Sreda, 18.02.2015.

20:08

Gej katolici uz "počasti" dočekani u Vatikanu

Izvor: Tanjug

Gej katolici uz "poèasti" doèekani u Vatikanu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

LezZena

pre 9 godina

@ JoVaN: Pedofila takodje ima i medju heteroseksualcima, nikad cuo?
@ Mikrosoft: Lepo, 2 zene se u Bibliji uopste ne spominju, znaci lez + bi je ok. Fine, radujem se. Btw gej (ne)vernici ne veruju u Bibliju niti moraju da je primenjuju pa je i to lako.
@ Milan: Ne, nego tebe volim ;)

Vlada

pre 9 godina

@Mirkosoft Pogledaj prvu poslanicu Korincanima, tamo se medju ostalima koji nece naslediti Carstvo Bozije pominju i rukobludnici. Interesantno je da koristis Bibliju da bi osudio homoseksualce,'muzeloznike', ali nekako ti ne smeta sopstveno 'rukobludnistvo'. Takodje si ubedjen da nosis Hrista u srcu, a osudjujes, iako Evandjelje po Mateju kaze : 'Ne sudite da ne budete sudjeni! Jer sudom kojim sudite bit cete sudjeni. I mjerom kojom mjerite mjerit ce vam se.' A kaze se takodje da se prvo izvadi stablo iz svog oka pa da se onda tek trazi truncica u oku drugog. I ne, nije svaki seks koji nema za cilj zacece - zlo. Tabuizaciju seksa i seksualnosti donele su monoteisticke religije. I prihvatam ljude bez obzira na seksualnu orijentaciju, znam ona nije stvar izbora. Koristiti Bibliju da bi se napadali lbgt, a ne uvidjati da smo sami gresna bica...Ova diskusija je samo jos jace potvrdila moje ubedjenje o kvazivernistvu, hvala ti!

Mirkosoft

pre 9 godina

@nidza; sve sto pises, pises pod pretpostavkom. To je tvoje vidjenje Boga, odakle ti takve ideje? Biblijski stih i referenca gde to pise, naravno ne van konteksta. Po nekima je Bog infantilni, nerazumni, arogantni, neizivljeni matorac koji mrzi sve oko sebe. Citaj Bibliju pa ces znati kakav je Bog. Nemoj nagadjati. Probaj mogao bi da se iznenadis.

Mirkosoft

pre 9 godina

Inace mi je ova diskusija jako pomogla, usput dok sam spremao propoved otvorila mi je oci da shvatim ljudsku pokvarenost jos dublje. Hvala svima za ucesce. ;-)))

nidza

pre 9 godina

@mikrosoft

Znas li da bog sve uzima cime se covek hvali, tako radi i ne pravi kompromis.
I decu ce ti uzeti ako se njima hvalis.
I zenu, sve ce ti uzeti ako se hvalis time sto ti dao.
I ne pravi on razliku jel se ti njemu molis ili ne, on ima svoje zakone i jednaki su za sve.
Nista bog ne trazi drugo od coveka sem da mu se zahvali za to sto mu dao.
I takvom ce dati jos i jos.

Okreni se oko sebe pa pogledaj i videces da tako radi pa pamet u glavu.
Pozdrav.

Mirkosoft

pre 9 godina

"Biblija jasno osudjuje svakog ko je imao seksualni odnos koji nije imao za cilj zacece, dakle ako si imao seks samo zadovoljstva radi, nemas pravo da moralises! " Gde to pise, i molim te obrati paznju na kontekst?!? Molim tacno mesto gde se nalazi taj stih (apokrifi ne dolaze u obzir). Pretpostavljam da znam na sta ciljas, radi se o sinu Judinom koji nije hteo da produzi rodoslov svog brata te je izbacio se.. na zemlju i Bog ga je za to ubio, koji se inace zvao Onan (otud ime Onanija za masturbaciju). Zao mi je ali ako je to temelj tvoje tvrdnje onda imas problem sa celom jednom knjigom koja se zove "Pesma nad pesmama" i sa "Izrekama", nije poenta da se ljudi kote ko zecevi, pa valjda nam je Bog dao pameti da znamo svoje resurse. Po tvojoj interpretaciji svaki koji ima seks a nema decu je ZLO, ZLO, ZLO! To ni iz daleka nema veze sa Biblijom. Bog je i seks stvorio planski i stavio ga u okvire braka, ali ni tu se ne slazemo, jel da...

nenad rs

pre 9 godina

Микрософт,потписујем коментар, људи код нас буквално не разумију вјеру нити искрено веровање,не треба ти поп или хоџа буди човек.

Vlada

pre 9 godina

@Mirkosoft Biblija jasno osudjuje svakog ko je imao seksualni odnos koji nije imao za cilj zacece, dakle ako si imao seks samo zadovoljstva radi, nemas pravo da moralises! VOLI BLIZNJEG SVOG je jedno od osnovnih biblijskih nacela, i nije tvoje da komentarises koga ce Bog kazniti, s obzirom da i sam najverovatnije spadas u grupu za kaznjavanje.

Mirkosoft

pre 9 godina

"U toj Mojsijevoj pisu i 10 zapovesti, da ne uzimas uzalud ime Boga-ne sudis u njegovo ime
Da ne cinis preljube, ne pozelis nista tudje, ne lazes, ne krades, ne ubijes
Ne klanjas se idolima, kipovima, slikama.

Crkva ne ispunjava ni polovinu toga.
Svestenici kazu da dele sudbinu naroda, jel tako?
Pa hajde neka onda stanu u red na biro za zaposljavanje, test poniznosti.

Pitam vas kako je moguce sluziti Bogu koga ne vidis ako ne sluzis coveku koga vidis, a covek je po liku Boga?"

Gde piše da ne sudiš u Božije ime? Glupe li izjave. Ne sudim ja u Božije ime, ja sam samo napisao šta piše u Bibliji, nisam jurio homoseksualce sa bejzbol palicom, nisam pucao na njih, nisam zaklao ni jednog. Ali ne mogu da kažem da je homoseksualnost ok kad Biblija jasno govori da nije ok. Bog je više puta kažnjavao ovakve ispade, zar nije logično da ako je ranije kažnjavao, da će opet da kazni? Bog nije kao čovek da se menja kako vetar dune...4 Mojsijeva 23:19 "Bog nije čovek da laže, ni sin čovečji da se pokaje. Šta reče neće li učiniti, i šta reče neće li izvršiti?"
Ne uzimam Božije ime u zalud, ne klanjam se ikonama, ne kradem, ne lažem, govorim istinu čak i kada je to na moju štetu...itd
To što ti druže moj ne možeš da se pokoriš volji Božijoj je samo dokaz da si previše zaljubljen u sebe i svoje sebične želje i da nema Hrista u tebi.

Mihajlo Jovanovic

pre 9 godina

Biblija bi većinu heteroseksualaca takođe u pakao:

Matej 5,28// A ja vam kažem: Svaki, koji pogleda na ženu požudno, već je u srcu svojemu učinio s njom preljubu.

Matej 5,32 // A ja vam kažem: tko otpusti svoju ženu - izuzev u slučaju jednog nezakonitog sjedinjenja - izlaže ju preljubi; a, ako netko oženi jednu raspuštenicu, preljubnikom je on.


hvala na pažnji.

Lazar Bubalo

pre 9 godina

Sto volim ove sola scriptura vernike, pa jos kad se uhvate za stari zavet i mojsija, uh! Neka je i greh ovo, kako kazete, ko od vas moze znati da ljubav koju je papa pokazao primivsi ih nece u njihovim srcima rasplamsati pokajanje. A da, hristos je spaljivao gresnike, sad sam se setio

bulumbac

pre 9 godina

stvar je delikatna zato sto ko sebe smatra gejom taj je ,nogo i previse razmisljao o sebi i svojim strastima. jer gej moze bit samo dokon covek u blagostanju, pa tako postane sebican i samozaljubljen. jer s druge strane, ko svaki dan tegli muku crnu da prezivi, nepada mu na pamet ni obican seks a kamoli neke perverzije....u suprotnosti je biti vernik i imati izvitoperene seksualne nagone, je vera nas ucu da sebe smatramo delom neceg sto je vece od nas, a tu licne strasti gube svaki znacaj....

nidza

pre 9 godina

A u Bibliji pise: 3 Mojsijeva 18:22 "S muškarcem ne lezi kao sa ženom; gadno je."

3 Mojsijeva 20:13 "Ko bi muškarca obležao kao ženu, uciniše gadnu stvar obojica; da se pogube; krv njihova na njih."

Izvolte objavite ako smete, sloboda govora i odgovora.
 (Mirkosoft, 19. februar 2015 02:04)

U toj Mojsijevoj pisu i 10 zapovesti, da ne uzimas uzalud ime Boga-ne sudis u njegovo ime
Da ne cinis preljube, ne pozelis nista tudje, ne lazes, ne krades, ne ubijes
Ne klanjas se idolima, kipovima, slikama.

Crkva ne ispunjava ni polovinu toga.
Svestenici kazu da dele sudbinu naroda, jel tako?
Pa hajde neka onda stanu u red na biro za zaposljavanje, test poniznosti.

Pitam vas kako je moguce sluziti Bogu koga ne vidis ako ne sluzis coveku koga vidis, a covek je po liku Boga?

Laza Zrenjaninac

pre 9 godina

@b

Svaka cast na komentaru. Katolici napravise od crkve dragstor - da im ne opadne promet, a ko sisa kvalitet. Sve ima u radnji, samo zatrazi, 24h. Morate na ovaj nacin da, materijalistickom slabo obrazovanom mentalitetu koji pociva na principu ko ima bolji telefon, pojasnite filozofsku kategoriju i vekovne rasprave o uzroku, smislu i religiji.
Cak uopste ne zalazeci u to da li je homoseksualnost ovakva ili onakva ili sta je sloboda izbora. Jednostavno se radi o gazenju teoloskih osnova na kojima pociva takva crkva. Crkveni postulat je po sustini dogma i zasniva se na principu uzmi ili ostavi (ili sada modernije i lakse razumljivo "take it or leave it"). A mozda ce savremeni Papa da ukine katolicku ("pravu") crkvu i da napravi neku svoju. I na to ima pravo, ako se slazu vernici katolicke crkve. Sto nesto nisam bas siguran. Ovo je sigurno "amplauzima" docekano u Poljskoj, Spaniji, Portugalu i Latinskoj Americi.

dogon

pre 9 godina

A u Bibliji pise: 3 Mojsijeva 18:22 "S muškarcem ne lezi kao sa ženom; gadno je."

3 Mojsijeva 20:13 "Ko bi muškarca obležao kao ženu, uciniše gadnu stvar obojica; da se pogube; krv njihova na njih."

Izvolte objavite ako smete, sloboda govora i odgovora.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mirkosoft, 19. februar 2015 02:04)

U Bibliji pise? Znas li ti koja je to Biblija, mislim u redu je ako si jevrejin. Nema Mojsija u novom zavetu.
Znas li ti sta sve pise u starom zavetu, zasto se ne pridrzavas svega? Kada bi to radio bio bi monstrum, ali sta vredi kada si citao samo ono sto ti odgovara.

Andjela

pre 9 godina

Nista vise nije usporilo, ukocilo, zaustavilo razvoj,
istinsku duhovnu nadgradnju, bacilo so u oci ljubavi,
od religija, svih vrsta, mafijaskih crkava, koje su bile
i ostale samo poluge za kontrolu masa.

Jedina u sta moze da se veruje, i sto cini zivot,
cini da se osecamo zivim je ljubav. Ljubav ne zna
za podele bilo koje vrste, ne zna za granice,
ljubav je prosto ljubav, van dimenziona, prelepa,
i raste u svima nama i cini da budemo bolji ljudi.

Iks

pre 9 godina

Vidim da se homofobi pozivaju na bibliju (šta je Bogu gadno ili nije!?), dakle u bibliji takodje ne piše da treba silovati decu, pa se to dogadja. U tekstu na site B92 od 18.02, objavljeno je da u Srbiji nedeljno bude silovano jedno dete gde su počinioci očuh ili (sve češće otac). Zar to nije Bogu gadno??? Da li u bibliji piše da je ok da očevi budu alkoholičari koji kroz svoj ‚‚nacionalni tradicionalizam‚‚ zlostavljaju porodicu? Da li u bibliji piše da je normalno prebiti sestru, devojku, suprugu? Avaj, ko čita, taj i tumači.
Sradačan pozdrav.

PS: STOP Licemerju i lažnom moralu u Srbiji!!!

milan

pre 9 godina

koliko je gej lobi jak, kada i katolička crkva mora da "prizna" običnu laž, izmišljotinu kao što je "seksualna orjentacija", koja nikada nije naučno potvrđena....?

Mirkosoft

pre 9 godina

nije bitan ni papa ni bilo koji episkop neke od hrišćanskih crkava. bitno je šta piše u bibliji. ako nije bitno šta piše u bibliji onda treba raspustiti crkve
(b, 18. februar 2015 20:37)

A u Bibliji pise: 3 Mojsijeva 18:22 "S muškarcem ne lezi kao sa ženom; gadno je."

3 Mojsijeva 20:13 "Ko bi muškarca obležao kao ženu, uciniše gadnu stvar obojica; da se pogube; krv njihova na njih."

Izvolte objavite ako smete, sloboda govora i odgovora.

b

pre 9 godina

@sluga
Nisam vernik, a seksualnu orijentaciju ne osuđujem kakva god da je. Problem je što se u Srbiji ni na elementarnom (srednjoškolskom) nivou ne izučavaju ni filozofija, ni logika, pa smo naraod i društvo kakvi jesmo. Samo konstatujem da je crkva institucija koja počiva na zakonima koji su, po shvatanju vernika, dati od Boga i kao takvi nepromenljivi. Dakle, ili poštujte svoju veru i držite se Zakona ili budite iskreni prema sebi i izjasnite se kao nevernici. Ovaj crkveni gej događaj vidim kao još jednu manipulaciju, ni prvu ni poslednju, te kao još jedan pokazatelj, u ovom slučaju katoličkog, licemerja. Ne namećem, samo sam imao potrebu da pojasnim svoj stav.

777

pre 9 godina

Bozija Reč Biblija jasno kaze da muskarci koji lezu sa muskarcima nece naslediti Bozije Kraljevstvo. Papa je duhovno slep. A kad "slepac slepca vodi oboje ce u jamu upasti."

777

pre 9 godina

Ja nikoga ne osudjujem. Bog je taj koji sudi a ne covek. A Bog je u proslosti presudio da Sodoma i Gomora budu unistene. Inace apostol Petar je imao zenu.

fariseji

pre 9 godina

@Srbin
Sa toliko vere i srbstva mrziš svoju braću, verovarno si to naučio na slavama, pričešću ili na nedeljnoj liturgiji koju ne propuštaš?

Sluga

pre 9 godina

@b
Bitna je ljubav, ako si pravi pravoslavac to bi do sada trebalo da si shvatio! Samo se oni koji su u hrišćanstvu površni kriju iza biblije, oni koji su Hrista primili u svoje srce druge ljude ne osudjuju!

Srbin

pre 9 godina

Pa dobro,nisu tražili šetnju,nisu skretali pažnju na sebe,a osim toga su vernici,neka ih papa primi,ok,oni se razlikuju od ovih naših "plaćenih gejeva",koji psuju i državu i crkvu,zajebavaju normalne ljude i troše pare iz budžeta.

Бојан Илић

pre 9 godina

А зашто VIP?!
Зар су мање вредни они који су ту сатима и сатима ,из године у годину?!
Све је данас некако "уврнуто", не зна се ред никако!:-)

latino

pre 9 godina

zamisli gej na Svetoj Gori, a Irenej zagovara ujedinjenje...
Dajte napokon da zavrsimo sa visemilenijskom obmanom
Ne pravi sebi idola niti kakvog lika nemoj mu klanjati niti mu sluziti....
Da nema crkve svi bi znali ko je dobar ,a ko los covjek... ovako se vukovi skrivaju u jagnjecoj kozi

Lozkov

pre 9 godina

Papa Franja ne daje sebi za pravo da im sudi, ali mnogi u Srbiji sebi daju to pravo. Ubedjeni smo da imamo pravo da sikaniramo nekoga samo zato sto ne zivi zivot onako kako smo mi zamislili, i vise od svega volimo da znamo sta se desava kod drugoga u krevetu, nego u nasem. Usput, u Srbiji ne smes reci da nemas nista protiv gejeva, jer te odmah smatraju jednim od njih, a verujem da mnogo normalnih ljudi koji nemaju nista protiv, ali prilagodjavaju svoje stavove grupicama koje im u suprotnom lepe etikete.

marko

pre 9 godina

Bitno je voleti i siriti dobrotu ,a koga voleti je stvar licnog izbora i slobode,ja volim zene ,ali mi ne smetaju lgbt ljudi ako me ne ugrozavaju , pritom mrzim EU jer smatram da je ona tamnica naroda nisam iskljuciv .

b

pre 9 godina

nije bitan ni papa ni bilo koji episkop neke od hrišćanskih crkava. bitno je šta piše u bibliji. ako nije bitno šta piše u bibliji onda treba raspustiti crkve

Lozkov

pre 9 godina

Papa Franja ne daje sebi za pravo da im sudi, ali mnogi u Srbiji sebi daju to pravo. Ubedjeni smo da imamo pravo da sikaniramo nekoga samo zato sto ne zivi zivot onako kako smo mi zamislili, i vise od svega volimo da znamo sta se desava kod drugoga u krevetu, nego u nasem. Usput, u Srbiji ne smes reci da nemas nista protiv gejeva, jer te odmah smatraju jednim od njih, a verujem da mnogo normalnih ljudi koji nemaju nista protiv, ali prilagodjavaju svoje stavove grupicama koje im u suprotnom lepe etikete.

fariseji

pre 9 godina

@Srbin
Sa toliko vere i srbstva mrziš svoju braću, verovarno si to naučio na slavama, pričešću ili na nedeljnoj liturgiji koju ne propuštaš?

Mirkosoft

pre 9 godina

nije bitan ni papa ni bilo koji episkop neke od hrišćanskih crkava. bitno je šta piše u bibliji. ako nije bitno šta piše u bibliji onda treba raspustiti crkve
(b, 18. februar 2015 20:37)

A u Bibliji pise: 3 Mojsijeva 18:22 "S muškarcem ne lezi kao sa ženom; gadno je."

3 Mojsijeva 20:13 "Ko bi muškarca obležao kao ženu, uciniše gadnu stvar obojica; da se pogube; krv njihova na njih."

Izvolte objavite ako smete, sloboda govora i odgovora.

latino

pre 9 godina

zamisli gej na Svetoj Gori, a Irenej zagovara ujedinjenje...
Dajte napokon da zavrsimo sa visemilenijskom obmanom
Ne pravi sebi idola niti kakvog lika nemoj mu klanjati niti mu sluziti....
Da nema crkve svi bi znali ko je dobar ,a ko los covjek... ovako se vukovi skrivaju u jagnjecoj kozi

Sluga

pre 9 godina

@b
Bitna je ljubav, ako si pravi pravoslavac to bi do sada trebalo da si shvatio! Samo se oni koji su u hrišćanstvu površni kriju iza biblije, oni koji su Hrista primili u svoje srce druge ljude ne osudjuju!

marko

pre 9 godina

Bitno je voleti i siriti dobrotu ,a koga voleti je stvar licnog izbora i slobode,ja volim zene ,ali mi ne smetaju lgbt ljudi ako me ne ugrozavaju , pritom mrzim EU jer smatram da je ona tamnica naroda nisam iskljuciv .

Srbin

pre 9 godina

Pa dobro,nisu tražili šetnju,nisu skretali pažnju na sebe,a osim toga su vernici,neka ih papa primi,ok,oni se razlikuju od ovih naših "plaćenih gejeva",koji psuju i državu i crkvu,zajebavaju normalne ljude i troše pare iz budžeta.

b

pre 9 godina

@sluga
Nisam vernik, a seksualnu orijentaciju ne osuđujem kakva god da je. Problem je što se u Srbiji ni na elementarnom (srednjoškolskom) nivou ne izučavaju ni filozofija, ni logika, pa smo naraod i društvo kakvi jesmo. Samo konstatujem da je crkva institucija koja počiva na zakonima koji su, po shvatanju vernika, dati od Boga i kao takvi nepromenljivi. Dakle, ili poštujte svoju veru i držite se Zakona ili budite iskreni prema sebi i izjasnite se kao nevernici. Ovaj crkveni gej događaj vidim kao još jednu manipulaciju, ni prvu ni poslednju, te kao još jedan pokazatelj, u ovom slučaju katoličkog, licemerja. Ne namećem, samo sam imao potrebu da pojasnim svoj stav.

777

pre 9 godina

Bozija Reč Biblija jasno kaze da muskarci koji lezu sa muskarcima nece naslediti Bozije Kraljevstvo. Papa je duhovno slep. A kad "slepac slepca vodi oboje ce u jamu upasti."

777

pre 9 godina

Ja nikoga ne osudjujem. Bog je taj koji sudi a ne covek. A Bog je u proslosti presudio da Sodoma i Gomora budu unistene. Inace apostol Petar je imao zenu.

Бојан Илић

pre 9 godina

А зашто VIP?!
Зар су мање вредни они који су ту сатима и сатима ,из године у годину?!
Све је данас некако "уврнуто", не зна се ред никако!:-)

b

pre 9 godina

nije bitan ni papa ni bilo koji episkop neke od hrišćanskih crkava. bitno je šta piše u bibliji. ako nije bitno šta piše u bibliji onda treba raspustiti crkve

nidza

pre 9 godina

A u Bibliji pise: 3 Mojsijeva 18:22 "S muškarcem ne lezi kao sa ženom; gadno je."

3 Mojsijeva 20:13 "Ko bi muškarca obležao kao ženu, uciniše gadnu stvar obojica; da se pogube; krv njihova na njih."

Izvolte objavite ako smete, sloboda govora i odgovora.
 (Mirkosoft, 19. februar 2015 02:04)

U toj Mojsijevoj pisu i 10 zapovesti, da ne uzimas uzalud ime Boga-ne sudis u njegovo ime
Da ne cinis preljube, ne pozelis nista tudje, ne lazes, ne krades, ne ubijes
Ne klanjas se idolima, kipovima, slikama.

Crkva ne ispunjava ni polovinu toga.
Svestenici kazu da dele sudbinu naroda, jel tako?
Pa hajde neka onda stanu u red na biro za zaposljavanje, test poniznosti.

Pitam vas kako je moguce sluziti Bogu koga ne vidis ako ne sluzis coveku koga vidis, a covek je po liku Boga?

Iks

pre 9 godina

Vidim da se homofobi pozivaju na bibliju (šta je Bogu gadno ili nije!?), dakle u bibliji takodje ne piše da treba silovati decu, pa se to dogadja. U tekstu na site B92 od 18.02, objavljeno je da u Srbiji nedeljno bude silovano jedno dete gde su počinioci očuh ili (sve češće otac). Zar to nije Bogu gadno??? Da li u bibliji piše da je ok da očevi budu alkoholičari koji kroz svoj ‚‚nacionalni tradicionalizam‚‚ zlostavljaju porodicu? Da li u bibliji piše da je normalno prebiti sestru, devojku, suprugu? Avaj, ko čita, taj i tumači.
Sradačan pozdrav.

PS: STOP Licemerju i lažnom moralu u Srbiji!!!

Mihajlo Jovanovic

pre 9 godina

Biblija bi većinu heteroseksualaca takođe u pakao:

Matej 5,28// A ja vam kažem: Svaki, koji pogleda na ženu požudno, već je u srcu svojemu učinio s njom preljubu.

Matej 5,32 // A ja vam kažem: tko otpusti svoju ženu - izuzev u slučaju jednog nezakonitog sjedinjenja - izlaže ju preljubi; a, ako netko oženi jednu raspuštenicu, preljubnikom je on.


hvala na pažnji.

dogon

pre 9 godina

A u Bibliji pise: 3 Mojsijeva 18:22 "S muškarcem ne lezi kao sa ženom; gadno je."

3 Mojsijeva 20:13 "Ko bi muškarca obležao kao ženu, uciniše gadnu stvar obojica; da se pogube; krv njihova na njih."

Izvolte objavite ako smete, sloboda govora i odgovora.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mirkosoft, 19. februar 2015 02:04)

U Bibliji pise? Znas li ti koja je to Biblija, mislim u redu je ako si jevrejin. Nema Mojsija u novom zavetu.
Znas li ti sta sve pise u starom zavetu, zasto se ne pridrzavas svega? Kada bi to radio bio bi monstrum, ali sta vredi kada si citao samo ono sto ti odgovara.

Lazar Bubalo

pre 9 godina

Sto volim ove sola scriptura vernike, pa jos kad se uhvate za stari zavet i mojsija, uh! Neka je i greh ovo, kako kazete, ko od vas moze znati da ljubav koju je papa pokazao primivsi ih nece u njihovim srcima rasplamsati pokajanje. A da, hristos je spaljivao gresnike, sad sam se setio

Andjela

pre 9 godina

Nista vise nije usporilo, ukocilo, zaustavilo razvoj,
istinsku duhovnu nadgradnju, bacilo so u oci ljubavi,
od religija, svih vrsta, mafijaskih crkava, koje su bile
i ostale samo poluge za kontrolu masa.

Jedina u sta moze da se veruje, i sto cini zivot,
cini da se osecamo zivim je ljubav. Ljubav ne zna
za podele bilo koje vrste, ne zna za granice,
ljubav je prosto ljubav, van dimenziona, prelepa,
i raste u svima nama i cini da budemo bolji ljudi.

Vlada

pre 9 godina

@Mirkosoft Pogledaj prvu poslanicu Korincanima, tamo se medju ostalima koji nece naslediti Carstvo Bozije pominju i rukobludnici. Interesantno je da koristis Bibliju da bi osudio homoseksualce,'muzeloznike', ali nekako ti ne smeta sopstveno 'rukobludnistvo'. Takodje si ubedjen da nosis Hrista u srcu, a osudjujes, iako Evandjelje po Mateju kaze : 'Ne sudite da ne budete sudjeni! Jer sudom kojim sudite bit cete sudjeni. I mjerom kojom mjerite mjerit ce vam se.' A kaze se takodje da se prvo izvadi stablo iz svog oka pa da se onda tek trazi truncica u oku drugog. I ne, nije svaki seks koji nema za cilj zacece - zlo. Tabuizaciju seksa i seksualnosti donele su monoteisticke religije. I prihvatam ljude bez obzira na seksualnu orijentaciju, znam ona nije stvar izbora. Koristiti Bibliju da bi se napadali lbgt, a ne uvidjati da smo sami gresna bica...Ova diskusija je samo jos jace potvrdila moje ubedjenje o kvazivernistvu, hvala ti!

Vlada

pre 9 godina

@Mirkosoft Biblija jasno osudjuje svakog ko je imao seksualni odnos koji nije imao za cilj zacece, dakle ako si imao seks samo zadovoljstva radi, nemas pravo da moralises! VOLI BLIZNJEG SVOG je jedno od osnovnih biblijskih nacela, i nije tvoje da komentarises koga ce Bog kazniti, s obzirom da i sam najverovatnije spadas u grupu za kaznjavanje.

nidza

pre 9 godina

@mikrosoft

Znas li da bog sve uzima cime se covek hvali, tako radi i ne pravi kompromis.
I decu ce ti uzeti ako se njima hvalis.
I zenu, sve ce ti uzeti ako se hvalis time sto ti dao.
I ne pravi on razliku jel se ti njemu molis ili ne, on ima svoje zakone i jednaki su za sve.
Nista bog ne trazi drugo od coveka sem da mu se zahvali za to sto mu dao.
I takvom ce dati jos i jos.

Okreni se oko sebe pa pogledaj i videces da tako radi pa pamet u glavu.
Pozdrav.

milan

pre 9 godina

koliko je gej lobi jak, kada i katolička crkva mora da "prizna" običnu laž, izmišljotinu kao što je "seksualna orjentacija", koja nikada nije naučno potvrđena....?

bulumbac

pre 9 godina

stvar je delikatna zato sto ko sebe smatra gejom taj je ,nogo i previse razmisljao o sebi i svojim strastima. jer gej moze bit samo dokon covek u blagostanju, pa tako postane sebican i samozaljubljen. jer s druge strane, ko svaki dan tegli muku crnu da prezivi, nepada mu na pamet ni obican seks a kamoli neke perverzije....u suprotnosti je biti vernik i imati izvitoperene seksualne nagone, je vera nas ucu da sebe smatramo delom neceg sto je vece od nas, a tu licne strasti gube svaki znacaj....

Mirkosoft

pre 9 godina

"U toj Mojsijevoj pisu i 10 zapovesti, da ne uzimas uzalud ime Boga-ne sudis u njegovo ime
Da ne cinis preljube, ne pozelis nista tudje, ne lazes, ne krades, ne ubijes
Ne klanjas se idolima, kipovima, slikama.

Crkva ne ispunjava ni polovinu toga.
Svestenici kazu da dele sudbinu naroda, jel tako?
Pa hajde neka onda stanu u red na biro za zaposljavanje, test poniznosti.

Pitam vas kako je moguce sluziti Bogu koga ne vidis ako ne sluzis coveku koga vidis, a covek je po liku Boga?"

Gde piše da ne sudiš u Božije ime? Glupe li izjave. Ne sudim ja u Božije ime, ja sam samo napisao šta piše u Bibliji, nisam jurio homoseksualce sa bejzbol palicom, nisam pucao na njih, nisam zaklao ni jednog. Ali ne mogu da kažem da je homoseksualnost ok kad Biblija jasno govori da nije ok. Bog je više puta kažnjavao ovakve ispade, zar nije logično da ako je ranije kažnjavao, da će opet da kazni? Bog nije kao čovek da se menja kako vetar dune...4 Mojsijeva 23:19 "Bog nije čovek da laže, ni sin čovečji da se pokaje. Šta reče neće li učiniti, i šta reče neće li izvršiti?"
Ne uzimam Božije ime u zalud, ne klanjam se ikonama, ne kradem, ne lažem, govorim istinu čak i kada je to na moju štetu...itd
To što ti druže moj ne možeš da se pokoriš volji Božijoj je samo dokaz da si previše zaljubljen u sebe i svoje sebične želje i da nema Hrista u tebi.

LezZena

pre 9 godina

@ JoVaN: Pedofila takodje ima i medju heteroseksualcima, nikad cuo?
@ Mikrosoft: Lepo, 2 zene se u Bibliji uopste ne spominju, znaci lez + bi je ok. Fine, radujem se. Btw gej (ne)vernici ne veruju u Bibliju niti moraju da je primenjuju pa je i to lako.
@ Milan: Ne, nego tebe volim ;)

Laza Zrenjaninac

pre 9 godina

@b

Svaka cast na komentaru. Katolici napravise od crkve dragstor - da im ne opadne promet, a ko sisa kvalitet. Sve ima u radnji, samo zatrazi, 24h. Morate na ovaj nacin da, materijalistickom slabo obrazovanom mentalitetu koji pociva na principu ko ima bolji telefon, pojasnite filozofsku kategoriju i vekovne rasprave o uzroku, smislu i religiji.
Cak uopste ne zalazeci u to da li je homoseksualnost ovakva ili onakva ili sta je sloboda izbora. Jednostavno se radi o gazenju teoloskih osnova na kojima pociva takva crkva. Crkveni postulat je po sustini dogma i zasniva se na principu uzmi ili ostavi (ili sada modernije i lakse razumljivo "take it or leave it"). A mozda ce savremeni Papa da ukine katolicku ("pravu") crkvu i da napravi neku svoju. I na to ima pravo, ako se slazu vernici katolicke crkve. Sto nesto nisam bas siguran. Ovo je sigurno "amplauzima" docekano u Poljskoj, Spaniji, Portugalu i Latinskoj Americi.

nenad rs

pre 9 godina

Микрософт,потписујем коментар, људи код нас буквално не разумију вјеру нити искрено веровање,не треба ти поп или хоџа буди човек.

Mirkosoft

pre 9 godina

"Biblija jasno osudjuje svakog ko je imao seksualni odnos koji nije imao za cilj zacece, dakle ako si imao seks samo zadovoljstva radi, nemas pravo da moralises! " Gde to pise, i molim te obrati paznju na kontekst?!? Molim tacno mesto gde se nalazi taj stih (apokrifi ne dolaze u obzir). Pretpostavljam da znam na sta ciljas, radi se o sinu Judinom koji nije hteo da produzi rodoslov svog brata te je izbacio se.. na zemlju i Bog ga je za to ubio, koji se inace zvao Onan (otud ime Onanija za masturbaciju). Zao mi je ali ako je to temelj tvoje tvrdnje onda imas problem sa celom jednom knjigom koja se zove "Pesma nad pesmama" i sa "Izrekama", nije poenta da se ljudi kote ko zecevi, pa valjda nam je Bog dao pameti da znamo svoje resurse. Po tvojoj interpretaciji svaki koji ima seks a nema decu je ZLO, ZLO, ZLO! To ni iz daleka nema veze sa Biblijom. Bog je i seks stvorio planski i stavio ga u okvire braka, ali ni tu se ne slazemo, jel da...

Mirkosoft

pre 9 godina

Inace mi je ova diskusija jako pomogla, usput dok sam spremao propoved otvorila mi je oci da shvatim ljudsku pokvarenost jos dublje. Hvala svima za ucesce. ;-)))

Mirkosoft

pre 9 godina

@nidza; sve sto pises, pises pod pretpostavkom. To je tvoje vidjenje Boga, odakle ti takve ideje? Biblijski stih i referenca gde to pise, naravno ne van konteksta. Po nekima je Bog infantilni, nerazumni, arogantni, neizivljeni matorac koji mrzi sve oko sebe. Citaj Bibliju pa ces znati kakav je Bog. Nemoj nagadjati. Probaj mogao bi da se iznenadis.

Srbin

pre 9 godina

Pa dobro,nisu tražili šetnju,nisu skretali pažnju na sebe,a osim toga su vernici,neka ih papa primi,ok,oni se razlikuju od ovih naših "plaćenih gejeva",koji psuju i državu i crkvu,zajebavaju normalne ljude i troše pare iz budžeta.

777

pre 9 godina

Bozija Reč Biblija jasno kaze da muskarci koji lezu sa muskarcima nece naslediti Bozije Kraljevstvo. Papa je duhovno slep. A kad "slepac slepca vodi oboje ce u jamu upasti."

Бојан Илић

pre 9 godina

А зашто VIP?!
Зар су мање вредни они који су ту сатима и сатима ,из године у годину?!
Све је данас некако "уврнуто", не зна се ред никако!:-)

Mirkosoft

pre 9 godina

nije bitan ni papa ni bilo koji episkop neke od hrišćanskih crkava. bitno je šta piše u bibliji. ako nije bitno šta piše u bibliji onda treba raspustiti crkve
(b, 18. februar 2015 20:37)

A u Bibliji pise: 3 Mojsijeva 18:22 "S muškarcem ne lezi kao sa ženom; gadno je."

3 Mojsijeva 20:13 "Ko bi muškarca obležao kao ženu, uciniše gadnu stvar obojica; da se pogube; krv njihova na njih."

Izvolte objavite ako smete, sloboda govora i odgovora.

Lozkov

pre 9 godina

Papa Franja ne daje sebi za pravo da im sudi, ali mnogi u Srbiji sebi daju to pravo. Ubedjeni smo da imamo pravo da sikaniramo nekoga samo zato sto ne zivi zivot onako kako smo mi zamislili, i vise od svega volimo da znamo sta se desava kod drugoga u krevetu, nego u nasem. Usput, u Srbiji ne smes reci da nemas nista protiv gejeva, jer te odmah smatraju jednim od njih, a verujem da mnogo normalnih ljudi koji nemaju nista protiv, ali prilagodjavaju svoje stavove grupicama koje im u suprotnom lepe etikete.

b

pre 9 godina

nije bitan ni papa ni bilo koji episkop neke od hrišćanskih crkava. bitno je šta piše u bibliji. ako nije bitno šta piše u bibliji onda treba raspustiti crkve

777

pre 9 godina

Ja nikoga ne osudjujem. Bog je taj koji sudi a ne covek. A Bog je u proslosti presudio da Sodoma i Gomora budu unistene. Inace apostol Petar je imao zenu.

latino

pre 9 godina

zamisli gej na Svetoj Gori, a Irenej zagovara ujedinjenje...
Dajte napokon da zavrsimo sa visemilenijskom obmanom
Ne pravi sebi idola niti kakvog lika nemoj mu klanjati niti mu sluziti....
Da nema crkve svi bi znali ko je dobar ,a ko los covjek... ovako se vukovi skrivaju u jagnjecoj kozi

fariseji

pre 9 godina

@Srbin
Sa toliko vere i srbstva mrziš svoju braću, verovarno si to naučio na slavama, pričešću ili na nedeljnoj liturgiji koju ne propuštaš?

marko

pre 9 godina

Bitno je voleti i siriti dobrotu ,a koga voleti je stvar licnog izbora i slobode,ja volim zene ,ali mi ne smetaju lgbt ljudi ako me ne ugrozavaju , pritom mrzim EU jer smatram da je ona tamnica naroda nisam iskljuciv .

b

pre 9 godina

@sluga
Nisam vernik, a seksualnu orijentaciju ne osuđujem kakva god da je. Problem je što se u Srbiji ni na elementarnom (srednjoškolskom) nivou ne izučavaju ni filozofija, ni logika, pa smo naraod i društvo kakvi jesmo. Samo konstatujem da je crkva institucija koja počiva na zakonima koji su, po shvatanju vernika, dati od Boga i kao takvi nepromenljivi. Dakle, ili poštujte svoju veru i držite se Zakona ili budite iskreni prema sebi i izjasnite se kao nevernici. Ovaj crkveni gej događaj vidim kao još jednu manipulaciju, ni prvu ni poslednju, te kao još jedan pokazatelj, u ovom slučaju katoličkog, licemerja. Ne namećem, samo sam imao potrebu da pojasnim svoj stav.

bulumbac

pre 9 godina

stvar je delikatna zato sto ko sebe smatra gejom taj je ,nogo i previse razmisljao o sebi i svojim strastima. jer gej moze bit samo dokon covek u blagostanju, pa tako postane sebican i samozaljubljen. jer s druge strane, ko svaki dan tegli muku crnu da prezivi, nepada mu na pamet ni obican seks a kamoli neke perverzije....u suprotnosti je biti vernik i imati izvitoperene seksualne nagone, je vera nas ucu da sebe smatramo delom neceg sto je vece od nas, a tu licne strasti gube svaki znacaj....

milan

pre 9 godina

koliko je gej lobi jak, kada i katolička crkva mora da "prizna" običnu laž, izmišljotinu kao što je "seksualna orjentacija", koja nikada nije naučno potvrđena....?

Laza Zrenjaninac

pre 9 godina

@b

Svaka cast na komentaru. Katolici napravise od crkve dragstor - da im ne opadne promet, a ko sisa kvalitet. Sve ima u radnji, samo zatrazi, 24h. Morate na ovaj nacin da, materijalistickom slabo obrazovanom mentalitetu koji pociva na principu ko ima bolji telefon, pojasnite filozofsku kategoriju i vekovne rasprave o uzroku, smislu i religiji.
Cak uopste ne zalazeci u to da li je homoseksualnost ovakva ili onakva ili sta je sloboda izbora. Jednostavno se radi o gazenju teoloskih osnova na kojima pociva takva crkva. Crkveni postulat je po sustini dogma i zasniva se na principu uzmi ili ostavi (ili sada modernije i lakse razumljivo "take it or leave it"). A mozda ce savremeni Papa da ukine katolicku ("pravu") crkvu i da napravi neku svoju. I na to ima pravo, ako se slazu vernici katolicke crkve. Sto nesto nisam bas siguran. Ovo je sigurno "amplauzima" docekano u Poljskoj, Spaniji, Portugalu i Latinskoj Americi.

Mirkosoft

pre 9 godina

"U toj Mojsijevoj pisu i 10 zapovesti, da ne uzimas uzalud ime Boga-ne sudis u njegovo ime
Da ne cinis preljube, ne pozelis nista tudje, ne lazes, ne krades, ne ubijes
Ne klanjas se idolima, kipovima, slikama.

Crkva ne ispunjava ni polovinu toga.
Svestenici kazu da dele sudbinu naroda, jel tako?
Pa hajde neka onda stanu u red na biro za zaposljavanje, test poniznosti.

Pitam vas kako je moguce sluziti Bogu koga ne vidis ako ne sluzis coveku koga vidis, a covek je po liku Boga?"

Gde piše da ne sudiš u Božije ime? Glupe li izjave. Ne sudim ja u Božije ime, ja sam samo napisao šta piše u Bibliji, nisam jurio homoseksualce sa bejzbol palicom, nisam pucao na njih, nisam zaklao ni jednog. Ali ne mogu da kažem da je homoseksualnost ok kad Biblija jasno govori da nije ok. Bog je više puta kažnjavao ovakve ispade, zar nije logično da ako je ranije kažnjavao, da će opet da kazni? Bog nije kao čovek da se menja kako vetar dune...4 Mojsijeva 23:19 "Bog nije čovek da laže, ni sin čovečji da se pokaje. Šta reče neće li učiniti, i šta reče neće li izvršiti?"
Ne uzimam Božije ime u zalud, ne klanjam se ikonama, ne kradem, ne lažem, govorim istinu čak i kada je to na moju štetu...itd
To što ti druže moj ne možeš da se pokoriš volji Božijoj je samo dokaz da si previše zaljubljen u sebe i svoje sebične želje i da nema Hrista u tebi.

Sluga

pre 9 godina

@b
Bitna je ljubav, ako si pravi pravoslavac to bi do sada trebalo da si shvatio! Samo se oni koji su u hrišćanstvu površni kriju iza biblije, oni koji su Hrista primili u svoje srce druge ljude ne osudjuju!

Mirkosoft

pre 9 godina

Inace mi je ova diskusija jako pomogla, usput dok sam spremao propoved otvorila mi je oci da shvatim ljudsku pokvarenost jos dublje. Hvala svima za ucesce. ;-)))

nenad rs

pre 9 godina

Микрософт,потписујем коментар, људи код нас буквално не разумију вјеру нити искрено веровање,не треба ти поп или хоџа буди човек.

Mirkosoft

pre 9 godina

"Biblija jasno osudjuje svakog ko je imao seksualni odnos koji nije imao za cilj zacece, dakle ako si imao seks samo zadovoljstva radi, nemas pravo da moralises! " Gde to pise, i molim te obrati paznju na kontekst?!? Molim tacno mesto gde se nalazi taj stih (apokrifi ne dolaze u obzir). Pretpostavljam da znam na sta ciljas, radi se o sinu Judinom koji nije hteo da produzi rodoslov svog brata te je izbacio se.. na zemlju i Bog ga je za to ubio, koji se inace zvao Onan (otud ime Onanija za masturbaciju). Zao mi je ali ako je to temelj tvoje tvrdnje onda imas problem sa celom jednom knjigom koja se zove "Pesma nad pesmama" i sa "Izrekama", nije poenta da se ljudi kote ko zecevi, pa valjda nam je Bog dao pameti da znamo svoje resurse. Po tvojoj interpretaciji svaki koji ima seks a nema decu je ZLO, ZLO, ZLO! To ni iz daleka nema veze sa Biblijom. Bog je i seks stvorio planski i stavio ga u okvire braka, ali ni tu se ne slazemo, jel da...

Mirkosoft

pre 9 godina

@nidza; sve sto pises, pises pod pretpostavkom. To je tvoje vidjenje Boga, odakle ti takve ideje? Biblijski stih i referenca gde to pise, naravno ne van konteksta. Po nekima je Bog infantilni, nerazumni, arogantni, neizivljeni matorac koji mrzi sve oko sebe. Citaj Bibliju pa ces znati kakav je Bog. Nemoj nagadjati. Probaj mogao bi da se iznenadis.

Lazar Bubalo

pre 9 godina

Sto volim ove sola scriptura vernike, pa jos kad se uhvate za stari zavet i mojsija, uh! Neka je i greh ovo, kako kazete, ko od vas moze znati da ljubav koju je papa pokazao primivsi ih nece u njihovim srcima rasplamsati pokajanje. A da, hristos je spaljivao gresnike, sad sam se setio

dogon

pre 9 godina

A u Bibliji pise: 3 Mojsijeva 18:22 "S muškarcem ne lezi kao sa ženom; gadno je."

3 Mojsijeva 20:13 "Ko bi muškarca obležao kao ženu, uciniše gadnu stvar obojica; da se pogube; krv njihova na njih."

Izvolte objavite ako smete, sloboda govora i odgovora.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mirkosoft, 19. februar 2015 02:04)

U Bibliji pise? Znas li ti koja je to Biblija, mislim u redu je ako si jevrejin. Nema Mojsija u novom zavetu.
Znas li ti sta sve pise u starom zavetu, zasto se ne pridrzavas svega? Kada bi to radio bio bi monstrum, ali sta vredi kada si citao samo ono sto ti odgovara.

Vlada

pre 9 godina

@Mirkosoft Pogledaj prvu poslanicu Korincanima, tamo se medju ostalima koji nece naslediti Carstvo Bozije pominju i rukobludnici. Interesantno je da koristis Bibliju da bi osudio homoseksualce,'muzeloznike', ali nekako ti ne smeta sopstveno 'rukobludnistvo'. Takodje si ubedjen da nosis Hrista u srcu, a osudjujes, iako Evandjelje po Mateju kaze : 'Ne sudite da ne budete sudjeni! Jer sudom kojim sudite bit cete sudjeni. I mjerom kojom mjerite mjerit ce vam se.' A kaze se takodje da se prvo izvadi stablo iz svog oka pa da se onda tek trazi truncica u oku drugog. I ne, nije svaki seks koji nema za cilj zacece - zlo. Tabuizaciju seksa i seksualnosti donele su monoteisticke religije. I prihvatam ljude bez obzira na seksualnu orijentaciju, znam ona nije stvar izbora. Koristiti Bibliju da bi se napadali lbgt, a ne uvidjati da smo sami gresna bica...Ova diskusija je samo jos jace potvrdila moje ubedjenje o kvazivernistvu, hvala ti!

Iks

pre 9 godina

Vidim da se homofobi pozivaju na bibliju (šta je Bogu gadno ili nije!?), dakle u bibliji takodje ne piše da treba silovati decu, pa se to dogadja. U tekstu na site B92 od 18.02, objavljeno je da u Srbiji nedeljno bude silovano jedno dete gde su počinioci očuh ili (sve češće otac). Zar to nije Bogu gadno??? Da li u bibliji piše da je ok da očevi budu alkoholičari koji kroz svoj ‚‚nacionalni tradicionalizam‚‚ zlostavljaju porodicu? Da li u bibliji piše da je normalno prebiti sestru, devojku, suprugu? Avaj, ko čita, taj i tumači.
Sradačan pozdrav.

PS: STOP Licemerju i lažnom moralu u Srbiji!!!

Andjela

pre 9 godina

Nista vise nije usporilo, ukocilo, zaustavilo razvoj,
istinsku duhovnu nadgradnju, bacilo so u oci ljubavi,
od religija, svih vrsta, mafijaskih crkava, koje su bile
i ostale samo poluge za kontrolu masa.

Jedina u sta moze da se veruje, i sto cini zivot,
cini da se osecamo zivim je ljubav. Ljubav ne zna
za podele bilo koje vrste, ne zna za granice,
ljubav je prosto ljubav, van dimenziona, prelepa,
i raste u svima nama i cini da budemo bolji ljudi.

nidza

pre 9 godina

A u Bibliji pise: 3 Mojsijeva 18:22 "S muškarcem ne lezi kao sa ženom; gadno je."

3 Mojsijeva 20:13 "Ko bi muškarca obležao kao ženu, uciniše gadnu stvar obojica; da se pogube; krv njihova na njih."

Izvolte objavite ako smete, sloboda govora i odgovora.
 (Mirkosoft, 19. februar 2015 02:04)

U toj Mojsijevoj pisu i 10 zapovesti, da ne uzimas uzalud ime Boga-ne sudis u njegovo ime
Da ne cinis preljube, ne pozelis nista tudje, ne lazes, ne krades, ne ubijes
Ne klanjas se idolima, kipovima, slikama.

Crkva ne ispunjava ni polovinu toga.
Svestenici kazu da dele sudbinu naroda, jel tako?
Pa hajde neka onda stanu u red na biro za zaposljavanje, test poniznosti.

Pitam vas kako je moguce sluziti Bogu koga ne vidis ako ne sluzis coveku koga vidis, a covek je po liku Boga?

Mihajlo Jovanovic

pre 9 godina

Biblija bi većinu heteroseksualaca takođe u pakao:

Matej 5,28// A ja vam kažem: Svaki, koji pogleda na ženu požudno, već je u srcu svojemu učinio s njom preljubu.

Matej 5,32 // A ja vam kažem: tko otpusti svoju ženu - izuzev u slučaju jednog nezakonitog sjedinjenja - izlaže ju preljubi; a, ako netko oženi jednu raspuštenicu, preljubnikom je on.


hvala na pažnji.

Vlada

pre 9 godina

@Mirkosoft Biblija jasno osudjuje svakog ko je imao seksualni odnos koji nije imao za cilj zacece, dakle ako si imao seks samo zadovoljstva radi, nemas pravo da moralises! VOLI BLIZNJEG SVOG je jedno od osnovnih biblijskih nacela, i nije tvoje da komentarises koga ce Bog kazniti, s obzirom da i sam najverovatnije spadas u grupu za kaznjavanje.

nidza

pre 9 godina

@mikrosoft

Znas li da bog sve uzima cime se covek hvali, tako radi i ne pravi kompromis.
I decu ce ti uzeti ako se njima hvalis.
I zenu, sve ce ti uzeti ako se hvalis time sto ti dao.
I ne pravi on razliku jel se ti njemu molis ili ne, on ima svoje zakone i jednaki su za sve.
Nista bog ne trazi drugo od coveka sem da mu se zahvali za to sto mu dao.
I takvom ce dati jos i jos.

Okreni se oko sebe pa pogledaj i videces da tako radi pa pamet u glavu.
Pozdrav.

LezZena

pre 9 godina

@ JoVaN: Pedofila takodje ima i medju heteroseksualcima, nikad cuo?
@ Mikrosoft: Lepo, 2 zene se u Bibliji uopste ne spominju, znaci lez + bi je ok. Fine, radujem se. Btw gej (ne)vernici ne veruju u Bibliju niti moraju da je primenjuju pa je i to lako.
@ Milan: Ne, nego tebe volim ;)