Aktuelno

Ponedeljak, 19.01.2015.

19:15

Kazna od 20€ dečaku koji nije došao na rođendan

Izvor: Tanjug

Kazna od 20€ deèaku koji nije došao na roðendan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Fra Diavolo u ulozi Viljem Tela

pre 9 godina

@(smuki, 20. januar 2015 10:30)
Posto ste pitali "..Pa ako je tamo drugacije da li to znaci da je bolje i normalno?.." i odmah dali odgovor da nije, e ja mislim da jeste(ovde mnogo stosta nije normalno, a nista nije bolje nego tamo) i da vas citaram :" i stojim iza toga." U svom komentaru samo sam pokusao da objasnim zasto je majka slavljenika bila takva je bila(nigde je nisam opravdavao), ovi sto nisu dosli, trebali su samo da jave da nece doci i nista od ovoga ne bi bilo.
Ali i tamo se 'digla prasina' zbog ovoga. I to sto je Aleksov otac dobio da plati nije nikakva kazna(kako sam rekao u prvom komentaru), vec samo racun, koji ipak treba da plati.
Komentar (Zoran, 20. januar 2015 00:55) je sve lepo rekao u prvoj recenici.
Ali posto je to mestasce od par hiljada stanovnika u Engleskoj(po broju stanovnika Backi Jarak je velegrad za taj Torpoint, ali samo po broju stanovnika), setim se i Midsomer Murdersa i Hot Fuzza...

Jelena

pre 9 godina

(pomorac, 20. januar 2015 07:35)
Bravo! U sridu!
Mene je zaprepastila činjenica da su deca pozvana, ni manje, ni više, nego na skijanje na veštačkom snegu!?
Kakva bahatost i razbacivanje novca?!
Moji kimci su išli i idu na minimalan broj rođendana, jer i ja prezirem taj cirkus.

Nikola

pre 9 godina

Nije poenta u tome, ovde pise da je covek i bio spreman da plati za taj nesporazum da ga ona nije onako NAPALA, a i ako ima nesto da kaze u vezi toga ne mora da salje po detetu, nego molim lepo, kontaktiras roditelja i to je to. Pa i ja bih se zainatio da me neko napadne tako. A i nema pojma sta je ona napravila svom detetu tim postupkom.

miro split

pre 9 godina

@OMG
Nije bilo smisla da se javljan.U Hrvatskoj su bili presjednički izbori,pa vas je umisto mene Kolindica razveseljavala sa svojin komentarima.
@Jao
Prijatelju meni su ti dica već velika i ne zovu ni mene na svoje rođendane.Dođu i uzmu novce i odu sa prijateljima.Sto posto mi se osvećuju za one prve rođendane koje san in ja organizira.Imaju traume jadna dica.

Raja

pre 9 godina

Za to kod nas u Bosni postoji rijec "halal." Imas pare za 20 djece, zovnes ih sve, ko se ne pojavi ti racunas kao da je bio, platis i zaboravis, te pare si ionako namjenio da potrosis. E sad bi ona malo i u kasicu-prasicu kao da joj zivot zavisi od toga. A ako joj zaista toliko gori za 20 eur, bolje joj je bilo da nije zvala nikoga, mogla je klinca uzeti za ruku i provesti citav da sa njim npr. na skijanju ili cak u obicnoj setnji, ali posvetiti mu se tako da dijete taj dan bas zapamti zato sto je uzivalo sa svojom mamom. Sigurna sam da bi klinji to jako znacilo jer djeci iz tom miljea potrosackog drustva roditelji cesto nedostaju. Ali, ne, treba se pokazati, makar i po cijenu djecijeg prijateljstva. Uopste nije svjesna sta je napravila svom mjezimcu, cjelo obdaniste ce ga izbjegavati!

smuki

pre 9 godina

@Fra Diavolo u ulozi Viljem Tela
Pa ako je tamo drugacije da li to znaci da je bolje i normalno? Evo ako mene pitas da li je ovo normalno, ja kazem da nije. Nismo ni mi cvecke, ima ovkakvih likova i kod nas, ali opravdavati ovakak postupak i prikazivati ga normalnim je potpuna ludost i stojim iza toga.

art

pre 9 godina

Previse smo poceli da robujemo formi a sadrzaj se tu nekako izgubio. Nije propast ako se i propusti poneki rodjendan a njeguje iskreno drugarstvo.
Sta tek reci za roditelje koji slaveci rodjendan ustvari hoce da se "pokazu" u stilu "ima se, moze se", a tek one koji nemaju a jos se vise nakon toga bahate?

Zoran

pre 9 godina

Vidim ovde gomilu komentara koji podrzavaju ovu izopacenu i izfrustriranu mamu. I u svim tim komentarima pronalazim da su autori ostavljene, ozlojedjene, prevarene zene iz Srbije koje svoju mrznju prema muskom rodu
izrazavaju i na ovom mestu. A muskarci
koji komentarisu u prilog ove engleske
seksualno neostvarene i zagorele zene
su nista drugo nego najobicniji slabici, yes men-ovi, oni koji zenama sluze za maltretiranje i ponizavanje da bi zauzvrat dobili malo one stvari.
Pitajte bilo kog normalnog u zapadnom svetu i dobicete istu reakciju kao i u Srbiji: Keva je kreten!

Sunce Slobode

pre 9 godina

Ovo je i kod nas u Srbiji odavno slucaj. Zakupis igraonicu kazes koliko ce dece biti i platis po detetu. Sva deca koja ce doci uredno dobiju pozivnicu, a ako se ne pojave, ti si duzan da platis bez obzira koliko ima dece. Ako su preuzeli pozivnicu moraju da se pojave, ako se ne pojave nek plate onoliko koliko si ti dao igraonici.
(Halford, 19. januar 2015 22:15)

Ne govoris koliko ce biti dece, jer ti igraonica naplacuje termin. Oni ti uzmu 70-100 eura + pice + animator + devojke koje cuvaju decu i zabole ih koliko ce doci dece, 5 ili 30. Ako dodje vise, njima bolje, otici ce vise sokica za decu i alkohola za roditelje koji su ih doveli, a koje ce roditelji slavljenika platiti. Ovo sta je uradila ova majka jednostavno nije normalno.

mrz

pre 9 godina

To ti je kapitalizam bratko. Kod moje prijateljice iz Danske oiguravsjuce drustvo ih podstice da komuniciraju sa komsijama. Alo osiguravajuce drustvo

pomorac

pre 9 godina

Pravljenje rodjendana u tim igraonicama je totalni debilizam. Pozivanje desetina "drugara" da bi dijete bilo u TRENDU i da se nebi izdavajalo od okoline je kompleks vise vrijednosti koji na Balkanu apsolutno dominira. Imam para da kupim 5 igraonica zajedno sa poslovnim prostorima ali ne da necu nego nece mi ni dijete tamo slavit rodjendan samo da bi bilo isto kao ostali. Ima porodicu sa kojom treba da slavi, djece ima na svakom igralistu pa nek se igra. Necu mu ja nalazit drustvo i pravit idiota od njega. Vozdra seljanijo

druženje, šta je to?

pre 9 godina

Meni nije čudno što se roditelji u Engleskoj spore oko gluposti, nego što niko u komentarima ne smatra da je čudno što su dečiji rodjendani postali biznis, u Engleskoj kao i u Srbiji.

Mika

pre 9 godina

I posle se cudimo sto se na zapadu malo druze. (Zuba, 19. januar 2015 22:50)

Ma, budale. Da ne govorim kako dobru svadbu mogu da naprave u Srbiji za 15 funti po glavi, ih, sve da prasti, a oni to daju za deciji rodjendan! Zato se ovde ljudi druze, milina, svako ce svakom da pomogne, niko nikog ne maltretira busenjem betonskih zidova u subotu u ponoc, nema lipovluka, prostakluka, laganja, mazanja, podmetanja... a, ne, cekaj, mozda su budale neki drugi?

Miki

pre 9 godina

Tako je top u EU. Srecan put .. ja odoh na selo ...
(Milorad, 19. januar 2015 20:52)

Pa kad te tamo pozovu da budeš kum na svadbi, kao Nenada Jezdića u onoj čuvenoj reklami za pivo, shvatićeš da nu EU nije baš tako loša.

Jao

pre 9 godina

Pa di si, Miro, puška te ubila (replika iz čuvenog bosanskog audio klipa pre nekoliko godina, da ne bude zabune)...:)
Elem, i mi se polako pretvaramo u ovo iz vesti. Pa pogledajte samo pozivnice za svadbu, "poklon što manji, da stane u džep"... Di je ona radost kad ideš kod druga na rođendan kući, pa 20 dece dobije po pola sendviča, 2 litre soka za sve i jedan keks umesto torte. A ja dan danas pamtim te rođendane a sumnjam da će današnja deca pamtiti ove njihove. Ali zapamtite, mi smo ih takvim napravili. Živ bio, Miro, i da me zoveš na sledeći detetov rođendan. ;)

Zoran

pre 9 godina

Trebalo je da javi da nece doci. Nije posteno da te neko pozove na rodjendan, a ti ne dodjes i ne javis da mozes da dodjes. Stvar vaspitanja.

Moje dete je u Detroitu zvalo drugove, tek 2 godine bilo u toj skoli. Rekli smo mu da se ne sikira, verovatno nece mnogi da dodju jer smo mi tek dosli i stranci smo. SVI su dosli tacno na vreme.

Lana

pre 9 godina

@ Nataly: Ako je poenta u "datoj reči", šta je povod za pretnju tužbom, pošto formalnopravni obligacioni odnos između dve strane ne postoji, samo neformalni dogovor? Prava poenta je u tome da je žena zrela za risperidon i tapaciranu sobu.

aqua

pre 9 godina

Ako deca koja su rekla da ce doci na rodjendansku zabavu ne dodju veliko je razocarenje za dete slavljenika. Naravno roditelji plate za svu decu i raduju se sto vecoj zabavi za njihovo dete, da ne kazemo da se svoj deci gostima spremaju i manje poklone. Gdje je hrana i organizovanje svega da cak i roditelji nesto gricnu i popiju. Desava se da deca razbole, ali bas da se zaboravi je veliko nepostovanje porodice koja organizuje rodjendan. Za mene ovakva kazna je sasvim u redu cisto iz postovanja deteta slavljenika kao i porodice koja je uputila poziv.

Roditelj

pre 9 godina

Slazem se sa ostalim roditeljima za to da izgubi i onaj ko plati a taj ne dodje. Al sa druge strane u ovo slucaju nije u redu da ta majka naplati jer ko je njoj kriv sto ona nije pred rodjendan zvala roditelje i pitala o potvrdi dolaska ili sto nije dala telefon da se roditelj pozove ako se ispreci. A da je razmisljala i pozvala da pita o potvrdi mogla je da nadje neko duge dete mesto tog.

Ivan

pre 9 godina

meni je drzava rekla da ce da me krade samo jos ovaj mesec pa vise nece... posle ce da postuje zakon i naplacuje vrtic kako treba. tako da tih par funti nije nista prema visegodisnjem potkradanju.
ajd malo da pogledamo prvo usvoje dvoriste.
bilo bi lepo kada bi novinar osim slepog prepisivanja vesti od neke agencije, ako je vec ovu vest prepoznao kao interesantnu, uradio i jednu uporednu analizicu... kakvi problemi postoje izmedju roditelja u srbiji i kako se resavaju?

Nataly

pre 9 godina

@kejto Uopšte nisi shvatio poentu. Ako pažljivo čitaš data reč je poenta. Ima i telefon da se otkaže dolazak deteta ako se pogreši. To se Kejto zove kultura. A samo zlonameran čovek poput tebe će staviti cenu na sve pa i na dečija povređena osećanja. Koliko ja vidim, cena je za neodovornost i bahato ponašanje roditelja deteta koje nije dovedeno na žurku.

Fra Diavolo u ulozi Viljem Tela

pre 9 godina

Ma kakva kazna toliki je racun i gotovo. Decko se nije pojavio a rekao je da ce doci, sto je njegov otac potvrdio. Ko ne veruje nek se raspita, tamo svet malo drugacije funkcionise nego ovde. Ajde rezervisite veceru u restoranu za npr 4 osobe i ne pojavite se. E pa ne moze, i jos morate uglavnom unapred nesto da platite. Morace i da plati sudske troskove, posto je ova zapela.

neki daleki

pre 9 godina

ovako nešto na sudu može samo u zapadnim državama. u kanadi je 12to godišnje dete na sud odvelo svog oca jer joj nije dao na iskurziju da ide radi loših ocena , i pogodili ste , dete pobedilo ! aloooo!!!????

Halford

pre 9 godina

Ovo je i kod nas u Srbiji odavno slucaj. Zakupis igraonicu kazes koliko ce dece biti i platis po detetu. Sva deca koja ce doci uredno dobiju pozivnicu, a ako se ne pojave, ti si duzan da platis bez obzira koliko ima dece. Ako su preuzeli pozivnicu moraju da se pojave, ako se ne pojave nek plate onoliko koliko si ti dao igraonici.

gradjanka

pre 9 godina

BOže Gospode, kakvih ljudi sve nema na ovome svetu belom. Ovo je dobra vest za razbijanje predrasuda o našem narodu - da smo najgori, najgluplji, blesavi , svadljivi i sl. Svakakvog sveta ima po celoj Zemlji. Glupo je imati bilo kakve predrasude.

Nataly

pre 9 godina

Poenta je u datoj reči što su mnogi u Srbiji zaboravili šta znači. Niko dečakove roditelje nije bio po ušima da prihvate pozivnicu i da se obavežu da će dovesti dečaka. Mogli su lepo da kažu ne hvala imamo nešto drugo planirano za dan i možda bi neko drugo dete bilo pozvano umesto tog dečaka koji je otišao s bakom i dedom.
Niko ne razmišlja ni o osećanjima 'rođendanca'. Kako bi se on osećao da su se roditelji sve ostale dece poneli na isti način i da niko nije došao na dečiju žurku?

kejto

pre 9 godina

@nataly dakle prema vama ispada da povredjena decija osecanja kostaju 20€ kao i da niko nema prava da pogresi. ovo je bolestan slucaj dokonih roditelja kojima je povredjena sujeta.

Realista

pre 9 godina

Latentni debilizam, misliš ok ljudi a onda ti u trenutku slabosti otkriju da su frikovi bez mozga... Žalosno ustvari u šta se ljudi pretvaraju.

miro split

pre 9 godina

Petogodišnjen dječaku nije doša prijatelj na rođendan ,pa je mater prolupala?
Ovo se kod nas ne mere dogodit,zato šta mi na rođendane naše dice dok ne krenu u školu i ne zovemo njegove vršnjake nega svoje prijatelje i familiju.Mali dobije poklon i ide leć,a mi se nažderemo i izopijamo ka šta se pristoji na rođendanu svoga ponosa i dike.
Šta mali zna šta je rođendan!

Anya Lill

pre 9 godina

Žena nije normalna, pa nije u pitanju posao,niti novcane transakcije,vec decije druzenje. Ko ce joj ubuduce slati decu na rodjendane, kad im preti kaznom,ooo gluposti...

Nek tata plati

pre 9 godina

Baš lepo što se svi solidarišu sa bahatim tatom, koji, kao, nije mogao da otkaže (a mogao je da prihvati poziv). A kao, dete išlo kod njegovih roditelja... Nek lepo plati.
Naravno, kod nas, gde se fora da se kasni ili dolazi poslednji, tata je pobrao sve aplauze. Dole bahati očevi, živele požrtovane mama!

allez

pre 9 godina

Kako sitnicavi ljudi, za 20 dolara da uniste sinu prijateljstvo, i odnos sa tom porodicom, sta sad svaki put kad neko nekog ispali treba da se ide na sud, svasta.

stanovnik

pre 9 godina

ovo je bar lako rešiti. Majci slavljenika zabraniti prilazak dečaku koji nije došao na žurku i njegovim roditeljima zbog uznemiravanja deteta. Njenog sina ispisti iz tog vrtića.

miro split

pre 9 godina

Petogodišnjen dječaku nije doša prijatelj na rođendan ,pa je mater prolupala?
Ovo se kod nas ne mere dogodit,zato šta mi na rođendane naše dice dok ne krenu u školu i ne zovemo njegove vršnjake nega svoje prijatelje i familiju.Mali dobije poklon i ide leć,a mi se nažderemo i izopijamo ka šta se pristoji na rođendanu svoga ponosa i dike.
Šta mali zna šta je rođendan!

allez

pre 9 godina

Kako sitnicavi ljudi, za 20 dolara da uniste sinu prijateljstvo, i odnos sa tom porodicom, sta sad svaki put kad neko nekog ispali treba da se ide na sud, svasta.

stanovnik

pre 9 godina

ovo je bar lako rešiti. Majci slavljenika zabraniti prilazak dečaku koji nije došao na žurku i njegovim roditeljima zbog uznemiravanja deteta. Njenog sina ispisti iz tog vrtića.

Anya Lill

pre 9 godina

Žena nije normalna, pa nije u pitanju posao,niti novcane transakcije,vec decije druzenje. Ko ce joj ubuduce slati decu na rodjendane, kad im preti kaznom,ooo gluposti...

Realista

pre 9 godina

Latentni debilizam, misliš ok ljudi a onda ti u trenutku slabosti otkriju da su frikovi bez mozga... Žalosno ustvari u šta se ljudi pretvaraju.

kejto

pre 9 godina

@nataly dakle prema vama ispada da povredjena decija osecanja kostaju 20€ kao i da niko nema prava da pogresi. ovo je bolestan slucaj dokonih roditelja kojima je povredjena sujeta.

gradjanka

pre 9 godina

BOže Gospode, kakvih ljudi sve nema na ovome svetu belom. Ovo je dobra vest za razbijanje predrasuda o našem narodu - da smo najgori, najgluplji, blesavi , svadljivi i sl. Svakakvog sveta ima po celoj Zemlji. Glupo je imati bilo kakve predrasude.

neki daleki

pre 9 godina

ovako nešto na sudu može samo u zapadnim državama. u kanadi je 12to godišnje dete na sud odvelo svog oca jer joj nije dao na iskurziju da ide radi loših ocena , i pogodili ste , dete pobedilo ! aloooo!!!????

Nataly

pre 9 godina

Poenta je u datoj reči što su mnogi u Srbiji zaboravili šta znači. Niko dečakove roditelje nije bio po ušima da prihvate pozivnicu i da se obavežu da će dovesti dečaka. Mogli su lepo da kažu ne hvala imamo nešto drugo planirano za dan i možda bi neko drugo dete bilo pozvano umesto tog dečaka koji je otišao s bakom i dedom.
Niko ne razmišlja ni o osećanjima 'rođendanca'. Kako bi se on osećao da su se roditelji sve ostale dece poneli na isti način i da niko nije došao na dečiju žurku?

Zoran

pre 9 godina

Trebalo je da javi da nece doci. Nije posteno da te neko pozove na rodjendan, a ti ne dodjes i ne javis da mozes da dodjes. Stvar vaspitanja.

Moje dete je u Detroitu zvalo drugove, tek 2 godine bilo u toj skoli. Rekli smo mu da se ne sikira, verovatno nece mnogi da dodju jer smo mi tek dosli i stranci smo. SVI su dosli tacno na vreme.

Lana

pre 9 godina

@ Nataly: Ako je poenta u "datoj reči", šta je povod za pretnju tužbom, pošto formalnopravni obligacioni odnos između dve strane ne postoji, samo neformalni dogovor? Prava poenta je u tome da je žena zrela za risperidon i tapaciranu sobu.

Jao

pre 9 godina

Pa di si, Miro, puška te ubila (replika iz čuvenog bosanskog audio klipa pre nekoliko godina, da ne bude zabune)...:)
Elem, i mi se polako pretvaramo u ovo iz vesti. Pa pogledajte samo pozivnice za svadbu, "poklon što manji, da stane u džep"... Di je ona radost kad ideš kod druga na rođendan kući, pa 20 dece dobije po pola sendviča, 2 litre soka za sve i jedan keks umesto torte. A ja dan danas pamtim te rođendane a sumnjam da će današnja deca pamtiti ove njihove. Ali zapamtite, mi smo ih takvim napravili. Živ bio, Miro, i da me zoveš na sledeći detetov rođendan. ;)

Mika

pre 9 godina

I posle se cudimo sto se na zapadu malo druze. (Zuba, 19. januar 2015 22:50)

Ma, budale. Da ne govorim kako dobru svadbu mogu da naprave u Srbiji za 15 funti po glavi, ih, sve da prasti, a oni to daju za deciji rodjendan! Zato se ovde ljudi druze, milina, svako ce svakom da pomogne, niko nikog ne maltretira busenjem betonskih zidova u subotu u ponoc, nema lipovluka, prostakluka, laganja, mazanja, podmetanja... a, ne, cekaj, mozda su budale neki drugi?

Miki

pre 9 godina

Tako je top u EU. Srecan put .. ja odoh na selo ...
(Milorad, 19. januar 2015 20:52)

Pa kad te tamo pozovu da budeš kum na svadbi, kao Nenada Jezdića u onoj čuvenoj reklami za pivo, shvatićeš da nu EU nije baš tako loša.

Nek tata plati

pre 9 godina

Baš lepo što se svi solidarišu sa bahatim tatom, koji, kao, nije mogao da otkaže (a mogao je da prihvati poziv). A kao, dete išlo kod njegovih roditelja... Nek lepo plati.
Naravno, kod nas, gde se fora da se kasni ili dolazi poslednji, tata je pobrao sve aplauze. Dole bahati očevi, živele požrtovane mama!

Halford

pre 9 godina

Ovo je i kod nas u Srbiji odavno slucaj. Zakupis igraonicu kazes koliko ce dece biti i platis po detetu. Sva deca koja ce doci uredno dobiju pozivnicu, a ako se ne pojave, ti si duzan da platis bez obzira koliko ima dece. Ako su preuzeli pozivnicu moraju da se pojave, ako se ne pojave nek plate onoliko koliko si ti dao igraonici.

Roditelj

pre 9 godina

Slazem se sa ostalim roditeljima za to da izgubi i onaj ko plati a taj ne dodje. Al sa druge strane u ovo slucaju nije u redu da ta majka naplati jer ko je njoj kriv sto ona nije pred rodjendan zvala roditelje i pitala o potvrdi dolaska ili sto nije dala telefon da se roditelj pozove ako se ispreci. A da je razmisljala i pozvala da pita o potvrdi mogla je da nadje neko duge dete mesto tog.

aqua

pre 9 godina

Ako deca koja su rekla da ce doci na rodjendansku zabavu ne dodju veliko je razocarenje za dete slavljenika. Naravno roditelji plate za svu decu i raduju se sto vecoj zabavi za njihovo dete, da ne kazemo da se svoj deci gostima spremaju i manje poklone. Gdje je hrana i organizovanje svega da cak i roditelji nesto gricnu i popiju. Desava se da deca razbole, ali bas da se zaboravi je veliko nepostovanje porodice koja organizuje rodjendan. Za mene ovakva kazna je sasvim u redu cisto iz postovanja deteta slavljenika kao i porodice koja je uputila poziv.

Nataly

pre 9 godina

@kejto Uopšte nisi shvatio poentu. Ako pažljivo čitaš data reč je poenta. Ima i telefon da se otkaže dolazak deteta ako se pogreši. To se Kejto zove kultura. A samo zlonameran čovek poput tebe će staviti cenu na sve pa i na dečija povređena osećanja. Koliko ja vidim, cena je za neodovornost i bahato ponašanje roditelja deteta koje nije dovedeno na žurku.

Raja

pre 9 godina

Za to kod nas u Bosni postoji rijec "halal." Imas pare za 20 djece, zovnes ih sve, ko se ne pojavi ti racunas kao da je bio, platis i zaboravis, te pare si ionako namjenio da potrosis. E sad bi ona malo i u kasicu-prasicu kao da joj zivot zavisi od toga. A ako joj zaista toliko gori za 20 eur, bolje joj je bilo da nije zvala nikoga, mogla je klinca uzeti za ruku i provesti citav da sa njim npr. na skijanju ili cak u obicnoj setnji, ali posvetiti mu se tako da dijete taj dan bas zapamti zato sto je uzivalo sa svojom mamom. Sigurna sam da bi klinji to jako znacilo jer djeci iz tom miljea potrosackog drustva roditelji cesto nedostaju. Ali, ne, treba se pokazati, makar i po cijenu djecijeg prijateljstva. Uopste nije svjesna sta je napravila svom mjezimcu, cjelo obdaniste ce ga izbjegavati!

Ivan

pre 9 godina

meni je drzava rekla da ce da me krade samo jos ovaj mesec pa vise nece... posle ce da postuje zakon i naplacuje vrtic kako treba. tako da tih par funti nije nista prema visegodisnjem potkradanju.
ajd malo da pogledamo prvo usvoje dvoriste.
bilo bi lepo kada bi novinar osim slepog prepisivanja vesti od neke agencije, ako je vec ovu vest prepoznao kao interesantnu, uradio i jednu uporednu analizicu... kakvi problemi postoje izmedju roditelja u srbiji i kako se resavaju?

Sunce Slobode

pre 9 godina

Ovo je i kod nas u Srbiji odavno slucaj. Zakupis igraonicu kazes koliko ce dece biti i platis po detetu. Sva deca koja ce doci uredno dobiju pozivnicu, a ako se ne pojave, ti si duzan da platis bez obzira koliko ima dece. Ako su preuzeli pozivnicu moraju da se pojave, ako se ne pojave nek plate onoliko koliko si ti dao igraonici.
(Halford, 19. januar 2015 22:15)

Ne govoris koliko ce biti dece, jer ti igraonica naplacuje termin. Oni ti uzmu 70-100 eura + pice + animator + devojke koje cuvaju decu i zabole ih koliko ce doci dece, 5 ili 30. Ako dodje vise, njima bolje, otici ce vise sokica za decu i alkohola za roditelje koji su ih doveli, a koje ce roditelji slavljenika platiti. Ovo sta je uradila ova majka jednostavno nije normalno.

Zoran

pre 9 godina

Vidim ovde gomilu komentara koji podrzavaju ovu izopacenu i izfrustriranu mamu. I u svim tim komentarima pronalazim da su autori ostavljene, ozlojedjene, prevarene zene iz Srbije koje svoju mrznju prema muskom rodu
izrazavaju i na ovom mestu. A muskarci
koji komentarisu u prilog ove engleske
seksualno neostvarene i zagorele zene
su nista drugo nego najobicniji slabici, yes men-ovi, oni koji zenama sluze za maltretiranje i ponizavanje da bi zauzvrat dobili malo one stvari.
Pitajte bilo kog normalnog u zapadnom svetu i dobicete istu reakciju kao i u Srbiji: Keva je kreten!

druženje, šta je to?

pre 9 godina

Meni nije čudno što se roditelji u Engleskoj spore oko gluposti, nego što niko u komentarima ne smatra da je čudno što su dečiji rodjendani postali biznis, u Engleskoj kao i u Srbiji.

art

pre 9 godina

Previse smo poceli da robujemo formi a sadrzaj se tu nekako izgubio. Nije propast ako se i propusti poneki rodjendan a njeguje iskreno drugarstvo.
Sta tek reci za roditelje koji slaveci rodjendan ustvari hoce da se "pokazu" u stilu "ima se, moze se", a tek one koji nemaju a jos se vise nakon toga bahate?

Fra Diavolo u ulozi Viljem Tela

pre 9 godina

Ma kakva kazna toliki je racun i gotovo. Decko se nije pojavio a rekao je da ce doci, sto je njegov otac potvrdio. Ko ne veruje nek se raspita, tamo svet malo drugacije funkcionise nego ovde. Ajde rezervisite veceru u restoranu za npr 4 osobe i ne pojavite se. E pa ne moze, i jos morate uglavnom unapred nesto da platite. Morace i da plati sudske troskove, posto je ova zapela.

pomorac

pre 9 godina

Pravljenje rodjendana u tim igraonicama je totalni debilizam. Pozivanje desetina "drugara" da bi dijete bilo u TRENDU i da se nebi izdavajalo od okoline je kompleks vise vrijednosti koji na Balkanu apsolutno dominira. Imam para da kupim 5 igraonica zajedno sa poslovnim prostorima ali ne da necu nego nece mi ni dijete tamo slavit rodjendan samo da bi bilo isto kao ostali. Ima porodicu sa kojom treba da slavi, djece ima na svakom igralistu pa nek se igra. Necu mu ja nalazit drustvo i pravit idiota od njega. Vozdra seljanijo

miro split

pre 9 godina

@OMG
Nije bilo smisla da se javljan.U Hrvatskoj su bili presjednički izbori,pa vas je umisto mene Kolindica razveseljavala sa svojin komentarima.
@Jao
Prijatelju meni su ti dica već velika i ne zovu ni mene na svoje rođendane.Dođu i uzmu novce i odu sa prijateljima.Sto posto mi se osvećuju za one prve rođendane koje san in ja organizira.Imaju traume jadna dica.

mrz

pre 9 godina

To ti je kapitalizam bratko. Kod moje prijateljice iz Danske oiguravsjuce drustvo ih podstice da komuniciraju sa komsijama. Alo osiguravajuce drustvo

Nikola

pre 9 godina

Nije poenta u tome, ovde pise da je covek i bio spreman da plati za taj nesporazum da ga ona nije onako NAPALA, a i ako ima nesto da kaze u vezi toga ne mora da salje po detetu, nego molim lepo, kontaktiras roditelja i to je to. Pa i ja bih se zainatio da me neko napadne tako. A i nema pojma sta je ona napravila svom detetu tim postupkom.

smuki

pre 9 godina

@Fra Diavolo u ulozi Viljem Tela
Pa ako je tamo drugacije da li to znaci da je bolje i normalno? Evo ako mene pitas da li je ovo normalno, ja kazem da nije. Nismo ni mi cvecke, ima ovkakvih likova i kod nas, ali opravdavati ovakak postupak i prikazivati ga normalnim je potpuna ludost i stojim iza toga.

Jelena

pre 9 godina

(pomorac, 20. januar 2015 07:35)
Bravo! U sridu!
Mene je zaprepastila činjenica da su deca pozvana, ni manje, ni više, nego na skijanje na veštačkom snegu!?
Kakva bahatost i razbacivanje novca?!
Moji kimci su išli i idu na minimalan broj rođendana, jer i ja prezirem taj cirkus.

Fra Diavolo u ulozi Viljem Tela

pre 9 godina

@(smuki, 20. januar 2015 10:30)
Posto ste pitali "..Pa ako je tamo drugacije da li to znaci da je bolje i normalno?.." i odmah dali odgovor da nije, e ja mislim da jeste(ovde mnogo stosta nije normalno, a nista nije bolje nego tamo) i da vas citaram :" i stojim iza toga." U svom komentaru samo sam pokusao da objasnim zasto je majka slavljenika bila takva je bila(nigde je nisam opravdavao), ovi sto nisu dosli, trebali su samo da jave da nece doci i nista od ovoga ne bi bilo.
Ali i tamo se 'digla prasina' zbog ovoga. I to sto je Aleksov otac dobio da plati nije nikakva kazna(kako sam rekao u prvom komentaru), vec samo racun, koji ipak treba da plati.
Komentar (Zoran, 20. januar 2015 00:55) je sve lepo rekao u prvoj recenici.
Ali posto je to mestasce od par hiljada stanovnika u Engleskoj(po broju stanovnika Backi Jarak je velegrad za taj Torpoint, ali samo po broju stanovnika), setim se i Midsomer Murdersa i Hot Fuzza...

Nek tata plati

pre 9 godina

Baš lepo što se svi solidarišu sa bahatim tatom, koji, kao, nije mogao da otkaže (a mogao je da prihvati poziv). A kao, dete išlo kod njegovih roditelja... Nek lepo plati.
Naravno, kod nas, gde se fora da se kasni ili dolazi poslednji, tata je pobrao sve aplauze. Dole bahati očevi, živele požrtovane mama!

Nataly

pre 9 godina

Poenta je u datoj reči što su mnogi u Srbiji zaboravili šta znači. Niko dečakove roditelje nije bio po ušima da prihvate pozivnicu i da se obavežu da će dovesti dečaka. Mogli su lepo da kažu ne hvala imamo nešto drugo planirano za dan i možda bi neko drugo dete bilo pozvano umesto tog dečaka koji je otišao s bakom i dedom.
Niko ne razmišlja ni o osećanjima 'rođendanca'. Kako bi se on osećao da su se roditelji sve ostale dece poneli na isti način i da niko nije došao na dečiju žurku?

Halford

pre 9 godina

Ovo je i kod nas u Srbiji odavno slucaj. Zakupis igraonicu kazes koliko ce dece biti i platis po detetu. Sva deca koja ce doci uredno dobiju pozivnicu, a ako se ne pojave, ti si duzan da platis bez obzira koliko ima dece. Ako su preuzeli pozivnicu moraju da se pojave, ako se ne pojave nek plate onoliko koliko si ti dao igraonici.

Roditelj

pre 9 godina

Slazem se sa ostalim roditeljima za to da izgubi i onaj ko plati a taj ne dodje. Al sa druge strane u ovo slucaju nije u redu da ta majka naplati jer ko je njoj kriv sto ona nije pred rodjendan zvala roditelje i pitala o potvrdi dolaska ili sto nije dala telefon da se roditelj pozove ako se ispreci. A da je razmisljala i pozvala da pita o potvrdi mogla je da nadje neko duge dete mesto tog.

aqua

pre 9 godina

Ako deca koja su rekla da ce doci na rodjendansku zabavu ne dodju veliko je razocarenje za dete slavljenika. Naravno roditelji plate za svu decu i raduju se sto vecoj zabavi za njihovo dete, da ne kazemo da se svoj deci gostima spremaju i manje poklone. Gdje je hrana i organizovanje svega da cak i roditelji nesto gricnu i popiju. Desava se da deca razbole, ali bas da se zaboravi je veliko nepostovanje porodice koja organizuje rodjendan. Za mene ovakva kazna je sasvim u redu cisto iz postovanja deteta slavljenika kao i porodice koja je uputila poziv.

neki daleki

pre 9 godina

ovako nešto na sudu može samo u zapadnim državama. u kanadi je 12to godišnje dete na sud odvelo svog oca jer joj nije dao na iskurziju da ide radi loših ocena , i pogodili ste , dete pobedilo ! aloooo!!!????

Mika

pre 9 godina

I posle se cudimo sto se na zapadu malo druze. (Zuba, 19. januar 2015 22:50)

Ma, budale. Da ne govorim kako dobru svadbu mogu da naprave u Srbiji za 15 funti po glavi, ih, sve da prasti, a oni to daju za deciji rodjendan! Zato se ovde ljudi druze, milina, svako ce svakom da pomogne, niko nikog ne maltretira busenjem betonskih zidova u subotu u ponoc, nema lipovluka, prostakluka, laganja, mazanja, podmetanja... a, ne, cekaj, mozda su budale neki drugi?

miro split

pre 9 godina

Petogodišnjen dječaku nije doša prijatelj na rođendan ,pa je mater prolupala?
Ovo se kod nas ne mere dogodit,zato šta mi na rođendane naše dice dok ne krenu u školu i ne zovemo njegove vršnjake nega svoje prijatelje i familiju.Mali dobije poklon i ide leć,a mi se nažderemo i izopijamo ka šta se pristoji na rođendanu svoga ponosa i dike.
Šta mali zna šta je rođendan!

Fra Diavolo u ulozi Viljem Tela

pre 9 godina

Ma kakva kazna toliki je racun i gotovo. Decko se nije pojavio a rekao je da ce doci, sto je njegov otac potvrdio. Ko ne veruje nek se raspita, tamo svet malo drugacije funkcionise nego ovde. Ajde rezervisite veceru u restoranu za npr 4 osobe i ne pojavite se. E pa ne moze, i jos morate uglavnom unapred nesto da platite. Morace i da plati sudske troskove, posto je ova zapela.

stanovnik

pre 9 godina

ovo je bar lako rešiti. Majci slavljenika zabraniti prilazak dečaku koji nije došao na žurku i njegovim roditeljima zbog uznemiravanja deteta. Njenog sina ispisti iz tog vrtića.

Nataly

pre 9 godina

@kejto Uopšte nisi shvatio poentu. Ako pažljivo čitaš data reč je poenta. Ima i telefon da se otkaže dolazak deteta ako se pogreši. To se Kejto zove kultura. A samo zlonameran čovek poput tebe će staviti cenu na sve pa i na dečija povređena osećanja. Koliko ja vidim, cena je za neodovornost i bahato ponašanje roditelja deteta koje nije dovedeno na žurku.

gradjanka

pre 9 godina

BOže Gospode, kakvih ljudi sve nema na ovome svetu belom. Ovo je dobra vest za razbijanje predrasuda o našem narodu - da smo najgori, najgluplji, blesavi , svadljivi i sl. Svakakvog sveta ima po celoj Zemlji. Glupo je imati bilo kakve predrasude.

allez

pre 9 godina

Kako sitnicavi ljudi, za 20 dolara da uniste sinu prijateljstvo, i odnos sa tom porodicom, sta sad svaki put kad neko nekog ispali treba da se ide na sud, svasta.

pomorac

pre 9 godina

Pravljenje rodjendana u tim igraonicama je totalni debilizam. Pozivanje desetina "drugara" da bi dijete bilo u TRENDU i da se nebi izdavajalo od okoline je kompleks vise vrijednosti koji na Balkanu apsolutno dominira. Imam para da kupim 5 igraonica zajedno sa poslovnim prostorima ali ne da necu nego nece mi ni dijete tamo slavit rodjendan samo da bi bilo isto kao ostali. Ima porodicu sa kojom treba da slavi, djece ima na svakom igralistu pa nek se igra. Necu mu ja nalazit drustvo i pravit idiota od njega. Vozdra seljanijo

Zoran

pre 9 godina

Trebalo je da javi da nece doci. Nije posteno da te neko pozove na rodjendan, a ti ne dodjes i ne javis da mozes da dodjes. Stvar vaspitanja.

Moje dete je u Detroitu zvalo drugove, tek 2 godine bilo u toj skoli. Rekli smo mu da se ne sikira, verovatno nece mnogi da dodju jer smo mi tek dosli i stranci smo. SVI su dosli tacno na vreme.

Miki

pre 9 godina

Tako je top u EU. Srecan put .. ja odoh na selo ...
(Milorad, 19. januar 2015 20:52)

Pa kad te tamo pozovu da budeš kum na svadbi, kao Nenada Jezdića u onoj čuvenoj reklami za pivo, shvatićeš da nu EU nije baš tako loša.

kejto

pre 9 godina

@nataly dakle prema vama ispada da povredjena decija osecanja kostaju 20€ kao i da niko nema prava da pogresi. ovo je bolestan slucaj dokonih roditelja kojima je povredjena sujeta.

Jao

pre 9 godina

Pa di si, Miro, puška te ubila (replika iz čuvenog bosanskog audio klipa pre nekoliko godina, da ne bude zabune)...:)
Elem, i mi se polako pretvaramo u ovo iz vesti. Pa pogledajte samo pozivnice za svadbu, "poklon što manji, da stane u džep"... Di je ona radost kad ideš kod druga na rođendan kući, pa 20 dece dobije po pola sendviča, 2 litre soka za sve i jedan keks umesto torte. A ja dan danas pamtim te rođendane a sumnjam da će današnja deca pamtiti ove njihove. Ali zapamtite, mi smo ih takvim napravili. Živ bio, Miro, i da me zoveš na sledeći detetov rođendan. ;)

Zoran

pre 9 godina

Vidim ovde gomilu komentara koji podrzavaju ovu izopacenu i izfrustriranu mamu. I u svim tim komentarima pronalazim da su autori ostavljene, ozlojedjene, prevarene zene iz Srbije koje svoju mrznju prema muskom rodu
izrazavaju i na ovom mestu. A muskarci
koji komentarisu u prilog ove engleske
seksualno neostvarene i zagorele zene
su nista drugo nego najobicniji slabici, yes men-ovi, oni koji zenama sluze za maltretiranje i ponizavanje da bi zauzvrat dobili malo one stvari.
Pitajte bilo kog normalnog u zapadnom svetu i dobicete istu reakciju kao i u Srbiji: Keva je kreten!

Anya Lill

pre 9 godina

Žena nije normalna, pa nije u pitanju posao,niti novcane transakcije,vec decije druzenje. Ko ce joj ubuduce slati decu na rodjendane, kad im preti kaznom,ooo gluposti...

Ivan

pre 9 godina

meni je drzava rekla da ce da me krade samo jos ovaj mesec pa vise nece... posle ce da postuje zakon i naplacuje vrtic kako treba. tako da tih par funti nije nista prema visegodisnjem potkradanju.
ajd malo da pogledamo prvo usvoje dvoriste.
bilo bi lepo kada bi novinar osim slepog prepisivanja vesti od neke agencije, ako je vec ovu vest prepoznao kao interesantnu, uradio i jednu uporednu analizicu... kakvi problemi postoje izmedju roditelja u srbiji i kako se resavaju?

Realista

pre 9 godina

Latentni debilizam, misliš ok ljudi a onda ti u trenutku slabosti otkriju da su frikovi bez mozga... Žalosno ustvari u šta se ljudi pretvaraju.

Lana

pre 9 godina

@ Nataly: Ako je poenta u "datoj reči", šta je povod za pretnju tužbom, pošto formalnopravni obligacioni odnos između dve strane ne postoji, samo neformalni dogovor? Prava poenta je u tome da je žena zrela za risperidon i tapaciranu sobu.

druženje, šta je to?

pre 9 godina

Meni nije čudno što se roditelji u Engleskoj spore oko gluposti, nego što niko u komentarima ne smatra da je čudno što su dečiji rodjendani postali biznis, u Engleskoj kao i u Srbiji.

Raja

pre 9 godina

Za to kod nas u Bosni postoji rijec "halal." Imas pare za 20 djece, zovnes ih sve, ko se ne pojavi ti racunas kao da je bio, platis i zaboravis, te pare si ionako namjenio da potrosis. E sad bi ona malo i u kasicu-prasicu kao da joj zivot zavisi od toga. A ako joj zaista toliko gori za 20 eur, bolje joj je bilo da nije zvala nikoga, mogla je klinca uzeti za ruku i provesti citav da sa njim npr. na skijanju ili cak u obicnoj setnji, ali posvetiti mu se tako da dijete taj dan bas zapamti zato sto je uzivalo sa svojom mamom. Sigurna sam da bi klinji to jako znacilo jer djeci iz tom miljea potrosackog drustva roditelji cesto nedostaju. Ali, ne, treba se pokazati, makar i po cijenu djecijeg prijateljstva. Uopste nije svjesna sta je napravila svom mjezimcu, cjelo obdaniste ce ga izbjegavati!

smuki

pre 9 godina

@Fra Diavolo u ulozi Viljem Tela
Pa ako je tamo drugacije da li to znaci da je bolje i normalno? Evo ako mene pitas da li je ovo normalno, ja kazem da nije. Nismo ni mi cvecke, ima ovkakvih likova i kod nas, ali opravdavati ovakak postupak i prikazivati ga normalnim je potpuna ludost i stojim iza toga.

mrz

pre 9 godina

To ti je kapitalizam bratko. Kod moje prijateljice iz Danske oiguravsjuce drustvo ih podstice da komuniciraju sa komsijama. Alo osiguravajuce drustvo

Sunce Slobode

pre 9 godina

Ovo je i kod nas u Srbiji odavno slucaj. Zakupis igraonicu kazes koliko ce dece biti i platis po detetu. Sva deca koja ce doci uredno dobiju pozivnicu, a ako se ne pojave, ti si duzan da platis bez obzira koliko ima dece. Ako su preuzeli pozivnicu moraju da se pojave, ako se ne pojave nek plate onoliko koliko si ti dao igraonici.
(Halford, 19. januar 2015 22:15)

Ne govoris koliko ce biti dece, jer ti igraonica naplacuje termin. Oni ti uzmu 70-100 eura + pice + animator + devojke koje cuvaju decu i zabole ih koliko ce doci dece, 5 ili 30. Ako dodje vise, njima bolje, otici ce vise sokica za decu i alkohola za roditelje koji su ih doveli, a koje ce roditelji slavljenika platiti. Ovo sta je uradila ova majka jednostavno nije normalno.

Jelena

pre 9 godina

(pomorac, 20. januar 2015 07:35)
Bravo! U sridu!
Mene je zaprepastila činjenica da su deca pozvana, ni manje, ni više, nego na skijanje na veštačkom snegu!?
Kakva bahatost i razbacivanje novca?!
Moji kimci su išli i idu na minimalan broj rođendana, jer i ja prezirem taj cirkus.

art

pre 9 godina

Previse smo poceli da robujemo formi a sadrzaj se tu nekako izgubio. Nije propast ako se i propusti poneki rodjendan a njeguje iskreno drugarstvo.
Sta tek reci za roditelje koji slaveci rodjendan ustvari hoce da se "pokazu" u stilu "ima se, moze se", a tek one koji nemaju a jos se vise nakon toga bahate?

Nikola

pre 9 godina

Nije poenta u tome, ovde pise da je covek i bio spreman da plati za taj nesporazum da ga ona nije onako NAPALA, a i ako ima nesto da kaze u vezi toga ne mora da salje po detetu, nego molim lepo, kontaktiras roditelja i to je to. Pa i ja bih se zainatio da me neko napadne tako. A i nema pojma sta je ona napravila svom detetu tim postupkom.

Fra Diavolo u ulozi Viljem Tela

pre 9 godina

@(smuki, 20. januar 2015 10:30)
Posto ste pitali "..Pa ako je tamo drugacije da li to znaci da je bolje i normalno?.." i odmah dali odgovor da nije, e ja mislim da jeste(ovde mnogo stosta nije normalno, a nista nije bolje nego tamo) i da vas citaram :" i stojim iza toga." U svom komentaru samo sam pokusao da objasnim zasto je majka slavljenika bila takva je bila(nigde je nisam opravdavao), ovi sto nisu dosli, trebali su samo da jave da nece doci i nista od ovoga ne bi bilo.
Ali i tamo se 'digla prasina' zbog ovoga. I to sto je Aleksov otac dobio da plati nije nikakva kazna(kako sam rekao u prvom komentaru), vec samo racun, koji ipak treba da plati.
Komentar (Zoran, 20. januar 2015 00:55) je sve lepo rekao u prvoj recenici.
Ali posto je to mestasce od par hiljada stanovnika u Engleskoj(po broju stanovnika Backi Jarak je velegrad za taj Torpoint, ali samo po broju stanovnika), setim se i Midsomer Murdersa i Hot Fuzza...

miro split

pre 9 godina

@OMG
Nije bilo smisla da se javljan.U Hrvatskoj su bili presjednički izbori,pa vas je umisto mene Kolindica razveseljavala sa svojin komentarima.
@Jao
Prijatelju meni su ti dica već velika i ne zovu ni mene na svoje rođendane.Dođu i uzmu novce i odu sa prijateljima.Sto posto mi se osvećuju za one prve rođendane koje san in ja organizira.Imaju traume jadna dica.