Sreda, 04.02.2015.

11:35

Rušiće se zgrade oko Trga Slavija

Radovi u Ulici vojvode Stepe nisu stigli ni dopola, a iz grada stižu najave da će od jeseni biti otvoreno novo gradilište na potezu od Slavije do Autokomande.

Izvor: Veèernje novosti

Rušiæe se zgrade oko Trga Slavija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

Nevit

pre 9 godina

Ionako su sve te zgrade stra'ota, ruglo grada je taj trg. Nadam se da će nove zgrade biti u secesiji, baroku, renesansi ili moravskom stilu samo da ne bude više brutalizma, BG već dovoljno liči na Bliski istok.

Mix

pre 9 godina

Ubacite i bici-stazu u projekat, od Autokomande do Terazija!!! I u svaki buduci projekat preuredjenja saobracajnica u gradu, sramota je da u 21. veku bicikle u Beogradu voze samo deca po parkovima!

и то је то.

pre 9 godina

Da li iko primećuje kolići haos nastati? Pešački prelazi će biti ispod zemlje i to je jedino OK. A ona ostva, koja služe za ukras i skupljanje smeća...Bolje da bude četiri koncentrična kruga oko Slavije umesto tri. Ovako, bojim se da će biti narodno veselje, gore nego sada...
Sužavaju na mestu gde je i do sada bio haos.
(ID, 4. februar 2015 15:05)

Неће бити пролаза испод земље зато што су открили да би пролази морали да буду уски, пуно кошта, стручњаци се жалили итд. У суштини ће да потроше силне паре да направе фонтану у центру кружног тока и поруше зграде из 19. века да би направили "плато" испред народне банке.

SPIDER

pre 9 godina

A tramvajske sine idu najsirim krugom i odvojene su ostrvima od ostalog saobracaja. Taman da se smanji velicina samog kruznog toka i omoguci privilegovanim vozacima (u dzipovima) da sve prestignu kada budu velike guzva.

Sve je laž

pre 9 godina

Pa ova vlada ne moze jednu ulicu (Vojvode Stepe) da zavrsi u roku, gde su imali i projekat, i sredstva, i logistiku. SVE. A sa druge strane pricaju o "Beogradu na vodi" ... Pre ce biti "Beograd na rupi" kada oni odu. Na nasu zalost. Ja bih prvi voleo da zivim u sredjenom gradu i drzavi, ne miniram nikoga... Ali pogledajte ih pa budimo realni!

ID

pre 9 godina

Da li iko primećuje kolići haos nastati? Pešački prelazi će biti ispod zemlje i to je jedino OK. A ona ostva, koja služe za ukras i skupljanje smeća...Bolje da bude četiri koncentrična kruga oko Slavije umesto tri. Ovako, bojim se da će biti narodno veselje, gore nego sada...
Sužavaju na mestu gde je i do sada bio haos.

Istina

pre 9 godina

Хоћемо споменик Победницима Првог Св рата који је неправедно премештен на Ново гробље!

ilija

pre 9 godina

HVALA BOGU
od auto komande do slavije je stvarno uzasan kolovoz a ide se za centar i jos prolazi ispred hrama, sramota te je da prodjes tuda kad predstavljas Beograd nekome

Zeljko

pre 9 godina

Imam pitanje: koliko ja znam to nije trg Slavija nego Trg Dimitrija Tucovica. Kada je promenjen zvanicno u trg Slavija ako je to uopste i uradjeno legalno. Pre ce biti da je neka partija koja je tada bila na vlasti odlucila da to uradi. Tu je nas problem. Mi menjamo imena ulica i trgova kako vetar duva, tradicija je za nas nepostojeci pojam.

Gori Srce

pre 9 godina

Ovi Sns megalomani hoce da sruse cjeli Beograd, hoce li mozda srusiti simbol Beograda palatu Beograd u narodu poznatu zgradu Beogradanku? I na tom mjestu napraviti velku skulpturu Sinisi Malom posto je on mali, a na Kalemegdanu ce mozda umjesto pobjednika biti Aleksandar Vucic, a umjesto Vukove zaduzbine ce biti zaduzbina Tomislava Nikolica, i Dragice Nikolic.

Nije prvi put, ali se zataškalo

pre 9 godina

Nešto ova tramvajska skretanja sa Slavije u Beogradsku i sa Slavije u Nemanjinu deluju preoštro za španske tramvaje, dužine preko 32 metra. Verovatno je isti slučaj i sa skretanjem šina sa Slavije u Bulevar oslobođenja, ali se to na ovoj slici ne vidi. Da li su arhitekte uopšte kompetentne za projektovanje trase tramvajskih (železničkih) šina?

PS: Bulevar oslobođenja, od Slavije do Franša nema nikakve veze sa Opštinom Voždovac. Jer, neparna strane pripada Vračaru, a parna Savskom vencu.

Bivši komentator

pre 9 godina

"... prema zgradi Narodne banke Srbije."

Ako nešto treba da se ruši, onda taj kubus od stakla iz devedesetih, koji nije samo beskrajno ružan, nego je i u totalnoj disproporciji sa svojim okruženjem. Ili možda postoji namera da se napravi još par takvih? E, Beograde, Beograde ...

P.S. Evo šta je svojevremeno srušeno da bi se podigla ta nakaza:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=406398&page=405

zoran

pre 9 godina

Sve mogu da razumem ali ne i zasto su potrebno tri trake?Koja je funkcija one trake (najmanjeg kruga) koja ide pored fontane? U tu traku niko nece uci tj voziti, sigurno!!!!Pogledajte kako je resen saobracaj u filmu "Idiocracy".

cartman

pre 9 godina

Drugim rečima, kasne radovi u Vojvode Stepe. A kad je gradski "menadžer" najavljivao radove, ježio sam se koliko dugo će trajati. Na to oni još kasne.

Trole

pre 9 godina

Super, nikako to nemojte poceti da radite tokom jula i avgusta kada su najmanje saobracajne guzve, nego lepo krenite na jesen kad se svi vrate sa odmora i kad pocnu da rade osnovne skole i fakulteti. Ako se krene na jesen uopste nece biti saobracajnog kolapsa.

Mrki

pre 9 godina

"Sve zgrade, koje su sada u Kralja Milana, sa strane, biće porušene, a i privremeni objekti na Slaviji, takođe će biti sklonjeni".

NAJZAD! Te polu-rusevine sa nekim improvizovanim lokalima su najvece ruglo u Beogradu. Samo napred!

Pesak djak

pre 9 godina

"...prihvaćene su primedbe javnosti". Koje?
Najglasnije molbe i zahtevi su bili za resenje prolaska biciklista. U svim vecim Evropskim gradovima nova saobracajna resenja obavezno ukljucuju i saobracaj biciklista. Ne bi bilo lose se stvari posmatraju malo sire?

dusan

pre 9 godina

Nigde se ne pominju (a na slici ne vide) pothodnici za pešake. Da li su i oni planirani?
Pešački prelazi na mestima gde se ulice ulivaju u trg znatno usporavaju saobraćaj.
O bezbednosti pešaka da i ne govorim.

Mister No

pre 9 godina

Hvala bogu da su se konacno setili da srede ono ruglo u centru grada, narocito deo izmedju Nemanjine i Kralja Milana. Slavija je odavno zrela za rekonstrukciju.

Профа

pre 9 godina

Велика мана свих кружних токова, који су иначе одлично решење за циркулацију аутомобила, су пешачки прелази. Треба их сместити или у подземне пролазе или као пасареле

Pantagruel

pre 9 godina

Немам ништа против да уреде трг, само мислим да Београд као престоница старе европске државе свој центар треба да испуни културно-историјским споменицима из богате прошлости, а оваквој модернистичкој фонтани место је на Новом Београду. Ја бих на сред Славије пренео онај прелепи споменик победи у Првом светском рату који је незаслужено склоњен на Ново гробље, a ову фонтану бих поставио на кружни ток код Општине Нови Београд. За оне који не знају о ком споменику говорим, рећи ћу да је у питању статуа победоносног српског војника на постаменту високом 18 метара. Испод његових ногу лежи сломљена црна аустроугарска орлушина, а са стране стоји аутентични топ са Цера. Споменик близанац налази се на главном тргу у Краљеву и зову га Милутин. Заправо, у питању су две реплике једног истог споменика из 1930, само што београдска има још и орла и топ. Испод споменика је костурница бранилаца Београда, годинама затворена и недоступна посетиоцима. Све то заједно много говори о нашем немару.

opet ja

pre 9 godina

Pa i po ovom planu će doći do ukrštanja gradskog saobraćaja sa ostalim i to na više mesta. Ljudi iz grupe Imamo plan su predložili rešenje po kome bi se tramvaji u potpunosti sklonili sa Slavije, ali to nikoga ne interesuje.

Vozi Miško

pre 9 godina

Predlažem da se sruše sve zgrade sa obe strane Kralja Milana do kraja, završno sa Hotel Moskvom.
Nema poente da te ruine zagađuju centar grada. Odobriti firmi Eagle Hills da preuredi centar grada, da postanemo moderan grad i moderna zemlja, da bi finci, šveđani i prijatelji iz UAE došli kod nas i ulagali.
Evo, ja ću prvi da ponesem čekić da rušim!

aca

pre 9 godina

Bolje da zakrpite neke rupe po ulicama nego sto trosite pare na kompjuterske slike i 3d modele. I za to cete verovatno uzeti kredit jer su nam izvrnuti dzepovi ali vi imate razvojni plan i 20% od milion eura je vece nego od 100 hiljada eura.

Blake

pre 9 godina

Kad god samo da je srede vise. I nisam razumeo ovaj deo za pesacke prelaze? Ja se nadam da ih nece biti nego da ce se izgraditi podzemni prolazi jer ti prelazi i prave najvece guzve i cepove.

Optimista

pre 9 godina

Nadam se da u finalnom resenju nisu ostala ostrvca na kojima se nalaze bandere (pogledaj sliku), i laiku je jasno da ce ta ostvrca znacajno usporiti saobracaj. Glavni razlog sto Slavija ima solidnu prohodnost je taj sto ima mnogo prostora za vozila. Sa predlozenim resenjem gde ima dosta ostrvaca prostor za vozila se znacajno smanjuje pa sam tim i prohodnost. Nista se ne dobija sa tim banderama/ostrvcima a gubi se mnogo.

garavi

pre 9 godina

a jel sutra pocinjete? ?? trebalo bi tuda da prodjem pa ako neko zna koje ce ulice biti zatvorene? ??? Hahaha daj bre samo priča, i priča i priča i priča i priča. .... dole vlada, ništa pipnuli niste za tri (3) god.

Miško

pre 9 godina

Vesiću, kada ćete završiti projekte koji su davno počeli i uveliko bi bili završeni da nije nespisobni SNS oteo gradsku vlast. Kada će biti završena petlja u Jurija Gagarina i kada će krenuti tramvaji preko Mosta na Adi?
Što novinari ne odu da slikaju našta liči asfalt oko tramvajskih šina u Bulevaru kralja Aleksandra na potezu od Resavske do Vukovog spomenika koji je letos rađen? Ovi su držali više meseci ljude u pritvoru zbog radova u ostalom delu Bulevara, a tamo je asfalt još uvek kao nov. Ko će da odgovara zbog ovog asfalta koji je trajao 6 meseci?

Pedja

pre 9 godina

Slavija uopste nije trg, nego dosadni kruzni tok. Rec "trg" podrazumeva veliki otvoreni prostor po kome moze slobodno da se seta i da se organizuju razne aktivnosti. U proslosti na TRGovima se TRGovalo, odatle i izraz. Najlepsa mesta u evropskim gradovima su trgovi, prostrani, okruzeni lepim zgradama, na kojima se desavaju lepe stvari, dusa grada. Beograd nema NIJEDAN pravi trg - Trg Republike je haotican i nepregledan i opet nema tu klasicnu strukturu trga, a Slavija je to jos manje. Umesto da grade jos jedan park, kojih imamo dovoljno, bilo bi lepo da od Slavije naprave pravi trg.

ivan

pre 9 godina

Dzabe vam sve kada je ono malo snega napravilo rupetine na putevima, tuga jedna kako ovo izgleda u 21. veku. A grad? Trosan, siv, umoran. Umesto umivanja i sredjivanja ulica, mostova, parkova i fasada, mi imamo Beograde na vodi i rusenje, odnosno zidanje Slavije i neke megalomanske projekte.

Ovo me sve podseca na Jovana Palavestru i njegov radio-skeč iz slobinog vremena i tadasnjih neimara: "prenosenje šuta iz Indijskog u Atlanski, odnosno iz Atlanskog u Indijski okean"

Roadkil

pre 9 godina

Bandere u kružnom toku, i to na Slaviji u Beogradu?!?!?!
Gde 80% vozača ne zna da se ponaša u kružnom toku, niti zna saobraćajna pravila koja važe u takvim raskrsnicama.
Ne znam ko je dao, a ko prihvatio ovakvo rešenje za Slaviju, ali biće veselo, kada i ako, počne po i u ovakvom režimu, kao na skici, da se odvija saobraćaj.

Nikola

pre 9 godina

Sa jedne strane, Slavija je zaista najružniji trg u gradu.
Sa druge strane, imam utisak da će posle ove rekonstrukcije ostati ružan, samo na drugi način.
Neke zgrade su zaista za rušenje, ali neke nisu, samo ih treba malo srediti.

pera

pre 9 godina

Živim u ulici Vojvode Stepe, na 2. segmentu.. Rok za njegov završetak je probijen duplo.. Stvarno ne vidim razlog da javno lažu da će završiti ulicu do jula..

Владимир

pre 9 godina

Како је ово красно! Само нека се модернизује Београд, да када дођу шеици и бирократе из Е.У виде да "реформе штедње" дају резултате, док остатак Србије спирају бујице и клизишта, а народ ватру ложи кутијама бромаземапа, лоразепама.

pf

pre 9 godina

ne razumem zasto uvek po sto hiljada konkursa... a na kraju se ne izvede nista od toga, ili parcijalno, prilagodjeno... fontana je bila samo ukras tog projekta. a na kraju cemo dobiti samo nju... biciklististi cao!

Bob Rok

pre 9 godina

Jel to ko BG na H2O? Postadosmo zemlja maketara. Nista vam ne verujem. Ne dirajte mi kiosk sa pljeskavicama kad ne umete nista bolje da uradite!

ПАМЕТЊАКОВИЋ МЛАЂИ N.L.1320

pre 9 godina

Koliko li će para na to da ode, kuku nama?! A busevi će stajati na kilometar od Slavije da ne bi kočili saobraćaj.

Dragan Smiljanic

pre 9 godina

Po zanimanju sam dipl.grad.ing slazem se sa uredenjem trga ali se plasim da ce i ovako resenje praviti guzvu.Moj predlog je da se razmotri mogucnost izrade dva nivoa traka.Prvi donji novo za tranvaje i trolejbise.Drugi nivo za putnicki saobracaj.Pozdrav,

Vidosav

pre 9 godina

Koliko se sećam ovo je predstavio Djilas u kampanji, dok je doticni goapodin promovisao BGD na vodi i slične bajkovite projekte...

Nenad BG

pre 9 godina

Od kad su naprednjaci zauzeli vlast opet je sve kao za vreme Milosevica, grad je strokav, radovi kasne... Gornji deo Vojvode Stepe je trebalo da bude zavrsen jos u oktobru a evo u februaru niti je gotovo niti se radi. Par radnika nesto kao raducka.

Kikiku

pre 9 godina

Znači gradski SNS-ovci su odlučili da "servis za pranje vozila kad duva košava" ostane u centru Trga Slavija! Duhovito rešenje, nema šta!

Glava

pre 9 godina

I naravno, opet se nigde ne spominje mogucnost izgradnje biciklisticke staze. Ceo svet se okrece ekoloskim nacinima prevoza, samo Srbi nikada. U poslednje vreme je jako tuzno ziveti u Srbiji.

Coco Bill

pre 9 godina

Pa sam dan, kad se raspisuje konkurs govori o "ozbiljnost" istog. Dovoljno je reći, Prvi april !!!! Šta bi sa Beogradom na vodi ?! Pade nešta u "zaborav" !! Ali ne brinem, sigurno će se aktivirati tamo negde pred izbore. SNS kadar, ima negde nekih deset tema koje stalno vrti u krug, samo da prođe vreme i to je to.

heineken

pre 9 godina

ne vidim gde je mesto za taxi stanicu
mislim da ce biti nekih problemcica sa "miroljubivim" vozacima istih, ako se ispostavi da gube ovu stanicu

Miško

pre 9 godina

Vesiću, kada ćete završiti projekte koji su davno počeli i uveliko bi bili završeni da nije nespisobni SNS oteo gradsku vlast. Kada će biti završena petlja u Jurija Gagarina i kada će krenuti tramvaji preko Mosta na Adi?
Što novinari ne odu da slikaju našta liči asfalt oko tramvajskih šina u Bulevaru kralja Aleksandra na potezu od Resavske do Vukovog spomenika koji je letos rađen? Ovi su držali više meseci ljude u pritvoru zbog radova u ostalom delu Bulevara, a tamo je asfalt još uvek kao nov. Ko će da odgovara zbog ovog asfalta koji je trajao 6 meseci?

Pantagruel

pre 9 godina

Немам ништа против да уреде трг, само мислим да Београд као престоница старе европске државе свој центар треба да испуни културно-историјским споменицима из богате прошлости, а оваквој модернистичкој фонтани место је на Новом Београду. Ја бих на сред Славије пренео онај прелепи споменик победи у Првом светском рату који је незаслужено склоњен на Ново гробље, a ову фонтану бих поставио на кружни ток код Општине Нови Београд. За оне који не знају о ком споменику говорим, рећи ћу да је у питању статуа победоносног српског војника на постаменту високом 18 метара. Испод његових ногу лежи сломљена црна аустроугарска орлушина, а са стране стоји аутентични топ са Цера. Споменик близанац налази се на главном тргу у Краљеву и зову га Милутин. Заправо, у питању су две реплике једног истог споменика из 1930, само што београдска има још и орла и топ. Испод споменика је костурница бранилаца Београда, годинама затворена и недоступна посетиоцима. Све то заједно много говори о нашем немару.

pera

pre 9 godina

Živim u ulici Vojvode Stepe, na 2. segmentu.. Rok za njegov završetak je probijen duplo.. Stvarno ne vidim razlog da javno lažu da će završiti ulicu do jula..

Gori Srce

pre 9 godina

Ovi Sns megalomani hoce da sruse cjeli Beograd, hoce li mozda srusiti simbol Beograda palatu Beograd u narodu poznatu zgradu Beogradanku? I na tom mjestu napraviti velku skulpturu Sinisi Malom posto je on mali, a na Kalemegdanu ce mozda umjesto pobjednika biti Aleksandar Vucic, a umjesto Vukove zaduzbine ce biti zaduzbina Tomislava Nikolica, i Dragice Nikolic.

Nenad BG

pre 9 godina

Od kad su naprednjaci zauzeli vlast opet je sve kao za vreme Milosevica, grad je strokav, radovi kasne... Gornji deo Vojvode Stepe je trebalo da bude zavrsen jos u oktobru a evo u februaru niti je gotovo niti se radi. Par radnika nesto kao raducka.

Bivši komentator

pre 9 godina

"... prema zgradi Narodne banke Srbije."

Ako nešto treba da se ruši, onda taj kubus od stakla iz devedesetih, koji nije samo beskrajno ružan, nego je i u totalnoj disproporciji sa svojim okruženjem. Ili možda postoji namera da se napravi još par takvih? E, Beograde, Beograde ...

P.S. Evo šta je svojevremeno srušeno da bi se podigla ta nakaza:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=406398&page=405

Trole

pre 9 godina

Super, nikako to nemojte poceti da radite tokom jula i avgusta kada su najmanje saobracajne guzve, nego lepo krenite na jesen kad se svi vrate sa odmora i kad pocnu da rade osnovne skole i fakulteti. Ako se krene na jesen uopste nece biti saobracajnog kolapsa.

Vozi Miško

pre 9 godina

Predlažem da se sruše sve zgrade sa obe strane Kralja Milana do kraja, završno sa Hotel Moskvom.
Nema poente da te ruine zagađuju centar grada. Odobriti firmi Eagle Hills da preuredi centar grada, da postanemo moderan grad i moderna zemlja, da bi finci, šveđani i prijatelji iz UAE došli kod nas i ulagali.
Evo, ja ću prvi da ponesem čekić da rušim!

Nije prvi put, ali se zataškalo

pre 9 godina

Nešto ova tramvajska skretanja sa Slavije u Beogradsku i sa Slavije u Nemanjinu deluju preoštro za španske tramvaje, dužine preko 32 metra. Verovatno je isti slučaj i sa skretanjem šina sa Slavije u Bulevar oslobođenja, ali se to na ovoj slici ne vidi. Da li su arhitekte uopšte kompetentne za projektovanje trase tramvajskih (železničkih) šina?

PS: Bulevar oslobođenja, od Slavije do Franša nema nikakve veze sa Opštinom Voždovac. Jer, neparna strane pripada Vračaru, a parna Savskom vencu.

cartman

pre 9 godina

Drugim rečima, kasne radovi u Vojvode Stepe. A kad je gradski "menadžer" najavljivao radove, ježio sam se koliko dugo će trajati. Na to oni još kasne.

Bob Rok

pre 9 godina

Jel to ko BG na H2O? Postadosmo zemlja maketara. Nista vam ne verujem. Ne dirajte mi kiosk sa pljeskavicama kad ne umete nista bolje da uradite!

Glava

pre 9 godina

I naravno, opet se nigde ne spominje mogucnost izgradnje biciklisticke staze. Ceo svet se okrece ekoloskim nacinima prevoza, samo Srbi nikada. U poslednje vreme je jako tuzno ziveti u Srbiji.

Pedja

pre 9 godina

Slavija uopste nije trg, nego dosadni kruzni tok. Rec "trg" podrazumeva veliki otvoreni prostor po kome moze slobodno da se seta i da se organizuju razne aktivnosti. U proslosti na TRGovima se TRGovalo, odatle i izraz. Najlepsa mesta u evropskim gradovima su trgovi, prostrani, okruzeni lepim zgradama, na kojima se desavaju lepe stvari, dusa grada. Beograd nema NIJEDAN pravi trg - Trg Republike je haotican i nepregledan i opet nema tu klasicnu strukturu trga, a Slavija je to jos manje. Umesto da grade jos jedan park, kojih imamo dovoljno, bilo bi lepo da od Slavije naprave pravi trg.

Владимир

pre 9 godina

Како је ово красно! Само нека се модернизује Београд, да када дођу шеици и бирократе из Е.У виде да "реформе штедње" дају резултате, док остатак Србије спирају бујице и клизишта, а народ ватру ложи кутијама бромаземапа, лоразепама.

Coco Bill

pre 9 godina

Pa sam dan, kad se raspisuje konkurs govori o "ozbiljnost" istog. Dovoljno je reći, Prvi april !!!! Šta bi sa Beogradom na vodi ?! Pade nešta u "zaborav" !! Ali ne brinem, sigurno će se aktivirati tamo negde pred izbore. SNS kadar, ima negde nekih deset tema koje stalno vrti u krug, samo da prođe vreme i to je to.

Zeljko

pre 9 godina

Imam pitanje: koliko ja znam to nije trg Slavija nego Trg Dimitrija Tucovica. Kada je promenjen zvanicno u trg Slavija ako je to uopste i uradjeno legalno. Pre ce biti da je neka partija koja je tada bila na vlasti odlucila da to uradi. Tu je nas problem. Mi menjamo imena ulica i trgova kako vetar duva, tradicija je za nas nepostojeci pojam.

Pesak djak

pre 9 godina

"...prihvaćene su primedbe javnosti". Koje?
Najglasnije molbe i zahtevi su bili za resenje prolaska biciklista. U svim vecim Evropskim gradovima nova saobracajna resenja obavezno ukljucuju i saobracaj biciklista. Ne bi bilo lose se stvari posmatraju malo sire?

Sve je laž

pre 9 godina

Pa ova vlada ne moze jednu ulicu (Vojvode Stepe) da zavrsi u roku, gde su imali i projekat, i sredstva, i logistiku. SVE. A sa druge strane pricaju o "Beogradu na vodi" ... Pre ce biti "Beograd na rupi" kada oni odu. Na nasu zalost. Ja bih prvi voleo da zivim u sredjenom gradu i drzavi, ne miniram nikoga... Ali pogledajte ih pa budimo realni!

Kikiku

pre 9 godina

Znači gradski SNS-ovci su odlučili da "servis za pranje vozila kad duva košava" ostane u centru Trga Slavija! Duhovito rešenje, nema šta!

Mix

pre 9 godina

Ubacite i bici-stazu u projekat, od Autokomande do Terazija!!! I u svaki buduci projekat preuredjenja saobracajnica u gradu, sramota je da u 21. veku bicikle u Beogradu voze samo deca po parkovima!

garavi

pre 9 godina

a jel sutra pocinjete? ?? trebalo bi tuda da prodjem pa ako neko zna koje ce ulice biti zatvorene? ??? Hahaha daj bre samo priča, i priča i priča i priča i priča. .... dole vlada, ništa pipnuli niste za tri (3) god.

Istina

pre 9 godina

Хоћемо споменик Победницима Првог Св рата који је неправедно премештен на Ново гробље!

ivan

pre 9 godina

Dzabe vam sve kada je ono malo snega napravilo rupetine na putevima, tuga jedna kako ovo izgleda u 21. veku. A grad? Trosan, siv, umoran. Umesto umivanja i sredjivanja ulica, mostova, parkova i fasada, mi imamo Beograde na vodi i rusenje, odnosno zidanje Slavije i neke megalomanske projekte.

Ovo me sve podseca na Jovana Palavestru i njegov radio-skeč iz slobinog vremena i tadasnjih neimara: "prenosenje šuta iz Indijskog u Atlanski, odnosno iz Atlanskog u Indijski okean"

Nikola

pre 9 godina

Sa jedne strane, Slavija je zaista najružniji trg u gradu.
Sa druge strane, imam utisak da će posle ove rekonstrukcije ostati ružan, samo na drugi način.
Neke zgrade su zaista za rušenje, ali neke nisu, samo ih treba malo srediti.

aca

pre 9 godina

Bolje da zakrpite neke rupe po ulicama nego sto trosite pare na kompjuterske slike i 3d modele. I za to cete verovatno uzeti kredit jer su nam izvrnuti dzepovi ali vi imate razvojni plan i 20% od milion eura je vece nego od 100 hiljada eura.

и то је то.

pre 9 godina

Da li iko primećuje kolići haos nastati? Pešački prelazi će biti ispod zemlje i to je jedino OK. A ona ostva, koja služe za ukras i skupljanje smeća...Bolje da bude četiri koncentrična kruga oko Slavije umesto tri. Ovako, bojim se da će biti narodno veselje, gore nego sada...
Sužavaju na mestu gde je i do sada bio haos.
(ID, 4. februar 2015 15:05)

Неће бити пролаза испод земље зато што су открили да би пролази морали да буду уски, пуно кошта, стручњаци се жалили итд. У суштини ће да потроше силне паре да направе фонтану у центру кружног тока и поруше зграде из 19. века да би направили "плато" испред народне банке.

ilija

pre 9 godina

HVALA BOGU
od auto komande do slavije je stvarno uzasan kolovoz a ide se za centar i jos prolazi ispred hrama, sramota te je da prodjes tuda kad predstavljas Beograd nekome

dusan

pre 9 godina

Nigde se ne pominju (a na slici ne vide) pothodnici za pešake. Da li su i oni planirani?
Pešački prelazi na mestima gde se ulice ulivaju u trg znatno usporavaju saobraćaj.
O bezbednosti pešaka da i ne govorim.

Vidosav

pre 9 godina

Koliko se sećam ovo je predstavio Djilas u kampanji, dok je doticni goapodin promovisao BGD na vodi i slične bajkovite projekte...

Roadkil

pre 9 godina

Bandere u kružnom toku, i to na Slaviji u Beogradu?!?!?!
Gde 80% vozača ne zna da se ponaša u kružnom toku, niti zna saobraćajna pravila koja važe u takvim raskrsnicama.
Ne znam ko je dao, a ko prihvatio ovakvo rešenje za Slaviju, ali biće veselo, kada i ako, počne po i u ovakvom režimu, kao na skici, da se odvija saobraćaj.

Профа

pre 9 godina

Велика мана свих кружних токова, који су иначе одлично решење за циркулацију аутомобила, су пешачки прелази. Треба их сместити или у подземне пролазе или као пасареле

ПАМЕТЊАКОВИЋ МЛАЂИ N.L.1320

pre 9 godina

Koliko li će para na to da ode, kuku nama?! A busevi će stajati na kilometar od Slavije da ne bi kočili saobraćaj.

Nevit

pre 9 godina

Ionako su sve te zgrade stra'ota, ruglo grada je taj trg. Nadam se da će nove zgrade biti u secesiji, baroku, renesansi ili moravskom stilu samo da ne bude više brutalizma, BG već dovoljno liči na Bliski istok.

Optimista

pre 9 godina

Nadam se da u finalnom resenju nisu ostala ostrvca na kojima se nalaze bandere (pogledaj sliku), i laiku je jasno da ce ta ostvrca znacajno usporiti saobracaj. Glavni razlog sto Slavija ima solidnu prohodnost je taj sto ima mnogo prostora za vozila. Sa predlozenim resenjem gde ima dosta ostrvaca prostor za vozila se znacajno smanjuje pa sam tim i prohodnost. Nista se ne dobija sa tim banderama/ostrvcima a gubi se mnogo.

pf

pre 9 godina

ne razumem zasto uvek po sto hiljada konkursa... a na kraju se ne izvede nista od toga, ili parcijalno, prilagodjeno... fontana je bila samo ukras tog projekta. a na kraju cemo dobiti samo nju... biciklististi cao!

ID

pre 9 godina

Da li iko primećuje kolići haos nastati? Pešački prelazi će biti ispod zemlje i to je jedino OK. A ona ostva, koja služe za ukras i skupljanje smeća...Bolje da bude četiri koncentrična kruga oko Slavije umesto tri. Ovako, bojim se da će biti narodno veselje, gore nego sada...
Sužavaju na mestu gde je i do sada bio haos.

heineken

pre 9 godina

ne vidim gde je mesto za taxi stanicu
mislim da ce biti nekih problemcica sa "miroljubivim" vozacima istih, ako se ispostavi da gube ovu stanicu

Mrki

pre 9 godina

"Sve zgrade, koje su sada u Kralja Milana, sa strane, biće porušene, a i privremeni objekti na Slaviji, takođe će biti sklonjeni".

NAJZAD! Te polu-rusevine sa nekim improvizovanim lokalima su najvece ruglo u Beogradu. Samo napred!

SPIDER

pre 9 godina

A tramvajske sine idu najsirim krugom i odvojene su ostrvima od ostalog saobracaja. Taman da se smanji velicina samog kruznog toka i omoguci privilegovanim vozacima (u dzipovima) da sve prestignu kada budu velike guzva.

opet ja

pre 9 godina

Pa i po ovom planu će doći do ukrštanja gradskog saobraćaja sa ostalim i to na više mesta. Ljudi iz grupe Imamo plan su predložili rešenje po kome bi se tramvaji u potpunosti sklonili sa Slavije, ali to nikoga ne interesuje.

Dragan Smiljanic

pre 9 godina

Po zanimanju sam dipl.grad.ing slazem se sa uredenjem trga ali se plasim da ce i ovako resenje praviti guzvu.Moj predlog je da se razmotri mogucnost izrade dva nivoa traka.Prvi donji novo za tranvaje i trolejbise.Drugi nivo za putnicki saobracaj.Pozdrav,

zoran

pre 9 godina

Sve mogu da razumem ali ne i zasto su potrebno tri trake?Koja je funkcija one trake (najmanjeg kruga) koja ide pored fontane? U tu traku niko nece uci tj voziti, sigurno!!!!Pogledajte kako je resen saobracaj u filmu "Idiocracy".

Mister No

pre 9 godina

Hvala bogu da su se konacno setili da srede ono ruglo u centru grada, narocito deo izmedju Nemanjine i Kralja Milana. Slavija je odavno zrela za rekonstrukciju.

Blake

pre 9 godina

Kad god samo da je srede vise. I nisam razumeo ovaj deo za pesacke prelaze? Ja se nadam da ih nece biti nego da ce se izgraditi podzemni prolazi jer ti prelazi i prave najvece guzve i cepove.

Mrki

pre 9 godina

"Sve zgrade, koje su sada u Kralja Milana, sa strane, biće porušene, a i privremeni objekti na Slaviji, takođe će biti sklonjeni".

NAJZAD! Te polu-rusevine sa nekim improvizovanim lokalima su najvece ruglo u Beogradu. Samo napred!

Mister No

pre 9 godina

Hvala bogu da su se konacno setili da srede ono ruglo u centru grada, narocito deo izmedju Nemanjine i Kralja Milana. Slavija je odavno zrela za rekonstrukciju.

Zeljko

pre 9 godina

Imam pitanje: koliko ja znam to nije trg Slavija nego Trg Dimitrija Tucovica. Kada je promenjen zvanicno u trg Slavija ako je to uopste i uradjeno legalno. Pre ce biti da je neka partija koja je tada bila na vlasti odlucila da to uradi. Tu je nas problem. Mi menjamo imena ulica i trgova kako vetar duva, tradicija je za nas nepostojeci pojam.

Gori Srce

pre 9 godina

Ovi Sns megalomani hoce da sruse cjeli Beograd, hoce li mozda srusiti simbol Beograda palatu Beograd u narodu poznatu zgradu Beogradanku? I na tom mjestu napraviti velku skulpturu Sinisi Malom posto je on mali, a na Kalemegdanu ce mozda umjesto pobjednika biti Aleksandar Vucic, a umjesto Vukove zaduzbine ce biti zaduzbina Tomislava Nikolica, i Dragice Nikolic.

ilija

pre 9 godina

HVALA BOGU
od auto komande do slavije je stvarno uzasan kolovoz a ide se za centar i jos prolazi ispred hrama, sramota te je da prodjes tuda kad predstavljas Beograd nekome

Vozi Miško

pre 9 godina

Predlažem da se sruše sve zgrade sa obe strane Kralja Milana do kraja, završno sa Hotel Moskvom.
Nema poente da te ruine zagađuju centar grada. Odobriti firmi Eagle Hills da preuredi centar grada, da postanemo moderan grad i moderna zemlja, da bi finci, šveđani i prijatelji iz UAE došli kod nas i ulagali.
Evo, ja ću prvi da ponesem čekić da rušim!

ID

pre 9 godina

Da li iko primećuje kolići haos nastati? Pešački prelazi će biti ispod zemlje i to je jedino OK. A ona ostva, koja služe za ukras i skupljanje smeća...Bolje da bude četiri koncentrična kruga oko Slavije umesto tri. Ovako, bojim se da će biti narodno veselje, gore nego sada...
Sužavaju na mestu gde je i do sada bio haos.

Glava

pre 9 godina

I naravno, opet se nigde ne spominje mogucnost izgradnje biciklisticke staze. Ceo svet se okrece ekoloskim nacinima prevoza, samo Srbi nikada. U poslednje vreme je jako tuzno ziveti u Srbiji.

Bivši komentator

pre 9 godina

"... prema zgradi Narodne banke Srbije."

Ako nešto treba da se ruši, onda taj kubus od stakla iz devedesetih, koji nije samo beskrajno ružan, nego je i u totalnoj disproporciji sa svojim okruženjem. Ili možda postoji namera da se napravi još par takvih? E, Beograde, Beograde ...

P.S. Evo šta je svojevremeno srušeno da bi se podigla ta nakaza:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=406398&page=405

Nevit

pre 9 godina

Ionako su sve te zgrade stra'ota, ruglo grada je taj trg. Nadam se da će nove zgrade biti u secesiji, baroku, renesansi ili moravskom stilu samo da ne bude više brutalizma, BG već dovoljno liči na Bliski istok.

Pantagruel

pre 9 godina

Немам ништа против да уреде трг, само мислим да Београд као престоница старе европске државе свој центар треба да испуни културно-историјским споменицима из богате прошлости, а оваквој модернистичкој фонтани место је на Новом Београду. Ја бих на сред Славије пренео онај прелепи споменик победи у Првом светском рату који је незаслужено склоњен на Ново гробље, a ову фонтану бих поставио на кружни ток код Општине Нови Београд. За оне који не знају о ком споменику говорим, рећи ћу да је у питању статуа победоносног српског војника на постаменту високом 18 метара. Испод његових ногу лежи сломљена црна аустроугарска орлушина, а са стране стоји аутентични топ са Цера. Споменик близанац налази се на главном тргу у Краљеву и зову га Милутин. Заправо, у питању су две реплике једног истог споменика из 1930, само што београдска има још и орла и топ. Испод споменика је костурница бранилаца Београда, годинама затворена и недоступна посетиоцима. Све то заједно много говори о нашем немару.

Dragan Smiljanic

pre 9 godina

Po zanimanju sam dipl.grad.ing slazem se sa uredenjem trga ali se plasim da ce i ovako resenje praviti guzvu.Moj predlog je da se razmotri mogucnost izrade dva nivoa traka.Prvi donji novo za tranvaje i trolejbise.Drugi nivo za putnicki saobracaj.Pozdrav,

Владимир

pre 9 godina

Како је ово красно! Само нека се модернизује Београд, да када дођу шеици и бирократе из Е.У виде да "реформе штедње" дају резултате, док остатак Србије спирају бујице и клизишта, а народ ватру ложи кутијама бромаземапа, лоразепама.

Kikiku

pre 9 godina

Znači gradski SNS-ovci su odlučili da "servis za pranje vozila kad duva košava" ostane u centru Trga Slavija! Duhovito rešenje, nema šta!

Nenad BG

pre 9 godina

Od kad su naprednjaci zauzeli vlast opet je sve kao za vreme Milosevica, grad je strokav, radovi kasne... Gornji deo Vojvode Stepe je trebalo da bude zavrsen jos u oktobru a evo u februaru niti je gotovo niti se radi. Par radnika nesto kao raducka.

Miško

pre 9 godina

Vesiću, kada ćete završiti projekte koji su davno počeli i uveliko bi bili završeni da nije nespisobni SNS oteo gradsku vlast. Kada će biti završena petlja u Jurija Gagarina i kada će krenuti tramvaji preko Mosta na Adi?
Što novinari ne odu da slikaju našta liči asfalt oko tramvajskih šina u Bulevaru kralja Aleksandra na potezu od Resavske do Vukovog spomenika koji je letos rađen? Ovi su držali više meseci ljude u pritvoru zbog radova u ostalom delu Bulevara, a tamo je asfalt još uvek kao nov. Ko će da odgovara zbog ovog asfalta koji je trajao 6 meseci?

Sve je laž

pre 9 godina

Pa ova vlada ne moze jednu ulicu (Vojvode Stepe) da zavrsi u roku, gde su imali i projekat, i sredstva, i logistiku. SVE. A sa druge strane pricaju o "Beogradu na vodi" ... Pre ce biti "Beograd na rupi" kada oni odu. Na nasu zalost. Ja bih prvi voleo da zivim u sredjenom gradu i drzavi, ne miniram nikoga... Ali pogledajte ih pa budimo realni!

Blake

pre 9 godina

Kad god samo da je srede vise. I nisam razumeo ovaj deo za pesacke prelaze? Ja se nadam da ih nece biti nego da ce se izgraditi podzemni prolazi jer ti prelazi i prave najvece guzve i cepove.

Istina

pre 9 godina

Хоћемо споменик Победницима Првог Св рата који је неправедно премештен на Ново гробље!

и то је то.

pre 9 godina

Da li iko primećuje kolići haos nastati? Pešački prelazi će biti ispod zemlje i to je jedino OK. A ona ostva, koja služe za ukras i skupljanje smeća...Bolje da bude četiri koncentrična kruga oko Slavije umesto tri. Ovako, bojim se da će biti narodno veselje, gore nego sada...
Sužavaju na mestu gde je i do sada bio haos.
(ID, 4. februar 2015 15:05)

Неће бити пролаза испод земље зато што су открили да би пролази морали да буду уски, пуно кошта, стручњаци се жалили итд. У суштини ће да потроше силне паре да направе фонтану у центру кружног тока и поруше зграде из 19. века да би направили "плато" испред народне банке.

Mix

pre 9 godina

Ubacite i bici-stazu u projekat, od Autokomande do Terazija!!! I u svaki buduci projekat preuredjenja saobracajnica u gradu, sramota je da u 21. veku bicikle u Beogradu voze samo deca po parkovima!

heineken

pre 9 godina

ne vidim gde je mesto za taxi stanicu
mislim da ce biti nekih problemcica sa "miroljubivim" vozacima istih, ako se ispostavi da gube ovu stanicu

Pedja

pre 9 godina

Slavija uopste nije trg, nego dosadni kruzni tok. Rec "trg" podrazumeva veliki otvoreni prostor po kome moze slobodno da se seta i da se organizuju razne aktivnosti. U proslosti na TRGovima se TRGovalo, odatle i izraz. Najlepsa mesta u evropskim gradovima su trgovi, prostrani, okruzeni lepim zgradama, na kojima se desavaju lepe stvari, dusa grada. Beograd nema NIJEDAN pravi trg - Trg Republike je haotican i nepregledan i opet nema tu klasicnu strukturu trga, a Slavija je to jos manje. Umesto da grade jos jedan park, kojih imamo dovoljno, bilo bi lepo da od Slavije naprave pravi trg.

Bob Rok

pre 9 godina

Jel to ko BG na H2O? Postadosmo zemlja maketara. Nista vam ne verujem. Ne dirajte mi kiosk sa pljeskavicama kad ne umete nista bolje da uradite!

Nije prvi put, ali se zataškalo

pre 9 godina

Nešto ova tramvajska skretanja sa Slavije u Beogradsku i sa Slavije u Nemanjinu deluju preoštro za španske tramvaje, dužine preko 32 metra. Verovatno je isti slučaj i sa skretanjem šina sa Slavije u Bulevar oslobođenja, ali se to na ovoj slici ne vidi. Da li su arhitekte uopšte kompetentne za projektovanje trase tramvajskih (železničkih) šina?

PS: Bulevar oslobođenja, od Slavije do Franša nema nikakve veze sa Opštinom Voždovac. Jer, neparna strane pripada Vračaru, a parna Savskom vencu.

Optimista

pre 9 godina

Nadam se da u finalnom resenju nisu ostala ostrvca na kojima se nalaze bandere (pogledaj sliku), i laiku je jasno da ce ta ostvrca znacajno usporiti saobracaj. Glavni razlog sto Slavija ima solidnu prohodnost je taj sto ima mnogo prostora za vozila. Sa predlozenim resenjem gde ima dosta ostrvaca prostor za vozila se znacajno smanjuje pa sam tim i prohodnost. Nista se ne dobija sa tim banderama/ostrvcima a gubi se mnogo.

ПАМЕТЊАКОВИЋ МЛАЂИ N.L.1320

pre 9 godina

Koliko li će para na to da ode, kuku nama?! A busevi će stajati na kilometar od Slavije da ne bi kočili saobraćaj.

Roadkil

pre 9 godina

Bandere u kružnom toku, i to na Slaviji u Beogradu?!?!?!
Gde 80% vozača ne zna da se ponaša u kružnom toku, niti zna saobraćajna pravila koja važe u takvim raskrsnicama.
Ne znam ko je dao, a ko prihvatio ovakvo rešenje za Slaviju, ali biće veselo, kada i ako, počne po i u ovakvom režimu, kao na skici, da se odvija saobraćaj.

pera

pre 9 godina

Živim u ulici Vojvode Stepe, na 2. segmentu.. Rok za njegov završetak je probijen duplo.. Stvarno ne vidim razlog da javno lažu da će završiti ulicu do jula..

zoran

pre 9 godina

Sve mogu da razumem ali ne i zasto su potrebno tri trake?Koja je funkcija one trake (najmanjeg kruga) koja ide pored fontane? U tu traku niko nece uci tj voziti, sigurno!!!!Pogledajte kako je resen saobracaj u filmu "Idiocracy".

Pesak djak

pre 9 godina

"...prihvaćene su primedbe javnosti". Koje?
Najglasnije molbe i zahtevi su bili za resenje prolaska biciklista. U svim vecim Evropskim gradovima nova saobracajna resenja obavezno ukljucuju i saobracaj biciklista. Ne bi bilo lose se stvari posmatraju malo sire?

SPIDER

pre 9 godina

A tramvajske sine idu najsirim krugom i odvojene su ostrvima od ostalog saobracaja. Taman da se smanji velicina samog kruznog toka i omoguci privilegovanim vozacima (u dzipovima) da sve prestignu kada budu velike guzva.

ivan

pre 9 godina

Dzabe vam sve kada je ono malo snega napravilo rupetine na putevima, tuga jedna kako ovo izgleda u 21. veku. A grad? Trosan, siv, umoran. Umesto umivanja i sredjivanja ulica, mostova, parkova i fasada, mi imamo Beograde na vodi i rusenje, odnosno zidanje Slavije i neke megalomanske projekte.

Ovo me sve podseca na Jovana Palavestru i njegov radio-skeč iz slobinog vremena i tadasnjih neimara: "prenosenje šuta iz Indijskog u Atlanski, odnosno iz Atlanskog u Indijski okean"

Nikola

pre 9 godina

Sa jedne strane, Slavija je zaista najružniji trg u gradu.
Sa druge strane, imam utisak da će posle ove rekonstrukcije ostati ružan, samo na drugi način.
Neke zgrade su zaista za rušenje, ali neke nisu, samo ih treba malo srediti.

opet ja

pre 9 godina

Pa i po ovom planu će doći do ukrštanja gradskog saobraćaja sa ostalim i to na više mesta. Ljudi iz grupe Imamo plan su predložili rešenje po kome bi se tramvaji u potpunosti sklonili sa Slavije, ali to nikoga ne interesuje.

Профа

pre 9 godina

Велика мана свих кружних токова, који су иначе одлично решење за циркулацију аутомобила, су пешачки прелази. Треба их сместити или у подземне пролазе или као пасареле

aca

pre 9 godina

Bolje da zakrpite neke rupe po ulicama nego sto trosite pare na kompjuterske slike i 3d modele. I za to cete verovatno uzeti kredit jer su nam izvrnuti dzepovi ali vi imate razvojni plan i 20% od milion eura je vece nego od 100 hiljada eura.

garavi

pre 9 godina

a jel sutra pocinjete? ?? trebalo bi tuda da prodjem pa ako neko zna koje ce ulice biti zatvorene? ??? Hahaha daj bre samo priča, i priča i priča i priča i priča. .... dole vlada, ništa pipnuli niste za tri (3) god.

Coco Bill

pre 9 godina

Pa sam dan, kad se raspisuje konkurs govori o "ozbiljnost" istog. Dovoljno je reći, Prvi april !!!! Šta bi sa Beogradom na vodi ?! Pade nešta u "zaborav" !! Ali ne brinem, sigurno će se aktivirati tamo negde pred izbore. SNS kadar, ima negde nekih deset tema koje stalno vrti u krug, samo da prođe vreme i to je to.

pf

pre 9 godina

ne razumem zasto uvek po sto hiljada konkursa... a na kraju se ne izvede nista od toga, ili parcijalno, prilagodjeno... fontana je bila samo ukras tog projekta. a na kraju cemo dobiti samo nju... biciklististi cao!

Vidosav

pre 9 godina

Koliko se sećam ovo je predstavio Djilas u kampanji, dok je doticni goapodin promovisao BGD na vodi i slične bajkovite projekte...

Trole

pre 9 godina

Super, nikako to nemojte poceti da radite tokom jula i avgusta kada su najmanje saobracajne guzve, nego lepo krenite na jesen kad se svi vrate sa odmora i kad pocnu da rade osnovne skole i fakulteti. Ako se krene na jesen uopste nece biti saobracajnog kolapsa.

dusan

pre 9 godina

Nigde se ne pominju (a na slici ne vide) pothodnici za pešake. Da li su i oni planirani?
Pešački prelazi na mestima gde se ulice ulivaju u trg znatno usporavaju saobraćaj.
O bezbednosti pešaka da i ne govorim.

cartman

pre 9 godina

Drugim rečima, kasne radovi u Vojvode Stepe. A kad je gradski "menadžer" najavljivao radove, ježio sam se koliko dugo će trajati. Na to oni još kasne.