Nedelja, 25.01.2015.

11:37

"Neprimeren odnos prema Ombudsmanu"

Društvo sudija Srbije saopštilo je da je veoma zabrinuto zbog neprimerenog načina na koji se državni zvaničnici odnose prema Ombudsmanu Saši Jankoviću.

Izvor: Tanjug

"Neprimeren odnos prema Ombudsmanu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Kron

pre 9 godina

Mislim da je previse mesta u medijima dato ovoj temi. Srbija je na putu oporavka od losih vlasti, a prasina se dize oko nekih skoro nebitnih desavanja.

Marko Lučić

pre 9 godina

@bratić:Ne znam kakoće nam biti 2025.godine , ali znam da sam čekao 12. godina da mi bude bolje , ali na žalost doživeo sam da živim kao poslednji bednik.

Obrad Savčić

pre 9 godina

@Kosančić: Dobro bi bilo da nam kažete čija je fela bila gospođa Malović , koja je preko hiljadu sudija smenila , koje je sud vratio na posao , a Srbiju zadužio da im se nadoknadi šteta.

Savo Vučetić

pre 9 godina

@Pasha:Pitam se gde su bili ovi zaštitnici građana , koji primaju po preko 300.000 dinara platu , da nas zaštite od bivše vlasti, koja nas je dovela da živimo ispod granice siromaštva.

Vladan

pre 9 godina

Ponasanje ombudsmana je neprimereno jer celu ovu zabanu licno on izazvao svojim nastupom u javnosti. Srbija je organizovana zemlja u kojoj dobro funkcionisu institucije u cijim su nadleznostima resavanje problema ombudsmana, to treba prepustiti njima.

rutenko

pre 9 godina

Građani Srbije su veoma zabrinuto zbog neprimerenog i neprihvatljivog načina na koji se ombudsman odnosi prema građanima Srbije, jer se ombudsman javlja samo kao zaštitinik kontraverznih biznismena i političara koji su se obogatili preko noći, dok ombudsmana "zabole lakat" za sirotinju raju, koji su sirotinja postali upravo zbog mahinacija kontraverznih biznismena na štetu radnika Srbije, uz podršku korumpiranih političara.

MOSTONGA

pre 9 godina

Ukoliko ima dokaza da je neko neprimeran prema gospodinu jankovicu neka se odmah pozove na odgovornost, ali sta cemo sa ljudima koji su prettrpeli veliku stetu od

Milan1989g

pre 9 godina

Ako je ombudsman ne znaci da je iznad zakona,a sto se tice ovih sudija,znamo svi lepo ko stoji iza vecine njih i koji odnos imaju prema vlasti.

dragana m.djuric

pre 9 godina

Gospodin Janković zaslužuje svaku pohvalu.On predstavlja jednu od retkih kvalitetnih institucija u ovoj državi. Raniji komentari koji su mogli da se pročitaju su predstavljali odraz političkih mišljenja i velikog neznanja o značaju zaštitnika gradjana u jednom sistemu, kao i o kvalitetu rada gospodina Jankovića.Nesumnjivo je dobro da su se sudije oglasile. Nama, gradjanima ostaje da se nadamo da će pravo pobediti politiku.Ne bih komentarisala oba ministra, jer oni samo ponavljaju reči svoga mentora, ali je nesumnjivo da ima osnova da se pokrene pitanje njihove ( ne) odgovornosti.

burekdžija

pre 9 godina

Stvari stoje potpuno obrnuto jer je u Srbiji na sceni neprimeren odnos Ombudsmana prema državi koja ga plaća, jer se aktuelni ombudsman ne bori za prava sirotinje u Srbiji, već radi u interesu bogataša, i javlja se samo kao zaštitnih onih građana Srbije koji su se obogatili preko noći i protiv kojih se danas vode istražne radnje zbog raznoraznih mahinacija iz perioda vladavine DS-a.

the silence of the bots

pre 9 godina

tek da primetim(o), botovi su se razbudili, pa mlate minuse samo tako, ali, kao i šefovi, bez argumentacije, bez reči, bez komentara, strogo tihujući... imaće u ponudi samo uvrede.

bratic

pre 9 godina

Jankovica i Sabica treba cuvati a ova dva teletabisa ne bi smeli da zucnu da im ovaj vodja teletabisa to ne dozvoli a cim se bude vratio ima da skrene temu na susrete sa „zvezdama Davosa"i kako su ini njega zeleli da vide a ne on njih i kako ce 2025 Srbija biti u najmanju ruku u rangu sa Austrijom a ove okolne drzave ce da mole Srbiju za recept i pomoc

lepibora

pre 9 godina

Bas briga Gasica i Stefanovica za nekakvo saopstenje drustva sudija, oni imaju najmanje milion glasova od gradjana Srbije kojima Gospodar nije smanjio penzije i plate, a to srbin najvise voli kad se ovima koji imaju vecu penziju i platu uzme a njemu posto ima malu platu i penziju Gospodar velikodusno oprosti i njima ne udari po dzepu... takvi smo i tu nema pomoci,zato nam se i desavaju razni Stefanovici i Gasici koji samo koriste priliku da se obezbede i nafatiraju s parama dok su na vlasti jer znaju da smo mi narod ZLATNE RIBICE...[ to je ona ribica sto pamti pet sekundi]...

milan

pre 9 godina

Šta je u Srbiji sveto a posebno vladajućoj partiji, ništa. Oni su samo tražili neku žrtvu kako nebi neko od njih ostao na suvom i tako će se ta stvar završiti, mada je Janković u početku prućio ruku novoj vlasti ali se sada našao u mlinu između MUP-a i vojne bezbednosti.

Kosančić

pre 9 godina

Vi Selakovicu i Vucicu pricate o pravnom poretku?! Oni su Šešeljeva fela. Radikali u dusi. Samo za silu znaju. Zemlju nam vode manualci.

Pasha

pre 9 godina

Ma keramicar i Mega doktor su u pravu, a sad ce da dodje i onaj sto je zavrsio drzavni fakultet sa najvisim ocenama, i da kaze kako zastitnik pojma nema i da prica najvece gluposti.
Bahatost i primitivizam su nas najjaci izvozni brend.

Milan,Krusevac

pre 9 godina

Sta se cudite ljudi o ponasanju Gasica?!
Pa mi Krusevljani znamo kako je on vladao u Krusevcu u vremenu dok je bio gradonacelnik.Najkriminalniji primer je bio sto je doktorima u KBC Krusevac izrazito zabranio da teske pacijente upucuju u Beograd na dalje lecenje,pretio otkazom u fazonu mi mozemo da ih lecimo.
Ko je imao dobru vezu ili debeo novcanik je dobio uput za Beograd,ko nije umro je u KBC Krusevac,a Gasic punio svoje dzepove.
Gde ce ti dusa Gasicu.Nicija nije gorela do veka pa nece ni tvoja.
Kada mi u Krusevcu znamo o tome,a gospoda iz SNS ga nagradila ministarstvo vojnim sta mi da mislimo o ovoj Vladi?
Mozete mi lupati minuse,mozete mi ne objaviti komentar,ali ne mozete istinu promeniti,istinu iz prve ruke.

Milan108

pre 9 godina

Nije na narod da raspravlja ko se kako prema kome odnosi,po meni ovo nije trebalo da dospe u javnost,trebala je da se sprovede istraga i da se tek na kraju vidi ko je za sta kriv!

Siki

pre 9 godina

Sada će opet da nastupe Gašić, Stefanović i botovi da, po ko zna koji put, potvrde onu narodnu: "Džaba je gluvom šaptati, a ćoravom namigivati."

sumorni

pre 9 godina

Tragično je da su na kraju čak i sudije morale da prozbore koju i o tome, i da posredno kažu ministrima vojnim i policijskim da su bahati balvani.

Onaj osećaj kad ti udje voda u uši, pa se (kao Milošević onomad) osetiš moćan toliko da misliš da smeš sve što ti padne na pamet, i da narod postoji zbog tebe, a ne obrnuto.

Alek

pre 9 godina

Problem gospode koja je na vlasti je da su oni dobijanjem izbora dali sebi za pravo da im je sve dozvoljeno i nikome ne treba da podnose račune. Ovakva osionost i drskost je prevršila svaku meru. Pa zamislimo samo sledeće, da braću Borisa Tadića i Dragana Đilasa obezbeđuju Kobre i da izazovu onakav ispad u centru Beograda, da Dragan Šutanovac nazove ombudsmana lažovom zato što je on prekršio zakon i vodi istragu koja nije u njegovom domenu, da je Boris Tadić odjednom stekao diplomu fakulteta a da ne zna gde se fakultet nalazi, da je Božidar Đelić doktorirao na Megatrendu a uz to i plagirao doktorat, da je Nataša Mićić bila kondukter, kupila diplomu, osuđena zbog toga a potom postala predsednik Skupštine Srbije. Tu su još i moralne i intelektualne gromade kao Vulin, Rističević, Đukanović, Vesić ........ a o cenzuri i da ne govorim. E pa da li bi ovo bilo gde moglo da bude prihvatljivo i normalno?

Ne pada sneg da prekrije breg..

pre 9 godina

Nije poenta u tome kako se državni izvršni organi odnose prema zaštitniku prava građana, nego kako će sada da reaguje tužilaštvo na podnete krivične prijave protiv dvojice pripadnika VP VS i da li će da odbaci osam krivičnih prijava protiv pripadnika Žandarmerije MUP koje im je "smestio" vrh MUP, da bi time, nevešto, zaštitio dvojicu pripadnika VP VS i dvojicu civila koje su protivpravno obezbeđivali.

Sofia

pre 9 godina

Dobro je da se konačno neko oglasio i da prestanu da razvlače čoveka po blatu. Vučić s njegovim čankoliscima gubi razum, najbrutalnije napada svakoga ko se usudi da zucne nešto protiv njihovih odluka, od ombdusmana, preko novinara do humorista.

A zemlja sve jadnija, lider u regionu, ali po siromaštvu. Verovatno ni ovo ne bi smelo da se kaže.

Milica

pre 9 godina

Konacno da se i sudije oglase. Nije ih bilo dok je trajao protest advokata da podrze kolege kao sto su i oni njih. Sve u svemu pametno su rekli i podrzavam ih u toj izjavi.

Dragan Stevanovic

pre 9 godina

Oba ministra treba odmah da budu smenjeni, bez obzira kako su do sada radili. Ovde se ne radi o tome da li je neko pristalica vlasti ili opozicije, vec o sustinskom uredjenju drzave, odnosno mogucnosti kontrole vlasti.
Treba pokrenuti siroku akciju sa smenu ove dvojice. Mislim da ce i Vucic shvatiti da takvi stete i vlasti, bez obzira da li se ona krece ka EU, Rusiji, ili ostaje neutralna. Ovo je nesto mnogo bitnije od toga!

Aleksandar

pre 9 godina

Odnos ministara i ostalih pripadnika vlade Srbije prema ombudsmanu je pokazatelj odnosa prema gradjanima Srbije. Takav način komunikacije ne priliči pijacnom žargonu a kamoli ministrima jedne države.

levac

pre 9 godina

Samo krivima smeta istina.Olos od vlade Srbije pokusava da sve bude kako njima odgovara, bez obzira na posledice.Tako su radili i devedesetih pa nista novo kod njih.

Vlada

pre 9 godina

Ukinuli utisak nedelje,pokusali i Ivanovica a samo je pitanje i kad ce, sve novine pod njihovim nadzorom i pisu kao po direktivi, pa sta je taj ombudsman da mislio da nam kaze pravu istinu. A ne zemljaci ovde postoji samo NAPREDNA ISTINA!

Alan Ford

pre 9 godina

"Omalovažavanje rada ombudsmana protivpravno je i nedopustivo pošto se na taj način podriva ustavni položaj Zaštitnika građana..."
Opa, ovo su i krivična dela, Ustav narušen, i to od strane ministara...sad se vidi ko radi za državu a ko koristi dežavu za lopovluk

mudrac

pre 9 godina

da li ste culi Gasica-on je jedan nepismen covek koji ne zna dve recenice da sastavi. Cak je i on svestan toga, jer je vredjanje drugih upravo odlika nepismenih ljudi.

tamni vilajet

pre 9 godina

“Organi uprave, u koje po zakonu spadaju i Vojnobezbednosna i Vojnoobaveštajna agencija i MUP, dužni su da sarađuju sa Ombudsmanom, da mu omoguće pristup prostorijama i stave na raspolaganje sve podatke kojima raspolažu, bez obzira na stepen njihove tajnosti, osim kada je to u suprotnosti sa zakonom“, navodi se u saopštenju.


Da, ali posto nam vlast imaju nepismeni ljudi, ne moze se ocekivati da poznaju zakon, misle da je dovoljan zakon "divljeg zapada", gde pobedjuje onaj koji ima jacu pusku, a da racune treba polazu samo dezurnom najvecem kriminalcu, u nasem slucaju se zna ko je!

Nadam se da sudije zaista nezavisno rade i da ce ovu aferu izvesti do kraja, te da ce krivci biti dostojno kaznjeni!

MvM

pre 9 godina

Vreme je da sudije povrate ugled koji su imale pre 2010. Neka progovore oni koji su se ranije borili za vladavinu prava i neka se i dalje čuje njihova reč.

dvds

pre 9 godina

Na Zapadu se niko iz vlasti ne usuđuje da kaže reč protiv ombudsmana, već ga bez pogovora sluša.
Taj paćenik Gasic ostavka odmah, takođe i to obezbeđenje vojne policije, jer poreski obveznici ne troše svoje pare da vojna policija čuva privatna lica tojest Vucicevog brata.

slobo

pre 9 godina

Pridruzujem se podrsci gospodinu Sasi Jankovicu od strane sudija.Nazalost nasi politicari imaju razmisljanje da su oni drzava?Sve se to desava iz razloga sto nema niko iz vlade pametnog da kaze da I za njih vazi zakon drzave. Ako se ovi bahati pojedinci ne uozbilje I pocnu da razmisljaju kao pravi prestavnici naroda I prestanu da vrse pritisak na ljude koji pokusavaju da Im ukazu na greske i krsenje zakona,imam neki predosecaj da ce Drustvo sudija da krene u neki vid strajka.I eto ponovo paralisanjr drzave.

prestani da me cenzurises

pre 9 godina

Sta je sa istragom ko je ukrao identitet mladjanom Andreju Vucicu. Tu ce tek biti senzacija kad se otkrije da li uopste postoji takva osoba ili je Andrej taj koji duguje drzavi milione

danilo

pre 9 godina

Bravo za sudije!
Imamo zaštitnika koji je stekao ugled u narodu zato jer radi svoj posao savesno i ne boji se moćnih.
Zaštitnik je civilizacijska tekovina, na korist gradjana, i moramo se boriti da tako ostane.
Jednostavno nije dopustivo da ministri odbrane i policije, pogotovo kada znamo štošta o njima, pokušavaju javno da omalovaže pošten rad.
Zato ostavke trenutne za ovu dvojicu!

dvds

pre 9 godina

Na Zapadu se niko iz vlasti ne usuđuje da kaže reč protiv ombudsmana, već ga bez pogovora sluša.
Taj paćenik Gasic ostavka odmah, takođe i to obezbeđenje vojne policije, jer poreski obveznici ne troše svoje pare da vojna policija čuva privatna lica tojest Vucicevog brata.

Milan108

pre 9 godina

Nije na narod da raspravlja ko se kako prema kome odnosi,po meni ovo nije trebalo da dospe u javnost,trebala je da se sprovede istraga i da se tek na kraju vidi ko je za sta kriv!

mudrac

pre 9 godina

da li ste culi Gasica-on je jedan nepismen covek koji ne zna dve recenice da sastavi. Cak je i on svestan toga, jer je vredjanje drugih upravo odlika nepismenih ljudi.

Alan Ford

pre 9 godina

"Omalovažavanje rada ombudsmana protivpravno je i nedopustivo pošto se na taj način podriva ustavni položaj Zaštitnika građana..."
Opa, ovo su i krivična dela, Ustav narušen, i to od strane ministara...sad se vidi ko radi za državu a ko koristi dežavu za lopovluk

Siki

pre 9 godina

Sada će opet da nastupe Gašić, Stefanović i botovi da, po ko zna koji put, potvrde onu narodnu: "Džaba je gluvom šaptati, a ćoravom namigivati."

Alek

pre 9 godina

Problem gospode koja je na vlasti je da su oni dobijanjem izbora dali sebi za pravo da im je sve dozvoljeno i nikome ne treba da podnose račune. Ovakva osionost i drskost je prevršila svaku meru. Pa zamislimo samo sledeće, da braću Borisa Tadića i Dragana Đilasa obezbeđuju Kobre i da izazovu onakav ispad u centru Beograda, da Dragan Šutanovac nazove ombudsmana lažovom zato što je on prekršio zakon i vodi istragu koja nije u njegovom domenu, da je Boris Tadić odjednom stekao diplomu fakulteta a da ne zna gde se fakultet nalazi, da je Božidar Đelić doktorirao na Megatrendu a uz to i plagirao doktorat, da je Nataša Mićić bila kondukter, kupila diplomu, osuđena zbog toga a potom postala predsednik Skupštine Srbije. Tu su još i moralne i intelektualne gromade kao Vulin, Rističević, Đukanović, Vesić ........ a o cenzuri i da ne govorim. E pa da li bi ovo bilo gde moglo da bude prihvatljivo i normalno?

Vlada

pre 9 godina

Ukinuli utisak nedelje,pokusali i Ivanovica a samo je pitanje i kad ce, sve novine pod njihovim nadzorom i pisu kao po direktivi, pa sta je taj ombudsman da mislio da nam kaze pravu istinu. A ne zemljaci ovde postoji samo NAPREDNA ISTINA!

Aleksandar

pre 9 godina

Odnos ministara i ostalih pripadnika vlade Srbije prema ombudsmanu je pokazatelj odnosa prema gradjanima Srbije. Takav način komunikacije ne priliči pijacnom žargonu a kamoli ministrima jedne države.

Dragan Stevanovic

pre 9 godina

Oba ministra treba odmah da budu smenjeni, bez obzira kako su do sada radili. Ovde se ne radi o tome da li je neko pristalica vlasti ili opozicije, vec o sustinskom uredjenju drzave, odnosno mogucnosti kontrole vlasti.
Treba pokrenuti siroku akciju sa smenu ove dvojice. Mislim da ce i Vucic shvatiti da takvi stete i vlasti, bez obzira da li se ona krece ka EU, Rusiji, ili ostaje neutralna. Ovo je nesto mnogo bitnije od toga!

prestani da me cenzurises

pre 9 godina

Sta je sa istragom ko je ukrao identitet mladjanom Andreju Vucicu. Tu ce tek biti senzacija kad se otkrije da li uopste postoji takva osoba ili je Andrej taj koji duguje drzavi milione

Milica

pre 9 godina

Konacno da se i sudije oglase. Nije ih bilo dok je trajao protest advokata da podrze kolege kao sto su i oni njih. Sve u svemu pametno su rekli i podrzavam ih u toj izjavi.

Milan1989g

pre 9 godina

Ako je ombudsman ne znaci da je iznad zakona,a sto se tice ovih sudija,znamo svi lepo ko stoji iza vecine njih i koji odnos imaju prema vlasti.

danilo

pre 9 godina

Bravo za sudije!
Imamo zaštitnika koji je stekao ugled u narodu zato jer radi svoj posao savesno i ne boji se moćnih.
Zaštitnik je civilizacijska tekovina, na korist gradjana, i moramo se boriti da tako ostane.
Jednostavno nije dopustivo da ministri odbrane i policije, pogotovo kada znamo štošta o njima, pokušavaju javno da omalovaže pošten rad.
Zato ostavke trenutne za ovu dvojicu!

sumorni

pre 9 godina

Tragično je da su na kraju čak i sudije morale da prozbore koju i o tome, i da posredno kažu ministrima vojnim i policijskim da su bahati balvani.

Onaj osećaj kad ti udje voda u uši, pa se (kao Milošević onomad) osetiš moćan toliko da misliš da smeš sve što ti padne na pamet, i da narod postoji zbog tebe, a ne obrnuto.

Sofia

pre 9 godina

Dobro je da se konačno neko oglasio i da prestanu da razvlače čoveka po blatu. Vučić s njegovim čankoliscima gubi razum, najbrutalnije napada svakoga ko se usudi da zucne nešto protiv njihovih odluka, od ombdusmana, preko novinara do humorista.

A zemlja sve jadnija, lider u regionu, ali po siromaštvu. Verovatno ni ovo ne bi smelo da se kaže.

rutenko

pre 9 godina

Građani Srbije su veoma zabrinuto zbog neprimerenog i neprihvatljivog načina na koji se ombudsman odnosi prema građanima Srbije, jer se ombudsman javlja samo kao zaštitinik kontraverznih biznismena i političara koji su se obogatili preko noći, dok ombudsmana "zabole lakat" za sirotinju raju, koji su sirotinja postali upravo zbog mahinacija kontraverznih biznismena na štetu radnika Srbije, uz podršku korumpiranih političara.

levac

pre 9 godina

Samo krivima smeta istina.Olos od vlade Srbije pokusava da sve bude kako njima odgovara, bez obzira na posledice.Tako su radili i devedesetih pa nista novo kod njih.

burekdžija

pre 9 godina

Stvari stoje potpuno obrnuto jer je u Srbiji na sceni neprimeren odnos Ombudsmana prema državi koja ga plaća, jer se aktuelni ombudsman ne bori za prava sirotinje u Srbiji, već radi u interesu bogataša, i javlja se samo kao zaštitnih onih građana Srbije koji su se obogatili preko noći i protiv kojih se danas vode istražne radnje zbog raznoraznih mahinacija iz perioda vladavine DS-a.

MvM

pre 9 godina

Vreme je da sudije povrate ugled koji su imale pre 2010. Neka progovore oni koji su se ranije borili za vladavinu prava i neka se i dalje čuje njihova reč.

tamni vilajet

pre 9 godina

“Organi uprave, u koje po zakonu spadaju i Vojnobezbednosna i Vojnoobaveštajna agencija i MUP, dužni su da sarađuju sa Ombudsmanom, da mu omoguće pristup prostorijama i stave na raspolaganje sve podatke kojima raspolažu, bez obzira na stepen njihove tajnosti, osim kada je to u suprotnosti sa zakonom“, navodi se u saopštenju.


Da, ali posto nam vlast imaju nepismeni ljudi, ne moze se ocekivati da poznaju zakon, misle da je dovoljan zakon "divljeg zapada", gde pobedjuje onaj koji ima jacu pusku, a da racune treba polazu samo dezurnom najvecem kriminalcu, u nasem slucaju se zna ko je!

Nadam se da sudije zaista nezavisno rade i da ce ovu aferu izvesti do kraja, te da ce krivci biti dostojno kaznjeni!

slobo

pre 9 godina

Pridruzujem se podrsci gospodinu Sasi Jankovicu od strane sudija.Nazalost nasi politicari imaju razmisljanje da su oni drzava?Sve se to desava iz razloga sto nema niko iz vlade pametnog da kaze da I za njih vazi zakon drzave. Ako se ovi bahati pojedinci ne uozbilje I pocnu da razmisljaju kao pravi prestavnici naroda I prestanu da vrse pritisak na ljude koji pokusavaju da Im ukazu na greske i krsenje zakona,imam neki predosecaj da ce Drustvo sudija da krene u neki vid strajka.I eto ponovo paralisanjr drzave.

Milan,Krusevac

pre 9 godina

Sta se cudite ljudi o ponasanju Gasica?!
Pa mi Krusevljani znamo kako je on vladao u Krusevcu u vremenu dok je bio gradonacelnik.Najkriminalniji primer je bio sto je doktorima u KBC Krusevac izrazito zabranio da teske pacijente upucuju u Beograd na dalje lecenje,pretio otkazom u fazonu mi mozemo da ih lecimo.
Ko je imao dobru vezu ili debeo novcanik je dobio uput za Beograd,ko nije umro je u KBC Krusevac,a Gasic punio svoje dzepove.
Gde ce ti dusa Gasicu.Nicija nije gorela do veka pa nece ni tvoja.
Kada mi u Krusevcu znamo o tome,a gospoda iz SNS ga nagradila ministarstvo vojnim sta mi da mislimo o ovoj Vladi?
Mozete mi lupati minuse,mozete mi ne objaviti komentar,ali ne mozete istinu promeniti,istinu iz prve ruke.

the silence of the bots

pre 9 godina

tek da primetim(o), botovi su se razbudili, pa mlate minuse samo tako, ali, kao i šefovi, bez argumentacije, bez reči, bez komentara, strogo tihujući... imaće u ponudi samo uvrede.

Pasha

pre 9 godina

Ma keramicar i Mega doktor su u pravu, a sad ce da dodje i onaj sto je zavrsio drzavni fakultet sa najvisim ocenama, i da kaze kako zastitnik pojma nema i da prica najvece gluposti.
Bahatost i primitivizam su nas najjaci izvozni brend.

bratic

pre 9 godina

Jankovica i Sabica treba cuvati a ova dva teletabisa ne bi smeli da zucnu da im ovaj vodja teletabisa to ne dozvoli a cim se bude vratio ima da skrene temu na susrete sa „zvezdama Davosa"i kako su ini njega zeleli da vide a ne on njih i kako ce 2025 Srbija biti u najmanju ruku u rangu sa Austrijom a ove okolne drzave ce da mole Srbiju za recept i pomoc

lepibora

pre 9 godina

Bas briga Gasica i Stefanovica za nekakvo saopstenje drustva sudija, oni imaju najmanje milion glasova od gradjana Srbije kojima Gospodar nije smanjio penzije i plate, a to srbin najvise voli kad se ovima koji imaju vecu penziju i platu uzme a njemu posto ima malu platu i penziju Gospodar velikodusno oprosti i njima ne udari po dzepu... takvi smo i tu nema pomoci,zato nam se i desavaju razni Stefanovici i Gasici koji samo koriste priliku da se obezbede i nafatiraju s parama dok su na vlasti jer znaju da smo mi narod ZLATNE RIBICE...[ to je ona ribica sto pamti pet sekundi]...

Kosančić

pre 9 godina

Vi Selakovicu i Vucicu pricate o pravnom poretku?! Oni su Šešeljeva fela. Radikali u dusi. Samo za silu znaju. Zemlju nam vode manualci.

dragana m.djuric

pre 9 godina

Gospodin Janković zaslužuje svaku pohvalu.On predstavlja jednu od retkih kvalitetnih institucija u ovoj državi. Raniji komentari koji su mogli da se pročitaju su predstavljali odraz političkih mišljenja i velikog neznanja o značaju zaštitnika gradjana u jednom sistemu, kao i o kvalitetu rada gospodina Jankovića.Nesumnjivo je dobro da su se sudije oglasile. Nama, gradjanima ostaje da se nadamo da će pravo pobediti politiku.Ne bih komentarisala oba ministra, jer oni samo ponavljaju reči svoga mentora, ali je nesumnjivo da ima osnova da se pokrene pitanje njihove ( ne) odgovornosti.

Ne pada sneg da prekrije breg..

pre 9 godina

Nije poenta u tome kako se državni izvršni organi odnose prema zaštitniku prava građana, nego kako će sada da reaguje tužilaštvo na podnete krivične prijave protiv dvojice pripadnika VP VS i da li će da odbaci osam krivičnih prijava protiv pripadnika Žandarmerije MUP koje im je "smestio" vrh MUP, da bi time, nevešto, zaštitio dvojicu pripadnika VP VS i dvojicu civila koje su protivpravno obezbeđivali.

milan

pre 9 godina

Šta je u Srbiji sveto a posebno vladajućoj partiji, ništa. Oni su samo tražili neku žrtvu kako nebi neko od njih ostao na suvom i tako će se ta stvar završiti, mada je Janković u početku prućio ruku novoj vlasti ali se sada našao u mlinu između MUP-a i vojne bezbednosti.

MOSTONGA

pre 9 godina

Ukoliko ima dokaza da je neko neprimeran prema gospodinu jankovicu neka se odmah pozove na odgovornost, ali sta cemo sa ljudima koji su prettrpeli veliku stetu od

Kron

pre 9 godina

Mislim da je previse mesta u medijima dato ovoj temi. Srbija je na putu oporavka od losih vlasti, a prasina se dize oko nekih skoro nebitnih desavanja.

Vladan

pre 9 godina

Ponasanje ombudsmana je neprimereno jer celu ovu zabanu licno on izazvao svojim nastupom u javnosti. Srbija je organizovana zemlja u kojoj dobro funkcionisu institucije u cijim su nadleznostima resavanje problema ombudsmana, to treba prepustiti njima.

Obrad Savčić

pre 9 godina

@Kosančić: Dobro bi bilo da nam kažete čija je fela bila gospođa Malović , koja je preko hiljadu sudija smenila , koje je sud vratio na posao , a Srbiju zadužio da im se nadoknadi šteta.

Savo Vučetić

pre 9 godina

@Pasha:Pitam se gde su bili ovi zaštitnici građana , koji primaju po preko 300.000 dinara platu , da nas zaštite od bivše vlasti, koja nas je dovela da živimo ispod granice siromaštva.

Marko Lučić

pre 9 godina

@bratić:Ne znam kakoće nam biti 2025.godine , ali znam da sam čekao 12. godina da mi bude bolje , ali na žalost doživeo sam da živim kao poslednji bednik.

dvds

pre 9 godina

Na Zapadu se niko iz vlasti ne usuđuje da kaže reč protiv ombudsmana, već ga bez pogovora sluša.
Taj paćenik Gasic ostavka odmah, takođe i to obezbeđenje vojne policije, jer poreski obveznici ne troše svoje pare da vojna policija čuva privatna lica tojest Vucicevog brata.

Vlada

pre 9 godina

Ukinuli utisak nedelje,pokusali i Ivanovica a samo je pitanje i kad ce, sve novine pod njihovim nadzorom i pisu kao po direktivi, pa sta je taj ombudsman da mislio da nam kaze pravu istinu. A ne zemljaci ovde postoji samo NAPREDNA ISTINA!

danilo

pre 9 godina

Bravo za sudije!
Imamo zaštitnika koji je stekao ugled u narodu zato jer radi svoj posao savesno i ne boji se moćnih.
Zaštitnik je civilizacijska tekovina, na korist gradjana, i moramo se boriti da tako ostane.
Jednostavno nije dopustivo da ministri odbrane i policije, pogotovo kada znamo štošta o njima, pokušavaju javno da omalovaže pošten rad.
Zato ostavke trenutne za ovu dvojicu!

Alan Ford

pre 9 godina

"Omalovažavanje rada ombudsmana protivpravno je i nedopustivo pošto se na taj način podriva ustavni položaj Zaštitnika građana..."
Opa, ovo su i krivična dela, Ustav narušen, i to od strane ministara...sad se vidi ko radi za državu a ko koristi dežavu za lopovluk

prestani da me cenzurises

pre 9 godina

Sta je sa istragom ko je ukrao identitet mladjanom Andreju Vucicu. Tu ce tek biti senzacija kad se otkrije da li uopste postoji takva osoba ili je Andrej taj koji duguje drzavi milione

Dragan Stevanovic

pre 9 godina

Oba ministra treba odmah da budu smenjeni, bez obzira kako su do sada radili. Ovde se ne radi o tome da li je neko pristalica vlasti ili opozicije, vec o sustinskom uredjenju drzave, odnosno mogucnosti kontrole vlasti.
Treba pokrenuti siroku akciju sa smenu ove dvojice. Mislim da ce i Vucic shvatiti da takvi stete i vlasti, bez obzira da li se ona krece ka EU, Rusiji, ili ostaje neutralna. Ovo je nesto mnogo bitnije od toga!

Aleksandar

pre 9 godina

Odnos ministara i ostalih pripadnika vlade Srbije prema ombudsmanu je pokazatelj odnosa prema gradjanima Srbije. Takav način komunikacije ne priliči pijacnom žargonu a kamoli ministrima jedne države.

Siki

pre 9 godina

Sada će opet da nastupe Gašić, Stefanović i botovi da, po ko zna koji put, potvrde onu narodnu: "Džaba je gluvom šaptati, a ćoravom namigivati."

sumorni

pre 9 godina

Tragično je da su na kraju čak i sudije morale da prozbore koju i o tome, i da posredno kažu ministrima vojnim i policijskim da su bahati balvani.

Onaj osećaj kad ti udje voda u uši, pa se (kao Milošević onomad) osetiš moćan toliko da misliš da smeš sve što ti padne na pamet, i da narod postoji zbog tebe, a ne obrnuto.

Milica

pre 9 godina

Konacno da se i sudije oglase. Nije ih bilo dok je trajao protest advokata da podrze kolege kao sto su i oni njih. Sve u svemu pametno su rekli i podrzavam ih u toj izjavi.

Alek

pre 9 godina

Problem gospode koja je na vlasti je da su oni dobijanjem izbora dali sebi za pravo da im je sve dozvoljeno i nikome ne treba da podnose račune. Ovakva osionost i drskost je prevršila svaku meru. Pa zamislimo samo sledeće, da braću Borisa Tadića i Dragana Đilasa obezbeđuju Kobre i da izazovu onakav ispad u centru Beograda, da Dragan Šutanovac nazove ombudsmana lažovom zato što je on prekršio zakon i vodi istragu koja nije u njegovom domenu, da je Boris Tadić odjednom stekao diplomu fakulteta a da ne zna gde se fakultet nalazi, da je Božidar Đelić doktorirao na Megatrendu a uz to i plagirao doktorat, da je Nataša Mićić bila kondukter, kupila diplomu, osuđena zbog toga a potom postala predsednik Skupštine Srbije. Tu su još i moralne i intelektualne gromade kao Vulin, Rističević, Đukanović, Vesić ........ a o cenzuri i da ne govorim. E pa da li bi ovo bilo gde moglo da bude prihvatljivo i normalno?

Sofia

pre 9 godina

Dobro je da se konačno neko oglasio i da prestanu da razvlače čoveka po blatu. Vučić s njegovim čankoliscima gubi razum, najbrutalnije napada svakoga ko se usudi da zucne nešto protiv njihovih odluka, od ombdusmana, preko novinara do humorista.

A zemlja sve jadnija, lider u regionu, ali po siromaštvu. Verovatno ni ovo ne bi smelo da se kaže.

tamni vilajet

pre 9 godina

“Organi uprave, u koje po zakonu spadaju i Vojnobezbednosna i Vojnoobaveštajna agencija i MUP, dužni su da sarađuju sa Ombudsmanom, da mu omoguće pristup prostorijama i stave na raspolaganje sve podatke kojima raspolažu, bez obzira na stepen njihove tajnosti, osim kada je to u suprotnosti sa zakonom“, navodi se u saopštenju.


Da, ali posto nam vlast imaju nepismeni ljudi, ne moze se ocekivati da poznaju zakon, misle da je dovoljan zakon "divljeg zapada", gde pobedjuje onaj koji ima jacu pusku, a da racune treba polazu samo dezurnom najvecem kriminalcu, u nasem slucaju se zna ko je!

Nadam se da sudije zaista nezavisno rade i da ce ovu aferu izvesti do kraja, te da ce krivci biti dostojno kaznjeni!

levac

pre 9 godina

Samo krivima smeta istina.Olos od vlade Srbije pokusava da sve bude kako njima odgovara, bez obzira na posledice.Tako su radili i devedesetih pa nista novo kod njih.

mudrac

pre 9 godina

da li ste culi Gasica-on je jedan nepismen covek koji ne zna dve recenice da sastavi. Cak je i on svestan toga, jer je vredjanje drugih upravo odlika nepismenih ljudi.

MvM

pre 9 godina

Vreme je da sudije povrate ugled koji su imale pre 2010. Neka progovore oni koji su se ranije borili za vladavinu prava i neka se i dalje čuje njihova reč.

slobo

pre 9 godina

Pridruzujem se podrsci gospodinu Sasi Jankovicu od strane sudija.Nazalost nasi politicari imaju razmisljanje da su oni drzava?Sve se to desava iz razloga sto nema niko iz vlade pametnog da kaze da I za njih vazi zakon drzave. Ako se ovi bahati pojedinci ne uozbilje I pocnu da razmisljaju kao pravi prestavnici naroda I prestanu da vrse pritisak na ljude koji pokusavaju da Im ukazu na greske i krsenje zakona,imam neki predosecaj da ce Drustvo sudija da krene u neki vid strajka.I eto ponovo paralisanjr drzave.

the silence of the bots

pre 9 godina

tek da primetim(o), botovi su se razbudili, pa mlate minuse samo tako, ali, kao i šefovi, bez argumentacije, bez reči, bez komentara, strogo tihujući... imaće u ponudi samo uvrede.

lepibora

pre 9 godina

Bas briga Gasica i Stefanovica za nekakvo saopstenje drustva sudija, oni imaju najmanje milion glasova od gradjana Srbije kojima Gospodar nije smanjio penzije i plate, a to srbin najvise voli kad se ovima koji imaju vecu penziju i platu uzme a njemu posto ima malu platu i penziju Gospodar velikodusno oprosti i njima ne udari po dzepu... takvi smo i tu nema pomoci,zato nam se i desavaju razni Stefanovici i Gasici koji samo koriste priliku da se obezbede i nafatiraju s parama dok su na vlasti jer znaju da smo mi narod ZLATNE RIBICE...[ to je ona ribica sto pamti pet sekundi]...

Kosančić

pre 9 godina

Vi Selakovicu i Vucicu pricate o pravnom poretku?! Oni su Šešeljeva fela. Radikali u dusi. Samo za silu znaju. Zemlju nam vode manualci.

Milan,Krusevac

pre 9 godina

Sta se cudite ljudi o ponasanju Gasica?!
Pa mi Krusevljani znamo kako je on vladao u Krusevcu u vremenu dok je bio gradonacelnik.Najkriminalniji primer je bio sto je doktorima u KBC Krusevac izrazito zabranio da teske pacijente upucuju u Beograd na dalje lecenje,pretio otkazom u fazonu mi mozemo da ih lecimo.
Ko je imao dobru vezu ili debeo novcanik je dobio uput za Beograd,ko nije umro je u KBC Krusevac,a Gasic punio svoje dzepove.
Gde ce ti dusa Gasicu.Nicija nije gorela do veka pa nece ni tvoja.
Kada mi u Krusevcu znamo o tome,a gospoda iz SNS ga nagradila ministarstvo vojnim sta mi da mislimo o ovoj Vladi?
Mozete mi lupati minuse,mozete mi ne objaviti komentar,ali ne mozete istinu promeniti,istinu iz prve ruke.

Ne pada sneg da prekrije breg..

pre 9 godina

Nije poenta u tome kako se državni izvršni organi odnose prema zaštitniku prava građana, nego kako će sada da reaguje tužilaštvo na podnete krivične prijave protiv dvojice pripadnika VP VS i da li će da odbaci osam krivičnih prijava protiv pripadnika Žandarmerije MUP koje im je "smestio" vrh MUP, da bi time, nevešto, zaštitio dvojicu pripadnika VP VS i dvojicu civila koje su protivpravno obezbeđivali.

Pasha

pre 9 godina

Ma keramicar i Mega doktor su u pravu, a sad ce da dodje i onaj sto je zavrsio drzavni fakultet sa najvisim ocenama, i da kaze kako zastitnik pojma nema i da prica najvece gluposti.
Bahatost i primitivizam su nas najjaci izvozni brend.

bratic

pre 9 godina

Jankovica i Sabica treba cuvati a ova dva teletabisa ne bi smeli da zucnu da im ovaj vodja teletabisa to ne dozvoli a cim se bude vratio ima da skrene temu na susrete sa „zvezdama Davosa"i kako su ini njega zeleli da vide a ne on njih i kako ce 2025 Srbija biti u najmanju ruku u rangu sa Austrijom a ove okolne drzave ce da mole Srbiju za recept i pomoc

milan

pre 9 godina

Šta je u Srbiji sveto a posebno vladajućoj partiji, ništa. Oni su samo tražili neku žrtvu kako nebi neko od njih ostao na suvom i tako će se ta stvar završiti, mada je Janković u početku prućio ruku novoj vlasti ali se sada našao u mlinu između MUP-a i vojne bezbednosti.

dragana m.djuric

pre 9 godina

Gospodin Janković zaslužuje svaku pohvalu.On predstavlja jednu od retkih kvalitetnih institucija u ovoj državi. Raniji komentari koji su mogli da se pročitaju su predstavljali odraz političkih mišljenja i velikog neznanja o značaju zaštitnika gradjana u jednom sistemu, kao i o kvalitetu rada gospodina Jankovića.Nesumnjivo je dobro da su se sudije oglasile. Nama, gradjanima ostaje da se nadamo da će pravo pobediti politiku.Ne bih komentarisala oba ministra, jer oni samo ponavljaju reči svoga mentora, ali je nesumnjivo da ima osnova da se pokrene pitanje njihove ( ne) odgovornosti.

Milan108

pre 9 godina

Nije na narod da raspravlja ko se kako prema kome odnosi,po meni ovo nije trebalo da dospe u javnost,trebala je da se sprovede istraga i da se tek na kraju vidi ko je za sta kriv!

rutenko

pre 9 godina

Građani Srbije su veoma zabrinuto zbog neprimerenog i neprihvatljivog načina na koji se ombudsman odnosi prema građanima Srbije, jer se ombudsman javlja samo kao zaštitinik kontraverznih biznismena i političara koji su se obogatili preko noći, dok ombudsmana "zabole lakat" za sirotinju raju, koji su sirotinja postali upravo zbog mahinacija kontraverznih biznismena na štetu radnika Srbije, uz podršku korumpiranih političara.

Milan1989g

pre 9 godina

Ako je ombudsman ne znaci da je iznad zakona,a sto se tice ovih sudija,znamo svi lepo ko stoji iza vecine njih i koji odnos imaju prema vlasti.

burekdžija

pre 9 godina

Stvari stoje potpuno obrnuto jer je u Srbiji na sceni neprimeren odnos Ombudsmana prema državi koja ga plaća, jer se aktuelni ombudsman ne bori za prava sirotinje u Srbiji, već radi u interesu bogataša, i javlja se samo kao zaštitnih onih građana Srbije koji su se obogatili preko noći i protiv kojih se danas vode istražne radnje zbog raznoraznih mahinacija iz perioda vladavine DS-a.

MOSTONGA

pre 9 godina

Ukoliko ima dokaza da je neko neprimeran prema gospodinu jankovicu neka se odmah pozove na odgovornost, ali sta cemo sa ljudima koji su prettrpeli veliku stetu od

Vladan

pre 9 godina

Ponasanje ombudsmana je neprimereno jer celu ovu zabanu licno on izazvao svojim nastupom u javnosti. Srbija je organizovana zemlja u kojoj dobro funkcionisu institucije u cijim su nadleznostima resavanje problema ombudsmana, to treba prepustiti njima.

Obrad Savčić

pre 9 godina

@Kosančić: Dobro bi bilo da nam kažete čija je fela bila gospođa Malović , koja je preko hiljadu sudija smenila , koje je sud vratio na posao , a Srbiju zadužio da im se nadoknadi šteta.

Savo Vučetić

pre 9 godina

@Pasha:Pitam se gde su bili ovi zaštitnici građana , koji primaju po preko 300.000 dinara platu , da nas zaštite od bivše vlasti, koja nas je dovela da živimo ispod granice siromaštva.

Marko Lučić

pre 9 godina

@bratić:Ne znam kakoće nam biti 2025.godine , ali znam da sam čekao 12. godina da mi bude bolje , ali na žalost doživeo sam da živim kao poslednji bednik.

Kron

pre 9 godina

Mislim da je previse mesta u medijima dato ovoj temi. Srbija je na putu oporavka od losih vlasti, a prasina se dize oko nekih skoro nebitnih desavanja.