Utorak, 20.01.2015.

16:29

"Plašim se da će trčati u Brisel"

Srbija je za pregovore o imovini na KiM uprkos izjavama tih velikih lidera iz Prištine, plašim se da će kako znaju trčati u Brisel, kaže Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

"Plašim se da æe trèati u Brisel" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

129 Komentari

Sortiraj po:

Brusko 5

pre 9 godina

Trcace maraton do Brisela, ali koliko ja vidim ni nasi nece odustati nece im predati taj maraton bez borbe, tako da ce se bas pomuciti oko svega.

MORDOR

pre 9 godina

Navikle su pokrajinske vlasti da neometano od strane Beograda sprovode svoje podle zamisli! A sada su u panici jer su se našle u neprijatnoj situaciji da je nova srpska vlast stala u zaštitu naroda i imovine!

marina

pre 9 godina

Premijer Vucic je normalan gradjanin Srbije za razliku od Tacija. Smirenim putem ce resiti spor sa njima,naci ce najbolje resenje.

casovnicar

pre 9 godina

Po cistoj statistici svetske banke srbija polako jaca ekonomski tako da jedva cekam sledecu godinu i kada se tada pogleda statistika i kada cemo biti rastereceni onih poplava i kada se ukljuce u statistiku one fabrike koje pocinju sa radom jos i ako trepca bude nasa....

svetlucava

pre 9 godina

Ma kada se uznu u obzir one poplave i koliko je srbija izdvojila za ljude i njihove kuce da ne spominjem da nam je od rudnika uglja napravljeno jezero ovo su odlicni rezultati.

XeniJA

pre 9 godina

Vučić se mudro rukovodio onom starom "Strpljen, spašen" i polako ali sigurno je uticao da međunarodna zajednica korektno shvati i protumači pitanje Trepče čiji stav je doprineo da se ta tema skine sa dnevnog reda Skupštine Kosova.

Vladan

pre 9 godina

To je vec problem Albanaca, koji ocigledno sve sto rade poslednjih dana, rade iz ocaja. Nama je najbitnije da smo se izvorili za odlicnu poziciju kada je Trepca u pitanju, i nadam se da cemo maksimalnim angazovanjem premijera i njegovih ljudi uspeti da odrzimo tu poziciju.

da sačekamo

pre 9 godina

Jasno je i građanima pokrajine da Prištinska administracija sve što čini čini uz dozvolu mecena spolja. A mecena(e) sve nestrpljiviji.

MarGita

pre 9 godina

Kao i uvek, Vučić je spreman na razgovor o svim pitanjima i na postizanje kompromisa i dogovora povoljnih za obe strane, ali je isto tako dobro poznato da odlično zna granicu do koje nešto može da se sprovodi i ispod koje nema sile koja ga može naterati na popuštanje.

Čvorak

pre 9 godina

Zahtevi naše Vlade su sasvim opravdani i pokazuju da je odgovornost na visokom nivou. Čvrstim stavovima i mudrom politikom Vladi Kosova se treba suziti prostor za manevar i tako ih sprečiti da prisvoje nešto što im ne pripada.

vlada

pre 9 godina

A hajde neka neko lepo kaže koliki su dugovi te iste Trepče?
I koliko tamo realno još ima rude?
Kažete crpe se žile koje su u SRbiji? pa hajde izgradite rudnik u srbiji iz koga ćete ekplatisati te žile!

Prazne pšriče svaki dan ceo dan!
Da se narod zabavlja glupostima.

kokica

pre 9 godina

Sama cinjenica da polako pocinjemo da umesto da se samo zaduzujemo krecemo da vracamo dugove je uspeh a samim tim ce doci i jaca privreda i jaca valuta.

pesnik

pre 9 godina

Ceo svet je u recesiji jedini izuzetak je kina njoj svaka cast, ali setite se kako su oni poceli od nule, primecujem da i srbija ima slican pocetak stim sto imamo bolji geografski polozaj i jako sposobnog premijera tako da znam da ce rezultati doci hteli to neki ili ne.

Fratelo

pre 9 godina

Za Kosovo i Trepču ćemo se definitivno i dalje boriti, u to nema sumnje. Aktuelna vlast odlično obavlja svoj posao, a to je trenutno najbitnije za celu Srbiju i srpski narod.

Ljubica

pre 9 godina

Srbija je pokazala da zeli da sve resi diplomatskim putem. Taci i njegova kompanija godinama provociraju Srbiju i predstavljaju je na najgori nacin, ali sada sam sigurna da im nece poci za rukom da otimaju ono sto nije njihovo.

kiki

pre 9 godina

Pitanje marljivim cenzorima: zar nije nekako moguce cenzurisati tj. blokirati botove na svakoj vesti o AV i sl? Stvarno postaje mucno i dugotrajno iscitavati komentare i traziti verodostojne medj' botovljem. Tako se cela ideja sa komentarima sasvim obesmisljava. Uh, sad se setih, pa da, mora da ih bude, da malo nepromucurniji vide sta "narod" misli. Valjda je to....

svasta

pre 9 godina

Nazalost mislim da ces pre ti da trcis, njih jos uvek podrzavaju Amerikanci, a mi se ponovo, polako ali sigurno, zameramo s kim stignemo... Rezultat vec znamo, opet ces pred kamerama, sumornim glasom da lijes krokodilske suze dok je tebi i kompaniji oko tebe dobro i ovako...

Mrvica

pre 9 godina

Pokusace na sve nacine da nam otmu imovinu na Kosovu,to pokusavaju vec godinama,ali verujem da ima pre svega Bozije pravde i da nece uspeti u tome...

patike za brisel

pre 9 godina

Kada god hocu da zaboravim 90te vodja me na njih podseti. Evo jednog podsecanja. Kada je Tudjman isao u Vasington da trazi samostalnost za Hrvatsku radikali su mu se smejali i govorili kako sedi na klupi i ceka da dodje na red kod predsednika SAD... dalje znamo sta se desilo posle smejanja i sprdacine od strane radikala. Vodjo daj molim te nemoj vise da nas podsecas na ta vremena sa novom tvojom sprdacinom da ce neko trcati u Brisel jer da iole mislis na Srbiju ti bi krenuo peske do Brisela da se boris za Trepcu.

PLAVA

pre 9 godina

Taci izjavljuje da je Trepca kosovsko bogatstvo, a najveći akcionar kombinata Trepča je Fond za razvoj Republike Srbije sa 55,14 odsto kapitala.Tu se nema sta dodati sem da svetski strucnjaci i lideri imaju osecaj za zakon i da je Tacijev pokusaj smesan.

kolibri

pre 9 godina

Zaista ne mogu da se setim nijednog političara koji je sa toliko harizme i borbe zastupao interese Srbije i radom na reformama i u međunarodnim odnosima i donosio toliku korist za zemlju Srbiju, kao što to sada radi Vučić.

Avni

pre 9 godina

"Videćemo kako će biti u budućnosti. Mi nismo hteli da otvaramo pitanje imovine u Briselu, a oni su hteli da pre Brisela reše i Trepču i Brezovicu. Oni su možda lideri u nebesima, ali će juriti na dijalog u Briselu", kaže Aleksandar Vučić.

Ja sam mislio da Srbi su nebeski narod. Da li to znači da Srbi su nebeski narod a lideri iz Prištine su lideri u nebesima. Nešto nije u redu ovde.

Fare

pre 9 godina

Ako zele normalizaciju odnosa sa Srbijom potrebno je da vlada Kosova pregovara sa vladom Srbije o resenju statusa Trepce, jer smo Trepcu mi i izgradili.

Hestija

pre 9 godina

Trepča je bila srpsko vlasništvo naš kombinat, a kosovske vlasti mogu da se bune koliko hoće. KiM je celo bilo srpsko, i ostaće srpsko, najveći vlasnici svih kombinata u Srbiji su upravo bila Srbija. Srbija se neće odrećiničega jer ova vlast radi za interes naroda i države, radi na ekonomskom prosperitetu i razvoju. Srbija samo sa ovakvim premijerom može očekivati ekonomski prosperitet i razvoj. Aleksandar Vučić zaista radi na uspostavljenu dobrih odnosa sa Prištinom, ali se nikada neće odreći svog dela teritorije i kombinata koji joj pripada. Može Hašim Tači trčati koliko hoće, ali nikada se neće odreći svega što je njeno.

legolas

pre 9 godina

Pa naravno da će trčati, jake li "države" ili šta je već (bescarinska zona, pre bih rekao, ili Divlji Zapad gde se zakoni ne poštuju), za svaku sitnicu teče i tužakaju se u Briselu...nema ništa od toga!

Sladja

pre 9 godina

Tako treba braniti srpske interese!Da se zna da se i mi pitamo i da se bez nas nista ne moze odluciti u vezi sa Kosovom!Godinama niko nista nije ucinio da se sacuva srpska imovina na Kosovu i da nije bilo Vucica i ovo pitanje otimanja imovine bi proslo bez nase reakcije!

direktno u celo

pre 9 godina

Alo da li ste slepi, znate li koliko cemo da puknemo za zelezaru? 700 miliona eura traze od nas da bi je oni kupili, osvestite se botovi i prestanite da ga hvalite!

Joka

pre 9 godina

Tači je pokazao, da kada je gusto, zna i da sam sebe ujede za jezik.
Ko dobija on je staložen.
Ko gubi on daje senzacionalističke izjave, valjda da umiri svoju javnost.
Pametnom dosta !

Charlie

pre 9 godina

Moramo se boriti i pokusati da zadrzimo ono sto je nase na Kosovu.Velika je steta za Srbiju izgubiti kombinat Trepca i dopustiti Albancima olako da prisvoje nesto sto je godinama nase.

Lemi

pre 9 godina

Iako Svetska banka kaže da imamo najgore ekonomske pokazatelje, Vođa tvrdi da smo bolji od Italije a rame uz rame sa Nemačkom?!?
Sa Esmarkom vodi "teške pregovore" posle okončanog tendera?!?
"Južni tok" propao a mi potrošili 40 miliona evra na eksproprijaciju.
"Fiat Srbija", uprkos nebuloznim subvencijama, beleži pad prodaje od 27%.
Zadužujemo se kao Grčka.
Dajemo arapima JAT tako što oni daju zajam a mi snosimo sve dugove.
Ulažemo neutvrđenu količinu stotina miliona evra u izmeštanje koloseka, autobuske i železničke stanice, u raseljavanje i izgradnju infrastrukture, da bi arapi gradili tržni centar i hotel na poklonjenom zemljištu i uz oslobođenje od plaćanja naknade za uređenje zenljišta.
Uzimamo kredit od kineza za radove koje ćemo da platimo kinezima a da oni ne moraju da plaćaju nijednu dažbinu.
Dajemo italijanima zemljište za sadnju lešnika u zakup, po ceni od 320 evra po hektaru, godišnje.
Jedinu izvoznu šansu Srbije, poljoprivredu, podstičemo tako što smo smanjili poljoprivredni budžet za 10% a strancima smo se obavezali da mogu da kupuju poljoprivredno zemljište od 01.01.2017.g.
Hajde nam sad lepo priznajte da je sve ovo skrivena kamera, nemojte mi reći da je ovo stvarno državna strategija?

Seljotajp

pre 9 godina

Zašto nisi popričao sa Vasom Lekićem i ostalim našim proizvođačima i privrednicima o tome da im poboljšaš uslove poslovanja, umesto što pričaš sa robovlasnicima?

DOSTA JE BILO- RESTART!!!

pre 9 godina

Jedna latinska izreka kaze: "Onom ko ne zna gde plovi ni jedan vetar nije povoljan". To je sustina naseg problema, ne samo sa Kosovom nego uopste. Mi smo de facto priznali nezavisnost Kosova, a za potrebe domace javnosti je Kosovo srce Srbije. Umesto da je premijer, ma kakav god on bio, izasao pred narod i rekao istinu, sto podrazumeva da je Kosovo nezavisno i da Srbija tamo vise nema nikakvu moc, pa stoga da prestane sa lupanjem glave o zid i trazi ono sto nam po medjunarodnom pravu pripada. Sad ce mnogi reci da je po tom medjunarodnom pravu Kosovo nase, a oni ga opet uzese. To je samo delimicno tacno. Koga je stado, toga je i zemlja. I mi Kosovo vise nikad necemo povratiti. Postavlja se pitanje sta mi mozemo onda da uradimo? Kosovo nece postati de jure nezavisno dok to Srbija ne dozvoli, pa stoga treba prekinuti sve pregovore u Briselu i priznanje Kosova usloviti povracajem imovine sto drzave Srbije sto njenih gradjana koja se meri desetinama milijardi evra, zastitom kulturne bastine, obezbedjivanje realne autonomije Srba na severu, zastita Srba u ustavu Kosova, zahtev za procesuiranje ratnih zlocinaca... Da li je to realno? Pa kad im tako postavite stvari oni nemaju argumentaciju jer je kod njih svojinsko pravo svetinja. Jedino tada moze doci do pravog pomirenja. I umesto da mi uslovljavamo njih, oni to rade Srbiji, a vlast od nas pravi idiote. Ovako mi ostasmo i bez Kosova i bez imovine, pa vi birajte.

Charlie

pre 9 godina

Moramo se boriti i pokusati da zadrzimo ono sto je nase na Kosovu.Velika je steta za Srbiju izgubiti kombinat Trepca i dopustiti Albancima olako da prisvoje nesto sto je godinama nase.

Jole

pre 9 godina

Vučić je bio u pravu kad je rekao da ćemo biti lideri u regionu, šteta samo što se to odnosi na uništavanje zemlje ali nećemo sad sitničariti...

dejan

pre 9 godina

Tači je izjavio da je Trepča bogatstvo Kosova i da oko toga neće pregovarati sa Srbijom. E pa Vučiću na ovom pitanju ćeš jasno videti da li i koga EU podržava.

Predrag

pre 9 godina

Sada smo nadam se konačno naučili da se upornost uvek isplati.
Svet zna da prepozna šta je zakonito a šta nije, pa ne čudi da je su zemlje kvinte intervenisale kod privremenih inistucija u Prištini da se povuče ovaj nerazumni predlog sa dnevnog reda Vlade Kosova.
Brisel je pravo mesto za razgovore na ovu temu !

Miljan

pre 9 godina

Imamo po prvi put odgovornu politiku i što se tiče ekonomskih pitanja u zemlji i što se tiče spoljne politike, više prištinski političari nisu toliko jaki da donose jednostrane odluke.

silvester

pre 9 godina

"Razgovaraću sa premijerom Kine Lijem Kećijangom, koji će tamo biti hit,"

je l to on ovo stvarno rekao da će premijer Kine biti hit? mislim ono kao ozbiljno?

e Srbijo medju uvezenim sljivama.

lOdeiro

pre 9 godina

Ovaj narod ceo pusi hasis kad je ovaj na vlasti.
(antonella, 20. januar 2015 17:06)

Ako sada puši hašiš, onda je za vreme demokrata koristio neki opasan kokain ili heroin jer se onakav teror nad srpskim budžetom nije drugačije mogao trpeti.

Mary

pre 9 godina

Albanci su pokusali da pre dijaloga u Briselu samovoljno preuzme srpsku imovinu na KiM bez ikakvih pregovora. Srbija ce uspeti to da spreci i da to nametne kao temu na pregovorima u Briselu. Srbija se suocila sa poplavama sto je pogorsalo ekonomsku situaciju, ali ako se resi pitanje Zelezare moguce je ostvariti cak i odredjeni rast.

Pajko

pre 9 godina

Ne treba se obazirati na populističke izjave propalog političara koji populizmom pokušava da vrati podršku. Vučiću nastavi da dižeš privredu.

milos

pre 9 godina

Opsenar. Najveca obmana Sotonina je sadrzana u tome da nas ubedi da On ne postoji. E, TO je Vucic. Vreme je za ostavku (odavno). Ili da te gradjani oteraju...

Darko

pre 9 godina

Kosovski zvanicnici su veoma snishodljivi prema predstavnicima Amerike i Evrope i to im je glavni adut za razgovore u vezi privatizacije srpskih preduzaca koja se nalaze na Kosovu.

Lokner

pre 9 godina

Google planira investicije u ovom delu Evrope, pa to je fenomenalna vest. S obzirom na stručnjake kojima raspolažemo, može da bude velika prilika za nas.

apokalipticar

pre 9 godina

Nemoj vise da nas poredis sa Nemackom i Italijom, celu nasu ekonomiju da saberes, sa svom zemljom, ne vredimo zajedno ko trecina mercedesa, ili fiata. Realno smo najgori, ali smo najbolji u imaginarnim sferama, tipa 2016ste ce biti preporod i slicni.

Atina

pre 9 godina

Premijer je rekao da "ne može da preti kao Hašim Tači, jer je običan čovek". Prete samo ljudi koji su nemoćni u datoj situaciji. A u ovoj, gospodin Tači, to svakako jeste.

air trepca

pre 9 godina

'MMF je očekivao 1,5 odsto rasta 2016. godine, a ja kažem da će biti preko dva odsto, oni su rekli da će 2017. biti dva odsto, a ja kažem tri.'

Vucic kaze tri, a ja kazem kaladont. Mislim, kad se vec tako igramo. Lektira za danas 'Stilske vezbe', Rejmon Keno

Laci

pre 9 godina

Malo sam skeptik jer smo se naslusali ovakvih prica. Iskreno, vise cenim kada neko cuti i radi i onda samo odjednom rezultati izlete na videlo. Ne valja bas hvaliti se svojim radom duze vreme, a rezultati se ne vide. No, videcemo. Gore od ovoga svakako ne moze biti.

popeye

pre 9 godina

Ја се не плашим толико њиховог трчања у Брисел, већ твог прихватања бриселских диктата.

seljak e

pre 9 godina

"MMF je očekivao 1,5 odsto rasta 2016. godine, a ja kažem da će biti preko dva odsto, oni su rekli da će 2017. biti dva odsto, a ja kažem tri. Nećemo ni 2015. godine biti u recesiji", rekao je Vučić, ekspert nad ekspertima, sveznajuci mag obmane i prevare.

Sale

pre 9 godina

Kakvo vredjanje inteligencije! Sta hoce da kaze time da ce ovi da trce u Brisel? Da su oni mali i slabi pa da moraju da nas tuzakaju Briselu, a mi smo mocni pa nam trcanje u Brisel nije potrebno? I sta ce biti kada nam koalicija Brisel-Taci uzme Trepcu kao sto su nam uzeli deo teritorije? Majstor je da svaki poraz predstavi kao pobedu.

ma sta mi rece

pre 9 godina

demagogija,vredjanje inteligencije mene kao stocara i poljoprivrednika a mogu zamisliti sta vi u gradu mislite na ovo prosipanje magle od strane premijera...

Građanin

pre 9 godina

Izvinjavam se zbog prethodnog komentara jer sam upravo nasao taj tekst ali mislim da zasluzuje vecu paznju nego ovaj i slicni. Ono je prava realnost koja zanima građane a ne spinovanje...

Miro

pre 9 godina

Dođi sebi jado.Od gromoglasnih najava i izjava rezultat:najgori, po svim parametrima,u regionu tj.u Evropi.Svaki dan zadužuješ se 9 miliona Eur-a dnevno.Gde te pare idu majstore? Tvojim obožavateljima koje si uhlebio u JP.Skloni se,dosadio si i Bogu i narodu!

Pametnjaković

pre 9 godina

Pošto su jako male plate u Srbiji, bilo koji rast ispod 500% je smejurija. Gluposti koje priča Veliki Aca mogu da razumeju samo maloumni, a takvih je na žalost u Srbiji jako mnogo.

Miljan

pre 9 godina

Imamo po prvi put odgovornu politiku i što se tiče ekonomskih pitanja u zemlji i što se tiče spoljne politike, više prištinski političari nisu toliko jaki da donose jednostrane odluke.

Miro

pre 9 godina

Dođi sebi jado.Od gromoglasnih najava i izjava rezultat:najgori, po svim parametrima,u regionu tj.u Evropi.Svaki dan zadužuješ se 9 miliona Eur-a dnevno.Gde te pare idu majstore? Tvojim obožavateljima koje si uhlebio u JP.Skloni se,dosadio si i Bogu i narodu!

Lemi

pre 9 godina

Iako Svetska banka kaže da imamo najgore ekonomske pokazatelje, Vođa tvrdi da smo bolji od Italije a rame uz rame sa Nemačkom?!?
Sa Esmarkom vodi "teške pregovore" posle okončanog tendera?!?
"Južni tok" propao a mi potrošili 40 miliona evra na eksproprijaciju.
"Fiat Srbija", uprkos nebuloznim subvencijama, beleži pad prodaje od 27%.
Zadužujemo se kao Grčka.
Dajemo arapima JAT tako što oni daju zajam a mi snosimo sve dugove.
Ulažemo neutvrđenu količinu stotina miliona evra u izmeštanje koloseka, autobuske i železničke stanice, u raseljavanje i izgradnju infrastrukture, da bi arapi gradili tržni centar i hotel na poklonjenom zemljištu i uz oslobođenje od plaćanja naknade za uređenje zenljišta.
Uzimamo kredit od kineza za radove koje ćemo da platimo kinezima a da oni ne moraju da plaćaju nijednu dažbinu.
Dajemo italijanima zemljište za sadnju lešnika u zakup, po ceni od 320 evra po hektaru, godišnje.
Jedinu izvoznu šansu Srbije, poljoprivredu, podstičemo tako što smo smanjili poljoprivredni budžet za 10% a strancima smo se obavezali da mogu da kupuju poljoprivredno zemljište od 01.01.2017.g.
Hajde nam sad lepo priznajte da je sve ovo skrivena kamera, nemojte mi reći da je ovo stvarno državna strategija?

Predrag

pre 9 godina

Sada smo nadam se konačno naučili da se upornost uvek isplati.
Svet zna da prepozna šta je zakonito a šta nije, pa ne čudi da je su zemlje kvinte intervenisale kod privremenih inistucija u Prištini da se povuče ovaj nerazumni predlog sa dnevnog reda Vlade Kosova.
Brisel je pravo mesto za razgovore na ovu temu !

Hestija

pre 9 godina

Trepča je bila srpsko vlasništvo naš kombinat, a kosovske vlasti mogu da se bune koliko hoće. KiM je celo bilo srpsko, i ostaće srpsko, najveći vlasnici svih kombinata u Srbiji su upravo bila Srbija. Srbija se neće odrećiničega jer ova vlast radi za interes naroda i države, radi na ekonomskom prosperitetu i razvoju. Srbija samo sa ovakvim premijerom može očekivati ekonomski prosperitet i razvoj. Aleksandar Vučić zaista radi na uspostavljenu dobrih odnosa sa Prištinom, ali se nikada neće odreći svog dela teritorije i kombinata koji joj pripada. Može Hašim Tači trčati koliko hoće, ali nikada se neće odreći svega što je njeno.

Charlie

pre 9 godina

Moramo se boriti i pokusati da zadrzimo ono sto je nase na Kosovu.Velika je steta za Srbiju izgubiti kombinat Trepca i dopustiti Albancima olako da prisvoje nesto sto je godinama nase.

Atina

pre 9 godina

Premijer je rekao da "ne može da preti kao Hašim Tači, jer je običan čovek". Prete samo ljudi koji su nemoćni u datoj situaciji. A u ovoj, gospodin Tači, to svakako jeste.

seljak e

pre 9 godina

"MMF je očekivao 1,5 odsto rasta 2016. godine, a ja kažem da će biti preko dva odsto, oni su rekli da će 2017. biti dva odsto, a ja kažem tri. Nećemo ni 2015. godine biti u recesiji", rekao je Vučić, ekspert nad ekspertima, sveznajuci mag obmane i prevare.

legolas

pre 9 godina

Pa naravno da će trčati, jake li "države" ili šta je već (bescarinska zona, pre bih rekao, ili Divlji Zapad gde se zakoni ne poštuju), za svaku sitnicu teče i tužakaju se u Briselu...nema ništa od toga!

Ljubica

pre 9 godina

Srbija je pokazala da zeli da sve resi diplomatskim putem. Taci i njegova kompanija godinama provociraju Srbiju i predstavljaju je na najgori nacin, ali sada sam sigurna da im nece poci za rukom da otimaju ono sto nije njihovo.

Sladja

pre 9 godina

Tako treba braniti srpske interese!Da se zna da se i mi pitamo i da se bez nas nista ne moze odluciti u vezi sa Kosovom!Godinama niko nista nije ucinio da se sacuva srpska imovina na Kosovu i da nije bilo Vucica i ovo pitanje otimanja imovine bi proslo bez nase reakcije!

Charlie

pre 9 godina

Moramo se boriti i pokusati da zadrzimo ono sto je nase na Kosovu.Velika je steta za Srbiju izgubiti kombinat Trepca i dopustiti Albancima olako da prisvoje nesto sto je godinama nase.

Fratelo

pre 9 godina

Za Kosovo i Trepču ćemo se definitivno i dalje boriti, u to nema sumnje. Aktuelna vlast odlično obavlja svoj posao, a to je trenutno najbitnije za celu Srbiju i srpski narod.

Fare

pre 9 godina

Ako zele normalizaciju odnosa sa Srbijom potrebno je da vlada Kosova pregovara sa vladom Srbije o resenju statusa Trepce, jer smo Trepcu mi i izgradili.

Mary

pre 9 godina

Albanci su pokusali da pre dijaloga u Briselu samovoljno preuzme srpsku imovinu na KiM bez ikakvih pregovora. Srbija ce uspeti to da spreci i da to nametne kao temu na pregovorima u Briselu. Srbija se suocila sa poplavama sto je pogorsalo ekonomsku situaciju, ali ako se resi pitanje Zelezare moguce je ostvariti cak i odredjeni rast.

Darko

pre 9 godina

Kosovski zvanicnici su veoma snishodljivi prema predstavnicima Amerike i Evrope i to im je glavni adut za razgovore u vezi privatizacije srpskih preduzaca koja se nalaze na Kosovu.

Mrvica

pre 9 godina

Pokusace na sve nacine da nam otmu imovinu na Kosovu,to pokusavaju vec godinama,ali verujem da ima pre svega Bozije pravde i da nece uspeti u tome...

pesnik

pre 9 godina

Ceo svet je u recesiji jedini izuzetak je kina njoj svaka cast, ali setite se kako su oni poceli od nule, primecujem da i srbija ima slican pocetak stim sto imamo bolji geografski polozaj i jako sposobnog premijera tako da znam da ce rezultati doci hteli to neki ili ne.

kokica

pre 9 godina

Sama cinjenica da polako pocinjemo da umesto da se samo zaduzujemo krecemo da vracamo dugove je uspeh a samim tim ce doci i jaca privreda i jaca valuta.

PLAVA

pre 9 godina

Taci izjavljuje da je Trepca kosovsko bogatstvo, a najveći akcionar kombinata Trepča je Fond za razvoj Republike Srbije sa 55,14 odsto kapitala.Tu se nema sta dodati sem da svetski strucnjaci i lideri imaju osecaj za zakon i da je Tacijev pokusaj smesan.

kolibri

pre 9 godina

Zaista ne mogu da se setim nijednog političara koji je sa toliko harizme i borbe zastupao interese Srbije i radom na reformama i u međunarodnim odnosima i donosio toliku korist za zemlju Srbiju, kao što to sada radi Vučić.

Čvorak

pre 9 godina

Zahtevi naše Vlade su sasvim opravdani i pokazuju da je odgovornost na visokom nivou. Čvrstim stavovima i mudrom politikom Vladi Kosova se treba suziti prostor za manevar i tako ih sprečiti da prisvoje nešto što im ne pripada.

apokalipticar

pre 9 godina

Nemoj vise da nas poredis sa Nemackom i Italijom, celu nasu ekonomiju da saberes, sa svom zemljom, ne vredimo zajedno ko trecina mercedesa, ili fiata. Realno smo najgori, ali smo najbolji u imaginarnim sferama, tipa 2016ste ce biti preporod i slicni.

ma sta mi rece

pre 9 godina

demagogija,vredjanje inteligencije mene kao stocara i poljoprivrednika a mogu zamisliti sta vi u gradu mislite na ovo prosipanje magle od strane premijera...

Sale

pre 9 godina

Kakvo vredjanje inteligencije! Sta hoce da kaze time da ce ovi da trce u Brisel? Da su oni mali i slabi pa da moraju da nas tuzakaju Briselu, a mi smo mocni pa nam trcanje u Brisel nije potrebno? I sta ce biti kada nam koalicija Brisel-Taci uzme Trepcu kao sto su nam uzeli deo teritorije? Majstor je da svaki poraz predstavi kao pobedu.

air trepca

pre 9 godina

'MMF je očekivao 1,5 odsto rasta 2016. godine, a ja kažem da će biti preko dva odsto, oni su rekli da će 2017. biti dva odsto, a ja kažem tri.'

Vucic kaze tri, a ja kazem kaladont. Mislim, kad se vec tako igramo. Lektira za danas 'Stilske vezbe', Rejmon Keno

Pametnjaković

pre 9 godina

Pošto su jako male plate u Srbiji, bilo koji rast ispod 500% je smejurija. Gluposti koje priča Veliki Aca mogu da razumeju samo maloumni, a takvih je na žalost u Srbiji jako mnogo.

direktno u celo

pre 9 godina

Alo da li ste slepi, znate li koliko cemo da puknemo za zelezaru? 700 miliona eura traze od nas da bi je oni kupili, osvestite se botovi i prestanite da ga hvalite!

milos

pre 9 godina

Opsenar. Najveca obmana Sotonina je sadrzana u tome da nas ubedi da On ne postoji. E, TO je Vucic. Vreme je za ostavku (odavno). Ili da te gradjani oteraju...

lOdeiro

pre 9 godina

Ovaj narod ceo pusi hasis kad je ovaj na vlasti.
(antonella, 20. januar 2015 17:06)

Ako sada puši hašiš, onda je za vreme demokrata koristio neki opasan kokain ili heroin jer se onakav teror nad srpskim budžetom nije drugačije mogao trpeti.

silvester

pre 9 godina

"Razgovaraću sa premijerom Kine Lijem Kećijangom, koji će tamo biti hit,"

je l to on ovo stvarno rekao da će premijer Kine biti hit? mislim ono kao ozbiljno?

e Srbijo medju uvezenim sljivama.

da sačekamo

pre 9 godina

Jasno je i građanima pokrajine da Prištinska administracija sve što čini čini uz dozvolu mecena spolja. A mecena(e) sve nestrpljiviji.

Jole

pre 9 godina

Vučić je bio u pravu kad je rekao da ćemo biti lideri u regionu, šteta samo što se to odnosi na uništavanje zemlje ali nećemo sad sitničariti...

DOSTA JE BILO- RESTART!!!

pre 9 godina

Jedna latinska izreka kaze: "Onom ko ne zna gde plovi ni jedan vetar nije povoljan". To je sustina naseg problema, ne samo sa Kosovom nego uopste. Mi smo de facto priznali nezavisnost Kosova, a za potrebe domace javnosti je Kosovo srce Srbije. Umesto da je premijer, ma kakav god on bio, izasao pred narod i rekao istinu, sto podrazumeva da je Kosovo nezavisno i da Srbija tamo vise nema nikakvu moc, pa stoga da prestane sa lupanjem glave o zid i trazi ono sto nam po medjunarodnom pravu pripada. Sad ce mnogi reci da je po tom medjunarodnom pravu Kosovo nase, a oni ga opet uzese. To je samo delimicno tacno. Koga je stado, toga je i zemlja. I mi Kosovo vise nikad necemo povratiti. Postavlja se pitanje sta mi mozemo onda da uradimo? Kosovo nece postati de jure nezavisno dok to Srbija ne dozvoli, pa stoga treba prekinuti sve pregovore u Briselu i priznanje Kosova usloviti povracajem imovine sto drzave Srbije sto njenih gradjana koja se meri desetinama milijardi evra, zastitom kulturne bastine, obezbedjivanje realne autonomije Srba na severu, zastita Srba u ustavu Kosova, zahtev za procesuiranje ratnih zlocinaca... Da li je to realno? Pa kad im tako postavite stvari oni nemaju argumentaciju jer je kod njih svojinsko pravo svetinja. Jedino tada moze doci do pravog pomirenja. I umesto da mi uslovljavamo njih, oni to rade Srbiji, a vlast od nas pravi idiote. Ovako mi ostasmo i bez Kosova i bez imovine, pa vi birajte.

MarGita

pre 9 godina

Kao i uvek, Vučić je spreman na razgovor o svim pitanjima i na postizanje kompromisa i dogovora povoljnih za obe strane, ali je isto tako dobro poznato da odlično zna granicu do koje nešto može da se sprovodi i ispod koje nema sile koja ga može naterati na popuštanje.

popeye

pre 9 godina

Ја се не плашим толико њиховог трчања у Брисел, већ твог прихватања бриселских диктата.

patike za brisel

pre 9 godina

Kada god hocu da zaboravim 90te vodja me na njih podseti. Evo jednog podsecanja. Kada je Tudjman isao u Vasington da trazi samostalnost za Hrvatsku radikali su mu se smejali i govorili kako sedi na klupi i ceka da dodje na red kod predsednika SAD... dalje znamo sta se desilo posle smejanja i sprdacine od strane radikala. Vodjo daj molim te nemoj vise da nas podsecas na ta vremena sa novom tvojom sprdacinom da ce neko trcati u Brisel jer da iole mislis na Srbiju ti bi krenuo peske do Brisela da se boris za Trepcu.

Vladan

pre 9 godina

To je vec problem Albanaca, koji ocigledno sve sto rade poslednjih dana, rade iz ocaja. Nama je najbitnije da smo se izvorili za odlicnu poziciju kada je Trepca u pitanju, i nadam se da cemo maksimalnim angazovanjem premijera i njegovih ljudi uspeti da odrzimo tu poziciju.

svasta

pre 9 godina

Nazalost mislim da ces pre ti da trcis, njih jos uvek podrzavaju Amerikanci, a mi se ponovo, polako ali sigurno, zameramo s kim stignemo... Rezultat vec znamo, opet ces pred kamerama, sumornim glasom da lijes krokodilske suze dok je tebi i kompaniji oko tebe dobro i ovako...

kiki

pre 9 godina

Pitanje marljivim cenzorima: zar nije nekako moguce cenzurisati tj. blokirati botove na svakoj vesti o AV i sl? Stvarno postaje mucno i dugotrajno iscitavati komentare i traziti verodostojne medj' botovljem. Tako se cela ideja sa komentarima sasvim obesmisljava. Uh, sad se setih, pa da, mora da ih bude, da malo nepromucurniji vide sta "narod" misli. Valjda je to....

Laci

pre 9 godina

Malo sam skeptik jer smo se naslusali ovakvih prica. Iskreno, vise cenim kada neko cuti i radi i onda samo odjednom rezultati izlete na videlo. Ne valja bas hvaliti se svojim radom duze vreme, a rezultati se ne vide. No, videcemo. Gore od ovoga svakako ne moze biti.

Seljotajp

pre 9 godina

Zašto nisi popričao sa Vasom Lekićem i ostalim našim proizvođačima i privrednicima o tome da im poboljšaš uslove poslovanja, umesto što pričaš sa robovlasnicima?

vlada

pre 9 godina

A hajde neka neko lepo kaže koliki su dugovi te iste Trepče?
I koliko tamo realno još ima rude?
Kažete crpe se žile koje su u SRbiji? pa hajde izgradite rudnik u srbiji iz koga ćete ekplatisati te žile!

Prazne pšriče svaki dan ceo dan!
Da se narod zabavlja glupostima.

dejan

pre 9 godina

Tači je izjavio da je Trepča bogatstvo Kosova i da oko toga neće pregovarati sa Srbijom. E pa Vučiću na ovom pitanju ćeš jasno videti da li i koga EU podržava.

Pajko

pre 9 godina

Ne treba se obazirati na populističke izjave propalog političara koji populizmom pokušava da vrati podršku. Vučiću nastavi da dižeš privredu.

Avni

pre 9 godina

"Videćemo kako će biti u budućnosti. Mi nismo hteli da otvaramo pitanje imovine u Briselu, a oni su hteli da pre Brisela reše i Trepču i Brezovicu. Oni su možda lideri u nebesima, ali će juriti na dijalog u Briselu", kaže Aleksandar Vučić.

Ja sam mislio da Srbi su nebeski narod. Da li to znači da Srbi su nebeski narod a lideri iz Prištine su lideri u nebesima. Nešto nije u redu ovde.

Joka

pre 9 godina

Tači je pokazao, da kada je gusto, zna i da sam sebe ujede za jezik.
Ko dobija on je staložen.
Ko gubi on daje senzacionalističke izjave, valjda da umiri svoju javnost.
Pametnom dosta !

Građanin

pre 9 godina

Izvinjavam se zbog prethodnog komentara jer sam upravo nasao taj tekst ali mislim da zasluzuje vecu paznju nego ovaj i slicni. Ono je prava realnost koja zanima građane a ne spinovanje...

Lokner

pre 9 godina

Google planira investicije u ovom delu Evrope, pa to je fenomenalna vest. S obzirom na stručnjake kojima raspolažemo, može da bude velika prilika za nas.

XeniJA

pre 9 godina

Vučić se mudro rukovodio onom starom "Strpljen, spašen" i polako ali sigurno je uticao da međunarodna zajednica korektno shvati i protumači pitanje Trepče čiji stav je doprineo da se ta tema skine sa dnevnog reda Skupštine Kosova.

svetlucava

pre 9 godina

Ma kada se uznu u obzir one poplave i koliko je srbija izdvojila za ljude i njihove kuce da ne spominjem da nam je od rudnika uglja napravljeno jezero ovo su odlicni rezultati.

casovnicar

pre 9 godina

Po cistoj statistici svetske banke srbija polako jaca ekonomski tako da jedva cekam sledecu godinu i kada se tada pogleda statistika i kada cemo biti rastereceni onih poplava i kada se ukljuce u statistiku one fabrike koje pocinju sa radom jos i ako trepca bude nasa....

MORDOR

pre 9 godina

Navikle su pokrajinske vlasti da neometano od strane Beograda sprovode svoje podle zamisli! A sada su u panici jer su se našle u neprijatnoj situaciji da je nova srpska vlast stala u zaštitu naroda i imovine!

marina

pre 9 godina

Premijer Vucic je normalan gradjanin Srbije za razliku od Tacija. Smirenim putem ce resiti spor sa njima,naci ce najbolje resenje.

Brusko 5

pre 9 godina

Trcace maraton do Brisela, ali koliko ja vidim ni nasi nece odustati nece im predati taj maraton bez borbe, tako da ce se bas pomuciti oko svega.

Miro

pre 9 godina

Dođi sebi jado.Od gromoglasnih najava i izjava rezultat:najgori, po svim parametrima,u regionu tj.u Evropi.Svaki dan zadužuješ se 9 miliona Eur-a dnevno.Gde te pare idu majstore? Tvojim obožavateljima koje si uhlebio u JP.Skloni se,dosadio si i Bogu i narodu!

Lemi

pre 9 godina

Iako Svetska banka kaže da imamo najgore ekonomske pokazatelje, Vođa tvrdi da smo bolji od Italije a rame uz rame sa Nemačkom?!?
Sa Esmarkom vodi "teške pregovore" posle okončanog tendera?!?
"Južni tok" propao a mi potrošili 40 miliona evra na eksproprijaciju.
"Fiat Srbija", uprkos nebuloznim subvencijama, beleži pad prodaje od 27%.
Zadužujemo se kao Grčka.
Dajemo arapima JAT tako što oni daju zajam a mi snosimo sve dugove.
Ulažemo neutvrđenu količinu stotina miliona evra u izmeštanje koloseka, autobuske i železničke stanice, u raseljavanje i izgradnju infrastrukture, da bi arapi gradili tržni centar i hotel na poklonjenom zemljištu i uz oslobođenje od plaćanja naknade za uređenje zenljišta.
Uzimamo kredit od kineza za radove koje ćemo da platimo kinezima a da oni ne moraju da plaćaju nijednu dažbinu.
Dajemo italijanima zemljište za sadnju lešnika u zakup, po ceni od 320 evra po hektaru, godišnje.
Jedinu izvoznu šansu Srbije, poljoprivredu, podstičemo tako što smo smanjili poljoprivredni budžet za 10% a strancima smo se obavezali da mogu da kupuju poljoprivredno zemljište od 01.01.2017.g.
Hajde nam sad lepo priznajte da je sve ovo skrivena kamera, nemojte mi reći da je ovo stvarno državna strategija?

seljak e

pre 9 godina

"MMF je očekivao 1,5 odsto rasta 2016. godine, a ja kažem da će biti preko dva odsto, oni su rekli da će 2017. biti dva odsto, a ja kažem tri. Nećemo ni 2015. godine biti u recesiji", rekao je Vučić, ekspert nad ekspertima, sveznajuci mag obmane i prevare.

Sale

pre 9 godina

Kakvo vredjanje inteligencije! Sta hoce da kaze time da ce ovi da trce u Brisel? Da su oni mali i slabi pa da moraju da nas tuzakaju Briselu, a mi smo mocni pa nam trcanje u Brisel nije potrebno? I sta ce biti kada nam koalicija Brisel-Taci uzme Trepcu kao sto su nam uzeli deo teritorije? Majstor je da svaki poraz predstavi kao pobedu.

apokalipticar

pre 9 godina

Nemoj vise da nas poredis sa Nemackom i Italijom, celu nasu ekonomiju da saberes, sa svom zemljom, ne vredimo zajedno ko trecina mercedesa, ili fiata. Realno smo najgori, ali smo najbolji u imaginarnim sferama, tipa 2016ste ce biti preporod i slicni.

ma sta mi rece

pre 9 godina

demagogija,vredjanje inteligencije mene kao stocara i poljoprivrednika a mogu zamisliti sta vi u gradu mislite na ovo prosipanje magle od strane premijera...

air trepca

pre 9 godina

'MMF je očekivao 1,5 odsto rasta 2016. godine, a ja kažem da će biti preko dva odsto, oni su rekli da će 2017. biti dva odsto, a ja kažem tri.'

Vucic kaze tri, a ja kazem kaladont. Mislim, kad se vec tako igramo. Lektira za danas 'Stilske vezbe', Rejmon Keno

Pametnjaković

pre 9 godina

Pošto su jako male plate u Srbiji, bilo koji rast ispod 500% je smejurija. Gluposti koje priča Veliki Aca mogu da razumeju samo maloumni, a takvih je na žalost u Srbiji jako mnogo.

popeye

pre 9 godina

Ја се не плашим толико њиховог трчања у Брисел, већ твог прихватања бриселских диктата.

milos

pre 9 godina

Opsenar. Najveca obmana Sotonina je sadrzana u tome da nas ubedi da On ne postoji. E, TO je Vucic. Vreme je za ostavku (odavno). Ili da te gradjani oteraju...

Laci

pre 9 godina

Malo sam skeptik jer smo se naslusali ovakvih prica. Iskreno, vise cenim kada neko cuti i radi i onda samo odjednom rezultati izlete na videlo. Ne valja bas hvaliti se svojim radom duze vreme, a rezultati se ne vide. No, videcemo. Gore od ovoga svakako ne moze biti.

DOSTA JE BILO- RESTART!!!

pre 9 godina

Jedna latinska izreka kaze: "Onom ko ne zna gde plovi ni jedan vetar nije povoljan". To je sustina naseg problema, ne samo sa Kosovom nego uopste. Mi smo de facto priznali nezavisnost Kosova, a za potrebe domace javnosti je Kosovo srce Srbije. Umesto da je premijer, ma kakav god on bio, izasao pred narod i rekao istinu, sto podrazumeva da je Kosovo nezavisno i da Srbija tamo vise nema nikakvu moc, pa stoga da prestane sa lupanjem glave o zid i trazi ono sto nam po medjunarodnom pravu pripada. Sad ce mnogi reci da je po tom medjunarodnom pravu Kosovo nase, a oni ga opet uzese. To je samo delimicno tacno. Koga je stado, toga je i zemlja. I mi Kosovo vise nikad necemo povratiti. Postavlja se pitanje sta mi mozemo onda da uradimo? Kosovo nece postati de jure nezavisno dok to Srbija ne dozvoli, pa stoga treba prekinuti sve pregovore u Briselu i priznanje Kosova usloviti povracajem imovine sto drzave Srbije sto njenih gradjana koja se meri desetinama milijardi evra, zastitom kulturne bastine, obezbedjivanje realne autonomije Srba na severu, zastita Srba u ustavu Kosova, zahtev za procesuiranje ratnih zlocinaca... Da li je to realno? Pa kad im tako postavite stvari oni nemaju argumentaciju jer je kod njih svojinsko pravo svetinja. Jedino tada moze doci do pravog pomirenja. I umesto da mi uslovljavamo njih, oni to rade Srbiji, a vlast od nas pravi idiote. Ovako mi ostasmo i bez Kosova i bez imovine, pa vi birajte.

direktno u celo

pre 9 godina

Alo da li ste slepi, znate li koliko cemo da puknemo za zelezaru? 700 miliona eura traze od nas da bi je oni kupili, osvestite se botovi i prestanite da ga hvalite!

silvester

pre 9 godina

"Razgovaraću sa premijerom Kine Lijem Kećijangom, koji će tamo biti hit,"

je l to on ovo stvarno rekao da će premijer Kine biti hit? mislim ono kao ozbiljno?

e Srbijo medju uvezenim sljivama.

Jole

pre 9 godina

Vučić je bio u pravu kad je rekao da ćemo biti lideri u regionu, šteta samo što se to odnosi na uništavanje zemlje ali nećemo sad sitničariti...

Građanin

pre 9 godina

Izvinjavam se zbog prethodnog komentara jer sam upravo nasao taj tekst ali mislim da zasluzuje vecu paznju nego ovaj i slicni. Ono je prava realnost koja zanima građane a ne spinovanje...

vlada

pre 9 godina

A hajde neka neko lepo kaže koliki su dugovi te iste Trepče?
I koliko tamo realno još ima rude?
Kažete crpe se žile koje su u SRbiji? pa hajde izgradite rudnik u srbiji iz koga ćete ekplatisati te žile!

Prazne pšriče svaki dan ceo dan!
Da se narod zabavlja glupostima.

Pajko

pre 9 godina

Ne treba se obazirati na populističke izjave propalog političara koji populizmom pokušava da vrati podršku. Vučiću nastavi da dižeš privredu.

dejan

pre 9 godina

Tači je izjavio da je Trepča bogatstvo Kosova i da oko toga neće pregovarati sa Srbijom. E pa Vučiću na ovom pitanju ćeš jasno videti da li i koga EU podržava.

Seljotajp

pre 9 godina

Zašto nisi popričao sa Vasom Lekićem i ostalim našim proizvođačima i privrednicima o tome da im poboljšaš uslove poslovanja, umesto što pričaš sa robovlasnicima?

patike za brisel

pre 9 godina

Kada god hocu da zaboravim 90te vodja me na njih podseti. Evo jednog podsecanja. Kada je Tudjman isao u Vasington da trazi samostalnost za Hrvatsku radikali su mu se smejali i govorili kako sedi na klupi i ceka da dodje na red kod predsednika SAD... dalje znamo sta se desilo posle smejanja i sprdacine od strane radikala. Vodjo daj molim te nemoj vise da nas podsecas na ta vremena sa novom tvojom sprdacinom da ce neko trcati u Brisel jer da iole mislis na Srbiju ti bi krenuo peske do Brisela da se boris za Trepcu.

Joka

pre 9 godina

Tači je pokazao, da kada je gusto, zna i da sam sebe ujede za jezik.
Ko dobija on je staložen.
Ko gubi on daje senzacionalističke izjave, valjda da umiri svoju javnost.
Pametnom dosta !

Lokner

pre 9 godina

Google planira investicije u ovom delu Evrope, pa to je fenomenalna vest. S obzirom na stručnjake kojima raspolažemo, može da bude velika prilika za nas.

svasta

pre 9 godina

Nazalost mislim da ces pre ti da trcis, njih jos uvek podrzavaju Amerikanci, a mi se ponovo, polako ali sigurno, zameramo s kim stignemo... Rezultat vec znamo, opet ces pred kamerama, sumornim glasom da lijes krokodilske suze dok je tebi i kompaniji oko tebe dobro i ovako...

kiki

pre 9 godina

Pitanje marljivim cenzorima: zar nije nekako moguce cenzurisati tj. blokirati botove na svakoj vesti o AV i sl? Stvarno postaje mucno i dugotrajno iscitavati komentare i traziti verodostojne medj' botovljem. Tako se cela ideja sa komentarima sasvim obesmisljava. Uh, sad se setih, pa da, mora da ih bude, da malo nepromucurniji vide sta "narod" misli. Valjda je to....

Avni

pre 9 godina

"Videćemo kako će biti u budućnosti. Mi nismo hteli da otvaramo pitanje imovine u Briselu, a oni su hteli da pre Brisela reše i Trepču i Brezovicu. Oni su možda lideri u nebesima, ali će juriti na dijalog u Briselu", kaže Aleksandar Vučić.

Ja sam mislio da Srbi su nebeski narod. Da li to znači da Srbi su nebeski narod a lideri iz Prištine su lideri u nebesima. Nešto nije u redu ovde.

lOdeiro

pre 9 godina

Ovaj narod ceo pusi hasis kad je ovaj na vlasti.
(antonella, 20. januar 2015 17:06)

Ako sada puši hašiš, onda je za vreme demokrata koristio neki opasan kokain ili heroin jer se onakav teror nad srpskim budžetom nije drugačije mogao trpeti.

Miljan

pre 9 godina

Imamo po prvi put odgovornu politiku i što se tiče ekonomskih pitanja u zemlji i što se tiče spoljne politike, više prištinski političari nisu toliko jaki da donose jednostrane odluke.

Predrag

pre 9 godina

Sada smo nadam se konačno naučili da se upornost uvek isplati.
Svet zna da prepozna šta je zakonito a šta nije, pa ne čudi da je su zemlje kvinte intervenisale kod privremenih inistucija u Prištini da se povuče ovaj nerazumni predlog sa dnevnog reda Vlade Kosova.
Brisel je pravo mesto za razgovore na ovu temu !

kolibri

pre 9 godina

Zaista ne mogu da se setim nijednog političara koji je sa toliko harizme i borbe zastupao interese Srbije i radom na reformama i u međunarodnim odnosima i donosio toliku korist za zemlju Srbiju, kao što to sada radi Vučić.

Hestija

pre 9 godina

Trepča je bila srpsko vlasništvo naš kombinat, a kosovske vlasti mogu da se bune koliko hoće. KiM je celo bilo srpsko, i ostaće srpsko, najveći vlasnici svih kombinata u Srbiji su upravo bila Srbija. Srbija se neće odrećiničega jer ova vlast radi za interes naroda i države, radi na ekonomskom prosperitetu i razvoju. Srbija samo sa ovakvim premijerom može očekivati ekonomski prosperitet i razvoj. Aleksandar Vučić zaista radi na uspostavljenu dobrih odnosa sa Prištinom, ali se nikada neće odreći svog dela teritorije i kombinata koji joj pripada. Može Hašim Tači trčati koliko hoće, ali nikada se neće odreći svega što je njeno.

Fratelo

pre 9 godina

Za Kosovo i Trepču ćemo se definitivno i dalje boriti, u to nema sumnje. Aktuelna vlast odlično obavlja svoj posao, a to je trenutno najbitnije za celu Srbiju i srpski narod.

Atina

pre 9 godina

Premijer je rekao da "ne može da preti kao Hašim Tači, jer je običan čovek". Prete samo ljudi koji su nemoćni u datoj situaciji. A u ovoj, gospodin Tači, to svakako jeste.

Charlie

pre 9 godina

Moramo se boriti i pokusati da zadrzimo ono sto je nase na Kosovu.Velika je steta za Srbiju izgubiti kombinat Trepca i dopustiti Albancima olako da prisvoje nesto sto je godinama nase.

Sladja

pre 9 godina

Tako treba braniti srpske interese!Da se zna da se i mi pitamo i da se bez nas nista ne moze odluciti u vezi sa Kosovom!Godinama niko nista nije ucinio da se sacuva srpska imovina na Kosovu i da nije bilo Vucica i ovo pitanje otimanja imovine bi proslo bez nase reakcije!

Ljubica

pre 9 godina

Srbija je pokazala da zeli da sve resi diplomatskim putem. Taci i njegova kompanija godinama provociraju Srbiju i predstavljaju je na najgori nacin, ali sada sam sigurna da im nece poci za rukom da otimaju ono sto nije njihovo.

Mary

pre 9 godina

Albanci su pokusali da pre dijaloga u Briselu samovoljno preuzme srpsku imovinu na KiM bez ikakvih pregovora. Srbija ce uspeti to da spreci i da to nametne kao temu na pregovorima u Briselu. Srbija se suocila sa poplavama sto je pogorsalo ekonomsku situaciju, ali ako se resi pitanje Zelezare moguce je ostvariti cak i odredjeni rast.

Čvorak

pre 9 godina

Zahtevi naše Vlade su sasvim opravdani i pokazuju da je odgovornost na visokom nivou. Čvrstim stavovima i mudrom politikom Vladi Kosova se treba suziti prostor za manevar i tako ih sprečiti da prisvoje nešto što im ne pripada.

Charlie

pre 9 godina

Moramo se boriti i pokusati da zadrzimo ono sto je nase na Kosovu.Velika je steta za Srbiju izgubiti kombinat Trepca i dopustiti Albancima olako da prisvoje nesto sto je godinama nase.

MarGita

pre 9 godina

Kao i uvek, Vučić je spreman na razgovor o svim pitanjima i na postizanje kompromisa i dogovora povoljnih za obe strane, ali je isto tako dobro poznato da odlično zna granicu do koje nešto može da se sprovodi i ispod koje nema sile koja ga može naterati na popuštanje.

Fare

pre 9 godina

Ako zele normalizaciju odnosa sa Srbijom potrebno je da vlada Kosova pregovara sa vladom Srbije o resenju statusa Trepce, jer smo Trepcu mi i izgradili.

Mrvica

pre 9 godina

Pokusace na sve nacine da nam otmu imovinu na Kosovu,to pokusavaju vec godinama,ali verujem da ima pre svega Bozije pravde i da nece uspeti u tome...

kokica

pre 9 godina

Sama cinjenica da polako pocinjemo da umesto da se samo zaduzujemo krecemo da vracamo dugove je uspeh a samim tim ce doci i jaca privreda i jaca valuta.

pesnik

pre 9 godina

Ceo svet je u recesiji jedini izuzetak je kina njoj svaka cast, ali setite se kako su oni poceli od nule, primecujem da i srbija ima slican pocetak stim sto imamo bolji geografski polozaj i jako sposobnog premijera tako da znam da ce rezultati doci hteli to neki ili ne.

legolas

pre 9 godina

Pa naravno da će trčati, jake li "države" ili šta je već (bescarinska zona, pre bih rekao, ili Divlji Zapad gde se zakoni ne poštuju), za svaku sitnicu teče i tužakaju se u Briselu...nema ništa od toga!

PLAVA

pre 9 godina

Taci izjavljuje da je Trepca kosovsko bogatstvo, a najveći akcionar kombinata Trepča je Fond za razvoj Republike Srbije sa 55,14 odsto kapitala.Tu se nema sta dodati sem da svetski strucnjaci i lideri imaju osecaj za zakon i da je Tacijev pokusaj smesan.

Darko

pre 9 godina

Kosovski zvanicnici su veoma snishodljivi prema predstavnicima Amerike i Evrope i to im je glavni adut za razgovore u vezi privatizacije srpskih preduzaca koja se nalaze na Kosovu.

da sačekamo

pre 9 godina

Jasno je i građanima pokrajine da Prištinska administracija sve što čini čini uz dozvolu mecena spolja. A mecena(e) sve nestrpljiviji.

Vladan

pre 9 godina

To je vec problem Albanaca, koji ocigledno sve sto rade poslednjih dana, rade iz ocaja. Nama je najbitnije da smo se izvorili za odlicnu poziciju kada je Trepca u pitanju, i nadam se da cemo maksimalnim angazovanjem premijera i njegovih ljudi uspeti da odrzimo tu poziciju.

marina

pre 9 godina

Premijer Vucic je normalan gradjanin Srbije za razliku od Tacija. Smirenim putem ce resiti spor sa njima,naci ce najbolje resenje.

casovnicar

pre 9 godina

Po cistoj statistici svetske banke srbija polako jaca ekonomski tako da jedva cekam sledecu godinu i kada se tada pogleda statistika i kada cemo biti rastereceni onih poplava i kada se ukljuce u statistiku one fabrike koje pocinju sa radom jos i ako trepca bude nasa....

XeniJA

pre 9 godina

Vučić se mudro rukovodio onom starom "Strpljen, spašen" i polako ali sigurno je uticao da međunarodna zajednica korektno shvati i protumači pitanje Trepče čiji stav je doprineo da se ta tema skine sa dnevnog reda Skupštine Kosova.

svetlucava

pre 9 godina

Ma kada se uznu u obzir one poplave i koliko je srbija izdvojila za ljude i njihove kuce da ne spominjem da nam je od rudnika uglja napravljeno jezero ovo su odlicni rezultati.

MORDOR

pre 9 godina

Navikle su pokrajinske vlasti da neometano od strane Beograda sprovode svoje podle zamisli! A sada su u panici jer su se našle u neprijatnoj situaciji da je nova srpska vlast stala u zaštitu naroda i imovine!

Brusko 5

pre 9 godina

Trcace maraton do Brisela, ali koliko ja vidim ni nasi nece odustati nece im predati taj maraton bez borbe, tako da ce se bas pomuciti oko svega.