Ponedeljak, 19.01.2015.

14:13

"Bakinu tajnu" kupuje Soko Štark

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je Soko Štarku, konditorskoj kompaniji multinacionalne Atlantik grupe, da formalno preuzme prehrambenu firmu Fudlend.

Izvor: Beta

"Bakinu tajnu" kupuje Soko Štark IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Miki

pre 9 godina

@Gradjanin
Pa naravno da vise nije Srpski proizvod.Da li je iPhone kineski ili americki ukljucujuci i nekoliko stotina americkih kompanija koje tamo proizviode.
Tako je i u ovom slucaju.Srpska je samo radna snaga koja radi za nadnicu i nesto poreza koji ide drzavi.Sav profit ide iz zemlje osim ako gazda ne resi da nesto dodatno investira a i to ako investira profit ide njemu u dzep.
A cisto da vidite sta sve drze gradjani hrvatske u Srbiji:
Fabrika Dijamant ulja - Agrokor (Todoric)
IDEA - Agrokor (Todoric)
Merkator- Agrokor (Todoric)
Rodic - Agrokor (Todoric)
Mivela voda (Nova sloga kod Trstenika)- Agrokor (Todoric)
Frikom najveca fabrika smrznute hrane i sladoleda-Agrokor (Todoric)
+ jos neke cemetare i nesto sitno kao sto je Bioskop "Vozdovac"
Soko Stark (smoki,bananice) - Atlantik grupa Hrvatska
Bakina tajna-Atlantik.....pa silna zemlja u Vojvodini-Todoric
tako da potpuno kontrolisu proizvodnju hrane i prodaju kroz trgiovinske lance gde direktno forsiraju kompanije koje su u njihovom vlasnistvu na ustrb srpske robe (Mivela voda na primeru IDEI,Merkatoru,Rodicu)a da ne spominjem Josip Kras slatkise , Ledo peciva....i masu proizvoda uz Hrvatske i Bosne gde takodje drze proizvodnju ( Hrvatska Argeta na primer)
Znaci prsli smo skroz!!!!

Tereza

pre 9 godina

Ok, ja davno završio sa Soko Starkom a evo sad zbogom i Bakinoj Tajni.
Pa nastavite da prodajete Hrvatima.
(dvds, 19. januar 2015 18:40)
Pa da ponovim komentar koji se ne objavljuje. Meni dosad nije padalo na pamet da kupujem Bakinu tajnu ali sad počinjem.

MisoHR

pre 9 godina

"Pitajte velikog menadžera Slobodana Vučićevića zašto i kada je Atlantic Grupa kupila Soko Štark. On im je omogućio sve ovo a imao je odličnu firmu...
(vigo, 19"

Pa nije on bio vlasnik Droge Kolinske nego manji dionicar, bio je precednik uprave.
Novac koji je zaradio tom prodajom je ulozio u Hrvatsku, tj kupio je 51% turbol imaca koji je bio najveci prodavac i proizvodjac igracki u ex-yu, danas ne postoji :D

Odlicno je odradio posao i vidi se da zna s novcem. Srpski biznis je kupit za dinar od drzave i poslje prodat strancu. Sve ostalo ostavite Hrvatima bolje cete proci.

dex

pre 9 godina

a koliko je kini skocio bdp, kad su ameri otvarali fabrike. samo kina nije uzimala pozajmice od mmf.
postujem volju coveka da proda svoje i da uziva u novcima.
postujem stranca koji ce da prosiri fabriku i zaposli vise radnika.

megatronman

pre 9 godina

Znate, uvijek mi je deplasirano ovakve mega tajkune poput Todorića i Tedeschia vlasnika Atlantik grupe gledati kroz prizmu nacionalne pripadnosti. Ja sa svojom platom od 400 e. i malim stanom baš nemam nikakvih beneficija od njihovog vlasništva i toga jesu ili nisu Hrvati ili Eskimi a nema ni moj Zagreb koji je donedavno imao kriminalca za gradonačelnika, nesposobnog Predsjednika smo svi trpjeli pet godina, Premijer zbog svojih bračnih problema em ne radi svoj posao em se iživljava. Ali da sublimiram u jednoj rečenici. Hrvatska ima dug od cca 70 milijardi dolara. Daleko je to od ikakvog benefita. Atlantik grupa kao i Agrokor su države za sebe.

vigo

pre 9 godina

Pitajte velikog menadžera Slobodana Vučićevića zašto i kada je Atlantic Grupa kupila Soko Štark. On im je omogućio sve ovo a imao je odličnu firmu...

Gradjanin

pre 9 godina

Aleksandar, 19. januar 2015 14:51) i svih 527 vas koji su mu do ovog momenta lupili plus, imam samo jedno pitanje za vas: Da li je proizvod koji se pravi u Srbiji od strane radnika sa srpskim državljanstvom i od voća koje je uzgojeno u Srbiji - domaći ili strani proizvod?

Lanc

pre 9 godina

Vecito kukavno ronzanje, 'necu da kupujem od Hrvata, Slovenaca, Bosanaca, Nemaca...' kako vam samo de dosadi? Bas me zanima sta uopste jedete.

pixi sa 40m iz pasivnog ofsajda

pre 9 godina

zna li neko da mi kaže, da li je ostala još neka dobrostojeća firma i neki brend a da ga nisu kupili stranci tj. hrvati?

Kupujmo domace

pre 9 godina

Vise bih voleo da Miskovic kupi sve sto postoji, nego hrvati!!!!

U idei nikad ne kupujem, imam dis, maksi i privatne radnjice.

Da ne bude zabune, nije samo hrvatsko u pitanju, isto je i sa snickersom, oreo keksom i slicnim stranim proizvodima. Domaca alternativa je barem na jednakom nivou, a nekad i bolja.

Uvek prvenstvo ima domace!

tjom

pre 9 godina

pokojni djindjic je rekao da
hrvatske firme mogu u srbiju samo
po reciprocitetu, koliko nasih kod
njih toliko njihovih kod nas. nikad
on ovo ne bi dozvolio.
(gaga, 19. januar 2015 15:03)

uz duzno postovanje, je li vas uvazeni i nazalost pokojni premjer ista govorio o reciprocitetu prema BiH ili CG? ili prema Njemackoj, Rusiji mozda? Kini, USA, Emiratima,...?

da zakljucimo, reciprocitet se ne trazi kod onih u koje vi izvozite nadmocno, kao ni kod zapadnih ili istocnih zemalja kod kojih ste kao mali mis.

usput, vi se bunite sto ne mozete ulagati u Hrvatsku? pa ajde onda ulazite u Sloveniju ili Austriju. ili prvo ipak u sebe.

toronto

pre 9 godina

Vec par godina u Torontu kupujem ajvar of Foodland-a koji prave za Christine Cushings brend i najbolji je ajvar ikada. Takodje njihovi dzemovi su pet klasa iznad svih ostalih. Vredi platiti vise i imati izvrstan kvalitet. A da ne govorim u poredjenju sa plasitkom koja se plasira na trziste od strane velikih firmi. Na zalost, nije lako opstati u biznisu u Srbiji pored toliko reketasa, kvazi bankara, alavih politicara i inih krvopija. Atlantik Grupa je regionalni igrac na Balkanu, a Foodland proizvode mogu da kupim od Londona do Torona u najboljim radnjama. Trebali bi da zadrze taj nivo visoke klase i klaviteta proizvoda.

Joca trgovac a pomalo i voćar

pre 9 godina

Fudlend se prezadužio,vlasnici niju poštovali prvi aksiom poslovanja u Srbiji: NE UZIMAJ NIKADA NIKAKAV KREDIT!Mnogo je lep osećaj kada bankarskom službeniku kažete: Hvala,ne treba mi kredit!Probajte

Croarisch, nein Danke

pre 9 godina

Sve lenstine koje ne znaju da pomesaju voce iz zamrzivaca i secer i to da skuvaju, i treba da jedu hrvatske proizvode sa malim dodacima u recepturi za gradjane Srbije !

svi smo mi vučić

pre 9 godina

potpuno nebitno šta vlasnik radi sa svojom zaradom, tako da nije ni bitno ko je vlasnik. bitno je da radi dobro, zapošljava ljude iz srbije a najbitnije je da plaća porez, doprinose, komunalije itd. e sad što nam je držva trula...

Mare-Kg

pre 9 godina

I dalje se zabada prst u oko ovom napacenom narodu. Sve dok jednog dana ne eksplodira, a onda nek se drze oni koji su dozvolili ovo ponizavanje!

Bivši Štarkovac

pre 9 godina

Kako može da je kupi Štark kada je on sam odavno prodat i nije samostalna firma? Tajkuni iz Hrvatske su se perfidno uvukli u svaku poru privrede i kupuju naše nekad uspešne firme zloupotrebljavajući njihova imena kako bi izbegli revolt i bojkot robe. To važi i za Štark i za Frikom i za mnoge druge firme.Ja već nekoliko meseci ne kupujem proizvode Foodlend, Štarkove odavno jer su ih još za vreme Slovenac užasno pokvarili, a ja kao neko ko je radio tamo 15 godina to najbolje znam.I nije već 10ak godina Soko Štark već samo Štark...

Vlada Perovic

pre 9 godina

Ne kupuje je "Soko Stark" (vec ranije su Hrvati preuzeli Soko Stark) nego Atlantik grupa iz Zagreba koja je u vlasnistvu Emila Tedeskog koji je sin najboljeg Tudjmanovog prijatelja. Sta reci, nego bedno! Malo li nas ponizavaju i prete blokadama ovih dana, pa smo im za nagradu dali da se i dalje sire po Srbiji i izvlace pare. SRAMOTA!

Paranoja

pre 9 godina

Atlantic grupa raspolaže sa velikim kapitalom i samo oni mogu brend kao što je bakina tajna da plasiraju na svetska tržišta. Mislim da je osnovni razlog prodaje plan širenja na svetska tržišta, koji ne bi bio moguć bez ovakvog poteza.

Surovo realan

pre 9 godina

Kupujem samo proizvode iz EU jasno naznačene iz koje države,zaista uz dobru volju ne mogu da pomažem susjedima koji otvoreno rade protiv nas.Malo mi je bilo žao zbog pekmeza podravka ali sam kupio pekmez od jabuka zdrava hrana i nikad me ne zaboli želudac i fantastičan je.Nije puno skuplje ljudi i nemojte da ih finansirate a o kvalitetu proizvoda iz EU neću ni da govorim.

Владимир

pre 9 godina

Између Бакине тајне и Хисара нема разлике, осим у амбалажи.
И цени.
Тај шећер и треба да продамо за дебеле паре. Кад већ има наиваца...

doktor

pre 9 godina

Ako se poveca proizvodnja,raste i izvoz i uposlenost.. Ako Tedeski ima novac,trziste zasto da ne pruzme i napravi srpski brend jos boljim? Pustite nacionalizam sa ekonomijom.Neki najveci americki brendovi su u vlasnistvu Kineza(ima i drugih slucajev)!

gaga

pre 9 godina

"bravo naprednjaci"! ode jos jedan srpski brend hrvatima u ruke. dok firme iz srbije ne mogu u hrvatskoj otvoriti ni obicnu trafiku, mi smo prepustili hrvatima skoro 50% strateskog trzista i proizvodnje hrane. pokojni djindjic je rekao da hrvatske firme mogu u srbiju samo po reciprocitetu, koliko nasih kod njih toliko njihovih kod nas. nikad on ovo ne bi dozvolio.

dedino unuce

pre 9 godina

Ja sam jos onda rekao da takozvana Bakina tajna i svi Foodland proizvodi nece vise dobiti dinara od mene, a cesto sam ih kupovao pre ove sramne prodaje. Ima jos par domacih proizvodjaca koji prodaju kvalitetne dzemove i ajvar i sada samo njih kupujem.
Nadam se da i drugi gradjani Srbije ucestvuju u ovom bojkotu. Sudeci po punim rafovima u mom supermarketu od akvizicije naovamo, izgleda da nisam usamljen.

Nataly

pre 9 godina

Kakva šteta. Ja obožavam ljuti domaći ajvar koji svake godine kupujem u Londonu od Foodland-a... Dizajn i ukus fantastični. Ako promene recepturu, prestaću da ga kupujem.

Misa Nis

pre 9 godina

Hrvati, tj. Atlantik sve kredite koje uzimaju kod nas i u hrvatskoj baziraju se na SokoStarku.. Pa vi vidite kakvog smo giganta mi prodali (predali)...

loznicanin

pre 9 godina

A zbog tajkuna izgubismo jos jedan brend,jer ljudi iz Fudlenda nisu mogli dobiti kredit,da prosire prouzvodnju ,a politickim miljenicima se davalo i kapom i sakom ,pa jos nisu imali nameru da ga vrate

Paranoja

pre 9 godina

Atlantic grupa raspolaže sa velikim kapitalom i samo oni mogu brend kao što je bakina tajna da plasiraju na svetska tržišta. Mislim da je osnovni razlog prodaje plan širenja na svetska tržišta, koji ne bi bio moguć bez ovakvog poteza.

reciprocitet

pre 9 godina

Dokle ce hrvati da kupuju nase firme i imaju monopol u Srbiji? A sta mi mozemo da kupimo kod njih??? Jedino turisticki aranzman, to nam dozvoljavaju. Gde je tu reciprocitet?

vladimirnbgd

pre 9 godina

mi smo PRODANE duse i tacka.Samo da uzmemo novac,i da ga krckamo ovde u zemlji Srbiji, i da se smejemo sirotom narodu koji nas je uzdigao!!!

mare

pre 9 godina

Srbin samo zato što je domaće bi kupio džem za teglu od 500 din. zdravorazumskog ponašanja nigde? Da se ja pitam carine bi spustio sa 7% na 0, pa lepo da počnemo i mi da kupujemo jeftinije i kvalitetnije, liberalizacija je neophodna ako hoćete boljitak. Ako ne, eto vam razne 'Bakine tajne' pa preplaćujte. Posle, ako domaći proizvođač bude valjao kupiću domaće, ali hoću izbor, hoću pravu konkurenciju. Idite na pijacu pa vidite kako to lepo može da funkcioniše, krompir prodaje 20 tezgi pa takmičenje, na kraju profitira potrošač i svima dobro win win situacija. Ali ne, Srbin se loži na 'kupujmo domaće' po svaku cenu, kupujte i domaće sokove koji su živi otrov, pa nek se bogati 'domaći trovač'....

garavi

pre 9 godina

iz rodića tj sada idea polako i sve vise je hrvatskih proizvoda. . e to mi ide na ganglije. i koji djavo im sve prodaju nije mi jasno. sve njima, kao najviše para imaju, najbolju robu ili šta je u pitanju? ??? uvaljuju nam sve i svašta preko onog K PLUS. pun mi ih je.

Aleksandar

pre 9 godina

Profit od Smokija ide u Hrvatsku. Strasno. Sad jos i bakina tajna koja je mozda i nas najbolji prehrambeni brand. Nije mi mrsko platiti 30 posto vise za kvalitet koji bakina tajna neosporno ima. Ja se stvarno trudim da kupujem domace proizvode ali to sve gubi smisao sa akvizicijama poput ove. Ne mogu da vjerujem da nasi ljudi nisu prepoznali vrijednost ovog branda!

Aleksandar

pre 9 godina

Profit od Smokija ide u Hrvatsku. Strasno. Sad jos i bakina tajna koja je mozda i nas najbolji prehrambeni brand. Nije mi mrsko platiti 30 posto vise za kvalitet koji bakina tajna neosporno ima. Ja se stvarno trudim da kupujem domace proizvode ali to sve gubi smisao sa akvizicijama poput ove. Ne mogu da vjerujem da nasi ljudi nisu prepoznali vrijednost ovog branda!

Vlada Perovic

pre 9 godina

Ne kupuje je "Soko Stark" (vec ranije su Hrvati preuzeli Soko Stark) nego Atlantik grupa iz Zagreba koja je u vlasnistvu Emila Tedeskog koji je sin najboljeg Tudjmanovog prijatelja. Sta reci, nego bedno! Malo li nas ponizavaju i prete blokadama ovih dana, pa smo im za nagradu dali da se i dalje sire po Srbiji i izvlace pare. SRAMOTA!

gaga

pre 9 godina

"bravo naprednjaci"! ode jos jedan srpski brend hrvatima u ruke. dok firme iz srbije ne mogu u hrvatskoj otvoriti ni obicnu trafiku, mi smo prepustili hrvatima skoro 50% strateskog trzista i proizvodnje hrane. pokojni djindjic je rekao da hrvatske firme mogu u srbiju samo po reciprocitetu, koliko nasih kod njih toliko njihovih kod nas. nikad on ovo ne bi dozvolio.

loznicanin

pre 9 godina

A zbog tajkuna izgubismo jos jedan brend,jer ljudi iz Fudlenda nisu mogli dobiti kredit,da prosire prouzvodnju ,a politickim miljenicima se davalo i kapom i sakom ,pa jos nisu imali nameru da ga vrate

Misa Nis

pre 9 godina

Hrvati, tj. Atlantik sve kredite koje uzimaju kod nas i u hrvatskoj baziraju se na SokoStarku.. Pa vi vidite kakvog smo giganta mi prodali (predali)...

reciprocitet

pre 9 godina

Dokle ce hrvati da kupuju nase firme i imaju monopol u Srbiji? A sta mi mozemo da kupimo kod njih??? Jedino turisticki aranzman, to nam dozvoljavaju. Gde je tu reciprocitet?

Bivši Štarkovac

pre 9 godina

Kako može da je kupi Štark kada je on sam odavno prodat i nije samostalna firma? Tajkuni iz Hrvatske su se perfidno uvukli u svaku poru privrede i kupuju naše nekad uspešne firme zloupotrebljavajući njihova imena kako bi izbegli revolt i bojkot robe. To važi i za Štark i za Frikom i za mnoge druge firme.Ja već nekoliko meseci ne kupujem proizvode Foodlend, Štarkove odavno jer su ih još za vreme Slovenac užasno pokvarili, a ja kao neko ko je radio tamo 15 godina to najbolje znam.I nije već 10ak godina Soko Štark već samo Štark...

Joca trgovac a pomalo i voćar

pre 9 godina

Fudlend se prezadužio,vlasnici niju poštovali prvi aksiom poslovanja u Srbiji: NE UZIMAJ NIKADA NIKAKAV KREDIT!Mnogo je lep osećaj kada bankarskom službeniku kažete: Hvala,ne treba mi kredit!Probajte

garavi

pre 9 godina

iz rodića tj sada idea polako i sve vise je hrvatskih proizvoda. . e to mi ide na ganglije. i koji djavo im sve prodaju nije mi jasno. sve njima, kao najviše para imaju, najbolju robu ili šta je u pitanju? ??? uvaljuju nam sve i svašta preko onog K PLUS. pun mi ih je.

Croarisch, nein Danke

pre 9 godina

Sve lenstine koje ne znaju da pomesaju voce iz zamrzivaca i secer i to da skuvaju, i treba da jedu hrvatske proizvode sa malim dodacima u recepturi za gradjane Srbije !

vladimirnbgd

pre 9 godina

mi smo PRODANE duse i tacka.Samo da uzmemo novac,i da ga krckamo ovde u zemlji Srbiji, i da se smejemo sirotom narodu koji nas je uzdigao!!!

Владимир

pre 9 godina

Између Бакине тајне и Хисара нема разлике, осим у амбалажи.
И цени.
Тај шећер и треба да продамо за дебеле паре. Кад већ има наиваца...

svi smo mi vučić

pre 9 godina

potpuno nebitno šta vlasnik radi sa svojom zaradom, tako da nije ni bitno ko je vlasnik. bitno je da radi dobro, zapošljava ljude iz srbije a najbitnije je da plaća porez, doprinose, komunalije itd. e sad što nam je držva trula...

dedino unuce

pre 9 godina

Ja sam jos onda rekao da takozvana Bakina tajna i svi Foodland proizvodi nece vise dobiti dinara od mene, a cesto sam ih kupovao pre ove sramne prodaje. Ima jos par domacih proizvodjaca koji prodaju kvalitetne dzemove i ajvar i sada samo njih kupujem.
Nadam se da i drugi gradjani Srbije ucestvuju u ovom bojkotu. Sudeci po punim rafovima u mom supermarketu od akvizicije naovamo, izgleda da nisam usamljen.

Kupujmo domace

pre 9 godina

Vise bih voleo da Miskovic kupi sve sto postoji, nego hrvati!!!!

U idei nikad ne kupujem, imam dis, maksi i privatne radnjice.

Da ne bude zabune, nije samo hrvatsko u pitanju, isto je i sa snickersom, oreo keksom i slicnim stranim proizvodima. Domaca alternativa je barem na jednakom nivou, a nekad i bolja.

Uvek prvenstvo ima domace!

pixi sa 40m iz pasivnog ofsajda

pre 9 godina

zna li neko da mi kaže, da li je ostala još neka dobrostojeća firma i neki brend a da ga nisu kupili stranci tj. hrvati?

mare

pre 9 godina

Srbin samo zato što je domaće bi kupio džem za teglu od 500 din. zdravorazumskog ponašanja nigde? Da se ja pitam carine bi spustio sa 7% na 0, pa lepo da počnemo i mi da kupujemo jeftinije i kvalitetnije, liberalizacija je neophodna ako hoćete boljitak. Ako ne, eto vam razne 'Bakine tajne' pa preplaćujte. Posle, ako domaći proizvođač bude valjao kupiću domaće, ali hoću izbor, hoću pravu konkurenciju. Idite na pijacu pa vidite kako to lepo može da funkcioniše, krompir prodaje 20 tezgi pa takmičenje, na kraju profitira potrošač i svima dobro win win situacija. Ali ne, Srbin se loži na 'kupujmo domaće' po svaku cenu, kupujte i domaće sokove koji su živi otrov, pa nek se bogati 'domaći trovač'....

toronto

pre 9 godina

Vec par godina u Torontu kupujem ajvar of Foodland-a koji prave za Christine Cushings brend i najbolji je ajvar ikada. Takodje njihovi dzemovi su pet klasa iznad svih ostalih. Vredi platiti vise i imati izvrstan kvalitet. A da ne govorim u poredjenju sa plasitkom koja se plasira na trziste od strane velikih firmi. Na zalost, nije lako opstati u biznisu u Srbiji pored toliko reketasa, kvazi bankara, alavih politicara i inih krvopija. Atlantik Grupa je regionalni igrac na Balkanu, a Foodland proizvode mogu da kupim od Londona do Torona u najboljim radnjama. Trebali bi da zadrze taj nivo visoke klase i klaviteta proizvoda.

Surovo realan

pre 9 godina

Kupujem samo proizvode iz EU jasno naznačene iz koje države,zaista uz dobru volju ne mogu da pomažem susjedima koji otvoreno rade protiv nas.Malo mi je bilo žao zbog pekmeza podravka ali sam kupio pekmez od jabuka zdrava hrana i nikad me ne zaboli želudac i fantastičan je.Nije puno skuplje ljudi i nemojte da ih finansirate a o kvalitetu proizvoda iz EU neću ni da govorim.

Mare-Kg

pre 9 godina

I dalje se zabada prst u oko ovom napacenom narodu. Sve dok jednog dana ne eksplodira, a onda nek se drze oni koji su dozvolili ovo ponizavanje!

Nataly

pre 9 godina

Kakva šteta. Ja obožavam ljuti domaći ajvar koji svake godine kupujem u Londonu od Foodland-a... Dizajn i ukus fantastični. Ako promene recepturu, prestaću da ga kupujem.

doktor

pre 9 godina

Ako se poveca proizvodnja,raste i izvoz i uposlenost.. Ako Tedeski ima novac,trziste zasto da ne pruzme i napravi srpski brend jos boljim? Pustite nacionalizam sa ekonomijom.Neki najveci americki brendovi su u vlasnistvu Kineza(ima i drugih slucajev)!

tjom

pre 9 godina

pokojni djindjic je rekao da
hrvatske firme mogu u srbiju samo
po reciprocitetu, koliko nasih kod
njih toliko njihovih kod nas. nikad
on ovo ne bi dozvolio.
(gaga, 19. januar 2015 15:03)

uz duzno postovanje, je li vas uvazeni i nazalost pokojni premjer ista govorio o reciprocitetu prema BiH ili CG? ili prema Njemackoj, Rusiji mozda? Kini, USA, Emiratima,...?

da zakljucimo, reciprocitet se ne trazi kod onih u koje vi izvozite nadmocno, kao ni kod zapadnih ili istocnih zemalja kod kojih ste kao mali mis.

usput, vi se bunite sto ne mozete ulagati u Hrvatsku? pa ajde onda ulazite u Sloveniju ili Austriju. ili prvo ipak u sebe.

Lanc

pre 9 godina

Vecito kukavno ronzanje, 'necu da kupujem od Hrvata, Slovenaca, Bosanaca, Nemaca...' kako vam samo de dosadi? Bas me zanima sta uopste jedete.

Gradjanin

pre 9 godina

Aleksandar, 19. januar 2015 14:51) i svih 527 vas koji su mu do ovog momenta lupili plus, imam samo jedno pitanje za vas: Da li je proizvod koji se pravi u Srbiji od strane radnika sa srpskim državljanstvom i od voća koje je uzgojeno u Srbiji - domaći ili strani proizvod?

Paranoja

pre 9 godina

Atlantic grupa raspolaže sa velikim kapitalom i samo oni mogu brend kao što je bakina tajna da plasiraju na svetska tržišta. Mislim da je osnovni razlog prodaje plan širenja na svetska tržišta, koji ne bi bio moguć bez ovakvog poteza.

Paranoja

pre 9 godina

Atlantic grupa raspolaže sa velikim kapitalom i samo oni mogu brend kao što je bakina tajna da plasiraju na svetska tržišta. Mislim da je osnovni razlog prodaje plan širenja na svetska tržišta, koji ne bi bio moguć bez ovakvog poteza.

vigo

pre 9 godina

Pitajte velikog menadžera Slobodana Vučićevića zašto i kada je Atlantic Grupa kupila Soko Štark. On im je omogućio sve ovo a imao je odličnu firmu...

MisoHR

pre 9 godina

"Pitajte velikog menadžera Slobodana Vučićevića zašto i kada je Atlantic Grupa kupila Soko Štark. On im je omogućio sve ovo a imao je odličnu firmu...
(vigo, 19"

Pa nije on bio vlasnik Droge Kolinske nego manji dionicar, bio je precednik uprave.
Novac koji je zaradio tom prodajom je ulozio u Hrvatsku, tj kupio je 51% turbol imaca koji je bio najveci prodavac i proizvodjac igracki u ex-yu, danas ne postoji :D

Odlicno je odradio posao i vidi se da zna s novcem. Srpski biznis je kupit za dinar od drzave i poslje prodat strancu. Sve ostalo ostavite Hrvatima bolje cete proci.

megatronman

pre 9 godina

Znate, uvijek mi je deplasirano ovakve mega tajkune poput Todorića i Tedeschia vlasnika Atlantik grupe gledati kroz prizmu nacionalne pripadnosti. Ja sa svojom platom od 400 e. i malim stanom baš nemam nikakvih beneficija od njihovog vlasništva i toga jesu ili nisu Hrvati ili Eskimi a nema ni moj Zagreb koji je donedavno imao kriminalca za gradonačelnika, nesposobnog Predsjednika smo svi trpjeli pet godina, Premijer zbog svojih bračnih problema em ne radi svoj posao em se iživljava. Ali da sublimiram u jednoj rečenici. Hrvatska ima dug od cca 70 milijardi dolara. Daleko je to od ikakvog benefita. Atlantik grupa kao i Agrokor su države za sebe.

Miki

pre 9 godina

@Gradjanin
Pa naravno da vise nije Srpski proizvod.Da li je iPhone kineski ili americki ukljucujuci i nekoliko stotina americkih kompanija koje tamo proizviode.
Tako je i u ovom slucaju.Srpska je samo radna snaga koja radi za nadnicu i nesto poreza koji ide drzavi.Sav profit ide iz zemlje osim ako gazda ne resi da nesto dodatno investira a i to ako investira profit ide njemu u dzep.
A cisto da vidite sta sve drze gradjani hrvatske u Srbiji:
Fabrika Dijamant ulja - Agrokor (Todoric)
IDEA - Agrokor (Todoric)
Merkator- Agrokor (Todoric)
Rodic - Agrokor (Todoric)
Mivela voda (Nova sloga kod Trstenika)- Agrokor (Todoric)
Frikom najveca fabrika smrznute hrane i sladoleda-Agrokor (Todoric)
+ jos neke cemetare i nesto sitno kao sto je Bioskop "Vozdovac"
Soko Stark (smoki,bananice) - Atlantik grupa Hrvatska
Bakina tajna-Atlantik.....pa silna zemlja u Vojvodini-Todoric
tako da potpuno kontrolisu proizvodnju hrane i prodaju kroz trgiovinske lance gde direktno forsiraju kompanije koje su u njihovom vlasnistvu na ustrb srpske robe (Mivela voda na primeru IDEI,Merkatoru,Rodicu)a da ne spominjem Josip Kras slatkise , Ledo peciva....i masu proizvoda uz Hrvatske i Bosne gde takodje drze proizvodnju ( Hrvatska Argeta na primer)
Znaci prsli smo skroz!!!!

dex

pre 9 godina

a koliko je kini skocio bdp, kad su ameri otvarali fabrike. samo kina nije uzimala pozajmice od mmf.
postujem volju coveka da proda svoje i da uziva u novcima.
postujem stranca koji ce da prosiri fabriku i zaposli vise radnika.

Tereza

pre 9 godina

Ok, ja davno završio sa Soko Starkom a evo sad zbogom i Bakinoj Tajni.
Pa nastavite da prodajete Hrvatima.
(dvds, 19. januar 2015 18:40)
Pa da ponovim komentar koji se ne objavljuje. Meni dosad nije padalo na pamet da kupujem Bakinu tajnu ali sad počinjem.

mare

pre 9 godina

Srbin samo zato što je domaće bi kupio džem za teglu od 500 din. zdravorazumskog ponašanja nigde? Da se ja pitam carine bi spustio sa 7% na 0, pa lepo da počnemo i mi da kupujemo jeftinije i kvalitetnije, liberalizacija je neophodna ako hoćete boljitak. Ako ne, eto vam razne 'Bakine tajne' pa preplaćujte. Posle, ako domaći proizvođač bude valjao kupiću domaće, ali hoću izbor, hoću pravu konkurenciju. Idite na pijacu pa vidite kako to lepo može da funkcioniše, krompir prodaje 20 tezgi pa takmičenje, na kraju profitira potrošač i svima dobro win win situacija. Ali ne, Srbin se loži na 'kupujmo domaće' po svaku cenu, kupujte i domaće sokove koji su živi otrov, pa nek se bogati 'domaći trovač'....

Paranoja

pre 9 godina

Atlantic grupa raspolaže sa velikim kapitalom i samo oni mogu brend kao što je bakina tajna da plasiraju na svetska tržišta. Mislim da je osnovni razlog prodaje plan širenja na svetska tržišta, koji ne bi bio moguć bez ovakvog poteza.

Paranoja

pre 9 godina

Atlantic grupa raspolaže sa velikim kapitalom i samo oni mogu brend kao što je bakina tajna da plasiraju na svetska tržišta. Mislim da je osnovni razlog prodaje plan širenja na svetska tržišta, koji ne bi bio moguć bez ovakvog poteza.

tjom

pre 9 godina

pokojni djindjic je rekao da
hrvatske firme mogu u srbiju samo
po reciprocitetu, koliko nasih kod
njih toliko njihovih kod nas. nikad
on ovo ne bi dozvolio.
(gaga, 19. januar 2015 15:03)

uz duzno postovanje, je li vas uvazeni i nazalost pokojni premjer ista govorio o reciprocitetu prema BiH ili CG? ili prema Njemackoj, Rusiji mozda? Kini, USA, Emiratima,...?

da zakljucimo, reciprocitet se ne trazi kod onih u koje vi izvozite nadmocno, kao ni kod zapadnih ili istocnih zemalja kod kojih ste kao mali mis.

usput, vi se bunite sto ne mozete ulagati u Hrvatsku? pa ajde onda ulazite u Sloveniju ili Austriju. ili prvo ipak u sebe.

Aleksandar

pre 9 godina

Profit od Smokija ide u Hrvatsku. Strasno. Sad jos i bakina tajna koja je mozda i nas najbolji prehrambeni brand. Nije mi mrsko platiti 30 posto vise za kvalitet koji bakina tajna neosporno ima. Ja se stvarno trudim da kupujem domace proizvode ali to sve gubi smisao sa akvizicijama poput ove. Ne mogu da vjerujem da nasi ljudi nisu prepoznali vrijednost ovog branda!

doktor

pre 9 godina

Ako se poveca proizvodnja,raste i izvoz i uposlenost.. Ako Tedeski ima novac,trziste zasto da ne pruzme i napravi srpski brend jos boljim? Pustite nacionalizam sa ekonomijom.Neki najveci americki brendovi su u vlasnistvu Kineza(ima i drugih slucajev)!

Kupujmo domace

pre 9 godina

Vise bih voleo da Miskovic kupi sve sto postoji, nego hrvati!!!!

U idei nikad ne kupujem, imam dis, maksi i privatne radnjice.

Da ne bude zabune, nije samo hrvatsko u pitanju, isto je i sa snickersom, oreo keksom i slicnim stranim proizvodima. Domaca alternativa je barem na jednakom nivou, a nekad i bolja.

Uvek prvenstvo ima domace!

Vlada Perovic

pre 9 godina

Ne kupuje je "Soko Stark" (vec ranije su Hrvati preuzeli Soko Stark) nego Atlantik grupa iz Zagreba koja je u vlasnistvu Emila Tedeskog koji je sin najboljeg Tudjmanovog prijatelja. Sta reci, nego bedno! Malo li nas ponizavaju i prete blokadama ovih dana, pa smo im za nagradu dali da se i dalje sire po Srbiji i izvlace pare. SRAMOTA!

Surovo realan

pre 9 godina

Kupujem samo proizvode iz EU jasno naznačene iz koje države,zaista uz dobru volju ne mogu da pomažem susjedima koji otvoreno rade protiv nas.Malo mi je bilo žao zbog pekmeza podravka ali sam kupio pekmez od jabuka zdrava hrana i nikad me ne zaboli želudac i fantastičan je.Nije puno skuplje ljudi i nemojte da ih finansirate a o kvalitetu proizvoda iz EU neću ni da govorim.

Croarisch, nein Danke

pre 9 godina

Sve lenstine koje ne znaju da pomesaju voce iz zamrzivaca i secer i to da skuvaju, i treba da jedu hrvatske proizvode sa malim dodacima u recepturi za gradjane Srbije !

Lanc

pre 9 godina

Vecito kukavno ronzanje, 'necu da kupujem od Hrvata, Slovenaca, Bosanaca, Nemaca...' kako vam samo de dosadi? Bas me zanima sta uopste jedete.

Владимир

pre 9 godina

Између Бакине тајне и Хисара нема разлике, осим у амбалажи.
И цени.
Тај шећер и треба да продамо за дебеле паре. Кад већ има наиваца...

gaga

pre 9 godina

"bravo naprednjaci"! ode jos jedan srpski brend hrvatima u ruke. dok firme iz srbije ne mogu u hrvatskoj otvoriti ni obicnu trafiku, mi smo prepustili hrvatima skoro 50% strateskog trzista i proizvodnje hrane. pokojni djindjic je rekao da hrvatske firme mogu u srbiju samo po reciprocitetu, koliko nasih kod njih toliko njihovih kod nas. nikad on ovo ne bi dozvolio.

dedino unuce

pre 9 godina

Ja sam jos onda rekao da takozvana Bakina tajna i svi Foodland proizvodi nece vise dobiti dinara od mene, a cesto sam ih kupovao pre ove sramne prodaje. Ima jos par domacih proizvodjaca koji prodaju kvalitetne dzemove i ajvar i sada samo njih kupujem.
Nadam se da i drugi gradjani Srbije ucestvuju u ovom bojkotu. Sudeci po punim rafovima u mom supermarketu od akvizicije naovamo, izgleda da nisam usamljen.

Bivši Štarkovac

pre 9 godina

Kako može da je kupi Štark kada je on sam odavno prodat i nije samostalna firma? Tajkuni iz Hrvatske su se perfidno uvukli u svaku poru privrede i kupuju naše nekad uspešne firme zloupotrebljavajući njihova imena kako bi izbegli revolt i bojkot robe. To važi i za Štark i za Frikom i za mnoge druge firme.Ja već nekoliko meseci ne kupujem proizvode Foodlend, Štarkove odavno jer su ih još za vreme Slovenac užasno pokvarili, a ja kao neko ko je radio tamo 15 godina to najbolje znam.I nije već 10ak godina Soko Štark već samo Štark...

Mare-Kg

pre 9 godina

I dalje se zabada prst u oko ovom napacenom narodu. Sve dok jednog dana ne eksplodira, a onda nek se drze oni koji su dozvolili ovo ponizavanje!

svi smo mi vučić

pre 9 godina

potpuno nebitno šta vlasnik radi sa svojom zaradom, tako da nije ni bitno ko je vlasnik. bitno je da radi dobro, zapošljava ljude iz srbije a najbitnije je da plaća porez, doprinose, komunalije itd. e sad što nam je držva trula...

reciprocitet

pre 9 godina

Dokle ce hrvati da kupuju nase firme i imaju monopol u Srbiji? A sta mi mozemo da kupimo kod njih??? Jedino turisticki aranzman, to nam dozvoljavaju. Gde je tu reciprocitet?

garavi

pre 9 godina

iz rodića tj sada idea polako i sve vise je hrvatskih proizvoda. . e to mi ide na ganglije. i koji djavo im sve prodaju nije mi jasno. sve njima, kao najviše para imaju, najbolju robu ili šta je u pitanju? ??? uvaljuju nam sve i svašta preko onog K PLUS. pun mi ih je.

Gradjanin

pre 9 godina

Aleksandar, 19. januar 2015 14:51) i svih 527 vas koji su mu do ovog momenta lupili plus, imam samo jedno pitanje za vas: Da li je proizvod koji se pravi u Srbiji od strane radnika sa srpskim državljanstvom i od voća koje je uzgojeno u Srbiji - domaći ili strani proizvod?

Misa Nis

pre 9 godina

Hrvati, tj. Atlantik sve kredite koje uzimaju kod nas i u hrvatskoj baziraju se na SokoStarku.. Pa vi vidite kakvog smo giganta mi prodali (predali)...

Nataly

pre 9 godina

Kakva šteta. Ja obožavam ljuti domaći ajvar koji svake godine kupujem u Londonu od Foodland-a... Dizajn i ukus fantastični. Ako promene recepturu, prestaću da ga kupujem.

vladimirnbgd

pre 9 godina

mi smo PRODANE duse i tacka.Samo da uzmemo novac,i da ga krckamo ovde u zemlji Srbiji, i da se smejemo sirotom narodu koji nas je uzdigao!!!

pixi sa 40m iz pasivnog ofsajda

pre 9 godina

zna li neko da mi kaže, da li je ostala još neka dobrostojeća firma i neki brend a da ga nisu kupili stranci tj. hrvati?

Joca trgovac a pomalo i voćar

pre 9 godina

Fudlend se prezadužio,vlasnici niju poštovali prvi aksiom poslovanja u Srbiji: NE UZIMAJ NIKADA NIKAKAV KREDIT!Mnogo je lep osećaj kada bankarskom službeniku kažete: Hvala,ne treba mi kredit!Probajte

loznicanin

pre 9 godina

A zbog tajkuna izgubismo jos jedan brend,jer ljudi iz Fudlenda nisu mogli dobiti kredit,da prosire prouzvodnju ,a politickim miljenicima se davalo i kapom i sakom ,pa jos nisu imali nameru da ga vrate

toronto

pre 9 godina

Vec par godina u Torontu kupujem ajvar of Foodland-a koji prave za Christine Cushings brend i najbolji je ajvar ikada. Takodje njihovi dzemovi su pet klasa iznad svih ostalih. Vredi platiti vise i imati izvrstan kvalitet. A da ne govorim u poredjenju sa plasitkom koja se plasira na trziste od strane velikih firmi. Na zalost, nije lako opstati u biznisu u Srbiji pored toliko reketasa, kvazi bankara, alavih politicara i inih krvopija. Atlantik Grupa je regionalni igrac na Balkanu, a Foodland proizvode mogu da kupim od Londona do Torona u najboljim radnjama. Trebali bi da zadrze taj nivo visoke klase i klaviteta proizvoda.

Tereza

pre 9 godina

Ok, ja davno završio sa Soko Starkom a evo sad zbogom i Bakinoj Tajni.
Pa nastavite da prodajete Hrvatima.
(dvds, 19. januar 2015 18:40)
Pa da ponovim komentar koji se ne objavljuje. Meni dosad nije padalo na pamet da kupujem Bakinu tajnu ali sad počinjem.

vigo

pre 9 godina

Pitajte velikog menadžera Slobodana Vučićevića zašto i kada je Atlantic Grupa kupila Soko Štark. On im je omogućio sve ovo a imao je odličnu firmu...

megatronman

pre 9 godina

Znate, uvijek mi je deplasirano ovakve mega tajkune poput Todorića i Tedeschia vlasnika Atlantik grupe gledati kroz prizmu nacionalne pripadnosti. Ja sa svojom platom od 400 e. i malim stanom baš nemam nikakvih beneficija od njihovog vlasništva i toga jesu ili nisu Hrvati ili Eskimi a nema ni moj Zagreb koji je donedavno imao kriminalca za gradonačelnika, nesposobnog Predsjednika smo svi trpjeli pet godina, Premijer zbog svojih bračnih problema em ne radi svoj posao em se iživljava. Ali da sublimiram u jednoj rečenici. Hrvatska ima dug od cca 70 milijardi dolara. Daleko je to od ikakvog benefita. Atlantik grupa kao i Agrokor su države za sebe.

dex

pre 9 godina

a koliko je kini skocio bdp, kad su ameri otvarali fabrike. samo kina nije uzimala pozajmice od mmf.
postujem volju coveka da proda svoje i da uziva u novcima.
postujem stranca koji ce da prosiri fabriku i zaposli vise radnika.

MisoHR

pre 9 godina

"Pitajte velikog menadžera Slobodana Vučićevića zašto i kada je Atlantic Grupa kupila Soko Štark. On im je omogućio sve ovo a imao je odličnu firmu...
(vigo, 19"

Pa nije on bio vlasnik Droge Kolinske nego manji dionicar, bio je precednik uprave.
Novac koji je zaradio tom prodajom je ulozio u Hrvatsku, tj kupio je 51% turbol imaca koji je bio najveci prodavac i proizvodjac igracki u ex-yu, danas ne postoji :D

Odlicno je odradio posao i vidi se da zna s novcem. Srpski biznis je kupit za dinar od drzave i poslje prodat strancu. Sve ostalo ostavite Hrvatima bolje cete proci.

Miki

pre 9 godina

@Gradjanin
Pa naravno da vise nije Srpski proizvod.Da li je iPhone kineski ili americki ukljucujuci i nekoliko stotina americkih kompanija koje tamo proizviode.
Tako je i u ovom slucaju.Srpska je samo radna snaga koja radi za nadnicu i nesto poreza koji ide drzavi.Sav profit ide iz zemlje osim ako gazda ne resi da nesto dodatno investira a i to ako investira profit ide njemu u dzep.
A cisto da vidite sta sve drze gradjani hrvatske u Srbiji:
Fabrika Dijamant ulja - Agrokor (Todoric)
IDEA - Agrokor (Todoric)
Merkator- Agrokor (Todoric)
Rodic - Agrokor (Todoric)
Mivela voda (Nova sloga kod Trstenika)- Agrokor (Todoric)
Frikom najveca fabrika smrznute hrane i sladoleda-Agrokor (Todoric)
+ jos neke cemetare i nesto sitno kao sto je Bioskop "Vozdovac"
Soko Stark (smoki,bananice) - Atlantik grupa Hrvatska
Bakina tajna-Atlantik.....pa silna zemlja u Vojvodini-Todoric
tako da potpuno kontrolisu proizvodnju hrane i prodaju kroz trgiovinske lance gde direktno forsiraju kompanije koje su u njihovom vlasnistvu na ustrb srpske robe (Mivela voda na primeru IDEI,Merkatoru,Rodicu)a da ne spominjem Josip Kras slatkise , Ledo peciva....i masu proizvoda uz Hrvatske i Bosne gde takodje drze proizvodnju ( Hrvatska Argeta na primer)
Znaci prsli smo skroz!!!!