Petak, 20.02.2015.

19:18

Putin: Neko jači od Rusije? Iluzija

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da neće dozvoliti da bilo ko stekne vojnu nadmoć nad Rusijom i poručio da Rusija nikada neće podleći pritiscima.

Izvor: Beta

Putin: Neko jaèi od Rusije? Iluzija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

toto04

pre 9 godina

Niko ne bi trebalo da ima iluzija da je moguće ostvariti vojnu superiornost nad Rusijom ili izvršiti neki pristisak na nju! Ovim je sve rečeno...

ratnici

pre 9 godina

jok, 21. februar 2015 00:44
i sta ti ovi podaci o naoruzavanju Rusije govore?
da se Rusija sprema da vodi miroljubivu politiku ili da je odlucila da
okupira i pokori sve sto moze?

sasa jokic

pre 9 godina

Jok@ Jedan mali propust si napravio, a mislim da je bitan. Kada pravis poredjenje pravi ga ovako;
Rusija vs NATO a ne SAD. Za razliku od Rusije Amerikanci su ulagali u saveznike.

g

pre 9 godina

Porediti prosecnog Rusa i Amerikanca u ratnim uslovima je smesno. Steta sto nisu jedni pored drugih, ovako sve sto Amerima moze da se desi je povecanje prometa oruzja u zemlje koje se medjusobno kolju.

Moskva

pre 9 godina

Mozda samo u Putinovim mislima.Vlastodrsci u Rusiji,svi od reda su bili RATNICKI raspolozeni sa idejom da iza sebe imaju neogrankcenu masu mladih muskaraca koja ce ginuti za njihove POLITICKE ideale.Putin se ni po cemu ne razlikuje od Staljina I poceo da sprovodi njegovu. taktiku:Menjse narodu,Boljse Kislorodu.

AlfaC

pre 9 godina

@jok - lol - drug nemoj nas zasmijavati... Rusija se ne može mjeriti sa US ni po čemu, od životnog standarda, nauke, pa do budžeta za vojsku... Kod tebe vazi "Šta je babi milo, to joj se i snilo..." To sto bi ti volio da je Rusija sila, ja poštujem, samo što u stvarnosti ona to neće biti, bar ne u sljedećih 50 godina... Sada im se ruši i ekonomija, kada izađu iz sankcija, za koju godinu, bice 10-15 godina ekonomski unazadjeni, u poređenju sa stanjem iz 2014... US i EU su to planirale, tako se i dešava, zar misliš da je njih stvarno briga za Ukrainu :) sanjaj ti sanjaj, kao i ostali Rusofili po zemlji Srbiji... Pusa za Putina (Gay ikonu) :)

planina

pre 9 godina

Rusi prave najbplje rakete na svijetu, to je fizika+matematika a tu su jaki.
Dobro je da postoji kakva takva ravnoteza u svijetu.
Bravo za Ruse.
Sto se tice vojnog budjete Amerike i Rusije, cifre ne pokazuju pravu sliku. Radim kao inzenjer u USA, ono sta sam zapazio je da i najmanji projrkat u Americi kosta 100 miliona, sve je ovdje skupo, prostor inzenjer, menadjeri, ... Ubise se planirajuci, ..., sporo i tra,javo do Boga,...

Mare

pre 9 godina

Čitam već danima vesti i prepucavanja ko je jači? Ko ima bolje oružije? Sreli se borbeni avioni ovde, sreli se onde...a u glavi odzvanja

Samo da rata ne bude
Ludilo medju ljudima
Veliki nude zablude
Plaše nas raznim čudima
I svakoj bajci naude
Da rata ne bude!!!

Sasa

pre 9 godina

Ovo je namenjeno za njegov narod a ne za svet. Da bi odrzao jedinstvo svojih glasaca mora non stop da ih plasi nekom stranom agresijom. Klasicna diktatorsko pravilo. Jadan Ruski narod sa ovim ludakom.

...a nisam Tarabic

pre 9 godina

kina,ajde ne lupetaj,vise,zivota ti.Tvoj problem je sto si totalno krimanilizovao svoje i tudje resurse iz kojih ne stoji Rusija,vec kriminalci.
Za sva pitanja,obrati se savetniku Gorbacovu,on ti je savetnik.

jok

pre 9 godina

@Aleks
Lupas ti, ja ne.
Rusija 9 000 nuklearnih bombi, SAD - 7 000.
Rusija 30 000 tenkova, SAD 9 500.
Rusija 5 000 borbenih aviona, SAD - 4000 .
Rusija proizvodi 1 000 novih aviona, SAD ne proizvode NISTA.
Pre mesec dana objavili da nemaju vise dovoljno aviona ni za obuku pilota. Ono sto imaju je zastarelo, F-16 i F-15 nisu modernizovani jer Ameri nisu znali da je F-35 osudjen na propast.
Jedino sto SAD ima su transportni avioni, koji u ratu nemaju vaznu ulogu. Imaju ih cak 7 000 zbog svojih baza sirom sveta. Te baze papreno placaju, pa umesto da novac trose za oruzje, bacaju ga na placanje baza.
E sada, posto Rusija sa toliko manjim budzetom ima neuporedivo vise oruzja od Amerike, uz to im je vojska i modernija, ti proceni koliko bi Amerika izdrzala protiv Rusije. Ne bi se Ameri dobro proveli. Jos kad znamo da ih krajem 2015 Rusi konacno stizu i po broju ratnih brodova....

Djordje NS

pre 9 godina

Onda se domaći rusofili čude što je ovaj iskompleksirani patuljak odmah dobio nadimak Putler.
Usta mu konstantno puna pretnji oružjem i dokazivanjem neke moći koju očigledno nema pa pokušava lajanjem nekoga da zaplaši.

nenad rs

pre 9 godina

Нек си ти здрав и жив Салихе немој бринути за херојски руски народ преживели су они и горе од овога.

Gradjanin

pre 9 godina

Odlicno se zna ko je najjaca sila na svetu. Uvek postoji druga, treca i ostale pozicije... Sve osim tako, nekog redosleda je nestanak Zemljine kugle naravno. Da je neko jaci, jaci je od Rusije, diktatoru jedan!

jok

pre 9 godina

@AlfaB
Upravo suprotno, koristi to sto SAD ne ulazu nista u novo oruzje. Jednostavno, pravi razliku.
SAD upale u krizu sa novim avionima. F-35 skroz izneverio ovekivanja, kasni, avijacija zastarela jer su mislili da ce do sada stici novi avioni, a njih nema. Cak razmisljaju o odustajanju od F-35 i modernizaciji F-16 i F-15. Ali, posto su SAD najzaduzenija drzava sveta ne mogu ni to da urade. Nedavno su priznali da vise nemaju dovoljno aviona ni za obicnu obuku pilota a kamoli za rat. S druge strane, Rusija pravi 1 000 novih aviona, 200 novih brodova, novac za to je odavno izdvojen. Posto Obama smanjuje vojni budzet za 400 milijardi, a Rusi povecavaju svoj, imace jednak budzet, s tim sto ce Rusija imati moderno oruzje i vise oruzja, a SAD ce i dalje biti u krizi.
Zato ih Putin tera da se "isprse" i ulazu u vojsku, s tim sto Ameri to ne mogu da urade jer bi tako bankrotirali.

aleks

pre 9 godina

Ala si se ti sto se potpisujes sa "jok" nalupao sa komentarom, nisi svestan. Rusija ima vojni budzet oko 70 milijardi a Amerika preko 600 milijardi. Rusija nacionalni dohodak 2 triliona , Amerika 17 a EU 18 triliona. Pa dokle ce stici Putin sa nat****vanjem sa njima, sta mislis?

veselisoft

pre 9 godina

SSSR je propao zato sto je ulagao samo u vojsku.... Nezaboravite da Rusija ima tenkova, aviona, vojnih sretstava... vise nego sve evropske drzave zajedno, tek sa amerikancima u igri brojcano se moze parirati. Sta sledi pa propast Rusije ko ce to platiti....

audi 5cyl

pre 9 godina

E pa druže Putine, zveckati oružjem može svako ko ga ima, ali jedini način i da ekonomski nešto napraviš je da testiraš otvorenost tržišta prodajući naftu za 20 dolara po barelu i da profitiraš koliko možeš idući na kvantitet, što i nije toliko loše za Rusiju jer bi sa tom cenom postala jedini snabdevač sveta ovim energentom. Nećeš živeti kao bog ali ćeš opaliti par šamara.

Sasa

pre 9 godina

Koliko znam i za vreme alkosa Jelcinja Ruski narod je bio siromašan, ali Putin je povratio dostojanstvo, ali ako hoćemo realno a razumem se malo u avijaciju tu su sa amerima 50:50 u vazduhu, ali to se verovatno nikad neće dogoditi...

Bole batina

pre 9 godina

Baš je jadan, nisam od njega očekivao ovako nesto... Prave sile se ne hvalisu na ovaj način, pobogu, podsjeća me na debeljka iz Sjeverne Koreje :)

AlfaB

pre 9 godina

Zapad ga namjerno prca, upravo da bi povećao vojni budžet! Njegov ograničeni mozak ne shvata da se već 70 godina svijet osvaja novcem, a ne oružjem. Na isti fol je pao i Sovjetski savez, u strahu od zapada, kao Putin sada, uletiti su u trku naoruzavanja, i tako zapostavili potrebe naroda i životni standard. Isto će se desiti i Rusiji, umjesto da amortizuju sankcije, oni lupaju novac na oružje... Niko nema plan da napadne Rusiju, mislim cak da to i Putin zna, ali održava hegemoniju naroda, tako što stalno spominje strani neprijateljski faktor - klasična diktatorska priča, narod jede budzav lebac, a njega zaboli....

brasa

pre 9 godina

kad je postao predsednik ruje su imale manje kinte u rezervi od srbije, vojska u rasulu privreda raspad, danas imaju 700 milijari u rez 1300tona zlata respetabilnu armiju i profitabilnu privredu, sankcije ce smanjiti prihode al nemogu da ih slome a na zalost amerofilicara putin nikad nije imao ovako visok rejting

Mare

pre 9 godina

Da se razumemo nisam fan Putina,briga me i za jedne i za druge ali ovo što on govori ima smisla.Moraće da modernizuje vojsku ako želi da se odbrani od amera...Bukvalno su im došli do granice i logično je da se ne osećaju sigurnim...

Bah

pre 9 godina

@(Miki, 20. februar 2015 19:42)

Nepotrebno hvalisanje.Ti bacis atomsku,atomsku bace na tebe.Danas postoje pet nuklearnih sila(Kina,Rusija,USA,VB i Francuska).Kao sto je iluzija da Rusi nisu sila,isto tako je i iluzija da Rusija ima bilo kakvu nadmoc nad NATO paktom.


Atomske se ne bacaju, mahom se isporucuju (ispaljuju?) na cilj interkontinentalnim raketama sa vise bojevih glava. Zapravo su najefektnije one srednjeg dometa ispaljene sa podmornica jer se njihova pozicija stalno menja i mogu se pribliziti neprijateljskoj teritoriji neopazene. Nuklearnih sila ima malo vise. Zaboravili ste na Izrael, Pakistan, Indiju i Severnu Koreju. Dovoljno je imati par komada. Na terotoriji nekih drzava se nalaze tudji arsenal: Nemacka, Holandija, Belgija, Turska, Italija. Brojke su: SAD 7300, Rusija 8000, Francuska 300, Kina 250, VB 225, Izrael 200, Indija 120, Pakistan 110 Severna Koreja 10.
Superiornost u toj vrsti naouruzanja gubi svaki smisao ako do njegove upotreba dodje. Ovde se radi o drugim, realno primenjivim oblicima vojne nadmoci ili one koja se u tu svrhu moze iskoristiti. Konvencionalno naoruzanje, finansije, resursi, medijska pokrivenost, obavestajne aktivnosti, informaticka snaga,... Usput, nigde nisam procitao da iko gaji iluziju da bude jaci od NATO-a. Jedino sam video tvrdnju da niko ne moze biti vojno nadmocan u toj meri u odnosu na Rusiju da se usudi da to i proveri.

na kraju se mrtvi broje

pre 9 godina

Inace u ekonomiji je dobro poznato kojliko je vijna industrija veliki zamajc privrednog razvoja.A da je tako pokazala je Nemacka u periodu pre Drugog velikog rata.
(Hani, 20. februar 2015 20:37)

Koliko ju je taj zamajac zamajao pokazalo se na kraju rata.

Sab

pre 9 godina

Dve su nuklearne sile: Rusija i Amerika. Ostale zemlje imaju znatno manje nuklearnih bombi. Treceg svetskog rata nece biti. NATO ne sme da napadne Rusiju. Jer tu niko ne bi bio na dobitku, tj. nastala bi apokalipsa. Ali ce se voditi manji ratovi.

PedjaZR

pre 9 godina

Pametni ljudi kazu da je glavni razlog za pad SSSR-a bilo preveliko trosenje za vojne potrebe. Rusi izgleda nisu mnogo naucili iz svoje ne tako davne proslosti.

milan26

pre 9 godina

Realno, Rusija je trenutno najorganizovanija vojska na svetu! Mozda im pariraju samo Kinezi i Severnokorejanci! Nijedna evropska vojna sila nije ni priblizno tako jaka a tek ne organizovana kao Rusija! Amerika jeste po tehnici na vrhu, ali pesadijska sila je u u zaustatku za Rusijom! Takodje srcanost i odanost ka zemlji i vojsci je dosta veca u Rusiji nego npr u Svedskoj, Danskoj ili Belgiji! Jadno je kad Evropa preti i ucenjuje, izgubili su nit od kada im Ameri diktiraju sta da rade! Valjda ce uskoro videti da ih neko koristi za tudje interese!

Duci0167

pre 9 godina

Ne brini Vladimire,dok tebi ego raste sa prstom na okidaci,narod ce jesti korenje kada vas sankcijama vrate u 19.vek. Primecujem da u celoj prici samo Putin zvecka oruzjem dok Srbi navijaju. Propasces velika Rusijo bez ijednog opaljenog metka.

kiza

pre 9 godina

Putin i njegovi saradnici vode pametnu politiku, sa Zapadom su saradjivali dok je zapadne sile nisu odlucile da vrse pritiske na rusiju i njene vitalne interese.
Sad kad su se odnosi zategli, treba pokazati zube i jasno staviti do znanja sta su crevene linije.
U Minsku im je jasno rekao da primirje podrazumeva da Debeljcevo pripada ustanicima, i tako je i bilo - primirije su ustanici postovali, ali je Debeljcevo moralo da padne njima u ruke.

Hani

pre 9 godina

Nazalost izazvali su ovakvu reakciju Ruskog vodjstva i sada neka se cesu tamo gde ih nije svrbelo.Inace u ekonomiji je dobro poznato kojliko je vijna industrija veliki zamajc privrednog razvoja.A da je tako pokazala je Nemacka u periodu pre Drugog velikog rata.

Mile boy

pre 9 godina

Kad imas Vojsku imas i moc,to se uvek znalo!Ja se samo pitam sta mi imamo?Mi imamo samo ljude koji prodavaju vojnu opremu i imamo vojnike koji zbog para idu po mirovnim misijama,ne daj boze da moramo da se sad branimo,pregazili bi nas svi zbog nasih politicara koji su ojadili sve sto je nekad bilo dobro!

crni domino

pre 9 godina

Nemoj to dvaput da kazes!
Obicno su jaki skromni i ne hvale se mnogo!
Vodi racuna, da se ne ceses po glavi kada bude kasno!
...Jedan se grdno prevario misleci da ce lako sa njima!

robert

pre 9 godina

Bla bla lako ti je Putine sa Ukrainom bratskim narodom Rusije koje koristio staro oružije iz komunističke ere,ali ako misliš na USA negde si 50 i više godine nazad na vojne moderne oružije

Miki

pre 9 godina

Nepotrebno hvalisanje.Ti bacis atomsku,atomsku bace na tebe.Danas postoje pet nuklearnih sila(Kina,Rusija,USA,VB i Francuska).Kao sto je iluzija da Rusi nisu sila,isto tako je i iluzija da Rusija ima bilo kakvu nadmoc nad NATO paktom.

Deki

pre 9 godina

Sve dok ne budete imali nesto drugo osim wanna be monopola na energente bicete trecerazredna sila. Pa odvrcite i zavrcite slavine nekom drugom.
Malo vam je sto imate najvecu teritoriju na planeti , nego otimate i od suseda.

Darth Neshko

pre 9 godina

Kasno, vec je ostvarena, samo ti to ne dumis tavarisch, iza ledja ti je, i ima ih skoro dve milijarde, a ekonomski su jaci od tvoje matrjoske. Mislis da mozes da ih kupis za sicu, ali ne, toliko su jaki da ce kada bude trebalo samo da se sliju u tvoju domaju, ili stranu, kako god, a onda ce biti pad kakav niste doziveli od osvajanja velike horde tamo negde u srednjem veku. Prestanite vise da sanjate III Rim, jer ga nikada nece biti, a i da ga bude, bolje je da ne bude v Moskve!

strašni ostoja

pre 9 godina

Zapadni vladaoci svetom jedino priznaju silu! Dokaz su i one dve atomske bombe onog ludog Severnokorejca Kima. Da nema njih odavno bi ih Ameri sravnili sa zemljom. Bravo za Putina!

nebot

pre 9 godina

Tako se cuva suverenitet, nema tu mnogo sta da se razmislja. Americki vojni budzet je skoro 10 puta veci od ruskog i jednak je priblizno zbiru vojnih budzeta sledecih 10 zemalja na listi. Izvor: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_military_expenditures.

wow

pre 9 godina

Staro pravilo, kad drzavi ne ide prodaje se narodu magla kako nas niko ne sme da tuce, kako smo mi najpametniji, najhumaniji i jedina nasa briga je blagostanje naseg naroda.

Sab

pre 9 godina

Dve su nuklearne sile: Rusija i Amerika. Ostale zemlje imaju znatno manje nuklearnih bombi. Treceg svetskog rata nece biti. NATO ne sme da napadne Rusiju. Jer tu niko ne bi bio na dobitku, tj. nastala bi apokalipsa. Ali ce se voditi manji ratovi.

kiza

pre 9 godina

Putin i njegovi saradnici vode pametnu politiku, sa Zapadom su saradjivali dok je zapadne sile nisu odlucile da vrse pritiske na rusiju i njene vitalne interese.
Sad kad su se odnosi zategli, treba pokazati zube i jasno staviti do znanja sta su crevene linije.
U Minsku im je jasno rekao da primirje podrazumeva da Debeljcevo pripada ustanicima, i tako je i bilo - primirije su ustanici postovali, ali je Debeljcevo moralo da padne njima u ruke.

milan26

pre 9 godina

Realno, Rusija je trenutno najorganizovanija vojska na svetu! Mozda im pariraju samo Kinezi i Severnokorejanci! Nijedna evropska vojna sila nije ni priblizno tako jaka a tek ne organizovana kao Rusija! Amerika jeste po tehnici na vrhu, ali pesadijska sila je u u zaustatku za Rusijom! Takodje srcanost i odanost ka zemlji i vojsci je dosta veca u Rusiji nego npr u Svedskoj, Danskoj ili Belgiji! Jadno je kad Evropa preti i ucenjuje, izgubili su nit od kada im Ameri diktiraju sta da rade! Valjda ce uskoro videti da ih neko koristi za tudje interese!

strašni ostoja

pre 9 godina

Zapadni vladaoci svetom jedino priznaju silu! Dokaz su i one dve atomske bombe onog ludog Severnokorejca Kima. Da nema njih odavno bi ih Ameri sravnili sa zemljom. Bravo za Putina!

Duci0167

pre 9 godina

Ne brini Vladimire,dok tebi ego raste sa prstom na okidaci,narod ce jesti korenje kada vas sankcijama vrate u 19.vek. Primecujem da u celoj prici samo Putin zvecka oruzjem dok Srbi navijaju. Propasces velika Rusijo bez ijednog opaljenog metka.

wow

pre 9 godina

Staro pravilo, kad drzavi ne ide prodaje se narodu magla kako nas niko ne sme da tuce, kako smo mi najpametniji, najhumaniji i jedina nasa briga je blagostanje naseg naroda.

nebot

pre 9 godina

Tako se cuva suverenitet, nema tu mnogo sta da se razmislja. Americki vojni budzet je skoro 10 puta veci od ruskog i jednak je priblizno zbiru vojnih budzeta sledecih 10 zemalja na listi. Izvor: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_military_expenditures.

Hani

pre 9 godina

Nazalost izazvali su ovakvu reakciju Ruskog vodjstva i sada neka se cesu tamo gde ih nije svrbelo.Inace u ekonomiji je dobro poznato kojliko je vijna industrija veliki zamajc privrednog razvoja.A da je tako pokazala je Nemacka u periodu pre Drugog velikog rata.

Mile boy

pre 9 godina

Kad imas Vojsku imas i moc,to se uvek znalo!Ja se samo pitam sta mi imamo?Mi imamo samo ljude koji prodavaju vojnu opremu i imamo vojnike koji zbog para idu po mirovnim misijama,ne daj boze da moramo da se sad branimo,pregazili bi nas svi zbog nasih politicara koji su ojadili sve sto je nekad bilo dobro!

brasa

pre 9 godina

kad je postao predsednik ruje su imale manje kinte u rezervi od srbije, vojska u rasulu privreda raspad, danas imaju 700 milijari u rez 1300tona zlata respetabilnu armiju i profitabilnu privredu, sankcije ce smanjiti prihode al nemogu da ih slome a na zalost amerofilicara putin nikad nije imao ovako visok rejting

Miki

pre 9 godina

Nepotrebno hvalisanje.Ti bacis atomsku,atomsku bace na tebe.Danas postoje pet nuklearnih sila(Kina,Rusija,USA,VB i Francuska).Kao sto je iluzija da Rusi nisu sila,isto tako je i iluzija da Rusija ima bilo kakvu nadmoc nad NATO paktom.

AlfaB

pre 9 godina

Zapad ga namjerno prca, upravo da bi povećao vojni budžet! Njegov ograničeni mozak ne shvata da se već 70 godina svijet osvaja novcem, a ne oružjem. Na isti fol je pao i Sovjetski savez, u strahu od zapada, kao Putin sada, uletiti su u trku naoruzavanja, i tako zapostavili potrebe naroda i životni standard. Isto će se desiti i Rusiji, umjesto da amortizuju sankcije, oni lupaju novac na oružje... Niko nema plan da napadne Rusiju, mislim cak da to i Putin zna, ali održava hegemoniju naroda, tako što stalno spominje strani neprijateljski faktor - klasična diktatorska priča, narod jede budzav lebac, a njega zaboli....

PedjaZR

pre 9 godina

Pametni ljudi kazu da je glavni razlog za pad SSSR-a bilo preveliko trosenje za vojne potrebe. Rusi izgleda nisu mnogo naucili iz svoje ne tako davne proslosti.

Deki

pre 9 godina

Sve dok ne budete imali nesto drugo osim wanna be monopola na energente bicete trecerazredna sila. Pa odvrcite i zavrcite slavine nekom drugom.
Malo vam je sto imate najvecu teritoriju na planeti , nego otimate i od suseda.

Bole batina

pre 9 godina

Baš je jadan, nisam od njega očekivao ovako nesto... Prave sile se ne hvalisu na ovaj način, pobogu, podsjeća me na debeljka iz Sjeverne Koreje :)

jok

pre 9 godina

@AlfaB
Upravo suprotno, koristi to sto SAD ne ulazu nista u novo oruzje. Jednostavno, pravi razliku.
SAD upale u krizu sa novim avionima. F-35 skroz izneverio ovekivanja, kasni, avijacija zastarela jer su mislili da ce do sada stici novi avioni, a njih nema. Cak razmisljaju o odustajanju od F-35 i modernizaciji F-16 i F-15. Ali, posto su SAD najzaduzenija drzava sveta ne mogu ni to da urade. Nedavno su priznali da vise nemaju dovoljno aviona ni za obicnu obuku pilota a kamoli za rat. S druge strane, Rusija pravi 1 000 novih aviona, 200 novih brodova, novac za to je odavno izdvojen. Posto Obama smanjuje vojni budzet za 400 milijardi, a Rusi povecavaju svoj, imace jednak budzet, s tim sto ce Rusija imati moderno oruzje i vise oruzja, a SAD ce i dalje biti u krizi.
Zato ih Putin tera da se "isprse" i ulazu u vojsku, s tim sto Ameri to ne mogu da urade jer bi tako bankrotirali.

Mare

pre 9 godina

Da se razumemo nisam fan Putina,briga me i za jedne i za druge ali ovo što on govori ima smisla.Moraće da modernizuje vojsku ako želi da se odbrani od amera...Bukvalno su im došli do granice i logično je da se ne osećaju sigurnim...

Bah

pre 9 godina

@(Miki, 20. februar 2015 19:42)

Nepotrebno hvalisanje.Ti bacis atomsku,atomsku bace na tebe.Danas postoje pet nuklearnih sila(Kina,Rusija,USA,VB i Francuska).Kao sto je iluzija da Rusi nisu sila,isto tako je i iluzija da Rusija ima bilo kakvu nadmoc nad NATO paktom.


Atomske se ne bacaju, mahom se isporucuju (ispaljuju?) na cilj interkontinentalnim raketama sa vise bojevih glava. Zapravo su najefektnije one srednjeg dometa ispaljene sa podmornica jer se njihova pozicija stalno menja i mogu se pribliziti neprijateljskoj teritoriji neopazene. Nuklearnih sila ima malo vise. Zaboravili ste na Izrael, Pakistan, Indiju i Severnu Koreju. Dovoljno je imati par komada. Na terotoriji nekih drzava se nalaze tudji arsenal: Nemacka, Holandija, Belgija, Turska, Italija. Brojke su: SAD 7300, Rusija 8000, Francuska 300, Kina 250, VB 225, Izrael 200, Indija 120, Pakistan 110 Severna Koreja 10.
Superiornost u toj vrsti naouruzanja gubi svaki smisao ako do njegove upotreba dodje. Ovde se radi o drugim, realno primenjivim oblicima vojne nadmoci ili one koja se u tu svrhu moze iskoristiti. Konvencionalno naoruzanje, finansije, resursi, medijska pokrivenost, obavestajne aktivnosti, informaticka snaga,... Usput, nigde nisam procitao da iko gaji iluziju da bude jaci od NATO-a. Jedino sam video tvrdnju da niko ne moze biti vojno nadmocan u toj meri u odnosu na Rusiju da se usudi da to i proveri.

aleks

pre 9 godina

Ala si se ti sto se potpisujes sa "jok" nalupao sa komentarom, nisi svestan. Rusija ima vojni budzet oko 70 milijardi a Amerika preko 600 milijardi. Rusija nacionalni dohodak 2 triliona , Amerika 17 a EU 18 triliona. Pa dokle ce stici Putin sa nat****vanjem sa njima, sta mislis?

crni domino

pre 9 godina

Nemoj to dvaput da kazes!
Obicno su jaki skromni i ne hvale se mnogo!
Vodi racuna, da se ne ceses po glavi kada bude kasno!
...Jedan se grdno prevario misleci da ce lako sa njima!

robert

pre 9 godina

Bla bla lako ti je Putine sa Ukrainom bratskim narodom Rusije koje koristio staro oružije iz komunističke ere,ali ako misliš na USA negde si 50 i više godine nazad na vojne moderne oružije

Sasa

pre 9 godina

Koliko znam i za vreme alkosa Jelcinja Ruski narod je bio siromašan, ali Putin je povratio dostojanstvo, ali ako hoćemo realno a razumem se malo u avijaciju tu su sa amerima 50:50 u vazduhu, ali to se verovatno nikad neće dogoditi...

Darth Neshko

pre 9 godina

Kasno, vec je ostvarena, samo ti to ne dumis tavarisch, iza ledja ti je, i ima ih skoro dve milijarde, a ekonomski su jaci od tvoje matrjoske. Mislis da mozes da ih kupis za sicu, ali ne, toliko su jaki da ce kada bude trebalo samo da se sliju u tvoju domaju, ili stranu, kako god, a onda ce biti pad kakav niste doziveli od osvajanja velike horde tamo negde u srednjem veku. Prestanite vise da sanjate III Rim, jer ga nikada nece biti, a i da ga bude, bolje je da ne bude v Moskve!

audi 5cyl

pre 9 godina

E pa druže Putine, zveckati oružjem može svako ko ga ima, ali jedini način i da ekonomski nešto napraviš je da testiraš otvorenost tržišta prodajući naftu za 20 dolara po barelu i da profitiraš koliko možeš idući na kvantitet, što i nije toliko loše za Rusiju jer bi sa tom cenom postala jedini snabdevač sveta ovim energentom. Nećeš živeti kao bog ali ćeš opaliti par šamara.

na kraju se mrtvi broje

pre 9 godina

Inace u ekonomiji je dobro poznato kojliko je vijna industrija veliki zamajc privrednog razvoja.A da je tako pokazala je Nemacka u periodu pre Drugog velikog rata.
(Hani, 20. februar 2015 20:37)

Koliko ju je taj zamajac zamajao pokazalo se na kraju rata.

veselisoft

pre 9 godina

SSSR je propao zato sto je ulagao samo u vojsku.... Nezaboravite da Rusija ima tenkova, aviona, vojnih sretstava... vise nego sve evropske drzave zajedno, tek sa amerikancima u igri brojcano se moze parirati. Sta sledi pa propast Rusije ko ce to platiti....

planina

pre 9 godina

Rusi prave najbplje rakete na svijetu, to je fizika+matematika a tu su jaki.
Dobro je da postoji kakva takva ravnoteza u svijetu.
Bravo za Ruse.
Sto se tice vojnog budjete Amerike i Rusije, cifre ne pokazuju pravu sliku. Radim kao inzenjer u USA, ono sta sam zapazio je da i najmanji projrkat u Americi kosta 100 miliona, sve je ovdje skupo, prostor inzenjer, menadjeri, ... Ubise se planirajuci, ..., sporo i tra,javo do Boga,...

jok

pre 9 godina

@Aleks
Lupas ti, ja ne.
Rusija 9 000 nuklearnih bombi, SAD - 7 000.
Rusija 30 000 tenkova, SAD 9 500.
Rusija 5 000 borbenih aviona, SAD - 4000 .
Rusija proizvodi 1 000 novih aviona, SAD ne proizvode NISTA.
Pre mesec dana objavili da nemaju vise dovoljno aviona ni za obuku pilota. Ono sto imaju je zastarelo, F-16 i F-15 nisu modernizovani jer Ameri nisu znali da je F-35 osudjen na propast.
Jedino sto SAD ima su transportni avioni, koji u ratu nemaju vaznu ulogu. Imaju ih cak 7 000 zbog svojih baza sirom sveta. Te baze papreno placaju, pa umesto da novac trose za oruzje, bacaju ga na placanje baza.
E sada, posto Rusija sa toliko manjim budzetom ima neuporedivo vise oruzja od Amerike, uz to im je vojska i modernija, ti proceni koliko bi Amerika izdrzala protiv Rusije. Ne bi se Ameri dobro proveli. Jos kad znamo da ih krajem 2015 Rusi konacno stizu i po broju ratnih brodova....

nenad rs

pre 9 godina

Нек си ти здрав и жив Салихе немој бринути за херојски руски народ преживели су они и горе од овога.

Mare

pre 9 godina

Čitam već danima vesti i prepucavanja ko je jači? Ko ima bolje oružije? Sreli se borbeni avioni ovde, sreli se onde...a u glavi odzvanja

Samo da rata ne bude
Ludilo medju ljudima
Veliki nude zablude
Plaše nas raznim čudima
I svakoj bajci naude
Da rata ne bude!!!

g

pre 9 godina

Porediti prosecnog Rusa i Amerikanca u ratnim uslovima je smesno. Steta sto nisu jedni pored drugih, ovako sve sto Amerima moze da se desi je povecanje prometa oruzja u zemlje koje se medjusobno kolju.

AlfaC

pre 9 godina

@jok - lol - drug nemoj nas zasmijavati... Rusija se ne može mjeriti sa US ni po čemu, od životnog standarda, nauke, pa do budžeta za vojsku... Kod tebe vazi "Šta je babi milo, to joj se i snilo..." To sto bi ti volio da je Rusija sila, ja poštujem, samo što u stvarnosti ona to neće biti, bar ne u sljedećih 50 godina... Sada im se ruši i ekonomija, kada izađu iz sankcija, za koju godinu, bice 10-15 godina ekonomski unazadjeni, u poređenju sa stanjem iz 2014... US i EU su to planirale, tako se i dešava, zar misliš da je njih stvarno briga za Ukrainu :) sanjaj ti sanjaj, kao i ostali Rusofili po zemlji Srbiji... Pusa za Putina (Gay ikonu) :)

Gradjanin

pre 9 godina

Odlicno se zna ko je najjaca sila na svetu. Uvek postoji druga, treca i ostale pozicije... Sve osim tako, nekog redosleda je nestanak Zemljine kugle naravno. Da je neko jaci, jaci je od Rusije, diktatoru jedan!

Moskva

pre 9 godina

Mozda samo u Putinovim mislima.Vlastodrsci u Rusiji,svi od reda su bili RATNICKI raspolozeni sa idejom da iza sebe imaju neogrankcenu masu mladih muskaraca koja ce ginuti za njihove POLITICKE ideale.Putin se ni po cemu ne razlikuje od Staljina I poceo da sprovodi njegovu. taktiku:Menjse narodu,Boljse Kislorodu.

Sasa

pre 9 godina

Ovo je namenjeno za njegov narod a ne za svet. Da bi odrzao jedinstvo svojih glasaca mora non stop da ih plasi nekom stranom agresijom. Klasicna diktatorsko pravilo. Jadan Ruski narod sa ovim ludakom.

Djordje NS

pre 9 godina

Onda se domaći rusofili čude što je ovaj iskompleksirani patuljak odmah dobio nadimak Putler.
Usta mu konstantno puna pretnji oružjem i dokazivanjem neke moći koju očigledno nema pa pokušava lajanjem nekoga da zaplaši.

...a nisam Tarabic

pre 9 godina

kina,ajde ne lupetaj,vise,zivota ti.Tvoj problem je sto si totalno krimanilizovao svoje i tudje resurse iz kojih ne stoji Rusija,vec kriminalci.
Za sva pitanja,obrati se savetniku Gorbacovu,on ti je savetnik.

sasa jokic

pre 9 godina

Jok@ Jedan mali propust si napravio, a mislim da je bitan. Kada pravis poredjenje pravi ga ovako;
Rusija vs NATO a ne SAD. Za razliku od Rusije Amerikanci su ulagali u saveznike.

ratnici

pre 9 godina

jok, 21. februar 2015 00:44
i sta ti ovi podaci o naoruzavanju Rusije govore?
da se Rusija sprema da vodi miroljubivu politiku ili da je odlucila da
okupira i pokori sve sto moze?

toto04

pre 9 godina

Niko ne bi trebalo da ima iluzija da je moguće ostvariti vojnu superiornost nad Rusijom ili izvršiti neki pristisak na nju! Ovim je sve rečeno...

Duci0167

pre 9 godina

Ne brini Vladimire,dok tebi ego raste sa prstom na okidaci,narod ce jesti korenje kada vas sankcijama vrate u 19.vek. Primecujem da u celoj prici samo Putin zvecka oruzjem dok Srbi navijaju. Propasces velika Rusijo bez ijednog opaljenog metka.

wow

pre 9 godina

Staro pravilo, kad drzavi ne ide prodaje se narodu magla kako nas niko ne sme da tuce, kako smo mi najpametniji, najhumaniji i jedina nasa briga je blagostanje naseg naroda.

Miki

pre 9 godina

Nepotrebno hvalisanje.Ti bacis atomsku,atomsku bace na tebe.Danas postoje pet nuklearnih sila(Kina,Rusija,USA,VB i Francuska).Kao sto je iluzija da Rusi nisu sila,isto tako je i iluzija da Rusija ima bilo kakvu nadmoc nad NATO paktom.

robert

pre 9 godina

Bla bla lako ti je Putine sa Ukrainom bratskim narodom Rusije koje koristio staro oružije iz komunističke ere,ali ako misliš na USA negde si 50 i više godine nazad na vojne moderne oružije

Deki

pre 9 godina

Sve dok ne budete imali nesto drugo osim wanna be monopola na energente bicete trecerazredna sila. Pa odvrcite i zavrcite slavine nekom drugom.
Malo vam je sto imate najvecu teritoriju na planeti , nego otimate i od suseda.

PedjaZR

pre 9 godina

Pametni ljudi kazu da je glavni razlog za pad SSSR-a bilo preveliko trosenje za vojne potrebe. Rusi izgleda nisu mnogo naucili iz svoje ne tako davne proslosti.

AlfaB

pre 9 godina

Zapad ga namjerno prca, upravo da bi povećao vojni budžet! Njegov ograničeni mozak ne shvata da se već 70 godina svijet osvaja novcem, a ne oružjem. Na isti fol je pao i Sovjetski savez, u strahu od zapada, kao Putin sada, uletiti su u trku naoruzavanja, i tako zapostavili potrebe naroda i životni standard. Isto će se desiti i Rusiji, umjesto da amortizuju sankcije, oni lupaju novac na oružje... Niko nema plan da napadne Rusiju, mislim cak da to i Putin zna, ali održava hegemoniju naroda, tako što stalno spominje strani neprijateljski faktor - klasična diktatorska priča, narod jede budzav lebac, a njega zaboli....

Bole batina

pre 9 godina

Baš je jadan, nisam od njega očekivao ovako nesto... Prave sile se ne hvalisu na ovaj način, pobogu, podsjeća me na debeljka iz Sjeverne Koreje :)

Darth Neshko

pre 9 godina

Kasno, vec je ostvarena, samo ti to ne dumis tavarisch, iza ledja ti je, i ima ih skoro dve milijarde, a ekonomski su jaci od tvoje matrjoske. Mislis da mozes da ih kupis za sicu, ali ne, toliko su jaki da ce kada bude trebalo samo da se sliju u tvoju domaju, ili stranu, kako god, a onda ce biti pad kakav niste doziveli od osvajanja velike horde tamo negde u srednjem veku. Prestanite vise da sanjate III Rim, jer ga nikada nece biti, a i da ga bude, bolje je da ne bude v Moskve!

milan26

pre 9 godina

Realno, Rusija je trenutno najorganizovanija vojska na svetu! Mozda im pariraju samo Kinezi i Severnokorejanci! Nijedna evropska vojna sila nije ni priblizno tako jaka a tek ne organizovana kao Rusija! Amerika jeste po tehnici na vrhu, ali pesadijska sila je u u zaustatku za Rusijom! Takodje srcanost i odanost ka zemlji i vojsci je dosta veca u Rusiji nego npr u Svedskoj, Danskoj ili Belgiji! Jadno je kad Evropa preti i ucenjuje, izgubili su nit od kada im Ameri diktiraju sta da rade! Valjda ce uskoro videti da ih neko koristi za tudje interese!

aleks

pre 9 godina

Ala si se ti sto se potpisujes sa "jok" nalupao sa komentarom, nisi svestan. Rusija ima vojni budzet oko 70 milijardi a Amerika preko 600 milijardi. Rusija nacionalni dohodak 2 triliona , Amerika 17 a EU 18 triliona. Pa dokle ce stici Putin sa nat****vanjem sa njima, sta mislis?

crni domino

pre 9 godina

Nemoj to dvaput da kazes!
Obicno su jaki skromni i ne hvale se mnogo!
Vodi racuna, da se ne ceses po glavi kada bude kasno!
...Jedan se grdno prevario misleci da ce lako sa njima!

jok

pre 9 godina

@AlfaB
Upravo suprotno, koristi to sto SAD ne ulazu nista u novo oruzje. Jednostavno, pravi razliku.
SAD upale u krizu sa novim avionima. F-35 skroz izneverio ovekivanja, kasni, avijacija zastarela jer su mislili da ce do sada stici novi avioni, a njih nema. Cak razmisljaju o odustajanju od F-35 i modernizaciji F-16 i F-15. Ali, posto su SAD najzaduzenija drzava sveta ne mogu ni to da urade. Nedavno su priznali da vise nemaju dovoljno aviona ni za obicnu obuku pilota a kamoli za rat. S druge strane, Rusija pravi 1 000 novih aviona, 200 novih brodova, novac za to je odavno izdvojen. Posto Obama smanjuje vojni budzet za 400 milijardi, a Rusi povecavaju svoj, imace jednak budzet, s tim sto ce Rusija imati moderno oruzje i vise oruzja, a SAD ce i dalje biti u krizi.
Zato ih Putin tera da se "isprse" i ulazu u vojsku, s tim sto Ameri to ne mogu da urade jer bi tako bankrotirali.

audi 5cyl

pre 9 godina

E pa druže Putine, zveckati oružjem može svako ko ga ima, ali jedini način i da ekonomski nešto napraviš je da testiraš otvorenost tržišta prodajući naftu za 20 dolara po barelu i da profitiraš koliko možeš idući na kvantitet, što i nije toliko loše za Rusiju jer bi sa tom cenom postala jedini snabdevač sveta ovim energentom. Nećeš živeti kao bog ali ćeš opaliti par šamara.

strašni ostoja

pre 9 godina

Zapadni vladaoci svetom jedino priznaju silu! Dokaz su i one dve atomske bombe onog ludog Severnokorejca Kima. Da nema njih odavno bi ih Ameri sravnili sa zemljom. Bravo za Putina!

kiza

pre 9 godina

Putin i njegovi saradnici vode pametnu politiku, sa Zapadom su saradjivali dok je zapadne sile nisu odlucile da vrse pritiske na rusiju i njene vitalne interese.
Sad kad su se odnosi zategli, treba pokazati zube i jasno staviti do znanja sta su crevene linije.
U Minsku im je jasno rekao da primirje podrazumeva da Debeljcevo pripada ustanicima, i tako je i bilo - primirije su ustanici postovali, ali je Debeljcevo moralo da padne njima u ruke.

veselisoft

pre 9 godina

SSSR je propao zato sto je ulagao samo u vojsku.... Nezaboravite da Rusija ima tenkova, aviona, vojnih sretstava... vise nego sve evropske drzave zajedno, tek sa amerikancima u igri brojcano se moze parirati. Sta sledi pa propast Rusije ko ce to platiti....

Hani

pre 9 godina

Nazalost izazvali su ovakvu reakciju Ruskog vodjstva i sada neka se cesu tamo gde ih nije svrbelo.Inace u ekonomiji je dobro poznato kojliko je vijna industrija veliki zamajc privrednog razvoja.A da je tako pokazala je Nemacka u periodu pre Drugog velikog rata.

nebot

pre 9 godina

Tako se cuva suverenitet, nema tu mnogo sta da se razmislja. Americki vojni budzet je skoro 10 puta veci od ruskog i jednak je priblizno zbiru vojnih budzeta sledecih 10 zemalja na listi. Izvor: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_military_expenditures.

brasa

pre 9 godina

kad je postao predsednik ruje su imale manje kinte u rezervi od srbije, vojska u rasulu privreda raspad, danas imaju 700 milijari u rez 1300tona zlata respetabilnu armiju i profitabilnu privredu, sankcije ce smanjiti prihode al nemogu da ih slome a na zalost amerofilicara putin nikad nije imao ovako visok rejting

Mare

pre 9 godina

Da se razumemo nisam fan Putina,briga me i za jedne i za druge ali ovo što on govori ima smisla.Moraće da modernizuje vojsku ako želi da se odbrani od amera...Bukvalno su im došli do granice i logično je da se ne osećaju sigurnim...

AlfaC

pre 9 godina

@jok - lol - drug nemoj nas zasmijavati... Rusija se ne može mjeriti sa US ni po čemu, od životnog standarda, nauke, pa do budžeta za vojsku... Kod tebe vazi "Šta je babi milo, to joj se i snilo..." To sto bi ti volio da je Rusija sila, ja poštujem, samo što u stvarnosti ona to neće biti, bar ne u sljedećih 50 godina... Sada im se ruši i ekonomija, kada izađu iz sankcija, za koju godinu, bice 10-15 godina ekonomski unazadjeni, u poređenju sa stanjem iz 2014... US i EU su to planirale, tako se i dešava, zar misliš da je njih stvarno briga za Ukrainu :) sanjaj ti sanjaj, kao i ostali Rusofili po zemlji Srbiji... Pusa za Putina (Gay ikonu) :)

Sasa

pre 9 godina

Koliko znam i za vreme alkosa Jelcinja Ruski narod je bio siromašan, ali Putin je povratio dostojanstvo, ali ako hoćemo realno a razumem se malo u avijaciju tu su sa amerima 50:50 u vazduhu, ali to se verovatno nikad neće dogoditi...

Sab

pre 9 godina

Dve su nuklearne sile: Rusija i Amerika. Ostale zemlje imaju znatno manje nuklearnih bombi. Treceg svetskog rata nece biti. NATO ne sme da napadne Rusiju. Jer tu niko ne bi bio na dobitku, tj. nastala bi apokalipsa. Ali ce se voditi manji ratovi.

Mile boy

pre 9 godina

Kad imas Vojsku imas i moc,to se uvek znalo!Ja se samo pitam sta mi imamo?Mi imamo samo ljude koji prodavaju vojnu opremu i imamo vojnike koji zbog para idu po mirovnim misijama,ne daj boze da moramo da se sad branimo,pregazili bi nas svi zbog nasih politicara koji su ojadili sve sto je nekad bilo dobro!

Gradjanin

pre 9 godina

Odlicno se zna ko je najjaca sila na svetu. Uvek postoji druga, treca i ostale pozicije... Sve osim tako, nekog redosleda je nestanak Zemljine kugle naravno. Da je neko jaci, jaci je od Rusije, diktatoru jedan!

Djordje NS

pre 9 godina

Onda se domaći rusofili čude što je ovaj iskompleksirani patuljak odmah dobio nadimak Putler.
Usta mu konstantno puna pretnji oružjem i dokazivanjem neke moći koju očigledno nema pa pokušava lajanjem nekoga da zaplaši.

Moskva

pre 9 godina

Mozda samo u Putinovim mislima.Vlastodrsci u Rusiji,svi od reda su bili RATNICKI raspolozeni sa idejom da iza sebe imaju neogrankcenu masu mladih muskaraca koja ce ginuti za njihove POLITICKE ideale.Putin se ni po cemu ne razlikuje od Staljina I poceo da sprovodi njegovu. taktiku:Menjse narodu,Boljse Kislorodu.

jok

pre 9 godina

@Aleks
Lupas ti, ja ne.
Rusija 9 000 nuklearnih bombi, SAD - 7 000.
Rusija 30 000 tenkova, SAD 9 500.
Rusija 5 000 borbenih aviona, SAD - 4000 .
Rusija proizvodi 1 000 novih aviona, SAD ne proizvode NISTA.
Pre mesec dana objavili da nemaju vise dovoljno aviona ni za obuku pilota. Ono sto imaju je zastarelo, F-16 i F-15 nisu modernizovani jer Ameri nisu znali da je F-35 osudjen na propast.
Jedino sto SAD ima su transportni avioni, koji u ratu nemaju vaznu ulogu. Imaju ih cak 7 000 zbog svojih baza sirom sveta. Te baze papreno placaju, pa umesto da novac trose za oruzje, bacaju ga na placanje baza.
E sada, posto Rusija sa toliko manjim budzetom ima neuporedivo vise oruzja od Amerike, uz to im je vojska i modernija, ti proceni koliko bi Amerika izdrzala protiv Rusije. Ne bi se Ameri dobro proveli. Jos kad znamo da ih krajem 2015 Rusi konacno stizu i po broju ratnih brodova....

Sasa

pre 9 godina

Ovo je namenjeno za njegov narod a ne za svet. Da bi odrzao jedinstvo svojih glasaca mora non stop da ih plasi nekom stranom agresijom. Klasicna diktatorsko pravilo. Jadan Ruski narod sa ovim ludakom.

na kraju se mrtvi broje

pre 9 godina

Inace u ekonomiji je dobro poznato kojliko je vijna industrija veliki zamajc privrednog razvoja.A da je tako pokazala je Nemacka u periodu pre Drugog velikog rata.
(Hani, 20. februar 2015 20:37)

Koliko ju je taj zamajac zamajao pokazalo se na kraju rata.

planina

pre 9 godina

Rusi prave najbplje rakete na svijetu, to je fizika+matematika a tu su jaki.
Dobro je da postoji kakva takva ravnoteza u svijetu.
Bravo za Ruse.
Sto se tice vojnog budjete Amerike i Rusije, cifre ne pokazuju pravu sliku. Radim kao inzenjer u USA, ono sta sam zapazio je da i najmanji projrkat u Americi kosta 100 miliona, sve je ovdje skupo, prostor inzenjer, menadjeri, ... Ubise se planirajuci, ..., sporo i tra,javo do Boga,...

Bah

pre 9 godina

@(Miki, 20. februar 2015 19:42)

Nepotrebno hvalisanje.Ti bacis atomsku,atomsku bace na tebe.Danas postoje pet nuklearnih sila(Kina,Rusija,USA,VB i Francuska).Kao sto je iluzija da Rusi nisu sila,isto tako je i iluzija da Rusija ima bilo kakvu nadmoc nad NATO paktom.


Atomske se ne bacaju, mahom se isporucuju (ispaljuju?) na cilj interkontinentalnim raketama sa vise bojevih glava. Zapravo su najefektnije one srednjeg dometa ispaljene sa podmornica jer se njihova pozicija stalno menja i mogu se pribliziti neprijateljskoj teritoriji neopazene. Nuklearnih sila ima malo vise. Zaboravili ste na Izrael, Pakistan, Indiju i Severnu Koreju. Dovoljno je imati par komada. Na terotoriji nekih drzava se nalaze tudji arsenal: Nemacka, Holandija, Belgija, Turska, Italija. Brojke su: SAD 7300, Rusija 8000, Francuska 300, Kina 250, VB 225, Izrael 200, Indija 120, Pakistan 110 Severna Koreja 10.
Superiornost u toj vrsti naouruzanja gubi svaki smisao ako do njegove upotreba dodje. Ovde se radi o drugim, realno primenjivim oblicima vojne nadmoci ili one koja se u tu svrhu moze iskoristiti. Konvencionalno naoruzanje, finansije, resursi, medijska pokrivenost, obavestajne aktivnosti, informaticka snaga,... Usput, nigde nisam procitao da iko gaji iluziju da bude jaci od NATO-a. Jedino sam video tvrdnju da niko ne moze biti vojno nadmocan u toj meri u odnosu na Rusiju da se usudi da to i proveri.

...a nisam Tarabic

pre 9 godina

kina,ajde ne lupetaj,vise,zivota ti.Tvoj problem je sto si totalno krimanilizovao svoje i tudje resurse iz kojih ne stoji Rusija,vec kriminalci.
Za sva pitanja,obrati se savetniku Gorbacovu,on ti je savetnik.

nenad rs

pre 9 godina

Нек си ти здрав и жив Салихе немој бринути за херојски руски народ преживели су они и горе од овога.

ratnici

pre 9 godina

jok, 21. februar 2015 00:44
i sta ti ovi podaci o naoruzavanju Rusije govore?
da se Rusija sprema da vodi miroljubivu politiku ili da je odlucila da
okupira i pokori sve sto moze?

Mare

pre 9 godina

Čitam već danima vesti i prepucavanja ko je jači? Ko ima bolje oružije? Sreli se borbeni avioni ovde, sreli se onde...a u glavi odzvanja

Samo da rata ne bude
Ludilo medju ljudima
Veliki nude zablude
Plaše nas raznim čudima
I svakoj bajci naude
Da rata ne bude!!!

sasa jokic

pre 9 godina

Jok@ Jedan mali propust si napravio, a mislim da je bitan. Kada pravis poredjenje pravi ga ovako;
Rusija vs NATO a ne SAD. Za razliku od Rusije Amerikanci su ulagali u saveznike.

g

pre 9 godina

Porediti prosecnog Rusa i Amerikanca u ratnim uslovima je smesno. Steta sto nisu jedni pored drugih, ovako sve sto Amerima moze da se desi je povecanje prometa oruzja u zemlje koje se medjusobno kolju.

toto04

pre 9 godina

Niko ne bi trebalo da ima iluzija da je moguće ostvariti vojnu superiornost nad Rusijom ili izvršiti neki pristisak na nju! Ovim je sve rečeno...