Ponedeljak, 19.01.2015.

09:58

Odgovor Srbije: Prodaćemo "Trepču"

Ukoliko kosovske institucije ne odustanu od preuzimanja "Trepče", Srbija će pokrenuti proces privatizacije tog kombinata, kaže Željko Sertić.

Izvor: Tanjug

Odgovor Srbije: Prodaæemo "Trepèu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar

pre 9 godina

@(Aleksandar, 19. januar 2015 11:14)

Jeste, al' ko ti je izdao taj papir da je tvoja firma u SAD? Sama država SAD - oni tim papirom garantuju da je tvoja privatna imovina sigurna unutar njihove države tj. unutar teritorije nad kojom država ima totalnu kontrolu uključujući i monopol sile. Ti zauzvrat plaćaš poreze i druge takse i sve dok obe strane rade svoj deo ti možeš sebe smatrati 'vlasnikom' firme na teritoriji SAD.

E sad, gde je Srbiji papir da je Trepča njena, i ko joj je izdao taj papir? Srbija sebi izdala papir? A je l' vredi taj papir išta ako znamo da Srbija ne kontroliše teritoriju na kojoj se firma iz papira nalazi? Pa Srbija može sebi da izda papir da poseduje Apple Inc. u SAD, samo što teško da će nekoga ubediti da je to zapravo njeno.

Nad teritorijom Kosova trenutno kontrolu i monopol sile imaju UN u nadzornoj roli i država Kosovo - samo papir koji oni izdaju može da se smatra relevantnim. Ako oni tvrde da Trepča nije naša - nije naša, šta god da mi kažemo. Nepravda? Možda, ali tako svet funkcioniše.

Sacekaj samo malo

pre 9 godina

Angela Merkel je trenutno zauzeta oko problema sa islamom. Cim to sredi odma slede uputstva Vucicu u vezi Kosova i Trepce.

Mosa

pre 9 godina

Samo znate da prodajete, ni zasta drugo niste sposobni. oooops, lapsus sposobni ste i te kako da lazete, kradete, da ponizavate, zavadjujete... kao onda kada ste crtali kartu velike Srbije, kada ste nas zavadili sa citavim okruzenjem i svetom

apokalipticar

pre 9 godina

Nas premijer ministru na celu vlade rade svoj posao iskljucivo za dobrobit naroda i drzave. Premijer ima ogromno postovanje u USA, kao i u EU, tako da je sigurno da ce srediti ovu situaciju kao i sve do kraja, u interesu Srbije i svih nas koji ovde zivimo.
Uf, nesto mi ne ide ovaj boting, mora da pojacam spining, da izgleda uverljivine.

ZORAN

pre 9 godina

Rudna bogatstva pripadaju DRZAVI. A ko je drzava na KOSOVU? Mi ili ONI? Po ujedinjenim nacijama rezoluciji 1244 mi smo jos tu drzava ali po Evropi Kosovo je nezavisna drzava. Mi ovom raspravom sa Tacijem u stvari priznajemo Kosovo.

Kojekude Srbijo

pre 9 godina

A da je vratite bivšim vlasnicima od kojih je oduzeta '45?
Dokle god to nije ni teoretska opcija možemo samo da se lažemo da ne živimo i dalje u komunizmu.
A taj komunizam neće nestati dok ne obavi svoju misiju, a to je da sahrani Srbiju.

Pilipenda

pre 9 godina

Vlada ce da proda Trepcu... Rece li Vucic Srpskom narodu na Kosovu pre sedam dana da ne prodaju svoje kuce i imanja Albancima, jer cemo samo tako uspeti da ostanemo na tim prostorima u buducnosti? Koji bezobrazluk. Ovaj covek nema stida.

Mika

pre 9 godina

A kako Srbija da proda nesto sto nije na njenoj teritoriji. To otprilike kao da je veliki vodja rekao, prodacemo Toyotu. Smesno, ali narod se pali na gluposti tzv. politicara koji zive sve bolje, a narod sve losije.

Bucko razmišljam

pre 9 godina

"i njih smo sa spiskovima i dokumentacijom predali pokrajinskim institucijama".

Ako ja ovo dobro razumem onda je vise nego ocigledno da te "pokrajinske institucije" otkazuju poslusnost "centralnoj vlasti iz BG." ?
Licno me nebi iznenadilo ako sada "centralna Vlast iz BG." na celu sa Aleksandrom Vucicem "smeni" te "celnike" koji se nalaze na celu tih "pokrajinskih institucija" i na nji'ovo mesto postavi druge koji ce biti "odaniji" centralnoj Vlasti u BG. !
Licno verujem i da to nije dobro ako postoji "razdor" izmedju "centralnih vlasti iz BG." i "pokrajinske Vlasti iz Pristine", drzava u kojoj "svako vuce na svoju stranu" tesko moze da napreduje !

pera

pre 9 godina

Ej ajde ne zamlacujte se nego vidite da kad ovi iz Pristine to preuzmu, kojeg "tajkuna" ce te da hapsite, koju aferu "strasne i mocne" DS da razotkrijete, na kojem jos TV kanalu da otvorite neki turbo folk "natjecaj za zvezde" ... i zmolite i Jagjagu i Euleks da se to preuzimanje Trepce odogodi za negde sredinu jula kad je vrucina i kad svi kao idu na neke odmore. Ako hocete mozete i da otvorite konkurs za ideje kako pokriti ovaj dogadjaj, ali nemojte bas da samo botovi udju u konkurecniju.

Svak cast ...

lena djorovic

pre 9 godina

Da li uz Trepču prodajete i četiri rudne žile koje se nalaze u centralnoj Srbiji. Ako je tako, onda prodajemo i deo teritorije Srbije. Divnog li rešenja, danas je sve na prodaju.

Trepca radi Beograd se gradi

pre 9 godina

Odgovor Srbije: Prodaćemo "Trepču"

Odgovor kosovskih institucija: Prodacemo "Beograd na vodi"

Odgovor tate: Idi begaj!

Spineri

pre 9 godina

Nije valjda da se lozite na te price i slepo verujete sto Vam se servira?
Sve ovo je jedna velika laz! Sve ovo je isplanirano u saradnji sa "x faktorom" i Tacijem. Srbija je prezaduzena, ne moze da vraca kredite. Ovo je izrezirano SVE. Na kraju, videcete ko ce biti "vlasnik". Upravo oni kojima ne mozemo da vracamo dug. Za ove sa pola mozga, u prevodu, ZAPLENA NEKRETNINE. Cela prica se spinuje u drugom smeru da odvrati paznju, a Vucic na kraju kao "Spasilac" resava stvar "kao" "genijalnim planom" - "Privatizovacemo ..." :)

dax

pre 9 godina

Pa trepcu ce ko i ostale firme pazariti neko sa zapada.Sve vece da kazemo firme od dole su u vlasnistvu kompanija na cijem celu sede Klinton,Olbrajt i ostali milosrdni andjeli cisto ko ne zna...

Milan

pre 9 godina

Jel ministri ovo učili na Megatrendu i sličnim "fakultetima". Pa ovi "jači" od vukova sa Vol Strita...prodaju rudnik u stranoj zemlji...možda sutra prodaju i naftna bogatstva Rusije i Saudijske Arabije.

Pera

pre 9 godina

Najbolje da je prodamo Rusima, taman da je kompenzujemo za ostatak duga za gas i da se izvadimo za Juzni tok...
A i Rusi ce bolje da je "brane" nego mi sami...

(pp

pre 9 godina

ko ce kupiti firmu koja je preproblematicna? mozds rusi po obicaju, pa ce je zatvoriti, kao i ostalih 200 fabrika...dosta je bilo! na ulice! svi zajedno protiv vuciceve diktature!

q

pre 9 godina

Proguglajte malo... Ovde se igra neka igra. Neko im je preko bare dao signal da zatezu oko Trepce i da isticu pravo Srbije. Americke kompanije, neka borba medju njima

Saša

pre 9 godina

Pa ko će biti dovoljno lud da je kupi? Pogotovo pod ovakvim uslovima, kada se ne zna ni ko je vlasnik, ni da li bi takav ugovor bio važeći na Kosovu. Trepča će kad tad morati da radi pod kosovskim zakonima i neko bi morao da imam ozbiljan problem sa logikom da kupuje nešto pod takvim uslovima. Jedino ako nastavimo kao i do sad da prodajemo za 1 dinar. U tom slučaju stajem u red :)

A?

pre 9 godina

A da mi probusimo rupe na Kopaoniku, dodjemo do rude koja je u nasoj zemlji, i albancima ostavimo prazne tunele, (jer na Kosovu vise nema rude, sad izvlace ispod Srbije)? I dati naziv SRPSKA TREPCA. A ove tunele, dokle su dosli, jednostavno zabetonirati sa jedno 50 metara betona...

Aleksandar

pre 9 godina

@sasa

Na papiru imas svoju kompaniju koja se nalazi u Americi. Onda tehnicki bi to bila kompanija drzave u kojoj se nalazi? Ne. Ona je tvoja kompanija, samo sto se nalazi na drugoj teritoriji. I Fiat ovde ima kompaniju, a to ne znaci da je nasa. Kao i Frikom, Stark, IDEA, Roda, Maxi.... (sve su to firme stranaca...bile i sada su).

Aljosa

pre 9 godina

Pa da ne mogu oni jednostrano da preuzmu trepcu,isto kao sto jednostranu nisu uzeli kosovo... Kada cete shvatiti da kosovo moze da se vrati jedino silom i nikako drugacije, ovo mazanje ociju sa pregovorima nece jos dugo trajati

miša

pre 9 godina

A ŠTA ĆE TE KOMBINATOM OBILIĆ ?
Ko prođe kroz ZveČan, pored Trepče i Pored FAFOSA i K.Mitrovici videće da sem satrulele čelične konstrukcije i dimnjaka nema ništa.
Kad bi neko pitao radnike TREPČE koji primaju platu a koji i ne žive u Mitrovici
znao bi da je ovo samo neka smerjurija. Važno je da se plaćaju krediti koji su se uzimali za TREPČU, a SVE ŠTO SE RADI IDE U PRILOG ALBANCIMA, što možda i nije loše. Zar ne A.V. ?

Danilo

pre 9 godina

Koja je ovo konfuzija,sta je ovo - iz ovoga se zakljucuje da nece dati Kosovu Trepcu,a to Kosovo Vlada Srbije ne priznaje formalno,i ako je Vucic morao da Trazi dozvolu da pre par dana tamo gostuje.Veca je logika da je 1+1=7,nego ovo sto prica nasa Vlada!

coa

pre 9 godina

Biće interesantno videti šta na to kaže Mitilineos... I SLoba je prodavao Trepču, sećate se? A ne, vi ste to, kao uostalom i mnogo toga drugog, zaboravili...

thcmorello

pre 9 godina

Gospodine ministre saopstite nam istinu i ne umarajte ovaj narod vasim suludim komentarima.Iz Trpce je krenuo sunovrat Jugoslavije I Srpskog naroda.U Trepci ce I da se zavrsi.Ovo je priprema da ''veliki vodja'' saopsti istinu I da kaze da nista nije moglo vise da se postigne.Samo cekam jos izjavu Vulina sa njegovom tuznom facom kao onaj pas iz diznijevog crtanog filma cinimi se da se zove ''flok''.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (slobo, 19. januar 2015 10:49)

Flok je pas iz stripa o Komandantu Marku...

JE SUIS CHARLIE

pre 9 godina

O trepci se vec pricalo i nagodilo u briselu, neko ce iz vlade da zgrne debele pare, i na kraju ce biti ona poznata"sta cemo kad nemamo vlast u pristini" A mi cemo da navalimo na komentare kako su siptari uz pomoc amerike oteli trepcu.

I vukovi siti i ovce na broju.

pre 9 godina

Evo jednog veselog predloga:
Naterati ovih nekoliko domaćih tajkuna da svi zajedno istresu par milijardi (uceniti ih i odrati) i da Trepča pređe u privatno “srpsko" vlasništvo. Sve to na neki ograničen vremenski period.

miladinka krs

pre 9 godina

nisam ni mislio da će te ostaviti srpskoj sirotinji išta, sve što valja na prodaju...isto kao narkomani zinule vam oči za parama...šta reći...vi ste parekradice sa debelim iskustvom

Benny Hill

pre 9 godina

Kako prodaš nešto što ne kontrolišeš(poseduješ)?! To ti je kao da prodaš kola,ali kad dodje kupac da ih uzme, kažes idi kod mog komšije tamo su kola,neka ti ih on da.A komsija nece da ih da,posto tvrdi da su kola njegova.E sad gde nači takvog kupca?!

rubin ksifo

pre 9 godina

to devenport nam vraća jer nismo platili 23 mil evra. a da smo platili ko nam garantuje da bi nam trepcu ostavili... spasa nam nema,propasti nemožemo.

Obnevideli

pre 9 godina

Sada se svi prave pametni. Ja malo guglao i nisam uspeo da nađem da Trepča ima sajt na srpskom, ali ga ima na albanskom (http://www.trepca-akp.com/). Toliko o tome koliko i kada vodimo računa o svome

pera

pre 9 godina

Nema tu vlasništvo ono ono, balkan poznaje zakon jačeg, bilo da je lokalna sila ili supersila u pitanju. Nije ovo razvijeni svet pa da se poštuje vlasništvo ulaganje i sl. I to se tako proteže do Rusije. Baš me zanima da li će Ukrajna dobiti nešto u šta je ulagala na Krimu ...

Ovo je pucanje iz prazne puške, ili će ga uzeti silom, ili će nabiti porez pa će ga uzeti opet silom.

Na žalost.

Prle

pre 9 godina

Da li je neko probao da zamisli da je bilo koja svetska firma spremna da od Vlade Srbije kupi Trepču, firmu koja je na Kosovu? Možda za 1 dolar, ali za ozbiljne pare... dakle, standardno neozbiljno

slobo

pre 9 godina

Gospodine ministre saopstite nam istinu i ne umarajte ovaj narod vasim suludim komentarima.Iz Trpce je krenuo sunovrat Jugoslavije I Srpskog naroda.U Trepci ce I da se zavrsi.Ovo je priprema da ''veliki vodja'' saopsti istinu I da kaze da nista nije moglo vise da se postigne.Samo cekam jos izjavu Vulina sa njegovom tuznom facom kao onaj pas iz diznijevog crtanog filma cinimi se da se zove ''flok''.

dragan

pre 9 godina

Gospodo iz tkzv vlade Srbije imate li račune gde ste i od koga kupili tu kompaniju pa da ste vlasnici?Recimo imam zajedničku kuću pa se u međuvremenu razdelimo,pa onaj drugi dozida još koji sprat i ja tražim celu kuću.Da potsetim Trepča pripada Englezima,nacionalizovana 45,o njoj otad vodi brigu AP Kosova sve do Slobe kad je oteo svu imovinu i Kosovu i Vojvodini.Danima a naročito noću je odvlačena njihova imovina.A oni koji su bili protiv su odvedeni u zatvor.Drugo pitanje-dal ste i jedan plac koji je pripadao srpskoj firmi dobili nazad od ostalih 5 republika.

Bojan

pre 9 godina

Hahaha prodacete nesto sto treba da bude oteto ili je vec pravite se sposobni kao sada cete vi da zeznete albance zarad dobrog poena kod naroda e bas ste smesni

sasa

pre 9 godina

kakva svakodnevna lupetanja slusamo od ovih kvazi strucnjaka, mutivoda i spinera! ko? price za malu decu i priglup deo stanovnistva! da prodas nesto sto defakto nije tvoje, jer iako na papiru jeste, nalazi se na teritoriji drzave, koju si kao vlada, defakto priznao sklapanjem sporazuma i slicnih pravnih akata! smejurija!!! zasto ne prodate i brezovicu, termoelektrane itd?

Prle

pre 9 godina

Da li je neko probao da zamisli da je bilo koja svetska firma spremna da od Vlade Srbije kupi Trepču, firmu koja je na Kosovu? Možda za 1 dolar, ali za ozbiljne pare... dakle, standardno neozbiljno

Benny Hill

pre 9 godina

Kako prodaš nešto što ne kontrolišeš(poseduješ)?! To ti je kao da prodaš kola,ali kad dodje kupac da ih uzme, kažes idi kod mog komšije tamo su kola,neka ti ih on da.A komsija nece da ih da,posto tvrdi da su kola njegova.E sad gde nači takvog kupca?!

dragan

pre 9 godina

Gospodo iz tkzv vlade Srbije imate li račune gde ste i od koga kupili tu kompaniju pa da ste vlasnici?Recimo imam zajedničku kuću pa se u međuvremenu razdelimo,pa onaj drugi dozida još koji sprat i ja tražim celu kuću.Da potsetim Trepča pripada Englezima,nacionalizovana 45,o njoj otad vodi brigu AP Kosova sve do Slobe kad je oteo svu imovinu i Kosovu i Vojvodini.Danima a naročito noću je odvlačena njihova imovina.A oni koji su bili protiv su odvedeni u zatvor.Drugo pitanje-dal ste i jedan plac koji je pripadao srpskoj firmi dobili nazad od ostalih 5 republika.

Bojan

pre 9 godina

Hahaha prodacete nesto sto treba da bude oteto ili je vec pravite se sposobni kao sada cete vi da zeznete albance zarad dobrog poena kod naroda e bas ste smesni

Obnevideli

pre 9 godina

Sada se svi prave pametni. Ja malo guglao i nisam uspeo da nađem da Trepča ima sajt na srpskom, ali ga ima na albanskom (http://www.trepca-akp.com/). Toliko o tome koliko i kada vodimo računa o svome

sasa

pre 9 godina

kakva svakodnevna lupetanja slusamo od ovih kvazi strucnjaka, mutivoda i spinera! ko? price za malu decu i priglup deo stanovnistva! da prodas nesto sto defakto nije tvoje, jer iako na papiru jeste, nalazi se na teritoriji drzave, koju si kao vlada, defakto priznao sklapanjem sporazuma i slicnih pravnih akata! smejurija!!! zasto ne prodate i brezovicu, termoelektrane itd?

slobo

pre 9 godina

Gospodine ministre saopstite nam istinu i ne umarajte ovaj narod vasim suludim komentarima.Iz Trpce je krenuo sunovrat Jugoslavije I Srpskog naroda.U Trepci ce I da se zavrsi.Ovo je priprema da ''veliki vodja'' saopsti istinu I da kaze da nista nije moglo vise da se postigne.Samo cekam jos izjavu Vulina sa njegovom tuznom facom kao onaj pas iz diznijevog crtanog filma cinimi se da se zove ''flok''.

miladinka krs

pre 9 godina

nisam ni mislio da će te ostaviti srpskoj sirotinji išta, sve što valja na prodaju...isto kao narkomani zinule vam oči za parama...šta reći...vi ste parekradice sa debelim iskustvom

Trepca radi Beograd se gradi

pre 9 godina

Odgovor Srbije: Prodaćemo "Trepču"

Odgovor kosovskih institucija: Prodacemo "Beograd na vodi"

Odgovor tate: Idi begaj!

pera

pre 9 godina

Nema tu vlasništvo ono ono, balkan poznaje zakon jačeg, bilo da je lokalna sila ili supersila u pitanju. Nije ovo razvijeni svet pa da se poštuje vlasništvo ulaganje i sl. I to se tako proteže do Rusije. Baš me zanima da li će Ukrajna dobiti nešto u šta je ulagala na Krimu ...

Ovo je pucanje iz prazne puške, ili će ga uzeti silom, ili će nabiti porez pa će ga uzeti opet silom.

Na žalost.

Milan

pre 9 godina

Jel ministri ovo učili na Megatrendu i sličnim "fakultetima". Pa ovi "jači" od vukova sa Vol Strita...prodaju rudnik u stranoj zemlji...možda sutra prodaju i naftna bogatstva Rusije i Saudijske Arabije.

Aljosa

pre 9 godina

Pa da ne mogu oni jednostrano da preuzmu trepcu,isto kao sto jednostranu nisu uzeli kosovo... Kada cete shvatiti da kosovo moze da se vrati jedino silom i nikako drugacije, ovo mazanje ociju sa pregovorima nece jos dugo trajati

Spineri

pre 9 godina

Nije valjda da se lozite na te price i slepo verujete sto Vam se servira?
Sve ovo je jedna velika laz! Sve ovo je isplanirano u saradnji sa "x faktorom" i Tacijem. Srbija je prezaduzena, ne moze da vraca kredite. Ovo je izrezirano SVE. Na kraju, videcete ko ce biti "vlasnik". Upravo oni kojima ne mozemo da vracamo dug. Za ove sa pola mozga, u prevodu, ZAPLENA NEKRETNINE. Cela prica se spinuje u drugom smeru da odvrati paznju, a Vucic na kraju kao "Spasilac" resava stvar "kao" "genijalnim planom" - "Privatizovacemo ..." :)

lena djorovic

pre 9 godina

Da li uz Trepču prodajete i četiri rudne žile koje se nalaze u centralnoj Srbiji. Ako je tako, onda prodajemo i deo teritorije Srbije. Divnog li rešenja, danas je sve na prodaju.

rubin ksifo

pre 9 godina

to devenport nam vraća jer nismo platili 23 mil evra. a da smo platili ko nam garantuje da bi nam trepcu ostavili... spasa nam nema,propasti nemožemo.

Danilo

pre 9 godina

Koja je ovo konfuzija,sta je ovo - iz ovoga se zakljucuje da nece dati Kosovu Trepcu,a to Kosovo Vlada Srbije ne priznaje formalno,i ako je Vucic morao da Trazi dozvolu da pre par dana tamo gostuje.Veca je logika da je 1+1=7,nego ovo sto prica nasa Vlada!

JE SUIS CHARLIE

pre 9 godina

O trepci se vec pricalo i nagodilo u briselu, neko ce iz vlade da zgrne debele pare, i na kraju ce biti ona poznata"sta cemo kad nemamo vlast u pristini" A mi cemo da navalimo na komentare kako su siptari uz pomoc amerike oteli trepcu.

q

pre 9 godina

Proguglajte malo... Ovde se igra neka igra. Neko im je preko bare dao signal da zatezu oko Trepce i da isticu pravo Srbije. Americke kompanije, neka borba medju njima

Saša

pre 9 godina

Pa ko će biti dovoljno lud da je kupi? Pogotovo pod ovakvim uslovima, kada se ne zna ni ko je vlasnik, ni da li bi takav ugovor bio važeći na Kosovu. Trepča će kad tad morati da radi pod kosovskim zakonima i neko bi morao da imam ozbiljan problem sa logikom da kupuje nešto pod takvim uslovima. Jedino ako nastavimo kao i do sad da prodajemo za 1 dinar. U tom slučaju stajem u red :)

pera

pre 9 godina

Ej ajde ne zamlacujte se nego vidite da kad ovi iz Pristine to preuzmu, kojeg "tajkuna" ce te da hapsite, koju aferu "strasne i mocne" DS da razotkrijete, na kojem jos TV kanalu da otvorite neki turbo folk "natjecaj za zvezde" ... i zmolite i Jagjagu i Euleks da se to preuzimanje Trepce odogodi za negde sredinu jula kad je vrucina i kad svi kao idu na neke odmore. Ako hocete mozete i da otvorite konkurs za ideje kako pokriti ovaj dogadjaj, ali nemojte bas da samo botovi udju u konkurecniju.

Svak cast ...

Bucko razmišljam

pre 9 godina

"i njih smo sa spiskovima i dokumentacijom predali pokrajinskim institucijama".

Ako ja ovo dobro razumem onda je vise nego ocigledno da te "pokrajinske institucije" otkazuju poslusnost "centralnoj vlasti iz BG." ?
Licno me nebi iznenadilo ako sada "centralna Vlast iz BG." na celu sa Aleksandrom Vucicem "smeni" te "celnike" koji se nalaze na celu tih "pokrajinskih institucija" i na nji'ovo mesto postavi druge koji ce biti "odaniji" centralnoj Vlasti u BG. !
Licno verujem i da to nije dobro ako postoji "razdor" izmedju "centralnih vlasti iz BG." i "pokrajinske Vlasti iz Pristine", drzava u kojoj "svako vuce na svoju stranu" tesko moze da napreduje !

I vukovi siti i ovce na broju.

pre 9 godina

Evo jednog veselog predloga:
Naterati ovih nekoliko domaćih tajkuna da svi zajedno istresu par milijardi (uceniti ih i odrati) i da Trepča pređe u privatno “srpsko" vlasništvo. Sve to na neki ograničen vremenski period.

coa

pre 9 godina

Biće interesantno videti šta na to kaže Mitilineos... I SLoba je prodavao Trepču, sećate se? A ne, vi ste to, kao uostalom i mnogo toga drugog, zaboravili...

Pilipenda

pre 9 godina

Vlada ce da proda Trepcu... Rece li Vucic Srpskom narodu na Kosovu pre sedam dana da ne prodaju svoje kuce i imanja Albancima, jer cemo samo tako uspeti da ostanemo na tim prostorima u buducnosti? Koji bezobrazluk. Ovaj covek nema stida.

Pera

pre 9 godina

Najbolje da je prodamo Rusima, taman da je kompenzujemo za ostatak duga za gas i da se izvadimo za Juzni tok...
A i Rusi ce bolje da je "brane" nego mi sami...

Mika

pre 9 godina

A kako Srbija da proda nesto sto nije na njenoj teritoriji. To otprilike kao da je veliki vodja rekao, prodacemo Toyotu. Smesno, ali narod se pali na gluposti tzv. politicara koji zive sve bolje, a narod sve losije.

Aleksandar

pre 9 godina

@sasa

Na papiru imas svoju kompaniju koja se nalazi u Americi. Onda tehnicki bi to bila kompanija drzave u kojoj se nalazi? Ne. Ona je tvoja kompanija, samo sto se nalazi na drugoj teritoriji. I Fiat ovde ima kompaniju, a to ne znaci da je nasa. Kao i Frikom, Stark, IDEA, Roda, Maxi.... (sve su to firme stranaca...bile i sada su).

miša

pre 9 godina

A ŠTA ĆE TE KOMBINATOM OBILIĆ ?
Ko prođe kroz ZveČan, pored Trepče i Pored FAFOSA i K.Mitrovici videće da sem satrulele čelične konstrukcije i dimnjaka nema ništa.
Kad bi neko pitao radnike TREPČE koji primaju platu a koji i ne žive u Mitrovici
znao bi da je ovo samo neka smerjurija. Važno je da se plaćaju krediti koji su se uzimali za TREPČU, a SVE ŠTO SE RADI IDE U PRILOG ALBANCIMA, što možda i nije loše. Zar ne A.V. ?

Mosa

pre 9 godina

Samo znate da prodajete, ni zasta drugo niste sposobni. oooops, lapsus sposobni ste i te kako da lazete, kradete, da ponizavate, zavadjujete... kao onda kada ste crtali kartu velike Srbije, kada ste nas zavadili sa citavim okruzenjem i svetom

thcmorello

pre 9 godina

Gospodine ministre saopstite nam istinu i ne umarajte ovaj narod vasim suludim komentarima.Iz Trpce je krenuo sunovrat Jugoslavije I Srpskog naroda.U Trepci ce I da se zavrsi.Ovo je priprema da ''veliki vodja'' saopsti istinu I da kaze da nista nije moglo vise da se postigne.Samo cekam jos izjavu Vulina sa njegovom tuznom facom kao onaj pas iz diznijevog crtanog filma cinimi se da se zove ''flok''.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (slobo, 19. januar 2015 10:49)

Flok je pas iz stripa o Komandantu Marku...

(pp

pre 9 godina

ko ce kupiti firmu koja je preproblematicna? mozds rusi po obicaju, pa ce je zatvoriti, kao i ostalih 200 fabrika...dosta je bilo! na ulice! svi zajedno protiv vuciceve diktature!

A?

pre 9 godina

A da mi probusimo rupe na Kopaoniku, dodjemo do rude koja je u nasoj zemlji, i albancima ostavimo prazne tunele, (jer na Kosovu vise nema rude, sad izvlace ispod Srbije)? I dati naziv SRPSKA TREPCA. A ove tunele, dokle su dosli, jednostavno zabetonirati sa jedno 50 metara betona...

dax

pre 9 godina

Pa trepcu ce ko i ostale firme pazariti neko sa zapada.Sve vece da kazemo firme od dole su u vlasnistvu kompanija na cijem celu sede Klinton,Olbrajt i ostali milosrdni andjeli cisto ko ne zna...

ZORAN

pre 9 godina

Rudna bogatstva pripadaju DRZAVI. A ko je drzava na KOSOVU? Mi ili ONI? Po ujedinjenim nacijama rezoluciji 1244 mi smo jos tu drzava ali po Evropi Kosovo je nezavisna drzava. Mi ovom raspravom sa Tacijem u stvari priznajemo Kosovo.

Sacekaj samo malo

pre 9 godina

Angela Merkel je trenutno zauzeta oko problema sa islamom. Cim to sredi odma slede uputstva Vucicu u vezi Kosova i Trepce.

Aleksandar

pre 9 godina

@(Aleksandar, 19. januar 2015 11:14)

Jeste, al' ko ti je izdao taj papir da je tvoja firma u SAD? Sama država SAD - oni tim papirom garantuju da je tvoja privatna imovina sigurna unutar njihove države tj. unutar teritorije nad kojom država ima totalnu kontrolu uključujući i monopol sile. Ti zauzvrat plaćaš poreze i druge takse i sve dok obe strane rade svoj deo ti možeš sebe smatrati 'vlasnikom' firme na teritoriji SAD.

E sad, gde je Srbiji papir da je Trepča njena, i ko joj je izdao taj papir? Srbija sebi izdala papir? A je l' vredi taj papir išta ako znamo da Srbija ne kontroliše teritoriju na kojoj se firma iz papira nalazi? Pa Srbija može sebi da izda papir da poseduje Apple Inc. u SAD, samo što teško da će nekoga ubediti da je to zapravo njeno.

Nad teritorijom Kosova trenutno kontrolu i monopol sile imaju UN u nadzornoj roli i država Kosovo - samo papir koji oni izdaju može da se smatra relevantnim. Ako oni tvrde da Trepča nije naša - nije naša, šta god da mi kažemo. Nepravda? Možda, ali tako svet funkcioniše.

Kojekude Srbijo

pre 9 godina

A da je vratite bivšim vlasnicima od kojih je oduzeta '45?
Dokle god to nije ni teoretska opcija možemo samo da se lažemo da ne živimo i dalje u komunizmu.
A taj komunizam neće nestati dok ne obavi svoju misiju, a to je da sahrani Srbiju.

apokalipticar

pre 9 godina

Nas premijer ministru na celu vlade rade svoj posao iskljucivo za dobrobit naroda i drzave. Premijer ima ogromno postovanje u USA, kao i u EU, tako da je sigurno da ce srediti ovu situaciju kao i sve do kraja, u interesu Srbije i svih nas koji ovde zivimo.
Uf, nesto mi ne ide ovaj boting, mora da pojacam spining, da izgleda uverljivine.

Prle

pre 9 godina

Da li je neko probao da zamisli da je bilo koja svetska firma spremna da od Vlade Srbije kupi Trepču, firmu koja je na Kosovu? Možda za 1 dolar, ali za ozbiljne pare... dakle, standardno neozbiljno

slobo

pre 9 godina

Gospodine ministre saopstite nam istinu i ne umarajte ovaj narod vasim suludim komentarima.Iz Trpce je krenuo sunovrat Jugoslavije I Srpskog naroda.U Trepci ce I da se zavrsi.Ovo je priprema da ''veliki vodja'' saopsti istinu I da kaze da nista nije moglo vise da se postigne.Samo cekam jos izjavu Vulina sa njegovom tuznom facom kao onaj pas iz diznijevog crtanog filma cinimi se da se zove ''flok''.

Benny Hill

pre 9 godina

Kako prodaš nešto što ne kontrolišeš(poseduješ)?! To ti je kao da prodaš kola,ali kad dodje kupac da ih uzme, kažes idi kod mog komšije tamo su kola,neka ti ih on da.A komsija nece da ih da,posto tvrdi da su kola njegova.E sad gde nači takvog kupca?!

miladinka krs

pre 9 godina

nisam ni mislio da će te ostaviti srpskoj sirotinji išta, sve što valja na prodaju...isto kao narkomani zinule vam oči za parama...šta reći...vi ste parekradice sa debelim iskustvom

dragan

pre 9 godina

Gospodo iz tkzv vlade Srbije imate li račune gde ste i od koga kupili tu kompaniju pa da ste vlasnici?Recimo imam zajedničku kuću pa se u međuvremenu razdelimo,pa onaj drugi dozida još koji sprat i ja tražim celu kuću.Da potsetim Trepča pripada Englezima,nacionalizovana 45,o njoj otad vodi brigu AP Kosova sve do Slobe kad je oteo svu imovinu i Kosovu i Vojvodini.Danima a naročito noću je odvlačena njihova imovina.A oni koji su bili protiv su odvedeni u zatvor.Drugo pitanje-dal ste i jedan plac koji je pripadao srpskoj firmi dobili nazad od ostalih 5 republika.

Bojan

pre 9 godina

Hahaha prodacete nesto sto treba da bude oteto ili je vec pravite se sposobni kao sada cete vi da zeznete albance zarad dobrog poena kod naroda e bas ste smesni

Obnevideli

pre 9 godina

Sada se svi prave pametni. Ja malo guglao i nisam uspeo da nađem da Trepča ima sajt na srpskom, ali ga ima na albanskom (http://www.trepca-akp.com/). Toliko o tome koliko i kada vodimo računa o svome

pera

pre 9 godina

Nema tu vlasništvo ono ono, balkan poznaje zakon jačeg, bilo da je lokalna sila ili supersila u pitanju. Nije ovo razvijeni svet pa da se poštuje vlasništvo ulaganje i sl. I to se tako proteže do Rusije. Baš me zanima da li će Ukrajna dobiti nešto u šta je ulagala na Krimu ...

Ovo je pucanje iz prazne puške, ili će ga uzeti silom, ili će nabiti porez pa će ga uzeti opet silom.

Na žalost.

I vukovi siti i ovce na broju.

pre 9 godina

Evo jednog veselog predloga:
Naterati ovih nekoliko domaćih tajkuna da svi zajedno istresu par milijardi (uceniti ih i odrati) i da Trepča pređe u privatno “srpsko" vlasništvo. Sve to na neki ograničen vremenski period.

JE SUIS CHARLIE

pre 9 godina

O trepci se vec pricalo i nagodilo u briselu, neko ce iz vlade da zgrne debele pare, i na kraju ce biti ona poznata"sta cemo kad nemamo vlast u pristini" A mi cemo da navalimo na komentare kako su siptari uz pomoc amerike oteli trepcu.

lena djorovic

pre 9 godina

Da li uz Trepču prodajete i četiri rudne žile koje se nalaze u centralnoj Srbiji. Ako je tako, onda prodajemo i deo teritorije Srbije. Divnog li rešenja, danas je sve na prodaju.

Danilo

pre 9 godina

Koja je ovo konfuzija,sta je ovo - iz ovoga se zakljucuje da nece dati Kosovu Trepcu,a to Kosovo Vlada Srbije ne priznaje formalno,i ako je Vucic morao da Trazi dozvolu da pre par dana tamo gostuje.Veca je logika da je 1+1=7,nego ovo sto prica nasa Vlada!

Aljosa

pre 9 godina

Pa da ne mogu oni jednostrano da preuzmu trepcu,isto kao sto jednostranu nisu uzeli kosovo... Kada cete shvatiti da kosovo moze da se vrati jedino silom i nikako drugacije, ovo mazanje ociju sa pregovorima nece jos dugo trajati

(pp

pre 9 godina

ko ce kupiti firmu koja je preproblematicna? mozds rusi po obicaju, pa ce je zatvoriti, kao i ostalih 200 fabrika...dosta je bilo! na ulice! svi zajedno protiv vuciceve diktature!

Aleksandar

pre 9 godina

@sasa

Na papiru imas svoju kompaniju koja se nalazi u Americi. Onda tehnicki bi to bila kompanija drzave u kojoj se nalazi? Ne. Ona je tvoja kompanija, samo sto se nalazi na drugoj teritoriji. I Fiat ovde ima kompaniju, a to ne znaci da je nasa. Kao i Frikom, Stark, IDEA, Roda, Maxi.... (sve su to firme stranaca...bile i sada su).

Milan

pre 9 godina

Jel ministri ovo učili na Megatrendu i sličnim "fakultetima". Pa ovi "jači" od vukova sa Vol Strita...prodaju rudnik u stranoj zemlji...možda sutra prodaju i naftna bogatstva Rusije i Saudijske Arabije.

Spineri

pre 9 godina

Nije valjda da se lozite na te price i slepo verujete sto Vam se servira?
Sve ovo je jedna velika laz! Sve ovo je isplanirano u saradnji sa "x faktorom" i Tacijem. Srbija je prezaduzena, ne moze da vraca kredite. Ovo je izrezirano SVE. Na kraju, videcete ko ce biti "vlasnik". Upravo oni kojima ne mozemo da vracamo dug. Za ove sa pola mozga, u prevodu, ZAPLENA NEKRETNINE. Cela prica se spinuje u drugom smeru da odvrati paznju, a Vucic na kraju kao "Spasilac" resava stvar "kao" "genijalnim planom" - "Privatizovacemo ..." :)

thcmorello

pre 9 godina

Gospodine ministre saopstite nam istinu i ne umarajte ovaj narod vasim suludim komentarima.Iz Trpce je krenuo sunovrat Jugoslavije I Srpskog naroda.U Trepci ce I da se zavrsi.Ovo je priprema da ''veliki vodja'' saopsti istinu I da kaze da nista nije moglo vise da se postigne.Samo cekam jos izjavu Vulina sa njegovom tuznom facom kao onaj pas iz diznijevog crtanog filma cinimi se da se zove ''flok''.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (slobo, 19. januar 2015 10:49)

Flok je pas iz stripa o Komandantu Marku...

sasa

pre 9 godina

kakva svakodnevna lupetanja slusamo od ovih kvazi strucnjaka, mutivoda i spinera! ko? price za malu decu i priglup deo stanovnistva! da prodas nesto sto defakto nije tvoje, jer iako na papiru jeste, nalazi se na teritoriji drzave, koju si kao vlada, defakto priznao sklapanjem sporazuma i slicnih pravnih akata! smejurija!!! zasto ne prodate i brezovicu, termoelektrane itd?

Trepca radi Beograd se gradi

pre 9 godina

Odgovor Srbije: Prodaćemo "Trepču"

Odgovor kosovskih institucija: Prodacemo "Beograd na vodi"

Odgovor tate: Idi begaj!

q

pre 9 godina

Proguglajte malo... Ovde se igra neka igra. Neko im je preko bare dao signal da zatezu oko Trepce i da isticu pravo Srbije. Americke kompanije, neka borba medju njima

Saša

pre 9 godina

Pa ko će biti dovoljno lud da je kupi? Pogotovo pod ovakvim uslovima, kada se ne zna ni ko je vlasnik, ni da li bi takav ugovor bio važeći na Kosovu. Trepča će kad tad morati da radi pod kosovskim zakonima i neko bi morao da imam ozbiljan problem sa logikom da kupuje nešto pod takvim uslovima. Jedino ako nastavimo kao i do sad da prodajemo za 1 dinar. U tom slučaju stajem u red :)

miša

pre 9 godina

A ŠTA ĆE TE KOMBINATOM OBILIĆ ?
Ko prođe kroz ZveČan, pored Trepče i Pored FAFOSA i K.Mitrovici videće da sem satrulele čelične konstrukcije i dimnjaka nema ništa.
Kad bi neko pitao radnike TREPČE koji primaju platu a koji i ne žive u Mitrovici
znao bi da je ovo samo neka smerjurija. Važno je da se plaćaju krediti koji su se uzimali za TREPČU, a SVE ŠTO SE RADI IDE U PRILOG ALBANCIMA, što možda i nije loše. Zar ne A.V. ?

pera

pre 9 godina

Ej ajde ne zamlacujte se nego vidite da kad ovi iz Pristine to preuzmu, kojeg "tajkuna" ce te da hapsite, koju aferu "strasne i mocne" DS da razotkrijete, na kojem jos TV kanalu da otvorite neki turbo folk "natjecaj za zvezde" ... i zmolite i Jagjagu i Euleks da se to preuzimanje Trepce odogodi za negde sredinu jula kad je vrucina i kad svi kao idu na neke odmore. Ako hocete mozete i da otvorite konkurs za ideje kako pokriti ovaj dogadjaj, ali nemojte bas da samo botovi udju u konkurecniju.

Svak cast ...

A?

pre 9 godina

A da mi probusimo rupe na Kopaoniku, dodjemo do rude koja je u nasoj zemlji, i albancima ostavimo prazne tunele, (jer na Kosovu vise nema rude, sad izvlace ispod Srbije)? I dati naziv SRPSKA TREPCA. A ove tunele, dokle su dosli, jednostavno zabetonirati sa jedno 50 metara betona...

dax

pre 9 godina

Pa trepcu ce ko i ostale firme pazariti neko sa zapada.Sve vece da kazemo firme od dole su u vlasnistvu kompanija na cijem celu sede Klinton,Olbrajt i ostali milosrdni andjeli cisto ko ne zna...

rubin ksifo

pre 9 godina

to devenport nam vraća jer nismo platili 23 mil evra. a da smo platili ko nam garantuje da bi nam trepcu ostavili... spasa nam nema,propasti nemožemo.

Bucko razmišljam

pre 9 godina

"i njih smo sa spiskovima i dokumentacijom predali pokrajinskim institucijama".

Ako ja ovo dobro razumem onda je vise nego ocigledno da te "pokrajinske institucije" otkazuju poslusnost "centralnoj vlasti iz BG." ?
Licno me nebi iznenadilo ako sada "centralna Vlast iz BG." na celu sa Aleksandrom Vucicem "smeni" te "celnike" koji se nalaze na celu tih "pokrajinskih institucija" i na nji'ovo mesto postavi druge koji ce biti "odaniji" centralnoj Vlasti u BG. !
Licno verujem i da to nije dobro ako postoji "razdor" izmedju "centralnih vlasti iz BG." i "pokrajinske Vlasti iz Pristine", drzava u kojoj "svako vuce na svoju stranu" tesko moze da napreduje !

Pera

pre 9 godina

Najbolje da je prodamo Rusima, taman da je kompenzujemo za ostatak duga za gas i da se izvadimo za Juzni tok...
A i Rusi ce bolje da je "brane" nego mi sami...

Mika

pre 9 godina

A kako Srbija da proda nesto sto nije na njenoj teritoriji. To otprilike kao da je veliki vodja rekao, prodacemo Toyotu. Smesno, ali narod se pali na gluposti tzv. politicara koji zive sve bolje, a narod sve losije.

coa

pre 9 godina

Biće interesantno videti šta na to kaže Mitilineos... I SLoba je prodavao Trepču, sećate se? A ne, vi ste to, kao uostalom i mnogo toga drugog, zaboravili...

apokalipticar

pre 9 godina

Nas premijer ministru na celu vlade rade svoj posao iskljucivo za dobrobit naroda i drzave. Premijer ima ogromno postovanje u USA, kao i u EU, tako da je sigurno da ce srediti ovu situaciju kao i sve do kraja, u interesu Srbije i svih nas koji ovde zivimo.
Uf, nesto mi ne ide ovaj boting, mora da pojacam spining, da izgleda uverljivine.

Kojekude Srbijo

pre 9 godina

A da je vratite bivšim vlasnicima od kojih je oduzeta '45?
Dokle god to nije ni teoretska opcija možemo samo da se lažemo da ne živimo i dalje u komunizmu.
A taj komunizam neće nestati dok ne obavi svoju misiju, a to je da sahrani Srbiju.

Pilipenda

pre 9 godina

Vlada ce da proda Trepcu... Rece li Vucic Srpskom narodu na Kosovu pre sedam dana da ne prodaju svoje kuce i imanja Albancima, jer cemo samo tako uspeti da ostanemo na tim prostorima u buducnosti? Koji bezobrazluk. Ovaj covek nema stida.

Mosa

pre 9 godina

Samo znate da prodajete, ni zasta drugo niste sposobni. oooops, lapsus sposobni ste i te kako da lazete, kradete, da ponizavate, zavadjujete... kao onda kada ste crtali kartu velike Srbije, kada ste nas zavadili sa citavim okruzenjem i svetom

ZORAN

pre 9 godina

Rudna bogatstva pripadaju DRZAVI. A ko je drzava na KOSOVU? Mi ili ONI? Po ujedinjenim nacijama rezoluciji 1244 mi smo jos tu drzava ali po Evropi Kosovo je nezavisna drzava. Mi ovom raspravom sa Tacijem u stvari priznajemo Kosovo.

Sacekaj samo malo

pre 9 godina

Angela Merkel je trenutno zauzeta oko problema sa islamom. Cim to sredi odma slede uputstva Vucicu u vezi Kosova i Trepce.

Aleksandar

pre 9 godina

@(Aleksandar, 19. januar 2015 11:14)

Jeste, al' ko ti je izdao taj papir da je tvoja firma u SAD? Sama država SAD - oni tim papirom garantuju da je tvoja privatna imovina sigurna unutar njihove države tj. unutar teritorije nad kojom država ima totalnu kontrolu uključujući i monopol sile. Ti zauzvrat plaćaš poreze i druge takse i sve dok obe strane rade svoj deo ti možeš sebe smatrati 'vlasnikom' firme na teritoriji SAD.

E sad, gde je Srbiji papir da je Trepča njena, i ko joj je izdao taj papir? Srbija sebi izdala papir? A je l' vredi taj papir išta ako znamo da Srbija ne kontroliše teritoriju na kojoj se firma iz papira nalazi? Pa Srbija može sebi da izda papir da poseduje Apple Inc. u SAD, samo što teško da će nekoga ubediti da je to zapravo njeno.

Nad teritorijom Kosova trenutno kontrolu i monopol sile imaju UN u nadzornoj roli i država Kosovo - samo papir koji oni izdaju može da se smatra relevantnim. Ako oni tvrde da Trepča nije naša - nije naša, šta god da mi kažemo. Nepravda? Možda, ali tako svet funkcioniše.