Ponedeljak, 23.02.2015.

17:55

MMF odobrio aranžman sa Srbijom

Bord izvršnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda doneo je odluku o sklapanju trogodišnjeg aranžmana iz predostrožnosti sa Srbijom, saznaje RTS.

Izvor: RTS

MMF odobrio aranžman sa Srbijom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

156 Komentari

Sortiraj po:

Ivona

pre 9 godina

To potvrđuje koliko su reforme urodile plodom, i da su mere štednje ipak neophodne i opravdane, uprkoz suprotnim tvrdnjama opozicije... Ovim se otvara put stranim investitorima za dalja ulaganja u našoj zemlji, a to je ono što nam je bilo potrebno, kako bi privukli što veći broj zainteresovanih ulagača.

Irina

pre 9 godina

Ovaj sporazum sa MMF je samo potvrda da smo reformama odradili odličan posao, ali da sada uz verifikovan početni uspeh reformi treba još snažnije nastaviti i stvoriti državu koja će svima nama biti luka za mnogo bolji život nas i naših potomaka!

Kreker

pre 9 godina

Ovo je definitivno dobra vest za čitavu Srbiju i srpski narod, u to nema sumnje. Saradnja sa MMF-om je na visokom nivou, a to moramo nastaviti i u budućnosti. Najzad se nalazimo na dobrom putu ka oporavku i razvoju.

Vladan

pre 9 godina

Mukotrpan rad premijera i valde napokon je dobio svoju verifikaciju! Ovaj aranzman ce svakako poboljsati ekonomsko stanje u zemlji, a sto je najvaznije poboljsace se investiciona klima u zemlji.

kolinda81

pre 9 godina

(galeb, 23. februar 2015 18:39)
Ovo priznanje je vetar u ledja nasoj drzavi da jos odlucnije privede kraju reforme i digne ekonomiju i privredu na visi nivo.

general

pre 9 godina

Trogodisnji aranzman koji je nasoj zemlji odobren od strane MMF je i ocekivan od strane Srbije apro po uslova koje postepeno ispunjavamo na nasem putu ka prikljucenju EU.

jami

pre 9 godina

Odobravanje trogodisnjeg aranzmama sa Srbijom od strane MMF je velika vest za nasu zemlju jer je jedan od razloga za odobravanje istog sprovodjenje reformi od strane vlade Srbije koje se pokazuje kao sasvim dobro.

salveta

pre 9 godina

Zaista dobra vest za nasu zemlju posto smo dobili informaciju da nam je odobren aranzman od strane MMF, sto je jedan od znakova da nas MMF ceni kao drzavu koja je na putu ka EU.

Rade

pre 9 godina

Mnogo lakse je bilo sprovesti ove reforme 2011 kada je pravljen aranzman sa MMF-om ali je tada vlast Ds odustala od reformi i stvorila ovo tesko stanje a svaka saradnja sa MMF-om prekinuta na nasu stetu!To sto opet saradjuju sa nama znaci dqa veruju u program za oporavak zemlje i da su spremni da nam pomognu!

Cale

pre 9 godina

Ne treba sada stati! Ovaj sporazum treba da bude samo podsticaj da još bolej radimo na stvaranju bolje zemlje kako za investitore tako i za nas!

LEPA - VEST - DALEKO - SE - CUJE

pre 9 godina

Ovo je svakako odlicna vest koju smo sa odredjenom dozom straha svi zeljno ocekivali. S obzirom da je Srbija takodje dobila aranzman 2011. godine, ali zbog aljkavosti bivse Vlade vrlo brzo je obustavljen aranzman Srbije i MMF-a zbog nesprovodjenja dogovorenog. Sada sam siguran da se to nece desiti jer Aleksandar Vucic je poslao jasnu poruku svima da svi oni koji bi halapljivo potrosili novac da od te price nema nista, da ce isti biti utrosen samo u ono sto je Vlada Srbije dogovorila sa MMF-om. Sada sam apsolutno siguran i dolazim do zakljucka da je put, kojim drzava sada ide, mnogo stabilniji i bolji, kao i da se dogovori sprovode u delo, a ne ostaju prazne price. Politika Vlade usmerena na fiskalnu konsolidaciju, restrukturisanje javnog sektora.

Perke

pre 9 godina

Da je ona vlada iz 2011 imala dobar program i da je nastavila saradnju sa MMF-om mi bismo danas ziveli u mnogo bolje sredjenoj drzavi i sa mnogo boljim stanjem drzavnih finansija ali sta cemo kada je tadasnjoj vlasti bitnije bilo da obezbedi sebi lagodan zivot nego gradjanima!Tek sada smo docekali da imamo pravi program koji podrzavaju najvece svetske institucije!

pticica

pre 9 godina

Posto smo uspeli da isposlujemo trogodisnji aranzman sa MMF treba reci da smo isti i zasluzili s obzirom na nase redovno ispunjavanje zadataka koje nam uslovno receno EU zadaje.

park

pre 9 godina

MMF je odoborio sklapanje aranzmana sa Srbijom u trajanju od tri godine, ovo je zaista odlicna vest za nasu zemlju, sada treba raditi na oporavku ekonomije i sprovodjenju fiskalnih mera, sto je od velike vaznosti za napredak nase zemlje.

Srecko

pre 9 godina

Srbija je apsolutno zasluzila da joj se odobri aranzman sa MMF s obzirom na uslove koje polako ali sigurno ispunjavamo na nasem putu ka EU.

Elena

pre 9 godina

Nama je taj aranžman najvažniji kao garant stabilnosti, jer je to ono što će uveriti strane investitore da je Srbija ekonomski stabilna zemlja, i sigurna za ulaganja! Ovo je ujedno i podrška reformama koje sprovodi ova vlada, kao i pozitivan znak da smo na dobrom putu, uprkos svemu što govori opozicija...

FRIDA

pre 9 godina

Saradnja sa MMF om je zasluga Vlade za sve napore koje je do sada uradila kako bi se uspostavila makroenomska stabilizacija i time smanjio deficit. Velike su mere preduzete i na polju fiskalne konsolidacije i uspostavljanju rezimskih mera u javnom sektoru.Tim nikako nije mogao da izostane rezultat i da ne ostane primeceno toliko zalaganje za oporavak.

Striko

pre 9 godina

Ovo je aranzman iz predostroznosti I koristi se za sprovodjenje programa oporavka u slucaju ako bude trebalo obezbediti dodatna sredstva zbog reformi javnog sektora,smanjenja budzetskog deficita I javnog duga!Bez ovog sredstva obezbedjenja bi bilo mnogo tesko sprovesti program reformi a ovako imamo rezerve odvojene za tu svrhu!

Dzek

pre 9 godina

Ovo je jos jedan pokazatelj da je Srbija na dobrom putu. Sporazum sa mmf-om je signal investitorima da je Srbija sigurna zemlja za ulaganje.

Rubena*

pre 9 godina

Od sustinskog je znacaja da se mere stednje sprovedu do kraja i da se smanji deficit.Aranžman MMF-a je dosao u pravom trenutku.Kada sprovedemo neizbežne reforme i ustabilimo finansijski sektor ojačaćemo ekonomiju naše zemlje.

Striko

pre 9 godina

Ovo je aranzman iz predostroznosti I koristi se za sprovodjenje programa oporavka u slucaju ako bude trebalo obezbediti dodatna sredstva zbog reformi javnog sektora,smanjenja budzetskog deficita I javnog duga!Bez ovog sredstva obezbedjenja bi bilo mnogo tesko sprovesti program reformi a ovako imamo rezerve odvojene za tu svrhu!

BiljanaM

pre 9 godina

Vlada radi na oporavku Srbije i ima rezultate iza sebe, ovo odobrenje aranzmana od MMF-a je zasluga Vlade i Premijera i vodjenje dobre politike i time sticanje poverenja kod MMF-a...

Vanja

pre 9 godina

Dogovor sa MMF-om samo znaci da je drzava ozbiljno resila da sprovede program kojim ce srediti javnu upravu,smanjiti deficit,kontrolisati novac,urediti trziste!Ovo znaci da veruju u nasu nameru da sredimo stanje a pare ce posluziti da se program sprovede ako negde zapne!

vrata

pre 9 godina

Vlada je uspela da osigura aranzman sa MMF-om, on ce nam mnogo znaciti za stabilnost finansija Srbije, a takodje ce garantovati sigurnost svim potencijalnim investitorima pri ulaganju u nasu privredu.

bingo

pre 9 godina

Trogodisnji aranzman sa MMF-om ce nam omoguciti da odrzavamo stabilnost finansija zemlje, kao i da privucemo veci broj stranih investitora,sto je od ogromnog znacaja za razvoj nase privrede, ovo je zaista veliki uspeh Vlade Srbije.

duško

pre 9 godina

Neka smo mi likvidni taj aranzman treba Srbiji, to je znak da smo na dobrom putu i sigurno ce pozitivno uticati i na dolazak investitora.

Biljana

pre 9 godina

Vlada radi na oporavku Srbije i ima rezultate iza sebe, ovo odobrenje aranzmana od MMF-a je zasluga Vlade i Premijera i vodjenje dobre politike i time sticanje poverenja kod MMF-a...sigurnim koracima koracamo napred.

car

pre 9 godina

Aranzman koji je Srbiji odobren od strane MMF-a je veoma bitan u nastavku reformi u oblasti ekonomije, kao i za smanjenje deficita, nema sumnje da ce ovaj aranzman biti iskoriscen na najbolji moguci nacin.

kris82

pre 9 godina

Aranžman kao podsticaj znači Srbiji jer je potvrda kredibilne politike,ali i predstavlja znak investitorima da ulažu u Srbiju,takodje nosi i odgovornost da se nastavi sa ekonomskim reformama koje su započete.

Wilson

pre 9 godina

Ovo je dokaz da politika koju vodi vlada Srbije na čelu sa Vučićem ima puno poverenje MMF-a zato što mere štednje i reforme koje se sprovode su od velikog značaja za Srbiju i Srbiju svrstavaju zemlju sigurnu za ulaganje stranih investitora.

tourbillons

pre 9 godina

U prevodu ova vest ima dva značenja: prvo da Srbija ima stabilnost u javnim finansijama naredne tri godine, a drugo to je potvrda da smo na pravom putu, kako za nas tako i za potencijalne investitore.

Lili

pre 9 godina

Odobrenje aranzmana od strane MMF-a je ipak pozitivan pogled na Srbiju,jer ako pogledate i Grcka je pokusala da se odupre pa su na kraju ipak morali da popuste pred ovom organizacijom.

DannyKa

pre 9 godina

Konacno se shvatilo da se sa onim sto imamo da ponudimo treba predstaviti u najboljem svetlu nekome ko to ume da ceni. Jeste bilo tesko, ali se postupilo pametno i to je rezultiralo poverenjem koje ce Srbiji doneti visestruku korist.

Bxo

pre 9 godina

Al' nas tuku i zasipaju botovi teskom artiljerijom...kao da smo u "kotlu"!
To su ti vispreni ekonomski umovi...zaduzis se kod MMF zelenasa i prodajes pricu narodu kako je to uspeh :) Zaradite pare...dokle da pozajmljujete vise.

реформисаћу те целу ноћ

pre 9 godina

Vučić mi liči na Batu Živojinovića u sceni filma U RALJAMA ŽIVOTA. Priča o nekim bolnim reformama, a nikog ne sme da otpusti . Osim sto je nekima smanjio plate 10% (a nekima nije) Vučić ništa nije reformisao. Neka mi neko slobodno napise JEDNU "bolnu" ekonomsku reformsku meru vlade u poslednje 3 godine.

Miki

pre 9 godina

Pa kako nam nista ne fali kada su ovi prosli sve pokrali. I kako to da se vec zivi bolje kada ste mi uzeki platu i smanjili tj. oteli mojim roditeljima penziju. Bagro pokvarena.

Željko

pre 9 godina

Sada kada je MMF odradio svoj deo posla, na nama je da krenemo u restruktuiranje javnih preduzeća.
Treba ubrzati proces privatizacije Telekoma i EPS-a, jer je to u našem interesu !

RUSKA

pre 9 godina

Odluka MMF/a je samo pokazatelj da i oni veruju u program koji Vucic sprovodi.Jer da nema poverenja ne bi doslo ni do arazmana.Ovo je dokaz da Srbija ide pravim putem.

Bristol Rovers

pre 9 godina

Čitam ovde i ne verujem šta ljudi pišu. Ovde se ne radi o zaduživanju kako vi pričate. Daleko od toga da ima bilo kakvih sličnosti sa onim što je radila prethodna vlada kad je rasipničkom politikom i dovela do toga da smo u ogromnim dugovima.

Neprijatno, koliko mi je dobro

pre 9 godina

Sad ne moraš ništa nanovo da se zadužiš jer godišnje dospe veliki iznos kamata koje dospevaju za ono što su se demokrate zaduživale. Tako iako se neuzimaju novi krediti dug države raste.
(Pantelija, 23. februar 2015 18:53)

Pantelija, genije naprednjački, pa ne može da prispe 7 mlrd USD na ime kamata, čemu su vas Bler i Kempbel učili, da na ovaj način spinujete?! Odmah da vam vrate pare...ne, još bolje, neka vas vode sa sobom, što hitnije!! Dok nam ovakvim glupostima niste i ovo malo razuma smutili.

Bristol Rovers

pre 9 godina

Čitam ovde i ne verujem šta ljudi pišu. Ovde se ne radi o zaduživanju kako vi pričate. Daleko od toga da ima bilo kakvih sličnosti sa onim što je radila prethodna vlada kad je rasipničkom politikom i dovela do toga da smo u ogromnim dugovima.

nota

pre 9 godina

Treba ocekivati da vlada Srbije uz pomoc odobrenog aranzmana sa MMF uspesno sprovede ciljeve zarad kojih joj je MMF i odobrio aranzman a koji se ticu finansijske konsolidacije ekonomskog sistema u Srbiji, kao i reformisanja javnog sektora nase zemlje.

zumbul

pre 9 godina

Nema potrebe sumnjati da ce vlada Srbije u svrhu ugovorenih namena iskoristiti novac iz aranzmana sa MMF, a to znaci da ce nam taj novac biti potreban pre svega zarad reformisanja javnog sektora kao i zbog stranih investicija.

Gojko

pre 9 godina

Godinama vec pokusavamo da napravimo dogovor sa MMF i oni nisu hteli jer do sada nismo imali dobar program za oporavak zemlje i sredjivanje javnih finansija ali ovo njihovo pristajanje znaci da je dobar program i da se mozemo nadati boljem!

sarapa

pre 9 godina

Na osnovu odobrenog aranzmana sa MMF mozemo biti sigurni da ce vlada Srbije uspeti da realizuje reformu javnog sektora kao i da smanji deficit budzeta, za cije svrhe nam je aranzman i odobren.

Haris

pre 9 godina

Srbija je iscekivala rezultat sto se tice odobravanja aranzmana sa MMF tako da je i dobila pozitivan signal od pomenute institucije, tako da ne treba sumnjati da li ce vlada Srbije namenski iskoristiti novac iz ovog aranzmana.

ica

pre 9 godina

Od botova ne možeš više da živiš. Sve je obesmišljeno. Samo njihovi "dubokoumni" komentari na svim portalima. Valter i SkyNet rade tri smene.

romeo

pre 9 godina

Vazna vest za nasu zemlju je odobren aranzman sa MMF koji ce nam umnogome znaciti u realizaciji onih ciljeva apro po kojih nam je isti i odobren, a to su pre svega reformisanje javnog seltora, smanjenje deficita kao i stabilizacija ekonomskog sisteme nase zemlje.

Gavrilović777

pre 9 godina

Mislim da dovoljno sama činjenica govori, da je jedna ovakva eminentna zajednica dala priznanje. Prepoznali su istinsku želju da se sprovedu reforme kako valja i da se izvučemo iz teške situacije u kojoj smo se našli zbog neodgovornih političara u prošlosti.

Šjor Loske

pre 9 godina

"...,a taj nass napor primecuju ..."
(Lola, 23. februar 2015 18:10)

"... nissu staticni, ni ,zazidani kao prethodne vlasti ..."
(Alen, 23. februar 2015 18:13)

"Ovo je znak da nas dozivljavaju kao stabilnu i ssigurnu zemlju za ulaganje."
(Vava, 23. februar 2015 18:15)

Bra'o Rajo, Gajo i Vlajo, uspeo si u 5 minuta tri puta napraviti istu grešku.

bubamara

pre 9 godina

Naravno da je veoma dobra vest informacija da je Srbiji odobren aranzman od strane MMF, trogodisnji, koji ce se koristtiti u cilju reformisanja naseg javnog sektora, kao i za privlacenje stranih investicija.

Milenka

pre 9 godina

Aranzman je dosao u pravo vreme, u zamahu finansijske konsolidacije i pronalazak adekvatnih reformskih procesa u sredjivanju stanja u drzavnoj administraciji, koja je glomazna, i kroz pronalazenje resenja u javnim preduzecima koja su godinama bila na drzavnim jaslama, finansirana iz budzeta.

Skodan

pre 9 godina

To sto smo dobili pare a sa druge strane nas obe velike sile napadaju govori dosta. U svakom slcuaju, vazno je da se novac ne trosi da gluposti kao do sada vec na olaksavanje drzavnog duga

salveta

pre 9 godina

Zaista dobra vest za nasu zemlju posto smo dobili informaciju da nam je odobren aranzman od strane MMF, sto je jedan od znakova da nas MMF ceni kao drzavu koja je na putu ka EU.

Markov

pre 9 godina

Aražman sa MMF je samo "sertifikat" da država ima plan da uslove poslavanja držim pod kontrolom i da su oni predvidivi. Ni jedan ivestitor nam neće doći ako pri tome ne može da predvidi svoje poslavanje za duži niz godina.

Mighty Mouse

pre 9 godina

MMF je ovom odlukom odao priznanje vlasti u Srbiji za preduzete korake u oporavku javnih finansija. Ovo je jasan signal stranim investitorima da se u Srbiju vredi ulagati njihov kapital jer je ovaj aranzman iz predostroznosti. Te pare u vidu kredita od milijardu evra ostaju na sigurnom i one ce se iskoristitiza "ne daj boze".

botinjo

pre 9 godina

Sta ga se SNS botova aktiviralo za ovu vest. Sto se tice vesti, opet zaduzivanje i ko zna gde ce te pare da zavrse, a Vucko obmanjuje kako je to dobro. Neces ni ti jos dugo.

salveta

pre 9 godina

Zaista dobra vest za nasu zemlju posto smo dobili informaciju da nam je odobren aranzman od strane MMF, sto je jedan od znakova da nas MMF ceni kao drzavu koja je na putu ka EU.

Stevan M

pre 9 godina

Koačno nakon tri godine postignut je novi sporazum sa MMF-om koji će puno značiti za našu tekuću likvidnost.
Da smo ovaj sporazum sklopili 2012. godine sada bi bili znatno manje zaduženi i imali bi veći ekonomski rast.

Zemlja čuda

pre 9 godina

S obzirom da je 2011.brzo obustavljen aranžman Srbije i MMF-a zbog nesprovođenja dogovorenog, a sproveden sada, dolazimo do zaključka da je put, kojim država sada ide, mnogo stabilniji i bolji, kao i da se dogovori sprovode u delo,a ne ostaju prazne priče.

Pametnjaković

pre 9 godina

Ako sam dobro shvatio, MMF je odobrio aranžman iz predostrožnosti jer je Vučić rekao da će sada ipak da se krene konačno sa reformama koje je najavljivao da će da sprovede još pre 3 godine. Šta je onda radio i uradio u prethodne 3 godine, da li ima neko da zna?

Miljana Bo

pre 9 godina

MMF je ovu odluku doneo jer je Srbija postala stabilnija i likvidna, a to sve zahvaljujuci merama i reformama koje ova vlast sprovodi u cilju razvoja zemlje.

Lola

pre 9 godina

Srbija je danas potpuno drugacija i po prvi put zaista spremna na teske korake koji ce dovesti do boljitka. Mislim da je nas narod svestan da su takve promene neophodne,a taj nass napor primecuju i svetski znacajne institucije, tako da nisam ni sumnjala da ce dogovor biti postignut.

Pantelija

pre 9 godina

Sad ne moraš ništa nanovo da se zadužiš jer godišnje dospe veliki iznos kamata koje dospevaju za ono što su se demokrate zaduživale. Tako iako se neuzimaju novi krediti dug države raste.

Vladimir

pre 9 godina

Aranžman sa MMF je sigurnost više za sve koji posluju ili planiraju da investiraju u Srbiju. Ni najmanje ne sumnjam u dobre namere Vučića da ovoj državi napravi boljitak. Normalno je da bude i ljudi koji su protivnici reformi jer ih možda pogađaju teže nego ostale, a ima dosta i onih koji su dežurni kritičari svega i protiv su svake promene pa makar i nabolje. Uglavnom velika većina je na izborima jasno rekla šta hoće.

буки

pre 9 godina

Одобравање аранжмана са ММф -ом је велико признање раду владе.Њиме ће бити обезбеђена економска стабилност и нове инвестиције.

Xim

pre 9 godina

Ovo bi isto bilo kao kad bih ja uzeo kredit, da ga placam sa kamatom, samo zato sto zelim da imam pare u novcaniku. Inace mi ne treba da ga trosim. Jaooo pa koga bre lazete! Verovatno vam ni vasi glasaci ne veruju. Al dobro, sta vas briga, vi cete biti na vlasti jos godinu dana, a sto ste nas zaduzili za 3 godine, kao sve prethodne vlasti za 12, to nema veze. Necete vi da vracate.

Драган 89

pre 9 godina

Ово је велики подстрек за даљи економски развој и привлачење нових инвеститора.

petar

pre 9 godina

Bravo Vucicu spasioce nas velika pobeda ekonomske politike SNS a
Bravo za keramicara Bravo Zorana carice Bravo doktore svih doktora Stefanovicu Zivela Dragica sad moze da se trosi jos vise
Napred botovi sad sigurno necete da budete zaposljeni
Bravo vojvodo doktore Seselju svaka cast kako si ih naucio
A vi gradjani Srbije uzivajte jer ovaj standard nema ni u Bangladesu

Lazar

pre 9 godina

Svaki arnžman sa MMF-om je prevara. Ekonomske ubice MMF pripremaju arnžman i predlažu mere za još dublju krizu u Srbiji, a onda dolaze dileri Vatikana iz Svetske banke i odobravaju kredit. Novac koji emituje Svetska banka ne postoji. Tog novca nema. To je jedan enter ili klik na kompjuteru i zaduže vas. Toga novca nema. Taj novac ne postoji. To je ideja u pitanju. To je katolička prevara Perpetum mobile u primenjen u praksi. I carge you Out Of Nothing. Praktično, Vatikan nas zadužuje iz ničega, a mi grcamo plaćajući dugove. Na sreću čovečanstva katolički ne postojeći elektronski novac nema pokriće. Hidra sa 9 glava je na samrti u Vatikanu. Kraj!

Alen

pre 9 godina

Svidja mi se sto je SNS stranka koja se stalno preispituje, nissu staticni, ni ,,zazidani" kao prethodne vlasti, zato i imaju uspeha, a i svet ih prepoznaje kao one u koje se moze verovati, pa ce zato i taj aranzman sa MMF sigurno biti uspesan.

BrziGO

pre 9 godina

Sve ovo što je Vlada Srbije sa ovim aranžmanom praktično preuzela, a kao što su sprovođenje fiskalne konsolidacije, restruktuiranje javnog sektora i mere makroekonomske stabilizacije je nešto na čemu se već radi. To, a i odobrenje ovog angažmana, samo je potvrda da Srbija postaje uređena i stabilna zemlja.

Milos

pre 9 godina

Kad vidim da ljudima pricaju da je zaduzivanje kod MMF-a veliki uspeh i pogledam broj botova koji za malu platicu hvale robovlasnistvo u kome ce njihova deca i unuci biti robovi onda shvatim zasto sam pre 9 godina zapalio. Muka mi je manipulanata i njihovih sluga.

petar

pre 9 godina

Bravo Vucicu spasioce nas velika pobeda ekonomske politike SNS a
Bravo za keramicara Bravo Zorana carice Bravo doktore svih doktora Stefanovicu Zivela Dragica sad moze da se trosi jos vise
Napred botovi sad sigurno necete da budete zaposljeni
Bravo vojvodo doktore Seselju svaka cast kako si ih naucio
A vi gradjani Srbije uzivajte jer ovaj standard nema ni u Bangladesu

буки

pre 9 godina

Одобравање аранжмана са ММф -ом је велико признање раду владе.Њиме ће бити обезбеђена економска стабилност и нове инвестиције.

Alen

pre 9 godina

Svidja mi se sto je SNS stranka koja se stalno preispituje, nissu staticni, ni ,,zazidani" kao prethodne vlasti, zato i imaju uspeha, a i svet ih prepoznaje kao one u koje se moze verovati, pa ce zato i taj aranzman sa MMF sigurno biti uspesan.

BrziGO

pre 9 godina

Sve ovo što je Vlada Srbije sa ovim aranžmanom praktično preuzela, a kao što su sprovođenje fiskalne konsolidacije, restruktuiranje javnog sektora i mere makroekonomske stabilizacije je nešto na čemu se već radi. To, a i odobrenje ovog angažmana, samo je potvrda da Srbija postaje uređena i stabilna zemlja.

Lola

pre 9 godina

Srbija je danas potpuno drugacija i po prvi put zaista spremna na teske korake koji ce dovesti do boljitka. Mislim da je nas narod svestan da su takve promene neophodne,a taj nass napor primecuju i svetski znacajne institucije, tako da nisam ni sumnjala da ce dogovor biti postignut.

Драган 89

pre 9 godina

Ово је велики подстрек за даљи економски развој и привлачење нових инвеститора.

Vladimir

pre 9 godina

Aranžman sa MMF je sigurnost više za sve koji posluju ili planiraju da investiraju u Srbiju. Ni najmanje ne sumnjam u dobre namere Vučića da ovoj državi napravi boljitak. Normalno je da bude i ljudi koji su protivnici reformi jer ih možda pogađaju teže nego ostale, a ima dosta i onih koji su dežurni kritičari svega i protiv su svake promene pa makar i nabolje. Uglavnom velika većina je na izborima jasno rekla šta hoće.

Xim

pre 9 godina

Ovo bi isto bilo kao kad bih ja uzeo kredit, da ga placam sa kamatom, samo zato sto zelim da imam pare u novcaniku. Inace mi ne treba da ga trosim. Jaooo pa koga bre lazete! Verovatno vam ni vasi glasaci ne veruju. Al dobro, sta vas briga, vi cete biti na vlasti jos godinu dana, a sto ste nas zaduzili za 3 godine, kao sve prethodne vlasti za 12, to nema veze. Necete vi da vracate.

Milos

pre 9 godina

Kad vidim da ljudima pricaju da je zaduzivanje kod MMF-a veliki uspeh i pogledam broj botova koji za malu platicu hvale robovlasnistvo u kome ce njihova deca i unuci biti robovi onda shvatim zasto sam pre 9 godina zapalio. Muka mi je manipulanata i njihovih sluga.

Mighty Mouse

pre 9 godina

MMF je ovom odlukom odao priznanje vlasti u Srbiji za preduzete korake u oporavku javnih finansija. Ovo je jasan signal stranim investitorima da se u Srbiju vredi ulagati njihov kapital jer je ovaj aranzman iz predostroznosti. Te pare u vidu kredita od milijardu evra ostaju na sigurnom i one ce se iskoristitiza "ne daj boze".

salveta

pre 9 godina

Zaista dobra vest za nasu zemlju posto smo dobili informaciju da nam je odobren aranzman od strane MMF, sto je jedan od znakova da nas MMF ceni kao drzavu koja je na putu ka EU.

sarapa

pre 9 godina

Na osnovu odobrenog aranzmana sa MMF mozemo biti sigurni da ce vlada Srbije uspeti da realizuje reformu javnog sektora kao i da smanji deficit budzeta, za cije svrhe nam je aranzman i odobren.

bubamara

pre 9 godina

Naravno da je veoma dobra vest informacija da je Srbiji odobren aranzman od strane MMF, trogodisnji, koji ce se koristtiti u cilju reformisanja naseg javnog sektora, kao i za privlacenje stranih investicija.

Gojko

pre 9 godina

Godinama vec pokusavamo da napravimo dogovor sa MMF i oni nisu hteli jer do sada nismo imali dobar program za oporavak zemlje i sredjivanje javnih finansija ali ovo njihovo pristajanje znaci da je dobar program i da se mozemo nadati boljem!

salveta

pre 9 godina

Zaista dobra vest za nasu zemlju posto smo dobili informaciju da nam je odobren aranzman od strane MMF, sto je jedan od znakova da nas MMF ceni kao drzavu koja je na putu ka EU.

zumbul

pre 9 godina

Nema potrebe sumnjati da ce vlada Srbije u svrhu ugovorenih namena iskoristiti novac iz aranzmana sa MMF, a to znaci da ce nam taj novac biti potreban pre svega zarad reformisanja javnog sektora kao i zbog stranih investicija.

Miljana Bo

pre 9 godina

MMF je ovu odluku doneo jer je Srbija postala stabilnija i likvidna, a to sve zahvaljujuci merama i reformama koje ova vlast sprovodi u cilju razvoja zemlje.

Zemlja čuda

pre 9 godina

S obzirom da je 2011.brzo obustavljen aranžman Srbije i MMF-a zbog nesprovođenja dogovorenog, a sproveden sada, dolazimo do zaključka da je put, kojim država sada ide, mnogo stabilniji i bolji, kao i da se dogovori sprovode u delo,a ne ostaju prazne priče.

ica

pre 9 godina

Od botova ne možeš više da živiš. Sve je obesmišljeno. Samo njihovi "dubokoumni" komentari na svim portalima. Valter i SkyNet rade tri smene.

Stevan M

pre 9 godina

Koačno nakon tri godine postignut je novi sporazum sa MMF-om koji će puno značiti za našu tekuću likvidnost.
Da smo ovaj sporazum sklopili 2012. godine sada bi bili znatno manje zaduženi i imali bi veći ekonomski rast.

Markov

pre 9 godina

Aražman sa MMF je samo "sertifikat" da država ima plan da uslove poslavanja držim pod kontrolom i da su oni predvidivi. Ni jedan ivestitor nam neće doći ako pri tome ne može da predvidi svoje poslavanje za duži niz godina.

Bristol Rovers

pre 9 godina

Čitam ovde i ne verujem šta ljudi pišu. Ovde se ne radi o zaduživanju kako vi pričate. Daleko od toga da ima bilo kakvih sličnosti sa onim što je radila prethodna vlada kad je rasipničkom politikom i dovela do toga da smo u ogromnim dugovima.

Haris

pre 9 godina

Srbija je iscekivala rezultat sto se tice odobravanja aranzmana sa MMF tako da je i dobila pozitivan signal od pomenute institucije, tako da ne treba sumnjati da li ce vlada Srbije namenski iskoristiti novac iz ovog aranzmana.

nota

pre 9 godina

Treba ocekivati da vlada Srbije uz pomoc odobrenog aranzmana sa MMF uspesno sprovede ciljeve zarad kojih joj je MMF i odobrio aranzman a koji se ticu finansijske konsolidacije ekonomskog sistema u Srbiji, kao i reformisanja javnog sektora nase zemlje.

Gavrilović777

pre 9 godina

Mislim da dovoljno sama činjenica govori, da je jedna ovakva eminentna zajednica dala priznanje. Prepoznali su istinsku želju da se sprovedu reforme kako valja i da se izvučemo iz teške situacije u kojoj smo se našli zbog neodgovornih političara u prošlosti.

Milenka

pre 9 godina

Aranzman je dosao u pravo vreme, u zamahu finansijske konsolidacije i pronalazak adekvatnih reformskih procesa u sredjivanju stanja u drzavnoj administraciji, koja je glomazna, i kroz pronalazenje resenja u javnim preduzecima koja su godinama bila na drzavnim jaslama, finansirana iz budzeta.

Skodan

pre 9 godina

To sto smo dobili pare a sa druge strane nas obe velike sile napadaju govori dosta. U svakom slcuaju, vazno je da se novac ne trosi da gluposti kao do sada vec na olaksavanje drzavnog duga

Bristol Rovers

pre 9 godina

Čitam ovde i ne verujem šta ljudi pišu. Ovde se ne radi o zaduživanju kako vi pričate. Daleko od toga da ima bilo kakvih sličnosti sa onim što je radila prethodna vlada kad je rasipničkom politikom i dovela do toga da smo u ogromnim dugovima.

RUSKA

pre 9 godina

Odluka MMF/a je samo pokazatelj da i oni veruju u program koji Vucic sprovodi.Jer da nema poverenja ne bi doslo ni do arazmana.Ovo je dokaz da Srbija ide pravim putem.

romeo

pre 9 godina

Vazna vest za nasu zemlju je odobren aranzman sa MMF koji ce nam umnogome znaciti u realizaciji onih ciljeva apro po kojih nam je isti i odobren, a to su pre svega reformisanje javnog seltora, smanjenje deficita kao i stabilizacija ekonomskog sisteme nase zemlje.

botinjo

pre 9 godina

Sta ga se SNS botova aktiviralo za ovu vest. Sto se tice vesti, opet zaduzivanje i ko zna gde ce te pare da zavrse, a Vucko obmanjuje kako je to dobro. Neces ni ti jos dugo.

Neprijatno, koliko mi je dobro

pre 9 godina

Sad ne moraš ništa nanovo da se zadužiš jer godišnje dospe veliki iznos kamata koje dospevaju za ono što su se demokrate zaduživale. Tako iako se neuzimaju novi krediti dug države raste.
(Pantelija, 23. februar 2015 18:53)

Pantelija, genije naprednjački, pa ne može da prispe 7 mlrd USD na ime kamata, čemu su vas Bler i Kempbel učili, da na ovaj način spinujete?! Odmah da vam vrate pare...ne, još bolje, neka vas vode sa sobom, što hitnije!! Dok nam ovakvim glupostima niste i ovo malo razuma smutili.

Pametnjaković

pre 9 godina

Ako sam dobro shvatio, MMF je odobrio aranžman iz predostrožnosti jer je Vučić rekao da će sada ipak da se krene konačno sa reformama koje je najavljivao da će da sprovede još pre 3 godine. Šta je onda radio i uradio u prethodne 3 godine, da li ima neko da zna?

Željko

pre 9 godina

Sada kada je MMF odradio svoj deo posla, na nama je da krenemo u restruktuiranje javnih preduzeća.
Treba ubrzati proces privatizacije Telekoma i EPS-a, jer je to u našem interesu !

Lazar

pre 9 godina

Svaki arnžman sa MMF-om je prevara. Ekonomske ubice MMF pripremaju arnžman i predlažu mere za još dublju krizu u Srbiji, a onda dolaze dileri Vatikana iz Svetske banke i odobravaju kredit. Novac koji emituje Svetska banka ne postoji. Tog novca nema. To je jedan enter ili klik na kompjuteru i zaduže vas. Toga novca nema. Taj novac ne postoji. To je ideja u pitanju. To je katolička prevara Perpetum mobile u primenjen u praksi. I carge you Out Of Nothing. Praktično, Vatikan nas zadužuje iz ničega, a mi grcamo plaćajući dugove. Na sreću čovečanstva katolički ne postojeći elektronski novac nema pokriće. Hidra sa 9 glava je na samrti u Vatikanu. Kraj!

Pantelija

pre 9 godina

Sad ne moraš ništa nanovo da se zadužiš jer godišnje dospe veliki iznos kamata koje dospevaju za ono što su se demokrate zaduživale. Tako iako se neuzimaju novi krediti dug države raste.

реформисаћу те целу ноћ

pre 9 godina

Vučić mi liči na Batu Živojinovića u sceni filma U RALJAMA ŽIVOTA. Priča o nekim bolnim reformama, a nikog ne sme da otpusti . Osim sto je nekima smanjio plate 10% (a nekima nije) Vučić ništa nije reformisao. Neka mi neko slobodno napise JEDNU "bolnu" ekonomsku reformsku meru vlade u poslednje 3 godine.

Bxo

pre 9 godina

Al' nas tuku i zasipaju botovi teskom artiljerijom...kao da smo u "kotlu"!
To su ti vispreni ekonomski umovi...zaduzis se kod MMF zelenasa i prodajes pricu narodu kako je to uspeh :) Zaradite pare...dokle da pozajmljujete vise.

Šjor Loske

pre 9 godina

"...,a taj nass napor primecuju ..."
(Lola, 23. februar 2015 18:10)

"... nissu staticni, ni ,zazidani kao prethodne vlasti ..."
(Alen, 23. februar 2015 18:13)

"Ovo je znak da nas dozivljavaju kao stabilnu i ssigurnu zemlju za ulaganje."
(Vava, 23. februar 2015 18:15)

Bra'o Rajo, Gajo i Vlajo, uspeo si u 5 minuta tri puta napraviti istu grešku.

Miki

pre 9 godina

Pa kako nam nista ne fali kada su ovi prosli sve pokrali. I kako to da se vec zivi bolje kada ste mi uzeki platu i smanjili tj. oteli mojim roditeljima penziju. Bagro pokvarena.

Lili

pre 9 godina

Odobrenje aranzmana od strane MMF-a je ipak pozitivan pogled na Srbiju,jer ako pogledate i Grcka je pokusala da se odupre pa su na kraju ipak morali da popuste pred ovom organizacijom.

FRIDA

pre 9 godina

Saradnja sa MMF om je zasluga Vlade za sve napore koje je do sada uradila kako bi se uspostavila makroenomska stabilizacija i time smanjio deficit. Velike su mere preduzete i na polju fiskalne konsolidacije i uspostavljanju rezimskih mera u javnom sektoru.Tim nikako nije mogao da izostane rezultat i da ne ostane primeceno toliko zalaganje za oporavak.

Elena

pre 9 godina

Nama je taj aranžman najvažniji kao garant stabilnosti, jer je to ono što će uveriti strane investitore da je Srbija ekonomski stabilna zemlja, i sigurna za ulaganja! Ovo je ujedno i podrška reformama koje sprovodi ova vlada, kao i pozitivan znak da smo na dobrom putu, uprkos svemu što govori opozicija...

Irina

pre 9 godina

Ovaj sporazum sa MMF je samo potvrda da smo reformama odradili odličan posao, ali da sada uz verifikovan početni uspeh reformi treba još snažnije nastaviti i stvoriti državu koja će svima nama biti luka za mnogo bolji život nas i naših potomaka!

kris82

pre 9 godina

Aranžman kao podsticaj znači Srbiji jer je potvrda kredibilne politike,ali i predstavlja znak investitorima da ulažu u Srbiju,takodje nosi i odgovornost da se nastavi sa ekonomskim reformama koje su započete.

BiljanaM

pre 9 godina

Vlada radi na oporavku Srbije i ima rezultate iza sebe, ovo odobrenje aranzmana od MMF-a je zasluga Vlade i Premijera i vodjenje dobre politike i time sticanje poverenja kod MMF-a...

Rubena*

pre 9 godina

Od sustinskog je znacaja da se mere stednje sprovedu do kraja i da se smanji deficit.Aranžman MMF-a je dosao u pravom trenutku.Kada sprovedemo neizbežne reforme i ustabilimo finansijski sektor ojačaćemo ekonomiju naše zemlje.

Dzek

pre 9 godina

Ovo je jos jedan pokazatelj da je Srbija na dobrom putu. Sporazum sa mmf-om je signal investitorima da je Srbija sigurna zemlja za ulaganje.

LEPA - VEST - DALEKO - SE - CUJE

pre 9 godina

Ovo je svakako odlicna vest koju smo sa odredjenom dozom straha svi zeljno ocekivali. S obzirom da je Srbija takodje dobila aranzman 2011. godine, ali zbog aljkavosti bivse Vlade vrlo brzo je obustavljen aranzman Srbije i MMF-a zbog nesprovodjenja dogovorenog. Sada sam siguran da se to nece desiti jer Aleksandar Vucic je poslao jasnu poruku svima da svi oni koji bi halapljivo potrosili novac da od te price nema nista, da ce isti biti utrosen samo u ono sto je Vlada Srbije dogovorila sa MMF-om. Sada sam apsolutno siguran i dolazim do zakljucka da je put, kojim drzava sada ide, mnogo stabilniji i bolji, kao i da se dogovori sprovode u delo, a ne ostaju prazne price. Politika Vlade usmerena na fiskalnu konsolidaciju, restrukturisanje javnog sektora.

Cale

pre 9 godina

Ne treba sada stati! Ovaj sporazum treba da bude samo podsticaj da još bolej radimo na stvaranju bolje zemlje kako za investitore tako i za nas!

kolinda81

pre 9 godina

(galeb, 23. februar 2015 18:39)
Ovo priznanje je vetar u ledja nasoj drzavi da jos odlucnije privede kraju reforme i digne ekonomiju i privredu na visi nivo.

Kreker

pre 9 godina

Ovo je definitivno dobra vest za čitavu Srbiju i srpski narod, u to nema sumnje. Saradnja sa MMF-om je na visokom nivou, a to moramo nastaviti i u budućnosti. Najzad se nalazimo na dobrom putu ka oporavku i razvoju.

Ivona

pre 9 godina

To potvrđuje koliko su reforme urodile plodom, i da su mere štednje ipak neophodne i opravdane, uprkoz suprotnim tvrdnjama opozicije... Ovim se otvara put stranim investitorima za dalja ulaganja u našoj zemlji, a to je ono što nam je bilo potrebno, kako bi privukli što veći broj zainteresovanih ulagača.

tourbillons

pre 9 godina

U prevodu ova vest ima dva značenja: prvo da Srbija ima stabilnost u javnim finansijama naredne tri godine, a drugo to je potvrda da smo na pravom putu, kako za nas tako i za potencijalne investitore.

DannyKa

pre 9 godina

Konacno se shvatilo da se sa onim sto imamo da ponudimo treba predstaviti u najboljem svetlu nekome ko to ume da ceni. Jeste bilo tesko, ali se postupilo pametno i to je rezultiralo poverenjem koje ce Srbiji doneti visestruku korist.

Wilson

pre 9 godina

Ovo je dokaz da politika koju vodi vlada Srbije na čelu sa Vučićem ima puno poverenje MMF-a zato što mere štednje i reforme koje se sprovode su od velikog značaja za Srbiju i Srbiju svrstavaju zemlju sigurnu za ulaganje stranih investitora.

duško

pre 9 godina

Neka smo mi likvidni taj aranzman treba Srbiji, to je znak da smo na dobrom putu i sigurno ce pozitivno uticati i na dolazak investitora.

Vanja

pre 9 godina

Dogovor sa MMF-om samo znaci da je drzava ozbiljno resila da sprovede program kojim ce srediti javnu upravu,smanjiti deficit,kontrolisati novac,urediti trziste!Ovo znaci da veruju u nasu nameru da sredimo stanje a pare ce posluziti da se program sprovede ako negde zapne!

car

pre 9 godina

Aranzman koji je Srbiji odobren od strane MMF-a je veoma bitan u nastavku reformi u oblasti ekonomije, kao i za smanjenje deficita, nema sumnje da ce ovaj aranzman biti iskoriscen na najbolji moguci nacin.

vrata

pre 9 godina

Vlada je uspela da osigura aranzman sa MMF-om, on ce nam mnogo znaciti za stabilnost finansija Srbije, a takodje ce garantovati sigurnost svim potencijalnim investitorima pri ulaganju u nasu privredu.

bingo

pre 9 godina

Trogodisnji aranzman sa MMF-om ce nam omoguciti da odrzavamo stabilnost finansija zemlje, kao i da privucemo veci broj stranih investitora,sto je od ogromnog znacaja za razvoj nase privrede, ovo je zaista veliki uspeh Vlade Srbije.

Biljana

pre 9 godina

Vlada radi na oporavku Srbije i ima rezultate iza sebe, ovo odobrenje aranzmana od MMF-a je zasluga Vlade i Premijera i vodjenje dobre politike i time sticanje poverenja kod MMF-a...sigurnim koracima koracamo napred.

Striko

pre 9 godina

Ovo je aranzman iz predostroznosti I koristi se za sprovodjenje programa oporavka u slucaju ako bude trebalo obezbediti dodatna sredstva zbog reformi javnog sektora,smanjenja budzetskog deficita I javnog duga!Bez ovog sredstva obezbedjenja bi bilo mnogo tesko sprovesti program reformi a ovako imamo rezerve odvojene za tu svrhu!

Striko

pre 9 godina

Ovo je aranzman iz predostroznosti I koristi se za sprovodjenje programa oporavka u slucaju ako bude trebalo obezbediti dodatna sredstva zbog reformi javnog sektora,smanjenja budzetskog deficita I javnog duga!Bez ovog sredstva obezbedjenja bi bilo mnogo tesko sprovesti program reformi a ovako imamo rezerve odvojene za tu svrhu!

pticica

pre 9 godina

Posto smo uspeli da isposlujemo trogodisnji aranzman sa MMF treba reci da smo isti i zasluzili s obzirom na nase redovno ispunjavanje zadataka koje nam uslovno receno EU zadaje.

Srecko

pre 9 godina

Srbija je apsolutno zasluzila da joj se odobri aranzman sa MMF s obzirom na uslove koje polako ali sigurno ispunjavamo na nasem putu ka EU.

park

pre 9 godina

MMF je odoborio sklapanje aranzmana sa Srbijom u trajanju od tri godine, ovo je zaista odlicna vest za nasu zemlju, sada treba raditi na oporavku ekonomije i sprovodjenju fiskalnih mera, sto je od velike vaznosti za napredak nase zemlje.

Perke

pre 9 godina

Da je ona vlada iz 2011 imala dobar program i da je nastavila saradnju sa MMF-om mi bismo danas ziveli u mnogo bolje sredjenoj drzavi i sa mnogo boljim stanjem drzavnih finansija ali sta cemo kada je tadasnjoj vlasti bitnije bilo da obezbedi sebi lagodan zivot nego gradjanima!Tek sada smo docekali da imamo pravi program koji podrzavaju najvece svetske institucije!

Rade

pre 9 godina

Mnogo lakse je bilo sprovesti ove reforme 2011 kada je pravljen aranzman sa MMF-om ali je tada vlast Ds odustala od reformi i stvorila ovo tesko stanje a svaka saradnja sa MMF-om prekinuta na nasu stetu!To sto opet saradjuju sa nama znaci dqa veruju u program za oporavak zemlje i da su spremni da nam pomognu!

salveta

pre 9 godina

Zaista dobra vest za nasu zemlju posto smo dobili informaciju da nam je odobren aranzman od strane MMF, sto je jedan od znakova da nas MMF ceni kao drzavu koja je na putu ka EU.

general

pre 9 godina

Trogodisnji aranzman koji je nasoj zemlji odobren od strane MMF je i ocekivan od strane Srbije apro po uslova koje postepeno ispunjavamo na nasem putu ka prikljucenju EU.

jami

pre 9 godina

Odobravanje trogodisnjeg aranzmama sa Srbijom od strane MMF je velika vest za nasu zemlju jer je jedan od razloga za odobravanje istog sprovodjenje reformi od strane vlade Srbije koje se pokazuje kao sasvim dobro.

Vladan

pre 9 godina

Mukotrpan rad premijera i valde napokon je dobio svoju verifikaciju! Ovaj aranzman ce svakako poboljsati ekonomsko stanje u zemlji, a sto je najvaznije poboljsace se investiciona klima u zemlji.

petar

pre 9 godina

Bravo Vucicu spasioce nas velika pobeda ekonomske politike SNS a
Bravo za keramicara Bravo Zorana carice Bravo doktore svih doktora Stefanovicu Zivela Dragica sad moze da se trosi jos vise
Napred botovi sad sigurno necete da budete zaposljeni
Bravo vojvodo doktore Seselju svaka cast kako si ih naucio
A vi gradjani Srbije uzivajte jer ovaj standard nema ni u Bangladesu

Xim

pre 9 godina

Ovo bi isto bilo kao kad bih ja uzeo kredit, da ga placam sa kamatom, samo zato sto zelim da imam pare u novcaniku. Inace mi ne treba da ga trosim. Jaooo pa koga bre lazete! Verovatno vam ni vasi glasaci ne veruju. Al dobro, sta vas briga, vi cete biti na vlasti jos godinu dana, a sto ste nas zaduzili za 3 godine, kao sve prethodne vlasti za 12, to nema veze. Necete vi da vracate.

Milos

pre 9 godina

Kad vidim da ljudima pricaju da je zaduzivanje kod MMF-a veliki uspeh i pogledam broj botova koji za malu platicu hvale robovlasnistvo u kome ce njihova deca i unuci biti robovi onda shvatim zasto sam pre 9 godina zapalio. Muka mi je manipulanata i njihovih sluga.

Lola

pre 9 godina

Srbija je danas potpuno drugacija i po prvi put zaista spremna na teske korake koji ce dovesti do boljitka. Mislim da je nas narod svestan da su takve promene neophodne,a taj nass napor primecuju i svetski znacajne institucije, tako da nisam ni sumnjala da ce dogovor biti postignut.

буки

pre 9 godina

Одобравање аранжмана са ММф -ом је велико признање раду владе.Њиме ће бити обезбеђена економска стабилност и нове инвестиције.

Alen

pre 9 godina

Svidja mi se sto je SNS stranka koja se stalno preispituje, nissu staticni, ni ,,zazidani" kao prethodne vlasti, zato i imaju uspeha, a i svet ih prepoznaje kao one u koje se moze verovati, pa ce zato i taj aranzman sa MMF sigurno biti uspesan.

ica

pre 9 godina

Od botova ne možeš više da živiš. Sve je obesmišljeno. Samo njihovi "dubokoumni" komentari na svim portalima. Valter i SkyNet rade tri smene.

Драган 89

pre 9 godina

Ово је велики подстрек за даљи економски развој и привлачење нових инвеститора.

Pametnjaković

pre 9 godina

Ako sam dobro shvatio, MMF je odobrio aranžman iz predostrožnosti jer je Vučić rekao da će sada ipak da se krene konačno sa reformama koje je najavljivao da će da sprovede još pre 3 godine. Šta je onda radio i uradio u prethodne 3 godine, da li ima neko da zna?

BrziGO

pre 9 godina

Sve ovo što je Vlada Srbije sa ovim aranžmanom praktično preuzela, a kao što su sprovođenje fiskalne konsolidacije, restruktuiranje javnog sektora i mere makroekonomske stabilizacije je nešto na čemu se već radi. To, a i odobrenje ovog angažmana, samo je potvrda da Srbija postaje uređena i stabilna zemlja.

Neprijatno, koliko mi je dobro

pre 9 godina

Sad ne moraš ništa nanovo da se zadužiš jer godišnje dospe veliki iznos kamata koje dospevaju za ono što su se demokrate zaduživale. Tako iako se neuzimaju novi krediti dug države raste.
(Pantelija, 23. februar 2015 18:53)

Pantelija, genije naprednjački, pa ne može da prispe 7 mlrd USD na ime kamata, čemu su vas Bler i Kempbel učili, da na ovaj način spinujete?! Odmah da vam vrate pare...ne, još bolje, neka vas vode sa sobom, što hitnije!! Dok nam ovakvim glupostima niste i ovo malo razuma smutili.

botinjo

pre 9 godina

Sta ga se SNS botova aktiviralo za ovu vest. Sto se tice vesti, opet zaduzivanje i ko zna gde ce te pare da zavrse, a Vucko obmanjuje kako je to dobro. Neces ni ti jos dugo.

Vladimir

pre 9 godina

Aranžman sa MMF je sigurnost više za sve koji posluju ili planiraju da investiraju u Srbiju. Ni najmanje ne sumnjam u dobre namere Vučića da ovoj državi napravi boljitak. Normalno je da bude i ljudi koji su protivnici reformi jer ih možda pogađaju teže nego ostale, a ima dosta i onih koji su dežurni kritičari svega i protiv su svake promene pa makar i nabolje. Uglavnom velika većina je na izborima jasno rekla šta hoće.

Lazar

pre 9 godina

Svaki arnžman sa MMF-om je prevara. Ekonomske ubice MMF pripremaju arnžman i predlažu mere za još dublju krizu u Srbiji, a onda dolaze dileri Vatikana iz Svetske banke i odobravaju kredit. Novac koji emituje Svetska banka ne postoji. Tog novca nema. To je jedan enter ili klik na kompjuteru i zaduže vas. Toga novca nema. Taj novac ne postoji. To je ideja u pitanju. To je katolička prevara Perpetum mobile u primenjen u praksi. I carge you Out Of Nothing. Praktično, Vatikan nas zadužuje iz ničega, a mi grcamo plaćajući dugove. Na sreću čovečanstva katolički ne postojeći elektronski novac nema pokriće. Hidra sa 9 glava je na samrti u Vatikanu. Kraj!

Šjor Loske

pre 9 godina

"...,a taj nass napor primecuju ..."
(Lola, 23. februar 2015 18:10)

"... nissu staticni, ni ,zazidani kao prethodne vlasti ..."
(Alen, 23. februar 2015 18:13)

"Ovo je znak da nas dozivljavaju kao stabilnu i ssigurnu zemlju za ulaganje."
(Vava, 23. februar 2015 18:15)

Bra'o Rajo, Gajo i Vlajo, uspeo si u 5 minuta tri puta napraviti istu grešku.

Miki

pre 9 godina

Pa kako nam nista ne fali kada su ovi prosli sve pokrali. I kako to da se vec zivi bolje kada ste mi uzeki platu i smanjili tj. oteli mojim roditeljima penziju. Bagro pokvarena.

Bxo

pre 9 godina

Al' nas tuku i zasipaju botovi teskom artiljerijom...kao da smo u "kotlu"!
To su ti vispreni ekonomski umovi...zaduzis se kod MMF zelenasa i prodajes pricu narodu kako je to uspeh :) Zaradite pare...dokle da pozajmljujete vise.

Pantelija

pre 9 godina

Sad ne moraš ništa nanovo da se zadužiš jer godišnje dospe veliki iznos kamata koje dospevaju za ono što su se demokrate zaduživale. Tako iako se neuzimaju novi krediti dug države raste.

реформисаћу те целу ноћ

pre 9 godina

Vučić mi liči na Batu Živojinovića u sceni filma U RALJAMA ŽIVOTA. Priča o nekim bolnim reformama, a nikog ne sme da otpusti . Osim sto je nekima smanjio plate 10% (a nekima nije) Vučić ništa nije reformisao. Neka mi neko slobodno napise JEDNU "bolnu" ekonomsku reformsku meru vlade u poslednje 3 godine.

sarapa

pre 9 godina

Na osnovu odobrenog aranzmana sa MMF mozemo biti sigurni da ce vlada Srbije uspeti da realizuje reformu javnog sektora kao i da smanji deficit budzeta, za cije svrhe nam je aranzman i odobren.

salveta

pre 9 godina

Zaista dobra vest za nasu zemlju posto smo dobili informaciju da nam je odobren aranzman od strane MMF, sto je jedan od znakova da nas MMF ceni kao drzavu koja je na putu ka EU.

salveta

pre 9 godina

Zaista dobra vest za nasu zemlju posto smo dobili informaciju da nam je odobren aranzman od strane MMF, sto je jedan od znakova da nas MMF ceni kao drzavu koja je na putu ka EU.

Mighty Mouse

pre 9 godina

MMF je ovom odlukom odao priznanje vlasti u Srbiji za preduzete korake u oporavku javnih finansija. Ovo je jasan signal stranim investitorima da se u Srbiju vredi ulagati njihov kapital jer je ovaj aranzman iz predostroznosti. Te pare u vidu kredita od milijardu evra ostaju na sigurnom i one ce se iskoristitiza "ne daj boze".

zumbul

pre 9 godina

Nema potrebe sumnjati da ce vlada Srbije u svrhu ugovorenih namena iskoristiti novac iz aranzmana sa MMF, a to znaci da ce nam taj novac biti potreban pre svega zarad reformisanja javnog sektora kao i zbog stranih investicija.

Miljana Bo

pre 9 godina

MMF je ovu odluku doneo jer je Srbija postala stabilnija i likvidna, a to sve zahvaljujuci merama i reformama koje ova vlast sprovodi u cilju razvoja zemlje.

Zemlja čuda

pre 9 godina

S obzirom da je 2011.brzo obustavljen aranžman Srbije i MMF-a zbog nesprovođenja dogovorenog, a sproveden sada, dolazimo do zaključka da je put, kojim država sada ide, mnogo stabilniji i bolji, kao i da se dogovori sprovode u delo,a ne ostaju prazne priče.

bubamara

pre 9 godina

Naravno da je veoma dobra vest informacija da je Srbiji odobren aranzman od strane MMF, trogodisnji, koji ce se koristtiti u cilju reformisanja naseg javnog sektora, kao i za privlacenje stranih investicija.

Haris

pre 9 godina

Srbija je iscekivala rezultat sto se tice odobravanja aranzmana sa MMF tako da je i dobila pozitivan signal od pomenute institucije, tako da ne treba sumnjati da li ce vlada Srbije namenski iskoristiti novac iz ovog aranzmana.

Gojko

pre 9 godina

Godinama vec pokusavamo da napravimo dogovor sa MMF i oni nisu hteli jer do sada nismo imali dobar program za oporavak zemlje i sredjivanje javnih finansija ali ovo njihovo pristajanje znaci da je dobar program i da se mozemo nadati boljem!

Stevan M

pre 9 godina

Koačno nakon tri godine postignut je novi sporazum sa MMF-om koji će puno značiti za našu tekuću likvidnost.
Da smo ovaj sporazum sklopili 2012. godine sada bi bili znatno manje zaduženi i imali bi veći ekonomski rast.

Markov

pre 9 godina

Aražman sa MMF je samo "sertifikat" da država ima plan da uslove poslavanja držim pod kontrolom i da su oni predvidivi. Ni jedan ivestitor nam neće doći ako pri tome ne može da predvidi svoje poslavanje za duži niz godina.

RUSKA

pre 9 godina

Odluka MMF/a je samo pokazatelj da i oni veruju u program koji Vucic sprovodi.Jer da nema poverenja ne bi doslo ni do arazmana.Ovo je dokaz da Srbija ide pravim putem.

Wilson

pre 9 godina

Ovo je dokaz da politika koju vodi vlada Srbije na čelu sa Vučićem ima puno poverenje MMF-a zato što mere štednje i reforme koje se sprovode su od velikog značaja za Srbiju i Srbiju svrstavaju zemlju sigurnu za ulaganje stranih investitora.

Lili

pre 9 godina

Odobrenje aranzmana od strane MMF-a je ipak pozitivan pogled na Srbiju,jer ako pogledate i Grcka je pokusala da se odupre pa su na kraju ipak morali da popuste pred ovom organizacijom.

kris82

pre 9 godina

Aranžman kao podsticaj znači Srbiji jer je potvrda kredibilne politike,ali i predstavlja znak investitorima da ulažu u Srbiju,takodje nosi i odgovornost da se nastavi sa ekonomskim reformama koje su započete.

tourbillons

pre 9 godina

U prevodu ova vest ima dva značenja: prvo da Srbija ima stabilnost u javnim finansijama naredne tri godine, a drugo to je potvrda da smo na pravom putu, kako za nas tako i za potencijalne investitore.

DannyKa

pre 9 godina

Konacno se shvatilo da se sa onim sto imamo da ponudimo treba predstaviti u najboljem svetlu nekome ko to ume da ceni. Jeste bilo tesko, ali se postupilo pametno i to je rezultiralo poverenjem koje ce Srbiji doneti visestruku korist.

Bristol Rovers

pre 9 godina

Čitam ovde i ne verujem šta ljudi pišu. Ovde se ne radi o zaduživanju kako vi pričate. Daleko od toga da ima bilo kakvih sličnosti sa onim što je radila prethodna vlada kad je rasipničkom politikom i dovela do toga da smo u ogromnim dugovima.

Željko

pre 9 godina

Sada kada je MMF odradio svoj deo posla, na nama je da krenemo u restruktuiranje javnih preduzeća.
Treba ubrzati proces privatizacije Telekoma i EPS-a, jer je to u našem interesu !

Bristol Rovers

pre 9 godina

Čitam ovde i ne verujem šta ljudi pišu. Ovde se ne radi o zaduživanju kako vi pričate. Daleko od toga da ima bilo kakvih sličnosti sa onim što je radila prethodna vlada kad je rasipničkom politikom i dovela do toga da smo u ogromnim dugovima.

nota

pre 9 godina

Treba ocekivati da vlada Srbije uz pomoc odobrenog aranzmana sa MMF uspesno sprovede ciljeve zarad kojih joj je MMF i odobrio aranzman a koji se ticu finansijske konsolidacije ekonomskog sistema u Srbiji, kao i reformisanja javnog sektora nase zemlje.

Gavrilović777

pre 9 godina

Mislim da dovoljno sama činjenica govori, da je jedna ovakva eminentna zajednica dala priznanje. Prepoznali su istinsku želju da se sprovedu reforme kako valja i da se izvučemo iz teške situacije u kojoj smo se našli zbog neodgovornih političara u prošlosti.

romeo

pre 9 godina

Vazna vest za nasu zemlju je odobren aranzman sa MMF koji ce nam umnogome znaciti u realizaciji onih ciljeva apro po kojih nam je isti i odobren, a to su pre svega reformisanje javnog seltora, smanjenje deficita kao i stabilizacija ekonomskog sisteme nase zemlje.

Milenka

pre 9 godina

Aranzman je dosao u pravo vreme, u zamahu finansijske konsolidacije i pronalazak adekvatnih reformskih procesa u sredjivanju stanja u drzavnoj administraciji, koja je glomazna, i kroz pronalazenje resenja u javnim preduzecima koja su godinama bila na drzavnim jaslama, finansirana iz budzeta.

Skodan

pre 9 godina

To sto smo dobili pare a sa druge strane nas obe velike sile napadaju govori dosta. U svakom slcuaju, vazno je da se novac ne trosi da gluposti kao do sada vec na olaksavanje drzavnog duga

Vanja

pre 9 godina

Dogovor sa MMF-om samo znaci da je drzava ozbiljno resila da sprovede program kojim ce srediti javnu upravu,smanjiti deficit,kontrolisati novac,urediti trziste!Ovo znaci da veruju u nasu nameru da sredimo stanje a pare ce posluziti da se program sprovede ako negde zapne!

car

pre 9 godina

Aranzman koji je Srbiji odobren od strane MMF-a je veoma bitan u nastavku reformi u oblasti ekonomije, kao i za smanjenje deficita, nema sumnje da ce ovaj aranzman biti iskoriscen na najbolji moguci nacin.

vrata

pre 9 godina

Vlada je uspela da osigura aranzman sa MMF-om, on ce nam mnogo znaciti za stabilnost finansija Srbije, a takodje ce garantovati sigurnost svim potencijalnim investitorima pri ulaganju u nasu privredu.

bingo

pre 9 godina

Trogodisnji aranzman sa MMF-om ce nam omoguciti da odrzavamo stabilnost finansija zemlje, kao i da privucemo veci broj stranih investitora,sto je od ogromnog znacaja za razvoj nase privrede, ovo je zaista veliki uspeh Vlade Srbije.

duško

pre 9 godina

Neka smo mi likvidni taj aranzman treba Srbiji, to je znak da smo na dobrom putu i sigurno ce pozitivno uticati i na dolazak investitora.

Biljana

pre 9 godina

Vlada radi na oporavku Srbije i ima rezultate iza sebe, ovo odobrenje aranzmana od MMF-a je zasluga Vlade i Premijera i vodjenje dobre politike i time sticanje poverenja kod MMF-a...sigurnim koracima koracamo napred.

BiljanaM

pre 9 godina

Vlada radi na oporavku Srbije i ima rezultate iza sebe, ovo odobrenje aranzmana od MMF-a je zasluga Vlade i Premijera i vodjenje dobre politike i time sticanje poverenja kod MMF-a...

pticica

pre 9 godina

Posto smo uspeli da isposlujemo trogodisnji aranzman sa MMF treba reci da smo isti i zasluzili s obzirom na nase redovno ispunjavanje zadataka koje nam uslovno receno EU zadaje.

park

pre 9 godina

MMF je odoborio sklapanje aranzmana sa Srbijom u trajanju od tri godine, ovo je zaista odlicna vest za nasu zemlju, sada treba raditi na oporavku ekonomije i sprovodjenju fiskalnih mera, sto je od velike vaznosti za napredak nase zemlje.

LEPA - VEST - DALEKO - SE - CUJE

pre 9 godina

Ovo je svakako odlicna vest koju smo sa odredjenom dozom straha svi zeljno ocekivali. S obzirom da je Srbija takodje dobila aranzman 2011. godine, ali zbog aljkavosti bivse Vlade vrlo brzo je obustavljen aranzman Srbije i MMF-a zbog nesprovodjenja dogovorenog. Sada sam siguran da se to nece desiti jer Aleksandar Vucic je poslao jasnu poruku svima da svi oni koji bi halapljivo potrosili novac da od te price nema nista, da ce isti biti utrosen samo u ono sto je Vlada Srbije dogovorila sa MMF-om. Sada sam apsolutno siguran i dolazim do zakljucka da je put, kojim drzava sada ide, mnogo stabilniji i bolji, kao i da se dogovori sprovode u delo, a ne ostaju prazne price. Politika Vlade usmerena na fiskalnu konsolidaciju, restrukturisanje javnog sektora.

Rubena*

pre 9 godina

Od sustinskog je znacaja da se mere stednje sprovedu do kraja i da se smanji deficit.Aranžman MMF-a je dosao u pravom trenutku.Kada sprovedemo neizbežne reforme i ustabilimo finansijski sektor ojačaćemo ekonomiju naše zemlje.

Dzek

pre 9 godina

Ovo je jos jedan pokazatelj da je Srbija na dobrom putu. Sporazum sa mmf-om je signal investitorima da je Srbija sigurna zemlja za ulaganje.

Elena

pre 9 godina

Nama je taj aranžman najvažniji kao garant stabilnosti, jer je to ono što će uveriti strane investitore da je Srbija ekonomski stabilna zemlja, i sigurna za ulaganja! Ovo je ujedno i podrška reformama koje sprovodi ova vlada, kao i pozitivan znak da smo na dobrom putu, uprkos svemu što govori opozicija...

Srecko

pre 9 godina

Srbija je apsolutno zasluzila da joj se odobri aranzman sa MMF s obzirom na uslove koje polako ali sigurno ispunjavamo na nasem putu ka EU.

Perke

pre 9 godina

Da je ona vlada iz 2011 imala dobar program i da je nastavila saradnju sa MMF-om mi bismo danas ziveli u mnogo bolje sredjenoj drzavi i sa mnogo boljim stanjem drzavnih finansija ali sta cemo kada je tadasnjoj vlasti bitnije bilo da obezbedi sebi lagodan zivot nego gradjanima!Tek sada smo docekali da imamo pravi program koji podrzavaju najvece svetske institucije!

Striko

pre 9 godina

Ovo je aranzman iz predostroznosti I koristi se za sprovodjenje programa oporavka u slucaju ako bude trebalo obezbediti dodatna sredstva zbog reformi javnog sektora,smanjenja budzetskog deficita I javnog duga!Bez ovog sredstva obezbedjenja bi bilo mnogo tesko sprovesti program reformi a ovako imamo rezerve odvojene za tu svrhu!

FRIDA

pre 9 godina

Saradnja sa MMF om je zasluga Vlade za sve napore koje je do sada uradila kako bi se uspostavila makroenomska stabilizacija i time smanjio deficit. Velike su mere preduzete i na polju fiskalne konsolidacije i uspostavljanju rezimskih mera u javnom sektoru.Tim nikako nije mogao da izostane rezultat i da ne ostane primeceno toliko zalaganje za oporavak.

Cale

pre 9 godina

Ne treba sada stati! Ovaj sporazum treba da bude samo podsticaj da još bolej radimo na stvaranju bolje zemlje kako za investitore tako i za nas!

Striko

pre 9 godina

Ovo je aranzman iz predostroznosti I koristi se za sprovodjenje programa oporavka u slucaju ako bude trebalo obezbediti dodatna sredstva zbog reformi javnog sektora,smanjenja budzetskog deficita I javnog duga!Bez ovog sredstva obezbedjenja bi bilo mnogo tesko sprovesti program reformi a ovako imamo rezerve odvojene za tu svrhu!

Rade

pre 9 godina

Mnogo lakse je bilo sprovesti ove reforme 2011 kada je pravljen aranzman sa MMF-om ali je tada vlast Ds odustala od reformi i stvorila ovo tesko stanje a svaka saradnja sa MMF-om prekinuta na nasu stetu!To sto opet saradjuju sa nama znaci dqa veruju u program za oporavak zemlje i da su spremni da nam pomognu!

salveta

pre 9 godina

Zaista dobra vest za nasu zemlju posto smo dobili informaciju da nam je odobren aranzman od strane MMF, sto je jedan od znakova da nas MMF ceni kao drzavu koja je na putu ka EU.

general

pre 9 godina

Trogodisnji aranzman koji je nasoj zemlji odobren od strane MMF je i ocekivan od strane Srbije apro po uslova koje postepeno ispunjavamo na nasem putu ka prikljucenju EU.

jami

pre 9 godina

Odobravanje trogodisnjeg aranzmama sa Srbijom od strane MMF je velika vest za nasu zemlju jer je jedan od razloga za odobravanje istog sprovodjenje reformi od strane vlade Srbije koje se pokazuje kao sasvim dobro.

Vladan

pre 9 godina

Mukotrpan rad premijera i valde napokon je dobio svoju verifikaciju! Ovaj aranzman ce svakako poboljsati ekonomsko stanje u zemlji, a sto je najvaznije poboljsace se investiciona klima u zemlji.

kolinda81

pre 9 godina

(galeb, 23. februar 2015 18:39)
Ovo priznanje je vetar u ledja nasoj drzavi da jos odlucnije privede kraju reforme i digne ekonomiju i privredu na visi nivo.

Kreker

pre 9 godina

Ovo je definitivno dobra vest za čitavu Srbiju i srpski narod, u to nema sumnje. Saradnja sa MMF-om je na visokom nivou, a to moramo nastaviti i u budućnosti. Najzad se nalazimo na dobrom putu ka oporavku i razvoju.

Irina

pre 9 godina

Ovaj sporazum sa MMF je samo potvrda da smo reformama odradili odličan posao, ali da sada uz verifikovan početni uspeh reformi treba još snažnije nastaviti i stvoriti državu koja će svima nama biti luka za mnogo bolji život nas i naših potomaka!

Ivona

pre 9 godina

To potvrđuje koliko su reforme urodile plodom, i da su mere štednje ipak neophodne i opravdane, uprkoz suprotnim tvrdnjama opozicije... Ovim se otvara put stranim investitorima za dalja ulaganja u našoj zemlji, a to je ono što nam je bilo potrebno, kako bi privukli što veći broj zainteresovanih ulagača.