Četvrtak, 05.03.2015.

13:13

10 najdirljivijih scena u istoriji kinematografije

Izvor: independent.co.uk

10 najdirljivijih scena u istoriji kinematografije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

113 Komentari

Sortiraj po:

Srki

pre 9 godina

Armin- Svaka cast da je neko pomenuo. Taman sam se zapitao da li je moguce da niko nije stavio u opticaj scenu iz "Kum", kada se Marlon nestvarno realno igra sa dvogodisnjim detetom i na kraju umire. Pa to je scena za anale!!! Jos nekoliko scena ima u filmu "Zivot je lep", u kome Benini objasnjava sta znaci biti glumac. Ima jos nekoliko scena koje mi padaju napamet, ali bi mi komentar bio predugacak.

Against modern football

pre 9 godina

Tae Guk Gi ili na srpskom Braca rata. Film je baziran na istinitoj prici. Gradjanski rat izmedju Severne i Juzne Koreje. Ceo film je jako emotivan a poslednja scena pogotovo. Nakon toga shvatite sta sve brat za brata moze da uradi, i ono najvaznije, sta je rat.

Kasper

pre 9 godina

Blistavi um, scena koju je pomenuo momak dole..samo misteriozna nejednacina ljubavi sadrzi logiku i razum (ako sam se setila kako glasi tacno). I iz Zivot je lep kad ga sin gleda a on i dalje nasmejan marsira.

Princess Leia

pre 9 godina

But, oh God, sometimes the Green Mile can be so long... I opet nekidan, po ko zna koji put, pogledah The Shawshank Redemption i rasplakah se na scenu s Brooksom.

Analog

pre 9 godina

Svaki film ili scena iz njega koji/a vas emotivno dotakne je ono sto je najbolje za svakoga od nas. Ovde ima puno predivnih primera, bas mi se svidelo sto se neko setio Leta iznad kukavicijeg gnezda i scene Poglavice i McMurphy-a. Da dodam par filmova koji nisu navedeni: "Konje ubijaju zar ne?" gde Džejn Fonda nemocna da vise igra moli Majkla Sarazina da je ubije, "Dzoni je krenuo u rat" kada Dzoni Bonam shvata da je bez ruku, nogu, slep, gluv i nem, "Psi od slame" kada Dastin Hofman nalazi silovanu zenu i krece u osvetu, "Krici i saputanja" ceo film i tako dalje i tako dalje...
Ja nisam neko ko bas lako pusta suzu, ali kao sto neko napisa u svom komentaru, plakao sam vise od pola filma gledajuci "Hachiko dog story".

Владимир

pre 9 godina

1. "Страдање Исусово" (The Passion of the Christ) - сцена у којој Исус пада под теретом крста, а Марија (његова мајка) прилази да му помогне, сећајући се једног његовог пада у детињству. Ко је гледао, тај зна какву разорну емотивну снагу има та сцена.

2. "Храбро срце" (Breave Heart) сцена "Freedom" на крају филма. Епски и непревазиђено, и сада ми се сузе скупе у очима када пустим ту сцену на YouTube.

3. "Мрачни витез" (The Dark Knight) - завршне сцене у којима Бетмен на себе прихвата злочине Харви Дента и постаје "мрачни витез". "You'll hunt me. You'll condem me. Set the dogs on me..."

4. "Ловац на јелене" (The Deer Hunter) - сцена у којој Мајк пуца себи у главу играјући руски рулет, да би показао Нику да му је пријатељ и да га воли.

5. "Блистави ум" (A Beautifull Mind) - сцена у којој Неш говори о "једначини љубави" и својој жени.

6."Повратак краља" (The Return of the King) - сцена у којој Рохирими крећу у јуриш на Пеленорским пољима и Теоденов усклик: "Ride, ride for ruing, and world's ending!" Блистава и страшна сцена, неочекивано емотивна.

7. "Хи-мен", цртани. (He Man) - сцена "By the power of GreySkull". Дечаци знају зашто.

Suptilnost buzdovana

pre 9 godina

Film "Idemo dalje" Zdravka Šotre iz 1982. sa Draganom Nikolićem u ulozi učitelja u selu u Srbiji, Batom Živojinovićem kao Šopenhauerom, gluvonemim Nemcem, sećate se? Od svake druge scene knedla u grlu

kamen

pre 9 godina

Mostovi okruga Medison , poslednja scena , pada kisa , ona "lomi" kvaku od vrata auta , on je ceka ,ona odustaje, ja placem , svaki put ...

Бојан Илић

pre 9 godina

Šon Pen - Mistična Reka. Ko je gledao,zna o kojoj sceni je reč.
(Merlin, 05. mart 2015 22:28)

Када му нађу ћерку...

bzvz

pre 9 godina

Moja lista, ipak malo bolja od predlozene:

1. Love Story (1970) - klasik, ovde i muskarci zaplacu.
2. The Fault in Our Stars (2014) - slican prethodnom, ali ipak broj 2.
3. Citizen Kane (1941) - Orson Vels osamucen u pozaru, izgovara "rosebud"
4. Wrongly Accused (1956) - susret glavnog junaka i njegove zene u bolnici ...
5. Splendor in the Grass (1961) - sa pomenutim Vordzvordovim stihovima
6. Goodbye, Mr Chips (1939/1969) - scena poslednjeg casa kada se profa raspalce zbog neumesne šale ucenika.
7. Doctor Zhivago (1965) - mislim da ga ne treba ni komentarisati ...
8. Harold and Maude (1971) - scena kada Mod umire
9. Ben Hur (1959) - kada Juda vidi majku i sestru izlezene od lepre ...
10. Ptice koje ne polete (1997) - film Petra Lalovica

laole

pre 9 godina

Balkan Express 2, kad Bata Zivojinovic puca iz kotrljajuceg stava i ubija nemackog vojnika koji stoji na vozu. Izraz lica nemackog vojnika pun bola i razocarenja u zivot i ljude mi je bio srceparajuci.

Mslo Stopalo

pre 9 godina

Ma palite...scena iz crtaca Malo Stopalo (Land before time) kad malom dinosaurusu umre keva...sine i sad mi knedla stoji u grlu :-)

Mika Vranjanac

pre 9 godina

Pa od ovih 10, meni je samo ona scena iz Vod-a jaka (gledao sam Lion King). Prosto je venerovatno da "Freedom!!!" iz Hrabrog Srca nije u top 10, ali da, to su Britanci glasali.

Đorđe

pre 9 godina

Kako ste samo izostavili scenu iz Terminator 2 kada se Švarceneger istopi u onoj železari. Mnogo jaka scena.
Meni je isto jedna od tužnijih scena kada Ivan Drago ubija Apola, koji pre toga ne dozvoljava Rokiju da prekine meč. I danas kad gledam taj film vičem, BACI PEŠKIR!
Hrabro Srce i kada Mel Gibson viče FREEDOM.
Zatim, Devojka od milion dolara.
I da ne zaboravim scenu iz filma Poslednji samuraj, kada posle pogibije Kacumota, Tom Kruz odlazi kod cara.
I još mi je krivo što se Karlito (Al Paćino) nije popeo u onaj voz.
A od ljubavnih, scena kada Hemfri Bogart ipraća Ingrid Bergman na avion i kaže joj: "We'll alway have Paris". Kakav bre Titanik.
A za Lion King se apsolutno slažem.

Nemanja

pre 9 godina

Zar niko nije gledao crtani Zemlja pre vremena prvi deo? trenutak kad Malo Stopalo vidi svoju senku na stenama i misli da mu je to majka, i onda sav presrecan pojuri ka njoj i krene da je ljubi i onda trenutak kasnije shvati da je ostao sam i da mu majke nema...

samo kazem ®

pre 9 godina

Kad se Adriana probudi iz kome i kaze Rokiju da pobedi! I na kraju kad Roki pobedi, i kaze yo Adrian we didit!!! evo sve sam se najezio.

Armin

pre 9 godina

Ako bih glasao, onda je to smrt Marlon Branda u The Godfather, dok se sa unukom igra u vrtu pomorandzi. Onda (redosled nebitan): Mufasa u Lion King, otac u The Champ, Edward Furlong u American History X, Ljubisa Samardzic u Bitka na Neretvi, Bosko Buha, Allan Ladd u Shane, Michelle Yeoh u Crouching Tiger Hidden Dragon, Ken Watanabe u The Last Samurai, Harakiri iz 1964, Martina Geddeck u Das Leben der Anderen, snrt ucenika u Dead Poets Society, Omar Sharrif u Dr Zhivago, Vincent D'Onofrio u Full Metal Jacket, Ellie u Up, Russel Crowe u Gladiator, Jean Reno u Leon, Walter White u Breaking Bad, Dustin Hoffman u Midnight Cowboy, Hillary Swank u Million Dollar Baby, Willem Defoe u Platoon, Tim Robbins u Mystic River, bibliotekar Brooks u Shawshank Redemption, Tom Hamks u Road to Perdition, Kevin Spacey u Se7en, Bruce Willis u Sin City, Kristin Scott Thomas u The English Patient, John Cazale u The Godfather II, Sonny u The Godfather, Vigo Mortensen u The Road.

Dzo Kusafet

pre 9 godina

Zaboravio sam,isto arhetipska scena-kada Pu Ji u "The Last Empreror" kao starac u kutijici pronadje cvrcka sa kojim se igrao kao dete...

stranac na šoru

pre 9 godina

Naslov je 10 "Najdirljivijih scena..." a ne znam sta je dirljivo u 'Psihu' i sceni sa tusiranjem? Moze biti strasno itd, ali dirljivo, ne znam? Meni pada napamet scena iz 'Uzicke republike' kad onj mali pita 'Ciko jel sav ovaj lebac tvoj?' Meni je to dirljivo i dan danas. Ne mora neko da umre da bi bilo dirljivo, npr dirljivo mi je u 'The World's Fastest Indian' kad Entoni Hopkins posto nema para za odgovarajuce cizme uvlaci pantalone u carape ...

T-1000

pre 9 godina

TERMINATOR
I know now why you cry. But it is something I
can never do.
(to both of them)
Goodbye.

Sarah looks at Terminator. Reaches out her hand to shake it.
They lock eyes. Warriors. Comrades.

SARAH
Are you afraid?

TERMINATOR
Yes.

He turns and steps off the edge.They watch him sink into the lava.
He disappears... the metal hand sinking last... at the last second it forms into a fist with the thumb extended... a final thumbs up.

Alex

pre 9 godina

Kad ubiju Karađorđa (Marka Nikolića). Plakao sam ko kiša jer sam mislio da neće biti sutra Bolji Život (i to bukvalno -šta zna dete od 6 godina...)

Hang wire

pre 9 godina

Vidim da niko nije spomenuo, ali meni su dosta scena iz filma "Bilo jednom u Americi" poprilicno tuzne kao i sam kraj uostalom. Umnogome je na to verovatno uticala muzika sjajnog Morikonea.

urke

pre 9 godina

Film "Galipolje", poslednja scena kada se vojnici spremaju za izlazak iz rova, a Mel Gibson trči sa naredjenjem da se napad odloži. I na kraju gine Mark Lee, evo sada sam se naježio.

Basser

pre 9 godina

Scena iz film "Normalni ljudi", kada se Glogovac obraca mrtvoj ljubavnici (Ljubinka Klaric), zatim Glogovcev razgoropadjeni monolog u Hadersfildu. Dijalog pokojnika o posmatranju rodbine pri tugovanju i zaljenju u Sabirnom centru.

Vanitas

pre 9 godina

Bekstvo iz Šošenka, scena na kraju filma u kojoj se ponovo susreću Elis i Bojd.
Nije tužna, ali je toliko emotivna da plačem svaki put, iako sam film gledao desetak puta.

rastko

pre 9 godina

Najlepša filmska scena, a ujedno i najdirljivija, je u filmu "Miris žene" kada Al Paćino, kao oslepeli oficir, pleše tango sa nepoznatom, prelepom devojkom. Film je odličan i rimejk je filma koji sam gledao pre oko 35 godina, sa istim nazivom. A glavnu ulogu je igrao fantastični Vitorio Gasman. Ne mogu da se odlučim koji je bolji. A super je i roman po kome su ovi filmovi snimljeni...

Dobrila

pre 9 godina

Definitivno scena iz filma "Zivot je lep" kada otac odlazi na streljanje, a i dalje glumi da je to sve jedna velika igra...dok ga mali sin gleda smeseci se, verujuci u ocevu "predstavu". Ridala, ne plakala!!!! Ceo film bukvalno..i tako sva 3 puta koliko sam ga pogledala...

Beobachterin

pre 9 godina

Engleski pacijent kad ona pise u pecini i umire, a on je nalazi i iznosi, Kevin Kostner u filmu Osveta kad najzad nalazi kaznjenu zenu zbog preljube u samostanu i ona umire, Mostovi okruga Medison kad je on ceka, a ona vraca spakovane kofere...

g

pre 9 godina

Nebojsa Bakocevic i Ljubisa Samardzic u filmu BOSKO BUHA, kad Chikalo gine vozeci bicikl. MALI ZA VOJNIKE A VELIKI ZA JUNAKE. Ili kad pogine Marko Nikolic kao Pushkar, i danas, kao i pre 30 godina placem kada gledam ovaj film.

Dzo Kusafet

pre 9 godina

Kada dolazi zena od profesora, na godisnjicu njegove smrti, u grad u kome su ziveli, i tamo vidi starog i olinjalog psa koji jos uvek ceka svog najboljeg druga...iz filma "Hachi"...

djukalfc93

pre 9 godina

Ptice koje nikad ne polete: kada lovokradice ubiju Valtera. Plakao sam kao klinac i vikao: Ubili su dedu! Roditelji nikako nisu uspevali da me ubede da to nije moj deda i da je to samo film.

gooz

pre 9 godina

najdirljivija scena je iz kvadrature kruga o sestrama ristic.kad voditelj pita da li nekad zamisljjas da tvoj zivot moze drugaciji da bude a jedna od sestara kaze NE.tu sam ppukao i plakao satima cini mi se.nema veze sa ovim ali tu tugu nikad necu zaboraviti

ljuba

pre 9 godina

...mmmm, kad Kristofer Lamber ( Tarzan ) nalazi mrtvog oca, koji se stropoštao niz stepenice i pokušava da se pomazi po glavi njegovom rukom, kao što bi ga otac gorila pomazio s kojim je odrastao, ...ako sam se dobro izrazila :D
...i neprevaziđena kolona dece boraca na kraju našeg Boška Buhe , šmrc !
...joj, da, i kada Branka Katić u Ubistvu s predumišljajem prepoznaje poginulog dragog preko čarape koju mu je dala pred odlazak u rat...

Nodi

pre 9 godina

Kad umire Bil Murrey u filmu Zombieland je najbolja scena umiranja posle onog tipa iz Spasavanja redova rajana sto na plaži drzi svoja creva i doziva majku...nema ništa dirljivo tu, samo praznina i strahota.

Artiljerac

pre 9 godina

Mars na Drinu, kada prokazani porucnik Veca Hadzivukovic usred ljute bitke napokon zadobija postovanje svojih vojnika... Dok stoji iza baterije i izdaje naredjenje vojnicima da zalegnu usled nadolezeceg plotuna neprijateljske artiljerije, vojnik odgovara: "nema ni nama leganja dok vi stojite, gospodine porucnice". Veca malo zatim gine, a to se do svrsetka bitke krije od komandira baterije, inace njegovog rodjaka...

Dragoljub

pre 9 godina

Za mene je Zelena milja na prvom mestu, a na listu bih dodao i scenu smrti Vilijama Volasa iz Hrabrog srca.
Smrc, smrc, proklete nindze koje seku luk :)

sejmeni

pre 9 godina

Poslednja scena u filmu Green Street Hooligans, poslednja scena u filmu Se7en, scena u javnom toaletu u filmu Pursuit Of Happiness. Meni su napunile oci suzama, priznajem.

Darko

pre 9 godina

Lion King neprevaziđen crtani u svakom pogledu, kad se pogleda u zrelijim godinama shvatiš da skoro svakog lika u njemu možeš da poistovetiš sa nekom osobom koju već poznaješ.

Ogi

pre 9 godina

Nedostaje Džon Vojt u filmu "Šampion"...po meni jedna od najjačih scena...nikad nisam vidio da svi u kinu plaču (naravno to je bilo doba kad se još redovno išlo u kino i nije bilo milion torenta)...

Dobrila

pre 9 godina

Definitivno scena iz filma "Zivot je lep" kada otac odlazi na streljanje, a i dalje glumi da je to sve jedna velika igra...dok ga mali sin gleda smeseci se, verujuci u ocevu "predstavu". Ridala, ne plakala!!!! Ceo film bukvalno..i tako sva 3 puta koliko sam ga pogledala...

Dragoljub

pre 9 godina

Za mene je Zelena milja na prvom mestu, a na listu bih dodao i scenu smrti Vilijama Volasa iz Hrabrog srca.
Smrc, smrc, proklete nindze koje seku luk :)

Ogi

pre 9 godina

Nedostaje Džon Vojt u filmu "Šampion"...po meni jedna od najjačih scena...nikad nisam vidio da svi u kinu plaču (naravno to je bilo doba kad se još redovno išlo u kino i nije bilo milion torenta)...

Alex

pre 9 godina

Kad ubiju Karađorđa (Marka Nikolića). Plakao sam ko kiša jer sam mislio da neće biti sutra Bolji Život (i to bukvalno -šta zna dete od 6 godina...)

Artiljerac

pre 9 godina

Mars na Drinu, kada prokazani porucnik Veca Hadzivukovic usred ljute bitke napokon zadobija postovanje svojih vojnika... Dok stoji iza baterije i izdaje naredjenje vojnicima da zalegnu usled nadolezeceg plotuna neprijateljske artiljerije, vojnik odgovara: "nema ni nama leganja dok vi stojite, gospodine porucnice". Veca malo zatim gine, a to se do svrsetka bitke krije od komandira baterije, inace njegovog rodjaka...

gooz

pre 9 godina

najdirljivija scena je iz kvadrature kruga o sestrama ristic.kad voditelj pita da li nekad zamisljjas da tvoj zivot moze drugaciji da bude a jedna od sestara kaze NE.tu sam ppukao i plakao satima cini mi se.nema veze sa ovim ali tu tugu nikad necu zaboraviti

djukalfc93

pre 9 godina

Ptice koje nikad ne polete: kada lovokradice ubiju Valtera. Plakao sam kao klinac i vikao: Ubili su dedu! Roditelji nikako nisu uspevali da me ubede da to nije moj deda i da je to samo film.

ljuba

pre 9 godina

...mmmm, kad Kristofer Lamber ( Tarzan ) nalazi mrtvog oca, koji se stropoštao niz stepenice i pokušava da se pomazi po glavi njegovom rukom, kao što bi ga otac gorila pomazio s kojim je odrastao, ...ako sam se dobro izrazila :D
...i neprevaziđena kolona dece boraca na kraju našeg Boška Buhe , šmrc !
...joj, da, i kada Branka Katić u Ubistvu s predumišljajem prepoznaje poginulog dragog preko čarape koju mu je dala pred odlazak u rat...

Darko

pre 9 godina

Lion King neprevaziđen crtani u svakom pogledu, kad se pogleda u zrelijim godinama shvatiš da skoro svakog lika u njemu možeš da poistovetiš sa nekom osobom koju već poznaješ.

Dzo Kusafet

pre 9 godina

Kada dolazi zena od profesora, na godisnjicu njegove smrti, u grad u kome su ziveli, i tamo vidi starog i olinjalog psa koji jos uvek ceka svog najboljeg druga...iz filma "Hachi"...

Hang wire

pre 9 godina

Vidim da niko nije spomenuo, ali meni su dosta scena iz filma "Bilo jednom u Americi" poprilicno tuzne kao i sam kraj uostalom. Umnogome je na to verovatno uticala muzika sjajnog Morikonea.

stranac na šoru

pre 9 godina

Naslov je 10 "Najdirljivijih scena..." a ne znam sta je dirljivo u 'Psihu' i sceni sa tusiranjem? Moze biti strasno itd, ali dirljivo, ne znam? Meni pada napamet scena iz 'Uzicke republike' kad onj mali pita 'Ciko jel sav ovaj lebac tvoj?' Meni je to dirljivo i dan danas. Ne mora neko da umre da bi bilo dirljivo, npr dirljivo mi je u 'The World's Fastest Indian' kad Entoni Hopkins posto nema para za odgovarajuce cizme uvlaci pantalone u carape ...

g

pre 9 godina

Nebojsa Bakocevic i Ljubisa Samardzic u filmu BOSKO BUHA, kad Chikalo gine vozeci bicikl. MALI ZA VOJNIKE A VELIKI ZA JUNAKE. Ili kad pogine Marko Nikolic kao Pushkar, i danas, kao i pre 30 godina placem kada gledam ovaj film.

Nodi

pre 9 godina

Kad umire Bil Murrey u filmu Zombieland je najbolja scena umiranja posle onog tipa iz Spasavanja redova rajana sto na plaži drzi svoja creva i doziva majku...nema ništa dirljivo tu, samo praznina i strahota.

rastko

pre 9 godina

Najlepša filmska scena, a ujedno i najdirljivija, je u filmu "Miris žene" kada Al Paćino, kao oslepeli oficir, pleše tango sa nepoznatom, prelepom devojkom. Film je odličan i rimejk je filma koji sam gledao pre oko 35 godina, sa istim nazivom. A glavnu ulogu je igrao fantastični Vitorio Gasman. Ne mogu da se odlučim koji je bolji. A super je i roman po kome su ovi filmovi snimljeni...

Armin

pre 9 godina

Ako bih glasao, onda je to smrt Marlon Branda u The Godfather, dok se sa unukom igra u vrtu pomorandzi. Onda (redosled nebitan): Mufasa u Lion King, otac u The Champ, Edward Furlong u American History X, Ljubisa Samardzic u Bitka na Neretvi, Bosko Buha, Allan Ladd u Shane, Michelle Yeoh u Crouching Tiger Hidden Dragon, Ken Watanabe u The Last Samurai, Harakiri iz 1964, Martina Geddeck u Das Leben der Anderen, snrt ucenika u Dead Poets Society, Omar Sharrif u Dr Zhivago, Vincent D'Onofrio u Full Metal Jacket, Ellie u Up, Russel Crowe u Gladiator, Jean Reno u Leon, Walter White u Breaking Bad, Dustin Hoffman u Midnight Cowboy, Hillary Swank u Million Dollar Baby, Willem Defoe u Platoon, Tim Robbins u Mystic River, bibliotekar Brooks u Shawshank Redemption, Tom Hamks u Road to Perdition, Kevin Spacey u Se7en, Bruce Willis u Sin City, Kristin Scott Thomas u The English Patient, John Cazale u The Godfather II, Sonny u The Godfather, Vigo Mortensen u The Road.

urke

pre 9 godina

Film "Galipolje", poslednja scena kada se vojnici spremaju za izlazak iz rova, a Mel Gibson trči sa naredjenjem da se napad odloži. I na kraju gine Mark Lee, evo sada sam se naježio.

Beobachterin

pre 9 godina

Engleski pacijent kad ona pise u pecini i umire, a on je nalazi i iznosi, Kevin Kostner u filmu Osveta kad najzad nalazi kaznjenu zenu zbog preljube u samostanu i ona umire, Mostovi okruga Medison kad je on ceka, a ona vraca spakovane kofere...

Vanitas

pre 9 godina

Bekstvo iz Šošenka, scena na kraju filma u kojoj se ponovo susreću Elis i Bojd.
Nije tužna, ali je toliko emotivna da plačem svaki put, iako sam film gledao desetak puta.

Dzo Kusafet

pre 9 godina

Zaboravio sam,isto arhetipska scena-kada Pu Ji u "The Last Empreror" kao starac u kutijici pronadje cvrcka sa kojim se igrao kao dete...

T-1000

pre 9 godina

TERMINATOR
I know now why you cry. But it is something I
can never do.
(to both of them)
Goodbye.

Sarah looks at Terminator. Reaches out her hand to shake it.
They lock eyes. Warriors. Comrades.

SARAH
Are you afraid?

TERMINATOR
Yes.

He turns and steps off the edge.They watch him sink into the lava.
He disappears... the metal hand sinking last... at the last second it forms into a fist with the thumb extended... a final thumbs up.

Basser

pre 9 godina

Scena iz film "Normalni ljudi", kada se Glogovac obraca mrtvoj ljubavnici (Ljubinka Klaric), zatim Glogovcev razgoropadjeni monolog u Hadersfildu. Dijalog pokojnika o posmatranju rodbine pri tugovanju i zaljenju u Sabirnom centru.

Nemanja

pre 9 godina

Zar niko nije gledao crtani Zemlja pre vremena prvi deo? trenutak kad Malo Stopalo vidi svoju senku na stenama i misli da mu je to majka, i onda sav presrecan pojuri ka njoj i krene da je ljubi i onda trenutak kasnije shvati da je ostao sam i da mu majke nema...

Đorđe

pre 9 godina

Kako ste samo izostavili scenu iz Terminator 2 kada se Švarceneger istopi u onoj železari. Mnogo jaka scena.
Meni je isto jedna od tužnijih scena kada Ivan Drago ubija Apola, koji pre toga ne dozvoljava Rokiju da prekine meč. I danas kad gledam taj film vičem, BACI PEŠKIR!
Hrabro Srce i kada Mel Gibson viče FREEDOM.
Zatim, Devojka od milion dolara.
I da ne zaboravim scenu iz filma Poslednji samuraj, kada posle pogibije Kacumota, Tom Kruz odlazi kod cara.
I još mi je krivo što se Karlito (Al Paćino) nije popeo u onaj voz.
A od ljubavnih, scena kada Hemfri Bogart ipraća Ingrid Bergman na avion i kaže joj: "We'll alway have Paris". Kakav bre Titanik.
A za Lion King se apsolutno slažem.

Mslo Stopalo

pre 9 godina

Ma palite...scena iz crtaca Malo Stopalo (Land before time) kad malom dinosaurusu umre keva...sine i sad mi knedla stoji u grlu :-)

samo kazem ®

pre 9 godina

Kad se Adriana probudi iz kome i kaze Rokiju da pobedi! I na kraju kad Roki pobedi, i kaze yo Adrian we didit!!! evo sve sam se najezio.

Владимир

pre 9 godina

1. "Страдање Исусово" (The Passion of the Christ) - сцена у којој Исус пада под теретом крста, а Марија (његова мајка) прилази да му помогне, сећајући се једног његовог пада у детињству. Ко је гледао, тај зна какву разорну емотивну снагу има та сцена.

2. "Храбро срце" (Breave Heart) сцена "Freedom" на крају филма. Епски и непревазиђено, и сада ми се сузе скупе у очима када пустим ту сцену на YouTube.

3. "Мрачни витез" (The Dark Knight) - завршне сцене у којима Бетмен на себе прихвата злочине Харви Дента и постаје "мрачни витез". "You'll hunt me. You'll condem me. Set the dogs on me..."

4. "Ловац на јелене" (The Deer Hunter) - сцена у којој Мајк пуца себи у главу играјући руски рулет, да би показао Нику да му је пријатељ и да га воли.

5. "Блистави ум" (A Beautifull Mind) - сцена у којој Неш говори о "једначини љубави" и својој жени.

6."Повратак краља" (The Return of the King) - сцена у којој Рохирими крећу у јуриш на Пеленорским пољима и Теоденов усклик: "Ride, ride for ruing, and world's ending!" Блистава и страшна сцена, неочекивано емотивна.

7. "Хи-мен", цртани. (He Man) - сцена "By the power of GreySkull". Дечаци знају зашто.

sejmeni

pre 9 godina

Poslednja scena u filmu Green Street Hooligans, poslednja scena u filmu Se7en, scena u javnom toaletu u filmu Pursuit Of Happiness. Meni su napunile oci suzama, priznajem.

Suptilnost buzdovana

pre 9 godina

Film "Idemo dalje" Zdravka Šotre iz 1982. sa Draganom Nikolićem u ulozi učitelja u selu u Srbiji, Batom Živojinovićem kao Šopenhauerom, gluvonemim Nemcem, sećate se? Od svake druge scene knedla u grlu

kamen

pre 9 godina

Mostovi okruga Medison , poslednja scena , pada kisa , ona "lomi" kvaku od vrata auta , on je ceka ,ona odustaje, ja placem , svaki put ...

Analog

pre 9 godina

Svaki film ili scena iz njega koji/a vas emotivno dotakne je ono sto je najbolje za svakoga od nas. Ovde ima puno predivnih primera, bas mi se svidelo sto se neko setio Leta iznad kukavicijeg gnezda i scene Poglavice i McMurphy-a. Da dodam par filmova koji nisu navedeni: "Konje ubijaju zar ne?" gde Džejn Fonda nemocna da vise igra moli Majkla Sarazina da je ubije, "Dzoni je krenuo u rat" kada Dzoni Bonam shvata da je bez ruku, nogu, slep, gluv i nem, "Psi od slame" kada Dastin Hofman nalazi silovanu zenu i krece u osvetu, "Krici i saputanja" ceo film i tako dalje i tako dalje...
Ja nisam neko ko bas lako pusta suzu, ali kao sto neko napisa u svom komentaru, plakao sam vise od pola filma gledajuci "Hachiko dog story".

Kasper

pre 9 godina

Blistavi um, scena koju je pomenuo momak dole..samo misteriozna nejednacina ljubavi sadrzi logiku i razum (ako sam se setila kako glasi tacno). I iz Zivot je lep kad ga sin gleda a on i dalje nasmejan marsira.

bzvz

pre 9 godina

Moja lista, ipak malo bolja od predlozene:

1. Love Story (1970) - klasik, ovde i muskarci zaplacu.
2. The Fault in Our Stars (2014) - slican prethodnom, ali ipak broj 2.
3. Citizen Kane (1941) - Orson Vels osamucen u pozaru, izgovara "rosebud"
4. Wrongly Accused (1956) - susret glavnog junaka i njegove zene u bolnici ...
5. Splendor in the Grass (1961) - sa pomenutim Vordzvordovim stihovima
6. Goodbye, Mr Chips (1939/1969) - scena poslednjeg casa kada se profa raspalce zbog neumesne šale ucenika.
7. Doctor Zhivago (1965) - mislim da ga ne treba ni komentarisati ...
8. Harold and Maude (1971) - scena kada Mod umire
9. Ben Hur (1959) - kada Juda vidi majku i sestru izlezene od lepre ...
10. Ptice koje ne polete (1997) - film Petra Lalovica

laole

pre 9 godina

Balkan Express 2, kad Bata Zivojinovic puca iz kotrljajuceg stava i ubija nemackog vojnika koji stoji na vozu. Izraz lica nemackog vojnika pun bola i razocarenja u zivot i ljude mi je bio srceparajuci.

Бојан Илић

pre 9 godina

Šon Pen - Mistična Reka. Ko je gledao,zna o kojoj sceni je reč.
(Merlin, 05. mart 2015 22:28)

Када му нађу ћерку...

Srki

pre 9 godina

Armin- Svaka cast da je neko pomenuo. Taman sam se zapitao da li je moguce da niko nije stavio u opticaj scenu iz "Kum", kada se Marlon nestvarno realno igra sa dvogodisnjim detetom i na kraju umire. Pa to je scena za anale!!! Jos nekoliko scena ima u filmu "Zivot je lep", u kome Benini objasnjava sta znaci biti glumac. Ima jos nekoliko scena koje mi padaju napamet, ali bi mi komentar bio predugacak.

Mika Vranjanac

pre 9 godina

Pa od ovih 10, meni je samo ona scena iz Vod-a jaka (gledao sam Lion King). Prosto je venerovatno da "Freedom!!!" iz Hrabrog Srca nije u top 10, ali da, to su Britanci glasali.

Princess Leia

pre 9 godina

But, oh God, sometimes the Green Mile can be so long... I opet nekidan, po ko zna koji put, pogledah The Shawshank Redemption i rasplakah se na scenu s Brooksom.

Against modern football

pre 9 godina

Tae Guk Gi ili na srpskom Braca rata. Film je baziran na istinitoj prici. Gradjanski rat izmedju Severne i Juzne Koreje. Ceo film je jako emotivan a poslednja scena pogotovo. Nakon toga shvatite sta sve brat za brata moze da uradi, i ono najvaznije, sta je rat.

sejmeni

pre 9 godina

Poslednja scena u filmu Green Street Hooligans, poslednja scena u filmu Se7en, scena u javnom toaletu u filmu Pursuit Of Happiness. Meni su napunile oci suzama, priznajem.

Dragoljub

pre 9 godina

Za mene je Zelena milja na prvom mestu, a na listu bih dodao i scenu smrti Vilijama Volasa iz Hrabrog srca.
Smrc, smrc, proklete nindze koje seku luk :)

Darko

pre 9 godina

Lion King neprevaziđen crtani u svakom pogledu, kad se pogleda u zrelijim godinama shvatiš da skoro svakog lika u njemu možeš da poistovetiš sa nekom osobom koju već poznaješ.

g

pre 9 godina

Nebojsa Bakocevic i Ljubisa Samardzic u filmu BOSKO BUHA, kad Chikalo gine vozeci bicikl. MALI ZA VOJNIKE A VELIKI ZA JUNAKE. Ili kad pogine Marko Nikolic kao Pushkar, i danas, kao i pre 30 godina placem kada gledam ovaj film.

Artiljerac

pre 9 godina

Mars na Drinu, kada prokazani porucnik Veca Hadzivukovic usred ljute bitke napokon zadobija postovanje svojih vojnika... Dok stoji iza baterije i izdaje naredjenje vojnicima da zalegnu usled nadolezeceg plotuna neprijateljske artiljerije, vojnik odgovara: "nema ni nama leganja dok vi stojite, gospodine porucnice". Veca malo zatim gine, a to se do svrsetka bitke krije od komandira baterije, inace njegovog rodjaka...

Владимир

pre 9 godina

1. "Страдање Исусово" (The Passion of the Christ) - сцена у којој Исус пада под теретом крста, а Марија (његова мајка) прилази да му помогне, сећајући се једног његовог пада у детињству. Ко је гледао, тај зна какву разорну емотивну снагу има та сцена.

2. "Храбро срце" (Breave Heart) сцена "Freedom" на крају филма. Епски и непревазиђено, и сада ми се сузе скупе у очима када пустим ту сцену на YouTube.

3. "Мрачни витез" (The Dark Knight) - завршне сцене у којима Бетмен на себе прихвата злочине Харви Дента и постаје "мрачни витез". "You'll hunt me. You'll condem me. Set the dogs on me..."

4. "Ловац на јелене" (The Deer Hunter) - сцена у којој Мајк пуца себи у главу играјући руски рулет, да би показао Нику да му је пријатељ и да га воли.

5. "Блистави ум" (A Beautifull Mind) - сцена у којој Неш говори о "једначини љубави" и својој жени.

6."Повратак краља" (The Return of the King) - сцена у којој Рохирими крећу у јуриш на Пеленорским пољима и Теоденов усклик: "Ride, ride for ruing, and world's ending!" Блистава и страшна сцена, неочекивано емотивна.

7. "Хи-мен", цртани. (He Man) - сцена "By the power of GreySkull". Дечаци знају зашто.

Vanitas

pre 9 godina

Bekstvo iz Šošenka, scena na kraju filma u kojoj se ponovo susreću Elis i Bojd.
Nije tužna, ali je toliko emotivna da plačem svaki put, iako sam film gledao desetak puta.

bzvz

pre 9 godina

Moja lista, ipak malo bolja od predlozene:

1. Love Story (1970) - klasik, ovde i muskarci zaplacu.
2. The Fault in Our Stars (2014) - slican prethodnom, ali ipak broj 2.
3. Citizen Kane (1941) - Orson Vels osamucen u pozaru, izgovara "rosebud"
4. Wrongly Accused (1956) - susret glavnog junaka i njegove zene u bolnici ...
5. Splendor in the Grass (1961) - sa pomenutim Vordzvordovim stihovima
6. Goodbye, Mr Chips (1939/1969) - scena poslednjeg casa kada se profa raspalce zbog neumesne šale ucenika.
7. Doctor Zhivago (1965) - mislim da ga ne treba ni komentarisati ...
8. Harold and Maude (1971) - scena kada Mod umire
9. Ben Hur (1959) - kada Juda vidi majku i sestru izlezene od lepre ...
10. Ptice koje ne polete (1997) - film Petra Lalovica

rastko

pre 9 godina

Najlepša filmska scena, a ujedno i najdirljivija, je u filmu "Miris žene" kada Al Paćino, kao oslepeli oficir, pleše tango sa nepoznatom, prelepom devojkom. Film je odličan i rimejk je filma koji sam gledao pre oko 35 godina, sa istim nazivom. A glavnu ulogu je igrao fantastični Vitorio Gasman. Ne mogu da se odlučim koji je bolji. A super je i roman po kome su ovi filmovi snimljeni...

Dobrila

pre 9 godina

Definitivno scena iz filma "Zivot je lep" kada otac odlazi na streljanje, a i dalje glumi da je to sve jedna velika igra...dok ga mali sin gleda smeseci se, verujuci u ocevu "predstavu". Ridala, ne plakala!!!! Ceo film bukvalno..i tako sva 3 puta koliko sam ga pogledala...

Basser

pre 9 godina

Scena iz film "Normalni ljudi", kada se Glogovac obraca mrtvoj ljubavnici (Ljubinka Klaric), zatim Glogovcev razgoropadjeni monolog u Hadersfildu. Dijalog pokojnika o posmatranju rodbine pri tugovanju i zaljenju u Sabirnom centru.

Đorđe

pre 9 godina

Kako ste samo izostavili scenu iz Terminator 2 kada se Švarceneger istopi u onoj železari. Mnogo jaka scena.
Meni je isto jedna od tužnijih scena kada Ivan Drago ubija Apola, koji pre toga ne dozvoljava Rokiju da prekine meč. I danas kad gledam taj film vičem, BACI PEŠKIR!
Hrabro Srce i kada Mel Gibson viče FREEDOM.
Zatim, Devojka od milion dolara.
I da ne zaboravim scenu iz filma Poslednji samuraj, kada posle pogibije Kacumota, Tom Kruz odlazi kod cara.
I još mi je krivo što se Karlito (Al Paćino) nije popeo u onaj voz.
A od ljubavnih, scena kada Hemfri Bogart ipraća Ingrid Bergman na avion i kaže joj: "We'll alway have Paris". Kakav bre Titanik.
A za Lion King se apsolutno slažem.

djukalfc93

pre 9 godina

Ptice koje nikad ne polete: kada lovokradice ubiju Valtera. Plakao sam kao klinac i vikao: Ubili su dedu! Roditelji nikako nisu uspevali da me ubede da to nije moj deda i da je to samo film.

gooz

pre 9 godina

najdirljivija scena je iz kvadrature kruga o sestrama ristic.kad voditelj pita da li nekad zamisljjas da tvoj zivot moze drugaciji da bude a jedna od sestara kaze NE.tu sam ppukao i plakao satima cini mi se.nema veze sa ovim ali tu tugu nikad necu zaboraviti

Beobachterin

pre 9 godina

Engleski pacijent kad ona pise u pecini i umire, a on je nalazi i iznosi, Kevin Kostner u filmu Osveta kad najzad nalazi kaznjenu zenu zbog preljube u samostanu i ona umire, Mostovi okruga Medison kad je on ceka, a ona vraca spakovane kofere...

T-1000

pre 9 godina

TERMINATOR
I know now why you cry. But it is something I
can never do.
(to both of them)
Goodbye.

Sarah looks at Terminator. Reaches out her hand to shake it.
They lock eyes. Warriors. Comrades.

SARAH
Are you afraid?

TERMINATOR
Yes.

He turns and steps off the edge.They watch him sink into the lava.
He disappears... the metal hand sinking last... at the last second it forms into a fist with the thumb extended... a final thumbs up.

Armin

pre 9 godina

Ako bih glasao, onda je to smrt Marlon Branda u The Godfather, dok se sa unukom igra u vrtu pomorandzi. Onda (redosled nebitan): Mufasa u Lion King, otac u The Champ, Edward Furlong u American History X, Ljubisa Samardzic u Bitka na Neretvi, Bosko Buha, Allan Ladd u Shane, Michelle Yeoh u Crouching Tiger Hidden Dragon, Ken Watanabe u The Last Samurai, Harakiri iz 1964, Martina Geddeck u Das Leben der Anderen, snrt ucenika u Dead Poets Society, Omar Sharrif u Dr Zhivago, Vincent D'Onofrio u Full Metal Jacket, Ellie u Up, Russel Crowe u Gladiator, Jean Reno u Leon, Walter White u Breaking Bad, Dustin Hoffman u Midnight Cowboy, Hillary Swank u Million Dollar Baby, Willem Defoe u Platoon, Tim Robbins u Mystic River, bibliotekar Brooks u Shawshank Redemption, Tom Hamks u Road to Perdition, Kevin Spacey u Se7en, Bruce Willis u Sin City, Kristin Scott Thomas u The English Patient, John Cazale u The Godfather II, Sonny u The Godfather, Vigo Mortensen u The Road.

laole

pre 9 godina

Balkan Express 2, kad Bata Zivojinovic puca iz kotrljajuceg stava i ubija nemackog vojnika koji stoji na vozu. Izraz lica nemackog vojnika pun bola i razocarenja u zivot i ljude mi je bio srceparajuci.

ljuba

pre 9 godina

...mmmm, kad Kristofer Lamber ( Tarzan ) nalazi mrtvog oca, koji se stropoštao niz stepenice i pokušava da se pomazi po glavi njegovom rukom, kao što bi ga otac gorila pomazio s kojim je odrastao, ...ako sam se dobro izrazila :D
...i neprevaziđena kolona dece boraca na kraju našeg Boška Buhe , šmrc !
...joj, da, i kada Branka Katić u Ubistvu s predumišljajem prepoznaje poginulog dragog preko čarape koju mu je dala pred odlazak u rat...

Alex

pre 9 godina

Kad ubiju Karađorđa (Marka Nikolića). Plakao sam ko kiša jer sam mislio da neće biti sutra Bolji Život (i to bukvalno -šta zna dete od 6 godina...)

Ogi

pre 9 godina

Nedostaje Džon Vojt u filmu "Šampion"...po meni jedna od najjačih scena...nikad nisam vidio da svi u kinu plaču (naravno to je bilo doba kad se još redovno išlo u kino i nije bilo milion torenta)...

Nodi

pre 9 godina

Kad umire Bil Murrey u filmu Zombieland je najbolja scena umiranja posle onog tipa iz Spasavanja redova rajana sto na plaži drzi svoja creva i doziva majku...nema ništa dirljivo tu, samo praznina i strahota.

urke

pre 9 godina

Film "Galipolje", poslednja scena kada se vojnici spremaju za izlazak iz rova, a Mel Gibson trči sa naredjenjem da se napad odloži. I na kraju gine Mark Lee, evo sada sam se naježio.

samo kazem ®

pre 9 godina

Kad se Adriana probudi iz kome i kaze Rokiju da pobedi! I na kraju kad Roki pobedi, i kaze yo Adrian we didit!!! evo sve sam se najezio.

Mika Vranjanac

pre 9 godina

Pa od ovih 10, meni je samo ona scena iz Vod-a jaka (gledao sam Lion King). Prosto je venerovatno da "Freedom!!!" iz Hrabrog Srca nije u top 10, ali da, to su Britanci glasali.

Kasper

pre 9 godina

Blistavi um, scena koju je pomenuo momak dole..samo misteriozna nejednacina ljubavi sadrzi logiku i razum (ako sam se setila kako glasi tacno). I iz Zivot je lep kad ga sin gleda a on i dalje nasmejan marsira.

Dzo Kusafet

pre 9 godina

Kada dolazi zena od profesora, na godisnjicu njegove smrti, u grad u kome su ziveli, i tamo vidi starog i olinjalog psa koji jos uvek ceka svog najboljeg druga...iz filma "Hachi"...

Dzo Kusafet

pre 9 godina

Zaboravio sam,isto arhetipska scena-kada Pu Ji u "The Last Empreror" kao starac u kutijici pronadje cvrcka sa kojim se igrao kao dete...

stranac na šoru

pre 9 godina

Naslov je 10 "Najdirljivijih scena..." a ne znam sta je dirljivo u 'Psihu' i sceni sa tusiranjem? Moze biti strasno itd, ali dirljivo, ne znam? Meni pada napamet scena iz 'Uzicke republike' kad onj mali pita 'Ciko jel sav ovaj lebac tvoj?' Meni je to dirljivo i dan danas. Ne mora neko da umre da bi bilo dirljivo, npr dirljivo mi je u 'The World's Fastest Indian' kad Entoni Hopkins posto nema para za odgovarajuce cizme uvlaci pantalone u carape ...

Hang wire

pre 9 godina

Vidim da niko nije spomenuo, ali meni su dosta scena iz filma "Bilo jednom u Americi" poprilicno tuzne kao i sam kraj uostalom. Umnogome je na to verovatno uticala muzika sjajnog Morikonea.

Бојан Илић

pre 9 godina

Šon Pen - Mistična Reka. Ko je gledao,zna o kojoj sceni je reč.
(Merlin, 05. mart 2015 22:28)

Када му нађу ћерку...

kamen

pre 9 godina

Mostovi okruga Medison , poslednja scena , pada kisa , ona "lomi" kvaku od vrata auta , on je ceka ,ona odustaje, ja placem , svaki put ...

Suptilnost buzdovana

pre 9 godina

Film "Idemo dalje" Zdravka Šotre iz 1982. sa Draganom Nikolićem u ulozi učitelja u selu u Srbiji, Batom Živojinovićem kao Šopenhauerom, gluvonemim Nemcem, sećate se? Od svake druge scene knedla u grlu

Princess Leia

pre 9 godina

But, oh God, sometimes the Green Mile can be so long... I opet nekidan, po ko zna koji put, pogledah The Shawshank Redemption i rasplakah se na scenu s Brooksom.

Nemanja

pre 9 godina

Zar niko nije gledao crtani Zemlja pre vremena prvi deo? trenutak kad Malo Stopalo vidi svoju senku na stenama i misli da mu je to majka, i onda sav presrecan pojuri ka njoj i krene da je ljubi i onda trenutak kasnije shvati da je ostao sam i da mu majke nema...

Mslo Stopalo

pre 9 godina

Ma palite...scena iz crtaca Malo Stopalo (Land before time) kad malom dinosaurusu umre keva...sine i sad mi knedla stoji u grlu :-)

Analog

pre 9 godina

Svaki film ili scena iz njega koji/a vas emotivno dotakne je ono sto je najbolje za svakoga od nas. Ovde ima puno predivnih primera, bas mi se svidelo sto se neko setio Leta iznad kukavicijeg gnezda i scene Poglavice i McMurphy-a. Da dodam par filmova koji nisu navedeni: "Konje ubijaju zar ne?" gde Džejn Fonda nemocna da vise igra moli Majkla Sarazina da je ubije, "Dzoni je krenuo u rat" kada Dzoni Bonam shvata da je bez ruku, nogu, slep, gluv i nem, "Psi od slame" kada Dastin Hofman nalazi silovanu zenu i krece u osvetu, "Krici i saputanja" ceo film i tako dalje i tako dalje...
Ja nisam neko ko bas lako pusta suzu, ali kao sto neko napisa u svom komentaru, plakao sam vise od pola filma gledajuci "Hachiko dog story".

Against modern football

pre 9 godina

Tae Guk Gi ili na srpskom Braca rata. Film je baziran na istinitoj prici. Gradjanski rat izmedju Severne i Juzne Koreje. Ceo film je jako emotivan a poslednja scena pogotovo. Nakon toga shvatite sta sve brat za brata moze da uradi, i ono najvaznije, sta je rat.

Srki

pre 9 godina

Armin- Svaka cast da je neko pomenuo. Taman sam se zapitao da li je moguce da niko nije stavio u opticaj scenu iz "Kum", kada se Marlon nestvarno realno igra sa dvogodisnjim detetom i na kraju umire. Pa to je scena za anale!!! Jos nekoliko scena ima u filmu "Zivot je lep", u kome Benini objasnjava sta znaci biti glumac. Ima jos nekoliko scena koje mi padaju napamet, ali bi mi komentar bio predugacak.