Nedelja, 15.02.2015.

16:47

Vučić: Rekli smo šta imamo

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je zadovoljan razgovorom sa novom predsednicom Hrvatske i da se nada da će ona uskoro da dođe u Beograd.

Izvor: B92

Vuèiæ: Rekli smo šta imamo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

220 Komentari

Sortiraj po:

Lela

pre 9 godina

Svakako je bolna tema rat, izbeglice i nestale osobe...Ali trebamo gledati ka poboljsanju odnosa kako se to vise ne bi desavalo. Sto se premijera tice, njemu svaka cast, na pozitivnom stavu, posvecenosti i zalaganju.

Aleksis

pre 9 godina

Premijer ima jasan cilj,uspostavljanje dobrosusedskih odnosa! Proslost je iza nas,moramo misliti na buducnost! Njegov zadatak je okretanje ka buducnosti i mogucoj saradnji dve jako bitne zemlje.Bitne,s obzirom na ranije pozitivne izmedju Srbije i Hrvatske.

Kunta Kinte

pre 9 godina

Problem nestalih u ratu u Hrvatskoj se mora rešiti, to je jedno od važnijih pitanja, ali prioritet je ekonomska i privredna saradnja u regionu, što će svima doneti bolju budoćnost. Neka ona bude glavni temelj za pomirenje na ovim našim prostorima.

Sava

pre 9 godina

Uopste nisam sumnjao da ce se Vucic postaviti kao sto bi trebalo u Hrvatskoj. Njegovi nastupi u regionu mi se mnogo vise svidjaju od Tadicevih.

Arijanda

pre 9 godina

Vucic je jasno izneo svoje stavove predstavnicima Hrvatske.Najbitnije od svega je uspostavljanje dobrosusedskih odnosa i stabilnost u regionu! Svi tezimo ka tome i na dobrom smo putu! Neocekivani prijem premijera i pozitivne reakcije dobar su predznak da Srbija dobija na znacaju u svetu!

Lile

pre 9 godina

Vucic je rekao da onaj ko živi u prošlosti nema prednost da razmišlja o rezultatima u budućnosti. Insistirao sam da pričamo o saradnji i onome što možemo da uradimo u budućnosti. Gledajumo napred u buducnost.

Dzondzula

pre 9 godina

Odlaskom Vucica na inaguraciju hrvatske predsednice Srbija je pokazala da je spremna da pruzi ruku i da bude u dobrim odnosima sa susedima i da zajednickim snagama radimo na resavanju medjusobnih problema. Verujem da ce saradnja biti podignuta na visi nivo i da ce u buducnosti biti sto vise medjusobnih poseta.

ljutisa

pre 9 godina

Ekonomska pitanja su prava tema za razgovor i od interesa jer hrvati desetostruko vise izvoze i prodaju kod nas nego mi kod njih i mislim da svaki srbin podrzava ove Vuciceve napore da se to malo nuvelise.

Sizika

pre 9 godina

Nas prioritet je mir i stabilnost u regionu. Stoga bilateralne odnose i saradnju sa Hrvatskom moramo nastaviti da razvijamo i u buducnosti.

Popecatelj

pre 9 godina

Resavanje kljucnih spornih pitanja izmedju dve zemlje je prioritet,i nadam se da ce Hrvatska strana pokazati veci stpen kooperativnosti povodom pitanja imovine Srba u Hrvatskoj kao i nestalih lica

Skituljko

pre 9 godina

Premijer Vučić bi se neodgovorno poneo prema biračima koji su mu ukazali poverenje da nije reagovao kako već jeste i da nije svim silama odbranio Srbiju. Očigledno je da Srbija vodi neku drugu politiku tj. politiku koja podrazumeva veliki rad i politiku kod koje nema mesta za nove sukobe već građenje dobrih odnosa sa svima u regionu. Jednostavno je samo bitan uspeh Srbije i sve što radi je u našem interesu pa je upravo to razlog što ima podršku.

Čvorak

pre 9 godina

Opšti utisak je da je Premijer doneo dobru odluku što je prisustvovao inauguraciji i da Srbija napreduje iz dana u dan. Dokle ćemo više da se zaluđujemo mržnjom i da pravimo incidente? Srbija je krenula putem oporavka i gleda samo u budućnost u kojoj ne sme da bude sukoba i moramo da pokažemo da nam je prioritet mir i stabilnost u regionu.

taja

pre 9 godina

Mislim da će nakon današnje Vučićeve posete Zagrebu doći do postepenog napretka u odnosima Hrvatske i Srbije, i da će se na jedan korektan način rešiti sva pitanja koja opterećuju odnose dve države

beba

pre 9 godina

Raduje izjava hrvatske predsednice da Hrvatska želi da čitav region bude integrisan u evropsku uniji i da će raditi na unapređenju odnosa sa Srbijom

Marko

pre 9 godina

Za ovog sa nikom Mario, zar stvarno misliš da Hrvatsku neko nešto pita, mogu u EU parlamentu da podnese zahteve, kao naprimer protiv Šešlja, pa smo videli da je to pojeo vuk magarca.

Stvarno si smešan ako misliš da će neko u EU da se opterećuje zbog Hrvatskih gluposti, vi imate komplekse od Srbije i to je vaš najveći problem, mislite ako će te da mrzite Srbe da će te bolje živeti.

Dorijan

pre 9 godina

Prijateljske odnose i saradnju sa Hrvatskom definitivno moramo nastaviti da razvijamo i u budućnosti. Ovo je zaista veliki korak za Srbiju i Hrvatsku, u to nema sumnje.

duhoslav

pre 9 godina

Odlicna Vuciceva konstatacija da ima mnogo vise nestalih Srba nego Hrvata tako da sve izjave Hrvatskih politicara polako pocinju da deluju smesne pred Vucicevom diplomatijom i efikasnoscu.

sojkatica

pre 9 godina

Najbolja diplomatija sa Hrvatima cista racunica i sve je ok, mada su oni navikli da od juge samo uzimaju ali ovo sada razgovaraju sa premijerom Srbije a to je mnogo komplikovanije.

Hi men

pre 9 godina

Veoma ozbiljan igrač među političarima u regionu, smatram da mnogo pomaže Srbiji da bude uspešnija nego što je do sada i skreno mu želim da uspe.

Zaz

pre 9 godina

Naravno da nismo ostali dužni i ćutali, pa Srbija nema čega da se plaši ili da ustukne pred nekim. Samo čisti računi grade iskreniji odnos.

Savan

pre 9 godina

Ako hrvatski mediji toliko pozitivno pričaju o njegovom dolasku, pa onda je valjda jasno da je ovo samo nastavak jedne pozitivne diplomatske ofanzive Aleksandra Vučića.

mario

pre 9 godina

Hrvatska ima preveliki problem zato sto njeni gradjani zive u nekom proslom vremenu u kojem misle da im je Srbija kriva za sve.
(Dane, 15. februar 2015 22:45)
Ma da izgleda da smo sanjali ono što nam se dogodilo devedesetih i da su to uradili Marsovci npr razorili Vukovar to je samo bio san.
Nego ne mislite li vi da je vaš premijer došao da se ulizuje zbog napretka u EU jer vaš put ide preko Zagreba sviđalo se to vama ili ne.
Znači došao je da moli da se Srbiju ne blokira eto to je svrha i da se prikaze prema EU kao veliki Evropejac.

Natasa

pre 9 godina

Neke stvari moraju da se rese I da se strasti slegnu. Nece nikada odnosi biti savrseni ali mora se raditi na poboljsanju sadasnjih odnosa radi bolje buducnosti obe strane.

Milunka

pre 9 godina

Niko nas bolji ne moze zastupati od samog premijera,danas ce Srbi u Hrvatskoj biti srecni, jer je premijer bio medju njima,saslusao njihovo misljenje i probleme i porucio im da treba da postuju i vole i svoju Srbiju i zemlju u kojij zive!

Dusan

pre 9 godina

Na zadnjim izborima sam glasao za sns i mislim da Vucic radi dobar posao mada imam mnogo da mu zamerim, aman bre vise stvaro Botovi-citam komentate umirem od smeha, koja saradnja Srbije i Hrvatske kad hrvati samo cekaju da nas napadnu zbog necega?mali malo al vi ga bre preteraste.

Huawei

pre 9 godina

Bili vlast ili opozicija, činjenica je da je sastanak protekao više nego korektno i da će ti odnosi u budućnosti svakako ići u boljem smeru.

ako nikako onda posteno

pre 9 godina

mogu ja osobno ne voljet Vucica ili vi ne voljet Kolindu ali volio bih da prva zemlja nakon naravno BIH, gdje hrvata ima najvise, bude Srbija.hrvatski sam domoljub i ajmo reci nacionalista,ako to znaci voljeti svoje i volio bih da se nasi medjusobni problemi rijese jednom zauvijek.tu treba biti obostranih kompromisa i s tim u vezi vas uvjeravam da imate krivo misljenje o nasoj novoj predsjednici.osoba je,koja za razliku od Josipovica, po genezi zivi za Hrvatsku i koja svojim vanjskim utjecajem nece dozvoliti diranje u Hrvatsku sa bilo koje strane.isto tako,mislim da se bez obzira na ideoloska i povijesna pitanja "nasla"sa Vucicem a da ce kamen spoticanja biti predsjednik Srbije Nikolic koji bi trebao razmisliti o svojoj retorici.pisem o danasnjim izjavama Nikolica o zemlji u kojoj u isto vrijeme boravi njegov predsjednik vlade.sto god mislio o njoj,odabrao je krivi trenutak da bi dijelio packe Zemlji o kojoj ovisi (malo,ali ipak)ulazak Srbije u EU.sto god vi mislili o tome,mislim da nemate alternative.pozdrav!

Boginja ljubavi

pre 9 godina

Samim tim što je otišao u Zagreb Vučić je stavio do znanja Hrvatima da je spreman da zaboravi na prošlost i da to isto očekuje od njih. Kao neko ko štiti interese svog naroda u prvom planu, Vučić je Hrvatima pružio ruku prijateljstva i time im pokazao da želi saradnju i dobrosusedske odnose sa njima. Iskreno se nadam da će oni ovu posetu razumeti na pravi način i da će hrvatska predsednica uskoro doći u Beograd.

nerojski papci

pre 9 godina

Citam komentare i nije mi dobro, pa svaki isti, samo zamenjen redosled reci u recenici. SNS botovi ne gube vreme. Dok se prodavac magle uvlaci HDZ -ovcima u Srbiji nikad gore. Gledam ljude oko sebe bez posla, dinara u dzepu, i bez ikakve perspektive, i pitam se gde je ta Srbija u kojoj se danas zivi bolje.

TANJA

pre 9 godina

Vucic je covek koji ce neke stvari staviti na stranu i pokusati da napravi sto bolje odnose sa Hrvatskom.Danas je veliki dan za nase buduce odnose, nadam se.

Gandalf the white

pre 9 godina

Mediji u regionu su bukvalno u pozitivnom šoku zbog odnosa Vučića prema svemu, inauguracija, poseta, razgovor, sve na vrhunskom nivou.

Natasa

pre 9 godina

Neke stvari moraju da se rese I da se strasti slegnu. Nece nikada odnosi biti savrseni ali mora se raditi na poboljsanju sadasnjih odnosa radi bolje buducnosti obe strane.

рај

pre 9 godina

Одлазак премијера Вучића на инаугурацију је свакако добар потез, обзиром да је у сусретима са представницима хрватске власти дошло до помена тема које оптерећују односе две државе.

hulio

pre 9 godina

premijer kao civilizovan moderni politicar i predsednica hrvatske modernog kova su dobar spoj saradnje i posle toliko godina neslaganja ovih dvoje ljudi ceispravti sve njhove greske

cepelin

pre 9 godina

ovo je samo jos jedan doprinos premijera jer posle dugogdisnjih nesuglasica premijer je uspeo da izgladi odnose i stvori podlogu za uspesnu saradnju

Nika

pre 9 godina

Treba odrzavati dobre odnose sa susedima to stoji, ali uvek ih treba uzeti sa rezervom jer postoji dosta netrpeljivosti i nacionalizma sa njihove strane kada je Srbija u pitanju.

stranac

pre 9 godina

Sa Hrvatima treba da saradjujemo jer to je u interesu Srbije i nasih sunarodnika koji zive u Hrvatskoj. Treba staviti tacku na proslost i graditi jedan novi odnos od koga cemo imati obostranu korist.

građanin Kejn

pre 9 godina

Prošlost treba pamtiti ali se ne može živeti u njoj. Zato zarad naše dece trebamo graditi dobrosusedske odnose, saradnja sa susedima je u interesu svih.

Mudrost

pre 9 godina

Za razliku od mnogih drugih političara Vučić je pozvao Srbe da poštuju i vole i svoju Srbiju i svoju Hrvatsku, a nije ih huškao da mrze zemlju u kojoj žive iako im je u prošlosti nanela mnogo zla. To pokazuje njegovu mudrost jer da bi se stvarala srećnija budućnost mora se koliko toliko potisnuti prošlost.

nixxa

pre 9 godina

premijer ima sluha za ovakve sastanke i to mu ide od ruke, tako da i ovaj sastanaka sa predstavnicom Hrvatske je uspesno okoncan i premijer zasluzuje pohvale

wonderwoman

pre 9 godina

Premijer je pokazao da je pametan i kulturan čovek i da štiti interese Srbije kao i svoj narod, sad je na potezu Hrvatska, da vidimo kako će se oni pokazati u budućnosti.

julika

pre 9 godina

premijer ima dovoljno iskustva sa ovakvim sastancima gde nam je mnoga vrata otvorio, i sam sastanak je zavrsen uspesno jer je i predsednica Hrvatske prepoznala kvalitete ove vlasti

ostali se vole, B 92 se čita

pre 9 godina

Samim tim što je otišao u Zagreb Vučić je stavio do znanja Hrvatima da je spreman da zaboravi na prošlost i da to isto očekuje od njih. Kao neko ko štiti interese svog naroda u prvom planu, Vučić je Hrvatima pružio ruku prijateljstva i time im pokazao da želi saradnju i dobrosusedske odnose sa njima. Iskreno se nadam da će oni ovu posetu razumeti na pravi način i da će hrvatska predsednica uskoro doći u Beograd.

Dane

pre 9 godina

Srbija treba da gleda svoj interes i svoj evropski put. Sa Hrvatima oprezno i poslovno, nema tu ljubavi. Ali pošto mislimo u EU, saradnja je neophodna.

Markic80

pre 9 godina

Njegova snaga hrabrost kultura izrazavanja i pozitivan stav zasenili su Hrvatsku bio je danas najatraktivniji u Hrvatskoj rekao je stavove Srbije i ocekuje dobru saradnju!

Zeka79

pre 9 godina

proslost ne smemo zaboraviti iz jednog jedinog razloga da ne bi pravili iste greske kao prethodnici,oni nisu saradjivali a Vuciceva politika je zasenila kako Srbiju tako i clanice EU.

Rale

pre 9 godina

Vučić je je pre svega gospodin i to je danas pokazao po ko zna koji put! A na damama iz Hrvatske je da se sada revanširaju, ako ni zbog čega drugog onda sbog kakvog takvog pomirenja dva naroda!

Sofia

pre 9 godina

Stvarno? Baš mi je drago što ste se ispričali. Pošto tamo nisi bio u privatnoj poseti, da li bi bio ljubazan da podeliš s nama šta ste to imali da kažete, pošto si govorio u ime svih nas?

fica

pre 9 godina

Srbija i Hrvatska moraju okrenuti novi list i započeti intenzivniju saradnju na svim poljima. Dosta je bilo sukoba i svađa. Premijer je napravio pravi korak.

Gale

pre 9 godina

U prošlosti se ne živi,treba gledati napred i u budućnost.Srbija želi zajedničku regionalnu stabilnost,unapredjenje odnosa i saradnju,a sve ostalo zavisli od Hrvatske.

jankoVS

pre 9 godina

Vućić veruje da će nastaviti dobru i uspešnu saradnju posle razgovora u Zagrebu sa novom hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović.

volim sve što vole mladi

pre 9 godina

Samim tim što je otišao u Zagreb Vučić je stavio do znanja Hrvatima da je spreman da zaboravi na prošlost i da to isto očekuje od njih. Kao neko ko štiti interese svog naroda u prvom planu, Vučić je Hrvatima pružio ruku prijateljstva i time im pokazao da želi saradnju i dobrosusedske odnose sa njima. Iskreno se nadam da će oni ovu posetu razumeti na pravi način i da će hrvatska predsednica uskoro doći u Beograd.

Sara Kej

pre 9 godina

Sledeci vazan i ocekivan potez jeste dolazak hrvatske predsednice u Beograd. To bi bio korak ka pravom resavanju problema i to uz obostranu korist.

magistrala

pre 9 godina

Načete su teme značajne za obe zemlje. Dijalog i saradnja moraju biti kvalitetno uspostavljeni kako bi se došlo do zadovoljavajućih rešenja.

soko2

pre 9 godina

Svojim prisustvom inauguraciji Vučić je pokazao koliko je Srbija odgovorna država koja želi stvaranje i očuvanje dobrih odnosa sa državam u okruženju i mira i stabilnosti na zapadnom Balkanu.

teda

pre 9 godina

Državnički potez srpskog lidera.Prvo na liturgiju pa, polaganje venca na spomenik jednom od najvećih srba i izjave koje su umerene ali i čvrste.
Odnosi Srbije i Hrvatske su teški, nimalo jednostavni, ni u budućnosti neće biti idilični,Ali korak po korak.Pokazali smo celom svetu kakav je kurs kojim idemo.I naravno hrvatska predsednica je dobro došla.

Maki87

pre 9 godina

Srbija je dosla u Zagreb sa porukom mira i to je najvaznije. Gradnja dobrih odnosa, posebno sa Hrvatskom, treba biti prioritet za nasu zemlju.

Miki78

pre 9 godina

Netrepeljivost koja postoji izmedju Srbije i Hrvatske, postojace i dalje, ali samo sto se tice pojedinaca. Nadam se da ce dobra saradnja, koju je svojim danasnjim postupkom odpoceo Vucic doprineti da i ti pojedinci promene svoje misljenje. Proslost i ne postoji da bi bila zaboravljena, ali sada moramo vise misliti na buducnost, prvenstveno zbog svoje dece.

barbika

pre 9 godina

Posto je i inauguracija hrvatske predsednice zvanicno obavljena i zavrsena moze se zakljuciti da su i kratki razgovori koje je Vucic imao sa Kolindom Grabar Kitarovic i drugim regionalnim zvanicnicima pokazali zalaganje nase zemlje za stabilnost u regionu.

Vikica

pre 9 godina

Veca bi bila steta da nije otisao u Hrvatsku jer tamo jos uvek zivi Srpska manjina kojoj treba pomoci a razgovori sa drzavnim vrhom Hrvatske moze mnogo pomoci u resavanju tih i mnogo drugih problema koji dve drzave imaju.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Meni je dovoljno da procitim sta pudu o Nikoli Tesli i Novaku Djokovicu na hrvatskoj Wikipedii pa da shvatim koliko je veliki jaz izmrdju nas. Po Hrvatima najbolje da Srbi be postoje.

Diksi

pre 9 godina

Pravi drzavnik mora posecivati svaku zemlju a posebno zemlju koja je nas sused i sa kojom imamo nerazjasnjenih tema a ova situacija je idealna za razgovore povodom njihovog prevazilazenja.

clash

pre 9 godina

Niko ne kaze da treba da se volimo ali saradnja je neophodna, jedno poglavlje u medjusobnim odnosima je zavrseno i nije bilo dobro, sada treba da se okrenemo buducnosti i saradnji jer od toga i oni i mi mozemo imati koristi.

indeks

pre 9 godina

Aleksandar Vucic je povodom zavrsene inauguracije hrvatske predsednice izneo stav da Srbija moze da ocekuje nastavak saradnje sa Hrvatskom, sto moze da bude dobro.

Rakić

pre 9 godina

Vučić je je pre svega gospodin i to je danas pokazao po ko zna koji put! A na damama iz Hrvatske je da se sada revanširaju, ako ni zbog čega drugog onda sbog kakvog takvog pomirenja dva naroda!

Natasa

pre 9 godina

Neke stvari moraju da se rese I da se strasti slegnu. Nece nikada odnosi biti savrseni ali mora se raditi na poboljsanju sadasnjih odnosa radi bolje buducnosti obe strane.

indeks

pre 9 godina

Aleksandar Vucic je povodom zavrsene inauguracije hrvatske predsednice izneo stav da Srbija moze da ocekuje nastavak saradnje sa Hrvatskom, sto moze da bude dobro.

Sucili

pre 9 godina

Dobar potez premijera pre svega zbog nasih ljudi koji zive u Hrvatskoj a i poruke da je Srbija prijateljski nastrojena zemlja koja zeli lepsu i bolju buducnost.

toto04

pre 9 godina

Prošlost mora da se zna, da se pamti da se ne bi ponavljale greške u budućnosti. Premijer je skrenuo aktuelne probleme izbeglih srba koji su i dan danas bez ličnih isprava i dokumentacije oko lične imovine. Obostrana saradnje je ključ uspeha obe države!

sundjer

pre 9 godina

Nema potrebe sumnjati u cinjenicu da je Vucic u ime Srbije izneo sve stavke koje treba poboljsati u okviru jacanja saradnje sa Hrvatskom, u razgovorima koje je imao sa hrvatskim zvanicnicima nakon inauguracije hrvatske predsednice.

Pogled kroz ključaonicu

pre 9 godina

Hrvatska i Srbija mogu daleko stici jedino ako se medjusobno postuju i saradjuju i to premijer Vucic vrlo dobro zna, ali nisam siguran da sebicna Hrvatska misli isto.
(Krka, 15. februar 2015 19:08)

Znali ili ne morace da da se smire i da rade ono sto im ide u korist!

sundjer

pre 9 godina

Nema potrebe sumnjati u cinjenicu da je Vucic u ime Srbije izneo sve stavke koje treba poboljsati u okviru jacanja saradnje sa Hrvatskom, u razgovorima koje je imao sa hrvatskim zvanicnicima nakon inauguracije hrvatske predsednice.

dadula

pre 9 godina

Srbija je dokazala da zeli korektne diplomatske odnose sa Hrvatskom sto prouzrokuje pozitivne efekte i za jedne i za druge.Ukoliko zelimo stabilan i miran region medjusobna saradnja je neophodna a samim tim i broj investitora koji zele da uloze novac u ove dve zemlje ce biti veci.

Dunjka

pre 9 godina

Ovoliko sastanaka u Zagrebu u samo jednom danu , može rezultirati samo pozitivnim stvarima i dovesti do početka izgradnje kvalitetnih odnosa sa Hrvatskom.

Natasa

pre 9 godina

Neke stvari moraju da se rese I da se strasti slegnu. Nece nikada odnosi biti savrseni ali mora se raditi na poboljsanju sadasnjih odnosa radi bolje buducnosti obe strane.

Krka

pre 9 godina

Hrvatska i Srbija mogu daleko stici jedino ako se medjusobno postuju i saradjuju i to premijer Vucic vrlo dobro zna, ali nisam siguran da sebicna Hrvatska misli isto.

Tonka

pre 9 godina

Moramo pokazati svetu da smo prevazisli politiku iz proteklih decenija i da se zalazemo za mir i stabilnst u regionu. Neko ce valjda nekad nagraditi to.

Tijana85

pre 9 godina

Verujem da je Vucic bio uzdignute glave, jer nikako ne treba da im se klanjamo i ponizno izvinjavamo sve dok se oni tamo ne uljude i budu jedna ozbiljna pravna drzava.

LILIANA

pre 9 godina

Nas narod u Hrvatskoj mora da se oseca zasticeno i postovano, drugacije nebi funkcionisalo.Zarad njihovog boljeg zivota i srpsko-hrvatske ruke prijateljstva sve barijere moraju biti srusene.

Mary

pre 9 godina

I Srbiji je u interesu da se rese problemi sa Hrvatskom.Srbija ne bezi od svojih obaveza, ali i Zagreb mora da prihvati svoje. Potrebno je resiti probleme iz proslosti kako bi se okrenuli buducnosti. Vucic se informisao o polozaju Srba u Hrvatskoj i pretnjama koje Pupovac dobija i o tome je razgovarao sa Kitarovic.

Mica

pre 9 godina

Odličan pristup. Lideri treba međusobno da se dogovaraju i sve nesuglasice da rešavaju izmežu sebe. Prepucavanje preko medija nikuda ne vodi. Samo koplikuje situaciju i pravi probleme tamo gde ih nema.

crni-zg

pre 9 godina

Iznenadio me premijer Srbije Vucic!Posjetio je spomenik Nikoli Tesli te se sastao sa predstavniciam srba prosetao centrom Zagreba do pravoslavne crkve na misu !Potom se sastao sa svim vaznim hrvatskim duznosnicima !Na inaguraciju je dosao u drustvu ministrice vanjskih poslova dao normalne izjave za javnost na svaku temu te je sve proslo u normalnom ozracju kako bi trebalo biti ubuduce!Ne znam kako je u Srbiji ali covjek je ostavio sasvim ok dojam!!Mada moram reci da je i Tadic bio ok. :)
poz iz Zagreba

cortefiel

pre 9 godina

U izbornoj kampanji u Hrvatskoj bilo je mnogo izjava koje nismo doziveli na najbolji moguci nacin i koje nisu bile popularne u Srbiji i pored toga odlazak premijera Vucica u Zagreb je dokaz da je Srbija spremna za jedne korektne diplomatske odnose i za jednu korektnu saradnju od koje bi svi imali koristi.

grac

pre 9 godina

Na nama je da susede ispostujemo I na taj nacin pokazemo svetskim zemljama da se vodimo iskljucivo politikom biuducnosti. To da smo na pravom putu govore I reci podrske ostalih zemalja regiona.

Becanovic

pre 9 godina

Drzava Srbija je danas garant regionalne stabilnosti. Samo kroz zajednicki uticaj na region, kroz zatvaranje svih bolnih grehova iz proslosti na obe strane mozemo krenuti napred. Ceka nas zajednicka evropska buducnost. Zasto se tome ne bi zajedno posvetili?

Mrkica

pre 9 godina

Mi moramo stiti nase interese isto onako kao sto oni stite svoje. Dosta je bilo da se mi povlacimo pod pritiscima drugih. Ako zelimo politiku cistih racuna onda i mi i oni moramo da resavamo zajednicke probleme koje imamo.

lenka

pre 9 godina

Cinjenica je da se ne mozemo odreci proslosti ali moramo saradjivati za dobrobit oba naroda I generacija koje dolaze. Od proslosti se ne zivi, a nasi susedi bi mogli vec jednom da to shvate.

Zoran 71

pre 9 godina

Bilo bi lepo da predsednica Hrvatske uzvrati posetu uskoro, kao dokaz da i oni žele pomirenje i da smo spremni da otvorimo novo poglavlje u odnosima između Srbije i Hrvatske.

dadolino

pre 9 godina

Ono za sta premijer Hrvatske nije imao hrabrosti i volje jeste premijer Srbije i to ga cini liderom ne samo u Srbiji vec i u celom regionu.Politika zasnovana na miru i prijateljstvu uz kvalitetne diplomatske odnose ce doneti pozitivne efekte i Srbiji i Hrvatskoj a samim tim ce ciniti region stabilnijim i privlacnijim za dolazak stranih investitor.

ostali se vole, B 92 se čita

pre 9 godina

Samim tim što je otišao u Zagreb Vučić je stavio do znanja Hrvatima da je spreman da zaboravi na prošlost i da to isto očekuje od njih. Kao neko ko štiti interese svog naroda u prvom planu, Vučić je Hrvatima pružio ruku prijateljstva i time im pokazao da želi saradnju i dobrosusedske odnose sa njima. Iskreno se nadam da će oni ovu posetu razumeti na pravi način i da će hrvatska predsednica uskoro doći u Beograd.

RodjO

pre 9 godina

Dobro je Vučić rekao Rvatima po pitanju nestalih. Al dobo je nek se počnu rešavati najzad nagomilana pitanja i problemi između Rh i RS.

major magistar i dobar drug

pre 9 godina

Ne znam samo kome je bolje. Nama s njim ili njima s njom. Po kolicini "komentara" vidi se gdje smo. Nigdje, niti mi niti oni. Optereceni stvarima kojima realno ne bi trebalo. E moj narode balkanski.....

DEDA CVETKO

pre 9 godina

Kad bi covek samo SLUSAO Vucica, pomislio bi da se radi o najvecem premijeru kojeg je Srbija imala jos od Nikole Pasica.

Jedini problem je u tome sto je jaz izmedju Vucicevih reci i dela sirok i dubok kao Marijanska Brazda.

Glineni golub

pre 9 godina

"Vučić: Rekli smo šta imamo". Eh Vučiću, rekli ste vi već odavno sve što ste mogli da kažete. Prisjeti se svojih zapaljivih govora. Možda si zaboravio i onaj u Glini. Da ne zaboraviš svoje pravo lice.

Grunf

pre 9 godina

Već sam napisao na drugu vest ali nek se i sada zna u popunoszi podržavam odlazak Premijera u Zagreb.Nisam Fan SNS-a niti Premijera.Spasili ste obraz Srbije,spoljnu politikuza razliku od Predsednika Srbije koji je sve to doveo u pitanje svojim neodlaskom kome inače nije prvi put da izbegava medjudržavne skupove.Obaveza mu je da predstavlja Srbiju,da stoji ispred njene zastave.Ne znam da li mu je iko rekao koje su njegove obaveze.Srbija nije njegovo privatno vlasništvo.Bez obzira na prošlost koja nam je nikakve i kamo lepe srće da nam je Istorija najdosadnija na zemaljskoj kugli ali s njom moramo da se suočimo.Hteli ili ne jedni na druge u nekoj meri moramo da budemo upućeni.Slažem se da treba da zbog naše dece već jednom napravimo čist račun za sva vremena.To podržavam.Ne smemo dozvoliti kao ni mi tako i Hravti da Istorija bude zarobljena u nama.Ako to dozvolimo mi ćemo biti zarobljeni u Istoriji.Tako nam je sada.Postali smo taoci sopstvenih istorija.Ni makac.Ni mi Srbi ni oni Hrvati nismo cvećke.Ono što smo jedni drugima radili nije za pohvalu.Ako se pojavio neko ali iskreno da reši taj problem ma ko da je podržavam iz sve snage.Samo da smo bili razumni sigurno Istorija ove dve zemlje i njihovaa "povezanost" ne bi bila dugačka hronika gluposti i zločina.Ovde Vas podržavam i voleo bih kada bi taj stav,posvećenost bila obaveza i za buduće Premijere, Predsednike,da poštoji kontinuitet.Zbog svih nas Srba,Hrvata..zbog naše dece.Vučić-Nikolič 1:0.Čist gol kao suza sa pola terena.

Vladan

pre 9 godina

Za razliku od svojih prethodnika, Vucic ne dozvoljava da se na Hrvatsku posmatra kao na zemlju koja je u bilo cemu ispred Srbije. A u isto vreme salje u svet signale mira i prijateljstva, i tako stiti interese svoje zemlje na najbolji nacin.

mishko

pre 9 godina

Ovo je dokaz da se ne osvrcemo na proslost vec da mislimo o buducnosti i o tome kako zelimo da se ekonomski razvijamo i sklapamo poslovna prijateljstva.

Marinela77

pre 9 godina

Proslost se nikako ne moze zaboraviti,i treba uciti na tim greskama kako bi u periodu koji je pred nama zajednickim snagama resavali probleme.

Marinko

pre 9 godina

Vučić ima taj osećaj da prvi povuče pametan potez i kada svi drugi oko njega ne vide dalje od svog nosa. Zato sam siguran da je i ovo pravi potez u interesu Srbije.

Pahuljica

pre 9 godina

Stvarno mi je bilo žao gledati Vučića tokom izvođena "Lijepe naše",nije mu bilo svejedno.Ali svaka mu čast što je otišao,trebalo je preći preko onih reči koje je Grabar-Kitarović izgovarala tokom kampanje koja je bila nacionalistički orijentisana kao i sama današnja inauguracija.

Kaktus

pre 9 godina

što se nas tiče učinili smo prvi korak ka istorijskom pomirenju, nadajmo se da će i sa druge strane biti dovoljno političke volje da do toga dodje. Premijeru Srbije svaka čast na uloženom trudu.

Marković S.

pre 9 godina

Premijer Vučić je načinio veliki korak za Srbiju kada su odnosi sa Hrvatskom u pitanju. Sada je na Hrvatskoj da prihvati ruku pomirenja, pa da otpočnemo bilateralnu saradnju koja je važna kako za Srbiju tako i za Hrvatsku.

mario

pre 9 godina

"“Sastao sam se sa Milanovićem, gospođom Pusić i gospođom Kitarović, oni su insistirali na priči o nestalim licima, a ja sam se trudio da budem dobar i učtiv gost. Danas imamo više spiskova sa Srbima iz Hrvatske koji su nestali nego obrnuto, imamo mi naš posao, ali oni imaju veći."

Jednostavno to nije istina,a ko ima veći posao vidjet ćemo to na vašem putu prema EU.
Dobor je da predsjednica Hrvatske nije spominjala riječ "region" i to jasno pokazuje prema kome se okreče Hrvatska,a to su EU i NATO čija je članica.
Zato neće prvo hodati po okolnim državama nego prvo ide u Brisel i Berlin.

Tufnica

pre 9 godina

Srbija pokazuje da je krenula putem drustvenog progresa i da je odlucna u formiranju savremene drzave uredjene zakonima. Vucicev odlazak u Hrvatsku govori o teznji Srbije da razvija dijalog kao osnovni princip na kojem pociva moderno drustvo. Zivot u proslosti svojevrsna je patologija i svakako nije dobra za savremeno drustvo, buduci da je kontradiktorna istom. Znacajno je raditi na prevladavanju proslosti, proslost postoji sve dok se ista potencira, medjutim zivot u proslosti koci drustveni razvoj.

dalco

pre 9 godina

Odlazak predsednika Vlade Aleksandra Vucica na inauguraciju predsednice Hrvatske je pametan i logican potez koji treba da prave drzavnici kojima je mir i stabilnost jedan od prioriteta.Srbija želi da definise zajednicke interese i da probleme treba resavati u otvorenom dijalogu a ne medijskim prepucavanjem i slanjam otrovnih strelica koje ne donose dobro ni jednoj ni drugoj strani.

spasoje

pre 9 godina

Upravo tako,ako Hrvati nesto traze od nas da resimo,neka rese i oni probleme koji muce nas,pa onda mozemo da pricamo o dobrosusedskim odnosima.

Mirko

pre 9 godina

Dobro je sto je Vucic otisao u Zagreb, jer je dobro zna da na kulturan i miran nacin odgovori na eventualne provokacije, koji se nadam nije bilo.

Pufnica

pre 9 godina

Srbija pokazuje da nema zelju za osvetom zbog desavanja koja su deo prslosti, vec pokazuje zelju za drustvenim napretkom. Drustvo je promenljiva kategorija i takvo je upravo zbog pojedinaca koji ga cine i koji uticu na njegovo menjanje. Zapravo, drustvo se promenilo i stvarnost vise nije onakva kakva je bila, pojavile su se nove teznje, ideje i ideali sto se ne mora nuzno oceniti kao lose. Postoji izvesna idealizacija proslosti i samim tim zatvaranje prostora za kritike proslih vremena, koja objektivno nisu bila idealna. Neophodno je prevladati proslost i ziveti u skladu sa pravilima savremenog drustva, ukoliko postoji zelja za drustvenim progresom.

cuki

pre 9 godina

U izbornoj kampanji u Hrvatskoj bilo je mnogo izjava koje nismo doziveli na najbolji moguci nacin i koje nisu bile popularne u Srbiji i pored toga odlazak premijera Vucica u Zagreb je dokaz da je Srbija spremna za jedne korektne diplomatske odnose i za jednu korektnu saradnju od koje bi svi imali koristi.

vidal

pre 9 godina

Odnosi Srbije i Hrvatske treba da budu postavljeni na racionalnim osnovama tako da se svi okrenu buducnosti i zajednickim interesima koji se mogu postici samo kroz korektne diplomatske odnose dveju zemalja.Premijer Srbije je dokazao da je pokretni motor takvih odnosa i mira i stabilnosti celog Balkana.

msmm

pre 9 godina

Vučić je istakao da je došao u Zagreb kako bi učinio sve što može da utiče na pravljenje mostova i kako bi se Srbi u Hrvatskoj osećali bolje i lakše i da sa jednakim ponosom poštuju i vole i svoju Srbiju i svoju Hrvatsku .

Astor

pre 9 godina

Nadam se da su u tim razgovorima prepoznali odlučnost Srbije da rešimo zajedno probleme ,poštujući jedni druge ...to je poruka koju je premijer Hvatskoj poslao.

kia

pre 9 godina

Postoji dosta otvorenih problema koje Hrvacka i Srbija moraju da reše i mislim da je ovakav potez premijera dobar za Srbiju. Moramo da gradimo dobrosusedske odnose sa zemljama u okruženju jer od prošlosti se ne živi...

Obeliks

pre 9 godina

Vucic je iskazao veliko uvazavanje prema predsednici Hrvatske, ali i celoj Hrvatskoj, svojim prisustvom u Zagrebu, poslao je poruku koja treba da bude podstrek za bolju saradnju.

dida

pre 9 godina

Ovakav diplomatski potez ne znaci da ce Srbija ukinuti kritike koje ima prema Hrvatskoj i da ce odustati od svojih zahteva a pre svega mislim na srpski narod koji zivi u Hrvatskoj i ima problema da se izbori za svoja prava.Isto tako premijer je pokazao da mu nije tesko i da ima dovoljno hrabrosti da dodje u prestonicu Hrvatske ,kad to niko nije ocekivao, zarad mira i stabilnosti koji ce koristiti obema stranama, dok premijer Milovanovic to nije ucinio.

Jellena

pre 9 godina

Nema on tu mnogo izbora..narod ga je ovlastio da ga prestavlja, dao mu mandat i on sada ide kao nas predstavnik...da li licno on zeli ili ne, to se ne dovodi u pitanje. Njemu je najbitnije da izbori sto vise povoljnosti za nas

Cedomir

pre 9 godina

Polako dolazimo u poziciju da se razna pitanja pocnu resavati, a svako ko zeli dobre odnose ce insistirati na rasciscavanju dugogodisnjih problema koji su gurani pod tepih.

jovan

pre 9 godina

Ako se odluci da dodje u Beograd, Predsednica Hrvatske Kolinda, molim vas Vucicu urucite joj primerak Informera u kojoj su prikazane njeni lazni porno snimci. A onda joj saopstite da ni taj urednik ni taj list nisu zakonski sankcionisani, od strane vase vlasti, jer pobogu stoje vama licno na usluzi.

zemljoradnik

pre 9 godina

Da je Srbija glavni oslonac mira i stabilnosti u regionu potvrdjuje i danasnji odlazak premijera Aleksandra Vucica u Zagreb.Generalno gledano, posle niza otrovnih strelica upucenih Srbiji od strane vlasti u Zagrebu, ovaj potez premijera se moze okarakterisati kao izuzetno hrabra odluka a isto tako i kao poruka mira i prijateljstva sa susedima.

jovan

pre 9 godina

Ako se odluci da dodje u Beograd, Predsednica Hrvatske Kolinda, molim vas Vucicu urucite joj primerak Informera u kojoj su prikazane njeni lazni porno snimci. A onda joj saopstite da ni taj urednik ni taj list nisu zakonski sankcionisani, od strane vase vlasti, jer pobogu stoje vama licno na usluzi.

zemljoradnik

pre 9 godina

Da je Srbija glavni oslonac mira i stabilnosti u regionu potvrdjuje i danasnji odlazak premijera Aleksandra Vucica u Zagreb.Generalno gledano, posle niza otrovnih strelica upucenih Srbiji od strane vlasti u Zagrebu, ovaj potez premijera se moze okarakterisati kao izuzetno hrabra odluka a isto tako i kao poruka mira i prijateljstva sa susedima.

dalco

pre 9 godina

Odlazak predsednika Vlade Aleksandra Vucica na inauguraciju predsednice Hrvatske je pametan i logican potez koji treba da prave drzavnici kojima je mir i stabilnost jedan od prioriteta.Srbija želi da definise zajednicke interese i da probleme treba resavati u otvorenom dijalogu a ne medijskim prepucavanjem i slanjam otrovnih strelica koje ne donose dobro ni jednoj ni drugoj strani.

Pahuljica

pre 9 godina

Stvarno mi je bilo žao gledati Vučića tokom izvođena "Lijepe naše",nije mu bilo svejedno.Ali svaka mu čast što je otišao,trebalo je preći preko onih reči koje je Grabar-Kitarović izgovarala tokom kampanje koja je bila nacionalistički orijentisana kao i sama današnja inauguracija.

dida

pre 9 godina

Ovakav diplomatski potez ne znaci da ce Srbija ukinuti kritike koje ima prema Hrvatskoj i da ce odustati od svojih zahteva a pre svega mislim na srpski narod koji zivi u Hrvatskoj i ima problema da se izbori za svoja prava.Isto tako premijer je pokazao da mu nije tesko i da ima dovoljno hrabrosti da dodje u prestonicu Hrvatske ,kad to niko nije ocekivao, zarad mira i stabilnosti koji ce koristiti obema stranama, dok premijer Milovanovic to nije ucinio.

Tufnica

pre 9 godina

Srbija pokazuje da je krenula putem drustvenog progresa i da je odlucna u formiranju savremene drzave uredjene zakonima. Vucicev odlazak u Hrvatsku govori o teznji Srbije da razvija dijalog kao osnovni princip na kojem pociva moderno drustvo. Zivot u proslosti svojevrsna je patologija i svakako nije dobra za savremeno drustvo, buduci da je kontradiktorna istom. Znacajno je raditi na prevladavanju proslosti, proslost postoji sve dok se ista potencira, medjutim zivot u proslosti koci drustveni razvoj.

Grunf

pre 9 godina

Već sam napisao na drugu vest ali nek se i sada zna u popunoszi podržavam odlazak Premijera u Zagreb.Nisam Fan SNS-a niti Premijera.Spasili ste obraz Srbije,spoljnu politikuza razliku od Predsednika Srbije koji je sve to doveo u pitanje svojim neodlaskom kome inače nije prvi put da izbegava medjudržavne skupove.Obaveza mu je da predstavlja Srbiju,da stoji ispred njene zastave.Ne znam da li mu je iko rekao koje su njegove obaveze.Srbija nije njegovo privatno vlasništvo.Bez obzira na prošlost koja nam je nikakve i kamo lepe srće da nam je Istorija najdosadnija na zemaljskoj kugli ali s njom moramo da se suočimo.Hteli ili ne jedni na druge u nekoj meri moramo da budemo upućeni.Slažem se da treba da zbog naše dece već jednom napravimo čist račun za sva vremena.To podržavam.Ne smemo dozvoliti kao ni mi tako i Hravti da Istorija bude zarobljena u nama.Ako to dozvolimo mi ćemo biti zarobljeni u Istoriji.Tako nam je sada.Postali smo taoci sopstvenih istorija.Ni makac.Ni mi Srbi ni oni Hrvati nismo cvećke.Ono što smo jedni drugima radili nije za pohvalu.Ako se pojavio neko ali iskreno da reši taj problem ma ko da je podržavam iz sve snage.Samo da smo bili razumni sigurno Istorija ove dve zemlje i njihovaa "povezanost" ne bi bila dugačka hronika gluposti i zločina.Ovde Vas podržavam i voleo bih kada bi taj stav,posvećenost bila obaveza i za buduće Premijere, Predsednike,da poštoji kontinuitet.Zbog svih nas Srba,Hrvata..zbog naše dece.Vučić-Nikolič 1:0.Čist gol kao suza sa pola terena.

Marković S.

pre 9 godina

Premijer Vučić je načinio veliki korak za Srbiju kada su odnosi sa Hrvatskom u pitanju. Sada je na Hrvatskoj da prihvati ruku pomirenja, pa da otpočnemo bilateralnu saradnju koja je važna kako za Srbiju tako i za Hrvatsku.

Pufnica

pre 9 godina

Srbija pokazuje da nema zelju za osvetom zbog desavanja koja su deo prslosti, vec pokazuje zelju za drustvenim napretkom. Drustvo je promenljiva kategorija i takvo je upravo zbog pojedinaca koji ga cine i koji uticu na njegovo menjanje. Zapravo, drustvo se promenilo i stvarnost vise nije onakva kakva je bila, pojavile su se nove teznje, ideje i ideali sto se ne mora nuzno oceniti kao lose. Postoji izvesna idealizacija proslosti i samim tim zatvaranje prostora za kritike proslih vremena, koja objektivno nisu bila idealna. Neophodno je prevladati proslost i ziveti u skladu sa pravilima savremenog drustva, ukoliko postoji zelja za drustvenim progresom.

kia

pre 9 godina

Postoji dosta otvorenih problema koje Hrvacka i Srbija moraju da reše i mislim da je ovakav potez premijera dobar za Srbiju. Moramo da gradimo dobrosusedske odnose sa zemljama u okruženju jer od prošlosti se ne živi...

cuki

pre 9 godina

U izbornoj kampanji u Hrvatskoj bilo je mnogo izjava koje nismo doziveli na najbolji moguci nacin i koje nisu bile popularne u Srbiji i pored toga odlazak premijera Vucica u Zagreb je dokaz da je Srbija spremna za jedne korektne diplomatske odnose i za jednu korektnu saradnju od koje bi svi imali koristi.

Vladan

pre 9 godina

Za razliku od svojih prethodnika, Vucic ne dozvoljava da se na Hrvatsku posmatra kao na zemlju koja je u bilo cemu ispred Srbije. A u isto vreme salje u svet signale mira i prijateljstva, i tako stiti interese svoje zemlje na najbolji nacin.

mario

pre 9 godina

"“Sastao sam se sa Milanovićem, gospođom Pusić i gospođom Kitarović, oni su insistirali na priči o nestalim licima, a ja sam se trudio da budem dobar i učtiv gost. Danas imamo više spiskova sa Srbima iz Hrvatske koji su nestali nego obrnuto, imamo mi naš posao, ali oni imaju veći."

Jednostavno to nije istina,a ko ima veći posao vidjet ćemo to na vašem putu prema EU.
Dobor je da predsjednica Hrvatske nije spominjala riječ "region" i to jasno pokazuje prema kome se okreče Hrvatska,a to su EU i NATO čija je članica.
Zato neće prvo hodati po okolnim državama nego prvo ide u Brisel i Berlin.

mishko

pre 9 godina

Ovo je dokaz da se ne osvrcemo na proslost vec da mislimo o buducnosti i o tome kako zelimo da se ekonomski razvijamo i sklapamo poslovna prijateljstva.

Cedomir

pre 9 godina

Polako dolazimo u poziciju da se razna pitanja pocnu resavati, a svako ko zeli dobre odnose ce insistirati na rasciscavanju dugogodisnjih problema koji su gurani pod tepih.

Savan

pre 9 godina

Ako hrvatski mediji toliko pozitivno pričaju o njegovom dolasku, pa onda je valjda jasno da je ovo samo nastavak jedne pozitivne diplomatske ofanzive Aleksandra Vučića.

Mrkica

pre 9 godina

Mi moramo stiti nase interese isto onako kao sto oni stite svoje. Dosta je bilo da se mi povlacimo pod pritiscima drugih. Ako zelimo politiku cistih racuna onda i mi i oni moramo da resavamo zajednicke probleme koje imamo.

vidal

pre 9 godina

Odnosi Srbije i Hrvatske treba da budu postavljeni na racionalnim osnovama tako da se svi okrenu buducnosti i zajednickim interesima koji se mogu postici samo kroz korektne diplomatske odnose dveju zemalja.Premijer Srbije je dokazao da je pokretni motor takvih odnosa i mira i stabilnosti celog Balkana.

spasoje

pre 9 godina

Upravo tako,ako Hrvati nesto traze od nas da resimo,neka rese i oni probleme koji muce nas,pa onda mozemo da pricamo o dobrosusedskim odnosima.

Hi men

pre 9 godina

Veoma ozbiljan igrač među političarima u regionu, smatram da mnogo pomaže Srbiji da bude uspešnija nego što je do sada i skreno mu želim da uspe.

Obeliks

pre 9 godina

Vucic je iskazao veliko uvazavanje prema predsednici Hrvatske, ali i celoj Hrvatskoj, svojim prisustvom u Zagrebu, poslao je poruku koja treba da bude podstrek za bolju saradnju.

Kaktus

pre 9 godina

što se nas tiče učinili smo prvi korak ka istorijskom pomirenju, nadajmo se da će i sa druge strane biti dovoljno političke volje da do toga dodje. Premijeru Srbije svaka čast na uloženom trudu.

cortefiel

pre 9 godina

U izbornoj kampanji u Hrvatskoj bilo je mnogo izjava koje nismo doziveli na najbolji moguci nacin i koje nisu bile popularne u Srbiji i pored toga odlazak premijera Vucica u Zagreb je dokaz da je Srbija spremna za jedne korektne diplomatske odnose i za jednu korektnu saradnju od koje bi svi imali koristi.

Mary

pre 9 godina

I Srbiji je u interesu da se rese problemi sa Hrvatskom.Srbija ne bezi od svojih obaveza, ali i Zagreb mora da prihvati svoje. Potrebno je resiti probleme iz proslosti kako bi se okrenuli buducnosti. Vucic se informisao o polozaju Srba u Hrvatskoj i pretnjama koje Pupovac dobija i o tome je razgovarao sa Kitarovic.

Mirko

pre 9 godina

Dobro je sto je Vucic otisao u Zagreb, jer je dobro zna da na kulturan i miran nacin odgovori na eventualne provokacije, koji se nadam nije bilo.

Astor

pre 9 godina

Nadam se da su u tim razgovorima prepoznali odlučnost Srbije da rešimo zajedno probleme ,poštujući jedni druge ...to je poruka koju je premijer Hvatskoj poslao.

Jellena

pre 9 godina

Nema on tu mnogo izbora..narod ga je ovlastio da ga prestavlja, dao mu mandat i on sada ide kao nas predstavnik...da li licno on zeli ili ne, to se ne dovodi u pitanje. Njemu je najbitnije da izbori sto vise povoljnosti za nas

Tonka

pre 9 godina

Moramo pokazati svetu da smo prevazisli politiku iz proteklih decenija i da se zalazemo za mir i stabilnst u regionu. Neko ce valjda nekad nagraditi to.

Mica

pre 9 godina

Odličan pristup. Lideri treba međusobno da se dogovaraju i sve nesuglasice da rešavaju izmežu sebe. Prepucavanje preko medija nikuda ne vodi. Samo koplikuje situaciju i pravi probleme tamo gde ih nema.

Krka

pre 9 godina

Hrvatska i Srbija mogu daleko stici jedino ako se medjusobno postuju i saradjuju i to premijer Vucic vrlo dobro zna, ali nisam siguran da sebicna Hrvatska misli isto.

nixxa

pre 9 godina

premijer ima sluha za ovakve sastanke i to mu ide od ruke, tako da i ovaj sastanaka sa predstavnicom Hrvatske je uspesno okoncan i premijer zasluzuje pohvale

LILIANA

pre 9 godina

Nas narod u Hrvatskoj mora da se oseca zasticeno i postovano, drugacije nebi funkcionisalo.Zarad njihovog boljeg zivota i srpsko-hrvatske ruke prijateljstva sve barijere moraju biti srusene.

Boginja ljubavi

pre 9 godina

Samim tim što je otišao u Zagreb Vučić je stavio do znanja Hrvatima da je spreman da zaboravi na prošlost i da to isto očekuje od njih. Kao neko ko štiti interese svog naroda u prvom planu, Vučić je Hrvatima pružio ruku prijateljstva i time im pokazao da želi saradnju i dobrosusedske odnose sa njima. Iskreno se nadam da će oni ovu posetu razumeti na pravi način i da će hrvatska predsednica uskoro doći u Beograd.

sundjer

pre 9 godina

Nema potrebe sumnjati u cinjenicu da je Vucic u ime Srbije izneo sve stavke koje treba poboljsati u okviru jacanja saradnje sa Hrvatskom, u razgovorima koje je imao sa hrvatskim zvanicnicima nakon inauguracije hrvatske predsednice.

crni-zg

pre 9 godina

Iznenadio me premijer Srbije Vucic!Posjetio je spomenik Nikoli Tesli te se sastao sa predstavniciam srba prosetao centrom Zagreba do pravoslavne crkve na misu !Potom se sastao sa svim vaznim hrvatskim duznosnicima !Na inaguraciju je dosao u drustvu ministrice vanjskih poslova dao normalne izjave za javnost na svaku temu te je sve proslo u normalnom ozracju kako bi trebalo biti ubuduce!Ne znam kako je u Srbiji ali covjek je ostavio sasvim ok dojam!!Mada moram reci da je i Tadic bio ok. :)
poz iz Zagreba

Natasa

pre 9 godina

Neke stvari moraju da se rese I da se strasti slegnu. Nece nikada odnosi biti savrseni ali mora se raditi na poboljsanju sadasnjih odnosa radi bolje buducnosti obe strane.

msmm

pre 9 godina

Vučić je istakao da je došao u Zagreb kako bi učinio sve što može da utiče na pravljenje mostova i kako bi se Srbi u Hrvatskoj osećali bolje i lakše i da sa jednakim ponosom poštuju i vole i svoju Srbiju i svoju Hrvatsku .

duhoslav

pre 9 godina

Odlicna Vuciceva konstatacija da ima mnogo vise nestalih Srba nego Hrvata tako da sve izjave Hrvatskih politicara polako pocinju da deluju smesne pred Vucicevom diplomatijom i efikasnoscu.

Sizika

pre 9 godina

Nas prioritet je mir i stabilnost u regionu. Stoga bilateralne odnose i saradnju sa Hrvatskom moramo nastaviti da razvijamo i u buducnosti.

Natasa

pre 9 godina

Neke stvari moraju da se rese I da se strasti slegnu. Nece nikada odnosi biti savrseni ali mora se raditi na poboljsanju sadasnjih odnosa radi bolje buducnosti obe strane.

grac

pre 9 godina

Na nama je da susede ispostujemo I na taj nacin pokazemo svetskim zemljama da se vodimo iskljucivo politikom biuducnosti. To da smo na pravom putu govore I reci podrske ostalih zemalja regiona.

lenka

pre 9 godina

Cinjenica je da se ne mozemo odreci proslosti ali moramo saradjivati za dobrobit oba naroda I generacija koje dolaze. Od proslosti se ne zivi, a nasi susedi bi mogli vec jednom da to shvate.

Milunka

pre 9 godina

Niko nas bolji ne moze zastupati od samog premijera,danas ce Srbi u Hrvatskoj biti srecni, jer je premijer bio medju njima,saslusao njihovo misljenje i probleme i porucio im da treba da postuju i vole i svoju Srbiju i zemlju u kojij zive!

Marinko

pre 9 godina

Vučić ima taj osećaj da prvi povuče pametan potez i kada svi drugi oko njega ne vide dalje od svog nosa. Zato sam siguran da je i ovo pravi potez u interesu Srbije.

Tijana85

pre 9 godina

Verujem da je Vucic bio uzdignute glave, jer nikako ne treba da im se klanjamo i ponizno izvinjavamo sve dok se oni tamo ne uljude i budu jedna ozbiljna pravna drzava.

toto04

pre 9 godina

Prošlost mora da se zna, da se pamti da se ne bi ponavljale greške u budućnosti. Premijer je skrenuo aktuelne probleme izbeglih srba koji su i dan danas bez ličnih isprava i dokumentacije oko lične imovine. Obostrana saradnje je ključ uspeha obe države!

Skituljko

pre 9 godina

Premijer Vučić bi se neodgovorno poneo prema biračima koji su mu ukazali poverenje da nije reagovao kako već jeste i da nije svim silama odbranio Srbiju. Očigledno je da Srbija vodi neku drugu politiku tj. politiku koja podrazumeva veliki rad i politiku kod koje nema mesta za nove sukobe već građenje dobrih odnosa sa svima u regionu. Jednostavno je samo bitan uspeh Srbije i sve što radi je u našem interesu pa je upravo to razlog što ima podršku.

Marinela77

pre 9 godina

Proslost se nikako ne moze zaboraviti,i treba uciti na tim greskama kako bi u periodu koji je pred nama zajednickim snagama resavali probleme.

sundjer

pre 9 godina

Nema potrebe sumnjati u cinjenicu da je Vucic u ime Srbije izneo sve stavke koje treba poboljsati u okviru jacanja saradnje sa Hrvatskom, u razgovorima koje je imao sa hrvatskim zvanicnicima nakon inauguracije hrvatske predsednice.

jankoVS

pre 9 godina

Vućić veruje da će nastaviti dobru i uspešnu saradnju posle razgovora u Zagrebu sa novom hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović.

Sara Kej

pre 9 godina

Sledeci vazan i ocekivan potez jeste dolazak hrvatske predsednice u Beograd. To bi bio korak ka pravom resavanju problema i to uz obostranu korist.

Zaz

pre 9 godina

Naravno da nismo ostali dužni i ćutali, pa Srbija nema čega da se plaši ili da ustukne pred nekim. Samo čisti računi grade iskreniji odnos.

Dorijan

pre 9 godina

Prijateljske odnose i saradnju sa Hrvatskom definitivno moramo nastaviti da razvijamo i u budućnosti. Ovo je zaista veliki korak za Srbiju i Hrvatsku, u to nema sumnje.

TANJA

pre 9 godina

Vucic je covek koji ce neke stvari staviti na stranu i pokusati da napravi sto bolje odnose sa Hrvatskom.Danas je veliki dan za nase buduce odnose, nadam se.

sojkatica

pre 9 godina

Najbolja diplomatija sa Hrvatima cista racunica i sve je ok, mada su oni navikli da od juge samo uzimaju ali ovo sada razgovaraju sa premijerom Srbije a to je mnogo komplikovanije.

Dane

pre 9 godina

Srbija treba da gleda svoj interes i svoj evropski put. Sa Hrvatima oprezno i poslovno, nema tu ljubavi. Ali pošto mislimo u EU, saradnja je neophodna.

Gandalf the white

pre 9 godina

Mediji u regionu su bukvalno u pozitivnom šoku zbog odnosa Vučića prema svemu, inauguracija, poseta, razgovor, sve na vrhunskom nivou.

indeks

pre 9 godina

Aleksandar Vucic je povodom zavrsene inauguracije hrvatske predsednice izneo stav da Srbija moze da ocekuje nastavak saradnje sa Hrvatskom, sto moze da bude dobro.

Diksi

pre 9 godina

Pravi drzavnik mora posecivati svaku zemlju a posebno zemlju koja je nas sused i sa kojom imamo nerazjasnjenih tema a ova situacija je idealna za razgovore povodom njihovog prevazilazenja.

Popecatelj

pre 9 godina

Resavanje kljucnih spornih pitanja izmedju dve zemlje je prioritet,i nadam se da ce Hrvatska strana pokazati veci stpen kooperativnosti povodom pitanja imovine Srba u Hrvatskoj kao i nestalih lica

hulio

pre 9 godina

premijer kao civilizovan moderni politicar i predsednica hrvatske modernog kova su dobar spoj saradnje i posle toliko godina neslaganja ovih dvoje ljudi ceispravti sve njhove greske

Dunjka

pre 9 godina

Ovoliko sastanaka u Zagrebu u samo jednom danu , može rezultirati samo pozitivnim stvarima i dovesti do početka izgradnje kvalitetnih odnosa sa Hrvatskom.

Čvorak

pre 9 godina

Opšti utisak je da je Premijer doneo dobru odluku što je prisustvovao inauguraciji i da Srbija napreduje iz dana u dan. Dokle ćemo više da se zaluđujemo mržnjom i da pravimo incidente? Srbija je krenula putem oporavka i gleda samo u budućnost u kojoj ne sme da bude sukoba i moramo da pokažemo da nam je prioritet mir i stabilnost u regionu.

Zoran 71

pre 9 godina

Bilo bi lepo da predsednica Hrvatske uzvrati posetu uskoro, kao dokaz da i oni žele pomirenje i da smo spremni da otvorimo novo poglavlje u odnosima između Srbije i Hrvatske.

Markic80

pre 9 godina

Njegova snaga hrabrost kultura izrazavanja i pozitivan stav zasenili su Hrvatsku bio je danas najatraktivniji u Hrvatskoj rekao je stavove Srbije i ocekuje dobru saradnju!

fica

pre 9 godina

Srbija i Hrvatska moraju okrenuti novi list i započeti intenzivniju saradnju na svim poljima. Dosta je bilo sukoba i svađa. Premijer je napravio pravi korak.

Huawei

pre 9 godina

Bili vlast ili opozicija, činjenica je da je sastanak protekao više nego korektno i da će ti odnosi u budućnosti svakako ići u boljem smeru.

dadolino

pre 9 godina

Ono za sta premijer Hrvatske nije imao hrabrosti i volje jeste premijer Srbije i to ga cini liderom ne samo u Srbiji vec i u celom regionu.Politika zasnovana na miru i prijateljstvu uz kvalitetne diplomatske odnose ce doneti pozitivne efekte i Srbiji i Hrvatskoj a samim tim ce ciniti region stabilnijim i privlacnijim za dolazak stranih investitor.

ostali se vole, B 92 se čita

pre 9 godina

Samim tim što je otišao u Zagreb Vučić je stavio do znanja Hrvatima da je spreman da zaboravi na prošlost i da to isto očekuje od njih. Kao neko ko štiti interese svog naroda u prvom planu, Vučić je Hrvatima pružio ruku prijateljstva i time im pokazao da želi saradnju i dobrosusedske odnose sa njima. Iskreno se nadam da će oni ovu posetu razumeti na pravi način i da će hrvatska predsednica uskoro doći u Beograd.

Rale

pre 9 godina

Vučić je je pre svega gospodin i to je danas pokazao po ko zna koji put! A na damama iz Hrvatske je da se sada revanširaju, ako ni zbog čega drugog onda sbog kakvog takvog pomirenja dva naroda!

clash

pre 9 godina

Niko ne kaze da treba da se volimo ali saradnja je neophodna, jedno poglavlje u medjusobnim odnosima je zavrseno i nije bilo dobro, sada treba da se okrenemo buducnosti i saradnji jer od toga i oni i mi mozemo imati koristi.

Nika

pre 9 godina

Treba odrzavati dobre odnose sa susedima to stoji, ali uvek ih treba uzeti sa rezervom jer postoji dosta netrpeljivosti i nacionalizma sa njihove strane kada je Srbija u pitanju.

Sucili

pre 9 godina

Dobar potez premijera pre svega zbog nasih ljudi koji zive u Hrvatskoj a i poruke da je Srbija prijateljski nastrojena zemlja koja zeli lepsu i bolju buducnost.

teda

pre 9 godina

Državnički potez srpskog lidera.Prvo na liturgiju pa, polaganje venca na spomenik jednom od najvećih srba i izjave koje su umerene ali i čvrste.
Odnosi Srbije i Hrvatske su teški, nimalo jednostavni, ni u budućnosti neće biti idilični,Ali korak po korak.Pokazali smo celom svetu kakav je kurs kojim idemo.I naravno hrvatska predsednica je dobro došla.

volim sve što vole mladi

pre 9 godina

Samim tim što je otišao u Zagreb Vučić je stavio do znanja Hrvatima da je spreman da zaboravi na prošlost i da to isto očekuje od njih. Kao neko ko štiti interese svog naroda u prvom planu, Vučić je Hrvatima pružio ruku prijateljstva i time im pokazao da želi saradnju i dobrosusedske odnose sa njima. Iskreno se nadam da će oni ovu posetu razumeti na pravi način i da će hrvatska predsednica uskoro doći u Beograd.

građanin Kejn

pre 9 godina

Prošlost treba pamtiti ali se ne može živeti u njoj. Zato zarad naše dece trebamo graditi dobrosusedske odnose, saradnja sa susedima je u interesu svih.

Marko

pre 9 godina

Za ovog sa nikom Mario, zar stvarno misliš da Hrvatsku neko nešto pita, mogu u EU parlamentu da podnese zahteve, kao naprimer protiv Šešlja, pa smo videli da je to pojeo vuk magarca.

Stvarno si smešan ako misliš da će neko u EU da se opterećuje zbog Hrvatskih gluposti, vi imate komplekse od Srbije i to je vaš najveći problem, mislite ako će te da mrzite Srbe da će te bolje živeti.

Rakić

pre 9 godina

Vučić je je pre svega gospodin i to je danas pokazao po ko zna koji put! A na damama iz Hrvatske je da se sada revanširaju, ako ni zbog čega drugog onda sbog kakvog takvog pomirenja dva naroda!

stranac

pre 9 godina

Sa Hrvatima treba da saradjujemo jer to je u interesu Srbije i nasih sunarodnika koji zive u Hrvatskoj. Treba staviti tacku na proslost i graditi jedan novi odnos od koga cemo imati obostranu korist.

cepelin

pre 9 godina

ovo je samo jos jedan doprinos premijera jer posle dugogdisnjih nesuglasica premijer je uspeo da izgladi odnose i stvori podlogu za uspesnu saradnju

Maki87

pre 9 godina

Srbija je dosla u Zagreb sa porukom mira i to je najvaznije. Gradnja dobrih odnosa, posebno sa Hrvatskom, treba biti prioritet za nasu zemlju.

Natasa

pre 9 godina

Neke stvari moraju da se rese I da se strasti slegnu. Nece nikada odnosi biti savrseni ali mora se raditi na poboljsanju sadasnjih odnosa radi bolje buducnosti obe strane.

soko2

pre 9 godina

Svojim prisustvom inauguraciji Vučić je pokazao koliko je Srbija odgovorna država koja želi stvaranje i očuvanje dobrih odnosa sa državam u okruženju i mira i stabilnosti na zapadnom Balkanu.

Mudrost

pre 9 godina

Za razliku od mnogih drugih političara Vučić je pozvao Srbe da poštuju i vole i svoju Srbiju i svoju Hrvatsku, a nije ih huškao da mrze zemlju u kojoj žive iako im je u prošlosti nanela mnogo zla. To pokazuje njegovu mudrost jer da bi se stvarala srećnija budućnost mora se koliko toliko potisnuti prošlost.

рај

pre 9 godina

Одлазак премијера Вучића на инаугурацију је свакако добар потез, обзиром да је у сусретима са представницима хрватске власти дошло до помена тема које оптерећују односе две државе.

Natasa

pre 9 godina

Neke stvari moraju da se rese I da se strasti slegnu. Nece nikada odnosi biti savrseni ali mora se raditi na poboljsanju sadasnjih odnosa radi bolje buducnosti obe strane.

barbika

pre 9 godina

Posto je i inauguracija hrvatske predsednice zvanicno obavljena i zavrsena moze se zakljuciti da su i kratki razgovori koje je Vucic imao sa Kolindom Grabar Kitarovic i drugim regionalnim zvanicnicima pokazali zalaganje nase zemlje za stabilnost u regionu.

Miki78

pre 9 godina

Netrepeljivost koja postoji izmedju Srbije i Hrvatske, postojace i dalje, ali samo sto se tice pojedinaca. Nadam se da ce dobra saradnja, koju je svojim danasnjim postupkom odpoceo Vucic doprineti da i ti pojedinci promene svoje misljenje. Proslost i ne postoji da bi bila zaboravljena, ali sada moramo vise misliti na buducnost, prvenstveno zbog svoje dece.

julika

pre 9 godina

premijer ima dovoljno iskustva sa ovakvim sastancima gde nam je mnoga vrata otvorio, i sam sastanak je zavrsen uspesno jer je i predsednica Hrvatske prepoznala kvalitete ove vlasti

RodjO

pre 9 godina

Dobro je Vučić rekao Rvatima po pitanju nestalih. Al dobo je nek se počnu rešavati najzad nagomilana pitanja i problemi između Rh i RS.

dadula

pre 9 godina

Srbija je dokazala da zeli korektne diplomatske odnose sa Hrvatskom sto prouzrokuje pozitivne efekte i za jedne i za druge.Ukoliko zelimo stabilan i miran region medjusobna saradnja je neophodna a samim tim i broj investitora koji zele da uloze novac u ove dve zemlje ce biti veci.

Vikica

pre 9 godina

Veca bi bila steta da nije otisao u Hrvatsku jer tamo jos uvek zivi Srpska manjina kojoj treba pomoci a razgovori sa drzavnim vrhom Hrvatske moze mnogo pomoci u resavanju tih i mnogo drugih problema koji dve drzave imaju.

beba

pre 9 godina

Raduje izjava hrvatske predsednice da Hrvatska želi da čitav region bude integrisan u evropsku uniji i da će raditi na unapređenju odnosa sa Srbijom

wonderwoman

pre 9 godina

Premijer je pokazao da je pametan i kulturan čovek i da štiti interese Srbije kao i svoj narod, sad je na potezu Hrvatska, da vidimo kako će se oni pokazati u budućnosti.

Zeka79

pre 9 godina

proslost ne smemo zaboraviti iz jednog jedinog razloga da ne bi pravili iste greske kao prethodnici,oni nisu saradjivali a Vuciceva politika je zasenila kako Srbiju tako i clanice EU.

Gale

pre 9 godina

U prošlosti se ne živi,treba gledati napred i u budućnost.Srbija želi zajedničku regionalnu stabilnost,unapredjenje odnosa i saradnju,a sve ostalo zavisli od Hrvatske.

Becanovic

pre 9 godina

Drzava Srbija je danas garant regionalne stabilnosti. Samo kroz zajednicki uticaj na region, kroz zatvaranje svih bolnih grehova iz proslosti na obe strane mozemo krenuti napred. Ceka nas zajednicka evropska buducnost. Zasto se tome ne bi zajedno posvetili?

indeks

pre 9 godina

Aleksandar Vucic je povodom zavrsene inauguracije hrvatske predsednice izneo stav da Srbija moze da ocekuje nastavak saradnje sa Hrvatskom, sto moze da bude dobro.

taja

pre 9 godina

Mislim da će nakon današnje Vučićeve posete Zagrebu doći do postepenog napretka u odnosima Hrvatske i Srbije, i da će se na jedan korektan način rešiti sva pitanja koja opterećuju odnose dve države

magistrala

pre 9 godina

Načete su teme značajne za obe zemlje. Dijalog i saradnja moraju biti kvalitetno uspostavljeni kako bi se došlo do zadovoljavajućih rešenja.

DEDA CVETKO

pre 9 godina

Kad bi covek samo SLUSAO Vucica, pomislio bi da se radi o najvecem premijeru kojeg je Srbija imala jos od Nikole Pasica.

Jedini problem je u tome sto je jaz izmedju Vucicevih reci i dela sirok i dubok kao Marijanska Brazda.

Glineni golub

pre 9 godina

"Vučić: Rekli smo šta imamo". Eh Vučiću, rekli ste vi već odavno sve što ste mogli da kažete. Prisjeti se svojih zapaljivih govora. Možda si zaboravio i onaj u Glini. Da ne zaboraviš svoje pravo lice.

Pogled kroz ključaonicu

pre 9 godina

Hrvatska i Srbija mogu daleko stici jedino ako se medjusobno postuju i saradjuju i to premijer Vucic vrlo dobro zna, ali nisam siguran da sebicna Hrvatska misli isto.
(Krka, 15. februar 2015 19:08)

Znali ili ne morace da da se smire i da rade ono sto im ide u korist!

major magistar i dobar drug

pre 9 godina

Ne znam samo kome je bolje. Nama s njim ili njima s njom. Po kolicini "komentara" vidi se gdje smo. Nigdje, niti mi niti oni. Optereceni stvarima kojima realno ne bi trebalo. E moj narode balkanski.....

nerojski papci

pre 9 godina

Citam komentare i nije mi dobro, pa svaki isti, samo zamenjen redosled reci u recenici. SNS botovi ne gube vreme. Dok se prodavac magle uvlaci HDZ -ovcima u Srbiji nikad gore. Gledam ljude oko sebe bez posla, dinara u dzepu, i bez ikakve perspektive, i pitam se gde je ta Srbija u kojoj se danas zivi bolje.

mario

pre 9 godina

Hrvatska ima preveliki problem zato sto njeni gradjani zive u nekom proslom vremenu u kojem misle da im je Srbija kriva za sve.
(Dane, 15. februar 2015 22:45)
Ma da izgleda da smo sanjali ono što nam se dogodilo devedesetih i da su to uradili Marsovci npr razorili Vukovar to je samo bio san.
Nego ne mislite li vi da je vaš premijer došao da se ulizuje zbog napretka u EU jer vaš put ide preko Zagreba sviđalo se to vama ili ne.
Znači došao je da moli da se Srbiju ne blokira eto to je svrha i da se prikaze prema EU kao veliki Evropejac.

Sofia

pre 9 godina

Stvarno? Baš mi je drago što ste se ispričali. Pošto tamo nisi bio u privatnoj poseti, da li bi bio ljubazan da podeliš s nama šta ste to imali da kažete, pošto si govorio u ime svih nas?

Dusan

pre 9 godina

Na zadnjim izborima sam glasao za sns i mislim da Vucic radi dobar posao mada imam mnogo da mu zamerim, aman bre vise stvaro Botovi-citam komentate umirem od smeha, koja saradnja Srbije i Hrvatske kad hrvati samo cekaju da nas napadnu zbog necega?mali malo al vi ga bre preteraste.

ako nikako onda posteno

pre 9 godina

mogu ja osobno ne voljet Vucica ili vi ne voljet Kolindu ali volio bih da prva zemlja nakon naravno BIH, gdje hrvata ima najvise, bude Srbija.hrvatski sam domoljub i ajmo reci nacionalista,ako to znaci voljeti svoje i volio bih da se nasi medjusobni problemi rijese jednom zauvijek.tu treba biti obostranih kompromisa i s tim u vezi vas uvjeravam da imate krivo misljenje o nasoj novoj predsjednici.osoba je,koja za razliku od Josipovica, po genezi zivi za Hrvatsku i koja svojim vanjskim utjecajem nece dozvoliti diranje u Hrvatsku sa bilo koje strane.isto tako,mislim da se bez obzira na ideoloska i povijesna pitanja "nasla"sa Vucicem a da ce kamen spoticanja biti predsjednik Srbije Nikolic koji bi trebao razmisliti o svojoj retorici.pisem o danasnjim izjavama Nikolica o zemlji u kojoj u isto vrijeme boravi njegov predsjednik vlade.sto god mislio o njoj,odabrao je krivi trenutak da bi dijelio packe Zemlji o kojoj ovisi (malo,ali ipak)ulazak Srbije u EU.sto god vi mislili o tome,mislim da nemate alternative.pozdrav!

Kralj Ibi

pre 9 godina

Meni je dovoljno da procitim sta pudu o Nikoli Tesli i Novaku Djokovicu na hrvatskoj Wikipedii pa da shvatim koliko je veliki jaz izmrdju nas. Po Hrvatima najbolje da Srbi be postoje.

ljutisa

pre 9 godina

Ekonomska pitanja su prava tema za razgovor i od interesa jer hrvati desetostruko vise izvoze i prodaju kod nas nego mi kod njih i mislim da svaki srbin podrzava ove Vuciceve napore da se to malo nuvelise.

Sava

pre 9 godina

Uopste nisam sumnjao da ce se Vucic postaviti kao sto bi trebalo u Hrvatskoj. Njegovi nastupi u regionu mi se mnogo vise svidjaju od Tadicevih.

ostali se vole, B 92 se čita

pre 9 godina

Samim tim što je otišao u Zagreb Vučić je stavio do znanja Hrvatima da je spreman da zaboravi na prošlost i da to isto očekuje od njih. Kao neko ko štiti interese svog naroda u prvom planu, Vučić je Hrvatima pružio ruku prijateljstva i time im pokazao da želi saradnju i dobrosusedske odnose sa njima. Iskreno se nadam da će oni ovu posetu razumeti na pravi način i da će hrvatska predsednica uskoro doći u Beograd.

Dzondzula

pre 9 godina

Odlaskom Vucica na inaguraciju hrvatske predsednice Srbija je pokazala da je spremna da pruzi ruku i da bude u dobrim odnosima sa susedima i da zajednickim snagama radimo na resavanju medjusobnih problema. Verujem da ce saradnja biti podignuta na visi nivo i da ce u buducnosti biti sto vise medjusobnih poseta.

Lile

pre 9 godina

Vucic je rekao da onaj ko živi u prošlosti nema prednost da razmišlja o rezultatima u budućnosti. Insistirao sam da pričamo o saradnji i onome što možemo da uradimo u budućnosti. Gledajumo napred u buducnost.

Arijanda

pre 9 godina

Vucic je jasno izneo svoje stavove predstavnicima Hrvatske.Najbitnije od svega je uspostavljanje dobrosusedskih odnosa i stabilnost u regionu! Svi tezimo ka tome i na dobrom smo putu! Neocekivani prijem premijera i pozitivne reakcije dobar su predznak da Srbija dobija na znacaju u svetu!

Kunta Kinte

pre 9 godina

Problem nestalih u ratu u Hrvatskoj se mora rešiti, to je jedno od važnijih pitanja, ali prioritet je ekonomska i privredna saradnja u regionu, što će svima doneti bolju budoćnost. Neka ona bude glavni temelj za pomirenje na ovim našim prostorima.

Aleksis

pre 9 godina

Premijer ima jasan cilj,uspostavljanje dobrosusedskih odnosa! Proslost je iza nas,moramo misliti na buducnost! Njegov zadatak je okretanje ka buducnosti i mogucoj saradnji dve jako bitne zemlje.Bitne,s obzirom na ranije pozitivne izmedju Srbije i Hrvatske.

Lela

pre 9 godina

Svakako je bolna tema rat, izbeglice i nestale osobe...Ali trebamo gledati ka poboljsanju odnosa kako se to vise ne bi desavalo. Sto se premijera tice, njemu svaka cast, na pozitivnom stavu, posvecenosti i zalaganju.

jovan

pre 9 godina

Ako se odluci da dodje u Beograd, Predsednica Hrvatske Kolinda, molim vas Vucicu urucite joj primerak Informera u kojoj su prikazane njeni lazni porno snimci. A onda joj saopstite da ni taj urednik ni taj list nisu zakonski sankcionisani, od strane vase vlasti, jer pobogu stoje vama licno na usluzi.

zemljoradnik

pre 9 godina

Da je Srbija glavni oslonac mira i stabilnosti u regionu potvrdjuje i danasnji odlazak premijera Aleksandra Vucica u Zagreb.Generalno gledano, posle niza otrovnih strelica upucenih Srbiji od strane vlasti u Zagrebu, ovaj potez premijera se moze okarakterisati kao izuzetno hrabra odluka a isto tako i kao poruka mira i prijateljstva sa susedima.

dalco

pre 9 godina

Odlazak predsednika Vlade Aleksandra Vucica na inauguraciju predsednice Hrvatske je pametan i logican potez koji treba da prave drzavnici kojima je mir i stabilnost jedan od prioriteta.Srbija želi da definise zajednicke interese i da probleme treba resavati u otvorenom dijalogu a ne medijskim prepucavanjem i slanjam otrovnih strelica koje ne donose dobro ni jednoj ni drugoj strani.

Tufnica

pre 9 godina

Srbija pokazuje da je krenula putem drustvenog progresa i da je odlucna u formiranju savremene drzave uredjene zakonima. Vucicev odlazak u Hrvatsku govori o teznji Srbije da razvija dijalog kao osnovni princip na kojem pociva moderno drustvo. Zivot u proslosti svojevrsna je patologija i svakako nije dobra za savremeno drustvo, buduci da je kontradiktorna istom. Znacajno je raditi na prevladavanju proslosti, proslost postoji sve dok se ista potencira, medjutim zivot u proslosti koci drustveni razvoj.

Pufnica

pre 9 godina

Srbija pokazuje da nema zelju za osvetom zbog desavanja koja su deo prslosti, vec pokazuje zelju za drustvenim napretkom. Drustvo je promenljiva kategorija i takvo je upravo zbog pojedinaca koji ga cine i koji uticu na njegovo menjanje. Zapravo, drustvo se promenilo i stvarnost vise nije onakva kakva je bila, pojavile su se nove teznje, ideje i ideali sto se ne mora nuzno oceniti kao lose. Postoji izvesna idealizacija proslosti i samim tim zatvaranje prostora za kritike proslih vremena, koja objektivno nisu bila idealna. Neophodno je prevladati proslost i ziveti u skladu sa pravilima savremenog drustva, ukoliko postoji zelja za drustvenim progresom.

dida

pre 9 godina

Ovakav diplomatski potez ne znaci da ce Srbija ukinuti kritike koje ima prema Hrvatskoj i da ce odustati od svojih zahteva a pre svega mislim na srpski narod koji zivi u Hrvatskoj i ima problema da se izbori za svoja prava.Isto tako premijer je pokazao da mu nije tesko i da ima dovoljno hrabrosti da dodje u prestonicu Hrvatske ,kad to niko nije ocekivao, zarad mira i stabilnosti koji ce koristiti obema stranama, dok premijer Milovanovic to nije ucinio.

major magistar i dobar drug

pre 9 godina

Ne znam samo kome je bolje. Nama s njim ili njima s njom. Po kolicini "komentara" vidi se gdje smo. Nigdje, niti mi niti oni. Optereceni stvarima kojima realno ne bi trebalo. E moj narode balkanski.....

Grunf

pre 9 godina

Već sam napisao na drugu vest ali nek se i sada zna u popunoszi podržavam odlazak Premijera u Zagreb.Nisam Fan SNS-a niti Premijera.Spasili ste obraz Srbije,spoljnu politikuza razliku od Predsednika Srbije koji je sve to doveo u pitanje svojim neodlaskom kome inače nije prvi put da izbegava medjudržavne skupove.Obaveza mu je da predstavlja Srbiju,da stoji ispred njene zastave.Ne znam da li mu je iko rekao koje su njegove obaveze.Srbija nije njegovo privatno vlasništvo.Bez obzira na prošlost koja nam je nikakve i kamo lepe srće da nam je Istorija najdosadnija na zemaljskoj kugli ali s njom moramo da se suočimo.Hteli ili ne jedni na druge u nekoj meri moramo da budemo upućeni.Slažem se da treba da zbog naše dece već jednom napravimo čist račun za sva vremena.To podržavam.Ne smemo dozvoliti kao ni mi tako i Hravti da Istorija bude zarobljena u nama.Ako to dozvolimo mi ćemo biti zarobljeni u Istoriji.Tako nam je sada.Postali smo taoci sopstvenih istorija.Ni makac.Ni mi Srbi ni oni Hrvati nismo cvećke.Ono što smo jedni drugima radili nije za pohvalu.Ako se pojavio neko ali iskreno da reši taj problem ma ko da je podržavam iz sve snage.Samo da smo bili razumni sigurno Istorija ove dve zemlje i njihovaa "povezanost" ne bi bila dugačka hronika gluposti i zločina.Ovde Vas podržavam i voleo bih kada bi taj stav,posvećenost bila obaveza i za buduće Premijere, Predsednike,da poštoji kontinuitet.Zbog svih nas Srba,Hrvata..zbog naše dece.Vučić-Nikolič 1:0.Čist gol kao suza sa pola terena.

Marković S.

pre 9 godina

Premijer Vučić je načinio veliki korak za Srbiju kada su odnosi sa Hrvatskom u pitanju. Sada je na Hrvatskoj da prihvati ruku pomirenja, pa da otpočnemo bilateralnu saradnju koja je važna kako za Srbiju tako i za Hrvatsku.

nerojski papci

pre 9 godina

Citam komentare i nije mi dobro, pa svaki isti, samo zamenjen redosled reci u recenici. SNS botovi ne gube vreme. Dok se prodavac magle uvlaci HDZ -ovcima u Srbiji nikad gore. Gledam ljude oko sebe bez posla, dinara u dzepu, i bez ikakve perspektive, i pitam se gde je ta Srbija u kojoj se danas zivi bolje.

mario

pre 9 godina

Hrvatska ima preveliki problem zato sto njeni gradjani zive u nekom proslom vremenu u kojem misle da im je Srbija kriva za sve.
(Dane, 15. februar 2015 22:45)
Ma da izgleda da smo sanjali ono što nam se dogodilo devedesetih i da su to uradili Marsovci npr razorili Vukovar to je samo bio san.
Nego ne mislite li vi da je vaš premijer došao da se ulizuje zbog napretka u EU jer vaš put ide preko Zagreba sviđalo se to vama ili ne.
Znači došao je da moli da se Srbiju ne blokira eto to je svrha i da se prikaze prema EU kao veliki Evropejac.

Pahuljica

pre 9 godina

Stvarno mi je bilo žao gledati Vučića tokom izvođena "Lijepe naše",nije mu bilo svejedno.Ali svaka mu čast što je otišao,trebalo je preći preko onih reči koje je Grabar-Kitarović izgovarala tokom kampanje koja je bila nacionalistički orijentisana kao i sama današnja inauguracija.

Sofia

pre 9 godina

Stvarno? Baš mi je drago što ste se ispričali. Pošto tamo nisi bio u privatnoj poseti, da li bi bio ljubazan da podeliš s nama šta ste to imali da kažete, pošto si govorio u ime svih nas?

Dusan

pre 9 godina

Na zadnjim izborima sam glasao za sns i mislim da Vucic radi dobar posao mada imam mnogo da mu zamerim, aman bre vise stvaro Botovi-citam komentate umirem od smeha, koja saradnja Srbije i Hrvatske kad hrvati samo cekaju da nas napadnu zbog necega?mali malo al vi ga bre preteraste.

DEDA CVETKO

pre 9 godina

Kad bi covek samo SLUSAO Vucica, pomislio bi da se radi o najvecem premijeru kojeg je Srbija imala jos od Nikole Pasica.

Jedini problem je u tome sto je jaz izmedju Vucicevih reci i dela sirok i dubok kao Marijanska Brazda.

cuki

pre 9 godina

U izbornoj kampanji u Hrvatskoj bilo je mnogo izjava koje nismo doziveli na najbolji moguci nacin i koje nisu bile popularne u Srbiji i pored toga odlazak premijera Vucica u Zagreb je dokaz da je Srbija spremna za jedne korektne diplomatske odnose i za jednu korektnu saradnju od koje bi svi imali koristi.

Glineni golub

pre 9 godina

"Vučić: Rekli smo šta imamo". Eh Vučiću, rekli ste vi već odavno sve što ste mogli da kažete. Prisjeti se svojih zapaljivih govora. Možda si zaboravio i onaj u Glini. Da ne zaboraviš svoje pravo lice.

kia

pre 9 godina

Postoji dosta otvorenih problema koje Hrvacka i Srbija moraju da reše i mislim da je ovakav potez premijera dobar za Srbiju. Moramo da gradimo dobrosusedske odnose sa zemljama u okruženju jer od prošlosti se ne živi...

Mirko

pre 9 godina

Dobro je sto je Vucic otisao u Zagreb, jer je dobro zna da na kulturan i miran nacin odgovori na eventualne provokacije, koji se nadam nije bilo.

mario

pre 9 godina

"“Sastao sam se sa Milanovićem, gospođom Pusić i gospođom Kitarović, oni su insistirali na priči o nestalim licima, a ja sam se trudio da budem dobar i učtiv gost. Danas imamo više spiskova sa Srbima iz Hrvatske koji su nestali nego obrnuto, imamo mi naš posao, ali oni imaju veći."

Jednostavno to nije istina,a ko ima veći posao vidjet ćemo to na vašem putu prema EU.
Dobor je da predsjednica Hrvatske nije spominjala riječ "region" i to jasno pokazuje prema kome se okreče Hrvatska,a to su EU i NATO čija je članica.
Zato neće prvo hodati po okolnim državama nego prvo ide u Brisel i Berlin.

ako nikako onda posteno

pre 9 godina

mogu ja osobno ne voljet Vucica ili vi ne voljet Kolindu ali volio bih da prva zemlja nakon naravno BIH, gdje hrvata ima najvise, bude Srbija.hrvatski sam domoljub i ajmo reci nacionalista,ako to znaci voljeti svoje i volio bih da se nasi medjusobni problemi rijese jednom zauvijek.tu treba biti obostranih kompromisa i s tim u vezi vas uvjeravam da imate krivo misljenje o nasoj novoj predsjednici.osoba je,koja za razliku od Josipovica, po genezi zivi za Hrvatsku i koja svojim vanjskim utjecajem nece dozvoliti diranje u Hrvatsku sa bilo koje strane.isto tako,mislim da se bez obzira na ideoloska i povijesna pitanja "nasla"sa Vucicem a da ce kamen spoticanja biti predsjednik Srbije Nikolic koji bi trebao razmisliti o svojoj retorici.pisem o danasnjim izjavama Nikolica o zemlji u kojoj u isto vrijeme boravi njegov predsjednik vlade.sto god mislio o njoj,odabrao je krivi trenutak da bi dijelio packe Zemlji o kojoj ovisi (malo,ali ipak)ulazak Srbije u EU.sto god vi mislili o tome,mislim da nemate alternative.pozdrav!

Kralj Ibi

pre 9 godina

Meni je dovoljno da procitim sta pudu o Nikoli Tesli i Novaku Djokovicu na hrvatskoj Wikipedii pa da shvatim koliko je veliki jaz izmrdju nas. Po Hrvatima najbolje da Srbi be postoje.

Cedomir

pre 9 godina

Polako dolazimo u poziciju da se razna pitanja pocnu resavati, a svako ko zeli dobre odnose ce insistirati na rasciscavanju dugogodisnjih problema koji su gurani pod tepih.

vidal

pre 9 godina

Odnosi Srbije i Hrvatske treba da budu postavljeni na racionalnim osnovama tako da se svi okrenu buducnosti i zajednickim interesima koji se mogu postici samo kroz korektne diplomatske odnose dveju zemalja.Premijer Srbije je dokazao da je pokretni motor takvih odnosa i mira i stabilnosti celog Balkana.

Kaktus

pre 9 godina

što se nas tiče učinili smo prvi korak ka istorijskom pomirenju, nadajmo se da će i sa druge strane biti dovoljno političke volje da do toga dodje. Premijeru Srbije svaka čast na uloženom trudu.

Obeliks

pre 9 godina

Vucic je iskazao veliko uvazavanje prema predsednici Hrvatske, ali i celoj Hrvatskoj, svojim prisustvom u Zagrebu, poslao je poruku koja treba da bude podstrek za bolju saradnju.

mishko

pre 9 godina

Ovo je dokaz da se ne osvrcemo na proslost vec da mislimo o buducnosti i o tome kako zelimo da se ekonomski razvijamo i sklapamo poslovna prijateljstva.

Astor

pre 9 godina

Nadam se da su u tim razgovorima prepoznali odlučnost Srbije da rešimo zajedno probleme ,poštujući jedni druge ...to je poruka koju je premijer Hvatskoj poslao.

Jellena

pre 9 godina

Nema on tu mnogo izbora..narod ga je ovlastio da ga prestavlja, dao mu mandat i on sada ide kao nas predstavnik...da li licno on zeli ili ne, to se ne dovodi u pitanje. Njemu je najbitnije da izbori sto vise povoljnosti za nas

Vladan

pre 9 godina

Za razliku od svojih prethodnika, Vucic ne dozvoljava da se na Hrvatsku posmatra kao na zemlju koja je u bilo cemu ispred Srbije. A u isto vreme salje u svet signale mira i prijateljstva, i tako stiti interese svoje zemlje na najbolji nacin.

Mary

pre 9 godina

I Srbiji je u interesu da se rese problemi sa Hrvatskom.Srbija ne bezi od svojih obaveza, ali i Zagreb mora da prihvati svoje. Potrebno je resiti probleme iz proslosti kako bi se okrenuli buducnosti. Vucic se informisao o polozaju Srba u Hrvatskoj i pretnjama koje Pupovac dobija i o tome je razgovarao sa Kitarovic.

msmm

pre 9 godina

Vučić je istakao da je došao u Zagreb kako bi učinio sve što može da utiče na pravljenje mostova i kako bi se Srbi u Hrvatskoj osećali bolje i lakše i da sa jednakim ponosom poštuju i vole i svoju Srbiju i svoju Hrvatsku .

spasoje

pre 9 godina

Upravo tako,ako Hrvati nesto traze od nas da resimo,neka rese i oni probleme koji muce nas,pa onda mozemo da pricamo o dobrosusedskim odnosima.

cortefiel

pre 9 godina

U izbornoj kampanji u Hrvatskoj bilo je mnogo izjava koje nismo doziveli na najbolji moguci nacin i koje nisu bile popularne u Srbiji i pored toga odlazak premijera Vucica u Zagreb je dokaz da je Srbija spremna za jedne korektne diplomatske odnose i za jednu korektnu saradnju od koje bi svi imali koristi.

Tijana85

pre 9 godina

Verujem da je Vucic bio uzdignute glave, jer nikako ne treba da im se klanjamo i ponizno izvinjavamo sve dok se oni tamo ne uljude i budu jedna ozbiljna pravna drzava.

Savan

pre 9 godina

Ako hrvatski mediji toliko pozitivno pričaju o njegovom dolasku, pa onda je valjda jasno da je ovo samo nastavak jedne pozitivne diplomatske ofanzive Aleksandra Vučića.

Mrkica

pre 9 godina

Mi moramo stiti nase interese isto onako kao sto oni stite svoje. Dosta je bilo da se mi povlacimo pod pritiscima drugih. Ako zelimo politiku cistih racuna onda i mi i oni moramo da resavamo zajednicke probleme koje imamo.

Hi men

pre 9 godina

Veoma ozbiljan igrač među političarima u regionu, smatram da mnogo pomaže Srbiji da bude uspešnija nego što je do sada i skreno mu želim da uspe.

Krka

pre 9 godina

Hrvatska i Srbija mogu daleko stici jedino ako se medjusobno postuju i saradjuju i to premijer Vucic vrlo dobro zna, ali nisam siguran da sebicna Hrvatska misli isto.

Mica

pre 9 godina

Odličan pristup. Lideri treba međusobno da se dogovaraju i sve nesuglasice da rešavaju izmežu sebe. Prepucavanje preko medija nikuda ne vodi. Samo koplikuje situaciju i pravi probleme tamo gde ih nema.

crni-zg

pre 9 godina

Iznenadio me premijer Srbije Vucic!Posjetio je spomenik Nikoli Tesli te se sastao sa predstavniciam srba prosetao centrom Zagreba do pravoslavne crkve na misu !Potom se sastao sa svim vaznim hrvatskim duznosnicima !Na inaguraciju je dosao u drustvu ministrice vanjskih poslova dao normalne izjave za javnost na svaku temu te je sve proslo u normalnom ozracju kako bi trebalo biti ubuduce!Ne znam kako je u Srbiji ali covjek je ostavio sasvim ok dojam!!Mada moram reci da je i Tadic bio ok. :)
poz iz Zagreba

Marinko

pre 9 godina

Vučić ima taj osećaj da prvi povuče pametan potez i kada svi drugi oko njega ne vide dalje od svog nosa. Zato sam siguran da je i ovo pravi potez u interesu Srbije.

Tonka

pre 9 godina

Moramo pokazati svetu da smo prevazisli politiku iz proteklih decenija i da se zalazemo za mir i stabilnst u regionu. Neko ce valjda nekad nagraditi to.

LILIANA

pre 9 godina

Nas narod u Hrvatskoj mora da se oseca zasticeno i postovano, drugacije nebi funkcionisalo.Zarad njihovog boljeg zivota i srpsko-hrvatske ruke prijateljstva sve barijere moraju biti srusene.

sundjer

pre 9 godina

Nema potrebe sumnjati u cinjenicu da je Vucic u ime Srbije izneo sve stavke koje treba poboljsati u okviru jacanja saradnje sa Hrvatskom, u razgovorima koje je imao sa hrvatskim zvanicnicima nakon inauguracije hrvatske predsednice.

indeks

pre 9 godina

Aleksandar Vucic je povodom zavrsene inauguracije hrvatske predsednice izneo stav da Srbija moze da ocekuje nastavak saradnje sa Hrvatskom, sto moze da bude dobro.

jankoVS

pre 9 godina

Vućić veruje da će nastaviti dobru i uspešnu saradnju posle razgovora u Zagrebu sa novom hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović.

sundjer

pre 9 godina

Nema potrebe sumnjati u cinjenicu da je Vucic u ime Srbije izneo sve stavke koje treba poboljsati u okviru jacanja saradnje sa Hrvatskom, u razgovorima koje je imao sa hrvatskim zvanicnicima nakon inauguracije hrvatske predsednice.

Marinela77

pre 9 godina

Proslost se nikako ne moze zaboraviti,i treba uciti na tim greskama kako bi u periodu koji je pred nama zajednickim snagama resavali probleme.

lenka

pre 9 godina

Cinjenica je da se ne mozemo odreci proslosti ali moramo saradjivati za dobrobit oba naroda I generacija koje dolaze. Od proslosti se ne zivi, a nasi susedi bi mogli vec jednom da to shvate.

Zaz

pre 9 godina

Naravno da nismo ostali dužni i ćutali, pa Srbija nema čega da se plaši ili da ustukne pred nekim. Samo čisti računi grade iskreniji odnos.

grac

pre 9 godina

Na nama je da susede ispostujemo I na taj nacin pokazemo svetskim zemljama da se vodimo iskljucivo politikom biuducnosti. To da smo na pravom putu govore I reci podrske ostalih zemalja regiona.

barbika

pre 9 godina

Posto je i inauguracija hrvatske predsednice zvanicno obavljena i zavrsena moze se zakljuciti da su i kratki razgovori koje je Vucic imao sa Kolindom Grabar Kitarovic i drugim regionalnim zvanicnicima pokazali zalaganje nase zemlje za stabilnost u regionu.

indeks

pre 9 godina

Aleksandar Vucic je povodom zavrsene inauguracije hrvatske predsednice izneo stav da Srbija moze da ocekuje nastavak saradnje sa Hrvatskom, sto moze da bude dobro.

Sara Kej

pre 9 godina

Sledeci vazan i ocekivan potez jeste dolazak hrvatske predsednice u Beograd. To bi bio korak ka pravom resavanju problema i to uz obostranu korist.

Becanovic

pre 9 godina

Drzava Srbija je danas garant regionalne stabilnosti. Samo kroz zajednicki uticaj na region, kroz zatvaranje svih bolnih grehova iz proslosti na obe strane mozemo krenuti napred. Ceka nas zajednicka evropska buducnost. Zasto se tome ne bi zajedno posvetili?

Dunjka

pre 9 godina

Ovoliko sastanaka u Zagrebu u samo jednom danu , može rezultirati samo pozitivnim stvarima i dovesti do početka izgradnje kvalitetnih odnosa sa Hrvatskom.

hulio

pre 9 godina

premijer kao civilizovan moderni politicar i predsednica hrvatske modernog kova su dobar spoj saradnje i posle toliko godina neslaganja ovih dvoje ljudi ceispravti sve njhove greske

Natasa

pre 9 godina

Neke stvari moraju da se rese I da se strasti slegnu. Nece nikada odnosi biti savrseni ali mora se raditi na poboljsanju sadasnjih odnosa radi bolje buducnosti obe strane.

Milunka

pre 9 godina

Niko nas bolji ne moze zastupati od samog premijera,danas ce Srbi u Hrvatskoj biti srecni, jer je premijer bio medju njima,saslusao njihovo misljenje i probleme i porucio im da treba da postuju i vole i svoju Srbiju i zemlju u kojij zive!

toto04

pre 9 godina

Prošlost mora da se zna, da se pamti da se ne bi ponavljale greške u budućnosti. Premijer je skrenuo aktuelne probleme izbeglih srba koji su i dan danas bez ličnih isprava i dokumentacije oko lične imovine. Obostrana saradnje je ključ uspeha obe države!

Dane

pre 9 godina

Srbija treba da gleda svoj interes i svoj evropski put. Sa Hrvatima oprezno i poslovno, nema tu ljubavi. Ali pošto mislimo u EU, saradnja je neophodna.

dadolino

pre 9 godina

Ono za sta premijer Hrvatske nije imao hrabrosti i volje jeste premijer Srbije i to ga cini liderom ne samo u Srbiji vec i u celom regionu.Politika zasnovana na miru i prijateljstvu uz kvalitetne diplomatske odnose ce doneti pozitivne efekte i Srbiji i Hrvatskoj a samim tim ce ciniti region stabilnijim i privlacnijim za dolazak stranih investitor.

magistrala

pre 9 godina

Načete su teme značajne za obe zemlje. Dijalog i saradnja moraju biti kvalitetno uspostavljeni kako bi se došlo do zadovoljavajućih rešenja.

Gandalf the white

pre 9 godina

Mediji u regionu su bukvalno u pozitivnom šoku zbog odnosa Vučića prema svemu, inauguracija, poseta, razgovor, sve na vrhunskom nivou.

Natasa

pre 9 godina

Neke stvari moraju da se rese I da se strasti slegnu. Nece nikada odnosi biti savrseni ali mora se raditi na poboljsanju sadasnjih odnosa radi bolje buducnosti obe strane.

Boginja ljubavi

pre 9 godina

Samim tim što je otišao u Zagreb Vučić je stavio do znanja Hrvatima da je spreman da zaboravi na prošlost i da to isto očekuje od njih. Kao neko ko štiti interese svog naroda u prvom planu, Vučić je Hrvatima pružio ruku prijateljstva i time im pokazao da želi saradnju i dobrosusedske odnose sa njima. Iskreno se nadam da će oni ovu posetu razumeti na pravi način i da će hrvatska predsednica uskoro doći u Beograd.

Nika

pre 9 godina

Treba odrzavati dobre odnose sa susedima to stoji, ali uvek ih treba uzeti sa rezervom jer postoji dosta netrpeljivosti i nacionalizma sa njihove strane kada je Srbija u pitanju.

рај

pre 9 godina

Одлазак премијера Вучића на инаугурацију је свакако добар потез, обзиром да је у сусретима са представницима хрватске власти дошло до помена тема које оптерећују односе две државе.

Markic80

pre 9 godina

Njegova snaga hrabrost kultura izrazavanja i pozitivan stav zasenili su Hrvatsku bio je danas najatraktivniji u Hrvatskoj rekao je stavove Srbije i ocekuje dobru saradnju!

fica

pre 9 godina

Srbija i Hrvatska moraju okrenuti novi list i započeti intenzivniju saradnju na svim poljima. Dosta je bilo sukoba i svađa. Premijer je napravio pravi korak.

julika

pre 9 godina

premijer ima dovoljno iskustva sa ovakvim sastancima gde nam je mnoga vrata otvorio, i sam sastanak je zavrsen uspesno jer je i predsednica Hrvatske prepoznala kvalitete ove vlasti

TANJA

pre 9 godina

Vucic je covek koji ce neke stvari staviti na stranu i pokusati da napravi sto bolje odnose sa Hrvatskom.Danas je veliki dan za nase buduce odnose, nadam se.

ostali se vole, B 92 se čita

pre 9 godina

Samim tim što je otišao u Zagreb Vučić je stavio do znanja Hrvatima da je spreman da zaboravi na prošlost i da to isto očekuje od njih. Kao neko ko štiti interese svog naroda u prvom planu, Vučić je Hrvatima pružio ruku prijateljstva i time im pokazao da želi saradnju i dobrosusedske odnose sa njima. Iskreno se nadam da će oni ovu posetu razumeti na pravi način i da će hrvatska predsednica uskoro doći u Beograd.

Rale

pre 9 godina

Vučić je je pre svega gospodin i to je danas pokazao po ko zna koji put! A na damama iz Hrvatske je da se sada revanširaju, ako ni zbog čega drugog onda sbog kakvog takvog pomirenja dva naroda!

Gale

pre 9 godina

U prošlosti se ne živi,treba gledati napred i u budućnost.Srbija želi zajedničku regionalnu stabilnost,unapredjenje odnosa i saradnju,a sve ostalo zavisli od Hrvatske.

cepelin

pre 9 godina

ovo je samo jos jedan doprinos premijera jer posle dugogdisnjih nesuglasica premijer je uspeo da izgladi odnose i stvori podlogu za uspesnu saradnju

volim sve što vole mladi

pre 9 godina

Samim tim što je otišao u Zagreb Vučić je stavio do znanja Hrvatima da je spreman da zaboravi na prošlost i da to isto očekuje od njih. Kao neko ko štiti interese svog naroda u prvom planu, Vučić je Hrvatima pružio ruku prijateljstva i time im pokazao da želi saradnju i dobrosusedske odnose sa njima. Iskreno se nadam da će oni ovu posetu razumeti na pravi način i da će hrvatska predsednica uskoro doći u Beograd.

građanin Kejn

pre 9 godina

Prošlost treba pamtiti ali se ne može živeti u njoj. Zato zarad naše dece trebamo graditi dobrosusedske odnose, saradnja sa susedima je u interesu svih.

wonderwoman

pre 9 godina

Premijer je pokazao da je pametan i kulturan čovek i da štiti interese Srbije kao i svoj narod, sad je na potezu Hrvatska, da vidimo kako će se oni pokazati u budućnosti.

Zeka79

pre 9 godina

proslost ne smemo zaboraviti iz jednog jedinog razloga da ne bi pravili iste greske kao prethodnici,oni nisu saradjivali a Vuciceva politika je zasenila kako Srbiju tako i clanice EU.

nixxa

pre 9 godina

premijer ima sluha za ovakve sastanke i to mu ide od ruke, tako da i ovaj sastanaka sa predstavnicom Hrvatske je uspesno okoncan i premijer zasluzuje pohvale

Rakić

pre 9 godina

Vučić je je pre svega gospodin i to je danas pokazao po ko zna koji put! A na damama iz Hrvatske je da se sada revanširaju, ako ni zbog čega drugog onda sbog kakvog takvog pomirenja dva naroda!

soko2

pre 9 godina

Svojim prisustvom inauguraciji Vučić je pokazao koliko je Srbija odgovorna država koja želi stvaranje i očuvanje dobrih odnosa sa državam u okruženju i mira i stabilnosti na zapadnom Balkanu.

Mudrost

pre 9 godina

Za razliku od mnogih drugih političara Vučić je pozvao Srbe da poštuju i vole i svoju Srbiju i svoju Hrvatsku, a nije ih huškao da mrze zemlju u kojoj žive iako im je u prošlosti nanela mnogo zla. To pokazuje njegovu mudrost jer da bi se stvarala srećnija budućnost mora se koliko toliko potisnuti prošlost.

stranac

pre 9 godina

Sa Hrvatima treba da saradjujemo jer to je u interesu Srbije i nasih sunarodnika koji zive u Hrvatskoj. Treba staviti tacku na proslost i graditi jedan novi odnos od koga cemo imati obostranu korist.

Huawei

pre 9 godina

Bili vlast ili opozicija, činjenica je da je sastanak protekao više nego korektno i da će ti odnosi u budućnosti svakako ići u boljem smeru.

Natasa

pre 9 godina

Neke stvari moraju da se rese I da se strasti slegnu. Nece nikada odnosi biti savrseni ali mora se raditi na poboljsanju sadasnjih odnosa radi bolje buducnosti obe strane.

Natasa

pre 9 godina

Neke stvari moraju da se rese I da se strasti slegnu. Nece nikada odnosi biti savrseni ali mora se raditi na poboljsanju sadasnjih odnosa radi bolje buducnosti obe strane.

Miki78

pre 9 godina

Netrepeljivost koja postoji izmedju Srbije i Hrvatske, postojace i dalje, ali samo sto se tice pojedinaca. Nadam se da ce dobra saradnja, koju je svojim danasnjim postupkom odpoceo Vucic doprineti da i ti pojedinci promene svoje misljenje. Proslost i ne postoji da bi bila zaboravljena, ali sada moramo vise misliti na buducnost, prvenstveno zbog svoje dece.

Vikica

pre 9 godina

Veca bi bila steta da nije otisao u Hrvatsku jer tamo jos uvek zivi Srpska manjina kojoj treba pomoci a razgovori sa drzavnim vrhom Hrvatske moze mnogo pomoci u resavanju tih i mnogo drugih problema koji dve drzave imaju.

Diksi

pre 9 godina

Pravi drzavnik mora posecivati svaku zemlju a posebno zemlju koja je nas sused i sa kojom imamo nerazjasnjenih tema a ova situacija je idealna za razgovore povodom njihovog prevazilazenja.

RodjO

pre 9 godina

Dobro je Vučić rekao Rvatima po pitanju nestalih. Al dobo je nek se počnu rešavati najzad nagomilana pitanja i problemi između Rh i RS.

ostali se vole, B 92 se čita

pre 9 godina

Samim tim što je otišao u Zagreb Vučić je stavio do znanja Hrvatima da je spreman da zaboravi na prošlost i da to isto očekuje od njih. Kao neko ko štiti interese svog naroda u prvom planu, Vučić je Hrvatima pružio ruku prijateljstva i time im pokazao da želi saradnju i dobrosusedske odnose sa njima. Iskreno se nadam da će oni ovu posetu razumeti na pravi način i da će hrvatska predsednica uskoro doći u Beograd.

Sucili

pre 9 godina

Dobar potez premijera pre svega zbog nasih ljudi koji zive u Hrvatskoj a i poruke da je Srbija prijateljski nastrojena zemlja koja zeli lepsu i bolju buducnost.

teda

pre 9 godina

Državnički potez srpskog lidera.Prvo na liturgiju pa, polaganje venca na spomenik jednom od najvećih srba i izjave koje su umerene ali i čvrste.
Odnosi Srbije i Hrvatske su teški, nimalo jednostavni, ni u budućnosti neće biti idilični,Ali korak po korak.Pokazali smo celom svetu kakav je kurs kojim idemo.I naravno hrvatska predsednica je dobro došla.

Popecatelj

pre 9 godina

Resavanje kljucnih spornih pitanja izmedju dve zemlje je prioritet,i nadam se da ce Hrvatska strana pokazati veci stpen kooperativnosti povodom pitanja imovine Srba u Hrvatskoj kao i nestalih lica

Zoran 71

pre 9 godina

Bilo bi lepo da predsednica Hrvatske uzvrati posetu uskoro, kao dokaz da i oni žele pomirenje i da smo spremni da otvorimo novo poglavlje u odnosima između Srbije i Hrvatske.

Maki87

pre 9 godina

Srbija je dosla u Zagreb sa porukom mira i to je najvaznije. Gradnja dobrih odnosa, posebno sa Hrvatskom, treba biti prioritet za nasu zemlju.

clash

pre 9 godina

Niko ne kaze da treba da se volimo ali saradnja je neophodna, jedno poglavlje u medjusobnim odnosima je zavrseno i nije bilo dobro, sada treba da se okrenemo buducnosti i saradnji jer od toga i oni i mi mozemo imati koristi.

Marko

pre 9 godina

Za ovog sa nikom Mario, zar stvarno misliš da Hrvatsku neko nešto pita, mogu u EU parlamentu da podnese zahteve, kao naprimer protiv Šešlja, pa smo videli da je to pojeo vuk magarca.

Stvarno si smešan ako misliš da će neko u EU da se opterećuje zbog Hrvatskih gluposti, vi imate komplekse od Srbije i to je vaš najveći problem, mislite ako će te da mrzite Srbe da će te bolje živeti.

taja

pre 9 godina

Mislim da će nakon današnje Vučićeve posete Zagrebu doći do postepenog napretka u odnosima Hrvatske i Srbije, i da će se na jedan korektan način rešiti sva pitanja koja opterećuju odnose dve države

Dorijan

pre 9 godina

Prijateljske odnose i saradnju sa Hrvatskom definitivno moramo nastaviti da razvijamo i u budućnosti. Ovo je zaista veliki korak za Srbiju i Hrvatsku, u to nema sumnje.

Čvorak

pre 9 godina

Opšti utisak je da je Premijer doneo dobru odluku što je prisustvovao inauguraciji i da Srbija napreduje iz dana u dan. Dokle ćemo više da se zaluđujemo mržnjom i da pravimo incidente? Srbija je krenula putem oporavka i gleda samo u budućnost u kojoj ne sme da bude sukoba i moramo da pokažemo da nam je prioritet mir i stabilnost u regionu.

Skituljko

pre 9 godina

Premijer Vučić bi se neodgovorno poneo prema biračima koji su mu ukazali poverenje da nije reagovao kako već jeste i da nije svim silama odbranio Srbiju. Očigledno je da Srbija vodi neku drugu politiku tj. politiku koja podrazumeva veliki rad i politiku kod koje nema mesta za nove sukobe već građenje dobrih odnosa sa svima u regionu. Jednostavno je samo bitan uspeh Srbije i sve što radi je u našem interesu pa je upravo to razlog što ima podršku.

Sizika

pre 9 godina

Nas prioritet je mir i stabilnost u regionu. Stoga bilateralne odnose i saradnju sa Hrvatskom moramo nastaviti da razvijamo i u buducnosti.

dadula

pre 9 godina

Srbija je dokazala da zeli korektne diplomatske odnose sa Hrvatskom sto prouzrokuje pozitivne efekte i za jedne i za druge.Ukoliko zelimo stabilan i miran region medjusobna saradnja je neophodna a samim tim i broj investitora koji zele da uloze novac u ove dve zemlje ce biti veci.

Pogled kroz ključaonicu

pre 9 godina

Hrvatska i Srbija mogu daleko stici jedino ako se medjusobno postuju i saradjuju i to premijer Vucic vrlo dobro zna, ali nisam siguran da sebicna Hrvatska misli isto.
(Krka, 15. februar 2015 19:08)

Znali ili ne morace da da se smire i da rade ono sto im ide u korist!

sojkatica

pre 9 godina

Najbolja diplomatija sa Hrvatima cista racunica i sve je ok, mada su oni navikli da od juge samo uzimaju ali ovo sada razgovaraju sa premijerom Srbije a to je mnogo komplikovanije.

duhoslav

pre 9 godina

Odlicna Vuciceva konstatacija da ima mnogo vise nestalih Srba nego Hrvata tako da sve izjave Hrvatskih politicara polako pocinju da deluju smesne pred Vucicevom diplomatijom i efikasnoscu.

beba

pre 9 godina

Raduje izjava hrvatske predsednice da Hrvatska želi da čitav region bude integrisan u evropsku uniji i da će raditi na unapređenju odnosa sa Srbijom

ljutisa

pre 9 godina

Ekonomska pitanja su prava tema za razgovor i od interesa jer hrvati desetostruko vise izvoze i prodaju kod nas nego mi kod njih i mislim da svaki srbin podrzava ove Vuciceve napore da se to malo nuvelise.

Dzondzula

pre 9 godina

Odlaskom Vucica na inaguraciju hrvatske predsednice Srbija je pokazala da je spremna da pruzi ruku i da bude u dobrim odnosima sa susedima i da zajednickim snagama radimo na resavanju medjusobnih problema. Verujem da ce saradnja biti podignuta na visi nivo i da ce u buducnosti biti sto vise medjusobnih poseta.

Lile

pre 9 godina

Vucic je rekao da onaj ko živi u prošlosti nema prednost da razmišlja o rezultatima u budućnosti. Insistirao sam da pričamo o saradnji i onome što možemo da uradimo u budućnosti. Gledajumo napred u buducnost.

Sava

pre 9 godina

Uopste nisam sumnjao da ce se Vucic postaviti kao sto bi trebalo u Hrvatskoj. Njegovi nastupi u regionu mi se mnogo vise svidjaju od Tadicevih.

Arijanda

pre 9 godina

Vucic je jasno izneo svoje stavove predstavnicima Hrvatske.Najbitnije od svega je uspostavljanje dobrosusedskih odnosa i stabilnost u regionu! Svi tezimo ka tome i na dobrom smo putu! Neocekivani prijem premijera i pozitivne reakcije dobar su predznak da Srbija dobija na znacaju u svetu!

Kunta Kinte

pre 9 godina

Problem nestalih u ratu u Hrvatskoj se mora rešiti, to je jedno od važnijih pitanja, ali prioritet je ekonomska i privredna saradnja u regionu, što će svima doneti bolju budoćnost. Neka ona bude glavni temelj za pomirenje na ovim našim prostorima.

Aleksis

pre 9 godina

Premijer ima jasan cilj,uspostavljanje dobrosusedskih odnosa! Proslost je iza nas,moramo misliti na buducnost! Njegov zadatak je okretanje ka buducnosti i mogucoj saradnji dve jako bitne zemlje.Bitne,s obzirom na ranije pozitivne izmedju Srbije i Hrvatske.

Lela

pre 9 godina

Svakako je bolna tema rat, izbeglice i nestale osobe...Ali trebamo gledati ka poboljsanju odnosa kako se to vise ne bi desavalo. Sto se premijera tice, njemu svaka cast, na pozitivnom stavu, posvecenosti i zalaganju.