Sreda, 28.01.2015.

19:07

"Naše je da ne napravimo grešku"

Prvi, osnovni i strateški cilj Srbije je put u EU i neozbiljno je misliti da će Srbija kao predsedavajući OEBS rešiti neku od velikih svetskih kriza ili tema.

Izvor: Tanjug

"Naše je da ne napravimo grešku" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

133 Komentari

Sortiraj po:

Braco

pre 9 godina

Mi sada ponovo pravimo sliku o Srbiji i dokazujemo se na medjunarodnoj sceni i najmanje sto nam treba je da se pogresno postavimo i da pokvarimo ovo sto je uradjeno na poboljsanju ugleda zemlje!Ima ko da misli o resavanju svetskih problema a mi treba da gledamo svoje probleme i da pratimo svoj put!

Zmaj

pre 9 godina

Mala smo mi zemlja da se bavimo resavanjem svetskih kriza nego treba ovo predsedavanje OEBS-om da iskoristimo da pokazemo da smo stvarno resili da sredimo drzavu i postanemo ozbiljna drzava!Ovo predsedavanje OEBS-om ce biti test za nasu drzavu i kako se tu pokazemo zavisi koliko ce nas ostali smatrati postovati!

Braco

pre 9 godina

Mi sada ponovo pravimo sliku o Srbiji i dokazujemo se na medjunarodnoj sceni i najmanje sto nam treba je da se pogresno postavimo i da pokvarimo ovo sto je uradjeno na poboljsanju ugleda zemlje!Ima ko da misli o resavanju svetskih problema a mi treba da gledamo svoje probleme i da pratimo svoj put!

Peco

pre 9 godina

Mi kada god smo se svrstavali na neciju stranu na kraju smo ispadali najveci gubitnici i ovo predsedavanje OEBS-om je prilika da pokazemo da smo objektivni i da smo dorasli vodjenje ovakvih medjunarodnih tela!Svrstavanje na stranu Rusije ili EU nanelo bi veliku stetu i ugledu i ekonomiji nase zemlje!

Igman

pre 9 godina



@darija:To što je Srbija dobila da predsedavas a OEBS-om, jeste veliko priznanje , ali istovremeno i ogromna obaveza i odgovornost ali se nadam da ćemo to poverenje opravdati na najbolji način.

Šef

pre 9 godina

(Reno21, 28. januar 2015 21:54)
Ne samo određene poluge, Srbija će ovim predsedavanjem pokazati da li je i u kojoj meri spremna biti partner u EU. Ovo Pametno treba da iskoristimo.

herkules s

pre 9 godina

predsedavanje OEBS-om moze sluziti na neki nacin i promociji,ali i jacanju odnosa sa drzavama kao sto su Svajcarska i Nemacka. Srbija svakako moze pomoci u resavanju problema,iznoseci svoje misljenje i stavove,jer smo uspeli i da resimo problem mira i stabilnosti u regionu i postanemo primer drugima u tome.

Nikoleta

pre 9 godina

Velika je i znacajna uloga koju bi Srbija mogla da ima, ali ne treba biti ni nerealan i ocekivati cuda. Uzdam se da cemo imati snage i mudrosti da ostvarimo sva realna ocekivanja, a na dobrom smo koloseku.

dedoooo

pre 9 godina

Premijer je realan i ne koristi poziciju koju je Srbija dobila u OEBS u da govori kako smo mi broj jedan u svetu i da mozem oresiti Ukrajinsku krizu ali svako je Vlada puno uspela time sto je Srbija dobila presedavanje OEBS om jer smo doskora bili uvek u nekom cosku kad se o ozbiljnim stvarima resavalo.Ovo je ozbiljan pomak i smatram to posebnim uspehom Vlade.

jadranka

pre 9 godina

Srbija kao mala zemlja je pred velikim izazovom i obavezom.Niko od nas ne ocekuje cudo ali nama je posebno bitno da se tamo pkazemo ko sto i jesmo ,ozbiljna zemlja na koju mogu da racunaju u svakom dijalogu.

ceca

pre 9 godina

Veliko je poverenje ukazano Srbiji sada kada je postala predsedavajuća OEsom bez obzira sto smo mala zemlja koja ne moze sama da resi jednu tako veliku krizu u svetu ali ni mocniji od nas nemaju carobni stapic.Nase je da cinimo bas ko sto Vucic rece

darija

pre 9 godina

Kada je Srbija dobila da presedava OEBS om to je na neki nacin znacilo priznanje Srbije i njene politike.vucic sadima priliku i verujem da ce je iskoristiti da to sto je do sada postigao samo produbi.

darko

pre 9 godina

Srbija formalno predsedava OEBS-om imiko od nas ne ocekuje cudo.Nas interes na ovom skupu jeste da prosirimo saradnju sa drugim zemljama i nadjemo svoje mesto u prici izmedju istoka i zapada

ObRen

pre 9 godina

Dobro je da shvatimo kolike su naše mogućnosti i šta mi možemo da uradimo kao predsedavajući OEBS. Ne smemo preceniti, ali ni potceniti sebe, moramo raditi najviše što možemo, da sačuvamo stabilnost u regionu, mir i stabilnost zapanog Balkana, da sa svima dobro sarađujemo, da pokušamo da što više dobrog ostvarimo za Srbiju, da i dalje jačamo put u EU, a isto tako ostanemo u prijateljskim odnosima sa Rusijom.

Balša

pre 9 godina

Predsedavanjem OEBS-om imamo lepu šasu pokazati se kao ozbiljna i korektna zemlja, kao partner na koga EU može da računa i po meni je to takođe dovoljno. Ono što je nama mnogo značajnije jeste da hrabro i snažno radimo da ekonomiju dovedemo u red.

hasko

pre 9 godina

Mi ne mozemo ni tek tako da resimo probleme unutar nase drzave a kamoli neke vece,smesan je onaj koji pomisli da Srbija u ovom trenutku tako nesto moze da uradi.

Vladan

pre 9 godina

Pa da, na nama je da objektivno predsedavamo OEBS-om, i da ukoliko nam se pruzi prilika izvrsimo promociju nase zemlje. I naravno da nije realno da Srbija resava najveca svetska pitanja i probleme.

srboljub

pre 9 godina

Pa korektnije je to da se ne mesamo u neke ozbiljnije i teze probleme,nego da glumatamo kao da nesto mozemo da resimo pa da samo jos vise zaglibimo,pogresimo,to nam u ovom momentu ne treba.

ervin

pre 9 godina

Jako je tesko u zivotu biti realan,a upravo to zeli premijer da kaze svima nama da budemo realni pre svega prema sami sebi i da stojimo nogama cvrsto na zemlji i ne uzdizemo se previse nego samo da radimo i radimo,a to ce na kraju sigurno i doneti nekakv uspeh.

Kron

pre 9 godina

Za Srbiju ce veliki uspeh biti ukoliko bude objektivna u predsedavanju i tako dokaze da je ozbiljna i stabilna drzava kojoj se moze verovati.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Ja mislim da ni velicina zemlje ni brojnost njenog stanovistva nemaju ikakve veze sa uticajem na politickoj sceni vec sa necim drugim. Primera radi za mene Izrael ima mnogo veci uticaj na svetsku politiku od recimo jedne Indije ali Vucic je od kad je usao u politiku izabrao da bude onaj koji slusa i sledi a ne onaj koji vodi zato je i izabran ali ne od nas. To sto on na domacoj politicko sceni vodi glavnu rec je samo privid jer je on transmisija moci onih koji stvarno vladaju.

куче драгољупче

pre 9 godina

Ako želimo nešto konkretno da učinimo za našu zemlju moramo se truditi da pre svega stvorimo pozitivan abijent što ova vlada i čini.

Maga34

pre 9 godina

Ne treba očekivati nemoguće od predsedavanja OEBS-om, ali ono što je sigurno moguće jeste da se Srbija pokaže kao spremna i odgovorna država, koja je sposobna da preuzme takvu vrstu odgovornosti!

Bilja...

pre 9 godina

Podrzavam izjave premijera Aleksandra Vucica,jer Srbiju samo veliki i naporan rad moze da pokrene napred, izdržimo i nadajmo se da ce nam biti bolje, verujmo...!

karasdjordje

pre 9 godina

nama je najvazije da gledamo svoju drzavu i izvucemo sto vise koristi za svoje gradjane a briga nas za velike sile,nek rade sta hoce

Putin

pre 9 godina

Naše je da sačuvamo regionalnu stabilnost, tu je naša uloga važna, naše je da nemamo probleme ovde na zapadnom Balkanu, tu je uloga Srbije bitna, a što se tiče velikih svetskih tema naše je da ne smetamo, da budemo od koristi i pomoći - a to da ja sanjam da će Srbija da reši neke od tih velikih svetskih kriza ili tema bilo bi neozbiljno, bilo bi neodgovorno

bela

pre 9 godina

saradnja sa EU i ocuvanje prijateljstva sa Rusijom a mi mali moramo da pokayemo rad isaglasnost jer nas svi gledaju i traye maksimalnu odgovornost na svim poljima a predsedavanje OEBS-om nosi ogromnu odgovornost cime Srbija moze da zastiti svoje interese i da nadje svoje mesto

CORTEX

pre 9 godina

Spoljna politika koju vodimo dovela nas je 30 godina unapred u odnosu na period pre godinu dana, ali moramo shvatiti da smo u fazi popravljanja odnosa sa svetom i da nam predstoji ogroman put popravke nas samih i nase drzave, pa u skladu sa tim logika nalaze da nismo nikako odlucujuci u svetskim problemima.

Borja

pre 9 godina

Srbija je pokazala svoju saradnju sa EU i sprovodi brojne reforme ali isto tako je bitno da ne smemo upasti u zamku generalizacije već moramo očuvati nacionalni identitet.

Ilija

pre 9 godina

Nikako ne smemo praviti greške jer možemo izvući najdeblji kraj nego gledamo sopstvene interese i ne mešamo se tamo gde nam nije mesto!

Jovanica

pre 9 godina

Jako jebitno pored reformi sacuvati i stabilnost u regionu, kako ekonomsku tako diplomatsku. Greski svakako ne sme biti,one kostaju mnogo. Bitno je da je tok reformi pozitivan.

Boginja ljubavi

pre 9 godina

Ove godine Srbija po prvi put predsedava OEBS-om i to je jedinstvena prilika da pokaže svoje kvalitete. Ono što je najvažnije jeste da se fokusira na svoje obaveze i probleme u državi, a da pritom odradi korektno svoj deo posla predsedavajući OEBS-om kao mnoge države pre nas. Nama je najvažniji cilj pristupanje EU, ali pre toga moramo izaći iz krize ojačati ekonomiju i privredu.

6666

pre 9 godina

Srbija zeli dobre odnose i saradnju sa Rusijom ali i clanstvo u EU i mi od toga ne odstupamo, premijer i ova vlada donose odluke koje nam idu u korist i vode ispravnu politiku jer ne kriju od zemalja clanica EU da mi zelimo da imamo dobre odnose sa svima ukljucujuci i Rusiju i to postuje i Nemacka i EU.

Veljko

pre 9 godina

Nikako ne smemo napraviti grešku jer smo ih napravili previše u prošlosti i sada ovako važne prilike moramo da iskoristimo dapromovišemo Srbiju u najboljem svetlu!

Svediplomata

pre 9 godina

Srbija je pokazala uglednu diplomatsku vestinu. Srbija mora da nastavi sa vodjenjem umerene i nezavisne politike, sa sirenjem i unapredjivanjem partnerstava sirom sveta i sa akcentom da zeli da saradjuje sa svima koji postuju suverenitet Srbije u svakom smislu!

@pegica@

pre 9 godina

U strukturi zivih bica je da se nekada napravi neka greska, ali s obzirom da je toliko gresaka bilo u proslosti Srbije, sada nije vreme za greske vec za prava delovanja..

davca

pre 9 godina

Naše je da sačuvamo regionalnu stabilnost, tu je naša uloga važna, naše je da nemamo probleme ovde na zapadnom Balkanu, tu je uloga Srbije bitna..Strateski cilj je put ka evropskoj uniji..To je pravi put..

Sicilija

pre 9 godina

Svaki novi sastanak je mogucnost za nove pregovore ili nove invisticije. Evropa pokazuje koliko je zainteresovana da ostvari dobre odnose sa nama. Samo napred.

Dragorad

pre 9 godina

Predsedavanje sigurno predstavlja veliki zadatak i obavezu, mozda i neki vid testa za Srbiju, ali verujem da ova Vlada moze da se nosi sa tom odgovornoscu.

Dragorad

pre 9 godina

Predsedavanje sigurno predstavlja veliki zadatak i obavezu, mozda i neki vid testa za Srbiju, ali verujem da ova Vlada moze da se nosi sa tom odgovornoscu.

depresiv

pre 9 godina

suvisno je bilo sta reci kad svi znamo da premijer pazljivo donosi odluke , i nema sumnje da nece naci resenje da se pomogne i ovim ljudima sa kreditima u francima , kao i do sada svakom problemu nasao je pravo resenje

Bata

pre 9 godina

Predsedavanje OEBSOM nosi ogromnu odgovornost i Srbija treba pametne poteze da vuce, da se ne mesa i sa svima kao i do sada zadrzati korektne odnose, iluzorno je ocekivati da mi mozemo spreciti neke sukobe, uostalom ni mnogo mocniji nisu u stanju to da urade.

Felix

pre 9 godina

Srbija sigirno ne moze da utice i resi neke od najtezih svetskih problema, ali predsedavanje OEBS-om treba iskoristiti radi stvaranja prijateljstva i sirenja dobre saradnje za zemljama clanicama.

mirotvor

pre 9 godina

veoma veliki uspeh je uspeti da uz njegovu politiku Srbija ide ka Evropskoj uniji i odrzava odnose sa Rusije, veliki plus za premijerovo delovanje na svim frontovima

Stasa.M

pre 9 godina

kao i do sada korektno i pravedno razmisljanje naseg premijera, kao i u prethodnim situacijama mudra politika premijera mora doneti dobre rezultate jel svaku situaciju detaljno sagledava

herc,herc

pre 9 godina

nema sumnje da se premijer uspesno bori sa svojim poduhvatima i da hrabro sa svojom politikom uspeva da se uspesno snadje u svim izazovima koji prethode Srbiji dok dodje do svog cilja tj Evropske unije, svaka mu cast

Marica

pre 9 godina

Pored svojih problema koje imamo samo nam jos fali da se bakcemo i sa svetskim problemima!U pravu je Vucic,potrebno je da ne pravimo greske,da objektivno vodimo OEBS i tako cemo steci postovanje svih clanica!Oni koji su zakuvali oni neka i resavaju svetske krize a mi treba da gledamo sebe i svoj interes!

Doberman

pre 9 godina

Svi mnogo ocekuju od Srbije tokom predsedavanja OEBS-om, ali ne shvataju jednu stvar da i Srbiji tokom istog predsedavanja treba pomoci u radu, ne samo ih ohrabrivati da se sa problemima u vezi ukrajinske krize moraju sami suocavati.

herc,herc

pre 9 godina

nema sumnje da se premijer uspesno bori sa svojim poduhvatima i da hrabro sa svojom politikom uspeva da se uspesno snadje u svim izazovima koji prethode Srbiji dok dodje do svog cilja tj Evropske unije, svaka mu cast

Du

pre 9 godina

Velika prilika za Srbiju da se predstavi u najboljem svetlu i da privučemo što više investicija i da gledamo sopstvene interese a ne da se bavimo sukobima velikih!

Branko75

pre 9 godina

Slabi smo da resavamo krupne probleme na medjunarodnom planu, ali mozemo da pomognemo u prevazilazenju nesuglasica.Jacanje saradnje sa zemljama EU uz ocuvanje prijateljstva sa Rusijom nasi su strateski ciljevi.

Reno21

pre 9 godina

Pre bi se reklo da je nasa uloga zanemarljiva ali opet cinjenica da predsedavamo daje nam izvesne poluge moci koje treba pametno iskoristiti.

ZIVKO

pre 9 godina

U svakom slucaju cilj Srbije, je da popravi imidz kroz ovu jako vaznu instituciju a taj imidz se odnosi na privlacenje novih investicija i stvaranje povoljnog poslovnog abijenta.

fica650

pre 9 godina

Nama cilj treba da bude da sredimo svoje društvo i da se sprovedu reforme.Ali ako se ne radi,onda nema ništa od toga.I naravno ne mešanje u tuđu politiku,jer to nikad ne izađe dobro po nas.Svoj posao.

TOSIKIRO

pre 9 godina

Srbija konačno ima ljude koji je vode ka uspehu i napretku. Mislim da slobodno mozemo reci da Srbija polako postaje uspesnija drzava.

Davorin

pre 9 godina

Činjenica je da smo u mnogo boljim odnosima sa stranim zemljama. Uz njihovu podršku i pomoć sigurno imamo mnogo veće šanse da što pre postanemo deo EU, a to nam je trenutno prioritet. Nadam se da ćemo uskoro uspeti u ostvarenju tog cilja.

jedan

pre 9 godina

Ko god je uzeo kredit u Svajcarcima sada ima ozbiljan problem oskreno se nadam da ce se stvari resiti i da ce se ljudi izvuci iz problema u koji su zapali...

Majda S

pre 9 godina

Predsedavanje OEBS-om predstavlja uspeh i veliku odgovornost za Srbiju na polju multilateralne diplomatije, kao i priliku za njenu afirmaciju kao uvažene članice međunarodne zajednice.Nadamo se da cemo izvuci maksimalne benefite u ovom periodu

osmeh

pre 9 godina

Nas cilj je da pokrenemo privredu , smanjimo nezaposlenost i javni dug a to ce nam olaksati clanstvo u Eu , predpristupni fondovi ce nam pokrenuti privredu , privlacenje stranih investitora koji bi smanjili trenutnu nezaposlenost

Uki86

pre 9 godina

Srbija postize napredak na putu ka Eu sto jasno govore i svi svetski zvanicnici.A uskoro treba ocekivati i otvaranje poglavlja kao nagradu za dosadasnji trud.

Toni

pre 9 godina

Moja politika je šta ja mogu da uradim za sebe i da obezbedim sigurnost porodici, bez lopovluka i grabeži. Sve preko toga je preterana ambicija. Svodi se na zaradu od 500 evra, a od toga za štednju 240. Političari, stranci, velike teme koje mi ne donose novac me više ne zanimaju.

lane

pre 9 godina

Slazem se sa premijerovom izjavom da je Srbija teritorijalno mala zemlja sa relativno malim brojem stanovnika i zato je bitno da "ne dajemo sebi veci znacaj nego sto ga imamo".

jedan

pre 9 godina

Predstoji nam period tranzicije i do 2019 godine nas ceka puno posla , ako budemo na visini zadatka mozemo puno da profitiramo sto ulaskom u Eu , jos ako i juzni tok prodje kroz Srbiju mozemo da pevamo.....

Davor

pre 9 godina

Jednostavno podrzavam ovu Vucicevu izjavu ne zato sto sam njegov pristalica vec zato sto je ova izjava na mestu. Saradnja nase zemlje sa drugim zemljama je neminovnost a mi u toj igri moramo da se trudimo da budemo maksimalno korekni a iz svega izvuci interes i korist za nasu zemlju i nas narod.

Jellena

pre 9 godina

Nastavak briselskog dijaloga a samim tim I proces normalizacije zivota gradjana na KiM je realno prioritet ove vlade a svakako I stvarni interes nasih gradjana na KiM. Treba potencirati na otpocinjanju pregovora o imovini, kao I kulturne I verske bastine. Politika koju zastupamo prema KiM je konstantna, nece biti priznato Kosovo kao nezavisna drzava a svi problem I nesuglasice treba da se resavaju otvorenim dijalogom a pod okriljem EU u skladu sa datim mogucnostima

Danko

pre 9 godina

Srbija kao predsedavajuci OEPSA sigurno nece resiti krizu koja je nastala ali moze pomoci sebi samim tim sto je samo clan ove organizacije. Ovo samo govori da Srbija i dalje u EU ima svoje partnere koji joj nisu okrenuli ledja.

Slavisa

pre 9 godina

Ako zelimo nesto konkretno da ucinimo za nasu zemlju moramo se truditi da pre svega stvorimo pozitivan abijent sto ova vlada i cini. Ali pre svega moramo krenuti od samih sebe. Sto se tice medjunarodne saradnje tu nemamo izbora a to je saradnja sa EU .

Ranko

pre 9 godina

Srbija je sav užaš što preživljava narod Ukrajine već prošla i nema nam ko šta zameriti na našem stavu. Ako iko zna kako je sada narodu tamo znamo to mi koji smo preživili građanski rat i NATO agresiju. Mi imamo iskustvo koje kaže bolje 100 godina pregovarati nego ratovati 1 dan.

Miloš

pre 9 godina

Realno i odgovorno.
Ne treba Srbija da sebi daje preveliki značaj u međunarodnim odnosima.
Presedavanje OEBS-om je dobra prilika da diskretno provovišemo sebe, kao zemlju koja vodi neutralnu politiku i ništa više.

Rista1981

pre 9 godina

Politika prikljucenja EU je isparvana politika, ali moramo se pre prikljucenja dokazati da smo dostojni partneri u buducoj zajednici, tako sto cemo do tada srediti nase drustvo, primenom svih donesenih zakona i zavrsenim reformama. Predsedavanje OEBS-u je svakako korisno za nasu zemlju i svima dokazati da smo jedna ozbiljna drzava.

Miloš

pre 9 godina

Realno i odgovorno.
Ne treba Srbija da sebi daje preveliki značaj u međunarodnim odnosima.
Presedavanje OEBS-om je dobra prilika da diskretno provovišemo sebe, kao zemlju koja vodi neutralnu politiku i ništa više.

Rista1981

pre 9 godina

Politika prikljucenja EU je isparvana politika, ali moramo se pre prikljucenja dokazati da smo dostojni partneri u buducoj zajednici, tako sto cemo do tada srediti nase drustvo, primenom svih donesenih zakona i zavrsenim reformama. Predsedavanje OEBS-u je svakako korisno za nasu zemlju i svima dokazati da smo jedna ozbiljna drzava.

fica650

pre 9 godina

Nama cilj treba da bude da sredimo svoje društvo i da se sprovedu reforme.Ali ako se ne radi,onda nema ništa od toga.I naravno ne mešanje u tuđu politiku,jer to nikad ne izađe dobro po nas.Svoj posao.

ZIVKO

pre 9 godina

U svakom slucaju cilj Srbije, je da popravi imidz kroz ovu jako vaznu instituciju a taj imidz se odnosi na privlacenje novih investicija i stvaranje povoljnog poslovnog abijenta.

lane

pre 9 godina

Slazem se sa premijerovom izjavom da je Srbija teritorijalno mala zemlja sa relativno malim brojem stanovnika i zato je bitno da "ne dajemo sebi veci znacaj nego sto ga imamo".

osmeh

pre 9 godina

Nas cilj je da pokrenemo privredu , smanjimo nezaposlenost i javni dug a to ce nam olaksati clanstvo u Eu , predpristupni fondovi ce nam pokrenuti privredu , privlacenje stranih investitora koji bi smanjili trenutnu nezaposlenost

Jellena

pre 9 godina

Nastavak briselskog dijaloga a samim tim I proces normalizacije zivota gradjana na KiM je realno prioritet ove vlade a svakako I stvarni interes nasih gradjana na KiM. Treba potencirati na otpocinjanju pregovora o imovini, kao I kulturne I verske bastine. Politika koju zastupamo prema KiM je konstantna, nece biti priznato Kosovo kao nezavisna drzava a svi problem I nesuglasice treba da se resavaju otvorenim dijalogom a pod okriljem EU u skladu sa datim mogucnostima

Davor

pre 9 godina

Jednostavno podrzavam ovu Vucicevu izjavu ne zato sto sam njegov pristalica vec zato sto je ova izjava na mestu. Saradnja nase zemlje sa drugim zemljama je neminovnost a mi u toj igri moramo da se trudimo da budemo maksimalno korekni a iz svega izvuci interes i korist za nasu zemlju i nas narod.

jedan

pre 9 godina

Ko god je uzeo kredit u Svajcarcima sada ima ozbiljan problem oskreno se nadam da ce se stvari resiti i da ce se ljudi izvuci iz problema u koji su zapali...

TOSIKIRO

pre 9 godina

Srbija konačno ima ljude koji je vode ka uspehu i napretku. Mislim da slobodno mozemo reci da Srbija polako postaje uspesnija drzava.

Uki86

pre 9 godina

Srbija postize napredak na putu ka Eu sto jasno govore i svi svetski zvanicnici.A uskoro treba ocekivati i otvaranje poglavlja kao nagradu za dosadasnji trud.

Danko

pre 9 godina

Srbija kao predsedavajuci OEPSA sigurno nece resiti krizu koja je nastala ali moze pomoci sebi samim tim sto je samo clan ove organizacije. Ovo samo govori da Srbija i dalje u EU ima svoje partnere koji joj nisu okrenuli ledja.

Felix

pre 9 godina

Srbija sigirno ne moze da utice i resi neke od najtezih svetskih problema, ali predsedavanje OEBS-om treba iskoristiti radi stvaranja prijateljstva i sirenja dobre saradnje za zemljama clanicama.

Majda S

pre 9 godina

Predsedavanje OEBS-om predstavlja uspeh i veliku odgovornost za Srbiju na polju multilateralne diplomatije, kao i priliku za njenu afirmaciju kao uvažene članice međunarodne zajednice.Nadamo se da cemo izvuci maksimalne benefite u ovom periodu

Slavisa

pre 9 godina

Ako zelimo nesto konkretno da ucinimo za nasu zemlju moramo se truditi da pre svega stvorimo pozitivan abijent sto ova vlada i cini. Ali pre svega moramo krenuti od samih sebe. Sto se tice medjunarodne saradnje tu nemamo izbora a to je saradnja sa EU .

Dragorad

pre 9 godina

Predsedavanje sigurno predstavlja veliki zadatak i obavezu, mozda i neki vid testa za Srbiju, ali verujem da ova Vlada moze da se nosi sa tom odgovornoscu.

Dragorad

pre 9 godina

Predsedavanje sigurno predstavlja veliki zadatak i obavezu, mozda i neki vid testa za Srbiju, ali verujem da ova Vlada moze da se nosi sa tom odgovornoscu.

Doberman

pre 9 godina

Svi mnogo ocekuju od Srbije tokom predsedavanja OEBS-om, ali ne shvataju jednu stvar da i Srbiji tokom istog predsedavanja treba pomoci u radu, ne samo ih ohrabrivati da se sa problemima u vezi ukrajinske krize moraju sami suocavati.

Davorin

pre 9 godina

Činjenica je da smo u mnogo boljim odnosima sa stranim zemljama. Uz njihovu podršku i pomoć sigurno imamo mnogo veće šanse da što pre postanemo deo EU, a to nam je trenutno prioritet. Nadam se da ćemo uskoro uspeti u ostvarenju tog cilja.

Ranko

pre 9 godina

Srbija je sav užaš što preživljava narod Ukrajine već prošla i nema nam ko šta zameriti na našem stavu. Ako iko zna kako je sada narodu tamo znamo to mi koji smo preživili građanski rat i NATO agresiju. Mi imamo iskustvo koje kaže bolje 100 godina pregovarati nego ratovati 1 dan.

ervin

pre 9 godina

Jako je tesko u zivotu biti realan,a upravo to zeli premijer da kaze svima nama da budemo realni pre svega prema sami sebi i da stojimo nogama cvrsto na zemlji i ne uzdizemo se previse nego samo da radimo i radimo,a to ce na kraju sigurno i doneti nekakv uspeh.

Stasa.M

pre 9 godina

kao i do sada korektno i pravedno razmisljanje naseg premijera, kao i u prethodnim situacijama mudra politika premijera mora doneti dobre rezultate jel svaku situaciju detaljno sagledava

herkules s

pre 9 godina

predsedavanje OEBS-om moze sluziti na neki nacin i promociji,ali i jacanju odnosa sa drzavama kao sto su Svajcarska i Nemacka. Srbija svakako moze pomoci u resavanju problema,iznoseci svoje misljenje i stavove,jer smo uspeli i da resimo problem mira i stabilnosti u regionu i postanemo primer drugima u tome.

Du

pre 9 godina

Velika prilika za Srbiju da se predstavi u najboljem svetlu i da privučemo što više investicija i da gledamo sopstvene interese a ne da se bavimo sukobima velikih!

jedan

pre 9 godina

Predstoji nam period tranzicije i do 2019 godine nas ceka puno posla , ako budemo na visini zadatka mozemo puno da profitiramo sto ulaskom u Eu , jos ako i juzni tok prodje kroz Srbiju mozemo da pevamo.....

mirotvor

pre 9 godina

veoma veliki uspeh je uspeti da uz njegovu politiku Srbija ide ka Evropskoj uniji i odrzava odnose sa Rusije, veliki plus za premijerovo delovanje na svim frontovima

Marica

pre 9 godina

Pored svojih problema koje imamo samo nam jos fali da se bakcemo i sa svetskim problemima!U pravu je Vucic,potrebno je da ne pravimo greske,da objektivno vodimo OEBS i tako cemo steci postovanje svih clanica!Oni koji su zakuvali oni neka i resavaju svetske krize a mi treba da gledamo sebe i svoj interes!

Svediplomata

pre 9 godina

Srbija je pokazala uglednu diplomatsku vestinu. Srbija mora da nastavi sa vodjenjem umerene i nezavisne politike, sa sirenjem i unapredjivanjem partnerstava sirom sveta i sa akcentom da zeli da saradjuje sa svima koji postuju suverenitet Srbije u svakom smislu!

Sicilija

pre 9 godina

Svaki novi sastanak je mogucnost za nove pregovore ili nove invisticije. Evropa pokazuje koliko je zainteresovana da ostvari dobre odnose sa nama. Samo napred.

Bata

pre 9 godina

Predsedavanje OEBSOM nosi ogromnu odgovornost i Srbija treba pametne poteze da vuce, da se ne mesa i sa svima kao i do sada zadrzati korektne odnose, iluzorno je ocekivati da mi mozemo spreciti neke sukobe, uostalom ni mnogo mocniji nisu u stanju to da urade.

depresiv

pre 9 godina

suvisno je bilo sta reci kad svi znamo da premijer pazljivo donosi odluke , i nema sumnje da nece naci resenje da se pomogne i ovim ljudima sa kreditima u francima , kao i do sada svakom problemu nasao je pravo resenje

herc,herc

pre 9 godina

nema sumnje da se premijer uspesno bori sa svojim poduhvatima i da hrabro sa svojom politikom uspeva da se uspesno snadje u svim izazovima koji prethode Srbiji dok dodje do svog cilja tj Evropske unije, svaka mu cast

Branko75

pre 9 godina

Slabi smo da resavamo krupne probleme na medjunarodnom planu, ali mozemo da pomognemo u prevazilazenju nesuglasica.Jacanje saradnje sa zemljama EU uz ocuvanje prijateljstva sa Rusijom nasi su strateski ciljevi.

Šef

pre 9 godina

(Reno21, 28. januar 2015 21:54)
Ne samo određene poluge, Srbija će ovim predsedavanjem pokazati da li je i u kojoj meri spremna biti partner u EU. Ovo Pametno treba da iskoristimo.

Reno21

pre 9 godina

Pre bi se reklo da je nasa uloga zanemarljiva ali opet cinjenica da predsedavamo daje nam izvesne poluge moci koje treba pametno iskoristiti.

herc,herc

pre 9 godina

nema sumnje da se premijer uspesno bori sa svojim poduhvatima i da hrabro sa svojom politikom uspeva da se uspesno snadje u svim izazovima koji prethode Srbiji dok dodje do svog cilja tj Evropske unije, svaka mu cast

Ilija

pre 9 godina

Nikako ne smemo praviti greške jer možemo izvući najdeblji kraj nego gledamo sopstvene interese i ne mešamo se tamo gde nam nije mesto!

Boginja ljubavi

pre 9 godina

Ove godine Srbija po prvi put predsedava OEBS-om i to je jedinstvena prilika da pokaže svoje kvalitete. Ono što je najvažnije jeste da se fokusira na svoje obaveze i probleme u državi, a da pritom odradi korektno svoj deo posla predsedavajući OEBS-om kao mnoge države pre nas. Nama je najvažniji cilj pristupanje EU, ali pre toga moramo izaći iz krize ojačati ekonomiju i privredu.

@pegica@

pre 9 godina

U strukturi zivih bica je da se nekada napravi neka greska, ali s obzirom da je toliko gresaka bilo u proslosti Srbije, sada nije vreme za greske vec za prava delovanja..

davca

pre 9 godina

Naše je da sačuvamo regionalnu stabilnost, tu je naša uloga važna, naše je da nemamo probleme ovde na zapadnom Balkanu, tu je uloga Srbije bitna..Strateski cilj je put ka evropskoj uniji..To je pravi put..

6666

pre 9 godina

Srbija zeli dobre odnose i saradnju sa Rusijom ali i clanstvo u EU i mi od toga ne odstupamo, premijer i ova vlada donose odluke koje nam idu u korist i vode ispravnu politiku jer ne kriju od zemalja clanica EU da mi zelimo da imamo dobre odnose sa svima ukljucujuci i Rusiju i to postuje i Nemacka i EU.

Veljko

pre 9 godina

Nikako ne smemo napraviti grešku jer smo ih napravili previše u prošlosti i sada ovako važne prilike moramo da iskoristimo dapromovišemo Srbiju u najboljem svetlu!

Jovanica

pre 9 godina

Jako jebitno pored reformi sacuvati i stabilnost u regionu, kako ekonomsku tako diplomatsku. Greski svakako ne sme biti,one kostaju mnogo. Bitno je da je tok reformi pozitivan.

Maga34

pre 9 godina

Ne treba očekivati nemoguće od predsedavanja OEBS-om, ali ono što je sigurno moguće jeste da se Srbija pokaže kao spremna i odgovorna država, koja je sposobna da preuzme takvu vrstu odgovornosti!

bela

pre 9 godina

saradnja sa EU i ocuvanje prijateljstva sa Rusijom a mi mali moramo da pokayemo rad isaglasnost jer nas svi gledaju i traye maksimalnu odgovornost na svim poljima a predsedavanje OEBS-om nosi ogromnu odgovornost cime Srbija moze da zastiti svoje interese i da nadje svoje mesto

Bilja...

pre 9 godina

Podrzavam izjave premijera Aleksandra Vucica,jer Srbiju samo veliki i naporan rad moze da pokrene napred, izdržimo i nadajmo se da ce nam biti bolje, verujmo...!

Borja

pre 9 godina

Srbija je pokazala svoju saradnju sa EU i sprovodi brojne reforme ali isto tako je bitno da ne smemo upasti u zamku generalizacije već moramo očuvati nacionalni identitet.

karasdjordje

pre 9 godina

nama je najvazije da gledamo svoju drzavu i izvucemo sto vise koristi za svoje gradjane a briga nas za velike sile,nek rade sta hoce

Putin

pre 9 godina

Naše je da sačuvamo regionalnu stabilnost, tu je naša uloga važna, naše je da nemamo probleme ovde na zapadnom Balkanu, tu je uloga Srbije bitna, a što se tiče velikih svetskih tema naše je da ne smetamo, da budemo od koristi i pomoći - a to da ja sanjam da će Srbija da reši neke od tih velikih svetskih kriza ili tema bilo bi neozbiljno, bilo bi neodgovorno

darija

pre 9 godina

Kada je Srbija dobila da presedava OEBS om to je na neki nacin znacilo priznanje Srbije i njene politike.vucic sadima priliku i verujem da ce je iskoristiti da to sto je do sada postigao samo produbi.

dedoooo

pre 9 godina

Premijer je realan i ne koristi poziciju koju je Srbija dobila u OEBS u da govori kako smo mi broj jedan u svetu i da mozem oresiti Ukrajinsku krizu ali svako je Vlada puno uspela time sto je Srbija dobila presedavanje OEBS om jer smo doskora bili uvek u nekom cosku kad se o ozbiljnim stvarima resavalo.Ovo je ozbiljan pomak i smatram to posebnim uspehom Vlade.

jadranka

pre 9 godina

Srbija kao mala zemlja je pred velikim izazovom i obavezom.Niko od nas ne ocekuje cudo ali nama je posebno bitno da se tamo pkazemo ko sto i jesmo ,ozbiljna zemlja na koju mogu da racunaju u svakom dijalogu.

darko

pre 9 godina

Srbija formalno predsedava OEBS-om imiko od nas ne ocekuje cudo.Nas interes na ovom skupu jeste da prosirimo saradnju sa drugim zemljama i nadjemo svoje mesto u prici izmedju istoka i zapada

ceca

pre 9 godina

Veliko je poverenje ukazano Srbiji sada kada je postala predsedavajuća OEsom bez obzira sto smo mala zemlja koja ne moze sama da resi jednu tako veliku krizu u svetu ali ni mocniji od nas nemaju carobni stapic.Nase je da cinimo bas ko sto Vucic rece

куче драгољупче

pre 9 godina

Ako želimo nešto konkretno da učinimo za našu zemlju moramo se truditi da pre svega stvorimo pozitivan abijent što ova vlada i čini.

CORTEX

pre 9 godina

Spoljna politika koju vodimo dovela nas je 30 godina unapred u odnosu na period pre godinu dana, ali moramo shvatiti da smo u fazi popravljanja odnosa sa svetom i da nam predstoji ogroman put popravke nas samih i nase drzave, pa u skladu sa tim logika nalaze da nismo nikako odlucujuci u svetskim problemima.

srboljub

pre 9 godina

Pa korektnije je to da se ne mesamo u neke ozbiljnije i teze probleme,nego da glumatamo kao da nesto mozemo da resimo pa da samo jos vise zaglibimo,pogresimo,to nam u ovom momentu ne treba.

Vladan

pre 9 godina

Pa da, na nama je da objektivno predsedavamo OEBS-om, i da ukoliko nam se pruzi prilika izvrsimo promociju nase zemlje. I naravno da nije realno da Srbija resava najveca svetska pitanja i probleme.

Kron

pre 9 godina

Za Srbiju ce veliki uspeh biti ukoliko bude objektivna u predsedavanju i tako dokaze da je ozbiljna i stabilna drzava kojoj se moze verovati.

Balša

pre 9 godina

Predsedavanjem OEBS-om imamo lepu šasu pokazati se kao ozbiljna i korektna zemlja, kao partner na koga EU može da računa i po meni je to takođe dovoljno. Ono što je nama mnogo značajnije jeste da hrabro i snažno radimo da ekonomiju dovedemo u red.

ObRen

pre 9 godina

Dobro je da shvatimo kolike su naše mogućnosti i šta mi možemo da uradimo kao predsedavajući OEBS. Ne smemo preceniti, ali ni potceniti sebe, moramo raditi najviše što možemo, da sačuvamo stabilnost u regionu, mir i stabilnost zapanog Balkana, da sa svima dobro sarađujemo, da pokušamo da što više dobrog ostvarimo za Srbiju, da i dalje jačamo put u EU, a isto tako ostanemo u prijateljskim odnosima sa Rusijom.

Braco

pre 9 godina

Mi sada ponovo pravimo sliku o Srbiji i dokazujemo se na medjunarodnoj sceni i najmanje sto nam treba je da se pogresno postavimo i da pokvarimo ovo sto je uradjeno na poboljsanju ugleda zemlje!Ima ko da misli o resavanju svetskih problema a mi treba da gledamo svoje probleme i da pratimo svoj put!

Nikoleta

pre 9 godina

Velika je i znacajna uloga koju bi Srbija mogla da ima, ali ne treba biti ni nerealan i ocekivati cuda. Uzdam se da cemo imati snage i mudrosti da ostvarimo sva realna ocekivanja, a na dobrom smo koloseku.

Igman

pre 9 godina



@darija:To što je Srbija dobila da predsedavas a OEBS-om, jeste veliko priznanje , ali istovremeno i ogromna obaveza i odgovornost ali se nadam da ćemo to poverenje opravdati na najbolji način.

Zmaj

pre 9 godina

Mala smo mi zemlja da se bavimo resavanjem svetskih kriza nego treba ovo predsedavanje OEBS-om da iskoristimo da pokazemo da smo stvarno resili da sredimo drzavu i postanemo ozbiljna drzava!Ovo predsedavanje OEBS-om ce biti test za nasu drzavu i kako se tu pokazemo zavisi koliko ce nas ostali smatrati postovati!

Braco

pre 9 godina

Mi sada ponovo pravimo sliku o Srbiji i dokazujemo se na medjunarodnoj sceni i najmanje sto nam treba je da se pogresno postavimo i da pokvarimo ovo sto je uradjeno na poboljsanju ugleda zemlje!Ima ko da misli o resavanju svetskih problema a mi treba da gledamo svoje probleme i da pratimo svoj put!

Peco

pre 9 godina

Mi kada god smo se svrstavali na neciju stranu na kraju smo ispadali najveci gubitnici i ovo predsedavanje OEBS-om je prilika da pokazemo da smo objektivni i da smo dorasli vodjenje ovakvih medjunarodnih tela!Svrstavanje na stranu Rusije ili EU nanelo bi veliku stetu i ugledu i ekonomiji nase zemlje!

Toni

pre 9 godina

Moja politika je šta ja mogu da uradim za sebe i da obezbedim sigurnost porodici, bez lopovluka i grabeži. Sve preko toga je preterana ambicija. Svodi se na zaradu od 500 evra, a od toga za štednju 240. Političari, stranci, velike teme koje mi ne donose novac me više ne zanimaju.

hasko

pre 9 godina

Mi ne mozemo ni tek tako da resimo probleme unutar nase drzave a kamoli neke vece,smesan je onaj koji pomisli da Srbija u ovom trenutku tako nesto moze da uradi.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Ja mislim da ni velicina zemlje ni brojnost njenog stanovistva nemaju ikakve veze sa uticajem na politickoj sceni vec sa necim drugim. Primera radi za mene Izrael ima mnogo veci uticaj na svetsku politiku od recimo jedne Indije ali Vucic je od kad je usao u politiku izabrao da bude onaj koji slusa i sledi a ne onaj koji vodi zato je i izabran ali ne od nas. To sto on na domacoj politicko sceni vodi glavnu rec je samo privid jer je on transmisija moci onih koji stvarno vladaju.

Toni

pre 9 godina

Moja politika je šta ja mogu da uradim za sebe i da obezbedim sigurnost porodici, bez lopovluka i grabeži. Sve preko toga je preterana ambicija. Svodi se na zaradu od 500 evra, a od toga za štednju 240. Političari, stranci, velike teme koje mi ne donose novac me više ne zanimaju.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Ja mislim da ni velicina zemlje ni brojnost njenog stanovistva nemaju ikakve veze sa uticajem na politickoj sceni vec sa necim drugim. Primera radi za mene Izrael ima mnogo veci uticaj na svetsku politiku od recimo jedne Indije ali Vucic je od kad je usao u politiku izabrao da bude onaj koji slusa i sledi a ne onaj koji vodi zato je i izabran ali ne od nas. To sto on na domacoj politicko sceni vodi glavnu rec je samo privid jer je on transmisija moci onih koji stvarno vladaju.

hasko

pre 9 godina

Mi ne mozemo ni tek tako da resimo probleme unutar nase drzave a kamoli neke vece,smesan je onaj koji pomisli da Srbija u ovom trenutku tako nesto moze da uradi.

Miloš

pre 9 godina

Realno i odgovorno.
Ne treba Srbija da sebi daje preveliki značaj u međunarodnim odnosima.
Presedavanje OEBS-om je dobra prilika da diskretno provovišemo sebe, kao zemlju koja vodi neutralnu politiku i ništa više.

Rista1981

pre 9 godina

Politika prikljucenja EU je isparvana politika, ali moramo se pre prikljucenja dokazati da smo dostojni partneri u buducoj zajednici, tako sto cemo do tada srediti nase drustvo, primenom svih donesenih zakona i zavrsenim reformama. Predsedavanje OEBS-u je svakako korisno za nasu zemlju i svima dokazati da smo jedna ozbiljna drzava.

Svediplomata

pre 9 godina

Srbija je pokazala uglednu diplomatsku vestinu. Srbija mora da nastavi sa vodjenjem umerene i nezavisne politike, sa sirenjem i unapredjivanjem partnerstava sirom sveta i sa akcentom da zeli da saradjuje sa svima koji postuju suverenitet Srbije u svakom smislu!

Veljko

pre 9 godina

Nikako ne smemo napraviti grešku jer smo ih napravili previše u prošlosti i sada ovako važne prilike moramo da iskoristimo dapromovišemo Srbiju u najboljem svetlu!

Bilja...

pre 9 godina

Podrzavam izjave premijera Aleksandra Vucica,jer Srbiju samo veliki i naporan rad moze da pokrene napred, izdržimo i nadajmo se da ce nam biti bolje, verujmo...!

Branko75

pre 9 godina

Slabi smo da resavamo krupne probleme na medjunarodnom planu, ali mozemo da pomognemo u prevazilazenju nesuglasica.Jacanje saradnje sa zemljama EU uz ocuvanje prijateljstva sa Rusijom nasi su strateski ciljevi.

depresiv

pre 9 godina

suvisno je bilo sta reci kad svi znamo da premijer pazljivo donosi odluke , i nema sumnje da nece naci resenje da se pomogne i ovim ljudima sa kreditima u francima , kao i do sada svakom problemu nasao je pravo resenje

herc,herc

pre 9 godina

nema sumnje da se premijer uspesno bori sa svojim poduhvatima i da hrabro sa svojom politikom uspeva da se uspesno snadje u svim izazovima koji prethode Srbiji dok dodje do svog cilja tj Evropske unije, svaka mu cast

Ilija

pre 9 godina

Nikako ne smemo praviti greške jer možemo izvući najdeblji kraj nego gledamo sopstvene interese i ne mešamo se tamo gde nam nije mesto!

6666

pre 9 godina

Srbija zeli dobre odnose i saradnju sa Rusijom ali i clanstvo u EU i mi od toga ne odstupamo, premijer i ova vlada donose odluke koje nam idu u korist i vode ispravnu politiku jer ne kriju od zemalja clanica EU da mi zelimo da imamo dobre odnose sa svima ukljucujuci i Rusiju i to postuje i Nemacka i EU.

bela

pre 9 godina

saradnja sa EU i ocuvanje prijateljstva sa Rusijom a mi mali moramo da pokayemo rad isaglasnost jer nas svi gledaju i traye maksimalnu odgovornost na svim poljima a predsedavanje OEBS-om nosi ogromnu odgovornost cime Srbija moze da zastiti svoje interese i da nadje svoje mesto

karasdjordje

pre 9 godina

nama je najvazije da gledamo svoju drzavu i izvucemo sto vise koristi za svoje gradjane a briga nas za velike sile,nek rade sta hoce

Putin

pre 9 godina

Naše je da sačuvamo regionalnu stabilnost, tu je naša uloga važna, naše je da nemamo probleme ovde na zapadnom Balkanu, tu je uloga Srbije bitna, a što se tiče velikih svetskih tema naše je da ne smetamo, da budemo od koristi i pomoći - a to da ja sanjam da će Srbija da reši neke od tih velikih svetskih kriza ili tema bilo bi neozbiljno, bilo bi neodgovorno

TOSIKIRO

pre 9 godina

Srbija konačno ima ljude koji je vode ka uspehu i napretku. Mislim da slobodno mozemo reci da Srbija polako postaje uspesnija drzava.

herc,herc

pre 9 godina

nema sumnje da se premijer uspesno bori sa svojim poduhvatima i da hrabro sa svojom politikom uspeva da se uspesno snadje u svim izazovima koji prethode Srbiji dok dodje do svog cilja tj Evropske unije, svaka mu cast

Jovanica

pre 9 godina

Jako jebitno pored reformi sacuvati i stabilnost u regionu, kako ekonomsku tako diplomatsku. Greski svakako ne sme biti,one kostaju mnogo. Bitno je da je tok reformi pozitivan.

Borja

pre 9 godina

Srbija je pokazala svoju saradnju sa EU i sprovodi brojne reforme ali isto tako je bitno da ne smemo upasti u zamku generalizacije već moramo očuvati nacionalni identitet.

lane

pre 9 godina

Slazem se sa premijerovom izjavom da je Srbija teritorijalno mala zemlja sa relativno malim brojem stanovnika i zato je bitno da "ne dajemo sebi veci znacaj nego sto ga imamo".

Davorin

pre 9 godina

Činjenica je da smo u mnogo boljim odnosima sa stranim zemljama. Uz njihovu podršku i pomoć sigurno imamo mnogo veće šanse da što pre postanemo deo EU, a to nam je trenutno prioritet. Nadam se da ćemo uskoro uspeti u ostvarenju tog cilja.

mirotvor

pre 9 godina

veoma veliki uspeh je uspeti da uz njegovu politiku Srbija ide ka Evropskoj uniji i odrzava odnose sa Rusije, veliki plus za premijerovo delovanje na svim frontovima

Reno21

pre 9 godina

Pre bi se reklo da je nasa uloga zanemarljiva ali opet cinjenica da predsedavamo daje nam izvesne poluge moci koje treba pametno iskoristiti.

davca

pre 9 godina

Naše je da sačuvamo regionalnu stabilnost, tu je naša uloga važna, naše je da nemamo probleme ovde na zapadnom Balkanu, tu je uloga Srbije bitna..Strateski cilj je put ka evropskoj uniji..To je pravi put..

CORTEX

pre 9 godina

Spoljna politika koju vodimo dovela nas je 30 godina unapred u odnosu na period pre godinu dana, ali moramo shvatiti da smo u fazi popravljanja odnosa sa svetom i da nam predstoji ogroman put popravke nas samih i nase drzave, pa u skladu sa tim logika nalaze da nismo nikako odlucujuci u svetskim problemima.

Maga34

pre 9 godina

Ne treba očekivati nemoguće od predsedavanja OEBS-om, ali ono što je sigurno moguće jeste da se Srbija pokaže kao spremna i odgovorna država, koja je sposobna da preuzme takvu vrstu odgovornosti!

Davor

pre 9 godina

Jednostavno podrzavam ovu Vucicevu izjavu ne zato sto sam njegov pristalica vec zato sto je ova izjava na mestu. Saradnja nase zemlje sa drugim zemljama je neminovnost a mi u toj igri moramo da se trudimo da budemo maksimalno korekni a iz svega izvuci interes i korist za nasu zemlju i nas narod.

Felix

pre 9 godina

Srbija sigirno ne moze da utice i resi neke od najtezih svetskih problema, ali predsedavanje OEBS-om treba iskoristiti radi stvaranja prijateljstva i sirenja dobre saradnje za zemljama clanicama.

Dragorad

pre 9 godina

Predsedavanje sigurno predstavlja veliki zadatak i obavezu, mozda i neki vid testa za Srbiju, ali verujem da ova Vlada moze da se nosi sa tom odgovornoscu.

Du

pre 9 godina

Velika prilika za Srbiju da se predstavi u najboljem svetlu i da privučemo što više investicija i da gledamo sopstvene interese a ne da se bavimo sukobima velikih!

Dragorad

pre 9 godina

Predsedavanje sigurno predstavlja veliki zadatak i obavezu, mozda i neki vid testa za Srbiju, ali verujem da ova Vlada moze da se nosi sa tom odgovornoscu.

Sicilija

pre 9 godina

Svaki novi sastanak je mogucnost za nove pregovore ili nove invisticije. Evropa pokazuje koliko je zainteresovana da ostvari dobre odnose sa nama. Samo napred.

Stasa.M

pre 9 godina

kao i do sada korektno i pravedno razmisljanje naseg premijera, kao i u prethodnim situacijama mudra politika premijera mora doneti dobre rezultate jel svaku situaciju detaljno sagledava

Doberman

pre 9 godina

Svi mnogo ocekuju od Srbije tokom predsedavanja OEBS-om, ali ne shvataju jednu stvar da i Srbiji tokom istog predsedavanja treba pomoci u radu, ne samo ih ohrabrivati da se sa problemima u vezi ukrajinske krize moraju sami suocavati.

Bata

pre 9 godina

Predsedavanje OEBSOM nosi ogromnu odgovornost i Srbija treba pametne poteze da vuce, da se ne mesa i sa svima kao i do sada zadrzati korektne odnose, iluzorno je ocekivati da mi mozemo spreciti neke sukobe, uostalom ni mnogo mocniji nisu u stanju to da urade.

Boginja ljubavi

pre 9 godina

Ove godine Srbija po prvi put predsedava OEBS-om i to je jedinstvena prilika da pokaže svoje kvalitete. Ono što je najvažnije jeste da se fokusira na svoje obaveze i probleme u državi, a da pritom odradi korektno svoj deo posla predsedavajući OEBS-om kao mnoge države pre nas. Nama je najvažniji cilj pristupanje EU, ali pre toga moramo izaći iz krize ojačati ekonomiju i privredu.

@pegica@

pre 9 godina

U strukturi zivih bica je da se nekada napravi neka greska, ali s obzirom da je toliko gresaka bilo u proslosti Srbije, sada nije vreme za greske vec za prava delovanja..

osmeh

pre 9 godina

Nas cilj je da pokrenemo privredu , smanjimo nezaposlenost i javni dug a to ce nam olaksati clanstvo u Eu , predpristupni fondovi ce nam pokrenuti privredu , privlacenje stranih investitora koji bi smanjili trenutnu nezaposlenost

jedan

pre 9 godina

Predstoji nam period tranzicije i do 2019 godine nas ceka puno posla , ako budemo na visini zadatka mozemo puno da profitiramo sto ulaskom u Eu , jos ako i juzni tok prodje kroz Srbiju mozemo da pevamo.....

Uki86

pre 9 godina

Srbija postize napredak na putu ka Eu sto jasno govore i svi svetski zvanicnici.A uskoro treba ocekivati i otvaranje poglavlja kao nagradu za dosadasnji trud.

fica650

pre 9 godina

Nama cilj treba da bude da sredimo svoje društvo i da se sprovedu reforme.Ali ako se ne radi,onda nema ništa od toga.I naravno ne mešanje u tuđu politiku,jer to nikad ne izađe dobro po nas.Svoj posao.

Ranko

pre 9 godina

Srbija je sav užaš što preživljava narod Ukrajine već prošla i nema nam ko šta zameriti na našem stavu. Ako iko zna kako je sada narodu tamo znamo to mi koji smo preživili građanski rat i NATO agresiju. Mi imamo iskustvo koje kaže bolje 100 godina pregovarati nego ratovati 1 dan.

Marica

pre 9 godina

Pored svojih problema koje imamo samo nam jos fali da se bakcemo i sa svetskim problemima!U pravu je Vucic,potrebno je da ne pravimo greske,da objektivno vodimo OEBS i tako cemo steci postovanje svih clanica!Oni koji su zakuvali oni neka i resavaju svetske krize a mi treba da gledamo sebe i svoj interes!

herkules s

pre 9 godina

predsedavanje OEBS-om moze sluziti na neki nacin i promociji,ali i jacanju odnosa sa drzavama kao sto su Svajcarska i Nemacka. Srbija svakako moze pomoci u resavanju problema,iznoseci svoje misljenje i stavove,jer smo uspeli i da resimo problem mira i stabilnosti u regionu i postanemo primer drugima u tome.

Slavisa

pre 9 godina

Ako zelimo nesto konkretno da ucinimo za nasu zemlju moramo se truditi da pre svega stvorimo pozitivan abijent sto ova vlada i cini. Ali pre svega moramo krenuti od samih sebe. Sto se tice medjunarodne saradnje tu nemamo izbora a to je saradnja sa EU .

Majda S

pre 9 godina

Predsedavanje OEBS-om predstavlja uspeh i veliku odgovornost za Srbiju na polju multilateralne diplomatije, kao i priliku za njenu afirmaciju kao uvažene članice međunarodne zajednice.Nadamo se da cemo izvuci maksimalne benefite u ovom periodu

Jellena

pre 9 godina

Nastavak briselskog dijaloga a samim tim I proces normalizacije zivota gradjana na KiM je realno prioritet ove vlade a svakako I stvarni interes nasih gradjana na KiM. Treba potencirati na otpocinjanju pregovora o imovini, kao I kulturne I verske bastine. Politika koju zastupamo prema KiM je konstantna, nece biti priznato Kosovo kao nezavisna drzava a svi problem I nesuglasice treba da se resavaju otvorenim dijalogom a pod okriljem EU u skladu sa datim mogucnostima

ZIVKO

pre 9 godina

U svakom slucaju cilj Srbije, je da popravi imidz kroz ovu jako vaznu instituciju a taj imidz se odnosi na privlacenje novih investicija i stvaranje povoljnog poslovnog abijenta.

Danko

pre 9 godina

Srbija kao predsedavajuci OEPSA sigurno nece resiti krizu koja je nastala ali moze pomoci sebi samim tim sto je samo clan ove organizacije. Ovo samo govori da Srbija i dalje u EU ima svoje partnere koji joj nisu okrenuli ledja.

куче драгољупче

pre 9 godina

Ako želimo nešto konkretno da učinimo za našu zemlju moramo se truditi da pre svega stvorimo pozitivan abijent što ova vlada i čini.

Kron

pre 9 godina

Za Srbiju ce veliki uspeh biti ukoliko bude objektivna u predsedavanju i tako dokaze da je ozbiljna i stabilna drzava kojoj se moze verovati.

ObRen

pre 9 godina

Dobro je da shvatimo kolike su naše mogućnosti i šta mi možemo da uradimo kao predsedavajući OEBS. Ne smemo preceniti, ali ni potceniti sebe, moramo raditi najviše što možemo, da sačuvamo stabilnost u regionu, mir i stabilnost zapanog Balkana, da sa svima dobro sarađujemo, da pokušamo da što više dobrog ostvarimo za Srbiju, da i dalje jačamo put u EU, a isto tako ostanemo u prijateljskim odnosima sa Rusijom.

Balša

pre 9 godina

Predsedavanjem OEBS-om imamo lepu šasu pokazati se kao ozbiljna i korektna zemlja, kao partner na koga EU može da računa i po meni je to takođe dovoljno. Ono što je nama mnogo značajnije jeste da hrabro i snažno radimo da ekonomiju dovedemo u red.

ervin

pre 9 godina

Jako je tesko u zivotu biti realan,a upravo to zeli premijer da kaze svima nama da budemo realni pre svega prema sami sebi i da stojimo nogama cvrsto na zemlji i ne uzdizemo se previse nego samo da radimo i radimo,a to ce na kraju sigurno i doneti nekakv uspeh.

Vladan

pre 9 godina

Pa da, na nama je da objektivno predsedavamo OEBS-om, i da ukoliko nam se pruzi prilika izvrsimo promociju nase zemlje. I naravno da nije realno da Srbija resava najveca svetska pitanja i probleme.

ceca

pre 9 godina

Veliko je poverenje ukazano Srbiji sada kada je postala predsedavajuća OEsom bez obzira sto smo mala zemlja koja ne moze sama da resi jednu tako veliku krizu u svetu ali ni mocniji od nas nemaju carobni stapic.Nase je da cinimo bas ko sto Vucic rece

jadranka

pre 9 godina

Srbija kao mala zemlja je pred velikim izazovom i obavezom.Niko od nas ne ocekuje cudo ali nama je posebno bitno da se tamo pkazemo ko sto i jesmo ,ozbiljna zemlja na koju mogu da racunaju u svakom dijalogu.

dedoooo

pre 9 godina

Premijer je realan i ne koristi poziciju koju je Srbija dobila u OEBS u da govori kako smo mi broj jedan u svetu i da mozem oresiti Ukrajinsku krizu ali svako je Vlada puno uspela time sto je Srbija dobila presedavanje OEBS om jer smo doskora bili uvek u nekom cosku kad se o ozbiljnim stvarima resavalo.Ovo je ozbiljan pomak i smatram to posebnim uspehom Vlade.

darija

pre 9 godina

Kada je Srbija dobila da presedava OEBS om to je na neki nacin znacilo priznanje Srbije i njene politike.vucic sadima priliku i verujem da ce je iskoristiti da to sto je do sada postigao samo produbi.

Nikoleta

pre 9 godina

Velika je i znacajna uloga koju bi Srbija mogla da ima, ali ne treba biti ni nerealan i ocekivati cuda. Uzdam se da cemo imati snage i mudrosti da ostvarimo sva realna ocekivanja, a na dobrom smo koloseku.

Šef

pre 9 godina

(Reno21, 28. januar 2015 21:54)
Ne samo određene poluge, Srbija će ovim predsedavanjem pokazati da li je i u kojoj meri spremna biti partner u EU. Ovo Pametno treba da iskoristimo.

Igman

pre 9 godina



@darija:To što je Srbija dobila da predsedavas a OEBS-om, jeste veliko priznanje , ali istovremeno i ogromna obaveza i odgovornost ali se nadam da ćemo to poverenje opravdati na najbolji način.

Braco

pre 9 godina

Mi sada ponovo pravimo sliku o Srbiji i dokazujemo se na medjunarodnoj sceni i najmanje sto nam treba je da se pogresno postavimo i da pokvarimo ovo sto je uradjeno na poboljsanju ugleda zemlje!Ima ko da misli o resavanju svetskih problema a mi treba da gledamo svoje probleme i da pratimo svoj put!

Zmaj

pre 9 godina

Mala smo mi zemlja da se bavimo resavanjem svetskih kriza nego treba ovo predsedavanje OEBS-om da iskoristimo da pokazemo da smo stvarno resili da sredimo drzavu i postanemo ozbiljna drzava!Ovo predsedavanje OEBS-om ce biti test za nasu drzavu i kako se tu pokazemo zavisi koliko ce nas ostali smatrati postovati!

Peco

pre 9 godina

Mi kada god smo se svrstavali na neciju stranu na kraju smo ispadali najveci gubitnici i ovo predsedavanje OEBS-om je prilika da pokazemo da smo objektivni i da smo dorasli vodjenje ovakvih medjunarodnih tela!Svrstavanje na stranu Rusije ili EU nanelo bi veliku stetu i ugledu i ekonomiji nase zemlje!

Braco

pre 9 godina

Mi sada ponovo pravimo sliku o Srbiji i dokazujemo se na medjunarodnoj sceni i najmanje sto nam treba je da se pogresno postavimo i da pokvarimo ovo sto je uradjeno na poboljsanju ugleda zemlje!Ima ko da misli o resavanju svetskih problema a mi treba da gledamo svoje probleme i da pratimo svoj put!

jedan

pre 9 godina

Ko god je uzeo kredit u Svajcarcima sada ima ozbiljan problem oskreno se nadam da ce se stvari resiti i da ce se ljudi izvuci iz problema u koji su zapali...

srboljub

pre 9 godina

Pa korektnije je to da se ne mesamo u neke ozbiljnije i teze probleme,nego da glumatamo kao da nesto mozemo da resimo pa da samo jos vise zaglibimo,pogresimo,to nam u ovom momentu ne treba.

darko

pre 9 godina

Srbija formalno predsedava OEBS-om imiko od nas ne ocekuje cudo.Nas interes na ovom skupu jeste da prosirimo saradnju sa drugim zemljama i nadjemo svoje mesto u prici izmedju istoka i zapada