Nedelja, 18.01.2015.

11:37

DNR: UKR vojska napada Donjeck

Ukrajinske snage bezbednosti otvorile su jutros obimnu paljbu po Donjecku i okolnim naseljima iz svih vrsta naoružanja.

Izvor: Tanjug

DNR: UKR vojska napada Donjeck IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

specnaz

pre 9 godina

Ne ide dobro za Ruse, pa im treba pomoć ruske avijacije - zato je "LNR" jučer "otkrila" da ima avijaciju. To je i razlog zašto Putin toliko želi aerodrom, da može da "opravda" angažman ruskih vazdušnih snaga.
Zemljače, aerodrom je neupotrebljiv više od 5meseci, ej, prst na čelo, šta pišeš. Vladimire, neka počne asfaltiranje.

Vilibor

pre 9 godina

@aleksandar: Ucite istoriju, Aleksandre. Naucite da je Rusija sramno porazena u ratu sa Japanom. Procitajte o sramoti koju je dozivela kod Cussime, zainteresujte se koliko je mornara poginulo, koliko brodova potopljeno (admirali se ni ne racunaju). Rekli bi Kinezi - tigar od papira. A Avganistan?

brc

pre 9 godina

Šta je to DNR...to ne postoji, a što se tiče ovih gluposti tipa "nikad izgubili rat"...treba se malo obrazovati, jer je stvar malo kompleksnija:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_Russia

nezaslepljeni Rusofil

pre 9 godina

(Aleksandar M., 18. januar 2015 16:59)

Kako to mislis Rusija ni jedan rat nije izgubila? Krimski rat je izgubila i rat protiv Japana. A mozemo reci da su izgubili i prvi svetski rat kad pogledas koliko se teritorije na zapadu izgubili i da je Rusija ko drzava prestala da postoji 1922.

Dakle mani se mitova o Rusima kao nepobedivim i sva sreca pa Putin nije mitoman ko ti i dobro zna kolike su mu mogucnosti, za razliku od nasih vodja sa pocetka 1990tih koji su se lozili na to da znamo da se bijemo i da nismo nikada porazeni.

A za ostale koji zele da Rusi napadnu direktno Ukrajinu pa to bi tek bila katastrofa. Odcepili bi lako istok Ukrajine ali bi gasovod na zapadu odleteo u vazduh i Rusi bi ostali bez jedinog stalnog izvora prihoda posto nafta je toliko pukla da se sada jedino vade na gas a gas prodaju Evropi, dok zavrse gasovod ka Kini ko zna koliko ce proci i pitanje je kolika bi cena bila ako ne bi mogli Evropi da prodaju.

Da ne pominjem par desetina hiljada kaubojskih vojnika sa najnovijim igrackama u Evropi i ogromno naoruzavanje Evrope sto bi bila posledica direktne ruske intervencije u Ukrajini. SSSR koji je ekonomski bio daleko jaci trku u naoruzanju nije mogao da isprati samo da vas podsetim.

Bolje da polako rade mic po mic, pa ce za par godina i Ukrajincima dodji iz dupeta u glavu kada shvate da su pod prorusima racuni bili daleko manji a plate vece. Sad ih drzi nacionalisticka euforija pa jos ne osecaju sta im je prozapadna struja stvarno donela.

Sahista

pre 9 godina

Samo da podsetim neke ovde, Rusi nikada nijedan rat nisu izgubili,

===============

Daj ne lupetaj molim te. Mogu da shvatim pre 30 godina da se ovakve bizarne floskule ponavljaju, ali u doba interneta, net.

You`re_a_Peon

pre 9 godina

27. januara 2015. se obelezava 70. godisnjica oslobodjenja Auschwitz-a.Svi ste videli slike logorasa,gledali filmove citali knjige(nadam se).I sedamdeset godina kasnije postoje stvorenja koja podrzavaju istrebljenje drugih ljudskih bica, po bilo kom osnovu.I kreteni koji se raduju ljudskoj patnji,bolu ratu i smrti.Koji seire dok granate i rakete raznose nevine ljude, cija je jedina krivica to sto pripadaju drugoj veri,naciji,,rasi,klasi ili drugacije misle.Setite se onda sta ste danas napisali.Mozda sam pogresno razumeo, ali ipak tako nesto napisati...

Adam

pre 9 godina

Od maja separatisti su vec 16 puta zauzeli aerodrom. I 'opet' ce za dva ili deset dana (al nisu ni jednom).

Akcija se odvija ovako: dan dva pre akcije idu dezinformacije da je aerodrom pao. Ta informacija namenjena za pravljenje panike u Ukraini. Ta dezinformacija osvane i u Srbiji kao vest. Tri dana posle izmedju redova shvatimo da aerodrom i dalje kontrolisu Kiborzi. I tako u krug.

Motorola izgleda da je ubijen. 'Predsednik DNR' Zaharcenko je pobegao sa porodicom u Rusiju.

milos

pre 9 godina

Ako Rusi i ovaj sukob izgube Srbija ne treba da ima bilo kakvu dilemu na koju stranu krenuti, a ne mogu nikako da ga dobiju.. Ako dobiju rat dobice nesto teritorije, nesto stanovnika, kopneni prilaz Krimu i 30 miliona novih krvnih neprijatelja na samoj granici koji su nekada bili deo istog naroda,etnicki, kulturno, istorijski, jezicki, cak i verski, a na nasem primeru se moze videti kako to funkcionise kad ih neko treci ubedi da su nesto drugo od onog sto su uvek bili...postanu ogorceni, mrzitelji svega sto ih podseca na stvarnu proslost. Ako izgube, to ce im biti deseti poraz u nizu i krunski dokaz njihove nemoci. Diplomatija nema bas mnogo veze sa emocijama, cak ni sa pravdom, ni moralom nazalost, opet ce nam se obiti o glavu nesto sto nema veze s nama. Nadam se da to vide nasi politicari, ovo sa moralom im ne bi trebalo tesko pasti.

мисија готова

pre 9 godina

Mir na zemlji ce biti kad NATO udje u Peking. Onda i nato postaje suvisan. Mission complete...he h
(reptil, 18. januar 2015 15:34)

Изабрао си прави надимак. У складу с мозгом који поседујеш.

Aleksandar M.

pre 9 godina

Samo da podsetim neke ovde, Rusi nikada nijedan rat nisu izgubili, Rusi ratove ne zapocinju ali ih zavrsavaju. U Ukrajini je nazalost poceo rat Istoka i Zapada. Meni je zao Ukrajinaca koji ce platiti najvecu cenu, ostace bez pola drzave. Rusija nece dozvoliti nikada da se NATO instalira u Ukrajini, pa i po cenu svetskog rata.

blavor

pre 9 godina

Ukrajinski tenkovi su usli u donjeck,ovo je nesto poput one ironije da su bugari usli u sofiju...Narod je cudna sorta,necemo kosovo a ocemo da rusija osvaja krim,donjeck,lugansk,teritoriju jedne nezavisne drzave i to jos bratske.Opet svijet priznaje kosovo a ne priznaje krim,kako neko moze bit a da je objektivan u pravu...nikako...

Ivan S

pre 9 godina

Nije mi jasna teza u vezi VBR sistema u stambenim kvartovima i kukavičkukom. Gde da stave VBR kada se rat vodi iz grada? Možda da ga stave u Rostov pa da odatle gađa položaje UV?

Tomislav...jeste...sada će Putin da im pošalje Iljušine da sleću dan/noć, da dopremaju grisine i vinjak. Zaslepljenost ti redukovala kognitivne funkcije.

Pedja

pre 9 godina

Napred Ukrajinci, sredite ih, narocito sredite srbske neofasisticke placenike, nisu nam potrebni ovde, i ovako ih ima previse. Smrt fasizmu sloboda narodu - samo mrtav fasista je dobar fasista.

muamua

pre 9 godina

@veteran
Ko je po tebi trebao biti ubijen????
Pa i dan danas se prica kako je bombardovanje srbije bilo nelegitimno tako da za svako ubistvo treba da se odgovara...drago ti sto ubise milicu rakic...mislim da ti je zao sto nisu ubili vucicevu majku???

Ddule

pre 9 godina

Bas se bojim da ce nas pogoditi koja zalutana raketa!!
Vidim da ih obe strane pale bez kontrole, po principu, pali pa neka udri bilo gde.

Tja...

pre 9 godina

Što su dalje od Donjecka, to je podrška jača.. Mislim da će se Rusi približiti, pa će i podrška naglo opasti. Vstavaj, strana agromnaja... Od nacističke vlasti u Kijevu neće ostati ni za seme.

Ivan S

pre 9 godina

Srecno ukrajincima u borbi da vrate svoje Kosovo.Neka sledeci bude Krim.
(Drakce, 18. januar 2015 15:08)

Evidentno je da ne znaš doslovno ništa o istoriji. Doduše nije ni neophodno jer nije tvoja. Nadam se da koliko ne znaš o njihovoj znaš o istoriji svog naroda?!

Ajde, nije zgorek, naučiti nešto. Teritorija na kojoj je Ukrajina joj je istorijski gledano skoro celokupna poklonjena. Lenjin im je 22 godine prošlog veka dao sadašnju istočnu ukrajinu, gde se i vode borbe. I to ceo potez od Luganska do Odese. Onda je Staljin 39 godine prošlog veka poklonio zapad ukrajine, tačnije centralni i južni deo. Pedesetih godina prošlog veka je Hruščov poklonio Krim.

Sledeći put pre nego pomisliš da ti internet omogućava da se tvoj glas daleko čuje, nauči nešto putem njega, da ne ispadaš smešan!

XXL

pre 9 godina

Ukrajinci dobili satelitske snimke i raspored oružanih snaga prorusa od amerikanaca pa sad žele jedan blic-krig kako bi ove neutralisali ali slabi su ukrajinci za tako nešto - samo se gine.

Smuleco

pre 9 godina

Amerika ih nahuškala... Kad god je Evropa na pragu mira u Ukrajni, eto ti novih sukoba! Scenario se uvek ponavlja.. Bosna, Hrvatska, Kosovo...

Garantujem!

pre 9 godina

Sad ce nanaoruzani ruski traktor, koji je miroljubivo orao njivu sa ruske strane granice, da uzvrati vatru i unisti 8 ukrajinskih tenkova... :)

Veteran

pre 9 godina

Žao mi je običnih ljudi!
A za ove što navijaju za neselektivno bombardovanje grada: Idite tamo i rešite stvar!
I takođe žalim što u bombardovanju Srbije nisu pobijeni oni što su trebali biti!?

Tomislav HR

pre 9 godina

Inače, ovo na videu pucaju ruski VBR-ovi koji se nalaze među stambenim zgradama. Cilj Rusa je da kontra plotuni padaju na civilne ciljeve.

Ne ide dobro za Ruse, pa im treba pomoć ruske avijacije - zato je "LNR" jučer "otkrila" da ima avijaciju. To je i razlog zašto Putin toliko želi aerodrom, da može da "opravda" angažman ruskih vazdušnih snaga.

Inače, ukrajinska ofenziva traje, probili su blokadu aerodroma...

Mihailo

pre 9 godina

Dok Rusi otvoreno ne uđu u Ukrajinu i ne spale sve pred sobom ovaj sukob se neće završiti; šteta što pokazuju neverovatan kukavičluk i oklevaju da urade ono što je trebalo uraditi čim su počeli problemi u Kijevu.
Crvenoarmejci se okreću u grobovima, nasledili su ih bednici.

aseb

pre 9 godina

Upravo sam pogledao najnovije amaterske snimke iz Gorlovke nakon jutrosnjeg granatiranja, strasno. Neselektivno granatiranje grada, sami civili. Zrtve na autobuskom stajalistu, nigdje "terorista" i njihovih polozaja ,na te stvari je zapad i ovi nasi Rusofobi nijemi. Njima su bitne vijesti sa WOA, da imaju iphone i pljuju Ruse.( Ah da ,mozda je sve montaza,zlocasti Putin i KGB !)
Ajde sad po minusima, da vidimo koliko cu ih skupiti.

Homo politicus

pre 9 godina

Bojim se da ce Donjeck i Lugansk liciti na Staljingrad posle gradjanskog rata. Jedno je sigurno a to je da Rusi nece pustiti fasiste sa Majdana da zauzmu ove gradove ni po koju cenu. Inace, imam prijatelje Ukrajince koji tvrde da je broj zrtava mnogo veci na strani Ukrajinaca nego sto se saopstava javnosti.

BANE

pre 9 godina

Украјински снаге безбедности гранатирале цео дан Горловка, који се налази на територији Републике Доњецк.
 
"Массиве гранатирање Горловки преседана сила не престају скоро дан. Гранате АПУ достиже центар и убијају цивиле "- цитира РИА Новости новинска агенција Донетск поруци.
 
Цреепи снимака показују низ напада, објављују локалце на ИоуТубе.
 
Речено је да је због гранатирања упорним амбулантама нису увек у могућности да покупи рањене.
 
"Ми не можемо оставити рањенике, као напади иду један по један, а позиви су чули сваког минута" - рекао је хитну помоћ.
 
"Ватра из артиљерије и" Град "иди стално. Лешеви становника су у самом центру града. Јавни превоз је престао да ради. Многи квартови су без електричне енергије, гаса и светлости "- изјавио је један од становника Горловки.
 
Према локалним становницима у друштвеним мрежама, дан у Горловка убијено око 300 људи.

Vucko

pre 9 godina

Koja propaganda. Pokusali su proboj, unisteni na aerodromu, vecina se povuka. I sad gadjaju grad iz svega sto mogu, ima poginulih civila. Okacio bih linkove, ali je sadrzaj uznemiravajuci.

opet ja

pre 9 godina

Ništa iznenađujuće. Porošenko akciju odavno najavljuje, a kada je bio u USA tražio je pomoć za demokratiju i naoružanje. Podrška sa zapada je otvorena.

opet ja

pre 9 godina

Ništa iznenađujuće. Porošenko akciju odavno najavljuje, a kada je bio u USA tražio je pomoć za demokratiju i naoružanje. Podrška sa zapada je otvorena.

aseb

pre 9 godina

Upravo sam pogledao najnovije amaterske snimke iz Gorlovke nakon jutrosnjeg granatiranja, strasno. Neselektivno granatiranje grada, sami civili. Zrtve na autobuskom stajalistu, nigdje "terorista" i njihovih polozaja ,na te stvari je zapad i ovi nasi Rusofobi nijemi. Njima su bitne vijesti sa WOA, da imaju iphone i pljuju Ruse.( Ah da ,mozda je sve montaza,zlocasti Putin i KGB !)
Ajde sad po minusima, da vidimo koliko cu ih skupiti.

Smuleco

pre 9 godina

Amerika ih nahuškala... Kad god je Evropa na pragu mira u Ukrajni, eto ti novih sukoba! Scenario se uvek ponavlja.. Bosna, Hrvatska, Kosovo...

Vucko

pre 9 godina

Koja propaganda. Pokusali su proboj, unisteni na aerodromu, vecina se povuka. I sad gadjaju grad iz svega sto mogu, ima poginulih civila. Okacio bih linkove, ali je sadrzaj uznemiravajuci.

Homo politicus

pre 9 godina

Bojim se da ce Donjeck i Lugansk liciti na Staljingrad posle gradjanskog rata. Jedno je sigurno a to je da Rusi nece pustiti fasiste sa Majdana da zauzmu ove gradove ni po koju cenu. Inace, imam prijatelje Ukrajince koji tvrde da je broj zrtava mnogo veci na strani Ukrajinaca nego sto se saopstava javnosti.

Ivan S

pre 9 godina

Srecno ukrajincima u borbi da vrate svoje Kosovo.Neka sledeci bude Krim.
(Drakce, 18. januar 2015 15:08)

Evidentno je da ne znaš doslovno ništa o istoriji. Doduše nije ni neophodno jer nije tvoja. Nadam se da koliko ne znaš o njihovoj znaš o istoriji svog naroda?!

Ajde, nije zgorek, naučiti nešto. Teritorija na kojoj je Ukrajina joj je istorijski gledano skoro celokupna poklonjena. Lenjin im je 22 godine prošlog veka dao sadašnju istočnu ukrajinu, gde se i vode borbe. I to ceo potez od Luganska do Odese. Onda je Staljin 39 godine prošlog veka poklonio zapad ukrajine, tačnije centralni i južni deo. Pedesetih godina prošlog veka je Hruščov poklonio Krim.

Sledeći put pre nego pomisliš da ti internet omogućava da se tvoj glas daleko čuje, nauči nešto putem njega, da ne ispadaš smešan!

XXL

pre 9 godina

Ukrajinci dobili satelitske snimke i raspored oružanih snaga prorusa od amerikanaca pa sad žele jedan blic-krig kako bi ove neutralisali ali slabi su ukrajinci za tako nešto - samo se gine.

мисија готова

pre 9 godina

Mir na zemlji ce biti kad NATO udje u Peking. Onda i nato postaje suvisan. Mission complete...he h
(reptil, 18. januar 2015 15:34)

Изабрао си прави надимак. У складу с мозгом који поседујеш.

Tja...

pre 9 godina

Što su dalje od Donjecka, to je podrška jača.. Mislim da će se Rusi približiti, pa će i podrška naglo opasti. Vstavaj, strana agromnaja... Od nacističke vlasti u Kijevu neće ostati ni za seme.

Garantujem!

pre 9 godina

Sad ce nanaoruzani ruski traktor, koji je miroljubivo orao njivu sa ruske strane granice, da uzvrati vatru i unisti 8 ukrajinskih tenkova... :)

Aleksandar M.

pre 9 godina

Samo da podsetim neke ovde, Rusi nikada nijedan rat nisu izgubili, Rusi ratove ne zapocinju ali ih zavrsavaju. U Ukrajini je nazalost poceo rat Istoka i Zapada. Meni je zao Ukrajinaca koji ce platiti najvecu cenu, ostace bez pola drzave. Rusija nece dozvoliti nikada da se NATO instalira u Ukrajini, pa i po cenu svetskog rata.

Mihailo

pre 9 godina

Dok Rusi otvoreno ne uđu u Ukrajinu i ne spale sve pred sobom ovaj sukob se neće završiti; šteta što pokazuju neverovatan kukavičluk i oklevaju da urade ono što je trebalo uraditi čim su počeli problemi u Kijevu.
Crvenoarmejci se okreću u grobovima, nasledili su ih bednici.

Veteran

pre 9 godina

Žao mi je običnih ljudi!
A za ove što navijaju za neselektivno bombardovanje grada: Idite tamo i rešite stvar!
I takođe žalim što u bombardovanju Srbije nisu pobijeni oni što su trebali biti!?

BANE

pre 9 godina

Украјински снаге безбедности гранатирале цео дан Горловка, који се налази на територији Републике Доњецк.
 
"Массиве гранатирање Горловки преседана сила не престају скоро дан. Гранате АПУ достиже центар и убијају цивиле "- цитира РИА Новости новинска агенција Донетск поруци.
 
Цреепи снимака показују низ напада, објављују локалце на ИоуТубе.
 
Речено је да је због гранатирања упорним амбулантама нису увек у могућности да покупи рањене.
 
"Ми не можемо оставити рањенике, као напади иду један по један, а позиви су чули сваког минута" - рекао је хитну помоћ.
 
"Ватра из артиљерије и" Град "иди стално. Лешеви становника су у самом центру града. Јавни превоз је престао да ради. Многи квартови су без електричне енергије, гаса и светлости "- изјавио је један од становника Горловки.
 
Према локалним становницима у друштвеним мрежама, дан у Горловка убијено око 300 људи.

Pedja

pre 9 godina

Napred Ukrajinci, sredite ih, narocito sredite srbske neofasisticke placenike, nisu nam potrebni ovde, i ovako ih ima previse. Smrt fasizmu sloboda narodu - samo mrtav fasista je dobar fasista.

You`re_a_Peon

pre 9 godina

27. januara 2015. se obelezava 70. godisnjica oslobodjenja Auschwitz-a.Svi ste videli slike logorasa,gledali filmove citali knjige(nadam se).I sedamdeset godina kasnije postoje stvorenja koja podrzavaju istrebljenje drugih ljudskih bica, po bilo kom osnovu.I kreteni koji se raduju ljudskoj patnji,bolu ratu i smrti.Koji seire dok granate i rakete raznose nevine ljude, cija je jedina krivica to sto pripadaju drugoj veri,naciji,,rasi,klasi ili drugacije misle.Setite se onda sta ste danas napisali.Mozda sam pogresno razumeo, ali ipak tako nesto napisati...

muamua

pre 9 godina

@veteran
Ko je po tebi trebao biti ubijen????
Pa i dan danas se prica kako je bombardovanje srbije bilo nelegitimno tako da za svako ubistvo treba da se odgovara...drago ti sto ubise milicu rakic...mislim da ti je zao sto nisu ubili vucicevu majku???

blavor

pre 9 godina

Ukrajinski tenkovi su usli u donjeck,ovo je nesto poput one ironije da su bugari usli u sofiju...Narod je cudna sorta,necemo kosovo a ocemo da rusija osvaja krim,donjeck,lugansk,teritoriju jedne nezavisne drzave i to jos bratske.Opet svijet priznaje kosovo a ne priznaje krim,kako neko moze bit a da je objektivan u pravu...nikako...

Tomislav HR

pre 9 godina

Inače, ovo na videu pucaju ruski VBR-ovi koji se nalaze među stambenim zgradama. Cilj Rusa je da kontra plotuni padaju na civilne ciljeve.

Ne ide dobro za Ruse, pa im treba pomoć ruske avijacije - zato je "LNR" jučer "otkrila" da ima avijaciju. To je i razlog zašto Putin toliko želi aerodrom, da može da "opravda" angažman ruskih vazdušnih snaga.

Inače, ukrajinska ofenziva traje, probili su blokadu aerodroma...

Ivan S

pre 9 godina

Nije mi jasna teza u vezi VBR sistema u stambenim kvartovima i kukavičkukom. Gde da stave VBR kada se rat vodi iz grada? Možda da ga stave u Rostov pa da odatle gađa položaje UV?

Tomislav...jeste...sada će Putin da im pošalje Iljušine da sleću dan/noć, da dopremaju grisine i vinjak. Zaslepljenost ti redukovala kognitivne funkcije.

nezaslepljeni Rusofil

pre 9 godina

(Aleksandar M., 18. januar 2015 16:59)

Kako to mislis Rusija ni jedan rat nije izgubila? Krimski rat je izgubila i rat protiv Japana. A mozemo reci da su izgubili i prvi svetski rat kad pogledas koliko se teritorije na zapadu izgubili i da je Rusija ko drzava prestala da postoji 1922.

Dakle mani se mitova o Rusima kao nepobedivim i sva sreca pa Putin nije mitoman ko ti i dobro zna kolike su mu mogucnosti, za razliku od nasih vodja sa pocetka 1990tih koji su se lozili na to da znamo da se bijemo i da nismo nikada porazeni.

A za ostale koji zele da Rusi napadnu direktno Ukrajinu pa to bi tek bila katastrofa. Odcepili bi lako istok Ukrajine ali bi gasovod na zapadu odleteo u vazduh i Rusi bi ostali bez jedinog stalnog izvora prihoda posto nafta je toliko pukla da se sada jedino vade na gas a gas prodaju Evropi, dok zavrse gasovod ka Kini ko zna koliko ce proci i pitanje je kolika bi cena bila ako ne bi mogli Evropi da prodaju.

Da ne pominjem par desetina hiljada kaubojskih vojnika sa najnovijim igrackama u Evropi i ogromno naoruzavanje Evrope sto bi bila posledica direktne ruske intervencije u Ukrajini. SSSR koji je ekonomski bio daleko jaci trku u naoruzanju nije mogao da isprati samo da vas podsetim.

Bolje da polako rade mic po mic, pa ce za par godina i Ukrajincima dodji iz dupeta u glavu kada shvate da su pod prorusima racuni bili daleko manji a plate vece. Sad ih drzi nacionalisticka euforija pa jos ne osecaju sta im je prozapadna struja stvarno donela.

milos

pre 9 godina

Ako Rusi i ovaj sukob izgube Srbija ne treba da ima bilo kakvu dilemu na koju stranu krenuti, a ne mogu nikako da ga dobiju.. Ako dobiju rat dobice nesto teritorije, nesto stanovnika, kopneni prilaz Krimu i 30 miliona novih krvnih neprijatelja na samoj granici koji su nekada bili deo istog naroda,etnicki, kulturno, istorijski, jezicki, cak i verski, a na nasem primeru se moze videti kako to funkcionise kad ih neko treci ubedi da su nesto drugo od onog sto su uvek bili...postanu ogorceni, mrzitelji svega sto ih podseca na stvarnu proslost. Ako izgube, to ce im biti deseti poraz u nizu i krunski dokaz njihove nemoci. Diplomatija nema bas mnogo veze sa emocijama, cak ni sa pravdom, ni moralom nazalost, opet ce nam se obiti o glavu nesto sto nema veze s nama. Nadam se da to vide nasi politicari, ovo sa moralom im ne bi trebalo tesko pasti.

specnaz

pre 9 godina

Ne ide dobro za Ruse, pa im treba pomoć ruske avijacije - zato je "LNR" jučer "otkrila" da ima avijaciju. To je i razlog zašto Putin toliko želi aerodrom, da može da "opravda" angažman ruskih vazdušnih snaga.
Zemljače, aerodrom je neupotrebljiv više od 5meseci, ej, prst na čelo, šta pišeš. Vladimire, neka počne asfaltiranje.

Sahista

pre 9 godina

Samo da podsetim neke ovde, Rusi nikada nijedan rat nisu izgubili,

===============

Daj ne lupetaj molim te. Mogu da shvatim pre 30 godina da se ovakve bizarne floskule ponavljaju, ali u doba interneta, net.

Adam

pre 9 godina

Od maja separatisti su vec 16 puta zauzeli aerodrom. I 'opet' ce za dva ili deset dana (al nisu ni jednom).

Akcija se odvija ovako: dan dva pre akcije idu dezinformacije da je aerodrom pao. Ta informacija namenjena za pravljenje panike u Ukraini. Ta dezinformacija osvane i u Srbiji kao vest. Tri dana posle izmedju redova shvatimo da aerodrom i dalje kontrolisu Kiborzi. I tako u krug.

Motorola izgleda da je ubijen. 'Predsednik DNR' Zaharcenko je pobegao sa porodicom u Rusiju.

Vilibor

pre 9 godina

@aleksandar: Ucite istoriju, Aleksandre. Naucite da je Rusija sramno porazena u ratu sa Japanom. Procitajte o sramoti koju je dozivela kod Cussime, zainteresujte se koliko je mornara poginulo, koliko brodova potopljeno (admirali se ni ne racunaju). Rekli bi Kinezi - tigar od papira. A Avganistan?

Ddule

pre 9 godina

Bas se bojim da ce nas pogoditi koja zalutana raketa!!
Vidim da ih obe strane pale bez kontrole, po principu, pali pa neka udri bilo gde.

brc

pre 9 godina

Šta je to DNR...to ne postoji, a što se tiče ovih gluposti tipa "nikad izgubili rat"...treba se malo obrazovati, jer je stvar malo kompleksnija:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_Russia

Pedja

pre 9 godina

Napred Ukrajinci, sredite ih, narocito sredite srbske neofasisticke placenike, nisu nam potrebni ovde, i ovako ih ima previse. Smrt fasizmu sloboda narodu - samo mrtav fasista je dobar fasista.

Tomislav HR

pre 9 godina

Inače, ovo na videu pucaju ruski VBR-ovi koji se nalaze među stambenim zgradama. Cilj Rusa je da kontra plotuni padaju na civilne ciljeve.

Ne ide dobro za Ruse, pa im treba pomoć ruske avijacije - zato je "LNR" jučer "otkrila" da ima avijaciju. To je i razlog zašto Putin toliko želi aerodrom, da može da "opravda" angažman ruskih vazdušnih snaga.

Inače, ukrajinska ofenziva traje, probili su blokadu aerodroma...

blavor

pre 9 godina

Ukrajinski tenkovi su usli u donjeck,ovo je nesto poput one ironije da su bugari usli u sofiju...Narod je cudna sorta,necemo kosovo a ocemo da rusija osvaja krim,donjeck,lugansk,teritoriju jedne nezavisne drzave i to jos bratske.Opet svijet priznaje kosovo a ne priznaje krim,kako neko moze bit a da je objektivan u pravu...nikako...

Mihailo

pre 9 godina

Dok Rusi otvoreno ne uđu u Ukrajinu i ne spale sve pred sobom ovaj sukob se neće završiti; šteta što pokazuju neverovatan kukavičluk i oklevaju da urade ono što je trebalo uraditi čim su počeli problemi u Kijevu.
Crvenoarmejci se okreću u grobovima, nasledili su ih bednici.

Adam

pre 9 godina

Od maja separatisti su vec 16 puta zauzeli aerodrom. I 'opet' ce za dva ili deset dana (al nisu ni jednom).

Akcija se odvija ovako: dan dva pre akcije idu dezinformacije da je aerodrom pao. Ta informacija namenjena za pravljenje panike u Ukraini. Ta dezinformacija osvane i u Srbiji kao vest. Tri dana posle izmedju redova shvatimo da aerodrom i dalje kontrolisu Kiborzi. I tako u krug.

Motorola izgleda da je ubijen. 'Predsednik DNR' Zaharcenko je pobegao sa porodicom u Rusiju.

milos

pre 9 godina

Ako Rusi i ovaj sukob izgube Srbija ne treba da ima bilo kakvu dilemu na koju stranu krenuti, a ne mogu nikako da ga dobiju.. Ako dobiju rat dobice nesto teritorije, nesto stanovnika, kopneni prilaz Krimu i 30 miliona novih krvnih neprijatelja na samoj granici koji su nekada bili deo istog naroda,etnicki, kulturno, istorijski, jezicki, cak i verski, a na nasem primeru se moze videti kako to funkcionise kad ih neko treci ubedi da su nesto drugo od onog sto su uvek bili...postanu ogorceni, mrzitelji svega sto ih podseca na stvarnu proslost. Ako izgube, to ce im biti deseti poraz u nizu i krunski dokaz njihove nemoci. Diplomatija nema bas mnogo veze sa emocijama, cak ni sa pravdom, ni moralom nazalost, opet ce nam se obiti o glavu nesto sto nema veze s nama. Nadam se da to vide nasi politicari, ovo sa moralom im ne bi trebalo tesko pasti.

Vilibor

pre 9 godina

@aleksandar: Ucite istoriju, Aleksandre. Naucite da je Rusija sramno porazena u ratu sa Japanom. Procitajte o sramoti koju je dozivela kod Cussime, zainteresujte se koliko je mornara poginulo, koliko brodova potopljeno (admirali se ni ne racunaju). Rekli bi Kinezi - tigar od papira. A Avganistan?

aseb

pre 9 godina

Upravo sam pogledao najnovije amaterske snimke iz Gorlovke nakon jutrosnjeg granatiranja, strasno. Neselektivno granatiranje grada, sami civili. Zrtve na autobuskom stajalistu, nigdje "terorista" i njihovih polozaja ,na te stvari je zapad i ovi nasi Rusofobi nijemi. Njima su bitne vijesti sa WOA, da imaju iphone i pljuju Ruse.( Ah da ,mozda je sve montaza,zlocasti Putin i KGB !)
Ajde sad po minusima, da vidimo koliko cu ih skupiti.

Homo politicus

pre 9 godina

Bojim se da ce Donjeck i Lugansk liciti na Staljingrad posle gradjanskog rata. Jedno je sigurno a to je da Rusi nece pustiti fasiste sa Majdana da zauzmu ove gradove ni po koju cenu. Inace, imam prijatelje Ukrajince koji tvrde da je broj zrtava mnogo veci na strani Ukrajinaca nego sto se saopstava javnosti.

brc

pre 9 godina

Šta je to DNR...to ne postoji, a što se tiče ovih gluposti tipa "nikad izgubili rat"...treba se malo obrazovati, jer je stvar malo kompleksnija:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_Russia

Tja...

pre 9 godina

Što su dalje od Donjecka, to je podrška jača.. Mislim da će se Rusi približiti, pa će i podrška naglo opasti. Vstavaj, strana agromnaja... Od nacističke vlasti u Kijevu neće ostati ni za seme.

Smuleco

pre 9 godina

Amerika ih nahuškala... Kad god je Evropa na pragu mira u Ukrajni, eto ti novih sukoba! Scenario se uvek ponavlja.. Bosna, Hrvatska, Kosovo...

Aleksandar M.

pre 9 godina

Samo da podsetim neke ovde, Rusi nikada nijedan rat nisu izgubili, Rusi ratove ne zapocinju ali ih zavrsavaju. U Ukrajini je nazalost poceo rat Istoka i Zapada. Meni je zao Ukrajinaca koji ce platiti najvecu cenu, ostace bez pola drzave. Rusija nece dozvoliti nikada da se NATO instalira u Ukrajini, pa i po cenu svetskog rata.

Vucko

pre 9 godina

Koja propaganda. Pokusali su proboj, unisteni na aerodromu, vecina se povuka. I sad gadjaju grad iz svega sto mogu, ima poginulih civila. Okacio bih linkove, ali je sadrzaj uznemiravajuci.

Ivan S

pre 9 godina

Srecno ukrajincima u borbi da vrate svoje Kosovo.Neka sledeci bude Krim.
(Drakce, 18. januar 2015 15:08)

Evidentno je da ne znaš doslovno ništa o istoriji. Doduše nije ni neophodno jer nije tvoja. Nadam se da koliko ne znaš o njihovoj znaš o istoriji svog naroda?!

Ajde, nije zgorek, naučiti nešto. Teritorija na kojoj je Ukrajina joj je istorijski gledano skoro celokupna poklonjena. Lenjin im je 22 godine prošlog veka dao sadašnju istočnu ukrajinu, gde se i vode borbe. I to ceo potez od Luganska do Odese. Onda je Staljin 39 godine prošlog veka poklonio zapad ukrajine, tačnije centralni i južni deo. Pedesetih godina prošlog veka je Hruščov poklonio Krim.

Sledeći put pre nego pomisliš da ti internet omogućava da se tvoj glas daleko čuje, nauči nešto putem njega, da ne ispadaš smešan!

opet ja

pre 9 godina

Ništa iznenađujuće. Porošenko akciju odavno najavljuje, a kada je bio u USA tražio je pomoć za demokratiju i naoružanje. Podrška sa zapada je otvorena.

Garantujem!

pre 9 godina

Sad ce nanaoruzani ruski traktor, koji je miroljubivo orao njivu sa ruske strane granice, da uzvrati vatru i unisti 8 ukrajinskih tenkova... :)

Sahista

pre 9 godina

Samo da podsetim neke ovde, Rusi nikada nijedan rat nisu izgubili,

===============

Daj ne lupetaj molim te. Mogu da shvatim pre 30 godina da se ovakve bizarne floskule ponavljaju, ali u doba interneta, net.

XXL

pre 9 godina

Ukrajinci dobili satelitske snimke i raspored oružanih snaga prorusa od amerikanaca pa sad žele jedan blic-krig kako bi ove neutralisali ali slabi su ukrajinci za tako nešto - samo se gine.

muamua

pre 9 godina

@veteran
Ko je po tebi trebao biti ubijen????
Pa i dan danas se prica kako je bombardovanje srbije bilo nelegitimno tako da za svako ubistvo treba da se odgovara...drago ti sto ubise milicu rakic...mislim da ti je zao sto nisu ubili vucicevu majku???

мисија готова

pre 9 godina

Mir na zemlji ce biti kad NATO udje u Peking. Onda i nato postaje suvisan. Mission complete...he h
(reptil, 18. januar 2015 15:34)

Изабрао си прави надимак. У складу с мозгом који поседујеш.

nezaslepljeni Rusofil

pre 9 godina

(Aleksandar M., 18. januar 2015 16:59)

Kako to mislis Rusija ni jedan rat nije izgubila? Krimski rat je izgubila i rat protiv Japana. A mozemo reci da su izgubili i prvi svetski rat kad pogledas koliko se teritorije na zapadu izgubili i da je Rusija ko drzava prestala da postoji 1922.

Dakle mani se mitova o Rusima kao nepobedivim i sva sreca pa Putin nije mitoman ko ti i dobro zna kolike su mu mogucnosti, za razliku od nasih vodja sa pocetka 1990tih koji su se lozili na to da znamo da se bijemo i da nismo nikada porazeni.

A za ostale koji zele da Rusi napadnu direktno Ukrajinu pa to bi tek bila katastrofa. Odcepili bi lako istok Ukrajine ali bi gasovod na zapadu odleteo u vazduh i Rusi bi ostali bez jedinog stalnog izvora prihoda posto nafta je toliko pukla da se sada jedino vade na gas a gas prodaju Evropi, dok zavrse gasovod ka Kini ko zna koliko ce proci i pitanje je kolika bi cena bila ako ne bi mogli Evropi da prodaju.

Da ne pominjem par desetina hiljada kaubojskih vojnika sa najnovijim igrackama u Evropi i ogromno naoruzavanje Evrope sto bi bila posledica direktne ruske intervencije u Ukrajini. SSSR koji je ekonomski bio daleko jaci trku u naoruzanju nije mogao da isprati samo da vas podsetim.

Bolje da polako rade mic po mic, pa ce za par godina i Ukrajincima dodji iz dupeta u glavu kada shvate da su pod prorusima racuni bili daleko manji a plate vece. Sad ih drzi nacionalisticka euforija pa jos ne osecaju sta im je prozapadna struja stvarno donela.

BANE

pre 9 godina

Украјински снаге безбедности гранатирале цео дан Горловка, који се налази на територији Републике Доњецк.
 
"Массиве гранатирање Горловки преседана сила не престају скоро дан. Гранате АПУ достиже центар и убијају цивиле "- цитира РИА Новости новинска агенција Донетск поруци.
 
Цреепи снимака показују низ напада, објављују локалце на ИоуТубе.
 
Речено је да је због гранатирања упорним амбулантама нису увек у могућности да покупи рањене.
 
"Ми не можемо оставити рањенике, као напади иду један по један, а позиви су чули сваког минута" - рекао је хитну помоћ.
 
"Ватра из артиљерије и" Град "иди стално. Лешеви становника су у самом центру града. Јавни превоз је престао да ради. Многи квартови су без електричне енергије, гаса и светлости "- изјавио је један од становника Горловки.
 
Према локалним становницима у друштвеним мрежама, дан у Горловка убијено око 300 људи.

Veteran

pre 9 godina

Žao mi je običnih ljudi!
A za ove što navijaju za neselektivno bombardovanje grada: Idite tamo i rešite stvar!
I takođe žalim što u bombardovanju Srbije nisu pobijeni oni što su trebali biti!?

Ivan S

pre 9 godina

Nije mi jasna teza u vezi VBR sistema u stambenim kvartovima i kukavičkukom. Gde da stave VBR kada se rat vodi iz grada? Možda da ga stave u Rostov pa da odatle gađa položaje UV?

Tomislav...jeste...sada će Putin da im pošalje Iljušine da sleću dan/noć, da dopremaju grisine i vinjak. Zaslepljenost ti redukovala kognitivne funkcije.

You`re_a_Peon

pre 9 godina

27. januara 2015. se obelezava 70. godisnjica oslobodjenja Auschwitz-a.Svi ste videli slike logorasa,gledali filmove citali knjige(nadam se).I sedamdeset godina kasnije postoje stvorenja koja podrzavaju istrebljenje drugih ljudskih bica, po bilo kom osnovu.I kreteni koji se raduju ljudskoj patnji,bolu ratu i smrti.Koji seire dok granate i rakete raznose nevine ljude, cija je jedina krivica to sto pripadaju drugoj veri,naciji,,rasi,klasi ili drugacije misle.Setite se onda sta ste danas napisali.Mozda sam pogresno razumeo, ali ipak tako nesto napisati...

Ddule

pre 9 godina

Bas se bojim da ce nas pogoditi koja zalutana raketa!!
Vidim da ih obe strane pale bez kontrole, po principu, pali pa neka udri bilo gde.

specnaz

pre 9 godina

Ne ide dobro za Ruse, pa im treba pomoć ruske avijacije - zato je "LNR" jučer "otkrila" da ima avijaciju. To je i razlog zašto Putin toliko želi aerodrom, da može da "opravda" angažman ruskih vazdušnih snaga.
Zemljače, aerodrom je neupotrebljiv više od 5meseci, ej, prst na čelo, šta pišeš. Vladimire, neka počne asfaltiranje.