Nedelja, 18.01.2015.

20:49

Mesi protutnjao La Korunjom

Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi doneo je het-trikom pobedu svojoj ekipi na gostovanju Deportivu La Korunji.

Izvor: ÐN

Mesi protutnjao La Korunjom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

108 Komentari

Sortiraj po:

prosto

pre 9 godina

Mesi je toliko bolji fudbaler od Ronalda da o tome ne treba ni pricati. Sve se vidi. Genijalnost, fudbalska inteligencija, majstorstvo, sve je na strani Argentinca. Ronaldo je veliki radnik i na tome svaka cast, dokaz da covek radom moze sebe da dovede do cilja. Ali nije ni blizu Lea. Takodje poredjenja spanske i engleske lige su smesna. U Engleskoj razne drvosece dobiju priliku da zarade novac. I onda dodjw Bilbao sastavljen od Baskijaca pa razbije ser Aleksov Mancester u Engleskoj, dodje Barsa pa u finalu LS dva puta peske pobedi isti taj Mancester.

Lav

pre 9 godina

@Majstor Bob Jasno da si fan Ronalda. Verovatno momcic, tinejdzer. Ostavi se sine fudbala, ne razumes. Ronaldo je veliki igrac. Ali po talentu nije ni blizu najboljima u istoriji. Ni primaci Maradoni, Peleu, Zidanu, Ronaldinju, zubi Ronaldu, Mesiju. Kristijano je dobar igrac, uzivaj u njegovim golovima, ali ne stavljan ga uz rame sa najvecima jer on to nije i nikad nece biti. Fudbalski svet ipak jos uvek malo vise voli genijalce koji su u sportskom svetu fizikalaca prava retkost.

place your bet

pre 9 godina

ekipa u kojoj igra Ronaldo je odmah za 30% bolja... volio bi vidjet Messija u nekom drugom klubu, drugom sustavu igre jer igrama u Argentini me nije oduševio kao u Barci

aha

pre 9 godina

@Mici A koliko te zlatne lopte kostaju Florentina Pereza? Moze Real Mesiju da otima zlatne lopte, ali ne moze da ospori njegovu genijalnost i ono sto citav svet vidi, da je Mesi bolji od Ronalda. I to vas boli. I bolece. Jer ce i taj odnos zlatnih lopti biti na Mesijevoj strani, Ronaldo je stariji...

realno

pre 9 godina

@Neznalica Potpisao si se sa pravim imenom. Ne ometa Mesi razvoj drugih igraca, dokaz je Neimar, koji igra sjajno. Nije Mesi kriv sto Suarez ima 15 kila vise nego sto treba, a nije kriv ni sto je Ibra umislio da se moze igrati u Barsi i stajati u mestu. Ostale koji su otisli ne vredi ni pominjati jer nisu imali veze sa Mesijem. Barsina igra nije podredjena Mesiju, jer Mesi je taj koji stvara igru za saigrace, vec godinama je najbolji asistent svog tima. Da Suarez nije tako sebican Mesi bi sinoc postigao jos tri gola. A reci da igra Reala nije podredjena Ronaldu je vic. Ronaldo nije tip igraca kao Mesi koji udje u sredinu terena, stvori visak, napravi prostor za saigrace, da "nenormalnu" loptu. U pravu si, samo totalne neznalice ne vide Mesijevu velicinu.

barsa

pre 9 godina

Messi bi u engleskoj dao minimum 50 golova u sezoni majstor fudbala leti po teren covek moze sve sa loptom cak i sa rukom daje golove

....,,

pre 9 godina

Ronaldo i Mesi su bez konkurencije.
Enrike je izjavio da Mesijeva forma nije bila upitna. To je laz potpuna. Nije igrao poslednjih nekoliko meseci na svom nivou.
A iskreno ni Ronaldo od svetskog klupskog prvenstva ne igre na prepoznatljivom nivou. Polako se vracaju jedan i drugi. Deportivo je postao trecerazredni tim. Nekada je bio jedan od boljih timova evrope.
Real im je dao osam golova, Barselona cetiri. Ukupno dvanaest primljenih i dva postignuta gola na dva meca.

Adriano_Galliani

pre 9 godina

Messi ima neku magiju u nogama ,Ronaldo je masina koja je konstantno u formi ,stvar je ukusa meni ce se uvek vise svideti Mesi od Ronalda ,Sances od Bejla ,Kobi od Lebrona i Monika Beluci od Kim Kardasijan ..sve je stvar ukusa i inteligencije .
(Ivan, 18. januar 2015 21:03)


Kako lo si samo spojio Mesija i Moniku Beluci.. Pre je Meril Strip, vrhunska umetnica, glumica. Dobro, i ne bas lepa :)

kobi

pre 9 godina

@ (nick, 19. januar 2015 01:07)

koji gece coveceee?!?! ti oces da kazes da ce se gece(ili geceov gol ili golovi) vise pamtiti od mesija zbog gola u finalu ls i jos da ima 20 igraca koji su veci od mesija pa sta pricas ti to covece koji fudbal ti gledas..pa same legende fudbala su priznale pocev od pelea i maradone da je mesi sigurno u top5 svih vremena da li ti vidis kako decko igra nacin na koji se krece a trofeja ima koliko hoces to sto nema trofej sp u karijeri to mu jedino nedostaje ali da li je samo on kriv ili losi selektori slabi saigraci pa ne moze covek sam 1:11 pa on je slepao onu arg do finala sp nije mogao dalje jer je nemacka imala vrhunski tim i sve im se poklopilo..videces kada mesi zavrsi karijeru smatrace se najboljim svih vremena jer to zasluzuje sigurno(ili bar u top3). ja ronalda iskreno ne volim kao igraca ali ga postujemo ali zar njemu stvarno treba osporiti sto nema uspehe sa reprezentacijom?pa on je iz portugala izvukao najbolje moguce na proslim prvenstvima kad je i bilo igraca nekih u formi da igra sa nekim dolazio do polufinala cetvrtfinala.ispadao tada od mocne nemacke ili spanije jednostavno nema portugal taj kvalitet ne moze da doguraju daleko a i ja mislim da ni ronaldo nemaj taj kvalitet vodje.
a sto se tice drugog dela komentara ti i dalje nikako da skapiras poentu nije bitno sto su i ronaldo i mesi napunili deportivo nego je bitno na koji nacin jer je ljudima je uzivanje da gledaju coveka koji plese po terenu sam sebi stvara sanse asistira nosi celu ekipu i naravno nacin na koji to radi odusevljava ljude!

guska koja je spasla Rim

pre 9 godina

konstantno igtanje na najvisem, ili bar visokom nivou, bez suvise padova, lutanja i stagnacije. nesto sto mali buda ipak ima (neutralni felsh)

P.S. Pa Rossi i nije imao "suvise padova, lutanja", a pogotovo ne stagnacije! Njegova je karijera imala dva dela: prvi - kontstanto igranje na najvisem nivou (osim prekida usled nepravde koja mu je bila naneta), svetsku titulu, a potom - lagano, postepeno opadanje. U stvari, Baggiova je bila vrlo slicna, cak je s istog mesta i krenula i na istom zapela. Samo mu, ipak, fali - svetska titula. (Dobro, opadanje mu nije bilo tako jednolicno, imalo je vise oscilacija). BTW, nadimak "mali Buda" je totalo pogresan i moze se zahvaliti povrsnosti sportskih novinara, koji, na osnovu cinjenice da se on izjasnjava kao sledbenik japanske religije, podrazumevaju da je ta religija - budizam. Sokka Gakkai je moderni kult, nastao u Japanu, a ima vrlo malo zajednickog s budizmom, vrhunsko bozanstvo mu je - novac! I narocito su zainteresovani za zapadnjacke VIP licnosti. Povezivanje s budizmom + repic + nekonvencionalan image bili su mu doneli popularnost kod izvesne kategorije zapadnjacke publike (isto onoliko povrsne koliko i oni novinari) onda kad na terenu vise nije vredeo onoliko koliko ranije i kad je igrao kao placenik, kao da mrzi klubove za koje igra, tako se ponasao i nije se ni trudio da to sakrije (nikad nije krio da je njegov pravi klub Fiorentina i tvrdio je da je prodat protiv vlastite volje). P.S. Potpuno se slazem u vezi Ronaldinha.

guska koja je spasla Rim

pre 9 godina

stagnacije. nesto sto mali buda ipak ima, ili pirlo, pa i del pjero i toti, a nesto sto fali ronaldinju da bi ravnopravno ili bar mirne duse mogli da ga nabrajamo sa pravim legendama. ovako, nije mnogo daleko od npr. kasana (neutralni felsh)

Za Tottija se jos mogu sloziti da spada u to drustvo, pa da bi ga neko, prema svom ukusu, mogao staviti i na sam vrh. Njega je ukocilo to sto je citavu karijeru proveo u Romi. Citava karijera u jednom klubi, to, samo po sebi, ne mora biti hendikep (Maldini), pa cak ni to sto klub nije medju najvecima. Medjutim, stvar je u tome sto je on skoro sve to vreme u Romi bio prevelik autoritet, iz razloga koji nemaju veze samo s fubalom; on je odavno vise nesto kao (lokalno) mitolosko bice, nego fudbaler. Mujo bez Hase. (Licnost iz viceva - sam ih izmislja i izdaje zbirke.) Ne mora uopste ni da igra. Del Piero tu stvarno nema sta da trazi. Smesno! Prazan marketinski proizvod. Talentic, dobar decko (ili barem seta takav image) i nista vise. Kad god su u Juventusu (ili reprezentaciji) igrali ozbiljni igraci, za njega nije bilo ni mesta u timu, nego se moralo na silu traziti. Jer, jedan Juventus je morao imati svoju "Zvezdinu zvezdu". Blistao je one godine kad su igrali Seriju B. Taman po meri. A tek Cassano je tu pao s Marsa. Pobogu!!! Cuj - Cassano! Pa da nabrajamo onda: Mancini, Zola, Signori, Vialli, Schilacci, Montella, Di Canio... Cassano, to je kao da si stavio, sta znam - Cavu Dimitrijevica, izmedju Piksija i Susica.

Neznalica

pre 9 godina

Izjaviti da je Rosi najbolji italijanski igrač svih vremena je isto kao reći pojma nemam o fudbalu. I svaki dalji komentar je suvišan.

A što se Barce i Mesija tiče, samo me zanima koji će sledeći veliki fudbaler da dođe i upropasti svoju karijeru pored Argentinca? Za sada niz je Anri, Ibrahimović, Suarez. Jednostavno, igra Barce je potpuno podređena njemu. Jedini napadač koji je sa njim ostvario fantastičnu saradnju bio je Eto. Tada je, po mom mišljenju, Barca igrala najbolji fudbal. Gvardiola je sve promenio. Uveo tika-taku i oslanjao se na individualni kvalitet Mesija u napadu. To i dalje traje a bogami i trajaće sve dok Mesi bude igrao na ovom nivou. Čak se ne može reći da je Mesi nešto sebičan, da ne želi da sarađuje sa saigračima. Naprotiv, on samo igra u sistemu koji se praktično oslanja na potpunu kontrolu lopte i oslanjanje da će on bar dva-tri puta napraviti nešto sam što će doneti pobedu. I to tako ide protiv objektivno slabijih ekipa ali kada se naiđe na ravnopravnog protivnika problem postaje ogroman. Barca nikada ne bi mogla da osvoji LŠ kao Real prošle godine ukoliko bi Mesi na takvoj utakmici bio zaustavljen. U Realu ipak ima prostora i za druge igrače, što doduše u pojedinim trenucima izuzetno nervira Ronalda. Suarez, ako hoće da spase karijeru, pod hitno treba da traži novi klub. Samo otkupna klauzula je ogromna i teško da ga ovakvog iko, ko može da plati, hoće. Nejmar je u drugoj poziciji pošto je mlad i ima vremena za njega.

neutralni felsh

pre 9 godina

(guska koja je spasla Rim, 19. januar 2015 04:54)


priznajem, malo sam se ogresio o paola rosija, ali to je vise bilo u zaru diskusije - fenomen kad afektno karikiranje postane deo kontra-argumenta, jer sagovornik, to jest ja, dopusti da bude cak i iziritiran dokazima svog oponenta u raspravi. u stilu "kad vi mozete da potcenite jednog krojfa, onda cu i ja vaseg rosija".
ali... da je najbolji italijan svih vremena, to je dosta upitno. on je vise figurirao kao tuzni primer neostvarene karijere, zar koji se prebrzo zagasio. za titulu ili kandidaturu "best ever" treba vise od toga, za pocetak konstantno igtanje na najvisem, ili bar visokom nivou, bez suvise padova, lutanja i stagnacije. nesto sto mali buda ipak ima, ili pirlo, pa i del pjero i toti, a nesto sto fali ronaldinju da bi ravnopravno ili bar mirne duse mogli da ga nabrajamo sa pravim legendama. ovako, nije mnogo daleko od npr. kasana (koji je zastranio iz neuporedivih razloga, ali gledajuci efekt bez tog mondijala 82. to je to) da nadjem primere iz skorijih vremena, kad televizori imaju boju ;)
za krojfa se slazemo potpuno. i mogu samo reci da relativna neupucenost nase javnosti u znacaj ovog najboljeg evropskog fudbalera ikada, prilicno govori o nivou fudbalske kulture ovog podneblja - pozdrav i neka nam je bog na pomoci.

guska koja je spasla Rim

pre 9 godina

Pele,Maradona,Bekenbauer,Rosi,Ronaldo,Ronaldinjo,Zidan....oni su vam kao nekada Krojf(ko ga je gledao zna o cemu pricam (nick, 18. januar 2015 21:56)

A sta je falilo Cruijff-u i zasto mislis da ne spada u to drustvo??? BTW, u tom drustvu vidim barem jednog igraca (rekao bih i vise, ali bi se deca uvredila) koji tamo zaista ne spada; mislim - igrac kog sam uvek obozavao, ali, nemojmo preterivati. Zato sto nije bio prvak Sveta? Pa on nije Brazilac, Nemac, Talijan, pa ni Argentinac! Do njega i njegove generacije, Holandija je u fudbalu znacila otprilike koliko danas Bosna i Hercegovina (sto nije mala stvar, ali je daleko od pomisli na titule), a on je doveo do finala SP-a i evropskih titula! (A i u onom finalu su bili bolji od Nemaca, domacina, pa nesrecno izgubili.) Zamislite da je zahvaljujuci Dzeki ili Pjanicu BiH igrala na Maracani, ali - u finalu! Ili da oni postanu prvaci Evrope. Zar to ne bi bilo mnogo veci uspeh, nego da tako nesto postigne (a nece) CR s Portugalom!? A Messija da i ne pominjemo.

guska koja je spasla Rim

pre 9 godina

i najsmesnije sam zaboravio da napisem. kolega nick, nabrajate red vudbalskih velicina "pele maradona bekenbauer zidan ronaldinjo rosi"... mmm? rosi? pored svih legendarnih italijana setiste se paola rosija? fudbalera koji je sinonim za "igrace za sezonu", koji je istina cudo napravio na mondijalu 82. ali je posle nazalost skoro nestao sa velike scene. (neutralni felsh)

Paolo Rossi, istina, ne spada u to drustvo - on je za stepenicu nize. Ali, da je najveci talijanski fudbaler svih vremena - jeste! Veci i od Baggia, a o Riveri (koga u Italiji i dandanas caste tom titulom) da i ne govorimo. Ostale ne vredi ni pominjati, bar dok ne bude proslo dovoljno vremena za ocenjivanje Pirla. I niposto nije bio "igrac za sezonu"! Nije on briljirao samo na tom SP-u, nego i citavu karijeru dotle, od malih nogu. To jest, do nepravedne suspenzije, koja mu je skoro unistila karijeru, ali se ipak vratio, pa na Mundijalu uradio ono sto je uradio. Covece, pa on je postao reprezentativac dok je, kao mlad, jos igrao u drugoj ligi! A onda, posto je tu Vicenzu uveo u prvu ligu, umalo da s njom osvoji i titulu! S VICENZOM!!! Tacno, nakon tog SP-a i svetske titule bio je nesto slabiji. U onom Juventusu su Platini i Boniek bili konstantno briljantni, a on nije bio bas toliko konstantan, pa se, malo po malo, gubio. Uostalom i Baggio je bio mnogo bolji kao mlad, dok je igrao, prvo za istu tu Vicenzu, pa potom za Fiorentinu, nego kasnije, kad se setao izmedju velikih, vise kao star nego kao igrac.

Majstor Bob

pre 9 godina

@jlg., Upravo to, mora se imati postovanja i ne bi trebalo to niko da pise. Izneses misljenje o jednom i to je to. Posebno tako napadaju Ronalda, a nema razloga. Ukusi su razliciti. Ali su po meni njih dvojica najbolji ikada. Ko je bolji videce se za 5,6 godina. Ja se nadam i navijam da to bude Kris. Opet kazem za penale. I ja bih voleo da daje opet dosta iz slobodnjaka, pete i sl. Ali ne moze on da odbije penal ako sudija svira. Mora da suta. A i to mu je donekle lak nacin da da gol, kasnije mirno udje u mec. Kazem, Anceloti igra ofanzivno uvek mu je ekipa u protivnickom sesnaestercu pa otud' i penali. Ja bih licno voleo da ne bude penala par meseci da vidim sta bi izmislili da pisu. Pozdrav.

Hamsik

pre 9 godina

Mesi uporno forsira dribling u levo i protivnicki igraci znaju da ce u levo, a Mesi ih istim tim driblingom predje, gledam i ne verujem ,jednostavno doktor svog zanata. I kad gledas fudbal i kad igrac uspe da te nasmeje majstorijama na terenu koje izvodi to znaci da je jednostavno neverovatan.

Rade

pre 9 godina

Jednostavno majstor svog zanata, da nije Suareza smotanog Mesi bi dao jos 3-4 komada, ne pljujem Suareza, na momente deluje onaj pravi, ali se definitivno za sad uopste ne snalazi u Barseloni, kao da je uplasen, jedva trci, kao da se ugojio 15kg, nema onu lucidnost, osecaj za gol, sta li mu je ne znam, nadam se da ce se popraviti ubuduce...

jlg.

pre 9 godina

@ Majstor Bob iako si navijac Reala respect za odg.! Apsolutno se slazem da ima i predrasuda i da je Real najjaci s Ancelotijem i da su i Messi i Ronaldo klase. Ali opet kao sto si napisao ja kao navijac Barse i Mesija imam predrasude bez obzira na sve i svaki put me nervira kad vidim na livescore Goal C.Ronaldo(pen.), jer mislim da je pumpanje statistike nepotrebno jer bi Ronaldo bio legenda i bez pola od tih goloa i bez ijednog penala izvedenog sigurno. A ovako jedni ga napadaju sto se istice njegova statistika opravdano, drugi ga brane opravdano....Uglavnom sve se svede na raspravu o tome ko je bolji. Jednostavno ne mozes izbeci komentare gdessi, kristina, penaldo,itd...I razumem da te to nervira jer nervira i mene.

Majstor Bob

pre 9 godina

@jlg., Ne vredja komentar licno. Nego vredja nepostovanje, tj nacin na koji se pise o Krisu. Tu statistiku nisam ja pravio nego video sliku na nekoj drustvenoj mrezi pa prepisao sa slike. Bas na vest o Mesiju zbog stvari koju sam objasnio u preth. komentaru. Ne zbog velikog Lea naravno. Sto se penala tice opet predrasude ogromneee. Prvo ne moze da se poredi tako jer ne sviraju se penali Ronaldu nego Realu. A slazem se da se sviraju dosta ali tipa od npr 20 pen, 18 njih jesu a dva su greske sudija. A najvise ima Real jer pod Ancelotijem igra najofanzivniji fudbal. Isko,Hames,Marselo ma svi samo guraju lopte u sesnaest, svi sutiraju, dosta blokova nekada i rukom, dosta se igra u sesnest pa i pada. A da znas lakse je ti i ja da sutamo penal Barsi nego Ronaldo. Zasto? Niko ne zna kako ce mi da izvedemo i sl. A njegovih penala su sto odgledali zamisli kakav je to pritisak. Zar ne? A i on i Leo 20 min tekme mi ulazimo na neki livescore i pise tipa 3:0 i mi vec znamo da su oni dali. Vest je kada ne daju gol. Posebno Kris. Tako da. Poz.

nick

pre 9 godina

tuzan si decko, samim tim sto ne shvatas zasto je mesi bolji vidi se da ne razumes ovu igru i ispadas zalostan
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kobi, 18. januar 2015 23:50)

Tuzno je to sto si ti iz mog komentara to shvatio
Ja nigde nisam napisao ko je od njih dvojice bolji!!!
Ja znam ko je od njih veci...ima barem 30-tak brazilaca,spanaca,argentinaca,francuza,nemaca,engleza,urugvajaca,italijana koji su veci igraci od pomenute 2
Igru razumem vise nego ti,jer je i sam profesionalno igram,ali nema veze,bitno da je ti razumes,zato si ti velik a ja mali
Velicina igraca(u smislu uspeha) se postaje na Svetskom prvenstvu a ne na El klasiku, olimpijadi (fudbal) i ostalim derbijima!!! Srbija,Bosna,Iran,Nigerija!!! protiv Nemacke prvo 4:0(2010) pa 1:0(2014) a i ovaj drugi je prosao sa 4:0
Vise ce se pamtiti golovi Gecea,Inijeste,Zidana,Ronalda,Pelea,Maradone i ostalih u finalima SP nego svih Mesijevih i K.Ronaldovih golova zajedno
Pomenuti dvojac,majstori "male mreze",samo to,imaju trk, dribling,sut,kompletni igraci...ali ce se uvek pamtiti Zidanova glava u Parizu Ronaldovi potezi iz Japana i J. Koreje, penali u Nemackoj i USA itd
Jos jednom,nigde nisam napisao da je neko od njih dvojice bolji , samo sam dao izjavu da kad to uradi CR7,vi pisete kako on resava male utakmice,Penaldo itd a kad toj istoj ekipi uradi Mesi,ta ekipa postaje svetska velicina a Mesi Bog!!!
Nauci da shvatis to sto procitas,jer ti slabo nesto ide!!!

zgslavac

pre 9 godina

(nislija, 19. januar 2015 00:46)

Argument ti ne stoji nikako, evo danas Rakitić sa dvije asistencije poslužio Mesija, od kojih je prva fantastična sa 25 metara, a jednu mu dao i Nejmar. Dakle i Mesi ima ekipu koa ga poslužuje, kao što Ronaldo ima Modrića, Krosa, nekad, Ozila i Di Mariu. Ipak slažem se da je Mesi bolji.

neutralni felsh

pre 9 godina

Dajte ljudi molim Vas! Pa ta primera je smehotres liga majke mi! Prve 3 ekipe posle Barse i Reala liče na nešto,a ostale...,no coment! A dodji ti Mesi lepo meni u moju Englesku da igras,pa da vidimo koliko bi komada zabijao. Ne sumnjivo jedan od najboljih svih vremena,ali La liga je kontracepciona pilula u prevodu
(Realno negativan Mesijevac, 19. januar 2015 00:21)


pa... ako je atletiku dao dva, deportivu tri, svonsiju i lesteru bi dao po pet ;)
ne znam, vas "englezofile" je izgleda svojevremeno otrovao rts i simpaticni gojko andrijasevic: tih par godina nije bilo lako gledati spance jer nije bilo toliko kablovske i neta, a rts je prenosio engleze, i to veoma dobro. ali tako otprilike i pogodimo koliko ima godina onaj ko kaze "premijer najjaca liga na svetu" - a da nije fudbaler koji igra u istoj, ili je tek dosao pa se jos igracki adaptira te mu treba opravdanjce ;)
kad smo vec kod adaptacije, zar nije interesantno da vecini ex-premijer igraca treba mnogo vise vremena da se naviknu na spanski nego ex-primera igracima da se naviknu na engleski fudbal? sta nam to govori? ;)
druga varijanta je da brkate neizvesnost jedne lige sa kvalitetom fudbala u njoj. i ta neizvesnost je upitna: prebroj osvajace premijer lige u deceniji pre abramovicevog celzija i arapskog sitija? united ili arsenal, neizvesno do bola, da se smrznes.
treca mogucnost je da ne shvatate da je klasicni engleski fudbal (brzi bekovi i brza krila sa dve poludesetke i dva visoka-niska spica - to igraju svi osim prve cetvorke plus sautempton everton i sadasnji totenhem) ko stvoren za mesija, da dribla panjeve u odbrani i ulece u formacijske praznine izmedju njih i bekova, pa da svi vicete "mesi se dokazao i nama" ;)

neutralni felsh

pre 9 godina

i najsmesnije sam zaboravio da napisem. kolega nick, nabrajate red vudbalskih velicina "pele maradona bekenbauer zidan ronaldinjo rosi"... mmm? rosi? pored svih legendarnih italijana setiste se paola rosija? fudbalera koji je sinonim za "igrace za sezonu", koji je istina cudo napravio na mondijalu 82. ali je posle nazalost skoro nestao sa velike scene. gledao sam ga i ja tada na tv-u, nemojte da se ubedjujemo da li je legenda ili nije - legenda je ko radanovic naspram piksija ;)

Realno negativan Mesijevac

pre 9 godina

Dajte ljudi molim Vas! Pa ta primera je smehotres liga majke mi! Prve 3 ekipe posle Barse i Reala liče na nešto,a ostale...,no coment! A dodji ti Mesi lepo meni u moju Englesku da igras,pa da vidimo koliko bi komada zabijao. Ne sumnjivo jedan od najboljih svih vremena,ali La liga je kontracepciona pilula u prevodu

nislija

pre 9 godina

Razlika izmedju Mesija i Ronalda je ogromna, pokusacu u najkracim mogucim crtama da objasnim fanovima Ronalda zasto je to tako, dakle, Mesiju ne trebaju vezni igraci da bi mu stvorili sansu, kao sto Real kupuje 50 veznih igraca da bi mogli da serviraju lopte Ronaldu, zamisli imaju Iska od 40m Iljaramendija od 40 Kediru od 30, Modrica od 40 i oni kupuju Krosa pa im malo i Kros sad hoce i Rojsa, dok je Mesi u ekipi i veznjak i napadac i ume da se vrati na svoju polovinu i iznese loptu kao pravi zadnji vezni igrac, ajde pre realovci su govorili da je Mesi nula bez Cavija i Inijeste, sad nema Cavija, a Inijesta u nikad goroj formi, a Mesi bombarduje sa svih strana glavni igrac na sredini terena, salje lopte, dribla, mozda covek sa najboljim pregledom igre na svetu, znaci i ta prica vam je propala i ne znam sta cete sledece da izmislite, dakle, Mesi nije tanjirdzija kao Ronaldo, nego uzme loptu prodje 5 igraca odigra dupli pas sa nekim i da gol, majstor za asistencije, ne zna se da li ima bolji osecaj za pas ili za gol, Ronaldo je vise igrac za cirkus, povuce loptu udari iz sve snage pa ako udje udje a u vecini slucajeva ne udje, onda pete, biciklice i te gluposti, pokusava da kopira malo Ronaldinja ali nije mu ni do kolena. Tako da vas molim vise da uporedjujete doktora sa cirkus igracem, smesni ste. I za kraj, Mesi nikad ne simulira dok ovaj pada kad protrcis pored njega, a ovamo pokazuje neke trbusnjake i misice, smesno mnogo.

neutralni felsh

pre 9 godina

ronaldo je velemajstor, ali mesi je nesto posebno. neko dole spominje da obojica ne spadaju u red velemajstora na terenu kao pele maradon zidan, nego da im je krajnji domet krojf. pa onda nam objasnjava sta je to "mala mreza" (centarforska opsesija, inace) na golu, dobro nije objasnio i "stipaljku" na onim starovremenskim golovima, i "skraceni korner" ;) ajd posto sam (i) ja malo stariji, pa da prvo primetim: niko od tih gore nabrojanih majstora i vodja ekipe nije u prvom delu karijere bio to sto je kasnije postao, inspiracija celom timu. vi se svi secate zidana u poznijem delu karijere, kao i maradone, kad su blistali. tako i za mesija i ronalda, tu mnogo ima upliva i licnost ali: u vreme skolsa i xavija normalno da nisu mogli da vode glavnu rec - jer dobar igrac je vaspitan igrac, plus vodjstvo se stice vremenom i zaslugama. ali kasnije... jes da su principi razliciti (ronaldo je egocentrik, on vuce tim voljom i upornoscu, mesi je introvert, nije nametljiv u komunikaciji, on vise vuce potezima) ali su posledice iste - ko je igrao veliku loptu zna sta je to: ono kad i mi "iz senke" mislimo da smo dobri kao nas najbolji u timu, tada te obicno "svaka lopta slusa". dakle, njihovo majstorstvo i inspirativnost su nesporni.
krojf? krojf je prirodni vodja i fudbalski mislilac, i umanjiti njega kao igraca u odnosu na zidana je velika nepravda. takodje i naseg velibora vasovica, da primetim... i nema to veze s "malom mrezom", o njima nek misle oni koji ih siju. nismo mi krivi sto ona mala bitanga ronaldinjo nije odoleo iskusenjima vanfudbalskog zivota pa da odigra 10 godina u top formi. onda se ne bi raspravljali da li je bolji ronaldo mesi kristijano zidan maradona ili pele ;)

b93

pre 9 godina

zasto svi pisu messi 0penala.ja koliko se sjecam imo je jedan protiv levantea.i naravno nije ga iskoristio,tako da nije lako realizovat penal?,

KOSTA

pre 9 godina

ma dajte izludeste vise sa tim poredjenjima Primere i Premijer lige. valensija, sevilja, bilbao, malaga, sosijedad. sve su to timovi koji su prehodnih godina igrali na visokom nivou protiv engleskih timova i redovno ih tukli. uostalom kakva je to Engleska liga u kojoj je odnos englez:spanac, brazilac itd. 1:2. to sto se klubovi u engleskoj nalaze u boljoj fin. situaciji ne znaci da su bolji od spanskih. UOSTALOM NEKA OKRSAJI U EVROPSKIM TAKMICENJIMA PRAVE PARALELU. POGLEDAJTE PRETHODNE 10. godine.

neutralni felsh

pre 9 godina

usudim se reci da mi Hrvati imamo mozda i najjbolji vezni red odkad nam je drzave i top 5 na Svijetu ,RAKITIC,MODRIC,KOVACIC,PERISIC,i Svabe bi se sasrale
(Mario Kroata, 18. januar 2015 23:25)


jaki ste u vezi, nema zbora. na ovaj komentar minus moze da ti kresne samo neko iz inata. rakitic i modric, prvotimci u barsi i realu, sta pricati dalje...
ali, ima tu jedna zamka: ako sa ovakvim veznim redom opet ne uradite nista posebno, kao sto letos niste, na mondijalu - onda ste stvarno truba ;)

Joan Laporta

pre 9 godina

(brb, 18. januar 2015 22:55)

Nema tu nikakvog sindroma, nego ljudi jednostavno vide ko je genije sa loptom! Što ne kažeš da je Mesi prvi meč u Minhenu igrao povređen, da je revanš odsedeo na klupi zbog povrede? I ne znam šta ste se uhvatili za tih 7-0 u dva meča, to je sport, i Barselona je mnoge demoriala, nekad izgubiš, nekad pobediš. I Barselona je pre toga par godina dala Bajernu na Kamp Nou četri gola za 45 min? To smo zaboravili? A Real 5-0 u prvoj sezoni Murinjovoj? Inače Mesi je dao najviše golova do sad Realu 21, Atletiku Madridu 21 i Sevilji 21. Jel su to male ekipe? Jel to igrač za male utakmice ili za derbije? Ja ću da vam kažem, on ne bira, sve rešeta, a posebno je motivisan na derbijima. Toliko brujite o fantastičnoj Ronaldovoj godini, a imo je 3 ili 4 gola više od Mesia, a ako uzmete u kakvom je timu Ronaldo celu godinu igro, a u kakvom Mesi počevši pod vođenje onog Martina pa sad ovog Enrikea još je i odlično bio efikasan. A posebno zanimljivo da je Mesi u prošloj godini imo više golova od Ronalda iz igre (tačnije ako im se oduzmu penali)! Toliko o očajnoj godini Mesia, da loša je za njegove standarde, al za neke igrače i dalje sezona iz snova što se tiče efikasnosti i asistencija. Inače zasluženo Ronaldu Zlatna lopta zbog svih trofeja koje je osvojio sa ekipom, al ne budite smešni sa poređenjem Ronalda sa ovim majstorom fudbala! Toliko iz mog ugla gledišta, a verujem i velike većine u svetu! Obojica su fantastični, al jedan je Lionel Mesi!

nik.

pre 9 godina

Ovi sto porede kvalitet lige, nije primera slabija liga nego su Real i Barsa sad i Atletiko mnogo mnogo jaci o ostatka lige. Pa pogledajte sta u evropi rade Atletiko, Bilbao, Valencia, Sevilla prosle godine, da ne kazem Real i Barsa. I molim vas glupo je mnogo da pisete da nije iznenadjenje kad Celsi ne pobedi Stouk, ili kad remizira sa Totenhemom..............

Mario Kroata

pre 9 godina

usudim se reci da mi Hrvati imamo mozda i najjbolji vezni red odkad nam je drzave i top 5 na Svijetu ,RAKITIC,MODRIC,KOVACIC,PERISIC,i Svabe bi se sasrale

Majstor Bob

pre 9 godina

@Miki Upravo zbog takvih stvari ja pisem komentare, 'kristina penaldo, frizure, nema ga u velikim tekmama i sl'. Da jos jednom napisem njih dvojica su najveci. Ja sam sam protiv tih predrasuda. Nije 0 daleko je od nule. U La Ligi uvek daje golove Barsi i Atletiku M nekada ti golovi rese tekmu nekada ne to ne zavisi od njega. U avgustu uzeo Superkup Evrope sa dva gola. U Ligi Sampiona sve tekme od osmine finala do finala su VELIKE tekme da znas to. A on je resio sve do finala. Do finala dve nedelje nije trenirao, samo dva treninga u teretani i jedan van. Baraz Portugal-Svedska resio sam. Sa Mancesterom gol u finalu LS. Gol u kupu protiv Barse, mnogo golova u nokaut tekmama LS. 2012 sam vodio Portugal do nesrecnog ispadanja na penalima od kasnijeg osvajaca Spanije, sa cini mi se 4,5gol za (na tom nivou)-prosecnu Portugaliju veruj te. Eto, PUNO VELIKIH UTAKMICA.

jlg.

pre 9 godina

@ Majstor Bob nemoj moj komentar da te uvredi jer mi to nije namera, mada se tako cini ali mi samo nije jasno odakle vadis svu tu statistiku i poredis Ronalda sa Rumunskim timovima? Ok kontam da ga vise gotivis nego Lea ali opet ovo sto si napisao je bas malo preterano. Vodis li evidenciju koliko je Ronaldo postigao vise golova od timova iz prve Indonezanske lige? Ili prve lige Gabona, Chada ili Etiopije...? Ako si tako dobar statisticar ajde pitacu te od koliko timova je ove polu-sezone Ronaldo vise penala izveo, uzevsi u obzir sve nabrojane lige i timove? I nebi ti bilo tesko da zakljucis da je veroatno izveo vise penala nego gotovo bilo koji tim od koga ima ili nema vise golova postignutih iz svih liga koje si naveo. Neosporno kvalitetan igrac, ni ja kao fan Mesija poput tebe ne volim komentare tipa Kristina, Penaldo itd...On je super igrac ali je malo preterano isticati tu statistiku koju si ti pisao.

Majstor Bob

pre 9 godina

Inacee ovo je sada naslov vesti. A Barsa dobila 4:0. Real je dobio 8:2 a naslov je bio 'NeRealan Real, 8:2 u La Korunji'. Tako nesto. A tada je Ronaldo dao tri gola, znaci het-trik, 1. asistencija, 1. pas pre asistencije, pa sta je trebalo da bude naslov. A komentari 'Eh, i ja bi dao tri njima, penaldo, daje malim ekipama, kad padnu 8 i on da da' i sl. A danas komentari 'Bog, magija, najveci od svih' i sl. Ajd neka mi neko objasni to?@miki... U cemu je razlika zasto se ne pise isto? Pozdrav.

kobi

pre 9 godina

@ (nick, 18. januar 2015 21:56)

tuzan si decko, samim tim sto ne shvatas zasto je mesi bolji vidi se da ne razumes ovu igru i ispadas zalostan

blackadder

pre 9 godina

PRIMERA je SMEJURIJA??? kako liga koja ima osvajaca i finalistu LS,i osvajaca LE moze da bude smejurija?? Celsi i nekako,a ostatak vrha Engleske porediti sa Realom i Barselonom je smesno,Siti nije mogao nijednog trenutka da se suprostavi Barselonu.Zaboravio si da je Liverpul na Enfildu gubio posle 30 minuta sa 3-0 od Reala.Ako hoces definiciju iznenadjenja-iznenadjenje je kad Engleski tim izbaci Spanski u LS ili LE.

Logen

pre 9 godina

Kako ste se izlozili svi, natrpali Deportivo koji je dosao iz druge lige. Aj malo smanjite dozivljaj, nije dao 3 komada Realu -.-
(Dejan, 18. januar 2015 21:27)

Jeste, 2 puta do sad.

Miki

pre 9 godina

Majstor Bob@

Posto fino baratas statistikom koja ti odgovara, aj da ti zadam jedan tezak zadatak. Kazi nam koliko velikih utakmica je resio Diviano Penaldo? Nemoj mnogo da forsiras mozak, odgovor je 0.

Robokap

pre 9 godina

@nick
Nebitno protiv koga messi igra,ovdje se radi o lakoci sa kojom covek igra,gracioznosti,valceru u kopackama,jednostavnosti,na neki nacin ja igru messija dozivljavam kao umjetnost

Majstor Bob

pre 9 godina

@jlg., Nista od toga. Sve najboljem mislim o Mesiju. Samo sam protiv 'penaldo i sl komentara. I vise sam za CR nego za Lea. Nzm kakve frizure spominjes, to pisi na Super Zeni.
@nick, Hvalaa. Slazem se u svemu u tvom komentaru osim u tom za Svetsko prvenstvoo. Tj ja mislim da su Leo i Kris najveci, najkonstantniji svih vremena i sl. Po meni svetska prvenstva osvajaju ekipe kao tim, filozofije ekipa, nikada igraci indvidualno. Nemacka sada, pa Spanijaa, pa pre toga Italija. Pa zatoo.

ipak volim fudbal

pre 9 godina

"Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi doneo je het-trikom pobedu svojoj ekipi na gostovanju Deportivu La Korunji"

Ne, on je najbolji svih vremena. I u najvaznijim utakmicama on je najbolji, poslednje je bilo prosle nedelje protiv Atletika.
Samo da kazem da i Gerd Miller je postigao najvise golova(statisticki gledano), bio kralj peterca i sesnesteraca, plus nije sutirao penale. Ali nikad nije bio nosilac igre, pokretac akcija, ili najbolji fudbaler Bajerna i Nemacke (danas mozda bi bio za one koji gledaju statistiku).

neutralni felsh

pre 9 godina

Ma mogu njih dvojica da prave rekorde u ligi gde se za iznenadjenje smatra kad Real i barselona nekoga ne pobede makar 3-0. U engleskoj kad Celzi ne pobedi Everton,Sautempton,Totenhem...to nije iznenadjenje. Primera je smejurija. Takmicenje 2 igraca koji ce od njih vise golova da postigne. U 20 minutu sam prebacio na snuker.
(miki7878, 18. januar 2015 21:20)


i ostani na snukeru, molim te, nemoj nikad da menjas kanal, narocito na fudbal. indirektno poredis debeli masni totenhem i trenutno siromasno mrsavo deportivo... svasta, pa opet taj deportivo ima istoriju i legendarne utakmice koje totenhem moze da sanja. mozda se vi iskusniji ne cudite, ali meni jeste iznenadjenje kad celzi ne pobedi stouk, lester ili sanderlend, i meni nije iznenadjenje ako barsa-real ne pobede valensiju, sevilju, viljareal, bilbao... ili sosijedad i atletiko ;)

naravoucenije: jedno je gledati dobar fudbal, a sasvim drugo je uzivati u neizvesnosti neke lige. to cesto nema veze jedno sa drugim.

miki7878

pre 9 godina

PRIMERA je SMEJURIJA??? kako liga koja ima osvajaca i finalistu LS,i osvajaca LE moze da bude smejurija?? Celsi i nekako,a ostatak vrha Engleske porediti sa Realom i Barselonom je smesno,Siti nije mogao nijednog trenutka da se suprostavi Barselonu.Zaboravio si da je Liverpul na Enfildu gubio posle 30 minuta sa 3-0 od Reala.Ako hoces definiciju iznenadjenja-iznenadjenje je kad Engleski tim izbaci Spanski u LS ili LE.
(blackadder, 18. januar 2015 22:01)
U ligi evrope su finalisti bili i Midlzboro i Fulam koji su sada druga liga engleske. ako poredis ekipe od 4-10 mesta u obe lige. Pa premijer je za 3 klase jaci. Jesu Real i Barsa(mada je meni Celzi jaci) uz Bajern najjaci na svetu. al nije merilo Evropski kupovi. Od 2005-2012 englezi samo jednom ili dva puta nisu imali finalistu u Ligi sampiona. Pogledaj pa ce s videti o cemu pricam. Al uglavnom najveca prednost je u tim timova od 4-10 mesta koji u engleskoj pruzaju mnogo veci otpor favoritima nego u spaniji.

brb

pre 9 godina

Mesi protutnjao La Korunjom ???
NIsam gledao utakmicu, da li je Mesi sam igrao protiv njih 11 ??? Kada Barcelona izgubi NIKADA nisam video naslov Mesi je izgubio od Valencije, ili Bayern sedmicom preko Mesija u finale lige sampiona !! Ne znam u cemu je stos ?
(Svete, 18. januar 2015 21:44)

To ti je isto kao kad Nadal osvoji RG onda je to "samo sljaka" a kad bi Novak to uradio onda bi on bio kralj,bog,legenda itd...

Kad C.Ronaldo to uradi sa Deportivom onda je on Penaldo a Mesi protutnjava kroz La Korunju(kojoj je inace RM dao 8 golova u La Korunji a Ronaldo het-trik)

Opste je poznato za koga se ovde navija(cak i na vestima), Mesi je uvek centralna figura(a to kad mu ne ide,kao kad je Bajern tutnuo 7, tad je trebala biti vest "Gde je bio i sta je radio Leo Mesi u dvomecu protiv Bajerna 0:7"-odgovor:bio je nigde a radio je nista)


To je onaj nas sindrom "tudje hocemo,nase ne damo" i "sto vi hocete - mi imamo,sto vi nemate - nama ni ne treba"

Boka

pre 9 godina

Ja imam osjecaj za ovog Mesija da frajer igra na 70% i da bi svaki napad kad bi hteo mogao zavrsit golom ili asistencijom. Neverovatna je lakoca u igri ovog lika.Gledao sam prvo poluvremene pomalo i uhvatio sam par njegovih akcija i golove. Prosto me fascinira ta njegova prefinjenost, kontrola lopte, vizija, dribling...Cenim lojalnost i to sto je citavu karijeru u barci, koju mnogo postujem zbog svega sto je postigla zadnjih pogotovo 10 god, al voleo bi gaucosa videti i u drugim klubu ,npr u Engleskoj . Ajmo maleni ,dodji u Chelsea :) Svaka cast Ronaldu,zaista ,na svemu, al ovaj mali je nedodirljiv,nejgov fudbal je ipak neka druga dimenzija. usudio bi se reci i mozda najbolji svih vremena, il bar rame uz rame sa Maradonom i Peleom.

nick

pre 9 godina

Citam vase gluposti godinama u ovim komentarima!!!
Kad CR7 uradi ovo isto protiv Deportiva on je onda igrac za male utakmice a kada to uradi Mesi onda je on sa druge planete
Odnosno,kad Real igra sa Deportivom,Depor je smesan klub, dok je protiv Barse velikan!!!
Posto ste veliki nemaci pojma a sportom ste se verovatno bavili preko kompjutera ,Sony PS i ostalih konzola,do sad bi ste videli i shvatili da su Mesi i CR7 veliki majstori "male mreze" u velikim timovima
Preko 70% njighovih golova je u maloj mrezi(to su one dve male sa strane gola,iza stativa)
Mala mreza + prolazak po korner liniji i zavrtanje na peterac(sto je danas uradio Benzema) su 99% gol,tih 1% su zbog igraca kao sto su Bentner,Kerol i ostali degeni!!!

Mesi i Ronaldo nikada nece biti prvaci sveta,ne zbog saigraca ,nego sto nikada nece biti velicine kao Pele,Maradona,Bekenbauer,Rosi,Ronaldo,Ronaldinjo,Zidan....oni su vam kao nekada Krojf(ko ga je gledao zna o cemu pricam)

Inace, decko sa nick-om Majstor Bob vam je dao super podatke!!!
Ja cu jos dodati da je RM u Ligi na gostovanjima dao 35 golova, dok su Barsa,Atletiko i Valensija zajedno dali 41....mislite o tome!!!

Majstor Bob

pre 9 godina

Evo jedan podatak za momka za momka koga zovete Penaldo. A koji je najbolji fudbaler i ove sezone u Evropi. 28 golova, prvi strelac Evrope 10 asistencija pa je 4 asistent Evrope. A podatak golova Ronalda u odnosu na sve klubove liga Evrope.
C.Ronaldo 28 golova. Legenda:Liga, broj timova od kojih je CR dao vise, broj timova u ligi
Engleska 11-20. Francuska 17-20. Italija 14-20. Spanija 15-20. Belgija 6-16. Turska 16-18. Albanija 10-10 Austrija 8-10. Portugal 16-18. Rumnija 15-18. Rusija 13-16. Srbija 14-16. BiH 16-16. Bugarska 8-12. Crna Gora 10-12. Ceska 16-16. Danska 11-12. Grcka 13-18. Hrvatska 6-10. Kosovo 12-12. Madjarska 15-16. Makedonija 7-10. Holandija 11-18. Nemacka 14-18.
To vam je 'penaldo' vas na pola sezone u Evropi. Objavite. Poz.

Katambrik

pre 9 godina

Barca pocinje sve vise da podsjeca na onaj najjaci tim barce ikad,toliko prilika stvaraju da su i ovu utakm.mogli da daju jos 3-4 gola lagano.
Messi najjaci igrac kosmosa,kad hoce da gol,dribla,razigraje,vraca se u odbranu,zajebaje se lik keve mi..

Svete

pre 9 godina

Mesi protutnjao La Korunjom ???
NIsam gledao utakmicu, da li je Mesi sam igrao protiv njih 11 ??? Kada Barcelona izgubi NIKADA nisam video naslov Mesi je izgubio od Valencije, ili Bayern sedmicom preko Mesija u finale lige sampiona !! Ne znam u cemu je stos ?

miki7878

pre 9 godina

Ma mogu njih dvojica da prave rekorde u ligi gde se za iznenadjenje smatra kad Real i barselona nekoga ne pobede makar 3-0. U engleskoj kad Celzi ne pobedi Everton,Sautempton,Totenhem...to nije iznenadjenje. Primera je smejurija. Takmicenje 2 igraca koji ce od njih vise golova da postigne. U 20 minutu sam prebacio na snuker.

Ivan

pre 9 godina

Messi ima neku magiju u nogama ,Ronaldo je masina koja je konstantno u formi ,stvar je ukusa meni ce se uvek vise svideti Mesi od Ronalda ,Sances od Bejla ,Kobi od Lebrona i Monika Beluci od Kim Kardasijan ..sve je stvar ukusa i inteligencije .

Igor

pre 9 godina

Ma kakvi su to golovi?!
Jel to onaj sto je dobio samo 17,nesto % glasova od fudalskih stucnjaka, kapitena reprezentacija i koga vec?
Ccc. Sramota

Dr. Stefanovic

pre 9 godina

Najbolji ikada,bez premca,motor ekipe.Svaka cast svim fudbalskim velicinama,ali sumnjam da ce se ikada roditi ovakav fudbaler ciji je svaki potez,svaki pokret prica za sebe...

ma sta mi rece

pre 9 godina

Mesi sve bolji i bolji,mislim posle one povrede kako se vratio da je i vise golova dao od ronalda,doduse i dalje zaostaje na listi strelaca ali se polako priblizava...

Ivan

pre 9 godina

Messi ima neku magiju u nogama ,Ronaldo je masina koja je konstantno u formi ,stvar je ukusa meni ce se uvek vise svideti Mesi od Ronalda ,Sances od Bejla ,Kobi od Lebrona i Monika Beluci od Kim Kardasijan ..sve je stvar ukusa i inteligencije .

Katambrik

pre 9 godina

Barca pocinje sve vise da podsjeca na onaj najjaci tim barce ikad,toliko prilika stvaraju da su i ovu utakm.mogli da daju jos 3-4 gola lagano.
Messi najjaci igrac kosmosa,kad hoce da gol,dribla,razigraje,vraca se u odbranu,zajebaje se lik keve mi..

Dr. Stefanovic

pre 9 godina

Najbolji ikada,bez premca,motor ekipe.Svaka cast svim fudbalskim velicinama,ali sumnjam da ce se ikada roditi ovakav fudbaler ciji je svaki potez,svaki pokret prica za sebe...

Boka

pre 9 godina

Ja imam osjecaj za ovog Mesija da frajer igra na 70% i da bi svaki napad kad bi hteo mogao zavrsit golom ili asistencijom. Neverovatna je lakoca u igri ovog lika.Gledao sam prvo poluvremene pomalo i uhvatio sam par njegovih akcija i golove. Prosto me fascinira ta njegova prefinjenost, kontrola lopte, vizija, dribling...Cenim lojalnost i to sto je citavu karijeru u barci, koju mnogo postujem zbog svega sto je postigla zadnjih pogotovo 10 god, al voleo bi gaucosa videti i u drugim klubu ,npr u Engleskoj . Ajmo maleni ,dodji u Chelsea :) Svaka cast Ronaldu,zaista ,na svemu, al ovaj mali je nedodirljiv,nejgov fudbal je ipak neka druga dimenzija. usudio bi se reci i mozda najbolji svih vremena, il bar rame uz rame sa Maradonom i Peleom.

blackadder

pre 9 godina

PRIMERA je SMEJURIJA??? kako liga koja ima osvajaca i finalistu LS,i osvajaca LE moze da bude smejurija?? Celsi i nekako,a ostatak vrha Engleske porediti sa Realom i Barselonom je smesno,Siti nije mogao nijednog trenutka da se suprostavi Barselonu.Zaboravio si da je Liverpul na Enfildu gubio posle 30 minuta sa 3-0 od Reala.Ako hoces definiciju iznenadjenja-iznenadjenje je kad Engleski tim izbaci Spanski u LS ili LE.

nislija

pre 9 godina

Razlika izmedju Mesija i Ronalda je ogromna, pokusacu u najkracim mogucim crtama da objasnim fanovima Ronalda zasto je to tako, dakle, Mesiju ne trebaju vezni igraci da bi mu stvorili sansu, kao sto Real kupuje 50 veznih igraca da bi mogli da serviraju lopte Ronaldu, zamisli imaju Iska od 40m Iljaramendija od 40 Kediru od 30, Modrica od 40 i oni kupuju Krosa pa im malo i Kros sad hoce i Rojsa, dok je Mesi u ekipi i veznjak i napadac i ume da se vrati na svoju polovinu i iznese loptu kao pravi zadnji vezni igrac, ajde pre realovci su govorili da je Mesi nula bez Cavija i Inijeste, sad nema Cavija, a Inijesta u nikad goroj formi, a Mesi bombarduje sa svih strana glavni igrac na sredini terena, salje lopte, dribla, mozda covek sa najboljim pregledom igre na svetu, znaci i ta prica vam je propala i ne znam sta cete sledece da izmislite, dakle, Mesi nije tanjirdzija kao Ronaldo, nego uzme loptu prodje 5 igraca odigra dupli pas sa nekim i da gol, majstor za asistencije, ne zna se da li ima bolji osecaj za pas ili za gol, Ronaldo je vise igrac za cirkus, povuce loptu udari iz sve snage pa ako udje udje a u vecini slucajeva ne udje, onda pete, biciklice i te gluposti, pokusava da kopira malo Ronaldinja ali nije mu ni do kolena. Tako da vas molim vise da uporedjujete doktora sa cirkus igracem, smesni ste. I za kraj, Mesi nikad ne simulira dok ovaj pada kad protrcis pored njega, a ovamo pokazuje neke trbusnjake i misice, smesno mnogo.

ma sta mi rece

pre 9 godina

Mesi sve bolji i bolji,mislim posle one povrede kako se vratio da je i vise golova dao od ronalda,doduse i dalje zaostaje na listi strelaca ali se polako priblizava...

Robokap

pre 9 godina

@nick
Nebitno protiv koga messi igra,ovdje se radi o lakoci sa kojom covek igra,gracioznosti,valceru u kopackama,jednostavnosti,na neki nacin ja igru messija dozivljavam kao umjetnost

ipak volim fudbal

pre 9 godina

"Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi doneo je het-trikom pobedu svojoj ekipi na gostovanju Deportivu La Korunji"

Ne, on je najbolji svih vremena. I u najvaznijim utakmicama on je najbolji, poslednje je bilo prosle nedelje protiv Atletika.
Samo da kazem da i Gerd Miller je postigao najvise golova(statisticki gledano), bio kralj peterca i sesnesteraca, plus nije sutirao penale. Ali nikad nije bio nosilac igre, pokretac akcija, ili najbolji fudbaler Bajerna i Nemacke (danas mozda bi bio za one koji gledaju statistiku).

Logen

pre 9 godina

Kako ste se izlozili svi, natrpali Deportivo koji je dosao iz druge lige. Aj malo smanjite dozivljaj, nije dao 3 komada Realu -.-
(Dejan, 18. januar 2015 21:27)

Jeste, 2 puta do sad.

Joan Laporta

pre 9 godina

(brb, 18. januar 2015 22:55)

Nema tu nikakvog sindroma, nego ljudi jednostavno vide ko je genije sa loptom! Što ne kažeš da je Mesi prvi meč u Minhenu igrao povređen, da je revanš odsedeo na klupi zbog povrede? I ne znam šta ste se uhvatili za tih 7-0 u dva meča, to je sport, i Barselona je mnoge demoriala, nekad izgubiš, nekad pobediš. I Barselona je pre toga par godina dala Bajernu na Kamp Nou četri gola za 45 min? To smo zaboravili? A Real 5-0 u prvoj sezoni Murinjovoj? Inače Mesi je dao najviše golova do sad Realu 21, Atletiku Madridu 21 i Sevilji 21. Jel su to male ekipe? Jel to igrač za male utakmice ili za derbije? Ja ću da vam kažem, on ne bira, sve rešeta, a posebno je motivisan na derbijima. Toliko brujite o fantastičnoj Ronaldovoj godini, a imo je 3 ili 4 gola više od Mesia, a ako uzmete u kakvom je timu Ronaldo celu godinu igro, a u kakvom Mesi počevši pod vođenje onog Martina pa sad ovog Enrikea još je i odlično bio efikasan. A posebno zanimljivo da je Mesi u prošloj godini imo više golova od Ronalda iz igre (tačnije ako im se oduzmu penali)! Toliko o očajnoj godini Mesia, da loša je za njegove standarde, al za neke igrače i dalje sezona iz snova što se tiče efikasnosti i asistencija. Inače zasluženo Ronaldu Zlatna lopta zbog svih trofeja koje je osvojio sa ekipom, al ne budite smešni sa poređenjem Ronalda sa ovim majstorom fudbala! Toliko iz mog ugla gledišta, a verujem i velike većine u svetu! Obojica su fantastični, al jedan je Lionel Mesi!

Lav

pre 9 godina

@Majstor Bob Jasno da si fan Ronalda. Verovatno momcic, tinejdzer. Ostavi se sine fudbala, ne razumes. Ronaldo je veliki igrac. Ali po talentu nije ni blizu najboljima u istoriji. Ni primaci Maradoni, Peleu, Zidanu, Ronaldinju, zubi Ronaldu, Mesiju. Kristijano je dobar igrac, uzivaj u njegovim golovima, ali ne stavljan ga uz rame sa najvecima jer on to nije i nikad nece biti. Fudbalski svet ipak jos uvek malo vise voli genijalce koji su u sportskom svetu fizikalaca prava retkost.

Miki

pre 9 godina

Majstor Bob@

Posto fino baratas statistikom koja ti odgovara, aj da ti zadam jedan tezak zadatak. Kazi nam koliko velikih utakmica je resio Diviano Penaldo? Nemoj mnogo da forsiras mozak, odgovor je 0.

kobi

pre 9 godina

@ (nick, 19. januar 2015 01:07)

koji gece coveceee?!?! ti oces da kazes da ce se gece(ili geceov gol ili golovi) vise pamtiti od mesija zbog gola u finalu ls i jos da ima 20 igraca koji su veci od mesija pa sta pricas ti to covece koji fudbal ti gledas..pa same legende fudbala su priznale pocev od pelea i maradone da je mesi sigurno u top5 svih vremena da li ti vidis kako decko igra nacin na koji se krece a trofeja ima koliko hoces to sto nema trofej sp u karijeri to mu jedino nedostaje ali da li je samo on kriv ili losi selektori slabi saigraci pa ne moze covek sam 1:11 pa on je slepao onu arg do finala sp nije mogao dalje jer je nemacka imala vrhunski tim i sve im se poklopilo..videces kada mesi zavrsi karijeru smatrace se najboljim svih vremena jer to zasluzuje sigurno(ili bar u top3). ja ronalda iskreno ne volim kao igraca ali ga postujemo ali zar njemu stvarno treba osporiti sto nema uspehe sa reprezentacijom?pa on je iz portugala izvukao najbolje moguce na proslim prvenstvima kad je i bilo igraca nekih u formi da igra sa nekim dolazio do polufinala cetvrtfinala.ispadao tada od mocne nemacke ili spanije jednostavno nema portugal taj kvalitet ne moze da doguraju daleko a i ja mislim da ni ronaldo nemaj taj kvalitet vodje.
a sto se tice drugog dela komentara ti i dalje nikako da skapiras poentu nije bitno sto su i ronaldo i mesi napunili deportivo nego je bitno na koji nacin jer je ljudima je uzivanje da gledaju coveka koji plese po terenu sam sebi stvara sanse asistira nosi celu ekipu i naravno nacin na koji to radi odusevljava ljude!

neutralni felsh

pre 9 godina

usudim se reci da mi Hrvati imamo mozda i najjbolji vezni red odkad nam je drzave i top 5 na Svijetu ,RAKITIC,MODRIC,KOVACIC,PERISIC,i Svabe bi se sasrale
(Mario Kroata, 18. januar 2015 23:25)


jaki ste u vezi, nema zbora. na ovaj komentar minus moze da ti kresne samo neko iz inata. rakitic i modric, prvotimci u barsi i realu, sta pricati dalje...
ali, ima tu jedna zamka: ako sa ovakvim veznim redom opet ne uradite nista posebno, kao sto letos niste, na mondijalu - onda ste stvarno truba ;)

Hamsik

pre 9 godina

Mesi uporno forsira dribling u levo i protivnicki igraci znaju da ce u levo, a Mesi ih istim tim driblingom predje, gledam i ne verujem ,jednostavno doktor svog zanata. I kad gledas fudbal i kad igrac uspe da te nasmeje majstorijama na terenu koje izvodi to znaci da je jednostavno neverovatan.

prosto

pre 9 godina

Mesi je toliko bolji fudbaler od Ronalda da o tome ne treba ni pricati. Sve se vidi. Genijalnost, fudbalska inteligencija, majstorstvo, sve je na strani Argentinca. Ronaldo je veliki radnik i na tome svaka cast, dokaz da covek radom moze sebe da dovede do cilja. Ali nije ni blizu Lea. Takodje poredjenja spanske i engleske lige su smesna. U Engleskoj razne drvosece dobiju priliku da zarade novac. I onda dodjw Bilbao sastavljen od Baskijaca pa razbije ser Aleksov Mancester u Engleskoj, dodje Barsa pa u finalu LS dva puta peske pobedi isti taj Mancester.

neutralni felsh

pre 9 godina

Ma mogu njih dvojica da prave rekorde u ligi gde se za iznenadjenje smatra kad Real i barselona nekoga ne pobede makar 3-0. U engleskoj kad Celzi ne pobedi Everton,Sautempton,Totenhem...to nije iznenadjenje. Primera je smejurija. Takmicenje 2 igraca koji ce od njih vise golova da postigne. U 20 minutu sam prebacio na snuker.
(miki7878, 18. januar 2015 21:20)


i ostani na snukeru, molim te, nemoj nikad da menjas kanal, narocito na fudbal. indirektno poredis debeli masni totenhem i trenutno siromasno mrsavo deportivo... svasta, pa opet taj deportivo ima istoriju i legendarne utakmice koje totenhem moze da sanja. mozda se vi iskusniji ne cudite, ali meni jeste iznenadjenje kad celzi ne pobedi stouk, lester ili sanderlend, i meni nije iznenadjenje ako barsa-real ne pobede valensiju, sevilju, viljareal, bilbao... ili sosijedad i atletiko ;)

naravoucenije: jedno je gledati dobar fudbal, a sasvim drugo je uzivati u neizvesnosti neke lige. to cesto nema veze jedno sa drugim.

Mario Kroata

pre 9 godina

usudim se reci da mi Hrvati imamo mozda i najjbolji vezni red odkad nam je drzave i top 5 na Svijetu ,RAKITIC,MODRIC,KOVACIC,PERISIC,i Svabe bi se sasrale

neutralni felsh

pre 9 godina

Dajte ljudi molim Vas! Pa ta primera je smehotres liga majke mi! Prve 3 ekipe posle Barse i Reala liče na nešto,a ostale...,no coment! A dodji ti Mesi lepo meni u moju Englesku da igras,pa da vidimo koliko bi komada zabijao. Ne sumnjivo jedan od najboljih svih vremena,ali La liga je kontracepciona pilula u prevodu
(Realno negativan Mesijevac, 19. januar 2015 00:21)


pa... ako je atletiku dao dva, deportivu tri, svonsiju i lesteru bi dao po pet ;)
ne znam, vas "englezofile" je izgleda svojevremeno otrovao rts i simpaticni gojko andrijasevic: tih par godina nije bilo lako gledati spance jer nije bilo toliko kablovske i neta, a rts je prenosio engleze, i to veoma dobro. ali tako otprilike i pogodimo koliko ima godina onaj ko kaze "premijer najjaca liga na svetu" - a da nije fudbaler koji igra u istoj, ili je tek dosao pa se jos igracki adaptira te mu treba opravdanjce ;)
kad smo vec kod adaptacije, zar nije interesantno da vecini ex-premijer igraca treba mnogo vise vremena da se naviknu na spanski nego ex-primera igracima da se naviknu na engleski fudbal? sta nam to govori? ;)
druga varijanta je da brkate neizvesnost jedne lige sa kvalitetom fudbala u njoj. i ta neizvesnost je upitna: prebroj osvajace premijer lige u deceniji pre abramovicevog celzija i arapskog sitija? united ili arsenal, neizvesno do bola, da se smrznes.
treca mogucnost je da ne shvatate da je klasicni engleski fudbal (brzi bekovi i brza krila sa dve poludesetke i dva visoka-niska spica - to igraju svi osim prve cetvorke plus sautempton everton i sadasnji totenhem) ko stvoren za mesija, da dribla panjeve u odbrani i ulece u formacijske praznine izmedju njih i bekova, pa da svi vicete "mesi se dokazao i nama" ;)

neutralni felsh

pre 9 godina

ronaldo je velemajstor, ali mesi je nesto posebno. neko dole spominje da obojica ne spadaju u red velemajstora na terenu kao pele maradon zidan, nego da im je krajnji domet krojf. pa onda nam objasnjava sta je to "mala mreza" (centarforska opsesija, inace) na golu, dobro nije objasnio i "stipaljku" na onim starovremenskim golovima, i "skraceni korner" ;) ajd posto sam (i) ja malo stariji, pa da prvo primetim: niko od tih gore nabrojanih majstora i vodja ekipe nije u prvom delu karijere bio to sto je kasnije postao, inspiracija celom timu. vi se svi secate zidana u poznijem delu karijere, kao i maradone, kad su blistali. tako i za mesija i ronalda, tu mnogo ima upliva i licnost ali: u vreme skolsa i xavija normalno da nisu mogli da vode glavnu rec - jer dobar igrac je vaspitan igrac, plus vodjstvo se stice vremenom i zaslugama. ali kasnije... jes da su principi razliciti (ronaldo je egocentrik, on vuce tim voljom i upornoscu, mesi je introvert, nije nametljiv u komunikaciji, on vise vuce potezima) ali su posledice iste - ko je igrao veliku loptu zna sta je to: ono kad i mi "iz senke" mislimo da smo dobri kao nas najbolji u timu, tada te obicno "svaka lopta slusa". dakle, njihovo majstorstvo i inspirativnost su nesporni.
krojf? krojf je prirodni vodja i fudbalski mislilac, i umanjiti njega kao igraca u odnosu na zidana je velika nepravda. takodje i naseg velibora vasovica, da primetim... i nema to veze s "malom mrezom", o njima nek misle oni koji ih siju. nismo mi krivi sto ona mala bitanga ronaldinjo nije odoleo iskusenjima vanfudbalskog zivota pa da odigra 10 godina u top formi. onda se ne bi raspravljali da li je bolji ronaldo mesi kristijano zidan maradona ili pele ;)

realno

pre 9 godina

@Neznalica Potpisao si se sa pravim imenom. Ne ometa Mesi razvoj drugih igraca, dokaz je Neimar, koji igra sjajno. Nije Mesi kriv sto Suarez ima 15 kila vise nego sto treba, a nije kriv ni sto je Ibra umislio da se moze igrati u Barsi i stajati u mestu. Ostale koji su otisli ne vredi ni pominjati jer nisu imali veze sa Mesijem. Barsina igra nije podredjena Mesiju, jer Mesi je taj koji stvara igru za saigrace, vec godinama je najbolji asistent svog tima. Da Suarez nije tako sebican Mesi bi sinoc postigao jos tri gola. A reci da igra Reala nije podredjena Ronaldu je vic. Ronaldo nije tip igraca kao Mesi koji udje u sredinu terena, stvori visak, napravi prostor za saigrace, da "nenormalnu" loptu. U pravu si, samo totalne neznalice ne vide Mesijevu velicinu.

kobi

pre 9 godina

@ (nick, 18. januar 2015 21:56)

tuzan si decko, samim tim sto ne shvatas zasto je mesi bolji vidi se da ne razumes ovu igru i ispadas zalostan

aha

pre 9 godina

@Mici A koliko te zlatne lopte kostaju Florentina Pereza? Moze Real Mesiju da otima zlatne lopte, ali ne moze da ospori njegovu genijalnost i ono sto citav svet vidi, da je Mesi bolji od Ronalda. I to vas boli. I bolece. Jer ce i taj odnos zlatnih lopti biti na Mesijevoj strani, Ronaldo je stariji...

Majstor Bob

pre 9 godina

Evo jedan podatak za momka za momka koga zovete Penaldo. A koji je najbolji fudbaler i ove sezone u Evropi. 28 golova, prvi strelac Evrope 10 asistencija pa je 4 asistent Evrope. A podatak golova Ronalda u odnosu na sve klubove liga Evrope.
C.Ronaldo 28 golova. Legenda:Liga, broj timova od kojih je CR dao vise, broj timova u ligi
Engleska 11-20. Francuska 17-20. Italija 14-20. Spanija 15-20. Belgija 6-16. Turska 16-18. Albanija 10-10 Austrija 8-10. Portugal 16-18. Rumnija 15-18. Rusija 13-16. Srbija 14-16. BiH 16-16. Bugarska 8-12. Crna Gora 10-12. Ceska 16-16. Danska 11-12. Grcka 13-18. Hrvatska 6-10. Kosovo 12-12. Madjarska 15-16. Makedonija 7-10. Holandija 11-18. Nemacka 14-18.
To vam je 'penaldo' vas na pola sezone u Evropi. Objavite. Poz.

Rade

pre 9 godina

Jednostavno majstor svog zanata, da nije Suareza smotanog Mesi bi dao jos 3-4 komada, ne pljujem Suareza, na momente deluje onaj pravi, ali se definitivno za sad uopste ne snalazi u Barseloni, kao da je uplasen, jedva trci, kao da se ugojio 15kg, nema onu lucidnost, osecaj za gol, sta li mu je ne znam, nadam se da ce se popraviti ubuduce...

jlg.

pre 9 godina

@ Majstor Bob nemoj moj komentar da te uvredi jer mi to nije namera, mada se tako cini ali mi samo nije jasno odakle vadis svu tu statistiku i poredis Ronalda sa Rumunskim timovima? Ok kontam da ga vise gotivis nego Lea ali opet ovo sto si napisao je bas malo preterano. Vodis li evidenciju koliko je Ronaldo postigao vise golova od timova iz prve Indonezanske lige? Ili prve lige Gabona, Chada ili Etiopije...? Ako si tako dobar statisticar ajde pitacu te od koliko timova je ove polu-sezone Ronaldo vise penala izveo, uzevsi u obzir sve nabrojane lige i timove? I nebi ti bilo tesko da zakljucis da je veroatno izveo vise penala nego gotovo bilo koji tim od koga ima ili nema vise golova postignutih iz svih liga koje si naveo. Neosporno kvalitetan igrac, ni ja kao fan Mesija poput tebe ne volim komentare tipa Kristina, Penaldo itd...On je super igrac ali je malo preterano isticati tu statistiku koju si ti pisao.

KOSTA

pre 9 godina

ma dajte izludeste vise sa tim poredjenjima Primere i Premijer lige. valensija, sevilja, bilbao, malaga, sosijedad. sve su to timovi koji su prehodnih godina igrali na visokom nivou protiv engleskih timova i redovno ih tukli. uostalom kakva je to Engleska liga u kojoj je odnos englez:spanac, brazilac itd. 1:2. to sto se klubovi u engleskoj nalaze u boljoj fin. situaciji ne znaci da su bolji od spanskih. UOSTALOM NEKA OKRSAJI U EVROPSKIM TAKMICENJIMA PRAVE PARALELU. POGLEDAJTE PRETHODNE 10. godine.

barsa

pre 9 godina

Messi bi u engleskoj dao minimum 50 golova u sezoni majstor fudbala leti po teren covek moze sve sa loptom cak i sa rukom daje golove

Igor

pre 9 godina

Ma kakvi su to golovi?!
Jel to onaj sto je dobio samo 17,nesto % glasova od fudalskih stucnjaka, kapitena reprezentacija i koga vec?
Ccc. Sramota

nik.

pre 9 godina

Ovi sto porede kvalitet lige, nije primera slabija liga nego su Real i Barsa sad i Atletiko mnogo mnogo jaci o ostatka lige. Pa pogledajte sta u evropi rade Atletiko, Bilbao, Valencia, Sevilla prosle godine, da ne kazem Real i Barsa. I molim vas glupo je mnogo da pisete da nije iznenadjenje kad Celsi ne pobedi Stouk, ili kad remizira sa Totenhemom..............

neutralni felsh

pre 9 godina

i najsmesnije sam zaboravio da napisem. kolega nick, nabrajate red vudbalskih velicina "pele maradona bekenbauer zidan ronaldinjo rosi"... mmm? rosi? pored svih legendarnih italijana setiste se paola rosija? fudbalera koji je sinonim za "igrace za sezonu", koji je istina cudo napravio na mondijalu 82. ali je posle nazalost skoro nestao sa velike scene. gledao sam ga i ja tada na tv-u, nemojte da se ubedjujemo da li je legenda ili nije - legenda je ko radanovic naspram piksija ;)

nick

pre 9 godina

Citam vase gluposti godinama u ovim komentarima!!!
Kad CR7 uradi ovo isto protiv Deportiva on je onda igrac za male utakmice a kada to uradi Mesi onda je on sa druge planete
Odnosno,kad Real igra sa Deportivom,Depor je smesan klub, dok je protiv Barse velikan!!!
Posto ste veliki nemaci pojma a sportom ste se verovatno bavili preko kompjutera ,Sony PS i ostalih konzola,do sad bi ste videli i shvatili da su Mesi i CR7 veliki majstori "male mreze" u velikim timovima
Preko 70% njighovih golova je u maloj mrezi(to su one dve male sa strane gola,iza stativa)
Mala mreza + prolazak po korner liniji i zavrtanje na peterac(sto je danas uradio Benzema) su 99% gol,tih 1% su zbog igraca kao sto su Bentner,Kerol i ostali degeni!!!

Mesi i Ronaldo nikada nece biti prvaci sveta,ne zbog saigraca ,nego sto nikada nece biti velicine kao Pele,Maradona,Bekenbauer,Rosi,Ronaldo,Ronaldinjo,Zidan....oni su vam kao nekada Krojf(ko ga je gledao zna o cemu pricam)

Inace, decko sa nick-om Majstor Bob vam je dao super podatke!!!
Ja cu jos dodati da je RM u Ligi na gostovanjima dao 35 golova, dok su Barsa,Atletiko i Valensija zajedno dali 41....mislite o tome!!!

zgslavac

pre 9 godina

(nislija, 19. januar 2015 00:46)

Argument ti ne stoji nikako, evo danas Rakitić sa dvije asistencije poslužio Mesija, od kojih je prva fantastična sa 25 metara, a jednu mu dao i Nejmar. Dakle i Mesi ima ekipu koa ga poslužuje, kao što Ronaldo ima Modrića, Krosa, nekad, Ozila i Di Mariu. Ipak slažem se da je Mesi bolji.

jlg.

pre 9 godina

@ Majstor Bob iako si navijac Reala respect za odg.! Apsolutno se slazem da ima i predrasuda i da je Real najjaci s Ancelotijem i da su i Messi i Ronaldo klase. Ali opet kao sto si napisao ja kao navijac Barse i Mesija imam predrasude bez obzira na sve i svaki put me nervira kad vidim na livescore Goal C.Ronaldo(pen.), jer mislim da je pumpanje statistike nepotrebno jer bi Ronaldo bio legenda i bez pola od tih goloa i bez ijednog penala izvedenog sigurno. A ovako jedni ga napadaju sto se istice njegova statistika opravdano, drugi ga brane opravdano....Uglavnom sve se svede na raspravu o tome ko je bolji. Jednostavno ne mozes izbeci komentare gdessi, kristina, penaldo,itd...I razumem da te to nervira jer nervira i mene.

brb

pre 9 godina

Mesi protutnjao La Korunjom ???
NIsam gledao utakmicu, da li je Mesi sam igrao protiv njih 11 ??? Kada Barcelona izgubi NIKADA nisam video naslov Mesi je izgubio od Valencije, ili Bayern sedmicom preko Mesija u finale lige sampiona !! Ne znam u cemu je stos ?
(Svete, 18. januar 2015 21:44)

To ti je isto kao kad Nadal osvoji RG onda je to "samo sljaka" a kad bi Novak to uradio onda bi on bio kralj,bog,legenda itd...

Kad C.Ronaldo to uradi sa Deportivom onda je on Penaldo a Mesi protutnjava kroz La Korunju(kojoj je inace RM dao 8 golova u La Korunji a Ronaldo het-trik)

Opste je poznato za koga se ovde navija(cak i na vestima), Mesi je uvek centralna figura(a to kad mu ne ide,kao kad je Bajern tutnuo 7, tad je trebala biti vest "Gde je bio i sta je radio Leo Mesi u dvomecu protiv Bajerna 0:7"-odgovor:bio je nigde a radio je nista)


To je onaj nas sindrom "tudje hocemo,nase ne damo" i "sto vi hocete - mi imamo,sto vi nemate - nama ni ne treba"

Svete

pre 9 godina

Mesi protutnjao La Korunjom ???
NIsam gledao utakmicu, da li je Mesi sam igrao protiv njih 11 ??? Kada Barcelona izgubi NIKADA nisam video naslov Mesi je izgubio od Valencije, ili Bayern sedmicom preko Mesija u finale lige sampiona !! Ne znam u cemu je stos ?

Majstor Bob

pre 9 godina

@jlg., Nista od toga. Sve najboljem mislim o Mesiju. Samo sam protiv 'penaldo i sl komentara. I vise sam za CR nego za Lea. Nzm kakve frizure spominjes, to pisi na Super Zeni.
@nick, Hvalaa. Slazem se u svemu u tvom komentaru osim u tom za Svetsko prvenstvoo. Tj ja mislim da su Leo i Kris najveci, najkonstantniji svih vremena i sl. Po meni svetska prvenstva osvajaju ekipe kao tim, filozofije ekipa, nikada igraci indvidualno. Nemacka sada, pa Spanijaa, pa pre toga Italija. Pa zatoo.

guska koja je spasla Rim

pre 9 godina

Pele,Maradona,Bekenbauer,Rosi,Ronaldo,Ronaldinjo,Zidan....oni su vam kao nekada Krojf(ko ga je gledao zna o cemu pricam (nick, 18. januar 2015 21:56)

A sta je falilo Cruijff-u i zasto mislis da ne spada u to drustvo??? BTW, u tom drustvu vidim barem jednog igraca (rekao bih i vise, ali bi se deca uvredila) koji tamo zaista ne spada; mislim - igrac kog sam uvek obozavao, ali, nemojmo preterivati. Zato sto nije bio prvak Sveta? Pa on nije Brazilac, Nemac, Talijan, pa ni Argentinac! Do njega i njegove generacije, Holandija je u fudbalu znacila otprilike koliko danas Bosna i Hercegovina (sto nije mala stvar, ali je daleko od pomisli na titule), a on je doveo do finala SP-a i evropskih titula! (A i u onom finalu su bili bolji od Nemaca, domacina, pa nesrecno izgubili.) Zamislite da je zahvaljujuci Dzeki ili Pjanicu BiH igrala na Maracani, ali - u finalu! Ili da oni postanu prvaci Evrope. Zar to ne bi bilo mnogo veci uspeh, nego da tako nesto postigne (a nece) CR s Portugalom!? A Messija da i ne pominjemo.

miki7878

pre 9 godina

Ma mogu njih dvojica da prave rekorde u ligi gde se za iznenadjenje smatra kad Real i barselona nekoga ne pobede makar 3-0. U engleskoj kad Celzi ne pobedi Everton,Sautempton,Totenhem...to nije iznenadjenje. Primera je smejurija. Takmicenje 2 igraca koji ce od njih vise golova da postigne. U 20 minutu sam prebacio na snuker.

neutralni felsh

pre 9 godina

(guska koja je spasla Rim, 19. januar 2015 04:54)


priznajem, malo sam se ogresio o paola rosija, ali to je vise bilo u zaru diskusije - fenomen kad afektno karikiranje postane deo kontra-argumenta, jer sagovornik, to jest ja, dopusti da bude cak i iziritiran dokazima svog oponenta u raspravi. u stilu "kad vi mozete da potcenite jednog krojfa, onda cu i ja vaseg rosija".
ali... da je najbolji italijan svih vremena, to je dosta upitno. on je vise figurirao kao tuzni primer neostvarene karijere, zar koji se prebrzo zagasio. za titulu ili kandidaturu "best ever" treba vise od toga, za pocetak konstantno igtanje na najvisem, ili bar visokom nivou, bez suvise padova, lutanja i stagnacije. nesto sto mali buda ipak ima, ili pirlo, pa i del pjero i toti, a nesto sto fali ronaldinju da bi ravnopravno ili bar mirne duse mogli da ga nabrajamo sa pravim legendama. ovako, nije mnogo daleko od npr. kasana (koji je zastranio iz neuporedivih razloga, ali gledajuci efekt bez tog mondijala 82. to je to) da nadjem primere iz skorijih vremena, kad televizori imaju boju ;)
za krojfa se slazemo potpuno. i mogu samo reci da relativna neupucenost nase javnosti u znacaj ovog najboljeg evropskog fudbalera ikada, prilicno govori o nivou fudbalske kulture ovog podneblja - pozdrav i neka nam je bog na pomoci.

nick

pre 9 godina

tuzan si decko, samim tim sto ne shvatas zasto je mesi bolji vidi se da ne razumes ovu igru i ispadas zalostan
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kobi, 18. januar 2015 23:50)

Tuzno je to sto si ti iz mog komentara to shvatio
Ja nigde nisam napisao ko je od njih dvojice bolji!!!
Ja znam ko je od njih veci...ima barem 30-tak brazilaca,spanaca,argentinaca,francuza,nemaca,engleza,urugvajaca,italijana koji su veci igraci od pomenute 2
Igru razumem vise nego ti,jer je i sam profesionalno igram,ali nema veze,bitno da je ti razumes,zato si ti velik a ja mali
Velicina igraca(u smislu uspeha) se postaje na Svetskom prvenstvu a ne na El klasiku, olimpijadi (fudbal) i ostalim derbijima!!! Srbija,Bosna,Iran,Nigerija!!! protiv Nemacke prvo 4:0(2010) pa 1:0(2014) a i ovaj drugi je prosao sa 4:0
Vise ce se pamtiti golovi Gecea,Inijeste,Zidana,Ronalda,Pelea,Maradone i ostalih u finalima SP nego svih Mesijevih i K.Ronaldovih golova zajedno
Pomenuti dvojac,majstori "male mreze",samo to,imaju trk, dribling,sut,kompletni igraci...ali ce se uvek pamtiti Zidanova glava u Parizu Ronaldovi potezi iz Japana i J. Koreje, penali u Nemackoj i USA itd
Jos jednom,nigde nisam napisao da je neko od njih dvojice bolji , samo sam dao izjavu da kad to uradi CR7,vi pisete kako on resava male utakmice,Penaldo itd a kad toj istoj ekipi uradi Mesi,ta ekipa postaje svetska velicina a Mesi Bog!!!
Nauci da shvatis to sto procitas,jer ti slabo nesto ide!!!

....,,

pre 9 godina

Ronaldo i Mesi su bez konkurencije.
Enrike je izjavio da Mesijeva forma nije bila upitna. To je laz potpuna. Nije igrao poslednjih nekoliko meseci na svom nivou.
A iskreno ni Ronaldo od svetskog klupskog prvenstva ne igre na prepoznatljivom nivou. Polako se vracaju jedan i drugi. Deportivo je postao trecerazredni tim. Nekada je bio jedan od boljih timova evrope.
Real im je dao osam golova, Barselona cetiri. Ukupno dvanaest primljenih i dva postignuta gola na dva meca.

miki7878

pre 9 godina

PRIMERA je SMEJURIJA??? kako liga koja ima osvajaca i finalistu LS,i osvajaca LE moze da bude smejurija?? Celsi i nekako,a ostatak vrha Engleske porediti sa Realom i Barselonom je smesno,Siti nije mogao nijednog trenutka da se suprostavi Barselonu.Zaboravio si da je Liverpul na Enfildu gubio posle 30 minuta sa 3-0 od Reala.Ako hoces definiciju iznenadjenja-iznenadjenje je kad Engleski tim izbaci Spanski u LS ili LE.
(blackadder, 18. januar 2015 22:01)
U ligi evrope su finalisti bili i Midlzboro i Fulam koji su sada druga liga engleske. ako poredis ekipe od 4-10 mesta u obe lige. Pa premijer je za 3 klase jaci. Jesu Real i Barsa(mada je meni Celzi jaci) uz Bajern najjaci na svetu. al nije merilo Evropski kupovi. Od 2005-2012 englezi samo jednom ili dva puta nisu imali finalistu u Ligi sampiona. Pogledaj pa ce s videti o cemu pricam. Al uglavnom najveca prednost je u tim timova od 4-10 mesta koji u engleskoj pruzaju mnogo veci otpor favoritima nego u spaniji.

Majstor Bob

pre 9 godina

Inacee ovo je sada naslov vesti. A Barsa dobila 4:0. Real je dobio 8:2 a naslov je bio 'NeRealan Real, 8:2 u La Korunji'. Tako nesto. A tada je Ronaldo dao tri gola, znaci het-trik, 1. asistencija, 1. pas pre asistencije, pa sta je trebalo da bude naslov. A komentari 'Eh, i ja bi dao tri njima, penaldo, daje malim ekipama, kad padnu 8 i on da da' i sl. A danas komentari 'Bog, magija, najveci od svih' i sl. Ajd neka mi neko objasni to?@miki... U cemu je razlika zasto se ne pise isto? Pozdrav.

Realno negativan Mesijevac

pre 9 godina

Dajte ljudi molim Vas! Pa ta primera je smehotres liga majke mi! Prve 3 ekipe posle Barse i Reala liče na nešto,a ostale...,no coment! A dodji ti Mesi lepo meni u moju Englesku da igras,pa da vidimo koliko bi komada zabijao. Ne sumnjivo jedan od najboljih svih vremena,ali La liga je kontracepciona pilula u prevodu

Majstor Bob

pre 9 godina

@jlg., Upravo to, mora se imati postovanja i ne bi trebalo to niko da pise. Izneses misljenje o jednom i to je to. Posebno tako napadaju Ronalda, a nema razloga. Ukusi su razliciti. Ali su po meni njih dvojica najbolji ikada. Ko je bolji videce se za 5,6 godina. Ja se nadam i navijam da to bude Kris. Opet kazem za penale. I ja bih voleo da daje opet dosta iz slobodnjaka, pete i sl. Ali ne moze on da odbije penal ako sudija svira. Mora da suta. A i to mu je donekle lak nacin da da gol, kasnije mirno udje u mec. Kazem, Anceloti igra ofanzivno uvek mu je ekipa u protivnickom sesnaestercu pa otud' i penali. Ja bih licno voleo da ne bude penala par meseci da vidim sta bi izmislili da pisu. Pozdrav.

guska koja je spasla Rim

pre 9 godina

i najsmesnije sam zaboravio da napisem. kolega nick, nabrajate red vudbalskih velicina "pele maradona bekenbauer zidan ronaldinjo rosi"... mmm? rosi? pored svih legendarnih italijana setiste se paola rosija? fudbalera koji je sinonim za "igrace za sezonu", koji je istina cudo napravio na mondijalu 82. ali je posle nazalost skoro nestao sa velike scene. (neutralni felsh)

Paolo Rossi, istina, ne spada u to drustvo - on je za stepenicu nize. Ali, da je najveci talijanski fudbaler svih vremena - jeste! Veci i od Baggia, a o Riveri (koga u Italiji i dandanas caste tom titulom) da i ne govorimo. Ostale ne vredi ni pominjati, bar dok ne bude proslo dovoljno vremena za ocenjivanje Pirla. I niposto nije bio "igrac za sezonu"! Nije on briljirao samo na tom SP-u, nego i citavu karijeru dotle, od malih nogu. To jest, do nepravedne suspenzije, koja mu je skoro unistila karijeru, ali se ipak vratio, pa na Mundijalu uradio ono sto je uradio. Covece, pa on je postao reprezentativac dok je, kao mlad, jos igrao u drugoj ligi! A onda, posto je tu Vicenzu uveo u prvu ligu, umalo da s njom osvoji i titulu! S VICENZOM!!! Tacno, nakon tog SP-a i svetske titule bio je nesto slabiji. U onom Juventusu su Platini i Boniek bili konstantno briljantni, a on nije bio bas toliko konstantan, pa se, malo po malo, gubio. Uostalom i Baggio je bio mnogo bolji kao mlad, dok je igrao, prvo za istu tu Vicenzu, pa potom za Fiorentinu, nego kasnije, kad se setao izmedju velikih, vise kao star nego kao igrac.

Neznalica

pre 9 godina

Izjaviti da je Rosi najbolji italijanski igrač svih vremena je isto kao reći pojma nemam o fudbalu. I svaki dalji komentar je suvišan.

A što se Barce i Mesija tiče, samo me zanima koji će sledeći veliki fudbaler da dođe i upropasti svoju karijeru pored Argentinca? Za sada niz je Anri, Ibrahimović, Suarez. Jednostavno, igra Barce je potpuno podređena njemu. Jedini napadač koji je sa njim ostvario fantastičnu saradnju bio je Eto. Tada je, po mom mišljenju, Barca igrala najbolji fudbal. Gvardiola je sve promenio. Uveo tika-taku i oslanjao se na individualni kvalitet Mesija u napadu. To i dalje traje a bogami i trajaće sve dok Mesi bude igrao na ovom nivou. Čak se ne može reći da je Mesi nešto sebičan, da ne želi da sarađuje sa saigračima. Naprotiv, on samo igra u sistemu koji se praktično oslanja na potpunu kontrolu lopte i oslanjanje da će on bar dva-tri puta napraviti nešto sam što će doneti pobedu. I to tako ide protiv objektivno slabijih ekipa ali kada se naiđe na ravnopravnog protivnika problem postaje ogroman. Barca nikada ne bi mogla da osvoji LŠ kao Real prošle godine ukoliko bi Mesi na takvoj utakmici bio zaustavljen. U Realu ipak ima prostora i za druge igrače, što doduše u pojedinim trenucima izuzetno nervira Ronalda. Suarez, ako hoće da spase karijeru, pod hitno treba da traži novi klub. Samo otkupna klauzula je ogromna i teško da ga ovakvog iko, ko može da plati, hoće. Nejmar je u drugoj poziciji pošto je mlad i ima vremena za njega.

guska koja je spasla Rim

pre 9 godina

konstantno igtanje na najvisem, ili bar visokom nivou, bez suvise padova, lutanja i stagnacije. nesto sto mali buda ipak ima (neutralni felsh)

P.S. Pa Rossi i nije imao "suvise padova, lutanja", a pogotovo ne stagnacije! Njegova je karijera imala dva dela: prvi - kontstanto igranje na najvisem nivou (osim prekida usled nepravde koja mu je bila naneta), svetsku titulu, a potom - lagano, postepeno opadanje. U stvari, Baggiova je bila vrlo slicna, cak je s istog mesta i krenula i na istom zapela. Samo mu, ipak, fali - svetska titula. (Dobro, opadanje mu nije bilo tako jednolicno, imalo je vise oscilacija). BTW, nadimak "mali Buda" je totalo pogresan i moze se zahvaliti povrsnosti sportskih novinara, koji, na osnovu cinjenice da se on izjasnjava kao sledbenik japanske religije, podrazumevaju da je ta religija - budizam. Sokka Gakkai je moderni kult, nastao u Japanu, a ima vrlo malo zajednickog s budizmom, vrhunsko bozanstvo mu je - novac! I narocito su zainteresovani za zapadnjacke VIP licnosti. Povezivanje s budizmom + repic + nekonvencionalan image bili su mu doneli popularnost kod izvesne kategorije zapadnjacke publike (isto onoliko povrsne koliko i oni novinari) onda kad na terenu vise nije vredeo onoliko koliko ranije i kad je igrao kao placenik, kao da mrzi klubove za koje igra, tako se ponasao i nije se ni trudio da to sakrije (nikad nije krio da je njegov pravi klub Fiorentina i tvrdio je da je prodat protiv vlastite volje). P.S. Potpuno se slazem u vezi Ronaldinha.

Majstor Bob

pre 9 godina

@Miki Upravo zbog takvih stvari ja pisem komentare, 'kristina penaldo, frizure, nema ga u velikim tekmama i sl'. Da jos jednom napisem njih dvojica su najveci. Ja sam sam protiv tih predrasuda. Nije 0 daleko je od nule. U La Ligi uvek daje golove Barsi i Atletiku M nekada ti golovi rese tekmu nekada ne to ne zavisi od njega. U avgustu uzeo Superkup Evrope sa dva gola. U Ligi Sampiona sve tekme od osmine finala do finala su VELIKE tekme da znas to. A on je resio sve do finala. Do finala dve nedelje nije trenirao, samo dva treninga u teretani i jedan van. Baraz Portugal-Svedska resio sam. Sa Mancesterom gol u finalu LS. Gol u kupu protiv Barse, mnogo golova u nokaut tekmama LS. 2012 sam vodio Portugal do nesrecnog ispadanja na penalima od kasnijeg osvajaca Spanije, sa cini mi se 4,5gol za (na tom nivou)-prosecnu Portugaliju veruj te. Eto, PUNO VELIKIH UTAKMICA.

guska koja je spasla Rim

pre 9 godina

stagnacije. nesto sto mali buda ipak ima, ili pirlo, pa i del pjero i toti, a nesto sto fali ronaldinju da bi ravnopravno ili bar mirne duse mogli da ga nabrajamo sa pravim legendama. ovako, nije mnogo daleko od npr. kasana (neutralni felsh)

Za Tottija se jos mogu sloziti da spada u to drustvo, pa da bi ga neko, prema svom ukusu, mogao staviti i na sam vrh. Njega je ukocilo to sto je citavu karijeru proveo u Romi. Citava karijera u jednom klubi, to, samo po sebi, ne mora biti hendikep (Maldini), pa cak ni to sto klub nije medju najvecima. Medjutim, stvar je u tome sto je on skoro sve to vreme u Romi bio prevelik autoritet, iz razloga koji nemaju veze samo s fubalom; on je odavno vise nesto kao (lokalno) mitolosko bice, nego fudbaler. Mujo bez Hase. (Licnost iz viceva - sam ih izmislja i izdaje zbirke.) Ne mora uopste ni da igra. Del Piero tu stvarno nema sta da trazi. Smesno! Prazan marketinski proizvod. Talentic, dobar decko (ili barem seta takav image) i nista vise. Kad god su u Juventusu (ili reprezentaciji) igrali ozbiljni igraci, za njega nije bilo ni mesta u timu, nego se moralo na silu traziti. Jer, jedan Juventus je morao imati svoju "Zvezdinu zvezdu". Blistao je one godine kad su igrali Seriju B. Taman po meri. A tek Cassano je tu pao s Marsa. Pobogu!!! Cuj - Cassano! Pa da nabrajamo onda: Mancini, Zola, Signori, Vialli, Schilacci, Montella, Di Canio... Cassano, to je kao da si stavio, sta znam - Cavu Dimitrijevica, izmedju Piksija i Susica.

b93

pre 9 godina

zasto svi pisu messi 0penala.ja koliko se sjecam imo je jedan protiv levantea.i naravno nije ga iskoristio,tako da nije lako realizovat penal?,

Majstor Bob

pre 9 godina

@jlg., Ne vredja komentar licno. Nego vredja nepostovanje, tj nacin na koji se pise o Krisu. Tu statistiku nisam ja pravio nego video sliku na nekoj drustvenoj mrezi pa prepisao sa slike. Bas na vest o Mesiju zbog stvari koju sam objasnio u preth. komentaru. Ne zbog velikog Lea naravno. Sto se penala tice opet predrasude ogromneee. Prvo ne moze da se poredi tako jer ne sviraju se penali Ronaldu nego Realu. A slazem se da se sviraju dosta ali tipa od npr 20 pen, 18 njih jesu a dva su greske sudija. A najvise ima Real jer pod Ancelotijem igra najofanzivniji fudbal. Isko,Hames,Marselo ma svi samo guraju lopte u sesnaest, svi sutiraju, dosta blokova nekada i rukom, dosta se igra u sesnest pa i pada. A da znas lakse je ti i ja da sutamo penal Barsi nego Ronaldo. Zasto? Niko ne zna kako ce mi da izvedemo i sl. A njegovih penala su sto odgledali zamisli kakav je to pritisak. Zar ne? A i on i Leo 20 min tekme mi ulazimo na neki livescore i pise tipa 3:0 i mi vec znamo da su oni dali. Vest je kada ne daju gol. Posebno Kris. Tako da. Poz.

place your bet

pre 9 godina

ekipa u kojoj igra Ronaldo je odmah za 30% bolja... volio bi vidjet Messija u nekom drugom klubu, drugom sustavu igre jer igrama u Argentini me nije oduševio kao u Barci

Adriano_Galliani

pre 9 godina

Messi ima neku magiju u nogama ,Ronaldo je masina koja je konstantno u formi ,stvar je ukusa meni ce se uvek vise svideti Mesi od Ronalda ,Sances od Bejla ,Kobi od Lebrona i Monika Beluci od Kim Kardasijan ..sve je stvar ukusa i inteligencije .
(Ivan, 18. januar 2015 21:03)


Kako lo si samo spojio Mesija i Moniku Beluci.. Pre je Meril Strip, vrhunska umetnica, glumica. Dobro, i ne bas lepa :)

Majstor Bob

pre 9 godina

Evo jedan podatak za momka za momka koga zovete Penaldo. A koji je najbolji fudbaler i ove sezone u Evropi. 28 golova, prvi strelac Evrope 10 asistencija pa je 4 asistent Evrope. A podatak golova Ronalda u odnosu na sve klubove liga Evrope.
C.Ronaldo 28 golova. Legenda:Liga, broj timova od kojih je CR dao vise, broj timova u ligi
Engleska 11-20. Francuska 17-20. Italija 14-20. Spanija 15-20. Belgija 6-16. Turska 16-18. Albanija 10-10 Austrija 8-10. Portugal 16-18. Rumnija 15-18. Rusija 13-16. Srbija 14-16. BiH 16-16. Bugarska 8-12. Crna Gora 10-12. Ceska 16-16. Danska 11-12. Grcka 13-18. Hrvatska 6-10. Kosovo 12-12. Madjarska 15-16. Makedonija 7-10. Holandija 11-18. Nemacka 14-18.
To vam je 'penaldo' vas na pola sezone u Evropi. Objavite. Poz.

nick

pre 9 godina

Citam vase gluposti godinama u ovim komentarima!!!
Kad CR7 uradi ovo isto protiv Deportiva on je onda igrac za male utakmice a kada to uradi Mesi onda je on sa druge planete
Odnosno,kad Real igra sa Deportivom,Depor je smesan klub, dok je protiv Barse velikan!!!
Posto ste veliki nemaci pojma a sportom ste se verovatno bavili preko kompjutera ,Sony PS i ostalih konzola,do sad bi ste videli i shvatili da su Mesi i CR7 veliki majstori "male mreze" u velikim timovima
Preko 70% njighovih golova je u maloj mrezi(to su one dve male sa strane gola,iza stativa)
Mala mreza + prolazak po korner liniji i zavrtanje na peterac(sto je danas uradio Benzema) su 99% gol,tih 1% su zbog igraca kao sto su Bentner,Kerol i ostali degeni!!!

Mesi i Ronaldo nikada nece biti prvaci sveta,ne zbog saigraca ,nego sto nikada nece biti velicine kao Pele,Maradona,Bekenbauer,Rosi,Ronaldo,Ronaldinjo,Zidan....oni su vam kao nekada Krojf(ko ga je gledao zna o cemu pricam)

Inace, decko sa nick-om Majstor Bob vam je dao super podatke!!!
Ja cu jos dodati da je RM u Ligi na gostovanjima dao 35 golova, dok su Barsa,Atletiko i Valensija zajedno dali 41....mislite o tome!!!

brb

pre 9 godina

Mesi protutnjao La Korunjom ???
NIsam gledao utakmicu, da li je Mesi sam igrao protiv njih 11 ??? Kada Barcelona izgubi NIKADA nisam video naslov Mesi je izgubio od Valencije, ili Bayern sedmicom preko Mesija u finale lige sampiona !! Ne znam u cemu je stos ?
(Svete, 18. januar 2015 21:44)

To ti je isto kao kad Nadal osvoji RG onda je to "samo sljaka" a kad bi Novak to uradio onda bi on bio kralj,bog,legenda itd...

Kad C.Ronaldo to uradi sa Deportivom onda je on Penaldo a Mesi protutnjava kroz La Korunju(kojoj je inace RM dao 8 golova u La Korunji a Ronaldo het-trik)

Opste je poznato za koga se ovde navija(cak i na vestima), Mesi je uvek centralna figura(a to kad mu ne ide,kao kad je Bajern tutnuo 7, tad je trebala biti vest "Gde je bio i sta je radio Leo Mesi u dvomecu protiv Bajerna 0:7"-odgovor:bio je nigde a radio je nista)


To je onaj nas sindrom "tudje hocemo,nase ne damo" i "sto vi hocete - mi imamo,sto vi nemate - nama ni ne treba"

Svete

pre 9 godina

Mesi protutnjao La Korunjom ???
NIsam gledao utakmicu, da li je Mesi sam igrao protiv njih 11 ??? Kada Barcelona izgubi NIKADA nisam video naslov Mesi je izgubio od Valencije, ili Bayern sedmicom preko Mesija u finale lige sampiona !! Ne znam u cemu je stos ?

miki7878

pre 9 godina

Ma mogu njih dvojica da prave rekorde u ligi gde se za iznenadjenje smatra kad Real i barselona nekoga ne pobede makar 3-0. U engleskoj kad Celzi ne pobedi Everton,Sautempton,Totenhem...to nije iznenadjenje. Primera je smejurija. Takmicenje 2 igraca koji ce od njih vise golova da postigne. U 20 minutu sam prebacio na snuker.

Igor

pre 9 godina

Ma kakvi su to golovi?!
Jel to onaj sto je dobio samo 17,nesto % glasova od fudalskih stucnjaka, kapitena reprezentacija i koga vec?
Ccc. Sramota

Majstor Bob

pre 9 godina

Inacee ovo je sada naslov vesti. A Barsa dobila 4:0. Real je dobio 8:2 a naslov je bio 'NeRealan Real, 8:2 u La Korunji'. Tako nesto. A tada je Ronaldo dao tri gola, znaci het-trik, 1. asistencija, 1. pas pre asistencije, pa sta je trebalo da bude naslov. A komentari 'Eh, i ja bi dao tri njima, penaldo, daje malim ekipama, kad padnu 8 i on da da' i sl. A danas komentari 'Bog, magija, najveci od svih' i sl. Ajd neka mi neko objasni to?@miki... U cemu je razlika zasto se ne pise isto? Pozdrav.

Realno negativan Mesijevac

pre 9 godina

Dajte ljudi molim Vas! Pa ta primera je smehotres liga majke mi! Prve 3 ekipe posle Barse i Reala liče na nešto,a ostale...,no coment! A dodji ti Mesi lepo meni u moju Englesku da igras,pa da vidimo koliko bi komada zabijao. Ne sumnjivo jedan od najboljih svih vremena,ali La liga je kontracepciona pilula u prevodu

Ivan

pre 9 godina

Messi ima neku magiju u nogama ,Ronaldo je masina koja je konstantno u formi ,stvar je ukusa meni ce se uvek vise svideti Mesi od Ronalda ,Sances od Bejla ,Kobi od Lebrona i Monika Beluci od Kim Kardasijan ..sve je stvar ukusa i inteligencije .

Neznalica

pre 9 godina

Izjaviti da je Rosi najbolji italijanski igrač svih vremena je isto kao reći pojma nemam o fudbalu. I svaki dalji komentar je suvišan.

A što se Barce i Mesija tiče, samo me zanima koji će sledeći veliki fudbaler da dođe i upropasti svoju karijeru pored Argentinca? Za sada niz je Anri, Ibrahimović, Suarez. Jednostavno, igra Barce je potpuno podređena njemu. Jedini napadač koji je sa njim ostvario fantastičnu saradnju bio je Eto. Tada je, po mom mišljenju, Barca igrala najbolji fudbal. Gvardiola je sve promenio. Uveo tika-taku i oslanjao se na individualni kvalitet Mesija u napadu. To i dalje traje a bogami i trajaće sve dok Mesi bude igrao na ovom nivou. Čak se ne može reći da je Mesi nešto sebičan, da ne želi da sarađuje sa saigračima. Naprotiv, on samo igra u sistemu koji se praktično oslanja na potpunu kontrolu lopte i oslanjanje da će on bar dva-tri puta napraviti nešto sam što će doneti pobedu. I to tako ide protiv objektivno slabijih ekipa ali kada se naiđe na ravnopravnog protivnika problem postaje ogroman. Barca nikada ne bi mogla da osvoji LŠ kao Real prošle godine ukoliko bi Mesi na takvoj utakmici bio zaustavljen. U Realu ipak ima prostora i za druge igrače, što doduše u pojedinim trenucima izuzetno nervira Ronalda. Suarez, ako hoće da spase karijeru, pod hitno treba da traži novi klub. Samo otkupna klauzula je ogromna i teško da ga ovakvog iko, ko može da plati, hoće. Nejmar je u drugoj poziciji pošto je mlad i ima vremena za njega.

miki7878

pre 9 godina

PRIMERA je SMEJURIJA??? kako liga koja ima osvajaca i finalistu LS,i osvajaca LE moze da bude smejurija?? Celsi i nekako,a ostatak vrha Engleske porediti sa Realom i Barselonom je smesno,Siti nije mogao nijednog trenutka da se suprostavi Barselonu.Zaboravio si da je Liverpul na Enfildu gubio posle 30 minuta sa 3-0 od Reala.Ako hoces definiciju iznenadjenja-iznenadjenje je kad Engleski tim izbaci Spanski u LS ili LE.
(blackadder, 18. januar 2015 22:01)
U ligi evrope su finalisti bili i Midlzboro i Fulam koji su sada druga liga engleske. ako poredis ekipe od 4-10 mesta u obe lige. Pa premijer je za 3 klase jaci. Jesu Real i Barsa(mada je meni Celzi jaci) uz Bajern najjaci na svetu. al nije merilo Evropski kupovi. Od 2005-2012 englezi samo jednom ili dva puta nisu imali finalistu u Ligi sampiona. Pogledaj pa ce s videti o cemu pricam. Al uglavnom najveca prednost je u tim timova od 4-10 mesta koji u engleskoj pruzaju mnogo veci otpor favoritima nego u spaniji.

place your bet

pre 9 godina

ekipa u kojoj igra Ronaldo je odmah za 30% bolja... volio bi vidjet Messija u nekom drugom klubu, drugom sustavu igre jer igrama u Argentini me nije oduševio kao u Barci

nick

pre 9 godina

tuzan si decko, samim tim sto ne shvatas zasto je mesi bolji vidi se da ne razumes ovu igru i ispadas zalostan
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kobi, 18. januar 2015 23:50)

Tuzno je to sto si ti iz mog komentara to shvatio
Ja nigde nisam napisao ko je od njih dvojice bolji!!!
Ja znam ko je od njih veci...ima barem 30-tak brazilaca,spanaca,argentinaca,francuza,nemaca,engleza,urugvajaca,italijana koji su veci igraci od pomenute 2
Igru razumem vise nego ti,jer je i sam profesionalno igram,ali nema veze,bitno da je ti razumes,zato si ti velik a ja mali
Velicina igraca(u smislu uspeha) se postaje na Svetskom prvenstvu a ne na El klasiku, olimpijadi (fudbal) i ostalim derbijima!!! Srbija,Bosna,Iran,Nigerija!!! protiv Nemacke prvo 4:0(2010) pa 1:0(2014) a i ovaj drugi je prosao sa 4:0
Vise ce se pamtiti golovi Gecea,Inijeste,Zidana,Ronalda,Pelea,Maradone i ostalih u finalima SP nego svih Mesijevih i K.Ronaldovih golova zajedno
Pomenuti dvojac,majstori "male mreze",samo to,imaju trk, dribling,sut,kompletni igraci...ali ce se uvek pamtiti Zidanova glava u Parizu Ronaldovi potezi iz Japana i J. Koreje, penali u Nemackoj i USA itd
Jos jednom,nigde nisam napisao da je neko od njih dvojice bolji , samo sam dao izjavu da kad to uradi CR7,vi pisete kako on resava male utakmice,Penaldo itd a kad toj istoj ekipi uradi Mesi,ta ekipa postaje svetska velicina a Mesi Bog!!!
Nauci da shvatis to sto procitas,jer ti slabo nesto ide!!!

b93

pre 9 godina

zasto svi pisu messi 0penala.ja koliko se sjecam imo je jedan protiv levantea.i naravno nije ga iskoristio,tako da nije lako realizovat penal?,

Mario Kroata

pre 9 godina

usudim se reci da mi Hrvati imamo mozda i najjbolji vezni red odkad nam je drzave i top 5 na Svijetu ,RAKITIC,MODRIC,KOVACIC,PERISIC,i Svabe bi se sasrale

Majstor Bob

pre 9 godina

@Miki Upravo zbog takvih stvari ja pisem komentare, 'kristina penaldo, frizure, nema ga u velikim tekmama i sl'. Da jos jednom napisem njih dvojica su najveci. Ja sam sam protiv tih predrasuda. Nije 0 daleko je od nule. U La Ligi uvek daje golove Barsi i Atletiku M nekada ti golovi rese tekmu nekada ne to ne zavisi od njega. U avgustu uzeo Superkup Evrope sa dva gola. U Ligi Sampiona sve tekme od osmine finala do finala su VELIKE tekme da znas to. A on je resio sve do finala. Do finala dve nedelje nije trenirao, samo dva treninga u teretani i jedan van. Baraz Portugal-Svedska resio sam. Sa Mancesterom gol u finalu LS. Gol u kupu protiv Barse, mnogo golova u nokaut tekmama LS. 2012 sam vodio Portugal do nesrecnog ispadanja na penalima od kasnijeg osvajaca Spanije, sa cini mi se 4,5gol za (na tom nivou)-prosecnu Portugaliju veruj te. Eto, PUNO VELIKIH UTAKMICA.

Katambrik

pre 9 godina

Barca pocinje sve vise da podsjeca na onaj najjaci tim barce ikad,toliko prilika stvaraju da su i ovu utakm.mogli da daju jos 3-4 gola lagano.
Messi najjaci igrac kosmosa,kad hoce da gol,dribla,razigraje,vraca se u odbranu,zajebaje se lik keve mi..

Adriano_Galliani

pre 9 godina

Messi ima neku magiju u nogama ,Ronaldo je masina koja je konstantno u formi ,stvar je ukusa meni ce se uvek vise svideti Mesi od Ronalda ,Sances od Bejla ,Kobi od Lebrona i Monika Beluci od Kim Kardasijan ..sve je stvar ukusa i inteligencije .
(Ivan, 18. januar 2015 21:03)


Kako lo si samo spojio Mesija i Moniku Beluci.. Pre je Meril Strip, vrhunska umetnica, glumica. Dobro, i ne bas lepa :)

zgslavac

pre 9 godina

(nislija, 19. januar 2015 00:46)

Argument ti ne stoji nikako, evo danas Rakitić sa dvije asistencije poslužio Mesija, od kojih je prva fantastična sa 25 metara, a jednu mu dao i Nejmar. Dakle i Mesi ima ekipu koa ga poslužuje, kao što Ronaldo ima Modrića, Krosa, nekad, Ozila i Di Mariu. Ipak slažem se da je Mesi bolji.

Dr. Stefanovic

pre 9 godina

Najbolji ikada,bez premca,motor ekipe.Svaka cast svim fudbalskim velicinama,ali sumnjam da ce se ikada roditi ovakav fudbaler ciji je svaki potez,svaki pokret prica za sebe...

Majstor Bob

pre 9 godina

@jlg., Upravo to, mora se imati postovanja i ne bi trebalo to niko da pise. Izneses misljenje o jednom i to je to. Posebno tako napadaju Ronalda, a nema razloga. Ukusi su razliciti. Ali su po meni njih dvojica najbolji ikada. Ko je bolji videce se za 5,6 godina. Ja se nadam i navijam da to bude Kris. Opet kazem za penale. I ja bih voleo da daje opet dosta iz slobodnjaka, pete i sl. Ali ne moze on da odbije penal ako sudija svira. Mora da suta. A i to mu je donekle lak nacin da da gol, kasnije mirno udje u mec. Kazem, Anceloti igra ofanzivno uvek mu je ekipa u protivnickom sesnaestercu pa otud' i penali. Ja bih licno voleo da ne bude penala par meseci da vidim sta bi izmislili da pisu. Pozdrav.

guska koja je spasla Rim

pre 9 godina

konstantno igtanje na najvisem, ili bar visokom nivou, bez suvise padova, lutanja i stagnacije. nesto sto mali buda ipak ima (neutralni felsh)

P.S. Pa Rossi i nije imao "suvise padova, lutanja", a pogotovo ne stagnacije! Njegova je karijera imala dva dela: prvi - kontstanto igranje na najvisem nivou (osim prekida usled nepravde koja mu je bila naneta), svetsku titulu, a potom - lagano, postepeno opadanje. U stvari, Baggiova je bila vrlo slicna, cak je s istog mesta i krenula i na istom zapela. Samo mu, ipak, fali - svetska titula. (Dobro, opadanje mu nije bilo tako jednolicno, imalo je vise oscilacija). BTW, nadimak "mali Buda" je totalo pogresan i moze se zahvaliti povrsnosti sportskih novinara, koji, na osnovu cinjenice da se on izjasnjava kao sledbenik japanske religije, podrazumevaju da je ta religija - budizam. Sokka Gakkai je moderni kult, nastao u Japanu, a ima vrlo malo zajednickog s budizmom, vrhunsko bozanstvo mu je - novac! I narocito su zainteresovani za zapadnjacke VIP licnosti. Povezivanje s budizmom + repic + nekonvencionalan image bili su mu doneli popularnost kod izvesne kategorije zapadnjacke publike (isto onoliko povrsne koliko i oni novinari) onda kad na terenu vise nije vredeo onoliko koliko ranije i kad je igrao kao placenik, kao da mrzi klubove za koje igra, tako se ponasao i nije se ni trudio da to sakrije (nikad nije krio da je njegov pravi klub Fiorentina i tvrdio je da je prodat protiv vlastite volje). P.S. Potpuno se slazem u vezi Ronaldinha.

Majstor Bob

pre 9 godina

@jlg., Ne vredja komentar licno. Nego vredja nepostovanje, tj nacin na koji se pise o Krisu. Tu statistiku nisam ja pravio nego video sliku na nekoj drustvenoj mrezi pa prepisao sa slike. Bas na vest o Mesiju zbog stvari koju sam objasnio u preth. komentaru. Ne zbog velikog Lea naravno. Sto se penala tice opet predrasude ogromneee. Prvo ne moze da se poredi tako jer ne sviraju se penali Ronaldu nego Realu. A slazem se da se sviraju dosta ali tipa od npr 20 pen, 18 njih jesu a dva su greske sudija. A najvise ima Real jer pod Ancelotijem igra najofanzivniji fudbal. Isko,Hames,Marselo ma svi samo guraju lopte u sesnaest, svi sutiraju, dosta blokova nekada i rukom, dosta se igra u sesnest pa i pada. A da znas lakse je ti i ja da sutamo penal Barsi nego Ronaldo. Zasto? Niko ne zna kako ce mi da izvedemo i sl. A njegovih penala su sto odgledali zamisli kakav je to pritisak. Zar ne? A i on i Leo 20 min tekme mi ulazimo na neki livescore i pise tipa 3:0 i mi vec znamo da su oni dali. Vest je kada ne daju gol. Posebno Kris. Tako da. Poz.

nislija

pre 9 godina

Razlika izmedju Mesija i Ronalda je ogromna, pokusacu u najkracim mogucim crtama da objasnim fanovima Ronalda zasto je to tako, dakle, Mesiju ne trebaju vezni igraci da bi mu stvorili sansu, kao sto Real kupuje 50 veznih igraca da bi mogli da serviraju lopte Ronaldu, zamisli imaju Iska od 40m Iljaramendija od 40 Kediru od 30, Modrica od 40 i oni kupuju Krosa pa im malo i Kros sad hoce i Rojsa, dok je Mesi u ekipi i veznjak i napadac i ume da se vrati na svoju polovinu i iznese loptu kao pravi zadnji vezni igrac, ajde pre realovci su govorili da je Mesi nula bez Cavija i Inijeste, sad nema Cavija, a Inijesta u nikad goroj formi, a Mesi bombarduje sa svih strana glavni igrac na sredini terena, salje lopte, dribla, mozda covek sa najboljim pregledom igre na svetu, znaci i ta prica vam je propala i ne znam sta cete sledece da izmislite, dakle, Mesi nije tanjirdzija kao Ronaldo, nego uzme loptu prodje 5 igraca odigra dupli pas sa nekim i da gol, majstor za asistencije, ne zna se da li ima bolji osecaj za pas ili za gol, Ronaldo je vise igrac za cirkus, povuce loptu udari iz sve snage pa ako udje udje a u vecini slucajeva ne udje, onda pete, biciklice i te gluposti, pokusava da kopira malo Ronaldinja ali nije mu ni do kolena. Tako da vas molim vise da uporedjujete doktora sa cirkus igracem, smesni ste. I za kraj, Mesi nikad ne simulira dok ovaj pada kad protrcis pored njega, a ovamo pokazuje neke trbusnjake i misice, smesno mnogo.

Majstor Bob

pre 9 godina

@jlg., Nista od toga. Sve najboljem mislim o Mesiju. Samo sam protiv 'penaldo i sl komentara. I vise sam za CR nego za Lea. Nzm kakve frizure spominjes, to pisi na Super Zeni.
@nick, Hvalaa. Slazem se u svemu u tvom komentaru osim u tom za Svetsko prvenstvoo. Tj ja mislim da su Leo i Kris najveci, najkonstantniji svih vremena i sl. Po meni svetska prvenstva osvajaju ekipe kao tim, filozofije ekipa, nikada igraci indvidualno. Nemacka sada, pa Spanijaa, pa pre toga Italija. Pa zatoo.

guska koja je spasla Rim

pre 9 godina

stagnacije. nesto sto mali buda ipak ima, ili pirlo, pa i del pjero i toti, a nesto sto fali ronaldinju da bi ravnopravno ili bar mirne duse mogli da ga nabrajamo sa pravim legendama. ovako, nije mnogo daleko od npr. kasana (neutralni felsh)

Za Tottija se jos mogu sloziti da spada u to drustvo, pa da bi ga neko, prema svom ukusu, mogao staviti i na sam vrh. Njega je ukocilo to sto je citavu karijeru proveo u Romi. Citava karijera u jednom klubi, to, samo po sebi, ne mora biti hendikep (Maldini), pa cak ni to sto klub nije medju najvecima. Medjutim, stvar je u tome sto je on skoro sve to vreme u Romi bio prevelik autoritet, iz razloga koji nemaju veze samo s fubalom; on je odavno vise nesto kao (lokalno) mitolosko bice, nego fudbaler. Mujo bez Hase. (Licnost iz viceva - sam ih izmislja i izdaje zbirke.) Ne mora uopste ni da igra. Del Piero tu stvarno nema sta da trazi. Smesno! Prazan marketinski proizvod. Talentic, dobar decko (ili barem seta takav image) i nista vise. Kad god su u Juventusu (ili reprezentaciji) igrali ozbiljni igraci, za njega nije bilo ni mesta u timu, nego se moralo na silu traziti. Jer, jedan Juventus je morao imati svoju "Zvezdinu zvezdu". Blistao je one godine kad su igrali Seriju B. Taman po meri. A tek Cassano je tu pao s Marsa. Pobogu!!! Cuj - Cassano! Pa da nabrajamo onda: Mancini, Zola, Signori, Vialli, Schilacci, Montella, Di Canio... Cassano, to je kao da si stavio, sta znam - Cavu Dimitrijevica, izmedju Piksija i Susica.

Miki

pre 9 godina

Majstor Bob@

Posto fino baratas statistikom koja ti odgovara, aj da ti zadam jedan tezak zadatak. Kazi nam koliko velikih utakmica je resio Diviano Penaldo? Nemoj mnogo da forsiras mozak, odgovor je 0.

blackadder

pre 9 godina

PRIMERA je SMEJURIJA??? kako liga koja ima osvajaca i finalistu LS,i osvajaca LE moze da bude smejurija?? Celsi i nekako,a ostatak vrha Engleske porediti sa Realom i Barselonom je smesno,Siti nije mogao nijednog trenutka da se suprostavi Barselonu.Zaboravio si da je Liverpul na Enfildu gubio posle 30 minuta sa 3-0 od Reala.Ako hoces definiciju iznenadjenja-iznenadjenje je kad Engleski tim izbaci Spanski u LS ili LE.

guska koja je spasla Rim

pre 9 godina

i najsmesnije sam zaboravio da napisem. kolega nick, nabrajate red vudbalskih velicina "pele maradona bekenbauer zidan ronaldinjo rosi"... mmm? rosi? pored svih legendarnih italijana setiste se paola rosija? fudbalera koji je sinonim za "igrace za sezonu", koji je istina cudo napravio na mondijalu 82. ali je posle nazalost skoro nestao sa velike scene. (neutralni felsh)

Paolo Rossi, istina, ne spada u to drustvo - on je za stepenicu nize. Ali, da je najveci talijanski fudbaler svih vremena - jeste! Veci i od Baggia, a o Riveri (koga u Italiji i dandanas caste tom titulom) da i ne govorimo. Ostale ne vredi ni pominjati, bar dok ne bude proslo dovoljno vremena za ocenjivanje Pirla. I niposto nije bio "igrac za sezonu"! Nije on briljirao samo na tom SP-u, nego i citavu karijeru dotle, od malih nogu. To jest, do nepravedne suspenzije, koja mu je skoro unistila karijeru, ali se ipak vratio, pa na Mundijalu uradio ono sto je uradio. Covece, pa on je postao reprezentativac dok je, kao mlad, jos igrao u drugoj ligi! A onda, posto je tu Vicenzu uveo u prvu ligu, umalo da s njom osvoji i titulu! S VICENZOM!!! Tacno, nakon tog SP-a i svetske titule bio je nesto slabiji. U onom Juventusu su Platini i Boniek bili konstantno briljantni, a on nije bio bas toliko konstantan, pa se, malo po malo, gubio. Uostalom i Baggio je bio mnogo bolji kao mlad, dok je igrao, prvo za istu tu Vicenzu, pa potom za Fiorentinu, nego kasnije, kad se setao izmedju velikih, vise kao star nego kao igrac.

Robokap

pre 9 godina

@nick
Nebitno protiv koga messi igra,ovdje se radi o lakoci sa kojom covek igra,gracioznosti,valceru u kopackama,jednostavnosti,na neki nacin ja igru messija dozivljavam kao umjetnost

ma sta mi rece

pre 9 godina

Mesi sve bolji i bolji,mislim posle one povrede kako se vratio da je i vise golova dao od ronalda,doduse i dalje zaostaje na listi strelaca ali se polako priblizava...

ipak volim fudbal

pre 9 godina

"Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi doneo je het-trikom pobedu svojoj ekipi na gostovanju Deportivu La Korunji"

Ne, on je najbolji svih vremena. I u najvaznijim utakmicama on je najbolji, poslednje je bilo prosle nedelje protiv Atletika.
Samo da kazem da i Gerd Miller je postigao najvise golova(statisticki gledano), bio kralj peterca i sesnesteraca, plus nije sutirao penale. Ali nikad nije bio nosilac igre, pokretac akcija, ili najbolji fudbaler Bajerna i Nemacke (danas mozda bi bio za one koji gledaju statistiku).

neutralni felsh

pre 9 godina

Dajte ljudi molim Vas! Pa ta primera je smehotres liga majke mi! Prve 3 ekipe posle Barse i Reala liče na nešto,a ostale...,no coment! A dodji ti Mesi lepo meni u moju Englesku da igras,pa da vidimo koliko bi komada zabijao. Ne sumnjivo jedan od najboljih svih vremena,ali La liga je kontracepciona pilula u prevodu
(Realno negativan Mesijevac, 19. januar 2015 00:21)


pa... ako je atletiku dao dva, deportivu tri, svonsiju i lesteru bi dao po pet ;)
ne znam, vas "englezofile" je izgleda svojevremeno otrovao rts i simpaticni gojko andrijasevic: tih par godina nije bilo lako gledati spance jer nije bilo toliko kablovske i neta, a rts je prenosio engleze, i to veoma dobro. ali tako otprilike i pogodimo koliko ima godina onaj ko kaze "premijer najjaca liga na svetu" - a da nije fudbaler koji igra u istoj, ili je tek dosao pa se jos igracki adaptira te mu treba opravdanjce ;)
kad smo vec kod adaptacije, zar nije interesantno da vecini ex-premijer igraca treba mnogo vise vremena da se naviknu na spanski nego ex-primera igracima da se naviknu na engleski fudbal? sta nam to govori? ;)
druga varijanta je da brkate neizvesnost jedne lige sa kvalitetom fudbala u njoj. i ta neizvesnost je upitna: prebroj osvajace premijer lige u deceniji pre abramovicevog celzija i arapskog sitija? united ili arsenal, neizvesno do bola, da se smrznes.
treca mogucnost je da ne shvatate da je klasicni engleski fudbal (brzi bekovi i brza krila sa dve poludesetke i dva visoka-niska spica - to igraju svi osim prve cetvorke plus sautempton everton i sadasnji totenhem) ko stvoren za mesija, da dribla panjeve u odbrani i ulece u formacijske praznine izmedju njih i bekova, pa da svi vicete "mesi se dokazao i nama" ;)

Boka

pre 9 godina

Ja imam osjecaj za ovog Mesija da frajer igra na 70% i da bi svaki napad kad bi hteo mogao zavrsit golom ili asistencijom. Neverovatna je lakoca u igri ovog lika.Gledao sam prvo poluvremene pomalo i uhvatio sam par njegovih akcija i golove. Prosto me fascinira ta njegova prefinjenost, kontrola lopte, vizija, dribling...Cenim lojalnost i to sto je citavu karijeru u barci, koju mnogo postujem zbog svega sto je postigla zadnjih pogotovo 10 god, al voleo bi gaucosa videti i u drugim klubu ,npr u Engleskoj . Ajmo maleni ,dodji u Chelsea :) Svaka cast Ronaldu,zaista ,na svemu, al ovaj mali je nedodirljiv,nejgov fudbal je ipak neka druga dimenzija. usudio bi se reci i mozda najbolji svih vremena, il bar rame uz rame sa Maradonom i Peleom.

....,,

pre 9 godina

Ronaldo i Mesi su bez konkurencije.
Enrike je izjavio da Mesijeva forma nije bila upitna. To je laz potpuna. Nije igrao poslednjih nekoliko meseci na svom nivou.
A iskreno ni Ronaldo od svetskog klupskog prvenstva ne igre na prepoznatljivom nivou. Polako se vracaju jedan i drugi. Deportivo je postao trecerazredni tim. Nekada je bio jedan od boljih timova evrope.
Real im je dao osam golova, Barselona cetiri. Ukupno dvanaest primljenih i dva postignuta gola na dva meca.

Logen

pre 9 godina

Kako ste se izlozili svi, natrpali Deportivo koji je dosao iz druge lige. Aj malo smanjite dozivljaj, nije dao 3 komada Realu -.-
(Dejan, 18. januar 2015 21:27)

Jeste, 2 puta do sad.

kobi

pre 9 godina

@ (nick, 18. januar 2015 21:56)

tuzan si decko, samim tim sto ne shvatas zasto je mesi bolji vidi se da ne razumes ovu igru i ispadas zalostan

neutralni felsh

pre 9 godina

Ma mogu njih dvojica da prave rekorde u ligi gde se za iznenadjenje smatra kad Real i barselona nekoga ne pobede makar 3-0. U engleskoj kad Celzi ne pobedi Everton,Sautempton,Totenhem...to nije iznenadjenje. Primera je smejurija. Takmicenje 2 igraca koji ce od njih vise golova da postigne. U 20 minutu sam prebacio na snuker.
(miki7878, 18. januar 2015 21:20)


i ostani na snukeru, molim te, nemoj nikad da menjas kanal, narocito na fudbal. indirektno poredis debeli masni totenhem i trenutno siromasno mrsavo deportivo... svasta, pa opet taj deportivo ima istoriju i legendarne utakmice koje totenhem moze da sanja. mozda se vi iskusniji ne cudite, ali meni jeste iznenadjenje kad celzi ne pobedi stouk, lester ili sanderlend, i meni nije iznenadjenje ako barsa-real ne pobede valensiju, sevilju, viljareal, bilbao... ili sosijedad i atletiko ;)

naravoucenije: jedno je gledati dobar fudbal, a sasvim drugo je uzivati u neizvesnosti neke lige. to cesto nema veze jedno sa drugim.

Joan Laporta

pre 9 godina

(brb, 18. januar 2015 22:55)

Nema tu nikakvog sindroma, nego ljudi jednostavno vide ko je genije sa loptom! Što ne kažeš da je Mesi prvi meč u Minhenu igrao povređen, da je revanš odsedeo na klupi zbog povrede? I ne znam šta ste se uhvatili za tih 7-0 u dva meča, to je sport, i Barselona je mnoge demoriala, nekad izgubiš, nekad pobediš. I Barselona je pre toga par godina dala Bajernu na Kamp Nou četri gola za 45 min? To smo zaboravili? A Real 5-0 u prvoj sezoni Murinjovoj? Inače Mesi je dao najviše golova do sad Realu 21, Atletiku Madridu 21 i Sevilji 21. Jel su to male ekipe? Jel to igrač za male utakmice ili za derbije? Ja ću da vam kažem, on ne bira, sve rešeta, a posebno je motivisan na derbijima. Toliko brujite o fantastičnoj Ronaldovoj godini, a imo je 3 ili 4 gola više od Mesia, a ako uzmete u kakvom je timu Ronaldo celu godinu igro, a u kakvom Mesi počevši pod vođenje onog Martina pa sad ovog Enrikea još je i odlično bio efikasan. A posebno zanimljivo da je Mesi u prošloj godini imo više golova od Ronalda iz igre (tačnije ako im se oduzmu penali)! Toliko o očajnoj godini Mesia, da loša je za njegove standarde, al za neke igrače i dalje sezona iz snova što se tiče efikasnosti i asistencija. Inače zasluženo Ronaldu Zlatna lopta zbog svih trofeja koje je osvojio sa ekipom, al ne budite smešni sa poređenjem Ronalda sa ovim majstorom fudbala! Toliko iz mog ugla gledišta, a verujem i velike većine u svetu! Obojica su fantastični, al jedan je Lionel Mesi!

neutralni felsh

pre 9 godina

i najsmesnije sam zaboravio da napisem. kolega nick, nabrajate red vudbalskih velicina "pele maradona bekenbauer zidan ronaldinjo rosi"... mmm? rosi? pored svih legendarnih italijana setiste se paola rosija? fudbalera koji je sinonim za "igrace za sezonu", koji je istina cudo napravio na mondijalu 82. ali je posle nazalost skoro nestao sa velike scene. gledao sam ga i ja tada na tv-u, nemojte da se ubedjujemo da li je legenda ili nije - legenda je ko radanovic naspram piksija ;)

jlg.

pre 9 godina

@ Majstor Bob iako si navijac Reala respect za odg.! Apsolutno se slazem da ima i predrasuda i da je Real najjaci s Ancelotijem i da su i Messi i Ronaldo klase. Ali opet kao sto si napisao ja kao navijac Barse i Mesija imam predrasude bez obzira na sve i svaki put me nervira kad vidim na livescore Goal C.Ronaldo(pen.), jer mislim da je pumpanje statistike nepotrebno jer bi Ronaldo bio legenda i bez pola od tih goloa i bez ijednog penala izvedenog sigurno. A ovako jedni ga napadaju sto se istice njegova statistika opravdano, drugi ga brane opravdano....Uglavnom sve se svede na raspravu o tome ko je bolji. Jednostavno ne mozes izbeci komentare gdessi, kristina, penaldo,itd...I razumem da te to nervira jer nervira i mene.

Lav

pre 9 godina

@Majstor Bob Jasno da si fan Ronalda. Verovatno momcic, tinejdzer. Ostavi se sine fudbala, ne razumes. Ronaldo je veliki igrac. Ali po talentu nije ni blizu najboljima u istoriji. Ni primaci Maradoni, Peleu, Zidanu, Ronaldinju, zubi Ronaldu, Mesiju. Kristijano je dobar igrac, uzivaj u njegovim golovima, ali ne stavljan ga uz rame sa najvecima jer on to nije i nikad nece biti. Fudbalski svet ipak jos uvek malo vise voli genijalce koji su u sportskom svetu fizikalaca prava retkost.

jlg.

pre 9 godina

@ Majstor Bob nemoj moj komentar da te uvredi jer mi to nije namera, mada se tako cini ali mi samo nije jasno odakle vadis svu tu statistiku i poredis Ronalda sa Rumunskim timovima? Ok kontam da ga vise gotivis nego Lea ali opet ovo sto si napisao je bas malo preterano. Vodis li evidenciju koliko je Ronaldo postigao vise golova od timova iz prve Indonezanske lige? Ili prve lige Gabona, Chada ili Etiopije...? Ako si tako dobar statisticar ajde pitacu te od koliko timova je ove polu-sezone Ronaldo vise penala izveo, uzevsi u obzir sve nabrojane lige i timove? I nebi ti bilo tesko da zakljucis da je veroatno izveo vise penala nego gotovo bilo koji tim od koga ima ili nema vise golova postignutih iz svih liga koje si naveo. Neosporno kvalitetan igrac, ni ja kao fan Mesija poput tebe ne volim komentare tipa Kristina, Penaldo itd...On je super igrac ali je malo preterano isticati tu statistiku koju si ti pisao.

neutralni felsh

pre 9 godina

usudim se reci da mi Hrvati imamo mozda i najjbolji vezni red odkad nam je drzave i top 5 na Svijetu ,RAKITIC,MODRIC,KOVACIC,PERISIC,i Svabe bi se sasrale
(Mario Kroata, 18. januar 2015 23:25)


jaki ste u vezi, nema zbora. na ovaj komentar minus moze da ti kresne samo neko iz inata. rakitic i modric, prvotimci u barsi i realu, sta pricati dalje...
ali, ima tu jedna zamka: ako sa ovakvim veznim redom opet ne uradite nista posebno, kao sto letos niste, na mondijalu - onda ste stvarno truba ;)

neutralni felsh

pre 9 godina

ronaldo je velemajstor, ali mesi je nesto posebno. neko dole spominje da obojica ne spadaju u red velemajstora na terenu kao pele maradon zidan, nego da im je krajnji domet krojf. pa onda nam objasnjava sta je to "mala mreza" (centarforska opsesija, inace) na golu, dobro nije objasnio i "stipaljku" na onim starovremenskim golovima, i "skraceni korner" ;) ajd posto sam (i) ja malo stariji, pa da prvo primetim: niko od tih gore nabrojanih majstora i vodja ekipe nije u prvom delu karijere bio to sto je kasnije postao, inspiracija celom timu. vi se svi secate zidana u poznijem delu karijere, kao i maradone, kad su blistali. tako i za mesija i ronalda, tu mnogo ima upliva i licnost ali: u vreme skolsa i xavija normalno da nisu mogli da vode glavnu rec - jer dobar igrac je vaspitan igrac, plus vodjstvo se stice vremenom i zaslugama. ali kasnije... jes da su principi razliciti (ronaldo je egocentrik, on vuce tim voljom i upornoscu, mesi je introvert, nije nametljiv u komunikaciji, on vise vuce potezima) ali su posledice iste - ko je igrao veliku loptu zna sta je to: ono kad i mi "iz senke" mislimo da smo dobri kao nas najbolji u timu, tada te obicno "svaka lopta slusa". dakle, njihovo majstorstvo i inspirativnost su nesporni.
krojf? krojf je prirodni vodja i fudbalski mislilac, i umanjiti njega kao igraca u odnosu na zidana je velika nepravda. takodje i naseg velibora vasovica, da primetim... i nema to veze s "malom mrezom", o njima nek misle oni koji ih siju. nismo mi krivi sto ona mala bitanga ronaldinjo nije odoleo iskusenjima vanfudbalskog zivota pa da odigra 10 godina u top formi. onda se ne bi raspravljali da li je bolji ronaldo mesi kristijano zidan maradona ili pele ;)

Rade

pre 9 godina

Jednostavno majstor svog zanata, da nije Suareza smotanog Mesi bi dao jos 3-4 komada, ne pljujem Suareza, na momente deluje onaj pravi, ali se definitivno za sad uopste ne snalazi u Barseloni, kao da je uplasen, jedva trci, kao da se ugojio 15kg, nema onu lucidnost, osecaj za gol, sta li mu je ne znam, nadam se da ce se popraviti ubuduce...

Hamsik

pre 9 godina

Mesi uporno forsira dribling u levo i protivnicki igraci znaju da ce u levo, a Mesi ih istim tim driblingom predje, gledam i ne verujem ,jednostavno doktor svog zanata. I kad gledas fudbal i kad igrac uspe da te nasmeje majstorijama na terenu koje izvodi to znaci da je jednostavno neverovatan.

guska koja je spasla Rim

pre 9 godina

Pele,Maradona,Bekenbauer,Rosi,Ronaldo,Ronaldinjo,Zidan....oni su vam kao nekada Krojf(ko ga je gledao zna o cemu pricam (nick, 18. januar 2015 21:56)

A sta je falilo Cruijff-u i zasto mislis da ne spada u to drustvo??? BTW, u tom drustvu vidim barem jednog igraca (rekao bih i vise, ali bi se deca uvredila) koji tamo zaista ne spada; mislim - igrac kog sam uvek obozavao, ali, nemojmo preterivati. Zato sto nije bio prvak Sveta? Pa on nije Brazilac, Nemac, Talijan, pa ni Argentinac! Do njega i njegove generacije, Holandija je u fudbalu znacila otprilike koliko danas Bosna i Hercegovina (sto nije mala stvar, ali je daleko od pomisli na titule), a on je doveo do finala SP-a i evropskih titula! (A i u onom finalu su bili bolji od Nemaca, domacina, pa nesrecno izgubili.) Zamislite da je zahvaljujuci Dzeki ili Pjanicu BiH igrala na Maracani, ali - u finalu! Ili da oni postanu prvaci Evrope. Zar to ne bi bilo mnogo veci uspeh, nego da tako nesto postigne (a nece) CR s Portugalom!? A Messija da i ne pominjemo.

neutralni felsh

pre 9 godina

(guska koja je spasla Rim, 19. januar 2015 04:54)


priznajem, malo sam se ogresio o paola rosija, ali to je vise bilo u zaru diskusije - fenomen kad afektno karikiranje postane deo kontra-argumenta, jer sagovornik, to jest ja, dopusti da bude cak i iziritiran dokazima svog oponenta u raspravi. u stilu "kad vi mozete da potcenite jednog krojfa, onda cu i ja vaseg rosija".
ali... da je najbolji italijan svih vremena, to je dosta upitno. on je vise figurirao kao tuzni primer neostvarene karijere, zar koji se prebrzo zagasio. za titulu ili kandidaturu "best ever" treba vise od toga, za pocetak konstantno igtanje na najvisem, ili bar visokom nivou, bez suvise padova, lutanja i stagnacije. nesto sto mali buda ipak ima, ili pirlo, pa i del pjero i toti, a nesto sto fali ronaldinju da bi ravnopravno ili bar mirne duse mogli da ga nabrajamo sa pravim legendama. ovako, nije mnogo daleko od npr. kasana (koji je zastranio iz neuporedivih razloga, ali gledajuci efekt bez tog mondijala 82. to je to) da nadjem primere iz skorijih vremena, kad televizori imaju boju ;)
za krojfa se slazemo potpuno. i mogu samo reci da relativna neupucenost nase javnosti u znacaj ovog najboljeg evropskog fudbalera ikada, prilicno govori o nivou fudbalske kulture ovog podneblja - pozdrav i neka nam je bog na pomoci.

kobi

pre 9 godina

@ (nick, 19. januar 2015 01:07)

koji gece coveceee?!?! ti oces da kazes da ce se gece(ili geceov gol ili golovi) vise pamtiti od mesija zbog gola u finalu ls i jos da ima 20 igraca koji su veci od mesija pa sta pricas ti to covece koji fudbal ti gledas..pa same legende fudbala su priznale pocev od pelea i maradone da je mesi sigurno u top5 svih vremena da li ti vidis kako decko igra nacin na koji se krece a trofeja ima koliko hoces to sto nema trofej sp u karijeri to mu jedino nedostaje ali da li je samo on kriv ili losi selektori slabi saigraci pa ne moze covek sam 1:11 pa on je slepao onu arg do finala sp nije mogao dalje jer je nemacka imala vrhunski tim i sve im se poklopilo..videces kada mesi zavrsi karijeru smatrace se najboljim svih vremena jer to zasluzuje sigurno(ili bar u top3). ja ronalda iskreno ne volim kao igraca ali ga postujemo ali zar njemu stvarno treba osporiti sto nema uspehe sa reprezentacijom?pa on je iz portugala izvukao najbolje moguce na proslim prvenstvima kad je i bilo igraca nekih u formi da igra sa nekim dolazio do polufinala cetvrtfinala.ispadao tada od mocne nemacke ili spanije jednostavno nema portugal taj kvalitet ne moze da doguraju daleko a i ja mislim da ni ronaldo nemaj taj kvalitet vodje.
a sto se tice drugog dela komentara ti i dalje nikako da skapiras poentu nije bitno sto su i ronaldo i mesi napunili deportivo nego je bitno na koji nacin jer je ljudima je uzivanje da gledaju coveka koji plese po terenu sam sebi stvara sanse asistira nosi celu ekipu i naravno nacin na koji to radi odusevljava ljude!

barsa

pre 9 godina

Messi bi u engleskoj dao minimum 50 golova u sezoni majstor fudbala leti po teren covek moze sve sa loptom cak i sa rukom daje golove

prosto

pre 9 godina

Mesi je toliko bolji fudbaler od Ronalda da o tome ne treba ni pricati. Sve se vidi. Genijalnost, fudbalska inteligencija, majstorstvo, sve je na strani Argentinca. Ronaldo je veliki radnik i na tome svaka cast, dokaz da covek radom moze sebe da dovede do cilja. Ali nije ni blizu Lea. Takodje poredjenja spanske i engleske lige su smesna. U Engleskoj razne drvosece dobiju priliku da zarade novac. I onda dodjw Bilbao sastavljen od Baskijaca pa razbije ser Aleksov Mancester u Engleskoj, dodje Barsa pa u finalu LS dva puta peske pobedi isti taj Mancester.

KOSTA

pre 9 godina

ma dajte izludeste vise sa tim poredjenjima Primere i Premijer lige. valensija, sevilja, bilbao, malaga, sosijedad. sve su to timovi koji su prehodnih godina igrali na visokom nivou protiv engleskih timova i redovno ih tukli. uostalom kakva je to Engleska liga u kojoj je odnos englez:spanac, brazilac itd. 1:2. to sto se klubovi u engleskoj nalaze u boljoj fin. situaciji ne znaci da su bolji od spanskih. UOSTALOM NEKA OKRSAJI U EVROPSKIM TAKMICENJIMA PRAVE PARALELU. POGLEDAJTE PRETHODNE 10. godine.

realno

pre 9 godina

@Neznalica Potpisao si se sa pravim imenom. Ne ometa Mesi razvoj drugih igraca, dokaz je Neimar, koji igra sjajno. Nije Mesi kriv sto Suarez ima 15 kila vise nego sto treba, a nije kriv ni sto je Ibra umislio da se moze igrati u Barsi i stajati u mestu. Ostale koji su otisli ne vredi ni pominjati jer nisu imali veze sa Mesijem. Barsina igra nije podredjena Mesiju, jer Mesi je taj koji stvara igru za saigrace, vec godinama je najbolji asistent svog tima. Da Suarez nije tako sebican Mesi bi sinoc postigao jos tri gola. A reci da igra Reala nije podredjena Ronaldu je vic. Ronaldo nije tip igraca kao Mesi koji udje u sredinu terena, stvori visak, napravi prostor za saigrace, da "nenormalnu" loptu. U pravu si, samo totalne neznalice ne vide Mesijevu velicinu.

aha

pre 9 godina

@Mici A koliko te zlatne lopte kostaju Florentina Pereza? Moze Real Mesiju da otima zlatne lopte, ali ne moze da ospori njegovu genijalnost i ono sto citav svet vidi, da je Mesi bolji od Ronalda. I to vas boli. I bolece. Jer ce i taj odnos zlatnih lopti biti na Mesijevoj strani, Ronaldo je stariji...

nik.

pre 9 godina

Ovi sto porede kvalitet lige, nije primera slabija liga nego su Real i Barsa sad i Atletiko mnogo mnogo jaci o ostatka lige. Pa pogledajte sta u evropi rade Atletiko, Bilbao, Valencia, Sevilla prosle godine, da ne kazem Real i Barsa. I molim vas glupo je mnogo da pisete da nije iznenadjenje kad Celsi ne pobedi Stouk, ili kad remizira sa Totenhemom..............