Četvrtak, 05.03.2015.

14:11

"Ništa novo nisam video od Esmarka"

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da nije video ništa novo od Esmarka kada je reč o mogućnosti da ta firma privatizuje ili preuzme upravljanje Železarom.

Izvor: Beta

"Ništa novo nisam video od Esmarka" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

BOZANA - 63

pre 9 godina

Mislim da je vlasnik Esmarka konacno shvatio da kada je Smederevska Zelezara u pitanju da su se grdno prevarili u proceni. Smatrali su da ce nasa Vlada pristati na ucene, ali Vlada Srbije je odgovorna i pre svega misli o intresima gradjana Srbije. Koliko sada vidim da vlasnik Esmarka ne odustaje od Smederevske Zelezare.Takodje koliko vidim da se jos pominju zakljuci pregovora u Pitsburgu proslog meseca, da zeli da otpocnu sa poslovanjem u Srbiji. Sada su valjda svesni da moraju da budu ozbiljni sa Vladom Srbije. Verujem da ima i drugih kupaca koji ce ponuditi mnogo bolje uslove da bi nakon kupovine imala i drzava neke koristi, a ne samo novi vlasnik.

Alisa21

pre 9 godina

Ne treba srljati u privatizaciju, već izabrati ono najbolje.
Bolje je malo i sačekati, jer je najbitnije izabrati najpovoljniji menadžment kome treba poveriti železaru.

bojanilo

pre 9 godina

Vlada u ovom trenutku radi na formiranju uspešnog efikasnog menadžmenta koji bi vodio železarom do pronalaženja strateškog parnera, koji bi garantovao da neće ostati u železari samo dok traju zalihe sirovina, već da ima dugoročan i ozbiljan plan prizvodnje

mara

pre 9 godina

Esmarkova ponudila nije uvažavala vitalne ekonomske interese države, imajući u vidu da je krajnje nejasno bilo formuilisano da li će ova kompanija ostati u železari kada se iscrpe postojeća obrtna sredstva

DraganJovic

pre 9 godina

Stvarno, i meni su se više smrkli sa Esmarkom. Ako naslovna vest nije neka crna hronika, onda je Esmark. Hteli su da nas ojade, mi smo im rekli: "E, pa gospodo malo ste se zaje....!", a oni ne mogu tu činjenicu da prihvate. Ćao, više sa Esmarkom!!!

Peripetum

pre 9 godina

Vlada je jasno postavila uslove za kupovinu železare. Onaj ko to bude ispunio moći će da je kupi a puste želje Esmarka ne znače ništa, dela govore.

Gondola

pre 9 godina

Potrebno je svakog trenutka biti objektivan, precizan I jasan sto nasa Vlada I jeste bila… sto znaci treba ostati na istom putu I nece sigurno pogresiti prilikom izbora!

Andja

pre 9 godina

S obzirom da Srbija I dalje trazi investicije I das u prihodi isti ili se u ovom period jako malo povecavajhu morace da se radi na smanjenju rashodne strane, tj. Na smanjenju budzetskih troskova.

bela ladja

pre 9 godina

Kao sto je I sam Vucic rekao menadzment je samo privremeno resenje koje je tu privremeno dok se ne sprovede konacna privatizacija I dok se ne nadje najbolji partner za Zelezaru.

bela ladja

pre 9 godina

Kao sto je I sam Vucic rekao menadzment je samo privremeno resenje koje je tu privremeno dok se ne sprovede konacna privatizacija I dok se ne nadje najbolji partner za Zelezaru.

Frenki

pre 9 godina

Treba razmotriti dobro sve ponude, a ne cvrsto verovati jednima a druge smatrati manje ozbiljnim.
Ne treba da nas zanima odakle su, ne treba popustiti rusima jer su nam ''braca'' a ni amerima jer smo mi drzava koja zeli u EU itd.
Trebamo gledati sopstvenu korist, kako cemo kompaniju dici na noge radi buduce prodaje i kako cemo zadrzati sve radnike u radnom odnosu.

Rajko

pre 9 godina

Investicija mora biti, bez njih nema napretka. Najbolje je kad su u pitanju strane investicije, ali i država Srbija mora naći načine i novac da i sama investira.

zaki

pre 9 godina

Bez obzira na pregovor i novih tendera Železara mora nastaviti da dalje!Esmark ispunjava uslove i pokazuje toliko interesovanje za Železaru a ujedno planira da zaposli preko 5.000 radnika, treba mu ukazati poverenje i dozvoliti da preuzme Železaru.

Bane

pre 9 godina

Ako se smanji broj radnika putem socijalne pomoci drzave i investira u infrastrukturu smatram da zelezara ima velike sanse da nadje svog strateskog partnera.

Dule

pre 9 godina

Pre svega moram da isteknem da je vlada sa premijerom na celu napravila dobar potez sto nisu bud zasto privatizovali zelezaru ve su mislili na radnike. Srljanje u neku privatizaciju bez garancija sa suprotne strane je jako poguban potez kako za drzavu tako za grad i radnike koji rade u toj zelezari.

Dejan

pre 9 godina

Mislim da nije jos uvek vreme za privatizaciju zelezare. Pre svega moramo ponuditi radnicima socijalni program pa tek tad uci u privatizaciju ili neki vid strateskog partnerstva.

Ivona Dj

pre 9 godina

Uspostavljanje jasnog mehanizma sankcije i nagrade uz profesionalizaciju menadzmenta koji treba da preuzme odgovornost za rezultat je jedini put koji moze da omoguci funkcionisanje Sartida.

Wendi

pre 9 godina

Samim tim ako Esmark ispunjava uslove i pokazuje toliku interesovanost za Železaru a ujedno planira da zaposli preko 5.000 radnika, treba mu ukazati poverenje i dozvoliti da preuzme Železaru.

Caplin

pre 9 godina

Čemu tolika posesivnost i arogantnost i toliko potrebno bojkotovati Esmark ukoliko oni stvarno mogu od Železare da stvore uspešnu firmu.

Wendi

pre 9 godina

Samim tim ako Esmark ispunjava uslove i pokazuje toliku interesovanost za Železaru a ujedno planira da zaposli preko 5.000 radnika, treba mu ukazati poverenje i dozvoliti da preuzme Železaru.

herc srce

pre 9 godina

Vazno je da zelezara premosti period do neke uspesne privatizacije,ciji menadzment ce to raditi nije vano ,samo neka bude uspesno.

JoleV

pre 9 godina

Mislim da je dobro da je promenjena praksa da se budzasto i pod bilo kojim uslovima sve prodaje po Srbiji. Esmark, nije odgovorio na uslove i to je cinjenica. Takodje je veoma vazno da je premijer je izuzetno zainteresovan da se pomogne Zelezari, dakle, idemo dalje, ka trazenju ressenja.

TajnoMoja

pre 9 godina

Licno mislim da ce se Esmark i dalje drzati nekih svojih uslova. A ti uslovi verovatno nisu dobri za Zelezaru. Uostalom, Vlada Srbije ce najbolje proceniti, kada za to dodje vreme.

Опет ја

pre 9 godina

Железара је добра фирма и има потенцијал само је потребан прави вођа овакве компаније или боље речено тим јако способних људи да покрену ову машинерију, а кад се буде покренула биће један добар водећи профитабилни гигант.

Kokan

pre 9 godina

Reforme su neophodne, niko ih ne zeli, pa cak ni Vucic, ali sto se mora nije tessko, ovoj vladi je zapao vruc krompir jer niko nije bio voljan, ranije da bilo sta preduzme.Takva je stvar i sa Zelezarom bila do sada pustili su je da decenijama propada, sve do ove vlade..

Mikica

pre 9 godina

Do sada su sve vlasti ostavljali radnike Zelezare na ,,ledu", zato mi je drago da vidim da je makar jednoj,nadam se ovoj, stalo do njih, cim se toliko trude da resse situaciju.

yaksO

pre 9 godina

Ovo je istina. Esmark zeli po svaku cenu da preuzme zelezaru jer izgleda ima ogromne interese. Nadam se da ce je uzeti neko ko zna posao.

Boginja ljubavi

pre 9 godina

Esmark je već jednom izneo svoju ponudu i ne vidim šta bi sada mogao novo da ponudi. Može učestvovati na tenderu, ali ako nastavi po starom i gleda samo svoje interese, ne verujem da će uspeti da kupi Želey+zaru. Verujem da ima i drugih kupaca koji će ponudi mnogo bolje uslove da bi nakon kupovine imala i država neke koristi, a ne samo novi vlasnik.

Berka

pre 9 godina

Pokretanje u pogon druge peći podrazumeva se i potreba za dodatnim angažovanjem radnika, što je dobra vest za nezaposlenost u Srbiji.

Valoa

pre 9 godina

Ako se setimo M.Dinkica i njegovih sablonskih ugovora,od kojih mnogi nisu bili u interesu Srbije,ovo sa menadzerima je sasvim novo za nas.Praksa u Evropi postoji i samo treba odbrati pravi tim.

Vladan

pre 9 godina

Esmarku treba zabraniti da se kandiduje na ovom konkursu. Kad su videli da su jedini kandidati kod prethodne neuspesne privatizacije, poceli su da ucenjuju nasu vladu, a sada menjaju pricu... Epa ne moze tako gospodo!

Desimir

pre 9 godina

Taman sam se ponadao da je zavrsena prica sa Esmarkom kad evo ih opet. Mislim da im ne treba dati ponovo sansu. Resenje treba traziti medju drugim zainteresovanim za Zelezaru a da pri tome budu zasticeni nasi interesi, zaista se nadam da ce tako i biti.

ema b

pre 9 godina

Bilo je krajnje vreme da se ovakvim problemima pridje na sasvim drugaciji nacin,rekao bih,profesionalniji.Dosta je bilo subvencija,za nas nepovoljnih.

Novitet

pre 9 godina

Više je nego opravdano da Američka kompanija uprkos neuspešnim pregovorima o preuzimanju Železare u Smederevu prijavi na tender za izbor menadžerskog tima koji će rukovoditi srpskom čeličanom.

Doroti

pre 9 godina

Esmark svoj biznis plan nije uradio ni dolarom finansiranim od srpske vlade. Zajedno sa mrežom svojih partnera širom sveta, od Azije do Severne Amerike sigurno ćem uspeti da pokrenu planiranu proizvodnju bez učešća bilo kog trećeg igrača u ovom poslu.

Naja

pre 9 godina

Esmarku nije za verovati , zato treba naci nekog odgovornijeg, sposobnijeg koji ce biti u stanju da zadrzi isti broj radnika i pokrene proizvodnju,na duze staze.

Viktor

pre 9 godina

Železara sigurno ima budućnost i rešenje će se sigurno naći.Uz dobar menadžment može Železara da pravi profit i bez prodaje.

nacion

pre 9 godina

Pretpostavljam da su Amerikanci dobro proucili ugovor izmedju M.Dinkica i FIAT-a i da su na osnovu toga hteli i malo vise nego sto Srbija moze da prihvati.Dakle,okrenimo se novom pristupu i bice rezultata na zadovoljstvo svih zainteresovanih.

Srdjan

pre 9 godina

Esmark optuzio slovackog biznismena da je sabotirao prodaju, potkupio clanove komisije vlade Srbije, prodavao zelezari losu sirovinu po visestruko vecoj ceni (ocigledna pljacka) i to nema nikakve veze sa Srbijom?!!!!

Cile

pre 9 godina

Esmark je jasno pokazao svoje namere i dobro je da se nije poletelo kao "grlom u jagode" u prodaju Zelezare bas njima! Grdno bi se pokajali da smo pristali na njihove uslove.

pera zdera

pre 9 godina

Esmark da je hteo on bi odmah na pocetku dao ponudu za Zelezaru, sve ovo sada je manipulacija javnim mnjenjem i pritisak na drzavu da joj se daju na upravljanje

mobilni telefon

pre 9 godina

Politika trosenja vise nego sto smo zaradili nas je dovela u tesku situaciju. Neophodno je da napravimo ustede gde je to moguce kako bi sredili javne finansije. Svako ko ispuni uslove vlade i da potrebne garancije da ce radnici raditi i moci da zive od svog rada da ce biti pokrenuta proizvodnja moze da upravlja zelezarom.

@pegica@

pre 9 godina

Esmarku ako je stvarno stalo da preuzme Zelezaru neka razmisli o svojim zahtevima i predlozima..neka njihovi zahtevi budu u skladu sa našim mogucnostima i potrebama.

LEONARDO

pre 9 godina

Ako Esmark bude prilagodio svoju ponudu, onoj kojom se štite interesi Železare i njenih radnika, ne vidim razlog da se ne prijavi za upravljanje Železarom. Naravno, bez unapređenja nedave ponude, ne vidim razlog da pretenduju na to mesto.

Опет ја

pre 9 godina

Железара је добра фирма и има потенцијал само је потребан прави вођа овакве компаније или боље речено тим јако способних људи да покрену ову машинерију, а кад се буде покренула биће један добар водећи профитабилни гигант.

zaki

pre 9 godina

Bez obzira na pregovor i novih tendera Železara mora nastaviti da dalje!Esmark ispunjava uslove i pokazuje toliko interesovanje za Železaru a ujedno planira da zaposli preko 5.000 radnika, treba mu ukazati poverenje i dozvoliti da preuzme Železaru.

mobilni telefon

pre 9 godina

Politika trosenja vise nego sto smo zaradili nas je dovela u tesku situaciju. Neophodno je da napravimo ustede gde je to moguce kako bi sredili javne finansije. Svako ko ispuni uslove vlade i da potrebne garancije da ce radnici raditi i moci da zive od svog rada da ce biti pokrenuta proizvodnja moze da upravlja zelezarom.

Caplin

pre 9 godina

Čemu tolika posesivnost i arogantnost i toliko potrebno bojkotovati Esmark ukoliko oni stvarno mogu od Železare da stvore uspešnu firmu.

Ivona Dj

pre 9 godina

Uspostavljanje jasnog mehanizma sankcije i nagrade uz profesionalizaciju menadzmenta koji treba da preuzme odgovornost za rezultat je jedini put koji moze da omoguci funkcionisanje Sartida.

Rajko

pre 9 godina

Investicija mora biti, bez njih nema napretka. Najbolje je kad su u pitanju strane investicije, ali i država Srbija mora naći načine i novac da i sama investira.

TajnoMoja

pre 9 godina

Licno mislim da ce se Esmark i dalje drzati nekih svojih uslova. A ti uslovi verovatno nisu dobri za Zelezaru. Uostalom, Vlada Srbije ce najbolje proceniti, kada za to dodje vreme.

herc srce

pre 9 godina

Vazno je da zelezara premosti period do neke uspesne privatizacije,ciji menadzment ce to raditi nije vano ,samo neka bude uspesno.

@pegica@

pre 9 godina

Esmarku ako je stvarno stalo da preuzme Zelezaru neka razmisli o svojim zahtevima i predlozima..neka njihovi zahtevi budu u skladu sa našim mogucnostima i potrebama.

Kokan

pre 9 godina

Reforme su neophodne, niko ih ne zeli, pa cak ni Vucic, ali sto se mora nije tessko, ovoj vladi je zapao vruc krompir jer niko nije bio voljan, ranije da bilo sta preduzme.Takva je stvar i sa Zelezarom bila do sada pustili su je da decenijama propada, sve do ove vlade..

Boginja ljubavi

pre 9 godina

Esmark je već jednom izneo svoju ponudu i ne vidim šta bi sada mogao novo da ponudi. Može učestvovati na tenderu, ali ako nastavi po starom i gleda samo svoje interese, ne verujem da će uspeti da kupi Želey+zaru. Verujem da ima i drugih kupaca koji će ponudi mnogo bolje uslove da bi nakon kupovine imala i država neke koristi, a ne samo novi vlasnik.

bela ladja

pre 9 godina

Kao sto je I sam Vucic rekao menadzment je samo privremeno resenje koje je tu privremeno dok se ne sprovede konacna privatizacija I dok se ne nadje najbolji partner za Zelezaru.

Peripetum

pre 9 godina

Vlada je jasno postavila uslove za kupovinu železare. Onaj ko to bude ispunio moći će da je kupi a puste želje Esmarka ne znače ništa, dela govore.

Wendi

pre 9 godina

Samim tim ako Esmark ispunjava uslove i pokazuje toliku interesovanost za Železaru a ujedno planira da zaposli preko 5.000 radnika, treba mu ukazati poverenje i dozvoliti da preuzme Železaru.

bela ladja

pre 9 godina

Kao sto je I sam Vucic rekao menadzment je samo privremeno resenje koje je tu privremeno dok se ne sprovede konacna privatizacija I dok se ne nadje najbolji partner za Zelezaru.

LEONARDO

pre 9 godina

Ako Esmark bude prilagodio svoju ponudu, onoj kojom se štite interesi Železare i njenih radnika, ne vidim razlog da se ne prijavi za upravljanje Železarom. Naravno, bez unapređenja nedave ponude, ne vidim razlog da pretenduju na to mesto.

Cile

pre 9 godina

Esmark je jasno pokazao svoje namere i dobro je da se nije poletelo kao "grlom u jagode" u prodaju Zelezare bas njima! Grdno bi se pokajali da smo pristali na njihove uslove.

Dule

pre 9 godina

Pre svega moram da isteknem da je vlada sa premijerom na celu napravila dobar potez sto nisu bud zasto privatizovali zelezaru ve su mislili na radnike. Srljanje u neku privatizaciju bez garancija sa suprotne strane je jako poguban potez kako za drzavu tako za grad i radnike koji rade u toj zelezari.

ema b

pre 9 godina

Bilo je krajnje vreme da se ovakvim problemima pridje na sasvim drugaciji nacin,rekao bih,profesionalniji.Dosta je bilo subvencija,za nas nepovoljnih.

Frenki

pre 9 godina

Treba razmotriti dobro sve ponude, a ne cvrsto verovati jednima a druge smatrati manje ozbiljnim.
Ne treba da nas zanima odakle su, ne treba popustiti rusima jer su nam ''braca'' a ni amerima jer smo mi drzava koja zeli u EU itd.
Trebamo gledati sopstvenu korist, kako cemo kompaniju dici na noge radi buduce prodaje i kako cemo zadrzati sve radnike u radnom odnosu.

Gondola

pre 9 godina

Potrebno je svakog trenutka biti objektivan, precizan I jasan sto nasa Vlada I jeste bila… sto znaci treba ostati na istom putu I nece sigurno pogresiti prilikom izbora!

Viktor

pre 9 godina

Železara sigurno ima budućnost i rešenje će se sigurno naći.Uz dobar menadžment može Železara da pravi profit i bez prodaje.

Wendi

pre 9 godina

Samim tim ako Esmark ispunjava uslove i pokazuje toliku interesovanost za Železaru a ujedno planira da zaposli preko 5.000 radnika, treba mu ukazati poverenje i dozvoliti da preuzme Železaru.

Andja

pre 9 godina

S obzirom da Srbija I dalje trazi investicije I das u prihodi isti ili se u ovom period jako malo povecavajhu morace da se radi na smanjenju rashodne strane, tj. Na smanjenju budzetskih troskova.

yaksO

pre 9 godina

Ovo je istina. Esmark zeli po svaku cenu da preuzme zelezaru jer izgleda ima ogromne interese. Nadam se da ce je uzeti neko ko zna posao.

Desimir

pre 9 godina

Taman sam se ponadao da je zavrsena prica sa Esmarkom kad evo ih opet. Mislim da im ne treba dati ponovo sansu. Resenje treba traziti medju drugim zainteresovanim za Zelezaru a da pri tome budu zasticeni nasi interesi, zaista se nadam da ce tako i biti.

Valoa

pre 9 godina

Ako se setimo M.Dinkica i njegovih sablonskih ugovora,od kojih mnogi nisu bili u interesu Srbije,ovo sa menadzerima je sasvim novo za nas.Praksa u Evropi postoji i samo treba odbrati pravi tim.

Dejan

pre 9 godina

Mislim da nije jos uvek vreme za privatizaciju zelezare. Pre svega moramo ponuditi radnicima socijalni program pa tek tad uci u privatizaciju ili neki vid strateskog partnerstva.

Mikica

pre 9 godina

Do sada su sve vlasti ostavljali radnike Zelezare na ,,ledu", zato mi je drago da vidim da je makar jednoj,nadam se ovoj, stalo do njih, cim se toliko trude da resse situaciju.

Doroti

pre 9 godina

Esmark svoj biznis plan nije uradio ni dolarom finansiranim od srpske vlade. Zajedno sa mrežom svojih partnera širom sveta, od Azije do Severne Amerike sigurno ćem uspeti da pokrenu planiranu proizvodnju bez učešća bilo kog trećeg igrača u ovom poslu.

Novitet

pre 9 godina

Više je nego opravdano da Američka kompanija uprkos neuspešnim pregovorima o preuzimanju Železare u Smederevu prijavi na tender za izbor menadžerskog tima koji će rukovoditi srpskom čeličanom.

Vladan

pre 9 godina

Esmarku treba zabraniti da se kandiduje na ovom konkursu. Kad su videli da su jedini kandidati kod prethodne neuspesne privatizacije, poceli su da ucenjuju nasu vladu, a sada menjaju pricu... Epa ne moze tako gospodo!

Berka

pre 9 godina

Pokretanje u pogon druge peći podrazumeva se i potreba za dodatnim angažovanjem radnika, što je dobra vest za nezaposlenost u Srbiji.

Bane

pre 9 godina

Ako se smanji broj radnika putem socijalne pomoci drzave i investira u infrastrukturu smatram da zelezara ima velike sanse da nadje svog strateskog partnera.

JoleV

pre 9 godina

Mislim da je dobro da je promenjena praksa da se budzasto i pod bilo kojim uslovima sve prodaje po Srbiji. Esmark, nije odgovorio na uslove i to je cinjenica. Takodje je veoma vazno da je premijer je izuzetno zainteresovan da se pomogne Zelezari, dakle, idemo dalje, ka trazenju ressenja.

nacion

pre 9 godina

Pretpostavljam da su Amerikanci dobro proucili ugovor izmedju M.Dinkica i FIAT-a i da su na osnovu toga hteli i malo vise nego sto Srbija moze da prihvati.Dakle,okrenimo se novom pristupu i bice rezultata na zadovoljstvo svih zainteresovanih.

pera zdera

pre 9 godina

Esmark da je hteo on bi odmah na pocetku dao ponudu za Zelezaru, sve ovo sada je manipulacija javnim mnjenjem i pritisak na drzavu da joj se daju na upravljanje

Naja

pre 9 godina

Esmarku nije za verovati , zato treba naci nekog odgovornijeg, sposobnijeg koji ce biti u stanju da zadrzi isti broj radnika i pokrene proizvodnju,na duze staze.

Srdjan

pre 9 godina

Esmark optuzio slovackog biznismena da je sabotirao prodaju, potkupio clanove komisije vlade Srbije, prodavao zelezari losu sirovinu po visestruko vecoj ceni (ocigledna pljacka) i to nema nikakve veze sa Srbijom?!!!!

DraganJovic

pre 9 godina

Stvarno, i meni su se više smrkli sa Esmarkom. Ako naslovna vest nije neka crna hronika, onda je Esmark. Hteli su da nas ojade, mi smo im rekli: "E, pa gospodo malo ste se zaje....!", a oni ne mogu tu činjenicu da prihvate. Ćao, više sa Esmarkom!!!

BOZANA - 63

pre 9 godina

Mislim da je vlasnik Esmarka konacno shvatio da kada je Smederevska Zelezara u pitanju da su se grdno prevarili u proceni. Smatrali su da ce nasa Vlada pristati na ucene, ali Vlada Srbije je odgovorna i pre svega misli o intresima gradjana Srbije. Koliko sada vidim da vlasnik Esmarka ne odustaje od Smederevske Zelezare.Takodje koliko vidim da se jos pominju zakljuci pregovora u Pitsburgu proslog meseca, da zeli da otpocnu sa poslovanjem u Srbiji. Sada su valjda svesni da moraju da budu ozbiljni sa Vladom Srbije. Verujem da ima i drugih kupaca koji ce ponuditi mnogo bolje uslove da bi nakon kupovine imala i drzava neke koristi, a ne samo novi vlasnik.

mara

pre 9 godina

Esmarkova ponudila nije uvažavala vitalne ekonomske interese države, imajući u vidu da je krajnje nejasno bilo formuilisano da li će ova kompanija ostati u železari kada se iscrpe postojeća obrtna sredstva

bojanilo

pre 9 godina

Vlada u ovom trenutku radi na formiranju uspešnog efikasnog menadžmenta koji bi vodio železarom do pronalaženja strateškog parnera, koji bi garantovao da neće ostati u železari samo dok traju zalihe sirovina, već da ima dugoročan i ozbiljan plan prizvodnje

Alisa21

pre 9 godina

Ne treba srljati u privatizaciju, već izabrati ono najbolje.
Bolje je malo i sačekati, jer je najbitnije izabrati najpovoljniji menadžment kome treba poveriti železaru.

Srdjan

pre 9 godina

Esmark optuzio slovackog biznismena da je sabotirao prodaju, potkupio clanove komisije vlade Srbije, prodavao zelezari losu sirovinu po visestruko vecoj ceni (ocigledna pljacka) i to nema nikakve veze sa Srbijom?!!!!

@pegica@

pre 9 godina

Esmarku ako je stvarno stalo da preuzme Zelezaru neka razmisli o svojim zahtevima i predlozima..neka njihovi zahtevi budu u skladu sa našim mogucnostima i potrebama.

LEONARDO

pre 9 godina

Ako Esmark bude prilagodio svoju ponudu, onoj kojom se štite interesi Železare i njenih radnika, ne vidim razlog da se ne prijavi za upravljanje Železarom. Naravno, bez unapređenja nedave ponude, ne vidim razlog da pretenduju na to mesto.

mobilni telefon

pre 9 godina

Politika trosenja vise nego sto smo zaradili nas je dovela u tesku situaciju. Neophodno je da napravimo ustede gde je to moguce kako bi sredili javne finansije. Svako ko ispuni uslove vlade i da potrebne garancije da ce radnici raditi i moci da zive od svog rada da ce biti pokrenuta proizvodnja moze da upravlja zelezarom.

Wendi

pre 9 godina

Samim tim ako Esmark ispunjava uslove i pokazuje toliku interesovanost za Železaru a ujedno planira da zaposli preko 5.000 radnika, treba mu ukazati poverenje i dozvoliti da preuzme Železaru.

Boginja ljubavi

pre 9 godina

Esmark je već jednom izneo svoju ponudu i ne vidim šta bi sada mogao novo da ponudi. Može učestvovati na tenderu, ali ako nastavi po starom i gleda samo svoje interese, ne verujem da će uspeti da kupi Želey+zaru. Verujem da ima i drugih kupaca koji će ponudi mnogo bolje uslove da bi nakon kupovine imala i država neke koristi, a ne samo novi vlasnik.

Опет ја

pre 9 godina

Железара је добра фирма и има потенцијал само је потребан прави вођа овакве компаније или боље речено тим јако способних људи да покрену ову машинерију, а кад се буде покренула биће један добар водећи профитабилни гигант.

Naja

pre 9 godina

Esmarku nije za verovati , zato treba naci nekog odgovornijeg, sposobnijeg koji ce biti u stanju da zadrzi isti broj radnika i pokrene proizvodnju,na duze staze.

Vladan

pre 9 godina

Esmarku treba zabraniti da se kandiduje na ovom konkursu. Kad su videli da su jedini kandidati kod prethodne neuspesne privatizacije, poceli su da ucenjuju nasu vladu, a sada menjaju pricu... Epa ne moze tako gospodo!

Kokan

pre 9 godina

Reforme su neophodne, niko ih ne zeli, pa cak ni Vucic, ali sto se mora nije tessko, ovoj vladi je zapao vruc krompir jer niko nije bio voljan, ranije da bilo sta preduzme.Takva je stvar i sa Zelezarom bila do sada pustili su je da decenijama propada, sve do ove vlade..

TajnoMoja

pre 9 godina

Licno mislim da ce se Esmark i dalje drzati nekih svojih uslova. A ti uslovi verovatno nisu dobri za Zelezaru. Uostalom, Vlada Srbije ce najbolje proceniti, kada za to dodje vreme.

Caplin

pre 9 godina

Čemu tolika posesivnost i arogantnost i toliko potrebno bojkotovati Esmark ukoliko oni stvarno mogu od Železare da stvore uspešnu firmu.

Dule

pre 9 godina

Pre svega moram da isteknem da je vlada sa premijerom na celu napravila dobar potez sto nisu bud zasto privatizovali zelezaru ve su mislili na radnike. Srljanje u neku privatizaciju bez garancija sa suprotne strane je jako poguban potez kako za drzavu tako za grad i radnike koji rade u toj zelezari.

Frenki

pre 9 godina

Treba razmotriti dobro sve ponude, a ne cvrsto verovati jednima a druge smatrati manje ozbiljnim.
Ne treba da nas zanima odakle su, ne treba popustiti rusima jer su nam ''braca'' a ni amerima jer smo mi drzava koja zeli u EU itd.
Trebamo gledati sopstvenu korist, kako cemo kompaniju dici na noge radi buduce prodaje i kako cemo zadrzati sve radnike u radnom odnosu.

pera zdera

pre 9 godina

Esmark da je hteo on bi odmah na pocetku dao ponudu za Zelezaru, sve ovo sada je manipulacija javnim mnjenjem i pritisak na drzavu da joj se daju na upravljanje

Cile

pre 9 godina

Esmark je jasno pokazao svoje namere i dobro je da se nije poletelo kao "grlom u jagode" u prodaju Zelezare bas njima! Grdno bi se pokajali da smo pristali na njihove uslove.

Doroti

pre 9 godina

Esmark svoj biznis plan nije uradio ni dolarom finansiranim od srpske vlade. Zajedno sa mrežom svojih partnera širom sveta, od Azije do Severne Amerike sigurno ćem uspeti da pokrenu planiranu proizvodnju bez učešća bilo kog trećeg igrača u ovom poslu.

Berka

pre 9 godina

Pokretanje u pogon druge peći podrazumeva se i potreba za dodatnim angažovanjem radnika, što je dobra vest za nezaposlenost u Srbiji.

Novitet

pre 9 godina

Više je nego opravdano da Američka kompanija uprkos neuspešnim pregovorima o preuzimanju Železare u Smederevu prijavi na tender za izbor menadžerskog tima koji će rukovoditi srpskom čeličanom.

Viktor

pre 9 godina

Železara sigurno ima budućnost i rešenje će se sigurno naći.Uz dobar menadžment može Železara da pravi profit i bez prodaje.

Desimir

pre 9 godina

Taman sam se ponadao da je zavrsena prica sa Esmarkom kad evo ih opet. Mislim da im ne treba dati ponovo sansu. Resenje treba traziti medju drugim zainteresovanim za Zelezaru a da pri tome budu zasticeni nasi interesi, zaista se nadam da ce tako i biti.

ema b

pre 9 godina

Bilo je krajnje vreme da se ovakvim problemima pridje na sasvim drugaciji nacin,rekao bih,profesionalniji.Dosta je bilo subvencija,za nas nepovoljnih.

Valoa

pre 9 godina

Ako se setimo M.Dinkica i njegovih sablonskih ugovora,od kojih mnogi nisu bili u interesu Srbije,ovo sa menadzerima je sasvim novo za nas.Praksa u Evropi postoji i samo treba odbrati pravi tim.

Mikica

pre 9 godina

Do sada su sve vlasti ostavljali radnike Zelezare na ,,ledu", zato mi je drago da vidim da je makar jednoj,nadam se ovoj, stalo do njih, cim se toliko trude da resse situaciju.

Wendi

pre 9 godina

Samim tim ako Esmark ispunjava uslove i pokazuje toliku interesovanost za Železaru a ujedno planira da zaposli preko 5.000 radnika, treba mu ukazati poverenje i dozvoliti da preuzme Železaru.

Ivona Dj

pre 9 godina

Uspostavljanje jasnog mehanizma sankcije i nagrade uz profesionalizaciju menadzmenta koji treba da preuzme odgovornost za rezultat je jedini put koji moze da omoguci funkcionisanje Sartida.

herc srce

pre 9 godina

Vazno je da zelezara premosti period do neke uspesne privatizacije,ciji menadzment ce to raditi nije vano ,samo neka bude uspesno.

Dejan

pre 9 godina

Mislim da nije jos uvek vreme za privatizaciju zelezare. Pre svega moramo ponuditi radnicima socijalni program pa tek tad uci u privatizaciju ili neki vid strateskog partnerstva.

Bane

pre 9 godina

Ako se smanji broj radnika putem socijalne pomoci drzave i investira u infrastrukturu smatram da zelezara ima velike sanse da nadje svog strateskog partnera.

nacion

pre 9 godina

Pretpostavljam da su Amerikanci dobro proucili ugovor izmedju M.Dinkica i FIAT-a i da su na osnovu toga hteli i malo vise nego sto Srbija moze da prihvati.Dakle,okrenimo se novom pristupu i bice rezultata na zadovoljstvo svih zainteresovanih.

JoleV

pre 9 godina

Mislim da je dobro da je promenjena praksa da se budzasto i pod bilo kojim uslovima sve prodaje po Srbiji. Esmark, nije odgovorio na uslove i to je cinjenica. Takodje je veoma vazno da je premijer je izuzetno zainteresovan da se pomogne Zelezari, dakle, idemo dalje, ka trazenju ressenja.

yaksO

pre 9 godina

Ovo je istina. Esmark zeli po svaku cenu da preuzme zelezaru jer izgleda ima ogromne interese. Nadam se da ce je uzeti neko ko zna posao.

zaki

pre 9 godina

Bez obzira na pregovor i novih tendera Železara mora nastaviti da dalje!Esmark ispunjava uslove i pokazuje toliko interesovanje za Železaru a ujedno planira da zaposli preko 5.000 radnika, treba mu ukazati poverenje i dozvoliti da preuzme Železaru.

Rajko

pre 9 godina

Investicija mora biti, bez njih nema napretka. Najbolje je kad su u pitanju strane investicije, ali i država Srbija mora naći načine i novac da i sama investira.

Andja

pre 9 godina

S obzirom da Srbija I dalje trazi investicije I das u prihodi isti ili se u ovom period jako malo povecavajhu morace da se radi na smanjenju rashodne strane, tj. Na smanjenju budzetskih troskova.

Gondola

pre 9 godina

Potrebno je svakog trenutka biti objektivan, precizan I jasan sto nasa Vlada I jeste bila… sto znaci treba ostati na istom putu I nece sigurno pogresiti prilikom izbora!

bela ladja

pre 9 godina

Kao sto je I sam Vucic rekao menadzment je samo privremeno resenje koje je tu privremeno dok se ne sprovede konacna privatizacija I dok se ne nadje najbolji partner za Zelezaru.

bela ladja

pre 9 godina

Kao sto je I sam Vucic rekao menadzment je samo privremeno resenje koje je tu privremeno dok se ne sprovede konacna privatizacija I dok se ne nadje najbolji partner za Zelezaru.

Peripetum

pre 9 godina

Vlada je jasno postavila uslove za kupovinu železare. Onaj ko to bude ispunio moći će da je kupi a puste želje Esmarka ne znače ništa, dela govore.

DraganJovic

pre 9 godina

Stvarno, i meni su se više smrkli sa Esmarkom. Ako naslovna vest nije neka crna hronika, onda je Esmark. Hteli su da nas ojade, mi smo im rekli: "E, pa gospodo malo ste se zaje....!", a oni ne mogu tu činjenicu da prihvate. Ćao, više sa Esmarkom!!!

mara

pre 9 godina

Esmarkova ponudila nije uvažavala vitalne ekonomske interese države, imajući u vidu da je krajnje nejasno bilo formuilisano da li će ova kompanija ostati u železari kada se iscrpe postojeća obrtna sredstva

bojanilo

pre 9 godina

Vlada u ovom trenutku radi na formiranju uspešnog efikasnog menadžmenta koji bi vodio železarom do pronalaženja strateškog parnera, koji bi garantovao da neće ostati u železari samo dok traju zalihe sirovina, već da ima dugoročan i ozbiljan plan prizvodnje

Alisa21

pre 9 godina

Ne treba srljati u privatizaciju, već izabrati ono najbolje.
Bolje je malo i sačekati, jer je najbitnije izabrati najpovoljniji menadžment kome treba poveriti železaru.

BOZANA - 63

pre 9 godina

Mislim da je vlasnik Esmarka konacno shvatio da kada je Smederevska Zelezara u pitanju da su se grdno prevarili u proceni. Smatrali su da ce nasa Vlada pristati na ucene, ali Vlada Srbije je odgovorna i pre svega misli o intresima gradjana Srbije. Koliko sada vidim da vlasnik Esmarka ne odustaje od Smederevske Zelezare.Takodje koliko vidim da se jos pominju zakljuci pregovora u Pitsburgu proslog meseca, da zeli da otpocnu sa poslovanjem u Srbiji. Sada su valjda svesni da moraju da budu ozbiljni sa Vladom Srbije. Verujem da ima i drugih kupaca koji ce ponuditi mnogo bolje uslove da bi nakon kupovine imala i drzava neke koristi, a ne samo novi vlasnik.