Ponedeljak, 26.01.2015.

10:42

GR: Sat pregovora za novu vladu

Za nešto manje od sat vremena pregovora predstavnici Sirize i Nezavisne partije Grka dogovorili su se da formiraju parlamentarnu većinu.

Izvor: B92

GR: Sat pregovora za novu vladu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar

pre 9 godina

Sve za vlast!
Da pojasnim neupućenima u grčki politikanski sistem - ovo je kao da sednu Žarko Korać i Vojislav Šešelj i dogovore se da prave Vladu...

Alex

pre 9 godina

@Perica
Logicno razmisljanje medjutim...
Medjutim sta to znaci za EMU, EU.
Mislis da bi to bilo bez konzekvenci po EU i €?
Zamisli da Grcku "suspenduju" iz EMU, EU ova ostavlja mnoga pitanja?
Sta je EU i EMU i koja im je svrha.
Koja je uloga demokratije ako volja naroda ovako snazno demonstrirana nista ne znaci.
Mozemo mi biti cinicni oko demokratije ali znaci potanja nad konceptom su preopasni jer zapad nema druge kredobilne ideologije na koju se moze nasloniti. I tu ne bi pomogli nikakvi spinovi u dugom roku.
Moja prognoza, ovim sto kazes prijetice Grckoj vladi a popustice i jedni i drugi - vise Grci ali dobice bolji dil.
Suspenzija evra i prelazak na drahmu nista ne bi ucinilo dugorocno cakstavise stetilo bi samoj Grckoj ponajvise. Isto tako tonovi iz Njemacke - da izlazak Grcke ne bi skodio € su nisye vise nego zauzimanje ostrih pozicija za dialog koji slijedi

Veliki brat

pre 9 godina

Meni je čudno da nema 5 zemalja u svetu čiji budžet nije u deficitu (da li pola procenta ili 20% nije bitno), i onda se pitam, kakvi su ti političari i na čiju ruku oni to rade kad stalno planiraju veće rashode nego prihode, a na osnovu nekog još neostvarenog rasta ekonomije?

Prosto, rade na ruku svetskim bankarima i tajkunima, a na štetu običnog naroda.

Eto, Rusija ima naftu i gas, Venecuela ima naftu, Irak ima naftu, Iran ima naftu, Libija ima naftu, ali nijedna od tih zemalja nije ni prići NORVEŠKOJ koja isto tako ima naftu.

U čemu je razlika? Je su li norveški političari toliko pametniji i sposobniji?
Nisu, nego znaju gde im je mesto, ne teraju inat i kontru SAD već gledaju svoja posla i ne dozvoljavaju da ih neko otera u dužničko ropstvo.
Mogla je i Norveška pre 20-30 godina, slično kao i mi nedavno NIS, da proda rusima svoje resurse, a političari da gurnu po koju desetinu miliona u svoj džep, ali NISU!

Sad će neko reći kako Norveška ima dobre i sposobne političare, a Srbija nema.
Pa kakav smo narod u proseku, političari su još i dobri, jer koliko ima onih koji bi sutra odbili da dobiju nešto džabe (stan, službeni auto, dobru platu da se po ceo dan sedi na poslu i ništa ne radi...)?

Kad je narod takav (prodao bi državu za neku privilegijicu), ne može se očekivati da političari budu bolji, jer oni potiču iz naroda.

A kako oni najgori iz naroda idu u politiku, koliko onda mora biti dobar narod da bi političari bili dovoljno dobri kao npr. u Norveškoj?

cica glisa

pre 9 godina

Eto, hrabri Grk rekao Ne svetskim lesinarima koji porobljavaju drzave i unistavaju ih zelenasenjem. A ovaj nas se jos i dici sto ce postici "sporazum" sa MMF i Svetskom Bankom, i sve ispunjava do poslednje njihove zapovesti i komande. Sad ti vidi zasto je ovoliko botova dobilo komandu od jutros.
(jovan, 26. januar 2015 11:38)

Jovane, on jos uvek nije rekao NE. Hrabri (ili "Hrabri") Grk je dobio izbore jer je obecao da ce reci NE, a dali ce stavarno reci i kako ce proci njegova zemlja to ce se tek videti.

Milan

pre 9 godina

Nema tu ideoloških razlika, svi hoće samo vlast i pare zato su se i dogovorili za 1h inače se te dve partije nikad ne bi dogovorile.

doviđenja razume

pre 9 godina

sada kada je došla Sirza, svi bankari će u glas: da vam otpištemo dugove? naravo, samo kažite koliko želite da Vam bude otpisano! e Grci, Grci...

Кривокапић

pre 9 godina

Не знају они да формирају владу. Где је замајавање народа и даноноћни преговори? Где је жртвовање политичке каријере зарад Грчке. Где су болне реформе? Нила су ови грци за нашу сспуницу или трагикомедију.

Perica

pre 9 godina

Grci lete iz EMU, to je prvi korak, a posle lete iz EU. Po novoj monetarnoj strategiji nema mesta vise za Grcku, evro je danas poceo da jaca jer is ishod zna.

Marko

pre 9 godina

Ekonomisti kažu da će za nekoliko decenija 60% država u svetu da bankrotira. Ceo svet će da bankrotira, šta god to značilo, zbog ideje koju zovemo "dug", a koja stvarno ne postoji. To je samo igra koju smo izmislili, na uštrb dobrobiti milijardi ljudi. Masovna otpuštanja, karton naselja, beda, nametnute mere štednje, zatvaranje škola, gladna deca i drugi oblici siromaštva u porodici, a sve to zbog jedne izmišljotine. Zar smo toliko glupi?

oliver

pre 9 godina

tako se to radi , a ne kao kod nas najjaca stranka osvoji vecinu i onda joj trebaju meseci da sastavi vladu sama sa sobom i sa nudecim strankama ...

Pravdoljub

pre 9 godina

Bravo za Grcke patriote,tako se radi kada se drzava i narod sa njom nalazi na ivici ponora. Grcima cestitam a za novu vladu se nadam da ce ispuniti obecanja data narodu koji im je omogucio mandat.I na kraju mogu da samo primetim da su 2400 puta bili brzi u dogovoru oko vlade od jednih takodje na brdovitom Balkanu.Ali brda po Balkanu su ipak kao i njihova imena mnogo razlicita kao i narodi koji zive na i pod njima.

srdjan novi juzni front

pre 9 godina

Idemo svi zajedno protiv bankarske tvorevine e.u.protiv mmf,triletare i ostalih monstruma globalizma,ocemo pravoslavnu uniju od konsantinoplisa do kavkaza i sibira.

Pametnjaković

pre 9 godina

"Zbog toga što će na pokušaju preporoda Grčke raditi zajedno radikalna levica i izraziti desničari svetski mediji i domaća javnost koaliciju zovu "neobičnom"."

E ajd sad, pa nismo baš toliko naivni pa da ne znamo da političari lažu čim otvore usta. Ne da nije levica, nego je najgora desnica u pitanju, što će vreme pokazati. Iste komunjare kao što je i Staljin bio. Znači priča o blagostanju, prosperitetu i idili dok desnicom ubija sve one koji se ne slažu sa onim što priča.

Malina

pre 9 godina

Zelim im srecu ali ne verujem da ce biti bolje. U pitanju su i dalje politicari koji puno obecavaju a kad dobiju vlast nista ne rade.

jovan

pre 9 godina

Eto, hrabri Grk rekao Ne svetskim lesinarima koji porobljavaju drzave i unistavaju ih zelenasenjem. A ovaj nas se jos i dici sto ce postici "sporazum" sa MMF i Svetskom Bankom, i sve ispunjava do poslednje njihove zapovesti i komande. Sad ti vidi zasto je ovoliko botova dobilo komandu od jutros.

mićo

pre 9 godina

ušli su sa Novim Grcima,ali to i nije bitno,sad je trka s vremenom.kad god bude stani pani ,2 se poslanika mogu naći iz Zlatne zore ili Komunista,čak iz žutih

Dušan

pre 9 godina

Baš interesantno. U Nemačkoj koalicioni pregovori traju oko mesec dana, razgovara se detaljno o svim programskim tačkama u usvaja dokument sa jasnim planovim obaveza, ciljeva i termina, koji je obično duži od 100 stranica. A ovi se dogovorili za sat ! Samo da ovaj dogovor ne bude kao onaj u Bh 1990. Vezali zstave očas posla, a posle...

Zoran

pre 9 godina

Kao i među Srbima, nema veze što među ekstremnim strankama ne bi trebalo biti dodirnih tačaka već te stranke sada i vladaju zajedno. Tako da se svede cela priča na POPULIZAM i fotelje.

Neko123

pre 9 godina

Eto koliko vremena treba za dogovor o vladi kada neko dobije veliku podršku na izborima. Treba se samo potsetiti koliko je vremena u Srbiji trebalo za pravljenje nove vlade kada su završeni izborima na kojima su sada vladajući dobili veliki broj glasova. Setite se te farse i mislite o tome.
(POBUNA NEVIDLJIVIH, 26. januar 2015 10:58)

A da su se dogovorili za sat vremena, onda bi bilo "eto, gledajte kako se brzo dogovore kada se radi o njihovim foteljama", zar ne? Meni je iskreno veoma cudno da se za sat vremena levica i desnica dogovori, srecno Grcima sa Sirizom na vlasti, trebace im.

P.S. Komentari koji se zavrsavaju sa "mislite o tome" uglavnom imaju slican kvalitet. Ne mislite o tome.

TI

pre 9 godina

Populisti i demagozi poput Vucica ovde nikom nisu doneli nista dobro, tako nece ni Grcima! Tek ce se videti sta znaci propadanje i siromasenje!

diversity and tolerance

pre 9 godina

Evo komunjare se vracaju skoro tacno posle 100 godina. Bice rata jer se istorija ponavlja, drugovi su najgori zlocinci u istoriji.

miki

pre 9 godina

али разлика од новог Грчког премијера и нашег супермена што се овај боји одговорности па би је најрадије поделио са целим народом и да увек други буде крив.

Marko

pre 9 godina

Sad braćo moja Grci nema nazad. Grešite ako mislite da komunisti imaju rešenja, pogledajte Venecuelu najviše nafte imaju na svetu a nemaju toalet papir, pogledajte Argentinu dva bankrota, Kuba plata 30 dolara, Severna Koreja. Onda pogledajte SAD, Kanadu, Australiju, Novi Zeland, Zapadnu i Severnu Evropu. Cipras je populista kakvog nema, govori ono što narod želi da čuje.

Lun

pre 9 godina

POBUNA NEVIDLJIVIH, 26. januar 2015 10:58)
Grčku Vladu su sastavili Grci.
Našu su skarabudžili (pobrojaću redom): EU, SAD, Rusija, MMF, Svetska Banka, tajkuni (Beko, Kostić, Mišković)... sigurno sam nekoga i zaboravio. I to mora da traje, ali je produkt takav kako je i pravljen.

Bejzbol palica

pre 9 godina

Nadam se da je ovo početak kraja nakaradnog sistema u kojem sam mogao ja, kao nemački bankar ili bankar svetske banke ili MMF-a da gurnem koje milionče u džep nekom Grku u Vladi da potpiše nepovoljan ili nepotreban kredit u ime celog naroda, a onda ceo narod koji se o tome nije ni pitao niti je kredit tražio da ga vraća.

Nadam se da je ovo početak kraha sistema u kojem onaj koji daje kapital preuzima sav profit, a onaj koji vraća kapital preuzima sav rizik zajedničkog poslovanja. I profit, kao i rizik MORA se deliti na ravne časti. To mora biti bankarstvo, ovo sad je čisto zelenašenje pod pokroviteljstvom i prisilom moćnih država i/ili MMF-a i svetske banke.

King

pre 9 godina

Nema vise levice i desnice klasicne. Sirom EU su vecinom ''levicarske'' vlade, pod kojim neo-liberalizam cveta, raslojavanje sve vece.

Kao i u Srbiji, ''levicarska'' SPS, ''levicarska' DS, a donose zakon o radu koji su tajkuni pisali, tajkuni u vladi, funkcioneri tih partija bogati kapitalisti postali posle mandata.

anti_patriJota

pre 9 godina

Tako se to radi!!!! Ajde patriJote, prisetite se koliko dugo je sns pregovarao posle još ubedljivije pobede na poslednjim izborima....

Mihailo

pre 9 godina

Vidi, ko bi rekao, Internacionala i dalje ima moć. Ako bi bila očišćena od šljama ljudskog roda, inače vrlo često na mesti mnogih u svim delovima sveta, čije kandže su povlačile mnoge njene poteze u prošlosti, mogla bi da postane privlačna velikom broju ljudi.
U svakom slučaju Grcima čestitke na izboru.

lazy houseboy

pre 9 godina

Bas tako isto su i nasi posle izbora odmah formirali vladu iako je SNS imao apsolutnu vecinu pa nije ni bilo potrebe da se pregovara sa bilo kim.

POBUNA NEVIDLJIVIH

pre 9 godina

Eto koliko vremena treba za dogovor o vladi kada neko dobije veliku podršku na izborima. Treba se samo potsetiti koliko je vremena u Srbiji trebalo za pravljenje nove vlade kada su završeni izborima na kojima su sada vladajući dobili veliki broj glasova. Setite se te farse i mislite o tome.

anti_patriJota

pre 9 godina

Tako se to radi!!!! Ajde patriJote, prisetite se koliko dugo je sns pregovarao posle još ubedljivije pobede na poslednjim izborima....

POBUNA NEVIDLJIVIH

pre 9 godina

Eto koliko vremena treba za dogovor o vladi kada neko dobije veliku podršku na izborima. Treba se samo potsetiti koliko je vremena u Srbiji trebalo za pravljenje nove vlade kada su završeni izborima na kojima su sada vladajući dobili veliki broj glasova. Setite se te farse i mislite o tome.

lazy houseboy

pre 9 godina

Bas tako isto su i nasi posle izbora odmah formirali vladu iako je SNS imao apsolutnu vecinu pa nije ni bilo potrebe da se pregovara sa bilo kim.

jovan

pre 9 godina

Eto, hrabri Grk rekao Ne svetskim lesinarima koji porobljavaju drzave i unistavaju ih zelenasenjem. A ovaj nas se jos i dici sto ce postici "sporazum" sa MMF i Svetskom Bankom, i sve ispunjava do poslednje njihove zapovesti i komande. Sad ti vidi zasto je ovoliko botova dobilo komandu od jutros.

Mihailo

pre 9 godina

Vidi, ko bi rekao, Internacionala i dalje ima moć. Ako bi bila očišćena od šljama ljudskog roda, inače vrlo često na mesti mnogih u svim delovima sveta, čije kandže su povlačile mnoge njene poteze u prošlosti, mogla bi da postane privlačna velikom broju ljudi.
U svakom slučaju Grcima čestitke na izboru.

miki

pre 9 godina

али разлика од новог Грчког премијера и нашег супермена што се овај боји одговорности па би је најрадије поделио са целим народом и да увек други буде крив.

Marko

pre 9 godina

Sad braćo moja Grci nema nazad. Grešite ako mislite da komunisti imaju rešenja, pogledajte Venecuelu najviše nafte imaju na svetu a nemaju toalet papir, pogledajte Argentinu dva bankrota, Kuba plata 30 dolara, Severna Koreja. Onda pogledajte SAD, Kanadu, Australiju, Novi Zeland, Zapadnu i Severnu Evropu. Cipras je populista kakvog nema, govori ono što narod želi da čuje.

oliver

pre 9 godina

tako se to radi , a ne kao kod nas najjaca stranka osvoji vecinu i onda joj trebaju meseci da sastavi vladu sama sa sobom i sa nudecim strankama ...

Кривокапић

pre 9 godina

Не знају они да формирају владу. Где је замајавање народа и даноноћни преговори? Где је жртвовање политичке каријере зарад Грчке. Где су болне реформе? Нила су ови грци за нашу сспуницу или трагикомедију.

Bejzbol palica

pre 9 godina

Nadam se da je ovo početak kraja nakaradnog sistema u kojem sam mogao ja, kao nemački bankar ili bankar svetske banke ili MMF-a da gurnem koje milionče u džep nekom Grku u Vladi da potpiše nepovoljan ili nepotreban kredit u ime celog naroda, a onda ceo narod koji se o tome nije ni pitao niti je kredit tražio da ga vraća.

Nadam se da je ovo početak kraha sistema u kojem onaj koji daje kapital preuzima sav profit, a onaj koji vraća kapital preuzima sav rizik zajedničkog poslovanja. I profit, kao i rizik MORA se deliti na ravne časti. To mora biti bankarstvo, ovo sad je čisto zelenašenje pod pokroviteljstvom i prisilom moćnih država i/ili MMF-a i svetske banke.

Lun

pre 9 godina

POBUNA NEVIDLJIVIH, 26. januar 2015 10:58)
Grčku Vladu su sastavili Grci.
Našu su skarabudžili (pobrojaću redom): EU, SAD, Rusija, MMF, Svetska Banka, tajkuni (Beko, Kostić, Mišković)... sigurno sam nekoga i zaboravio. I to mora da traje, ali je produkt takav kako je i pravljen.

King

pre 9 godina

Nema vise levice i desnice klasicne. Sirom EU su vecinom ''levicarske'' vlade, pod kojim neo-liberalizam cveta, raslojavanje sve vece.

Kao i u Srbiji, ''levicarska'' SPS, ''levicarska' DS, a donose zakon o radu koji su tajkuni pisali, tajkuni u vladi, funkcioneri tih partija bogati kapitalisti postali posle mandata.

Pravdoljub

pre 9 godina

Bravo za Grcke patriote,tako se radi kada se drzava i narod sa njom nalazi na ivici ponora. Grcima cestitam a za novu vladu se nadam da ce ispuniti obecanja data narodu koji im je omogucio mandat.I na kraju mogu da samo primetim da su 2400 puta bili brzi u dogovoru oko vlade od jednih takodje na brdovitom Balkanu.Ali brda po Balkanu su ipak kao i njihova imena mnogo razlicita kao i narodi koji zive na i pod njima.

srdjan novi juzni front

pre 9 godina

Idemo svi zajedno protiv bankarske tvorevine e.u.protiv mmf,triletare i ostalih monstruma globalizma,ocemo pravoslavnu uniju od konsantinoplisa do kavkaza i sibira.

Malina

pre 9 godina

Zelim im srecu ali ne verujem da ce biti bolje. U pitanju su i dalje politicari koji puno obecavaju a kad dobiju vlast nista ne rade.

diversity and tolerance

pre 9 godina

Evo komunjare se vracaju skoro tacno posle 100 godina. Bice rata jer se istorija ponavlja, drugovi su najgori zlocinci u istoriji.

Perica

pre 9 godina

Grci lete iz EMU, to je prvi korak, a posle lete iz EU. Po novoj monetarnoj strategiji nema mesta vise za Grcku, evro je danas poceo da jaca jer is ishod zna.

Zoran

pre 9 godina

Kao i među Srbima, nema veze što među ekstremnim strankama ne bi trebalo biti dodirnih tačaka već te stranke sada i vladaju zajedno. Tako da se svede cela priča na POPULIZAM i fotelje.

TI

pre 9 godina

Populisti i demagozi poput Vucica ovde nikom nisu doneli nista dobro, tako nece ni Grcima! Tek ce se videti sta znaci propadanje i siromasenje!

Dušan

pre 9 godina

Baš interesantno. U Nemačkoj koalicioni pregovori traju oko mesec dana, razgovara se detaljno o svim programskim tačkama u usvaja dokument sa jasnim planovim obaveza, ciljeva i termina, koji je obično duži od 100 stranica. A ovi se dogovorili za sat ! Samo da ovaj dogovor ne bude kao onaj u Bh 1990. Vezali zstave očas posla, a posle...

Neko123

pre 9 godina

Eto koliko vremena treba za dogovor o vladi kada neko dobije veliku podršku na izborima. Treba se samo potsetiti koliko je vremena u Srbiji trebalo za pravljenje nove vlade kada su završeni izborima na kojima su sada vladajući dobili veliki broj glasova. Setite se te farse i mislite o tome.
(POBUNA NEVIDLJIVIH, 26. januar 2015 10:58)

A da su se dogovorili za sat vremena, onda bi bilo "eto, gledajte kako se brzo dogovore kada se radi o njihovim foteljama", zar ne? Meni je iskreno veoma cudno da se za sat vremena levica i desnica dogovori, srecno Grcima sa Sirizom na vlasti, trebace im.

P.S. Komentari koji se zavrsavaju sa "mislite o tome" uglavnom imaju slican kvalitet. Ne mislite o tome.

Marko

pre 9 godina

Ekonomisti kažu da će za nekoliko decenija 60% država u svetu da bankrotira. Ceo svet će da bankrotira, šta god to značilo, zbog ideje koju zovemo "dug", a koja stvarno ne postoji. To je samo igra koju smo izmislili, na uštrb dobrobiti milijardi ljudi. Masovna otpuštanja, karton naselja, beda, nametnute mere štednje, zatvaranje škola, gladna deca i drugi oblici siromaštva u porodici, a sve to zbog jedne izmišljotine. Zar smo toliko glupi?

Pametnjaković

pre 9 godina

"Zbog toga što će na pokušaju preporoda Grčke raditi zajedno radikalna levica i izraziti desničari svetski mediji i domaća javnost koaliciju zovu "neobičnom"."

E ajd sad, pa nismo baš toliko naivni pa da ne znamo da političari lažu čim otvore usta. Ne da nije levica, nego je najgora desnica u pitanju, što će vreme pokazati. Iste komunjare kao što je i Staljin bio. Znači priča o blagostanju, prosperitetu i idili dok desnicom ubija sve one koji se ne slažu sa onim što priča.

cica glisa

pre 9 godina

Eto, hrabri Grk rekao Ne svetskim lesinarima koji porobljavaju drzave i unistavaju ih zelenasenjem. A ovaj nas se jos i dici sto ce postici "sporazum" sa MMF i Svetskom Bankom, i sve ispunjava do poslednje njihove zapovesti i komande. Sad ti vidi zasto je ovoliko botova dobilo komandu od jutros.
(jovan, 26. januar 2015 11:38)

Jovane, on jos uvek nije rekao NE. Hrabri (ili "Hrabri") Grk je dobio izbore jer je obecao da ce reci NE, a dali ce stavarno reci i kako ce proci njegova zemlja to ce se tek videti.

Aleksandar

pre 9 godina

Sve za vlast!
Da pojasnim neupućenima u grčki politikanski sistem - ovo je kao da sednu Žarko Korać i Vojislav Šešelj i dogovore se da prave Vladu...

mićo

pre 9 godina

ušli su sa Novim Grcima,ali to i nije bitno,sad je trka s vremenom.kad god bude stani pani ,2 se poslanika mogu naći iz Zlatne zore ili Komunista,čak iz žutih

Veliki brat

pre 9 godina

Meni je čudno da nema 5 zemalja u svetu čiji budžet nije u deficitu (da li pola procenta ili 20% nije bitno), i onda se pitam, kakvi su ti političari i na čiju ruku oni to rade kad stalno planiraju veće rashode nego prihode, a na osnovu nekog još neostvarenog rasta ekonomije?

Prosto, rade na ruku svetskim bankarima i tajkunima, a na štetu običnog naroda.

Eto, Rusija ima naftu i gas, Venecuela ima naftu, Irak ima naftu, Iran ima naftu, Libija ima naftu, ali nijedna od tih zemalja nije ni prići NORVEŠKOJ koja isto tako ima naftu.

U čemu je razlika? Je su li norveški političari toliko pametniji i sposobniji?
Nisu, nego znaju gde im je mesto, ne teraju inat i kontru SAD već gledaju svoja posla i ne dozvoljavaju da ih neko otera u dužničko ropstvo.
Mogla je i Norveška pre 20-30 godina, slično kao i mi nedavno NIS, da proda rusima svoje resurse, a političari da gurnu po koju desetinu miliona u svoj džep, ali NISU!

Sad će neko reći kako Norveška ima dobre i sposobne političare, a Srbija nema.
Pa kakav smo narod u proseku, političari su još i dobri, jer koliko ima onih koji bi sutra odbili da dobiju nešto džabe (stan, službeni auto, dobru platu da se po ceo dan sedi na poslu i ništa ne radi...)?

Kad je narod takav (prodao bi državu za neku privilegijicu), ne može se očekivati da političari budu bolji, jer oni potiču iz naroda.

A kako oni najgori iz naroda idu u politiku, koliko onda mora biti dobar narod da bi političari bili dovoljno dobri kao npr. u Norveškoj?

Milan

pre 9 godina

Nema tu ideoloških razlika, svi hoće samo vlast i pare zato su se i dogovorili za 1h inače se te dve partije nikad ne bi dogovorile.

Alex

pre 9 godina

@Perica
Logicno razmisljanje medjutim...
Medjutim sta to znaci za EMU, EU.
Mislis da bi to bilo bez konzekvenci po EU i €?
Zamisli da Grcku "suspenduju" iz EMU, EU ova ostavlja mnoga pitanja?
Sta je EU i EMU i koja im je svrha.
Koja je uloga demokratije ako volja naroda ovako snazno demonstrirana nista ne znaci.
Mozemo mi biti cinicni oko demokratije ali znaci potanja nad konceptom su preopasni jer zapad nema druge kredobilne ideologije na koju se moze nasloniti. I tu ne bi pomogli nikakvi spinovi u dugom roku.
Moja prognoza, ovim sto kazes prijetice Grckoj vladi a popustice i jedni i drugi - vise Grci ali dobice bolji dil.
Suspenzija evra i prelazak na drahmu nista ne bi ucinilo dugorocno cakstavise stetilo bi samoj Grckoj ponajvise. Isto tako tonovi iz Njemacke - da izlazak Grcke ne bi skodio € su nisye vise nego zauzimanje ostrih pozicija za dialog koji slijedi

doviđenja razume

pre 9 godina

sada kada je došla Sirza, svi bankari će u glas: da vam otpištemo dugove? naravo, samo kažite koliko želite da Vam bude otpisano! e Grci, Grci...

Marko

pre 9 godina

Sad braćo moja Grci nema nazad. Grešite ako mislite da komunisti imaju rešenja, pogledajte Venecuelu najviše nafte imaju na svetu a nemaju toalet papir, pogledajte Argentinu dva bankrota, Kuba plata 30 dolara, Severna Koreja. Onda pogledajte SAD, Kanadu, Australiju, Novi Zeland, Zapadnu i Severnu Evropu. Cipras je populista kakvog nema, govori ono što narod želi da čuje.

diversity and tolerance

pre 9 godina

Evo komunjare se vracaju skoro tacno posle 100 godina. Bice rata jer se istorija ponavlja, drugovi su najgori zlocinci u istoriji.

lazy houseboy

pre 9 godina

Bas tako isto su i nasi posle izbora odmah formirali vladu iako je SNS imao apsolutnu vecinu pa nije ni bilo potrebe da se pregovara sa bilo kim.

Perica

pre 9 godina

Grci lete iz EMU, to je prvi korak, a posle lete iz EU. Po novoj monetarnoj strategiji nema mesta vise za Grcku, evro je danas poceo da jaca jer is ishod zna.

srdjan novi juzni front

pre 9 godina

Idemo svi zajedno protiv bankarske tvorevine e.u.protiv mmf,triletare i ostalih monstruma globalizma,ocemo pravoslavnu uniju od konsantinoplisa do kavkaza i sibira.

anti_patriJota

pre 9 godina

Tako se to radi!!!! Ajde patriJote, prisetite se koliko dugo je sns pregovarao posle još ubedljivije pobede na poslednjim izborima....

jovan

pre 9 godina

Eto, hrabri Grk rekao Ne svetskim lesinarima koji porobljavaju drzave i unistavaju ih zelenasenjem. A ovaj nas se jos i dici sto ce postici "sporazum" sa MMF i Svetskom Bankom, i sve ispunjava do poslednje njihove zapovesti i komande. Sad ti vidi zasto je ovoliko botova dobilo komandu od jutros.

Neko123

pre 9 godina

Eto koliko vremena treba za dogovor o vladi kada neko dobije veliku podršku na izborima. Treba se samo potsetiti koliko je vremena u Srbiji trebalo za pravljenje nove vlade kada su završeni izborima na kojima su sada vladajući dobili veliki broj glasova. Setite se te farse i mislite o tome.
(POBUNA NEVIDLJIVIH, 26. januar 2015 10:58)

A da su se dogovorili za sat vremena, onda bi bilo "eto, gledajte kako se brzo dogovore kada se radi o njihovim foteljama", zar ne? Meni je iskreno veoma cudno da se za sat vremena levica i desnica dogovori, srecno Grcima sa Sirizom na vlasti, trebace im.

P.S. Komentari koji se zavrsavaju sa "mislite o tome" uglavnom imaju slican kvalitet. Ne mislite o tome.

Mihailo

pre 9 godina

Vidi, ko bi rekao, Internacionala i dalje ima moć. Ako bi bila očišćena od šljama ljudskog roda, inače vrlo često na mesti mnogih u svim delovima sveta, čije kandže su povlačile mnoge njene poteze u prošlosti, mogla bi da postane privlačna velikom broju ljudi.
U svakom slučaju Grcima čestitke na izboru.

Pametnjaković

pre 9 godina

"Zbog toga što će na pokušaju preporoda Grčke raditi zajedno radikalna levica i izraziti desničari svetski mediji i domaća javnost koaliciju zovu "neobičnom"."

E ajd sad, pa nismo baš toliko naivni pa da ne znamo da političari lažu čim otvore usta. Ne da nije levica, nego je najgora desnica u pitanju, što će vreme pokazati. Iste komunjare kao što je i Staljin bio. Znači priča o blagostanju, prosperitetu i idili dok desnicom ubija sve one koji se ne slažu sa onim što priča.

TI

pre 9 godina

Populisti i demagozi poput Vucica ovde nikom nisu doneli nista dobro, tako nece ni Grcima! Tek ce se videti sta znaci propadanje i siromasenje!

POBUNA NEVIDLJIVIH

pre 9 godina

Eto koliko vremena treba za dogovor o vladi kada neko dobije veliku podršku na izborima. Treba se samo potsetiti koliko je vremena u Srbiji trebalo za pravljenje nove vlade kada su završeni izborima na kojima su sada vladajući dobili veliki broj glasova. Setite se te farse i mislite o tome.

Dušan

pre 9 godina

Baš interesantno. U Nemačkoj koalicioni pregovori traju oko mesec dana, razgovara se detaljno o svim programskim tačkama u usvaja dokument sa jasnim planovim obaveza, ciljeva i termina, koji je obično duži od 100 stranica. A ovi se dogovorili za sat ! Samo da ovaj dogovor ne bude kao onaj u Bh 1990. Vezali zstave očas posla, a posle...

Bejzbol palica

pre 9 godina

Nadam se da je ovo početak kraja nakaradnog sistema u kojem sam mogao ja, kao nemački bankar ili bankar svetske banke ili MMF-a da gurnem koje milionče u džep nekom Grku u Vladi da potpiše nepovoljan ili nepotreban kredit u ime celog naroda, a onda ceo narod koji se o tome nije ni pitao niti je kredit tražio da ga vraća.

Nadam se da je ovo početak kraha sistema u kojem onaj koji daje kapital preuzima sav profit, a onaj koji vraća kapital preuzima sav rizik zajedničkog poslovanja. I profit, kao i rizik MORA se deliti na ravne časti. To mora biti bankarstvo, ovo sad je čisto zelenašenje pod pokroviteljstvom i prisilom moćnih država i/ili MMF-a i svetske banke.

Zoran

pre 9 godina

Kao i među Srbima, nema veze što među ekstremnim strankama ne bi trebalo biti dodirnih tačaka već te stranke sada i vladaju zajedno. Tako da se svede cela priča na POPULIZAM i fotelje.

Malina

pre 9 godina

Zelim im srecu ali ne verujem da ce biti bolje. U pitanju su i dalje politicari koji puno obecavaju a kad dobiju vlast nista ne rade.

Pravdoljub

pre 9 godina

Bravo za Grcke patriote,tako se radi kada se drzava i narod sa njom nalazi na ivici ponora. Grcima cestitam a za novu vladu se nadam da ce ispuniti obecanja data narodu koji im je omogucio mandat.I na kraju mogu da samo primetim da su 2400 puta bili brzi u dogovoru oko vlade od jednih takodje na brdovitom Balkanu.Ali brda po Balkanu su ipak kao i njihova imena mnogo razlicita kao i narodi koji zive na i pod njima.

doviđenja razume

pre 9 godina

sada kada je došla Sirza, svi bankari će u glas: da vam otpištemo dugove? naravo, samo kažite koliko želite da Vam bude otpisano! e Grci, Grci...

Lun

pre 9 godina

POBUNA NEVIDLJIVIH, 26. januar 2015 10:58)
Grčku Vladu su sastavili Grci.
Našu su skarabudžili (pobrojaću redom): EU, SAD, Rusija, MMF, Svetska Banka, tajkuni (Beko, Kostić, Mišković)... sigurno sam nekoga i zaboravio. I to mora da traje, ali je produkt takav kako je i pravljen.

Aleksandar

pre 9 godina

Sve za vlast!
Da pojasnim neupućenima u grčki politikanski sistem - ovo je kao da sednu Žarko Korać i Vojislav Šešelj i dogovore se da prave Vladu...

Marko

pre 9 godina

Ekonomisti kažu da će za nekoliko decenija 60% država u svetu da bankrotira. Ceo svet će da bankrotira, šta god to značilo, zbog ideje koju zovemo "dug", a koja stvarno ne postoji. To je samo igra koju smo izmislili, na uštrb dobrobiti milijardi ljudi. Masovna otpuštanja, karton naselja, beda, nametnute mere štednje, zatvaranje škola, gladna deca i drugi oblici siromaštva u porodici, a sve to zbog jedne izmišljotine. Zar smo toliko glupi?

mićo

pre 9 godina

ušli su sa Novim Grcima,ali to i nije bitno,sad je trka s vremenom.kad god bude stani pani ,2 se poslanika mogu naći iz Zlatne zore ili Komunista,čak iz žutih

Кривокапић

pre 9 godina

Не знају они да формирају владу. Где је замајавање народа и даноноћни преговори? Где је жртвовање политичке каријере зарад Грчке. Где су болне реформе? Нила су ови грци за нашу сспуницу или трагикомедију.

oliver

pre 9 godina

tako se to radi , a ne kao kod nas najjaca stranka osvoji vecinu i onda joj trebaju meseci da sastavi vladu sama sa sobom i sa nudecim strankama ...

King

pre 9 godina

Nema vise levice i desnice klasicne. Sirom EU su vecinom ''levicarske'' vlade, pod kojim neo-liberalizam cveta, raslojavanje sve vece.

Kao i u Srbiji, ''levicarska'' SPS, ''levicarska' DS, a donose zakon o radu koji su tajkuni pisali, tajkuni u vladi, funkcioneri tih partija bogati kapitalisti postali posle mandata.

Milan

pre 9 godina

Nema tu ideoloških razlika, svi hoće samo vlast i pare zato su se i dogovorili za 1h inače se te dve partije nikad ne bi dogovorile.

cica glisa

pre 9 godina

Eto, hrabri Grk rekao Ne svetskim lesinarima koji porobljavaju drzave i unistavaju ih zelenasenjem. A ovaj nas se jos i dici sto ce postici "sporazum" sa MMF i Svetskom Bankom, i sve ispunjava do poslednje njihove zapovesti i komande. Sad ti vidi zasto je ovoliko botova dobilo komandu od jutros.
(jovan, 26. januar 2015 11:38)

Jovane, on jos uvek nije rekao NE. Hrabri (ili "Hrabri") Grk je dobio izbore jer je obecao da ce reci NE, a dali ce stavarno reci i kako ce proci njegova zemlja to ce se tek videti.

miki

pre 9 godina

али разлика од новог Грчког премијера и нашег супермена што се овај боји одговорности па би је најрадије поделио са целим народом и да увек други буде крив.

Alex

pre 9 godina

@Perica
Logicno razmisljanje medjutim...
Medjutim sta to znaci za EMU, EU.
Mislis da bi to bilo bez konzekvenci po EU i €?
Zamisli da Grcku "suspenduju" iz EMU, EU ova ostavlja mnoga pitanja?
Sta je EU i EMU i koja im je svrha.
Koja je uloga demokratije ako volja naroda ovako snazno demonstrirana nista ne znaci.
Mozemo mi biti cinicni oko demokratije ali znaci potanja nad konceptom su preopasni jer zapad nema druge kredobilne ideologije na koju se moze nasloniti. I tu ne bi pomogli nikakvi spinovi u dugom roku.
Moja prognoza, ovim sto kazes prijetice Grckoj vladi a popustice i jedni i drugi - vise Grci ali dobice bolji dil.
Suspenzija evra i prelazak na drahmu nista ne bi ucinilo dugorocno cakstavise stetilo bi samoj Grckoj ponajvise. Isto tako tonovi iz Njemacke - da izlazak Grcke ne bi skodio € su nisye vise nego zauzimanje ostrih pozicija za dialog koji slijedi

Veliki brat

pre 9 godina

Meni je čudno da nema 5 zemalja u svetu čiji budžet nije u deficitu (da li pola procenta ili 20% nije bitno), i onda se pitam, kakvi su ti političari i na čiju ruku oni to rade kad stalno planiraju veće rashode nego prihode, a na osnovu nekog još neostvarenog rasta ekonomije?

Prosto, rade na ruku svetskim bankarima i tajkunima, a na štetu običnog naroda.

Eto, Rusija ima naftu i gas, Venecuela ima naftu, Irak ima naftu, Iran ima naftu, Libija ima naftu, ali nijedna od tih zemalja nije ni prići NORVEŠKOJ koja isto tako ima naftu.

U čemu je razlika? Je su li norveški političari toliko pametniji i sposobniji?
Nisu, nego znaju gde im je mesto, ne teraju inat i kontru SAD već gledaju svoja posla i ne dozvoljavaju da ih neko otera u dužničko ropstvo.
Mogla je i Norveška pre 20-30 godina, slično kao i mi nedavno NIS, da proda rusima svoje resurse, a političari da gurnu po koju desetinu miliona u svoj džep, ali NISU!

Sad će neko reći kako Norveška ima dobre i sposobne političare, a Srbija nema.
Pa kakav smo narod u proseku, političari su još i dobri, jer koliko ima onih koji bi sutra odbili da dobiju nešto džabe (stan, službeni auto, dobru platu da se po ceo dan sedi na poslu i ništa ne radi...)?

Kad je narod takav (prodao bi državu za neku privilegijicu), ne može se očekivati da političari budu bolji, jer oni potiču iz naroda.

A kako oni najgori iz naroda idu u politiku, koliko onda mora biti dobar narod da bi političari bili dovoljno dobri kao npr. u Norveškoj?