Nedelja, 01.03.2015.

09:03

Kinezi grade još jedan most u BG

Most na Dunavu kod Vinče sa pristupnim putevima i prugom koštaće oko 470 miliona evra, a Kinezi su već u igri za finansiranje ovog velikog projekta.

Izvor: Blic

Kinezi grade još jedan most u BG IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

Boginja ljubavi

pre 9 godina

Naš Nobelolovac Ivo Andrić je nekad davno rekao: "Od svega što čovek u životnom naponu podiže i gradi, ništa nije u mojim očima bolje i vrednije od mostova". Podržavam svaku novu investiciju, jer realizacija svakog novog projekta u ovom trenutku za Srbiju mnogo znači. Izgradnja ovog mosta bi u velikoj meri olaksala saobraćaj i omogućila direktno povezivanje autoputa sa banatskim magistralama, što bi bilo veliko olakšanje za vozače, jer ne morali da ulaze u Beograd i Pančevo.

milence

pre 9 godina

Kinezi zele da pomognu Srbima i stime su napravili most i nazvali ga Pupin , a sada misle da prave jos jedan most u blizini naselja Vinca.Srbi su na tome mnogo zahvalni i nikad nece promeniti svoje misjenje o prijateljima i Kineske.Takodje se zahvaljuju i na napravljenom mostu koje su nazvali Pupin.

VIDIS - LI - ONU - REKU - ZELENU

pre 9 godina

Da bi projekat Beograd na vodi imao potpunu funkcionalnost naravno da treba da se izgradi jos jedan most kako bi se dobile dve veoma bitne stvari prva da se teretni saobracaj izmesti iz centra grada, druga stvar obilazna pruga omogucila bi da se ostvari direktna veza Banata sa centralnom Srbijom, kao i bezbedan prevoz opasnih materija van centralnog gradskog jezgra, kako na podrucju Beograda, tako i na podrucju Panceva. Izgradnjom obilazne pruge, postojeca pruga oko Kalemegdana mogla bi eventualno ostati iskljucivo u funkciji gradsko prigradskog saobracaja. Naravno da ce gradnjom ovog mosta Kinezi se pokazati jos jednom kao veoma sposobni i odgovorni kada je gradnja u pitanju.

Tosic

pre 9 godina

Oduvek je bilo sujete medju narodom,tako i ovaj put. Zasto u Bg-u, a ne na nekom drugom mestu u Srbiji? Logicno je da je ovaj most neophodan i da predstavlja prioritet, zbog rasterecenja centralnog jezgra. Onaj kod dolazi iz drugih krajeva Srbije ima silno da se obraduje, kad nece morati da prolazi kroz centar.

Boka

pre 9 godina

Neverovatno je da imamo prednost kao grad na dve reke, u odnosu na Budimpestu, Prag i London, a nemamo dovoljno mostova.Mostova realno nokada nije dovoljno I izgradnja svakog novog moze pozitivno da utice na guzvu u saobracaju koja je veliki problem Beograda.

Mary

pre 9 godina

Most kod Vince ce doprineti rasterecenju saobracaja u gradu tako sto ce se teretni saobracaj izmestiti. to je posebno vazno zbog realizacije projekta Beograd na vodi, a i nije zgodno da se opasne materije prevoze kroz grad.

Fića

pre 9 godina

Mostova Beogradu nikad dovoljno! Beograd završetkom mossta "Mihajlo Pupin" je počeo lakše da diše, a izgradnjom i ovog novog drumsko-železničkog mosta bi se tek učinio ogroman doprinos boljoj povezanosti Vojvodine sa Centralnom SRbijom i vbećoj bezbednosti građana!

Nata

pre 9 godina

Poboljšanje putno-želežničke infrastrukture je od ključnog značaja za stvaranja boljih uslova za ekonomski razvoj Srbije u celini kojoj i dalje hvale kvalitetni putevi i pruge,a samom Beogradu još par mostova koji bi stvorili uslove za održiv razvoj glavnog grada!

Aleks

pre 9 godina

Beograd mora razmišljati o izgradnji još najmanje 2 mosta koji treba da omoguće da beograđani i privreda imaju uslova za normalan život i rad, bez stalnih rizika i problema u saobraćaju koji mnogo podižu troškove u njemu!

Nata

pre 9 godina

Poboljšanje putno-želežničke infrastrukture je od ključnog značaja za stvaranja boljih uslova za ekonomski razvoj Srbije u celini kojoj i dalje hvale kvalitetni putevi i pruge,a samom Beogradu još par mostova koji bi stvorili uslove za održiv razvoj glavnog grada!

Popovicke

pre 9 godina

Verujem da ce ovaj most biti uradjen kao i svi ostali mostovi koje su kinezi gradili jer ipak su oni strucnjaci na tim poljima.

toto04

pre 9 godina

Svaka izgradnja mosta ,nije samo spajanje dve strane već i povezivanje dva naroda koji nam žele pomoći u napretku zemlje. To je za svaku pohvalu.

Budjoni

pre 9 godina

Kinezi grade kule, puteve, mostove, zabavišta, obdaništa farme,fabrike u provinciji "SRB IJ JI" ! Napredna "Banda" upravlja provincijom a "podanici" opijeni uspesima u sivim odelima od čoje, kliču Vodji ! Eldorado na Balkanu ! Podanici nista ne rade, samo "slepo" slede svoga Vodju, koji ih hrani zdravom hranom " La ži ma" ! Komentarišem Ja tako, onako za sebe ! "Cen Zo Ri" iz provincije "SRB IJ JI" doktrinom velikog Mao Ce -a, cenzurišu, da zaštite napredni poredak u provinciji " SRB IJ JI" !

Dusan

pre 9 godina

Toliko godina se pricalo o ovome i evo dosla je i ova ideja do pocetka realizacije. Onaj ko je ucesnik u saobracaju u Bg-u, zna koliko ce ovo rasteretiti saobracajanice po centru.

optimus prajm

pre 9 godina

Kinezi su pokazali da su prijatelji Republike Srbije ,i napravili most po imenu Pupin a sada prave jos jedan kod naselja Vinca blizu Beograda.Srbija je na tome veoma zahvalna i nikad nece promeniti misljenje o svojim partnerima iz drugih zemalja.

teco

pre 9 godina

to je super jer je potrebno da se gradi jos infrastrukutrnih projekata da bi se izbegle guzve po bg ali samo jos da nase firme rade radove i da nisu samo puki podizvodjaci.

Katarina J.

pre 9 godina

Mostova nikad dosta.Milsim da oko toga ne treba da ima nikakve rasprave, o potrebi.O svemu ostalom u vezi mosta moze da se diskutuje.

Uros

pre 9 godina

Srbija i Kina imaju tradicionalno dobre odnose, a saradnja na polju izgradnje i finansiranja infrastrukturnih objekata se do sada pokazala kao veoma uspesna, tako da je najava buduce saradnej na ovom polju veoma izvesna.

laki

pre 9 godina

Infrastrukturni projekti ce obezbediti rasterecenje postojecih saobracajnica, brzi i laksi transport, kao i vizuelno lepsu sliku Beograda sto je najmanje bitno, ali je opet korisno ako gledamo iz ugla turizma.Drago mi je sto se saradnja sa Kinezima nastavlja.

una

pre 9 godina

Kinezi su korektni i vredni partneri, a Kina bogata zemlja.Svaka saradnja sa njom nam moze biti od koristi. Potrebno je raditi i na povecanju izvoza u Kinu.

bojanilo

pre 9 godina

Svakako da treba tžiti izmeštanju teretnog saobraćaja iz centra prestonice, kai i glavne autobuske i železničke stanice. Osim toga, ovakvi projekti značajno upošljavaju domaću građevinsku operativu i radnike i utiču pozitivno na privredni rast

Eldorado

pre 9 godina

Koncesija ili privatno-javno parterstvo je odličan način da se za investicije ovog tipa obezbede sredstva. Da su prethodne vlade koristile tu mogućnost, imali bismo sada bolju infrastrukutu i znatno manji spoljni dug.

Vladan

pre 9 godina

Nema sumnje da bi se realizacijom ovog projekta znacajno popravilo stanje infrastrukture u zemlji, kao i da bi se znacajno rasteretio saobracaj kroz Beograd. Kinezi su se vec pokazzali kao odlicni i odgovorni investitori, pa nema razloga da se prekida saradnja s njima.

Jedino sto funkcionise je otimanje

pre 9 godina

Vise nismo sposobni ni fizikalci da budemo. Nekada smo znali da pravimo mostove, sada smo samo za kafic i kladionicu !

vidan

pre 9 godina

#Saša S., 1. mart 2015 09:41
Mislim da ova vlada insistira na ravnomernom regionalnom razvoju i da ne stoji vaša konstatacija da se samo Beograd gradi

Jellena

pre 9 godina

Izgradnja drumsko - zeleznickog mosta koja bi direktno povezao Banat sa Centralnom Srbijom, bice dobra i sigurna investicija. Takvih poduhvata nikad dosta, jer da smo sve ove godine unazad gradili mostove...

spoiler

pre 9 godina

rodjen sam u bg. u centru. sramota je da ostatak srbije nikada nije imao neki bitan projekat. 2 mosta milijarda. da se to ulozi u vranje i leskovac, krusevac, nis mi bi bili duplo razvijeniji

Sale

pre 9 godina

Drago mi je da ce se uskoro otpoceti sa radom na tom mostu, jer guzve u centru, zbog teretnog saobracaja su ogromne, bez obzira sto su uveli da u odredjenim delovima dana obustave teretni saobracaj kroz centar.

Petar

pre 9 godina

Rezultati rada Vlade premijera Vucica postaju sve opipljiviji svim gradjanima Srbije. To vise niko ne moze da spori.
(srdjan, 01. mart 2015 11:10)

Ovo je školski primer komentara jednog sns bota. Bezlicno kao da ga je pisao neki softver a ne čovek.

Karate kid

pre 9 godina

Ovaj posao sa Kinezima je direktna posledica Beogradskog samita na kome su predsednik i premijer dali novi kvalitet srpsko-kineskim odnosima. Nadam se da je pred Srbijom još puno sličnih projekata sa kineskim ali i ostalim našim prijateljima širom sveta.

Petar

pre 9 godina

Za sve koji pitaju zasto u Beograd i apeluju na drzavu, potrebno je nekako da shvatite da je vreme planske privrede i socijalizma odavno proslo. Nije vam odgovaralo i mislili ste da cete svi biti bogati kapitalisti,ali realnost je sasvim drugacija a vi ste se upecali na americke serije i sitkome. Zao mi je,i meni se to ne dopada ali tako je. Drugim recima, svi smo prepusteni sami sebi (sto je po mom misljenju civilizacijski skok unazad ,kao i ceo kapitalisticki model zivota) i to ne samo kao pojedinci nego i njegovo mikro okruzenje, tj gradovi i regioni. Nema mehanizma koji sprecava slobodno kretanje ljudi i kapitala,tj trziste regulise potrebe. ( ko se ne seca, u socijalizmu su se fabrike pravile tako sto bi se strateski postavile zbog razvoja kraja,a drzavni cinovnici su dobijali relokaciju gde treba da rade). Dakle, investicije idu tamo gde se najvise isplacuju investitoru i gde ima najvise sansi da se uspe. Tako je i sa svim ostalim stvarima, bilo da je to BG na vodi ili shopping centri. Zasto bi arapin davao milijarde i investirao u npr Surdulicu,umesto u milionski grad gde su najvece sanse da ce da proda to sto je uradio? Prosta logika, koja se ni meni ne dopada,ali me niko nije pitao nista ni kad je stari sistem rusen, kao sto na sni sada niko ne pita gde ide novac i sta ce se graditi. U svakom slucaju bolje da se gradi nego da se stoji i kuka.

milos

pre 9 godina

Most u vinci je od izuzetne vaznosti za sve.
realno.. ko god da ga gradio.. ne treba neki skup vec obican najobicni samo da radi posao. izgled nije bitan

Bon-ki-li

pre 9 godina

Korist ovog mosta je višestruka, kako u saobraćaju tako i u ekologiji. Ovaj most bi olakšao život ne samo Beograđana, nego i cele Srbije.

Milan

pre 9 godina

Bez namere da budem maliciozan:
Postoji Srbija i van Beograda. Tacnije postoji juzna Srbija u kojoj zivi bkizu 2 miliona stanovnika. doduse sve manje i manje srba. U juznoj Srbiji postoji nekada drugi a sada treci grad u Srbiji i zove se Nis. U Nisu zvanicno zivi oko 300.000 ljudi a nezvanicno dnevno boravi blizu pola miliona.
Grad Nis poslednjih 40 godina kroz sve vlasti pokusava da izmesti prugu iz centra grada. ceo grad je presecen prugom kojom se voze opasne materije a sao racaj se odvija preko desetak ukrstanja u ravni pruge. nista se nije desilo jer nema para. 30 godina. RADI SE O 20 MILIONA EURA. Za to vreme se gradi Beograd na vodi, Ovca, Borca itd.

Mile

pre 9 godina

Ma ajte ljudi, pa koji ce nam jos jedan most preko Dunava, pa kom se ide ima pancevac ili most u Smederevu
A treba za BG/H2O?
Pa sto ne kazete, kinezi di ste, niste valjda vec poslali majstore na ferije?
Danas je 1.mart, pravi dan da pocnete sa radovima
Ajd makar da nesto pone za mandat ove vlade do sada su samo otvarali ono sto su zuti zapoceli
Mislim ovi nasi z uti, ne zuti ljudi sa istoka....

Lala iz Samosa

pre 9 godina

Zaista ne znam zasto ne zelite da mi objavite konstruktivne komentare, ali u Banatu ne postoje magistralni putevi koji bi mogli da se povezu sa ovim mostom. Dovoljno je pogledati na kartu. Koliko god neko to ignorisao, kroz Banat ne postoji nikakva obilaznica ili magistrala. Celokupni saobraca se preusmerava kroz samo gradsko jezgro Panceva, krili vi to ili ne, ali to je neosporna i lako dokaziva cinjenica. To se potvrdilo i kada je pre neki dan bila zatvorena Gazela, sav teretni saobracaj sa Zemunskog mosta je zatrpao put Beograd-Pancevo a pretovareni teretnjaci idu kroz sam grad i kroz lokalne seoske puteve. Imate po selima naprsline po kucama od danonocnog prolaska kamiona. Al koga je to briga - ni vlast, a vidim ni novinare.

zoran

pre 9 godina

Most na Adi sa onoliko pratećih kolovoznih asarela na bezbroj stubova, petlji, prilaznih puteva i onolikim stubom koji se vidi do Šapca koštao je 400 miliona a Radikali Dragana Đilasa proglasiše lopovom i razapeli ga na krst kao da je najgori. Ova ćuprijica preko Dunava koštaće (u najavi) 470 milona? Tu nešto nije u vaservagu, kao pitam se ja?

Inače, da most treba to je jasno svakoj budali. Pančevački stari samo što se nije strovalio u mutno Dunavo

Mandarin

pre 9 godina

Lepa vest za građane Braničevskog, Šumadijskog i Južno-banatskog okruga. Most je svakako potreban, ali Vlada mora da izađe sa preciznim podacima o ceni i rokovima, da nam se ne bi ponovila situacija sa mostom na Adi gde niko živ ne može da utvrdi koliko su radovi koštali.

milan

pre 9 godina

Koliko je bilo pljuvanja kada je most na Adi građen a svi su mostovi potrebni pa i ovaj mada ga nebi trebalo zbog BG na vodi graditi nego da se saobraćaj u predstonici smiri i teretni vozovi preusmere iz grada.

brute

pre 9 godina

Brale 470 miliona evra, siroko. Alpinu je most preko Beske kostao 102 miliona evra. Tako je to kad unistis drzavu i njena preduzeca, dovedes nesposobnu vlast a imas glupav narod. Inace Mostogradnja je nekada ovakve postove gradila ko od sale.

Marija

pre 9 godina

Izgradnja buduceg mosta kod Vince u stvari predstavlja podrsku izgradnje Beograda na vodi i rasterecenja postojeceg zeleznickog saobracaja u tom delu Beograda.

Milan

pre 9 godina

Јасно ми је да треба у Бг да се заврши доста ствари, обилазница, лево десно, а стварно ми је више прекипело човече. Схватате ли да становништво из других градова константо одлази у Београд, а питам се што ли ? Па сигурно неће ту зато што се не улаже.Апелујем на власт, молим, кумим да погледају мало даље од републичке владе.

Milijan

pre 9 godina

Kinezi su se pokazali kao dobri, korektni izvođači i zaslužuju da dobiju i sledeći projekat. Mostava nikad nije dosta, spajaju ljude, gradove, skraćuju relacije, rasterećuju saobraćaj.

nesh_bros

pre 9 godina

Da treba da se izgradi most samo za drumski saobracaj pa i ok.. da se nadamo.. ali posto treba i za zeleznicki.. uf uf kuku ocu kuku majci.. nece to skoro !

Milan

pre 9 godina

Јасно ми је да треба у Бг да се заврши доста ствари, обилазница, лево десно, а стварно ми је више прекипело човече. Схватате ли да становништво из других градова константо одлази у Београд, а питам се што ли ? Па сигурно неће ту зато што се не улаже.Апелујем на власт, молим, кумим да погледају мало даље од републичке владе.

Milijan

pre 9 godina

Kinezi su se pokazali kao dobri, korektni izvođači i zaslužuju da dobiju i sledeći projekat. Mostava nikad nije dosta, spajaju ljude, gradove, skraćuju relacije, rasterećuju saobraćaj.

vidan

pre 9 godina

#Saša S., 1. mart 2015 09:41
Mislim da ova vlada insistira na ravnomernom regionalnom razvoju i da ne stoji vaša konstatacija da se samo Beograd gradi

Marija

pre 9 godina

Izgradnja buduceg mosta kod Vince u stvari predstavlja podrsku izgradnje Beograda na vodi i rasterecenja postojeceg zeleznickog saobracaja u tom delu Beograda.

bojanilo

pre 9 godina

Svakako da treba tžiti izmeštanju teretnog saobraćaja iz centra prestonice, kai i glavne autobuske i železničke stanice. Osim toga, ovakvi projekti značajno upošljavaju domaću građevinsku operativu i radnike i utiču pozitivno na privredni rast

Vladan

pre 9 godina

Nema sumnje da bi se realizacijom ovog projekta znacajno popravilo stanje infrastrukture u zemlji, kao i da bi se znacajno rasteretio saobracaj kroz Beograd. Kinezi su se vec pokazzali kao odlicni i odgovorni investitori, pa nema razloga da se prekida saradnja s njima.

nesh_bros

pre 9 godina

Da treba da se izgradi most samo za drumski saobracaj pa i ok.. da se nadamo.. ali posto treba i za zeleznicki.. uf uf kuku ocu kuku majci.. nece to skoro !

Bon-ki-li

pre 9 godina

Korist ovog mosta je višestruka, kako u saobraćaju tako i u ekologiji. Ovaj most bi olakšao život ne samo Beograđana, nego i cele Srbije.

Sale

pre 9 godina

Drago mi je da ce se uskoro otpoceti sa radom na tom mostu, jer guzve u centru, zbog teretnog saobracaja su ogromne, bez obzira sto su uveli da u odredjenim delovima dana obustave teretni saobracaj kroz centar.

laki

pre 9 godina

Infrastrukturni projekti ce obezbediti rasterecenje postojecih saobracajnica, brzi i laksi transport, kao i vizuelno lepsu sliku Beograda sto je najmanje bitno, ali je opet korisno ako gledamo iz ugla turizma.Drago mi je sto se saradnja sa Kinezima nastavlja.

Karate kid

pre 9 godina

Ovaj posao sa Kinezima je direktna posledica Beogradskog samita na kome su predsednik i premijer dali novi kvalitet srpsko-kineskim odnosima. Nadam se da je pred Srbijom još puno sličnih projekata sa kineskim ali i ostalim našim prijateljima širom sveta.

una

pre 9 godina

Kinezi su korektni i vredni partneri, a Kina bogata zemlja.Svaka saradnja sa njom nam moze biti od koristi. Potrebno je raditi i na povecanju izvoza u Kinu.

Eldorado

pre 9 godina

Koncesija ili privatno-javno parterstvo je odličan način da se za investicije ovog tipa obezbede sredstva. Da su prethodne vlade koristile tu mogućnost, imali bismo sada bolju infrastrukutu i znatno manji spoljni dug.

Mandarin

pre 9 godina

Lepa vest za građane Braničevskog, Šumadijskog i Južno-banatskog okruga. Most je svakako potreban, ali Vlada mora da izađe sa preciznim podacima o ceni i rokovima, da nam se ne bi ponovila situacija sa mostom na Adi gde niko živ ne može da utvrdi koliko su radovi koštali.

milos

pre 9 godina

Most u vinci je od izuzetne vaznosti za sve.
realno.. ko god da ga gradio.. ne treba neki skup vec obican najobicni samo da radi posao. izgled nije bitan

Jellena

pre 9 godina

Izgradnja drumsko - zeleznickog mosta koja bi direktno povezao Banat sa Centralnom Srbijom, bice dobra i sigurna investicija. Takvih poduhvata nikad dosta, jer da smo sve ove godine unazad gradili mostove...

Uros

pre 9 godina

Srbija i Kina imaju tradicionalno dobre odnose, a saradnja na polju izgradnje i finansiranja infrastrukturnih objekata se do sada pokazala kao veoma uspesna, tako da je najava buduce saradnej na ovom polju veoma izvesna.

Katarina J.

pre 9 godina

Mostova nikad dosta.Milsim da oko toga ne treba da ima nikakve rasprave, o potrebi.O svemu ostalom u vezi mosta moze da se diskutuje.

zoran

pre 9 godina

Most na Adi sa onoliko pratećih kolovoznih asarela na bezbroj stubova, petlji, prilaznih puteva i onolikim stubom koji se vidi do Šapca koštao je 400 miliona a Radikali Dragana Đilasa proglasiše lopovom i razapeli ga na krst kao da je najgori. Ova ćuprijica preko Dunava koštaće (u najavi) 470 milona? Tu nešto nije u vaservagu, kao pitam se ja?

Inače, da most treba to je jasno svakoj budali. Pančevački stari samo što se nije strovalio u mutno Dunavo

Dusan

pre 9 godina

Toliko godina se pricalo o ovome i evo dosla je i ova ideja do pocetka realizacije. Onaj ko je ucesnik u saobracaju u Bg-u, zna koliko ce ovo rasteretiti saobracajanice po centru.

Petar

pre 9 godina

Za sve koji pitaju zasto u Beograd i apeluju na drzavu, potrebno je nekako da shvatite da je vreme planske privrede i socijalizma odavno proslo. Nije vam odgovaralo i mislili ste da cete svi biti bogati kapitalisti,ali realnost je sasvim drugacija a vi ste se upecali na americke serije i sitkome. Zao mi je,i meni se to ne dopada ali tako je. Drugim recima, svi smo prepusteni sami sebi (sto je po mom misljenju civilizacijski skok unazad ,kao i ceo kapitalisticki model zivota) i to ne samo kao pojedinci nego i njegovo mikro okruzenje, tj gradovi i regioni. Nema mehanizma koji sprecava slobodno kretanje ljudi i kapitala,tj trziste regulise potrebe. ( ko se ne seca, u socijalizmu su se fabrike pravile tako sto bi se strateski postavile zbog razvoja kraja,a drzavni cinovnici su dobijali relokaciju gde treba da rade). Dakle, investicije idu tamo gde se najvise isplacuju investitoru i gde ima najvise sansi da se uspe. Tako je i sa svim ostalim stvarima, bilo da je to BG na vodi ili shopping centri. Zasto bi arapin davao milijarde i investirao u npr Surdulicu,umesto u milionski grad gde su najvece sanse da ce da proda to sto je uradio? Prosta logika, koja se ni meni ne dopada,ali me niko nije pitao nista ni kad je stari sistem rusen, kao sto na sni sada niko ne pita gde ide novac i sta ce se graditi. U svakom slucaju bolje da se gradi nego da se stoji i kuka.

optimus prajm

pre 9 godina

Kinezi su pokazali da su prijatelji Republike Srbije ,i napravili most po imenu Pupin a sada prave jos jedan kod naselja Vinca blizu Beograda.Srbija je na tome veoma zahvalna i nikad nece promeniti misljenje o svojim partnerima iz drugih zemalja.

teco

pre 9 godina

to je super jer je potrebno da se gradi jos infrastrukutrnih projekata da bi se izbegle guzve po bg ali samo jos da nase firme rade radove i da nisu samo puki podizvodjaci.

milan

pre 9 godina

Koliko je bilo pljuvanja kada je most na Adi građen a svi su mostovi potrebni pa i ovaj mada ga nebi trebalo zbog BG na vodi graditi nego da se saobraćaj u predstonici smiri i teretni vozovi preusmere iz grada.

Mile

pre 9 godina

Ma ajte ljudi, pa koji ce nam jos jedan most preko Dunava, pa kom se ide ima pancevac ili most u Smederevu
A treba za BG/H2O?
Pa sto ne kazete, kinezi di ste, niste valjda vec poslali majstore na ferije?
Danas je 1.mart, pravi dan da pocnete sa radovima
Ajd makar da nesto pone za mandat ove vlade do sada su samo otvarali ono sto su zuti zapoceli
Mislim ovi nasi z uti, ne zuti ljudi sa istoka....

brute

pre 9 godina

Brale 470 miliona evra, siroko. Alpinu je most preko Beske kostao 102 miliona evra. Tako je to kad unistis drzavu i njena preduzeca, dovedes nesposobnu vlast a imas glupav narod. Inace Mostogradnja je nekada ovakve postove gradila ko od sale.

Milan

pre 9 godina

Bez namere da budem maliciozan:
Postoji Srbija i van Beograda. Tacnije postoji juzna Srbija u kojoj zivi bkizu 2 miliona stanovnika. doduse sve manje i manje srba. U juznoj Srbiji postoji nekada drugi a sada treci grad u Srbiji i zove se Nis. U Nisu zvanicno zivi oko 300.000 ljudi a nezvanicno dnevno boravi blizu pola miliona.
Grad Nis poslednjih 40 godina kroz sve vlasti pokusava da izmesti prugu iz centra grada. ceo grad je presecen prugom kojom se voze opasne materije a sao racaj se odvija preko desetak ukrstanja u ravni pruge. nista se nije desilo jer nema para. 30 godina. RADI SE O 20 MILIONA EURA. Za to vreme se gradi Beograd na vodi, Ovca, Borca itd.

Petar

pre 9 godina

Rezultati rada Vlade premijera Vucica postaju sve opipljiviji svim gradjanima Srbije. To vise niko ne moze da spori.
(srdjan, 01. mart 2015 11:10)

Ovo je školski primer komentara jednog sns bota. Bezlicno kao da ga je pisao neki softver a ne čovek.

Lala iz Samosa

pre 9 godina

Zaista ne znam zasto ne zelite da mi objavite konstruktivne komentare, ali u Banatu ne postoje magistralni putevi koji bi mogli da se povezu sa ovim mostom. Dovoljno je pogledati na kartu. Koliko god neko to ignorisao, kroz Banat ne postoji nikakva obilaznica ili magistrala. Celokupni saobraca se preusmerava kroz samo gradsko jezgro Panceva, krili vi to ili ne, ali to je neosporna i lako dokaziva cinjenica. To se potvrdilo i kada je pre neki dan bila zatvorena Gazela, sav teretni saobracaj sa Zemunskog mosta je zatrpao put Beograd-Pancevo a pretovareni teretnjaci idu kroz sam grad i kroz lokalne seoske puteve. Imate po selima naprsline po kucama od danonocnog prolaska kamiona. Al koga je to briga - ni vlast, a vidim ni novinare.

spoiler

pre 9 godina

rodjen sam u bg. u centru. sramota je da ostatak srbije nikada nije imao neki bitan projekat. 2 mosta milijarda. da se to ulozi u vranje i leskovac, krusevac, nis mi bi bili duplo razvijeniji

Jedino sto funkcionise je otimanje

pre 9 godina

Vise nismo sposobni ni fizikalci da budemo. Nekada smo znali da pravimo mostove, sada smo samo za kafic i kladionicu !

Budjoni

pre 9 godina

Kinezi grade kule, puteve, mostove, zabavišta, obdaništa farme,fabrike u provinciji "SRB IJ JI" ! Napredna "Banda" upravlja provincijom a "podanici" opijeni uspesima u sivim odelima od čoje, kliču Vodji ! Eldorado na Balkanu ! Podanici nista ne rade, samo "slepo" slede svoga Vodju, koji ih hrani zdravom hranom " La ži ma" ! Komentarišem Ja tako, onako za sebe ! "Cen Zo Ri" iz provincije "SRB IJ JI" doktrinom velikog Mao Ce -a, cenzurišu, da zaštite napredni poredak u provinciji " SRB IJ JI" !

Aleks

pre 9 godina

Beograd mora razmišljati o izgradnji još najmanje 2 mosta koji treba da omoguće da beograđani i privreda imaju uslova za normalan život i rad, bez stalnih rizika i problema u saobraćaju koji mnogo podižu troškove u njemu!

Popovicke

pre 9 godina

Verujem da ce ovaj most biti uradjen kao i svi ostali mostovi koje su kinezi gradili jer ipak su oni strucnjaci na tim poljima.

VIDIS - LI - ONU - REKU - ZELENU

pre 9 godina

Da bi projekat Beograd na vodi imao potpunu funkcionalnost naravno da treba da se izgradi jos jedan most kako bi se dobile dve veoma bitne stvari prva da se teretni saobracaj izmesti iz centra grada, druga stvar obilazna pruga omogucila bi da se ostvari direktna veza Banata sa centralnom Srbijom, kao i bezbedan prevoz opasnih materija van centralnog gradskog jezgra, kako na podrucju Beograda, tako i na podrucju Panceva. Izgradnjom obilazne pruge, postojeca pruga oko Kalemegdana mogla bi eventualno ostati iskljucivo u funkciji gradsko prigradskog saobracaja. Naravno da ce gradnjom ovog mosta Kinezi se pokazati jos jednom kao veoma sposobni i odgovorni kada je gradnja u pitanju.

toto04

pre 9 godina

Svaka izgradnja mosta ,nije samo spajanje dve strane već i povezivanje dva naroda koji nam žele pomoći u napretku zemlje. To je za svaku pohvalu.

Fića

pre 9 godina

Mostova Beogradu nikad dovoljno! Beograd završetkom mossta "Mihajlo Pupin" je počeo lakše da diše, a izgradnjom i ovog novog drumsko-železničkog mosta bi se tek učinio ogroman doprinos boljoj povezanosti Vojvodine sa Centralnom SRbijom i vbećoj bezbednosti građana!

Nata

pre 9 godina

Poboljšanje putno-želežničke infrastrukture je od ključnog značaja za stvaranja boljih uslova za ekonomski razvoj Srbije u celini kojoj i dalje hvale kvalitetni putevi i pruge,a samom Beogradu još par mostova koji bi stvorili uslove za održiv razvoj glavnog grada!

Mary

pre 9 godina

Most kod Vince ce doprineti rasterecenju saobracaja u gradu tako sto ce se teretni saobracaj izmestiti. to je posebno vazno zbog realizacije projekta Beograd na vodi, a i nije zgodno da se opasne materije prevoze kroz grad.

Tosic

pre 9 godina

Oduvek je bilo sujete medju narodom,tako i ovaj put. Zasto u Bg-u, a ne na nekom drugom mestu u Srbiji? Logicno je da je ovaj most neophodan i da predstavlja prioritet, zbog rasterecenja centralnog jezgra. Onaj kod dolazi iz drugih krajeva Srbije ima silno da se obraduje, kad nece morati da prolazi kroz centar.

Boka

pre 9 godina

Neverovatno je da imamo prednost kao grad na dve reke, u odnosu na Budimpestu, Prag i London, a nemamo dovoljno mostova.Mostova realno nokada nije dovoljno I izgradnja svakog novog moze pozitivno da utice na guzvu u saobracaju koja je veliki problem Beograda.

Boginja ljubavi

pre 9 godina

Naš Nobelolovac Ivo Andrić je nekad davno rekao: "Od svega što čovek u životnom naponu podiže i gradi, ništa nije u mojim očima bolje i vrednije od mostova". Podržavam svaku novu investiciju, jer realizacija svakog novog projekta u ovom trenutku za Srbiju mnogo znači. Izgradnja ovog mosta bi u velikoj meri olaksala saobraćaj i omogućila direktno povezivanje autoputa sa banatskim magistralama, što bi bilo veliko olakšanje za vozače, jer ne morali da ulaze u Beograd i Pančevo.

Nata

pre 9 godina

Poboljšanje putno-želežničke infrastrukture je od ključnog značaja za stvaranja boljih uslova za ekonomski razvoj Srbije u celini kojoj i dalje hvale kvalitetni putevi i pruge,a samom Beogradu još par mostova koji bi stvorili uslove za održiv razvoj glavnog grada!

milence

pre 9 godina

Kinezi zele da pomognu Srbima i stime su napravili most i nazvali ga Pupin , a sada misle da prave jos jedan most u blizini naselja Vinca.Srbi su na tome mnogo zahvalni i nikad nece promeniti svoje misjenje o prijateljima i Kineske.Takodje se zahvaljuju i na napravljenom mostu koje su nazvali Pupin.

Milan

pre 9 godina

Јасно ми је да треба у Бг да се заврши доста ствари, обилазница, лево десно, а стварно ми је више прекипело човече. Схватате ли да становништво из других градова константо одлази у Београд, а питам се што ли ? Па сигурно неће ту зато што се не улаже.Апелујем на власт, молим, кумим да погледају мало даље од републичке владе.

nesh_bros

pre 9 godina

Da treba da se izgradi most samo za drumski saobracaj pa i ok.. da se nadamo.. ali posto treba i za zeleznicki.. uf uf kuku ocu kuku majci.. nece to skoro !

brute

pre 9 godina

Brale 470 miliona evra, siroko. Alpinu je most preko Beske kostao 102 miliona evra. Tako je to kad unistis drzavu i njena preduzeca, dovedes nesposobnu vlast a imas glupav narod. Inace Mostogradnja je nekada ovakve postove gradila ko od sale.

Mile

pre 9 godina

Ma ajte ljudi, pa koji ce nam jos jedan most preko Dunava, pa kom se ide ima pancevac ili most u Smederevu
A treba za BG/H2O?
Pa sto ne kazete, kinezi di ste, niste valjda vec poslali majstore na ferije?
Danas je 1.mart, pravi dan da pocnete sa radovima
Ajd makar da nesto pone za mandat ove vlade do sada su samo otvarali ono sto su zuti zapoceli
Mislim ovi nasi z uti, ne zuti ljudi sa istoka....

zoran

pre 9 godina

Most na Adi sa onoliko pratećih kolovoznih asarela na bezbroj stubova, petlji, prilaznih puteva i onolikim stubom koji se vidi do Šapca koštao je 400 miliona a Radikali Dragana Đilasa proglasiše lopovom i razapeli ga na krst kao da je najgori. Ova ćuprijica preko Dunava koštaće (u najavi) 470 milona? Tu nešto nije u vaservagu, kao pitam se ja?

Inače, da most treba to je jasno svakoj budali. Pančevački stari samo što se nije strovalio u mutno Dunavo

Petar

pre 9 godina

Rezultati rada Vlade premijera Vucica postaju sve opipljiviji svim gradjanima Srbije. To vise niko ne moze da spori.
(srdjan, 01. mart 2015 11:10)

Ovo je školski primer komentara jednog sns bota. Bezlicno kao da ga je pisao neki softver a ne čovek.

Milan

pre 9 godina

Bez namere da budem maliciozan:
Postoji Srbija i van Beograda. Tacnije postoji juzna Srbija u kojoj zivi bkizu 2 miliona stanovnika. doduse sve manje i manje srba. U juznoj Srbiji postoji nekada drugi a sada treci grad u Srbiji i zove se Nis. U Nisu zvanicno zivi oko 300.000 ljudi a nezvanicno dnevno boravi blizu pola miliona.
Grad Nis poslednjih 40 godina kroz sve vlasti pokusava da izmesti prugu iz centra grada. ceo grad je presecen prugom kojom se voze opasne materije a sao racaj se odvija preko desetak ukrstanja u ravni pruge. nista se nije desilo jer nema para. 30 godina. RADI SE O 20 MILIONA EURA. Za to vreme se gradi Beograd na vodi, Ovca, Borca itd.

milan

pre 9 godina

Koliko je bilo pljuvanja kada je most na Adi građen a svi su mostovi potrebni pa i ovaj mada ga nebi trebalo zbog BG na vodi graditi nego da se saobraćaj u predstonici smiri i teretni vozovi preusmere iz grada.

Milijan

pre 9 godina

Kinezi su se pokazali kao dobri, korektni izvođači i zaslužuju da dobiju i sledeći projekat. Mostava nikad nije dosta, spajaju ljude, gradove, skraćuju relacije, rasterećuju saobraćaj.

Lala iz Samosa

pre 9 godina

Zaista ne znam zasto ne zelite da mi objavite konstruktivne komentare, ali u Banatu ne postoje magistralni putevi koji bi mogli da se povezu sa ovim mostom. Dovoljno je pogledati na kartu. Koliko god neko to ignorisao, kroz Banat ne postoji nikakva obilaznica ili magistrala. Celokupni saobraca se preusmerava kroz samo gradsko jezgro Panceva, krili vi to ili ne, ali to je neosporna i lako dokaziva cinjenica. To se potvrdilo i kada je pre neki dan bila zatvorena Gazela, sav teretni saobracaj sa Zemunskog mosta je zatrpao put Beograd-Pancevo a pretovareni teretnjaci idu kroz sam grad i kroz lokalne seoske puteve. Imate po selima naprsline po kucama od danonocnog prolaska kamiona. Al koga je to briga - ni vlast, a vidim ni novinare.

Jedino sto funkcionise je otimanje

pre 9 godina

Vise nismo sposobni ni fizikalci da budemo. Nekada smo znali da pravimo mostove, sada smo samo za kafic i kladionicu !

spoiler

pre 9 godina

rodjen sam u bg. u centru. sramota je da ostatak srbije nikada nije imao neki bitan projekat. 2 mosta milijarda. da se to ulozi u vranje i leskovac, krusevac, nis mi bi bili duplo razvijeniji

Mandarin

pre 9 godina

Lepa vest za građane Braničevskog, Šumadijskog i Južno-banatskog okruga. Most je svakako potreban, ali Vlada mora da izađe sa preciznim podacima o ceni i rokovima, da nam se ne bi ponovila situacija sa mostom na Adi gde niko živ ne može da utvrdi koliko su radovi koštali.

Bon-ki-li

pre 9 godina

Korist ovog mosta je višestruka, kako u saobraćaju tako i u ekologiji. Ovaj most bi olakšao život ne samo Beograđana, nego i cele Srbije.

Petar

pre 9 godina

Za sve koji pitaju zasto u Beograd i apeluju na drzavu, potrebno je nekako da shvatite da je vreme planske privrede i socijalizma odavno proslo. Nije vam odgovaralo i mislili ste da cete svi biti bogati kapitalisti,ali realnost je sasvim drugacija a vi ste se upecali na americke serije i sitkome. Zao mi je,i meni se to ne dopada ali tako je. Drugim recima, svi smo prepusteni sami sebi (sto je po mom misljenju civilizacijski skok unazad ,kao i ceo kapitalisticki model zivota) i to ne samo kao pojedinci nego i njegovo mikro okruzenje, tj gradovi i regioni. Nema mehanizma koji sprecava slobodno kretanje ljudi i kapitala,tj trziste regulise potrebe. ( ko se ne seca, u socijalizmu su se fabrike pravile tako sto bi se strateski postavile zbog razvoja kraja,a drzavni cinovnici su dobijali relokaciju gde treba da rade). Dakle, investicije idu tamo gde se najvise isplacuju investitoru i gde ima najvise sansi da se uspe. Tako je i sa svim ostalim stvarima, bilo da je to BG na vodi ili shopping centri. Zasto bi arapin davao milijarde i investirao u npr Surdulicu,umesto u milionski grad gde su najvece sanse da ce da proda to sto je uradio? Prosta logika, koja se ni meni ne dopada,ali me niko nije pitao nista ni kad je stari sistem rusen, kao sto na sni sada niko ne pita gde ide novac i sta ce se graditi. U svakom slucaju bolje da se gradi nego da se stoji i kuka.

vidan

pre 9 godina

#Saša S., 1. mart 2015 09:41
Mislim da ova vlada insistira na ravnomernom regionalnom razvoju i da ne stoji vaša konstatacija da se samo Beograd gradi

Karate kid

pre 9 godina

Ovaj posao sa Kinezima je direktna posledica Beogradskog samita na kome su predsednik i premijer dali novi kvalitet srpsko-kineskim odnosima. Nadam se da je pred Srbijom još puno sličnih projekata sa kineskim ali i ostalim našim prijateljima širom sveta.

Sale

pre 9 godina

Drago mi je da ce se uskoro otpoceti sa radom na tom mostu, jer guzve u centru, zbog teretnog saobracaja su ogromne, bez obzira sto su uveli da u odredjenim delovima dana obustave teretni saobracaj kroz centar.

Marija

pre 9 godina

Izgradnja buduceg mosta kod Vince u stvari predstavlja podrsku izgradnje Beograda na vodi i rasterecenja postojeceg zeleznickog saobracaja u tom delu Beograda.

Jellena

pre 9 godina

Izgradnja drumsko - zeleznickog mosta koja bi direktno povezao Banat sa Centralnom Srbijom, bice dobra i sigurna investicija. Takvih poduhvata nikad dosta, jer da smo sve ove godine unazad gradili mostove...

una

pre 9 godina

Kinezi su korektni i vredni partneri, a Kina bogata zemlja.Svaka saradnja sa njom nam moze biti od koristi. Potrebno je raditi i na povecanju izvoza u Kinu.

optimus prajm

pre 9 godina

Kinezi su pokazali da su prijatelji Republike Srbije ,i napravili most po imenu Pupin a sada prave jos jedan kod naselja Vinca blizu Beograda.Srbija je na tome veoma zahvalna i nikad nece promeniti misljenje o svojim partnerima iz drugih zemalja.

milos

pre 9 godina

Most u vinci je od izuzetne vaznosti za sve.
realno.. ko god da ga gradio.. ne treba neki skup vec obican najobicni samo da radi posao. izgled nije bitan

bojanilo

pre 9 godina

Svakako da treba tžiti izmeštanju teretnog saobraćaja iz centra prestonice, kai i glavne autobuske i železničke stanice. Osim toga, ovakvi projekti značajno upošljavaju domaću građevinsku operativu i radnike i utiču pozitivno na privredni rast

Eldorado

pre 9 godina

Koncesija ili privatno-javno parterstvo je odličan način da se za investicije ovog tipa obezbede sredstva. Da su prethodne vlade koristile tu mogućnost, imali bismo sada bolju infrastrukutu i znatno manji spoljni dug.

Vladan

pre 9 godina

Nema sumnje da bi se realizacijom ovog projekta znacajno popravilo stanje infrastrukture u zemlji, kao i da bi se znacajno rasteretio saobracaj kroz Beograd. Kinezi su se vec pokazzali kao odlicni i odgovorni investitori, pa nema razloga da se prekida saradnja s njima.

laki

pre 9 godina

Infrastrukturni projekti ce obezbediti rasterecenje postojecih saobracajnica, brzi i laksi transport, kao i vizuelno lepsu sliku Beograda sto je najmanje bitno, ali je opet korisno ako gledamo iz ugla turizma.Drago mi je sto se saradnja sa Kinezima nastavlja.

Popovicke

pre 9 godina

Verujem da ce ovaj most biti uradjen kao i svi ostali mostovi koje su kinezi gradili jer ipak su oni strucnjaci na tim poljima.

Dusan

pre 9 godina

Toliko godina se pricalo o ovome i evo dosla je i ova ideja do pocetka realizacije. Onaj ko je ucesnik u saobracaju u Bg-u, zna koliko ce ovo rasteretiti saobracajanice po centru.

toto04

pre 9 godina

Svaka izgradnja mosta ,nije samo spajanje dve strane već i povezivanje dva naroda koji nam žele pomoći u napretku zemlje. To je za svaku pohvalu.

Uros

pre 9 godina

Srbija i Kina imaju tradicionalno dobre odnose, a saradnja na polju izgradnje i finansiranja infrastrukturnih objekata se do sada pokazala kao veoma uspesna, tako da je najava buduce saradnej na ovom polju veoma izvesna.

Katarina J.

pre 9 godina

Mostova nikad dosta.Milsim da oko toga ne treba da ima nikakve rasprave, o potrebi.O svemu ostalom u vezi mosta moze da se diskutuje.

Mary

pre 9 godina

Most kod Vince ce doprineti rasterecenju saobracaja u gradu tako sto ce se teretni saobracaj izmestiti. to je posebno vazno zbog realizacije projekta Beograd na vodi, a i nije zgodno da se opasne materije prevoze kroz grad.

Tosic

pre 9 godina

Oduvek je bilo sujete medju narodom,tako i ovaj put. Zasto u Bg-u, a ne na nekom drugom mestu u Srbiji? Logicno je da je ovaj most neophodan i da predstavlja prioritet, zbog rasterecenja centralnog jezgra. Onaj kod dolazi iz drugih krajeva Srbije ima silno da se obraduje, kad nece morati da prolazi kroz centar.

teco

pre 9 godina

to je super jer je potrebno da se gradi jos infrastrukutrnih projekata da bi se izbegle guzve po bg ali samo jos da nase firme rade radove i da nisu samo puki podizvodjaci.

Budjoni

pre 9 godina

Kinezi grade kule, puteve, mostove, zabavišta, obdaništa farme,fabrike u provinciji "SRB IJ JI" ! Napredna "Banda" upravlja provincijom a "podanici" opijeni uspesima u sivim odelima od čoje, kliču Vodji ! Eldorado na Balkanu ! Podanici nista ne rade, samo "slepo" slede svoga Vodju, koji ih hrani zdravom hranom " La ži ma" ! Komentarišem Ja tako, onako za sebe ! "Cen Zo Ri" iz provincije "SRB IJ JI" doktrinom velikog Mao Ce -a, cenzurišu, da zaštite napredni poredak u provinciji " SRB IJ JI" !

Aleks

pre 9 godina

Beograd mora razmišljati o izgradnji još najmanje 2 mosta koji treba da omoguće da beograđani i privreda imaju uslova za normalan život i rad, bez stalnih rizika i problema u saobraćaju koji mnogo podižu troškove u njemu!

Fića

pre 9 godina

Mostova Beogradu nikad dovoljno! Beograd završetkom mossta "Mihajlo Pupin" je počeo lakše da diše, a izgradnjom i ovog novog drumsko-železničkog mosta bi se tek učinio ogroman doprinos boljoj povezanosti Vojvodine sa Centralnom SRbijom i vbećoj bezbednosti građana!

milence

pre 9 godina

Kinezi zele da pomognu Srbima i stime su napravili most i nazvali ga Pupin , a sada misle da prave jos jedan most u blizini naselja Vinca.Srbi su na tome mnogo zahvalni i nikad nece promeniti svoje misjenje o prijateljima i Kineske.Takodje se zahvaljuju i na napravljenom mostu koje su nazvali Pupin.

Nata

pre 9 godina

Poboljšanje putno-želežničke infrastrukture je od ključnog značaja za stvaranja boljih uslova za ekonomski razvoj Srbije u celini kojoj i dalje hvale kvalitetni putevi i pruge,a samom Beogradu još par mostova koji bi stvorili uslove za održiv razvoj glavnog grada!

Nata

pre 9 godina

Poboljšanje putno-želežničke infrastrukture je od ključnog značaja za stvaranja boljih uslova za ekonomski razvoj Srbije u celini kojoj i dalje hvale kvalitetni putevi i pruge,a samom Beogradu još par mostova koji bi stvorili uslove za održiv razvoj glavnog grada!

Boka

pre 9 godina

Neverovatno je da imamo prednost kao grad na dve reke, u odnosu na Budimpestu, Prag i London, a nemamo dovoljno mostova.Mostova realno nokada nije dovoljno I izgradnja svakog novog moze pozitivno da utice na guzvu u saobracaju koja je veliki problem Beograda.

VIDIS - LI - ONU - REKU - ZELENU

pre 9 godina

Da bi projekat Beograd na vodi imao potpunu funkcionalnost naravno da treba da se izgradi jos jedan most kako bi se dobile dve veoma bitne stvari prva da se teretni saobracaj izmesti iz centra grada, druga stvar obilazna pruga omogucila bi da se ostvari direktna veza Banata sa centralnom Srbijom, kao i bezbedan prevoz opasnih materija van centralnog gradskog jezgra, kako na podrucju Beograda, tako i na podrucju Panceva. Izgradnjom obilazne pruge, postojeca pruga oko Kalemegdana mogla bi eventualno ostati iskljucivo u funkciji gradsko prigradskog saobracaja. Naravno da ce gradnjom ovog mosta Kinezi se pokazati jos jednom kao veoma sposobni i odgovorni kada je gradnja u pitanju.

Boginja ljubavi

pre 9 godina

Naš Nobelolovac Ivo Andrić je nekad davno rekao: "Od svega što čovek u životnom naponu podiže i gradi, ništa nije u mojim očima bolje i vrednije od mostova". Podržavam svaku novu investiciju, jer realizacija svakog novog projekta u ovom trenutku za Srbiju mnogo znači. Izgradnja ovog mosta bi u velikoj meri olaksala saobraćaj i omogućila direktno povezivanje autoputa sa banatskim magistralama, što bi bilo veliko olakšanje za vozače, jer ne morali da ulaze u Beograd i Pančevo.