Ponedeljak, 16.02.2015.

09:14

Savamala: Nestaju kuće i prodavnice

Jedni za drugim, na prostoru Savamale i Bara Venecije nestaju trošne kuće, montažne barake, prodavnice, skladišta, šljunkare, fabrički depoi...

Izvor: Veèernje novosti

Savamala: Nestaju kuæe i prodavnice IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

Szabohudin

pre 9 godina

Cemu tolika sentimentalnost? Cak i da Beograd na Vodi ne bude onakav kakvim su ga predstavljali, stvoreno je cisto gradjevinsko zemljiste koje ce privlaciti investitore. Uopste ne vidim razlog da se toliko cmizdri nad tim krsom i lomom.

Arh

pre 9 godina

Bg je arhitektonsko urbanisticka septicka jama. 98% objekata izgradjenih od '93-ce pa naovamo moze direktno bagerom da se ulepsa, a od 41-ve do 93-ce 40% isto tako.

Muci

pre 9 godina

Ovo o čemu pišete je prodavnica, a ,,Kafana kod čika Radeta" je bila institucija, nažalost porušena pre nekoliko meseci. Pozdrav gazda Radetu i deci, ostaćete zauvek u našim srcima !

petar

pre 9 godina

Najrealnije je da se izgradi Treći Beograd, na levoj obali Dunava,na potezu od Kineskog do Pančevačkog mosta. To je savršeno mesto za Beogradski Menhetn, tamno da se zidaju poslovne zgrade od 200 spratova,a ovaj deo grada srediti, iseliti železničku i autobusku stanicu i tu napraviti ogroman park kao Central park u Njujorku, savršena zelena oaza u centru velegrada

Srecko

pre 9 godina

Kakve veze ima Savamala sa prvim objektima Beograda na vodi,kada Vučić godinama priča da će prvi objekti Beograda na vodi tj prva faza biti kula od 2000spratova i najveći tržni centar na svetu koji će biti izgradjeni na potezu izmedju Železničkog mosta i Gazele!?!?!?!?!
To stoji i na sajtu Belgrade waterfront!!
I da se zna da se svi ovi objekti u Savamaloj ruše ne zbog Beogada na vodi nego zato što su to NELEGALNO podignuti montažni(privremeni) objekti koji se nalaze ili na državnom zemljištu ili na zemljištu u vlasništvu Železnica Srbije! Predvidjeno je da se sruši 119 objekata, za 74 je doneseno rešenje o rušenju ostalih 45 se neće ni rušiti jer su izgleda legalno podignuti!!!
Ovo su monstruozne laži Vučićevog režima!
Iseljavaju sirotinju da bi imali da pokažu kao da se nešto radi!!! STRAŠNO!!!

radnik putnik

pre 9 godina

Pratim ove vesti u vezi BG na vodi, svega tog što će biti srušeno i rasčišćeno i onog što će se graditi pa mi nešto pada na pamet kako bi tu lepo čučnuo jedan veliki uredjen park uz vodu - i ništa više. Staza za šetnju + jedna biciklistička i ćao.Minimalna ulaganja a lepo. Košutnjak u centru grada.
(Komša, 16. februar 2015 10:19)

Uz nekoliko funkcionalnih urbanističkih modifikacija, verovatno i najbolji predlog za desno priobalje Save u gradu.
Pre bilo kakve gradnje bi trebalo uraditi saobraćajnu studiju kojom bi se trasirali pešački, biciklistički pravci ali i javni prevoz (busevi, eventualno stanica budućeg metroa ako može i sl.) a zatim u praznom prostoru urediti parkove, fontane i visinski ograničiti gradnju objekata pored šetališta tj. rive (kafići, poslastičare + nekoliko izložbenih galerija i muzičko-pozorišnih amfiteatara kao na South Bank u Londonu sa scenama za npr. 200-300 sedišta) i radi atrakcije na samo jednoj lokaciji i to nakon otvorenog javnog konkursa izgraditi jedan 250-300 m visoki turistički toranj poput onih u Torontou ili Sidneju.
To bi bila prava stvar i ne bi mnogo koštala. Ali, ovim "mega-doktorima" koji pojma nemaju ni o urbanizmu ni o ekonomiju to ne odgovara iz više razloga a morali bi da vođenje gradnje prepuste nekome od struke a ne svojim partijskim pajtašima tipa "licenciranih prodavaca nekretnina" i ostalih "akademika" za montažne kafane.

М. Н. Лазар

pre 9 godina

Sve i da ništa ne sagrade doboro je što raščišćavaju teren.
(Sremac,....
Браво госпон.,@sremac:
-Твој коментар треба (и може одма') да постане слоган за престојеће изборе!
-Размисли да неко рашчићава нешто а неће бити ништа - рушећи твој (какав такав) кревет.

mille

pre 9 godina

ajmo u sto marke da nikad nece nista da zavrse, izgledace ko prokop na kraju. ne mozes da se radi bez plana, a ovi sto su ga napravili kako su dosad izvodili planove dobro smo zivi ostali

upitnik

pre 9 godina

pozivam sve ove stare beogradjane, koji sa setom gledaju kako im se ruse objekti iz njihovog romanticnog detinjstva, da u znaku pravog protesta legnu ispod bagera i sprece unistavanje ovog ekoloskog i kulturoloskog spomenika. pa zar da biciklista nema da popije jeftino pice vise tu. mozda bi trebali da ga kolektivno obestetimo.

Milos Ilic

pre 9 godina

pre par nedelja sam se video sa jako dobrom drugaricom iz svajcarske, koja mi rece da je tokom juna sa prijateljicom posetila beograd na vikend i da su obe veceri izlazile upravo po kaficima i klubovima u savamali, od tramvajskog mosta ka kalemegdanu. kraj im se toliko dopao da su i tokom dana, nakon turistickog obilaska grada, dolazile tu da prosetaju uz reku, te da u autenticnoj i alternativnoj atmosferi popiju kaficu. dakle dve vrlo savremene, obrazovane, atraktivne mlade zene (vecina muskaraca na ovom forumu bi tu moju ortakinju "pozelela"), pri kinti, koje su proputovale dosta od sveta, su u beogradu otrile savamalu i redovno se tokom svog boravka tamo vracale, sto danju, sto nocu. zanimljivo, nije im padalo na pamet da se upustaju u avanturu izlazaka po seljanama novobgd splavova :-)
(andreas kisser, 16. februar 2015 13:36)

Ostavi mejl te drugarice pa da je "udomimo" ovde u Savamali. Ajde bre.

Blake

pre 9 godina

Neko spomenu Savsku ulicu i slazem se, al ipak mislim da je Karadjordjeva pobedila. Kad krenem slalom da radim da bih izbegao kratere ni 6 traka ne mogu mi pomoci, uvek olupam onako posteno auto.

blok 45

pre 9 godina

Svaka čast za rušenje, nadam se makar sređivanju tog terena pa neka sledeća generacija Srblja ima šta da radi ili proda da bi imala da jede mesec dana.
Ja iskreno verujem da će biti izgrađen toranj, ne toliko jer će možda biti ekonomski isplativ zbog aktraktivnosti takvog objekta, već zato što mi je to rekao jedan čovek! Dobar momak, izbacivač iz klubova i sportista (nije krimos, zaista dobar momak) od muke je postao neko i nešto po SNS-u. Do sada je sve što mi je rekao bilo tačno. Sad tvrdi da će se toranj graditi, a početak će biti najmanje šest meseci do izbora. Čak tvrdi da će se i završiti. Sve ostalo će biti relativno uređeno zemljište. Mislim da je to čak i realno, Arapi jeftino zidali, naši se ugradili, zemlja spremna za prodaju, narod lakoveran i zadovoljan opet glasa za SNS, milina.

Nadziraci

pre 9 godina

Nije Neron zapalio stari Rim zato sto je bio debil, vec da bi bez ikakvih "pravnih procedura" dobio cist teren za izgradnju ovog Rima kojeg danas imamo.

U prevodu, Emirati su samo paravan za "ciscenje" terena sitninom iz gradske kase-dakle nasim parama, da bi sutra kada se ispostavi da seik nije vise zaintersovan, novopecena SNS elita imala ogroman resurs za prodaju najekskluzivnijih lokacija raznim tajkunima. Naravo tada nista od onoga sa makete nece biti napravljeno, ali to je vec neka druga tema.

andreas kisser

pre 9 godina

pre par nedelja sam se video sa jako dobrom drugaricom iz svajcarske, koja mi rece da je tokom juna sa prijateljicom posetila beograd na vikend i da su obe veceri izlazile upravo po kaficima i klubovima u savamali, od tramvajskog mosta ka kalemegdanu. kraj im se toliko dopao da su i tokom dana, nakon turistickog obilaska grada, dolazile tu da prosetaju uz reku, te da u autenticnoj i alternativnoj atmosferi popiju kaficu. dakle dve vrlo savremene, obrazovane, atraktivne mlade zene (vecina muskaraca na ovom forumu bi tu moju ortakinju "pozelela"), pri kinti, koje su proputovale dosta od sveta, su u beogradu otrile savamalu i redovno se tokom svog boravka tamo vracale, sto danju, sto nocu. zanimljivo, nije im padalo na pamet da se upustaju u avanturu izlazaka po seljanama novobgd splavova :-) e sad, mozda njih dve nisu dovoljno 'progresivne' poput ovih ovde beograDZana kojima je sve sto ne sjasti i nema u sebe ugradjeno 5000000 tona celika zastarelo, smrdjivo i ruzno? ne zivim vise u srbiji od 2009. ali se secam perioda kada je savamala tek pocela da se razvija kao jedno od autenticnih gradskih mesta za izlazak. kako cujem od tada je sve dosta unapredjeno i obogaceno i mnogim gelerijama i prostorima za open-air izlozbe. tako da ljudi shvatite, beograd nema mnogo sta da ponudi turistima i treba ulagati u ona mesta koja jesu specificna i daju mu smek koji se nece naci u drugim evropskim destinacijama. sta mislite, koliko ce bgd na vodi biti autentican i sa smekom :-)

Jack

pre 9 godina

Samo da botovi dobiju obaveštenje da se na ovoj vesti govori o Beogradu na vodi, pa će da nam objasne kako je "evidentno" da je vlast ispunila sve što je obećala, kako je "bespredmetno špekulisati", i slične dugačke reči koje su naučili na ubrzanom kursu za komentarisanje na Internetu.
(Lovac na botove, 16. februar 2015 10:29)

Htedoh da pobrojim te SVAKAKO, U SVAKOM SLUCAJU, i druge stupidarije koje stancuju, ali mi pripade muka vec posle ove dve.

Ali U SVAKOM SLUCAJU, iako od BGH2O naravno nema nista, ipak ce bar nesto korisno ispasti od ovog Potemkinovog sela - ocistice se priobalje Save, pa ce mozda sledeca vlast, na koju (nadam se) necemo cekati do 2018. (moracemo vaditi motke iz ormana), veoma pazljivo i bojazljivo, uz uvazavanje struke i gradjana, i napraviti nesto pristojno - ni u kom slucaju megalomansko i pomodarsko.

ŽK

pre 9 godina

Beograd najgori grad u evropi,ako može da se nazove gradom.Prljavština,đubre na svakom koraku,nema metro.Više od pola Bg srušiti pa ponovo praviti.Znači zbog 'čika Radeta' ništa ne treba raditi?Pa šta ako arapi prave?A da prave 'kontroverzni' biznismeni,onda ok?Bar će se znati nekog reda.
-Maktub-

Peja

pre 9 godina

Nije mi uopšte jasno šta je to Beograd na vodi.Jeli to znači da ovaj sadašnji nije na vodi,pa se gradi neki novi Beograd koji će biti na vodi,tako da ćemo imati tri Beograda:Beograd (stari),Novi Beograd i Beograd na vodi.

miša

pre 9 godina

U neke delove Lisabona hrle turisti iz celog sveta bas zbog ovakvih boemskih delova grada opisanih u mnogim knjigama i prepunih živopisnih radnji i priča starih meštana gde se jos ovek cuva duh starih vremena i kroz druzenje sa lokalcima koji su poznati u tom kraju mozete na trenutak da odskrinete vrata nekog drugog sveta .... Mozda ce Beograd na vodi biti prava senzacija , mozda remek delo savremene arhitekture ali mi je iskreno zao ovog dela grada :-\
(shpanac, 16. februar 2015 09:55)
ja stvarno ne znam kako neko moze da poredi boemske delove Lisabona sa onim sto se sad rusi. Bio sam u Lisabonu a ovim delom beograda prolazim često, I volim da prošetam pored reke, tu je samo krs I lom. To sto ti opisujes kao boemsku cetvrt izgleda ovako: dve raspale barake, 50 metara dalje dve prizemen udžerice, između su krš, korov i pruga, tako izgledaju stambeni objekti, a 90 posto prostora zauzimaju sljunkare, stovarišta I na sve strane razbacan zarđali metal.
Tu apsolutno nema ničega zbog čega bi neko mogao da bude nostalgican.Da poredi to ruglo sa boemskim cetvrtima u Lisabonu moze samo neko ko nije nikad bio kod bare venecje

pera petkovic

pre 9 godina

samo nek se skloni to ruglo pa ne mora nista da se radi ugusicemo se od smrada i prljavstine cela srbija se ne vidi od smeca mnogo smo prljavi

gologuzan

pre 9 godina

Ta kafana kod cika Radeta je srusena pre par nedelja i nema veze sa ovim sto pisete, a ovo o cemu vi pisete je Toplica trejd, svi koji su blejali tamo znaju to.Jeste bilo zanimljivo i druzeljubivo mesto, ali videcemo sta ce se izroditi od sve ove galame.Nadam se da ce biti mesta i za ljude koji nisu bas ljubitelji staklenih zgrada, silikona, jednolicnih kafica i automobila........

Nikola

pre 9 godina

@Srušiće pola Beograda pored reke da bi napravili šta - KAFIĆ pored reke i popločani parking za goste kafića. Sramno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mare, 16. februar 2015 11:45)

Izvini a šta će se to srušiti???
Montažne barake, napušteni koloseci, stovarišta, olupine...?

To i treba da se skloni iz centra jer je RUGLO a o "povratku Beograda na reke" guslaju sve vlasti posledwih 30 godina.

Podržavam uklanjanje rugla kao što, cenim, to podržava i svaki građanin ovog grada.


A Beograd na vodi...Lepa bajka...ali samo bajka.

Ipak i uklanjanje RUGLA i otvaranje prostora ka reci je nešto...

Nik

pre 9 godina

Koje leglo korupcije je taj beograd na vodi...ovaj ultra moderni restoran koji se reklamira u ovom tekst je nikao na mestu privremenog objekta, na zelenoj povrsini. Taj objekat je trebao po izdatoj dozvoli da bude izlobeni centar projekta, izgleda da upravo to i jeste...

Hrvoje

pre 9 godina

A sto rece akademik Simovic, da li je neko od nadleznih likova proucio studiju strucnjaka iz akademsko-arhitektonsko-gradjevinskih krugova koji ipak nesto vise znaju od sveznajuceg nam overlorda kome je do Bg na vodi kao do lanjskog snega, njega su ucenili necim sto se vidi iz aviona a to mogu samo Ameri

Rus

pre 9 godina

Trebalo bi napraviti FOTOGRAFIJE UDZERICA KOJE SU TU NIKLE ZADNJIH 50 GODINA.PREDGRADJE MUMBAJIJA. IM NIJE RAVNO.
Ovaj narrod se veciti buni protiv NAPREDKA.

Raka iz meraka...

pre 9 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem?! Kako nece nista podici? Vec su podigli, podigli su ekskluzivnu kafancugu uz samu reku. Podicice ih jos, da imaju gde generacije Vucica da zgrcu svoje postene parice, koje im je taja obezbedio preko ledja malih sitnih i nikakvih gradjancica srbije.

milos

pre 9 godina

Kakav los PR. Zalosno. Ne mogu ljudi da shvate da od BgH2O nema nista, vec ce to zemljiste biti prodato pajtasima nasih vlastelina (za mrsnu proviziju dakako). A usput, diktatoru dobro dodje da onom delu gradjana koji ga ne podrzava pokaze da moze da im srusi i kucu, samo ako tako hoce.

komsinica

pre 9 godina

Nisam za to da se romantizuje zapusteni deo grada i prljsavstina na koju se ljudi u ovoj zemlji tako neverovatno lako navikavaju. Ali nisam za ovo unistavanje jednog dela grada koji se mogao na sasvim drugin nacin osmisliti. Projektom Bgda na vodi se definitvno menja duh Beograda koji svi mi ciji je ovo grad volimo--kao i strani turisti koji ovde dolaze. Sa kulama i soliterima, shopping molovima i sl. utopicemo se u bezlicnost, a nikada necemo biti na nivou takvih mesta po svetu. Ovde ce dolaziti, kupovati nekretnine i pazariti bogati trgovci iz arapskih zemalja i Bgd ce im biti privremena stanica. Kupuju 'prime realetate' i ovde i u Sarajevu i po EU jer su ovi iz ID sve agresivniji pa ko ima pameti pobecice na vreme. Nas problem je sto olako prodajemo zemlju. NEcemo imati pristup tome jer necemo imati pare i tako ce se vremenom stvoriti tzv. gated communities--ogradjeno sa portirom i rampom za pone koji tu stanuju. Videcete. Ne mozemo mi biti izuzetak kad se tako dogadja po svetu. Zato je tuzno gledati ovo rusenje, umesto da se po malo sve to sredjivalo, da bude po nasoj meri i da mesta kao "kod cika Radeta" ostanu, ali u ociscenom i osvezenom ambijentu.

markus

pre 9 godina

Romansiran tekst a realnih podataka o gradnji nigde. Zanimljivo je to da ne postoje fiksni datumi ni planovi za ovaj projekat veka, ali je bitno sta imaju da kazu dve devojcice koje setaju gradom koji jelte, nece vise izgledati isto. Sve ce porusiti i napraviti samo kafane, a gradnja "BNV" ce se odlagati od proleca do proleca.

S.Jankovic

pre 9 godina

Megalomani.Voleo bih da se varam i da mi buducnost kaze da nisam bio u pravu,ali sve mi to lici na suboticko pozoriste.Srusili,nasi kerberi,remek delo arhikteture a nisu nista napravili.Devedesetih,kada je sve i pocelo ,jedan cika sa kapom rece:"srusicemo Dubrovniki izgraditi i lepsi i stariji".

bivsa :)

pre 9 godina

Ono u Savamali i okolini je zestoko ruzno i prljavo, nehigijensko bitisanje u sred grada. A onda smisle nesto jos grdje, i nazovu ga Bg na vodi. Za to je zaista potreban nesvakidasnji dar.

Marko

pre 9 godina

Verovatno ce "kontroverzni biznismeni" u saradnji sa strankom dobiti povoljno zemljiste (uz procenat), a od BG na vodi nece biti nista. To sto ce na atraktivnoj lokaciji niknuti nekoliko privatnih zgrada nije nikakav uspeh. Cak ni od falusnog hotela nema nista. U aprilu prosle godine su rekli da gradnja kule pocinje u martu 2015. Ostalo je jos 15 dana fore. :) Srecom prosecan glasac ima pamcenje kao zlatna ribica.

Lovac na botove

pre 9 godina

Samo da botovi dobiju obaveštenje da se na ovoj vesti govori o Beogradu na vodi, pa će da nam objasne kako je "evidentno" da je vlast ispunila sve što je obećala, kako je "bespredmetno špekulisati", i slične dugačke reči koje su naučili na ubrzanom kursu za komentarisanje na Internetu.

tatamata

pre 9 godina

Ne branim ni Vucica ni njegove SF-makete, naprotiv to mi je smesno. Ali isto tako mi nisu jasne ove zalopojke za obicnim ruglom, zidanim zbrda-zdola, bez jasnih planova, vizija, dozvola ... Jedino mi je zao sto se na mestu tih udzerica nece sagraditi neke normalne zgrade, stambeni objekti male spratnosti, lepe, skladne ... Vec neki mega-oblakoderi koji se nece iskoristiti ni do trecine svojih kapaciteta. A o ceni odrzavanja tih cudesa da i ne govorimo. Te kule ce doziveti sudbinu Zapadne kapije Beograda koja godinama zvrji prazna i urusava se polako sama u sebe! Pravilno odrzavanje takvih zgrada je jezivo skupo. Da li je iko razmisljao o tome?

njuškavac

pre 9 godina

Pa bio je red da se ta oblast civilizuje. Ako ništa drugo, bilo je nebezbedno noću voziti biciklu. Od otvaranja staze , kad je bilo ok, do sadasnje situacije, ovo je najzreliji trenutak za "opravku, oporavak" cele oblasti. Srljanje u propast i bedu neprimernu gradu je najzad zaustavljeno. Čemu patetika i žaljenje ? Pa ovo više liči na spas. Makar će nestati psi lutalice i pacovi od 40cm koji pretrčavaju prugu po mesečini. Ako ima nekoga da žali za ovakvom "okolinom"... A i.pecaroši su se spasili od 'pecanja' na mestu odliva glavne gradske kanalizacione infrastrukture. Što je i bio razlog nerazvijanja oblasti. Mene samo čudi kako misle investitori da se nose sa hotelima oko kojih se razliva centralni gradski otpad. Tj , nemoguće da niko sa Novobeogradske strane nije pogledao "staru obalu" i zapitao se šta izlazi iz cevuljaga sa druge strane na valobranu. Slučajno, snimajući video sa Novobeogradske strane , nekad davno, i ja sam se zapitao šta je to. Dotle znao sam da se noću ne oseća kao danju. A miris železnica leti je nekako neutralisao vonj po letnjem niskom vodostaju. Pitam se kako će ovo da reše kad jednom ukinu tu 'barijeru' vonja koja nije slučajno tako locirana, nekad davno ? Tj, bogati vole skupe parfeme ne samo da poklanjaju nego i da mirišu. Videće se za par godina šta je tu smišljeno.

ssone

pre 9 godina

Umesto parka i plaze, tu ce nici kazino i bordel sa jeftinim a lepim srpskim devojkama, da "nasi prijatelji arapi" imaju gde da se provode (jer je kod njih to zabranjeno). Ostalo od "Beograda na vodi" zaboravite.

arhitekta

pre 9 godina

Tu je ipak neko ziveo svoj kakav-takav zivot. Bez sentimentalnosti. Nikad necemo saznati kako je i kuda njihov zivot skrenuo tok, sve zbog jedne sulude zamisli.

Komša

pre 9 godina

Pratim ove vesti u vezi BG na vodi, svega tog što će biti srušeno i rasčišćeno i onog što će se graditi pa mi nešto pada na pamet kako bi tu lepo čučnuo jedan veliki uredjen park uz vodu - i ništa više.Staza za šetnju + jedna biciklistička i ćao.Minimalna ulaganja a lepo.Košutnjak u centru grada.

alexnis

pre 9 godina

radovi vec poceli i moguce da ce se i zavrsiti "na vreme", dok Novi Nis se vec godinama "zapocinje" :( tuzno! tako mala zemlja a tako smo ........

mrgud

pre 9 godina

Sve i da se ne napravi ništa, već samo ogromni park na obali reke, vredi truda da se ruglo, deponije i groblje brodova i starih vagona izmeste iz najlepšeg dela grada...

Milos

pre 9 godina

Deo uzivanja u "prepoznatljivom pejzazu", pored pomenutog smrada, su i neverovatne kolicine djubreta, metalnog otpada, rdje, izrovanih plocnjaka.
Kao da zivimo u Singapuru pa zalimo za starom "prepoznatljivom" arhitekturom, miksom kineskog, malajskog i indijskog uticaja u savrseno uredjenoj i cistoj sredini.
Za brane na Limu kod Prijepolja pricali su kako unistavaju prirodu i divlje zivotinje. Od prirode su imali djubre preko koga se moglo reku prepesaciti, a od divljaci podivljale kokoske, krave i ovce.
Za BG na VD pricate kao da nam iz srca cupaju divlju gradsku deponiju.
Ubi nas staroslovenski depresivni sentiment.

malo mere i ukusa

pre 9 godina

'koje koriste poslednje dane da uživaju u sadašnjem izgledu ovog dela prestonice.'

Kakva je ovo teksturbacija? Ko normalan moze da uziva u sadasnjem izgledu Savamale? Pa to je ruglo. Ne kazem da ce ista lepo zameniti ovu rugobu od kraja, ali dajte da se ne pretvaramo kao da ima ikakav pravi kulturni znacaj. Moglo bi da ima da se iko potrudio da taj kraj obnovi u duhu stare turske kasabe, sto je nekad bila. A to sto imate tri hale u kojima su smesteni kojekakvi postmoderni umetnicki i dizajnerski projekti, ne znaci nista. To isto mozete da napravite bilo gde drugde.

Djoshica

pre 9 godina

Zameniće ih armature, betonski lukovi, temelji, koji će se za par godina sjediniti s korovom, i nestalim, opranim milionima, kao spomenik večitoj narodnoj gluposti.
Tačka.

Бојан Илић

pre 9 godina

"Hoćemo da urežemo ovaj predeo u sećanje. Kada počnu radovi sve će biti drugačije", kažu Milica i njena drugarica Smilja, koje koriste poslednje dane da uživaju u sadašnjem izgledu ovog dela prestonice.

Пази фолиранте?!
У чему да уживају, у пацовима?!
То је требало раније да се среди ако је хтео да се сачува "стари Бгд", а не кад је полео да се распада!

shpanac

pre 9 godina

U neke delove Lisabona hrle turisti iz celog sveta bas zbog ovakvih boemskih delova grada opisanih u mnogim knjigama i prepunih živopisnih radnji i priča starih meštana gde se jos ovek cuva duh starih vremena i kroz druzenje sa lokalcima koji su poznati u tom kraju mozete na trenutak da odskrinete vrata nekog drugog sveta .... Mozda ce Beograd na vodi biti prava senzacija , mozda remek delo savremene arhitekture ali mi je iskreno zao ovog dela grada :-\

Savo

pre 9 godina

E da sad ovo vide Prle i Tihi....
Vučiću demagogu, jel i ti imaš viziju?
Za ovo ti stvarno treba samosažaljenje.

Srešćemo se tamo negde....

Djoshica

pre 9 godina

Zameniće ih armature, betonski lukovi, temelji, koji će se za par godina sjediniti s korovom, i nestalim, opranim milionima, kao spomenik večitoj narodnoj gluposti.
Tačka.

Komša

pre 9 godina

Pratim ove vesti u vezi BG na vodi, svega tog što će biti srušeno i rasčišćeno i onog što će se graditi pa mi nešto pada na pamet kako bi tu lepo čučnuo jedan veliki uredjen park uz vodu - i ništa više.Staza za šetnju + jedna biciklistička i ćao.Minimalna ulaganja a lepo.Košutnjak u centru grada.

Бојан Илић

pre 9 godina

"Hoćemo da urežemo ovaj predeo u sećanje. Kada počnu radovi sve će biti drugačije", kažu Milica i njena drugarica Smilja, koje koriste poslednje dane da uživaju u sadašnjem izgledu ovog dela prestonice.

Пази фолиранте?!
У чему да уживају, у пацовима?!
То је требало раније да се среди ако је хтео да се сачува "стари Бгд", а не кад је полео да се распада!

ssone

pre 9 godina

Umesto parka i plaze, tu ce nici kazino i bordel sa jeftinim a lepim srpskim devojkama, da "nasi prijatelji arapi" imaju gde da se provode (jer je kod njih to zabranjeno). Ostalo od "Beograda na vodi" zaboravite.

Marko

pre 9 godina

Verovatno ce "kontroverzni biznismeni" u saradnji sa strankom dobiti povoljno zemljiste (uz procenat), a od BG na vodi nece biti nista. To sto ce na atraktivnoj lokaciji niknuti nekoliko privatnih zgrada nije nikakav uspeh. Cak ni od falusnog hotela nema nista. U aprilu prosle godine su rekli da gradnja kule pocinje u martu 2015. Ostalo je jos 15 dana fore. :) Srecom prosecan glasac ima pamcenje kao zlatna ribica.

Raka iz meraka...

pre 9 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem?! Kako nece nista podici? Vec su podigli, podigli su ekskluzivnu kafancugu uz samu reku. Podicice ih jos, da imaju gde generacije Vucica da zgrcu svoje postene parice, koje im je taja obezbedio preko ledja malih sitnih i nikakvih gradjancica srbije.

milos

pre 9 godina

Kakav los PR. Zalosno. Ne mogu ljudi da shvate da od BgH2O nema nista, vec ce to zemljiste biti prodato pajtasima nasih vlastelina (za mrsnu proviziju dakako). A usput, diktatoru dobro dodje da onom delu gradjana koji ga ne podrzava pokaze da moze da im srusi i kucu, samo ako tako hoce.

Savo

pre 9 godina

E da sad ovo vide Prle i Tihi....
Vučiću demagogu, jel i ti imaš viziju?
Za ovo ti stvarno treba samosažaljenje.

Srešćemo se tamo negde....

Lovac na botove

pre 9 godina

Samo da botovi dobiju obaveštenje da se na ovoj vesti govori o Beogradu na vodi, pa će da nam objasne kako je "evidentno" da je vlast ispunila sve što je obećala, kako je "bespredmetno špekulisati", i slične dugačke reči koje su naučili na ubrzanom kursu za komentarisanje na Internetu.

tatamata

pre 9 godina

Ne branim ni Vucica ni njegove SF-makete, naprotiv to mi je smesno. Ali isto tako mi nisu jasne ove zalopojke za obicnim ruglom, zidanim zbrda-zdola, bez jasnih planova, vizija, dozvola ... Jedino mi je zao sto se na mestu tih udzerica nece sagraditi neke normalne zgrade, stambeni objekti male spratnosti, lepe, skladne ... Vec neki mega-oblakoderi koji se nece iskoristiti ni do trecine svojih kapaciteta. A o ceni odrzavanja tih cudesa da i ne govorimo. Te kule ce doziveti sudbinu Zapadne kapije Beograda koja godinama zvrji prazna i urusava se polako sama u sebe! Pravilno odrzavanje takvih zgrada je jezivo skupo. Da li je iko razmisljao o tome?

bivsa :)

pre 9 godina

Ono u Savamali i okolini je zestoko ruzno i prljavo, nehigijensko bitisanje u sred grada. A onda smisle nesto jos grdje, i nazovu ga Bg na vodi. Za to je zaista potreban nesvakidasnji dar.

markus

pre 9 godina

Romansiran tekst a realnih podataka o gradnji nigde. Zanimljivo je to da ne postoje fiksni datumi ni planovi za ovaj projekat veka, ali je bitno sta imaju da kazu dve devojcice koje setaju gradom koji jelte, nece vise izgledati isto. Sve ce porusiti i napraviti samo kafane, a gradnja "BNV" ce se odlagati od proleca do proleca.

S.Jankovic

pre 9 godina

Megalomani.Voleo bih da se varam i da mi buducnost kaze da nisam bio u pravu,ali sve mi to lici na suboticko pozoriste.Srusili,nasi kerberi,remek delo arhikteture a nisu nista napravili.Devedesetih,kada je sve i pocelo ,jedan cika sa kapom rece:"srusicemo Dubrovniki izgraditi i lepsi i stariji".

malo mere i ukusa

pre 9 godina

'koje koriste poslednje dane da uživaju u sadašnjem izgledu ovog dela prestonice.'

Kakva je ovo teksturbacija? Ko normalan moze da uziva u sadasnjem izgledu Savamale? Pa to je ruglo. Ne kazem da ce ista lepo zameniti ovu rugobu od kraja, ali dajte da se ne pretvaramo kao da ima ikakav pravi kulturni znacaj. Moglo bi da ima da se iko potrudio da taj kraj obnovi u duhu stare turske kasabe, sto je nekad bila. A to sto imate tri hale u kojima su smesteni kojekakvi postmoderni umetnicki i dizajnerski projekti, ne znaci nista. To isto mozete da napravite bilo gde drugde.

petar

pre 9 godina

Najrealnije je da se izgradi Treći Beograd, na levoj obali Dunava,na potezu od Kineskog do Pančevačkog mosta. To je savršeno mesto za Beogradski Menhetn, tamno da se zidaju poslovne zgrade od 200 spratova,a ovaj deo grada srediti, iseliti železničku i autobusku stanicu i tu napraviti ogroman park kao Central park u Njujorku, savršena zelena oaza u centru velegrada

Hrvoje

pre 9 godina

A sto rece akademik Simovic, da li je neko od nadleznih likova proucio studiju strucnjaka iz akademsko-arhitektonsko-gradjevinskih krugova koji ipak nesto vise znaju od sveznajuceg nam overlorda kome je do Bg na vodi kao do lanjskog snega, njega su ucenili necim sto se vidi iz aviona a to mogu samo Ameri

Nadziraci

pre 9 godina

Nije Neron zapalio stari Rim zato sto je bio debil, vec da bi bez ikakvih "pravnih procedura" dobio cist teren za izgradnju ovog Rima kojeg danas imamo.

U prevodu, Emirati su samo paravan za "ciscenje" terena sitninom iz gradske kase-dakle nasim parama, da bi sutra kada se ispostavi da seik nije vise zaintersovan, novopecena SNS elita imala ogroman resurs za prodaju najekskluzivnijih lokacija raznim tajkunima. Naravo tada nista od onoga sa makete nece biti napravljeno, ali to je vec neka druga tema.

komsinica

pre 9 godina

Nisam za to da se romantizuje zapusteni deo grada i prljsavstina na koju se ljudi u ovoj zemlji tako neverovatno lako navikavaju. Ali nisam za ovo unistavanje jednog dela grada koji se mogao na sasvim drugin nacin osmisliti. Projektom Bgda na vodi se definitvno menja duh Beograda koji svi mi ciji je ovo grad volimo--kao i strani turisti koji ovde dolaze. Sa kulama i soliterima, shopping molovima i sl. utopicemo se u bezlicnost, a nikada necemo biti na nivou takvih mesta po svetu. Ovde ce dolaziti, kupovati nekretnine i pazariti bogati trgovci iz arapskih zemalja i Bgd ce im biti privremena stanica. Kupuju 'prime realetate' i ovde i u Sarajevu i po EU jer su ovi iz ID sve agresivniji pa ko ima pameti pobecice na vreme. Nas problem je sto olako prodajemo zemlju. NEcemo imati pristup tome jer necemo imati pare i tako ce se vremenom stvoriti tzv. gated communities--ogradjeno sa portirom i rampom za pone koji tu stanuju. Videcete. Ne mozemo mi biti izuzetak kad se tako dogadja po svetu. Zato je tuzno gledati ovo rusenje, umesto da se po malo sve to sredjivalo, da bude po nasoj meri i da mesta kao "kod cika Radeta" ostanu, ali u ociscenom i osvezenom ambijentu.

njuškavac

pre 9 godina

Pa bio je red da se ta oblast civilizuje. Ako ništa drugo, bilo je nebezbedno noću voziti biciklu. Od otvaranja staze , kad je bilo ok, do sadasnje situacije, ovo je najzreliji trenutak za "opravku, oporavak" cele oblasti. Srljanje u propast i bedu neprimernu gradu je najzad zaustavljeno. Čemu patetika i žaljenje ? Pa ovo više liči na spas. Makar će nestati psi lutalice i pacovi od 40cm koji pretrčavaju prugu po mesečini. Ako ima nekoga da žali za ovakvom "okolinom"... A i.pecaroši su se spasili od 'pecanja' na mestu odliva glavne gradske kanalizacione infrastrukture. Što je i bio razlog nerazvijanja oblasti. Mene samo čudi kako misle investitori da se nose sa hotelima oko kojih se razliva centralni gradski otpad. Tj , nemoguće da niko sa Novobeogradske strane nije pogledao "staru obalu" i zapitao se šta izlazi iz cevuljaga sa druge strane na valobranu. Slučajno, snimajući video sa Novobeogradske strane , nekad davno, i ja sam se zapitao šta je to. Dotle znao sam da se noću ne oseća kao danju. A miris železnica leti je nekako neutralisao vonj po letnjem niskom vodostaju. Pitam se kako će ovo da reše kad jednom ukinu tu 'barijeru' vonja koja nije slučajno tako locirana, nekad davno ? Tj, bogati vole skupe parfeme ne samo da poklanjaju nego i da mirišu. Videće se za par godina šta je tu smišljeno.

Srecko

pre 9 godina

Kakve veze ima Savamala sa prvim objektima Beograda na vodi,kada Vučić godinama priča da će prvi objekti Beograda na vodi tj prva faza biti kula od 2000spratova i najveći tržni centar na svetu koji će biti izgradjeni na potezu izmedju Železničkog mosta i Gazele!?!?!?!?!
To stoji i na sajtu Belgrade waterfront!!
I da se zna da se svi ovi objekti u Savamaloj ruše ne zbog Beogada na vodi nego zato što su to NELEGALNO podignuti montažni(privremeni) objekti koji se nalaze ili na državnom zemljištu ili na zemljištu u vlasništvu Železnica Srbije! Predvidjeno je da se sruši 119 objekata, za 74 je doneseno rešenje o rušenju ostalih 45 se neće ni rušiti jer su izgleda legalno podignuti!!!
Ovo su monstruozne laži Vučićevog režima!
Iseljavaju sirotinju da bi imali da pokažu kao da se nešto radi!!! STRAŠNO!!!

Rus

pre 9 godina

Trebalo bi napraviti FOTOGRAFIJE UDZERICA KOJE SU TU NIKLE ZADNJIH 50 GODINA.PREDGRADJE MUMBAJIJA. IM NIJE RAVNO.
Ovaj narrod se veciti buni protiv NAPREDKA.

mille

pre 9 godina

ajmo u sto marke da nikad nece nista da zavrse, izgledace ko prokop na kraju. ne mozes da se radi bez plana, a ovi sto su ga napravili kako su dosad izvodili planove dobro smo zivi ostali

Milos

pre 9 godina

Deo uzivanja u "prepoznatljivom pejzazu", pored pomenutog smrada, su i neverovatne kolicine djubreta, metalnog otpada, rdje, izrovanih plocnjaka.
Kao da zivimo u Singapuru pa zalimo za starom "prepoznatljivom" arhitekturom, miksom kineskog, malajskog i indijskog uticaja u savrseno uredjenoj i cistoj sredini.
Za brane na Limu kod Prijepolja pricali su kako unistavaju prirodu i divlje zivotinje. Od prirode su imali djubre preko koga se moglo reku prepesaciti, a od divljaci podivljale kokoske, krave i ovce.
Za BG na VD pricate kao da nam iz srca cupaju divlju gradsku deponiju.
Ubi nas staroslovenski depresivni sentiment.

mrgud

pre 9 godina

Sve i da se ne napravi ništa, već samo ogromni park na obali reke, vredi truda da se ruglo, deponije i groblje brodova i starih vagona izmeste iz najlepšeg dela grada...

arhitekta

pre 9 godina

Tu je ipak neko ziveo svoj kakav-takav zivot. Bez sentimentalnosti. Nikad necemo saznati kako je i kuda njihov zivot skrenuo tok, sve zbog jedne sulude zamisli.

Muci

pre 9 godina

Ovo o čemu pišete je prodavnica, a ,,Kafana kod čika Radeta" je bila institucija, nažalost porušena pre nekoliko meseci. Pozdrav gazda Radetu i deci, ostaćete zauvek u našim srcima !

radnik putnik

pre 9 godina

Pratim ove vesti u vezi BG na vodi, svega tog što će biti srušeno i rasčišćeno i onog što će se graditi pa mi nešto pada na pamet kako bi tu lepo čučnuo jedan veliki uredjen park uz vodu - i ništa više. Staza za šetnju + jedna biciklistička i ćao.Minimalna ulaganja a lepo. Košutnjak u centru grada.
(Komša, 16. februar 2015 10:19)

Uz nekoliko funkcionalnih urbanističkih modifikacija, verovatno i najbolji predlog za desno priobalje Save u gradu.
Pre bilo kakve gradnje bi trebalo uraditi saobraćajnu studiju kojom bi se trasirali pešački, biciklistički pravci ali i javni prevoz (busevi, eventualno stanica budućeg metroa ako može i sl.) a zatim u praznom prostoru urediti parkove, fontane i visinski ograničiti gradnju objekata pored šetališta tj. rive (kafići, poslastičare + nekoliko izložbenih galerija i muzičko-pozorišnih amfiteatara kao na South Bank u Londonu sa scenama za npr. 200-300 sedišta) i radi atrakcije na samo jednoj lokaciji i to nakon otvorenog javnog konkursa izgraditi jedan 250-300 m visoki turistički toranj poput onih u Torontou ili Sidneju.
To bi bila prava stvar i ne bi mnogo koštala. Ali, ovim "mega-doktorima" koji pojma nemaju ni o urbanizmu ni o ekonomiju to ne odgovara iz više razloga a morali bi da vođenje gradnje prepuste nekome od struke a ne svojim partijskim pajtašima tipa "licenciranih prodavaca nekretnina" i ostalih "akademika" za montažne kafane.

М. Н. Лазар

pre 9 godina

Sve i da ništa ne sagrade doboro je što raščišćavaju teren.
(Sremac,....
Браво госпон.,@sremac:
-Твој коментар треба (и може одма') да постане слоган за престојеће изборе!
-Размисли да неко рашчићава нешто а неће бити ништа - рушећи твој (какав такав) кревет.

Nikola

pre 9 godina

@Srušiće pola Beograda pored reke da bi napravili šta - KAFIĆ pored reke i popločani parking za goste kafića. Sramno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mare, 16. februar 2015 11:45)

Izvini a šta će se to srušiti???
Montažne barake, napušteni koloseci, stovarišta, olupine...?

To i treba da se skloni iz centra jer je RUGLO a o "povratku Beograda na reke" guslaju sve vlasti posledwih 30 godina.

Podržavam uklanjanje rugla kao što, cenim, to podržava i svaki građanin ovog grada.


A Beograd na vodi...Lepa bajka...ali samo bajka.

Ipak i uklanjanje RUGLA i otvaranje prostora ka reci je nešto...

Milos Ilic

pre 9 godina

pre par nedelja sam se video sa jako dobrom drugaricom iz svajcarske, koja mi rece da je tokom juna sa prijateljicom posetila beograd na vikend i da su obe veceri izlazile upravo po kaficima i klubovima u savamali, od tramvajskog mosta ka kalemegdanu. kraj im se toliko dopao da su i tokom dana, nakon turistickog obilaska grada, dolazile tu da prosetaju uz reku, te da u autenticnoj i alternativnoj atmosferi popiju kaficu. dakle dve vrlo savremene, obrazovane, atraktivne mlade zene (vecina muskaraca na ovom forumu bi tu moju ortakinju "pozelela"), pri kinti, koje su proputovale dosta od sveta, su u beogradu otrile savamalu i redovno se tokom svog boravka tamo vracale, sto danju, sto nocu. zanimljivo, nije im padalo na pamet da se upustaju u avanturu izlazaka po seljanama novobgd splavova :-)
(andreas kisser, 16. februar 2015 13:36)

Ostavi mejl te drugarice pa da je "udomimo" ovde u Savamali. Ajde bre.

alexnis

pre 9 godina

radovi vec poceli i moguce da ce se i zavrsiti "na vreme", dok Novi Nis se vec godinama "zapocinje" :( tuzno! tako mala zemlja a tako smo ........

shpanac

pre 9 godina

U neke delove Lisabona hrle turisti iz celog sveta bas zbog ovakvih boemskih delova grada opisanih u mnogim knjigama i prepunih živopisnih radnji i priča starih meštana gde se jos ovek cuva duh starih vremena i kroz druzenje sa lokalcima koji su poznati u tom kraju mozete na trenutak da odskrinete vrata nekog drugog sveta .... Mozda ce Beograd na vodi biti prava senzacija , mozda remek delo savremene arhitekture ali mi je iskreno zao ovog dela grada :-\

miša

pre 9 godina

U neke delove Lisabona hrle turisti iz celog sveta bas zbog ovakvih boemskih delova grada opisanih u mnogim knjigama i prepunih živopisnih radnji i priča starih meštana gde se jos ovek cuva duh starih vremena i kroz druzenje sa lokalcima koji su poznati u tom kraju mozete na trenutak da odskrinete vrata nekog drugog sveta .... Mozda ce Beograd na vodi biti prava senzacija , mozda remek delo savremene arhitekture ali mi je iskreno zao ovog dela grada :-\
(shpanac, 16. februar 2015 09:55)
ja stvarno ne znam kako neko moze da poredi boemske delove Lisabona sa onim sto se sad rusi. Bio sam u Lisabonu a ovim delom beograda prolazim često, I volim da prošetam pored reke, tu je samo krs I lom. To sto ti opisujes kao boemsku cetvrt izgleda ovako: dve raspale barake, 50 metara dalje dve prizemen udžerice, između su krš, korov i pruga, tako izgledaju stambeni objekti, a 90 posto prostora zauzimaju sljunkare, stovarišta I na sve strane razbacan zarđali metal.
Tu apsolutno nema ničega zbog čega bi neko mogao da bude nostalgican.Da poredi to ruglo sa boemskim cetvrtima u Lisabonu moze samo neko ko nije nikad bio kod bare venecje

ŽK

pre 9 godina

Beograd najgori grad u evropi,ako može da se nazove gradom.Prljavština,đubre na svakom koraku,nema metro.Više od pola Bg srušiti pa ponovo praviti.Znači zbog 'čika Radeta' ništa ne treba raditi?Pa šta ako arapi prave?A da prave 'kontroverzni' biznismeni,onda ok?Bar će se znati nekog reda.
-Maktub-

andreas kisser

pre 9 godina

pre par nedelja sam se video sa jako dobrom drugaricom iz svajcarske, koja mi rece da je tokom juna sa prijateljicom posetila beograd na vikend i da su obe veceri izlazile upravo po kaficima i klubovima u savamali, od tramvajskog mosta ka kalemegdanu. kraj im se toliko dopao da su i tokom dana, nakon turistickog obilaska grada, dolazile tu da prosetaju uz reku, te da u autenticnoj i alternativnoj atmosferi popiju kaficu. dakle dve vrlo savremene, obrazovane, atraktivne mlade zene (vecina muskaraca na ovom forumu bi tu moju ortakinju "pozelela"), pri kinti, koje su proputovale dosta od sveta, su u beogradu otrile savamalu i redovno se tokom svog boravka tamo vracale, sto danju, sto nocu. zanimljivo, nije im padalo na pamet da se upustaju u avanturu izlazaka po seljanama novobgd splavova :-) e sad, mozda njih dve nisu dovoljno 'progresivne' poput ovih ovde beograDZana kojima je sve sto ne sjasti i nema u sebe ugradjeno 5000000 tona celika zastarelo, smrdjivo i ruzno? ne zivim vise u srbiji od 2009. ali se secam perioda kada je savamala tek pocela da se razvija kao jedno od autenticnih gradskih mesta za izlazak. kako cujem od tada je sve dosta unapredjeno i obogaceno i mnogim gelerijama i prostorima za open-air izlozbe. tako da ljudi shvatite, beograd nema mnogo sta da ponudi turistima i treba ulagati u ona mesta koja jesu specificna i daju mu smek koji se nece naci u drugim evropskim destinacijama. sta mislite, koliko ce bgd na vodi biti autentican i sa smekom :-)

Jack

pre 9 godina

Samo da botovi dobiju obaveštenje da se na ovoj vesti govori o Beogradu na vodi, pa će da nam objasne kako je "evidentno" da je vlast ispunila sve što je obećala, kako je "bespredmetno špekulisati", i slične dugačke reči koje su naučili na ubrzanom kursu za komentarisanje na Internetu.
(Lovac na botove, 16. februar 2015 10:29)

Htedoh da pobrojim te SVAKAKO, U SVAKOM SLUCAJU, i druge stupidarije koje stancuju, ali mi pripade muka vec posle ove dve.

Ali U SVAKOM SLUCAJU, iako od BGH2O naravno nema nista, ipak ce bar nesto korisno ispasti od ovog Potemkinovog sela - ocistice se priobalje Save, pa ce mozda sledeca vlast, na koju (nadam se) necemo cekati do 2018. (moracemo vaditi motke iz ormana), veoma pazljivo i bojazljivo, uz uvazavanje struke i gradjana, i napraviti nesto pristojno - ni u kom slucaju megalomansko i pomodarsko.

Blake

pre 9 godina

Neko spomenu Savsku ulicu i slazem se, al ipak mislim da je Karadjordjeva pobedila. Kad krenem slalom da radim da bih izbegao kratere ni 6 traka ne mogu mi pomoci, uvek olupam onako posteno auto.

pera petkovic

pre 9 godina

samo nek se skloni to ruglo pa ne mora nista da se radi ugusicemo se od smrada i prljavstine cela srbija se ne vidi od smeca mnogo smo prljavi

gologuzan

pre 9 godina

Ta kafana kod cika Radeta je srusena pre par nedelja i nema veze sa ovim sto pisete, a ovo o cemu vi pisete je Toplica trejd, svi koji su blejali tamo znaju to.Jeste bilo zanimljivo i druzeljubivo mesto, ali videcemo sta ce se izroditi od sve ove galame.Nadam se da ce biti mesta i za ljude koji nisu bas ljubitelji staklenih zgrada, silikona, jednolicnih kafica i automobila........

upitnik

pre 9 godina

pozivam sve ove stare beogradjane, koji sa setom gledaju kako im se ruse objekti iz njihovog romanticnog detinjstva, da u znaku pravog protesta legnu ispod bagera i sprece unistavanje ovog ekoloskog i kulturoloskog spomenika. pa zar da biciklista nema da popije jeftino pice vise tu. mozda bi trebali da ga kolektivno obestetimo.

Nik

pre 9 godina

Koje leglo korupcije je taj beograd na vodi...ovaj ultra moderni restoran koji se reklamira u ovom tekst je nikao na mestu privremenog objekta, na zelenoj povrsini. Taj objekat je trebao po izdatoj dozvoli da bude izlobeni centar projekta, izgleda da upravo to i jeste...

blok 45

pre 9 godina

Svaka čast za rušenje, nadam se makar sređivanju tog terena pa neka sledeća generacija Srblja ima šta da radi ili proda da bi imala da jede mesec dana.
Ja iskreno verujem da će biti izgrađen toranj, ne toliko jer će možda biti ekonomski isplativ zbog aktraktivnosti takvog objekta, već zato što mi je to rekao jedan čovek! Dobar momak, izbacivač iz klubova i sportista (nije krimos, zaista dobar momak) od muke je postao neko i nešto po SNS-u. Do sada je sve što mi je rekao bilo tačno. Sad tvrdi da će se toranj graditi, a početak će biti najmanje šest meseci do izbora. Čak tvrdi da će se i završiti. Sve ostalo će biti relativno uređeno zemljište. Mislim da je to čak i realno, Arapi jeftino zidali, naši se ugradili, zemlja spremna za prodaju, narod lakoveran i zadovoljan opet glasa za SNS, milina.

Peja

pre 9 godina

Nije mi uopšte jasno šta je to Beograd na vodi.Jeli to znači da ovaj sadašnji nije na vodi,pa se gradi neki novi Beograd koji će biti na vodi,tako da ćemo imati tri Beograda:Beograd (stari),Novi Beograd i Beograd na vodi.

Arh

pre 9 godina

Bg je arhitektonsko urbanisticka septicka jama. 98% objekata izgradjenih od '93-ce pa naovamo moze direktno bagerom da se ulepsa, a od 41-ve do 93-ce 40% isto tako.

Szabohudin

pre 9 godina

Cemu tolika sentimentalnost? Cak i da Beograd na Vodi ne bude onakav kakvim su ga predstavljali, stvoreno je cisto gradjevinsko zemljiste koje ce privlaciti investitore. Uopste ne vidim razlog da se toliko cmizdri nad tim krsom i lomom.

Rus

pre 9 godina

Trebalo bi napraviti FOTOGRAFIJE UDZERICA KOJE SU TU NIKLE ZADNJIH 50 GODINA.PREDGRADJE MUMBAJIJA. IM NIJE RAVNO.
Ovaj narrod se veciti buni protiv NAPREDKA.

ŽK

pre 9 godina

Beograd najgori grad u evropi,ako može da se nazove gradom.Prljavština,đubre na svakom koraku,nema metro.Više od pola Bg srušiti pa ponovo praviti.Znači zbog 'čika Radeta' ništa ne treba raditi?Pa šta ako arapi prave?A da prave 'kontroverzni' biznismeni,onda ok?Bar će se znati nekog reda.
-Maktub-

Бојан Илић

pre 9 godina

"Hoćemo da urežemo ovaj predeo u sećanje. Kada počnu radovi sve će biti drugačije", kažu Milica i njena drugarica Smilja, koje koriste poslednje dane da uživaju u sadašnjem izgledu ovog dela prestonice.

Пази фолиранте?!
У чему да уживају, у пацовима?!
То је требало раније да се среди ако је хтео да се сачува "стари Бгд", а не кад је полео да се распада!

Djoshica

pre 9 godina

Zameniće ih armature, betonski lukovi, temelji, koji će se za par godina sjediniti s korovom, i nestalim, opranim milionima, kao spomenik večitoj narodnoj gluposti.
Tačka.

upitnik

pre 9 godina

pozivam sve ove stare beogradjane, koji sa setom gledaju kako im se ruse objekti iz njihovog romanticnog detinjstva, da u znaku pravog protesta legnu ispod bagera i sprece unistavanje ovog ekoloskog i kulturoloskog spomenika. pa zar da biciklista nema da popije jeftino pice vise tu. mozda bi trebali da ga kolektivno obestetimo.

shpanac

pre 9 godina

U neke delove Lisabona hrle turisti iz celog sveta bas zbog ovakvih boemskih delova grada opisanih u mnogim knjigama i prepunih živopisnih radnji i priča starih meštana gde se jos ovek cuva duh starih vremena i kroz druzenje sa lokalcima koji su poznati u tom kraju mozete na trenutak da odskrinete vrata nekog drugog sveta .... Mozda ce Beograd na vodi biti prava senzacija , mozda remek delo savremene arhitekture ali mi je iskreno zao ovog dela grada :-\

arhitekta

pre 9 godina

Tu je ipak neko ziveo svoj kakav-takav zivot. Bez sentimentalnosti. Nikad necemo saznati kako je i kuda njihov zivot skrenuo tok, sve zbog jedne sulude zamisli.

Savo

pre 9 godina

E da sad ovo vide Prle i Tihi....
Vučiću demagogu, jel i ti imaš viziju?
Za ovo ti stvarno treba samosažaljenje.

Srešćemo se tamo negde....

ssone

pre 9 godina

Umesto parka i plaze, tu ce nici kazino i bordel sa jeftinim a lepim srpskim devojkama, da "nasi prijatelji arapi" imaju gde da se provode (jer je kod njih to zabranjeno). Ostalo od "Beograda na vodi" zaboravite.

andreas kisser

pre 9 godina

pre par nedelja sam se video sa jako dobrom drugaricom iz svajcarske, koja mi rece da je tokom juna sa prijateljicom posetila beograd na vikend i da su obe veceri izlazile upravo po kaficima i klubovima u savamali, od tramvajskog mosta ka kalemegdanu. kraj im se toliko dopao da su i tokom dana, nakon turistickog obilaska grada, dolazile tu da prosetaju uz reku, te da u autenticnoj i alternativnoj atmosferi popiju kaficu. dakle dve vrlo savremene, obrazovane, atraktivne mlade zene (vecina muskaraca na ovom forumu bi tu moju ortakinju "pozelela"), pri kinti, koje su proputovale dosta od sveta, su u beogradu otrile savamalu i redovno se tokom svog boravka tamo vracale, sto danju, sto nocu. zanimljivo, nije im padalo na pamet da se upustaju u avanturu izlazaka po seljanama novobgd splavova :-) e sad, mozda njih dve nisu dovoljno 'progresivne' poput ovih ovde beograDZana kojima je sve sto ne sjasti i nema u sebe ugradjeno 5000000 tona celika zastarelo, smrdjivo i ruzno? ne zivim vise u srbiji od 2009. ali se secam perioda kada je savamala tek pocela da se razvija kao jedno od autenticnih gradskih mesta za izlazak. kako cujem od tada je sve dosta unapredjeno i obogaceno i mnogim gelerijama i prostorima za open-air izlozbe. tako da ljudi shvatite, beograd nema mnogo sta da ponudi turistima i treba ulagati u ona mesta koja jesu specificna i daju mu smek koji se nece naci u drugim evropskim destinacijama. sta mislite, koliko ce bgd na vodi biti autentican i sa smekom :-)

Milos

pre 9 godina

Deo uzivanja u "prepoznatljivom pejzazu", pored pomenutog smrada, su i neverovatne kolicine djubreta, metalnog otpada, rdje, izrovanih plocnjaka.
Kao da zivimo u Singapuru pa zalimo za starom "prepoznatljivom" arhitekturom, miksom kineskog, malajskog i indijskog uticaja u savrseno uredjenoj i cistoj sredini.
Za brane na Limu kod Prijepolja pricali su kako unistavaju prirodu i divlje zivotinje. Od prirode su imali djubre preko koga se moglo reku prepesaciti, a od divljaci podivljale kokoske, krave i ovce.
Za BG na VD pricate kao da nam iz srca cupaju divlju gradsku deponiju.
Ubi nas staroslovenski depresivni sentiment.

malo mere i ukusa

pre 9 godina

'koje koriste poslednje dane da uživaju u sadašnjem izgledu ovog dela prestonice.'

Kakva je ovo teksturbacija? Ko normalan moze da uziva u sadasnjem izgledu Savamale? Pa to je ruglo. Ne kazem da ce ista lepo zameniti ovu rugobu od kraja, ali dajte da se ne pretvaramo kao da ima ikakav pravi kulturni znacaj. Moglo bi da ima da se iko potrudio da taj kraj obnovi u duhu stare turske kasabe, sto je nekad bila. A to sto imate tri hale u kojima su smesteni kojekakvi postmoderni umetnicki i dizajnerski projekti, ne znaci nista. To isto mozete da napravite bilo gde drugde.

mrgud

pre 9 godina

Sve i da se ne napravi ništa, već samo ogromni park na obali reke, vredi truda da se ruglo, deponije i groblje brodova i starih vagona izmeste iz najlepšeg dela grada...

njuškavac

pre 9 godina

Pa bio je red da se ta oblast civilizuje. Ako ništa drugo, bilo je nebezbedno noću voziti biciklu. Od otvaranja staze , kad je bilo ok, do sadasnje situacije, ovo je najzreliji trenutak za "opravku, oporavak" cele oblasti. Srljanje u propast i bedu neprimernu gradu je najzad zaustavljeno. Čemu patetika i žaljenje ? Pa ovo više liči na spas. Makar će nestati psi lutalice i pacovi od 40cm koji pretrčavaju prugu po mesečini. Ako ima nekoga da žali za ovakvom "okolinom"... A i.pecaroši su se spasili od 'pecanja' na mestu odliva glavne gradske kanalizacione infrastrukture. Što je i bio razlog nerazvijanja oblasti. Mene samo čudi kako misle investitori da se nose sa hotelima oko kojih se razliva centralni gradski otpad. Tj , nemoguće da niko sa Novobeogradske strane nije pogledao "staru obalu" i zapitao se šta izlazi iz cevuljaga sa druge strane na valobranu. Slučajno, snimajući video sa Novobeogradske strane , nekad davno, i ja sam se zapitao šta je to. Dotle znao sam da se noću ne oseća kao danju. A miris železnica leti je nekako neutralisao vonj po letnjem niskom vodostaju. Pitam se kako će ovo da reše kad jednom ukinu tu 'barijeru' vonja koja nije slučajno tako locirana, nekad davno ? Tj, bogati vole skupe parfeme ne samo da poklanjaju nego i da mirišu. Videće se za par godina šta je tu smišljeno.

milos

pre 9 godina

Kakav los PR. Zalosno. Ne mogu ljudi da shvate da od BgH2O nema nista, vec ce to zemljiste biti prodato pajtasima nasih vlastelina (za mrsnu proviziju dakako). A usput, diktatoru dobro dodje da onom delu gradjana koji ga ne podrzava pokaze da moze da im srusi i kucu, samo ako tako hoce.

Srecko

pre 9 godina

Kakve veze ima Savamala sa prvim objektima Beograda na vodi,kada Vučić godinama priča da će prvi objekti Beograda na vodi tj prva faza biti kula od 2000spratova i najveći tržni centar na svetu koji će biti izgradjeni na potezu izmedju Železničkog mosta i Gazele!?!?!?!?!
To stoji i na sajtu Belgrade waterfront!!
I da se zna da se svi ovi objekti u Savamaloj ruše ne zbog Beogada na vodi nego zato što su to NELEGALNO podignuti montažni(privremeni) objekti koji se nalaze ili na državnom zemljištu ili na zemljištu u vlasništvu Železnica Srbije! Predvidjeno je da se sruši 119 objekata, za 74 je doneseno rešenje o rušenju ostalih 45 se neće ni rušiti jer su izgleda legalno podignuti!!!
Ovo su monstruozne laži Vučićevog režima!
Iseljavaju sirotinju da bi imali da pokažu kao da se nešto radi!!! STRAŠNO!!!

Milos Ilic

pre 9 godina

pre par nedelja sam se video sa jako dobrom drugaricom iz svajcarske, koja mi rece da je tokom juna sa prijateljicom posetila beograd na vikend i da su obe veceri izlazile upravo po kaficima i klubovima u savamali, od tramvajskog mosta ka kalemegdanu. kraj im se toliko dopao da su i tokom dana, nakon turistickog obilaska grada, dolazile tu da prosetaju uz reku, te da u autenticnoj i alternativnoj atmosferi popiju kaficu. dakle dve vrlo savremene, obrazovane, atraktivne mlade zene (vecina muskaraca na ovom forumu bi tu moju ortakinju "pozelela"), pri kinti, koje su proputovale dosta od sveta, su u beogradu otrile savamalu i redovno se tokom svog boravka tamo vracale, sto danju, sto nocu. zanimljivo, nije im padalo na pamet da se upustaju u avanturu izlazaka po seljanama novobgd splavova :-)
(andreas kisser, 16. februar 2015 13:36)

Ostavi mejl te drugarice pa da je "udomimo" ovde u Savamali. Ajde bre.

bivsa :)

pre 9 godina

Ono u Savamali i okolini je zestoko ruzno i prljavo, nehigijensko bitisanje u sred grada. A onda smisle nesto jos grdje, i nazovu ga Bg na vodi. Za to je zaista potreban nesvakidasnji dar.

Raka iz meraka...

pre 9 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem?! Kako nece nista podici? Vec su podigli, podigli su ekskluzivnu kafancugu uz samu reku. Podicice ih jos, da imaju gde generacije Vucica da zgrcu svoje postene parice, koje im je taja obezbedio preko ledja malih sitnih i nikakvih gradjancica srbije.

tatamata

pre 9 godina

Ne branim ni Vucica ni njegove SF-makete, naprotiv to mi je smesno. Ali isto tako mi nisu jasne ove zalopojke za obicnim ruglom, zidanim zbrda-zdola, bez jasnih planova, vizija, dozvola ... Jedino mi je zao sto se na mestu tih udzerica nece sagraditi neke normalne zgrade, stambeni objekti male spratnosti, lepe, skladne ... Vec neki mega-oblakoderi koji se nece iskoristiti ni do trecine svojih kapaciteta. A o ceni odrzavanja tih cudesa da i ne govorimo. Te kule ce doziveti sudbinu Zapadne kapije Beograda koja godinama zvrji prazna i urusava se polako sama u sebe! Pravilno odrzavanje takvih zgrada je jezivo skupo. Da li je iko razmisljao o tome?

М. Н. Лазар

pre 9 godina

Sve i da ništa ne sagrade doboro je što raščišćavaju teren.
(Sremac,....
Браво госпон.,@sremac:
-Твој коментар треба (и може одма') да постане слоган за престојеће изборе!
-Размисли да неко рашчићава нешто а неће бити ништа - рушећи твој (какав такав) кревет.

komsinica

pre 9 godina

Nisam za to da se romantizuje zapusteni deo grada i prljsavstina na koju se ljudi u ovoj zemlji tako neverovatno lako navikavaju. Ali nisam za ovo unistavanje jednog dela grada koji se mogao na sasvim drugin nacin osmisliti. Projektom Bgda na vodi se definitvno menja duh Beograda koji svi mi ciji je ovo grad volimo--kao i strani turisti koji ovde dolaze. Sa kulama i soliterima, shopping molovima i sl. utopicemo se u bezlicnost, a nikada necemo biti na nivou takvih mesta po svetu. Ovde ce dolaziti, kupovati nekretnine i pazariti bogati trgovci iz arapskih zemalja i Bgd ce im biti privremena stanica. Kupuju 'prime realetate' i ovde i u Sarajevu i po EU jer su ovi iz ID sve agresivniji pa ko ima pameti pobecice na vreme. Nas problem je sto olako prodajemo zemlju. NEcemo imati pristup tome jer necemo imati pare i tako ce se vremenom stvoriti tzv. gated communities--ogradjeno sa portirom i rampom za pone koji tu stanuju. Videcete. Ne mozemo mi biti izuzetak kad se tako dogadja po svetu. Zato je tuzno gledati ovo rusenje, umesto da se po malo sve to sredjivalo, da bude po nasoj meri i da mesta kao "kod cika Radeta" ostanu, ali u ociscenom i osvezenom ambijentu.

Marko

pre 9 godina

Verovatno ce "kontroverzni biznismeni" u saradnji sa strankom dobiti povoljno zemljiste (uz procenat), a od BG na vodi nece biti nista. To sto ce na atraktivnoj lokaciji niknuti nekoliko privatnih zgrada nije nikakav uspeh. Cak ni od falusnog hotela nema nista. U aprilu prosle godine su rekli da gradnja kule pocinje u martu 2015. Ostalo je jos 15 dana fore. :) Srecom prosecan glasac ima pamcenje kao zlatna ribica.

blok 45

pre 9 godina

Svaka čast za rušenje, nadam se makar sređivanju tog terena pa neka sledeća generacija Srblja ima šta da radi ili proda da bi imala da jede mesec dana.
Ja iskreno verujem da će biti izgrađen toranj, ne toliko jer će možda biti ekonomski isplativ zbog aktraktivnosti takvog objekta, već zato što mi je to rekao jedan čovek! Dobar momak, izbacivač iz klubova i sportista (nije krimos, zaista dobar momak) od muke je postao neko i nešto po SNS-u. Do sada je sve što mi je rekao bilo tačno. Sad tvrdi da će se toranj graditi, a početak će biti najmanje šest meseci do izbora. Čak tvrdi da će se i završiti. Sve ostalo će biti relativno uređeno zemljište. Mislim da je to čak i realno, Arapi jeftino zidali, naši se ugradili, zemlja spremna za prodaju, narod lakoveran i zadovoljan opet glasa za SNS, milina.

Hrvoje

pre 9 godina

A sto rece akademik Simovic, da li je neko od nadleznih likova proucio studiju strucnjaka iz akademsko-arhitektonsko-gradjevinskih krugova koji ipak nesto vise znaju od sveznajuceg nam overlorda kome je do Bg na vodi kao do lanjskog snega, njega su ucenili necim sto se vidi iz aviona a to mogu samo Ameri

pera petkovic

pre 9 godina

samo nek se skloni to ruglo pa ne mora nista da se radi ugusicemo se od smrada i prljavstine cela srbija se ne vidi od smeca mnogo smo prljavi

S.Jankovic

pre 9 godina

Megalomani.Voleo bih da se varam i da mi buducnost kaze da nisam bio u pravu,ali sve mi to lici na suboticko pozoriste.Srusili,nasi kerberi,remek delo arhikteture a nisu nista napravili.Devedesetih,kada je sve i pocelo ,jedan cika sa kapom rece:"srusicemo Dubrovniki izgraditi i lepsi i stariji".

petar

pre 9 godina

Najrealnije je da se izgradi Treći Beograd, na levoj obali Dunava,na potezu od Kineskog do Pančevačkog mosta. To je savršeno mesto za Beogradski Menhetn, tamno da se zidaju poslovne zgrade od 200 spratova,a ovaj deo grada srediti, iseliti železničku i autobusku stanicu i tu napraviti ogroman park kao Central park u Njujorku, savršena zelena oaza u centru velegrada

Lovac na botove

pre 9 godina

Samo da botovi dobiju obaveštenje da se na ovoj vesti govori o Beogradu na vodi, pa će da nam objasne kako je "evidentno" da je vlast ispunila sve što je obećala, kako je "bespredmetno špekulisati", i slične dugačke reči koje su naučili na ubrzanom kursu za komentarisanje na Internetu.

alexnis

pre 9 godina

radovi vec poceli i moguce da ce se i zavrsiti "na vreme", dok Novi Nis se vec godinama "zapocinje" :( tuzno! tako mala zemlja a tako smo ........

radnik putnik

pre 9 godina

Pratim ove vesti u vezi BG na vodi, svega tog što će biti srušeno i rasčišćeno i onog što će se graditi pa mi nešto pada na pamet kako bi tu lepo čučnuo jedan veliki uredjen park uz vodu - i ništa više. Staza za šetnju + jedna biciklistička i ćao.Minimalna ulaganja a lepo. Košutnjak u centru grada.
(Komša, 16. februar 2015 10:19)

Uz nekoliko funkcionalnih urbanističkih modifikacija, verovatno i najbolji predlog za desno priobalje Save u gradu.
Pre bilo kakve gradnje bi trebalo uraditi saobraćajnu studiju kojom bi se trasirali pešački, biciklistički pravci ali i javni prevoz (busevi, eventualno stanica budućeg metroa ako može i sl.) a zatim u praznom prostoru urediti parkove, fontane i visinski ograničiti gradnju objekata pored šetališta tj. rive (kafići, poslastičare + nekoliko izložbenih galerija i muzičko-pozorišnih amfiteatara kao na South Bank u Londonu sa scenama za npr. 200-300 sedišta) i radi atrakcije na samo jednoj lokaciji i to nakon otvorenog javnog konkursa izgraditi jedan 250-300 m visoki turistički toranj poput onih u Torontou ili Sidneju.
To bi bila prava stvar i ne bi mnogo koštala. Ali, ovim "mega-doktorima" koji pojma nemaju ni o urbanizmu ni o ekonomiju to ne odgovara iz više razloga a morali bi da vođenje gradnje prepuste nekome od struke a ne svojim partijskim pajtašima tipa "licenciranih prodavaca nekretnina" i ostalih "akademika" za montažne kafane.

Jack

pre 9 godina

Samo da botovi dobiju obaveštenje da se na ovoj vesti govori o Beogradu na vodi, pa će da nam objasne kako je "evidentno" da je vlast ispunila sve što je obećala, kako je "bespredmetno špekulisati", i slične dugačke reči koje su naučili na ubrzanom kursu za komentarisanje na Internetu.
(Lovac na botove, 16. februar 2015 10:29)

Htedoh da pobrojim te SVAKAKO, U SVAKOM SLUCAJU, i druge stupidarije koje stancuju, ali mi pripade muka vec posle ove dve.

Ali U SVAKOM SLUCAJU, iako od BGH2O naravno nema nista, ipak ce bar nesto korisno ispasti od ovog Potemkinovog sela - ocistice se priobalje Save, pa ce mozda sledeca vlast, na koju (nadam se) necemo cekati do 2018. (moracemo vaditi motke iz ormana), veoma pazljivo i bojazljivo, uz uvazavanje struke i gradjana, i napraviti nesto pristojno - ni u kom slucaju megalomansko i pomodarsko.

Muci

pre 9 godina

Ovo o čemu pišete je prodavnica, a ,,Kafana kod čika Radeta" je bila institucija, nažalost porušena pre nekoliko meseci. Pozdrav gazda Radetu i deci, ostaćete zauvek u našim srcima !

markus

pre 9 godina

Romansiran tekst a realnih podataka o gradnji nigde. Zanimljivo je to da ne postoje fiksni datumi ni planovi za ovaj projekat veka, ali je bitno sta imaju da kazu dve devojcice koje setaju gradom koji jelte, nece vise izgledati isto. Sve ce porusiti i napraviti samo kafane, a gradnja "BNV" ce se odlagati od proleca do proleca.

Nadziraci

pre 9 godina

Nije Neron zapalio stari Rim zato sto je bio debil, vec da bi bez ikakvih "pravnih procedura" dobio cist teren za izgradnju ovog Rima kojeg danas imamo.

U prevodu, Emirati su samo paravan za "ciscenje" terena sitninom iz gradske kase-dakle nasim parama, da bi sutra kada se ispostavi da seik nije vise zaintersovan, novopecena SNS elita imala ogroman resurs za prodaju najekskluzivnijih lokacija raznim tajkunima. Naravo tada nista od onoga sa makete nece biti napravljeno, ali to je vec neka druga tema.

mille

pre 9 godina

ajmo u sto marke da nikad nece nista da zavrse, izgledace ko prokop na kraju. ne mozes da se radi bez plana, a ovi sto su ga napravili kako su dosad izvodili planove dobro smo zivi ostali

Peja

pre 9 godina

Nije mi uopšte jasno šta je to Beograd na vodi.Jeli to znači da ovaj sadašnji nije na vodi,pa se gradi neki novi Beograd koji će biti na vodi,tako da ćemo imati tri Beograda:Beograd (stari),Novi Beograd i Beograd na vodi.

Nikola

pre 9 godina

@Srušiće pola Beograda pored reke da bi napravili šta - KAFIĆ pored reke i popločani parking za goste kafića. Sramno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mare, 16. februar 2015 11:45)

Izvini a šta će se to srušiti???
Montažne barake, napušteni koloseci, stovarišta, olupine...?

To i treba da se skloni iz centra jer je RUGLO a o "povratku Beograda na reke" guslaju sve vlasti posledwih 30 godina.

Podržavam uklanjanje rugla kao što, cenim, to podržava i svaki građanin ovog grada.


A Beograd na vodi...Lepa bajka...ali samo bajka.

Ipak i uklanjanje RUGLA i otvaranje prostora ka reci je nešto...

Blake

pre 9 godina

Neko spomenu Savsku ulicu i slazem se, al ipak mislim da je Karadjordjeva pobedila. Kad krenem slalom da radim da bih izbegao kratere ni 6 traka ne mogu mi pomoci, uvek olupam onako posteno auto.

Komša

pre 9 godina

Pratim ove vesti u vezi BG na vodi, svega tog što će biti srušeno i rasčišćeno i onog što će se graditi pa mi nešto pada na pamet kako bi tu lepo čučnuo jedan veliki uredjen park uz vodu - i ništa više.Staza za šetnju + jedna biciklistička i ćao.Minimalna ulaganja a lepo.Košutnjak u centru grada.

miša

pre 9 godina

U neke delove Lisabona hrle turisti iz celog sveta bas zbog ovakvih boemskih delova grada opisanih u mnogim knjigama i prepunih živopisnih radnji i priča starih meštana gde se jos ovek cuva duh starih vremena i kroz druzenje sa lokalcima koji su poznati u tom kraju mozete na trenutak da odskrinete vrata nekog drugog sveta .... Mozda ce Beograd na vodi biti prava senzacija , mozda remek delo savremene arhitekture ali mi je iskreno zao ovog dela grada :-\
(shpanac, 16. februar 2015 09:55)
ja stvarno ne znam kako neko moze da poredi boemske delove Lisabona sa onim sto se sad rusi. Bio sam u Lisabonu a ovim delom beograda prolazim često, I volim da prošetam pored reke, tu je samo krs I lom. To sto ti opisujes kao boemsku cetvrt izgleda ovako: dve raspale barake, 50 metara dalje dve prizemen udžerice, između su krš, korov i pruga, tako izgledaju stambeni objekti, a 90 posto prostora zauzimaju sljunkare, stovarišta I na sve strane razbacan zarđali metal.
Tu apsolutno nema ničega zbog čega bi neko mogao da bude nostalgican.Da poredi to ruglo sa boemskim cetvrtima u Lisabonu moze samo neko ko nije nikad bio kod bare venecje

Szabohudin

pre 9 godina

Cemu tolika sentimentalnost? Cak i da Beograd na Vodi ne bude onakav kakvim su ga predstavljali, stvoreno je cisto gradjevinsko zemljiste koje ce privlaciti investitore. Uopste ne vidim razlog da se toliko cmizdri nad tim krsom i lomom.

Nik

pre 9 godina

Koje leglo korupcije je taj beograd na vodi...ovaj ultra moderni restoran koji se reklamira u ovom tekst je nikao na mestu privremenog objekta, na zelenoj povrsini. Taj objekat je trebao po izdatoj dozvoli da bude izlobeni centar projekta, izgleda da upravo to i jeste...

gologuzan

pre 9 godina

Ta kafana kod cika Radeta je srusena pre par nedelja i nema veze sa ovim sto pisete, a ovo o cemu vi pisete je Toplica trejd, svi koji su blejali tamo znaju to.Jeste bilo zanimljivo i druzeljubivo mesto, ali videcemo sta ce se izroditi od sve ove galame.Nadam se da ce biti mesta i za ljude koji nisu bas ljubitelji staklenih zgrada, silikona, jednolicnih kafica i automobila........

Arh

pre 9 godina

Bg je arhitektonsko urbanisticka septicka jama. 98% objekata izgradjenih od '93-ce pa naovamo moze direktno bagerom da se ulepsa, a od 41-ve do 93-ce 40% isto tako.