Nedelja, 22.02.2015.

11:16

BG: Za grafite kazne do 20.000 RSD

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da će uskoro biti pooštrene kazne za pisanje grafita na fasadama objekata.

Izvor: Beoinfo

BG: Za grafite kazne do 20.000 RSD IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Дуле

pre 9 godina

Али уметници сада не треба да прекину са графитима, наравно има решење. Зашто у сваком граду не може да буде један огроман зид на којем пише: "Изразите уметност овде" и да ту уметници цртају графите? Мислим да би било фер према њима а и према грађанима..

Marko Škorić

pre 9 godina



@Td: A šta da radimo sa stambennim zgradam agde ima više vlasnika . Ko onda da odgovara za umetnička dela nesavisnih građana.

samo udariti po novčaniku

pre 9 godina

1 uhvaćeni prestup pisanja grafita - 20.000 RSD
2 uhvaćeni prestup pisanja grafita - 40.000 RSD
3 uhvaćeni prestup pisanja grafita - 80.000 RSD

Beograd na vodi i lebu

pre 9 godina

Tako je, šta od skupštine stanara! Kaznu plaća onaj ko šara, ako ga ne uhvate, komunalna policija, jer nije radila svoj posao.

Samo tako

pre 9 godina

A sto samo kazne za grafite na fasadama ,bg vozovi su komplet isarani sa grafitima nelice vise ninasta !!!Ocistite te grafite sa vozova ,i prvog koga uhvatite da sara vagone ispostavite mu racun za sve !!!

Владимир

pre 9 godina

Повећање такси, казни, намета свих врста, принуде, претње... Ту је ова власт непревазиђена и то је једино у чему су ефикасни.

Mile

pre 9 godina

Pored silnih promasaja na nivou cele zemlje, prvi put da nesto pametno smisle. Uostalom, komunalna policija treba da sluzi za ovo, ne za GSP.

Djordje

pre 9 godina

Naizad da se nesto ucini i po tom pitanju,mada cisto sumnjam da sa ovakvim komunalcima koji provedu pola radnog vremena krijuci se po raznoraznim ulazima po centru grada( narocito knez Mihajlova ) ili po kalimegdanu, ostala polovina njihovog radnog vremena provode na celularnom telefonu? Da li njh neko proverava, da li su nesto uradili u toku dana il se samo se sunjaju? To niko ne zna? Hocu da kazem da su dobri svi ti novi zakoni, al treba neko da ih primeni?

Goran

pre 9 godina

Kad je vec krenuo da nabraja obecanja, mogao je da doda i da ce svi pesacki prelazi biti ponovo ofarbani, fasade okrecene, sta god... prica je besplatna. Ali neka kaze sta je URADJENO vec jednom. Bar jednom.

Rajko

pre 9 godina

Joj, kad bi uspelo, bar i malo! Trebalo bi uvesti slične kazne i za divljačko, sebično i vandalsko leljenje svojih reklamnih plakata na tudjim i javnim vertikalnim površinama.

ZOKI

pre 9 godina

Pa 20,000 nije dovoljno ni za farbu. Odrediti minimalnu kaznu od 200,000!! Sa tim param nije dovoljno okreciti samo povrsinu koja je upropašćena nego deo novca treba da ode i za ostale povrsine gde pocinioci nisu uhvaceni jer sam siguran da su to isti predstupnici. Ako su maloletnici onda roditelji treba da snose trošak

Bojan

pre 9 godina

Malo je. Kazna mora da bude farbanje fasade tj dovođenje u prethodno stanje. Ili taj novčani iznos. Em smo siromašna nacija em još uništavamo to malo što imamo.

Qq

pre 9 godina

Kod mene u kraju to više nisu grafiti nego kompletni, polihromno rešeni "murali" čija površina skoro da može da se meri sa onom na tavanici sikstinske kapele i to oni sa porukama od kojih momentalno može da vam pozli. Jedni su sa kratkim porukama sa dna srpske političke propagande tipa "SrBsko" a oni drugi pak sadrže čitave "moralne" pouke i uputstva o tome kako se to SrBstvo dostiže, vežba i održava na nivou. Treću grupu čine ogromni portreti krimosa koji vapiju na nebo za pravdom urađeni u duhu pseudo pop arta. Zatim slede svakakve druge poruke, obični izlivi besa, kompleksa svakakve vrste itd pa me interesuje kolika će kazna biti za te murale zbog kojih pola fasade zgrade mora da se odere da bi se to sredilo,...

gradajnin

pre 9 godina

ja imam fasadau. da li je ona zelene boje, pola zelene pola plave boje ili imam nesto nacrtano na njoj to se apsolutno nikoga ne tice. protiv sam obicnih zvrljotina ali Beograd ima kvalitetnu ulicnu umetnost koja se rangira vrlo visoko u svetu. ona predstavlja turisticku atrakciju i dusu Beograda... morate da razgranicite na kakve se grafite misli.

mike

pre 9 godina

A deponije smeca koje se vide uz autoput u onim sumicama kad se ide sa aerodroma?
Zasto se ne napravi aplikacija za te prijave umesto da zovemo Beoinfo? Odmah da uslikamo i sa gps lokatorom da imate lokaciju te ruzne slike?
Onda bi imali ljude koji svakodnevno salju i sto vise sa neke lokacije to bi vam trebao da bude prioritet za uredjenje... Neka od ideja za lepsi BG :)

repus

pre 9 godina

богу је плакати колико београд задњих три године је постао једно ругло и сметлиште туга једна ћевабџинице пекаре транге франге продавнице као грозне 93 године ужас један

Vojislav, Bgd

pre 9 godina

Park na Studentskom trgu je trebalo zaključavati odmah po renoviranju, pre nekoliko godina, jer je u međuvremenu, u velikoj meri, ponovo devastiran. Ali, 'ajde, valjda nikad nije kasno...

mike

pre 9 godina

Bravo! Napokon! Nego kako cete jos te iste da uhvatite?
A sta se desava sa plakatima za izbore, koncerte , za iznajmiljivanje, prodaju sta vec nema? Tu se bar zna ko je uradio i lako je kazniti... Vise od plakata ni saobracajne znakove ne vidimo...
U svakom slucaju pohvale za ovo sada nego da vidimo kako ce se pocinioci nalaziti i koliko ce ih biti kaznjeno

bgd

pre 9 godina

a šta je sa bacanjem đubreta i pikavaca na sve strane, žardinjerama koje su mini-deponije? zašto se nikada ne peru zidovi u podzemnim prolazima, zašto se gornji plato, stanica na zelenom vencu i prolaz u sremsku raspadaju? kad će se ukloniti višegodišnja deponija kod novog bežanijskog groblja? kažnjavajte one koji ostavljaju đubre pored kanti umesto u njima, to je najveći problem, čini mi se.

Miroslav

pre 9 godina

Meni nikako nije jasno zasto ptrola milicije,ili komunalne policije,dok prolazi kolima i vidi da je auto parkiran nepropisno ili na zelenoj povrsini nestane i ne naplati kaznu

U austriji prva patrola policije koja naidje i vidi prekrsaj staje i naplacuje kaznu,a kod nas samo prodju,jedino koliko se meni cinu naplacuju kazne kada je to naredba ili neka akcija

U ulici koste glavinica od ranog jutra je toliko nepropisno parkiranih automobila,vecinom skupocenih,od kojih ne moze da se prodje ulicom a vlasnici piju jutarnje kafe po obliznjim kaficima,tu dnevno prodje 100 patrola policije,posto je nedaleko odatle policiska stanica saobracajne policije,i niko nikad nije stao da napise ni jednu kaznu!

Petar

pre 9 godina

Šarena laža. Da li je Vesić jos nesto mogao da ubaci u plan rada. Kada neko toliko "obeca" jasno je da od toga nema nista. Grafiti nisu problem, proble su ulice koje se ne odrzavaju.

Beograd je zapusten i razvaljen grad. Zasto neko ne proba da uredi Zeleni venac, koji je ruglo grada. Tu zbog lose infrastrukture svakodnevno ima bezbroj prekrsaja - kako od strane GSP-a, tako i od strane prolaznika, divljih ulicnih prodavaca, vlasnika kioska... .

Akcija

pre 9 godina

Da li ce to biti primenjeno i na ono "Akcija LDP" naskrabano na skoro svakoj zemunskoj zgradi proslih izbora? Smorili su. Kad vidim Cedu da pere zidove mozda vam poverujem. Valjalo bi da to vazi i za lepljenje plakata, pogotovo onih predizbornih. Bojim se samo da ce pri primeni biti onih jednakih i onih vise jednakih.

Milan-Indjija

pre 9 godina

U normalnim drzavama bi vas gradjani prijavili za grafite koje pisete na nedozvoljenim mestima. Cuvaju ljudi svoje gradove i fasade. Secate se kako je prosao srpski srednjoskolac u Ceskoj pre neku godinu? Pritvoren i vracen za Srbiju, a placeno je i popravljanje fasade. Tako se cuva svoja zemlja. Ovde je nekultura, bahacenje i prosipanje djubreta "In". Ovde se svaki zakon ismeva, ovde se samo gleda da se zakoni ne postuju, ovde si "moderan" ako pljujes i bacas smece po ulici, istresas pepeljare gde stanes sa autom...Ovde se svi trude da su Balkan Boy, da smrde na znoj, ovde se smece istresa po parkovima nocu, a deca ne uce kulturi (kod kuce) od malih nogu...Ovde je sve tako kako sam napisao, a kome nije pravo i ne veruje, isti je kao i nabrojani. Zato smo tu gde smo, a ko je obisao sveta znace na sta mislim.

Slavko

pre 9 godina

E moji ljudi- dzaba vam kazne kada vam sudstvo ne radi posao. Ima previse mita, previse zastarelih slucajeva.

Da je sudstvo efikasno u ovoj zemlji i seljak na ulici bi se doveo u red u vrlo kratkom roku. A ovako , nije ga briga. I ako dobije kaznu zna da je nece platiit.

Evo ja na primer. U zadnjih 5 godina napravio sam bar 10 prekrsaja u saobracaju i svi su bili od po 5,000 rsd,a bilo je tu i radara. Nikada nijedna kazna nije stigla za naplatu. Pa gde to ima. Da se razumemo- meni to daje kredita da i dalje vozim kako zelim ( salu na stranu- kazne su bile ranije pojas, prekoracenje brzine za 10kmh i slicno- nista bitno )

Ovde je problem uhvate coveka i puste i nikom nista.

Ko ce dobiti kaznu od 20,000 rsd za grafite ? Kada cete naplatiti. Ali zamislite ako bi cvrsto resili da se sve ovo sredi. Drzava ima moc da to uradi ali onima koji vladaju Srbijom i pre i posle Turaka, ne odgovara da Srbija bude kao Norveska ili Svedska.

Njima bas odgovara nasa nekultura,losi maniri,korupcija,nepismenost jer tako smo odlicne ovce za kontrolu. Mogu da nam uzmu teritoriju a da samo blejimo. Neka idu da oduzmu teritoriju Norveskoj ( ne smeju jer znaju da bi izbio Svemirski Rat ali bukvalno i ovde ne mislim na nuklearne glave vec na prave civilizacije sa drugih planeta koje stite Nordijske narode )

Kao sto rekoh- stanje u drzavi je ovakvo godinama i tako ce biti dok god smo pod skrivenom okupacijom velikog brata. ( a vise i nije skrivena )

Nenad

pre 9 godina

A kolika je kazna za izgradnju ogromnog privatnog restorana na javnoj zelenoj površini, sa dozvolom za podizanje privremenog info punkta?

Što se tiče parkova, oni su javne površine a ne vaša dedovina i nemate nikakvo pravo da određujete da li je nekome park noću potreban ili ne.

Nenad

pre 9 godina

A kolika je kazna za izgradnju ogromnog privatnog restorana na javnoj zelenoj površini, sa dozvolom za podizanje privremenog info punkta?

Što se tiče parkova, oni su javne površine a ne vaša dedovina i nemate nikakvo pravo da određujete da li je nekome park noću potreban ili ne.

Milan-Indjija

pre 9 godina

U normalnim drzavama bi vas gradjani prijavili za grafite koje pisete na nedozvoljenim mestima. Cuvaju ljudi svoje gradove i fasade. Secate se kako je prosao srpski srednjoskolac u Ceskoj pre neku godinu? Pritvoren i vracen za Srbiju, a placeno je i popravljanje fasade. Tako se cuva svoja zemlja. Ovde je nekultura, bahacenje i prosipanje djubreta "In". Ovde se svaki zakon ismeva, ovde se samo gleda da se zakoni ne postuju, ovde si "moderan" ako pljujes i bacas smece po ulici, istresas pepeljare gde stanes sa autom...Ovde se svi trude da su Balkan Boy, da smrde na znoj, ovde se smece istresa po parkovima nocu, a deca ne uce kulturi (kod kuce) od malih nogu...Ovde je sve tako kako sam napisao, a kome nije pravo i ne veruje, isti je kao i nabrojani. Zato smo tu gde smo, a ko je obisao sveta znace na sta mislim.

Miroslav

pre 9 godina

Meni nikako nije jasno zasto ptrola milicije,ili komunalne policije,dok prolazi kolima i vidi da je auto parkiran nepropisno ili na zelenoj povrsini nestane i ne naplati kaznu

U austriji prva patrola policije koja naidje i vidi prekrsaj staje i naplacuje kaznu,a kod nas samo prodju,jedino koliko se meni cinu naplacuju kazne kada je to naredba ili neka akcija

U ulici koste glavinica od ranog jutra je toliko nepropisno parkiranih automobila,vecinom skupocenih,od kojih ne moze da se prodje ulicom a vlasnici piju jutarnje kafe po obliznjim kaficima,tu dnevno prodje 100 patrola policije,posto je nedaleko odatle policiska stanica saobracajne policije,i niko nikad nije stao da napise ni jednu kaznu!

Akcija

pre 9 godina

Da li ce to biti primenjeno i na ono "Akcija LDP" naskrabano na skoro svakoj zemunskoj zgradi proslih izbora? Smorili su. Kad vidim Cedu da pere zidove mozda vam poverujem. Valjalo bi da to vazi i za lepljenje plakata, pogotovo onih predizbornih. Bojim se samo da ce pri primeni biti onih jednakih i onih vise jednakih.

Petar

pre 9 godina

Šarena laža. Da li je Vesić jos nesto mogao da ubaci u plan rada. Kada neko toliko "obeca" jasno je da od toga nema nista. Grafiti nisu problem, proble su ulice koje se ne odrzavaju.

Beograd je zapusten i razvaljen grad. Zasto neko ne proba da uredi Zeleni venac, koji je ruglo grada. Tu zbog lose infrastrukture svakodnevno ima bezbroj prekrsaja - kako od strane GSP-a, tako i od strane prolaznika, divljih ulicnih prodavaca, vlasnika kioska... .

Slavko

pre 9 godina

E moji ljudi- dzaba vam kazne kada vam sudstvo ne radi posao. Ima previse mita, previse zastarelih slucajeva.

Da je sudstvo efikasno u ovoj zemlji i seljak na ulici bi se doveo u red u vrlo kratkom roku. A ovako , nije ga briga. I ako dobije kaznu zna da je nece platiit.

Evo ja na primer. U zadnjih 5 godina napravio sam bar 10 prekrsaja u saobracaju i svi su bili od po 5,000 rsd,a bilo je tu i radara. Nikada nijedna kazna nije stigla za naplatu. Pa gde to ima. Da se razumemo- meni to daje kredita da i dalje vozim kako zelim ( salu na stranu- kazne su bile ranije pojas, prekoracenje brzine za 10kmh i slicno- nista bitno )

Ovde je problem uhvate coveka i puste i nikom nista.

Ko ce dobiti kaznu od 20,000 rsd za grafite ? Kada cete naplatiti. Ali zamislite ako bi cvrsto resili da se sve ovo sredi. Drzava ima moc da to uradi ali onima koji vladaju Srbijom i pre i posle Turaka, ne odgovara da Srbija bude kao Norveska ili Svedska.

Njima bas odgovara nasa nekultura,losi maniri,korupcija,nepismenost jer tako smo odlicne ovce za kontrolu. Mogu da nam uzmu teritoriju a da samo blejimo. Neka idu da oduzmu teritoriju Norveskoj ( ne smeju jer znaju da bi izbio Svemirski Rat ali bukvalno i ovde ne mislim na nuklearne glave vec na prave civilizacije sa drugih planeta koje stite Nordijske narode )

Kao sto rekoh- stanje u drzavi je ovakvo godinama i tako ce biti dok god smo pod skrivenom okupacijom velikog brata. ( a vise i nije skrivena )

repus

pre 9 godina

богу је плакати колико београд задњих три године је постао једно ругло и сметлиште туга једна ћевабџинице пекаре транге франге продавнице као грозне 93 године ужас један

Goran

pre 9 godina

Kad je vec krenuo da nabraja obecanja, mogao je da doda i da ce svi pesacki prelazi biti ponovo ofarbani, fasade okrecene, sta god... prica je besplatna. Ali neka kaze sta je URADJENO vec jednom. Bar jednom.

Qq

pre 9 godina

Kod mene u kraju to više nisu grafiti nego kompletni, polihromno rešeni "murali" čija površina skoro da može da se meri sa onom na tavanici sikstinske kapele i to oni sa porukama od kojih momentalno može da vam pozli. Jedni su sa kratkim porukama sa dna srpske političke propagande tipa "SrBsko" a oni drugi pak sadrže čitave "moralne" pouke i uputstva o tome kako se to SrBstvo dostiže, vežba i održava na nivou. Treću grupu čine ogromni portreti krimosa koji vapiju na nebo za pravdom urađeni u duhu pseudo pop arta. Zatim slede svakakve druge poruke, obični izlivi besa, kompleksa svakakve vrste itd pa me interesuje kolika će kazna biti za te murale zbog kojih pola fasade zgrade mora da se odere da bi se to sredilo,...

mike

pre 9 godina

A deponije smeca koje se vide uz autoput u onim sumicama kad se ide sa aerodroma?
Zasto se ne napravi aplikacija za te prijave umesto da zovemo Beoinfo? Odmah da uslikamo i sa gps lokatorom da imate lokaciju te ruzne slike?
Onda bi imali ljude koji svakodnevno salju i sto vise sa neke lokacije to bi vam trebao da bude prioritet za uredjenje... Neka od ideja za lepsi BG :)

Bojan

pre 9 godina

Malo je. Kazna mora da bude farbanje fasade tj dovođenje u prethodno stanje. Ili taj novčani iznos. Em smo siromašna nacija em još uništavamo to malo što imamo.

bgd

pre 9 godina

a šta je sa bacanjem đubreta i pikavaca na sve strane, žardinjerama koje su mini-deponije? zašto se nikada ne peru zidovi u podzemnim prolazima, zašto se gornji plato, stanica na zelenom vencu i prolaz u sremsku raspadaju? kad će se ukloniti višegodišnja deponija kod novog bežanijskog groblja? kažnjavajte one koji ostavljaju đubre pored kanti umesto u njima, to je najveći problem, čini mi se.

mike

pre 9 godina

Bravo! Napokon! Nego kako cete jos te iste da uhvatite?
A sta se desava sa plakatima za izbore, koncerte , za iznajmiljivanje, prodaju sta vec nema? Tu se bar zna ko je uradio i lako je kazniti... Vise od plakata ni saobracajne znakove ne vidimo...
U svakom slucaju pohvale za ovo sada nego da vidimo kako ce se pocinioci nalaziti i koliko ce ih biti kaznjeno

ZOKI

pre 9 godina

Pa 20,000 nije dovoljno ni za farbu. Odrediti minimalnu kaznu od 200,000!! Sa tim param nije dovoljno okreciti samo povrsinu koja je upropašćena nego deo novca treba da ode i za ostale povrsine gde pocinioci nisu uhvaceni jer sam siguran da su to isti predstupnici. Ako su maloletnici onda roditelji treba da snose trošak

Vojislav, Bgd

pre 9 godina

Park na Studentskom trgu je trebalo zaključavati odmah po renoviranju, pre nekoliko godina, jer je u međuvremenu, u velikoj meri, ponovo devastiran. Ali, 'ajde, valjda nikad nije kasno...

Rajko

pre 9 godina

Joj, kad bi uspelo, bar i malo! Trebalo bi uvesti slične kazne i za divljačko, sebično i vandalsko leljenje svojih reklamnih plakata na tudjim i javnim vertikalnim površinama.

gradajnin

pre 9 godina

ja imam fasadau. da li je ona zelene boje, pola zelene pola plave boje ili imam nesto nacrtano na njoj to se apsolutno nikoga ne tice. protiv sam obicnih zvrljotina ali Beograd ima kvalitetnu ulicnu umetnost koja se rangira vrlo visoko u svetu. ona predstavlja turisticku atrakciju i dusu Beograda... morate da razgranicite na kakve se grafite misli.

Mile

pre 9 godina

Pored silnih promasaja na nivou cele zemlje, prvi put da nesto pametno smisle. Uostalom, komunalna policija treba da sluzi za ovo, ne za GSP.

Владимир

pre 9 godina

Повећање такси, казни, намета свих врста, принуде, претње... Ту је ова власт непревазиђена и то је једино у чему су ефикасни.

Samo tako

pre 9 godina

A sto samo kazne za grafite na fasadama ,bg vozovi su komplet isarani sa grafitima nelice vise ninasta !!!Ocistite te grafite sa vozova ,i prvog koga uhvatite da sara vagone ispostavite mu racun za sve !!!

Djordje

pre 9 godina

Naizad da se nesto ucini i po tom pitanju,mada cisto sumnjam da sa ovakvim komunalcima koji provedu pola radnog vremena krijuci se po raznoraznim ulazima po centru grada( narocito knez Mihajlova ) ili po kalimegdanu, ostala polovina njihovog radnog vremena provode na celularnom telefonu? Da li njh neko proverava, da li su nesto uradili u toku dana il se samo se sunjaju? To niko ne zna? Hocu da kazem da su dobri svi ti novi zakoni, al treba neko da ih primeni?

Beograd na vodi i lebu

pre 9 godina

Tako je, šta od skupštine stanara! Kaznu plaća onaj ko šara, ako ga ne uhvate, komunalna policija, jer nije radila svoj posao.

samo udariti po novčaniku

pre 9 godina

1 uhvaćeni prestup pisanja grafita - 20.000 RSD
2 uhvaćeni prestup pisanja grafita - 40.000 RSD
3 uhvaćeni prestup pisanja grafita - 80.000 RSD

Marko Škorić

pre 9 godina



@Td: A šta da radimo sa stambennim zgradam agde ima više vlasnika . Ko onda da odgovara za umetnička dela nesavisnih građana.

Дуле

pre 9 godina

Али уметници сада не треба да прекину са графитима, наравно има решење. Зашто у сваком граду не може да буде један огроман зид на којем пише: "Изразите уметност овде" и да ту уметници цртају графите? Мислим да би било фер према њима а и према грађанима..

gradajnin

pre 9 godina

ja imam fasadau. da li je ona zelene boje, pola zelene pola plave boje ili imam nesto nacrtano na njoj to se apsolutno nikoga ne tice. protiv sam obicnih zvrljotina ali Beograd ima kvalitetnu ulicnu umetnost koja se rangira vrlo visoko u svetu. ona predstavlja turisticku atrakciju i dusu Beograda... morate da razgranicite na kakve se grafite misli.

Nenad

pre 9 godina

A kolika je kazna za izgradnju ogromnog privatnog restorana na javnoj zelenoj površini, sa dozvolom za podizanje privremenog info punkta?

Što se tiče parkova, oni su javne površine a ne vaša dedovina i nemate nikakvo pravo da određujete da li je nekome park noću potreban ili ne.

ZOKI

pre 9 godina

Pa 20,000 nije dovoljno ni za farbu. Odrediti minimalnu kaznu od 200,000!! Sa tim param nije dovoljno okreciti samo povrsinu koja je upropašćena nego deo novca treba da ode i za ostale povrsine gde pocinioci nisu uhvaceni jer sam siguran da su to isti predstupnici. Ako su maloletnici onda roditelji treba da snose trošak

Slavko

pre 9 godina

E moji ljudi- dzaba vam kazne kada vam sudstvo ne radi posao. Ima previse mita, previse zastarelih slucajeva.

Da je sudstvo efikasno u ovoj zemlji i seljak na ulici bi se doveo u red u vrlo kratkom roku. A ovako , nije ga briga. I ako dobije kaznu zna da je nece platiit.

Evo ja na primer. U zadnjih 5 godina napravio sam bar 10 prekrsaja u saobracaju i svi su bili od po 5,000 rsd,a bilo je tu i radara. Nikada nijedna kazna nije stigla za naplatu. Pa gde to ima. Da se razumemo- meni to daje kredita da i dalje vozim kako zelim ( salu na stranu- kazne su bile ranije pojas, prekoracenje brzine za 10kmh i slicno- nista bitno )

Ovde je problem uhvate coveka i puste i nikom nista.

Ko ce dobiti kaznu od 20,000 rsd za grafite ? Kada cete naplatiti. Ali zamislite ako bi cvrsto resili da se sve ovo sredi. Drzava ima moc da to uradi ali onima koji vladaju Srbijom i pre i posle Turaka, ne odgovara da Srbija bude kao Norveska ili Svedska.

Njima bas odgovara nasa nekultura,losi maniri,korupcija,nepismenost jer tako smo odlicne ovce za kontrolu. Mogu da nam uzmu teritoriju a da samo blejimo. Neka idu da oduzmu teritoriju Norveskoj ( ne smeju jer znaju da bi izbio Svemirski Rat ali bukvalno i ovde ne mislim na nuklearne glave vec na prave civilizacije sa drugih planeta koje stite Nordijske narode )

Kao sto rekoh- stanje u drzavi je ovakvo godinama i tako ce biti dok god smo pod skrivenom okupacijom velikog brata. ( a vise i nije skrivena )

Akcija

pre 9 godina

Da li ce to biti primenjeno i na ono "Akcija LDP" naskrabano na skoro svakoj zemunskoj zgradi proslih izbora? Smorili su. Kad vidim Cedu da pere zidove mozda vam poverujem. Valjalo bi da to vazi i za lepljenje plakata, pogotovo onih predizbornih. Bojim se samo da ce pri primeni biti onih jednakih i onih vise jednakih.

Milan-Indjija

pre 9 godina

U normalnim drzavama bi vas gradjani prijavili za grafite koje pisete na nedozvoljenim mestima. Cuvaju ljudi svoje gradove i fasade. Secate se kako je prosao srpski srednjoskolac u Ceskoj pre neku godinu? Pritvoren i vracen za Srbiju, a placeno je i popravljanje fasade. Tako se cuva svoja zemlja. Ovde je nekultura, bahacenje i prosipanje djubreta "In". Ovde se svaki zakon ismeva, ovde se samo gleda da se zakoni ne postuju, ovde si "moderan" ako pljujes i bacas smece po ulici, istresas pepeljare gde stanes sa autom...Ovde se svi trude da su Balkan Boy, da smrde na znoj, ovde se smece istresa po parkovima nocu, a deca ne uce kulturi (kod kuce) od malih nogu...Ovde je sve tako kako sam napisao, a kome nije pravo i ne veruje, isti je kao i nabrojani. Zato smo tu gde smo, a ko je obisao sveta znace na sta mislim.

Bojan

pre 9 godina

Malo je. Kazna mora da bude farbanje fasade tj dovođenje u prethodno stanje. Ili taj novčani iznos. Em smo siromašna nacija em još uništavamo to malo što imamo.

Petar

pre 9 godina

Šarena laža. Da li je Vesić jos nesto mogao da ubaci u plan rada. Kada neko toliko "obeca" jasno je da od toga nema nista. Grafiti nisu problem, proble su ulice koje se ne odrzavaju.

Beograd je zapusten i razvaljen grad. Zasto neko ne proba da uredi Zeleni venac, koji je ruglo grada. Tu zbog lose infrastrukture svakodnevno ima bezbroj prekrsaja - kako od strane GSP-a, tako i od strane prolaznika, divljih ulicnih prodavaca, vlasnika kioska... .

Владимир

pre 9 godina

Повећање такси, казни, намета свих врста, принуде, претње... Ту је ова власт непревазиђена и то је једино у чему су ефикасни.

Samo tako

pre 9 godina

A sto samo kazne za grafite na fasadama ,bg vozovi su komplet isarani sa grafitima nelice vise ninasta !!!Ocistite te grafite sa vozova ,i prvog koga uhvatite da sara vagone ispostavite mu racun za sve !!!

Miroslav

pre 9 godina

Meni nikako nije jasno zasto ptrola milicije,ili komunalne policije,dok prolazi kolima i vidi da je auto parkiran nepropisno ili na zelenoj povrsini nestane i ne naplati kaznu

U austriji prva patrola policije koja naidje i vidi prekrsaj staje i naplacuje kaznu,a kod nas samo prodju,jedino koliko se meni cinu naplacuju kazne kada je to naredba ili neka akcija

U ulici koste glavinica od ranog jutra je toliko nepropisno parkiranih automobila,vecinom skupocenih,od kojih ne moze da se prodje ulicom a vlasnici piju jutarnje kafe po obliznjim kaficima,tu dnevno prodje 100 patrola policije,posto je nedaleko odatle policiska stanica saobracajne policije,i niko nikad nije stao da napise ni jednu kaznu!

Rajko

pre 9 godina

Joj, kad bi uspelo, bar i malo! Trebalo bi uvesti slične kazne i za divljačko, sebično i vandalsko leljenje svojih reklamnih plakata na tudjim i javnim vertikalnim površinama.

samo udariti po novčaniku

pre 9 godina

1 uhvaćeni prestup pisanja grafita - 20.000 RSD
2 uhvaćeni prestup pisanja grafita - 40.000 RSD
3 uhvaćeni prestup pisanja grafita - 80.000 RSD

Vojislav, Bgd

pre 9 godina

Park na Studentskom trgu je trebalo zaključavati odmah po renoviranju, pre nekoliko godina, jer je u međuvremenu, u velikoj meri, ponovo devastiran. Ali, 'ajde, valjda nikad nije kasno...

Goran

pre 9 godina

Kad je vec krenuo da nabraja obecanja, mogao je da doda i da ce svi pesacki prelazi biti ponovo ofarbani, fasade okrecene, sta god... prica je besplatna. Ali neka kaze sta je URADJENO vec jednom. Bar jednom.

Mile

pre 9 godina

Pored silnih promasaja na nivou cele zemlje, prvi put da nesto pametno smisle. Uostalom, komunalna policija treba da sluzi za ovo, ne za GSP.

repus

pre 9 godina

богу је плакати колико београд задњих три године је постао једно ругло и сметлиште туга једна ћевабџинице пекаре транге франге продавнице као грозне 93 године ужас један

Qq

pre 9 godina

Kod mene u kraju to više nisu grafiti nego kompletni, polihromno rešeni "murali" čija površina skoro da može da se meri sa onom na tavanici sikstinske kapele i to oni sa porukama od kojih momentalno može da vam pozli. Jedni su sa kratkim porukama sa dna srpske političke propagande tipa "SrBsko" a oni drugi pak sadrže čitave "moralne" pouke i uputstva o tome kako se to SrBstvo dostiže, vežba i održava na nivou. Treću grupu čine ogromni portreti krimosa koji vapiju na nebo za pravdom urađeni u duhu pseudo pop arta. Zatim slede svakakve druge poruke, obični izlivi besa, kompleksa svakakve vrste itd pa me interesuje kolika će kazna biti za te murale zbog kojih pola fasade zgrade mora da se odere da bi se to sredilo,...

Djordje

pre 9 godina

Naizad da se nesto ucini i po tom pitanju,mada cisto sumnjam da sa ovakvim komunalcima koji provedu pola radnog vremena krijuci se po raznoraznim ulazima po centru grada( narocito knez Mihajlova ) ili po kalimegdanu, ostala polovina njihovog radnog vremena provode na celularnom telefonu? Da li njh neko proverava, da li su nesto uradili u toku dana il se samo se sunjaju? To niko ne zna? Hocu da kazem da su dobri svi ti novi zakoni, al treba neko da ih primeni?

mike

pre 9 godina

Bravo! Napokon! Nego kako cete jos te iste da uhvatite?
A sta se desava sa plakatima za izbore, koncerte , za iznajmiljivanje, prodaju sta vec nema? Tu se bar zna ko je uradio i lako je kazniti... Vise od plakata ni saobracajne znakove ne vidimo...
U svakom slucaju pohvale za ovo sada nego da vidimo kako ce se pocinioci nalaziti i koliko ce ih biti kaznjeno

bgd

pre 9 godina

a šta je sa bacanjem đubreta i pikavaca na sve strane, žardinjerama koje su mini-deponije? zašto se nikada ne peru zidovi u podzemnim prolazima, zašto se gornji plato, stanica na zelenom vencu i prolaz u sremsku raspadaju? kad će se ukloniti višegodišnja deponija kod novog bežanijskog groblja? kažnjavajte one koji ostavljaju đubre pored kanti umesto u njima, to je najveći problem, čini mi se.

mike

pre 9 godina

A deponije smeca koje se vide uz autoput u onim sumicama kad se ide sa aerodroma?
Zasto se ne napravi aplikacija za te prijave umesto da zovemo Beoinfo? Odmah da uslikamo i sa gps lokatorom da imate lokaciju te ruzne slike?
Onda bi imali ljude koji svakodnevno salju i sto vise sa neke lokacije to bi vam trebao da bude prioritet za uredjenje... Neka od ideja za lepsi BG :)

Marko Škorić

pre 9 godina



@Td: A šta da radimo sa stambennim zgradam agde ima više vlasnika . Ko onda da odgovara za umetnička dela nesavisnih građana.

Beograd na vodi i lebu

pre 9 godina

Tako je, šta od skupštine stanara! Kaznu plaća onaj ko šara, ako ga ne uhvate, komunalna policija, jer nije radila svoj posao.

Дуле

pre 9 godina

Али уметници сада не треба да прекину са графитима, наравно има решење. Зашто у сваком граду не може да буде један огроман зид на којем пише: "Изразите уметност овде" и да ту уметници цртају графите? Мислим да би било фер према њима а и према грађанима..