Nedelja, 18.01.2015.

09:35

BG: Zapalio bivšu partnerku

Jedna žena teško je povređena u napadu koji se dogodio u beogradskom naselju Batajnica.

Izvor: RTS

BG: Zapalio bivšu partnerku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

captain obvious

pre 9 godina

I eto... da cujem pametnjakovice, sta bi radili u mom slucaju?
(Dragutin, 18. januar 2015 12:04)

Hm, u tvom slucaju bih verovatno otisao kod psihologa ili psihoterapeuta, posto je ocigledno da imas neizdrzivu zelju da sa nekime popricas o svojim vrlo licnim problemima, a isto tako je vise nego ocigledno da nemas kome da se obratis, inace to ne bi radio ovde. Malo je neukusno skretati paznju na sebe na ovoj temi, znas.

osvescenje

pre 9 godina

Uzas, sta je jadna zena prezivela. Divljastvo i dalje zivi u nasem drustvu.

Dragutine, ti kao da nikad nisi cuo za sponzoruse. Osvesti se i nadji ranvopravnog partnera a ne poluinteligentnog parazita koji ce da te iskoristava do prve bolje prilike.

Pop kultura

pre 9 godina

Svako nasilje treba kazniti. A ovaj slucaj je nesto nezamislivo bolesno.

Dragutin treba da nauci da prepozna zene koje se udaju iz cistog interesa. Toliko je fenomenalnih zena koje se bore kao lavice a on nasao nekog totalno neravnopravnog i jos ga osudjuju na sva usta kako je smatra 'inferiornom'.

Dragutin

pre 9 godina

Vidim da je moja "ispovest" izazvala dosta komentara.

Prvo, mislio sam da sam nasao ravnu sebi, jer ni ja nisam imao nikada podrsku u porodici ili u bilo kome i znam kako je tesko nesto napraviti u zivotu u takvom okruzenju. Ali kako zivim u BGD, meni je bilo lakse!

Ako neko nije imao para za skolovanje, ne znaci da je glup, manje vredan ili slicno i da ga zbog toga treba odbaciti!

Danastreba dosta novca za studije u BG.

Sto se emocionalne inteligencije tice, nije to bas tako jednostavno. U svakom slucaju, nisam imao posla sa "splavarusom".

Kaze se imao sam zenu, ili bio sam ozenjen.

Ideja moje price je, nije lako suditi. To sto je covek uradio nije normalno...

malo samopostovanja

pre 9 godina

Kako nisi imao posla sa splavarusom kad te ostavila zbog kosarkasa cim se ukazala prva prilika? Jel mozda trebala i da te zapali nakon sto te nogirala zbog 'bolje prilike'?

pametnjakovic

pre 9 godina

@Dragutin:

Prvo, tvoj komentar je krajnje neprimeren vesti o jezivom zlocinu i teskoj porodicnoj tragediji, za koju mogu samo da kazem da je steta sto su lomace otisle u istoriju sa inkvizicijom, ovde bi ta kazna bila odgovarajuca.

Drugo, sada si naucio lekciju. Zivot je skola u kojoj niko ne dobije diplomu, a uci se dozivotno. I ja sam napravio slicnu gresku u jednoj dugoj vezi. Pomogao sam joj da diplomira, zrtvovao svoje vreme. Nasao sam joj i posao na kome su je nazalost maltretirali pa je ona ocekivala da ja zovem njenog direktora (koga sam poznavao) zbog toga?! Ja sam odbio jer se zna sta je posao a sta privatni zivot i da svoje probleme na poslu mora da resava sama jer nije maloletna. Tu je veza pukla. Od tada cim cujem recenicu koja pocinje sa "moje drugarice imaju ... a ja ne ..." ja joj lepo stavim do znanja dokle mogu da pomognem a odakle ne i da ako misli da to nije dovoljno moze slobodno da raskine sa mnom, nemam nista protiv. Samo jedna je to i uradila! Jedan mudar covek mi je jednom rekao: ko nije za sebe nije ni za druge, a ko iskreno i potpuno ne voli sebe ne moze da voli ni druge. Ljubav prema samom sebi i rad na sebi su kljuc za sve probleme na emotivnom planu. Imas clanke o tome na netu, potrazi sam, mnoge stvari ce ti postati jasnije!

Anya Lill

pre 9 godina

Strasno je kako se na Balkanu vaspitavaju muskarci,pa izrastu u egoiste i kontrolore koji imaju sva prava da uniste neciji zivot,samo iz besa.
Strasno je sta je sve ta zena prozivljavala i sto joj ni samostalan zivot nije pruzio sigurnost. Mnoge zene ne stignu ni do tog koraka; A taj stepen divljastva da ne spominjem.
I to dete prolazi pakao,ne mogu da pojmim posledice ovakve traume!

@dragutin: Sve je to super sto si ti toj zeni pomagao, i ulagao vreme i trud za to; ali deluje mi da si joj debelo potcrtavao sta sve sad ima i sta sve znaci sto joj ti pomazes,da je shvatila da je- gledas sa visine,i -da je gusis u svojoj kontroli. I kad je videla da pored tebe nece imati slobodu,nego tesko osecanje duznosti koje nikad ne bi bilo zdravo za vas, naravno da je otisla. Sloboda i ravnopravan odnos su kljucni za prave partnere.
PS. I ova zena u clanku nije imala slobodu, samo je ekstreman primer; postoje razni vidovi kontrole, razmisli o tome.

Opusteni

pre 9 godina

Prvo ste trebali napraviti plan kroz skolstvo i emancipovati makar jednu celu generaciju muskaraca sa Balkana i postepeno uvoditi zakone o Nasilju u porodici...

aman zaman

pre 9 godina

@ mirjana
/nasilje prema zenama je zlocin!

A nasilje prema muskarcima je STA ?
nasilje prema deci je sta?
nasilje prema neistomisljenicima je STA ? Itd ....
Kazi mi molim te Mirjana, kazi .

(((

pre 9 godina

Dragutine, izvini, ali sledeći put nadji partnerku sebi ravnu.
Veruj, isto se dešava i ženama- zaljube se u finog, skromnog momka iz unutrašnjosti. Nauče ga bontonu, pruže mu ljubav, veruju u njega. I onda on postane "dasa svetskog glasa" i ode. Nadje sebi neku "kakavu zaslužuje"...
Zato samo po principu "sličan se sličnom raduje"

Filip

pre 9 godina

@Dragutin

Verovao ili ne ti si upravo deo problema. Iz tvoje priče se vidi da ti žene ne tretiraš kao jednake. "Upisao si je na fakultet"... Pa nije ti ona dete da je ti upisuješ. Lepo je sto si joj pomagao ali ti toliko potenciras koliko si joj finansijski pomogao da je očigledno da ste imali nezdrav odnos. Iz tvoje priče je očigledno sa si ti verovao da ćeš tim silnim "pomaganjem" odrzavati odnos u kome očigledno niste jednaki jer smatras da tim sto si joj "pomogao" ona sad mora da bude s tobom do kraja života. Pitanje je koliko to uopšte moze da se nazove pomaganjem, meni iskreno vise liči na "kupovinu" necije ljubavi, i to nekoga kog očigledno smatraš inferiornim.

Jelena

pre 9 godina

@dragutin, "ima sam ženu " je odgovor na tvoje pitanje. žena se ne poseduje. ona je očigledno bila sa tobom samo zato što si mogao da joj priustis sve to. a da se to primeti je potrebna i emocionalna inteligencija, a ne samo ta koja je potrebna da bi zaradio novac i bio uspešan preduzetnik. ti si nju posmatrao kao projekat u koji si ulagao vreme i novac. i onda je projekat odšetao.

aless

pre 9 godina

Dragutine uvek je veci onaj sto daje od onoga ko uzima. Tako da to sto si izgubio na jednoj strani dobices mnogo vise na drugoj.
A za ovog mentola piromana nemam reci, po kratkom postupku.

kadetoni

pre 9 godina

Ima nelogičnosti u članku. Ali zaključak je da smo zreli za sveobuhvatnu akciju ozdravljenja društva. Manijaka je sve više, jer je malo urađeno na preventivi. Treba stvoriti ambijent i atmosferu gde će se znati da je to nedopustivo, strogo kažnjivo, što znači, strogi zatvor,tortura,rintanje da ne leži i tovi se na račun države i smrtna kazna, pa će mnogi razmisliti. Ovome treba odalamiti kaznu za sve pojedinačno i za duševne boli detetu. Sad se svi zločinci kriju iza ljudskih prava pa bi zato trebalo insistirati na pravu-zakoni i pravdi-što si uradio to isto i tebi. Uslovno rečeno treba vratiti "MILICIJU"oni su dosta radili na preventivi-prebrojavali bubrege i rebra, a policija sad ne sme, jer kriminalci imaju "ljudska prava",a žrtva?

sasa jokic

pre 9 godina

Ovo je ogledalo stanja u srpskom drustvu. Ovakva zverstva su posledica svakodnevnih stresova, koji od ljudi stvaraju zveri.
Bojim se da ce ovoga biti sve vise.

ja

pre 9 godina

@Dragutin nikad ne daji nista drugima pa ni zeni ako ocekujes to da ti se vrati a nisi za to sklopio ugovor. Kad dajes poklon ne treba da ocekujes nista za uzvrat. Niko te nije naterao da tako trosis na nju sem sto si zeleo da je na taj nacin kupis ali to je losa trgovina.

Inace ova vest je tragicna ostaviti dete bez majke moze samo monstrum

Dragutin

pre 9 godina

Ima sam zenu. Mislio sam da je dobra, postena i prvenstveno pravi prijatelj.

Doveo je u stan od 140m2 u centru BG, pruzio joj sve.

Kukala mi kako su sve njene drugarice studirale a ona nije jer joj roditelji nisu dali. Nisu imali para, pa je morala da radi.
Upisao sam je na fakultet. Zavrsila ga je (fakultet) o mom troski (manje vazno) i uz moju asistenciju (jako vazno).

Ucio sam sa njom najmanje 500 sati, pomagao joj da razume stvari za koje nije imala osnovu jer nije posteno zavrsila ni srednju skolu. Posle 6 dugih godina, i to je bilo gotovo.

Nasao sam joj posao i kupio joj auto, prethodno joj plativsi vozacki ispit. O tome koliko sati smo se vozili dok sam je naucio da vozi, posle polozenog vozackog, da ne pricam.

I jako vazno, nisam ozenio "silikonku", "splavarusu" ili sl. vec normalnu skromnu zenu iz unutrasnjosti.

Epilog. Radila je par meseci. To joj se nije dopalo. Ali su joj se dopale nove drugarice sa kojima je pocela da izlazi.

Uskoro je pronasla nekog kosarkasa i otisla sa njim.

Ne bih je nikada zapalio, prvenstveno jer sam covek, ali mi je malo muka od stalnih povika na muskarce kako smo siledzije, kako bijemo i maltretiramo zene.

Nisam jedini. Znam jos barem par desetina muskaraca kojima su zene pobegle da bi otisle negde gde ce im biti "bolje".

Inace sam preduzetnik sa desetak zaposlenih i moja bivsa je zivela kao bubreg u loju kod mene.

I eto... da cujem pametnjakovice, sta bi radili u mom slucaju?

lily

pre 9 godina

Potresna priča. I svaka čast za komšiju koji je imao dovoljno prisebnosti, a i hrabrosti, da pomogne ženi. Ovaj deo priče vraća veru u ljudski rod.

pepe

pre 9 godina

nasilje prema zenama je zlocin! (mirjana, 18. januar 2015 10:18)

Nasilje prema bilo kome je zločin.

Sadiste bi bilo najbolje na doživotnu robiju u neki Gulag, na najteži prinudni rad. Bez trunke saosećanja. Malo je da samo leži u zatvoru.

HanSolo

pre 9 godina

Kakav je bedan i jadan to muškarac! Ja bi ga odma u izolaciju za resto tog njegovog bednog života! Nema veze šta mu je ona to "uradila"..!

Milos von Obilic

pre 9 godina

Na sledecim izborima glasam za stranku koja obeca vracanje smrtne kazne.
(Marko, 18. januar 2015 11:07)

A kako bi bilo da se glasa za stranke koje imaju program za obrazovni sistem, subvencije za porodicu i dobre predloge zakona za zastitu prava zena od balkanskih ego manijaka. Ah da lakse je ovako, glasati za radikalna resenja jer mi smo balkanci brateee. Povrsni i medopravljeni.

pera

pre 9 godina

ja ne razumem ovo majke mi, razveden sam, zena me je ostavila zbog drugog, bilo je besa, sujete, svega. pa i pored toga kada je ostala bez posla pomogao sam joj finansijski dok se nije ponovo zaposlila... nije meni ovo jasno, moja mala pamet ne moze ovo da shvati... brz oporavak!

tri tačke

pre 9 godina

čuvajte i vaspitavajte svoje dečake da poštuju žene. i posvetite im se i pružajte im dovoljno nežnosti da ne izrastu u ovako poremećene likove.

Milan-Indjija

pre 9 godina

Na zapadu, a pogotovo u Australiji, zenu ne smes popreko ni pogledati, a u braku je nikako ne smes terorisati. Ostaces bez igde icega, sto je i pravilno. U Srbiji se izivljavaju nad zenama. Policija okrece glavu, sudstvo je blagonaklono muskarcima i zato se desava da i posle dvadeset i vise godina braka, rodjenja dece...muz jednostavno izbaci zenu na ulicu, ona ostane bez imovine i sredstava za zivot. To je jos i laksi nacin. Tezi je kada mora da bezi od nasilnika u sigurne kuce plaseci se smrti. Je li to srpski muskarac ili tradicionalni balkanski nasilnik?

Djoshica

pre 9 godina

Humano pravo, koje štiti kriminalce, više od žrtava, posledično, iznedri monstruozna dela.
Svaki zločin, koji je brutalniji, zverskiji, monstruozniji... Obezbedjuje zločincima, veću pravnu, veću zdravstvenu zaštitu, u izoliranim uslovima.
Gde ga preuzimaju, psiholozi, psihijatri, izolovnog, od bilo koje odmazde, društva, i zatvorenika.
Ova činjenica još više podstiče zločinca na brutalniji zločin, umesto da ga pokoleba u ideji, i odvrati od bilo kakvog zločina. Strah za sopstvenu sudbinu, i posledice, odvraća budale, i potencijalne monstrume od zlodela. Zakon treba da postane bipolaran: Za "ljude", human, i demokratski.
Za "neljude, zveri, monstrume", nehuman, zverski, monstruozan, javan. Pa, da se zna, gde je granica ljudi, i zveri. Preduda glasi: Izgubili ste sva humana prava, i zverski bićete pogubljeni, shodno vašem delu.

Jovan

pre 9 godina

Boze,sta sve moze da ucini ljudski mozak?
Tog coveka treba zapaliti da bi osetio kakve uzasne bolove oseca covek !
Zar je toliko slatka ona stvar kod zena,da pojedini muskarci ne mogu da kontrolisu sebe,i da su spremni da svasta urade,da bi zadrzali tu stvar za sebe?

Joks

pre 9 godina

Gnusno! Ubiti, namučiti i unakaziti, to mu je bila namera. To normalnom čoveku nikada ne bi palo na pamet. Mnogo duševnih bolesnika šeta ulicama, potpomognutih nesposobnom policijom, korumpiranim pravosuđem i štetnim medijima!

milojko

pre 9 godina

Kod ovakvih likova u podsvesti uvek stoji cinjenica da nema smrtne kazne. Kad bi postojala, sama pomisao da postoji, spasla bi mnoge zivote, verovali ili ne.

Lela

pre 9 godina

Nadam se da ce zrtva preziveti i imati sto manje fizickih posledica a dusevne ce biti verovatno vecne.Neznam sta zakon kaze u smislu dali se svako delo posebno ili ne tretira pri izricanju kazne.Ali piroman bi trebalo da dobije maksimum za svako delo ponaosob a ovako laicki procenjujem ih je sedam.A troskove lecenja zrtve , silnih vatrogasaca i opreme kao i one u stanu mu treba takodje naplatiti.A ako nema, te silne godine sto ce biti u zatvoru mu omoguciti da zaradjuje novac od koga stetu treba nadoknadjivati pa dokle se stigne.

Gradjanin

pre 9 godina

e ovaj RTS kada nesto lupi onda lupi za medalju. Prvo kazu da zena nije znala da ce da je polije i zapali ... pa naravno da nesrecnica nije znala.... zatim da je zvonio i da s epopeo do stana a interfon ne radi i jedino uz pomoc kljuca se moze uci. Bilo kako bilo nase valjano sudstvo ce ovog manijaka nagraditi sa par meseci uslovno i gotovo.

(((

pre 9 godina

koja je ovo vest po redu u poslednje vreme da je bivši partner napastvovao, ubio, osakatio, zapalio?!?!?!?
šta je to sa tim muškarcima, šta je to sa društvom uopšte? odakle takva strašna potreba da se nanosi bol i zlo?
razumem da je narod frustriran i siromašan, ali ko će spasiti sve jadne žene, potencijalne žrtve?
i posle kad kažu "trpela je skota godinama, trebalo je da ode od njega".... pa izgleda i kad žena skupi snage i hrabrosti i ode, skot se vrati i prebije je, osakati, zapali, prereže grkljan itd. a izgleda da to posebno vole da rade pred decom. tuga....

dan

pre 9 godina

Sve govori o podsvesnom polozaju zena kod Srba i pravoslavaca uopste. Obicne zene spaljuju a uspesne i lepe, jos ako nam ne odgovaraju po misljenju, promovisu u prostitutke! Ova vest i Informer sve govore!!!

Anja

pre 9 godina

Da li je moguce da ovakvi skotovi hodaju ulicama?! Ne znam da li mu je zena nesto lose uradila, ali zar je moguce da neko bude toliko bolestan da ovo uradi zeni koja zivi sa detetom?! Sta sada da radi to dete?

Joks

pre 9 godina

Gnusno! Ubiti, namučiti i unakaziti, to mu je bila namera. To normalnom čoveku nikada ne bi palo na pamet. Mnogo duševnih bolesnika šeta ulicama, potpomognutih nesposobnom policijom, korumpiranim pravosuđem i štetnim medijima!

Anja

pre 9 godina

Da li je moguce da ovakvi skotovi hodaju ulicama?! Ne znam da li mu je zena nesto lose uradila, ali zar je moguce da neko bude toliko bolestan da ovo uradi zeni koja zivi sa detetom?! Sta sada da radi to dete?

(((

pre 9 godina

koja je ovo vest po redu u poslednje vreme da je bivši partner napastvovao, ubio, osakatio, zapalio?!?!?!?
šta je to sa tim muškarcima, šta je to sa društvom uopšte? odakle takva strašna potreba da se nanosi bol i zlo?
razumem da je narod frustriran i siromašan, ali ko će spasiti sve jadne žene, potencijalne žrtve?
i posle kad kažu "trpela je skota godinama, trebalo je da ode od njega".... pa izgleda i kad žena skupi snage i hrabrosti i ode, skot se vrati i prebije je, osakati, zapali, prereže grkljan itd. a izgleda da to posebno vole da rade pred decom. tuga....

Milan-Indjija

pre 9 godina

Na zapadu, a pogotovo u Australiji, zenu ne smes popreko ni pogledati, a u braku je nikako ne smes terorisati. Ostaces bez igde icega, sto je i pravilno. U Srbiji se izivljavaju nad zenama. Policija okrece glavu, sudstvo je blagonaklono muskarcima i zato se desava da i posle dvadeset i vise godina braka, rodjenja dece...muz jednostavno izbaci zenu na ulicu, ona ostane bez imovine i sredstava za zivot. To je jos i laksi nacin. Tezi je kada mora da bezi od nasilnika u sigurne kuce plaseci se smrti. Je li to srpski muskarac ili tradicionalni balkanski nasilnik?

Jovan

pre 9 godina

Boze,sta sve moze da ucini ljudski mozak?
Tog coveka treba zapaliti da bi osetio kakve uzasne bolove oseca covek !
Zar je toliko slatka ona stvar kod zena,da pojedini muskarci ne mogu da kontrolisu sebe,i da su spremni da svasta urade,da bi zadrzali tu stvar za sebe?

tri tačke

pre 9 godina

čuvajte i vaspitavajte svoje dečake da poštuju žene. i posvetite im se i pružajte im dovoljno nežnosti da ne izrastu u ovako poremećene likove.

Dragutin

pre 9 godina

Ima sam zenu. Mislio sam da je dobra, postena i prvenstveno pravi prijatelj.

Doveo je u stan od 140m2 u centru BG, pruzio joj sve.

Kukala mi kako su sve njene drugarice studirale a ona nije jer joj roditelji nisu dali. Nisu imali para, pa je morala da radi.
Upisao sam je na fakultet. Zavrsila ga je (fakultet) o mom troski (manje vazno) i uz moju asistenciju (jako vazno).

Ucio sam sa njom najmanje 500 sati, pomagao joj da razume stvari za koje nije imala osnovu jer nije posteno zavrsila ni srednju skolu. Posle 6 dugih godina, i to je bilo gotovo.

Nasao sam joj posao i kupio joj auto, prethodno joj plativsi vozacki ispit. O tome koliko sati smo se vozili dok sam je naucio da vozi, posle polozenog vozackog, da ne pricam.

I jako vazno, nisam ozenio "silikonku", "splavarusu" ili sl. vec normalnu skromnu zenu iz unutrasnjosti.

Epilog. Radila je par meseci. To joj se nije dopalo. Ali su joj se dopale nove drugarice sa kojima je pocela da izlazi.

Uskoro je pronasla nekog kosarkasa i otisla sa njim.

Ne bih je nikada zapalio, prvenstveno jer sam covek, ali mi je malo muka od stalnih povika na muskarce kako smo siledzije, kako bijemo i maltretiramo zene.

Nisam jedini. Znam jos barem par desetina muskaraca kojima su zene pobegle da bi otisle negde gde ce im biti "bolje".

Inace sam preduzetnik sa desetak zaposlenih i moja bivsa je zivela kao bubreg u loju kod mene.

I eto... da cujem pametnjakovice, sta bi radili u mom slucaju?

Lela

pre 9 godina

Nadam se da ce zrtva preziveti i imati sto manje fizickih posledica a dusevne ce biti verovatno vecne.Neznam sta zakon kaze u smislu dali se svako delo posebno ili ne tretira pri izricanju kazne.Ali piroman bi trebalo da dobije maksimum za svako delo ponaosob a ovako laicki procenjujem ih je sedam.A troskove lecenja zrtve , silnih vatrogasaca i opreme kao i one u stanu mu treba takodje naplatiti.A ako nema, te silne godine sto ce biti u zatvoru mu omoguciti da zaradjuje novac od koga stetu treba nadoknadjivati pa dokle se stigne.

Gradjanin

pre 9 godina

e ovaj RTS kada nesto lupi onda lupi za medalju. Prvo kazu da zena nije znala da ce da je polije i zapali ... pa naravno da nesrecnica nije znala.... zatim da je zvonio i da s epopeo do stana a interfon ne radi i jedino uz pomoc kljuca se moze uci. Bilo kako bilo nase valjano sudstvo ce ovog manijaka nagraditi sa par meseci uslovno i gotovo.

dan

pre 9 godina

Sve govori o podsvesnom polozaju zena kod Srba i pravoslavaca uopste. Obicne zene spaljuju a uspesne i lepe, jos ako nam ne odgovaraju po misljenju, promovisu u prostitutke! Ova vest i Informer sve govore!!!

Milos von Obilic

pre 9 godina

Na sledecim izborima glasam za stranku koja obeca vracanje smrtne kazne.
(Marko, 18. januar 2015 11:07)

A kako bi bilo da se glasa za stranke koje imaju program za obrazovni sistem, subvencije za porodicu i dobre predloge zakona za zastitu prava zena od balkanskih ego manijaka. Ah da lakse je ovako, glasati za radikalna resenja jer mi smo balkanci brateee. Povrsni i medopravljeni.

Djoshica

pre 9 godina

Humano pravo, koje štiti kriminalce, više od žrtava, posledično, iznedri monstruozna dela.
Svaki zločin, koji je brutalniji, zverskiji, monstruozniji... Obezbedjuje zločincima, veću pravnu, veću zdravstvenu zaštitu, u izoliranim uslovima.
Gde ga preuzimaju, psiholozi, psihijatri, izolovnog, od bilo koje odmazde, društva, i zatvorenika.
Ova činjenica još više podstiče zločinca na brutalniji zločin, umesto da ga pokoleba u ideji, i odvrati od bilo kakvog zločina. Strah za sopstvenu sudbinu, i posledice, odvraća budale, i potencijalne monstrume od zlodela. Zakon treba da postane bipolaran: Za "ljude", human, i demokratski.
Za "neljude, zveri, monstrume", nehuman, zverski, monstruozan, javan. Pa, da se zna, gde je granica ljudi, i zveri. Preduda glasi: Izgubili ste sva humana prava, i zverski bićete pogubljeni, shodno vašem delu.

pera

pre 9 godina

ja ne razumem ovo majke mi, razveden sam, zena me je ostavila zbog drugog, bilo je besa, sujete, svega. pa i pored toga kada je ostala bez posla pomogao sam joj finansijski dok se nije ponovo zaposlila... nije meni ovo jasno, moja mala pamet ne moze ovo da shvati... brz oporavak!

pepe

pre 9 godina

nasilje prema zenama je zlocin! (mirjana, 18. januar 2015 10:18)

Nasilje prema bilo kome je zločin.

Sadiste bi bilo najbolje na doživotnu robiju u neki Gulag, na najteži prinudni rad. Bez trunke saosećanja. Malo je da samo leži u zatvoru.

milojko

pre 9 godina

Kod ovakvih likova u podsvesti uvek stoji cinjenica da nema smrtne kazne. Kad bi postojala, sama pomisao da postoji, spasla bi mnoge zivote, verovali ili ne.

lily

pre 9 godina

Potresna priča. I svaka čast za komšiju koji je imao dovoljno prisebnosti, a i hrabrosti, da pomogne ženi. Ovaj deo priče vraća veru u ljudski rod.

Filip

pre 9 godina

@Dragutin

Verovao ili ne ti si upravo deo problema. Iz tvoje priče se vidi da ti žene ne tretiraš kao jednake. "Upisao si je na fakultet"... Pa nije ti ona dete da je ti upisuješ. Lepo je sto si joj pomagao ali ti toliko potenciras koliko si joj finansijski pomogao da je očigledno da ste imali nezdrav odnos. Iz tvoje priče je očigledno sa si ti verovao da ćeš tim silnim "pomaganjem" odrzavati odnos u kome očigledno niste jednaki jer smatras da tim sto si joj "pomogao" ona sad mora da bude s tobom do kraja života. Pitanje je koliko to uopšte moze da se nazove pomaganjem, meni iskreno vise liči na "kupovinu" necije ljubavi, i to nekoga kog očigledno smatraš inferiornim.

HanSolo

pre 9 godina

Kakav je bedan i jadan to muškarac! Ja bi ga odma u izolaciju za resto tog njegovog bednog života! Nema veze šta mu je ona to "uradila"..!

ja

pre 9 godina

@Dragutin nikad ne daji nista drugima pa ni zeni ako ocekujes to da ti se vrati a nisi za to sklopio ugovor. Kad dajes poklon ne treba da ocekujes nista za uzvrat. Niko te nije naterao da tako trosis na nju sem sto si zeleo da je na taj nacin kupis ali to je losa trgovina.

Inace ova vest je tragicna ostaviti dete bez majke moze samo monstrum

Jelena

pre 9 godina

@dragutin, "ima sam ženu " je odgovor na tvoje pitanje. žena se ne poseduje. ona je očigledno bila sa tobom samo zato što si mogao da joj priustis sve to. a da se to primeti je potrebna i emocionalna inteligencija, a ne samo ta koja je potrebna da bi zaradio novac i bio uspešan preduzetnik. ti si nju posmatrao kao projekat u koji si ulagao vreme i novac. i onda je projekat odšetao.

(((

pre 9 godina

Dragutine, izvini, ali sledeći put nadji partnerku sebi ravnu.
Veruj, isto se dešava i ženama- zaljube se u finog, skromnog momka iz unutrašnjosti. Nauče ga bontonu, pruže mu ljubav, veruju u njega. I onda on postane "dasa svetskog glasa" i ode. Nadje sebi neku "kakavu zaslužuje"...
Zato samo po principu "sličan se sličnom raduje"

kadetoni

pre 9 godina

Ima nelogičnosti u članku. Ali zaključak je da smo zreli za sveobuhvatnu akciju ozdravljenja društva. Manijaka je sve više, jer je malo urađeno na preventivi. Treba stvoriti ambijent i atmosferu gde će se znati da je to nedopustivo, strogo kažnjivo, što znači, strogi zatvor,tortura,rintanje da ne leži i tovi se na račun države i smrtna kazna, pa će mnogi razmisliti. Ovome treba odalamiti kaznu za sve pojedinačno i za duševne boli detetu. Sad se svi zločinci kriju iza ljudskih prava pa bi zato trebalo insistirati na pravu-zakoni i pravdi-što si uradio to isto i tebi. Uslovno rečeno treba vratiti "MILICIJU"oni su dosta radili na preventivi-prebrojavali bubrege i rebra, a policija sad ne sme, jer kriminalci imaju "ljudska prava",a žrtva?

aless

pre 9 godina

Dragutine uvek je veci onaj sto daje od onoga ko uzima. Tako da to sto si izgubio na jednoj strani dobices mnogo vise na drugoj.
A za ovog mentola piromana nemam reci, po kratkom postupku.

aman zaman

pre 9 godina

@ mirjana
/nasilje prema zenama je zlocin!

A nasilje prema muskarcima je STA ?
nasilje prema deci je sta?
nasilje prema neistomisljenicima je STA ? Itd ....
Kazi mi molim te Mirjana, kazi .

Anya Lill

pre 9 godina

Strasno je kako se na Balkanu vaspitavaju muskarci,pa izrastu u egoiste i kontrolore koji imaju sva prava da uniste neciji zivot,samo iz besa.
Strasno je sta je sve ta zena prozivljavala i sto joj ni samostalan zivot nije pruzio sigurnost. Mnoge zene ne stignu ni do tog koraka; A taj stepen divljastva da ne spominjem.
I to dete prolazi pakao,ne mogu da pojmim posledice ovakve traume!

@dragutin: Sve je to super sto si ti toj zeni pomagao, i ulagao vreme i trud za to; ali deluje mi da si joj debelo potcrtavao sta sve sad ima i sta sve znaci sto joj ti pomazes,da je shvatila da je- gledas sa visine,i -da je gusis u svojoj kontroli. I kad je videla da pored tebe nece imati slobodu,nego tesko osecanje duznosti koje nikad ne bi bilo zdravo za vas, naravno da je otisla. Sloboda i ravnopravan odnos su kljucni za prave partnere.
PS. I ova zena u clanku nije imala slobodu, samo je ekstreman primer; postoje razni vidovi kontrole, razmisli o tome.

sasa jokic

pre 9 godina

Ovo je ogledalo stanja u srpskom drustvu. Ovakva zverstva su posledica svakodnevnih stresova, koji od ljudi stvaraju zveri.
Bojim se da ce ovoga biti sve vise.

Opusteni

pre 9 godina

Prvo ste trebali napraviti plan kroz skolstvo i emancipovati makar jednu celu generaciju muskaraca sa Balkana i postepeno uvoditi zakone o Nasilju u porodici...

Dragutin

pre 9 godina

Vidim da je moja "ispovest" izazvala dosta komentara.

Prvo, mislio sam da sam nasao ravnu sebi, jer ni ja nisam imao nikada podrsku u porodici ili u bilo kome i znam kako je tesko nesto napraviti u zivotu u takvom okruzenju. Ali kako zivim u BGD, meni je bilo lakse!

Ako neko nije imao para za skolovanje, ne znaci da je glup, manje vredan ili slicno i da ga zbog toga treba odbaciti!

Danastreba dosta novca za studije u BG.

Sto se emocionalne inteligencije tice, nije to bas tako jednostavno. U svakom slucaju, nisam imao posla sa "splavarusom".

Kaze se imao sam zenu, ili bio sam ozenjen.

Ideja moje price je, nije lako suditi. To sto je covek uradio nije normalno...

captain obvious

pre 9 godina

I eto... da cujem pametnjakovice, sta bi radili u mom slucaju?
(Dragutin, 18. januar 2015 12:04)

Hm, u tvom slucaju bih verovatno otisao kod psihologa ili psihoterapeuta, posto je ocigledno da imas neizdrzivu zelju da sa nekime popricas o svojim vrlo licnim problemima, a isto tako je vise nego ocigledno da nemas kome da se obratis, inace to ne bi radio ovde. Malo je neukusno skretati paznju na sebe na ovoj temi, znas.

Pop kultura

pre 9 godina

Svako nasilje treba kazniti. A ovaj slucaj je nesto nezamislivo bolesno.

Dragutin treba da nauci da prepozna zene koje se udaju iz cistog interesa. Toliko je fenomenalnih zena koje se bore kao lavice a on nasao nekog totalno neravnopravnog i jos ga osudjuju na sva usta kako je smatra 'inferiornom'.

pametnjakovic

pre 9 godina

@Dragutin:

Prvo, tvoj komentar je krajnje neprimeren vesti o jezivom zlocinu i teskoj porodicnoj tragediji, za koju mogu samo da kazem da je steta sto su lomace otisle u istoriju sa inkvizicijom, ovde bi ta kazna bila odgovarajuca.

Drugo, sada si naucio lekciju. Zivot je skola u kojoj niko ne dobije diplomu, a uci se dozivotno. I ja sam napravio slicnu gresku u jednoj dugoj vezi. Pomogao sam joj da diplomira, zrtvovao svoje vreme. Nasao sam joj i posao na kome su je nazalost maltretirali pa je ona ocekivala da ja zovem njenog direktora (koga sam poznavao) zbog toga?! Ja sam odbio jer se zna sta je posao a sta privatni zivot i da svoje probleme na poslu mora da resava sama jer nije maloletna. Tu je veza pukla. Od tada cim cujem recenicu koja pocinje sa "moje drugarice imaju ... a ja ne ..." ja joj lepo stavim do znanja dokle mogu da pomognem a odakle ne i da ako misli da to nije dovoljno moze slobodno da raskine sa mnom, nemam nista protiv. Samo jedna je to i uradila! Jedan mudar covek mi je jednom rekao: ko nije za sebe nije ni za druge, a ko iskreno i potpuno ne voli sebe ne moze da voli ni druge. Ljubav prema samom sebi i rad na sebi su kljuc za sve probleme na emotivnom planu. Imas clanke o tome na netu, potrazi sam, mnoge stvari ce ti postati jasnije!

osvescenje

pre 9 godina

Uzas, sta je jadna zena prezivela. Divljastvo i dalje zivi u nasem drustvu.

Dragutine, ti kao da nikad nisi cuo za sponzoruse. Osvesti se i nadji ranvopravnog partnera a ne poluinteligentnog parazita koji ce da te iskoristava do prve bolje prilike.

malo samopostovanja

pre 9 godina

Kako nisi imao posla sa splavarusom kad te ostavila zbog kosarkasa cim se ukazala prva prilika? Jel mozda trebala i da te zapali nakon sto te nogirala zbog 'bolje prilike'?

dan

pre 9 godina

Sve govori o podsvesnom polozaju zena kod Srba i pravoslavaca uopste. Obicne zene spaljuju a uspesne i lepe, jos ako nam ne odgovaraju po misljenju, promovisu u prostitutke! Ova vest i Informer sve govore!!!

Dragutin

pre 9 godina

Ima sam zenu. Mislio sam da je dobra, postena i prvenstveno pravi prijatelj.

Doveo je u stan od 140m2 u centru BG, pruzio joj sve.

Kukala mi kako su sve njene drugarice studirale a ona nije jer joj roditelji nisu dali. Nisu imali para, pa je morala da radi.
Upisao sam je na fakultet. Zavrsila ga je (fakultet) o mom troski (manje vazno) i uz moju asistenciju (jako vazno).

Ucio sam sa njom najmanje 500 sati, pomagao joj da razume stvari za koje nije imala osnovu jer nije posteno zavrsila ni srednju skolu. Posle 6 dugih godina, i to je bilo gotovo.

Nasao sam joj posao i kupio joj auto, prethodno joj plativsi vozacki ispit. O tome koliko sati smo se vozili dok sam je naucio da vozi, posle polozenog vozackog, da ne pricam.

I jako vazno, nisam ozenio "silikonku", "splavarusu" ili sl. vec normalnu skromnu zenu iz unutrasnjosti.

Epilog. Radila je par meseci. To joj se nije dopalo. Ali su joj se dopale nove drugarice sa kojima je pocela da izlazi.

Uskoro je pronasla nekog kosarkasa i otisla sa njim.

Ne bih je nikada zapalio, prvenstveno jer sam covek, ali mi je malo muka od stalnih povika na muskarce kako smo siledzije, kako bijemo i maltretiramo zene.

Nisam jedini. Znam jos barem par desetina muskaraca kojima su zene pobegle da bi otisle negde gde ce im biti "bolje".

Inace sam preduzetnik sa desetak zaposlenih i moja bivsa je zivela kao bubreg u loju kod mene.

I eto... da cujem pametnjakovice, sta bi radili u mom slucaju?

Milan-Indjija

pre 9 godina

Na zapadu, a pogotovo u Australiji, zenu ne smes popreko ni pogledati, a u braku je nikako ne smes terorisati. Ostaces bez igde icega, sto je i pravilno. U Srbiji se izivljavaju nad zenama. Policija okrece glavu, sudstvo je blagonaklono muskarcima i zato se desava da i posle dvadeset i vise godina braka, rodjenja dece...muz jednostavno izbaci zenu na ulicu, ona ostane bez imovine i sredstava za zivot. To je jos i laksi nacin. Tezi je kada mora da bezi od nasilnika u sigurne kuce plaseci se smrti. Je li to srpski muskarac ili tradicionalni balkanski nasilnik?

milojko

pre 9 godina

Kod ovakvih likova u podsvesti uvek stoji cinjenica da nema smrtne kazne. Kad bi postojala, sama pomisao da postoji, spasla bi mnoge zivote, verovali ili ne.

aman zaman

pre 9 godina

@ mirjana
/nasilje prema zenama je zlocin!

A nasilje prema muskarcima je STA ?
nasilje prema deci je sta?
nasilje prema neistomisljenicima je STA ? Itd ....
Kazi mi molim te Mirjana, kazi .

Jovan

pre 9 godina

Boze,sta sve moze da ucini ljudski mozak?
Tog coveka treba zapaliti da bi osetio kakve uzasne bolove oseca covek !
Zar je toliko slatka ona stvar kod zena,da pojedini muskarci ne mogu da kontrolisu sebe,i da su spremni da svasta urade,da bi zadrzali tu stvar za sebe?

Filip

pre 9 godina

@Dragutin

Verovao ili ne ti si upravo deo problema. Iz tvoje priče se vidi da ti žene ne tretiraš kao jednake. "Upisao si je na fakultet"... Pa nije ti ona dete da je ti upisuješ. Lepo je sto si joj pomagao ali ti toliko potenciras koliko si joj finansijski pomogao da je očigledno da ste imali nezdrav odnos. Iz tvoje priče je očigledno sa si ti verovao da ćeš tim silnim "pomaganjem" odrzavati odnos u kome očigledno niste jednaki jer smatras da tim sto si joj "pomogao" ona sad mora da bude s tobom do kraja života. Pitanje je koliko to uopšte moze da se nazove pomaganjem, meni iskreno vise liči na "kupovinu" necije ljubavi, i to nekoga kog očigledno smatraš inferiornim.

sasa jokic

pre 9 godina

Ovo je ogledalo stanja u srpskom drustvu. Ovakva zverstva su posledica svakodnevnih stresova, koji od ljudi stvaraju zveri.
Bojim se da ce ovoga biti sve vise.

Jelena

pre 9 godina

@dragutin, "ima sam ženu " je odgovor na tvoje pitanje. žena se ne poseduje. ona je očigledno bila sa tobom samo zato što si mogao da joj priustis sve to. a da se to primeti je potrebna i emocionalna inteligencija, a ne samo ta koja je potrebna da bi zaradio novac i bio uspešan preduzetnik. ti si nju posmatrao kao projekat u koji si ulagao vreme i novac. i onda je projekat odšetao.

Gradjanin

pre 9 godina

e ovaj RTS kada nesto lupi onda lupi za medalju. Prvo kazu da zena nije znala da ce da je polije i zapali ... pa naravno da nesrecnica nije znala.... zatim da je zvonio i da s epopeo do stana a interfon ne radi i jedino uz pomoc kljuca se moze uci. Bilo kako bilo nase valjano sudstvo ce ovog manijaka nagraditi sa par meseci uslovno i gotovo.

(((

pre 9 godina

koja je ovo vest po redu u poslednje vreme da je bivši partner napastvovao, ubio, osakatio, zapalio?!?!?!?
šta je to sa tim muškarcima, šta je to sa društvom uopšte? odakle takva strašna potreba da se nanosi bol i zlo?
razumem da je narod frustriran i siromašan, ali ko će spasiti sve jadne žene, potencijalne žrtve?
i posle kad kažu "trpela je skota godinama, trebalo je da ode od njega".... pa izgleda i kad žena skupi snage i hrabrosti i ode, skot se vrati i prebije je, osakati, zapali, prereže grkljan itd. a izgleda da to posebno vole da rade pred decom. tuga....

Djoshica

pre 9 godina

Humano pravo, koje štiti kriminalce, više od žrtava, posledično, iznedri monstruozna dela.
Svaki zločin, koji je brutalniji, zverskiji, monstruozniji... Obezbedjuje zločincima, veću pravnu, veću zdravstvenu zaštitu, u izoliranim uslovima.
Gde ga preuzimaju, psiholozi, psihijatri, izolovnog, od bilo koje odmazde, društva, i zatvorenika.
Ova činjenica još više podstiče zločinca na brutalniji zločin, umesto da ga pokoleba u ideji, i odvrati od bilo kakvog zločina. Strah za sopstvenu sudbinu, i posledice, odvraća budale, i potencijalne monstrume od zlodela. Zakon treba da postane bipolaran: Za "ljude", human, i demokratski.
Za "neljude, zveri, monstrume", nehuman, zverski, monstruozan, javan. Pa, da se zna, gde je granica ljudi, i zveri. Preduda glasi: Izgubili ste sva humana prava, i zverski bićete pogubljeni, shodno vašem delu.

tri tačke

pre 9 godina

čuvajte i vaspitavajte svoje dečake da poštuju žene. i posvetite im se i pružajte im dovoljno nežnosti da ne izrastu u ovako poremećene likove.

pera

pre 9 godina

ja ne razumem ovo majke mi, razveden sam, zena me je ostavila zbog drugog, bilo je besa, sujete, svega. pa i pored toga kada je ostala bez posla pomogao sam joj finansijski dok se nije ponovo zaposlila... nije meni ovo jasno, moja mala pamet ne moze ovo da shvati... brz oporavak!

HanSolo

pre 9 godina

Kakav je bedan i jadan to muškarac! Ja bi ga odma u izolaciju za resto tog njegovog bednog života! Nema veze šta mu je ona to "uradila"..!

Dragutin

pre 9 godina

Vidim da je moja "ispovest" izazvala dosta komentara.

Prvo, mislio sam da sam nasao ravnu sebi, jer ni ja nisam imao nikada podrsku u porodici ili u bilo kome i znam kako je tesko nesto napraviti u zivotu u takvom okruzenju. Ali kako zivim u BGD, meni je bilo lakse!

Ako neko nije imao para za skolovanje, ne znaci da je glup, manje vredan ili slicno i da ga zbog toga treba odbaciti!

Danastreba dosta novca za studije u BG.

Sto se emocionalne inteligencije tice, nije to bas tako jednostavno. U svakom slucaju, nisam imao posla sa "splavarusom".

Kaze se imao sam zenu, ili bio sam ozenjen.

Ideja moje price je, nije lako suditi. To sto je covek uradio nije normalno...

Milos von Obilic

pre 9 godina

Na sledecim izborima glasam za stranku koja obeca vracanje smrtne kazne.
(Marko, 18. januar 2015 11:07)

A kako bi bilo da se glasa za stranke koje imaju program za obrazovni sistem, subvencije za porodicu i dobre predloge zakona za zastitu prava zena od balkanskih ego manijaka. Ah da lakse je ovako, glasati za radikalna resenja jer mi smo balkanci brateee. Povrsni i medopravljeni.

Joks

pre 9 godina

Gnusno! Ubiti, namučiti i unakaziti, to mu je bila namera. To normalnom čoveku nikada ne bi palo na pamet. Mnogo duševnih bolesnika šeta ulicama, potpomognutih nesposobnom policijom, korumpiranim pravosuđem i štetnim medijima!

ja

pre 9 godina

@Dragutin nikad ne daji nista drugima pa ni zeni ako ocekujes to da ti se vrati a nisi za to sklopio ugovor. Kad dajes poklon ne treba da ocekujes nista za uzvrat. Niko te nije naterao da tako trosis na nju sem sto si zeleo da je na taj nacin kupis ali to je losa trgovina.

Inace ova vest je tragicna ostaviti dete bez majke moze samo monstrum

(((

pre 9 godina

Dragutine, izvini, ali sledeći put nadji partnerku sebi ravnu.
Veruj, isto se dešava i ženama- zaljube se u finog, skromnog momka iz unutrašnjosti. Nauče ga bontonu, pruže mu ljubav, veruju u njega. I onda on postane "dasa svetskog glasa" i ode. Nadje sebi neku "kakavu zaslužuje"...
Zato samo po principu "sličan se sličnom raduje"

pametnjakovic

pre 9 godina

@Dragutin:

Prvo, tvoj komentar je krajnje neprimeren vesti o jezivom zlocinu i teskoj porodicnoj tragediji, za koju mogu samo da kazem da je steta sto su lomace otisle u istoriju sa inkvizicijom, ovde bi ta kazna bila odgovarajuca.

Drugo, sada si naucio lekciju. Zivot je skola u kojoj niko ne dobije diplomu, a uci se dozivotno. I ja sam napravio slicnu gresku u jednoj dugoj vezi. Pomogao sam joj da diplomira, zrtvovao svoje vreme. Nasao sam joj i posao na kome su je nazalost maltretirali pa je ona ocekivala da ja zovem njenog direktora (koga sam poznavao) zbog toga?! Ja sam odbio jer se zna sta je posao a sta privatni zivot i da svoje probleme na poslu mora da resava sama jer nije maloletna. Tu je veza pukla. Od tada cim cujem recenicu koja pocinje sa "moje drugarice imaju ... a ja ne ..." ja joj lepo stavim do znanja dokle mogu da pomognem a odakle ne i da ako misli da to nije dovoljno moze slobodno da raskine sa mnom, nemam nista protiv. Samo jedna je to i uradila! Jedan mudar covek mi je jednom rekao: ko nije za sebe nije ni za druge, a ko iskreno i potpuno ne voli sebe ne moze da voli ni druge. Ljubav prema samom sebi i rad na sebi su kljuc za sve probleme na emotivnom planu. Imas clanke o tome na netu, potrazi sam, mnoge stvari ce ti postati jasnije!

malo samopostovanja

pre 9 godina

Kako nisi imao posla sa splavarusom kad te ostavila zbog kosarkasa cim se ukazala prva prilika? Jel mozda trebala i da te zapali nakon sto te nogirala zbog 'bolje prilike'?

Anja

pre 9 godina

Da li je moguce da ovakvi skotovi hodaju ulicama?! Ne znam da li mu je zena nesto lose uradila, ali zar je moguce da neko bude toliko bolestan da ovo uradi zeni koja zivi sa detetom?! Sta sada da radi to dete?

aless

pre 9 godina

Dragutine uvek je veci onaj sto daje od onoga ko uzima. Tako da to sto si izgubio na jednoj strani dobices mnogo vise na drugoj.
A za ovog mentola piromana nemam reci, po kratkom postupku.

kadetoni

pre 9 godina

Ima nelogičnosti u članku. Ali zaključak je da smo zreli za sveobuhvatnu akciju ozdravljenja društva. Manijaka je sve više, jer je malo urađeno na preventivi. Treba stvoriti ambijent i atmosferu gde će se znati da je to nedopustivo, strogo kažnjivo, što znači, strogi zatvor,tortura,rintanje da ne leži i tovi se na račun države i smrtna kazna, pa će mnogi razmisliti. Ovome treba odalamiti kaznu za sve pojedinačno i za duševne boli detetu. Sad se svi zločinci kriju iza ljudskih prava pa bi zato trebalo insistirati na pravu-zakoni i pravdi-što si uradio to isto i tebi. Uslovno rečeno treba vratiti "MILICIJU"oni su dosta radili na preventivi-prebrojavali bubrege i rebra, a policija sad ne sme, jer kriminalci imaju "ljudska prava",a žrtva?

Lela

pre 9 godina

Nadam se da ce zrtva preziveti i imati sto manje fizickih posledica a dusevne ce biti verovatno vecne.Neznam sta zakon kaze u smislu dali se svako delo posebno ili ne tretira pri izricanju kazne.Ali piroman bi trebalo da dobije maksimum za svako delo ponaosob a ovako laicki procenjujem ih je sedam.A troskove lecenja zrtve , silnih vatrogasaca i opreme kao i one u stanu mu treba takodje naplatiti.A ako nema, te silne godine sto ce biti u zatvoru mu omoguciti da zaradjuje novac od koga stetu treba nadoknadjivati pa dokle se stigne.

pepe

pre 9 godina

nasilje prema zenama je zlocin! (mirjana, 18. januar 2015 10:18)

Nasilje prema bilo kome je zločin.

Sadiste bi bilo najbolje na doživotnu robiju u neki Gulag, na najteži prinudni rad. Bez trunke saosećanja. Malo je da samo leži u zatvoru.

Pop kultura

pre 9 godina

Svako nasilje treba kazniti. A ovaj slucaj je nesto nezamislivo bolesno.

Dragutin treba da nauci da prepozna zene koje se udaju iz cistog interesa. Toliko je fenomenalnih zena koje se bore kao lavice a on nasao nekog totalno neravnopravnog i jos ga osudjuju na sva usta kako je smatra 'inferiornom'.

Anya Lill

pre 9 godina

Strasno je kako se na Balkanu vaspitavaju muskarci,pa izrastu u egoiste i kontrolore koji imaju sva prava da uniste neciji zivot,samo iz besa.
Strasno je sta je sve ta zena prozivljavala i sto joj ni samostalan zivot nije pruzio sigurnost. Mnoge zene ne stignu ni do tog koraka; A taj stepen divljastva da ne spominjem.
I to dete prolazi pakao,ne mogu da pojmim posledice ovakve traume!

@dragutin: Sve je to super sto si ti toj zeni pomagao, i ulagao vreme i trud za to; ali deluje mi da si joj debelo potcrtavao sta sve sad ima i sta sve znaci sto joj ti pomazes,da je shvatila da je- gledas sa visine,i -da je gusis u svojoj kontroli. I kad je videla da pored tebe nece imati slobodu,nego tesko osecanje duznosti koje nikad ne bi bilo zdravo za vas, naravno da je otisla. Sloboda i ravnopravan odnos su kljucni za prave partnere.
PS. I ova zena u clanku nije imala slobodu, samo je ekstreman primer; postoje razni vidovi kontrole, razmisli o tome.

captain obvious

pre 9 godina

I eto... da cujem pametnjakovice, sta bi radili u mom slucaju?
(Dragutin, 18. januar 2015 12:04)

Hm, u tvom slucaju bih verovatno otisao kod psihologa ili psihoterapeuta, posto je ocigledno da imas neizdrzivu zelju da sa nekime popricas o svojim vrlo licnim problemima, a isto tako je vise nego ocigledno da nemas kome da se obratis, inace to ne bi radio ovde. Malo je neukusno skretati paznju na sebe na ovoj temi, znas.

Opusteni

pre 9 godina

Prvo ste trebali napraviti plan kroz skolstvo i emancipovati makar jednu celu generaciju muskaraca sa Balkana i postepeno uvoditi zakone o Nasilju u porodici...

lily

pre 9 godina

Potresna priča. I svaka čast za komšiju koji je imao dovoljno prisebnosti, a i hrabrosti, da pomogne ženi. Ovaj deo priče vraća veru u ljudski rod.

osvescenje

pre 9 godina

Uzas, sta je jadna zena prezivela. Divljastvo i dalje zivi u nasem drustvu.

Dragutine, ti kao da nikad nisi cuo za sponzoruse. Osvesti se i nadji ranvopravnog partnera a ne poluinteligentnog parazita koji ce da te iskoristava do prve bolje prilike.