Utorak, 03.02.2015.

13:40

Naši radnici sanjaju Vučića, a ne Ciprasa

Izvor: Sreæko Mihailoviæ

Naši radnici sanjaju Vuèiæa, a ne Ciprasa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Oblačinka

pre 9 godina

Grci su glasali za eksperimet sa Sirizom, i to će im odrediti dalji put! Srbija mora sama da sprovodi svoje reforme, i da ne čeka da dođe do samog bankrota pa da joj drugi diktiraju mere oporavka ko što je slučaj bio u Grčkoj!

Mary

pre 9 godina

Ekonomska politika Ciprasa ce sesuociti sa porazom. Dugovi moraju da se vracaju. Srbija je sve do sada bezala od stednje pa je dozivela skoro bankrot, da ova Vlada nije preduzela restriktivne mere.

Oblačinka

pre 9 godina

Grci su glasali za eksperimet sa Sirizom, i to će im odrediti dalji put! Srbija mora sama da sprovodi svoje reforme, i da ne čeka da dođe do samog bankrota pa da joj drugi diktiraju mere oporavka ko što je slučaj bio u Grčkoj!

Viki

pre 9 godina

Vučić sprovodi reforme i mere štednje da ne bi došli u situaciju kao što je Grčka.U Grčkoj nekoliko stotina hiljada građana nema struju zato što nema sredstava da je plati a i ima mnogo beskućnika i u daleko je goroj situaciji nego Srbija.Sa Vučićem na čelu Srbija će za nekoliko godina izaći iz krize i stati na zdrave noge.

Zoran Loznica

pre 9 godina

@To što je ukinuo mere štednje,to se održava pozitivno na gradjane,a može biti negativno za državu.
(Amaral, 3. februar 2015 19:11)

Građani i jesu država, a ne VUČIĆ I KLAPA!!!

MILOS - KALINIC

pre 9 godina

Na veliku zalost gradjani Srbije su tu politiku lako cemo osetili odmah nakon 2000 godine kada su nam Demokrate pricali samo lepe price tako sto je konacno dosla demokratija. Na veliku zalost tu njihovu demokratiju i dan danas osecamo, nikako da se oporavimo. Na koji nacin smo to preziveli samo mi znamo, tako sto su nam pred svake izbore da bi narod glasao za njih cim zaskripi uzimale nepovoljne kredite koje sada moramo da otplacujemo. Na svu srecu dosla je vlada koja je preduzela poslednji korak opstanka i smogla snage da je jedini spas kroz reforme, koje su bolne, teske ali one ce dati i rezultat Kako bi obezbedili dugorocni napredak moramo voditi stedljivu i odgovornu politiku.

miloš škrbović

pre 9 godina

Liberalni kapitalizam i kapitalizam uopšte nije nevladina organizacija nego surovo eksploatatorsko državno uređenje.Negde na tom putu socijalna dimenzija koja je nastojala u prošlosti da ogroman jaz između bogatih vlasnika kapitala i uopšteno rečeno radnika učini podnošljivim je nestala i ustupila mesto nezajažljivim liberalnom konceptu.U tom sistemu se pokazalo da obični ljudi ni malo nisu oduševljeni raspodelom društvenog bogatstva gde 1% bogatih poseduje 90% tog bogatstva.Dok taj1% živi neskriveno u besramnom bogatstvu šepureći se svojim milijardama dotle velika većina živi od plata(ako ih uopšte ima) koje su jedva dovoljne za prostu egzistenciju.Nije jasno kako će komunistička siriza koja bi u suštini trebala da zavede i jedan potpuno drugi društveno -ekonomski sistem(vlast radnika nad sredstvima za proizvodnju-ako se neko seća) da se nakalemi na neoliberalni kapitalizam i uspešno sprovede najavljene reforme.

boric

pre 9 godina

Evidentno je da neko probleme mezaposlenosti mora resavati, sada je samo pitanje koliko je to i u kojoj meri moguce a verujem da ce dati sve od sebe da se stvari rese na najbolji moguci nacin…

podemos i u srbiji

pre 9 godina

Ma,pricajte vi sta god hocete,ali kad slusam svoje matorce,izgleda da je taj Tito bio CAR !!! Menjam Vucica za mali Tiletov prst !!!!!!!! Cipras genijalac,Iglezijas ce njegovim stopama ! Zivela slobodna Evropa! Jadna Frau Merkel,samo ce joj Vucic i onaj Ukrajinac ostati saveznici.

MOSTONGA

pre 9 godina

Mi smo ipak malo realniji narod , tako da shvatamo da niko ništa nece uraditi umesto nas i da svoje dugove svako svoje mora da plati.

mary

pre 9 godina

Grcima ce uskoro da sledi otreznjenje nakon pobede Ciprasa. Njegov ekonomski program je neprimenjiv i nece doneti rezultate, to su samo ocajnicki potezi koji nailaze na neprihvatanje od strane EU. Vucic je u pravu sto se tice Ciprasa, sve je to lepo, ali potrebno je mnogo odricanja da bi se stvari vratile u normalne ekonomske tokove.

Amaral

pre 9 godina

Mnogi još sada hvale Ciprasa,ali videćemo kako će njegova politika uticati na Grčku,da li će generalni rezultati biti pozitivni.To što je ukinuo mere štednje,to se održava pozitivno na gradjane,a može biti negativno za državu.

Lena

pre 9 godina

Godinama smo trošili više nego što zaradjujemo, a to je dugoročno neodrživo, zato sada moramo da štedimo, kako bismo dug doveli na razuman nivo i izbegli situaciju koja je zadesila Grčku.

Sova

pre 9 godina

Grčka i Srbija nemaju prava na greške,ali su gradjani Grčke izabrali da se "kockaju". Ne želim unapred da osudjujem politiku Sirize i Ciprasa,ali teško da će ukidanjem mera štednja postići da država postane ekonomski stabilna.

Maska

pre 9 godina

Mislim da su ovakvi tekstovi besmisleni. Potpuno je evidentno da Vucic radi za ovu zemlju. Pa covek ne spava, stalno je na putu, predstavljajuci Srbiju svetu i privlaceci strane investitore. Smatram da mu to niko ne moze osporiti. A ocigledno ima onih kojima to mnogo sveta. Na srecu, u manjini su.

mika

pre 9 godina

Sanjar sam. Često mislim o danu kada ću sa ponosom reći da sam građanin stabilne Srbije. Verujem da će taj dan doći jer konačno vidim hrabrog čoveka sa jasnim ciljem na čelu države. Ne glorifikujem njegovo znanje, njegove sposobnosti. Ipak, njegova borbenost mi pruža realnu osnovu da se nadam prijatnijem životu u Srbiji.

Labud

pre 9 godina

Činjenica je da se Vučić za ovo kratko vreme odlično pokazao. Interes države i naroda mu je od samog početka na prvom mestu, a to je zaista za svaku pohvalu. Nema sumnje da je Srbija znatno napredovala u odnosu na raniji period. Polako postaje lider u regionu, a to je definitivno najbitnije za sve nas.

siki82

pre 9 godina

Gradjani kroje političku sudbinu jedne zemlje birajući odredjene ljude da budu na vlasti.Grci su svoje izabrali,i njima svako dobro i uspeh,ako mogu da ga ostvare...a i mi smo svoje izabrali!Ni ja ne verujem u politiku "lako ćemo",jer ništa nije lako,lako je samo tako razmišlja.

Stefan

pre 9 godina

Greska Grcke je pre svega bila sto se oslanjala pretezno na turizam,dok je ostalne privredne grane zapostavila.Posebno zato sto iza mnogih turistickih poseda stoje upravo stranci koji nisu grci.Sto se tice Srbije mislim da ako sama sebi ne pomogne,niko joj i nece pomoci,a mislim da smo trenutno na dobrom putu.

jedan

pre 9 godina

Evidentno je da neko probleme mezaposlenosti mora resavati, sada je samo pitanje koliko je to i u kojoj meri moguce a verujem da ce dati sve od sebe da se stvari rese na najbolji moguci nacin...

Pirotehnika

pre 9 godina

Za razliku od Grcke,kod nas iako su reforme ponekad bolne Vucic radi svoj posao odgovorno i ozbiljno.Rezultati su vec vidljivi!

Милинко

pre 9 godina

Могао је премијер да да веће плате, пензије, али шта би тиме добили? Само би запали у већу кризу, а то није циљ. Треба опстати на Власти и опоравити економију,а не угушити је. Зато су неопходне реформе и штедња, да бисмо за пар година изашли јачи и опоравили се од дугова која је претходна власт донела.

Hegel

pre 9 godina

Cela Evropa je prerano počela da polaže velike nade u Ciprasa,tj. u njegov uspeh da Grčku "digne na noge". Tek je došao na vlast,videćemo koliko će njegova politika biti delotvorna.

Markec78

pre 9 godina

Grci su navikli na hleb bez motike i da zive na tudjoj grbaci, ali to ne moze do veka. Vreme u kome zivimo zahteva red, rad i disciplinu.

Tijana

pre 9 godina

Jedan od realnijih tekstova koji sam pročitala u poslednje vreme!Grcima želim svu sreću u novoj političkoj istoriji za njih, a dokle će dogurati, to ćemo već videti!Neka im je sa Srećom kao i nama, jer nam je i jednima i drugima to preko potrebno!

Luiz

pre 9 godina

"Na putu Sirize su i Podemos u Španiji, Združena levica u Sloveniji, a Radnička fronta je već obeležena kao „hrvatska Siriza“. Ali koga u ovom kontekstu pomenuti kada je u pitanju Srbija?" ...

Nikoga! Antikomunizam je u Srbiji još uvek suviše jak. Ovde će se još dugo smanjenje mizernih penzija smatrati "reformom" i "merom za stabilizaciju budžeta", usluge od životne važnosti naplaćivati prinudnim putem, a gradski prevoz uz represiju i vezivanje putnika.

Samo u takvoj Srbiji čovek koji će ceo svoj život živeti na budžetu, može onima od kojih živi da poručuje: "Rad, rad i samo rad"...

Mladen S

pre 9 godina

SIRIZA je dala lažnu nadu grčkom narodu, da možda postoji drugi put za izlazak iz ekonomske krize.
Put opraštanja dugova i povećanja potrošnje je moguć samo uz saglasnost međunarodnih kreditora.
Kako te saglasnosti nema, pred Grčkom su teški dani.
Petao koji prvi zakukuriče, obično završi u loncu ...

Mirce

pre 9 godina

Mi smo vec osetili tu politiku kako cemo lako cemo kada su demokrate cim zaskripi uzimale nepovoljne kredite koje sada moramo da otplacujemo. Kako bi obezbedili dugorocni napredak moramo voditi stedljivu i odgovornu politiku.

DimaDima

pre 9 godina

Svako je krojac svoje sudbine. Grckoj zelim puno uspeha i nadam se da ce prevazici krizu. Medjutim, svakako mi je najvaznija Srbija i svidja mi se sto vodimo odgovornu politiku i sto preduzimamo mere koje mogu obezbediti bolji zivotni standard.

Petar Valjevo

pre 9 godina

Grčka je u dugovima do guše. U takvoj situaciji, kada je neophodno biti racionalan, a ne paničar, Grci su, na žalost, posegli za panikom i glasali Sirizu, koja im je - ako ništa drugo - onda bar psihičko rasterećenje u ovom trenutku. Siriza, koja (iskreno: nisam siguran da su želeli da pobede)zatečena "lovorikama vlasti", a pritisnuta narodom i obećanjima koje je dala, počinje svoje "putešestvije" od konfrotacije sa Nemačkom do produbljivanja odnosa sa Rusijom i nazad. Znači, ni Siriza nije sigurna kako da se postavi! Oni samo vide ambis i paničan strah naroda! I šta je veća panika, to je Grčka bliža ambisu!
Sa druge strane, Srbija je takođe u problemima, ali ti problemi nisu više reda veličine kao u Grčkoj. Nadalje, mudrom politikom premijera, Srbija je na dobrom putu da izbegne bankrot i propast, a sve to bez panike i konfrotacije sa drugim državama! Ne znam šta da kažem, možda jedino da zaista želim svu sreću Grčkoj, jer će joj sigurno trebati!

Šumadinac

pre 9 godina

Za Srbiju je najvanije da je neko započeo reforme! Realno na njih čekamo još od 2000-te i velikih obećanja,sadašnje opozicije!Svaki sledeći dan donosi više perspektive!

Xao

pre 9 godina

Možemo danas da naklapamo i pričamo ovako ili onako, al naša realnost sugeriše da današnji premijer ne dozvoljava da se troši više nego što budžet može podneti, što je za respekt. To što nam je to teško, e to smo već sami krivi, što samo spavali decenuiju dok su tada oni na vlasti radili šta su hteli.

Xao

pre 9 godina

Možemo danas da naklapamo i pričamo ovako ili onako, al naša realnost sugeriše da današnji premijer ne dozvoljava da se troši više nego što budžet može podneti, što je za respekt. To što nam je to teško, e to smo već sami krivi, što samo spavali decenuiju dok su tada oni na vlasti radili šta su hteli.

DimaDima

pre 9 godina

Svako je krojac svoje sudbine. Grckoj zelim puno uspeha i nadam se da ce prevazici krizu. Medjutim, svakako mi je najvaznija Srbija i svidja mi se sto vodimo odgovornu politiku i sto preduzimamo mere koje mogu obezbediti bolji zivotni standard.

Mladen S

pre 9 godina

SIRIZA je dala lažnu nadu grčkom narodu, da možda postoji drugi put za izlazak iz ekonomske krize.
Put opraštanja dugova i povećanja potrošnje je moguć samo uz saglasnost međunarodnih kreditora.
Kako te saglasnosti nema, pred Grčkom su teški dani.
Petao koji prvi zakukuriče, obično završi u loncu ...

Petar Valjevo

pre 9 godina

Grčka je u dugovima do guše. U takvoj situaciji, kada je neophodno biti racionalan, a ne paničar, Grci su, na žalost, posegli za panikom i glasali Sirizu, koja im je - ako ništa drugo - onda bar psihičko rasterećenje u ovom trenutku. Siriza, koja (iskreno: nisam siguran da su želeli da pobede)zatečena "lovorikama vlasti", a pritisnuta narodom i obećanjima koje je dala, počinje svoje "putešestvije" od konfrotacije sa Nemačkom do produbljivanja odnosa sa Rusijom i nazad. Znači, ni Siriza nije sigurna kako da se postavi! Oni samo vide ambis i paničan strah naroda! I šta je veća panika, to je Grčka bliža ambisu!
Sa druge strane, Srbija je takođe u problemima, ali ti problemi nisu više reda veličine kao u Grčkoj. Nadalje, mudrom politikom premijera, Srbija je na dobrom putu da izbegne bankrot i propast, a sve to bez panike i konfrotacije sa drugim državama! Ne znam šta da kažem, možda jedino da zaista želim svu sreću Grčkoj, jer će joj sigurno trebati!

Šumadinac

pre 9 godina

Za Srbiju je najvanije da je neko započeo reforme! Realno na njih čekamo još od 2000-te i velikih obećanja,sadašnje opozicije!Svaki sledeći dan donosi više perspektive!

Mirce

pre 9 godina

Mi smo vec osetili tu politiku kako cemo lako cemo kada su demokrate cim zaskripi uzimale nepovoljne kredite koje sada moramo da otplacujemo. Kako bi obezbedili dugorocni napredak moramo voditi stedljivu i odgovornu politiku.

Tijana

pre 9 godina

Jedan od realnijih tekstova koji sam pročitala u poslednje vreme!Grcima želim svu sreću u novoj političkoj istoriji za njih, a dokle će dogurati, to ćemo već videti!Neka im je sa Srećom kao i nama, jer nam je i jednima i drugima to preko potrebno!

Markec78

pre 9 godina

Grci su navikli na hleb bez motike i da zive na tudjoj grbaci, ali to ne moze do veka. Vreme u kome zivimo zahteva red, rad i disciplinu.

Luiz

pre 9 godina

"Na putu Sirize su i Podemos u Španiji, Združena levica u Sloveniji, a Radnička fronta je već obeležena kao „hrvatska Siriza“. Ali koga u ovom kontekstu pomenuti kada je u pitanju Srbija?" ...

Nikoga! Antikomunizam je u Srbiji još uvek suviše jak. Ovde će se još dugo smanjenje mizernih penzija smatrati "reformom" i "merom za stabilizaciju budžeta", usluge od životne važnosti naplaćivati prinudnim putem, a gradski prevoz uz represiju i vezivanje putnika.

Samo u takvoj Srbiji čovek koji će ceo svoj život živeti na budžetu, može onima od kojih živi da poručuje: "Rad, rad i samo rad"...

Zoran Loznica

pre 9 godina

@To što je ukinuo mere štednje,to se održava pozitivno na gradjane,a može biti negativno za državu.
(Amaral, 3. februar 2015 19:11)

Građani i jesu država, a ne VUČIĆ I KLAPA!!!

podemos i u srbiji

pre 9 godina

Ma,pricajte vi sta god hocete,ali kad slusam svoje matorce,izgleda da je taj Tito bio CAR !!! Menjam Vucica za mali Tiletov prst !!!!!!!! Cipras genijalac,Iglezijas ce njegovim stopama ! Zivela slobodna Evropa! Jadna Frau Merkel,samo ce joj Vucic i onaj Ukrajinac ostati saveznici.

miloš škrbović

pre 9 godina

Liberalni kapitalizam i kapitalizam uopšte nije nevladina organizacija nego surovo eksploatatorsko državno uređenje.Negde na tom putu socijalna dimenzija koja je nastojala u prošlosti da ogroman jaz između bogatih vlasnika kapitala i uopšteno rečeno radnika učini podnošljivim je nestala i ustupila mesto nezajažljivim liberalnom konceptu.U tom sistemu se pokazalo da obični ljudi ni malo nisu oduševljeni raspodelom društvenog bogatstva gde 1% bogatih poseduje 90% tog bogatstva.Dok taj1% živi neskriveno u besramnom bogatstvu šepureći se svojim milijardama dotle velika većina živi od plata(ako ih uopšte ima) koje su jedva dovoljne za prostu egzistenciju.Nije jasno kako će komunistička siriza koja bi u suštini trebala da zavede i jedan potpuno drugi društveno -ekonomski sistem(vlast radnika nad sredstvima za proizvodnju-ako se neko seća) da se nakalemi na neoliberalni kapitalizam i uspešno sprovede najavljene reforme.

MOSTONGA

pre 9 godina

Mi smo ipak malo realniji narod , tako da shvatamo da niko ništa nece uraditi umesto nas i da svoje dugove svako svoje mora da plati.

siki82

pre 9 godina

Gradjani kroje političku sudbinu jedne zemlje birajući odredjene ljude da budu na vlasti.Grci su svoje izabrali,i njima svako dobro i uspeh,ako mogu da ga ostvare...a i mi smo svoje izabrali!Ni ja ne verujem u politiku "lako ćemo",jer ništa nije lako,lako je samo tako razmišlja.

Pirotehnika

pre 9 godina

Za razliku od Grcke,kod nas iako su reforme ponekad bolne Vucic radi svoj posao odgovorno i ozbiljno.Rezultati su vec vidljivi!

mika

pre 9 godina

Sanjar sam. Često mislim o danu kada ću sa ponosom reći da sam građanin stabilne Srbije. Verujem da će taj dan doći jer konačno vidim hrabrog čoveka sa jasnim ciljem na čelu države. Ne glorifikujem njegovo znanje, njegove sposobnosti. Ipak, njegova borbenost mi pruža realnu osnovu da se nadam prijatnijem životu u Srbiji.

Labud

pre 9 godina

Činjenica je da se Vučić za ovo kratko vreme odlično pokazao. Interes države i naroda mu je od samog početka na prvom mestu, a to je zaista za svaku pohvalu. Nema sumnje da je Srbija znatno napredovala u odnosu na raniji period. Polako postaje lider u regionu, a to je definitivno najbitnije za sve nas.

mary

pre 9 godina

Grcima ce uskoro da sledi otreznjenje nakon pobede Ciprasa. Njegov ekonomski program je neprimenjiv i nece doneti rezultate, to su samo ocajnicki potezi koji nailaze na neprihvatanje od strane EU. Vucic je u pravu sto se tice Ciprasa, sve je to lepo, ali potrebno je mnogo odricanja da bi se stvari vratile u normalne ekonomske tokove.

Amaral

pre 9 godina

Mnogi još sada hvale Ciprasa,ali videćemo kako će njegova politika uticati na Grčku,da li će generalni rezultati biti pozitivni.To što je ukinuo mere štednje,to se održava pozitivno na gradjane,a može biti negativno za državu.

Sova

pre 9 godina

Grčka i Srbija nemaju prava na greške,ali su gradjani Grčke izabrali da se "kockaju". Ne želim unapred da osudjujem politiku Sirize i Ciprasa,ali teško da će ukidanjem mera štednja postići da država postane ekonomski stabilna.

Lena

pre 9 godina

Godinama smo trošili više nego što zaradjujemo, a to je dugoročno neodrživo, zato sada moramo da štedimo, kako bismo dug doveli na razuman nivo i izbegli situaciju koja je zadesila Grčku.

Oblačinka

pre 9 godina

Grci su glasali za eksperimet sa Sirizom, i to će im odrediti dalji put! Srbija mora sama da sprovodi svoje reforme, i da ne čeka da dođe do samog bankrota pa da joj drugi diktiraju mere oporavka ko što je slučaj bio u Grčkoj!

Hegel

pre 9 godina

Cela Evropa je prerano počela da polaže velike nade u Ciprasa,tj. u njegov uspeh da Grčku "digne na noge". Tek je došao na vlast,videćemo koliko će njegova politika biti delotvorna.

Милинко

pre 9 godina

Могао је премијер да да веће плате, пензије, али шта би тиме добили? Само би запали у већу кризу, а то није циљ. Треба опстати на Власти и опоравити економију,а не угушити је. Зато су неопходне реформе и штедња, да бисмо за пар година изашли јачи и опоравили се од дугова која је претходна власт донела.

jedan

pre 9 godina

Evidentno je da neko probleme mezaposlenosti mora resavati, sada je samo pitanje koliko je to i u kojoj meri moguce a verujem da ce dati sve od sebe da se stvari rese na najbolji moguci nacin...

Maska

pre 9 godina

Mislim da su ovakvi tekstovi besmisleni. Potpuno je evidentno da Vucic radi za ovu zemlju. Pa covek ne spava, stalno je na putu, predstavljajuci Srbiju svetu i privlaceci strane investitore. Smatram da mu to niko ne moze osporiti. A ocigledno ima onih kojima to mnogo sveta. Na srecu, u manjini su.

Stefan

pre 9 godina

Greska Grcke je pre svega bila sto se oslanjala pretezno na turizam,dok je ostalne privredne grane zapostavila.Posebno zato sto iza mnogih turistickih poseda stoje upravo stranci koji nisu grci.Sto se tice Srbije mislim da ako sama sebi ne pomogne,niko joj i nece pomoci,a mislim da smo trenutno na dobrom putu.

boric

pre 9 godina

Evidentno je da neko probleme mezaposlenosti mora resavati, sada je samo pitanje koliko je to i u kojoj meri moguce a verujem da ce dati sve od sebe da se stvari rese na najbolji moguci nacin…

MILOS - KALINIC

pre 9 godina

Na veliku zalost gradjani Srbije su tu politiku lako cemo osetili odmah nakon 2000 godine kada su nam Demokrate pricali samo lepe price tako sto je konacno dosla demokratija. Na veliku zalost tu njihovu demokratiju i dan danas osecamo, nikako da se oporavimo. Na koji nacin smo to preziveli samo mi znamo, tako sto su nam pred svake izbore da bi narod glasao za njih cim zaskripi uzimale nepovoljne kredite koje sada moramo da otplacujemo. Na svu srecu dosla je vlada koja je preduzela poslednji korak opstanka i smogla snage da je jedini spas kroz reforme, koje su bolne, teske ali one ce dati i rezultat Kako bi obezbedili dugorocni napredak moramo voditi stedljivu i odgovornu politiku.

Mary

pre 9 godina

Ekonomska politika Ciprasa ce sesuociti sa porazom. Dugovi moraju da se vracaju. Srbija je sve do sada bezala od stednje pa je dozivela skoro bankrot, da ova Vlada nije preduzela restriktivne mere.

Viki

pre 9 godina

Vučić sprovodi reforme i mere štednje da ne bi došli u situaciju kao što je Grčka.U Grčkoj nekoliko stotina hiljada građana nema struju zato što nema sredstava da je plati a i ima mnogo beskućnika i u daleko je goroj situaciji nego Srbija.Sa Vučićem na čelu Srbija će za nekoliko godina izaći iz krize i stati na zdrave noge.

Oblačinka

pre 9 godina

Grci su glasali za eksperimet sa Sirizom, i to će im odrediti dalji put! Srbija mora sama da sprovodi svoje reforme, i da ne čeka da dođe do samog bankrota pa da joj drugi diktiraju mere oporavka ko što je slučaj bio u Grčkoj!

Luiz

pre 9 godina

"Na putu Sirize su i Podemos u Španiji, Združena levica u Sloveniji, a Radnička fronta je već obeležena kao „hrvatska Siriza“. Ali koga u ovom kontekstu pomenuti kada je u pitanju Srbija?" ...

Nikoga! Antikomunizam je u Srbiji još uvek suviše jak. Ovde će se još dugo smanjenje mizernih penzija smatrati "reformom" i "merom za stabilizaciju budžeta", usluge od životne važnosti naplaćivati prinudnim putem, a gradski prevoz uz represiju i vezivanje putnika.

Samo u takvoj Srbiji čovek koji će ceo svoj život živeti na budžetu, može onima od kojih živi da poručuje: "Rad, rad i samo rad"...

Xao

pre 9 godina

Možemo danas da naklapamo i pričamo ovako ili onako, al naša realnost sugeriše da današnji premijer ne dozvoljava da se troši više nego što budžet može podneti, što je za respekt. To što nam je to teško, e to smo već sami krivi, što samo spavali decenuiju dok su tada oni na vlasti radili šta su hteli.

Viki

pre 9 godina

Vučić sprovodi reforme i mere štednje da ne bi došli u situaciju kao što je Grčka.U Grčkoj nekoliko stotina hiljada građana nema struju zato što nema sredstava da je plati a i ima mnogo beskućnika i u daleko je goroj situaciji nego Srbija.Sa Vučićem na čelu Srbija će za nekoliko godina izaći iz krize i stati na zdrave noge.

DimaDima

pre 9 godina

Svako je krojac svoje sudbine. Grckoj zelim puno uspeha i nadam se da ce prevazici krizu. Medjutim, svakako mi je najvaznija Srbija i svidja mi se sto vodimo odgovornu politiku i sto preduzimamo mere koje mogu obezbediti bolji zivotni standard.

Labud

pre 9 godina

Činjenica je da se Vučić za ovo kratko vreme odlično pokazao. Interes države i naroda mu je od samog početka na prvom mestu, a to je zaista za svaku pohvalu. Nema sumnje da je Srbija znatno napredovala u odnosu na raniji period. Polako postaje lider u regionu, a to je definitivno najbitnije za sve nas.

Petar Valjevo

pre 9 godina

Grčka je u dugovima do guše. U takvoj situaciji, kada je neophodno biti racionalan, a ne paničar, Grci su, na žalost, posegli za panikom i glasali Sirizu, koja im je - ako ništa drugo - onda bar psihičko rasterećenje u ovom trenutku. Siriza, koja (iskreno: nisam siguran da su želeli da pobede)zatečena "lovorikama vlasti", a pritisnuta narodom i obećanjima koje je dala, počinje svoje "putešestvije" od konfrotacije sa Nemačkom do produbljivanja odnosa sa Rusijom i nazad. Znači, ni Siriza nije sigurna kako da se postavi! Oni samo vide ambis i paničan strah naroda! I šta je veća panika, to je Grčka bliža ambisu!
Sa druge strane, Srbija je takođe u problemima, ali ti problemi nisu više reda veličine kao u Grčkoj. Nadalje, mudrom politikom premijera, Srbija je na dobrom putu da izbegne bankrot i propast, a sve to bez panike i konfrotacije sa drugim državama! Ne znam šta da kažem, možda jedino da zaista želim svu sreću Grčkoj, jer će joj sigurno trebati!

Šumadinac

pre 9 godina

Za Srbiju je najvanije da je neko započeo reforme! Realno na njih čekamo još od 2000-te i velikih obećanja,sadašnje opozicije!Svaki sledeći dan donosi više perspektive!

Maska

pre 9 godina

Mislim da su ovakvi tekstovi besmisleni. Potpuno je evidentno da Vucic radi za ovu zemlju. Pa covek ne spava, stalno je na putu, predstavljajuci Srbiju svetu i privlaceci strane investitore. Smatram da mu to niko ne moze osporiti. A ocigledno ima onih kojima to mnogo sveta. Na srecu, u manjini su.

Mirce

pre 9 godina

Mi smo vec osetili tu politiku kako cemo lako cemo kada su demokrate cim zaskripi uzimale nepovoljne kredite koje sada moramo da otplacujemo. Kako bi obezbedili dugorocni napredak moramo voditi stedljivu i odgovornu politiku.

MILOS - KALINIC

pre 9 godina

Na veliku zalost gradjani Srbije su tu politiku lako cemo osetili odmah nakon 2000 godine kada su nam Demokrate pricali samo lepe price tako sto je konacno dosla demokratija. Na veliku zalost tu njihovu demokratiju i dan danas osecamo, nikako da se oporavimo. Na koji nacin smo to preziveli samo mi znamo, tako sto su nam pred svake izbore da bi narod glasao za njih cim zaskripi uzimale nepovoljne kredite koje sada moramo da otplacujemo. Na svu srecu dosla je vlada koja je preduzela poslednji korak opstanka i smogla snage da je jedini spas kroz reforme, koje su bolne, teske ali one ce dati i rezultat Kako bi obezbedili dugorocni napredak moramo voditi stedljivu i odgovornu politiku.

Mladen S

pre 9 godina

SIRIZA je dala lažnu nadu grčkom narodu, da možda postoji drugi put za izlazak iz ekonomske krize.
Put opraštanja dugova i povećanja potrošnje je moguć samo uz saglasnost međunarodnih kreditora.
Kako te saglasnosti nema, pred Grčkom su teški dani.
Petao koji prvi zakukuriče, obično završi u loncu ...

Pirotehnika

pre 9 godina

Za razliku od Grcke,kod nas iako su reforme ponekad bolne Vucic radi svoj posao odgovorno i ozbiljno.Rezultati su vec vidljivi!

Милинко

pre 9 godina

Могао је премијер да да веће плате, пензије, али шта би тиме добили? Само би запали у већу кризу, а то није циљ. Треба опстати на Власти и опоравити економију,а не угушити је. Зато су неопходне реформе и штедња, да бисмо за пар година изашли јачи и опоравили се од дугова која је претходна власт донела.

Mary

pre 9 godina

Ekonomska politika Ciprasa ce sesuociti sa porazom. Dugovi moraju da se vracaju. Srbija je sve do sada bezala od stednje pa je dozivela skoro bankrot, da ova Vlada nije preduzela restriktivne mere.

Lena

pre 9 godina

Godinama smo trošili više nego što zaradjujemo, a to je dugoročno neodrživo, zato sada moramo da štedimo, kako bismo dug doveli na razuman nivo i izbegli situaciju koja je zadesila Grčku.

mika

pre 9 godina

Sanjar sam. Često mislim o danu kada ću sa ponosom reći da sam građanin stabilne Srbije. Verujem da će taj dan doći jer konačno vidim hrabrog čoveka sa jasnim ciljem na čelu države. Ne glorifikujem njegovo znanje, njegove sposobnosti. Ipak, njegova borbenost mi pruža realnu osnovu da se nadam prijatnijem životu u Srbiji.

Markec78

pre 9 godina

Grci su navikli na hleb bez motike i da zive na tudjoj grbaci, ali to ne moze do veka. Vreme u kome zivimo zahteva red, rad i disciplinu.

boric

pre 9 godina

Evidentno je da neko probleme mezaposlenosti mora resavati, sada je samo pitanje koliko je to i u kojoj meri moguce a verujem da ce dati sve od sebe da se stvari rese na najbolji moguci nacin…

MOSTONGA

pre 9 godina

Mi smo ipak malo realniji narod , tako da shvatamo da niko ništa nece uraditi umesto nas i da svoje dugove svako svoje mora da plati.

Oblačinka

pre 9 godina

Grci su glasali za eksperimet sa Sirizom, i to će im odrediti dalji put! Srbija mora sama da sprovodi svoje reforme, i da ne čeka da dođe do samog bankrota pa da joj drugi diktiraju mere oporavka ko što je slučaj bio u Grčkoj!

Sova

pre 9 godina

Grčka i Srbija nemaju prava na greške,ali su gradjani Grčke izabrali da se "kockaju". Ne želim unapred da osudjujem politiku Sirize i Ciprasa,ali teško da će ukidanjem mera štednja postići da država postane ekonomski stabilna.

jedan

pre 9 godina

Evidentno je da neko probleme mezaposlenosti mora resavati, sada je samo pitanje koliko je to i u kojoj meri moguce a verujem da ce dati sve od sebe da se stvari rese na najbolji moguci nacin...

Stefan

pre 9 godina

Greska Grcke je pre svega bila sto se oslanjala pretezno na turizam,dok je ostalne privredne grane zapostavila.Posebno zato sto iza mnogih turistickih poseda stoje upravo stranci koji nisu grci.Sto se tice Srbije mislim da ako sama sebi ne pomogne,niko joj i nece pomoci,a mislim da smo trenutno na dobrom putu.

Amaral

pre 9 godina

Mnogi još sada hvale Ciprasa,ali videćemo kako će njegova politika uticati na Grčku,da li će generalni rezultati biti pozitivni.To što je ukinuo mere štednje,to se održava pozitivno na gradjane,a može biti negativno za državu.

Oblačinka

pre 9 godina

Grci su glasali za eksperimet sa Sirizom, i to će im odrediti dalji put! Srbija mora sama da sprovodi svoje reforme, i da ne čeka da dođe do samog bankrota pa da joj drugi diktiraju mere oporavka ko što je slučaj bio u Grčkoj!

Tijana

pre 9 godina

Jedan od realnijih tekstova koji sam pročitala u poslednje vreme!Grcima želim svu sreću u novoj političkoj istoriji za njih, a dokle će dogurati, to ćemo već videti!Neka im je sa Srećom kao i nama, jer nam je i jednima i drugima to preko potrebno!

siki82

pre 9 godina

Gradjani kroje političku sudbinu jedne zemlje birajući odredjene ljude da budu na vlasti.Grci su svoje izabrali,i njima svako dobro i uspeh,ako mogu da ga ostvare...a i mi smo svoje izabrali!Ni ja ne verujem u politiku "lako ćemo",jer ništa nije lako,lako je samo tako razmišlja.

mary

pre 9 godina

Grcima ce uskoro da sledi otreznjenje nakon pobede Ciprasa. Njegov ekonomski program je neprimenjiv i nece doneti rezultate, to su samo ocajnicki potezi koji nailaze na neprihvatanje od strane EU. Vucic je u pravu sto se tice Ciprasa, sve je to lepo, ali potrebno je mnogo odricanja da bi se stvari vratile u normalne ekonomske tokove.

Hegel

pre 9 godina

Cela Evropa je prerano počela da polaže velike nade u Ciprasa,tj. u njegov uspeh da Grčku "digne na noge". Tek je došao na vlast,videćemo koliko će njegova politika biti delotvorna.

podemos i u srbiji

pre 9 godina

Ma,pricajte vi sta god hocete,ali kad slusam svoje matorce,izgleda da je taj Tito bio CAR !!! Menjam Vucica za mali Tiletov prst !!!!!!!! Cipras genijalac,Iglezijas ce njegovim stopama ! Zivela slobodna Evropa! Jadna Frau Merkel,samo ce joj Vucic i onaj Ukrajinac ostati saveznici.

Zoran Loznica

pre 9 godina

@To što je ukinuo mere štednje,to se održava pozitivno na gradjane,a može biti negativno za državu.
(Amaral, 3. februar 2015 19:11)

Građani i jesu država, a ne VUČIĆ I KLAPA!!!

miloš škrbović

pre 9 godina

Liberalni kapitalizam i kapitalizam uopšte nije nevladina organizacija nego surovo eksploatatorsko državno uređenje.Negde na tom putu socijalna dimenzija koja je nastojala u prošlosti da ogroman jaz između bogatih vlasnika kapitala i uopšteno rečeno radnika učini podnošljivim je nestala i ustupila mesto nezajažljivim liberalnom konceptu.U tom sistemu se pokazalo da obični ljudi ni malo nisu oduševljeni raspodelom društvenog bogatstva gde 1% bogatih poseduje 90% tog bogatstva.Dok taj1% živi neskriveno u besramnom bogatstvu šepureći se svojim milijardama dotle velika većina živi od plata(ako ih uopšte ima) koje su jedva dovoljne za prostu egzistenciju.Nije jasno kako će komunistička siriza koja bi u suštini trebala da zavede i jedan potpuno drugi društveno -ekonomski sistem(vlast radnika nad sredstvima za proizvodnju-ako se neko seća) da se nakalemi na neoliberalni kapitalizam i uspešno sprovede najavljene reforme.