Nedelja, 25.01.2015.

15:13

Kia Pro_Cee'd 1.6 CRDi LX Dynamic

Izvor: B92

Kia Pro_Cee'd 1.6 CRDi LX Dynamic IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Cadenza

pre 9 godina

Sasa dobro primjecuje kada kaze da Dacie i Skode zakidaju opremom, pa toboze ispadaju povoljne (iako cak niti pocetna cijena Skode Rapida Spacebacka s najslabijim motorom od 86KS nije nista manja u odnosu na primjerice Ceed s 100KS i boljom opremom). Najgore je pritom kad se štedi na sigurnosti. O dizajnu i kvaliteti unutrašnjosti da i ne pričamo. Sjećam se jednog sajma kad sam sjeo u novu Škodu (otprije god-dvije) i svugdje tvrda plastika, pitam ja ljude na štandu pa šta je ovo, a oni kažu kako imaju i mekšu plastiku ali u višim paketima :-) Pa ljudi moji, u svojem Ceedu iz 2008. imam brdo opreme, mekane plastike, 6 zračnih jastuka, 6 zvučnika, središnji naslon od kože (kao i kožni volan i ručicu mjenjača), audio komande na upravljaču, hlađeni pretinac, brdo pretinaca za čaše, mape i slično, grijane retrovizore, sjedala sa lumbalnom potporom (za vozača i suvozača) koja se svakako namještaju, volan namješten po dubini i visini, klimu, putno računalo, automatsko paljenje svjetala, zatamnjena stražna stakla i ne znam što sve ne u drugom najjeftinijem paketu opreme, sve što kod tih Skoda i Dacia morate ili doplacivati ili kupovati visok paket opreme.
Kia zna imati akcije, najbolje ih je pricekati ako se ne zuri s kupovinom auta, jer razlika zna biti velika u cijeni.
I dobro je netko rekao, sto ce vam auto od 150KS, 120KS pa i 100KS je sasvim dosta za veliku vecinu. Vise konja ionako na Balkanu znaci i vecu cijenu osiguranja, kod mene je to oko 200 eura za 125KS uz 50% bonusa.

sasa

pre 9 godina

Na proslom sajmu automobila u Bg u,bila je bazna verzija kie pro ceed 1,4 od 100 ks,sa cenom od 9900 eura. Danas taj isti model kosta 11390,sto opet nije mnogo para jer ima opremu kakvu necete naci kod drugih "zapadnih" brendova. Inace,kia je bila sponzor Fifa World Cup u Brazilu,pa je stoga bio taj dodatan popust od 1000 evra i regularni 1000(pre sajma je kostao 12640 eura). Sada je rio oko 10000 hiljada,a slozicete se da je pro ceed dve klase ispred ria. Neko pominje Skode u Dacie u tim jeftinijim paketima,ali nemaju veze sa kiom. Jos uvek zakidaju na opremi koja je vezana za aktivnu i pasivnu bezbednost(citaj;nema 6 air bagova,nema ESP ,TC...).A i ako ima,ode cena u drugu klasu.Evo samo deo NAJBITNIJE opreme u NAJJEFTINIJOJ KIJI:1.ABS sa EBD,BAS,HILLASSIST CONTROL,ESP,TCS,VSM(stability managment),svi air bagovi...Znaci,ono sto spasava zivote,ono sto zapadnog kupca odredjuje kada bira auto(za razliku od naseg kupca).Pa cak i najskuplim verzijama,opet je jeftinija od konkurencije jer moze da se nakiti svi i svacim.

santorini

pre 9 godina

citajuci ove komentare vidim da kod srba sve moze, samo ne diraj u golfa. ali, izgleda da se vreme menja. ranije su golfovi imali najbolje motore, vanvremenski dizajn, izdrzljivost biblijskih razmera i vrednost koja sa godinama samo raste. sada vidim da je glavno uporiste kvalitet plastike u golfu. ko zna, mozda jos ima nade za nas...
meni ova kia izgleda skroz ok. svidja mi se ovaj pomalo agresivni dizajn, a posto je nov auto u pitanju cenim i da je oprema sasvim ok. da kupujem nov auto sigurno bih razmislio o ovom modelu. jos jedno zapazanje, ne znam zasto je bitno da auto ima 150ks i zasto se to potencira kao prednost. ipak, ne pricamo o trkackim vec o putnickim automobilima, zar ne?

Saša

pre 9 godina

Auto je kupljen 2008. kod domaćeg uvoznika. Šteta je nastala prošle godine na leto, tako da je auto još bio u garanciji. Za cenu vetrobrana sam pitao iz čiste radoznalosti. Kola su kasko osigurana još od prvog dana. Odlučio sam se za staklo od lokalnog majstora koji kupuje stakla od GlassServisa. Koštalo me (tj. DDOR) oko 15000 dinara. Radio CD se pokvario jesenas, dakle auto pod garancijom, opet iz radoznalosti zvrcnem Zemun, kad 96000! Pronađem u oglasima nov u kutiji za 150 evra sa ugradnjom. I kupim naravno... Ne lupam cene. Ako vas ne mrzi, nazovite Kia Zemun pa pitajte. Da, zaboravio sam da napomenem da radio uređaj nije pod 7 godina garancije. Mislim da je dve ili tri. Nisam zapamtio. Inače, autom sam zadovoljan. Sem te dve stvari, jedno je šteta, drugo kvar, i zadnjih glumica balans štangli ništa nisam imao kao kvar.

Kemal Monteno

pre 9 godina

Navigacija?
Ja navigiram preko smartfona pogonjenog Android OS-em i besplatnom a odličnom mapom Nokia Here Maps (s time da mogu birati i druge mape). I u to u stvarnosti funkcionira odlično. Sam 5'' telefon+držač su me koštali nešto više od stotinjak eura, a i da ne vozim telefon bi imao, pa mi navigacija dođe besplatna. Vrlo sličan, i to dosta kilav i spor princip ima i Mazda 3 ("nalijepili" su ekran na armaturu) i to prodaju, kao i svi drugi auto proizvođači za tisuću eura, bilo kao dio skupe opreme ili dodatnu opremu. Hvala, ali ne hvala :-)
Inače, Kia-in UVO je jedan od boljih infotainment sustava pa ako se već doplaćuje nitko se neće požaliti na njega. S druge strane iznenadio sam se gledajući Youtube recenziju u kojoj se navodi da Mazda 3 ima problema s prijemom radija, o buci koja dolazi u kabinu da i ne govorimo. Svaki auto ima svojih mana, ali onaj tko misli da su VW savršeni a Kie loši auti gledao je previše televizijskih reklama sa Claudiom Schiffer a premalo neovisnih recenzija ili je imao malo test vožnji.

duke

pre 9 godina

Čemu poređenja sa golfom? Golf je najskuplji u klasi. To je isto kao kada bi na pomen golfa svi skočili da objašnjavaju kako je golf lošiji od MB A-klase, bmw 1 i a3. Pa jeste lošiji, ali je i jeftiniji. Svi renomirani sajtovi naglašavaju da se i30/ceed ne mogu porediti jedino sa golfom, civic-om i mazdom 3, a da su od ostalih bolji.

Cadenza

pre 9 godina

@ja
vidiš, moje je iskustvo baš suprotno od tvoga po pitanju elastičnosti motora (1.4 motor je i slabiji od moga doduše).
Dakle, recimo to tako pojednostavljeno, ako se vodimo objašnjenjem pojma elastičnosti sa ovog linka (http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/46922-elasticnost-motora/)- ako moj Ceed (model iz 2008., a vjerujem da razlika nije bitna kod novih modela) jako dobro ubrzava na autoputu u petoj, za njega najvišoj brzini, a ako istovremeno dobro vuče i u drugim brzinama, primjerice kod sporije vožnje u trećoj i četvrtoj, onda je njegov motor definitivno elastičan. Što se ne bi moglo reći za određen dio drugih motora, pa čak i nekih dizelaša sa visokim obrtnim momentima, pošto neki motori visoki obrtni moment daju samo u malom rasponu okretaja. Uostalom, baš na B92 u recenziji mog modela novinar pogađa "u sridu" kada piše da je motor Ceeda elastičan gotovo poput dizelaša.

Istina, nedostaje mu visok okretni moment (iako je za benzinca i ono vrijeme vrlo dobar), pa pri vrlo malom broju okretaja nije tako živahan obzirom na ne malu težinu današnjih kompakata, ali za to postoje varijante s dizel motorom koje se kod Ceeda općenito smatraju najboljima, a koje kod Ceeda nisu skupe.
@otac Makarije, točno je da naš top paket u ovoj akcijskoj ponudi nema sve što ima vaš top paket, ali IMHO te razlike su nebitne, ok, ksenoni bi dobro došli, ali opet, daleko ih je jeftinije doplatiti. Previše? Pogledaj niže usporedbu cijene Golfa i Ceeda, Golf je preskup.

ja

pre 9 godina

Poslije skoro godinu dana voznje i predjenih 20000 km u ovom autu mogu samo da kazem da sam prezadovoljan. Kod mene je u pitanju benzinac od 1400 kubika i 100 KS. Utisci su mi sljedeci
1. Potrosnja mi se krece oko 6l na 100 km (Prelazim svakog dana oko 120 km na relaciji Niksic-Podgorica)
2. Apsolutno nijedan problem nisam imao.
3. Auto je prepun opreme.
4. Prvi servis je kostao okruglo 100 eura.

Jedino sto bih mu zamjerio je odredjena tromost tj ne previse elastican motor ali s obzirom na tezinu automobila od 1340 kg ni to nije previse bitno. Platio sam kola ravno 12800 eura (pola odmah a pola bez kamate na 24 rate).
Pozdrav svima.

Kemal Monteno

pre 9 godina

@Sasa
odakle vucete te cijene dijelova da mi je znat...Kia Ceed prednje staklo novo, cijena 261 euro, skoro 2x manje od onoga što si naveo: http://www.njuskalo.hr/auto-stakla/kia-ceed-prednje-staklo-oglas-11091740

otac Makarije

pre 9 godina

Cadenza
Nazivi i sadržaj paketa opreme kod ceed-a nisu isti u HR i SRB. Vaš najskuplji paket u HR Ex spirit Alu sa dizelom od 128 ks (po ceni od oko 20.400), nema "pola stvari" koje u SRB ima paket Ex Maxx (za 22.240). Npr. nema ksenone (kod vas je za to doplata oko 1.040), nema navigaciju (doplata oko 1.100) i sl.
Nijedan opaket iz HR ne liči na bilo koji paket iz SRB.
Ali, ako u HR ima dizel od 128 ks (Edfition) za oko 15.600 (koji paket liči malo na onaj naš LX Urban i LX Dynamic), bez dileme mogu da kažem da u Srbiji ne postoji NIJEDAN ceed sa 1.6 dizelom za manje od 16.240 (koji je,pak, nekako spartanski opremljen). Pandan tom Vašem Edition-u bi kod nas ( kada bi pandan postojao ), bio blizu 17.500 ( i to "na akciji" ).
A to je nekako previše za Korejca u Srbiji, bar po mom razumevanju ...

tu negde

pre 9 godina

"Malo o cenama delova. Prednji vetrobran za pro sid oko 60000 dinara. Radio CD 96000 dinara. Ove delove sam trebao da menjam na pro sidu, pa sam i pitao ovlašćeni servis za cene delova. Odlučio sam se za zamenske."
@
Ovaj podatak bi imao smisla ako se uporedi sa cenama ovlašćenih servisa ostalih proizvodjača. Navedite ako imate informacije ali sumnjam da bi bili mnogo povoljniji. Zašto bi išli kod njih ako je istekla garancija? Nema jeftinih ovlašćenih servisa i zato je neophodno ako se odlučite za novi automobili sa cenom od oko 20.000 evra da uzmete i kasko osiguranje. To važi za sve brendove i njihove zvanične servise.

Cadenza

pre 9 godina

evo ovdje točne usporedbe cijena novog Golfa i Ceeda :-) :

Za istu cijenu (cca 15600 eura, Hrvatska) dobijete ovo:

1. Kia Ceed 1.6 dizel motor od 128KS Edition paket opreme (u kojem je gotovo sve od opreme) http://www.kia.hr/novi_ceed/
2. VW Golf 1.2 benzinac (i to dvoje vrata :-)) od 86KS s početnim paketom opreme Trendline (i usput 5 brzina vs 6 kod Ceeda)
http://www.volkswagen.hr/modeli/golf/brojevi_podaci/cijene/996_trendline
http://www.kia.hr/novi_ceed/

Dakle meni u dzep (ni iz dzepa) nikako, ali zanima me tko bira broj 2. ? :-)

Cadenza

pre 9 godina

bacio pogled na cijene kod vas i zaprepastio se da su znatno više nego u Hr (obično je slučaj obrnut). Kod nas je na akciji Ceed s dizel motorom od 128KS i najjacim paketom opreme 17922 eur-a (s time da se moze na to dobiti i dodatni popust uz joker) ! link: http://www.kia.hr/novi_ceed/ . S time da u Srbiji Kia razvrstava opremu prema starom modelu razvrstavanja opreme u Hrvatskoj, gdje su sada koža, bluetooth, dvozonski automatski klima, tempomat, parkirni senzori, svjetla za maglu i led dnevna svjetla, dakle sve bitno (izuzev eventualno senzora za kišu i alu felgi koje osobno nabavim po povoljnoj cijeni i kakve ja hoću a ne kakve oni nude pa mi nije bitno) u jednoj opremi (kod nas se taj paket opreme zove Edition). Jača oprema od te je overkill, to su mi rekli čak i prodavači u KIA-i.

Isto toliko je valjda Golf s 105 KS benzincem i početnim paketom opreme. Naravno da svaki od ovih auta ima neke prednosti i mane, ali Ceed je zaokružen i pouzdan auto - prema Consumer reports-u ali i mnogim drugim istraživanjima, Kia je u prvih 10 najpouzdanijih brendova (iza Japanaca), ispred VW-a koji je tek 17. ali i ispred drugih njemačkih brendova. http://s1.ibtimes.com/sites/www.ibtimes.com/files/styles/v2_article_large/public/2014/10/28/consumer-reports-auto-survey.png?itok=aCQy8QXq.

Pametnome dosta mislim.

Saša

pre 9 godina

Malo o cenama delova. Prednji vetrobran za pro sid oko 60000 dinara. Radio CD 96000 dinara. Ove delove sam trebao da menjam na pro sidu, pa sam i pitao ovlašćeni servis za cene delova. Odlučio sam se za zamenske. Znači, neki delovi za održavanje su skupi, neki nisu... Ova dva definitivno jesu! Auto sa testa odličan! Voleo bih da mogu da ga zamenim ovaj moj za ovakav sa testa. Ne mora dizel, može i za benzinac.

skrozlos

pre 9 godina

"3. Poredjenja radi, ceed SW 1.6 dizel od 128 ks, sa ksenonima i "hrom paketom" (ona tanka lajsna oko prozora ) "na akciji" košta 23.140. Oktavija 2.0 TDI od 150 ks, u paketu sa ksenonima i "hrom paketom", košta 21.696, a ako ćete u verziji pogona 4X4, tada košta 23.568.
2.0 TDI od 150 ks i 350 Nm je "ferari" za taj KIA dizel od samo 128 ks."
po zvanicnom cenovniku skode koji moze da se nadje na njihovom sajtu, cena oktavije 2.0 TDI 150ks je 22452e a u verziji pogona 4x4 je 24744e (ako i kod njih nije neka akcija, da se ogradim). cene su za najvisi paket opreme posto je i kia od 23140e u najvisem paketu opreme. mada mi se cini da kia ima za nijansu bolju opremu od skode i da nije u pitanju samo "ona tanka lasjna oko prozora". pritom, registracija je manja za kia model, verovatno je manja i potrosnja a pitanje je koliko nam je potrebno 150ks u svakodnevnom zivotu. unapred se izvinjavam delu vozacke populacije koji 80% vremena za volanom provode u maksimalno natovarenom autu, na autoputu u preticanju, kada im je najpotrebnije ubrzanje od 80-120 km/h.

Marko

pre 9 godina

Gospodo draga,stavite istu opremu u Golfa,uzmite kalkulator pa izračunajte.Razlika je više od 5000eura!Kad ćemo mi iz ex-Yu shvatiti da se automobili ne prodaju samo kod nas,da je to velika,jako velika razlika u cijeni,da postoje ljudi koji ne žive samo da bi otplaćivali auto,da postoje ljudi koji će radije tih 5000eura potrošiti na neko putovanje,godišnji odmor.Kod nas je važnije da rodbina bude impresionirana nego to što narednih par godina nećeš moći ni na pizzu otići.

Cadenza

pre 9 godina

Što se cijena dijelova tiče, nije točno da su dijelovi za Kiu skupi. Za zamjenske sam siguran, jer u Zagrebu postoji jedna tvrtka koja se bavi korejskih i japanskim autima i nudi dijelove po vrlo povoljnim cijenama.
Doduse, jos nisam trebao nista sto je izvan standardnih zamjena (pločice te diskovi nakon 120 000 km), a navedeno je bilo vrlo povoljno. Raspitivao sam se u toj tvrtki iz znatiželje za cijenu fara, cijena je bila 100 eura za novi far. Cijena drugih standardnih dijelova koji se najčešće mijenjaju na autima je manje više ista kod svih vozila, pa ne vidim po čemu bi to Kia bila skuplja. Pa postoji gomila kvalitetnih zamjenskih dijelova, a originalni se na kraju krajeva rade u tvornici u Zilini, Slovackoj, pa ne vidim zasto bi bili skuplji od primjerice dijelova za dosta japanskih automobila koji se zajedno s dijelovima rade iskljucivo izvan EU? Tako da te price o skupim dijelovima za KIU ne drze vodu.

Cadenza

pre 9 godina

@RAF - na mom modelu iz 2008. su originalno došle Michelin ljetne gume(a čitao sam da i sa svim ostalima). Da stvar bude zanimljivija, baš za te gume se piše da nisu najtiše, ali su kvalitetne i štedljive su na gorivu. Kako god, krivac nije Kia. Osvijetljenje je stvar ukusa - meni se sviđa a sviđa mi se i "kičeraj" novih interijera Kie, sa puno kroma. Potrošnja goriva, pogotovo na autoputu i ruralnim cestama je odlična, kao što rekoh moj benzinac od 125KS pri velikim brzinama na autoputu troši manje od 7l sa ljetnim gumama, a guta kilometre i odlično ubrzava u najvišoj brzini. U gradu je potrošnja isto solidna, na kraju krajeva radi se o motoru s varijabilnim ventilima (CVVT). Dobrodošao u Dbk!
@Zorane, Kia ima vrlo pristojne veličine prtljažnika, na razini Golfa ako ne i veće. Što bi tek rekao za Mazdu 3 koja u hatchback verziji ima manje mjesta od navedenih, 364 litre? Primjedba za možda nešto veću tvrdoću ovjesa stoji (više kod starijih modela), ALI zbog toga su stabilni u zavojima i na autoputevima, gdje su kao tenkovi. Nitko nam nije kriv za ceste pune rupa.
@otac Makarije - Ceed s dizel motorom od 128KS i vrlo pristojnom opremom je sada na akciji u hr za 110 000 kn, a sa odličnom opremom (premium paket, koža, bluetooth, parkirni senzori, autom klima, krom, flex steer, LED svjetla) za 120 000 kn, što je 15 584 €. Nađi mi tako opremljen Golf sličnog motora za približnu cijenu ! I btw, Mazda benzinac koju sam spomenuo od 150KS je skuplja 50 000 kn, a 120KS motor 35 000 !

Golf 5

pre 9 godina

Ovako , čim se pomene neka Kia , Hjundai priča ne može da prođe i bez Golfa , i naravno neopravdano obozavanje i dizanje u nebesa jednog "koreanca" ili "nemca" . Ukusi su razliciti i to je ok , ali činjenice su druga stvar. Taj Golf je etalon u klasi (izuzimam "premijum trojku") i svi ga uzimaju kao reper kada konstruisu i prave svoje rivale. Kia je za moj ukus jedan stvarno lep auto i za te pare korektan izbor, ko ima nesto vise novca, uzece Vw , i zbog toga ne treba pljuvati izbor i tih ljudi. Svako vozi ono sto voli ili za sta ima novca...

Magic

pre 9 godina

Vozim pro ceeda 2008, prvi vlasnik, i ubuduce bih kupio Kiu. Jedina zamerka je tvrdoca vesanja koju je neko vec spomenuo. Sto se tice rezervnih delova, ne znam jer nisam imao potrebu da ih placam. Sta je otislo u toku garancije (dve - tri sitnije stvari) to mi je servis zamenio besplatno a ostale stete razna osiguranja ili kasko (mada to jeste bilo skupo za njih cini mi se).

Sto se tice kvaliteta enterijera i price o jeftinim materijalima, to ne stoji. Kvalitet materijala odgovara srednjoj klasi automobila.

Mozda jeste bila kocka uzeti prve modele Kie ali sad mislim da nema greske. Najbolje od svega je sto je auto pouzdan pa nisam imao mnogo posla oko njega a ne razumem se inace u popravke - sedi, vozi i ne brini :)

jzoccha

pre 9 godina

Kao bivsi KIA serviser mogu da kazem da su vozila vec godinama odlicna, i po pouzdanosti na nivou najjacih zapadnih brendova. Ono sto kvari srecu vlasnika KIA (a i servisera) je NERAZUMNA politika cena servisa i rez delova, a to diktira ovlasceni zastupnik. Troskovi redovnog servisa se jos nekako i progutaju, ali i najmanje havarije su basnoslovno skupe. Pri tome se stalno menja mreza ovlascenih servisa, jer nezadovoljni serviseri odustaju od saradnje. Jos jedan veliki problem svih korejskih vozila: trziste neoriginalnih rez delova je slabo razvijeno, tako da se i za starija vozila mora osloniti na ovlasceni servis.

motka

pre 9 godina

Smatram da je navedena potrosnja od 7l po gradu bezobrazno visoka, s obzirom da pricamo o aktuelnom dizel motoru ovog proizvodjaca. Moj Accord, 2008. god, takodje dizel, sa 2200 kubika, 150 konja i 1680kg, trosi isto po gradu. O ceni imam isto misljenje kao i o potrosnji. Honda Civic (pristrasan sam, priznajem), doduse benzinac, ne moze da se poredi po kvalitetu i svemu ostalom sa ovim taljigama, osim po ceni.

MunzeLjux

pre 9 godina

@RAF
Pogledaj pritisak u gumama, jer umeju da isporuce nov auto sa vise od 3 bara. Meni se to desilo, zvonio je kao T-84, a kad sam smanjio na 2.5 bara i bese tih kao sto treba. Sa automatskim menjacem u karavan verziji ima prosek 6L na otvorenom 120-140 natovaren do vrha, a u gradu nesto vise. Veoma pouzdan auto, a 300.00 km ce uz redovan servis preci opusteno. Napred se sedi dobro, a pozadi ima mesta i za krupnije osobe. Mana mu je sto je projektovan da mu bocna stakla budu uvek zatvorena zbog aerodinamike, pa cete klimu da palite i kad nema vrucine, jer ce se magliti stakla. Na zapadu se mali servis radi na 30.000km, a kod nas na 15.000. Za taj model sa automatikom kod nas kosta oko 25.000 din. neko ce reci da nije strasno, ali moj drugar je pre par dana sam uradio generalnu na Marutiju za 100 evra.

Ex Serbian

pre 9 godina

Uzeo sam ga pre godinu i po dana, 1.6 16V GDI benzinac sa 135KS, predzadnji paket opreme(ExStyle) prezadovoljan sam, motor dovoljno jak i u gradu i van grada, potrosnja u gradu izmedju 8-9 L...za moror sa 135KS sasvim prihvatljivo.

Bojan

pre 9 godina

mozda smo mi ludi na Balkanu ,al taj golf dere kiu ne samo kod nas nego i u cijeloj Europi...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (TIL Zagreb, 27. januar 2015 13:15)

Ne bih kupio nov automobil sa sedmogodisnjom garancijom da bih ga prodao cim ga razradim.

A kako Golf dere Kiu, vidi se po prodajnim rezultatima. Koreanci imaju malu renesansu u Evropi. Proizvodni kapaciteti se sire, a automobili se samo stancuju.

otac Makarije

pre 9 godina

1. Osim u bazičnom paketu, ceed je bezobrazno skup.

2. Današnja "akcijska cena" ceed-a je bar oko 1.000 do 1.500 eura ( zavisno od verzije) veća nego je bila "akcijska cena" pre oko godinu dana. A svojim dodatnim "akcijama" samo prave budale od ljudi. Priča o beskamatnom kreditu je bajka za naivne, kamata vam je onih 1.000 do 1.500 eura veća cena ( što bude oko 12% kamate u odnosu na ono što vam daju na rate ).

3. Poredjenja radi, ceed SW 1.6 dizel od 128 ks, sa ksenonima i "hrom paketom" (ona tanka lajsna oko prozora ) "na akciji" košta 23.140. Oktavija 2.0 TDI od 150 ks, u paketu sa ksenonima i "hrom paketom", košta 21.696, a ako ćete u verziji pogona 4X4, tada košta 23.568.
2.0 TDI od 150 ks i 350 Nm je "ferari" za taj KIA dizel od samo 128 ks.

4. Pametnome dosta.

duke

pre 9 godina

Ne vozim ceed već i30, ali se javljam da kažem da mi stvarno više nisu jasni ovi pljuvači korejskih automobila. Nekada sam i ja bio zatucani vozač više generacija golfa, dok nisam proširio vidike. Jednostavno rečeno za cenu polo-a kod i30 i ceed-a dobijaš mnogo mnogo više, neuporedivo više. I sad mi koji ih imamo vozimo i uživamo, i sa blagim podsmehom gledamo one koji ih izbegavaju zbog predrasuda i praznih priča.

220022

pre 9 godina

Treba biti realan,nema smisla porediti ovaj auto sa Golfom 7.Ipak je ovaj auto mnogo bolji,kvalitetniji,lepsi,jeftini.....na sve to vise nego duplo duza garancija.Jednom recju KIA PRO CEED ubica Golfa.

Zoran

pre 9 godina

Ako autor teksta u ovaj prtljznik smesti cetiri porodicna kofera i rucni prtljag putnika, ja cu da pojedem te kofere. Vozim Scenic koji sigurno ima veci prtljaznik od Kie i ne postoji sansa da se ubace cetiri kofera,a u to sam siguran jer svake godine smestam kofere za more u prtlkaznik:).
Ja nisam vozio Kiu, ali sam se vozio u ovom automobilu na zadnjoj klupi i moja zamerka je da je auto previse tvrd. U ledjima sam osetio svaku rupicu i neravninu na putu. Mozda je to previse subjektivan osecaj jer godinama vozim Scenic koji je zaista mekan i ima odlicno vesanje, ali meni je to zasmetalo.
Ono sto svi hvale kod Kie su motori koji se za sad stvarno dobro pokazuju.

gulija

pre 9 godina

Molim one koji nisu seli u ovaj auto da ne komentarisu tvrdocu i kvalitet plastike.Jos od 2008 godine Kia je prevazisla sve nemacke automobile u istoj klasi po pitanju bas te "plastike".Uporedite kvalitet tvrdocu plastike u npr Kia Rio sa plastikom u Polu,Corsi,Fabiji,ibici.Plastiku u Ceed i Pro Ceed sa plastikom u Golfu Astri.........ne kazem da je Kia po svemu bolja ali sto se tice plastike i kvaliteta enterijera odavno su ispred precenjenih nemaca.

sasa

pre 9 godina

Ma smarate vise sa tom plastikom u Golfu, sta je vama narode. Ko god spomene neko poredjenje sa Golfom, odmah se svi hvataju za plastiku, kao da ce da spavaju i jedu na njoj. Kako nikad ne spomenete da je VW jedan od najnepouzdanijih automobila danasnjice sa najvise slucajeva pozvanih sluzbi za pomoc na putu. Plastika, plastika, plastika, pa kad malo bolje razmislis onaj koji kupi VW da pare za plastiku i znacku na haubi. Smesno.

Sasa

pre 9 godina

Vlasnik sam istog modela samo sa (po meni boljim) 1.6GDI 135ks motorom. Jako dobro vuce i od niskih obrtaja i opusteno prima gas u 6_oj na niskih 1500 obrtaja bez muke zaista sjajan motor, plus zahvalan za odrzavanje. Meni je prosek izmedju 7,5 i 8 litara, a uopste ga ne stedim, grad nikad ne prelazi 10l, dok na regionalnim putevima guta samo 6l, auto i motor za preporuku.

Cadenza

pre 9 godina

zaboravih napomenuti da vozim Ceed benzinca od 125KS, kad sam govorio o potrosnji.
Golf je vozacki odlican auto, ali nazalost to mu je IMHO jedina vrlina.

Mane Golfa su visoka cijena, dizajn (staromodan, totalno nezanimljiv u vrijeme kada je dizajn serijskih auta jako napredovao), nazalost i pouzdanost. Da, dobro ste culi, Golf daleko losije kotira od Ceeda i Mazde u svim relevantnim istraživanjima.

Sve u svemu, da danas kupujem kompaktni hatchback dvojio bi između Ceeda i Mazde 3. Mazde 3 samo zbog dizajna, iako niti Ceedov nije loš. Mazda od tri navedena auta daje najviše vozačkog zadovoljstva, ali je i najmanje praktična. Za cijenu Mazdinog benzinca od cca 150 konja dobije se Ceed dizelaš od 128 konja, dakle s manjom potrošnjom (Mazda 3 benzinac u stvarnosti troši znatno više od deklariranog, Korejci manje "lažu") i manjim iznosom osiguranja, s boljom opremom za cijenu (za 4tk eura manje od Mazde dobije se odlična oprema kod Ceeda + dizel motor). Golf je preskupo i nudi premalo opreme za cijenu, a Kia uz to ima puno dužu garanciju od Mazde, 7 vs 3 godine..kako se god okrene odabir pada na Kiu, iako bi Mazda bila vrlo blizu da smo u USA gdje je cijena Mazde realna, niža.

I ne razumijem zašto polovne Kie imaju nižu cijenu od Golfova kada ti auto od 5 godina starosti ima još važeću garanciju u slučaju Kije, a u slučaju Golfa banana..u USA su to kupci polovnih vozila odavno shvatili

mk3

pre 9 godina

Druže, nađi mi auto sa slike star tri godine i sa 40-50.000km za 7.000 evra, sutra naveče dolazim po njega. Keš u ruke. Registrovan, naravno.
-Evo jednog,malo je skuplji:http://www.polovniautomobili.com/oglas3887975/kia_pro_ceed_16_crdi/

svidja mi se ova kia

pre 9 godina

nakon 3,4 godine ne mozes dobiti ni 40% vrijednosti,
a ovog drugog sto si spomenuo itekako,
pa ti sad vidi....
mozda smo mi ludi na Balkanu ,al taj golf dere kiu ne samo kod nas nego i u cijeloj Europi...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (TIL Zagreb, 27. januar 2015 13:15)

Za Balkan si dao ispravnu dijagnozu. Sto se evrope tice, neki drugi faktori su tu bitni. Nemac u vremenu globalne krize, uvek kupuje nemacki proizvod + germanofili severnjaci, oni kojima je volvo preskup. Ostatak musterija cine jugoistocni kompleksasi, imitirajuci nemce a verujuci slepo u cuveni nemacki kvalitet. A Nemac posteni im, svestan njihove kompleksaske nesvesti, kao nagradu salje specijane, skart kvalitet serije vozila.

Hehe

pre 9 godina

@(TIL Zagreb, 27. januar 2015 13:15)

Pa ni od golfa mnogi vlasnici nisu dobili ni dinara. Toliko ih kradu, da i sam imam drugara kome su ukrali, ni manje ni vise nego iz dvorista, razvalili kapiju drugim autom. Kasko osiguranje, par kuca nije htelo ni da cuje, a u jednoj gde je osigurao auto, godisnje osiguranje je 3-4x puta vece nego za Kiu. Najmanji kvar sa prekidacem za far u ovlascenom servisu dok je bio u garanciji nisu uspeli da srede ni iz 3 puta!!! Itd. da ne nabrajam dalje losa iskustva. Cena od 18000 i nesto kad ide preko porsche lizinga izadje mnogo vise.

alfa romeo

pre 9 godina

@til zagreb...gledao sam cene golfa 5,200 000km preko 5000€...ko to kupi taj je lud....a drugo,po tvojoj logici npr. Volvo i Mecka ne valjaju jer i njima drasticno opada cena??

RAF

pre 9 godina

@Cadenza

Veruj mi ja sam poslednji od koga treba da branis kia gamu vozila. Drago moj komsija, ne znam koje gume idu kod vas u komsiluku ali kod nas idu neke letnje koje nisam ni znao da postoje dok nisam video na ceed-u. I da, sad imam i ja zimske i to takodje malo poznatu marku Lasso i sad ja auto mnogo tisi u tom segmentu. Sto se table tice, stvar je ukusa, ne znam sta si jos sve pre vozio, ali ovo unutar kie, osvetljenje je tezak kiceraj (ne znam da li ti je poznata ta rec, izvinjavam se ako nije ali ne znam koju drugu da upotrebim). Sto se potrosnje tice, ne kukam na to koliko trose, nego na to koliko lazu sa fabrickim ciframa. Ok je da slazu za 10, 20%, uslovi, gorivo i to, ali da slazu za 80% to je bezobrazluk.
Opet, od mene ne treba da branis ceed-a, pa zvog mene su ga moji matorci i kupili jer sam se gen 1 toliko odusevio. I opet, ako obratis paznju, sve moje zamerke su mizerne, a to je pohvalno ako su najvece mane auto tako mizerne.
A za ove sto kukaju na cenu servisa, cena prvog servisa za benzinca je 110e, a za dizelasa je 140e. To je cak jako jeftin servis kad se uporede sa drugima.
I kolega komsija, nadam se da cu imati to zadovoljstvo da se jednog dana spustim ceedom od trebinja do predivnog dubrovnika....:)

Milan

pre 9 godina

Uzeo ga pre god ipo dana i prezadovoljan sam. Treći paket opreme (nema alu felne i tempomat) boja kao sa slike, dobio parking senzore na poklon. Motor 1.4 108Ks nije nešto živahan, ali za gradske uslove dovoljan. Potrošnja oko 7,5-8l po gradu, na otvorenom oko 7. Garancija 7god i beskamatni kredit. Svaka preporuka
(Milan, 27. januar 2015 10:33)
52

Uzgred, ja sam mog uzeo za 10800 kao test vozilo, a to se nikako ne moze uporediti sa cenom golfa koji je skoro duplo skuplji.

Cadenza

pre 9 godina

@RAF
Ne znam za tvoje gume, ali moje ljetne nisu bučne. Ove zime sam kupio i najjeftinije zimske gume da su ok (Sava Eskimo S3+) i praktički ih ne čujem. Dakle, nije do auta. Što se tiče inteziteta osvijetljena, meni ne smeta čak niti po noći - dapače, sviđa mi se. A na faceliftu Ceeda imaš mogućnost podešavanja nivoa osvijetljenja, pa ne znam zašto kritika?
Što se klizača pokazivača trenutne potrošnje, kod mene ga nema već je vidljivo točno koliko troši, ali vozio sam i novi Ceed te prihvatio i klizač nakon malo privikavanja. Jednom kada savladaš vožnju minimalne potrošnje, decimale ti postaju ionako nebitne, stvarna potrošnja je ionako pravo mjerilo, nikakve brojke na ekranu. A sama potrošnja je kod mog Ceeda na autoputu pri brzini od 130 km/h 7 l sa zimskim gumama, u gradu oko 8 l. S Ceedom karavan s dizel motorom od 128KS sam na testu trošio oko 6 L u gradskoj, nimalo penzionerskoj vožnji. Tako je više manje sa svim dizelašima danas, izuzev onim najskupljima i autima male težine sa manjom zapreminom motora. Ceed dizel novi s motorom od 128KS je btw na akciji u Hr i košta 14379 €, što je praktički na razini cijene benzinca sa slabijim motorom, čak i polovnih iz EU!
I ne znam koje ste vi Ceedove vozili, one koje sam ja vozio imaju odličnu unutrasnjost, kvaliteta materijala, izgled, krom, koža... Na mom je iz 2008. mekane plastike više no u većini današnjih kompakata, na vratima više i od nove Mazde 3 recimo. Tu je i koža, lumbalna potpora, to se danas redovno doplaćuje!

sedici

pre 9 godina

ni ja ne mogu da poredim ovaj automobil i golf. ovaj potonji je svetlosnu godinu iza kia-e po svemu, osim po ceni koju nicim ne opravdava. svojevremeno sam bio pasionirani ljubitelj i vlasnik golfova, ali sad ne bih uzeo isti ni da mi plate koliko golf kosta. ukusi su razliciti zbog toga i postoji toliko modela, boja i ko zna cega vec. a te mitske price kako golf ne gubi na ceni su za malu decu. sva vozila gube otprilike isto (u procentima) za svaku godinu starosti samo sto golf u startu kosta mnogo vise pa svi misle da on drzi vrednost. na kraju krajeva, svako je gospodar svog novca tako da kupuje ono stu se svidja

kele

pre 9 godina

@ TIL Zagreb.
Druže, nađi mi auto sa slike star tri godine i sa 40-50.000km za 7.000 evra, sutra naveče dolazim po njega. Keš u ruke. Registrovan, naravno.

marko

pre 9 godina

Golf 7 1.6 tdi kosta nov 18.000e. Trendline i ima odlicnu opremu, nema doduse 1000 tastera na volanu itd ali ta dva automobila ne mogu nikako da poredim!

TIL Zagreb

pre 9 godina

ovakva kia, sa ovom opremom i dizel motorom kosta manje od golfa VII sa 1,2 motorom i trendline opremom. a od najjeftinijeg golfa sa dizel motorom je jeftinija nesto vise od 2600e. pametnom dosta...
(skrozlos, 27. januar 2015 10:53)

nakon 3,4 godine ne mozes dobiti ni 40% vrijednosti,
a ovog drugog sto si spomenuo itekako,
pa ti sad vidi....
mozda smo mi ludi na Balkanu ,al taj golf dere kiu ne samo kod nas nego i u cijeloj Europi...

boki

pre 9 godina

Moja drugarica vozi predhodni proceed, kao i ovaj opasno dobro izgleda, dizajnerima svaka cast, garancija je super, ona dobila svojevremeno na sajmu exstra popust i bilo je definitivno bestbuy u tom trenutku. Ali prvi sudar koji je napravila i to bi se okarakterisao kao manji je kostao brdo para, delovi su uzasno skupi ali uzasno, servis je preskup. Inace ja sam u tom trenutku vozio citroen C3, znaci mali jevtini automobil i kako sam spolja bio odusevljen Kiom tako sam iznutra bio totalno racaran, skromni C3 je pojam za kvalitet plastike i unutrasnjosti a to vidim da je slucaj i sa ovim novim modelom, npr. rucica za otvaranje vrata iznutra je toliko jevtina da bi izgledala jadno i na yugu, plastika plastika i to jevtina suskava nekvalitetna... svuda... razocarava...I onda se nadje neko pametan da ga usporedjuje sa Golfom 7, iako ga ne volim za ovaj automobil to je pojam svega, koliko god da platite golfa vise on vise od te razlike vredi, verujte mozete sami da uporedite, malo ce Vam trebati da vidite

RAF

pre 9 godina

Volim KIA vozila i posedovao sam ceed gen 1 a moji roditelji sad voze ceed gen 2 i to bas ovaj testirani dizel motor. Puno toga lepog moze da se kaze o autu i sam autor teksta je puno toga napisao, ja bih dodao neke mane, vise kao kritiku i nadu da ce KIA to da resi sa novim modelima. Pre svega, fabricke letnje gume su uzasno bucne. Unutrasnje osvetljenje instrument table je previse drecavo, postane lako naporno nocu (da, moze se smanjiti intezitet svetla). Pokazivac trenutne potrosnje je klizac (nije broj) koji ima skalu sa brojevima 0, 5, 10. I pojma nemam koja mi je trenutna potrosnja vec nagadjam. Najvece razocaranje potrosnja, 3.7. Nema teorije, po gradu, ok bude oko 7 (fabricki 4.9, bas izmisljalju) a na otvorenom, oko 5, 5 i po, normalne voznje na 110-120km/h u sestoj. Neki drugi dizelasi u klasi imaju potrosnju i 2l manje nego ceed i to u realnim uslovima.
Puno pozdrava za sve ljubitelje automobila

skrozlos

pre 9 godina

ovakva kia, sa ovom opremom i dizel motorom kosta manje od golfa VII sa 1,2 motorom i trendline opremom. a od najjeftinijeg golfa sa dizel motorom je jeftinija nesto vise od 2600e. pametnom dosta...

sone

pre 9 godina

nazalost,samo osnovne,tj.najjeftinije varijante kod kie i dacije dolaze u obzir.za te pare,oktavija malo vise i golf i sivik,ne vidim smisao.
dacija bar ima servis za 60e,a kia 200e,pa racunajte na dugu garanciju koja ce vam trebati zbog loseg kvaliteta ugradjenih delova.

Milan

pre 9 godina

Uzeo ga pre god ipo dana i prezadovoljan sam. Treći paket opreme (nema alu felne i tempomat) boja kao sa slike, dobio parking senzore na poklon. Motor 1.4 108Ks nije nešto živahan, ali za gradske uslove dovoljan. Potrošnja oko 7,5-8l po gradu, na otvorenom oko 7. Garancija 7god i beskamatni kredit. Svaka preporuka

RAF

pre 9 godina

Volim KIA vozila i posedovao sam ceed gen 1 a moji roditelji sad voze ceed gen 2 i to bas ovaj testirani dizel motor. Puno toga lepog moze da se kaze o autu i sam autor teksta je puno toga napisao, ja bih dodao neke mane, vise kao kritiku i nadu da ce KIA to da resi sa novim modelima. Pre svega, fabricke letnje gume su uzasno bucne. Unutrasnje osvetljenje instrument table je previse drecavo, postane lako naporno nocu (da, moze se smanjiti intezitet svetla). Pokazivac trenutne potrosnje je klizac (nije broj) koji ima skalu sa brojevima 0, 5, 10. I pojma nemam koja mi je trenutna potrosnja vec nagadjam. Najvece razocaranje potrosnja, 3.7. Nema teorije, po gradu, ok bude oko 7 (fabricki 4.9, bas izmisljalju) a na otvorenom, oko 5, 5 i po, normalne voznje na 110-120km/h u sestoj. Neki drugi dizelasi u klasi imaju potrosnju i 2l manje nego ceed i to u realnim uslovima.
Puno pozdrava za sve ljubitelje automobila

skrozlos

pre 9 godina

ovakva kia, sa ovom opremom i dizel motorom kosta manje od golfa VII sa 1,2 motorom i trendline opremom. a od najjeftinijeg golfa sa dizel motorom je jeftinija nesto vise od 2600e. pametnom dosta...

Milan

pre 9 godina

Uzeo ga pre god ipo dana i prezadovoljan sam. Treći paket opreme (nema alu felne i tempomat) boja kao sa slike, dobio parking senzore na poklon. Motor 1.4 108Ks nije nešto živahan, ali za gradske uslove dovoljan. Potrošnja oko 7,5-8l po gradu, na otvorenom oko 7. Garancija 7god i beskamatni kredit. Svaka preporuka

sedici

pre 9 godina

ni ja ne mogu da poredim ovaj automobil i golf. ovaj potonji je svetlosnu godinu iza kia-e po svemu, osim po ceni koju nicim ne opravdava. svojevremeno sam bio pasionirani ljubitelj i vlasnik golfova, ali sad ne bih uzeo isti ni da mi plate koliko golf kosta. ukusi su razliciti zbog toga i postoji toliko modela, boja i ko zna cega vec. a te mitske price kako golf ne gubi na ceni su za malu decu. sva vozila gube otprilike isto (u procentima) za svaku godinu starosti samo sto golf u startu kosta mnogo vise pa svi misle da on drzi vrednost. na kraju krajeva, svako je gospodar svog novca tako da kupuje ono stu se svidja

boki

pre 9 godina

Moja drugarica vozi predhodni proceed, kao i ovaj opasno dobro izgleda, dizajnerima svaka cast, garancija je super, ona dobila svojevremeno na sajmu exstra popust i bilo je definitivno bestbuy u tom trenutku. Ali prvi sudar koji je napravila i to bi se okarakterisao kao manji je kostao brdo para, delovi su uzasno skupi ali uzasno, servis je preskup. Inace ja sam u tom trenutku vozio citroen C3, znaci mali jevtini automobil i kako sam spolja bio odusevljen Kiom tako sam iznutra bio totalno racaran, skromni C3 je pojam za kvalitet plastike i unutrasnjosti a to vidim da je slucaj i sa ovim novim modelom, npr. rucica za otvaranje vrata iznutra je toliko jevtina da bi izgledala jadno i na yugu, plastika plastika i to jevtina suskava nekvalitetna... svuda... razocarava...I onda se nadje neko pametan da ga usporedjuje sa Golfom 7, iako ga ne volim za ovaj automobil to je pojam svega, koliko god da platite golfa vise on vise od te razlike vredi, verujte mozete sami da uporedite, malo ce Vam trebati da vidite

marko

pre 9 godina

Golf 7 1.6 tdi kosta nov 18.000e. Trendline i ima odlicnu opremu, nema doduse 1000 tastera na volanu itd ali ta dva automobila ne mogu nikako da poredim!

kele

pre 9 godina

@ TIL Zagreb.
Druže, nađi mi auto sa slike star tri godine i sa 40-50.000km za 7.000 evra, sutra naveče dolazim po njega. Keš u ruke. Registrovan, naravno.

jzoccha

pre 9 godina

Kao bivsi KIA serviser mogu da kazem da su vozila vec godinama odlicna, i po pouzdanosti na nivou najjacih zapadnih brendova. Ono sto kvari srecu vlasnika KIA (a i servisera) je NERAZUMNA politika cena servisa i rez delova, a to diktira ovlasceni zastupnik. Troskovi redovnog servisa se jos nekako i progutaju, ali i najmanje havarije su basnoslovno skupe. Pri tome se stalno menja mreza ovlascenih servisa, jer nezadovoljni serviseri odustaju od saradnje. Jos jedan veliki problem svih korejskih vozila: trziste neoriginalnih rez delova je slabo razvijeno, tako da se i za starija vozila mora osloniti na ovlasceni servis.

TIL Zagreb

pre 9 godina

ovakva kia, sa ovom opremom i dizel motorom kosta manje od golfa VII sa 1,2 motorom i trendline opremom. a od najjeftinijeg golfa sa dizel motorom je jeftinija nesto vise od 2600e. pametnom dosta...
(skrozlos, 27. januar 2015 10:53)

nakon 3,4 godine ne mozes dobiti ni 40% vrijednosti,
a ovog drugog sto si spomenuo itekako,
pa ti sad vidi....
mozda smo mi ludi na Balkanu ,al taj golf dere kiu ne samo kod nas nego i u cijeloj Europi...

Golf 5

pre 9 godina

Ovako , čim se pomene neka Kia , Hjundai priča ne može da prođe i bez Golfa , i naravno neopravdano obozavanje i dizanje u nebesa jednog "koreanca" ili "nemca" . Ukusi su razliciti i to je ok , ali činjenice su druga stvar. Taj Golf je etalon u klasi (izuzimam "premijum trojku") i svi ga uzimaju kao reper kada konstruisu i prave svoje rivale. Kia je za moj ukus jedan stvarno lep auto i za te pare korektan izbor, ko ima nesto vise novca, uzece Vw , i zbog toga ne treba pljuvati izbor i tih ljudi. Svako vozi ono sto voli ili za sta ima novca...

duke

pre 9 godina

Ne vozim ceed već i30, ali se javljam da kažem da mi stvarno više nisu jasni ovi pljuvači korejskih automobila. Nekada sam i ja bio zatucani vozač više generacija golfa, dok nisam proširio vidike. Jednostavno rečeno za cenu polo-a kod i30 i ceed-a dobijaš mnogo mnogo više, neuporedivo više. I sad mi koji ih imamo vozimo i uživamo, i sa blagim podsmehom gledamo one koji ih izbegavaju zbog predrasuda i praznih priča.

Cadenza

pre 9 godina

@RAF
Ne znam za tvoje gume, ali moje ljetne nisu bučne. Ove zime sam kupio i najjeftinije zimske gume da su ok (Sava Eskimo S3+) i praktički ih ne čujem. Dakle, nije do auta. Što se tiče inteziteta osvijetljena, meni ne smeta čak niti po noći - dapače, sviđa mi se. A na faceliftu Ceeda imaš mogućnost podešavanja nivoa osvijetljenja, pa ne znam zašto kritika?
Što se klizača pokazivača trenutne potrošnje, kod mene ga nema već je vidljivo točno koliko troši, ali vozio sam i novi Ceed te prihvatio i klizač nakon malo privikavanja. Jednom kada savladaš vožnju minimalne potrošnje, decimale ti postaju ionako nebitne, stvarna potrošnja je ionako pravo mjerilo, nikakve brojke na ekranu. A sama potrošnja je kod mog Ceeda na autoputu pri brzini od 130 km/h 7 l sa zimskim gumama, u gradu oko 8 l. S Ceedom karavan s dizel motorom od 128KS sam na testu trošio oko 6 L u gradskoj, nimalo penzionerskoj vožnji. Tako je više manje sa svim dizelašima danas, izuzev onim najskupljima i autima male težine sa manjom zapreminom motora. Ceed dizel novi s motorom od 128KS je btw na akciji u Hr i košta 14379 €, što je praktički na razini cijene benzinca sa slabijim motorom, čak i polovnih iz EU!
I ne znam koje ste vi Ceedove vozili, one koje sam ja vozio imaju odličnu unutrasnjost, kvaliteta materijala, izgled, krom, koža... Na mom je iz 2008. mekane plastike više no u većini današnjih kompakata, na vratima više i od nove Mazde 3 recimo. Tu je i koža, lumbalna potpora, to se danas redovno doplaćuje!

sone

pre 9 godina

nazalost,samo osnovne,tj.najjeftinije varijante kod kie i dacije dolaze u obzir.za te pare,oktavija malo vise i golf i sivik,ne vidim smisao.
dacija bar ima servis za 60e,a kia 200e,pa racunajte na dugu garanciju koja ce vam trebati zbog loseg kvaliteta ugradjenih delova.

otac Makarije

pre 9 godina

1. Osim u bazičnom paketu, ceed je bezobrazno skup.

2. Današnja "akcijska cena" ceed-a je bar oko 1.000 do 1.500 eura ( zavisno od verzije) veća nego je bila "akcijska cena" pre oko godinu dana. A svojim dodatnim "akcijama" samo prave budale od ljudi. Priča o beskamatnom kreditu je bajka za naivne, kamata vam je onih 1.000 do 1.500 eura veća cena ( što bude oko 12% kamate u odnosu na ono što vam daju na rate ).

3. Poredjenja radi, ceed SW 1.6 dizel od 128 ks, sa ksenonima i "hrom paketom" (ona tanka lajsna oko prozora ) "na akciji" košta 23.140. Oktavija 2.0 TDI od 150 ks, u paketu sa ksenonima i "hrom paketom", košta 21.696, a ako ćete u verziji pogona 4X4, tada košta 23.568.
2.0 TDI od 150 ks i 350 Nm je "ferari" za taj KIA dizel od samo 128 ks.

4. Pametnome dosta.

Milan

pre 9 godina

Uzeo ga pre god ipo dana i prezadovoljan sam. Treći paket opreme (nema alu felne i tempomat) boja kao sa slike, dobio parking senzore na poklon. Motor 1.4 108Ks nije nešto živahan, ali za gradske uslove dovoljan. Potrošnja oko 7,5-8l po gradu, na otvorenom oko 7. Garancija 7god i beskamatni kredit. Svaka preporuka
(Milan, 27. januar 2015 10:33)
52

Uzgred, ja sam mog uzeo za 10800 kao test vozilo, a to se nikako ne moze uporediti sa cenom golfa koji je skoro duplo skuplji.

Ex Serbian

pre 9 godina

Uzeo sam ga pre godinu i po dana, 1.6 16V GDI benzinac sa 135KS, predzadnji paket opreme(ExStyle) prezadovoljan sam, motor dovoljno jak i u gradu i van grada, potrosnja u gradu izmedju 8-9 L...za moror sa 135KS sasvim prihvatljivo.

gulija

pre 9 godina

Molim one koji nisu seli u ovaj auto da ne komentarisu tvrdocu i kvalitet plastike.Jos od 2008 godine Kia je prevazisla sve nemacke automobile u istoj klasi po pitanju bas te "plastike".Uporedite kvalitet tvrdocu plastike u npr Kia Rio sa plastikom u Polu,Corsi,Fabiji,ibici.Plastiku u Ceed i Pro Ceed sa plastikom u Golfu Astri.........ne kazem da je Kia po svemu bolja ali sto se tice plastike i kvaliteta enterijera odavno su ispred precenjenih nemaca.

sasa

pre 9 godina

Na proslom sajmu automobila u Bg u,bila je bazna verzija kie pro ceed 1,4 od 100 ks,sa cenom od 9900 eura. Danas taj isti model kosta 11390,sto opet nije mnogo para jer ima opremu kakvu necete naci kod drugih "zapadnih" brendova. Inace,kia je bila sponzor Fifa World Cup u Brazilu,pa je stoga bio taj dodatan popust od 1000 evra i regularni 1000(pre sajma je kostao 12640 eura). Sada je rio oko 10000 hiljada,a slozicete se da je pro ceed dve klase ispred ria. Neko pominje Skode u Dacie u tim jeftinijim paketima,ali nemaju veze sa kiom. Jos uvek zakidaju na opremi koja je vezana za aktivnu i pasivnu bezbednost(citaj;nema 6 air bagova,nema ESP ,TC...).A i ako ima,ode cena u drugu klasu.Evo samo deo NAJBITNIJE opreme u NAJJEFTINIJOJ KIJI:1.ABS sa EBD,BAS,HILLASSIST CONTROL,ESP,TCS,VSM(stability managment),svi air bagovi...Znaci,ono sto spasava zivote,ono sto zapadnog kupca odredjuje kada bira auto(za razliku od naseg kupca).Pa cak i najskuplim verzijama,opet je jeftinija od konkurencije jer moze da se nakiti svi i svacim.

santorini

pre 9 godina

citajuci ove komentare vidim da kod srba sve moze, samo ne diraj u golfa. ali, izgleda da se vreme menja. ranije su golfovi imali najbolje motore, vanvremenski dizajn, izdrzljivost biblijskih razmera i vrednost koja sa godinama samo raste. sada vidim da je glavno uporiste kvalitet plastike u golfu. ko zna, mozda jos ima nade za nas...
meni ova kia izgleda skroz ok. svidja mi se ovaj pomalo agresivni dizajn, a posto je nov auto u pitanju cenim i da je oprema sasvim ok. da kupujem nov auto sigurno bih razmislio o ovom modelu. jos jedno zapazanje, ne znam zasto je bitno da auto ima 150ks i zasto se to potencira kao prednost. ipak, ne pricamo o trkackim vec o putnickim automobilima, zar ne?

ja

pre 9 godina

Poslije skoro godinu dana voznje i predjenih 20000 km u ovom autu mogu samo da kazem da sam prezadovoljan. Kod mene je u pitanju benzinac od 1400 kubika i 100 KS. Utisci su mi sljedeci
1. Potrosnja mi se krece oko 6l na 100 km (Prelazim svakog dana oko 120 km na relaciji Niksic-Podgorica)
2. Apsolutno nijedan problem nisam imao.
3. Auto je prepun opreme.
4. Prvi servis je kostao okruglo 100 eura.

Jedino sto bih mu zamjerio je odredjena tromost tj ne previse elastican motor ali s obzirom na tezinu automobila od 1340 kg ni to nije previse bitno. Platio sam kola ravno 12800 eura (pola odmah a pola bez kamate na 24 rate).
Pozdrav svima.

Marko

pre 9 godina

Gospodo draga,stavite istu opremu u Golfa,uzmite kalkulator pa izračunajte.Razlika je više od 5000eura!Kad ćemo mi iz ex-Yu shvatiti da se automobili ne prodaju samo kod nas,da je to velika,jako velika razlika u cijeni,da postoje ljudi koji ne žive samo da bi otplaćivali auto,da postoje ljudi koji će radije tih 5000eura potrošiti na neko putovanje,godišnji odmor.Kod nas je važnije da rodbina bude impresionirana nego to što narednih par godina nećeš moći ni na pizzu otići.

Bojan

pre 9 godina

mozda smo mi ludi na Balkanu ,al taj golf dere kiu ne samo kod nas nego i u cijeloj Europi...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (TIL Zagreb, 27. januar 2015 13:15)

Ne bih kupio nov automobil sa sedmogodisnjom garancijom da bih ga prodao cim ga razradim.

A kako Golf dere Kiu, vidi se po prodajnim rezultatima. Koreanci imaju malu renesansu u Evropi. Proizvodni kapaciteti se sire, a automobili se samo stancuju.

sasa

pre 9 godina

Ma smarate vise sa tom plastikom u Golfu, sta je vama narode. Ko god spomene neko poredjenje sa Golfom, odmah se svi hvataju za plastiku, kao da ce da spavaju i jedu na njoj. Kako nikad ne spomenete da je VW jedan od najnepouzdanijih automobila danasnjice sa najvise slucajeva pozvanih sluzbi za pomoc na putu. Plastika, plastika, plastika, pa kad malo bolje razmislis onaj koji kupi VW da pare za plastiku i znacku na haubi. Smesno.

Magic

pre 9 godina

Vozim pro ceeda 2008, prvi vlasnik, i ubuduce bih kupio Kiu. Jedina zamerka je tvrdoca vesanja koju je neko vec spomenuo. Sto se tice rezervnih delova, ne znam jer nisam imao potrebu da ih placam. Sta je otislo u toku garancije (dve - tri sitnije stvari) to mi je servis zamenio besplatno a ostale stete razna osiguranja ili kasko (mada to jeste bilo skupo za njih cini mi se).

Sto se tice kvaliteta enterijera i price o jeftinim materijalima, to ne stoji. Kvalitet materijala odgovara srednjoj klasi automobila.

Mozda jeste bila kocka uzeti prve modele Kie ali sad mislim da nema greske. Najbolje od svega je sto je auto pouzdan pa nisam imao mnogo posla oko njega a ne razumem se inace u popravke - sedi, vozi i ne brini :)

220022

pre 9 godina

Treba biti realan,nema smisla porediti ovaj auto sa Golfom 7.Ipak je ovaj auto mnogo bolji,kvalitetniji,lepsi,jeftini.....na sve to vise nego duplo duza garancija.Jednom recju KIA PRO CEED ubica Golfa.

Cadenza

pre 9 godina

Sasa dobro primjecuje kada kaze da Dacie i Skode zakidaju opremom, pa toboze ispadaju povoljne (iako cak niti pocetna cijena Skode Rapida Spacebacka s najslabijim motorom od 86KS nije nista manja u odnosu na primjerice Ceed s 100KS i boljom opremom). Najgore je pritom kad se štedi na sigurnosti. O dizajnu i kvaliteti unutrašnjosti da i ne pričamo. Sjećam se jednog sajma kad sam sjeo u novu Škodu (otprije god-dvije) i svugdje tvrda plastika, pitam ja ljude na štandu pa šta je ovo, a oni kažu kako imaju i mekšu plastiku ali u višim paketima :-) Pa ljudi moji, u svojem Ceedu iz 2008. imam brdo opreme, mekane plastike, 6 zračnih jastuka, 6 zvučnika, središnji naslon od kože (kao i kožni volan i ručicu mjenjača), audio komande na upravljaču, hlađeni pretinac, brdo pretinaca za čaše, mape i slično, grijane retrovizore, sjedala sa lumbalnom potporom (za vozača i suvozača) koja se svakako namještaju, volan namješten po dubini i visini, klimu, putno računalo, automatsko paljenje svjetala, zatamnjena stražna stakla i ne znam što sve ne u drugom najjeftinijem paketu opreme, sve što kod tih Skoda i Dacia morate ili doplacivati ili kupovati visok paket opreme.
Kia zna imati akcije, najbolje ih je pricekati ako se ne zuri s kupovinom auta, jer razlika zna biti velika u cijeni.
I dobro je netko rekao, sto ce vam auto od 150KS, 120KS pa i 100KS je sasvim dosta za veliku vecinu. Vise konja ionako na Balkanu znaci i vecu cijenu osiguranja, kod mene je to oko 200 eura za 125KS uz 50% bonusa.

Cadenza

pre 9 godina

zaboravih napomenuti da vozim Ceed benzinca od 125KS, kad sam govorio o potrosnji.
Golf je vozacki odlican auto, ali nazalost to mu je IMHO jedina vrlina.

Mane Golfa su visoka cijena, dizajn (staromodan, totalno nezanimljiv u vrijeme kada je dizajn serijskih auta jako napredovao), nazalost i pouzdanost. Da, dobro ste culi, Golf daleko losije kotira od Ceeda i Mazde u svim relevantnim istraživanjima.

Sve u svemu, da danas kupujem kompaktni hatchback dvojio bi između Ceeda i Mazde 3. Mazde 3 samo zbog dizajna, iako niti Ceedov nije loš. Mazda od tri navedena auta daje najviše vozačkog zadovoljstva, ali je i najmanje praktična. Za cijenu Mazdinog benzinca od cca 150 konja dobije se Ceed dizelaš od 128 konja, dakle s manjom potrošnjom (Mazda 3 benzinac u stvarnosti troši znatno više od deklariranog, Korejci manje "lažu") i manjim iznosom osiguranja, s boljom opremom za cijenu (za 4tk eura manje od Mazde dobije se odlična oprema kod Ceeda + dizel motor). Golf je preskupo i nudi premalo opreme za cijenu, a Kia uz to ima puno dužu garanciju od Mazde, 7 vs 3 godine..kako se god okrene odabir pada na Kiu, iako bi Mazda bila vrlo blizu da smo u USA gdje je cijena Mazde realna, niža.

I ne razumijem zašto polovne Kie imaju nižu cijenu od Golfova kada ti auto od 5 godina starosti ima još važeću garanciju u slučaju Kije, a u slučaju Golfa banana..u USA su to kupci polovnih vozila odavno shvatili

svidja mi se ova kia

pre 9 godina

nakon 3,4 godine ne mozes dobiti ni 40% vrijednosti,
a ovog drugog sto si spomenuo itekako,
pa ti sad vidi....
mozda smo mi ludi na Balkanu ,al taj golf dere kiu ne samo kod nas nego i u cijeloj Europi...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (TIL Zagreb, 27. januar 2015 13:15)

Za Balkan si dao ispravnu dijagnozu. Sto se evrope tice, neki drugi faktori su tu bitni. Nemac u vremenu globalne krize, uvek kupuje nemacki proizvod + germanofili severnjaci, oni kojima je volvo preskup. Ostatak musterija cine jugoistocni kompleksasi, imitirajuci nemce a verujuci slepo u cuveni nemacki kvalitet. A Nemac posteni im, svestan njihove kompleksaske nesvesti, kao nagradu salje specijane, skart kvalitet serije vozila.

Zoran

pre 9 godina

Ako autor teksta u ovaj prtljznik smesti cetiri porodicna kofera i rucni prtljag putnika, ja cu da pojedem te kofere. Vozim Scenic koji sigurno ima veci prtljaznik od Kie i ne postoji sansa da se ubace cetiri kofera,a u to sam siguran jer svake godine smestam kofere za more u prtlkaznik:).
Ja nisam vozio Kiu, ali sam se vozio u ovom automobilu na zadnjoj klupi i moja zamerka je da je auto previse tvrd. U ledjima sam osetio svaku rupicu i neravninu na putu. Mozda je to previse subjektivan osecaj jer godinama vozim Scenic koji je zaista mekan i ima odlicno vesanje, ali meni je to zasmetalo.
Ono sto svi hvale kod Kie su motori koji se za sad stvarno dobro pokazuju.

MunzeLjux

pre 9 godina

@RAF
Pogledaj pritisak u gumama, jer umeju da isporuce nov auto sa vise od 3 bara. Meni se to desilo, zvonio je kao T-84, a kad sam smanjio na 2.5 bara i bese tih kao sto treba. Sa automatskim menjacem u karavan verziji ima prosek 6L na otvorenom 120-140 natovaren do vrha, a u gradu nesto vise. Veoma pouzdan auto, a 300.00 km ce uz redovan servis preci opusteno. Napred se sedi dobro, a pozadi ima mesta i za krupnije osobe. Mana mu je sto je projektovan da mu bocna stakla budu uvek zatvorena zbog aerodinamike, pa cete klimu da palite i kad nema vrucine, jer ce se magliti stakla. Na zapadu se mali servis radi na 30.000km, a kod nas na 15.000. Za taj model sa automatikom kod nas kosta oko 25.000 din. neko ce reci da nije strasno, ali moj drugar je pre par dana sam uradio generalnu na Marutiju za 100 evra.

Sasa

pre 9 godina

Vlasnik sam istog modela samo sa (po meni boljim) 1.6GDI 135ks motorom. Jako dobro vuce i od niskih obrtaja i opusteno prima gas u 6_oj na niskih 1500 obrtaja bez muke zaista sjajan motor, plus zahvalan za odrzavanje. Meni je prosek izmedju 7,5 i 8 litara, a uopste ga ne stedim, grad nikad ne prelazi 10l, dok na regionalnim putevima guta samo 6l, auto i motor za preporuku.

Cadenza

pre 9 godina

evo ovdje točne usporedbe cijena novog Golfa i Ceeda :-) :

Za istu cijenu (cca 15600 eura, Hrvatska) dobijete ovo:

1. Kia Ceed 1.6 dizel motor od 128KS Edition paket opreme (u kojem je gotovo sve od opreme) http://www.kia.hr/novi_ceed/
2. VW Golf 1.2 benzinac (i to dvoje vrata :-)) od 86KS s početnim paketom opreme Trendline (i usput 5 brzina vs 6 kod Ceeda)
http://www.volkswagen.hr/modeli/golf/brojevi_podaci/cijene/996_trendline
http://www.kia.hr/novi_ceed/

Dakle meni u dzep (ni iz dzepa) nikako, ali zanima me tko bira broj 2. ? :-)

motka

pre 9 godina

Smatram da je navedena potrosnja od 7l po gradu bezobrazno visoka, s obzirom da pricamo o aktuelnom dizel motoru ovog proizvodjaca. Moj Accord, 2008. god, takodje dizel, sa 2200 kubika, 150 konja i 1680kg, trosi isto po gradu. O ceni imam isto misljenje kao i o potrosnji. Honda Civic (pristrasan sam, priznajem), doduse benzinac, ne moze da se poredi po kvalitetu i svemu ostalom sa ovim taljigama, osim po ceni.

Kemal Monteno

pre 9 godina

Navigacija?
Ja navigiram preko smartfona pogonjenog Android OS-em i besplatnom a odličnom mapom Nokia Here Maps (s time da mogu birati i druge mape). I u to u stvarnosti funkcionira odlično. Sam 5'' telefon+držač su me koštali nešto više od stotinjak eura, a i da ne vozim telefon bi imao, pa mi navigacija dođe besplatna. Vrlo sličan, i to dosta kilav i spor princip ima i Mazda 3 ("nalijepili" su ekran na armaturu) i to prodaju, kao i svi drugi auto proizvođači za tisuću eura, bilo kao dio skupe opreme ili dodatnu opremu. Hvala, ali ne hvala :-)
Inače, Kia-in UVO je jedan od boljih infotainment sustava pa ako se već doplaćuje nitko se neće požaliti na njega. S druge strane iznenadio sam se gledajući Youtube recenziju u kojoj se navodi da Mazda 3 ima problema s prijemom radija, o buci koja dolazi u kabinu da i ne govorimo. Svaki auto ima svojih mana, ali onaj tko misli da su VW savršeni a Kie loši auti gledao je previše televizijskih reklama sa Claudiom Schiffer a premalo neovisnih recenzija ili je imao malo test vožnji.

alfa romeo

pre 9 godina

@til zagreb...gledao sam cene golfa 5,200 000km preko 5000€...ko to kupi taj je lud....a drugo,po tvojoj logici npr. Volvo i Mecka ne valjaju jer i njima drasticno opada cena??

otac Makarije

pre 9 godina

Cadenza
Nazivi i sadržaj paketa opreme kod ceed-a nisu isti u HR i SRB. Vaš najskuplji paket u HR Ex spirit Alu sa dizelom od 128 ks (po ceni od oko 20.400), nema "pola stvari" koje u SRB ima paket Ex Maxx (za 22.240). Npr. nema ksenone (kod vas je za to doplata oko 1.040), nema navigaciju (doplata oko 1.100) i sl.
Nijedan opaket iz HR ne liči na bilo koji paket iz SRB.
Ali, ako u HR ima dizel od 128 ks (Edfition) za oko 15.600 (koji paket liči malo na onaj naš LX Urban i LX Dynamic), bez dileme mogu da kažem da u Srbiji ne postoji NIJEDAN ceed sa 1.6 dizelom za manje od 16.240 (koji je,pak, nekako spartanski opremljen). Pandan tom Vašem Edition-u bi kod nas ( kada bi pandan postojao ), bio blizu 17.500 ( i to "na akciji" ).
A to je nekako previše za Korejca u Srbiji, bar po mom razumevanju ...

Hehe

pre 9 godina

@(TIL Zagreb, 27. januar 2015 13:15)

Pa ni od golfa mnogi vlasnici nisu dobili ni dinara. Toliko ih kradu, da i sam imam drugara kome su ukrali, ni manje ni vise nego iz dvorista, razvalili kapiju drugim autom. Kasko osiguranje, par kuca nije htelo ni da cuje, a u jednoj gde je osigurao auto, godisnje osiguranje je 3-4x puta vece nego za Kiu. Najmanji kvar sa prekidacem za far u ovlascenom servisu dok je bio u garanciji nisu uspeli da srede ni iz 3 puta!!! Itd. da ne nabrajam dalje losa iskustva. Cena od 18000 i nesto kad ide preko porsche lizinga izadje mnogo vise.

RAF

pre 9 godina

@Cadenza

Veruj mi ja sam poslednji od koga treba da branis kia gamu vozila. Drago moj komsija, ne znam koje gume idu kod vas u komsiluku ali kod nas idu neke letnje koje nisam ni znao da postoje dok nisam video na ceed-u. I da, sad imam i ja zimske i to takodje malo poznatu marku Lasso i sad ja auto mnogo tisi u tom segmentu. Sto se table tice, stvar je ukusa, ne znam sta si jos sve pre vozio, ali ovo unutar kie, osvetljenje je tezak kiceraj (ne znam da li ti je poznata ta rec, izvinjavam se ako nije ali ne znam koju drugu da upotrebim). Sto se potrosnje tice, ne kukam na to koliko trose, nego na to koliko lazu sa fabrickim ciframa. Ok je da slazu za 10, 20%, uslovi, gorivo i to, ali da slazu za 80% to je bezobrazluk.
Opet, od mene ne treba da branis ceed-a, pa zvog mene su ga moji matorci i kupili jer sam se gen 1 toliko odusevio. I opet, ako obratis paznju, sve moje zamerke su mizerne, a to je pohvalno ako su najvece mane auto tako mizerne.
A za ove sto kukaju na cenu servisa, cena prvog servisa za benzinca je 110e, a za dizelasa je 140e. To je cak jako jeftin servis kad se uporede sa drugima.
I kolega komsija, nadam se da cu imati to zadovoljstvo da se jednog dana spustim ceedom od trebinja do predivnog dubrovnika....:)

skrozlos

pre 9 godina

"3. Poredjenja radi, ceed SW 1.6 dizel od 128 ks, sa ksenonima i "hrom paketom" (ona tanka lajsna oko prozora ) "na akciji" košta 23.140. Oktavija 2.0 TDI od 150 ks, u paketu sa ksenonima i "hrom paketom", košta 21.696, a ako ćete u verziji pogona 4X4, tada košta 23.568.
2.0 TDI od 150 ks i 350 Nm je "ferari" za taj KIA dizel od samo 128 ks."
po zvanicnom cenovniku skode koji moze da se nadje na njihovom sajtu, cena oktavije 2.0 TDI 150ks je 22452e a u verziji pogona 4x4 je 24744e (ako i kod njih nije neka akcija, da se ogradim). cene su za najvisi paket opreme posto je i kia od 23140e u najvisem paketu opreme. mada mi se cini da kia ima za nijansu bolju opremu od skode i da nije u pitanju samo "ona tanka lasjna oko prozora". pritom, registracija je manja za kia model, verovatno je manja i potrosnja a pitanje je koliko nam je potrebno 150ks u svakodnevnom zivotu. unapred se izvinjavam delu vozacke populacije koji 80% vremena za volanom provode u maksimalno natovarenom autu, na autoputu u preticanju, kada im je najpotrebnije ubrzanje od 80-120 km/h.

Saša

pre 9 godina

Auto je kupljen 2008. kod domaćeg uvoznika. Šteta je nastala prošle godine na leto, tako da je auto još bio u garanciji. Za cenu vetrobrana sam pitao iz čiste radoznalosti. Kola su kasko osigurana još od prvog dana. Odlučio sam se za staklo od lokalnog majstora koji kupuje stakla od GlassServisa. Koštalo me (tj. DDOR) oko 15000 dinara. Radio CD se pokvario jesenas, dakle auto pod garancijom, opet iz radoznalosti zvrcnem Zemun, kad 96000! Pronađem u oglasima nov u kutiji za 150 evra sa ugradnjom. I kupim naravno... Ne lupam cene. Ako vas ne mrzi, nazovite Kia Zemun pa pitajte. Da, zaboravio sam da napomenem da radio uređaj nije pod 7 godina garancije. Mislim da je dve ili tri. Nisam zapamtio. Inače, autom sam zadovoljan. Sem te dve stvari, jedno je šteta, drugo kvar, i zadnjih glumica balans štangli ništa nisam imao kao kvar.

Cadenza

pre 9 godina

bacio pogled na cijene kod vas i zaprepastio se da su znatno više nego u Hr (obično je slučaj obrnut). Kod nas je na akciji Ceed s dizel motorom od 128KS i najjacim paketom opreme 17922 eur-a (s time da se moze na to dobiti i dodatni popust uz joker) ! link: http://www.kia.hr/novi_ceed/ . S time da u Srbiji Kia razvrstava opremu prema starom modelu razvrstavanja opreme u Hrvatskoj, gdje su sada koža, bluetooth, dvozonski automatski klima, tempomat, parkirni senzori, svjetla za maglu i led dnevna svjetla, dakle sve bitno (izuzev eventualno senzora za kišu i alu felgi koje osobno nabavim po povoljnoj cijeni i kakve ja hoću a ne kakve oni nude pa mi nije bitno) u jednoj opremi (kod nas se taj paket opreme zove Edition). Jača oprema od te je overkill, to su mi rekli čak i prodavači u KIA-i.

Isto toliko je valjda Golf s 105 KS benzincem i početnim paketom opreme. Naravno da svaki od ovih auta ima neke prednosti i mane, ali Ceed je zaokružen i pouzdan auto - prema Consumer reports-u ali i mnogim drugim istraživanjima, Kia je u prvih 10 najpouzdanijih brendova (iza Japanaca), ispred VW-a koji je tek 17. ali i ispred drugih njemačkih brendova. http://s1.ibtimes.com/sites/www.ibtimes.com/files/styles/v2_article_large/public/2014/10/28/consumer-reports-auto-survey.png?itok=aCQy8QXq.

Pametnome dosta mislim.

tu negde

pre 9 godina

"Malo o cenama delova. Prednji vetrobran za pro sid oko 60000 dinara. Radio CD 96000 dinara. Ove delove sam trebao da menjam na pro sidu, pa sam i pitao ovlašćeni servis za cene delova. Odlučio sam se za zamenske."
@
Ovaj podatak bi imao smisla ako se uporedi sa cenama ovlašćenih servisa ostalih proizvodjača. Navedite ako imate informacije ali sumnjam da bi bili mnogo povoljniji. Zašto bi išli kod njih ako je istekla garancija? Nema jeftinih ovlašćenih servisa i zato je neophodno ako se odlučite za novi automobili sa cenom od oko 20.000 evra da uzmete i kasko osiguranje. To važi za sve brendove i njihove zvanične servise.

Cadenza

pre 9 godina

@ja
vidiš, moje je iskustvo baš suprotno od tvoga po pitanju elastičnosti motora (1.4 motor je i slabiji od moga doduše).
Dakle, recimo to tako pojednostavljeno, ako se vodimo objašnjenjem pojma elastičnosti sa ovog linka (http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/46922-elasticnost-motora/)- ako moj Ceed (model iz 2008., a vjerujem da razlika nije bitna kod novih modela) jako dobro ubrzava na autoputu u petoj, za njega najvišoj brzini, a ako istovremeno dobro vuče i u drugim brzinama, primjerice kod sporije vožnje u trećoj i četvrtoj, onda je njegov motor definitivno elastičan. Što se ne bi moglo reći za određen dio drugih motora, pa čak i nekih dizelaša sa visokim obrtnim momentima, pošto neki motori visoki obrtni moment daju samo u malom rasponu okretaja. Uostalom, baš na B92 u recenziji mog modela novinar pogađa "u sridu" kada piše da je motor Ceeda elastičan gotovo poput dizelaša.

Istina, nedostaje mu visok okretni moment (iako je za benzinca i ono vrijeme vrlo dobar), pa pri vrlo malom broju okretaja nije tako živahan obzirom na ne malu težinu današnjih kompakata, ali za to postoje varijante s dizel motorom koje se kod Ceeda općenito smatraju najboljima, a koje kod Ceeda nisu skupe.
@otac Makarije, točno je da naš top paket u ovoj akcijskoj ponudi nema sve što ima vaš top paket, ali IMHO te razlike su nebitne, ok, ksenoni bi dobro došli, ali opet, daleko ih je jeftinije doplatiti. Previše? Pogledaj niže usporedbu cijene Golfa i Ceeda, Golf je preskup.

mk3

pre 9 godina

Druže, nađi mi auto sa slike star tri godine i sa 40-50.000km za 7.000 evra, sutra naveče dolazim po njega. Keš u ruke. Registrovan, naravno.
-Evo jednog,malo je skuplji:http://www.polovniautomobili.com/oglas3887975/kia_pro_ceed_16_crdi/

Kemal Monteno

pre 9 godina

@Sasa
odakle vucete te cijene dijelova da mi je znat...Kia Ceed prednje staklo novo, cijena 261 euro, skoro 2x manje od onoga što si naveo: http://www.njuskalo.hr/auto-stakla/kia-ceed-prednje-staklo-oglas-11091740

Cadenza

pre 9 godina

@RAF - na mom modelu iz 2008. su originalno došle Michelin ljetne gume(a čitao sam da i sa svim ostalima). Da stvar bude zanimljivija, baš za te gume se piše da nisu najtiše, ali su kvalitetne i štedljive su na gorivu. Kako god, krivac nije Kia. Osvijetljenje je stvar ukusa - meni se sviđa a sviđa mi se i "kičeraj" novih interijera Kie, sa puno kroma. Potrošnja goriva, pogotovo na autoputu i ruralnim cestama je odlična, kao što rekoh moj benzinac od 125KS pri velikim brzinama na autoputu troši manje od 7l sa ljetnim gumama, a guta kilometre i odlično ubrzava u najvišoj brzini. U gradu je potrošnja isto solidna, na kraju krajeva radi se o motoru s varijabilnim ventilima (CVVT). Dobrodošao u Dbk!
@Zorane, Kia ima vrlo pristojne veličine prtljažnika, na razini Golfa ako ne i veće. Što bi tek rekao za Mazdu 3 koja u hatchback verziji ima manje mjesta od navedenih, 364 litre? Primjedba za možda nešto veću tvrdoću ovjesa stoji (više kod starijih modela), ALI zbog toga su stabilni u zavojima i na autoputevima, gdje su kao tenkovi. Nitko nam nije kriv za ceste pune rupa.
@otac Makarije - Ceed s dizel motorom od 128KS i vrlo pristojnom opremom je sada na akciji u hr za 110 000 kn, a sa odličnom opremom (premium paket, koža, bluetooth, parkirni senzori, autom klima, krom, flex steer, LED svjetla) za 120 000 kn, što je 15 584 €. Nađi mi tako opremljen Golf sličnog motora za približnu cijenu ! I btw, Mazda benzinac koju sam spomenuo od 150KS je skuplja 50 000 kn, a 120KS motor 35 000 !

Cadenza

pre 9 godina

Što se cijena dijelova tiče, nije točno da su dijelovi za Kiu skupi. Za zamjenske sam siguran, jer u Zagrebu postoji jedna tvrtka koja se bavi korejskih i japanskim autima i nudi dijelove po vrlo povoljnim cijenama.
Doduse, jos nisam trebao nista sto je izvan standardnih zamjena (pločice te diskovi nakon 120 000 km), a navedeno je bilo vrlo povoljno. Raspitivao sam se u toj tvrtki iz znatiželje za cijenu fara, cijena je bila 100 eura za novi far. Cijena drugih standardnih dijelova koji se najčešće mijenjaju na autima je manje više ista kod svih vozila, pa ne vidim po čemu bi to Kia bila skuplja. Pa postoji gomila kvalitetnih zamjenskih dijelova, a originalni se na kraju krajeva rade u tvornici u Zilini, Slovackoj, pa ne vidim zasto bi bili skuplji od primjerice dijelova za dosta japanskih automobila koji se zajedno s dijelovima rade iskljucivo izvan EU? Tako da te price o skupim dijelovima za KIU ne drze vodu.

Saša

pre 9 godina

Malo o cenama delova. Prednji vetrobran za pro sid oko 60000 dinara. Radio CD 96000 dinara. Ove delove sam trebao da menjam na pro sidu, pa sam i pitao ovlašćeni servis za cene delova. Odlučio sam se za zamenske. Znači, neki delovi za održavanje su skupi, neki nisu... Ova dva definitivno jesu! Auto sa testa odličan! Voleo bih da mogu da ga zamenim ovaj moj za ovakav sa testa. Ne mora dizel, može i za benzinac.

duke

pre 9 godina

Čemu poređenja sa golfom? Golf je najskuplji u klasi. To je isto kao kada bi na pomen golfa svi skočili da objašnjavaju kako je golf lošiji od MB A-klase, bmw 1 i a3. Pa jeste lošiji, ali je i jeftiniji. Svi renomirani sajtovi naglašavaju da se i30/ceed ne mogu porediti jedino sa golfom, civic-om i mazdom 3, a da su od ostalih bolji.

boki

pre 9 godina

Moja drugarica vozi predhodni proceed, kao i ovaj opasno dobro izgleda, dizajnerima svaka cast, garancija je super, ona dobila svojevremeno na sajmu exstra popust i bilo je definitivno bestbuy u tom trenutku. Ali prvi sudar koji je napravila i to bi se okarakterisao kao manji je kostao brdo para, delovi su uzasno skupi ali uzasno, servis je preskup. Inace ja sam u tom trenutku vozio citroen C3, znaci mali jevtini automobil i kako sam spolja bio odusevljen Kiom tako sam iznutra bio totalno racaran, skromni C3 je pojam za kvalitet plastike i unutrasnjosti a to vidim da je slucaj i sa ovim novim modelom, npr. rucica za otvaranje vrata iznutra je toliko jevtina da bi izgledala jadno i na yugu, plastika plastika i to jevtina suskava nekvalitetna... svuda... razocarava...I onda se nadje neko pametan da ga usporedjuje sa Golfom 7, iako ga ne volim za ovaj automobil to je pojam svega, koliko god da platite golfa vise on vise od te razlike vredi, verujte mozete sami da uporedite, malo ce Vam trebati da vidite

TIL Zagreb

pre 9 godina

ovakva kia, sa ovom opremom i dizel motorom kosta manje od golfa VII sa 1,2 motorom i trendline opremom. a od najjeftinijeg golfa sa dizel motorom je jeftinija nesto vise od 2600e. pametnom dosta...
(skrozlos, 27. januar 2015 10:53)

nakon 3,4 godine ne mozes dobiti ni 40% vrijednosti,
a ovog drugog sto si spomenuo itekako,
pa ti sad vidi....
mozda smo mi ludi na Balkanu ,al taj golf dere kiu ne samo kod nas nego i u cijeloj Europi...

marko

pre 9 godina

Golf 7 1.6 tdi kosta nov 18.000e. Trendline i ima odlicnu opremu, nema doduse 1000 tastera na volanu itd ali ta dva automobila ne mogu nikako da poredim!

skrozlos

pre 9 godina

ovakva kia, sa ovom opremom i dizel motorom kosta manje od golfa VII sa 1,2 motorom i trendline opremom. a od najjeftinijeg golfa sa dizel motorom je jeftinija nesto vise od 2600e. pametnom dosta...

sone

pre 9 godina

nazalost,samo osnovne,tj.najjeftinije varijante kod kie i dacije dolaze u obzir.za te pare,oktavija malo vise i golf i sivik,ne vidim smisao.
dacija bar ima servis za 60e,a kia 200e,pa racunajte na dugu garanciju koja ce vam trebati zbog loseg kvaliteta ugradjenih delova.

motka

pre 9 godina

Smatram da je navedena potrosnja od 7l po gradu bezobrazno visoka, s obzirom da pricamo o aktuelnom dizel motoru ovog proizvodjaca. Moj Accord, 2008. god, takodje dizel, sa 2200 kubika, 150 konja i 1680kg, trosi isto po gradu. O ceni imam isto misljenje kao i o potrosnji. Honda Civic (pristrasan sam, priznajem), doduse benzinac, ne moze da se poredi po kvalitetu i svemu ostalom sa ovim taljigama, osim po ceni.

220022

pre 9 godina

Treba biti realan,nema smisla porediti ovaj auto sa Golfom 7.Ipak je ovaj auto mnogo bolji,kvalitetniji,lepsi,jeftini.....na sve to vise nego duplo duza garancija.Jednom recju KIA PRO CEED ubica Golfa.

sedici

pre 9 godina

ni ja ne mogu da poredim ovaj automobil i golf. ovaj potonji je svetlosnu godinu iza kia-e po svemu, osim po ceni koju nicim ne opravdava. svojevremeno sam bio pasionirani ljubitelj i vlasnik golfova, ali sad ne bih uzeo isti ni da mi plate koliko golf kosta. ukusi su razliciti zbog toga i postoji toliko modela, boja i ko zna cega vec. a te mitske price kako golf ne gubi na ceni su za malu decu. sva vozila gube otprilike isto (u procentima) za svaku godinu starosti samo sto golf u startu kosta mnogo vise pa svi misle da on drzi vrednost. na kraju krajeva, svako je gospodar svog novca tako da kupuje ono stu se svidja

Milan

pre 9 godina

Uzeo ga pre god ipo dana i prezadovoljan sam. Treći paket opreme (nema alu felne i tempomat) boja kao sa slike, dobio parking senzore na poklon. Motor 1.4 108Ks nije nešto živahan, ali za gradske uslove dovoljan. Potrošnja oko 7,5-8l po gradu, na otvorenom oko 7. Garancija 7god i beskamatni kredit. Svaka preporuka

otac Makarije

pre 9 godina

1. Osim u bazičnom paketu, ceed je bezobrazno skup.

2. Današnja "akcijska cena" ceed-a je bar oko 1.000 do 1.500 eura ( zavisno od verzije) veća nego je bila "akcijska cena" pre oko godinu dana. A svojim dodatnim "akcijama" samo prave budale od ljudi. Priča o beskamatnom kreditu je bajka za naivne, kamata vam je onih 1.000 do 1.500 eura veća cena ( što bude oko 12% kamate u odnosu na ono što vam daju na rate ).

3. Poredjenja radi, ceed SW 1.6 dizel od 128 ks, sa ksenonima i "hrom paketom" (ona tanka lajsna oko prozora ) "na akciji" košta 23.140. Oktavija 2.0 TDI od 150 ks, u paketu sa ksenonima i "hrom paketom", košta 21.696, a ako ćete u verziji pogona 4X4, tada košta 23.568.
2.0 TDI od 150 ks i 350 Nm je "ferari" za taj KIA dizel od samo 128 ks.

4. Pametnome dosta.

RAF

pre 9 godina

Volim KIA vozila i posedovao sam ceed gen 1 a moji roditelji sad voze ceed gen 2 i to bas ovaj testirani dizel motor. Puno toga lepog moze da se kaze o autu i sam autor teksta je puno toga napisao, ja bih dodao neke mane, vise kao kritiku i nadu da ce KIA to da resi sa novim modelima. Pre svega, fabricke letnje gume su uzasno bucne. Unutrasnje osvetljenje instrument table je previse drecavo, postane lako naporno nocu (da, moze se smanjiti intezitet svetla). Pokazivac trenutne potrosnje je klizac (nije broj) koji ima skalu sa brojevima 0, 5, 10. I pojma nemam koja mi je trenutna potrosnja vec nagadjam. Najvece razocaranje potrosnja, 3.7. Nema teorije, po gradu, ok bude oko 7 (fabricki 4.9, bas izmisljalju) a na otvorenom, oko 5, 5 i po, normalne voznje na 110-120km/h u sestoj. Neki drugi dizelasi u klasi imaju potrosnju i 2l manje nego ceed i to u realnim uslovima.
Puno pozdrava za sve ljubitelje automobila

sasa

pre 9 godina

Ma smarate vise sa tom plastikom u Golfu, sta je vama narode. Ko god spomene neko poredjenje sa Golfom, odmah se svi hvataju za plastiku, kao da ce da spavaju i jedu na njoj. Kako nikad ne spomenete da je VW jedan od najnepouzdanijih automobila danasnjice sa najvise slucajeva pozvanih sluzbi za pomoc na putu. Plastika, plastika, plastika, pa kad malo bolje razmislis onaj koji kupi VW da pare za plastiku i znacku na haubi. Smesno.

gulija

pre 9 godina

Molim one koji nisu seli u ovaj auto da ne komentarisu tvrdocu i kvalitet plastike.Jos od 2008 godine Kia je prevazisla sve nemacke automobile u istoj klasi po pitanju bas te "plastike".Uporedite kvalitet tvrdocu plastike u npr Kia Rio sa plastikom u Polu,Corsi,Fabiji,ibici.Plastiku u Ceed i Pro Ceed sa plastikom u Golfu Astri.........ne kazem da je Kia po svemu bolja ali sto se tice plastike i kvaliteta enterijera odavno su ispred precenjenih nemaca.

duke

pre 9 godina

Čemu poređenja sa golfom? Golf je najskuplji u klasi. To je isto kao kada bi na pomen golfa svi skočili da objašnjavaju kako je golf lošiji od MB A-klase, bmw 1 i a3. Pa jeste lošiji, ali je i jeftiniji. Svi renomirani sajtovi naglašavaju da se i30/ceed ne mogu porediti jedino sa golfom, civic-om i mazdom 3, a da su od ostalih bolji.

duke

pre 9 godina

Ne vozim ceed već i30, ali se javljam da kažem da mi stvarno više nisu jasni ovi pljuvači korejskih automobila. Nekada sam i ja bio zatucani vozač više generacija golfa, dok nisam proširio vidike. Jednostavno rečeno za cenu polo-a kod i30 i ceed-a dobijaš mnogo mnogo više, neuporedivo više. I sad mi koji ih imamo vozimo i uživamo, i sa blagim podsmehom gledamo one koji ih izbegavaju zbog predrasuda i praznih priča.

Bojan

pre 9 godina

mozda smo mi ludi na Balkanu ,al taj golf dere kiu ne samo kod nas nego i u cijeloj Europi...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (TIL Zagreb, 27. januar 2015 13:15)

Ne bih kupio nov automobil sa sedmogodisnjom garancijom da bih ga prodao cim ga razradim.

A kako Golf dere Kiu, vidi se po prodajnim rezultatima. Koreanci imaju malu renesansu u Evropi. Proizvodni kapaciteti se sire, a automobili se samo stancuju.

Cadenza

pre 9 godina

@RAF
Ne znam za tvoje gume, ali moje ljetne nisu bučne. Ove zime sam kupio i najjeftinije zimske gume da su ok (Sava Eskimo S3+) i praktički ih ne čujem. Dakle, nije do auta. Što se tiče inteziteta osvijetljena, meni ne smeta čak niti po noći - dapače, sviđa mi se. A na faceliftu Ceeda imaš mogućnost podešavanja nivoa osvijetljenja, pa ne znam zašto kritika?
Što se klizača pokazivača trenutne potrošnje, kod mene ga nema već je vidljivo točno koliko troši, ali vozio sam i novi Ceed te prihvatio i klizač nakon malo privikavanja. Jednom kada savladaš vožnju minimalne potrošnje, decimale ti postaju ionako nebitne, stvarna potrošnja je ionako pravo mjerilo, nikakve brojke na ekranu. A sama potrošnja je kod mog Ceeda na autoputu pri brzini od 130 km/h 7 l sa zimskim gumama, u gradu oko 8 l. S Ceedom karavan s dizel motorom od 128KS sam na testu trošio oko 6 L u gradskoj, nimalo penzionerskoj vožnji. Tako je više manje sa svim dizelašima danas, izuzev onim najskupljima i autima male težine sa manjom zapreminom motora. Ceed dizel novi s motorom od 128KS je btw na akciji u Hr i košta 14379 €, što je praktički na razini cijene benzinca sa slabijim motorom, čak i polovnih iz EU!
I ne znam koje ste vi Ceedove vozili, one koje sam ja vozio imaju odličnu unutrasnjost, kvaliteta materijala, izgled, krom, koža... Na mom je iz 2008. mekane plastike više no u većini današnjih kompakata, na vratima više i od nove Mazde 3 recimo. Tu je i koža, lumbalna potpora, to se danas redovno doplaćuje!

RAF

pre 9 godina

@Cadenza

Veruj mi ja sam poslednji od koga treba da branis kia gamu vozila. Drago moj komsija, ne znam koje gume idu kod vas u komsiluku ali kod nas idu neke letnje koje nisam ni znao da postoje dok nisam video na ceed-u. I da, sad imam i ja zimske i to takodje malo poznatu marku Lasso i sad ja auto mnogo tisi u tom segmentu. Sto se table tice, stvar je ukusa, ne znam sta si jos sve pre vozio, ali ovo unutar kie, osvetljenje je tezak kiceraj (ne znam da li ti je poznata ta rec, izvinjavam se ako nije ali ne znam koju drugu da upotrebim). Sto se potrosnje tice, ne kukam na to koliko trose, nego na to koliko lazu sa fabrickim ciframa. Ok je da slazu za 10, 20%, uslovi, gorivo i to, ali da slazu za 80% to je bezobrazluk.
Opet, od mene ne treba da branis ceed-a, pa zvog mene su ga moji matorci i kupili jer sam se gen 1 toliko odusevio. I opet, ako obratis paznju, sve moje zamerke su mizerne, a to je pohvalno ako su najvece mane auto tako mizerne.
A za ove sto kukaju na cenu servisa, cena prvog servisa za benzinca je 110e, a za dizelasa je 140e. To je cak jako jeftin servis kad se uporede sa drugima.
I kolega komsija, nadam se da cu imati to zadovoljstvo da se jednog dana spustim ceedom od trebinja do predivnog dubrovnika....:)

Zoran

pre 9 godina

Ako autor teksta u ovaj prtljznik smesti cetiri porodicna kofera i rucni prtljag putnika, ja cu da pojedem te kofere. Vozim Scenic koji sigurno ima veci prtljaznik od Kie i ne postoji sansa da se ubace cetiri kofera,a u to sam siguran jer svake godine smestam kofere za more u prtlkaznik:).
Ja nisam vozio Kiu, ali sam se vozio u ovom automobilu na zadnjoj klupi i moja zamerka je da je auto previse tvrd. U ledjima sam osetio svaku rupicu i neravninu na putu. Mozda je to previse subjektivan osecaj jer godinama vozim Scenic koji je zaista mekan i ima odlicno vesanje, ali meni je to zasmetalo.
Ono sto svi hvale kod Kie su motori koji se za sad stvarno dobro pokazuju.

Saša

pre 9 godina

Malo o cenama delova. Prednji vetrobran za pro sid oko 60000 dinara. Radio CD 96000 dinara. Ove delove sam trebao da menjam na pro sidu, pa sam i pitao ovlašćeni servis za cene delova. Odlučio sam se za zamenske. Znači, neki delovi za održavanje su skupi, neki nisu... Ova dva definitivno jesu! Auto sa testa odličan! Voleo bih da mogu da ga zamenim ovaj moj za ovakav sa testa. Ne mora dizel, može i za benzinac.

Milan

pre 9 godina

Uzeo ga pre god ipo dana i prezadovoljan sam. Treći paket opreme (nema alu felne i tempomat) boja kao sa slike, dobio parking senzore na poklon. Motor 1.4 108Ks nije nešto živahan, ali za gradske uslove dovoljan. Potrošnja oko 7,5-8l po gradu, na otvorenom oko 7. Garancija 7god i beskamatni kredit. Svaka preporuka
(Milan, 27. januar 2015 10:33)
52

Uzgred, ja sam mog uzeo za 10800 kao test vozilo, a to se nikako ne moze uporediti sa cenom golfa koji je skoro duplo skuplji.

svidja mi se ova kia

pre 9 godina

nakon 3,4 godine ne mozes dobiti ni 40% vrijednosti,
a ovog drugog sto si spomenuo itekako,
pa ti sad vidi....
mozda smo mi ludi na Balkanu ,al taj golf dere kiu ne samo kod nas nego i u cijeloj Europi...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (TIL Zagreb, 27. januar 2015 13:15)

Za Balkan si dao ispravnu dijagnozu. Sto se evrope tice, neki drugi faktori su tu bitni. Nemac u vremenu globalne krize, uvek kupuje nemacki proizvod + germanofili severnjaci, oni kojima je volvo preskup. Ostatak musterija cine jugoistocni kompleksasi, imitirajuci nemce a verujuci slepo u cuveni nemacki kvalitet. A Nemac posteni im, svestan njihove kompleksaske nesvesti, kao nagradu salje specijane, skart kvalitet serije vozila.

Cadenza

pre 9 godina

zaboravih napomenuti da vozim Ceed benzinca od 125KS, kad sam govorio o potrosnji.
Golf je vozacki odlican auto, ali nazalost to mu je IMHO jedina vrlina.

Mane Golfa su visoka cijena, dizajn (staromodan, totalno nezanimljiv u vrijeme kada je dizajn serijskih auta jako napredovao), nazalost i pouzdanost. Da, dobro ste culi, Golf daleko losije kotira od Ceeda i Mazde u svim relevantnim istraživanjima.

Sve u svemu, da danas kupujem kompaktni hatchback dvojio bi između Ceeda i Mazde 3. Mazde 3 samo zbog dizajna, iako niti Ceedov nije loš. Mazda od tri navedena auta daje najviše vozačkog zadovoljstva, ali je i najmanje praktična. Za cijenu Mazdinog benzinca od cca 150 konja dobije se Ceed dizelaš od 128 konja, dakle s manjom potrošnjom (Mazda 3 benzinac u stvarnosti troši znatno više od deklariranog, Korejci manje "lažu") i manjim iznosom osiguranja, s boljom opremom za cijenu (za 4tk eura manje od Mazde dobije se odlična oprema kod Ceeda + dizel motor). Golf je preskupo i nudi premalo opreme za cijenu, a Kia uz to ima puno dužu garanciju od Mazde, 7 vs 3 godine..kako se god okrene odabir pada na Kiu, iako bi Mazda bila vrlo blizu da smo u USA gdje je cijena Mazde realna, niža.

I ne razumijem zašto polovne Kie imaju nižu cijenu od Golfova kada ti auto od 5 godina starosti ima još važeću garanciju u slučaju Kije, a u slučaju Golfa banana..u USA su to kupci polovnih vozila odavno shvatili

Hehe

pre 9 godina

@(TIL Zagreb, 27. januar 2015 13:15)

Pa ni od golfa mnogi vlasnici nisu dobili ni dinara. Toliko ih kradu, da i sam imam drugara kome su ukrali, ni manje ni vise nego iz dvorista, razvalili kapiju drugim autom. Kasko osiguranje, par kuca nije htelo ni da cuje, a u jednoj gde je osigurao auto, godisnje osiguranje je 3-4x puta vece nego za Kiu. Najmanji kvar sa prekidacem za far u ovlascenom servisu dok je bio u garanciji nisu uspeli da srede ni iz 3 puta!!! Itd. da ne nabrajam dalje losa iskustva. Cena od 18000 i nesto kad ide preko porsche lizinga izadje mnogo vise.

mk3

pre 9 godina

Druže, nađi mi auto sa slike star tri godine i sa 40-50.000km za 7.000 evra, sutra naveče dolazim po njega. Keš u ruke. Registrovan, naravno.
-Evo jednog,malo je skuplji:http://www.polovniautomobili.com/oglas3887975/kia_pro_ceed_16_crdi/

MunzeLjux

pre 9 godina

@RAF
Pogledaj pritisak u gumama, jer umeju da isporuce nov auto sa vise od 3 bara. Meni se to desilo, zvonio je kao T-84, a kad sam smanjio na 2.5 bara i bese tih kao sto treba. Sa automatskim menjacem u karavan verziji ima prosek 6L na otvorenom 120-140 natovaren do vrha, a u gradu nesto vise. Veoma pouzdan auto, a 300.00 km ce uz redovan servis preci opusteno. Napred se sedi dobro, a pozadi ima mesta i za krupnije osobe. Mana mu je sto je projektovan da mu bocna stakla budu uvek zatvorena zbog aerodinamike, pa cete klimu da palite i kad nema vrucine, jer ce se magliti stakla. Na zapadu se mali servis radi na 30.000km, a kod nas na 15.000. Za taj model sa automatikom kod nas kosta oko 25.000 din. neko ce reci da nije strasno, ali moj drugar je pre par dana sam uradio generalnu na Marutiju za 100 evra.

jzoccha

pre 9 godina

Kao bivsi KIA serviser mogu da kazem da su vozila vec godinama odlicna, i po pouzdanosti na nivou najjacih zapadnih brendova. Ono sto kvari srecu vlasnika KIA (a i servisera) je NERAZUMNA politika cena servisa i rez delova, a to diktira ovlasceni zastupnik. Troskovi redovnog servisa se jos nekako i progutaju, ali i najmanje havarije su basnoslovno skupe. Pri tome se stalno menja mreza ovlascenih servisa, jer nezadovoljni serviseri odustaju od saradnje. Jos jedan veliki problem svih korejskih vozila: trziste neoriginalnih rez delova je slabo razvijeno, tako da se i za starija vozila mora osloniti na ovlasceni servis.

otac Makarije

pre 9 godina

Cadenza
Nazivi i sadržaj paketa opreme kod ceed-a nisu isti u HR i SRB. Vaš najskuplji paket u HR Ex spirit Alu sa dizelom od 128 ks (po ceni od oko 20.400), nema "pola stvari" koje u SRB ima paket Ex Maxx (za 22.240). Npr. nema ksenone (kod vas je za to doplata oko 1.040), nema navigaciju (doplata oko 1.100) i sl.
Nijedan opaket iz HR ne liči na bilo koji paket iz SRB.
Ali, ako u HR ima dizel od 128 ks (Edfition) za oko 15.600 (koji paket liči malo na onaj naš LX Urban i LX Dynamic), bez dileme mogu da kažem da u Srbiji ne postoji NIJEDAN ceed sa 1.6 dizelom za manje od 16.240 (koji je,pak, nekako spartanski opremljen). Pandan tom Vašem Edition-u bi kod nas ( kada bi pandan postojao ), bio blizu 17.500 ( i to "na akciji" ).
A to je nekako previše za Korejca u Srbiji, bar po mom razumevanju ...

kele

pre 9 godina

@ TIL Zagreb.
Druže, nađi mi auto sa slike star tri godine i sa 40-50.000km za 7.000 evra, sutra naveče dolazim po njega. Keš u ruke. Registrovan, naravno.

Golf 5

pre 9 godina

Ovako , čim se pomene neka Kia , Hjundai priča ne može da prođe i bez Golfa , i naravno neopravdano obozavanje i dizanje u nebesa jednog "koreanca" ili "nemca" . Ukusi su razliciti i to je ok , ali činjenice su druga stvar. Taj Golf je etalon u klasi (izuzimam "premijum trojku") i svi ga uzimaju kao reper kada konstruisu i prave svoje rivale. Kia je za moj ukus jedan stvarno lep auto i za te pare korektan izbor, ko ima nesto vise novca, uzece Vw , i zbog toga ne treba pljuvati izbor i tih ljudi. Svako vozi ono sto voli ili za sta ima novca...

ja

pre 9 godina

Poslije skoro godinu dana voznje i predjenih 20000 km u ovom autu mogu samo da kazem da sam prezadovoljan. Kod mene je u pitanju benzinac od 1400 kubika i 100 KS. Utisci su mi sljedeci
1. Potrosnja mi se krece oko 6l na 100 km (Prelazim svakog dana oko 120 km na relaciji Niksic-Podgorica)
2. Apsolutno nijedan problem nisam imao.
3. Auto je prepun opreme.
4. Prvi servis je kostao okruglo 100 eura.

Jedino sto bih mu zamjerio je odredjena tromost tj ne previse elastican motor ali s obzirom na tezinu automobila od 1340 kg ni to nije previse bitno. Platio sam kola ravno 12800 eura (pola odmah a pola bez kamate na 24 rate).
Pozdrav svima.

Sasa

pre 9 godina

Vlasnik sam istog modela samo sa (po meni boljim) 1.6GDI 135ks motorom. Jako dobro vuce i od niskih obrtaja i opusteno prima gas u 6_oj na niskih 1500 obrtaja bez muke zaista sjajan motor, plus zahvalan za odrzavanje. Meni je prosek izmedju 7,5 i 8 litara, a uopste ga ne stedim, grad nikad ne prelazi 10l, dok na regionalnim putevima guta samo 6l, auto i motor za preporuku.

Ex Serbian

pre 9 godina

Uzeo sam ga pre godinu i po dana, 1.6 16V GDI benzinac sa 135KS, predzadnji paket opreme(ExStyle) prezadovoljan sam, motor dovoljno jak i u gradu i van grada, potrosnja u gradu izmedju 8-9 L...za moror sa 135KS sasvim prihvatljivo.

Cadenza

pre 9 godina

@RAF - na mom modelu iz 2008. su originalno došle Michelin ljetne gume(a čitao sam da i sa svim ostalima). Da stvar bude zanimljivija, baš za te gume se piše da nisu najtiše, ali su kvalitetne i štedljive su na gorivu. Kako god, krivac nije Kia. Osvijetljenje je stvar ukusa - meni se sviđa a sviđa mi se i "kičeraj" novih interijera Kie, sa puno kroma. Potrošnja goriva, pogotovo na autoputu i ruralnim cestama je odlična, kao što rekoh moj benzinac od 125KS pri velikim brzinama na autoputu troši manje od 7l sa ljetnim gumama, a guta kilometre i odlično ubrzava u najvišoj brzini. U gradu je potrošnja isto solidna, na kraju krajeva radi se o motoru s varijabilnim ventilima (CVVT). Dobrodošao u Dbk!
@Zorane, Kia ima vrlo pristojne veličine prtljažnika, na razini Golfa ako ne i veće. Što bi tek rekao za Mazdu 3 koja u hatchback verziji ima manje mjesta od navedenih, 364 litre? Primjedba za možda nešto veću tvrdoću ovjesa stoji (više kod starijih modela), ALI zbog toga su stabilni u zavojima i na autoputevima, gdje su kao tenkovi. Nitko nam nije kriv za ceste pune rupa.
@otac Makarije - Ceed s dizel motorom od 128KS i vrlo pristojnom opremom je sada na akciji u hr za 110 000 kn, a sa odličnom opremom (premium paket, koža, bluetooth, parkirni senzori, autom klima, krom, flex steer, LED svjetla) za 120 000 kn, što je 15 584 €. Nađi mi tako opremljen Golf sličnog motora za približnu cijenu ! I btw, Mazda benzinac koju sam spomenuo od 150KS je skuplja 50 000 kn, a 120KS motor 35 000 !

Marko

pre 9 godina

Gospodo draga,stavite istu opremu u Golfa,uzmite kalkulator pa izračunajte.Razlika je više od 5000eura!Kad ćemo mi iz ex-Yu shvatiti da se automobili ne prodaju samo kod nas,da je to velika,jako velika razlika u cijeni,da postoje ljudi koji ne žive samo da bi otplaćivali auto,da postoje ljudi koji će radije tih 5000eura potrošiti na neko putovanje,godišnji odmor.Kod nas je važnije da rodbina bude impresionirana nego to što narednih par godina nećeš moći ni na pizzu otići.

skrozlos

pre 9 godina

"3. Poredjenja radi, ceed SW 1.6 dizel od 128 ks, sa ksenonima i "hrom paketom" (ona tanka lajsna oko prozora ) "na akciji" košta 23.140. Oktavija 2.0 TDI od 150 ks, u paketu sa ksenonima i "hrom paketom", košta 21.696, a ako ćete u verziji pogona 4X4, tada košta 23.568.
2.0 TDI od 150 ks i 350 Nm je "ferari" za taj KIA dizel od samo 128 ks."
po zvanicnom cenovniku skode koji moze da se nadje na njihovom sajtu, cena oktavije 2.0 TDI 150ks je 22452e a u verziji pogona 4x4 je 24744e (ako i kod njih nije neka akcija, da se ogradim). cene su za najvisi paket opreme posto je i kia od 23140e u najvisem paketu opreme. mada mi se cini da kia ima za nijansu bolju opremu od skode i da nije u pitanju samo "ona tanka lasjna oko prozora". pritom, registracija je manja za kia model, verovatno je manja i potrosnja a pitanje je koliko nam je potrebno 150ks u svakodnevnom zivotu. unapred se izvinjavam delu vozacke populacije koji 80% vremena za volanom provode u maksimalno natovarenom autu, na autoputu u preticanju, kada im je najpotrebnije ubrzanje od 80-120 km/h.

tu negde

pre 9 godina

"Malo o cenama delova. Prednji vetrobran za pro sid oko 60000 dinara. Radio CD 96000 dinara. Ove delove sam trebao da menjam na pro sidu, pa sam i pitao ovlašćeni servis za cene delova. Odlučio sam se za zamenske."
@
Ovaj podatak bi imao smisla ako se uporedi sa cenama ovlašćenih servisa ostalih proizvodjača. Navedite ako imate informacije ali sumnjam da bi bili mnogo povoljniji. Zašto bi išli kod njih ako je istekla garancija? Nema jeftinih ovlašćenih servisa i zato je neophodno ako se odlučite za novi automobili sa cenom od oko 20.000 evra da uzmete i kasko osiguranje. To važi za sve brendove i njihove zvanične servise.

Kemal Monteno

pre 9 godina

@Sasa
odakle vucete te cijene dijelova da mi je znat...Kia Ceed prednje staklo novo, cijena 261 euro, skoro 2x manje od onoga što si naveo: http://www.njuskalo.hr/auto-stakla/kia-ceed-prednje-staklo-oglas-11091740

Cadenza

pre 9 godina

Sasa dobro primjecuje kada kaze da Dacie i Skode zakidaju opremom, pa toboze ispadaju povoljne (iako cak niti pocetna cijena Skode Rapida Spacebacka s najslabijim motorom od 86KS nije nista manja u odnosu na primjerice Ceed s 100KS i boljom opremom). Najgore je pritom kad se štedi na sigurnosti. O dizajnu i kvaliteti unutrašnjosti da i ne pričamo. Sjećam se jednog sajma kad sam sjeo u novu Škodu (otprije god-dvije) i svugdje tvrda plastika, pitam ja ljude na štandu pa šta je ovo, a oni kažu kako imaju i mekšu plastiku ali u višim paketima :-) Pa ljudi moji, u svojem Ceedu iz 2008. imam brdo opreme, mekane plastike, 6 zračnih jastuka, 6 zvučnika, središnji naslon od kože (kao i kožni volan i ručicu mjenjača), audio komande na upravljaču, hlađeni pretinac, brdo pretinaca za čaše, mape i slično, grijane retrovizore, sjedala sa lumbalnom potporom (za vozača i suvozača) koja se svakako namještaju, volan namješten po dubini i visini, klimu, putno računalo, automatsko paljenje svjetala, zatamnjena stražna stakla i ne znam što sve ne u drugom najjeftinijem paketu opreme, sve što kod tih Skoda i Dacia morate ili doplacivati ili kupovati visok paket opreme.
Kia zna imati akcije, najbolje ih je pricekati ako se ne zuri s kupovinom auta, jer razlika zna biti velika u cijeni.
I dobro je netko rekao, sto ce vam auto od 150KS, 120KS pa i 100KS je sasvim dosta za veliku vecinu. Vise konja ionako na Balkanu znaci i vecu cijenu osiguranja, kod mene je to oko 200 eura za 125KS uz 50% bonusa.

Magic

pre 9 godina

Vozim pro ceeda 2008, prvi vlasnik, i ubuduce bih kupio Kiu. Jedina zamerka je tvrdoca vesanja koju je neko vec spomenuo. Sto se tice rezervnih delova, ne znam jer nisam imao potrebu da ih placam. Sta je otislo u toku garancije (dve - tri sitnije stvari) to mi je servis zamenio besplatno a ostale stete razna osiguranja ili kasko (mada to jeste bilo skupo za njih cini mi se).

Sto se tice kvaliteta enterijera i price o jeftinim materijalima, to ne stoji. Kvalitet materijala odgovara srednjoj klasi automobila.

Mozda jeste bila kocka uzeti prve modele Kie ali sad mislim da nema greske. Najbolje od svega je sto je auto pouzdan pa nisam imao mnogo posla oko njega a ne razumem se inace u popravke - sedi, vozi i ne brini :)

Cadenza

pre 9 godina

Što se cijena dijelova tiče, nije točno da su dijelovi za Kiu skupi. Za zamjenske sam siguran, jer u Zagrebu postoji jedna tvrtka koja se bavi korejskih i japanskim autima i nudi dijelove po vrlo povoljnim cijenama.
Doduse, jos nisam trebao nista sto je izvan standardnih zamjena (pločice te diskovi nakon 120 000 km), a navedeno je bilo vrlo povoljno. Raspitivao sam se u toj tvrtki iz znatiželje za cijenu fara, cijena je bila 100 eura za novi far. Cijena drugih standardnih dijelova koji se najčešće mijenjaju na autima je manje više ista kod svih vozila, pa ne vidim po čemu bi to Kia bila skuplja. Pa postoji gomila kvalitetnih zamjenskih dijelova, a originalni se na kraju krajeva rade u tvornici u Zilini, Slovackoj, pa ne vidim zasto bi bili skuplji od primjerice dijelova za dosta japanskih automobila koji se zajedno s dijelovima rade iskljucivo izvan EU? Tako da te price o skupim dijelovima za KIU ne drze vodu.

Cadenza

pre 9 godina

bacio pogled na cijene kod vas i zaprepastio se da su znatno više nego u Hr (obično je slučaj obrnut). Kod nas je na akciji Ceed s dizel motorom od 128KS i najjacim paketom opreme 17922 eur-a (s time da se moze na to dobiti i dodatni popust uz joker) ! link: http://www.kia.hr/novi_ceed/ . S time da u Srbiji Kia razvrstava opremu prema starom modelu razvrstavanja opreme u Hrvatskoj, gdje su sada koža, bluetooth, dvozonski automatski klima, tempomat, parkirni senzori, svjetla za maglu i led dnevna svjetla, dakle sve bitno (izuzev eventualno senzora za kišu i alu felgi koje osobno nabavim po povoljnoj cijeni i kakve ja hoću a ne kakve oni nude pa mi nije bitno) u jednoj opremi (kod nas se taj paket opreme zove Edition). Jača oprema od te je overkill, to su mi rekli čak i prodavači u KIA-i.

Isto toliko je valjda Golf s 105 KS benzincem i početnim paketom opreme. Naravno da svaki od ovih auta ima neke prednosti i mane, ali Ceed je zaokružen i pouzdan auto - prema Consumer reports-u ali i mnogim drugim istraživanjima, Kia je u prvih 10 najpouzdanijih brendova (iza Japanaca), ispred VW-a koji je tek 17. ali i ispred drugih njemačkih brendova. http://s1.ibtimes.com/sites/www.ibtimes.com/files/styles/v2_article_large/public/2014/10/28/consumer-reports-auto-survey.png?itok=aCQy8QXq.

Pametnome dosta mislim.

Cadenza

pre 9 godina

@ja
vidiš, moje je iskustvo baš suprotno od tvoga po pitanju elastičnosti motora (1.4 motor je i slabiji od moga doduše).
Dakle, recimo to tako pojednostavljeno, ako se vodimo objašnjenjem pojma elastičnosti sa ovog linka (http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/46922-elasticnost-motora/)- ako moj Ceed (model iz 2008., a vjerujem da razlika nije bitna kod novih modela) jako dobro ubrzava na autoputu u petoj, za njega najvišoj brzini, a ako istovremeno dobro vuče i u drugim brzinama, primjerice kod sporije vožnje u trećoj i četvrtoj, onda je njegov motor definitivno elastičan. Što se ne bi moglo reći za određen dio drugih motora, pa čak i nekih dizelaša sa visokim obrtnim momentima, pošto neki motori visoki obrtni moment daju samo u malom rasponu okretaja. Uostalom, baš na B92 u recenziji mog modela novinar pogađa "u sridu" kada piše da je motor Ceeda elastičan gotovo poput dizelaša.

Istina, nedostaje mu visok okretni moment (iako je za benzinca i ono vrijeme vrlo dobar), pa pri vrlo malom broju okretaja nije tako živahan obzirom na ne malu težinu današnjih kompakata, ali za to postoje varijante s dizel motorom koje se kod Ceeda općenito smatraju najboljima, a koje kod Ceeda nisu skupe.
@otac Makarije, točno je da naš top paket u ovoj akcijskoj ponudi nema sve što ima vaš top paket, ali IMHO te razlike su nebitne, ok, ksenoni bi dobro došli, ali opet, daleko ih je jeftinije doplatiti. Previše? Pogledaj niže usporedbu cijene Golfa i Ceeda, Golf je preskup.

sasa

pre 9 godina

Na proslom sajmu automobila u Bg u,bila je bazna verzija kie pro ceed 1,4 od 100 ks,sa cenom od 9900 eura. Danas taj isti model kosta 11390,sto opet nije mnogo para jer ima opremu kakvu necete naci kod drugih "zapadnih" brendova. Inace,kia je bila sponzor Fifa World Cup u Brazilu,pa je stoga bio taj dodatan popust od 1000 evra i regularni 1000(pre sajma je kostao 12640 eura). Sada je rio oko 10000 hiljada,a slozicete se da je pro ceed dve klase ispred ria. Neko pominje Skode u Dacie u tim jeftinijim paketima,ali nemaju veze sa kiom. Jos uvek zakidaju na opremi koja je vezana za aktivnu i pasivnu bezbednost(citaj;nema 6 air bagova,nema ESP ,TC...).A i ako ima,ode cena u drugu klasu.Evo samo deo NAJBITNIJE opreme u NAJJEFTINIJOJ KIJI:1.ABS sa EBD,BAS,HILLASSIST CONTROL,ESP,TCS,VSM(stability managment),svi air bagovi...Znaci,ono sto spasava zivote,ono sto zapadnog kupca odredjuje kada bira auto(za razliku od naseg kupca).Pa cak i najskuplim verzijama,opet je jeftinija od konkurencije jer moze da se nakiti svi i svacim.

Cadenza

pre 9 godina

evo ovdje točne usporedbe cijena novog Golfa i Ceeda :-) :

Za istu cijenu (cca 15600 eura, Hrvatska) dobijete ovo:

1. Kia Ceed 1.6 dizel motor od 128KS Edition paket opreme (u kojem je gotovo sve od opreme) http://www.kia.hr/novi_ceed/
2. VW Golf 1.2 benzinac (i to dvoje vrata :-)) od 86KS s početnim paketom opreme Trendline (i usput 5 brzina vs 6 kod Ceeda)
http://www.volkswagen.hr/modeli/golf/brojevi_podaci/cijene/996_trendline
http://www.kia.hr/novi_ceed/

Dakle meni u dzep (ni iz dzepa) nikako, ali zanima me tko bira broj 2. ? :-)

Kemal Monteno

pre 9 godina

Navigacija?
Ja navigiram preko smartfona pogonjenog Android OS-em i besplatnom a odličnom mapom Nokia Here Maps (s time da mogu birati i druge mape). I u to u stvarnosti funkcionira odlično. Sam 5'' telefon+držač su me koštali nešto više od stotinjak eura, a i da ne vozim telefon bi imao, pa mi navigacija dođe besplatna. Vrlo sličan, i to dosta kilav i spor princip ima i Mazda 3 ("nalijepili" su ekran na armaturu) i to prodaju, kao i svi drugi auto proizvođači za tisuću eura, bilo kao dio skupe opreme ili dodatnu opremu. Hvala, ali ne hvala :-)
Inače, Kia-in UVO je jedan od boljih infotainment sustava pa ako se već doplaćuje nitko se neće požaliti na njega. S druge strane iznenadio sam se gledajući Youtube recenziju u kojoj se navodi da Mazda 3 ima problema s prijemom radija, o buci koja dolazi u kabinu da i ne govorimo. Svaki auto ima svojih mana, ali onaj tko misli da su VW savršeni a Kie loši auti gledao je previše televizijskih reklama sa Claudiom Schiffer a premalo neovisnih recenzija ili je imao malo test vožnji.

santorini

pre 9 godina

citajuci ove komentare vidim da kod srba sve moze, samo ne diraj u golfa. ali, izgleda da se vreme menja. ranije su golfovi imali najbolje motore, vanvremenski dizajn, izdrzljivost biblijskih razmera i vrednost koja sa godinama samo raste. sada vidim da je glavno uporiste kvalitet plastike u golfu. ko zna, mozda jos ima nade za nas...
meni ova kia izgleda skroz ok. svidja mi se ovaj pomalo agresivni dizajn, a posto je nov auto u pitanju cenim i da je oprema sasvim ok. da kupujem nov auto sigurno bih razmislio o ovom modelu. jos jedno zapazanje, ne znam zasto je bitno da auto ima 150ks i zasto se to potencira kao prednost. ipak, ne pricamo o trkackim vec o putnickim automobilima, zar ne?

Saša

pre 9 godina

Auto je kupljen 2008. kod domaćeg uvoznika. Šteta je nastala prošle godine na leto, tako da je auto još bio u garanciji. Za cenu vetrobrana sam pitao iz čiste radoznalosti. Kola su kasko osigurana još od prvog dana. Odlučio sam se za staklo od lokalnog majstora koji kupuje stakla od GlassServisa. Koštalo me (tj. DDOR) oko 15000 dinara. Radio CD se pokvario jesenas, dakle auto pod garancijom, opet iz radoznalosti zvrcnem Zemun, kad 96000! Pronađem u oglasima nov u kutiji za 150 evra sa ugradnjom. I kupim naravno... Ne lupam cene. Ako vas ne mrzi, nazovite Kia Zemun pa pitajte. Da, zaboravio sam da napomenem da radio uređaj nije pod 7 godina garancije. Mislim da je dve ili tri. Nisam zapamtio. Inače, autom sam zadovoljan. Sem te dve stvari, jedno je šteta, drugo kvar, i zadnjih glumica balans štangli ništa nisam imao kao kvar.

alfa romeo

pre 9 godina

@til zagreb...gledao sam cene golfa 5,200 000km preko 5000€...ko to kupi taj je lud....a drugo,po tvojoj logici npr. Volvo i Mecka ne valjaju jer i njima drasticno opada cena??