Nedelja, 01.02.2015.

14:23

"Mi nismo podružnica EU u Srbiji"

Ministar Ivica Dačić izjavio je, povodom saopštenja Maje Kocijančič o ombudsmanu, da "to nije način komuniciranja s jednom suverenom državom kao što je Srbija".

Izvor: Tanjug

"Mi nismo podružnica EU u Srbiji" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

pipi

pre 9 godina

Mi smo vlast , mi mozemo da radimo sta I kako hocemo , za nas zakoni ne vaze , mi smo Srbija. Ukratko kako garniture na vlasti razmislja. Da su bili pohapseni I lustrirani posle 5. oktobra nikome vise ne bi palo na pamet da se ovako ponasa. A narod srpski je ponovo pozeleo devedesete I to je I dobio !

Crbijaaanjiha njiha njiha

pre 9 godina

Tadic se vraca, rastu usi svima koji su glasali protiv njega na proslim izborima ! Samo da cujem jos nekog da izvali nesto protiv apstinenata i belih listica !

pevac

pre 9 godina

Ma, otpevaj nesto majstore to je jedino sto znas. Ministar inostranih poslova daje ovakvu izjavu????!! U zemlji koja je kandidat za clanstvo u EU???!!

smešni ste

pre 9 godina

Sad će Dačić malo da glumi tvrdoću prema EU, da bi nekako mobilisao ono malo birača što mu je preostalo, a evrofanatici će da ga napadaju da bi dokazali da su veći poslušnici Brisela od njega (samo da im "neko" da šansu da to i dokažu). Toliko providno i toliko uvredljivo za svakog ko ima bar pola vijuge u glavi.

gradjanka

pre 9 godina

Umesto da primedbu iz EU shvate ka dobrnamernu kako bi u Srbiji jednoga dana postojala vladavina prava,a što je uslov za normalan život gradjana, naši političari se ljute. Neka počnu da sprovode zakone koji su izglasani i neka se prestane sa opstrukcijom rada ombudsmana. Ova zemlja teži ulasku u EU i ne sme sama sebi da podmeće klipove pod točkove. Izenadjuje Dačićev odgovor na poruku iz Brisela. Nije to dobro za Srbiju i njen narod.

jegood

pre 9 godina

Pa nije Maja Kocijancic iznela svoj stav, pa da sada ista i ima da se polemise sa njom licno, iznela je stav komesara EU, pametnom dosta. Da ima razuma a jasno je da vise nema u ovoj Vladi, shvatili bi koliko su pogorsali situaciju u zemlji, kako su predstavnici vlasti bahato poceli da krse zakone ove zemlje koji nisu doneti bez razloga, ugrozavaju slobodu izrazavanja i ispoljavaju autoritativnu bahatost karakteristicnu za drustva bez demokratske kontrole..Toliko su prevrsili svaku meru da vise im niko nece gledati kroz prste, narod ponajmanje...

Dragoljub

pre 9 godina

Ne secam se da je Dacic onomad kada je Konuzin drzao lekcije i pitao "ima li ovde Srba" nasred Beograda rekao da se tako ne postupa sa suvremenom drzavom.

milan

pre 9 godina

ko neće da bude ili nije sposoban da bude podružnica nema šta da traži u EU a posebno ne oni koji nisu u stanju da podnesu javnu kritiku. Očigledno da je nekima kod nas unutrašnji rejting važniji od članstva u EU koje navodno i vi želite i to sve zbog naroda kojem ne dozvoljavate da slušaju kritiku onih koji vas na žalost moraju još učiti demokratiji.

prava stvar

pre 9 godina

Uskoro Tadic dolazi na Dacicevo mesto.... samo ove nedelje je postavljeno na desetine kadrova Tadica na direktorska mesta...
(Vlada, 1. februar 2015 16:03)
To bi bila prava stvar.Nek sa njima zajedno i ide u istoriju.Ovi su nam jasni odavno, ali njemu bas poslo za rukom da nas debelo nasamari.

llewelyn

pre 9 godina

Neko iz EU ipak želi da sabotira ulazak Srbije u EU, ili želi da sabotira EU od svih, Dačić je u pravu, neko nema hrabrosti da otvoreno kaže svoje mišljenje pa potura jadnu neodlučnu i zbunjenu Kocijančić.Ovde je janković kolateralna šteta i moraće da da ostavku.Samo neka iz EU tako nastave, ima EU velikih proglema a Srbija ima alternativu, Novu Svetsku ekonomsku uniju.
(U RUKAVICAMA, 1. februar 2015 16:13)
Ljudi koji ne razumeju ne bi trebali da komentarisu. Niko je ne potura nego je ona portparol sto znaci da je tu da daje izjave u ime institucije koju predstavlja. To je njen posao. A Dacic bi najpre trebao da zna stanto znaci ovo nije stav Kocijancic vec stav EU i da se on ne raspravlja sa tehnickim licem nego sa Evropskom unijom. SNS nas preko botova vec priprema za prekid pregovra i izolaciju.

TNT

pre 9 godina

Ocigledno da ombudsman radi dobro svoj posao i da je dirnuo u osinje gnezdo kada ga svi ovi horski napadaju i proglasavaju "izdajnikom".....

Ovi politicari su najveca sramota koja nam se ikada desila! U zemlju propadam od sramote gledajuci ih i slusajuci ih svaki dan..... definitivno ce nas ovi dokrajciti za sva vremena.

U RUKAVICAMA

pre 9 godina

Neko iz EU ipak želi da sabotira ulazak Srbije u EU, ili želi da sabotira EU od svih, Dačić je u pravu, neko nema hrabrosti da otvoreno kaže svoje mišljenje pa potura jadnu neodlučnu i zbunjenu Kocijančić.Ovde je janković kolateralna šteta i moraće da da ostavku.Samo neka iz EU tako nastave, ima EU velikih proglema a Srbija ima alternativu, Novu Svetsku ekonomsku uniju.

slavoljub

pre 9 godina

Od kuda toliko hrabrosti. O cemu se ovde radi.
Jel to treba da damo Gazivode i Trepcu 09 februara pa je ovo uvertira da u stvari nema pobednika.

Duci0167

pre 9 godina

Oho ho :)))) Pa ovaj kao pritajeni tigar skriveni zmaj! Dugo je Sloba virio iz njega a iz Vucica Seselj. Sad taman zajedno u tandemu udrite po EU pa celom svetu,kao u ono doba '99te. Koga Srbi glasaju sacuvaj me Boze

gaga

pre 9 godina

Pa dobro. Sad se vidi da pojam Evropa nije uvek vezan samo za bogat život i visoke standarde. Ima tu i trpljenja, ćutanja, pljuski po nosu. To se negde zove poniženje a negde "prilagođavanje realnim okolnostima". Pa ko voli nek izvoli.

očnigledač

pre 9 godina

Dačiću, ti jako olako deliš packe! I kad treba, i kad ne treba.
Ovoga puta bi ti se to moglo vratiti, kao poveći šamar...
Za pravog diplomatu, nije dovoljno samo dobiti položaj Ministra inostranih poslova (u postizbornom grabežu funkcija) - treba posedovati i odgovarajuće vijuge u sivoj masi (koja se naziva mozgom), i imati izvesno kulturno zaleđe u obliku lepog vaspitanja, ozbiljnih (a ne kafanskih) manira, i civilizovanog shvatanja svrhe komunikacije među ljudima.

dokle

pre 9 godina

Da bi usli u EU moramo da uskladimo zakone i pravila koje i ona primenjuje kod sebe.Koja je svrha imati ombusmana ako mu se ne dozvoljava rad? Mi to posmatramo kao i te zakone,donosimo ih a ne primenjujemo.Upravo se Dacica secam kad je jedne zime donet zakon o zimskim gumama na autima,koji je u nasem interesu bio.Kako je donet tako je Dacic rekao da se nece primenjivati.To puno vise govori o Srbiji kakva je.A voleo ni da nam Dacic pokaze koje od 28 zemalja se tako ponasaju ?

Vlada

pre 9 godina

Ma pusti Maju, u Nisu ti uhapseno pola odbora SPS, a to je tvoj odbor maticni. Dijana bahato vredja gradjane, ti nista. Milorad Vucelic postao predsednik UO kontrole letenja na tvoj zahtev.....

onaj.ciji.komentari.se.retko.objave

pre 9 godina

Jednostavna stvar - neka Dacic and Co. pokazu samo jedan zakon Rep. Srbije gde se potvrdjuje njihova tvrdnja da je potrebna saglasnost Ustavnog suda ili sta vec navode i to suprotsave zakonskom ovlascenju koje Jankovic ima da pristupi tim informacijama. Rece jedan od poslanika, kako je iznad Parlamenta samo bog. Pa nije bas... Tu je zakon Rep. Srbije.

posmatrač

pre 9 godina

Najbolji potparol gospodara prstenova. Sve zarad ostanka u fotelji. Samo mi nije jasno kako on sa istančanim instinktom za preživljavanje nije shvatio da je ovoj Vladi i ovom gospodaru rok trajanja istekao?!

Dragan

pre 9 godina

Kad bi za neke druge stvari ovako komunicirali sa EU, pokupili bi simpatije naroda. Ali za dobronamerno ukazivanje na hajku koja se vrsi prema ombudsmanu, jadno.

Milos

pre 9 godina

"Nisam siguran ni da su sve članice EU baš idealne zemlje... Kada bi se sad uslovi koje mi imamo za ulazak u EU primenili na 28 zemalja članica Unije, pitanje je koliko bi na kraju članica bilo", rekao je Dačić.
 

steva

pre 9 godina

Samo jedno veliko "BRAVO", konavno neko da bar malo pokaze da brani dostojanstvo svoje zemlje, a ne da se stalno za nesto a cesto nizasta izvinjavama, pa makar to bilo i za potparolku.
Jos jednom "BRAVO".

Trst

pre 9 godina

90% gradjana nije za EU, ali i dalje glasa za proevropske partije (sns,ds..). Narod se boji da glasa npr za Seselja, iako je svima ta opcija(proruska) blize srcu. To je vjerovatno zato sto se boji narod da ce izgubiti navodnu sigurnost. Kao da sada imamo tu sigurnost, zivimo u bijedi. Ali manipulacija proevropskih partija i njihova propaganda nam je uvrtila u glavu da je to navodno jedini siguran put. A sami ni oni ne zele da udjemo u eu, niti eu nas zeli tamo. Ovako, i jedni i drugi mogu da nas muzu do mile volje,.pod izgovorom da smo na "evropskom putu".
Na sljedecim izborima glasam za dr Seselja koji me je kupio jucerasnjim nastupom u emisiji Ćirilica. Pozdrav

Mario

pre 9 godina

"Nisam siguran ni da su sve članice EU baš idealne zemlje... Kada bi se sad uslovi koje mi imamo za ulazak u EU primenili na 28 zemalja članica Unije, pitanje je koliko bi na kraju članica bilo", rekao je Dačić."
Ali vas nitko ne pita niti vi možete postavljati uvjete.
Vi želite u EU onda morate i ispunjavati uslove i pravila, a ako nećete povucite vaš zahtjev za članstvo to je vrlo jednostavno.
Neće Srbija ni ove godine otvoriti prva poglavlja pogotovo 23 i 24 ..

aha

pre 9 godina

Evo, ovog puta je Veliki Vođa gurnuo Dačića da ga brani, a da se svađa sa EU, pošto on sam više ne sme, jer je prošli put dobio čvrge. Dačiću je verovatno to ni malo prijatna dužnost, ali to je cena opstanka u vlasti.

Adam

pre 9 godina

Ista ekipa bila je na vlasti i pre 16 godina, pa smo videli kako smo prosli tada. Sit sam naseg suvereniteta. Zbog njega i jesmo tu gde smo. Da je ovde prosecna plata 1ooo eur, imali bi vise suvereniteta, ovako se samo dzaba brecamo.

ogoljene devedesete iz sesira!

pre 9 godina

Svakoga dana, u svakom pogledu, nasi "politicari" svojim izjavama i ponasanjem, sve vise udaljuju zemlju od Evrope!!!

Don Kihot

pre 9 godina

Moje jedino očekivanje od evropskog puta jeste da ima neko da vas sve klepi po glavi kad počnete da sprovodite samovolju. Proglašavanje ombudsmana izdajnikom je baš situacija u kojoj očekujem da vam neko da packu - pa bili mi suverena zemlja jo 100 puta više nego što jesmo. Hoćeš u EU? Ponašaj se civilizovano. Nemojte izmišljati neprijatelje kad god neko kaže nešto suprotno željama Vlade.

Trst

pre 9 godina

90% gradjana nije za EU, ali i dalje glasa za proevropske partije (sns,ds..). Narod se boji da glasa npr za Seselja, iako je svima ta opcija(proruska) blize srcu. To je vjerovatno zato sto se boji narod da ce izgubiti navodnu sigurnost. Kao da sada imamo tu sigurnost, zivimo u bijedi. Ali manipulacija proevropskih partija i njihova propaganda nam je uvrtila u glavu da je to navodno jedini siguran put. A sami ni oni ne zele da udjemo u eu, niti eu nas zeli tamo. Ovako, i jedni i drugi mogu da nas muzu do mile volje,.pod izgovorom da smo na "evropskom putu".
Na sljedecim izborima glasam za dr Seselja koji me je kupio jucerasnjim nastupom u emisiji Ćirilica. Pozdrav

Nikola

pre 9 godina

Slazem se apsolutno, samo sto zaboravljas da ste nas upravo ti i tvoji doveli u ovakvu situaciju. Ne mozes traziti od drugih da te postuje ako ne postujes sam sebe.

bob

pre 9 godina

kakva divna zamena teza.
koliko je lepo kad oni koji donesu zakone ih prvi ne koriste. koji koriste svoj "ekskluzivitet" da demonstriraju nedodirljivost i "pravovernost".
Ironicno, ombudsman stiti slovo zakona i postavlja prava pitanja, a keramicar u ulozi ministra odlucuje sta je istina. a ovi poslusnici psihopate ce verovatno uciniti sve da se ulaguju istom, dok vuku sve gradjane ove zemlje sa sobom u propast.

Roben

pre 9 godina

Ivice,moraju da reaguju obzirom da je ružno iskustvo s vama iz 90-tih od lažiranja izbora,uzurpiranje medija...Vama je data šansa da se menjate,ali uzalud opet radite isto i otuda reakcija EU .

idemo dalje

pre 9 godina

Bravo za Dačića. Već duže vreme govorim da je on izrastao u solidnog političara, što je u Srbiji prilična retkost.
Jasan, dobar i potpuno izbalansiran stav, a što je meni lično najdraže - sasvim tačan.

naucnik

pre 9 godina

ha ha ha ha. Polako ali sigurno na povrsinu izbija stav UDBE o EU (to je jos formulisao Milosevic), a to je mi hocemo u EU ali pod nasim uslovima a sto u prevodu znaci zelimo da: legalizujemo pljacku koja traje od 1945te, sacuvamo korumpirane sudove koji poreklo vode od narodno-oslobodilackih odbora,sacuvamo drzavu koja bespostedno pljacka sopstveno stanovnistvo,sacuvamo Mega trend univerzitet i diplome doktora nauka, sacuvamo divni nacin zaposljavanja u drzavnom sektoru kako se slucajno ne bi zaposlio niko ko ima gram znanja...ima toga jos u nedogled

VRTEŠKA

pre 9 godina

Nisam poštovalac SPS i Dačića ali u ovoj Dačuićevoj izjavi vidim i svoja razmišljanja.S obzirom da se morala javiti g- Kocijančić iako ne bi možda htela a neki iz EU s ekriju iza nje osećam i znam da je u pitanju isti slučaj kao BIRN-G.Janković je lično korumpiran sredstvima EU i MM fonda ili pod njihovim pritiskom i podrškom i zato je njen komentar iznudjen u odbrani istih tih destruktivnih EU fondova koji su negativno raspoloženi prema sadašnjoj vlasti.

Roben

pre 9 godina

Ivice,moraju da reaguju obzirom da je ružno iskustvo s vama iz 90-tih od lažiranja izbora,uzurpiranje medija...Vama je data šansa da se menjate,ali uzalud opet radite isto i otuda reakcija EU .

Adam

pre 9 godina

Ista ekipa bila je na vlasti i pre 16 godina, pa smo videli kako smo prosli tada. Sit sam naseg suvereniteta. Zbog njega i jesmo tu gde smo. Da je ovde prosecna plata 1ooo eur, imali bi vise suvereniteta, ovako se samo dzaba brecamo.

Don Kihot

pre 9 godina

Moje jedino očekivanje od evropskog puta jeste da ima neko da vas sve klepi po glavi kad počnete da sprovodite samovolju. Proglašavanje ombudsmana izdajnikom je baš situacija u kojoj očekujem da vam neko da packu - pa bili mi suverena zemlja jo 100 puta više nego što jesmo. Hoćeš u EU? Ponašaj se civilizovano. Nemojte izmišljati neprijatelje kad god neko kaže nešto suprotno željama Vlade.

aha

pre 9 godina

Evo, ovog puta je Veliki Vođa gurnuo Dačića da ga brani, a da se svađa sa EU, pošto on sam više ne sme, jer je prošli put dobio čvrge. Dačiću je verovatno to ni malo prijatna dužnost, ali to je cena opstanka u vlasti.

posmatrač

pre 9 godina

Najbolji potparol gospodara prstenova. Sve zarad ostanka u fotelji. Samo mi nije jasno kako on sa istančanim instinktom za preživljavanje nije shvatio da je ovoj Vladi i ovom gospodaru rok trajanja istekao?!

očnigledač

pre 9 godina

Dačiću, ti jako olako deliš packe! I kad treba, i kad ne treba.
Ovoga puta bi ti se to moglo vratiti, kao poveći šamar...
Za pravog diplomatu, nije dovoljno samo dobiti položaj Ministra inostranih poslova (u postizbornom grabežu funkcija) - treba posedovati i odgovarajuće vijuge u sivoj masi (koja se naziva mozgom), i imati izvesno kulturno zaleđe u obliku lepog vaspitanja, ozbiljnih (a ne kafanskih) manira, i civilizovanog shvatanja svrhe komunikacije među ljudima.

Vlada

pre 9 godina

Ma pusti Maju, u Nisu ti uhapseno pola odbora SPS, a to je tvoj odbor maticni. Dijana bahato vredja gradjane, ti nista. Milorad Vucelic postao predsednik UO kontrole letenja na tvoj zahtev.....

TNT

pre 9 godina

Ocigledno da ombudsman radi dobro svoj posao i da je dirnuo u osinje gnezdo kada ga svi ovi horski napadaju i proglasavaju "izdajnikom".....

Ovi politicari su najveca sramota koja nam se ikada desila! U zemlju propadam od sramote gledajuci ih i slusajuci ih svaki dan..... definitivno ce nas ovi dokrajciti za sva vremena.

onaj.ciji.komentari.se.retko.objave

pre 9 godina

Jednostavna stvar - neka Dacic and Co. pokazu samo jedan zakon Rep. Srbije gde se potvrdjuje njihova tvrdnja da je potrebna saglasnost Ustavnog suda ili sta vec navode i to suprotsave zakonskom ovlascenju koje Jankovic ima da pristupi tim informacijama. Rece jedan od poslanika, kako je iznad Parlamenta samo bog. Pa nije bas... Tu je zakon Rep. Srbije.

Duci0167

pre 9 godina

Oho ho :)))) Pa ovaj kao pritajeni tigar skriveni zmaj! Dugo je Sloba virio iz njega a iz Vucica Seselj. Sad taman zajedno u tandemu udrite po EU pa celom svetu,kao u ono doba '99te. Koga Srbi glasaju sacuvaj me Boze

ogoljene devedesete iz sesira!

pre 9 godina

Svakoga dana, u svakom pogledu, nasi "politicari" svojim izjavama i ponasanjem, sve vise udaljuju zemlju od Evrope!!!

llewelyn

pre 9 godina

Neko iz EU ipak želi da sabotira ulazak Srbije u EU, ili želi da sabotira EU od svih, Dačić je u pravu, neko nema hrabrosti da otvoreno kaže svoje mišljenje pa potura jadnu neodlučnu i zbunjenu Kocijančić.Ovde je janković kolateralna šteta i moraće da da ostavku.Samo neka iz EU tako nastave, ima EU velikih proglema a Srbija ima alternativu, Novu Svetsku ekonomsku uniju.
(U RUKAVICAMA, 1. februar 2015 16:13)
Ljudi koji ne razumeju ne bi trebali da komentarisu. Niko je ne potura nego je ona portparol sto znaci da je tu da daje izjave u ime institucije koju predstavlja. To je njen posao. A Dacic bi najpre trebao da zna stanto znaci ovo nije stav Kocijancic vec stav EU i da se on ne raspravlja sa tehnickim licem nego sa Evropskom unijom. SNS nas preko botova vec priprema za prekid pregovra i izolaciju.

naucnik

pre 9 godina

ha ha ha ha. Polako ali sigurno na povrsinu izbija stav UDBE o EU (to je jos formulisao Milosevic), a to je mi hocemo u EU ali pod nasim uslovima a sto u prevodu znaci zelimo da: legalizujemo pljacku koja traje od 1945te, sacuvamo korumpirane sudove koji poreklo vode od narodno-oslobodilackih odbora,sacuvamo drzavu koja bespostedno pljacka sopstveno stanovnistvo,sacuvamo Mega trend univerzitet i diplome doktora nauka, sacuvamo divni nacin zaposljavanja u drzavnom sektoru kako se slucajno ne bi zaposlio niko ko ima gram znanja...ima toga jos u nedogled

dokle

pre 9 godina

Da bi usli u EU moramo da uskladimo zakone i pravila koje i ona primenjuje kod sebe.Koja je svrha imati ombusmana ako mu se ne dozvoljava rad? Mi to posmatramo kao i te zakone,donosimo ih a ne primenjujemo.Upravo se Dacica secam kad je jedne zime donet zakon o zimskim gumama na autima,koji je u nasem interesu bio.Kako je donet tako je Dacic rekao da se nece primenjivati.To puno vise govori o Srbiji kakva je.A voleo ni da nam Dacic pokaze koje od 28 zemalja se tako ponasaju ?

Mario

pre 9 godina

"Nisam siguran ni da su sve članice EU baš idealne zemlje... Kada bi se sad uslovi koje mi imamo za ulazak u EU primenili na 28 zemalja članica Unije, pitanje je koliko bi na kraju članica bilo", rekao je Dačić."
Ali vas nitko ne pita niti vi možete postavljati uvjete.
Vi želite u EU onda morate i ispunjavati uslove i pravila, a ako nećete povucite vaš zahtjev za članstvo to je vrlo jednostavno.
Neće Srbija ni ove godine otvoriti prva poglavlja pogotovo 23 i 24 ..

bob

pre 9 godina

kakva divna zamena teza.
koliko je lepo kad oni koji donesu zakone ih prvi ne koriste. koji koriste svoj "ekskluzivitet" da demonstriraju nedodirljivost i "pravovernost".
Ironicno, ombudsman stiti slovo zakona i postavlja prava pitanja, a keramicar u ulozi ministra odlucuje sta je istina. a ovi poslusnici psihopate ce verovatno uciniti sve da se ulaguju istom, dok vuku sve gradjane ove zemlje sa sobom u propast.

Dragan

pre 9 godina

Kad bi za neke druge stvari ovako komunicirali sa EU, pokupili bi simpatije naroda. Ali za dobronamerno ukazivanje na hajku koja se vrsi prema ombudsmanu, jadno.

Dragoljub

pre 9 godina

Ne secam se da je Dacic onomad kada je Konuzin drzao lekcije i pitao "ima li ovde Srba" nasred Beograda rekao da se tako ne postupa sa suvremenom drzavom.

gradjanka

pre 9 godina

Umesto da primedbu iz EU shvate ka dobrnamernu kako bi u Srbiji jednoga dana postojala vladavina prava,a što je uslov za normalan život gradjana, naši političari se ljute. Neka počnu da sprovode zakone koji su izglasani i neka se prestane sa opstrukcijom rada ombudsmana. Ova zemlja teži ulasku u EU i ne sme sama sebi da podmeće klipove pod točkove. Izenadjuje Dačićev odgovor na poruku iz Brisela. Nije to dobro za Srbiju i njen narod.

gaga

pre 9 godina

Pa dobro. Sad se vidi da pojam Evropa nije uvek vezan samo za bogat život i visoke standarde. Ima tu i trpljenja, ćutanja, pljuski po nosu. To se negde zove poniženje a negde "prilagođavanje realnim okolnostima". Pa ko voli nek izvoli.

slavoljub

pre 9 godina

Od kuda toliko hrabrosti. O cemu se ovde radi.
Jel to treba da damo Gazivode i Trepcu 09 februara pa je ovo uvertira da u stvari nema pobednika.

pevac

pre 9 godina

Ma, otpevaj nesto majstore to je jedino sto znas. Ministar inostranih poslova daje ovakvu izjavu????!! U zemlji koja je kandidat za clanstvo u EU???!!

Nikola

pre 9 godina

Slazem se apsolutno, samo sto zaboravljas da ste nas upravo ti i tvoji doveli u ovakvu situaciju. Ne mozes traziti od drugih da te postuje ako ne postujes sam sebe.

jegood

pre 9 godina

Pa nije Maja Kocijancic iznela svoj stav, pa da sada ista i ima da se polemise sa njom licno, iznela je stav komesara EU, pametnom dosta. Da ima razuma a jasno je da vise nema u ovoj Vladi, shvatili bi koliko su pogorsali situaciju u zemlji, kako su predstavnici vlasti bahato poceli da krse zakone ove zemlje koji nisu doneti bez razloga, ugrozavaju slobodu izrazavanja i ispoljavaju autoritativnu bahatost karakteristicnu za drustva bez demokratske kontrole..Toliko su prevrsili svaku meru da vise im niko nece gledati kroz prste, narod ponajmanje...

idemo dalje

pre 9 godina

Bravo za Dačića. Već duže vreme govorim da je on izrastao u solidnog političara, što je u Srbiji prilična retkost.
Jasan, dobar i potpuno izbalansiran stav, a što je meni lično najdraže - sasvim tačan.

milan

pre 9 godina

ko neće da bude ili nije sposoban da bude podružnica nema šta da traži u EU a posebno ne oni koji nisu u stanju da podnesu javnu kritiku. Očigledno da je nekima kod nas unutrašnji rejting važniji od članstva u EU koje navodno i vi želite i to sve zbog naroda kojem ne dozvoljavate da slušaju kritiku onih koji vas na žalost moraju još učiti demokratiji.

Trst

pre 9 godina

90% gradjana nije za EU, ali i dalje glasa za proevropske partije (sns,ds..). Narod se boji da glasa npr za Seselja, iako je svima ta opcija(proruska) blize srcu. To je vjerovatno zato sto se boji narod da ce izgubiti navodnu sigurnost. Kao da sada imamo tu sigurnost, zivimo u bijedi. Ali manipulacija proevropskih partija i njihova propaganda nam je uvrtila u glavu da je to navodno jedini siguran put. A sami ni oni ne zele da udjemo u eu, niti eu nas zeli tamo. Ovako, i jedni i drugi mogu da nas muzu do mile volje,.pod izgovorom da smo na "evropskom putu".
Na sljedecim izborima glasam za dr Seselja koji me je kupio jucerasnjim nastupom u emisiji Ćirilica. Pozdrav

prava stvar

pre 9 godina

Uskoro Tadic dolazi na Dacicevo mesto.... samo ove nedelje je postavljeno na desetine kadrova Tadica na direktorska mesta...
(Vlada, 1. februar 2015 16:03)
To bi bila prava stvar.Nek sa njima zajedno i ide u istoriju.Ovi su nam jasni odavno, ali njemu bas poslo za rukom da nas debelo nasamari.

pipi

pre 9 godina

Mi smo vlast , mi mozemo da radimo sta I kako hocemo , za nas zakoni ne vaze , mi smo Srbija. Ukratko kako garniture na vlasti razmislja. Da su bili pohapseni I lustrirani posle 5. oktobra nikome vise ne bi palo na pamet da se ovako ponasa. A narod srpski je ponovo pozeleo devedesete I to je I dobio !

smešni ste

pre 9 godina

Sad će Dačić malo da glumi tvrdoću prema EU, da bi nekako mobilisao ono malo birača što mu je preostalo, a evrofanatici će da ga napadaju da bi dokazali da su veći poslušnici Brisela od njega (samo da im "neko" da šansu da to i dokažu). Toliko providno i toliko uvredljivo za svakog ko ima bar pola vijuge u glavi.

Trst

pre 9 godina

90% gradjana nije za EU, ali i dalje glasa za proevropske partije (sns,ds..). Narod se boji da glasa npr za Seselja, iako je svima ta opcija(proruska) blize srcu. To je vjerovatno zato sto se boji narod da ce izgubiti navodnu sigurnost. Kao da sada imamo tu sigurnost, zivimo u bijedi. Ali manipulacija proevropskih partija i njihova propaganda nam je uvrtila u glavu da je to navodno jedini siguran put. A sami ni oni ne zele da udjemo u eu, niti eu nas zeli tamo. Ovako, i jedni i drugi mogu da nas muzu do mile volje,.pod izgovorom da smo na "evropskom putu".
Na sljedecim izborima glasam za dr Seselja koji me je kupio jucerasnjim nastupom u emisiji Ćirilica. Pozdrav

steva

pre 9 godina

Samo jedno veliko "BRAVO", konavno neko da bar malo pokaze da brani dostojanstvo svoje zemlje, a ne da se stalno za nesto a cesto nizasta izvinjavama, pa makar to bilo i za potparolku.
Jos jednom "BRAVO".

U RUKAVICAMA

pre 9 godina

Neko iz EU ipak želi da sabotira ulazak Srbije u EU, ili želi da sabotira EU od svih, Dačić je u pravu, neko nema hrabrosti da otvoreno kaže svoje mišljenje pa potura jadnu neodlučnu i zbunjenu Kocijančić.Ovde je janković kolateralna šteta i moraće da da ostavku.Samo neka iz EU tako nastave, ima EU velikih proglema a Srbija ima alternativu, Novu Svetsku ekonomsku uniju.

VRTEŠKA

pre 9 godina

Nisam poštovalac SPS i Dačića ali u ovoj Dačuićevoj izjavi vidim i svoja razmišljanja.S obzirom da se morala javiti g- Kocijančić iako ne bi možda htela a neki iz EU s ekriju iza nje osećam i znam da je u pitanju isti slučaj kao BIRN-G.Janković je lično korumpiran sredstvima EU i MM fonda ili pod njihovim pritiskom i podrškom i zato je njen komentar iznudjen u odbrani istih tih destruktivnih EU fondova koji su negativno raspoloženi prema sadašnjoj vlasti.

Milos

pre 9 godina

"Nisam siguran ni da su sve članice EU baš idealne zemlje... Kada bi se sad uslovi koje mi imamo za ulazak u EU primenili na 28 zemalja članica Unije, pitanje je koliko bi na kraju članica bilo", rekao je Dačić.
 

Crbijaaanjiha njiha njiha

pre 9 godina

Tadic se vraca, rastu usi svima koji su glasali protiv njega na proslim izborima ! Samo da cujem jos nekog da izvali nesto protiv apstinenata i belih listica !

idemo dalje

pre 9 godina

Bravo za Dačića. Već duže vreme govorim da je on izrastao u solidnog političara, što je u Srbiji prilična retkost.
Jasan, dobar i potpuno izbalansiran stav, a što je meni lično najdraže - sasvim tačan.

steva

pre 9 godina

Samo jedno veliko "BRAVO", konavno neko da bar malo pokaze da brani dostojanstvo svoje zemlje, a ne da se stalno za nesto a cesto nizasta izvinjavama, pa makar to bilo i za potparolku.
Jos jednom "BRAVO".

Trst

pre 9 godina

90% gradjana nije za EU, ali i dalje glasa za proevropske partije (sns,ds..). Narod se boji da glasa npr za Seselja, iako je svima ta opcija(proruska) blize srcu. To je vjerovatno zato sto se boji narod da ce izgubiti navodnu sigurnost. Kao da sada imamo tu sigurnost, zivimo u bijedi. Ali manipulacija proevropskih partija i njihova propaganda nam je uvrtila u glavu da je to navodno jedini siguran put. A sami ni oni ne zele da udjemo u eu, niti eu nas zeli tamo. Ovako, i jedni i drugi mogu da nas muzu do mile volje,.pod izgovorom da smo na "evropskom putu".
Na sljedecim izborima glasam za dr Seselja koji me je kupio jucerasnjim nastupom u emisiji Ćirilica. Pozdrav

U RUKAVICAMA

pre 9 godina

Neko iz EU ipak želi da sabotira ulazak Srbije u EU, ili želi da sabotira EU od svih, Dačić je u pravu, neko nema hrabrosti da otvoreno kaže svoje mišljenje pa potura jadnu neodlučnu i zbunjenu Kocijančić.Ovde je janković kolateralna šteta i moraće da da ostavku.Samo neka iz EU tako nastave, ima EU velikih proglema a Srbija ima alternativu, Novu Svetsku ekonomsku uniju.

VRTEŠKA

pre 9 godina

Nisam poštovalac SPS i Dačića ali u ovoj Dačuićevoj izjavi vidim i svoja razmišljanja.S obzirom da se morala javiti g- Kocijančić iako ne bi možda htela a neki iz EU s ekriju iza nje osećam i znam da je u pitanju isti slučaj kao BIRN-G.Janković je lično korumpiran sredstvima EU i MM fonda ili pod njihovim pritiskom i podrškom i zato je njen komentar iznudjen u odbrani istih tih destruktivnih EU fondova koji su negativno raspoloženi prema sadašnjoj vlasti.

Trst

pre 9 godina

90% gradjana nije za EU, ali i dalje glasa za proevropske partije (sns,ds..). Narod se boji da glasa npr za Seselja, iako je svima ta opcija(proruska) blize srcu. To je vjerovatno zato sto se boji narod da ce izgubiti navodnu sigurnost. Kao da sada imamo tu sigurnost, zivimo u bijedi. Ali manipulacija proevropskih partija i njihova propaganda nam je uvrtila u glavu da je to navodno jedini siguran put. A sami ni oni ne zele da udjemo u eu, niti eu nas zeli tamo. Ovako, i jedni i drugi mogu da nas muzu do mile volje,.pod izgovorom da smo na "evropskom putu".
Na sljedecim izborima glasam za dr Seselja koji me je kupio jucerasnjim nastupom u emisiji Ćirilica. Pozdrav

Milos

pre 9 godina

"Nisam siguran ni da su sve članice EU baš idealne zemlje... Kada bi se sad uslovi koje mi imamo za ulazak u EU primenili na 28 zemalja članica Unije, pitanje je koliko bi na kraju članica bilo", rekao je Dačić.
 

Roben

pre 9 godina

Ivice,moraju da reaguju obzirom da je ružno iskustvo s vama iz 90-tih od lažiranja izbora,uzurpiranje medija...Vama je data šansa da se menjate,ali uzalud opet radite isto i otuda reakcija EU .

Adam

pre 9 godina

Ista ekipa bila je na vlasti i pre 16 godina, pa smo videli kako smo prosli tada. Sit sam naseg suvereniteta. Zbog njega i jesmo tu gde smo. Da je ovde prosecna plata 1ooo eur, imali bi vise suvereniteta, ovako se samo dzaba brecamo.

llewelyn

pre 9 godina

Neko iz EU ipak želi da sabotira ulazak Srbije u EU, ili želi da sabotira EU od svih, Dačić je u pravu, neko nema hrabrosti da otvoreno kaže svoje mišljenje pa potura jadnu neodlučnu i zbunjenu Kocijančić.Ovde je janković kolateralna šteta i moraće da da ostavku.Samo neka iz EU tako nastave, ima EU velikih proglema a Srbija ima alternativu, Novu Svetsku ekonomsku uniju.
(U RUKAVICAMA, 1. februar 2015 16:13)
Ljudi koji ne razumeju ne bi trebali da komentarisu. Niko je ne potura nego je ona portparol sto znaci da je tu da daje izjave u ime institucije koju predstavlja. To je njen posao. A Dacic bi najpre trebao da zna stanto znaci ovo nije stav Kocijancic vec stav EU i da se on ne raspravlja sa tehnickim licem nego sa Evropskom unijom. SNS nas preko botova vec priprema za prekid pregovra i izolaciju.

Duci0167

pre 9 godina

Oho ho :)))) Pa ovaj kao pritajeni tigar skriveni zmaj! Dugo je Sloba virio iz njega a iz Vucica Seselj. Sad taman zajedno u tandemu udrite po EU pa celom svetu,kao u ono doba '99te. Koga Srbi glasaju sacuvaj me Boze

posmatrač

pre 9 godina

Najbolji potparol gospodara prstenova. Sve zarad ostanka u fotelji. Samo mi nije jasno kako on sa istančanim instinktom za preživljavanje nije shvatio da je ovoj Vladi i ovom gospodaru rok trajanja istekao?!

očnigledač

pre 9 godina

Dačiću, ti jako olako deliš packe! I kad treba, i kad ne treba.
Ovoga puta bi ti se to moglo vratiti, kao poveći šamar...
Za pravog diplomatu, nije dovoljno samo dobiti položaj Ministra inostranih poslova (u postizbornom grabežu funkcija) - treba posedovati i odgovarajuće vijuge u sivoj masi (koja se naziva mozgom), i imati izvesno kulturno zaleđe u obliku lepog vaspitanja, ozbiljnih (a ne kafanskih) manira, i civilizovanog shvatanja svrhe komunikacije među ljudima.

Mario

pre 9 godina

"Nisam siguran ni da su sve članice EU baš idealne zemlje... Kada bi se sad uslovi koje mi imamo za ulazak u EU primenili na 28 zemalja članica Unije, pitanje je koliko bi na kraju članica bilo", rekao je Dačić."
Ali vas nitko ne pita niti vi možete postavljati uvjete.
Vi želite u EU onda morate i ispunjavati uslove i pravila, a ako nećete povucite vaš zahtjev za članstvo to je vrlo jednostavno.
Neće Srbija ni ove godine otvoriti prva poglavlja pogotovo 23 i 24 ..

dokle

pre 9 godina

Da bi usli u EU moramo da uskladimo zakone i pravila koje i ona primenjuje kod sebe.Koja je svrha imati ombusmana ako mu se ne dozvoljava rad? Mi to posmatramo kao i te zakone,donosimo ih a ne primenjujemo.Upravo se Dacica secam kad je jedne zime donet zakon o zimskim gumama na autima,koji je u nasem interesu bio.Kako je donet tako je Dacic rekao da se nece primenjivati.To puno vise govori o Srbiji kakva je.A voleo ni da nam Dacic pokaze koje od 28 zemalja se tako ponasaju ?

Don Kihot

pre 9 godina

Moje jedino očekivanje od evropskog puta jeste da ima neko da vas sve klepi po glavi kad počnete da sprovodite samovolju. Proglašavanje ombudsmana izdajnikom je baš situacija u kojoj očekujem da vam neko da packu - pa bili mi suverena zemlja jo 100 puta više nego što jesmo. Hoćeš u EU? Ponašaj se civilizovano. Nemojte izmišljati neprijatelje kad god neko kaže nešto suprotno željama Vlade.

aha

pre 9 godina

Evo, ovog puta je Veliki Vođa gurnuo Dačića da ga brani, a da se svađa sa EU, pošto on sam više ne sme, jer je prošli put dobio čvrge. Dačiću je verovatno to ni malo prijatna dužnost, ali to je cena opstanka u vlasti.

slavoljub

pre 9 godina

Od kuda toliko hrabrosti. O cemu se ovde radi.
Jel to treba da damo Gazivode i Trepcu 09 februara pa je ovo uvertira da u stvari nema pobednika.

Nikola

pre 9 godina

Slazem se apsolutno, samo sto zaboravljas da ste nas upravo ti i tvoji doveli u ovakvu situaciju. Ne mozes traziti od drugih da te postuje ako ne postujes sam sebe.

naucnik

pre 9 godina

ha ha ha ha. Polako ali sigurno na povrsinu izbija stav UDBE o EU (to je jos formulisao Milosevic), a to je mi hocemo u EU ali pod nasim uslovima a sto u prevodu znaci zelimo da: legalizujemo pljacku koja traje od 1945te, sacuvamo korumpirane sudove koji poreklo vode od narodno-oslobodilackih odbora,sacuvamo drzavu koja bespostedno pljacka sopstveno stanovnistvo,sacuvamo Mega trend univerzitet i diplome doktora nauka, sacuvamo divni nacin zaposljavanja u drzavnom sektoru kako se slucajno ne bi zaposlio niko ko ima gram znanja...ima toga jos u nedogled

Vlada

pre 9 godina

Ma pusti Maju, u Nisu ti uhapseno pola odbora SPS, a to je tvoj odbor maticni. Dijana bahato vredja gradjane, ti nista. Milorad Vucelic postao predsednik UO kontrole letenja na tvoj zahtev.....

gaga

pre 9 godina

Pa dobro. Sad se vidi da pojam Evropa nije uvek vezan samo za bogat život i visoke standarde. Ima tu i trpljenja, ćutanja, pljuski po nosu. To se negde zove poniženje a negde "prilagođavanje realnim okolnostima". Pa ko voli nek izvoli.

Dragoljub

pre 9 godina

Ne secam se da je Dacic onomad kada je Konuzin drzao lekcije i pitao "ima li ovde Srba" nasred Beograda rekao da se tako ne postupa sa suvremenom drzavom.

gradjanka

pre 9 godina

Umesto da primedbu iz EU shvate ka dobrnamernu kako bi u Srbiji jednoga dana postojala vladavina prava,a što je uslov za normalan život gradjana, naši političari se ljute. Neka počnu da sprovode zakone koji su izglasani i neka se prestane sa opstrukcijom rada ombudsmana. Ova zemlja teži ulasku u EU i ne sme sama sebi da podmeće klipove pod točkove. Izenadjuje Dačićev odgovor na poruku iz Brisela. Nije to dobro za Srbiju i njen narod.

jegood

pre 9 godina

Pa nije Maja Kocijancic iznela svoj stav, pa da sada ista i ima da se polemise sa njom licno, iznela je stav komesara EU, pametnom dosta. Da ima razuma a jasno je da vise nema u ovoj Vladi, shvatili bi koliko su pogorsali situaciju u zemlji, kako su predstavnici vlasti bahato poceli da krse zakone ove zemlje koji nisu doneti bez razloga, ugrozavaju slobodu izrazavanja i ispoljavaju autoritativnu bahatost karakteristicnu za drustva bez demokratske kontrole..Toliko su prevrsili svaku meru da vise im niko nece gledati kroz prste, narod ponajmanje...

ogoljene devedesete iz sesira!

pre 9 godina

Svakoga dana, u svakom pogledu, nasi "politicari" svojim izjavama i ponasanjem, sve vise udaljuju zemlju od Evrope!!!

TNT

pre 9 godina

Ocigledno da ombudsman radi dobro svoj posao i da je dirnuo u osinje gnezdo kada ga svi ovi horski napadaju i proglasavaju "izdajnikom".....

Ovi politicari su najveca sramota koja nam se ikada desila! U zemlju propadam od sramote gledajuci ih i slusajuci ih svaki dan..... definitivno ce nas ovi dokrajciti za sva vremena.

bob

pre 9 godina

kakva divna zamena teza.
koliko je lepo kad oni koji donesu zakone ih prvi ne koriste. koji koriste svoj "ekskluzivitet" da demonstriraju nedodirljivost i "pravovernost".
Ironicno, ombudsman stiti slovo zakona i postavlja prava pitanja, a keramicar u ulozi ministra odlucuje sta je istina. a ovi poslusnici psihopate ce verovatno uciniti sve da se ulaguju istom, dok vuku sve gradjane ove zemlje sa sobom u propast.

Dragan

pre 9 godina

Kad bi za neke druge stvari ovako komunicirali sa EU, pokupili bi simpatije naroda. Ali za dobronamerno ukazivanje na hajku koja se vrsi prema ombudsmanu, jadno.

onaj.ciji.komentari.se.retko.objave

pre 9 godina

Jednostavna stvar - neka Dacic and Co. pokazu samo jedan zakon Rep. Srbije gde se potvrdjuje njihova tvrdnja da je potrebna saglasnost Ustavnog suda ili sta vec navode i to suprotsave zakonskom ovlascenju koje Jankovic ima da pristupi tim informacijama. Rece jedan od poslanika, kako je iznad Parlamenta samo bog. Pa nije bas... Tu je zakon Rep. Srbije.

milan

pre 9 godina

ko neće da bude ili nije sposoban da bude podružnica nema šta da traži u EU a posebno ne oni koji nisu u stanju da podnesu javnu kritiku. Očigledno da je nekima kod nas unutrašnji rejting važniji od članstva u EU koje navodno i vi želite i to sve zbog naroda kojem ne dozvoljavate da slušaju kritiku onih koji vas na žalost moraju još učiti demokratiji.

pevac

pre 9 godina

Ma, otpevaj nesto majstore to je jedino sto znas. Ministar inostranih poslova daje ovakvu izjavu????!! U zemlji koja je kandidat za clanstvo u EU???!!

pipi

pre 9 godina

Mi smo vlast , mi mozemo da radimo sta I kako hocemo , za nas zakoni ne vaze , mi smo Srbija. Ukratko kako garniture na vlasti razmislja. Da su bili pohapseni I lustrirani posle 5. oktobra nikome vise ne bi palo na pamet da se ovako ponasa. A narod srpski je ponovo pozeleo devedesete I to je I dobio !

smešni ste

pre 9 godina

Sad će Dačić malo da glumi tvrdoću prema EU, da bi nekako mobilisao ono malo birača što mu je preostalo, a evrofanatici će da ga napadaju da bi dokazali da su veći poslušnici Brisela od njega (samo da im "neko" da šansu da to i dokažu). Toliko providno i toliko uvredljivo za svakog ko ima bar pola vijuge u glavi.

Crbijaaanjiha njiha njiha

pre 9 godina

Tadic se vraca, rastu usi svima koji su glasali protiv njega na proslim izborima ! Samo da cujem jos nekog da izvali nesto protiv apstinenata i belih listica !

prava stvar

pre 9 godina

Uskoro Tadic dolazi na Dacicevo mesto.... samo ove nedelje je postavljeno na desetine kadrova Tadica na direktorska mesta...
(Vlada, 1. februar 2015 16:03)
To bi bila prava stvar.Nek sa njima zajedno i ide u istoriju.Ovi su nam jasni odavno, ali njemu bas poslo za rukom da nas debelo nasamari.