Aktuelno

Nedelja, 15.02.2015.

22:20

Bojana Stamenov predstavlja Srbiju na 60. Evroviziji

Izvor: Izvor: B92

Bojana Stamenov predstavlja Srbiju na 60. Evroviziji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

173 Komentari

Sortiraj po:

Maki

pre 9 godina

Cipela i Marko su bili krajnje pogresan izbor, i to izbor strucnog zirija na celu sa Joskimovicem. Tu su se resavali neke privatne nesuglasice. Alu uglavnom onog momenta kada je pesma postala nas kandidat ja sam navijala za nju, i zelela joj sto bolji uspeh i ako sam znala kako ce da prodje ne na samom takmicenju neko i kasnije (mislim na etiketu jedne lakrdije i muzickog promasaja). Sto se tice Bojane ona kao ona nas nece orukati ni pod razno. Takav vokal da otpeva i dzinglove sa tra la la reklama ima da zvuci odlicno. A pesma ko pesam. Nije dobra, ali nije ni losa, pogotovo ne blamirajuca. Dobro je sto moze da se doradi da dobro zvuci. Tehno deo mi se svijda ali bi volela da bude bolje produkcijski odradjen, da se sintisajzeri necuju toliko, da jednostavno muzika zvuci savremenije. Koreografija me toliko ne brine, pogotovo ako se budu drali klasike. Brinu me kostimi. Dovoljno je da se setimo sta su uraldili sa one tri. Mislim da je to jedina pesma koja je bila za 2-3 mesta slabije plasirana nego sto je trebalo da bude samo i jedino za kostime. Ko je predlozio da se pronadje Playa svaka mu cast. Predlazem vise ovu verziju Deejay Playa feat. Bojana Stamenov - I Feel Free LIVE jer moze da se vidi Bojanina energija. Tehno deo bi trebao da je takav. Prepun energije.

pera

pre 9 godina

Hvala Mariji sto je preuzela moj komentar sa b92. Glupo je napadati MM sto je ovde prenela moj komentar, plus tumaceci to na veoma zloban nacin. Dakle, mnogi kompozitori su obilazili prostorije Emotion-a u toku trajanja serijala. Grajic je cak bio i u kuci VB tj. tamo gde su ucesnici boravili u toku trajanja OT. U toku novogodisnje noci, docek 2009. OT je trajala celu noc, tada su premijerno pustene kompozicije onih ucesnika koji su do tada snimili pesmu. Prvo je pustena pesma Ane Bebic, a odmah potom Djoletova pesma, sada Aleksina, na kraju od Milice. Pesma je bila toliko neodgovarajuca za Gogova, da mu nije bilo bas prijatno kad ju je slusao, a Vukasin blago receno sokiran, na sta su sveli rokera Gogova. Dva igraca iz Aleksine plesne grupe, su i sami bili na tom snimanju. Nazalost mislim da su svi, pa i sam Aleksa svesno usli u rizik da ih provale. Pesmu su minimalno aranzmanski i tekstualno promenili, ali melodija je ostala ista, nazalost isto bezvezna, kao i pre sedam godina! Zašto je nestao snimak sa YT, a bio je tamo do nedavno? Anina i Milicina pesma od te noci su i dalje na YT. Nažalost po Grajica, RTS i Emotion ima nekih koji imaju duze pomcenje od trajanja jednog hita!

Ко би нама удовољио...?!

pre 9 godina

Е, моји Срби....Да је побиједио Алекса многи би "рекли" требала је Бојана,Даница... Да је побиједила Даница "рекли" би...
Бојанина пјесма је евровизијска, добра је. Пјева је не српском, што је за сваку похвалу и "догураће" до финала, сигурно. Срећно.

Jovana

pre 9 godina

Ove godine pobedjuju tri italijana Il vollo koji pobedili na San Remo festivalu. Pravi bell canto, divna pesma. Bojani drzim palceve, divan glas.

Krotiteljka tigrova

pre 9 godina

@Vanja Petrović

Nisam maliciozna, već dobronamerna! Život sa tolikom kilažom sigurno nosi sa sobom brojna ograničenja, a Bojana je još mlada. Mada, u pravu si, njena kilaža, njena stvar.

Odlična

pre 9 godina

To što nemamo muzički festival godinama je sranje veliko. Koncept kojim biramo za ESC je Bregovizija, Kovačvizija, pre dve godine Baladovizija (10 pesama 150 balada) a sad Grajovizija dokle god neko ima monopol neće biti sjajno. Melodija je fina, tekst je solidan, mogli su više da se potrude ali je najbolja pesma pobedila sinoć. Bojana je F E N O M E N A L N A i da DEVOJKA BOLJE PEVA I OD MARIJE ŠERIFOVIĆ. Ali je u svakom slučaju pesma prava EUROVIZIJSKA (ko prati razume o čemu pričam) Uopšte nije loša ideja pevati na engleskom bilo bi lepo da poruku razume više ljudi, ali videćemo šta će biti. Ljudi koji komentarišu njen izgled umesto glasa i pesme mogu samo da joj pljunu pod prozor i budu ljubomorni na njenu lepotu. Tokom renesanse i u zlatnom dobu Holivuda žene njene građe su bile sinonim za lepotu. Bojana kidaš kako pevaš i ponosim se tobom. :D

Milan

pre 9 godina

Ljudi, shvatite nije im uopste u interesu da pobedimo u finalu. Organizacija eurosonga je preskupa, i proslu smo jedva izgurali. Tako da se i nisu trudili da puste dobru pesmu za finale nego neku eto tek da nas ima i na ovom eurosongu.
Drugo, kako sansa mladim talentima?! Isti kompozitor isti tekstopisac za sve tri i tri njihova pulena? Pa jel to fer sansa za ostale?! Kad shvate da Srbija nije Beograd vec da postoje i drugi kompozitori i tekstopisci van "kruga dvojke" onda cemo imati kvalitetniju i pravedniju slekciju a ujedno i pesmu koja predstavlja Srbiju a ne Beosong!

NoviNoviSad

pre 9 godina

Da budem iskren, svi hvale njen vokal a meni je on uzasan.Mozda je super u nekom drugom stilu ali u ovoj pesmi je prosek.Pesma je krsh teski da se ne lazemo.Ona pravi neke face na sceni,reci dno,a to sve povezano kao da je moja baba pravila.Kad se odslusa pesma od pocetka do kraja,nigde veze.
RTS kao i obicno zivi u nekom svom cipela,bregovic svetu i blamira.
Zasto se nisu mogli svi lepo prijaviti a ne da oni daju tri kandidata.Danica je jos i ok.
Necemo u finale sigurno,kao Moje tri fazon.

surovo iskren

pre 9 godina

Koliko negativnih komentara, strasno. Moje misljenje je da je Bojana odlicna za Evroviziju jer devojka ima odlican glas i razlikuje se od plasticnih barbika na koje smo svi navikli, pritom je jako lepa. Pesma nije savrsena, ali to i nije takmicenje za neke savrsene kompozicije vec za pesmu koja ima nesto sto druge nemaju. U sustini ovo pljuvanje me podseca na komentare upucene Mariji pre i posle pobede. Pre su je svi pljuvali a posle pobede je bila nacionalni heroj. Tako je to u Srbiji. Moja procena je da sigurno ulazimo u finale, za dalje cemo videti.

Miki

pre 9 godina

Bacanje para, nekoliko njih plus ova pevačica imaju neke koristi, a mi ostali baš ništa. Drugo bi bilo da Evrovizija nekog danas zanima, ali to nije slučaj.

lehm

pre 9 godina

Sve tri pesme neće biti hitovi, ali najveću perspektivu za prolaz u finale je imao, kao i 2008. (kada je "slučajno" pobedila "nu na ne") Aleksa Jelić. Evrovizija nije takmičenje "najboljeg glasa" ni stasa, već sveukupni "događaj". "Molitva" je pobedila zahvaljujući fantastičnoj režiji i scenariju, kontrastu Marije Šerifović i pet dama u pozadini, a dobra pesma je samo bila šlag na tortu. Milan Stanković je 2010. imao solidnu pesmu i sjajan nastup u scenario u Beogradu, a onda je neki genije iz RTS-a to odlučio da promeni i obogalji na Eurosongu i to je postala samo jedna od bezličnih drndalica. Slično i sa Markom Konom - opet je sve bilo bolje u Beogradu, a to jeste bila prava stvar za kičasti EuroSong. Juče je Jelić imao najbolji "miks" i brzu stvar, ali ispod onog dueta sa Anom Štajdohar. Mala Stamenov je simpatična, ali takva pesma će se utopiti u moru 30 drugih - i nema ništa od finala.

Sneža

pre 9 godina

Kompenzacije – čuvena srpska posla. Boko, dušo, evo ti „Evrosong“, umesto „ Ja imam talenat“.
Pesme. Aleksina: tralalalalala, ali odličan scenski nastup, multitalentovanog momka. Bojanina u istoj kategoriji, osim onog jednog dela – improvizacije – na oooooooo. Ništa novo – već viđeno. ( Bojana ima moćan vokal, pa je morala da dobije i zahtevniju pesmu, od ove koju je izvela.) Daničina pesma teška i preteška - malo Vitni, malo M. Šerifović - odlično izvedena. Bravo za Danicu!
P.S: Kada na ES ide Ž. Joksimović, znam da nam je zagarantovan plasman od 2. do 4. mesta, ovako... Ali, pobeđivale su i: šiške ispod miške, bradate žene, pa... možda ovaj Adel fazon i prodje. Kako god: srećno!!!

Future

pre 9 godina

Песма евровизије је изгубила сваки смисао. Само Вас молим - немојте да трошите паре преношењем овог такмичења из Беча.
(Smarty, 16. februar 2015 10:40)
Sve pare koje se uloze na odrzavanje evrovizije se vrate vec u prvom polu-finalu, a da ne pricamo o benefitima na polju turizma koji ostaju posle evrovizije. Samo je dovoljno da kao Azerbejdzan u razglednice stavimo predele iz Srbije i stvar je resena.

Milos

pre 9 godina

jao bre...ko je imao prilike da Bojanu slusa uzivo uvideo bi koliko je ova "pesma" neprikladna celom njenom bicu i "glasovnim"+ "mogucnostima"....jao bre....koj shit od songa...kuku....

Dermendziev

pre 9 godina

Mnogi robuju starim navikama,a eurovizija zahteva nesto novo,specificno,do tada nevidjeno,lako-pevusljivo, brzopamtece refrene...

Bojana je bila najjaci vokal.

Vrlo tesko se ponavljaju eurovizijske pobede.Ako je mogla nekarakteristicna devojka sa "muskim odelom",strogim naocarama(a ipak se "moli"),da pobedi svojom molitvom,sto ne ocekivati dobar plasman jedne simpaticne,nekarakteristicne "buce" jakog vokala.

Mislim da je bolje resenje poslati bilo kog iz ove trojke, nego li tamo neke "zvezde" granda,pinka...(setite se samo one devojke sa muskom smedjom frizurom-tada sam u sali rekao da je mozda bilo bolje da su poslali u duetu Eru Ojdanica i Boru Drljacu,oni ceznu da se druze sa mladima,"zare i pale")!

A i najiskusnija zvezdica Danica nije razocarala "na tudjem terenu"(dal je mozda neko citao,gledao njene izjave u desetoj,cetrnaestoj,sesnaestoj godini?Kolika ozbiljnost,zrelost...)Pre nastupa na pitanje sta ocekuje nonsalantno je odgovorila:"Nista,jer kad nista ne ocekujem uvek ispadne dobro".I mozda je dobro sto nije otisla,prvenstveno zbog njenog etnosa,ali je dobro i koristno sto se ogledala i u ovom zanru. Dana je prirodni biser,jedne tradicionalne dobre Srpske porodice.

Bojani vise dzez,a i Jelic me je prijatno iznenadio.

Zanimljivost:kada je Marija pevala "Molitvu" mnogi stranci "razumeli" su da se molila Bogu da prestanu sva stradanja Srba na Kosovu-toliko o "eurovizijskom jeziku" i drugim uticajima.

Pozdrav!

Kasper

pre 9 godina

Ok je Bojana ali pesma i ne bas. Kad tako namenski rade ispadne sve osim dobrog. Nije tema ali kako je samo lepa pesma koju je otpevao Nikola Kojo, mislim da se zove Ljubav je to.

majda

pre 9 godina

Veoma loše osim činjenice da ova devojka dobro peva i da pesma ne valja i da je u drugoj pesmi odlična koreografija koji je izveo baletski par. Inače njena koreografija podseća na Marijinu. Već par godina ne mogu da se nateram da uopšte pogledam Eurosong.

Crush

pre 9 godina

Zasto? Hiljadu pitanja imam, ni jedan odgovor... Na primer, zasto je tako bolesno gojazna? Sta nije u redu, koliko trpi njen organizam zbog toga, da li ista misli da preduzme dok je jos u stanju da se krece... Nisam hejter, tuzan sam zbog nje... Isto bih reagovao i da je, kojim slucajem, anoreksija u pitanju.

bzvz

pre 9 godina

Trebalo je, u cilju stednje, da lady Gaga Mirkovic ucestvuje na Eurosongu jer ona ionako zivi u Bec. Tako ne bi imali troskove oko boravka jer ona ima dvorac u koji svi naprdnjaci mogu da se sire, a i sire. A, takodje, Dragana ie i dr. za engleski jezik, kako sama kaze, ne zna ponekad da li govori srpski ili engleski, toliko se srodila sa istim. Pa smo mogli jednim udarcem da ubijemo vise muva. Gaga peva na engleskom, smestaj gratis, stajling radi sama jer je becka skola, a pesma bi trebalo da bude u trendu, recimo: Hey, hey, are you gay, that's ok. EU, eu,eu, NATO, NATO, NATO, you are moje zlato, itd.

m

pre 9 godina

Bojana ima fenomenalan glas i pesma nije nešto ali njen glas vadi pesmu. Pogledajte komentare stranaca, njima se sviđa, ali poslušajte i pesme drugih zemlja koje su već izabrane. Verujte da je naša odlična. Od izabranih pesma ne nađoh ni jednu bolju od Bojanine. Ne radi se o subjektivnosti već je izbor užasan. Mnogi pljuju Bojanu (koja nije kriva za ne baš najbolju pesmu)ali devojka je dala sve od sebe. Ona fenomenalno peva a već je osvojila simpatije stranaca, naročito se sviđa ljudima iz zapadne Evrope.

Smarty

pre 9 godina

Песма евровизије је изгубила сваки смисао. Само Вас молим - немојте да трошите паре преношењем овог такмичења из Беча.

Prim. prev.

pre 9 godina

Ne može se akcentuacija prilagođavati melodiji. Takvih grešaka bilo je i u "Molitvi"(poslušajte kako je akcenatski pogrešno izgvoren - otpevan glagol "ne brojim"), ali je pesma bila dobra pa je to nekako prošlo. U lošoj pesmi kao što je ova to naročito para uši (poslušajte glagol "razvila". Diletantizam!

lalos

pre 9 godina

sve pesme na isti kalup. nije ni cudo kad jedan te isti, bez inspiracije i ideja, preplacen covek, napise svaku.

dvolitra, lane moje, sve istoooo. tajte nesto spektakularno, veselo, puno ritma, to se trazi na evroviziji!

baki

pre 9 godina

Kada cujete Marijinu "Molitvu" prodje vas jeza koliko je dobra pesma i vokal, a ovde sem vokala je da te stomak zaboli
(lENA, 16. februar 2015 00:09)

I Mariju su ismevali pred ESC. Pesme nisu nesto posebno, al se nećemo obrukati, uci cemo u finale. Mišljenja sam da ako zelimo da se nadamo necemu da pesma bude korigovana i da bude na engleskom.

Goran

pre 9 godina

1. Evrovizija je nesto sto voli mnogo Evropljana i mnogo Srba. I treba da postoji i da raste.
2. Na evrosongu se takmice predstavnici koje izaberu nacionalni emiteri.
3. Oni kojima se ne svidja tu je uvek neki daljinac i neki drugi festival.
4. Neka je i sto puta gej festival ili strejt, predstavlja druzenje, zabavu i upoznavanje drugih naroda i melosa.
5. Srbi, manje kritikujte a vise poradite na sebi da ne ostavljate anonimne komentare vec da vidimo koliko vi umete i znate.
6. Ako niste glasali, kao i u polkitici, sto vas se to onda tice. Oni koji su glasali se pitaju.
7. Neka osvoji i poslednje mesto ali je 44 u Evropi. Pa i neki nasi tzv. spotisti su 100 u tenisu ili 300. pa je to suuuper mesto.

Zoran M.

pre 9 godina

Danica ima bolji glas od Bojane, čišći i jasniji...nekako više dotiče dok je Bojanin glas nekako kao ubrzan, kao da žuri negde dok peva.

Aleksandra

pre 9 godina

Aha, razumem. Godina štednje... Smanjili su nam plate da bi nekoga poslali na ovo predivno takmičenje... msm samo primećujem.
Bojana glas za 10!

branko

pre 9 godina

Pre svega zelim da cestitam Bojani! Veliki talenat, odlican glas... Cestitam i maloj Danici! Ali dokle cemo da guramo potpuno netalentovane ljude, mladi pevac Aleksa Jelic, sa svojih 40 godina, mladi? Covek bez glasa, van tonaliteta, sramno Grajicu da si njega izabrao. A jos sramnije predstavljanje koje sve objasnjava, tj. kako se doticni Jelic uopste tu i nasao "sin frontmena yu grupe". Pa i ja sam sin moga oca al kakve veze ima to sa tim.

Neograniceni

pre 9 godina

U celom cirkusu, Bojana je najbolja: zaista ima sjajan glas. U svemu ostalom se vidi nemoc da se pobegne od tradicionalizma. Pesma na Srpskom umesto na engleskom. Kostimi kao da smo jos provincija u otomanskom carstvu. I kada ce vec jednom pametna i emancipovana Srbija da vodi drzavu?!

Dejan

pre 9 godina

Glasovi jaki, ali pesme limunade. Pesme M. Serifovic i J. Tomasevic su barem imale dusu. Ovo nista, kao mlaka voda. Pa bolje i da puste Joksimovica, jes' da je i to sve na isti kalup, ali barem se razume u melodije.

AlchemyDreamer

pre 9 godina

toliko su dobre sve tri pesme, da prosto ne pozelis da ih ikada ponovo cujes, a i tekst pobednicke nije bas aktuelan, mozda bi bolje proslo u stilu `svet je moj kada predjem madjarsku granicu`

Đorđe

pre 9 godina

Pesma Evrovizije?
Nije takmičenje! Liči a nije!
Kao i u Koloseumu je zabava koja se jednom godišnje
oraganizuje u Evropi. To je dosta. Na jednom mestu u jednoj zemlji cela Evrope. Šta ćeš više?
O kvalitetu pesama ne bih jer je besptedmetno.
Na ovakvim takmičenjima bi i Mocart i Betoven loše prošli.
Skupa produkcija, sjaj, šljokice i note da bi se dao neki
smisao celom događaju. O našim "takmičarima" sve najbolje!
Svo troje izvrsni u ukupnoj slici. Nećemo se obrukati makar
i ne stigli na završno veče (pretenciozno nazvanom "finale").
Sve je to ipak samo zabava za milione gledalaca i grdne
"javne servise" evropskih država. I ništa više a ni manje.
Šaljemo Bojanu koja je superiorna i fantastična. I drugo dvoje bi isto tako dobro predstavljali Srbiju, tamo!
Prilika da Evropa, a naročito mi ovde, vidimo i čujemo da
Srbija ima vrednosti koje moraju da se bore za afirmaciju pored svih Farmi i drugih vašara od golih guzica, silikona
i prizemnih "šala" prostačkih. (Namam ništa protiv guzica
a i slikona ali su inflatorne!)
Ako ne tamo, ovde možda, ima šanse da se čuje glas Arete Frenklin Srpske i dokaže da u Srbiji ima i kulture i dostojanstva! Napred Bojana! Otpevaj i razvali! A kako će
i ko će za tebe (nas) glasati baš te briga! I mene baš briga!

EU Citizen

pre 9 godina

Kao i svuda, više demokratije i tržišta bi rezultiralo i većim kvalitetom. Ja uopšte ne razumem sistem u kome jedan autorski tim koji očigledno baš ne obiluje kreativnim idejama (čak i pesma gospodina Grajića kojom je osvojio evroviziju, iako za kalsu bolja od ovog materijala, nije bila ništa preterano originalno i zanimljivo, više je ležala odličnoj pevačici i imala sreće) piše pesme, a takmiče se samo interpretatori, i to po pozivu, zašto ne napraviti otvoreni konkurs i ne pustiti publiku da glasa preko tekst poruka, pa makar niko ne bi mogao da kritikuje rezultat. Ne pratim domaću muziku, i nemam pojma ko su ovi ljudi, ali obe devojke umeju da pevaju i imaju solidne glasovne mogućnosti, međutim, to za pobedu na pesmi Evrovizije, makar ni tamo nivo baš nije previsok, ipak nije dovoljno, sa ovakvom pesmom neće proći ni u finale. Konačno, nisam uopšte ljubitelj anorektičnih kostura, naprotiv, mnogim ženama desetak kila od časopisnog ideala sjsjno stoji, ali ova devojka ima trideset kila više nego što bi maksimalno trebalo da ima, a to je, ma kako dobro da pevate, a ona peva odlično, ne samo realna prepreka za uspešno bavljenje šou biznisom, već, prvenstveno, i ozbiljan zdravstveni problem. Dakle prvo ne dijeta, jer puke dijete ništa ne rešavaju, već kompletna i trajna promena odnosa prema svom telu i životnog stila, a tek onda Evrovizija :))

žžž

pre 9 godina

@student, to sto ti nisi cuo za njih to je tvoja sramota, Bojana je finalista ja imam talenat šou, Danuca je čuvarka narodne tradicije devojka izuva kako peva etno muziku, meni je lično Danica bila bolja sinoć ali bi suludo bilo reći da je Bojana loša, super glas imaju svo troje ali su im pesme sranje, pitanje bi bilo moj studente ko je ovima dao da pišu tekst i muziku!

anoniman

pre 9 godina

Devojka ima fantastican glas,steta sto pesma nije bolja i zahtevnija da pokaze 100% njene mogucnosti.Steta i sto autori nemaju malo vise hrabrosti i kreativnosti da naprave kompozicije koje nece biti mediokriteti,koje bi nas izdvajale iz mase.Steta...

vizija

pre 9 godina

Ne pomaze onoliko hvaljenje voditeljke,pesme nisu dobre! Za to takmicenje bi
trebali slager,pevljivi sa dobrom koreografijom a to ovde nisam video.Zali Boze para za to putovanje,a sto je najgore,punice nam glavu sve do nastupa kako je pesma super!

doosh

pre 9 godina

Pa gospodo, ako su prosvetarima i ostalim srezane plate, da li stvarno treba da se bacaju pare na ove trivijalne stvari? Biće propast još ako slučajno pobedi i dobijemo organizaciju. Ali nema veze, skinite još 20ak posto, nije problem.

Danilo

pre 9 godina

Nisam oduševljen pesmom, ali ok. Važno je učestvovati, nek priča ko šta hoće, ovo je najveći i najstariji muzički festival i treba uvek da učestvujemo. Naravno da nisu sve pesme na evroviziji kvalitetne, naravno da često ima nameštaljki, ali ima i u fudbalu pa se takmičimo, i nikom nije ni na kraj pameti da ne učestvujemo više iako smo konstantno loši, ali radi prezentacije zemlje treba učestvovati. Mi smo jako uspešna zemlja na evroviziji, imali smo pobedu, treće mesto i samo dva puta nismo bili u finalu. Šta treba da rade Portugalija i Kipar koji učestvuju više od 40 godina, nikad nisu pobedili a i dalje se takmiče? I nije mi jasno zašto vole da komentarišu ove vesti ljudi koji pojma nemaju o evroviziji, toliko sam besmislenih komentara pročitao kao npr. da su Babuške jedne godine pobedile i da će Hrvatska da glasa ove godine, izgooglajte bar ljudi pre nego što se izlupetate. Bojana stižem u beč da te bodrim! Jedva čekam!

Rados' Jevrope

pre 9 godina

Osigurali smo se da nedaj bože ne pobedimo i ponovo pljunemo 20-25 miliona evra za organizaciju. Jedina smo zemlja kojoj je pobeda na Evroviziji donela materijalni gubitak. Ako budemo organizatori sledeće godine, neka režija bude poverena Radošu Bajiću i D.Bjelogrliću a voditelji neka budu Žika Seljak, Lea Kiš i DVL.

Rale

pre 9 godina

Evo kako neko ko je umislio da zna da pise tekstove upropasti jedan talenat.Devojka uma prelep glas ali Grajic kroz pesmu provlaci "Molitvu" Reci prepisane samo nebo je granica.......

sale

pre 9 godina

Eurovision je valjao kada je Joksimovic odusevio i Marija pobedila.... sada je to samo polovican festival glupiranja, izmotavanja i bizarno sarkasticno neuspelih umetnika kao sto je ova "predstavnica" koja ni kilazom nije mogla da pokaze bar neki glas nego raspon koji se sastoji iz 5 tonova...

Vanja Petrovic

pre 9 godina

Ne znam šta se krije u pozadini, ali meni stvarno bode oči njena debljina... jednako kao što mi smetaju i polugole pevačice. Zašto bi iko bio toliko debeo???
(Krotiteljka tigrova, 15. februar 2015 22:52)

Elem sestro, a ja se pitam kako neko može da bude tako rasista pa da postavi pitanje o fizičkokm izgledu ove devojke.
Da je neka glupačica plastic fantastic, onda bi ti to odgovaralo tvojim visokim kriterijumima?

Šta sve ljudi sebi dozvoljavaju to je čudo!! A, videla sam mnogo čuda, no ne prestajem da se i dalje čudim ljudskoj malicioznosti...

Srećno Bojana!!

fc

pre 9 godina

Uh, uh. Bas mi je nekako zao. Ova devojka moze mnogo, mnoooogo vise. Ova pesma kao da joj je nekakav kavez. Njena energija je daleko veca nego sto ova pesma dopusta. Bas los spoj. Mnogo mi je zao sto je dobila losu pesmu. Pitam se jesu li ovi autori znali za koga pisu pesme ili je to odluceno kasnije.

lele i kuku

pre 9 godina

Uzas!Uzas!Ajde vise posaljite BRENU da otpeva BILO STA=medju prvih 5 smo a ovo,pa nije pevanje=ko moze vise da se prodere sa jednog brda na drugo,aman,zaman :(

NervozniKomšija

pre 9 godina

čestitam vučiću, ovo je prvi put i istoriji srbije da je graja pobedio na beosongu.

šalu na stranu, nadam se da će se bojana brzo oporaviti od ove užasne užasne pesme, i nastaviti sa radi ono što zna najbolje. ovaj pokušaj kombinacije pesme "molitva" sa "novim zvukom" zvuči kao da je delo 90tih, i presmešna je pesma. neće biti ni u prvih 15 verovatno.

Дивљи Запад

pre 9 godina

Од када Игранка није прошла у финале, Евровизија је званично постала Гранд.

Noah

pre 9 godina

"Jednostavno ne umemo mi da napravimo pesmu za ovo takmicenje".

Skriboman mladenovic pise samo da bi nesto napisao. Nije evrovizija toliko bitna, ali Srbija od 2007. ima jedno prvo, trece, sesto, deseto mesto itd. Sasvim solidan ucinak.

Prevodilac

pre 9 godina

Tekst kao da je pisan da se samo popune slogovi i nista drugo. Nikakav smisao ne postoji, a kamoli poruka. Tekst je zapravo besmislen. Blamaza.

Dobro došao u svet sakriveni let (?)
Nikog’ nisam pustila dok te nisam pronašla (?)
Sa tobom sam ja sve što nisam bila (?)
Bele zastave tebi sam razvila

Ceo svet je moj, gledaj me, letim slobodna
Ceo svet je moj, nebo je granica
Nek’ sam drugačija, al’ u tvojim je očima istina (?)

Sa tobom sam i ja meka kao svila
Bele zastave tebi sam razvila

Ceo svet je moj, gledaj me, letim slobodna
Ceo svet je moj, nebo je granica
Nek’ sam drugačija, al’ u tvojim je očima istina (?)
To sam ja

Hiljade kao grumi crna kao noć
Takva sam bila
Sve se to srušilo kada si došao (?)

Ceo svet je moj (Gledaj me, letim slobodna)
Ceo svet je moj (Nebo je granica)
Nek’ sam drugačija, al’ u tvojim je očima istina
To sam ja

Novosadjanin

pre 9 godina

Koji hejteri...strasno. Jel ima nesto da vam odgovara? Bilo sta? Sta je sa onim - bitno je ucestvovati? Koja god da bude , prva ili poslednja, ona predstavlja moju zemlju Srbiju i ja joj zelim uspeh. Toliko.

cofi95

pre 9 godina

Bojana ima jako mocan glas, ali joj ova pesma ne stoji nikako. Poslusajte pesmu Playa - I Feel Free, Bojana je vokal. Pesma je da se covek najezi.

dadobl

pre 9 godina

koliko pacenika ovde, bitno je da se peva na engleskom, pa gde vi zivite, jel se vi svoga jezika stidite, sram da vas bude.
marija je pevala na Srpskom i pobedila tako da te vase nebuloze padaju u vodu.
sto vam englez ne zapeva na francuskom ili nemackom?
tuzno je sto nam samo tudje valja, zato nam i jeste ovako i bice nam i gore (i treba)

trtrtr

pre 9 godina

Gledao sam njeno izvodjenje pesme baj baj baj i najezio sam se, trebalo je da joj napisu pesmu u tom fazonu, gde njene glasovne mogucnosti dolaze do maksimuma, a i citava atmosfera jer se vidi da joj takve pesme vise leze. I po mogucnosti na engleskom....

mister yes

pre 9 godina

Kada cujete Marijinu "Molitvu" prodje vas jeza koliko je dobra pesma i vokal, a ovde sem vokala je da te stomak zaboli
(lENA, 16. februar 2015 00:09)

misliš ono dranje?.. ne može to da se poredi sa ovim pevanjem.

Don Kihot

pre 9 godina

I tako... Od Srbije nisam ni ocekivao dubokoumnije kritike... Od Bojanine debljine, na primer. Ne znam samo kako ste uspeli da vidite to pored njenog pevanja. Na sreću, to samo o vama govori. :)

Da ste ikakvi slušaoci muzike, to vam stvarno ne bi bilo vazno. Zena je uspela prosecnu pesmu da napravi uzbudljivom! Kapa dole!

mister yes

pre 9 godina

Kakvo je bre ovo deranje u mikrofon? Pa ova pesma koliko je losa, ne moze do kraja ni da se odslusa. Aj sad izgled necu da komentarisem, ali barem nesto da imamo.
(leaner, 15. februar 2015 22:33)

sine, ne kaže se deranje već dranje..

ĐoleTF

pre 9 godina

Koliko ste vi Srbi smešni, maliciozni, pesimistični, neispunjeni, sujetni, NESREĆNI!
Pa da l' je moguće da ni jedan lep komentar, ni jedan!! Znači toliko smo plitki u mozgu da me je žao svog naroda.
Pesma odlična, Bojana odlična, srećnoo

ANTI-EUROSONG KITCH

pre 9 godina

ko je birao, da mi biramo ovo troje? ova devojka je skromna i ima vrlo lep glas....ali pesma je KATASTROFA, to su nesto muckali reci za pola sata. Bec nije daleko, ali na racun gradjana ide Leontina i ostali anti talenti da se provode, malo prosetaju i sopinguju.....samo zamislite koliko dece te pare mogu da hrane, ili makar nesto da se kupi ili izgradi . . . strasno i zalosno! Bojana bolje ti je da sedis kuci !

максимилијан

pre 9 godina

Одличне песме, све три, не зна се која је боља, али за такмичење "Микрофон је ваш" у Бегаљици.
Изгледа да нам је мало што се други спрдају са нама, па смо сад одлучили да то сами себи чинимо.
Стварно јадан покушај.

MS

pre 9 godina

Sram te bilo Srbijo!!! Kakvi smo mi mediokriteti od ljudi to je strasno....Ma otidjite na zvanican sajt ESC2015 Bojana je favorit, svi stranci u odusevljeni dok se na njenom zvanicnom snimku nalaze gnusne uvrede i to od njenog naroda, dok stranci pisu sve najbolje....Srecan sam samo sto su sada svi ovi lazni moralisti koji svakodnevno pljuju sve sto je dobro u Srbiji, sada ste pokazali pravo lice Evropi...Odavno se na ESC ne gleda pesma vec POJAVA, Bojana to ima i zato je favorit...Sram vas bilo..Bojana, devojko, glavu gore, tebi je ako nista drugo, inostrana karijera zagarantovana, vidis koliko te stranaca podrzava...

pera

pre 9 godina

Pevaci korektni, pesme uzas!

Najvise bode oci sto je Aleksa otpevao Grajicevu pesmu, koju je prvi snimio Djordje-Djole Gogov iz Operacije trijumf 2008.god. Postojao je snimak na YT, ali je sada nestao. Pesma je emotovana na tv-u u toku novogodisnje noci, docek 2009 na b92. Mislim da su minimalno korigovali tekst, ali melodija je identicna. Ne znam kako ide po prvilima, ali Aleksina pesma je bajata. Aleksa ju je otpevao korektno, ali ...

slobinator

pre 9 godina

odavno smo dotakli dno u svemu pa što ne bi i u ovom segmentu društvenog života.već decenijama u srpskom šou biznisu vlada mafija.samo uzak krug ljudi može da se bavi muzikom.za to su im potrebne velike pare ili politički uticaj.ko je bio taj ko je odredio da baš ovaj lik gura neke svoje pesme,da leontina žvrlja svoje tekstove i da nastupe baš ovi pevači? zašto konkurs nije bio otvoren pa da svoje radove pošalje ko god zaželi.verujem da bi se među njima našlo bar desetak boljih pesama od ove koja će nas predstavljati na evroviziji.no kad se vidi ko je prošle godine pobedio na euro-songu skoro da je i svejedno ko će nas predstavljati tamo,a uzgred niko nije trebao ni ići u situaciji kada se penzionerima i radnicima zbog štednje skidaju plate i penzije

jaaaa Croata

pre 9 godina

pa vi jos sudjelujete u ovome....haha..eto bar jedan naš pametan potez još od prošle godine da ne sudjelujemo i ne trošimo novce na ovu glupost.

my way

pre 9 godina

Ја можда сам луууд, али и песме које су биле катастрофа промашаји попут Ципеле и Балкана остале су запамћене, а мој први утисак је да ће ова бити брзо заборављена. Навијам наравно за Србију, али не очекујем пролаз у финале, не видим чиме би ова песма било кога освојила кад ни мене није. Бојана има глас, али ни то не долази до изражаја, тако да ни то није нешто на шта може да се рачуна као оружје за добијање подршке. Време је да се јасно каже, или Беовизија у којој ће одлучивати публика без икаквог жирија, или да се не учествује.

sasa jokic

pre 9 godina

Ovo bi kao trebala da bude nasa Adel? Posle onih silnih violinista na bini "ala" Zeljko Joksimovic, sada jos jedna neoriginalna prica....

Dio

pre 9 godina

Da li je moguce da kompozitori u Srbiji ne mogu da naprave 3 pesme da razvaljuju, tako da ljudi kada biraju ne znaju sta da izaberu jer su sve dobre a ne da od 3 biraju manje zlo. Ovo je uzas tekstovi 0 kompozicije dovoljan 2 a ljudi sto biraju su pod utiskom granda i pinkovih zvezda gde obracaju paznju samo na vokalne sposobnosti a manje na ono sta pevaju. Vratiti BEOVIZIJU

Xin Zhao

pre 9 godina

Zar mi nismo odlucili da ne ucestvujemo na ovoj sprdnji. Jedina pametna odluka koju smo doneli u poslednjih 20 godina, ali izgleda da nista dobro ne moze da traje.

Miki

pre 9 godina

Smandrljano na brzinu samo da bi neko uzeo pare.Pesma je očajna ,bićemo maksimalno treći od pozadi.(I prošli put sam pogodio plasman za naš trio).Najbolje rešenje je neučestvovati,jer niti imamo pesmu niti je Eurosong više prestižno takmičenje,jer je to postalo čisto političko pitanje.Videćete blamaže oko politike.Prvo pitanje kako neke zemlje mogu da prodju direktno.Drugo pitanje ko je izabrao Graju da komponuje ,i ovo troje da peva.Pare i samo pare.Ko bre ovo plaća.Polaže li neko račune za ovo.Pesma je stvarno retarda.

so-flo

pre 9 godina

Boli me mozak! Koliko im je trebalo da spevaju ovu "pesmu"? Trideset sekundi? Jadna devojka, dzaba joj glas kad ga trosi na ovo djubre.

Student

pre 9 godina

A ko je izabrao ovo troje? Na osnovu čega? Evroviziju više niko ne shvata ozbiljno, a i muzika nam je i onako otišla nizbrdo pa nema ni veze. Prvi put čujem za ove izvođače. Lakše bih čini mi se i Željka svario po 123. put...

ne kontam

pre 9 godina

Pesma k'o pesma, nista posebno ali bar nije nebuloza koja ce najgora tamo da bude. Glas fenomenalan. Ali sta je bre ovaj stajling trebalo da predstavlja? Prvo ona svetla, ceo minut provedoh pokusavajuci da provalim sta se desava, da li je to haljina koja se presijava ili sta. Pa onda u fazonu, ima visak kilograma, daj u carsav da je umotamo? Cak i ovo na kraju je bezveze i prosiruje je, valjda moze nesto sto lepo i normalno izgleda da se nadje. Ili su stilisti toliko navikli da rade sa (pre)mrsavim devojkama da niko pojma nema sta da radi...

Saor Alba

pre 9 godina

Steta je sto za Bojanu nije uradjena pesma u njenom fazonu, dzezu, fanku I sl. Devojka rastura glasom. Sa druge strane ne mogu da se ne setim pljuvacina kada je Marija Serifovic izabrana da sa Molitvom ide na Evroviziju. Srbima jednostavno nikad nista ne valja. Nepisano pravilo.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Ako ovu pesmu ne otpeva na engleskom, od finala nista. Pesme na maternjem jeziku ne prolaze vise. Pretpostavljam da ce stilisti sa RTS-a da Bojanu srede kao Strumpfetu za nastup u Becu, kao sto su i one tri mucenice nafrakali pre dve - tri godine.
Sve u svemu, kic fest. Ne bi bila neka steta i da ne ucestvujemo vise.
(euromision, 15. februar 2015 22:50)
---------
Pa ne ucestvuje na "engloviziji" pa da peva na engleskom. Mislim da na engleskom pevaju samo oni narodi koji sebe nipodastavaju, koji svoj jezik smatraju prevazidjenim i seljackim. Mnogi od nas su na tom nivou. A sto ne bi pevala na kineskom? Mozda bi glasalo nekoiliko stotina miliona Kineza za nas?! Predstavnica Srbije pa peva na engleskom? Taman nikada ne osvojili nagradu?!

Aleksandar

pre 9 godina

Pesme prosečne. Nije mi jasno da Vladimir Graić nije mogao da smisli nešto bolje. Čestitam Bojani Stamenov na pobedi, devojka ima glasčinu, i samo zahvaljujući njoj ova pesma liči na nešto. Da je neko drugi pevao istu ovu numeru, tek bi onda videli koliki je užas numera. Pesma Danice Krstić takođe prosečna, ali je i ona nadprosečnim glasovnim pevanjem dala pesmi snagu. Pesma Alekse Jelića ništa specijalno, njegove vokalne sposobnosti daleko ispod Bojane i Danice. Plasman u finale i da slavimo. Ako publika i žiri Evrope bude nešto nagradio to će biti Bojanina zadivljujuća interpretacija i zadivljujući glas. Na kraju jedno pitanje Vladimiru Graiću: Da li je moguće da za Bojanu Stamenov nije mogao da napravi nešto u njenom stilu pevanja a to je džez, soul? Isto i za Danicu nešto u etno fazonu? Meni stvarno nije jasno dokle će se pevači prilagođavati kompozitoru, stvarno ne shvatam. Pevač je glavni a ne kompozitor, a to se pokazalo večeras. Ako ocenjujem pesme jedva prosečne, ali Bojana i Danica su učinile pesme boljim nego što one zaista jesu.

Trance4life

pre 9 godina

Svideo mi se samo trance DELIĆ na drugoj polovini,to je izvuklo pesmu.
Šteta baš šteta što nije cela pesma vocal uplifting trance(skraćen),nego delić,koji je nažalost beznajačajan.
Vokal ima potencijal ali muzička pratnja je totalno loše odrađena pošto je samo jedan deo dobar.

Napred Bojana

pre 9 godina

Necu se sloziti sa vecinom komentara ovde. Smatram da je taj spoj tehno/disko dela, koji i sluzi da se naglasi emocija ove pesme, kao i samo njeno znacenje sadrzano u naslovu "Ceo svet je moj" gde treba da pokaze dominanciju, i neke jace balade pre toga vrlo interesantan i da ce zato dobro proci u Becu. Molio sam Boga samo da nas Aleksa ne predstavlja, pesma mu je uzas, dok su Bojana i Danica imale dosta bolje pesme. Sve u svemu, svako ima svoje misljenje, a moje je da je ovo ipak pesma koja predstavlja nasu zemlju na Evroviziji i da treba da je podrzimo kakva je da je.

lola

pre 9 godina

Bojana je ocigledno talentovana, ali je pesma bleda i neupadljiva. Ipak, do sad je cesce pobedjivala ekstremna pojava nego dobra pesma. Setimo se babuski, lordsa, bradate zene... Vreme je za jednu debelu zenu. Za Bojanu koja je kvalitetnija od pesme.

Lana

pre 9 godina

Biće prva i u Beču, al' od pozadi! Kada će naši "vrsni" i uvaženi muzičko-marketinški "stručnjaci" shvatiti da je Pesma Evrovizije na poslednjem mestu muzičko takmičenje? Tu prolaze telo, golotinja, koreografija, vatra, šljokice, kič, ludilo. Muzika je tu samo jedan od faktora, čak ne i najbitniji, a o njenom kvalitetu u takvom kontekstu stvarno je smešno i govoriti. Mi uporno forsiramo neke balade sa logikom "hvatanja na emociju", ali takve pesme na nepoznatom jeziku uglavnom zvuče isto - dosadno. Jedini razlog što se često visoko plasiramo su glasovi iz susednih zemalja i od dijaspore, ali oni glasaju po inerciji. Realno, najveći propust nam je bio neslanje polugole Ane Nikolić i brze pesme sa besmislenim tekstom ono otoič kad niko nije ni otišao na takmičenje zbog one papazijanije od konflikta na relaciji Srbija-Crna Gora. E, pošto sada nemamo takmičarku takvog (telesnog) kalibra, najlogičniji izbor bio bi Aleksa, jer se zna koji lobi tamo drma, pa verujem da nas ove godine čeka prava paleta seksualnih različitosti. A Bojani čestitam na pobedi, ako ništa drugo, bar će moći da se najede saher torte i mocart kuglica, važno je učestvovati.

Bob

pre 9 godina

Bojana je dobra pevacica, muzika ok, reci bzv, ali mislim da ce biti nesto drugacije i primeceno kao takvo u Becu.
Puno uspeha Bojani, podrzimo je!
p.s. Meni licno se Danicina balada bas dopala.

zoki ns

pre 9 godina

Na svakom nasem izboru za Eurosong se zapitam da li je moguce da je kriza autorstva toliko velika da se pisu ovakve pesme? Pa ovo nije ni prosek od pesama, ovo je definitivno ispod. Gde su nestali hitmejkeri?? Imamo sjajne izvodjace ali nazalost lose autore. Od Vlade Grajica se svakako daleko vise ocekuje!

Krotiteljka tigrova

pre 9 godina

Na prvo (nadam se i jedino) slušanje, pesma je prosečna, tekst besmislen, pevačica nesporno talentovana, iako naglašavanje njenih glasovnih mogućnosti, ne čini pesmu boljom nego što jeste. Ne znam šta se krije u pozadini, ali meni stvarno bode oči njena debljina... jednako kao što mi smetaju i polugole pevačice. Zašto bi iko bio toliko debeo???

Živorad

pre 9 godina

Idiotski tekstovi, kilavi aranžmani, bledunjave "serbian pop" pesme. U muzičkom smislu, (inače izuzetna i dobra) Bojana mene neće predstavljati. Loše je i to što sam uveren da neće predstavljati ni sebe.

darko

pre 9 godina

Velika greška, bićemo veoma loše plasirani. Devojka lepo peva, ali koreoagrafija, reči i muzika su prosek proseka. Jelić iman najbolji spot, dok Krstićka najlepše peva, ali ona je umetnica prevashodno okrenuta narodnoj muzici, pa ne znam koliko se dobro snalazi u pop žanru. Bojana je zbog tezine potpuno statična na bini, što se vrlo brzo uoči, na takmicenju to može imati veoma negativan efekat, jer je odavno prošlo vreme statičnih pop pevaca.

zozrzo

pre 9 godina

Ovo ''takmicenje'' i ucesce na Evrosongu se desava samo zato da bi se platilo Sasi Mirkovicu za zasluge za dolazak naprednjaka na vlast. To je toliko jadno da tu nema reci. A ove njegove pulene sto su pristali da ucestvuju u tome, sram ih bilo. Fuj, fuj,fuj!

Meh

pre 9 godina

Cura glasom kida, ali je aranzman pesme, a najvise uvodni sintisajzeri i bubnjevi, maznut od Katy Perry - Unconditionally... a i koncept nastupa. :/ Inace ima glasčinu.

andreaZAGREB

pre 9 godina

Bravo. biti ceš drugacija . Ako HR ima pravo glasa zna se kome ide 12 poena. i zbo pjesme i zbog g. Vucica koji je pokazao da je spreman za dobrosusjedske odnose jer je došao na inauguraciju moje predsjednice pa neka ovo bude mali doprinos sa naše strane i tako u svakom koraku naprijed.

aca

pre 9 godina

Izbor pesama je bio sacuvaj Boze, mada je i Eurosong po svemu poznat samo ne po kvalitetnim pesmama uopsteno... Kako god bilo, valja cestitati Bojani na pobedi.

leaner

pre 9 godina

Kakvo je bre ovo deranje u mikrofon? Pa ova pesma koliko je losa, ne moze do kraja ni da se odslusa. Aj sad izgled necu da komentarisem, ali barem nesto da imamo.

Aster Blistok

pre 9 godina

Ovo stvarno ima veze sa svetskim trendovima (u Rusiji sedamdesetih!). Koliko god mislim da je pesma totalno ocajna uprkos vasoj interpretaciji o "...raskošnom glasu i sjajnoj interpretaciji..." mislim da je moglo da bude jos gore, mogli su da posalju nekoga sa Pink-a ili tako nesto.

Srdjan

pre 9 godina

Bojana i Danica su bile OK, Aleksa blagi uzas. U sustini nijedna pesma mi se ne dopada ali Bojana je sve izvukla sjajnim vokalom. Nadam se finalu.

Anica

pre 9 godina

Sve pesme su bile osrednje, nije toliko ni do izvodjaca. Iz Bojanine pesme obavezno da izbace onaj tehno deo, totalno je bezveze i zastareo, a moglo bi i malcice malo izdiranja u nekim sekvencama.

euromision

pre 9 godina

Ako ovu pesmu ne otpeva na engleskom, od finala nista. Pesme na maternjem jeziku ne prolaze vise. Pretpostavljam da ce stilisti sa RTS-a da Bojanu srede kao Strumpfetu za nastup u Becu, kao sto su i one tri mucenice nafrakali pre dve - tri godine.
Sve u svemu, kic fest. Ne bi bila neka steta i da ne ucestvujemo vise.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Devojka peva "ko zmaj" ali, ova pesma nema sanse na evroviziji. Da budem jasniji, nijedna od ove tri numere ne bi imala sanse na evroviziji. Jednostavno, ne umemo mi da napravimo pesmu za ovo takmicenje. Sto se tice Danice Krstic, ona je van svih kategorija. Njen glas i izvodjenje narodnih etno pesama predsdtavlja nacionalno blago. Uplitanjem u ovaj muzicki zanr samo skrnavi svoj neverovatan talenat i glas. Ko je pratio njenu muziku od njene 5 godine svestan je o cemu pricam. Snaga tih nasih izvornih pesama je neverovatna. Stavljam je u rang sa Pavlom Aksentijevic, Jordanom Nikolicem i Divnom Ljubojevic, koja, doduse, peva samo crkvenu duhovnu muziku. Zaista mislim da joj nije mesto u ovim "prizemnim" muzickim vodama. Zelim puno srece nasem predstavniku mada nisam optimista.

zozrzo

pre 9 godina

Ovo ''takmicenje'' i ucesce na Evrosongu se desava samo zato da bi se platilo Sasi Mirkovicu za zasluge za dolazak naprednjaka na vlast. To je toliko jadno da tu nema reci. A ove njegove pulene sto su pristali da ucestvuju u tome, sram ih bilo. Fuj, fuj,fuj!

euromision

pre 9 godina

Ako ovu pesmu ne otpeva na engleskom, od finala nista. Pesme na maternjem jeziku ne prolaze vise. Pretpostavljam da ce stilisti sa RTS-a da Bojanu srede kao Strumpfetu za nastup u Becu, kao sto su i one tri mucenice nafrakali pre dve - tri godine.
Sve u svemu, kic fest. Ne bi bila neka steta i da ne ucestvujemo vise.

Krotiteljka tigrova

pre 9 godina

Na prvo (nadam se i jedino) slušanje, pesma je prosečna, tekst besmislen, pevačica nesporno talentovana, iako naglašavanje njenih glasovnih mogućnosti, ne čini pesmu boljom nego što jeste. Ne znam šta se krije u pozadini, ali meni stvarno bode oči njena debljina... jednako kao što mi smetaju i polugole pevačice. Zašto bi iko bio toliko debeo???

Xin Zhao

pre 9 godina

Zar mi nismo odlucili da ne ucestvujemo na ovoj sprdnji. Jedina pametna odluka koju smo doneli u poslednjih 20 godina, ali izgleda da nista dobro ne moze da traje.

Dio

pre 9 godina

Da li je moguce da kompozitori u Srbiji ne mogu da naprave 3 pesme da razvaljuju, tako da ljudi kada biraju ne znaju sta da izaberu jer su sve dobre a ne da od 3 biraju manje zlo. Ovo je uzas tekstovi 0 kompozicije dovoljan 2 a ljudi sto biraju su pod utiskom granda i pinkovih zvezda gde obracaju paznju samo na vokalne sposobnosti a manje na ono sta pevaju. Vratiti BEOVIZIJU

Student

pre 9 godina

A ko je izabrao ovo troje? Na osnovu čega? Evroviziju više niko ne shvata ozbiljno, a i muzika nam je i onako otišla nizbrdo pa nema ni veze. Prvi put čujem za ove izvođače. Lakše bih čini mi se i Željka svario po 123. put...

Srdjan

pre 9 godina

Bojana i Danica su bile OK, Aleksa blagi uzas. U sustini nijedna pesma mi se ne dopada ali Bojana je sve izvukla sjajnim vokalom. Nadam se finalu.

Aleksandar

pre 9 godina

Pesme prosečne. Nije mi jasno da Vladimir Graić nije mogao da smisli nešto bolje. Čestitam Bojani Stamenov na pobedi, devojka ima glasčinu, i samo zahvaljujući njoj ova pesma liči na nešto. Da je neko drugi pevao istu ovu numeru, tek bi onda videli koliki je užas numera. Pesma Danice Krstić takođe prosečna, ali je i ona nadprosečnim glasovnim pevanjem dala pesmi snagu. Pesma Alekse Jelića ništa specijalno, njegove vokalne sposobnosti daleko ispod Bojane i Danice. Plasman u finale i da slavimo. Ako publika i žiri Evrope bude nešto nagradio to će biti Bojanina zadivljujuća interpretacija i zadivljujući glas. Na kraju jedno pitanje Vladimiru Graiću: Da li je moguće da za Bojanu Stamenov nije mogao da napravi nešto u njenom stilu pevanja a to je džez, soul? Isto i za Danicu nešto u etno fazonu? Meni stvarno nije jasno dokle će se pevači prilagođavati kompozitoru, stvarno ne shvatam. Pevač je glavni a ne kompozitor, a to se pokazalo večeras. Ako ocenjujem pesme jedva prosečne, ali Bojana i Danica su učinile pesme boljim nego što one zaista jesu.

zoki ns

pre 9 godina

Na svakom nasem izboru za Eurosong se zapitam da li je moguce da je kriza autorstva toliko velika da se pisu ovakve pesme? Pa ovo nije ni prosek od pesama, ovo je definitivno ispod. Gde su nestali hitmejkeri?? Imamo sjajne izvodjace ali nazalost lose autore. Od Vlade Grajica se svakako daleko vise ocekuje!

aca

pre 9 godina

Izbor pesama je bio sacuvaj Boze, mada je i Eurosong po svemu poznat samo ne po kvalitetnim pesmama uopsteno... Kako god bilo, valja cestitati Bojani na pobedi.

pera

pre 9 godina

Pevaci korektni, pesme uzas!

Najvise bode oci sto je Aleksa otpevao Grajicevu pesmu, koju je prvi snimio Djordje-Djole Gogov iz Operacije trijumf 2008.god. Postojao je snimak na YT, ali je sada nestao. Pesma je emotovana na tv-u u toku novogodisnje noci, docek 2009 na b92. Mislim da su minimalno korigovali tekst, ali melodija je identicna. Ne znam kako ide po prvilima, ali Aleksina pesma je bajata. Aleksa ju je otpevao korektno, ali ...

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Devojka peva "ko zmaj" ali, ova pesma nema sanse na evroviziji. Da budem jasniji, nijedna od ove tri numere ne bi imala sanse na evroviziji. Jednostavno, ne umemo mi da napravimo pesmu za ovo takmicenje. Sto se tice Danice Krstic, ona je van svih kategorija. Njen glas i izvodjenje narodnih etno pesama predsdtavlja nacionalno blago. Uplitanjem u ovaj muzicki zanr samo skrnavi svoj neverovatan talenat i glas. Ko je pratio njenu muziku od njene 5 godine svestan je o cemu pricam. Snaga tih nasih izvornih pesama je neverovatna. Stavljam je u rang sa Pavlom Aksentijevic, Jordanom Nikolicem i Divnom Ljubojevic, koja, doduse, peva samo crkvenu duhovnu muziku. Zaista mislim da joj nije mesto u ovim "prizemnim" muzickim vodama. Zelim puno srece nasem predstavniku mada nisam optimista.

Lana

pre 9 godina

Biće prva i u Beču, al' od pozadi! Kada će naši "vrsni" i uvaženi muzičko-marketinški "stručnjaci" shvatiti da je Pesma Evrovizije na poslednjem mestu muzičko takmičenje? Tu prolaze telo, golotinja, koreografija, vatra, šljokice, kič, ludilo. Muzika je tu samo jedan od faktora, čak ne i najbitniji, a o njenom kvalitetu u takvom kontekstu stvarno je smešno i govoriti. Mi uporno forsiramo neke balade sa logikom "hvatanja na emociju", ali takve pesme na nepoznatom jeziku uglavnom zvuče isto - dosadno. Jedini razlog što se često visoko plasiramo su glasovi iz susednih zemalja i od dijaspore, ali oni glasaju po inerciji. Realno, najveći propust nam je bio neslanje polugole Ane Nikolić i brze pesme sa besmislenim tekstom ono otoič kad niko nije ni otišao na takmičenje zbog one papazijanije od konflikta na relaciji Srbija-Crna Gora. E, pošto sada nemamo takmičarku takvog (telesnog) kalibra, najlogičniji izbor bio bi Aleksa, jer se zna koji lobi tamo drma, pa verujem da nas ove godine čeka prava paleta seksualnih različitosti. A Bojani čestitam na pobedi, ako ništa drugo, bar će moći da se najede saher torte i mocart kuglica, važno je učestvovati.

Anica

pre 9 godina

Sve pesme su bile osrednje, nije toliko ni do izvodjaca. Iz Bojanine pesme obavezno da izbace onaj tehno deo, totalno je bezveze i zastareo, a moglo bi i malcice malo izdiranja u nekim sekvencama.

darko

pre 9 godina

Velika greška, bićemo veoma loše plasirani. Devojka lepo peva, ali koreoagrafija, reči i muzika su prosek proseka. Jelić iman najbolji spot, dok Krstićka najlepše peva, ali ona je umetnica prevashodno okrenuta narodnoj muzici, pa ne znam koliko se dobro snalazi u pop žanru. Bojana je zbog tezine potpuno statična na bini, što se vrlo brzo uoči, na takmicenju to može imati veoma negativan efekat, jer je odavno prošlo vreme statičnih pop pevaca.

Aster Blistok

pre 9 godina

Ovo stvarno ima veze sa svetskim trendovima (u Rusiji sedamdesetih!). Koliko god mislim da je pesma totalno ocajna uprkos vasoj interpretaciji o "...raskošnom glasu i sjajnoj interpretaciji..." mislim da je moglo da bude jos gore, mogli su da posalju nekoga sa Pink-a ili tako nesto.

leaner

pre 9 godina

Kakvo je bre ovo deranje u mikrofon? Pa ova pesma koliko je losa, ne moze do kraja ni da se odslusa. Aj sad izgled necu da komentarisem, ali barem nesto da imamo.

Meh

pre 9 godina

Cura glasom kida, ali je aranzman pesme, a najvise uvodni sintisajzeri i bubnjevi, maznut od Katy Perry - Unconditionally... a i koncept nastupa. :/ Inace ima glasčinu.

Živorad

pre 9 godina

Idiotski tekstovi, kilavi aranžmani, bledunjave "serbian pop" pesme. U muzičkom smislu, (inače izuzetna i dobra) Bojana mene neće predstavljati. Loše je i to što sam uveren da neće predstavljati ni sebe.

lola

pre 9 godina

Bojana je ocigledno talentovana, ali je pesma bleda i neupadljiva. Ipak, do sad je cesce pobedjivala ekstremna pojava nego dobra pesma. Setimo se babuski, lordsa, bradate zene... Vreme je za jednu debelu zenu. Za Bojanu koja je kvalitetnija od pesme.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Ako ovu pesmu ne otpeva na engleskom, od finala nista. Pesme na maternjem jeziku ne prolaze vise. Pretpostavljam da ce stilisti sa RTS-a da Bojanu srede kao Strumpfetu za nastup u Becu, kao sto su i one tri mucenice nafrakali pre dve - tri godine.
Sve u svemu, kic fest. Ne bi bila neka steta i da ne ucestvujemo vise.
(euromision, 15. februar 2015 22:50)
---------
Pa ne ucestvuje na "engloviziji" pa da peva na engleskom. Mislim da na engleskom pevaju samo oni narodi koji sebe nipodastavaju, koji svoj jezik smatraju prevazidjenim i seljackim. Mnogi od nas su na tom nivou. A sto ne bi pevala na kineskom? Mozda bi glasalo nekoiliko stotina miliona Kineza za nas?! Predstavnica Srbije pa peva na engleskom? Taman nikada ne osvojili nagradu?!

andreaZAGREB

pre 9 godina

Bravo. biti ceš drugacija . Ako HR ima pravo glasa zna se kome ide 12 poena. i zbo pjesme i zbog g. Vucica koji je pokazao da je spreman za dobrosusjedske odnose jer je došao na inauguraciju moje predsjednice pa neka ovo bude mali doprinos sa naše strane i tako u svakom koraku naprijed.

Napred Bojana

pre 9 godina

Necu se sloziti sa vecinom komentara ovde. Smatram da je taj spoj tehno/disko dela, koji i sluzi da se naglasi emocija ove pesme, kao i samo njeno znacenje sadrzano u naslovu "Ceo svet je moj" gde treba da pokaze dominanciju, i neke jace balade pre toga vrlo interesantan i da ce zato dobro proci u Becu. Molio sam Boga samo da nas Aleksa ne predstavlja, pesma mu je uzas, dok su Bojana i Danica imale dosta bolje pesme. Sve u svemu, svako ima svoje misljenje, a moje je da je ovo ipak pesma koja predstavlja nasu zemlju na Evroviziji i da treba da je podrzimo kakva je da je.

Bob

pre 9 godina

Bojana je dobra pevacica, muzika ok, reci bzv, ali mislim da ce biti nesto drugacije i primeceno kao takvo u Becu.
Puno uspeha Bojani, podrzimo je!
p.s. Meni licno se Danicina balada bas dopala.

bzvz

pre 9 godina

Trebalo je, u cilju stednje, da lady Gaga Mirkovic ucestvuje na Eurosongu jer ona ionako zivi u Bec. Tako ne bi imali troskove oko boravka jer ona ima dvorac u koji svi naprdnjaci mogu da se sire, a i sire. A, takodje, Dragana ie i dr. za engleski jezik, kako sama kaze, ne zna ponekad da li govori srpski ili engleski, toliko se srodila sa istim. Pa smo mogli jednim udarcem da ubijemo vise muva. Gaga peva na engleskom, smestaj gratis, stajling radi sama jer je becka skola, a pesma bi trebalo da bude u trendu, recimo: Hey, hey, are you gay, that's ok. EU, eu,eu, NATO, NATO, NATO, you are moje zlato, itd.

Vanja Petrovic

pre 9 godina

Ne znam šta se krije u pozadini, ali meni stvarno bode oči njena debljina... jednako kao što mi smetaju i polugole pevačice. Zašto bi iko bio toliko debeo???
(Krotiteljka tigrova, 15. februar 2015 22:52)

Elem sestro, a ja se pitam kako neko može da bude tako rasista pa da postavi pitanje o fizičkokm izgledu ove devojke.
Da je neka glupačica plastic fantastic, onda bi ti to odgovaralo tvojim visokim kriterijumima?

Šta sve ljudi sebi dozvoljavaju to je čudo!! A, videla sam mnogo čuda, no ne prestajem da se i dalje čudim ljudskoj malicioznosti...

Srećno Bojana!!

Goran

pre 9 godina

1. Evrovizija je nesto sto voli mnogo Evropljana i mnogo Srba. I treba da postoji i da raste.
2. Na evrosongu se takmice predstavnici koje izaberu nacionalni emiteri.
3. Oni kojima se ne svidja tu je uvek neki daljinac i neki drugi festival.
4. Neka je i sto puta gej festival ili strejt, predstavlja druzenje, zabavu i upoznavanje drugih naroda i melosa.
5. Srbi, manje kritikujte a vise poradite na sebi da ne ostavljate anonimne komentare vec da vidimo koliko vi umete i znate.
6. Ako niste glasali, kao i u polkitici, sto vas se to onda tice. Oni koji su glasali se pitaju.
7. Neka osvoji i poslednje mesto ali je 44 u Evropi. Pa i neki nasi tzv. spotisti su 100 u tenisu ili 300. pa je to suuuper mesto.

Prevodilac

pre 9 godina

Tekst kao da je pisan da se samo popune slogovi i nista drugo. Nikakav smisao ne postoji, a kamoli poruka. Tekst je zapravo besmislen. Blamaza.

Dobro došao u svet sakriveni let (?)
Nikog’ nisam pustila dok te nisam pronašla (?)
Sa tobom sam ja sve što nisam bila (?)
Bele zastave tebi sam razvila

Ceo svet je moj, gledaj me, letim slobodna
Ceo svet je moj, nebo je granica
Nek’ sam drugačija, al’ u tvojim je očima istina (?)

Sa tobom sam i ja meka kao svila
Bele zastave tebi sam razvila

Ceo svet je moj, gledaj me, letim slobodna
Ceo svet je moj, nebo je granica
Nek’ sam drugačija, al’ u tvojim je očima istina (?)
To sam ja

Hiljade kao grumi crna kao noć
Takva sam bila
Sve se to srušilo kada si došao (?)

Ceo svet je moj (Gledaj me, letim slobodna)
Ceo svet je moj (Nebo je granica)
Nek’ sam drugačija, al’ u tvojim je očima istina
To sam ja

surovo iskren

pre 9 godina

Koliko negativnih komentara, strasno. Moje misljenje je da je Bojana odlicna za Evroviziju jer devojka ima odlican glas i razlikuje se od plasticnih barbika na koje smo svi navikli, pritom je jako lepa. Pesma nije savrsena, ali to i nije takmicenje za neke savrsene kompozicije vec za pesmu koja ima nesto sto druge nemaju. U sustini ovo pljuvanje me podseca na komentare upucene Mariji pre i posle pobede. Pre su je svi pljuvali a posle pobede je bila nacionalni heroj. Tako je to u Srbiji. Moja procena je da sigurno ulazimo u finale, za dalje cemo videti.

NoviNoviSad

pre 9 godina

Da budem iskren, svi hvale njen vokal a meni je on uzasan.Mozda je super u nekom drugom stilu ali u ovoj pesmi je prosek.Pesma je krsh teski da se ne lazemo.Ona pravi neke face na sceni,reci dno,a to sve povezano kao da je moja baba pravila.Kad se odslusa pesma od pocetka do kraja,nigde veze.
RTS kao i obicno zivi u nekom svom cipela,bregovic svetu i blamira.
Zasto se nisu mogli svi lepo prijaviti a ne da oni daju tri kandidata.Danica je jos i ok.
Necemo u finale sigurno,kao Moje tri fazon.

m

pre 9 godina

Bojana ima fenomenalan glas i pesma nije nešto ali njen glas vadi pesmu. Pogledajte komentare stranaca, njima se sviđa, ali poslušajte i pesme drugih zemlja koje su već izabrane. Verujte da je naša odlična. Od izabranih pesma ne nađoh ni jednu bolju od Bojanine. Ne radi se o subjektivnosti već je izbor užasan. Mnogi pljuju Bojanu (koja nije kriva za ne baš najbolju pesmu)ali devojka je dala sve od sebe. Ona fenomenalno peva a već je osvojila simpatije stranaca, naročito se sviđa ljudima iz zapadne Evrope.

fc

pre 9 godina

Uh, uh. Bas mi je nekako zao. Ova devojka moze mnogo, mnoooogo vise. Ova pesma kao da joj je nekakav kavez. Njena energija je daleko veca nego sto ova pesma dopusta. Bas los spoj. Mnogo mi je zao sto je dobila losu pesmu. Pitam se jesu li ovi autori znali za koga pisu pesme ili je to odluceno kasnije.

Sneža

pre 9 godina

Kompenzacije – čuvena srpska posla. Boko, dušo, evo ti „Evrosong“, umesto „ Ja imam talenat“.
Pesme. Aleksina: tralalalalala, ali odličan scenski nastup, multitalentovanog momka. Bojanina u istoj kategoriji, osim onog jednog dela – improvizacije – na oooooooo. Ništa novo – već viđeno. ( Bojana ima moćan vokal, pa je morala da dobije i zahtevniju pesmu, od ove koju je izvela.) Daničina pesma teška i preteška - malo Vitni, malo M. Šerifović - odlično izvedena. Bravo za Danicu!
P.S: Kada na ES ide Ž. Joksimović, znam da nam je zagarantovan plasman od 2. do 4. mesta, ovako... Ali, pobeđivale su i: šiške ispod miške, bradate žene, pa... možda ovaj Adel fazon i prodje. Kako god: srećno!!!

lehm

pre 9 godina

Sve tri pesme neće biti hitovi, ali najveću perspektivu za prolaz u finale je imao, kao i 2008. (kada je "slučajno" pobedila "nu na ne") Aleksa Jelić. Evrovizija nije takmičenje "najboljeg glasa" ni stasa, već sveukupni "događaj". "Molitva" je pobedila zahvaljujući fantastičnoj režiji i scenariju, kontrastu Marije Šerifović i pet dama u pozadini, a dobra pesma je samo bila šlag na tortu. Milan Stanković je 2010. imao solidnu pesmu i sjajan nastup u scenario u Beogradu, a onda je neki genije iz RTS-a to odlučio da promeni i obogalji na Eurosongu i to je postala samo jedna od bezličnih drndalica. Slično i sa Markom Konom - opet je sve bilo bolje u Beogradu, a to jeste bila prava stvar za kičasti EuroSong. Juče je Jelić imao najbolji "miks" i brzu stvar, ali ispod onog dueta sa Anom Štajdohar. Mala Stamenov je simpatična, ali takva pesma će se utopiti u moru 30 drugih - i nema ništa od finala.

Don Kihot

pre 9 godina

I tako... Od Srbije nisam ni ocekivao dubokoumnije kritike... Od Bojanine debljine, na primer. Ne znam samo kako ste uspeli da vidite to pored njenog pevanja. Na sreću, to samo o vama govori. :)

Da ste ikakvi slušaoci muzike, to vam stvarno ne bi bilo vazno. Zena je uspela prosecnu pesmu da napravi uzbudljivom! Kapa dole!

Crush

pre 9 godina

Zasto? Hiljadu pitanja imam, ni jedan odgovor... Na primer, zasto je tako bolesno gojazna? Sta nije u redu, koliko trpi njen organizam zbog toga, da li ista misli da preduzme dok je jos u stanju da se krece... Nisam hejter, tuzan sam zbog nje... Isto bih reagovao i da je, kojim slucajem, anoreksija u pitanju.

Trance4life

pre 9 godina

Svideo mi se samo trance DELIĆ na drugoj polovini,to je izvuklo pesmu.
Šteta baš šteta što nije cela pesma vocal uplifting trance(skraćen),nego delić,koji je nažalost beznajačajan.
Vokal ima potencijal ali muzička pratnja je totalno loše odrađena pošto je samo jedan deo dobar.

MS

pre 9 godina

Sram te bilo Srbijo!!! Kakvi smo mi mediokriteti od ljudi to je strasno....Ma otidjite na zvanican sajt ESC2015 Bojana je favorit, svi stranci u odusevljeni dok se na njenom zvanicnom snimku nalaze gnusne uvrede i to od njenog naroda, dok stranci pisu sve najbolje....Srecan sam samo sto su sada svi ovi lazni moralisti koji svakodnevno pljuju sve sto je dobro u Srbiji, sada ste pokazali pravo lice Evropi...Odavno se na ESC ne gleda pesma vec POJAVA, Bojana to ima i zato je favorit...Sram vas bilo..Bojana, devojko, glavu gore, tebi je ako nista drugo, inostrana karijera zagarantovana, vidis koliko te stranaca podrzava...

Saor Alba

pre 9 godina

Steta je sto za Bojanu nije uradjena pesma u njenom fazonu, dzezu, fanku I sl. Devojka rastura glasom. Sa druge strane ne mogu da se ne setim pljuvacina kada je Marija Serifovic izabrana da sa Molitvom ide na Evroviziju. Srbima jednostavno nikad nista ne valja. Nepisano pravilo.

Dermendziev

pre 9 godina

Mnogi robuju starim navikama,a eurovizija zahteva nesto novo,specificno,do tada nevidjeno,lako-pevusljivo, brzopamtece refrene...

Bojana je bila najjaci vokal.

Vrlo tesko se ponavljaju eurovizijske pobede.Ako je mogla nekarakteristicna devojka sa "muskim odelom",strogim naocarama(a ipak se "moli"),da pobedi svojom molitvom,sto ne ocekivati dobar plasman jedne simpaticne,nekarakteristicne "buce" jakog vokala.

Mislim da je bolje resenje poslati bilo kog iz ove trojke, nego li tamo neke "zvezde" granda,pinka...(setite se samo one devojke sa muskom smedjom frizurom-tada sam u sali rekao da je mozda bilo bolje da su poslali u duetu Eru Ojdanica i Boru Drljacu,oni ceznu da se druze sa mladima,"zare i pale")!

A i najiskusnija zvezdica Danica nije razocarala "na tudjem terenu"(dal je mozda neko citao,gledao njene izjave u desetoj,cetrnaestoj,sesnaestoj godini?Kolika ozbiljnost,zrelost...)Pre nastupa na pitanje sta ocekuje nonsalantno je odgovorila:"Nista,jer kad nista ne ocekujem uvek ispadne dobro".I mozda je dobro sto nije otisla,prvenstveno zbog njenog etnosa,ali je dobro i koristno sto se ogledala i u ovom zanru. Dana je prirodni biser,jedne tradicionalne dobre Srpske porodice.

Bojani vise dzez,a i Jelic me je prijatno iznenadio.

Zanimljivost:kada je Marija pevala "Molitvu" mnogi stranci "razumeli" su da se molila Bogu da prestanu sva stradanja Srba na Kosovu-toliko o "eurovizijskom jeziku" i drugim uticajima.

Pozdrav!

ĐoleTF

pre 9 godina

Koliko ste vi Srbi smešni, maliciozni, pesimistični, neispunjeni, sujetni, NESREĆNI!
Pa da l' je moguće da ni jedan lep komentar, ni jedan!! Znači toliko smo plitki u mozgu da me je žao svog naroda.
Pesma odlična, Bojana odlična, srećnoo

Future

pre 9 godina

Песма евровизије је изгубила сваки смисао. Само Вас молим - немојте да трошите паре преношењем овог такмичења из Беча.
(Smarty, 16. februar 2015 10:40)
Sve pare koje se uloze na odrzavanje evrovizije se vrate vec u prvom polu-finalu, a da ne pricamo o benefitima na polju turizma koji ostaju posle evrovizije. Samo je dovoljno da kao Azerbejdzan u razglednice stavimo predele iz Srbije i stvar je resena.

Danilo

pre 9 godina

Nisam oduševljen pesmom, ali ok. Važno je učestvovati, nek priča ko šta hoće, ovo je najveći i najstariji muzički festival i treba uvek da učestvujemo. Naravno da nisu sve pesme na evroviziji kvalitetne, naravno da često ima nameštaljki, ali ima i u fudbalu pa se takmičimo, i nikom nije ni na kraj pameti da ne učestvujemo više iako smo konstantno loši, ali radi prezentacije zemlje treba učestvovati. Mi smo jako uspešna zemlja na evroviziji, imali smo pobedu, treće mesto i samo dva puta nismo bili u finalu. Šta treba da rade Portugalija i Kipar koji učestvuju više od 40 godina, nikad nisu pobedili a i dalje se takmiče? I nije mi jasno zašto vole da komentarišu ove vesti ljudi koji pojma nemaju o evroviziji, toliko sam besmislenih komentara pročitao kao npr. da su Babuške jedne godine pobedile i da će Hrvatska da glasa ove godine, izgooglajte bar ljudi pre nego što se izlupetate. Bojana stižem u beč da te bodrim! Jedva čekam!

anoniman

pre 9 godina

Devojka ima fantastican glas,steta sto pesma nije bolja i zahtevnija da pokaze 100% njene mogucnosti.Steta i sto autori nemaju malo vise hrabrosti i kreativnosti da naprave kompozicije koje nece biti mediokriteti,koje bi nas izdvajale iz mase.Steta...

Milos

pre 9 godina

jao bre...ko je imao prilike da Bojanu slusa uzivo uvideo bi koliko je ova "pesma" neprikladna celom njenom bicu i "glasovnim"+ "mogucnostima"....jao bre....koj shit od songa...kuku....

lalos

pre 9 godina

sve pesme na isti kalup. nije ni cudo kad jedan te isti, bez inspiracije i ideja, preplacen covek, napise svaku.

dvolitra, lane moje, sve istoooo. tajte nesto spektakularno, veselo, puno ritma, to se trazi na evroviziji!

branko

pre 9 godina

Pre svega zelim da cestitam Bojani! Veliki talenat, odlican glas... Cestitam i maloj Danici! Ali dokle cemo da guramo potpuno netalentovane ljude, mladi pevac Aleksa Jelic, sa svojih 40 godina, mladi? Covek bez glasa, van tonaliteta, sramno Grajicu da si njega izabrao. A jos sramnije predstavljanje koje sve objasnjava, tj. kako se doticni Jelic uopste tu i nasao "sin frontmena yu grupe". Pa i ja sam sin moga oca al kakve veze ima to sa tim.

doosh

pre 9 godina

Pa gospodo, ako su prosvetarima i ostalim srezane plate, da li stvarno treba da se bacaju pare na ove trivijalne stvari? Biće propast još ako slučajno pobedi i dobijemo organizaciju. Ali nema veze, skinite još 20ak posto, nije problem.

žžž

pre 9 godina

@student, to sto ti nisi cuo za njih to je tvoja sramota, Bojana je finalista ja imam talenat šou, Danuca je čuvarka narodne tradicije devojka izuva kako peva etno muziku, meni je lično Danica bila bolja sinoć ali bi suludo bilo reći da je Bojana loša, super glas imaju svo troje ali su im pesme sranje, pitanje bi bilo moj studente ko je ovima dao da pišu tekst i muziku!

Novosadjanin

pre 9 godina

Koji hejteri...strasno. Jel ima nesto da vam odgovara? Bilo sta? Sta je sa onim - bitno je ucestvovati? Koja god da bude , prva ili poslednja, ona predstavlja moju zemlju Srbiju i ja joj zelim uspeh. Toliko.

Rale

pre 9 godina

Evo kako neko ko je umislio da zna da pise tekstove upropasti jedan talenat.Devojka uma prelep glas ali Grajic kroz pesmu provlaci "Molitvu" Reci prepisane samo nebo je granica.......

Smarty

pre 9 godina

Песма евровизије је изгубила сваки смисао. Само Вас молим - немојте да трошите паре преношењем овог такмичења из Беча.

Prim. prev.

pre 9 godina

Ne može se akcentuacija prilagođavati melodiji. Takvih grešaka bilo je i u "Molitvi"(poslušajte kako je akcenatski pogrešno izgvoren - otpevan glagol "ne brojim"), ali je pesma bila dobra pa je to nekako prošlo. U lošoj pesmi kao što je ova to naročito para uši (poslušajte glagol "razvila". Diletantizam!

so-flo

pre 9 godina

Boli me mozak! Koliko im je trebalo da spevaju ovu "pesmu"? Trideset sekundi? Jadna devojka, dzaba joj glas kad ga trosi na ovo djubre.

mister yes

pre 9 godina

Kakvo je bre ovo deranje u mikrofon? Pa ova pesma koliko je losa, ne moze do kraja ni da se odslusa. Aj sad izgled necu da komentarisem, ali barem nesto da imamo.
(leaner, 15. februar 2015 22:33)

sine, ne kaže se deranje već dranje..

Dejan

pre 9 godina

Glasovi jaki, ali pesme limunade. Pesme M. Serifovic i J. Tomasevic su barem imale dusu. Ovo nista, kao mlaka voda. Pa bolje i da puste Joksimovica, jes' da je i to sve na isti kalup, ali barem se razume u melodije.

Đorđe

pre 9 godina

Pesma Evrovizije?
Nije takmičenje! Liči a nije!
Kao i u Koloseumu je zabava koja se jednom godišnje
oraganizuje u Evropi. To je dosta. Na jednom mestu u jednoj zemlji cela Evrope. Šta ćeš više?
O kvalitetu pesama ne bih jer je besptedmetno.
Na ovakvim takmičenjima bi i Mocart i Betoven loše prošli.
Skupa produkcija, sjaj, šljokice i note da bi se dao neki
smisao celom događaju. O našim "takmičarima" sve najbolje!
Svo troje izvrsni u ukupnoj slici. Nećemo se obrukati makar
i ne stigli na završno veče (pretenciozno nazvanom "finale").
Sve je to ipak samo zabava za milione gledalaca i grdne
"javne servise" evropskih država. I ništa više a ni manje.
Šaljemo Bojanu koja je superiorna i fantastična. I drugo dvoje bi isto tako dobro predstavljali Srbiju, tamo!
Prilika da Evropa, a naročito mi ovde, vidimo i čujemo da
Srbija ima vrednosti koje moraju da se bore za afirmaciju pored svih Farmi i drugih vašara od golih guzica, silikona
i prizemnih "šala" prostačkih. (Namam ništa protiv guzica
a i slikona ali su inflatorne!)
Ako ne tamo, ovde možda, ima šanse da se čuje glas Arete Frenklin Srpske i dokaže da u Srbiji ima i kulture i dostojanstva! Napred Bojana! Otpevaj i razvali! A kako će
i ko će za tebe (nas) glasati baš te briga! I mene baš briga!

Aleksandra

pre 9 godina

Aha, razumem. Godina štednje... Smanjili su nam plate da bi nekoga poslali na ovo predivno takmičenje... msm samo primećujem.
Bojana glas za 10!

my way

pre 9 godina

Ја можда сам луууд, али и песме које су биле катастрофа промашаји попут Ципеле и Балкана остале су запамћене, а мој први утисак је да ће ова бити брзо заборављена. Навијам наравно за Србију, али не очекујем пролаз у финале, не видим чиме би ова песма било кога освојила кад ни мене није. Бојана има глас, али ни то не долази до изражаја, тако да ни то није нешто на шта може да се рачуна као оружје за добијање подршке. Време је да се јасно каже, или Беовизија у којој ће одлучивати публика без икаквог жирија, или да се не учествује.

trtrtr

pre 9 godina

Gledao sam njeno izvodjenje pesme baj baj baj i najezio sam se, trebalo je da joj napisu pesmu u tom fazonu, gde njene glasovne mogucnosti dolaze do maksimuma, a i citava atmosfera jer se vidi da joj takve pesme vise leze. I po mogucnosti na engleskom....

Rados' Jevrope

pre 9 godina

Osigurali smo se da nedaj bože ne pobedimo i ponovo pljunemo 20-25 miliona evra za organizaciju. Jedina smo zemlja kojoj je pobeda na Evroviziji donela materijalni gubitak. Ako budemo organizatori sledeće godine, neka režija bude poverena Radošu Bajiću i D.Bjelogrliću a voditelji neka budu Žika Seljak, Lea Kiš i DVL.

Odlična

pre 9 godina

To što nemamo muzički festival godinama je sranje veliko. Koncept kojim biramo za ESC je Bregovizija, Kovačvizija, pre dve godine Baladovizija (10 pesama 150 balada) a sad Grajovizija dokle god neko ima monopol neće biti sjajno. Melodija je fina, tekst je solidan, mogli su više da se potrude ali je najbolja pesma pobedila sinoć. Bojana je F E N O M E N A L N A i da DEVOJKA BOLJE PEVA I OD MARIJE ŠERIFOVIĆ. Ali je u svakom slučaju pesma prava EUROVIZIJSKA (ko prati razume o čemu pričam) Uopšte nije loša ideja pevati na engleskom bilo bi lepo da poruku razume više ljudi, ali videćemo šta će biti. Ljudi koji komentarišu njen izgled umesto glasa i pesme mogu samo da joj pljunu pod prozor i budu ljubomorni na njenu lepotu. Tokom renesanse i u zlatnom dobu Holivuda žene njene građe su bile sinonim za lepotu. Bojana kidaš kako pevaš i ponosim se tobom. :D

Ко би нама удовољио...?!

pre 9 godina

Е, моји Срби....Да је побиједио Алекса многи би "рекли" требала је Бојана,Даница... Да је побиједила Даница "рекли" би...
Бојанина пјесма је евровизијска, добра је. Пјева је не српском, што је за сваку похвалу и "догураће" до финала, сигурно. Срећно.

ne kontam

pre 9 godina

Pesma k'o pesma, nista posebno ali bar nije nebuloza koja ce najgora tamo da bude. Glas fenomenalan. Ali sta je bre ovaj stajling trebalo da predstavlja? Prvo ona svetla, ceo minut provedoh pokusavajuci da provalim sta se desava, da li je to haljina koja se presijava ili sta. Pa onda u fazonu, ima visak kilograma, daj u carsav da je umotamo? Cak i ovo na kraju je bezveze i prosiruje je, valjda moze nesto sto lepo i normalno izgleda da se nadje. Ili su stilisti toliko navikli da rade sa (pre)mrsavim devojkama da niko pojma nema sta da radi...

slobinator

pre 9 godina

odavno smo dotakli dno u svemu pa što ne bi i u ovom segmentu društvenog života.već decenijama u srpskom šou biznisu vlada mafija.samo uzak krug ljudi može da se bavi muzikom.za to su im potrebne velike pare ili politički uticaj.ko je bio taj ko je odredio da baš ovaj lik gura neke svoje pesme,da leontina žvrlja svoje tekstove i da nastupe baš ovi pevači? zašto konkurs nije bio otvoren pa da svoje radove pošalje ko god zaželi.verujem da bi se među njima našlo bar desetak boljih pesama od ove koja će nas predstavljati na evroviziji.no kad se vidi ko je prošle godine pobedio na euro-songu skoro da je i svejedno ko će nas predstavljati tamo,a uzgred niko nije trebao ni ići u situaciji kada se penzionerima i radnicima zbog štednje skidaju plate i penzije

максимилијан

pre 9 godina

Одличне песме, све три, не зна се која је боља, али за такмичење "Микрофон је ваш" у Бегаљици.
Изгледа да нам је мало што се други спрдају са нама, па смо сад одлучили да то сами себи чинимо.
Стварно јадан покушај.

NervozniKomšija

pre 9 godina

čestitam vučiću, ovo je prvi put i istoriji srbije da je graja pobedio na beosongu.

šalu na stranu, nadam se da će se bojana brzo oporaviti od ove užasne užasne pesme, i nastaviti sa radi ono što zna najbolje. ovaj pokušaj kombinacije pesme "molitva" sa "novim zvukom" zvuči kao da je delo 90tih, i presmešna je pesma. neće biti ni u prvih 15 verovatno.

baki

pre 9 godina

Kada cujete Marijinu "Molitvu" prodje vas jeza koliko je dobra pesma i vokal, a ovde sem vokala je da te stomak zaboli
(lENA, 16. februar 2015 00:09)

I Mariju su ismevali pred ESC. Pesme nisu nesto posebno, al se nećemo obrukati, uci cemo u finale. Mišljenja sam da ako zelimo da se nadamo necemu da pesma bude korigovana i da bude na engleskom.

Noah

pre 9 godina

"Jednostavno ne umemo mi da napravimo pesmu za ovo takmicenje".

Skriboman mladenovic pise samo da bi nesto napisao. Nije evrovizija toliko bitna, ali Srbija od 2007. ima jedno prvo, trece, sesto, deseto mesto itd. Sasvim solidan ucinak.

AlchemyDreamer

pre 9 godina

toliko su dobre sve tri pesme, da prosto ne pozelis da ih ikada ponovo cujes, a i tekst pobednicke nije bas aktuelan, mozda bi bolje proslo u stilu `svet je moj kada predjem madjarsku granicu`

majda

pre 9 godina

Veoma loše osim činjenice da ova devojka dobro peva i da pesma ne valja i da je u drugoj pesmi odlična koreografija koji je izveo baletski par. Inače njena koreografija podseća na Marijinu. Već par godina ne mogu da se nateram da uopšte pogledam Eurosong.

Maki

pre 9 godina

Cipela i Marko su bili krajnje pogresan izbor, i to izbor strucnog zirija na celu sa Joskimovicem. Tu su se resavali neke privatne nesuglasice. Alu uglavnom onog momenta kada je pesma postala nas kandidat ja sam navijala za nju, i zelela joj sto bolji uspeh i ako sam znala kako ce da prodje ne na samom takmicenju neko i kasnije (mislim na etiketu jedne lakrdije i muzickog promasaja). Sto se tice Bojane ona kao ona nas nece orukati ni pod razno. Takav vokal da otpeva i dzinglove sa tra la la reklama ima da zvuci odlicno. A pesma ko pesam. Nije dobra, ali nije ni losa, pogotovo ne blamirajuca. Dobro je sto moze da se doradi da dobro zvuci. Tehno deo mi se svijda ali bi volela da bude bolje produkcijski odradjen, da se sintisajzeri necuju toliko, da jednostavno muzika zvuci savremenije. Koreografija me toliko ne brine, pogotovo ako se budu drali klasike. Brinu me kostimi. Dovoljno je da se setimo sta su uraldili sa one tri. Mislim da je to jedina pesma koja je bila za 2-3 mesta slabije plasirana nego sto je trebalo da bude samo i jedino za kostime. Ko je predlozio da se pronadje Playa svaka mu cast. Predlazem vise ovu verziju Deejay Playa feat. Bojana Stamenov - I Feel Free LIVE jer moze da se vidi Bojanina energija. Tehno deo bi trebao da je takav. Prepun energije.

ANTI-EUROSONG KITCH

pre 9 godina

ko je birao, da mi biramo ovo troje? ova devojka je skromna i ima vrlo lep glas....ali pesma je KATASTROFA, to su nesto muckali reci za pola sata. Bec nije daleko, ali na racun gradjana ide Leontina i ostali anti talenti da se provode, malo prosetaju i sopinguju.....samo zamislite koliko dece te pare mogu da hrane, ili makar nesto da se kupi ili izgradi . . . strasno i zalosno! Bojana bolje ti je da sedis kuci !

cofi95

pre 9 godina

Bojana ima jako mocan glas, ali joj ova pesma ne stoji nikako. Poslusajte pesmu Playa - I Feel Free, Bojana je vokal. Pesma je da se covek najezi.

sale

pre 9 godina

Eurovision je valjao kada je Joksimovic odusevio i Marija pobedila.... sada je to samo polovican festival glupiranja, izmotavanja i bizarno sarkasticno neuspelih umetnika kao sto je ova "predstavnica" koja ni kilazom nije mogla da pokaze bar neki glas nego raspon koji se sastoji iz 5 tonova...

Neograniceni

pre 9 godina

U celom cirkusu, Bojana je najbolja: zaista ima sjajan glas. U svemu ostalom se vidi nemoc da se pobegne od tradicionalizma. Pesma na Srpskom umesto na engleskom. Kostimi kao da smo jos provincija u otomanskom carstvu. I kada ce vec jednom pametna i emancipovana Srbija da vodi drzavu?!

pera

pre 9 godina

Hvala Mariji sto je preuzela moj komentar sa b92. Glupo je napadati MM sto je ovde prenela moj komentar, plus tumaceci to na veoma zloban nacin. Dakle, mnogi kompozitori su obilazili prostorije Emotion-a u toku trajanja serijala. Grajic je cak bio i u kuci VB tj. tamo gde su ucesnici boravili u toku trajanja OT. U toku novogodisnje noci, docek 2009. OT je trajala celu noc, tada su premijerno pustene kompozicije onih ucesnika koji su do tada snimili pesmu. Prvo je pustena pesma Ane Bebic, a odmah potom Djoletova pesma, sada Aleksina, na kraju od Milice. Pesma je bila toliko neodgovarajuca za Gogova, da mu nije bilo bas prijatno kad ju je slusao, a Vukasin blago receno sokiran, na sta su sveli rokera Gogova. Dva igraca iz Aleksine plesne grupe, su i sami bili na tom snimanju. Nazalost mislim da su svi, pa i sam Aleksa svesno usli u rizik da ih provale. Pesmu su minimalno aranzmanski i tekstualno promenili, ali melodija je ostala ista, nazalost isto bezvezna, kao i pre sedam godina! Zašto je nestao snimak sa YT, a bio je tamo do nedavno? Anina i Milicina pesma od te noci su i dalje na YT. Nažalost po Grajica, RTS i Emotion ima nekih koji imaju duze pomcenje od trajanja jednog hita!

Zoran M.

pre 9 godina

Danica ima bolji glas od Bojane, čišći i jasniji...nekako više dotiče dok je Bojanin glas nekako kao ubrzan, kao da žuri negde dok peva.

Milan

pre 9 godina

Ljudi, shvatite nije im uopste u interesu da pobedimo u finalu. Organizacija eurosonga je preskupa, i proslu smo jedva izgurali. Tako da se i nisu trudili da puste dobru pesmu za finale nego neku eto tek da nas ima i na ovom eurosongu.
Drugo, kako sansa mladim talentima?! Isti kompozitor isti tekstopisac za sve tri i tri njihova pulena? Pa jel to fer sansa za ostale?! Kad shvate da Srbija nije Beograd vec da postoje i drugi kompozitori i tekstopisci van "kruga dvojke" onda cemo imati kvalitetniju i pravedniju slekciju a ujedno i pesmu koja predstavlja Srbiju a ne Beosong!

Krotiteljka tigrova

pre 9 godina

@Vanja Petrović

Nisam maliciozna, već dobronamerna! Život sa tolikom kilažom sigurno nosi sa sobom brojna ograničenja, a Bojana je još mlada. Mada, u pravu si, njena kilaža, njena stvar.

Kasper

pre 9 godina

Ok je Bojana ali pesma i ne bas. Kad tako namenski rade ispadne sve osim dobrog. Nije tema ali kako je samo lepa pesma koju je otpevao Nikola Kojo, mislim da se zove Ljubav je to.

Miki

pre 9 godina

Bacanje para, nekoliko njih plus ova pevačica imaju neke koristi, a mi ostali baš ništa. Drugo bi bilo da Evrovizija nekog danas zanima, ali to nije slučaj.

dadobl

pre 9 godina

koliko pacenika ovde, bitno je da se peva na engleskom, pa gde vi zivite, jel se vi svoga jezika stidite, sram da vas bude.
marija je pevala na Srpskom i pobedila tako da te vase nebuloze padaju u vodu.
sto vam englez ne zapeva na francuskom ili nemackom?
tuzno je sto nam samo tudje valja, zato nam i jeste ovako i bice nam i gore (i treba)

mister yes

pre 9 godina

Kada cujete Marijinu "Molitvu" prodje vas jeza koliko je dobra pesma i vokal, a ovde sem vokala je da te stomak zaboli
(lENA, 16. februar 2015 00:09)

misliš ono dranje?.. ne može to da se poredi sa ovim pevanjem.

EU Citizen

pre 9 godina

Kao i svuda, više demokratije i tržišta bi rezultiralo i većim kvalitetom. Ja uopšte ne razumem sistem u kome jedan autorski tim koji očigledno baš ne obiluje kreativnim idejama (čak i pesma gospodina Grajića kojom je osvojio evroviziju, iako za kalsu bolja od ovog materijala, nije bila ništa preterano originalno i zanimljivo, više je ležala odličnoj pevačici i imala sreće) piše pesme, a takmiče se samo interpretatori, i to po pozivu, zašto ne napraviti otvoreni konkurs i ne pustiti publiku da glasa preko tekst poruka, pa makar niko ne bi mogao da kritikuje rezultat. Ne pratim domaću muziku, i nemam pojma ko su ovi ljudi, ali obe devojke umeju da pevaju i imaju solidne glasovne mogućnosti, međutim, to za pobedu na pesmi Evrovizije, makar ni tamo nivo baš nije previsok, ipak nije dovoljno, sa ovakvom pesmom neće proći ni u finale. Konačno, nisam uopšte ljubitelj anorektičnih kostura, naprotiv, mnogim ženama desetak kila od časopisnog ideala sjsjno stoji, ali ova devojka ima trideset kila više nego što bi maksimalno trebalo da ima, a to je, ma kako dobro da pevate, a ona peva odlično, ne samo realna prepreka za uspešno bavljenje šou biznisom, već, prvenstveno, i ozbiljan zdravstveni problem. Dakle prvo ne dijeta, jer puke dijete ništa ne rešavaju, već kompletna i trajna promena odnosa prema svom telu i životnog stila, a tek onda Evrovizija :))

sasa jokic

pre 9 godina

Ovo bi kao trebala da bude nasa Adel? Posle onih silnih violinista na bini "ala" Zeljko Joksimovic, sada jos jedna neoriginalna prica....

Miki

pre 9 godina

Smandrljano na brzinu samo da bi neko uzeo pare.Pesma je očajna ,bićemo maksimalno treći od pozadi.(I prošli put sam pogodio plasman za naš trio).Najbolje rešenje je neučestvovati,jer niti imamo pesmu niti je Eurosong više prestižno takmičenje,jer je to postalo čisto političko pitanje.Videćete blamaže oko politike.Prvo pitanje kako neke zemlje mogu da prodju direktno.Drugo pitanje ko je izabrao Graju da komponuje ,i ovo troje da peva.Pare i samo pare.Ko bre ovo plaća.Polaže li neko račune za ovo.Pesma je stvarno retarda.

lele i kuku

pre 9 godina

Uzas!Uzas!Ajde vise posaljite BRENU da otpeva BILO STA=medju prvih 5 smo a ovo,pa nije pevanje=ko moze vise da se prodere sa jednog brda na drugo,aman,zaman :(

vizija

pre 9 godina

Ne pomaze onoliko hvaljenje voditeljke,pesme nisu dobre! Za to takmicenje bi
trebali slager,pevljivi sa dobrom koreografijom a to ovde nisam video.Zali Boze para za to putovanje,a sto je najgore,punice nam glavu sve do nastupa kako je pesma super!

jaaaa Croata

pre 9 godina

pa vi jos sudjelujete u ovome....haha..eto bar jedan naš pametan potez još od prošle godine da ne sudjelujemo i ne trošimo novce na ovu glupost.

Jovana

pre 9 godina

Ove godine pobedjuju tri italijana Il vollo koji pobedili na San Remo festivalu. Pravi bell canto, divna pesma. Bojani drzim palceve, divan glas.

Дивљи Запад

pre 9 godina

Од када Игранка није прошла у финале, Евровизија је званично постала Гранд.

Krotiteljka tigrova

pre 9 godina

Na prvo (nadam se i jedino) slušanje, pesma je prosečna, tekst besmislen, pevačica nesporno talentovana, iako naglašavanje njenih glasovnih mogućnosti, ne čini pesmu boljom nego što jeste. Ne znam šta se krije u pozadini, ali meni stvarno bode oči njena debljina... jednako kao što mi smetaju i polugole pevačice. Zašto bi iko bio toliko debeo???

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Ako ovu pesmu ne otpeva na engleskom, od finala nista. Pesme na maternjem jeziku ne prolaze vise. Pretpostavljam da ce stilisti sa RTS-a da Bojanu srede kao Strumpfetu za nastup u Becu, kao sto su i one tri mucenice nafrakali pre dve - tri godine.
Sve u svemu, kic fest. Ne bi bila neka steta i da ne ucestvujemo vise.
(euromision, 15. februar 2015 22:50)
---------
Pa ne ucestvuje na "engloviziji" pa da peva na engleskom. Mislim da na engleskom pevaju samo oni narodi koji sebe nipodastavaju, koji svoj jezik smatraju prevazidjenim i seljackim. Mnogi od nas su na tom nivou. A sto ne bi pevala na kineskom? Mozda bi glasalo nekoiliko stotina miliona Kineza za nas?! Predstavnica Srbije pa peva na engleskom? Taman nikada ne osvojili nagradu?!

leaner

pre 9 godina

Kakvo je bre ovo deranje u mikrofon? Pa ova pesma koliko je losa, ne moze do kraja ni da se odslusa. Aj sad izgled necu da komentarisem, ali barem nesto da imamo.

darko

pre 9 godina

Velika greška, bićemo veoma loše plasirani. Devojka lepo peva, ali koreoagrafija, reči i muzika su prosek proseka. Jelić iman najbolji spot, dok Krstićka najlepše peva, ali ona je umetnica prevashodno okrenuta narodnoj muzici, pa ne znam koliko se dobro snalazi u pop žanru. Bojana je zbog tezine potpuno statična na bini, što se vrlo brzo uoči, na takmicenju to može imati veoma negativan efekat, jer je odavno prošlo vreme statičnih pop pevaca.

Student

pre 9 godina

A ko je izabrao ovo troje? Na osnovu čega? Evroviziju više niko ne shvata ozbiljno, a i muzika nam je i onako otišla nizbrdo pa nema ni veze. Prvi put čujem za ove izvođače. Lakše bih čini mi se i Željka svario po 123. put...

Xin Zhao

pre 9 godina

Zar mi nismo odlucili da ne ucestvujemo na ovoj sprdnji. Jedina pametna odluka koju smo doneli u poslednjih 20 godina, ali izgleda da nista dobro ne moze da traje.

Lana

pre 9 godina

Biće prva i u Beču, al' od pozadi! Kada će naši "vrsni" i uvaženi muzičko-marketinški "stručnjaci" shvatiti da je Pesma Evrovizije na poslednjem mestu muzičko takmičenje? Tu prolaze telo, golotinja, koreografija, vatra, šljokice, kič, ludilo. Muzika je tu samo jedan od faktora, čak ne i najbitniji, a o njenom kvalitetu u takvom kontekstu stvarno je smešno i govoriti. Mi uporno forsiramo neke balade sa logikom "hvatanja na emociju", ali takve pesme na nepoznatom jeziku uglavnom zvuče isto - dosadno. Jedini razlog što se često visoko plasiramo su glasovi iz susednih zemalja i od dijaspore, ali oni glasaju po inerciji. Realno, najveći propust nam je bio neslanje polugole Ane Nikolić i brze pesme sa besmislenim tekstom ono otoič kad niko nije ni otišao na takmičenje zbog one papazijanije od konflikta na relaciji Srbija-Crna Gora. E, pošto sada nemamo takmičarku takvog (telesnog) kalibra, najlogičniji izbor bio bi Aleksa, jer se zna koji lobi tamo drma, pa verujem da nas ove godine čeka prava paleta seksualnih različitosti. A Bojani čestitam na pobedi, ako ništa drugo, bar će moći da se najede saher torte i mocart kuglica, važno je učestvovati.

andreaZAGREB

pre 9 godina

Bravo. biti ceš drugacija . Ako HR ima pravo glasa zna se kome ide 12 poena. i zbo pjesme i zbog g. Vucica koji je pokazao da je spreman za dobrosusjedske odnose jer je došao na inauguraciju moje predsjednice pa neka ovo bude mali doprinos sa naše strane i tako u svakom koraku naprijed.

euromision

pre 9 godina

Ako ovu pesmu ne otpeva na engleskom, od finala nista. Pesme na maternjem jeziku ne prolaze vise. Pretpostavljam da ce stilisti sa RTS-a da Bojanu srede kao Strumpfetu za nastup u Becu, kao sto su i one tri mucenice nafrakali pre dve - tri godine.
Sve u svemu, kic fest. Ne bi bila neka steta i da ne ucestvujemo vise.

zozrzo

pre 9 godina

Ovo ''takmicenje'' i ucesce na Evrosongu se desava samo zato da bi se platilo Sasi Mirkovicu za zasluge za dolazak naprednjaka na vlast. To je toliko jadno da tu nema reci. A ove njegove pulene sto su pristali da ucestvuju u tome, sram ih bilo. Fuj, fuj,fuj!

Srdjan

pre 9 godina

Bojana i Danica su bile OK, Aleksa blagi uzas. U sustini nijedna pesma mi se ne dopada ali Bojana je sve izvukla sjajnim vokalom. Nadam se finalu.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Devojka peva "ko zmaj" ali, ova pesma nema sanse na evroviziji. Da budem jasniji, nijedna od ove tri numere ne bi imala sanse na evroviziji. Jednostavno, ne umemo mi da napravimo pesmu za ovo takmicenje. Sto se tice Danice Krstic, ona je van svih kategorija. Njen glas i izvodjenje narodnih etno pesama predsdtavlja nacionalno blago. Uplitanjem u ovaj muzicki zanr samo skrnavi svoj neverovatan talenat i glas. Ko je pratio njenu muziku od njene 5 godine svestan je o cemu pricam. Snaga tih nasih izvornih pesama je neverovatna. Stavljam je u rang sa Pavlom Aksentijevic, Jordanom Nikolicem i Divnom Ljubojevic, koja, doduse, peva samo crkvenu duhovnu muziku. Zaista mislim da joj nije mesto u ovim "prizemnim" muzickim vodama. Zelim puno srece nasem predstavniku mada nisam optimista.

Crush

pre 9 godina

Zasto? Hiljadu pitanja imam, ni jedan odgovor... Na primer, zasto je tako bolesno gojazna? Sta nije u redu, koliko trpi njen organizam zbog toga, da li ista misli da preduzme dok je jos u stanju da se krece... Nisam hejter, tuzan sam zbog nje... Isto bih reagovao i da je, kojim slucajem, anoreksija u pitanju.

Napred Bojana

pre 9 godina

Necu se sloziti sa vecinom komentara ovde. Smatram da je taj spoj tehno/disko dela, koji i sluzi da se naglasi emocija ove pesme, kao i samo njeno znacenje sadrzano u naslovu "Ceo svet je moj" gde treba da pokaze dominanciju, i neke jace balade pre toga vrlo interesantan i da ce zato dobro proci u Becu. Molio sam Boga samo da nas Aleksa ne predstavlja, pesma mu je uzas, dok su Bojana i Danica imale dosta bolje pesme. Sve u svemu, svako ima svoje misljenje, a moje je da je ovo ipak pesma koja predstavlja nasu zemlju na Evroviziji i da treba da je podrzimo kakva je da je.

Aster Blistok

pre 9 godina

Ovo stvarno ima veze sa svetskim trendovima (u Rusiji sedamdesetih!). Koliko god mislim da je pesma totalno ocajna uprkos vasoj interpretaciji o "...raskošnom glasu i sjajnoj interpretaciji..." mislim da je moglo da bude jos gore, mogli su da posalju nekoga sa Pink-a ili tako nesto.

Anica

pre 9 godina

Sve pesme su bile osrednje, nije toliko ni do izvodjaca. Iz Bojanine pesme obavezno da izbace onaj tehno deo, totalno je bezveze i zastareo, a moglo bi i malcice malo izdiranja u nekim sekvencama.

Živorad

pre 9 godina

Idiotski tekstovi, kilavi aranžmani, bledunjave "serbian pop" pesme. U muzičkom smislu, (inače izuzetna i dobra) Bojana mene neće predstavljati. Loše je i to što sam uveren da neće predstavljati ni sebe.

Zoran M.

pre 9 godina

Danica ima bolji glas od Bojane, čišći i jasniji...nekako više dotiče dok je Bojanin glas nekako kao ubrzan, kao da žuri negde dok peva.

sale

pre 9 godina

Eurovision je valjao kada je Joksimovic odusevio i Marija pobedila.... sada je to samo polovican festival glupiranja, izmotavanja i bizarno sarkasticno neuspelih umetnika kao sto je ova "predstavnica" koja ni kilazom nije mogla da pokaze bar neki glas nego raspon koji se sastoji iz 5 tonova...

Dio

pre 9 godina

Da li je moguce da kompozitori u Srbiji ne mogu da naprave 3 pesme da razvaljuju, tako da ljudi kada biraju ne znaju sta da izaberu jer su sve dobre a ne da od 3 biraju manje zlo. Ovo je uzas tekstovi 0 kompozicije dovoljan 2 a ljudi sto biraju su pod utiskom granda i pinkovih zvezda gde obracaju paznju samo na vokalne sposobnosti a manje na ono sta pevaju. Vratiti BEOVIZIJU

lele i kuku

pre 9 godina

Uzas!Uzas!Ajde vise posaljite BRENU da otpeva BILO STA=medju prvih 5 smo a ovo,pa nije pevanje=ko moze vise da se prodere sa jednog brda na drugo,aman,zaman :(

lehm

pre 9 godina

Sve tri pesme neće biti hitovi, ali najveću perspektivu za prolaz u finale je imao, kao i 2008. (kada je "slučajno" pobedila "nu na ne") Aleksa Jelić. Evrovizija nije takmičenje "najboljeg glasa" ni stasa, već sveukupni "događaj". "Molitva" je pobedila zahvaljujući fantastičnoj režiji i scenariju, kontrastu Marije Šerifović i pet dama u pozadini, a dobra pesma je samo bila šlag na tortu. Milan Stanković je 2010. imao solidnu pesmu i sjajan nastup u scenario u Beogradu, a onda je neki genije iz RTS-a to odlučio da promeni i obogalji na Eurosongu i to je postala samo jedna od bezličnih drndalica. Slično i sa Markom Konom - opet je sve bilo bolje u Beogradu, a to jeste bila prava stvar za kičasti EuroSong. Juče je Jelić imao najbolji "miks" i brzu stvar, ali ispod onog dueta sa Anom Štajdohar. Mala Stamenov je simpatična, ali takva pesma će se utopiti u moru 30 drugih - i nema ništa od finala.

surovo iskren

pre 9 godina

Koliko negativnih komentara, strasno. Moje misljenje je da je Bojana odlicna za Evroviziju jer devojka ima odlican glas i razlikuje se od plasticnih barbika na koje smo svi navikli, pritom je jako lepa. Pesma nije savrsena, ali to i nije takmicenje za neke savrsene kompozicije vec za pesmu koja ima nesto sto druge nemaju. U sustini ovo pljuvanje me podseca na komentare upucene Mariji pre i posle pobede. Pre su je svi pljuvali a posle pobede je bila nacionalni heroj. Tako je to u Srbiji. Moja procena je da sigurno ulazimo u finale, za dalje cemo videti.

Smarty

pre 9 godina

Песма евровизије је изгубила сваки смисао. Само Вас молим - немојте да трошите паре преношењем овог такмичења из Беча.

NoviNoviSad

pre 9 godina

Da budem iskren, svi hvale njen vokal a meni je on uzasan.Mozda je super u nekom drugom stilu ali u ovoj pesmi je prosek.Pesma je krsh teski da se ne lazemo.Ona pravi neke face na sceni,reci dno,a to sve povezano kao da je moja baba pravila.Kad se odslusa pesma od pocetka do kraja,nigde veze.
RTS kao i obicno zivi u nekom svom cipela,bregovic svetu i blamira.
Zasto se nisu mogli svi lepo prijaviti a ne da oni daju tri kandidata.Danica je jos i ok.
Necemo u finale sigurno,kao Moje tri fazon.

Novosadjanin

pre 9 godina

Koji hejteri...strasno. Jel ima nesto da vam odgovara? Bilo sta? Sta je sa onim - bitno je ucestvovati? Koja god da bude , prva ili poslednja, ona predstavlja moju zemlju Srbiju i ja joj zelim uspeh. Toliko.

EU Citizen

pre 9 godina

Kao i svuda, više demokratije i tržišta bi rezultiralo i većim kvalitetom. Ja uopšte ne razumem sistem u kome jedan autorski tim koji očigledno baš ne obiluje kreativnim idejama (čak i pesma gospodina Grajića kojom je osvojio evroviziju, iako za kalsu bolja od ovog materijala, nije bila ništa preterano originalno i zanimljivo, više je ležala odličnoj pevačici i imala sreće) piše pesme, a takmiče se samo interpretatori, i to po pozivu, zašto ne napraviti otvoreni konkurs i ne pustiti publiku da glasa preko tekst poruka, pa makar niko ne bi mogao da kritikuje rezultat. Ne pratim domaću muziku, i nemam pojma ko su ovi ljudi, ali obe devojke umeju da pevaju i imaju solidne glasovne mogućnosti, međutim, to za pobedu na pesmi Evrovizije, makar ni tamo nivo baš nije previsok, ipak nije dovoljno, sa ovakvom pesmom neće proći ni u finale. Konačno, nisam uopšte ljubitelj anorektičnih kostura, naprotiv, mnogim ženama desetak kila od časopisnog ideala sjsjno stoji, ali ova devojka ima trideset kila više nego što bi maksimalno trebalo da ima, a to je, ma kako dobro da pevate, a ona peva odlično, ne samo realna prepreka za uspešno bavljenje šou biznisom, već, prvenstveno, i ozbiljan zdravstveni problem. Dakle prvo ne dijeta, jer puke dijete ništa ne rešavaju, već kompletna i trajna promena odnosa prema svom telu i životnog stila, a tek onda Evrovizija :))

Odlična

pre 9 godina

To što nemamo muzički festival godinama je sranje veliko. Koncept kojim biramo za ESC je Bregovizija, Kovačvizija, pre dve godine Baladovizija (10 pesama 150 balada) a sad Grajovizija dokle god neko ima monopol neće biti sjajno. Melodija je fina, tekst je solidan, mogli su više da se potrude ali je najbolja pesma pobedila sinoć. Bojana je F E N O M E N A L N A i da DEVOJKA BOLJE PEVA I OD MARIJE ŠERIFOVIĆ. Ali je u svakom slučaju pesma prava EUROVIZIJSKA (ko prati razume o čemu pričam) Uopšte nije loša ideja pevati na engleskom bilo bi lepo da poruku razume više ljudi, ali videćemo šta će biti. Ljudi koji komentarišu njen izgled umesto glasa i pesme mogu samo da joj pljunu pod prozor i budu ljubomorni na njenu lepotu. Tokom renesanse i u zlatnom dobu Holivuda žene njene građe su bile sinonim za lepotu. Bojana kidaš kako pevaš i ponosim se tobom. :D

lola

pre 9 godina

Bojana je ocigledno talentovana, ali je pesma bleda i neupadljiva. Ipak, do sad je cesce pobedjivala ekstremna pojava nego dobra pesma. Setimo se babuski, lordsa, bradate zene... Vreme je za jednu debelu zenu. Za Bojanu koja je kvalitetnija od pesme.

Trance4life

pre 9 godina

Svideo mi se samo trance DELIĆ na drugoj polovini,to je izvuklo pesmu.
Šteta baš šteta što nije cela pesma vocal uplifting trance(skraćen),nego delić,koji je nažalost beznajačajan.
Vokal ima potencijal ali muzička pratnja je totalno loše odrađena pošto je samo jedan deo dobar.

Bob

pre 9 godina

Bojana je dobra pevacica, muzika ok, reci bzv, ali mislim da ce biti nesto drugacije i primeceno kao takvo u Becu.
Puno uspeha Bojani, podrzimo je!
p.s. Meni licno se Danicina balada bas dopala.

pera

pre 9 godina

Pevaci korektni, pesme uzas!

Najvise bode oci sto je Aleksa otpevao Grajicevu pesmu, koju je prvi snimio Djordje-Djole Gogov iz Operacije trijumf 2008.god. Postojao je snimak na YT, ali je sada nestao. Pesma je emotovana na tv-u u toku novogodisnje noci, docek 2009 na b92. Mislim da su minimalno korigovali tekst, ali melodija je identicna. Ne znam kako ide po prvilima, ali Aleksina pesma je bajata. Aleksa ju je otpevao korektno, ali ...

Miki

pre 9 godina

Bacanje para, nekoliko njih plus ova pevačica imaju neke koristi, a mi ostali baš ništa. Drugo bi bilo da Evrovizija nekog danas zanima, ali to nije slučaj.

aca

pre 9 godina

Izbor pesama je bio sacuvaj Boze, mada je i Eurosong po svemu poznat samo ne po kvalitetnim pesmama uopsteno... Kako god bilo, valja cestitati Bojani na pobedi.

Vanja Petrovic

pre 9 godina

Ne znam šta se krije u pozadini, ali meni stvarno bode oči njena debljina... jednako kao što mi smetaju i polugole pevačice. Zašto bi iko bio toliko debeo???
(Krotiteljka tigrova, 15. februar 2015 22:52)

Elem sestro, a ja se pitam kako neko može da bude tako rasista pa da postavi pitanje o fizičkokm izgledu ove devojke.
Da je neka glupačica plastic fantastic, onda bi ti to odgovaralo tvojim visokim kriterijumima?

Šta sve ljudi sebi dozvoljavaju to je čudo!! A, videla sam mnogo čuda, no ne prestajem da se i dalje čudim ljudskoj malicioznosti...

Srećno Bojana!!

bzvz

pre 9 godina

Trebalo je, u cilju stednje, da lady Gaga Mirkovic ucestvuje na Eurosongu jer ona ionako zivi u Bec. Tako ne bi imali troskove oko boravka jer ona ima dvorac u koji svi naprdnjaci mogu da se sire, a i sire. A, takodje, Dragana ie i dr. za engleski jezik, kako sama kaze, ne zna ponekad da li govori srpski ili engleski, toliko se srodila sa istim. Pa smo mogli jednim udarcem da ubijemo vise muva. Gaga peva na engleskom, smestaj gratis, stajling radi sama jer je becka skola, a pesma bi trebalo da bude u trendu, recimo: Hey, hey, are you gay, that's ok. EU, eu,eu, NATO, NATO, NATO, you are moje zlato, itd.

Sneža

pre 9 godina

Kompenzacije – čuvena srpska posla. Boko, dušo, evo ti „Evrosong“, umesto „ Ja imam talenat“.
Pesme. Aleksina: tralalalalala, ali odličan scenski nastup, multitalentovanog momka. Bojanina u istoj kategoriji, osim onog jednog dela – improvizacije – na oooooooo. Ništa novo – već viđeno. ( Bojana ima moćan vokal, pa je morala da dobije i zahtevniju pesmu, od ove koju je izvela.) Daničina pesma teška i preteška - malo Vitni, malo M. Šerifović - odlično izvedena. Bravo za Danicu!
P.S: Kada na ES ide Ž. Joksimović, znam da nam je zagarantovan plasman od 2. do 4. mesta, ovako... Ali, pobeđivale su i: šiške ispod miške, bradate žene, pa... možda ovaj Adel fazon i prodje. Kako god: srećno!!!

zoki ns

pre 9 godina

Na svakom nasem izboru za Eurosong se zapitam da li je moguce da je kriza autorstva toliko velika da se pisu ovakve pesme? Pa ovo nije ni prosek od pesama, ovo je definitivno ispod. Gde su nestali hitmejkeri?? Imamo sjajne izvodjace ali nazalost lose autore. Od Vlade Grajica se svakako daleko vise ocekuje!

Prim. prev.

pre 9 godina

Ne može se akcentuacija prilagođavati melodiji. Takvih grešaka bilo je i u "Molitvi"(poslušajte kako je akcenatski pogrešno izgvoren - otpevan glagol "ne brojim"), ali je pesma bila dobra pa je to nekako prošlo. U lošoj pesmi kao što je ova to naročito para uši (poslušajte glagol "razvila". Diletantizam!

Meh

pre 9 godina

Cura glasom kida, ali je aranzman pesme, a najvise uvodni sintisajzeri i bubnjevi, maznut od Katy Perry - Unconditionally... a i koncept nastupa. :/ Inace ima glasčinu.

MS

pre 9 godina

Sram te bilo Srbijo!!! Kakvi smo mi mediokriteti od ljudi to je strasno....Ma otidjite na zvanican sajt ESC2015 Bojana je favorit, svi stranci u odusevljeni dok se na njenom zvanicnom snimku nalaze gnusne uvrede i to od njenog naroda, dok stranci pisu sve najbolje....Srecan sam samo sto su sada svi ovi lazni moralisti koji svakodnevno pljuju sve sto je dobro u Srbiji, sada ste pokazali pravo lice Evropi...Odavno se na ESC ne gleda pesma vec POJAVA, Bojana to ima i zato je favorit...Sram vas bilo..Bojana, devojko, glavu gore, tebi je ako nista drugo, inostrana karijera zagarantovana, vidis koliko te stranaca podrzava...

doosh

pre 9 godina

Pa gospodo, ako su prosvetarima i ostalim srezane plate, da li stvarno treba da se bacaju pare na ove trivijalne stvari? Biće propast još ako slučajno pobedi i dobijemo organizaciju. Ali nema veze, skinite još 20ak posto, nije problem.

majda

pre 9 godina

Veoma loše osim činjenice da ova devojka dobro peva i da pesma ne valja i da je u drugoj pesmi odlična koreografija koji je izveo baletski par. Inače njena koreografija podseća na Marijinu. Već par godina ne mogu da se nateram da uopšte pogledam Eurosong.

Aleksandar

pre 9 godina

Pesme prosečne. Nije mi jasno da Vladimir Graić nije mogao da smisli nešto bolje. Čestitam Bojani Stamenov na pobedi, devojka ima glasčinu, i samo zahvaljujući njoj ova pesma liči na nešto. Da je neko drugi pevao istu ovu numeru, tek bi onda videli koliki je užas numera. Pesma Danice Krstić takođe prosečna, ali je i ona nadprosečnim glasovnim pevanjem dala pesmi snagu. Pesma Alekse Jelića ništa specijalno, njegove vokalne sposobnosti daleko ispod Bojane i Danice. Plasman u finale i da slavimo. Ako publika i žiri Evrope bude nešto nagradio to će biti Bojanina zadivljujuća interpretacija i zadivljujući glas. Na kraju jedno pitanje Vladimiru Graiću: Da li je moguće da za Bojanu Stamenov nije mogao da napravi nešto u njenom stilu pevanja a to je džez, soul? Isto i za Danicu nešto u etno fazonu? Meni stvarno nije jasno dokle će se pevači prilagođavati kompozitoru, stvarno ne shvatam. Pevač je glavni a ne kompozitor, a to se pokazalo večeras. Ako ocenjujem pesme jedva prosečne, ali Bojana i Danica su učinile pesme boljim nego što one zaista jesu.

jaaaa Croata

pre 9 godina

pa vi jos sudjelujete u ovome....haha..eto bar jedan naš pametan potez još od prošle godine da ne sudjelujemo i ne trošimo novce na ovu glupost.

Don Kihot

pre 9 godina

I tako... Od Srbije nisam ni ocekivao dubokoumnije kritike... Od Bojanine debljine, na primer. Ne znam samo kako ste uspeli da vidite to pored njenog pevanja. Na sreću, to samo o vama govori. :)

Da ste ikakvi slušaoci muzike, to vam stvarno ne bi bilo vazno. Zena je uspela prosecnu pesmu da napravi uzbudljivom! Kapa dole!

Rados' Jevrope

pre 9 godina

Osigurali smo se da nedaj bože ne pobedimo i ponovo pljunemo 20-25 miliona evra za organizaciju. Jedina smo zemlja kojoj je pobeda na Evroviziji donela materijalni gubitak. Ako budemo organizatori sledeće godine, neka režija bude poverena Radošu Bajiću i D.Bjelogrliću a voditelji neka budu Žika Seljak, Lea Kiš i DVL.

Goran

pre 9 godina

1. Evrovizija je nesto sto voli mnogo Evropljana i mnogo Srba. I treba da postoji i da raste.
2. Na evrosongu se takmice predstavnici koje izaberu nacionalni emiteri.
3. Oni kojima se ne svidja tu je uvek neki daljinac i neki drugi festival.
4. Neka je i sto puta gej festival ili strejt, predstavlja druzenje, zabavu i upoznavanje drugih naroda i melosa.
5. Srbi, manje kritikujte a vise poradite na sebi da ne ostavljate anonimne komentare vec da vidimo koliko vi umete i znate.
6. Ako niste glasali, kao i u polkitici, sto vas se to onda tice. Oni koji su glasali se pitaju.
7. Neka osvoji i poslednje mesto ali je 44 u Evropi. Pa i neki nasi tzv. spotisti su 100 u tenisu ili 300. pa je to suuuper mesto.

Neograniceni

pre 9 godina

U celom cirkusu, Bojana je najbolja: zaista ima sjajan glas. U svemu ostalom se vidi nemoc da se pobegne od tradicionalizma. Pesma na Srpskom umesto na engleskom. Kostimi kao da smo jos provincija u otomanskom carstvu. I kada ce vec jednom pametna i emancipovana Srbija da vodi drzavu?!

branko

pre 9 godina

Pre svega zelim da cestitam Bojani! Veliki talenat, odlican glas... Cestitam i maloj Danici! Ali dokle cemo da guramo potpuno netalentovane ljude, mladi pevac Aleksa Jelic, sa svojih 40 godina, mladi? Covek bez glasa, van tonaliteta, sramno Grajicu da si njega izabrao. A jos sramnije predstavljanje koje sve objasnjava, tj. kako se doticni Jelic uopste tu i nasao "sin frontmena yu grupe". Pa i ja sam sin moga oca al kakve veze ima to sa tim.

sasa jokic

pre 9 godina

Ovo bi kao trebala da bude nasa Adel? Posle onih silnih violinista na bini "ala" Zeljko Joksimovic, sada jos jedna neoriginalna prica....

ĐoleTF

pre 9 godina

Koliko ste vi Srbi smešni, maliciozni, pesimistični, neispunjeni, sujetni, NESREĆNI!
Pa da l' je moguće da ni jedan lep komentar, ni jedan!! Znači toliko smo plitki u mozgu da me je žao svog naroda.
Pesma odlična, Bojana odlična, srećnoo

mister yes

pre 9 godina

Kada cujete Marijinu "Molitvu" prodje vas jeza koliko je dobra pesma i vokal, a ovde sem vokala je da te stomak zaboli
(lENA, 16. februar 2015 00:09)

misliš ono dranje?.. ne može to da se poredi sa ovim pevanjem.

Future

pre 9 godina

Песма евровизије је изгубила сваки смисао. Само Вас молим - немојте да трошите паре преношењем овог такмичења из Беча.
(Smarty, 16. februar 2015 10:40)
Sve pare koje se uloze na odrzavanje evrovizije se vrate vec u prvom polu-finalu, a da ne pricamo o benefitima na polju turizma koji ostaju posle evrovizije. Samo je dovoljno da kao Azerbejdzan u razglednice stavimo predele iz Srbije i stvar je resena.

dadobl

pre 9 godina

koliko pacenika ovde, bitno je da se peva na engleskom, pa gde vi zivite, jel se vi svoga jezika stidite, sram da vas bude.
marija je pevala na Srpskom i pobedila tako da te vase nebuloze padaju u vodu.
sto vam englez ne zapeva na francuskom ili nemackom?
tuzno je sto nam samo tudje valja, zato nam i jeste ovako i bice nam i gore (i treba)

mister yes

pre 9 godina

Kakvo je bre ovo deranje u mikrofon? Pa ova pesma koliko je losa, ne moze do kraja ni da se odslusa. Aj sad izgled necu da komentarisem, ali barem nesto da imamo.
(leaner, 15. februar 2015 22:33)

sine, ne kaže se deranje već dranje..

Prevodilac

pre 9 godina

Tekst kao da je pisan da se samo popune slogovi i nista drugo. Nikakav smisao ne postoji, a kamoli poruka. Tekst je zapravo besmislen. Blamaza.

Dobro došao u svet sakriveni let (?)
Nikog’ nisam pustila dok te nisam pronašla (?)
Sa tobom sam ja sve što nisam bila (?)
Bele zastave tebi sam razvila

Ceo svet je moj, gledaj me, letim slobodna
Ceo svet je moj, nebo je granica
Nek’ sam drugačija, al’ u tvojim je očima istina (?)

Sa tobom sam i ja meka kao svila
Bele zastave tebi sam razvila

Ceo svet je moj, gledaj me, letim slobodna
Ceo svet je moj, nebo je granica
Nek’ sam drugačija, al’ u tvojim je očima istina (?)
To sam ja

Hiljade kao grumi crna kao noć
Takva sam bila
Sve se to srušilo kada si došao (?)

Ceo svet je moj (Gledaj me, letim slobodna)
Ceo svet je moj (Nebo je granica)
Nek’ sam drugačija, al’ u tvojim je očima istina
To sam ja

Дивљи Запад

pre 9 godina

Од када Игранка није прошла у финале, Евровизија је званично постала Гранд.

AlchemyDreamer

pre 9 godina

toliko su dobre sve tri pesme, da prosto ne pozelis da ih ikada ponovo cujes, a i tekst pobednicke nije bas aktuelan, mozda bi bolje proslo u stilu `svet je moj kada predjem madjarsku granicu`

lalos

pre 9 godina

sve pesme na isti kalup. nije ni cudo kad jedan te isti, bez inspiracije i ideja, preplacen covek, napise svaku.

dvolitra, lane moje, sve istoooo. tajte nesto spektakularno, veselo, puno ritma, to se trazi na evroviziji!

Krotiteljka tigrova

pre 9 godina

@Vanja Petrović

Nisam maliciozna, već dobronamerna! Život sa tolikom kilažom sigurno nosi sa sobom brojna ograničenja, a Bojana je još mlada. Mada, u pravu si, njena kilaža, njena stvar.

Miki

pre 9 godina

Smandrljano na brzinu samo da bi neko uzeo pare.Pesma je očajna ,bićemo maksimalno treći od pozadi.(I prošli put sam pogodio plasman za naš trio).Najbolje rešenje je neučestvovati,jer niti imamo pesmu niti je Eurosong više prestižno takmičenje,jer je to postalo čisto političko pitanje.Videćete blamaže oko politike.Prvo pitanje kako neke zemlje mogu da prodju direktno.Drugo pitanje ko je izabrao Graju da komponuje ,i ovo troje da peva.Pare i samo pare.Ko bre ovo plaća.Polaže li neko račune za ovo.Pesma je stvarno retarda.

baki

pre 9 godina

Kada cujete Marijinu "Molitvu" prodje vas jeza koliko je dobra pesma i vokal, a ovde sem vokala je da te stomak zaboli
(lENA, 16. februar 2015 00:09)

I Mariju su ismevali pred ESC. Pesme nisu nesto posebno, al se nećemo obrukati, uci cemo u finale. Mišljenja sam da ako zelimo da se nadamo necemu da pesma bude korigovana i da bude na engleskom.

my way

pre 9 godina

Ја можда сам луууд, али и песме које су биле катастрофа промашаји попут Ципеле и Балкана остале су запамћене, а мој први утисак је да ће ова бити брзо заборављена. Навијам наравно за Србију, али не очекујем пролаз у финале, не видим чиме би ова песма било кога освојила кад ни мене није. Бојана има глас, али ни то не долази до изражаја, тако да ни то није нешто на шта може да се рачуна као оружје за добијање подршке. Време је да се јасно каже, или Беовизија у којој ће одлучивати публика без икаквог жирија, или да се не учествује.

cofi95

pre 9 godina

Bojana ima jako mocan glas, ali joj ova pesma ne stoji nikako. Poslusajte pesmu Playa - I Feel Free, Bojana je vokal. Pesma je da se covek najezi.

vizija

pre 9 godina

Ne pomaze onoliko hvaljenje voditeljke,pesme nisu dobre! Za to takmicenje bi
trebali slager,pevljivi sa dobrom koreografijom a to ovde nisam video.Zali Boze para za to putovanje,a sto je najgore,punice nam glavu sve do nastupa kako je pesma super!

žžž

pre 9 godina

@student, to sto ti nisi cuo za njih to je tvoja sramota, Bojana je finalista ja imam talenat šou, Danuca je čuvarka narodne tradicije devojka izuva kako peva etno muziku, meni je lično Danica bila bolja sinoć ali bi suludo bilo reći da je Bojana loša, super glas imaju svo troje ali su im pesme sranje, pitanje bi bilo moj studente ko je ovima dao da pišu tekst i muziku!

Danilo

pre 9 godina

Nisam oduševljen pesmom, ali ok. Važno je učestvovati, nek priča ko šta hoće, ovo je najveći i najstariji muzički festival i treba uvek da učestvujemo. Naravno da nisu sve pesme na evroviziji kvalitetne, naravno da često ima nameštaljki, ali ima i u fudbalu pa se takmičimo, i nikom nije ni na kraj pameti da ne učestvujemo više iako smo konstantno loši, ali radi prezentacije zemlje treba učestvovati. Mi smo jako uspešna zemlja na evroviziji, imali smo pobedu, treće mesto i samo dva puta nismo bili u finalu. Šta treba da rade Portugalija i Kipar koji učestvuju više od 40 godina, nikad nisu pobedili a i dalje se takmiče? I nije mi jasno zašto vole da komentarišu ove vesti ljudi koji pojma nemaju o evroviziji, toliko sam besmislenih komentara pročitao kao npr. da su Babuške jedne godine pobedile i da će Hrvatska da glasa ove godine, izgooglajte bar ljudi pre nego što se izlupetate. Bojana stižem u beč da te bodrim! Jedva čekam!

Đorđe

pre 9 godina

Pesma Evrovizije?
Nije takmičenje! Liči a nije!
Kao i u Koloseumu je zabava koja se jednom godišnje
oraganizuje u Evropi. To je dosta. Na jednom mestu u jednoj zemlji cela Evrope. Šta ćeš više?
O kvalitetu pesama ne bih jer je besptedmetno.
Na ovakvim takmičenjima bi i Mocart i Betoven loše prošli.
Skupa produkcija, sjaj, šljokice i note da bi se dao neki
smisao celom događaju. O našim "takmičarima" sve najbolje!
Svo troje izvrsni u ukupnoj slici. Nećemo se obrukati makar
i ne stigli na završno veče (pretenciozno nazvanom "finale").
Sve je to ipak samo zabava za milione gledalaca i grdne
"javne servise" evropskih država. I ništa više a ni manje.
Šaljemo Bojanu koja je superiorna i fantastična. I drugo dvoje bi isto tako dobro predstavljali Srbiju, tamo!
Prilika da Evropa, a naročito mi ovde, vidimo i čujemo da
Srbija ima vrednosti koje moraju da se bore za afirmaciju pored svih Farmi i drugih vašara od golih guzica, silikona
i prizemnih "šala" prostačkih. (Namam ništa protiv guzica
a i slikona ali su inflatorne!)
Ako ne tamo, ovde možda, ima šanse da se čuje glas Arete Frenklin Srpske i dokaže da u Srbiji ima i kulture i dostojanstva! Napred Bojana! Otpevaj i razvali! A kako će
i ko će za tebe (nas) glasati baš te briga! I mene baš briga!

Milos

pre 9 godina

jao bre...ko je imao prilike da Bojanu slusa uzivo uvideo bi koliko je ova "pesma" neprikladna celom njenom bicu i "glasovnim"+ "mogucnostima"....jao bre....koj shit od songa...kuku....

Milan

pre 9 godina

Ljudi, shvatite nije im uopste u interesu da pobedimo u finalu. Organizacija eurosonga je preskupa, i proslu smo jedva izgurali. Tako da se i nisu trudili da puste dobru pesmu za finale nego neku eto tek da nas ima i na ovom eurosongu.
Drugo, kako sansa mladim talentima?! Isti kompozitor isti tekstopisac za sve tri i tri njihova pulena? Pa jel to fer sansa za ostale?! Kad shvate da Srbija nije Beograd vec da postoje i drugi kompozitori i tekstopisci van "kruga dvojke" onda cemo imati kvalitetniju i pravedniju slekciju a ujedno i pesmu koja predstavlja Srbiju a ne Beosong!

so-flo

pre 9 godina

Boli me mozak! Koliko im je trebalo da spevaju ovu "pesmu"? Trideset sekundi? Jadna devojka, dzaba joj glas kad ga trosi na ovo djubre.

максимилијан

pre 9 godina

Одличне песме, све три, не зна се која је боља, али за такмичење "Микрофон је ваш" у Бегаљици.
Изгледа да нам је мало што се други спрдају са нама, па смо сад одлучили да то сами себи чинимо.
Стварно јадан покушај.

ANTI-EUROSONG KITCH

pre 9 godina

ko je birao, da mi biramo ovo troje? ova devojka je skromna i ima vrlo lep glas....ali pesma je KATASTROFA, to su nesto muckali reci za pola sata. Bec nije daleko, ali na racun gradjana ide Leontina i ostali anti talenti da se provode, malo prosetaju i sopinguju.....samo zamislite koliko dece te pare mogu da hrane, ili makar nesto da se kupi ili izgradi . . . strasno i zalosno! Bojana bolje ti je da sedis kuci !

Noah

pre 9 godina

"Jednostavno ne umemo mi da napravimo pesmu za ovo takmicenje".

Skriboman mladenovic pise samo da bi nesto napisao. Nije evrovizija toliko bitna, ali Srbija od 2007. ima jedno prvo, trece, sesto, deseto mesto itd. Sasvim solidan ucinak.

Rale

pre 9 godina

Evo kako neko ko je umislio da zna da pise tekstove upropasti jedan talenat.Devojka uma prelep glas ali Grajic kroz pesmu provlaci "Molitvu" Reci prepisane samo nebo je granica.......

Kasper

pre 9 godina

Ok je Bojana ali pesma i ne bas. Kad tako namenski rade ispadne sve osim dobrog. Nije tema ali kako je samo lepa pesma koju je otpevao Nikola Kojo, mislim da se zove Ljubav je to.

m

pre 9 godina

Bojana ima fenomenalan glas i pesma nije nešto ali njen glas vadi pesmu. Pogledajte komentare stranaca, njima se sviđa, ali poslušajte i pesme drugih zemlja koje su već izabrane. Verujte da je naša odlična. Od izabranih pesma ne nađoh ni jednu bolju od Bojanine. Ne radi se o subjektivnosti već je izbor užasan. Mnogi pljuju Bojanu (koja nije kriva za ne baš najbolju pesmu)ali devojka je dala sve od sebe. Ona fenomenalno peva a već je osvojila simpatije stranaca, naročito se sviđa ljudima iz zapadne Evrope.

Ко би нама удовољио...?!

pre 9 godina

Е, моји Срби....Да је побиједио Алекса многи би "рекли" требала је Бојана,Даница... Да је побиједила Даница "рекли" би...
Бојанина пјесма је евровизијска, добра је. Пјева је не српском, што је за сваку похвалу и "догураће" до финала, сигурно. Срећно.

Maki

pre 9 godina

Cipela i Marko su bili krajnje pogresan izbor, i to izbor strucnog zirija na celu sa Joskimovicem. Tu su se resavali neke privatne nesuglasice. Alu uglavnom onog momenta kada je pesma postala nas kandidat ja sam navijala za nju, i zelela joj sto bolji uspeh i ako sam znala kako ce da prodje ne na samom takmicenju neko i kasnije (mislim na etiketu jedne lakrdije i muzickog promasaja). Sto se tice Bojane ona kao ona nas nece orukati ni pod razno. Takav vokal da otpeva i dzinglove sa tra la la reklama ima da zvuci odlicno. A pesma ko pesam. Nije dobra, ali nije ni losa, pogotovo ne blamirajuca. Dobro je sto moze da se doradi da dobro zvuci. Tehno deo mi se svijda ali bi volela da bude bolje produkcijski odradjen, da se sintisajzeri necuju toliko, da jednostavno muzika zvuci savremenije. Koreografija me toliko ne brine, pogotovo ako se budu drali klasike. Brinu me kostimi. Dovoljno je da se setimo sta su uraldili sa one tri. Mislim da je to jedina pesma koja je bila za 2-3 mesta slabije plasirana nego sto je trebalo da bude samo i jedino za kostime. Ko je predlozio da se pronadje Playa svaka mu cast. Predlazem vise ovu verziju Deejay Playa feat. Bojana Stamenov - I Feel Free LIVE jer moze da se vidi Bojanina energija. Tehno deo bi trebao da je takav. Prepun energije.

ne kontam

pre 9 godina

Pesma k'o pesma, nista posebno ali bar nije nebuloza koja ce najgora tamo da bude. Glas fenomenalan. Ali sta je bre ovaj stajling trebalo da predstavlja? Prvo ona svetla, ceo minut provedoh pokusavajuci da provalim sta se desava, da li je to haljina koja se presijava ili sta. Pa onda u fazonu, ima visak kilograma, daj u carsav da je umotamo? Cak i ovo na kraju je bezveze i prosiruje je, valjda moze nesto sto lepo i normalno izgleda da se nadje. Ili su stilisti toliko navikli da rade sa (pre)mrsavim devojkama da niko pojma nema sta da radi...

slobinator

pre 9 godina

odavno smo dotakli dno u svemu pa što ne bi i u ovom segmentu društvenog života.već decenijama u srpskom šou biznisu vlada mafija.samo uzak krug ljudi može da se bavi muzikom.za to su im potrebne velike pare ili politički uticaj.ko je bio taj ko je odredio da baš ovaj lik gura neke svoje pesme,da leontina žvrlja svoje tekstove i da nastupe baš ovi pevači? zašto konkurs nije bio otvoren pa da svoje radove pošalje ko god zaželi.verujem da bi se među njima našlo bar desetak boljih pesama od ove koja će nas predstavljati na evroviziji.no kad se vidi ko je prošle godine pobedio na euro-songu skoro da je i svejedno ko će nas predstavljati tamo,a uzgred niko nije trebao ni ići u situaciji kada se penzionerima i radnicima zbog štednje skidaju plate i penzije

Dejan

pre 9 godina

Glasovi jaki, ali pesme limunade. Pesme M. Serifovic i J. Tomasevic su barem imale dusu. Ovo nista, kao mlaka voda. Pa bolje i da puste Joksimovica, jes' da je i to sve na isti kalup, ali barem se razume u melodije.

trtrtr

pre 9 godina

Gledao sam njeno izvodjenje pesme baj baj baj i najezio sam se, trebalo je da joj napisu pesmu u tom fazonu, gde njene glasovne mogucnosti dolaze do maksimuma, a i citava atmosfera jer se vidi da joj takve pesme vise leze. I po mogucnosti na engleskom....

NervozniKomšija

pre 9 godina

čestitam vučiću, ovo je prvi put i istoriji srbije da je graja pobedio na beosongu.

šalu na stranu, nadam se da će se bojana brzo oporaviti od ove užasne užasne pesme, i nastaviti sa radi ono što zna najbolje. ovaj pokušaj kombinacije pesme "molitva" sa "novim zvukom" zvuči kao da je delo 90tih, i presmešna je pesma. neće biti ni u prvih 15 verovatno.

fc

pre 9 godina

Uh, uh. Bas mi je nekako zao. Ova devojka moze mnogo, mnoooogo vise. Ova pesma kao da joj je nekakav kavez. Njena energija je daleko veca nego sto ova pesma dopusta. Bas los spoj. Mnogo mi je zao sto je dobila losu pesmu. Pitam se jesu li ovi autori znali za koga pisu pesme ili je to odluceno kasnije.

Aleksandra

pre 9 godina

Aha, razumem. Godina štednje... Smanjili su nam plate da bi nekoga poslali na ovo predivno takmičenje... msm samo primećujem.
Bojana glas za 10!

Dermendziev

pre 9 godina

Mnogi robuju starim navikama,a eurovizija zahteva nesto novo,specificno,do tada nevidjeno,lako-pevusljivo, brzopamtece refrene...

Bojana je bila najjaci vokal.

Vrlo tesko se ponavljaju eurovizijske pobede.Ako je mogla nekarakteristicna devojka sa "muskim odelom",strogim naocarama(a ipak se "moli"),da pobedi svojom molitvom,sto ne ocekivati dobar plasman jedne simpaticne,nekarakteristicne "buce" jakog vokala.

Mislim da je bolje resenje poslati bilo kog iz ove trojke, nego li tamo neke "zvezde" granda,pinka...(setite se samo one devojke sa muskom smedjom frizurom-tada sam u sali rekao da je mozda bilo bolje da su poslali u duetu Eru Ojdanica i Boru Drljacu,oni ceznu da se druze sa mladima,"zare i pale")!

A i najiskusnija zvezdica Danica nije razocarala "na tudjem terenu"(dal je mozda neko citao,gledao njene izjave u desetoj,cetrnaestoj,sesnaestoj godini?Kolika ozbiljnost,zrelost...)Pre nastupa na pitanje sta ocekuje nonsalantno je odgovorila:"Nista,jer kad nista ne ocekujem uvek ispadne dobro".I mozda je dobro sto nije otisla,prvenstveno zbog njenog etnosa,ali je dobro i koristno sto se ogledala i u ovom zanru. Dana je prirodni biser,jedne tradicionalne dobre Srpske porodice.

Bojani vise dzez,a i Jelic me je prijatno iznenadio.

Zanimljivost:kada je Marija pevala "Molitvu" mnogi stranci "razumeli" su da se molila Bogu da prestanu sva stradanja Srba na Kosovu-toliko o "eurovizijskom jeziku" i drugim uticajima.

Pozdrav!

Jovana

pre 9 godina

Ove godine pobedjuju tri italijana Il vollo koji pobedili na San Remo festivalu. Pravi bell canto, divna pesma. Bojani drzim palceve, divan glas.

pera

pre 9 godina

Hvala Mariji sto je preuzela moj komentar sa b92. Glupo je napadati MM sto je ovde prenela moj komentar, plus tumaceci to na veoma zloban nacin. Dakle, mnogi kompozitori su obilazili prostorije Emotion-a u toku trajanja serijala. Grajic je cak bio i u kuci VB tj. tamo gde su ucesnici boravili u toku trajanja OT. U toku novogodisnje noci, docek 2009. OT je trajala celu noc, tada su premijerno pustene kompozicije onih ucesnika koji su do tada snimili pesmu. Prvo je pustena pesma Ane Bebic, a odmah potom Djoletova pesma, sada Aleksina, na kraju od Milice. Pesma je bila toliko neodgovarajuca za Gogova, da mu nije bilo bas prijatno kad ju je slusao, a Vukasin blago receno sokiran, na sta su sveli rokera Gogova. Dva igraca iz Aleksine plesne grupe, su i sami bili na tom snimanju. Nazalost mislim da su svi, pa i sam Aleksa svesno usli u rizik da ih provale. Pesmu su minimalno aranzmanski i tekstualno promenili, ali melodija je ostala ista, nazalost isto bezvezna, kao i pre sedam godina! Zašto je nestao snimak sa YT, a bio je tamo do nedavno? Anina i Milicina pesma od te noci su i dalje na YT. Nažalost po Grajica, RTS i Emotion ima nekih koji imaju duze pomcenje od trajanja jednog hita!

Saor Alba

pre 9 godina

Steta je sto za Bojanu nije uradjena pesma u njenom fazonu, dzezu, fanku I sl. Devojka rastura glasom. Sa druge strane ne mogu da se ne setim pljuvacina kada je Marija Serifovic izabrana da sa Molitvom ide na Evroviziju. Srbima jednostavno nikad nista ne valja. Nepisano pravilo.

anoniman

pre 9 godina

Devojka ima fantastican glas,steta sto pesma nije bolja i zahtevnija da pokaze 100% njene mogucnosti.Steta i sto autori nemaju malo vise hrabrosti i kreativnosti da naprave kompozicije koje nece biti mediokriteti,koje bi nas izdvajale iz mase.Steta...