, naradnih 20 god nema ko da kupi, odlicna je ideja da se naprave sportski tereni, parkovi, turisticki sadrzaji po neki hotel i Komerc Centri, Muzej Starih Brodova, lokomotiva itd. A stanovima ostaviti prostor za buduce vreme.

samo kažem

pre 9 godina

svi diktatori sanjaju da izgrade grad. hitlerova glavna zabava je bila da se igra sa maketom Germanie, prestolnice koju je zamislio da izgradi kada stvori državu kakvu je želeo.

кажите ми

pre 9 godina

Градоначелнике живим у Крњачи одмах преко моста ,и молим вас када тако ви и ваша странка и недодирљиви вођа обечавате све и свашта када ћу престати да живим у највећој септичкој јами у Европи.Знам да нема ништа од тога али да би се ваши гласачи радовали обећајте ништа вас не кошта.

Logic

pre 9 godina

Ne sviđa mi se vraćanje u sredinu četrdesetih prošlog veka.Ne sviđa mi se jevtina retorika o lepoti koja će zaseniti svet, delo koje će nas izbaciti u vrh...ne znam čega. Pa ipak, onda je bilo "normalno" da narodna vlast zna šta je "najbolje za narod".Narodna vlast na jednoj strani, i "reakcionari", "narodni neprijatelji"na drugoj.Čisto. A sad smo dobili lex specialis,otmeni naziv za istu otimačinu. Dobili smo prezir, nipodaštavanje, šamaranje izrazima najveći, najpoznatiji, odlučivali "svi koji je trebalo". Tajanstveni, bestelesni, ali velikih imena. Zar je moguće da se čak i Mihajlo Mitrović poklonio veličini. Mogao je samo da da svoje stručno mišljenje kao utehu, eto svi se bunili protiv onih njegovih kula, pa su ipak nazvane kapijom Beograda. Nisu, taj naziv je serviran. Zvali smo ih drugačije. Ali nije rekao da se ta kapija nikad nije otvorila kako je zamišljena. I kako je iskorišćena sada.Baš kao i Beograđanka,ili ona Inexova skalamerija. Koja su to naša preduzeća koja će učestvovati u gradnji, a ona tek što nije počela? Kad su raspisani tenderi za obezbeđivanje građevinskog materijala? Odakle dolaze te grdne hiljade radnika? A da, saznaćemo u narednoj emisiji iz ovog studija, obećano nam je. A dotle da budemo dobri i da ponavljamo "sviđa nam se".

nikola

pre 9 godina

pa umesto sto se bacaju milijarde dinara na projekat koji samo u njihovim glavama moze da bude od nacionalnog znacaja i da poboljsa ekonomsku situaciju bolje da se, kad ocigledno imamo para za razbacivanje, konacno makar uradio projekat za metro i pocela njegova gradnja. Grad je tokom radnih dana u saobracajnom kolapsu, ja se svaki dan upakivam kao sardina u prevoz da bih otisao od tacke a do b, prosto svi svetski gradovi ove velicine jedino resenje za to su nasli u izgradnji metroa. Nisam ja protiv uredjenja tog dela grada, ali sam za transparentnost u tom projektu i da se cuju sve strane a ne da se menjaju zakoni i ustav zbog neki fiktivnih investitora i da se ogromne pare pumpaju u projekat koji je od pocetka sluzio samo u propagandne svrhe.

А

pre 9 godina

Дотични господин каже да су на пројекту радиле најпознатије светске фирме али очигледно нису радиле српске фирме што је недопустиво, нити су укључени српски стручњаци као што су архитекте, правници, урбанисти, еколози, саобраћајни стручњаци, машинци итд. И поред негативних ставова стручне и опште јавности у Србији режим неодустаје од овог пројекта и одбија да да одговоре на сва стручна питања.

chist plagijat

pre 9 godina

"Ranije su svi pričali da je Beograd na vodi laž, a sada kada se projekat odvija, odjednom pričaju - Ovo nam se ne sviđa"

Zar ovo nije rekao premijer pre dan/dva..? A jeste, odlicno se secam

Milosav

pre 9 godina

Još jedan divan potez uz medijsku galamu. Pošto će tu biti puno stanova ostaje pitanje ko će tu stanovati. Kako neverujem da če u kratkom periodu Beogradjani napraviti toliko punoletne dece ostaje samo da će se pražnjenje Srbije nastaviti, samo ubrzanim tempom.
Manir novokompovanog dijaloga se širi, i ostali sa vlasti shvataju da to umeju. Zamisliš neistomišljenika, kažeš njegov stav, "neko će reći", i onda to opovrgneš snažnim argumentima. On zanemi, više ništa ne kaže. A gde je to rekao citirani?

Beograd na secesiji a ne na brutalizmu

pre 9 godina

Ne sviđa mi se što će beogradska tradicionalna arhitektura secesije, klasicizma, baroka itd. biti zamenjena neobrutalizmom, ali opet s druge strane sviđa mi što će deo starog komunističkog brutalizma nestati na tom delu. Možda bi bilo bolje da se na Novom Beogradu (arhitektsko ruglo)uradi ovaj projekat.

smor

pre 9 godina

hocete li navesti makar jedan tacan podatak o tim studijama, misterioznim kompanijama i strucnjacima?! Naravno da ne.

Beogradjani ne dozvolite da se ovo radi! Samo PROTESTOM PROTIV DIKTATURE!

e gradjani leba nemaju da jedu a vi biste fenseraj da gradite... Treba da ulazete u poljoprivredu, domacu industriju, negovanje prirode, kulture, obrazovanja i nauke.

Kakav bre turizam-urbanizam!

horor u dnu

pre 9 godina

Djilas je s jedne strane obecavao metro, a ovi s druge Beograd u vodi, sta je korisnije pitam se...a kako je glasano...Takodje, ovi mediokriteti nisu u stanju ni obicnu Slaviju da rese, a od Beograda na vodi ce (p)ostati samo ona "divna" maketa i bilbord na zeleznickoj stanici...

ivan

pre 9 godina

koji bre BG na vodi. daj te narodu pars da prezivi i prehrani porodicu. nema ulice koja nije u rupama a vi pravite novi i lepsi beograd i sto niko ne kaze narodu koliko je do sad nasih para potroseno na taj projekat i koliko je moglo ulica da se asfaltira za te pare

iskustvo uci

pre 9 godina

Znate sta, i jedni i drugi, pojavice se ugovor sa arapima. I to ce biti isti kao onaj sa Fiatom. Lopovine ste jedni i drugi. Slikovito da vam opisem u kakvoj smo situaciji. Ovo je kao kada naleti horda u neku kucu pa pokupi srebrninu, skupocen escajg, slike... Pa dodje druga tura horde kojoj je ostao parket, instalacije, vrata, prozori... I oni pokupe to. Trecoj gomili ostake su cigle, grede i crep.Ali oni i to kupe. Prepoznacete se ko je koja horda lopova.

Dule Mitrovic

pre 9 godina

"Ovo ce pokrenuti Srbiju", kaze Mali, a meni se cini bas ce biti suprotno. Procitao sam sada vidjenje Akademije Arhitekture Srbije - 40 vrhunskih i iskusnih arhitekata - i kazi jedino sto vredi - je zaustaviti sve radova odmah! Nisu nasli ni jednu dobru stvar u celom projektu, a detaljno su analizirali i zakljucili - katastrofa, Kaka Malog nije sramota?! Tesko je uopste komenterisati - zeleo bih da kazem nesto pozitivno, ali skoro je nemoguce naci bilo sta u ovom planu, maketi, "stranom investitor' i politicko-privatnim interesima. Takav projekat, a nema ni ugovora! Pa kakvi smo mi to ljudi? Sta cemo sve da dozvolima da se uradi u ovoj zemlji?

geometar iz valjeva

pre 9 godina

Ако ова странка "Летећи циркус Монти Пајтона" направи Београд на води,ја први скачем са оне џамије на главу и то у чашу.Па, ово је стварно Република Дизниленд-Банана,коме ви верујете индијанци? Зар не знате да он не инвестира ни у Дубаиу,већ приморава странце који тамо живе да се задужују и учествују у градњи града из XXV-тог века?Јао да,заборавио сам да сте најдаље били до Лептокарије и Хај Нехаја.

Danilo

pre 9 godina

ma ne mažite nam oči više! Ne treba mi metro, sredite da autobusi idu bar na 10 min i da u njih može da se uđe a da ne stojiš kao rod na jednoj nozi, ne treba mi bg na vodi, sredite fasade prelepih zgrada u centru, bar u užem centru, ne treba nam luksuz, sredite da mogu 10 metara da hodam ulicom a d(ne ugazim u g... i da vozim 1km a da mi točak ne odvali rupetina, ne trebju nam novi poslovni prostori, mali milion zgrada po centru zvrji prazno i propada, rešite privatizacije, vlasništvo... ne trebaju mi brze pruge do budimpešte, sredite da se na postojećim ide 50 na sat, nama dovoljno... ne trebaju nam strani investitori, skinite jaram sa malih i srednjih preduzeća, to će vam biti najveća investicija, kradite, to je očekivano, ali nemojte otimati

lokator

pre 9 godina

Ne svidja mi se sto je sve losije nego pre tri godine a to je zato sto mnogo kradete i sa ovim projektom hocete jos vise da ukradete a nista za narod niste ucinili.Da li ti je jasno sta nam se ne svidja?

Dejan

pre 9 godina

Ne svidja mi se vas procenat u izgradnji. Za koga pravite to? Kako mislite da gradite bez detaljnog urbanistickog plana? Znate li vi uopste sta je to?

dok vetar njise grane

pre 9 godina

Ne krivim vas Beogradjane, obicne ljude, jedva sastavljate kraj sa krajem, situacija je teska, licno se uverio u to mnogo puta...ali, ja bih ovakav projekat docekao rasirenih ruku da se kojim slucajem gradi u mom gradu. I kod nas je u planu bio slican projekat pod nazivom "Novi Niš", ali su pare najednom nestale i niko za to ne odgovara, kao po obicaju! Takodje, i projekat izgradnje najveceg akva parka sa stambenim, turistickim i poslovim objektima na Balkanu i u ovom delu Evrope je stopiran, i niko i ne prica vise o tome. Zato budite strpljivi i sacekajte da vidite sta ce biti. Mnogi bi voleli da se to u njihovim sredinama radi, gradi... Veliki i prijateljski pozdrav iz Niša, uz poziv da dodjete u moj grad da se druzimo, krkamo dobru klopu i da nam bude prijatno i lepo!:-)

harambasa

pre 9 godina

Nije da se ne sviđa ljudiima . Nego opozicija ne može da prihvati činjenicu da ova vlas ima rezultate i da samim tim njihove sanse da se vrate su jednake nuli. A realizovanje Beograda na vodi je za opoziciju isto što i potpisana smrtna presuda.

Rade

pre 9 godina

provincijalci dosli sa svih strana da nama koji smo rodjeni u Beogradu objasne sta nam fali i sta bi bilo dobro za nas...sve bih ja vas vratio u vasa sela,pa tamo pravite bajcetine na vodi,kragujevce,zitoradje,itd itd...poslednji put je ovaj grad licio na svetsku metropolu osamdesetih godina,a od tada je samo postao vasar provincijalaca,snobova,diletanata,kompleksasa,malogradjanstine,kica...ovaj "vodeni" Beograd ce samo dokazati moje tvrdnje

Moca

pre 9 godina

"Necu "Beograd na vodi" hocu posao, da zivim od svog rada"
(darko)
E bas si trol , pa jel ti nije jasno da je ovo POSAO bice potrebno puno ljudi razlicitih profila u ovom poslu ? Dosta nam je vise DS trolovanja

evita

pre 9 godina

Ma sve su oni to smislili zbog onog kafica sto je nikao, kao fol "informativni centar". A gradonacelniku bi bilo bolje da se malo pozabavi svojim poslom umesto sto zida vavilonske kule. Komunalni nered je dosegao biblijske razmere od kada je on na celu grada.

Šareniš-iš

pre 9 godina

Očistite smeće, rešite problem podzemnih voda u delovima Sebije gde se posle svake veće kiše strepi od poplava. Uradite nešto sa problemima koji stoje kao spomenici već 100 godina. Sačuvajte ono što već postoji. Očistite reku, rečne tokove... I sačuvaćete duh ovo našeg grada. Beograd u vodi već imamo.

VladimirUE

pre 9 godina

Osnovno nepostovanje urbanistickog plana, zakona i Ustava ove zemlje, dalje poklanjanje strancima najskupljeg zemljista jos i opremanje infrastrukture i izmestanje postojece o trosku gradjana da bi stranac Arapin izgradio par hotela i soping molova, dalje sto se sve radi netransparentno i daleko od ociju javnosti sto je osnov za korupciju i to velikih razmera, i jos mnogo toga ima sto bi se prigovorilo ovom projektu. Sam izgled projekta je na zadnjem mestu ali ne i nevazan, jer s pravom mnogi prigovaraju da lici kao da ce biti najveca dzamija u Evropi.

uros

pre 9 godina

'Mi unosimo zemlju a oni sredstva'... Aha, dobro, i kakva je na kraju racunica? Beograd ce biti lepsi grad! Ajde ovako- dajte vi meni dzabe zemlju u centru grada i sve dozvole a ja vam garantujem da ce to da bude bas super i lepo i da ce Beograd dobiti novi sjaj!
Kako je vama dobro, vi se super provodite dok potpuno otvoreno zavitlavate ovaj narod...

ivan78bg

pre 9 godina

Oteli ste vecinu zemljista jer restitucijom niste vracali gradjevinsko zemljiste.Onda ste doneli lex specijalis da zavrsite tu kradju.I na kraju tu zemlju sa celokupnom insfrastrukturom poklanjate arapima.I sve to prikazujete kao veliki uspeh?Pritom ne pominjete koliko ce kostati infrastruktura i koliko realno vredi to zemljiste:)Pa nisu svi ovce u ovoj drzavi ko vasi glasaci.

dd

pre 9 godina

@darko
Имењаче, како без инвестиција да запослиш људе. Овде напред имсш вест да ће Делта и Мишковић ангажовати за изградњу око 300 000 квадрата ангажовати 8 до 10 000 грађевинаца. Шта мислите колико ће њуди бити ангажовано на изградњи 1 800 000 квадрата. Ти људи ће добијати плату. Куповаће храну, одећу, обућу, намештај, белу технику и шта ти ја знам још. Спирала ће почети да се одмотава. Сектор услуга ће се развијати, пољопривреда и прерађивачка индустрија ће добити замах. Индустрија грађевинског материјала ће производити за тај и остале пројекте. Биће отварана нова радна места у многим секторима, па наћиће се нешто и за вас и многе друге.

dr

pre 9 godina

Niste valjda očekivali da vam jedan prevarant sa ukradenim doktoratom konkretno odgovara na pitanja. Poput njegovog vlasnika, koji se, osim jeftine demagogije, ničim konkretnim NIKAD nije bavio u životu, i ovaj šarlatan nas zamajava lažnom paranojom i kuknjavom kako je neko stalno bez razloga protiv njih. Daj papire na uvid, čoveče, ti si uzurpirao poziciju gradonačelnika, nama odgovaraš, mi te plaćamo da kradeš! Reci NAMA, građanima, pusti ti arhitekte.

Kritika1

pre 9 godina

Znate sta su jedine dve poziticne stvari okonprojekta? Model kako moze da se napravi kruzni tok bez semafora da ubrza saobracaj i ciscenje depoa oko Zeleznicke stanice

Mafijaska drzava

pre 9 godina

Projekat je i sarena laza i nevidjeni promasaj i nevidjena kradja. Nema nikakvog posla sa seicima. Seici su izmisljeni da bi se doneo potpuno kriminalizovani lex specijalis koji ce da posluzi za otimacinu zemlje. Kada to prodje, tu nastupaju "nasi" koji ce prigrabe tu zemlju za sebe i cao, zdravo. Gradice se nekakvi poslovni prostori kakvih vec ima na novom beogradu, trzni centri kojima tu nikako nije mesto. Samo su nastavili post-komunisticku kradju koja traje cetvrt veka.
Zamislite vi da prodate jedan stan bez ugovora nekome, a ovi krecu u ne znam kakve price o projektu od vise milijardi eura, bez ijednog papira. Eeej!!!

Kritika

pre 9 godina

Sta mi smeta (da ostavimo po strani fiktivne Arape i sl):
Karadjordjeva ulica, deo uz reku je sramota za Grad, fasade same padaju. Neko oteo prostor i sagradio neku staklenu glupost pored. Niste sposobni da resite imovinske odnose na Slaviji (Miticeva rupa i sl), potez do Cetnog trga sa obe strane, imate polu-sruseni deo od Hrama sv Save do Dlavije jer su propali investitori, polu-izgradjen a potpuno nelegalan poslovni centar-sada stambeno poslovni centar u Z Celara, nikad zavrsenu garazu kod Studentskog grada, konstrukciju napustenu u J Bulevaru... Navedoh samo ono smo minje prvo palo na pamet. To resite, pa idite dalje. Bg na vodi u predelu koji je placljen svake druge godine nije racionalan

Grunf

pre 9 godina

Razumem da je za svakog arhitektu inspiracija tako jednog ogromnog prostora koji ako ne grešim zauzima prostor od 90ha.Šta će se sve uništititi na tih 90ha o tome niko ne razmišlja.2009 godine "Grad na vodi“(svetski poznati arhitekta Danijel Libeskind) i taj projekat je gromoglasno najavljen i predstavljen od strane tadašnjih vlasti (Đilasa i Tadića) i same „Luke Beograd“ i njenih vlasnika sa rokom završetka radova 18 godina 107 hektara prostora, gradnja 2,5 miliona kvadrata, cena 5 milijardi evra.„Nova“ vizija stare ideje pod nazivom „Beograd na vodi“ rok završetka 6 godina- do 2020.- kada je, najavljen ulazak Srbije u EU, 90 hektara prostora, gradnja 1,5 miliona kvadrata prostora i cena 8 milijardi dolara vizuelno je sličan ideji i projektu „Grad na vodi“ i predstavlja plagijat,tog projekta,ali i ranije utopije i obmane zvane „Europolis“.Ovaj put kao autor projekta nije predstavljen ni jedan svetski poznat arhitekta.reba pomenuti da obe ideje imaju neke zajedničke imenitelje.Obe ideje počivaju na utopiji,obmani,zloupotrebi niza zakona i manipulacijama,osnovnim podacima (cena,prejekta,količina kvadrata itd.(Lex specijalis).Nejasno je kako početi BG na vodi a Prokop nije gotov,autobuska stanica nije gotova.Toliko nejasnoća koja su u startu utopija.Samo pitanje "Šta Vam se ne svidja u BG na vodi gubi smisao.Zar neko voli utopiju?40 godina se gradi Prokop,autobuska stanica nije ni početa pa gde će taj BG na vodi stati.Ko je autor ovog plagijat projekta?Odgovor se nameće sam.

SamoKažem

pre 9 godina

1. Prosvetari štrajkuju (Sudstvo do juče štrajkovalo),
2. Smanjene plate,
3. Povećane cene struje, gasa, hrane,...
4. Dinar slab,
5. Privatnici propadaju,
6. Čim padne kiša, ni struju ne mogu da obezbede,
8. Gradovi liče na biroe za nezaposlene,
9. ... mogu ja ovako do sutra

A DOKTOR Mali priča o Beogradu na vodi !

Neko iz mase arhitekata

pre 9 godina

Odgovor na vase pitanje dala je AAS poprilicno opsirno.
Koje najpoznatije firme su radile projekat gospodine Mali? Kome ste dali da radi ovoliki projekat i na osnovu cega? Ovo treba da bude predmet opsteg javnog konkursa, a ne neke najpoznatije firme?
Sta su vam jos rekli u AAS gospodine Mali? Sta vam je arhitekta Mitrovic jos rekao?
Izvolite odgovoriti.

aleks

pre 9 godina

Super ocistili ste, napravite park i stazice to nije ni skupo. Sto bi stranci kupovali lux nekretnine u Bg? Ako mislite da legalizujete travu, prostituciju, napravite kockarnice recite. Nema drugi razlog zbog cega bi bilo ko bio zainteresovan. Sta ce bilo ko bogat u Beogradu?

Jes vala

pre 9 godina

Smeta im sto je ociscena cela obala od rdjavog krsa i sto ce se nesto napraviti nesto u cemu nece svaki drugi srpski politicar imati lokale i stanove z dz!
(srpska posla, 10. mart 2015 17:25)

i jos im smeta sto sve radi bez nekog tamo ugovora...

jovan

pre 9 godina

Zemljište koje sa raščičćava sigurno je dobilo na vrednosti, to što se događa treba svima da bude drago, pa tamo se nije radilo ništa 35 godina i sve što je rađeno bilo je privremeno, i sad kada je država počela da rašava jedan takav problem mi treba svi da negodujemo a 75 % ljudi i nezna o kakvim problemima se radi, ja iskreno neverujem da 1300000 kvadrat moguće napraviti tako brzo i dali su oni svi potrebi, ali država je dala okvir o načinu ulaganja i to je stvarno za pohvalu.

opet ja

pre 9 godina

Ne sviđa nam se jer nigde u svetu nema ovako javnog prepuštanja gradskog jezgra prestonice u ruke privatnika. Pitajte asocijaciju arhitekata šta fali ovom projektu. Rupe sa svih strana.

profesorka

pre 9 godina

e, bg-na-v je zadnja kap ludila koja će oterati odavde i ovo zrno intelektualaca da ne bi oni iz Srbije gladovali s profesorskim džeparcem, jer se celoj državi uvodi štednja da Bg izađe na njegovu štrokavu vodurinu (dok se Srbija davi i pod vodom i pod štednjom)
pa kad vam se doseli i zadnji neoprani i krezubi Zlatiborac s džipom u oba uveta, bićete prava konkurencija Rimu, Beču, Istanbulu pogotovo :) :)

misel platini

pre 9 godina

Ziveli u vagonima i udzericama, kako li vec rece ovaj veliki covek, a sada zive u stanovima!?
Pa sto ranije nisu presli u stanove? Ko im je obezbedio stanove?

velko

pre 9 godina

Ne sviđa mi se natrensparentnost. Ne sviđa mi se što se na svakom koraku krši zakon. Ne sviđa mi se što se rešava lex specijalisom umesto referendumski. Ne sviđa mi se što Beograđani u najširem smislu nisu definisali potrebe i objekte na 100h. Ne sviđa mi se jer je projekt model kako ne treba raditi.

Srbija ce se osloboditi komunizma

pre 9 godina

hehe oznaski zbir koji je dizajnirao onu sivu depresivnu rugobu geneks kulu, usudjuje se da popuje svetskim arhitektama i njihovim radovima.
nasi zadrti levicari uporno zele da nam nametnu, kulturloloski soc realizam kao deo srpskog bica.
E NE CE BRE DA MOZE.
Ne volim ovaj rezim ali ako izguraju BNV, tjs modernu arhitekturu i boje, moja porodica ce glasati za njih.

Rke Koke

pre 9 godina

Zato sto u Srbiji nema ko da zivi u tim zgradama. Samo budala ekonommiju bazira na izgradnji stanova, a nacija odumire i para nema. Hoce li oglasi za prodaju nekretnina biti u Pristini?

Stane

pre 9 godina

Ja ne znam ko moze da veruje u ovo. Znaci nikad se ovo nece ostvarit. Zemlju ce mozda iskrciti pa prodati svojim prijateljima,rodjacima sponzorima. Dragi Srbi pogledajte koliko imate u novcaniku od kada je ova vlast iza izabrana. Kretensku demokratsku vlast je zamenila Kretensku SNS vlast. Ova vlast ce biti smenjena na sledecim izborima radi nagomilanih netesenih ekonomskih problema
Znaci Srbija ipak ide napred, nazalost boljitak nece doziveti niko od danas zivucih ljudi.

Mikajlo

pre 9 godina

Dali ste najlepse i najatraktivnije zemljiste u Bg za saku kikirikija na radost i veselje nekakvim arapskim investitorima.Da je srece da ste to zemljiste upotrebili na radost gradjana Beograda i napravili ogroman park sa komercijalnim sadrzajima koji bi bili dovoljni za odrzavanje istog.Kako ste krenuli ocekujem da je Ada Ciganlija sledeca a za njom i ratno ostrvo.

spali diplomu

pre 9 godina

1,8 mil kvadrata neka bude 10 000 automobila, bez onih koji rade tu. Gde će se parkirati? Kako će doći tu? Ne računajući one koji treba tu da dođu na posao. Kako će oni? Kojim prevozom?
Menjanje vodotoka reke zbog kule pravi problem za barže koje prolaze Savom.
Staklene grdosije na nečemu što se zove Stari Grad. Tržni centar (betonska kocka) u sred centra grada umesto kao i svuda na periferiji.

Zameram isto što i Đilasovom mostu, koji će nam? Izgradite metro više. Vučić je u svojoj kandidaturi za gradonačelnika pre desetak godina obećavao metro. Pojeo vuk magarca.

I na kraju, kada botovske vrane krenu da grakću da je to projekat koji diže ekonomiju, preporod Srbije la la la... ja vas samo pitam KAKO?
Da li u Beogradu fali poslovni prostor? Eno CK zvrji prazan, ima i parking i pogled na reku. Eno pun Novi Beograd poslovnog prostora. Šta kao svi jedva čekaju da dođu ovde samo nemaju gde? Ne dozvolite da drugi formiraju vaše mišljenje, znam da je teže kad sam moraš nešto da oceniš ali si onda svoj čovek, pošotvaće te jer imaš svoj stav, makar bio i pogrešan.

A o stanovima da ne pričamo. Zemlja koja ima negativan priraštaj iz koje godišnje ode 10 000 ljudi. Umesto da se razviju manji gradovi u regionalne centre mi sve pakujemo u Beograd. Zbog posla? Izgradite brzu prugu povežite zemlju i rasteretite beogradski pašaluk jer ćemo na kraju Srbiju svesti na to. Zašto je rimsko carstvo toliko dugo trajalo? Imali su puteve kad niko nije. Zašto je Engleska postala prva industrijska sila? Izgradili železnicu. Kako je Rusija osvojila istok, a Amerika zapad? Prugom.

Marko

pre 9 godina

Ja razumem da mrzite stranku SNS i njene clanove ali mi nije jasno da minirate nesto sto je dobra stvar. Ah taj Delta City, Usce centar itd. za te kocke od projekata niste kukali a po meni je to nesto najgore mogucesto su izgadili! Mali savet za sve vas kada se sve ovo zavrsi vi PRVO zavedite sva imena koja kazu da mrzite ovaj projekat i dajte casnu rec kada se to zavrsi da necete nogom krociti u taj deo grada. :)poz.

Le Korbizije

pre 9 godina

To sto se odvija sa ,, Beograd na vodi ,, je obicna podvala. Ustvari , bilo je bitno da se taj prostor otme i raskrci, a sada ce taj prostor nasi ,,milijarderi,, , tajkuni, politicari, i krimosi to izmedju sebe podeliti, i od pokradenih para napraviti sebi vile i kuce i eto ti novog Dedinja, samo na vodi.

Poznavalac prilika

pre 9 godina

Gospodine Mali, vrlo je prosto i jednostavno šta nam se ne sviđa na maketi Beograda Na Vodi.
Ne želimo tržne centre i stanove u centru grada. Želimo park, zoološki vrt, most, fakultet, bolnicu i slične objekte.
I prilično nam je jasno da će projekat BNV služiti da tajkuni, naši i strain, zarađuju na preprodaji kvadrata.
A o udobnosti života u gradu i razvoju Beograda i Srbije očigledno niko ne brine.
Pozdrav!

darko

pre 9 godina

Dosta vise zamajavanja! Alo, nemamo sta da jedemo, radimo za bedne i neredovne plate, spadamo medju najsiromasnije drzave u Evropi, sa najnizim platama i penzijama, i oni nam sada pricaju urbane legende. Necu "Beograd na vodi" hocu posao, da zivim od svog rada. Citava strucna javnost je otvoreno rekla da je ovo bespotreno, cak i ako nije iluzija, da to ce samo stvoriti haos u Beogradu. Mi nismo u stanju jedan obican metro da napravimo, buse stanice nam nemaju oznake, prvljavi autobusu, nemamo parking mesta, fasade otpadaju na prolaznike a oni nam pricaju o nekim kulama na vodi. Muka mi je vise, narode, cir cu dobiti.

Le Korbizije

pre 9 godina

To sto se odvija sa ,, Beograd na vodi ,, je obicna podvala. Ustvari , bilo je bitno da se taj prostor otme i raskrci, a sada ce taj prostor nasi ,,milijarderi,, , tajkuni, politicari, i krimosi to izmedju sebe podeliti, i od pokradenih para napraviti sebi vile i kuce i eto ti novog Dedinja, samo na vodi.

Harry Callahan

pre 9 godina

"Na planu su radile najpoznatije svetske firme, urađene su sve neophodne studije od saobraćajnih do infrastrukturnih, konsultovani su svi koje je trebalo konsultovati. Mi ćemo i ubuduće uključiti sve", rekao je Mali.

Bilo bi lepo da je spomenuo te najpoznatije firme, naveo bar jednu studiju, pokazao projekat bar jednog sprata jedne zgrade u tzv. BGH2O. Umesto toga, još jedna epizoda praznih priča iz kuhinje najnazadnije vlasti ikada. Jednog jutra ćemo se probuditi i pročitati da su svi pobegli iz zemlje...

crni

pre 9 godina

Ne svidja mi se sto su poslovi vec podeljeni burazerski potpunim amaterima ili generalno losim kadrovima
Cast izuzecima.
Nema struke nigde.
To mi se ne svidja.

Milan Petrovic

pre 9 godina

Da je ovaj čovek stvarno završio FON znao bi da svaki projekat ima jednu "sitnicu" a to su aktivnosti koje su vremenski ograničene. Dakle, ne postoji "biće na leto" u projektima, već bi rekao tačan datum, vreme i minut. To bi znao i da nije završio FON, a da je uradio bilo koji projekat u životu.

bbking

pre 9 godina

Zar jos neko veruje u ovaj projekat. Arapi su odustali, jer su svesni da prodaju tolike kvadrate nemaju kome. Jos se ni Belvil nije prodao, a da neko dodje na ovaj kraj sveta, pa da jos i nesto kupi, nema sanse. Jedino sto ce se desiti je da ce se iz budzeta (citaj od nasih para) izvrsiti eksproprijacij i uredjenje zemljista a zatim ce se to isto zemljiste za skupe pare na namestenim tenderima prodavati novim vlasnicima. Pola u partijsku SNS kasu, apola u dzepove gradskih i partijskih funkcionera.

mike

pre 9 godina

Dobro covek kaze... Ni beogradjanka se "kao" ne uklapa tamo gde je pa je opet bas lepa i ponosili smo se njome... Samo malo vremena za ljude koji ne preuzimaju nikakve rizike u svom zivotu ;)

bole

pre 9 godina

Gde vi zamišljate da će stati novih npr 30000 vozila? Jel se vi nekad vozite gradom? osim ako Karadjordjeva neće biti sa 6 traka i ako terazijski tunel neće biti na dva nivoa i brankova sa 6 traka i td ne vidim da ćemo se kretati kroz grad. I zbog čega je ovo u interesu gradjana? hoće cela srbija da se preseli u bg?

vule vu

pre 9 godina

Puna podrška projektu Bg na vodi. Napokon nešto moderno u bg. Samo zlonamerni mogu biti protiv ovog projekta. Sledeća je ada huja i da se konačno obale reka urede.

glomazno

pre 9 godina

Najlakse i najlepse zanimanje na svetu je biti politicar u Srbiji. Odlicno si placen, mozes da pomognes svoj svojoj rodbini i prijateljima i na kraju nema nikakve odgovornosti! To mu dodje kao neka dobro placena praksa. I cak, ako si potpuno neobrazovan imas poptuno iste uslove i status kao i oni najobrazovaniji i nemas nikakav strah od moguce greske. Mislim da ovo moze samo probuditi kreativnost kod ljudi, mozda je bas to razlog sto su ovi novi politicari u stanju da magistriraju / doktoriraju u svega par meseci - a pre toga ni za 30-40 godina nisu mogli ni srednju skolu da zavrse. Mi bre nismo ni svesni da smo svedoci jednog poptuno novog sistema, koji toliko blagotvorno utice na pojedinca da je samo pitanje vremena kada cemo poceti da zaradjujemo na tom patentu. I na kraju, ne znam ni zasto uopste pridajete vaznost sta tamo neka komora arhitekata prica o jednom tako velikom, neki bi cak rekli nebeskom projektu.

Profesionalni komentator

pre 9 godina

Karakteristicno za ovu Vlast je da je "imamo dokumenta i sve je crno na belo" samo bas danas nemaju te papire i ugovore ali evo vec za par dana ili nedelja,javnost ce sve moci da vidi,nije valjda da nam ne verujete ? I TAKO DO BESMISLA

CNC

pre 9 godina

Zašto ne upoznate javnost sa tim "studijama" ko ih je radio, šta je tačno rečeno a ne samo uopšteno u fazonu samo se opustite manje će da boli. Zašto ne odgovorite na konkretna pitanja AAS nego i to uopšteno. Kako se rešava parkiranje kad ne može da se ukopa zbog podzemnih voda, zbog čega će beogradjani tu da dolaze ima li neko pozorište, galerija ili samo tržni centar a toga ima koliko hoćeš po gradu. Uopšte nije pitanje svidjati ili ne svidjati ima konkretnih pitanja ceo niz ali nema odgovora, samo uopštena priča.

MinistarMagla

pre 9 godina

to sto je samo maketa a i bice samo maketa... mada iskteno beogradu ne stoje onakve zgrade, dovoljno je da sredite tamo one jadne fasade, okrecite zgrade i cuvamo ono sto imamo.

Arhitekta

pre 9 godina

Nije odjednom. Mi arhitekte se više od godinu dana borimo protiv ovog "projekta", organizujemo tribine gde su gostovale i kolege iz inostranstva, pišemo tekstove, deklaracije. Uputili smo nekoliko stotina primedbi na izmene GUPa, pomagali građanima oko sastavljanja istih, pokušali da učestvujem u javnoj raspravi... Nigde u medijima niko nije ništa pisao o mišljenju struke do deklaracije AAS, i kao čude se kako odjednom?!

MojeIme

pre 9 godina

O ukusima ne treba raspravljati. E sad, gospodin Mali (koji obavlja vise PLACENIH funkcija) bi trebalo da je svestan da ono protiv cega se bune strucnjaci i gradjani (a sto se veoma veoma stidljivo prenosi u medijima) nije stvar ukusa, vec stvar procedura, pa ako hocete i - postenja. Nista , ali nista nije transparentno u vezi sa Beogradom na vodi. Ne zna se apsolutno nista. Pametnom je dovoljno i sto se stalno odlaze pocetak gradnje, sto premijer ne ume u dva uzastopna intervuja da kaze koliko je TACNO objekata uklonjeno itd itd... Stvar je, dakle, ista kao sa FIAT-om (Dinkic, kome je premijer obecavao zatvor je inace potpuno bezbedan u Sberbanci). Gospodine Mali, nije dovoljno da neko Vama blizak otvori kafanu i da se to oznaci kao pocetak gradnje bilo cega. Nije dovoljno da Vi kazete da Vama nije jasno kome se sta tu ne svidja. Vi ste gradonacelnik, Vi MORATE da gradjanima date odgovore na SVA pitanja, pa cak i ona u vezi sa ukusom, jer Vas gradjani placaju iz SVOG dzepa (iako Vi ne zivite od toga, stvar je licne odgovornosti i kucnog vaspitanja da se prema gradjanima odnosite sa postovanjem). Dakle, da ponovim: nije do ukusa, do postenja je. A kad smo vec kod postenja, da je Vucic za mene na sva zvona pricao kako necu biti kandidat za gradonacelnika, pa me kandiduje za to mesto, iz moralnih razloga ne bih to prihvatio. Mogu samo da zakljucim da ni Vi, a ni on, nemate trunke morala (mada za njega to znamo jos iz '90ih godina XX veka). Prijatno.

4 banane = 4 ocila

pre 9 godina

To su bajke za naivne.

Neka Mali odogovori na ovo:

1. Kome cete prodati 2 miliona kvadrata kad ni postojece kvadrate nema ko da kupi? Lokali i stanovi u strogom centru zvrje przni godinama.

2. Ako ce navodno Arapi da ih kupe, neka kaze gde ce onda biti dzamije?

3.I da li ce obicni smrtnici imati pristup u sve delove Beograda na vodi, ili ce postojati 'zabranjeni grad'za bogate Arape?

sasha

pre 9 godina

Poštujem voditeljku, ali gde su ovde kontra pitanja? Gde je pitanje o tim navodnim studijama koje postoje? Gde je odgovor na to zašto su kule i stanovi isped parka i šetališta? Gde je odgovor na to da je promotivni štand u stvari obična kafana? Gde je odgovor zašto javnost nije više upoznata? Gde je odgovor zašto nije bilo konkursa? Gde je odgovor šta će biti sa tim stanovima jer to niko ne može i neće da kupi...

Milutin

pre 9 godina

Kada ssu sigurni u tudju pricu o Beogradu na vodi sto onda donose njihov zakon po skracenom postupku lisen svih tudjih misljenja, sugestija, predloga i mana. Zasto se nepita struka i nauka nego neuki glumci jos manje politicari Vucic i njegova klika. Srbija od toga nema nista nijedno radno mesto, prihod a kamoli proizvodnju koja nosi svaku drzavu.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Vidi se da je mali, pardon Mali. Kakav ekonomski bum mogu da donesu objekti ovakvog tipa u zemlji cija je privreda na izdisaju. Nije Beograd isto sto i Singapur ili Dubai, Hong Kong i drugi finansijski centri. Nama prvo trebaju fabrike i farme pa tek onda ove staklene zgrade za banke i upravne zgrade velikih proizvodnih i finansijskih korpiracija. Ovako bice videla zaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu.

ZokyNBGD

pre 9 godina

opet se sami pojavljuju u emisijama i guslaju istu priču...
ako ste tako samouvereni dajte neki okrugli sto barem da se sučele mišljenja, a ne ovako da vi prenosite šta su oponenti rekli, ništa vam ne verujemo.
Ajde fino dve-tri emisije uz prisustvo relevantnih stručnjaka za i protiv, pa da izvagamo.
A zašto niko neće da objasni da će nas boga oca koštati uređenje lokacije, izmeštanje svih sadržaja itd. To neće da kažu, neće to nikakav investitor da radi, mi moramo, a to košta previše za nas ovako siromašne.
I nije tačno da je struka konsultovana, ako u struku ne ubrajaju politički postavljene direktore Urb. zavoda, i gradskog arhitektu.

pustite na TV prave stručnjake, čega se plašite???

hey razume

pre 9 godina

Ne ne i ne
pre svega treba da znaš da nemaš pojma o gradnji grada jer si politicka marioneta.
dalje, grad se ne gradi tako izuzev u kazahstanu i tvojoj arabiji...
lično sam radio sa najvećim svetskim arhitektama na objektima od svetskog značaja po svetu !!! dakle, da znaš da se obracas ljudima koji su za tebe šampioni i da ne lupetas sa sarlatanima i developerima koji obrcu politički novac i promovišu kvazi projekte !
sdakle, tišina i pusti onima koji to rade da rade svoj posao.
niko nije ljubomoran nego nemate pojma, kič je projekat i nije ni P od projekta pre svega, ne znate šta su studije o gradu uopšte i proizvod vam je polupismen !

Moca

pre 9 godina

Super, uklonite olupine i udžerice, ali pobogu nemojte umesto njih praviti ahitektonsku egzibiciju koja će u Beogradu izgledati kao na piletu s*se. Šta nas briga što je rizik prodaje stanova samo na stranom investitoru, njemu sve najbolje ali ne želimo da od tog dela grada pravimo bilo šta tek da bi se reklo da smo nešto napravili.

NokiJa

pre 9 godina

Stav udruzenja arhitekata je smesan.Presmesan!
Zamislite da je neko rekao da se na Menhetnu prave parkovi i setalista?
Ideja Europolis,"Bg na h20", "spustanje na reke", ma nazovite kako god hocete ali to je SJAJAN PROJEKAT!
Naravno, treba da se uradi studija: koliko nam je poslovnog i elitnog stambenog prostora potrebno? Koliko trznih centara? Kako ce se uraditi infrastruktura, kakve ce biti ulice, gde ce prolaziti tramvaji i gde ce biti parking?
I ono sto je najbitnije da se sve uradi transparentno!
Da se raspisu konkursi, jer je to jedini nacin. Ne postoji u Srbiji dovoljno jak investitor, tako da potpuno podrzavam pozivanje stranaca, ali ne po burazerskim sistemima. Ne bez prava na javnu raspravu.
Ne valja ovo sto radi SNS, ali kritika opozicije je smesna.
Slicna situacija je bila sa moston na Adi, da nam je trebao most - trebao je!
Ali nije nam trebao onakav most i SIGURNO nam nisu trebale pristupne saobracjanice u vazduhu u duzini od 4km.

srpska posla

pre 9 godina

Smeta im sto je ociscena cela obala od rdjavog krsa i sto ce se nesto napraviti nesto u cemu nece svaki drugi srpski politicar imati lokale i stanove z dz!

dr011

pre 9 godina

ne sviđa nam se što udruženje arhitekata ima negativan stav! ne sviđa nam se što se ne ulaže u privredu! ne sviđa nam se što se ne ulaže u metro!

gremlin

pre 9 godina

Ajmo malo LOGIKE...pad standarda,pad kupovne moći,poskupljenja...otpuštanja,i na sve to neko će da gradi MILION I PO KVADRATA...za šta?!koga?!za seika...i Vodju,molim nekog bota,da odgovori...iole smisleno...

\|/

pre 9 godina

Ne svidja mi se to, sto kad bude unisteno nekoliko objekata bilo od strane vode ili cega vec (sto su vam i rekle arhitekte), uzecete tim bogatasima da sanirate od novca poreskih obveznika, a ne od njihovog.

Beogradjanka

pre 9 godina

Trebalo je pre svega na referendumu pitati gradjane Beograda sta oni zele. Zatim to je stari deo grada, koji imaju sve prestonice i koji je samo trebalo srediti i zastititi. Zamislite kako bi izgledalo kada bi se samo okrecile fasade na zgradama i kada bi se izmestila autobuska i zeleznicka stanica(sto je odavno planirano), kada bi se ocistio kej na Savi i uredili parkovi. To je ono sto ovom gradu treba. Drugo, gledano sa Novog Beograda izgubice se stepenasta struktura starog grada i sve sto je tu bilo lepo zaklonice svemirske i plastificirane kule. Ako je nesto tako trebalo graditit trebalo je to raditi sa novobeogradske strane reke, ionako se lepo taj deo zove Novi Beograd pa mu i prilici projekat buducnosti. A da ne pricamo gospodine gradonacelnice, da ste ASA kontaktirali kao i sto ste sami rekli pre samo neki dan kada se ista i pobunila.

YNWA

pre 9 godina

A sta se to odvija?
Prvo neka krene nesto da se radi, pa onda pocni da pricas!
Ocistili malo deo oko zeleznicke, a pricaju kao da je projekat u zavrsnoj fazi.

Angel

pre 9 godina

"Ne preuzima Beograd nikakvu obavezu oko prodaje stanova. Ceo rizik preuzima investitor. Mi unosimo čistu zemlju, a oni sredstva za 1,8 miliona kvadrata. Radi se na oko 100 hektara zemljišta, o najlepšem delu Beograda, a cilj je da vratimo svetlo u taj deo grada, da sklonimo udžerice, parkirane vagone i stvorimo novu sliku"
Dakle, mi njima damo nasih 100 hektara u najlepsem delu Beograda, a oni tu izgrade svoje kvadrate tako da je na njima i rizik prodaje.
Odlicna racunica, sigurna investicija, umece na delu, kvalitet na nivou.

DOSTA JE BILO!

4 banane = 4 ocila

pre 9 godina

To su bajke za naivne.

Neka Mali odogovori na ovo:

1. Kome cete prodati 2 miliona kvadrata kad ni postojece kvadrate nema ko da kupi? Lokali i stanovi u strogom centru zvrje przni godinama.

2. Ako ce navodno Arapi da ih kupe, neka kaze gde ce onda biti dzamije?

3.I da li ce obicni smrtnici imati pristup u sve delove Beograda na vodi, ili ce postojati 'zabranjeni grad'za bogate Arape?

hey razume

pre 9 godina

Ne ne i ne
pre svega treba da znaš da nemaš pojma o gradnji grada jer si politicka marioneta.
dalje, grad se ne gradi tako izuzev u kazahstanu i tvojoj arabiji...
lično sam radio sa najvećim svetskim arhitektama na objektima od svetskog značaja po svetu !!! dakle, da znaš da se obracas ljudima koji su za tebe šampioni i da ne lupetas sa sarlatanima i developerima koji obrcu politički novac i promovišu kvazi projekte !
sdakle, tišina i pusti onima koji to rade da rade svoj posao.
niko nije ljubomoran nego nemate pojma, kič je projekat i nije ni P od projekta pre svega, ne znate šta su studije o gradu uopšte i proizvod vam je polupismen !

gremlin

pre 9 godina

Ajmo malo LOGIKE...pad standarda,pad kupovne moći,poskupljenja...otpuštanja,i na sve to neko će da gradi MILION I PO KVADRATA...za šta?!koga?!za seika...i Vodju,molim nekog bota,da odgovori...iole smisleno...

Arhitekta

pre 9 godina

Nije odjednom. Mi arhitekte se više od godinu dana borimo protiv ovog "projekta", organizujemo tribine gde su gostovale i kolege iz inostranstva, pišemo tekstove, deklaracije. Uputili smo nekoliko stotina primedbi na izmene GUPa, pomagali građanima oko sastavljanja istih, pokušali da učestvujem u javnoj raspravi... Nigde u medijima niko nije ništa pisao o mišljenju struke do deklaracije AAS, i kao čude se kako odjednom?!

SamoKažem

pre 9 godina

1. Prosvetari štrajkuju (Sudstvo do juče štrajkovalo),
2. Smanjene plate,
3. Povećane cene struje, gasa, hrane,...
4. Dinar slab,
5. Privatnici propadaju,
6. Čim padne kiša, ni struju ne mogu da obezbede,
8. Gradovi liče na biroe za nezaposlene,
9. ... mogu ja ovako do sutra

A DOKTOR Mali priča o Beogradu na vodi !

Angel

pre 9 godina

"Ne preuzima Beograd nikakvu obavezu oko prodaje stanova. Ceo rizik preuzima investitor. Mi unosimo čistu zemlju, a oni sredstva za 1,8 miliona kvadrata. Radi se na oko 100 hektara zemljišta, o najlepšem delu Beograda, a cilj je da vratimo svetlo u taj deo grada, da sklonimo udžerice, parkirane vagone i stvorimo novu sliku"
Dakle, mi njima damo nasih 100 hektara u najlepsem delu Beograda, a oni tu izgrade svoje kvadrate tako da je na njima i rizik prodaje.
Odlicna racunica, sigurna investicija, umece na delu, kvalitet na nivou.

DOSTA JE BILO!

Kralj Ibi

pre 9 godina

Vidi se da je mali, pardon Mali. Kakav ekonomski bum mogu da donesu objekti ovakvog tipa u zemlji cija je privreda na izdisaju. Nije Beograd isto sto i Singapur ili Dubai, Hong Kong i drugi finansijski centri. Nama prvo trebaju fabrike i farme pa tek onda ove staklene zgrade za banke i upravne zgrade velikih proizvodnih i finansijskih korpiracija. Ovako bice videla zaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu.

darko

pre 9 godina

Dosta vise zamajavanja! Alo, nemamo sta da jedemo, radimo za bedne i neredovne plate, spadamo medju najsiromasnije drzave u Evropi, sa najnizim platama i penzijama, i oni nam sada pricaju urbane legende. Necu "Beograd na vodi" hocu posao, da zivim od svog rada. Citava strucna javnost je otvoreno rekla da je ovo bespotreno, cak i ako nije iluzija, da to ce samo stvoriti haos u Beogradu. Mi nismo u stanju jedan obican metro da napravimo, buse stanice nam nemaju oznake, prvljavi autobusu, nemamo parking mesta, fasade otpadaju na prolaznike a oni nam pricaju o nekim kulama na vodi. Muka mi je vise, narode, cir cu dobiti.

ZokyNBGD

pre 9 godina

opet se sami pojavljuju u emisijama i guslaju istu priču...
ako ste tako samouvereni dajte neki okrugli sto barem da se sučele mišljenja, a ne ovako da vi prenosite šta su oponenti rekli, ništa vam ne verujemo.
Ajde fino dve-tri emisije uz prisustvo relevantnih stručnjaka za i protiv, pa da izvagamo.
A zašto niko neće da objasni da će nas boga oca koštati uređenje lokacije, izmeštanje svih sadržaja itd. To neće da kažu, neće to nikakav investitor da radi, mi moramo, a to košta previše za nas ovako siromašne.
I nije tačno da je struka konsultovana, ako u struku ne ubrajaju politički postavljene direktore Urb. zavoda, i gradskog arhitektu.

pustite na TV prave stručnjake, čega se plašite???

dr011

pre 9 godina

ne sviđa nam se što udruženje arhitekata ima negativan stav! ne sviđa nam se što se ne ulaže u privredu! ne sviđa nam se što se ne ulaže u metro!

Profesionalni komentator

pre 9 godina

Karakteristicno za ovu Vlast je da je "imamo dokumenta i sve je crno na belo" samo bas danas nemaju te papire i ugovore ali evo vec za par dana ili nedelja,javnost ce sve moci da vidi,nije valjda da nam ne verujete ? I TAKO DO BESMISLA

MojeIme

pre 9 godina

O ukusima ne treba raspravljati. E sad, gospodin Mali (koji obavlja vise PLACENIH funkcija) bi trebalo da je svestan da ono protiv cega se bune strucnjaci i gradjani (a sto se veoma veoma stidljivo prenosi u medijima) nije stvar ukusa, vec stvar procedura, pa ako hocete i - postenja. Nista , ali nista nije transparentno u vezi sa Beogradom na vodi. Ne zna se apsolutno nista. Pametnom je dovoljno i sto se stalno odlaze pocetak gradnje, sto premijer ne ume u dva uzastopna intervuja da kaze koliko je TACNO objekata uklonjeno itd itd... Stvar je, dakle, ista kao sa FIAT-om (Dinkic, kome je premijer obecavao zatvor je inace potpuno bezbedan u Sberbanci). Gospodine Mali, nije dovoljno da neko Vama blizak otvori kafanu i da se to oznaci kao pocetak gradnje bilo cega. Nije dovoljno da Vi kazete da Vama nije jasno kome se sta tu ne svidja. Vi ste gradonacelnik, Vi MORATE da gradjanima date odgovore na SVA pitanja, pa cak i ona u vezi sa ukusom, jer Vas gradjani placaju iz SVOG dzepa (iako Vi ne zivite od toga, stvar je licne odgovornosti i kucnog vaspitanja da se prema gradjanima odnosite sa postovanjem). Dakle, da ponovim: nije do ukusa, do postenja je. A kad smo vec kod postenja, da je Vucic za mene na sva zvona pricao kako necu biti kandidat za gradonacelnika, pa me kandiduje za to mesto, iz moralnih razloga ne bih to prihvatio. Mogu samo da zakljucim da ni Vi, a ni on, nemate trunke morala (mada za njega to znamo jos iz '90ih godina XX veka). Prijatno.

dd

pre 9 godina

@darko
Имењаче, како без инвестиција да запослиш људе. Овде напред имсш вест да ће Делта и Мишковић ангажовати за изградњу око 300 000 квадрата ангажовати 8 до 10 000 грађевинаца. Шта мислите колико ће њуди бити ангажовано на изградњи 1 800 000 квадрата. Ти људи ће добијати плату. Куповаће храну, одећу, обућу, намештај, белу технику и шта ти ја знам још. Спирала ће почети да се одмотава. Сектор услуга ће се развијати, пољопривреда и прерађивачка индустрија ће добити замах. Индустрија грађевинског материјала ће производити за тај и остале пројекте. Биће отварана нова радна места у многим секторима, па наћиће се нешто и за вас и многе друге.

spali diplomu

pre 9 godina

1,8 mil kvadrata neka bude 10 000 automobila, bez onih koji rade tu. Gde će se parkirati? Kako će doći tu? Ne računajući one koji treba tu da dođu na posao. Kako će oni? Kojim prevozom?
Menjanje vodotoka reke zbog kule pravi problem za barže koje prolaze Savom.
Staklene grdosije na nečemu što se zove Stari Grad. Tržni centar (betonska kocka) u sred centra grada umesto kao i svuda na periferiji.

Zameram isto što i Đilasovom mostu, koji će nam? Izgradite metro više. Vučić je u svojoj kandidaturi za gradonačelnika pre desetak godina obećavao metro. Pojeo vuk magarca.

I na kraju, kada botovske vrane krenu da grakću da je to projekat koji diže ekonomiju, preporod Srbije la la la... ja vas samo pitam KAKO?
Da li u Beogradu fali poslovni prostor? Eno CK zvrji prazan, ima i parking i pogled na reku. Eno pun Novi Beograd poslovnog prostora. Šta kao svi jedva čekaju da dođu ovde samo nemaju gde? Ne dozvolite da drugi formiraju vaše mišljenje, znam da je teže kad sam moraš nešto da oceniš ali si onda svoj čovek, pošotvaće te jer imaš svoj stav, makar bio i pogrešan.

A o stanovima da ne pričamo. Zemlja koja ima negativan priraštaj iz koje godišnje ode 10 000 ljudi. Umesto da se razviju manji gradovi u regionalne centre mi sve pakujemo u Beograd. Zbog posla? Izgradite brzu prugu povežite zemlju i rasteretite beogradski pašaluk jer ćemo na kraju Srbiju svesti na to. Zašto je rimsko carstvo toliko dugo trajalo? Imali su puteve kad niko nije. Zašto je Engleska postala prva industrijska sila? Izgradili železnicu. Kako je Rusija osvojila istok, a Amerika zapad? Prugom.

uros

pre 9 godina

'Mi unosimo zemlju a oni sredstva'... Aha, dobro, i kakva je na kraju racunica? Beograd ce biti lepsi grad! Ajde ovako- dajte vi meni dzabe zemlju u centru grada i sve dozvole a ja vam garantujem da ce to da bude bas super i lepo i da ce Beograd dobiti novi sjaj!
Kako je vama dobro, vi se super provodite dok potpuno otvoreno zavitlavate ovaj narod...

Milan Petrovic

pre 9 godina

Da je ovaj čovek stvarno završio FON znao bi da svaki projekat ima jednu "sitnicu" a to su aktivnosti koje su vremenski ograničene. Dakle, ne postoji "biće na leto" u projektima, već bi rekao tačan datum, vreme i minut. To bi znao i da nije završio FON, a da je uradio bilo koji projekat u životu.

Mafijaska drzava

pre 9 godina

Projekat je i sarena laza i nevidjeni promasaj i nevidjena kradja. Nema nikakvog posla sa seicima. Seici su izmisljeni da bi se doneo potpuno kriminalizovani lex specijalis koji ce da posluzi za otimacinu zemlje. Kada to prodje, tu nastupaju "nasi" koji ce prigrabe tu zemlju za sebe i cao, zdravo. Gradice se nekakvi poslovni prostori kakvih vec ima na novom beogradu, trzni centri kojima tu nikako nije mesto. Samo su nastavili post-komunisticku kradju koja traje cetvrt veka.
Zamislite vi da prodate jedan stan bez ugovora nekome, a ovi krecu u ne znam kakve price o projektu od vise milijardi eura, bez ijednog papira. Eeej!!!

Harry Callahan

pre 9 godina

"Na planu su radile najpoznatije svetske firme, urađene su sve neophodne studije od saobraćajnih do infrastrukturnih, konsultovani su svi koje je trebalo konsultovati. Mi ćemo i ubuduće uključiti sve", rekao je Mali.

Bilo bi lepo da je spomenuo te najpoznatije firme, naveo bar jednu studiju, pokazao projekat bar jednog sprata jedne zgrade u tzv. BGH2O. Umesto toga, još jedna epizoda praznih priča iz kuhinje najnazadnije vlasti ikada. Jednog jutra ćemo se probuditi i pročitati da su svi pobegli iz zemlje...

sasha

pre 9 godina

Poštujem voditeljku, ali gde su ovde kontra pitanja? Gde je pitanje o tim navodnim studijama koje postoje? Gde je odgovor na to zašto su kule i stanovi isped parka i šetališta? Gde je odgovor na to da je promotivni štand u stvari obična kafana? Gde je odgovor zašto javnost nije više upoznata? Gde je odgovor zašto nije bilo konkursa? Gde je odgovor šta će biti sa tim stanovima jer to niko ne može i neće da kupi...

dr

pre 9 godina

Niste valjda očekivali da vam jedan prevarant sa ukradenim doktoratom konkretno odgovara na pitanja. Poput njegovog vlasnika, koji se, osim jeftine demagogije, ničim konkretnim NIKAD nije bavio u životu, i ovaj šarlatan nas zamajava lažnom paranojom i kuknjavom kako je neko stalno bez razloga protiv njih. Daj papire na uvid, čoveče, ti si uzurpirao poziciju gradonačelnika, nama odgovaraš, mi te plaćamo da kradeš! Reci NAMA, građanima, pusti ti arhitekte.

Moca

pre 9 godina

Super, uklonite olupine i udžerice, ali pobogu nemojte umesto njih praviti ahitektonsku egzibiciju koja će u Beogradu izgledati kao na piletu s*se. Šta nas briga što je rizik prodaje stanova samo na stranom investitoru, njemu sve najbolje ali ne želimo da od tog dela grada pravimo bilo šta tek da bi se reklo da smo nešto napravili.

ivan78bg

pre 9 godina

Oteli ste vecinu zemljista jer restitucijom niste vracali gradjevinsko zemljiste.Onda ste doneli lex specijalis da zavrsite tu kradju.I na kraju tu zemlju sa celokupnom insfrastrukturom poklanjate arapima.I sve to prikazujete kao veliki uspeh?Pritom ne pominjete koliko ce kostati infrastruktura i koliko realno vredi to zemljiste:)Pa nisu svi ovce u ovoj drzavi ko vasi glasaci.

jovan

pre 9 godina

Zemljište koje sa raščičćava sigurno je dobilo na vrednosti, to što se događa treba svima da bude drago, pa tamo se nije radilo ništa 35 godina i sve što je rađeno bilo je privremeno, i sad kada je država počela da rašava jedan takav problem mi treba svi da negodujemo a 75 % ljudi i nezna o kakvim problemima se radi, ja iskreno neverujem da 1300000 kvadrat moguće napraviti tako brzo i dali su oni svi potrebi, ali država je dala okvir o načinu ulaganja i to je stvarno za pohvalu.

Rke Koke

pre 9 godina

Zato sto u Srbiji nema ko da zivi u tim zgradama. Samo budala ekonommiju bazira na izgradnji stanova, a nacija odumire i para nema. Hoce li oglasi za prodaju nekretnina biti u Pristini?

MinistarMagla

pre 9 godina

to sto je samo maketa a i bice samo maketa... mada iskteno beogradu ne stoje onakve zgrade, dovoljno je da sredite tamo one jadne fasade, okrecite zgrade i cuvamo ono sto imamo.

VladimirUE

pre 9 godina

Osnovno nepostovanje urbanistickog plana, zakona i Ustava ove zemlje, dalje poklanjanje strancima najskupljeg zemljista jos i opremanje infrastrukture i izmestanje postojece o trosku gradjana da bi stranac Arapin izgradio par hotela i soping molova, dalje sto se sve radi netransparentno i daleko od ociju javnosti sto je osnov za korupciju i to velikih razmera, i jos mnogo toga ima sto bi se prigovorilo ovom projektu. Sam izgled projekta je na zadnjem mestu ali ne i nevazan, jer s pravom mnogi prigovaraju da lici kao da ce biti najveca dzamija u Evropi.

Beogradjanka

pre 9 godina

Trebalo je pre svega na referendumu pitati gradjane Beograda sta oni zele. Zatim to je stari deo grada, koji imaju sve prestonice i koji je samo trebalo srediti i zastititi. Zamislite kako bi izgledalo kada bi se samo okrecile fasade na zgradama i kada bi se izmestila autobuska i zeleznicka stanica(sto je odavno planirano), kada bi se ocistio kej na Savi i uredili parkovi. To je ono sto ovom gradu treba. Drugo, gledano sa Novog Beograda izgubice se stepenasta struktura starog grada i sve sto je tu bilo lepo zaklonice svemirske i plastificirane kule. Ako je nesto tako trebalo graditit trebalo je to raditi sa novobeogradske strane reke, ionako se lepo taj deo zove Novi Beograd pa mu i prilici projekat buducnosti. A da ne pricamo gospodine gradonacelnice, da ste ASA kontaktirali kao i sto ste sami rekli pre samo neki dan kada se ista i pobunila.

CNC

pre 9 godina

Zašto ne upoznate javnost sa tim "studijama" ko ih je radio, šta je tačno rečeno a ne samo uopšteno u fazonu samo se opustite manje će da boli. Zašto ne odgovorite na konkretna pitanja AAS nego i to uopšteno. Kako se rešava parkiranje kad ne može da se ukopa zbog podzemnih voda, zbog čega će beogradjani tu da dolaze ima li neko pozorište, galerija ili samo tržni centar a toga ima koliko hoćeš po gradu. Uopšte nije pitanje svidjati ili ne svidjati ima konkretnih pitanja ceo niz ali nema odgovora, samo uopštena priča.

Moca

pre 9 godina

"Necu "Beograd na vodi" hocu posao, da zivim od svog rada"
(darko)
E bas si trol , pa jel ti nije jasno da je ovo POSAO bice potrebno puno ljudi razlicitih profila u ovom poslu ? Dosta nam je vise DS trolovanja

bole

pre 9 godina

Gde vi zamišljate da će stati novih npr 30000 vozila? Jel se vi nekad vozite gradom? osim ako Karadjordjeva neće biti sa 6 traka i ako terazijski tunel neće biti na dva nivoa i brankova sa 6 traka i td ne vidim da ćemo se kretati kroz grad. I zbog čega je ovo u interesu gradjana? hoće cela srbija da se preseli u bg?

YNWA

pre 9 godina

A sta se to odvija?
Prvo neka krene nesto da se radi, pa onda pocni da pricas!
Ocistili malo deo oko zeleznicke, a pricaju kao da je projekat u zavrsnoj fazi.

Neko iz mase arhitekata

pre 9 godina

Odgovor na vase pitanje dala je AAS poprilicno opsirno.
Koje najpoznatije firme su radile projekat gospodine Mali? Kome ste dali da radi ovoliki projekat i na osnovu cega? Ovo treba da bude predmet opsteg javnog konkursa, a ne neke najpoznatije firme?
Sta su vam jos rekli u AAS gospodine Mali? Sta vam je arhitekta Mitrovic jos rekao?
Izvolite odgovoriti.

Poznavalac prilika

pre 9 godina

Gospodine Mali, vrlo je prosto i jednostavno šta nam se ne sviđa na maketi Beograda Na Vodi.
Ne želimo tržne centre i stanove u centru grada. Želimo park, zoološki vrt, most, fakultet, bolnicu i slične objekte.
I prilično nam je jasno da će projekat BNV služiti da tajkuni, naši i strain, zarađuju na preprodaji kvadrata.
A o udobnosti života u gradu i razvoju Beograda i Srbije očigledno niko ne brine.
Pozdrav!

evita

pre 9 godina

Ma sve su oni to smislili zbog onog kafica sto je nikao, kao fol "informativni centar". A gradonacelniku bi bilo bolje da se malo pozabavi svojim poslom umesto sto zida vavilonske kule. Komunalni nered je dosegao biblijske razmere od kada je on na celu grada.

iskustvo uci

pre 9 godina

Znate sta, i jedni i drugi, pojavice se ugovor sa arapima. I to ce biti isti kao onaj sa Fiatom. Lopovine ste jedni i drugi. Slikovito da vam opisem u kakvoj smo situaciji. Ovo je kao kada naleti horda u neku kucu pa pokupi srebrninu, skupocen escajg, slike... Pa dodje druga tura horde kojoj je ostao parket, instalacije, vrata, prozori... I oni pokupe to. Trecoj gomili ostake su cigle, grede i crep.Ali oni i to kupe. Prepoznacete se ko je koja horda lopova.

bbking

pre 9 godina

Zar jos neko veruje u ovaj projekat. Arapi su odustali, jer su svesni da prodaju tolike kvadrate nemaju kome. Jos se ni Belvil nije prodao, a da neko dodje na ovaj kraj sveta, pa da jos i nesto kupi, nema sanse. Jedino sto ce se desiti je da ce se iz budzeta (citaj od nasih para) izvrsiti eksproprijacij i uredjenje zemljista a zatim ce se to isto zemljiste za skupe pare na namestenim tenderima prodavati novim vlasnicima. Pola u partijsku SNS kasu, apola u dzepove gradskih i partijskih funkcionera.

opet ja

pre 9 godina

Ne sviđa nam se jer nigde u svetu nema ovako javnog prepuštanja gradskog jezgra prestonice u ruke privatnika. Pitajte asocijaciju arhitekata šta fali ovom projektu. Rupe sa svih strana.

ivan

pre 9 godina

koji bre BG na vodi. daj te narodu pars da prezivi i prehrani porodicu. nema ulice koja nije u rupama a vi pravite novi i lepsi beograd i sto niko ne kaze narodu koliko je do sad nasih para potroseno na taj projekat i koliko je moglo ulica da se asfaltira za te pare

glomazno

pre 9 godina

Najlakse i najlepse zanimanje na svetu je biti politicar u Srbiji. Odlicno si placen, mozes da pomognes svoj svojoj rodbini i prijateljima i na kraju nema nikakve odgovornosti! To mu dodje kao neka dobro placena praksa. I cak, ako si potpuno neobrazovan imas poptuno iste uslove i status kao i oni najobrazovaniji i nemas nikakav strah od moguce greske. Mislim da ovo moze samo probuditi kreativnost kod ljudi, mozda je bas to razlog sto su ovi novi politicari u stanju da magistriraju / doktoriraju u svega par meseci - a pre toga ni za 30-40 godina nisu mogli ni srednju skolu da zavrse. Mi bre nismo ni svesni da smo svedoci jednog poptuno novog sistema, koji toliko blagotvorno utice na pojedinca da je samo pitanje vremena kada cemo poceti da zaradjujemo na tom patentu. I na kraju, ne znam ni zasto uopste pridajete vaznost sta tamo neka komora arhitekata prica o jednom tako velikom, neki bi cak rekli nebeskom projektu.

geometar iz valjeva

pre 9 godina

Ако ова странка "Летећи циркус Монти Пајтона" направи Београд на води,ја први скачем са оне џамије на главу и то у чашу.Па, ово је стварно Република Дизниленд-Банана,коме ви верујете индијанци? Зар не знате да он не инвестира ни у Дубаиу,већ приморава странце који тамо живе да се задужују и учествују у градњи града из XXV-тог века?Јао да,заборавио сам да сте најдаље били до Лептокарије и Хај Нехаја.

Kritika

pre 9 godina

Sta mi smeta (da ostavimo po strani fiktivne Arape i sl):
Karadjordjeva ulica, deo uz reku je sramota za Grad, fasade same padaju. Neko oteo prostor i sagradio neku staklenu glupost pored. Niste sposobni da resite imovinske odnose na Slaviji (Miticeva rupa i sl), potez do Cetnog trga sa obe strane, imate polu-sruseni deo od Hrama sv Save do Dlavije jer su propali investitori, polu-izgradjen a potpuno nelegalan poslovni centar-sada stambeno poslovni centar u Z Celara, nikad zavrsenu garazu kod Studentskog grada, konstrukciju napustenu u J Bulevaru... Navedoh samo ono smo minje prvo palo na pamet. To resite, pa idite dalje. Bg na vodi u predelu koji je placljen svake druge godine nije racionalan

aleks

pre 9 godina

Super ocistili ste, napravite park i stazice to nije ni skupo. Sto bi stranci kupovali lux nekretnine u Bg? Ako mislite da legalizujete travu, prostituciju, napravite kockarnice recite. Nema drugi razlog zbog cega bi bilo ko bio zainteresovan. Sta ce bilo ko bogat u Beogradu?

Rade

pre 9 godina

provincijalci dosli sa svih strana da nama koji smo rodjeni u Beogradu objasne sta nam fali i sta bi bilo dobro za nas...sve bih ja vas vratio u vasa sela,pa tamo pravite bajcetine na vodi,kragujevce,zitoradje,itd itd...poslednji put je ovaj grad licio na svetsku metropolu osamdesetih godina,a od tada je samo postao vasar provincijalaca,snobova,diletanata,kompleksasa,malogradjanstine,kica...ovaj "vodeni" Beograd ce samo dokazati moje tvrdnje

Dule Mitrovic

pre 9 godina

"Ovo ce pokrenuti Srbiju", kaze Mali, a meni se cini bas ce biti suprotno. Procitao sam sada vidjenje Akademije Arhitekture Srbije - 40 vrhunskih i iskusnih arhitekata - i kazi jedino sto vredi - je zaustaviti sve radova odmah! Nisu nasli ni jednu dobru stvar u celom projektu, a detaljno su analizirali i zakljucili - katastrofa, Kaka Malog nije sramota?! Tesko je uopste komenterisati - zeleo bih da kazem nesto pozitivno, ali skoro je nemoguce naci bilo sta u ovom planu, maketi, "stranom investitor' i politicko-privatnim interesima. Takav projekat, a nema ni ugovora! Pa kakvi smo mi to ljudi? Sta cemo sve da dozvolima da se uradi u ovoj zemlji?

horor u dnu

pre 9 godina

Djilas je s jedne strane obecavao metro, a ovi s druge Beograd u vodi, sta je korisnije pitam se...a kako je glasano...Takodje, ovi mediokriteti nisu u stanju ni obicnu Slaviju da rese, a od Beograda na vodi ce (p)ostati samo ona "divna" maketa i bilbord na zeleznickoj stanici...

profesorka

pre 9 godina

e, bg-na-v je zadnja kap ludila koja će oterati odavde i ovo zrno intelektualaca da ne bi oni iz Srbije gladovali s profesorskim džeparcem, jer se celoj državi uvodi štednja da Bg izađe na njegovu štrokavu vodurinu (dok se Srbija davi i pod vodom i pod štednjom)
pa kad vam se doseli i zadnji neoprani i krezubi Zlatiborac s džipom u oba uveta, bićete prava konkurencija Rimu, Beču, Istanbulu pogotovo :) :)

Marko

pre 9 godina

Ja razumem da mrzite stranku SNS i njene clanove ali mi nije jasno da minirate nesto sto je dobra stvar. Ah taj Delta City, Usce centar itd. za te kocke od projekata niste kukali a po meni je to nesto najgore mogucesto su izgadili! Mali savet za sve vas kada se sve ovo zavrsi vi PRVO zavedite sva imena koja kazu da mrzite ovaj projekat i dajte casnu rec kada se to zavrsi da necete nogom krociti u taj deo grada. :)poz.

Šareniš-iš

pre 9 godina

Očistite smeće, rešite problem podzemnih voda u delovima Sebije gde se posle svake veće kiše strepi od poplava. Uradite nešto sa problemima koji stoje kao spomenici već 100 godina. Sačuvajte ono što već postoji. Očistite reku, rečne tokove... I sačuvaćete duh ovo našeg grada. Beograd u vodi već imamo.

Jes vala

pre 9 godina

Smeta im sto je ociscena cela obala od rdjavog krsa i sto ce se nesto napraviti nesto u cemu nece svaki drugi srpski politicar imati lokale i stanove z dz!
(srpska posla, 10. mart 2015 17:25)

i jos im smeta sto sve radi bez nekog tamo ugovora...

Le Korbizije

pre 9 godina

To sto se odvija sa ,, Beograd na vodi ,, je obicna podvala. Ustvari , bilo je bitno da se taj prostor otme i raskrci, a sada ce taj prostor nasi ,,milijarderi,, , tajkuni, politicari, i krimosi to izmedju sebe podeliti, i od pokradenih para napraviti sebi vile i kuce i eto ti novog Dedinja, samo na vodi.

Stane

pre 9 godina

Ja ne znam ko moze da veruje u ovo. Znaci nikad se ovo nece ostvarit. Zemlju ce mozda iskrciti pa prodati svojim prijateljima,rodjacima sponzorima. Dragi Srbi pogledajte koliko imate u novcaniku od kada je ova vlast iza izabrana. Kretensku demokratsku vlast je zamenila Kretensku SNS vlast. Ova vlast ce biti smenjena na sledecim izborima radi nagomilanih netesenih ekonomskih problema
Znaci Srbija ipak ide napred, nazalost boljitak nece doziveti niko od danas zivucih ljudi.

\|/

pre 9 godina

Ne svidja mi se to, sto kad bude unisteno nekoliko objekata bilo od strane vode ili cega vec (sto su vam i rekle arhitekte), uzecete tim bogatasima da sanirate od novca poreskih obveznika, a ne od njihovog.

velko

pre 9 godina

Ne sviđa mi se natrensparentnost. Ne sviđa mi se što se na svakom koraku krši zakon. Ne sviđa mi se što se rešava lex specijalisom umesto referendumski. Ne sviđa mi se što Beograđani u najširem smislu nisu definisali potrebe i objekte na 100h. Ne sviđa mi se jer je projekt model kako ne treba raditi.

Milutin

pre 9 godina

Kada ssu sigurni u tudju pricu o Beogradu na vodi sto onda donose njihov zakon po skracenom postupku lisen svih tudjih misljenja, sugestija, predloga i mana. Zasto se nepita struka i nauka nego neuki glumci jos manje politicari Vucic i njegova klika. Srbija od toga nema nista nijedno radno mesto, prihod a kamoli proizvodnju koja nosi svaku drzavu.

Danilo

pre 9 godina

ma ne mažite nam oči više! Ne treba mi metro, sredite da autobusi idu bar na 10 min i da u njih može da se uđe a da ne stojiš kao rod na jednoj nozi, ne treba mi bg na vodi, sredite fasade prelepih zgrada u centru, bar u užem centru, ne treba nam luksuz, sredite da mogu 10 metara da hodam ulicom a d(ne ugazim u g... i da vozim 1km a da mi točak ne odvali rupetina, ne trebju nam novi poslovni prostori, mali milion zgrada po centru zvrji prazno i propada, rešite privatizacije, vlasništvo... ne trebaju mi brze pruge do budimpešte, sredite da se na postojećim ide 50 na sat, nama dovoljno... ne trebaju nam strani investitori, skinite jaram sa malih i srednjih preduzeća, to će vam biti najveća investicija, kradite, to je očekivano, ali nemojte otimati

mike

pre 9 godina

Dobro covek kaze... Ni beogradjanka se "kao" ne uklapa tamo gde je pa je opet bas lepa i ponosili smo se njome... Samo malo vremena za ljude koji ne preuzimaju nikakve rizike u svom zivotu ;)

Mikajlo

pre 9 godina

Dali ste najlepse i najatraktivnije zemljiste u Bg za saku kikirikija na radost i veselje nekakvim arapskim investitorima.Da je srece da ste to zemljiste upotrebili na radost gradjana Beograda i napravili ogroman park sa komercijalnim sadrzajima koji bi bili dovoljni za odrzavanje istog.Kako ste krenuli ocekujem da je Ada Ciganlija sledeca a za njom i ratno ostrvo.

Srbija ce se osloboditi komunizma

pre 9 godina

hehe oznaski zbir koji je dizajnirao onu sivu depresivnu rugobu geneks kulu, usudjuje se da popuje svetskim arhitektama i njihovim radovima.
nasi zadrti levicari uporno zele da nam nametnu, kulturloloski soc realizam kao deo srpskog bica.
E NE CE BRE DA MOZE.
Ne volim ovaj rezim ali ako izguraju BNV, tjs modernu arhitekturu i boje, moja porodica ce glasati za njih.

Milosav

pre 9 godina

Još jedan divan potez uz medijsku galamu. Pošto će tu biti puno stanova ostaje pitanje ko će tu stanovati. Kako neverujem da če u kratkom periodu Beogradjani napraviti toliko punoletne dece ostaje samo da će se pražnjenje Srbije nastaviti, samo ubrzanim tempom.
Manir novokompovanog dijaloga se širi, i ostali sa vlasti shvataju da to umeju. Zamisliš neistomišljenika, kažeš njegov stav, "neko će reći", i onda to opovrgneš snažnim argumentima. On zanemi, više ništa ne kaže. A gde je to rekao citirani?

lokator

pre 9 godina

Ne svidja mi se sto je sve losije nego pre tri godine a to je zato sto mnogo kradete i sa ovim projektom hocete jos vise da ukradete a nista za narod niste ucinili.Da li ti je jasno sta nam se ne svidja?

crni

pre 9 godina

Ne svidja mi se sto su poslovi vec podeljeni burazerski potpunim amaterima ili generalno losim kadrovima
Cast izuzecima.
Nema struke nigde.
To mi se ne svidja.

Le Korbizije

pre 9 godina

To sto se odvija sa ,, Beograd na vodi ,, je obicna podvala. Ustvari , bilo je bitno da se taj prostor otme i raskrci, a sada ce taj prostor nasi ,,milijarderi,, , tajkuni, politicari, i krimosi to izmedju sebe podeliti, i od pokradenih para napraviti sebi vile i kuce i eto ti novog Dedinja, samo na vodi.

misel platini

pre 9 godina

Ziveli u vagonima i udzericama, kako li vec rece ovaj veliki covek, a sada zive u stanovima!?
Pa sto ranije nisu presli u stanove? Ko im je obezbedio stanove?

Dejan

pre 9 godina

Ne svidja mi se vas procenat u izgradnji. Za koga pravite to? Kako mislite da gradite bez detaljnog urbanistickog plana? Znate li vi uopste sta je to?

Grunf

pre 9 godina

Razumem da je za svakog arhitektu inspiracija tako jednog ogromnog prostora koji ako ne grešim zauzima prostor od 90ha.Šta će se sve uništititi na tih 90ha o tome niko ne razmišlja.2009 godine "Grad na vodi“(svetski poznati arhitekta Danijel Libeskind) i taj projekat je gromoglasno najavljen i predstavljen od strane tadašnjih vlasti (Đilasa i Tadića) i same „Luke Beograd“ i njenih vlasnika sa rokom završetka radova 18 godina 107 hektara prostora, gradnja 2,5 miliona kvadrata, cena 5 milijardi evra.„Nova“ vizija stare ideje pod nazivom „Beograd na vodi“ rok završetka 6 godina- do 2020.- kada je, najavljen ulazak Srbije u EU, 90 hektara prostora, gradnja 1,5 miliona kvadrata prostora i cena 8 milijardi dolara vizuelno je sličan ideji i projektu „Grad na vodi“ i predstavlja plagijat,tog projekta,ali i ranije utopije i obmane zvane „Europolis“.Ovaj put kao autor projekta nije predstavljen ni jedan svetski poznat arhitekta.reba pomenuti da obe ideje imaju neke zajedničke imenitelje.Obe ideje počivaju na utopiji,obmani,zloupotrebi niza zakona i manipulacijama,osnovnim podacima (cena,prejekta,količina kvadrata itd.(Lex specijalis).Nejasno je kako početi BG na vodi a Prokop nije gotov,autobuska stanica nije gotova.Toliko nejasnoća koja su u startu utopija.Samo pitanje "Šta Vam se ne svidja u BG na vodi gubi smisao.Zar neko voli utopiju?40 godina se gradi Prokop,autobuska stanica nije ni početa pa gde će taj BG na vodi stati.Ko je autor ovog plagijat projekta?Odgovor se nameće sam.

Proka

pre 9 godina

Ne razumem zašto se neki pitaju kome će da se proda? Pa uvek ima ko kupuje, po vašoj logici ne bi trebalo više uvoziti i praviti automobile jer ih svi imaju?

chist plagijat

pre 9 godina

"Ranije su svi pričali da je Beograd na vodi laž, a sada kada se projekat odvija, odjednom pričaju - Ovo nam se ne sviđa"

Zar ovo nije rekao premijer pre dan/dva..? A jeste, odlicno se secam

Ana

pre 9 godina

Na mestu gde ce se graditi ta visoka kula je nekad, u tursko doba, bila dzamija.
Sad se grade vrlo skupi stanovi i poslovni prostor koje ce pretezno kupovati bogati arapi.

NokiJa

pre 9 godina

Stav udruzenja arhitekata je smesan.Presmesan!
Zamislite da je neko rekao da se na Menhetnu prave parkovi i setalista?
Ideja Europolis,"Bg na h20", "spustanje na reke", ma nazovite kako god hocete ali to je SJAJAN PROJEKAT!
Naravno, treba da se uradi studija: koliko nam je poslovnog i elitnog stambenog prostora potrebno? Koliko trznih centara? Kako ce se uraditi infrastruktura, kakve ce biti ulice, gde ce prolaziti tramvaji i gde ce biti parking?
I ono sto je najbitnije da se sve uradi transparentno!
Da se raspisu konkursi, jer je to jedini nacin. Ne postoji u Srbiji dovoljno jak investitor, tako da potpuno podrzavam pozivanje stranaca, ali ne po burazerskim sistemima. Ne bez prava na javnu raspravu.
Ne valja ovo sto radi SNS, ali kritika opozicije je smesna.
Slicna situacija je bila sa moston na Adi, da nam je trebao most - trebao je!
Ali nije nam trebao onakav most i SIGURNO nam nisu trebale pristupne saobracjanice u vazduhu u duzini od 4km.

dok vetar njise grane

pre 9 godina

Ne krivim vas Beogradjane, obicne ljude, jedva sastavljate kraj sa krajem, situacija je teska, licno se uverio u to mnogo puta...ali, ja bih ovakav projekat docekao rasirenih ruku da se kojim slucajem gradi u mom gradu. I kod nas je u planu bio slican projekat pod nazivom "Novi Niš", ali su pare najednom nestale i niko za to ne odgovara, kao po obicaju! Takodje, i projekat izgradnje najveceg akva parka sa stambenim, turistickim i poslovim objektima na Balkanu i u ovom delu Evrope je stopiran, i niko i ne prica vise o tome. Zato budite strpljivi i sacekajte da vidite sta ce biti. Mnogi bi voleli da se to u njihovim sredinama radi, gradi... Veliki i prijateljski pozdrav iz Niša, uz poziv da dodjete u moj grad da se druzimo, krkamo dobru klopu i da nam bude prijatno i lepo!:-)

Kritika1

pre 9 godina

Znate sta su jedine dve poziticne stvari okonprojekta? Model kako moze da se napravi kruzni tok bez semafora da ubrza saobracaj i ciscenje depoa oko Zeleznicke stanice

vule vu

pre 9 godina

Puna podrška projektu Bg na vodi. Napokon nešto moderno u bg. Samo zlonamerni mogu biti protiv ovog projekta. Sledeća je ada huja i da se konačno obale reka urede.

srpska posla

pre 9 godina

Smeta im sto je ociscena cela obala od rdjavog krsa i sto ce se nesto napraviti nesto u cemu nece svaki drugi srpski politicar imati lokale i stanove z dz!

Beograd na secesiji a ne na brutalizmu

pre 9 godina

Ne sviđa mi se što će beogradska tradicionalna arhitektura secesije, klasicizma, baroka itd. biti zamenjena neobrutalizmom, ali opet s druge strane sviđa mi što će deo starog komunističkog brutalizma nestati na tom delu. Možda bi bilo bolje da se na Novom Beogradu (arhitektsko ruglo)uradi ovaj projekat.

samo kažem

pre 9 godina

svi diktatori sanjaju da izgrade grad. hitlerova glavna zabava je bila da se igra sa maketom Germanie, prestolnice koju je zamislio da izgradi kada stvori državu kakvu je želeo.

кажите ми

pre 9 godina

Градоначелнике живим у Крњачи одмах преко моста ,и молим вас када тако ви и ваша странка и недодирљиви вођа обечавате све и свашта када ћу престати да живим у највећој септичкој јами у Европи.Знам да нема ништа од тога али да би се ваши гласачи радовали обећајте ништа вас не кошта.

Logic

pre 9 godina

Ne sviđa mi se vraćanje u sredinu četrdesetih prošlog veka.Ne sviđa mi se jevtina retorika o lepoti koja će zaseniti svet, delo koje će nas izbaciti u vrh...ne znam čega. Pa ipak, onda je bilo "normalno" da narodna vlast zna šta je "najbolje za narod".Narodna vlast na jednoj strani, i "reakcionari", "narodni neprijatelji"na drugoj.Čisto. A sad smo dobili lex specialis,otmeni naziv za istu otimačinu. Dobili smo prezir, nipodaštavanje, šamaranje izrazima najveći, najpoznatiji, odlučivali "svi koji je trebalo". Tajanstveni, bestelesni, ali velikih imena. Zar je moguće da se čak i Mihajlo Mitrović poklonio veličini. Mogao je samo da da svoje stručno mišljenje kao utehu, eto svi se bunili protiv onih njegovih kula, pa su ipak nazvane kapijom Beograda. Nisu, taj naziv je serviran. Zvali smo ih drugačije. Ali nije rekao da se ta kapija nikad nije otvorila kako je zamišljena. I kako je iskorišćena sada.Baš kao i Beograđanka,ili ona Inexova skalamerija. Koja su to naša preduzeća koja će učestvovati u gradnji, a ona tek što nije počela? Kad su raspisani tenderi za obezbeđivanje građevinskog materijala? Odakle dolaze te grdne hiljade radnika? A da, saznaćemo u narednoj emisiji iz ovog studija, obećano nam je. A dotle da budemo dobri i da ponavljamo "sviđa nam se".

smor

pre 9 godina

hocete li navesti makar jedan tacan podatak o tim studijama, misterioznim kompanijama i strucnjacima?! Naravno da ne.

Beogradjani ne dozvolite da se ovo radi! Samo PROTESTOM PROTIV DIKTATURE!

e gradjani leba nemaju da jedu a vi biste fenseraj da gradite... Treba da ulazete u poljoprivredu, domacu industriju, negovanje prirode, kulture, obrazovanja i nauke.

Kakav bre turizam-urbanizam!

siroko

pre 9 godina

Ja trazim ortaka za projekat Auto put na sprat, koji bi bio izgradjen na relaciji, Aerodrom - Dusanocac. Maketa u izradi. Noseci stubovi bi bili od celika, tako da pokrecemo Zelezaru Smederevo, a i za sve zainteresovane, za pokretanje, neka se slobodno jave ... pokrenucemo i vas.

harambasa

pre 9 godina

Nije da se ne sviđa ljudiima . Nego opozicija ne može da prihvati činjenicu da ova vlas ima rezultate i da samim tim njihove sanse da se vrate su jednake nuli. A realizovanje Beograda na vodi je za opoziciju isto što i potpisana smrtna presuda.

Oil Field Sahara

pre 9 godina

Taj finansijer Bgd H/2/O, je vec na nekoliko mesta pokusao da pokrene slicne investicije i nista od svega toga. Da ce ovde u rizicnu zemlju kao sto je Srbija, uloziti velike pare, oni koji su radili i ziveli u arapskim zemljama znaju, nije velika verovatnoca. Ipak ideja je odlicna i trebalo je mnogo ranije poceti rasciscavanje tog rugla od Savamale. Ako se i ne grade stanovi, koje objektivno, naradnih 20 god nema ko da kupi, odlicna je ideja da se naprave sportski tereni, parkovi, turisticki sadrzaji po neki hotel i Komerc Centri, Muzej Starih Brodova, lokomotiva itd. A stanovima ostaviti prostor za buduce vreme.

'Alo, Fejsbuk?

pre 9 godina

"Na planu su radile najpoznatije svetske firme, urađene su sve neophodne studije od saobraćajnih do infrastrukturnih, konsultovani su svi koje je trebalo konsultovati. Mi ćemo i ubuduće uključiti sve", rekao je Mali.

Posto ste radioli u Ministarstvu za privatizaciju, kao desna ruka tadasnjeg ministra za privatizaciju Aleksandra Vlahovica, verujem da Vam rec " transparentnost" u praksi nista ne znaci. Nedostatak transparentnosti u vezi sa "Projektom" je samo jedan od velikih nedostataka samog Projekta. "Najpoznatije svetske firme" je tipican pojam za skrivanje istine, generisanje nepoverenja i opravdanost sumnji u neopravdanost Projekta i nije nikakva garancija da je Projekat odrziv i dobar za prestonicu.

А

pre 9 godina

Дотични господин каже да су на пројекту радиле најпознатије светске фирме али очигледно нису радиле српске фирме што је недопустиво, нити су укључени српски стручњаци као што су архитекте, правници, урбанисти, еколози, саобраћајни стручњаци, машинци итд. И поред негативних ставова стручне и опште јавности у Србији режим неодустаје од овог пројекта и одбија да да одговоре на сва стручна питања.

djukavet

pre 9 godina

Ne svidja mi se to sto to nije fabrika...i sto nijedan potrosacki centar ne moze da pokrene privredu...taj sto ulaze hoce svoje pare nazad u mnogo vecem iznosu...

nikola

pre 9 godina

pa umesto sto se bacaju milijarde dinara na projekat koji samo u njihovim glavama moze da bude od nacionalnog znacaja i da poboljsa ekonomsku situaciju bolje da se, kad ocigledno imamo para za razbacivanje, konacno makar uradio projekat za metro i pocela njegova gradnja. Grad je tokom radnih dana u saobracajnom kolapsu, ja se svaki dan upakivam kao sardina u prevoz da bih otisao od tacke a do b, prosto svi svetski gradovi ove velicine jedino resenje za to su nasli u izgradnji metroa. Nisam ja protiv uredjenja tog dela grada, ali sam za transparentnost u tom projektu i da se cuju sve strane a ne da se menjaju zakoni i ustav zbog neki fiktivnih investitora i da se ogromne pare pumpaju u projekat koji je od pocetka sluzio samo u propagandne svrhe.

dd

pre 9 godina

@darko
Имењаче, како без инвестиција да запослиш људе. Овде напред имсш вест да ће Делта и Мишковић ангажовати за изградњу око 300 000 квадрата ангажовати 8 до 10 000 грађевинаца. Шта мислите колико ће њуди бити ангажовано на изградњи 1 800 000 квадрата. Ти људи ће добијати плату. Куповаће храну, одећу, обућу, намештај, белу технику и шта ти ја знам још. Спирала ће почети да се одмотава. Сектор услуга ће се развијати, пољопривреда и прерађивачка индустрија ће добити замах. Индустрија грађевинског материјала ће производити за тај и остале пројекте. Биће отварана нова радна места у многим секторима, па наћиће се нешто и за вас и многе друге.

Moca

pre 9 godina

"Necu "Beograd na vodi" hocu posao, da zivim od svog rada"
(darko)
E bas si trol , pa jel ti nije jasno da je ovo POSAO bice potrebno puno ljudi razlicitih profila u ovom poslu ? Dosta nam je vise DS trolovanja

vule vu

pre 9 godina

Puna podrška projektu Bg na vodi. Napokon nešto moderno u bg. Samo zlonamerni mogu biti protiv ovog projekta. Sledeća je ada huja i da se konačno obale reka urede.

Marko

pre 9 godina

Ja razumem da mrzite stranku SNS i njene clanove ali mi nije jasno da minirate nesto sto je dobra stvar. Ah taj Delta City, Usce centar itd. za te kocke od projekata niste kukali a po meni je to nesto najgore mogucesto su izgadili! Mali savet za sve vas kada se sve ovo zavrsi vi PRVO zavedite sva imena koja kazu da mrzite ovaj projekat i dajte casnu rec kada se to zavrsi da necete nogom krociti u taj deo grada. :)poz.

srpska posla

pre 9 godina

Smeta im sto je ociscena cela obala od rdjavog krsa i sto ce se nesto napraviti nesto u cemu nece svaki drugi srpski politicar imati lokale i stanove z dz!

Jes vala

pre 9 godina

Smeta im sto je ociscena cela obala od rdjavog krsa i sto ce se nesto napraviti nesto u cemu nece svaki drugi srpski politicar imati lokale i stanove z dz!
(srpska posla, 10. mart 2015 17:25)

i jos im smeta sto sve radi bez nekog tamo ugovora...

Kritika1

pre 9 godina

Znate sta su jedine dve poziticne stvari okonprojekta? Model kako moze da se napravi kruzni tok bez semafora da ubrza saobracaj i ciscenje depoa oko Zeleznicke stanice

harambasa

pre 9 godina

Nije da se ne sviđa ljudiima . Nego opozicija ne može da prihvati činjenicu da ova vlas ima rezultate i da samim tim njihove sanse da se vrate su jednake nuli. A realizovanje Beograda na vodi je za opoziciju isto što i potpisana smrtna presuda.

uros

pre 9 godina

'Mi unosimo zemlju a oni sredstva'... Aha, dobro, i kakva je na kraju racunica? Beograd ce biti lepsi grad! Ajde ovako- dajte vi meni dzabe zemlju u centru grada i sve dozvole a ja vam garantujem da ce to da bude bas super i lepo i da ce Beograd dobiti novi sjaj!
Kako je vama dobro, vi se super provodite dok potpuno otvoreno zavitlavate ovaj narod...

SamoKažem

pre 9 godina

1. Prosvetari štrajkuju (Sudstvo do juče štrajkovalo),
2. Smanjene plate,
3. Povećane cene struje, gasa, hrane,...
4. Dinar slab,
5. Privatnici propadaju,
6. Čim padne kiša, ni struju ne mogu da obezbede,
8. Gradovi liče na biroe za nezaposlene,
9. ... mogu ja ovako do sutra

A DOKTOR Mali priča o Beogradu na vodi !

jovan

pre 9 godina

Zemljište koje sa raščičćava sigurno je dobilo na vrednosti, to što se događa treba svima da bude drago, pa tamo se nije radilo ništa 35 godina i sve što je rađeno bilo je privremeno, i sad kada je država počela da rašava jedan takav problem mi treba svi da negodujemo a 75 % ljudi i nezna o kakvim problemima se radi, ja iskreno neverujem da 1300000 kvadrat moguće napraviti tako brzo i dali su oni svi potrebi, ali država je dala okvir o načinu ulaganja i to je stvarno za pohvalu.

Mafijaska drzava

pre 9 godina

Projekat je i sarena laza i nevidjeni promasaj i nevidjena kradja. Nema nikakvog posla sa seicima. Seici su izmisljeni da bi se doneo potpuno kriminalizovani lex specijalis koji ce da posluzi za otimacinu zemlje. Kada to prodje, tu nastupaju "nasi" koji ce prigrabe tu zemlju za sebe i cao, zdravo. Gradice se nekakvi poslovni prostori kakvih vec ima na novom beogradu, trzni centri kojima tu nikako nije mesto. Samo su nastavili post-komunisticku kradju koja traje cetvrt veka.
Zamislite vi da prodate jedan stan bez ugovora nekome, a ovi krecu u ne znam kakve price o projektu od vise milijardi eura, bez ijednog papira. Eeej!!!

Kritika

pre 9 godina

Sta mi smeta (da ostavimo po strani fiktivne Arape i sl):
Karadjordjeva ulica, deo uz reku je sramota za Grad, fasade same padaju. Neko oteo prostor i sagradio neku staklenu glupost pored. Niste sposobni da resite imovinske odnose na Slaviji (Miticeva rupa i sl), potez do Cetnog trga sa obe strane, imate polu-sruseni deo od Hrama sv Save do Dlavije jer su propali investitori, polu-izgradjen a potpuno nelegalan poslovni centar-sada stambeno poslovni centar u Z Celara, nikad zavrsenu garazu kod Studentskog grada, konstrukciju napustenu u J Bulevaru... Navedoh samo ono smo minje prvo palo na pamet. To resite, pa idite dalje. Bg na vodi u predelu koji je placljen svake druge godine nije racionalan

bbking

pre 9 godina

Zar jos neko veruje u ovaj projekat. Arapi su odustali, jer su svesni da prodaju tolike kvadrate nemaju kome. Jos se ni Belvil nije prodao, a da neko dodje na ovaj kraj sveta, pa da jos i nesto kupi, nema sanse. Jedino sto ce se desiti je da ce se iz budzeta (citaj od nasih para) izvrsiti eksproprijacij i uredjenje zemljista a zatim ce se to isto zemljiste za skupe pare na namestenim tenderima prodavati novim vlasnicima. Pola u partijsku SNS kasu, apola u dzepove gradskih i partijskih funkcionera.

ivan78bg

pre 9 godina

Oteli ste vecinu zemljista jer restitucijom niste vracali gradjevinsko zemljiste.Onda ste doneli lex specijalis da zavrsite tu kradju.I na kraju tu zemlju sa celokupnom insfrastrukturom poklanjate arapima.I sve to prikazujete kao veliki uspeh?Pritom ne pominjete koliko ce kostati infrastruktura i koliko realno vredi to zemljiste:)Pa nisu svi ovce u ovoj drzavi ko vasi glasaci.

NokiJa

pre 9 godina

Stav udruzenja arhitekata je smesan.Presmesan!
Zamislite da je neko rekao da se na Menhetnu prave parkovi i setalista?
Ideja Europolis,"Bg na h20", "spustanje na reke", ma nazovite kako god hocete ali to je SJAJAN PROJEKAT!
Naravno, treba da se uradi studija: koliko nam je poslovnog i elitnog stambenog prostora potrebno? Koliko trznih centara? Kako ce se uraditi infrastruktura, kakve ce biti ulice, gde ce prolaziti tramvaji i gde ce biti parking?
I ono sto je najbitnije da se sve uradi transparentno!
Da se raspisu konkursi, jer je to jedini nacin. Ne postoji u Srbiji dovoljno jak investitor, tako da potpuno podrzavam pozivanje stranaca, ali ne po burazerskim sistemima. Ne bez prava na javnu raspravu.
Ne valja ovo sto radi SNS, ali kritika opozicije je smesna.
Slicna situacija je bila sa moston na Adi, da nam je trebao most - trebao je!
Ali nije nam trebao onakav most i SIGURNO nam nisu trebale pristupne saobracjanice u vazduhu u duzini od 4km.

aleks

pre 9 godina

Super ocistili ste, napravite park i stazice to nije ni skupo. Sto bi stranci kupovali lux nekretnine u Bg? Ako mislite da legalizujete travu, prostituciju, napravite kockarnice recite. Nema drugi razlog zbog cega bi bilo ko bio zainteresovan. Sta ce bilo ko bogat u Beogradu?

Šareniš-iš

pre 9 godina

Očistite smeće, rešite problem podzemnih voda u delovima Sebije gde se posle svake veće kiše strepi od poplava. Uradite nešto sa problemima koji stoje kao spomenici već 100 godina. Sačuvajte ono što već postoji. Očistite reku, rečne tokove... I sačuvaćete duh ovo našeg grada. Beograd u vodi već imamo.

VladimirUE

pre 9 godina

Osnovno nepostovanje urbanistickog plana, zakona i Ustava ove zemlje, dalje poklanjanje strancima najskupljeg zemljista jos i opremanje infrastrukture i izmestanje postojece o trosku gradjana da bi stranac Arapin izgradio par hotela i soping molova, dalje sto se sve radi netransparentno i daleko od ociju javnosti sto je osnov za korupciju i to velikih razmera, i jos mnogo toga ima sto bi se prigovorilo ovom projektu. Sam izgled projekta je na zadnjem mestu ali ne i nevazan, jer s pravom mnogi prigovaraju da lici kao da ce biti najveca dzamija u Evropi.

opet ja

pre 9 godina

Ne sviđa nam se jer nigde u svetu nema ovako javnog prepuštanja gradskog jezgra prestonice u ruke privatnika. Pitajte asocijaciju arhitekata šta fali ovom projektu. Rupe sa svih strana.

mike

pre 9 godina

Dobro covek kaze... Ni beogradjanka se "kao" ne uklapa tamo gde je pa je opet bas lepa i ponosili smo se njome... Samo malo vremena za ljude koji ne preuzimaju nikakve rizike u svom zivotu ;)

Rke Koke

pre 9 godina

Zato sto u Srbiji nema ko da zivi u tim zgradama. Samo budala ekonommiju bazira na izgradnji stanova, a nacija odumire i para nema. Hoce li oglasi za prodaju nekretnina biti u Pristini?

Mikajlo

pre 9 godina

Dali ste najlepse i najatraktivnije zemljiste u Bg za saku kikirikija na radost i veselje nekakvim arapskim investitorima.Da je srece da ste to zemljiste upotrebili na radost gradjana Beograda i napravili ogroman park sa komercijalnim sadrzajima koji bi bili dovoljni za odrzavanje istog.Kako ste krenuli ocekujem da je Ada Ciganlija sledeca a za njom i ratno ostrvo.

profesorka

pre 9 godina

e, bg-na-v je zadnja kap ludila koja će oterati odavde i ovo zrno intelektualaca da ne bi oni iz Srbije gladovali s profesorskim džeparcem, jer se celoj državi uvodi štednja da Bg izađe na njegovu štrokavu vodurinu (dok se Srbija davi i pod vodom i pod štednjom)
pa kad vam se doseli i zadnji neoprani i krezubi Zlatiborac s džipom u oba uveta, bićete prava konkurencija Rimu, Beču, Istanbulu pogotovo :) :)

dr

pre 9 godina

Niste valjda očekivali da vam jedan prevarant sa ukradenim doktoratom konkretno odgovara na pitanja. Poput njegovog vlasnika, koji se, osim jeftine demagogije, ničim konkretnim NIKAD nije bavio u životu, i ovaj šarlatan nas zamajava lažnom paranojom i kuknjavom kako je neko stalno bez razloga protiv njih. Daj papire na uvid, čoveče, ti si uzurpirao poziciju gradonačelnika, nama odgovaraš, mi te plaćamo da kradeš! Reci NAMA, građanima, pusti ti arhitekte.

velko

pre 9 godina

Ne sviđa mi se natrensparentnost. Ne sviđa mi se što se na svakom koraku krši zakon. Ne sviđa mi se što se rešava lex specijalisom umesto referendumski. Ne sviđa mi se što Beograđani u najširem smislu nisu definisali potrebe i objekte na 100h. Ne sviđa mi se jer je projekt model kako ne treba raditi.

Srbija ce se osloboditi komunizma

pre 9 godina

hehe oznaski zbir koji je dizajnirao onu sivu depresivnu rugobu geneks kulu, usudjuje se da popuje svetskim arhitektama i njihovim radovima.
nasi zadrti levicari uporno zele da nam nametnu, kulturloloski soc realizam kao deo srpskog bica.
E NE CE BRE DA MOZE.
Ne volim ovaj rezim ali ako izguraju BNV, tjs modernu arhitekturu i boje, moja porodica ce glasati za njih.

misel platini

pre 9 godina

Ziveli u vagonima i udzericama, kako li vec rece ovaj veliki covek, a sada zive u stanovima!?
Pa sto ranije nisu presli u stanove? Ko im je obezbedio stanove?

spali diplomu

pre 9 godina

1,8 mil kvadrata neka bude 10 000 automobila, bez onih koji rade tu. Gde će se parkirati? Kako će doći tu? Ne računajući one koji treba tu da dođu na posao. Kako će oni? Kojim prevozom?
Menjanje vodotoka reke zbog kule pravi problem za barže koje prolaze Savom.
Staklene grdosije na nečemu što se zove Stari Grad. Tržni centar (betonska kocka) u sred centra grada umesto kao i svuda na periferiji.

Zameram isto što i Đilasovom mostu, koji će nam? Izgradite metro više. Vučić je u svojoj kandidaturi za gradonačelnika pre desetak godina obećavao metro. Pojeo vuk magarca.

I na kraju, kada botovske vrane krenu da grakću da je to projekat koji diže ekonomiju, preporod Srbije la la la... ja vas samo pitam KAKO?
Da li u Beogradu fali poslovni prostor? Eno CK zvrji prazan, ima i parking i pogled na reku. Eno pun Novi Beograd poslovnog prostora. Šta kao svi jedva čekaju da dođu ovde samo nemaju gde? Ne dozvolite da drugi formiraju vaše mišljenje, znam da je teže kad sam moraš nešto da oceniš ali si onda svoj čovek, pošotvaće te jer imaš svoj stav, makar bio i pogrešan.

A o stanovima da ne pričamo. Zemlja koja ima negativan priraštaj iz koje godišnje ode 10 000 ljudi. Umesto da se razviju manji gradovi u regionalne centre mi sve pakujemo u Beograd. Zbog posla? Izgradite brzu prugu povežite zemlju i rasteretite beogradski pašaluk jer ćemo na kraju Srbiju svesti na to. Zašto je rimsko carstvo toliko dugo trajalo? Imali su puteve kad niko nije. Zašto je Engleska postala prva industrijska sila? Izgradili železnicu. Kako je Rusija osvojila istok, a Amerika zapad? Prugom.

Le Korbizije

pre 9 godina

To sto se odvija sa ,, Beograd na vodi ,, je obicna podvala. Ustvari , bilo je bitno da se taj prostor otme i raskrci, a sada ce taj prostor nasi ,,milijarderi,, , tajkuni, politicari, i krimosi to izmedju sebe podeliti, i od pokradenih para napraviti sebi vile i kuce i eto ti novog Dedinja, samo na vodi.

Stane

pre 9 godina

Ja ne znam ko moze da veruje u ovo. Znaci nikad se ovo nece ostvarit. Zemlju ce mozda iskrciti pa prodati svojim prijateljima,rodjacima sponzorima. Dragi Srbi pogledajte koliko imate u novcaniku od kada je ova vlast iza izabrana. Kretensku demokratsku vlast je zamenila Kretensku SNS vlast. Ova vlast ce biti smenjena na sledecim izborima radi nagomilanih netesenih ekonomskih problema
Znaci Srbija ipak ide napred, nazalost boljitak nece doziveti niko od danas zivucih ljudi.

evita

pre 9 godina

Ma sve su oni to smislili zbog onog kafica sto je nikao, kao fol "informativni centar". A gradonacelniku bi bilo bolje da se malo pozabavi svojim poslom umesto sto zida vavilonske kule. Komunalni nered je dosegao biblijske razmere od kada je on na celu grada.

Neko iz mase arhitekata

pre 9 godina

Odgovor na vase pitanje dala je AAS poprilicno opsirno.
Koje najpoznatije firme su radile projekat gospodine Mali? Kome ste dali da radi ovoliki projekat i na osnovu cega? Ovo treba da bude predmet opsteg javnog konkursa, a ne neke najpoznatije firme?
Sta su vam jos rekli u AAS gospodine Mali? Sta vam je arhitekta Mitrovic jos rekao?
Izvolite odgovoriti.

Beograd na secesiji a ne na brutalizmu

pre 9 godina

Ne sviđa mi se što će beogradska tradicionalna arhitektura secesije, klasicizma, baroka itd. biti zamenjena neobrutalizmom, ali opet s druge strane sviđa mi što će deo starog komunističkog brutalizma nestati na tom delu. Možda bi bilo bolje da se na Novom Beogradu (arhitektsko ruglo)uradi ovaj projekat.

dok vetar njise grane

pre 9 godina

Ne krivim vas Beogradjane, obicne ljude, jedva sastavljate kraj sa krajem, situacija je teska, licno se uverio u to mnogo puta...ali, ja bih ovakav projekat docekao rasirenih ruku da se kojim slucajem gradi u mom gradu. I kod nas je u planu bio slican projekat pod nazivom "Novi Niš", ali su pare najednom nestale i niko za to ne odgovara, kao po obicaju! Takodje, i projekat izgradnje najveceg akva parka sa stambenim, turistickim i poslovim objektima na Balkanu i u ovom delu Evrope je stopiran, i niko i ne prica vise o tome. Zato budite strpljivi i sacekajte da vidite sta ce biti. Mnogi bi voleli da se to u njihovim sredinama radi, gradi... Veliki i prijateljski pozdrav iz Niša, uz poziv da dodjete u moj grad da se druzimo, krkamo dobru klopu i da nam bude prijatno i lepo!:-)

siroko

pre 9 godina

Ja trazim ortaka za projekat Auto put na sprat, koji bi bio izgradjen na relaciji, Aerodrom - Dusanocac. Maketa u izradi. Noseci stubovi bi bili od celika, tako da pokrecemo Zelezaru Smederevo, a i za sve zainteresovane, za pokretanje, neka se slobodno jave ... pokrenucemo i vas.

4 banane = 4 ocila

pre 9 godina

To su bajke za naivne.

Neka Mali odogovori na ovo:

1. Kome cete prodati 2 miliona kvadrata kad ni postojece kvadrate nema ko da kupi? Lokali i stanovi u strogom centru zvrje przni godinama.

2. Ako ce navodno Arapi da ih kupe, neka kaze gde ce onda biti dzamije?

3.I da li ce obicni smrtnici imati pristup u sve delove Beograda na vodi, ili ce postojati 'zabranjeni grad'za bogate Arape?

Angel

pre 9 godina

"Ne preuzima Beograd nikakvu obavezu oko prodaje stanova. Ceo rizik preuzima investitor. Mi unosimo čistu zemlju, a oni sredstva za 1,8 miliona kvadrata. Radi se na oko 100 hektara zemljišta, o najlepšem delu Beograda, a cilj je da vratimo svetlo u taj deo grada, da sklonimo udžerice, parkirane vagone i stvorimo novu sliku"
Dakle, mi njima damo nasih 100 hektara u najlepsem delu Beograda, a oni tu izgrade svoje kvadrate tako da je na njima i rizik prodaje.
Odlicna racunica, sigurna investicija, umece na delu, kvalitet na nivou.

DOSTA JE BILO!

Le Korbizije

pre 9 godina

To sto se odvija sa ,, Beograd na vodi ,, je obicna podvala. Ustvari , bilo je bitno da se taj prostor otme i raskrci, a sada ce taj prostor nasi ,,milijarderi,, , tajkuni, politicari, i krimosi to izmedju sebe podeliti, i od pokradenih para napraviti sebi vile i kuce i eto ti novog Dedinja, samo na vodi.

hey razume

pre 9 godina

Ne ne i ne
pre svega treba da znaš da nemaš pojma o gradnji grada jer si politicka marioneta.
dalje, grad se ne gradi tako izuzev u kazahstanu i tvojoj arabiji...
lično sam radio sa najvećim svetskim arhitektama na objektima od svetskog značaja po svetu !!! dakle, da znaš da se obracas ljudima koji su za tebe šampioni i da ne lupetas sa sarlatanima i developerima koji obrcu politički novac i promovišu kvazi projekte !
sdakle, tišina i pusti onima koji to rade da rade svoj posao.
niko nije ljubomoran nego nemate pojma, kič je projekat i nije ni P od projekta pre svega, ne znate šta su studije o gradu uopšte i proizvod vam je polupismen !

'Alo, Fejsbuk?

pre 9 godina

"Na planu su radile najpoznatije svetske firme, urađene su sve neophodne studije od saobraćajnih do infrastrukturnih, konsultovani su svi koje je trebalo konsultovati. Mi ćemo i ubuduće uključiti sve", rekao je Mali.

Posto ste radioli u Ministarstvu za privatizaciju, kao desna ruka tadasnjeg ministra za privatizaciju Aleksandra Vlahovica, verujem da Vam rec " transparentnost" u praksi nista ne znaci. Nedostatak transparentnosti u vezi sa "Projektom" je samo jedan od velikih nedostataka samog Projekta. "Najpoznatije svetske firme" je tipican pojam za skrivanje istine, generisanje nepoverenja i opravdanost sumnji u neopravdanost Projekta i nije nikakva garancija da je Projekat odrziv i dobar za prestonicu.

darko

pre 9 godina

Dosta vise zamajavanja! Alo, nemamo sta da jedemo, radimo za bedne i neredovne plate, spadamo medju najsiromasnije drzave u Evropi, sa najnizim platama i penzijama, i oni nam sada pricaju urbane legende. Necu "Beograd na vodi" hocu posao, da zivim od svog rada. Citava strucna javnost je otvoreno rekla da je ovo bespotreno, cak i ako nije iluzija, da to ce samo stvoriti haos u Beogradu. Mi nismo u stanju jedan obican metro da napravimo, buse stanice nam nemaju oznake, prvljavi autobusu, nemamo parking mesta, fasade otpadaju na prolaznike a oni nam pricaju o nekim kulama na vodi. Muka mi je vise, narode, cir cu dobiti.

gremlin

pre 9 godina

Ajmo malo LOGIKE...pad standarda,pad kupovne moći,poskupljenja...otpuštanja,i na sve to neko će da gradi MILION I PO KVADRATA...za šta?!koga?!za seika...i Vodju,molim nekog bota,da odgovori...iole smisleno...

Oil Field Sahara

pre 9 godina

Taj finansijer Bgd H/2/O, je vec na nekoliko mesta pokusao da pokrene slicne investicije i nista od svega toga. Da ce ovde u rizicnu zemlju kao sto je Srbija, uloziti velike pare, oni koji su radili i ziveli u arapskim zemljama znaju, nije velika verovatnoca. Ipak ideja je odlicna i trebalo je mnogo ranije poceti rasciscavanje tog rugla od Savamale. Ako se i ne grade stanovi, koje objektivno, naradnih 20 god nema ko da kupi, odlicna je ideja da se naprave sportski tereni, parkovi, turisticki sadrzaji po neki hotel i Komerc Centri, Muzej Starih Brodova, lokomotiva itd. A stanovima ostaviti prostor za buduce vreme.

Arhitekta

pre 9 godina

Nije odjednom. Mi arhitekte se više od godinu dana borimo protiv ovog "projekta", organizujemo tribine gde su gostovale i kolege iz inostranstva, pišemo tekstove, deklaracije. Uputili smo nekoliko stotina primedbi na izmene GUPa, pomagali građanima oko sastavljanja istih, pokušali da učestvujem u javnoj raspravi... Nigde u medijima niko nije ništa pisao o mišljenju struke do deklaracije AAS, i kao čude se kako odjednom?!

Milan Petrovic

pre 9 godina

Da je ovaj čovek stvarno završio FON znao bi da svaki projekat ima jednu "sitnicu" a to su aktivnosti koje su vremenski ograničene. Dakle, ne postoji "biće na leto" u projektima, već bi rekao tačan datum, vreme i minut. To bi znao i da nije završio FON, a da je uradio bilo koji projekat u životu.

bole

pre 9 godina

Gde vi zamišljate da će stati novih npr 30000 vozila? Jel se vi nekad vozite gradom? osim ako Karadjordjeva neće biti sa 6 traka i ako terazijski tunel neće biti na dva nivoa i brankova sa 6 traka i td ne vidim da ćemo se kretati kroz grad. I zbog čega je ovo u interesu gradjana? hoće cela srbija da se preseli u bg?

Harry Callahan

pre 9 godina

"Na planu su radile najpoznatije svetske firme, urađene su sve neophodne studije od saobraćajnih do infrastrukturnih, konsultovani su svi koje je trebalo konsultovati. Mi ćemo i ubuduće uključiti sve", rekao je Mali.

Bilo bi lepo da je spomenuo te najpoznatije firme, naveo bar jednu studiju, pokazao projekat bar jednog sprata jedne zgrade u tzv. BGH2O. Umesto toga, još jedna epizoda praznih priča iz kuhinje najnazadnije vlasti ikada. Jednog jutra ćemo se probuditi i pročitati da su svi pobegli iz zemlje...

Moca

pre 9 godina

Super, uklonite olupine i udžerice, ali pobogu nemojte umesto njih praviti ahitektonsku egzibiciju koja će u Beogradu izgledati kao na piletu s*se. Šta nas briga što je rizik prodaje stanova samo na stranom investitoru, njemu sve najbolje ali ne želimo da od tog dela grada pravimo bilo šta tek da bi se reklo da smo nešto napravili.

dr011

pre 9 godina

ne sviđa nam se što udruženje arhitekata ima negativan stav! ne sviđa nam se što se ne ulaže u privredu! ne sviđa nam se što se ne ulaže u metro!

MinistarMagla

pre 9 godina

to sto je samo maketa a i bice samo maketa... mada iskteno beogradu ne stoje onakve zgrade, dovoljno je da sredite tamo one jadne fasade, okrecite zgrade i cuvamo ono sto imamo.

Poznavalac prilika

pre 9 godina

Gospodine Mali, vrlo je prosto i jednostavno šta nam se ne sviđa na maketi Beograda Na Vodi.
Ne želimo tržne centre i stanove u centru grada. Želimo park, zoološki vrt, most, fakultet, bolnicu i slične objekte.
I prilično nam je jasno da će projekat BNV služiti da tajkuni, naši i strain, zarađuju na preprodaji kvadrata.
A o udobnosti života u gradu i razvoju Beograda i Srbije očigledno niko ne brine.
Pozdrav!

glomazno

pre 9 godina

Najlakse i najlepse zanimanje na svetu je biti politicar u Srbiji. Odlicno si placen, mozes da pomognes svoj svojoj rodbini i prijateljima i na kraju nema nikakve odgovornosti! To mu dodje kao neka dobro placena praksa. I cak, ako si potpuno neobrazovan imas poptuno iste uslove i status kao i oni najobrazovaniji i nemas nikakav strah od moguce greske. Mislim da ovo moze samo probuditi kreativnost kod ljudi, mozda je bas to razlog sto su ovi novi politicari u stanju da magistriraju / doktoriraju u svega par meseci - a pre toga ni za 30-40 godina nisu mogli ni srednju skolu da zavrse. Mi bre nismo ni svesni da smo svedoci jednog poptuno novog sistema, koji toliko blagotvorno utice na pojedinca da je samo pitanje vremena kada cemo poceti da zaradjujemo na tom patentu. I na kraju, ne znam ni zasto uopste pridajete vaznost sta tamo neka komora arhitekata prica o jednom tako velikom, neki bi cak rekli nebeskom projektu.

crni

pre 9 godina

Ne svidja mi se sto su poslovi vec podeljeni burazerski potpunim amaterima ili generalno losim kadrovima
Cast izuzecima.
Nema struke nigde.
To mi se ne svidja.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Vidi se da je mali, pardon Mali. Kakav ekonomski bum mogu da donesu objekti ovakvog tipa u zemlji cija je privreda na izdisaju. Nije Beograd isto sto i Singapur ili Dubai, Hong Kong i drugi finansijski centri. Nama prvo trebaju fabrike i farme pa tek onda ove staklene zgrade za banke i upravne zgrade velikih proizvodnih i finansijskih korpiracija. Ovako bice videla zaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu.

Milutin

pre 9 godina

Kada ssu sigurni u tudju pricu o Beogradu na vodi sto onda donose njihov zakon po skracenom postupku lisen svih tudjih misljenja, sugestija, predloga i mana. Zasto se nepita struka i nauka nego neuki glumci jos manje politicari Vucic i njegova klika. Srbija od toga nema nista nijedno radno mesto, prihod a kamoli proizvodnju koja nosi svaku drzavu.

кажите ми

pre 9 godina

Градоначелнике живим у Крњачи одмах преко моста ,и молим вас када тако ви и ваша странка и недодирљиви вођа обечавате све и свашта када ћу престати да живим у највећој септичкој јами у Европи.Знам да нема ништа од тога али да би се ваши гласачи радовали обећајте ништа вас не кошта.

MojeIme

pre 9 godina

O ukusima ne treba raspravljati. E sad, gospodin Mali (koji obavlja vise PLACENIH funkcija) bi trebalo da je svestan da ono protiv cega se bune strucnjaci i gradjani (a sto se veoma veoma stidljivo prenosi u medijima) nije stvar ukusa, vec stvar procedura, pa ako hocete i - postenja. Nista , ali nista nije transparentno u vezi sa Beogradom na vodi. Ne zna se apsolutno nista. Pametnom je dovoljno i sto se stalno odlaze pocetak gradnje, sto premijer ne ume u dva uzastopna intervuja da kaze koliko je TACNO objekata uklonjeno itd itd... Stvar je, dakle, ista kao sa FIAT-om (Dinkic, kome je premijer obecavao zatvor je inace potpuno bezbedan u Sberbanci). Gospodine Mali, nije dovoljno da neko Vama blizak otvori kafanu i da se to oznaci kao pocetak gradnje bilo cega. Nije dovoljno da Vi kazete da Vama nije jasno kome se sta tu ne svidja. Vi ste gradonacelnik, Vi MORATE da gradjanima date odgovore na SVA pitanja, pa cak i ona u vezi sa ukusom, jer Vas gradjani placaju iz SVOG dzepa (iako Vi ne zivite od toga, stvar je licne odgovornosti i kucnog vaspitanja da se prema gradjanima odnosite sa postovanjem). Dakle, da ponovim: nije do ukusa, do postenja je. A kad smo vec kod postenja, da je Vucic za mene na sva zvona pricao kako necu biti kandidat za gradonacelnika, pa me kandiduje za to mesto, iz moralnih razloga ne bih to prihvatio. Mogu samo da zakljucim da ni Vi, a ni on, nemate trunke morala (mada za njega to znamo jos iz '90ih godina XX veka). Prijatno.

Beogradjanka

pre 9 godina

Trebalo je pre svega na referendumu pitati gradjane Beograda sta oni zele. Zatim to je stari deo grada, koji imaju sve prestonice i koji je samo trebalo srediti i zastititi. Zamislite kako bi izgledalo kada bi se samo okrecile fasade na zgradama i kada bi se izmestila autobuska i zeleznicka stanica(sto je odavno planirano), kada bi se ocistio kej na Savi i uredili parkovi. To je ono sto ovom gradu treba. Drugo, gledano sa Novog Beograda izgubice se stepenasta struktura starog grada i sve sto je tu bilo lepo zaklonice svemirske i plastificirane kule. Ako je nesto tako trebalo graditit trebalo je to raditi sa novobeogradske strane reke, ionako se lepo taj deo zove Novi Beograd pa mu i prilici projekat buducnosti. A da ne pricamo gospodine gradonacelnice, da ste ASA kontaktirali kao i sto ste sami rekli pre samo neki dan kada se ista i pobunila.

ZokyNBGD

pre 9 godina

opet se sami pojavljuju u emisijama i guslaju istu priču...
ako ste tako samouvereni dajte neki okrugli sto barem da se sučele mišljenja, a ne ovako da vi prenosite šta su oponenti rekli, ništa vam ne verujemo.
Ajde fino dve-tri emisije uz prisustvo relevantnih stručnjaka za i protiv, pa da izvagamo.
A zašto niko neće da objasni da će nas boga oca koštati uređenje lokacije, izmeštanje svih sadržaja itd. To neće da kažu, neće to nikakav investitor da radi, mi moramo, a to košta previše za nas ovako siromašne.
I nije tačno da je struka konsultovana, ako u struku ne ubrajaju politički postavljene direktore Urb. zavoda, i gradskog arhitektu.

pustite na TV prave stručnjake, čega se plašite???

Profesionalni komentator

pre 9 godina

Karakteristicno za ovu Vlast je da je "imamo dokumenta i sve je crno na belo" samo bas danas nemaju te papire i ugovore ali evo vec za par dana ili nedelja,javnost ce sve moci da vidi,nije valjda da nam ne verujete ? I TAKO DO BESMISLA

CNC

pre 9 godina

Zašto ne upoznate javnost sa tim "studijama" ko ih je radio, šta je tačno rečeno a ne samo uopšteno u fazonu samo se opustite manje će da boli. Zašto ne odgovorite na konkretna pitanja AAS nego i to uopšteno. Kako se rešava parkiranje kad ne može da se ukopa zbog podzemnih voda, zbog čega će beogradjani tu da dolaze ima li neko pozorište, galerija ili samo tržni centar a toga ima koliko hoćeš po gradu. Uopšte nije pitanje svidjati ili ne svidjati ima konkretnih pitanja ceo niz ali nema odgovora, samo uopštena priča.

Proka

pre 9 godina

Ne razumem zašto se neki pitaju kome će da se proda? Pa uvek ima ko kupuje, po vašoj logici ne bi trebalo više uvoziti i praviti automobile jer ih svi imaju?

YNWA

pre 9 godina

A sta se to odvija?
Prvo neka krene nesto da se radi, pa onda pocni da pricas!
Ocistili malo deo oko zeleznicke, a pricaju kao da je projekat u zavrsnoj fazi.

sasha

pre 9 godina

Poštujem voditeljku, ali gde su ovde kontra pitanja? Gde je pitanje o tim navodnim studijama koje postoje? Gde je odgovor na to zašto su kule i stanovi isped parka i šetališta? Gde je odgovor na to da je promotivni štand u stvari obična kafana? Gde je odgovor zašto javnost nije više upoznata? Gde je odgovor zašto nije bilo konkursa? Gde je odgovor šta će biti sa tim stanovima jer to niko ne može i neće da kupi...

\|/

pre 9 godina

Ne svidja mi se to, sto kad bude unisteno nekoliko objekata bilo od strane vode ili cega vec (sto su vam i rekle arhitekte), uzecete tim bogatasima da sanirate od novca poreskih obveznika, a ne od njihovog.

smor

pre 9 godina

hocete li navesti makar jedan tacan podatak o tim studijama, misterioznim kompanijama i strucnjacima?! Naravno da ne.

Beogradjani ne dozvolite da se ovo radi! Samo PROTESTOM PROTIV DIKTATURE!

e gradjani leba nemaju da jedu a vi biste fenseraj da gradite... Treba da ulazete u poljoprivredu, domacu industriju, negovanje prirode, kulture, obrazovanja i nauke.

Kakav bre turizam-urbanizam!

djukavet

pre 9 godina

Ne svidja mi se to sto to nije fabrika...i sto nijedan potrosacki centar ne moze da pokrene privredu...taj sto ulaze hoce svoje pare nazad u mnogo vecem iznosu...

ivan

pre 9 godina

koji bre BG na vodi. daj te narodu pars da prezivi i prehrani porodicu. nema ulice koja nije u rupama a vi pravite novi i lepsi beograd i sto niko ne kaze narodu koliko je do sad nasih para potroseno na taj projekat i koliko je moglo ulica da se asfaltira za te pare

А

pre 9 godina

Дотични господин каже да су на пројекту радиле најпознатије светске фирме али очигледно нису радиле српске фирме што је недопустиво, нити су укључени српски стручњаци као што су архитекте, правници, урбанисти, еколози, саобраћајни стручњаци, машинци итд. И поред негативних ставова стручне и опште јавности у Србији режим неодустаје од овог пројекта и одбија да да одговоре на сва стручна питања.

Danilo

pre 9 godina

ma ne mažite nam oči više! Ne treba mi metro, sredite da autobusi idu bar na 10 min i da u njih može da se uđe a da ne stojiš kao rod na jednoj nozi, ne treba mi bg na vodi, sredite fasade prelepih zgrada u centru, bar u užem centru, ne treba nam luksuz, sredite da mogu 10 metara da hodam ulicom a d(ne ugazim u g... i da vozim 1km a da mi točak ne odvali rupetina, ne trebju nam novi poslovni prostori, mali milion zgrada po centru zvrji prazno i propada, rešite privatizacije, vlasništvo... ne trebaju mi brze pruge do budimpešte, sredite da se na postojećim ide 50 na sat, nama dovoljno... ne trebaju nam strani investitori, skinite jaram sa malih i srednjih preduzeća, to će vam biti najveća investicija, kradite, to je očekivano, ali nemojte otimati

lokator

pre 9 godina

Ne svidja mi se sto je sve losije nego pre tri godine a to je zato sto mnogo kradete i sa ovim projektom hocete jos vise da ukradete a nista za narod niste ucinili.Da li ti je jasno sta nam se ne svidja?

nikola

pre 9 godina

pa umesto sto se bacaju milijarde dinara na projekat koji samo u njihovim glavama moze da bude od nacionalnog znacaja i da poboljsa ekonomsku situaciju bolje da se, kad ocigledno imamo para za razbacivanje, konacno makar uradio projekat za metro i pocela njegova gradnja. Grad je tokom radnih dana u saobracajnom kolapsu, ja se svaki dan upakivam kao sardina u prevoz da bih otisao od tacke a do b, prosto svi svetski gradovi ove velicine jedino resenje za to su nasli u izgradnji metroa. Nisam ja protiv uredjenja tog dela grada, ali sam za transparentnost u tom projektu i da se cuju sve strane a ne da se menjaju zakoni i ustav zbog neki fiktivnih investitora i da se ogromne pare pumpaju u projekat koji je od pocetka sluzio samo u propagandne svrhe.

Milosav

pre 9 godina

Još jedan divan potez uz medijsku galamu. Pošto će tu biti puno stanova ostaje pitanje ko će tu stanovati. Kako neverujem da če u kratkom periodu Beogradjani napraviti toliko punoletne dece ostaje samo da će se pražnjenje Srbije nastaviti, samo ubrzanim tempom.
Manir novokompovanog dijaloga se širi, i ostali sa vlasti shvataju da to umeju. Zamisliš neistomišljenika, kažeš njegov stav, "neko će reći", i onda to opovrgneš snažnim argumentima. On zanemi, više ništa ne kaže. A gde je to rekao citirani?

horor u dnu

pre 9 godina

Djilas je s jedne strane obecavao metro, a ovi s druge Beograd u vodi, sta je korisnije pitam se...a kako je glasano...Takodje, ovi mediokriteti nisu u stanju ni obicnu Slaviju da rese, a od Beograda na vodi ce (p)ostati samo ona "divna" maketa i bilbord na zeleznickoj stanici...

Dejan

pre 9 godina

Ne svidja mi se vas procenat u izgradnji. Za koga pravite to? Kako mislite da gradite bez detaljnog urbanistickog plana? Znate li vi uopste sta je to?

iskustvo uci

pre 9 godina

Znate sta, i jedni i drugi, pojavice se ugovor sa arapima. I to ce biti isti kao onaj sa Fiatom. Lopovine ste jedni i drugi. Slikovito da vam opisem u kakvoj smo situaciji. Ovo je kao kada naleti horda u neku kucu pa pokupi srebrninu, skupocen escajg, slike... Pa dodje druga tura horde kojoj je ostao parket, instalacije, vrata, prozori... I oni pokupe to. Trecoj gomili ostake su cigle, grede i crep.Ali oni i to kupe. Prepoznacete se ko je koja horda lopova.

samo kažem

pre 9 godina

svi diktatori sanjaju da izgrade grad. hitlerova glavna zabava je bila da se igra sa maketom Germanie, prestolnice koju je zamislio da izgradi kada stvori državu kakvu je želeo.

Dule Mitrovic

pre 9 godina

"Ovo ce pokrenuti Srbiju", kaze Mali, a meni se cini bas ce biti suprotno. Procitao sam sada vidjenje Akademije Arhitekture Srbije - 40 vrhunskih i iskusnih arhitekata - i kazi jedino sto vredi - je zaustaviti sve radova odmah! Nisu nasli ni jednu dobru stvar u celom projektu, a detaljno su analizirali i zakljucili - katastrofa, Kaka Malog nije sramota?! Tesko je uopste komenterisati - zeleo bih da kazem nesto pozitivno, ali skoro je nemoguce naci bilo sta u ovom planu, maketi, "stranom investitor' i politicko-privatnim interesima. Takav projekat, a nema ni ugovora! Pa kakvi smo mi to ljudi? Sta cemo sve da dozvolima da se uradi u ovoj zemlji?

geometar iz valjeva

pre 9 godina

Ако ова странка "Летећи циркус Монти Пајтона" направи Београд на води,ја први скачем са оне џамије на главу и то у чашу.Па, ово је стварно Република Дизниленд-Банана,коме ви верујете индијанци? Зар не знате да он не инвестира ни у Дубаиу,већ приморава странце који тамо живе да се задужују и учествују у градњи града из XXV-тог века?Јао да,заборавио сам да сте најдаље били до Лептокарије и Хај Нехаја.

Logic

pre 9 godina

Ne sviđa mi se vraćanje u sredinu četrdesetih prošlog veka.Ne sviđa mi se jevtina retorika o lepoti koja će zaseniti svet, delo koje će nas izbaciti u vrh...ne znam čega. Pa ipak, onda je bilo "normalno" da narodna vlast zna šta je "najbolje za narod".Narodna vlast na jednoj strani, i "reakcionari", "narodni neprijatelji"na drugoj.Čisto. A sad smo dobili lex specialis,otmeni naziv za istu otimačinu. Dobili smo prezir, nipodaštavanje, šamaranje izrazima najveći, najpoznatiji, odlučivali "svi koji je trebalo". Tajanstveni, bestelesni, ali velikih imena. Zar je moguće da se čak i Mihajlo Mitrović poklonio veličini. Mogao je samo da da svoje stručno mišljenje kao utehu, eto svi se bunili protiv onih njegovih kula, pa su ipak nazvane kapijom Beograda. Nisu, taj naziv je serviran. Zvali smo ih drugačije. Ali nije rekao da se ta kapija nikad nije otvorila kako je zamišljena. I kako je iskorišćena sada.Baš kao i Beograđanka,ili ona Inexova skalamerija. Koja su to naša preduzeća koja će učestvovati u gradnji, a ona tek što nije počela? Kad su raspisani tenderi za obezbeđivanje građevinskog materijala? Odakle dolaze te grdne hiljade radnika? A da, saznaćemo u narednoj emisiji iz ovog studija, obećano nam je. A dotle da budemo dobri i da ponavljamo "sviđa nam se".

Rade

pre 9 godina

provincijalci dosli sa svih strana da nama koji smo rodjeni u Beogradu objasne sta nam fali i sta bi bilo dobro za nas...sve bih ja vas vratio u vasa sela,pa tamo pravite bajcetine na vodi,kragujevce,zitoradje,itd itd...poslednji put je ovaj grad licio na svetsku metropolu osamdesetih godina,a od tada je samo postao vasar provincijalaca,snobova,diletanata,kompleksasa,malogradjanstine,kica...ovaj "vodeni" Beograd ce samo dokazati moje tvrdnje

Ana

pre 9 godina

Na mestu gde ce se graditi ta visoka kula je nekad, u tursko doba, bila dzamija.
Sad se grade vrlo skupi stanovi i poslovni prostor koje ce pretezno kupovati bogati arapi.

Grunf

pre 9 godina

Razumem da je za svakog arhitektu inspiracija tako jednog ogromnog prostora koji ako ne grešim zauzima prostor od 90ha.Šta će se sve uništititi na tih 90ha o tome niko ne razmišlja.2009 godine "Grad na vodi“(svetski poznati arhitekta Danijel Libeskind) i taj projekat je gromoglasno najavljen i predstavljen od strane tadašnjih vlasti (Đilasa i Tadića) i same „Luke Beograd“ i njenih vlasnika sa rokom završetka radova 18 godina 107 hektara prostora, gradnja 2,5 miliona kvadrata, cena 5 milijardi evra.„Nova“ vizija stare ideje pod nazivom „Beograd na vodi“ rok završetka 6 godina- do 2020.- kada je, najavljen ulazak Srbije u EU, 90 hektara prostora, gradnja 1,5 miliona kvadrata prostora i cena 8 milijardi dolara vizuelno je sličan ideji i projektu „Grad na vodi“ i predstavlja plagijat,tog projekta,ali i ranije utopije i obmane zvane „Europolis“.Ovaj put kao autor projekta nije predstavljen ni jedan svetski poznat arhitekta.reba pomenuti da obe ideje imaju neke zajedničke imenitelje.Obe ideje počivaju na utopiji,obmani,zloupotrebi niza zakona i manipulacijama,osnovnim podacima (cena,prejekta,količina kvadrata itd.(Lex specijalis).Nejasno je kako početi BG na vodi a Prokop nije gotov,autobuska stanica nije gotova.Toliko nejasnoća koja su u startu utopija.Samo pitanje "Šta Vam se ne svidja u BG na vodi gubi smisao.Zar neko voli utopiju?40 godina se gradi Prokop,autobuska stanica nije ni početa pa gde će taj BG na vodi stati.Ko je autor ovog plagijat projekta?Odgovor se nameće sam.

chist plagijat

pre 9 godina

"Ranije su svi pričali da je Beograd na vodi laž, a sada kada se projekat odvija, odjednom pričaju - Ovo nam se ne sviđa"

Zar ovo nije rekao premijer pre dan/dva..? A jeste, odlicno se secam