Nedelja, 18.01.2015.

09:00

Erceg: Odazvaću se Saletu 100%

Krilni centar Galatasaraja Zoran Erceg kaže da jedva čeka sledeće reprezentativno okupljanje i da mu je oduvek bila čast da igra za nacionalni tim.

Izvor: SO

Erceg: Odazvaæu se Saletu 100% IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

127 Komentari

Sortiraj po:

Иван

pre 9 godina

Имамо петорку јаку као земља. А и резерве:

1. М. Дабовић, Радочај
2. А. Дабовић, Јовановић
3. Петровић. Црвендакић
4. Миловановић, Крњић
5. Станковић, Ајдуковић

Опс, па ово је о мушкој репрезентацији тема. А где да пишем о женској? Под спортови на води?

Varjag

pre 9 godina

Sale ce da pozove koga hoce. Boli ga uvo sta ko misli. Jovic i Kalina bi peglali u Konstantinu, da ih nije pozvao. Tacka.

Erceg moze da igra repku, i treba. To sto igra za Galatu, nema veze. Svi komentari na tu temu su besmisleni.

Btw, sto se tice price sa Galatom, sami smo napravili cirkus.

sale ole

pre 9 godina

- Teodosić, Marković (Standardni, ne treba ih menjati dok god mogu da igraju)
- Bogdanović, Nedović, Lazić/Milosavljević (Bogdan i Nemanja su najjača imena na ovoj poziciji, a jedno od mesta bi mogli da zauzmu Bane ili Gagi, ili bi možda čak mogla i obojica umesto Nedovića)
- Bjelica, Kalinić (Bjelica igra četvorku u Feneru, ali mislim da će u reprezentaciji biti na trojci, jer se podjednako dobro snalazi na obe, a u oskudaciji smo sa kvalitetnim igračima na ovoj poziciji)
- Erceg, Mitrović, Mačvan (Ovde bi Sale mogao da bude na slatkim mukama)
- Bobi, Raduljica (Mislim da su dovoljni na centarskoj poziciji)

Ovo su samo, po meni, najjača imena, ali tu su i igrači poput Micića, Lučića, Jovića, Simonovića, Birčevića, Štimca, Dangubića, Kuzmića... A sale će sigurno da uklopi najbolji tim od dostupnih igrača.

Erceg je nekoliko puta bio na Dudinom spisku, ali je otpadao uvek u poslednjem preseku, po meni potpuno nezasluženo. Ništa mu ne zameram. Mislim da bi mnogo pomogao reprezentaciji.

Ljude poput Novice više nikad ne bih zvao. Nikada mi neće biti jasno šta se desilo s tim momkom, a bio je takav potencijal.

I bilo bi odlično kad bi uspeli da nagovore Mirotića da igra za nas, pošto postoji ta mogućnost.

perhan

pre 9 godina

kakav bre profesionalizam... tvoj trener pripadnike tvogga naroda naziva teroristima, a vas dvojica ni slovo da napisete, rec da kazete... mozes da se odazives na poziv Atamana, profesionalcu...

crowd control

pre 9 godina

daj ne primajte se sa tim malim mitrovicem, klinac je fmp nivo. bobi isto. jovic, kalinic - najslabije karike na svetskom. iz zvezde zvati ilica jer uvek ima zvake

valencia

pre 9 godina

Ja se sjecam u julu je Sale rekao da mu se Erceg ne uklapa u taktiku!!!Sad se prica o nekoj povredi tako da nisam bas siguran sta se desava.Sve u svemu igraci koji ne podju na EP mogli bi da sastave respektabilnu ekipu za EP,slatke muke trenera.
(dzigybou, 18. januar 2015 14:57)

To je rekao za Mačvana. Rekao je da mu se (iz nekog razloga? I to je veliko pitanje šta se desilo) da mu se u taktiku ne uklapa igrač koji je miks trojke i četvorke, tj. da se ne uklapa jer je, iako krilni igrač, veći deo sezone igrao kao trojka. Opet, ko zna šta se tu izdešavalo.

theButcher

pre 9 godina

teodosic, markovic, nedovic, bogdanovic, kalinic, lucic, bjelica, erceg, raduljica, marjanovic, kuzmic, i ostaje dabira izmedju simonovica, mitrovica, aleksandrova. Imacemo solidnu ekipu. Sale je iz njih izvukao maksimum prosle godine,pa se svi nadamo da ce i ove. Bice jakih ekipa francuzi, spanci, italijani, litvanci, hrvati, turci

Neko

pre 9 godina

Uz svo postovanje Bircevicu, ali Erceg je mnogo kvalitetniji igrac, a setite se da smo najvise problema letos imali na poziciji 4. Milan Macvan je po meni ispred Mitrovica koji je jos uvek mlad i ne nosi se bas najbolje sa pritiskom( moje misljenje).

twister

pre 9 godina

Kakav bre Jovic, Mitrovic, to su prosecni klupski igraci. Kalinic obican fizikalac koji u ozbiljnoj kosarci nema sta da trazi, narocito sa koeficijentom inteligencije koji poseduje.
(Nenad, 18. januar 2015 12:34)

za Jovica se slazem, ako ce vec tri pleja da zove onda uz Teodisica i Markovica bolje Miljenovica da pozove, Kalinic je siguran putnik na EP a Mitrovic zbog velike konkurencije na 4 nije ali verujem da ce i on otici na EP

Axaxt

pre 9 godina

@zre Bjelica je igrač koji može da igra obe pozicije ali je više četvorka(Ameri igrače njegovog stila zovu point forward odnosno visoki igrač koji ima odličnu tehniku i dobar šut, ali ga to ne čini nužno trojkom). Uz to skoro svi treneri su ga koristili na četvorci, i 4 je prvi put igrao u Kahi Laboral sa Sanemeteriom u kombinaciji, mnogo pre Evropskog prvenstva. Najbolje ti govori činjenica da je pre 2-3 nedelje u izboru trenera Eurolige izabran za najbolju četvorku, a ima i neke karakteristike igrača koji igraju kod košem(npr. odličan skakač). I svaka čast onom ko napisa da je Odom klasična četvorka, odlično me nasmejao.

Nolan

pre 9 godina

Veličkovića ne bih zvao zbog onog letos nikada više, Savanović je raspad sistema a i ostario je za reprezentaciju.
Na poziciji 4 imamo prelaznu varijantu u vidu Bjelice, Mitrovića i Mačvana. Erceg koga treba zvati i bar mu dati šansu. Jelovac je potpuno realna varijanta jer je sjajan u Endesi a ima mnogo dobar šut. Jokić je isto dobra varijanta jer može i 4 i 5 plus ima košarkašku inteligenciju i šut.
Sale će biti na slatkim mukama ako svi budu spremni ali ima još do leta...

KOSTA1703

pre 9 godina

Uistinu ne razumem komentare koji u reprezzentaciju stavljaju Marjanovica,Milosavljevica,Macvana....
Po pitanju Marjanovica, sve je i vise nego jasno.
podredjivati igru cele ekipe jednom igracu je i vise neog suludo.Samo Djordjevic je govorio kako je buducnost kosarke u brzini snazi igri iz tranzicije, a gde se tu uklapa Marjanovic?
Erceg je onaj koji ce zameniti Krstica, moza da odigra takticki, kao sot je igrao Garbahosa recimo.Tu je jos i Jokic po potrebi......
Sto se tice Macvana i Milosavljevica, voleo bih d ami neko navede bilo koji kosarkaski element u kojem su oni najbolji?
To sto su univerzalci, ma koliko to bio plus u selektovanje neke klupske ekipe, toliko je minus u reprezentaciji.
Reprezentaciji ne trebaju univerzalci, nego najbolji u nekim kosarkaskim elementima koji se mogu iskoristiti za dobrobit ekipe.
I Bjelica je univerzalac, ali je za razliku od njih u igri jedan na jedan u TOP 5 u Evropi.
Bogdanovic ima neverovatan sut, prodor,Teodosic asistenciju i sut,Markovic odbranu i kretanje bez lopte,Raduljica pregled igre i tehniku za centra, i tako redom do kraja............Gde tu mogu da se uklope Milosavljevic(sve ono sto on radi a potrebno je reprezentaciji raid i Kalinic) ili Macvan?
Osnova je Teodosic,Bogdanovic,Markovic,Kalinic,Bjelica,Raduljica,Stimac(ubedjen sam da ce ga Djordjevic zvati zbog atmosfere u timu i tzv.italijanske klupe)i na to jos petorica......izmedju Jokica,Mitrovica,Ercega,Jovica,Lucica,Nedovica,Simonovica,Micica,Jelovca..

brat

pre 9 godina

A sad ces da se odazoves ??? a kad se promenila reprezentacija i kad pola sveta nije verovalo u njihov uspeh ti si bio "POVREDJEN" a ta "povreda"je bila strah od brukanja na prvenstvu ... kao sto Obradovic moze bez Micova moze i bez tebe

Slobodan

pre 9 godina

Ekipa Srbije ce biti sastavljena od igraca koji igraju EL ili neko ozbiljno takmicenje kao Spansko ili Nemacko prvenstvo ! Sam je Sale rekao da se kvalitet igraca ali i trenera vidi protiv velikih ekipa , sta se osim patnje moze viditi protiv Zadra ili oktobra "ne znam kog" .... Uzas ....

zre

pre 9 godina

@kalen
Bjelica je prvi put igrao 4 na EP 2013. u nedostatku drugih igrača na toj poziciji. Od kada je počela da se forsira small ball igra u Feneru on igra 4 a Vesely 5. On sa svojih 208 predstavlja veću pretnju kao potencijalni miss match na trojci. Mi boljih igrača na trojci nemamo.

Moca

pre 9 godina

Odazvećeš se, ali je prvo potrebno da te pozove. Lično, mislim da, posle svih godina i izgovora za neigranje, ne treba računati na Ercega. U grupu sa njim stavljam i još par igrača. Kada smo na takmičenja išli i brukali se, tada nisu hteli da pomognu igranjem, a sada kada se osvojilo srebro onda su svi tu, da uskoče u poslednji voz za parče slave. Željko Obradović je to svojevremeno lepo objasnio, 2005. posle one katastrofe. Rekao je, misleći na igrače koji tada imenom nisu bili mega-zvezde iz najvećih evropskih klubova: "Greše, ali ginu."

Cvele 1993 CZBG

pre 9 godina

moji siri spisak
1.teo,markovic,miljenovic,jovic,peno
2.,bogdanovic,nedovic,lazic,milosavljevic,marinkovic
3.kalinic,lucic,simonovic,
4.bjelica,erceg,mitrovic,macvan,jokic
5.raduljica,bobi,kuzmic,milutinov,musli

Divos

pre 9 godina

@ molimvasobjavitekomentar, 18. januar 2015 12:36

Ако већ не пратиш кошарку, нико те не сили да шаљеш коментар.

dzigybou

pre 9 godina

Ja se sjecam u julu je Sale rekao da mu se Erceg ne uklapa u taktiku!!!Sad se prica o nekoj povredi tako da nisam bas siguran sta se desava.Sve u svemu igraci koji ne podju na EP mogli bi da sastave respektabilnu ekipu za EP,slatke muke trenera.

grof

pre 9 godina

Makedonija ima Mekejleba,Hrvatska Lafajeta,Crnogorci Kuka,Bosanci ne znam tacno ali imaju i oni nekog...trebalo bi po hitnom postupku resiti papire i za Daloa time bi nasim protivnicima ulili strah u kosti:)

kasper neroji iz severnog zeleznika

pre 9 godina

sve razumem, svih 100 i kusur selektora koji su komentarisali, ali stefan jovic u reprezentaciji??? posle ovakve ocajne sezone gde nije napredovao ni za milimetar?? decko je zavrsio u zvezdi samo zahvaljujuci tome sto je slucajno bio na sp jer se nedovic povredio. on je tolika kosarkaska neznalica da garantujem da nece nikad da zaigra za neki pristojniji evroligaski tim...

kobi

pre 9 godina

(molimvasobjavitekomentar, 18. januar 2015 12:36)

svaka cast za komentar..ne zaboravite da smo mi uzeli srebro na sp jer smo bili tim pre svega!

jos jedan Nenad

pre 9 godina

Kakav bre Jovic, Mitrovic, to su prosecni klupski igraci. Kalinic obican fizikalac koji u ozbiljnoj kosarci nema sta da trazi, narocito sa koeficijentom inteligencije koji poseduje.
(Nenad, 18. januar 2015 12:34)

Brate i ja navijam za Partizan, ali ti se bas ne razumes u kosarku.

zlotrov

pre 9 godina

iskreno ja ga ne bih zvao bas zato sto nije profesionalac za kakvog se predstavlja . mozda i jeste profesionalac za klubove u kojima je igrao ali ne i u reprezentaciji . ti decko nisi hteo da prihvatis poziv reprezentacije , ne kapiram kako sebe nazivas profesionalcem ?

sasa

pre 9 godina

Milan Macvan i Luka Mitrovic samo mogu i da igraju u ABA ligi :-D Macvan rkoro da i ne moze da se odvoji od zemlje, a trci za loptom kao ker umjesto da je tapse, dok Mitrovic samo nijemo posmatra kako svaka baba preko njega postize agane koseve. Mitrovic mozda nesto i uradi za nekih 3-4 godine, ali ne ako ostane kod Radonjica na casovima "ucimo i napredujemo". Uporediti ovu dvojicu i Bjelicu i Ervega je vise nego smijesno :-D

Biljana

pre 9 godina

Sta se bre svi lozite na nekakvu reprezentaciju? Kome to treba? Ja sam Zvezdas i navijam samo i iskljucivo za Zvezdu! Sto se ostalih srpskih klubova tice, nikad ne navijam protiv njih ali iskreno receno i nije me mnogo briga kako igarju i kakve rezultate postizu. Reprezentacija je obicna prevara i cista steta za nase licne budzete i sluzi da udomi ljude koji nemaju sta da rade, kao sto su Miroslav Nikolic, Jovica Antonic, Dejan Tomasevic, Dejan Bodiroga i drugi koje ne mogu sada da nabrojim.Nije mi jasno da ljudi ne vide da od njih prave, to sto prave prikazujuci im one predstave ispred gradske skupstine.
(Talis, 18. januar 2015 11:06)

Pa eto lozimo se a tebi ako se ne svidje ti nemoj.

Milorad

pre 9 godina

Kakav bre Jovic, Mitrovic, to su prosecni klupski igraci. Kalinic obican fizikalac koji u ozbiljnoj kosarci nema sta da trazi, narocito sa koeficijentom inteligencije koji poseduje.
(Nenad, 18. januar 2015 12:34)

Kompleksi kopaju po tebi a? Iskreno mi te je zao...

dervis i smrt

pre 9 godina

Teo,Bogdan, Kalina, Bjelica, Bobi!Kakva petorka, strašno. Plus Nedovic, Marković, Lučić, Erceg, Raduljica, Mitrović!Slatke muke Saleta.

Robi

pre 9 godina

1. Teodosic, Markovic, Miljenovic
2. Bogdanovic, Nedovic, Milosavljevic
3. Bjelica, Kalinic, Lucic
4. Erceg, Jokic, Macvan
5. Raduljica, Marjanovic
.

m

pre 9 godina

Posto je Bjelica siguran na poziciji 4,uz poziv Ercega koji je u najboljoj formi,ostaje jos jedno mesto na toj poziciji u reprezentaciji! Bojim se da ce doci do jos vece mrznje izmedju navijaca ako sale pozove Macvana,a Mitrovic izvisi,ili obrnuto!! Po komenatarima se vidi da je vec pocelo prepucavanje,dal je bolji Macvan ili Luka1! Mislim da imamao ubedljivo najbolje cetvorke u evropi,jer su tu jos i Savan,Jokic,Novica

re

pre 9 godina

auu,pa kakav ce to da bude maltretiranje dueta marjanovic-teodosic, imamo strasne bekove i siguran sam da cemo imati sjajan sut sa spoljne linije,evropa je nasa!

W. zvezdas

pre 9 godina

Jaki smo dok ne izgubimo, jednu, dve, utakmice, e onda krece pljuvacina na 100 nacina, vise ni Sale nece biti svetac.. normalno u Srba..

molimvasobjavitekomentar

pre 9 godina

Zoran Erceg: rođen sam 1995-e godine i ne sećam se da sam ga ikad video u reprezentaciji, ali zato se sećam da je nekoliko puta odbijao poziv zbog "umora". On ima već 30 godina što znači da on već skoro deset godina nalazi razloge da ne igra za reprezentaciju.
Milan Mačvan: prošle godine (ili možda pretprošle) nije našao za shodno ni da odgovori da li hoće ili neće da igra za reprezentaciju.
Novica Veličković: pretprošle godine zbog "povrede" nije mogao da igra za reprezentaciju, ali je mogao da visi po splavovima. Prošle godine je dva dana nakon objavljivanja užeg spiska ispalio reprezentaciju, a razlog je bio što nije hteo da rizikuje povredu jer je tek potpisao novi ugovor.
Vladimir Micov: godinama izbegavao reprezentaciju zbog ogromnog "umora" i "povreda" da bi se napokon pojavio u reprezentaciji prošle godine. Izbačen iz iste jer je na prijateljskoj utakmici glumio divu.
E ako vi ove gore navedene želite radije da vidite u reprezentaciji umesto Kalinića, Mitrovića, Milosavljevića, Bjelice, Štimca i ostalih koji zbog odnosa prema reprezentaciji zaslužuju to mesto pre njih, dobićete sličnu reprezentaciju kao onu iz 2004-te i 2005-e godine kada Rakočević i Jarić nisu hteli jedan drugom da dodaju loptu.
I slažem se sa vama da treba da odemo u najboljem sastavu, ali to ne znači da treba da odu najbolji pojedinci, već najbolji TIM.

Bodibond

pre 9 godina

Sta se bre svi lozite na nekakvu reprezentaciju? Kome to treba? Ja sam Zvezdas i navijam samo i iskljucivo za Zvezdu! Sto se ostalih srpskih klubova tice, nikad ne navijam protiv njih ali iskreno receno i nije me mnogo briga kako igarju i kakve rezultate postizu. Reprezentacija je obicna prevara i cista steta za nase licne budzete i sluzi da udomi ljude koji nemaju sta da rade, kao sto su Miroslav Nikolic, Jovica Antonic, Dejan Tomasevic, Dejan Bodiroga i drugi koje ne mogu sada da nabrojim.Nije mi jasno da ljudi ne vide da od njih prave, to sto prave prikazujuci im one predstave ispred gradske skupstine. (Talis, 18. januar 2015 11:00

Covece ni jedan plus na tvoj komentar, haha, pobednik si.

Sasa

pre 9 godina

@Prof.Nikolic birao si po trenutnoj formi a stavio Jovica koji se neko vreme ne sastavlja sa loptom ispred Milosavljevica koji nije igrao godinu dana koji je kidao u zadnje tri utakmice iako sam Zvezdas moram da kazem istinu jednostavno kapiten najuspesnije ekipe unazad par godina

Rade

pre 9 godina

Al ste zapeli sa tim Macvanom kao vrhunskim igračem....
(Smehotresna Olimpijada, 18. januar 2015 11:07)

Ovo moze samo nepoznavalac kosarke da izjavi. Ja kao navijac Zvezde tvrdim da je Macvan jedan od najinteligentnijih igraca u Evropi, neverovatan osecaj za kos, asistenciju, moze da zapuca i za 3, da je momku Bog podario bolje ne bi on bio u Evropi odavno.

max

pre 9 godina

kakav tim cemo imati...samo zdravlje da posluzi...
Teo,Markovic
Bogdan,Milosavljevic,Nedovic
Kalinic,Lucic
Bjelica,Erceg,Macvan
Raduljica,Bobi

Napred Srbija

Luke Babbitt gravedigger

pre 9 godina

Kao sto se odazvao prosle godine? Smesno, i sada ce naravno da dobije podrsku od tastatura grobara jer eto u jednoj utakmici razbio zvezdu, jadno...
(Kolos, 18. januar 2015 09:26)

Papak leči komplekse negde drugde,samo ti Partizan i grobari u ustima.Ovde se radi o Ercegu i nacionalnom timu

Zabezeknut

pre 9 godina

Iskreno, meni se nesvidja sto svi opet prave atmosferu kao da smo vec u finalu EP. I mislim da reprezentacija treba da bude slicna kao prosle godine. Pritom ne mslim da treba zvati opet Katica i Bircevica, nego da treba veliku vecinu utakmice da igraju najbolji( Teodosic i Bjelica), a prevelikom konkurencijom samo da se adekvatno zamene na po par minuta i ako nekome ko ih menja krene da se ostavi dok ga ne stane. Glupo bi bilo da iako su obojica sjajni, dele minute Bjelica i Erceg, bolje da Erceg (koji je klasa)igra 20-ak minuta na poziciji 4, a Bjelica 20 na 4 i 15 na 3.

moze sve

pre 9 godina

cemu svadja za bjelicu dal je 3 il 4, i jedni i drugi su upravu 80% vremena u feneru igra 4 i u repr je igrao uglavnom 4 ,on moze da pokrije sve sem centra,jer je jak fizicki i retko pametan igrac,tako da i jedno i drugo je tacno...:-D

deda

pre 9 godina

Ne bih pozvao ni jednog igraca koji je prosle godine odbio da igra. Znaci Erceg, iako je mozda i najbolja evropska 4, mi ne bi video reprezentacije, jer je hemija mnogo bitnija od individualnog kvaliteta a ona se ne postize kroz hocu necu igrace. Isti slucaj i sa Macvanom. Hvala Vam lepo momci, ali ima ko da igra. Prosle godine kad nije imao ko nije Vas bilo

Nenad

pre 9 godina

Kakav bre Jovic, Mitrovic, to su prosecni klupski igraci. Kalinic obican fizikalac koji u ozbiljnoj kosarci nema sta da trazi, narocito sa koeficijentom inteligencije koji poseduje.

petarczv

pre 9 godina

Kakav bre Jovic, Mitrovic, to su prosecni klupski igraci. Kalinic obican fizikalac koji u ozbiljnoj kosarci nema sta da trazi, narocito sa koeficijentom inteligencije koji poseduje.
(Nenad, 18. januar 2015 12:34)

Podsecam te da su dva od gore pomenutih igracu nosioci srebrne medalje sa svetskog prvenstva!!!! A kalinic jedan od najboljih igraca na tom prvenstvu!!!! A ovaj tvoj komentar pokazuje samo koliko si mali covek kao i tvoja inteligencija...

Orao

pre 9 godina

Ovog leta će Saleta da boli glava:
1 - Teodosić, Marković, Jović, Micić, Miljenović
2 - Bogdanović, Nedović, Milosavljević
3 - Kalinić, Simonović, Lučić, Kešelj
4 - Bjelica, Mitrović, Erceg, Mačvan, Savanović, Birčević, Kravić
5 - Krstić, Raduljica, Štimac, Marjanović, Jocić, Kuzmić

Pola od ovih igrača neće biti na EP. Uffff ...

Prof. Nikolic

pre 9 godina

Prva petorka:
1. Teos
2. Bogdan
3. Kalina
4. Bjelica
5. Raduljantula
Klupa: S. Markovic-spiderman, Nedovic-tranzicija, Jovic-odbrana, asistencija, Simonovic- kida u Francuskoj, Erceg- siri igru trojkom, Macvan- plej na 4 :), Marjanovic- napredovao.
Moj sastav.
Napomena:
Ovaj izbor je sacinjen po trenutnoj formi i balansu izmedju napada i odbrane. Da ne govorim o tome da je gro ove ekipe iskusniji za jednu srebrnu medalju na svetskom prvenstvu a i vecina igra ili je igrala neko evropsko takmicenje Euroligu, Eurokup. Od preostalih igraca jedino mi nedostaje Stimac- ATMOSFERA!!!
U slucaju povreda:
Ostali:
- Micic- kandidat
- Milosavljevic- kandidat
- Pavlovic- rado bi ga stavio mesto Simona kada bi se odazvao
- Savan- prva zamena
- Mihajlo Andric- svidja mi se forma
- Luka Mitrovic- kandidat, mada se mora jos kaliti kao i Dangubic, Miljenovic, Jokic,
- Zaboravi Lucica :)- ukoliko ga povrede zaobidju - kandidat.
- Kuzmic- jedna velika zagonetka.

Ako sam nekoga izostavio to je iz prostog razloga sto smo mnogo jaki.

Zivela Srbija!!!

monarhista

pre 9 godina

Pa da!Sad je odjednom "svima cast"da igraju...Mislim da ce Sale da zove one koji su mu bili verni kad je bilo najteze uz male izmene zbog onih koji bi dosli a bili su povredjeni ili otpali a pokazalo se da su mogli da pomognu...plus bi ja pozvao recimo malog Marinkovica i mozda Milutinova na kaljenje....znacho od novih imena sigurno Nedovic,Bobi i Mitrovic uz ovu dvojicu....vidim neka imena se guraju samo da bi bilo balansa izmedju Zvezdinih i Partizanovih igraca....to kod Saleta ne pije vodu...
po sadasnjoj formi prva petorka bi ladno mogla da bude Teo,Bogdan,Kalina,Bjelica,Radulja...mada ja licno Nedovica kad je u top formi vidim uvek u startnoj...

Talis

pre 9 godina

Sta se bre svi lozite na nekakvu reprezentaciju? Kome to treba? Ja sam Zvezdas i navijam samo i iskljucivo za Zvezdu! Sto se ostalih srpskih klubova tice, nikad ne navijam protiv njih ali iskreno receno i nije me mnogo briga kako igarju i kakve rezultate postizu. Reprezentacija je obicna prevara i cista steta za nase licne budzete i sluzi da udomi ljude koji nemaju sta da rade, kao sto su Miroslav Nikolic, Jovica Antonic, Dejan Tomasevic, Dejan Bodiroga i drugi koje ne mogu sada da nabrojim.Nije mi jasno da ljudi ne vide da od njih prave, to sto prave prikazujuci im one predstave ispred gradske skupstine.

El-Commandante

pre 9 godina

ja ne bih otpisao ni Micova.
ostavite sujetu i gledajte interes Srbije.
ne znamo sta ce biti sa Nedovicem nako dolaska u Evropu tako da bi Micov mogao biti zlata vredan.
Sale, daj mu sansu i imaces igraca koji ce davati 200% u svakoj sekundi!

dule

pre 9 godina

Erceg je strasan suter, gledao sam ga kako je sam sutirao trojke na zagrevanju protiv zvezde u grupnoj fazi, verujte mi lik je dao 17 za redom , drug i ja mu brojali , nismo mogli da verujemo, pozvace ga sale

toma

pre 9 godina

Ala smo nacija sa kratkim pamćenjem pa to je čudo.A jel se neko seća da ovaj decko ne igra vec četiri godine ,svakog leta je povredjen ili bolestan.Zar se niko ne seća krajnika pa članka pa i zar neko normalan misli da su on i Novica stvarno bili povredjeni.Neka bude da se sve zaboravi i da igra svako ko zaslužuje ali onda ovakvim izjavama nema mesta i dolaziš prvi na pripreme.

Haris Brkic

pre 9 godina

Šta se ovaj javlja. Igra u propalom Galatasaraju, koji bi Zvezda sa normalnim trenerom trebalo da nakanta bar 20 razlike. Imamo mi naše mlade nade: Birčevića i Veličkovića. Ovaj nam ne treba!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (joker, 18. januar 2015 09:38)

Galatasaraj nije propao , vec igraju odlicno i imaju kvalitene igrace i dugacku klupu, drugo , Erceg je dobar igrac i jos bolji covek sto Micov to nije dokazao i nije se nasao kod saleta.
Ne treba da gledas na nase profesionalce koji igraju protiv tvog klupa kao protivnike, njima je teze kad dodju u svoju zemlju i nekoliko miliona ga gleda kako igra za druge.

alan ford

pre 9 godina

Samo neka se nasi igraju kosarke, ma ko god da bio u timu :) Ajde da probam i ja da se malo pravim pametan, ali mislim da stvari stoje ovako: na petici nece biti sanse da u istom timu budu i Marjanovic i Kuzmic, previse su isti tip igraca, s tim sto Marjanovic ima velikih problema kod gradjenja reketa i to je ogroman minus. Uzimajuci u obzir da ni Stimac, ni Raduljica, ni eventualno Milutinov nisu neke izrazite atlete pod kosem, to bi znacilo da timu na cetvorci preko potrebno trebaju ljudi koji ce igrati "za skok", kao i da znaju da igraju ledjima ka kosu. Velickovic je takav igrac bio 2010. a mi sada jos uvek igraca u takvoj formi nemamo, iako se namecu i Mitrovic i Macvan i Erceg, mladi reprezentativac Jankovic, clan idealne petorke prosle godine na EP, pa cak i Jokic koji je nestvarni talenat, ali posle povrede nesto losije igra ove godine. Dakle, sustina je - nije bitno ko ce otici, vec je bitno sto ce taj igrac koji ode na "4" morati da radi stvari koje ce biti pomalo razlicite od onog sto igra u klubu. Takodje, Milosavljevic igra izvanredno za nekog ko je imao tesku povredu, s obzirom da je odlican odbrambeni igrac i skakac, mnogo ce koristiti. Kalinic je dosta napredovao, nije vise samo epizodista, a od mladjih ce sigurno biti pozvani i Milisavljevic koji igra u razvojnoj NBA ligi za Voriorse, i verovatno Stefan Peno koga mnogi vide kao naslednika Teodosica. Pozdrav svim ljubiteljima kosarke !

Kult

pre 9 godina

Kako je bilo proslo leto na Mikonosu, cuo sam da su tamo najbolji fizioterapeuti?
(Pitanje, 18. januar 2015 09:42)

Pa nije decko polomio, ne daj boze, obe noge pa da ne moze na letovanje. Gomila glupih komentara, strasno. Dobrodosao nazad Zorane.

GoranNS90

pre 9 godina

Moje misljenje je da su Erceg i Bjelica sigurni a njima bih dodao Macvana, jedino mi je zao Savanovica koji pruza sve bolje partije a retko ko ga spominje.
Na centru Raduljica, Bobi i trebalo bi Stimac jer dobro igra mada i Milutinov lepo napreduje ali prva dvojica su sigurni.
Sa Micovim Sale treba da pokusa da izgladi stvari, decko realno igra dobro i bio bi veoma koristan.

Dule Pančevo

pre 9 godina

Najveća konkurencija je na poziciji 4, tu zaista imamo najveći broj dobrih igrača. Jedino je Bjelici zagarantovano mesto na poziciji 4, decko je realno najbolji. Ako gledamo Saletovu koncepciju da vodi 7 niskih i 5 visokih igrača, ja bih na njegovom mestu na 5.Raduljica, Marjanović, na 4. Bjelica, Erceg, Mačvan. Poveo bih jednog krilnog centra koji može da igra i centra po potrebi (Mačvan). On je igrao povremeno centra u Galatasaraju, a i u Partizanu ga povremeno Dule stavlja na centra, to sam primetio. A to da li se Erceg folirao ili ne da je bio povredjen, u to neću da ulazim, ali činjenica je da je dečko igračina, i da bi dosta doprineo ekipi.

djuka

pre 9 godina

4. Teodosic (c) 5. Milosavljevic 6. Nedovic 7. Bogdanovic 8. Bjelica 9. Lucic 10. Micov 11. Milutinov 12. Erceg 13. Macvan 14. Raduljica 15. Marjanovic

Jopar

pre 9 godina

Bjelica je klasicna trojka. Covek je opasan po kos spolja. Napada prodorom iza linije za 3, ne spusta se da igra na niski post. Pa i Tepic ima 2,05 pa ne igra 4 ili 5. Obevezno inace lupim - na svaki komentar gde pise da je Bjelica 4 jer to govori koliko taj poznaje kosarku. Klasicne cetvorke su Veseli, Novica, Luka Mitrovic, Macvan ne u potpunosti ali da, Lamar Odom nekada, Felipe Reyes, Lovernj, a Bjelica po stilu igre nije kao oni.

Нико

pre 9 godina

Позиција четри је резервисана за Луку. Не због тога што је Звездаш него што се дечко одазива репрезентацији сваке године. А ови хоћу-нећу, а списак таквих није мали: Мицов, Мачван, Величковић, Ерцег...ћао не морате ни сад кад смо вицепрваци света. Имамо фул ростер што би се рекло!

mikson82

pre 9 godina

Ako sve bude u redu, voleo bih ovako nešto : Teodosić, Micić, Nedović, Bogdanović, Micov, Milosavljević, Kalinić, Bjelica, Erceg, Marjanović, Milutinov, Raduljica. mada mislim da su konkurentni igrači ovima koje sam izabrao i : Marković, Lazić, Jović, Andrić, Aleksandrov, Mačvan, Simonović, Lučić..... Kuzmić i Kravić su mi totalno nepoznati, pa je pitanje šta je sa njima..... Smatram da bi Sale trebao da pozove Micova i da mu objasni šta je reprezentacija, i kako se prema njoj odnosi, pa ako se Micov dozove pameti i skapira da je pogrešio da ga pozove, jer Micov košarkaškim kvalitetom zaslužuje možda i prvu petorku.... Greške se dešavaju, ljudi praštaju ali se katkada i kaju ako imaju moralnih vrednosti... Smatram da smo svakako jači nego prošle godine, pre svega zbog iskustva igrača u ovih godinu dana... Teodosić je pokazao da je totalno sazreo, Lučić se vraća, Mitrović jaaako puno napreduje, Katića više nema, ali je Bobi tu, Krstić je odigrao nešto malo - bio povređen, doneo iskustvo i car je , ali ima mladjih , poletnijih... Kalinić je lik koji je najviše napredovao, lik ima sve, borbenost, srce , ulaz, a i ruku namešta polako. Milosavljević je meni fenomen, dečko je po meni najveći talenat, izrazita košarkaška inteligencija, volim ga iako sam Zvezdaš. Bogdan je sazreo takodje, imaće više slobode na sledećim nastupima za reprezentaciju. Bjelica i Erceg su doktori igre...Nemamo mi koga a ni zašto da se plašimo. Nisam verovao a sada verujem da možemo sa Špancima lagano ;)

Partizan sampion,izraziti favorit

pre 9 godina

Bas bi bilo dobro da budu svi zdravi i da igramo u najjacem sastavu.Na 4. bi trebalo da igraju Bjelica,Erceg i Macvan.Bjelica odlican u prodoru i skoku,Erceg sjajan suter a Macvan je nas Dijao,dobar na niskom postu,odlican pregled igre.Uz to Bjelica moze da igra neki period na trojci a Macvan na petici.Teodosic,Markovic,Nedovic,Bogdanovic,Milosavljevic,Lucic,Kalinic,Bjelica,Erceg,Macvan,Raduljica,Marjanovic.Tu imamo kreaciju,brzinu,atlecitizam,dobre odbrambene igrace,skakace,dugu klupu i uz dobru hemiju bi uz Francuze i Spance vodili glavnu rec.

mikson82

pre 9 godina

Ako sve bude u redu, voleo bih ovako nešto : Teodosić, Micić, Nedović, Bogdanović, Micov, Milosavljević, Kalinić, Bjelica, Erceg, Marjanović, Milutinov, Raduljica. mada mislim da su konkurentni igrači ovima koje sam izabrao i : Marković, Lazić, Jović, Andrić, Aleksandrov, Mačvan, Simonović, Lučić..... Kuzmić i Kravić su mi totalno nepoznati, pa je pitanje šta je sa njima..... Smatram da bi Sale trebao da pozove Micova i da mu objasni šta je reprezentacija, i kako se prema njoj odnosi, pa ako se Micov dozove pameti i skapira da je pogrešio da ga pozove, jer Micov košarkaškim kvalitetom zaslužuje možda i prvu petorku.... Greške se dešavaju, ljudi praštaju ali se katkada i kaju ako imaju moralnih vrednosti... Smatram da smo svakako jači nego prošle godine, pre svega zbog iskustva igrača u ovih godinu dana... Teodosić je pokazao da je totalno sazreo, Lučić se vraća, Mitrović jaaako puno napreduje, Katića više nema, ali je Bobi tu, Krstić je odigrao nešto malo - bio povređen, doneo iskustvo i car je , ali ima mladjih , poletnijih... Kalinić je lik koji je najviše napredovao, lik ima sve, borbenost, srce , ulaz, a i ruku namešta polako. Milosavljević je meni fenomen, dečko je po meni najveći talenat, izrazita košarkaška inteligencija, volim ga iako sam Zvezdaš. Bogdan je sazreo takodje, imaće više slobode na sledećim nastupima za reprezentaciju. Bjelica i Erceg su doktori igre...Nemamo mi koga a ni zašto da se plašimo. Nisam verovao a sada verujem da možemo sa Špancima lagano ;)

Divos

pre 9 godina

Иако је у српској кошарци постојао поснији период када је у питању сениорска репр., ипак беше одличан рад у млађим узрастима. Кад тад дође време да се беру плодови тог рада, али има још нешто. Негован је и данас постоји култ репрезентације, за наше играче (и оне који нису рођени у Србији попут Зорана), па за барем 95% њих, дрес Србије је светиња. Није то у свим спортовима тако, али у кошарци јесте.

Ерцега су опет неки неразумно прозивали, и ко зна чиме су били вођени. Ерцег је за Србију увек играо (ако би био позван), увек се одазвао. Играо је за млађе узрасте, играо је ЕП 2007, одиграо у 2008-ој и одличлно квалификације за ЕП 2009, али у периоду 2009-11 није га било у екипи јер су предност добили Новица, Мачван и Саван. Па извините господо не можете прозивати момка ако је Дуда дао другима предност, на такмичење не може ићи 30, него 12 играча.
Одиграо је квал. 2012, али је у сезони 2012-13 у ЦСКА имао тешку повреду, зато га и не беше задња 2 такмичења, ЕП и задње СП.

Како год, Ергег је одличан кошаркаш и сјајан момак, посвећен кошарци и привржен Србији, како написах, за Зорана је дрес Србије светиња. Да ли ће се изборити за место за ЕП, видећемо. Биће тешко, на поз.4 паклена је конкуренција (и то како паклена, у већини репр. би Јеловац и Александов били први или други избор, код нас на њихову жалост тешко ће и у ужу конкуренцију ући), Н.Бјелица, Јокић, Митровић, Мачван, Зоки, можда и Саван којег сустижу године. Кога год да Сале изабере, неће погрешити

petarbbrs

pre 9 godina

Sada se svi odazivaju 100 posto kada je repka jaka...neces Erceg ne trebas nam kada je trebalo nisi se odazvao sada igraj u turskoj ne trebas nam

Axaxt

pre 9 godina

@ mrsimud. Micic nije razocarao nego neigra zadnja 2 meseca zbog povrede, zato je Kari i doveo mekejleba, a pocetak mu je bio sasvim korektan.

Rekreativac

pre 9 godina

1 Teo, Markovic, Micic(pitanje forme)
2 Nedovic, Bogdanovic
3 Kalinic, Bjelica (moze i cetvorku)
4 Erceg, Macvan
5 Raduljica i ? i ?
Petica nam je najveci problem jer kao sto Sale kaze ,,danas se igra brza kosarka", a Bobi je prespor i zahteva da mu se cela ekipa podredi, Kuzmica iskreno nisam gledao tako da ne bih da komentarisem, Stimac s druge strane jeste limitiran, ali je srcan i podize atmosferu sto je veoma bitno, Krle u penziji jedino moozda da se razmotri Jokic koji bi bio u stanju da odigra na poziciji petice...

oberin martell

pre 9 godina

Na četvorci imamo Bjelicu, Savanovića i Ercega. Od mlađih Jokića. Mitrović nije toliko dobar koliko se potencira a Mačvan potpuno limitiran igrač (odličan za ABA ligu i cipiripi kup).

Kalen

pre 9 godina

Naša najbolja četvorka, Bjelica je trojka.
(zre, 18. januar 2015 09:11)

Bjelica NIJE trojka, to sto povremeno moze da odigra na toj poziciji ne znaci da je to njegova osnovna pozicija.

Misha

pre 9 godina

Bogami, ako Luka Mitrovic ovako nastavi da igra ti ces se Erceg sa pravo plasiti da li ce taj poziv uopste stici. Plus Macvan, plus Savan. Iskreno, nisam od onih koji kude ove sto odustaju od nacionalnog tima ali stavite se u Saletovu poziciju. I Erceg, i Macvan i Novica su mu otkazali prosle godine i covek je uzeo srebro uz poraz od drim tima. Pitanje je kako ce Sale uopste koncipirati centarsku liniju sada posle odlaska Krstica. Svi pominju Bobija, slazem se, ali valjda je jasno da se uz njega u timu igra drasticno menja i da se ceo sistem mora graditi oko njega (kao zvezda ove godine). Mada, kakvi bi to p'n'r bili izmedju njega i Tea, ne mogu ni da zamislim :)) Da rezimiram, Luku obavezno u reprezentaciju a na drugu cetvorku valjda ce Sale najbolje proceniti (ako biram izmedju Macvana i Ercega, uvek biram Macvana, mladji, sa vise snage pod kosem, vise skokova, bolje gradjenje reketa, ne izvlaci se non stop na sut a opet moze da pogodi kad se izvuce).

Luka

pre 9 godina

A zašto misliš da će te zvati? Barem trojica su bolji od tebe na poziciji četvorke, a pri tom si, kada je Saletu bilo najteže, pobegao. Na Saletovu sreću, učinio si mu uslugu tada! Reprezentaciji su potrebni ljudi sa srcem.
(Sava Žuti, 18. januar 2015 09:06)

A koja to trojica su bolja? A to za bezanje, nemam komentar. Najvolje da momak igra povredjen i da rizikuje karijeru kako bi popunio brojku u reprezentaciji. Na poziciji 4 imamo 3 vrhunska igraca, Bjelica Erceg i Macvan i sto je najbitnije sva trojica su razliciti tipovi igraca, ne bih izdvajao nikoga, svako od njih je najbolji u razlicitoj postavci i razlicitim situacijama, svakako ne mozes da kazes da Ercegu fali kvaliteta u odnosu novu dvojicu.

Ma da

pre 9 godina

Sve to, ali zasto imate potrebu da sami sebe pozivate preko medija?
Lepse bi bilo da si rekao: "Sve je na Saletu, ja sam tu. "Ovako zvuci ko da si vec pozvan.

d

pre 9 godina

@mrsimud
raduljica, kalinic i milosavljevic 100%. to je onda vec 9. tu nema dileme. za jos dva mesta konkurisu markovic, jovic, nedovic, micic, tepic sto da ne i peno (ipak sa najmanjim sansama, jer je prakticno junior). i za jedno lucic, mitrovic i simonovic. to je tako, ukoliko ne bude nekih vecih iznenadjenja. nazalost, mozda ce biti i nekih povreda.
ja sam zvezdas i volim mitrovica, ali ne vidim sta bi on takticki mogao da ponudi reprezentaciji trenutno. tu su bjelica, erceg, macvan. to je to za 4. od ovih sto sam nabrojao, za 3 mesta, verujem da ce ici markovic, nedovic (nije on razocarao i nije kriv sto stampa i navijaci od njega prave evropskog derika rouza, jer to nije - ipak, specifican i agresivan kombo bek koji moze da bude jako koristan u rotaciji, a na prolece ocekujem da ce da igra puno bolje u valensiji) i simonovic (lucic je bolj igrac i veci potencijal, ali hronicne povrede ga ubise).

i dalje bi bio profi

pre 9 godina

Mogao si barem da kritikuješ zviždanje na minut ćutnje koje pominješ. Ali za to trebaju cojones iako ti se ništa ne bi desilo.

mrsimud

pre 9 godina

Teodosic, Bogdanovic, Bjelica, Erceg, Macvan, Marjanovic su 6 igraca koji su po meni sigurno na spisku jer su dosadasnjim partijama potvrdili klasu. Nedovic i Micic su dva igraca koja su meni za sad razocarala, Raduljica je igrac koji ce se sigurno naci na spisku, samo je pitanje koliko je ono zezanje po Kini ostavilo traga na njemu, nadam se da ce dobiti zagarantovan ugovor u Minesoti. Na spisku ce se vrlo verovatno naci i Kalinic, Milosavljevic (odusevljen sam kako momak igra, kao da nije pauzirao godinu dana). Svi ostali moraju jos mnogo da se potrude kako bi zaigrali na EP.

internationale

pre 9 godina

Ako Krle ne ide na prvenstvo ispod kosa trenutno po igrama najvise zasluzuju da idu Bjelica,Macvan,Erceg,Bobi i Radujator. Baravno ima mesta za jos jednog ispod kosa jer Bjelica moze da igra i Trojku, plus Erceg moze i centra da igra zbog visine. Na spojnim su sigurni za sada Bogdan,Teo i Kalina ima mesta za jos tri ili cetri igraca koji ce biti pitanje je sad.

Sava Žuti

pre 9 godina

A zašto misliš da će te zvati? Barem trojica su bolji od tebe na poziciji četvorke, a pri tom si, kada je Saletu bilo najteže, pobegao. Na Saletovu sreću, učinio si mu uslugu tada! Reprezentaciji su potrebni ljudi sa srcem.

Mirko

pre 9 godina

Sad, posle onolikog uspeha, svi hoće u reprezentaciju! E pa sad će malo drugačije da se gleda ko će da igra - prvo oni koji su već igrali i zaslužili mesto, pa onda ako neko treba da se zameni ili ima bolji, onda ćemo videti. Sale će to sigurno znati da odredi.
Što se Ercega tiče, mislim da je trenutno najbolja naša četvorka, svaka čast našem Luki, on će biti i bolji od njega, svaka čast Mačvanu on je isto odličan, ali mu fali skočnost, svaka čast Lučiću, ali je stalno pod povredama itd itd. Uglavnom nemamo baš preveliki izbor četvorki, kao ni centara, plejeve imamo koliko hoćeš, bekove i trojke takođe ali ove visoke - malo smo u deficitu. Tako da, mislim da će se i pored njegovog neodazivanja prošlog puta, naći mesto za njega u reprezentaciji, naravno ako zadovolji ljudske kvalitete koje je Sale postavio.
Ja mu želim da ispuni te uslove i da se iskupi za dosadašnje neodazivanje.
Mislim da bi sa njime bili još jači, jer je on igrač za velike utakmice.

Lično, mislim da nema šta da komentariše ubistvo Marka, jasno je sve, nema tu šta da se priča. Treba da pričaju zvaničnici klubova i države i navijači čiji je pripadnik to uradio. Za nas je to dovoljno strašno, a posebno za njega koji tamo živi. Mogu samo da zamislim kako se osećao.
Pustite čoveka, i ovako mu nije lako da igra protiv svojih a za Turke, ali šta će, on je profesionalac i tamo mora. Nije ni jedini, Željko, Bjelica, Krle, Duda, Micov, puno je naših tamo...

Divos

pre 9 godina

Иако је у српској кошарци постојао поснији период када је у питању сениорска репр., ипак беше одличан рад у млађим узрастима. Кад тад дође време да се беру плодови тог рада, али има још нешто. Негован је и данас постоји култ репрезентације, за наше играче (и оне који нису рођени у Србији попут Зорана), па за барем 95% њих, дрес Србије је светиња. Није то у свим спортовима тако, али у кошарци јесте.

Ерцега су опет неки неразумно прозивали, и ко зна чиме су били вођени. Ерцег је за Србију увек играо (ако би био позван), увек се одазвао. Играо је за млаже узрасте, играо је ЕП 2007, одиграо у 2008-ој и одличлно квалификације за ЕП 2009, али у периоду 2009-11 није га било у екипи јер су предност добили Новица, Мачван и Саван. Па извините господо не можете прозивати момка ако је Дуда дао другима предност, на такмичење не може ићи 30, него 12 играча.
Одиграо је квал. 2012, али је у сезони 2012-13 у ЦСКА имао тешку повреду, зато га и не беше задња 2 такмичења, ЕП и задње СП.

Како год, Ергег је одличан кошаркаш и сјајан момак, посвећен кошарци и привржен Србији, како написах, за Зорана је дрес Србије светиња. Да ли ће се изборити за место за ЕП, видећемо. Биће тешко, на поз.4 паклена је конкуренција (и то како паклена, у већини репр. би Јеловац и Александов били први или други избор, код нас на њихову жалост тешко ће и у ужу конкуренцију ући), Н.Бјелица, Јокић, Митровић, Мачван, Зоки, можда и Саван којег сустижу године. Кога год да Сале изабере, неће погрешити

Rade Futog

pre 9 godina

Erceg je sigurno najbolji napadac na poziciji 4, a Bjelica prva cetvorka Evrope. Meni se licno najvise svidja MVP regularnog dela Evrokupa, Milan Macvan. Tu je Luka Mitrovic, koji izrasta u evropsku 4, a svakako najveci talenat u Evropi na poziciji 4 i 5, rodjen 1995. god., koga nikako Sale nece zaboraviti je Nikola Jokic. Za koji trio ce se opredeliti, bice nauka. Samo da budu svi zdravi, Sale ce biti na slatkim mukama za poziciju 4.
Svi smo Savana zaboravili i smatramo ga penzionerom, a covek pre par kola EL, bio MVP sa IR 37.

Kolos

pre 9 godina

Kao sto se odazvao prosle godine? Smesno, i sada ce naravno da dobije podrsku od tastatura grobara jer eto u jednoj utakmici razbio zvezdu, jadno...

sony

pre 9 godina

Sad, kada smo vice sampioni sveta, svima je odmah drago i svi zele da se odazovu pozivu. Ruku na srce, ne mislim samo na Ercega, postujem momka, ali ima tu nekolicine ljudi.

Moje je misljenje ovo...

pre 9 godina

Za sve vas koji ste ga napadali sto se nije izjasnio nakon ubistva. A sta je trebalo da uradi? Da na sebe nabaci gnev cele turske? Pa on tamo zaadjuje za hleb. Dobrodosao u reprezentaciju, trebaces nam... Puno srece u daljoj karijeri!

joker

pre 9 godina

Šta se ovaj javlja. Igra u propalom Galatasaraju, koji bi Zvezda sa normalnim trenerom trebalo da nakanta bar 20 razlike. Imamo mi naše mlade nade: Birčevića i Veličkovića. Ovaj nam ne treba!

sone

pre 9 godina

nisi nam potreban. reprezentaciji su potrebni igraci koji postuju drzavu tj narod. ti to sigurno nisi!!! ocigledno da za tebi i jedan mladi nevin zivot nije bitan! Sramno!

Sofronije

pre 9 godina

Konkurencija na mestu krilnog centra veoma je velika – osim Nemanje Bjelice, tu su i Milan Mačvan, Luka Mitrović...

Eh, kada bi imali ovakvu konkurenciju i na ostalim pozicijama. Prateci dosadasnji ucinak u sezoni, vrlo verovatno ce od pomenute cetvorice prva tri zavrsiti na EP, sa povremenim premestanjem Bjelica na 3. Mitrovic je vrlo talentovan igrac, ali ocigledni nedostatak snage i iskustva je trenutno preveliki bedem za njega, mora jos mnogo da radi kako bi dostigao gore pomenute. Sa njim cemo, ako bude radio na pravi nacin sa Radonjicem, dobiti cetvorku za buducnost. Za
mene licno je iznenadjenje Macvan, mislio sam da se vraca u Partizan zbog loseg igrackog stanja, medjutim momak sa takvom kosarkaskom inteligencijom ne moze da igra lose.

Moje je misljenje ovo...

pre 9 godina

Za sve vas koji ste ga napadali sto se nije izjasnio nakon ubistva. A sta je trebalo da uradi? Da na sebe nabaci gnev cele turske? Pa on tamo zaadjuje za hleb. Dobrodosao u reprezentaciju, trebaces nam... Puno srece u daljoj karijeri!

mrsimud

pre 9 godina

Teodosic, Bogdanovic, Bjelica, Erceg, Macvan, Marjanovic su 6 igraca koji su po meni sigurno na spisku jer su dosadasnjim partijama potvrdili klasu. Nedovic i Micic su dva igraca koja su meni za sad razocarala, Raduljica je igrac koji ce se sigurno naci na spisku, samo je pitanje koliko je ono zezanje po Kini ostavilo traga na njemu, nadam se da ce dobiti zagarantovan ugovor u Minesoti. Na spisku ce se vrlo verovatno naci i Kalinic, Milosavljevic (odusevljen sam kako momak igra, kao da nije pauzirao godinu dana). Svi ostali moraju jos mnogo da se potrude kako bi zaigrali na EP.

molimvasobjavitekomentar

pre 9 godina

Zoran Erceg: rođen sam 1995-e godine i ne sećam se da sam ga ikad video u reprezentaciji, ali zato se sećam da je nekoliko puta odbijao poziv zbog "umora". On ima već 30 godina što znači da on već skoro deset godina nalazi razloge da ne igra za reprezentaciju.
Milan Mačvan: prošle godine (ili možda pretprošle) nije našao za shodno ni da odgovori da li hoće ili neće da igra za reprezentaciju.
Novica Veličković: pretprošle godine zbog "povrede" nije mogao da igra za reprezentaciju, ali je mogao da visi po splavovima. Prošle godine je dva dana nakon objavljivanja užeg spiska ispalio reprezentaciju, a razlog je bio što nije hteo da rizikuje povredu jer je tek potpisao novi ugovor.
Vladimir Micov: godinama izbegavao reprezentaciju zbog ogromnog "umora" i "povreda" da bi se napokon pojavio u reprezentaciji prošle godine. Izbačen iz iste jer je na prijateljskoj utakmici glumio divu.
E ako vi ove gore navedene želite radije da vidite u reprezentaciji umesto Kalinića, Mitrovića, Milosavljevića, Bjelice, Štimca i ostalih koji zbog odnosa prema reprezentaciji zaslužuju to mesto pre njih, dobićete sličnu reprezentaciju kao onu iz 2004-te i 2005-e godine kada Rakočević i Jarić nisu hteli jedan drugom da dodaju loptu.
I slažem se sa vama da treba da odemo u najboljem sastavu, ali to ne znači da treba da odu najbolji pojedinci, već najbolji TIM.

Sofronije

pre 9 godina

Konkurencija na mestu krilnog centra veoma je velika – osim Nemanje Bjelice, tu su i Milan Mačvan, Luka Mitrović...

Eh, kada bi imali ovakvu konkurenciju i na ostalim pozicijama. Prateci dosadasnji ucinak u sezoni, vrlo verovatno ce od pomenute cetvorice prva tri zavrsiti na EP, sa povremenim premestanjem Bjelica na 3. Mitrovic je vrlo talentovan igrac, ali ocigledni nedostatak snage i iskustva je trenutno preveliki bedem za njega, mora jos mnogo da radi kako bi dostigao gore pomenute. Sa njim cemo, ako bude radio na pravi nacin sa Radonjicem, dobiti cetvorku za buducnost. Za
mene licno je iznenadjenje Macvan, mislio sam da se vraca u Partizan zbog loseg igrackog stanja, medjutim momak sa takvom kosarkaskom inteligencijom ne moze da igra lose.

Rade Futog

pre 9 godina

Erceg je sigurno najbolji napadac na poziciji 4, a Bjelica prva cetvorka Evrope. Meni se licno najvise svidja MVP regularnog dela Evrokupa, Milan Macvan. Tu je Luka Mitrovic, koji izrasta u evropsku 4, a svakako najveci talenat u Evropi na poziciji 4 i 5, rodjen 1995. god., koga nikako Sale nece zaboraviti je Nikola Jokic. Za koji trio ce se opredeliti, bice nauka. Samo da budu svi zdravi, Sale ce biti na slatkim mukama za poziciju 4.
Svi smo Savana zaboravili i smatramo ga penzionerom, a covek pre par kola EL, bio MVP sa IR 37.

Partizan sampion,izraziti favorit

pre 9 godina

Bas bi bilo dobro da budu svi zdravi i da igramo u najjacem sastavu.Na 4. bi trebalo da igraju Bjelica,Erceg i Macvan.Bjelica odlican u prodoru i skoku,Erceg sjajan suter a Macvan je nas Dijao,dobar na niskom postu,odlican pregled igre.Uz to Bjelica moze da igra neki period na trojci a Macvan na petici.Teodosic,Markovic,Nedovic,Bogdanovic,Milosavljevic,Lucic,Kalinic,Bjelica,Erceg,Macvan,Raduljica,Marjanovic.Tu imamo kreaciju,brzinu,atlecitizam,dobre odbrambene igrace,skakace,dugu klupu i uz dobru hemiju bi uz Francuze i Spance vodili glavnu rec.

Luka

pre 9 godina

A zašto misliš da će te zvati? Barem trojica su bolji od tebe na poziciji četvorke, a pri tom si, kada je Saletu bilo najteže, pobegao. Na Saletovu sreću, učinio si mu uslugu tada! Reprezentaciji su potrebni ljudi sa srcem.
(Sava Žuti, 18. januar 2015 09:06)

A koja to trojica su bolja? A to za bezanje, nemam komentar. Najvolje da momak igra povredjen i da rizikuje karijeru kako bi popunio brojku u reprezentaciji. Na poziciji 4 imamo 3 vrhunska igraca, Bjelica Erceg i Macvan i sto je najbitnije sva trojica su razliciti tipovi igraca, ne bih izdvajao nikoga, svako od njih je najbolji u razlicitoj postavci i razlicitim situacijama, svakako ne mozes da kazes da Ercegu fali kvaliteta u odnosu novu dvojicu.

Divos

pre 9 godina

Иако је у српској кошарци постојао поснији период када је у питању сениорска репр., ипак беше одличан рад у млађим узрастима. Кад тад дође време да се беру плодови тог рада, али има још нешто. Негован је и данас постоји култ репрезентације, за наше играче (и оне који нису рођени у Србији попут Зорана), па за барем 95% њих, дрес Србије је светиња. Није то у свим спортовима тако, али у кошарци јесте.

Ерцега су опет неки неразумно прозивали, и ко зна чиме су били вођени. Ерцег је за Србију увек играо (ако би био позван), увек се одазвао. Играо је за млаже узрасте, играо је ЕП 2007, одиграо у 2008-ој и одличлно квалификације за ЕП 2009, али у периоду 2009-11 није га било у екипи јер су предност добили Новица, Мачван и Саван. Па извините господо не можете прозивати момка ако је Дуда дао другима предност, на такмичење не може ићи 30, него 12 играча.
Одиграо је квал. 2012, али је у сезони 2012-13 у ЦСКА имао тешку повреду, зато га и не беше задња 2 такмичења, ЕП и задње СП.

Како год, Ергег је одличан кошаркаш и сјајан момак, посвећен кошарци и привржен Србији, како написах, за Зорана је дрес Србије светиња. Да ли ће се изборити за место за ЕП, видећемо. Биће тешко, на поз.4 паклена је конкуренција (и то како паклена, у већини репр. би Јеловац и Александов били први или други избор, код нас на њихову жалост тешко ће и у ужу конкуренцију ући), Н.Бјелица, Јокић, Митровић, Мачван, Зоки, можда и Саван којег сустижу године. Кога год да Сале изабере, неће погрешити

Kult

pre 9 godina

Kako je bilo proslo leto na Mikonosu, cuo sam da su tamo najbolji fizioterapeuti?
(Pitanje, 18. januar 2015 09:42)

Pa nije decko polomio, ne daj boze, obe noge pa da ne moze na letovanje. Gomila glupih komentara, strasno. Dobrodosao nazad Zorane.

Sava Žuti

pre 9 godina

A zašto misliš da će te zvati? Barem trojica su bolji od tebe na poziciji četvorke, a pri tom si, kada je Saletu bilo najteže, pobegao. Na Saletovu sreću, učinio si mu uslugu tada! Reprezentaciji su potrebni ljudi sa srcem.

dule

pre 9 godina

Erceg je strasan suter, gledao sam ga kako je sam sutirao trojke na zagrevanju protiv zvezde u grupnoj fazi, verujte mi lik je dao 17 za redom , drug i ja mu brojali , nismo mogli da verujemo, pozvace ga sale

W. zvezdas

pre 9 godina

Jaki smo dok ne izgubimo, jednu, dve, utakmice, e onda krece pljuvacina na 100 nacina, vise ni Sale nece biti svetac.. normalno u Srba..

Kalen

pre 9 godina

Naša najbolja četvorka, Bjelica je trojka.
(zre, 18. januar 2015 09:11)

Bjelica NIJE trojka, to sto povremeno moze da odigra na toj poziciji ne znaci da je to njegova osnovna pozicija.

deda

pre 9 godina

Ne bih pozvao ni jednog igraca koji je prosle godine odbio da igra. Znaci Erceg, iako je mozda i najbolja evropska 4, mi ne bi video reprezentacije, jer je hemija mnogo bitnija od individualnog kvaliteta a ona se ne postize kroz hocu necu igrace. Isti slucaj i sa Macvanom. Hvala Vam lepo momci, ali ima ko da igra. Prosle godine kad nije imao ko nije Vas bilo

Bodibond

pre 9 godina

Sta se bre svi lozite na nekakvu reprezentaciju? Kome to treba? Ja sam Zvezdas i navijam samo i iskljucivo za Zvezdu! Sto se ostalih srpskih klubova tice, nikad ne navijam protiv njih ali iskreno receno i nije me mnogo briga kako igarju i kakve rezultate postizu. Reprezentacija je obicna prevara i cista steta za nase licne budzete i sluzi da udomi ljude koji nemaju sta da rade, kao sto su Miroslav Nikolic, Jovica Antonic, Dejan Tomasevic, Dejan Bodiroga i drugi koje ne mogu sada da nabrojim.Nije mi jasno da ljudi ne vide da od njih prave, to sto prave prikazujuci im one predstave ispred gradske skupstine. (Talis, 18. januar 2015 11:00

Covece ni jedan plus na tvoj komentar, haha, pobednik si.

sony

pre 9 godina

Sad, kada smo vice sampioni sveta, svima je odmah drago i svi zele da se odazovu pozivu. Ruku na srce, ne mislim samo na Ercega, postujem momka, ali ima tu nekolicine ljudi.

internationale

pre 9 godina

Ako Krle ne ide na prvenstvo ispod kosa trenutno po igrama najvise zasluzuju da idu Bjelica,Macvan,Erceg,Bobi i Radujator. Baravno ima mesta za jos jednog ispod kosa jer Bjelica moze da igra i Trojku, plus Erceg moze i centra da igra zbog visine. Na spojnim su sigurni za sada Bogdan,Teo i Kalina ima mesta za jos tri ili cetri igraca koji ce biti pitanje je sad.

Dule Pančevo

pre 9 godina

Najveća konkurencija je na poziciji 4, tu zaista imamo najveći broj dobrih igrača. Jedino je Bjelici zagarantovano mesto na poziciji 4, decko je realno najbolji. Ako gledamo Saletovu koncepciju da vodi 7 niskih i 5 visokih igrača, ja bih na njegovom mestu na 5.Raduljica, Marjanović, na 4. Bjelica, Erceg, Mačvan. Poveo bih jednog krilnog centra koji može da igra i centra po potrebi (Mačvan). On je igrao povremeno centra u Galatasaraju, a i u Partizanu ga povremeno Dule stavlja na centra, to sam primetio. A to da li se Erceg folirao ili ne da je bio povredjen, u to neću da ulazim, ali činjenica je da je dečko igračina, i da bi dosta doprineo ekipi.

jos jedan Nenad

pre 9 godina

Kakav bre Jovic, Mitrovic, to su prosecni klupski igraci. Kalinic obican fizikalac koji u ozbiljnoj kosarci nema sta da trazi, narocito sa koeficijentom inteligencije koji poseduje.
(Nenad, 18. januar 2015 12:34)

Brate i ja navijam za Partizan, ali ti se bas ne razumes u kosarku.

Misha

pre 9 godina

Bogami, ako Luka Mitrovic ovako nastavi da igra ti ces se Erceg sa pravo plasiti da li ce taj poziv uopste stici. Plus Macvan, plus Savan. Iskreno, nisam od onih koji kude ove sto odustaju od nacionalnog tima ali stavite se u Saletovu poziciju. I Erceg, i Macvan i Novica su mu otkazali prosle godine i covek je uzeo srebro uz poraz od drim tima. Pitanje je kako ce Sale uopste koncipirati centarsku liniju sada posle odlaska Krstica. Svi pominju Bobija, slazem se, ali valjda je jasno da se uz njega u timu igra drasticno menja i da se ceo sistem mora graditi oko njega (kao zvezda ove godine). Mada, kakvi bi to p'n'r bili izmedju njega i Tea, ne mogu ni da zamislim :)) Da rezimiram, Luku obavezno u reprezentaciju a na drugu cetvorku valjda ce Sale najbolje proceniti (ako biram izmedju Macvana i Ercega, uvek biram Macvana, mladji, sa vise snage pod kosem, vise skokova, bolje gradjenje reketa, ne izvlaci se non stop na sut a opet moze da pogodi kad se izvuce).

Mirko

pre 9 godina

Sad, posle onolikog uspeha, svi hoće u reprezentaciju! E pa sad će malo drugačije da se gleda ko će da igra - prvo oni koji su već igrali i zaslužili mesto, pa onda ako neko treba da se zameni ili ima bolji, onda ćemo videti. Sale će to sigurno znati da odredi.
Što se Ercega tiče, mislim da je trenutno najbolja naša četvorka, svaka čast našem Luki, on će biti i bolji od njega, svaka čast Mačvanu on je isto odličan, ali mu fali skočnost, svaka čast Lučiću, ali je stalno pod povredama itd itd. Uglavnom nemamo baš preveliki izbor četvorki, kao ni centara, plejeve imamo koliko hoćeš, bekove i trojke takođe ali ove visoke - malo smo u deficitu. Tako da, mislim da će se i pored njegovog neodazivanja prošlog puta, naći mesto za njega u reprezentaciji, naravno ako zadovolji ljudske kvalitete koje je Sale postavio.
Ja mu želim da ispuni te uslove i da se iskupi za dosadašnje neodazivanje.
Mislim da bi sa njime bili još jači, jer je on igrač za velike utakmice.

Lično, mislim da nema šta da komentariše ubistvo Marka, jasno je sve, nema tu šta da se priča. Treba da pričaju zvaničnici klubova i države i navijači čiji je pripadnik to uradio. Za nas je to dovoljno strašno, a posebno za njega koji tamo živi. Mogu samo da zamislim kako se osećao.
Pustite čoveka, i ovako mu nije lako da igra protiv svojih a za Turke, ali šta će, on je profesionalac i tamo mora. Nije ni jedini, Željko, Bjelica, Krle, Duda, Micov, puno je naših tamo...

Prof. Nikolic

pre 9 godina

Prva petorka:
1. Teos
2. Bogdan
3. Kalina
4. Bjelica
5. Raduljantula
Klupa: S. Markovic-spiderman, Nedovic-tranzicija, Jovic-odbrana, asistencija, Simonovic- kida u Francuskoj, Erceg- siri igru trojkom, Macvan- plej na 4 :), Marjanovic- napredovao.
Moj sastav.
Napomena:
Ovaj izbor je sacinjen po trenutnoj formi i balansu izmedju napada i odbrane. Da ne govorim o tome da je gro ove ekipe iskusniji za jednu srebrnu medalju na svetskom prvenstvu a i vecina igra ili je igrala neko evropsko takmicenje Euroligu, Eurokup. Od preostalih igraca jedino mi nedostaje Stimac- ATMOSFERA!!!
U slucaju povreda:
Ostali:
- Micic- kandidat
- Milosavljevic- kandidat
- Pavlovic- rado bi ga stavio mesto Simona kada bi se odazvao
- Savan- prva zamena
- Mihajlo Andric- svidja mi se forma
- Luka Mitrovic- kandidat, mada se mora jos kaliti kao i Dangubic, Miljenovic, Jokic,
- Zaboravi Lucica :)- ukoliko ga povrede zaobidju - kandidat.
- Kuzmic- jedna velika zagonetka.

Ako sam nekoga izostavio to je iz prostog razloga sto smo mnogo jaki.

Zivela Srbija!!!

Luke Babbitt gravedigger

pre 9 godina

Kao sto se odazvao prosle godine? Smesno, i sada ce naravno da dobije podrsku od tastatura grobara jer eto u jednoj utakmici razbio zvezdu, jadno...
(Kolos, 18. januar 2015 09:26)

Papak leči komplekse negde drugde,samo ti Partizan i grobari u ustima.Ovde se radi o Ercegu i nacionalnom timu

Sasa

pre 9 godina

@Prof.Nikolic birao si po trenutnoj formi a stavio Jovica koji se neko vreme ne sastavlja sa loptom ispred Milosavljevica koji nije igrao godinu dana koji je kidao u zadnje tri utakmice iako sam Zvezdas moram da kazem istinu jednostavno kapiten najuspesnije ekipe unazad par godina

Divos

pre 9 godina

Иако је у српској кошарци постојао поснији период када је у питању сениорска репр., ипак беше одличан рад у млађим узрастима. Кад тад дође време да се беру плодови тог рада, али има још нешто. Негован је и данас постоји култ репрезентације, за наше играче (и оне који нису рођени у Србији попут Зорана), па за барем 95% њих, дрес Србије је светиња. Није то у свим спортовима тако, али у кошарци јесте.

Ерцега су опет неки неразумно прозивали, и ко зна чиме су били вођени. Ерцег је за Србију увек играо (ако би био позван), увек се одазвао. Играо је за млађе узрасте, играо је ЕП 2007, одиграо у 2008-ој и одличлно квалификације за ЕП 2009, али у периоду 2009-11 није га било у екипи јер су предност добили Новица, Мачван и Саван. Па извините господо не можете прозивати момка ако је Дуда дао другима предност, на такмичење не може ићи 30, него 12 играча.
Одиграо је квал. 2012, али је у сезони 2012-13 у ЦСКА имао тешку повреду, зато га и не беше задња 2 такмичења, ЕП и задње СП.

Како год, Ергег је одличан кошаркаш и сјајан момак, посвећен кошарци и привржен Србији, како написах, за Зорана је дрес Србије светиња. Да ли ће се изборити за место за ЕП, видећемо. Биће тешко, на поз.4 паклена је конкуренција (и то како паклена, у већини репр. би Јеловац и Александов били први или други избор, код нас на њихову жалост тешко ће и у ужу конкуренцију ући), Н.Бјелица, Јокић, Митровић, Мачван, Зоки, можда и Саван којег сустижу године. Кога год да Сале изабере, неће погрешити

alan ford

pre 9 godina

Samo neka se nasi igraju kosarke, ma ko god da bio u timu :) Ajde da probam i ja da se malo pravim pametan, ali mislim da stvari stoje ovako: na petici nece biti sanse da u istom timu budu i Marjanovic i Kuzmic, previse su isti tip igraca, s tim sto Marjanovic ima velikih problema kod gradjenja reketa i to je ogroman minus. Uzimajuci u obzir da ni Stimac, ni Raduljica, ni eventualno Milutinov nisu neke izrazite atlete pod kosem, to bi znacilo da timu na cetvorci preko potrebno trebaju ljudi koji ce igrati "za skok", kao i da znaju da igraju ledjima ka kosu. Velickovic je takav igrac bio 2010. a mi sada jos uvek igraca u takvoj formi nemamo, iako se namecu i Mitrovic i Macvan i Erceg, mladi reprezentativac Jankovic, clan idealne petorke prosle godine na EP, pa cak i Jokic koji je nestvarni talenat, ali posle povrede nesto losije igra ove godine. Dakle, sustina je - nije bitno ko ce otici, vec je bitno sto ce taj igrac koji ode na "4" morati da radi stvari koje ce biti pomalo razlicite od onog sto igra u klubu. Takodje, Milosavljevic igra izvanredno za nekog ko je imao tesku povredu, s obzirom da je odlican odbrambeni igrac i skakac, mnogo ce koristiti. Kalinic je dosta napredovao, nije vise samo epizodista, a od mladjih ce sigurno biti pozvani i Milisavljevic koji igra u razvojnoj NBA ligi za Voriorse, i verovatno Stefan Peno koga mnogi vide kao naslednika Teodosica. Pozdrav svim ljubiteljima kosarke !

Neko

pre 9 godina

Uz svo postovanje Bircevicu, ali Erceg je mnogo kvalitetniji igrac, a setite se da smo najvise problema letos imali na poziciji 4. Milan Macvan je po meni ispred Mitrovica koji je jos uvek mlad i ne nosi se bas najbolje sa pritiskom( moje misljenje).

d

pre 9 godina

@mrsimud
raduljica, kalinic i milosavljevic 100%. to je onda vec 9. tu nema dileme. za jos dva mesta konkurisu markovic, jovic, nedovic, micic, tepic sto da ne i peno (ipak sa najmanjim sansama, jer je prakticno junior). i za jedno lucic, mitrovic i simonovic. to je tako, ukoliko ne bude nekih vecih iznenadjenja. nazalost, mozda ce biti i nekih povreda.
ja sam zvezdas i volim mitrovica, ali ne vidim sta bi on takticki mogao da ponudi reprezentaciji trenutno. tu su bjelica, erceg, macvan. to je to za 4. od ovih sto sam nabrojao, za 3 mesta, verujem da ce ici markovic, nedovic (nije on razocarao i nije kriv sto stampa i navijaci od njega prave evropskog derika rouza, jer to nije - ipak, specifican i agresivan kombo bek koji moze da bude jako koristan u rotaciji, a na prolece ocekujem da ce da igra puno bolje u valensiji) i simonovic (lucic je bolj igrac i veci potencijal, ali hronicne povrede ga ubise).

Jopar

pre 9 godina

Bjelica je klasicna trojka. Covek je opasan po kos spolja. Napada prodorom iza linije za 3, ne spusta se da igra na niski post. Pa i Tepic ima 2,05 pa ne igra 4 ili 5. Obevezno inace lupim - na svaki komentar gde pise da je Bjelica 4 jer to govori koliko taj poznaje kosarku. Klasicne cetvorke su Veseli, Novica, Luka Mitrovic, Macvan ne u potpunosti ali da, Lamar Odom nekada, Felipe Reyes, Lovernj, a Bjelica po stilu igre nije kao oni.

Nolan

pre 9 godina

Veličkovića ne bih zvao zbog onog letos nikada više, Savanović je raspad sistema a i ostario je za reprezentaciju.
Na poziciji 4 imamo prelaznu varijantu u vidu Bjelice, Mitrovića i Mačvana. Erceg koga treba zvati i bar mu dati šansu. Jelovac je potpuno realna varijanta jer je sjajan u Endesi a ima mnogo dobar šut. Jokić je isto dobra varijanta jer može i 4 i 5 plus ima košarkašku inteligenciju i šut.
Sale će biti na slatkim mukama ako svi budu spremni ali ima još do leta...

moze sve

pre 9 godina

cemu svadja za bjelicu dal je 3 il 4, i jedni i drugi su upravu 80% vremena u feneru igra 4 i u repr je igrao uglavnom 4 ,on moze da pokrije sve sem centra,jer je jak fizicki i retko pametan igrac,tako da i jedno i drugo je tacno...:-D

Biljana

pre 9 godina

Sta se bre svi lozite na nekakvu reprezentaciju? Kome to treba? Ja sam Zvezdas i navijam samo i iskljucivo za Zvezdu! Sto se ostalih srpskih klubova tice, nikad ne navijam protiv njih ali iskreno receno i nije me mnogo briga kako igarju i kakve rezultate postizu. Reprezentacija je obicna prevara i cista steta za nase licne budzete i sluzi da udomi ljude koji nemaju sta da rade, kao sto su Miroslav Nikolic, Jovica Antonic, Dejan Tomasevic, Dejan Bodiroga i drugi koje ne mogu sada da nabrojim.Nije mi jasno da ljudi ne vide da od njih prave, to sto prave prikazujuci im one predstave ispred gradske skupstine.
(Talis, 18. januar 2015 11:06)

Pa eto lozimo se a tebi ako se ne svidje ti nemoj.

Rade

pre 9 godina

Al ste zapeli sa tim Macvanom kao vrhunskim igračem....
(Smehotresna Olimpijada, 18. januar 2015 11:07)

Ovo moze samo nepoznavalac kosarke da izjavi. Ja kao navijac Zvezde tvrdim da je Macvan jedan od najinteligentnijih igraca u Evropi, neverovatan osecaj za kos, asistenciju, moze da zapuca i za 3, da je momku Bog podario bolje ne bi on bio u Evropi odavno.

mikson82

pre 9 godina

Ako sve bude u redu, voleo bih ovako nešto : Teodosić, Micić, Nedović, Bogdanović, Micov, Milosavljević, Kalinić, Bjelica, Erceg, Marjanović, Milutinov, Raduljica. mada mislim da su konkurentni igrači ovima koje sam izabrao i : Marković, Lazić, Jović, Andrić, Aleksandrov, Mačvan, Simonović, Lučić..... Kuzmić i Kravić su mi totalno nepoznati, pa je pitanje šta je sa njima..... Smatram da bi Sale trebao da pozove Micova i da mu objasni šta je reprezentacija, i kako se prema njoj odnosi, pa ako se Micov dozove pameti i skapira da je pogrešio da ga pozove, jer Micov košarkaškim kvalitetom zaslužuje možda i prvu petorku.... Greške se dešavaju, ljudi praštaju ali se katkada i kaju ako imaju moralnih vrednosti... Smatram da smo svakako jači nego prošle godine, pre svega zbog iskustva igrača u ovih godinu dana... Teodosić je pokazao da je totalno sazreo, Lučić se vraća, Mitrović jaaako puno napreduje, Katića više nema, ali je Bobi tu, Krstić je odigrao nešto malo - bio povređen, doneo iskustvo i car je , ali ima mladjih , poletnijih... Kalinić je lik koji je najviše napredovao, lik ima sve, borbenost, srce , ulaz, a i ruku namešta polako. Milosavljević je meni fenomen, dečko je po meni najveći talenat, izrazita košarkaška inteligencija, volim ga iako sam Zvezdaš. Bogdan je sazreo takodje, imaće više slobode na sledećim nastupima za reprezentaciju. Bjelica i Erceg su doktori igre...Nemamo mi koga a ni zašto da se plašimo. Nisam verovao a sada verujem da možemo sa Špancima lagano ;)

petarczv

pre 9 godina

Kakav bre Jovic, Mitrovic, to su prosecni klupski igraci. Kalinic obican fizikalac koji u ozbiljnoj kosarci nema sta da trazi, narocito sa koeficijentom inteligencije koji poseduje.
(Nenad, 18. januar 2015 12:34)

Podsecam te da su dva od gore pomenutih igracu nosioci srebrne medalje sa svetskog prvenstva!!!! A kalinic jedan od najboljih igraca na tom prvenstvu!!!! A ovaj tvoj komentar pokazuje samo koliko si mali covek kao i tvoja inteligencija...

brat

pre 9 godina

A sad ces da se odazoves ??? a kad se promenila reprezentacija i kad pola sveta nije verovalo u njihov uspeh ti si bio "POVREDJEN" a ta "povreda"je bila strah od brukanja na prvenstvu ... kao sto Obradovic moze bez Micova moze i bez tebe

GoranNS90

pre 9 godina

Moje misljenje je da su Erceg i Bjelica sigurni a njima bih dodao Macvana, jedino mi je zao Savanovica koji pruza sve bolje partije a retko ko ga spominje.
Na centru Raduljica, Bobi i trebalo bi Stimac jer dobro igra mada i Milutinov lepo napreduje ali prva dvojica su sigurni.
Sa Micovim Sale treba da pokusa da izgladi stvari, decko realno igra dobro i bio bi veoma koristan.

zre

pre 9 godina

@kalen
Bjelica je prvi put igrao 4 na EP 2013. u nedostatku drugih igrača na toj poziciji. Od kada je počela da se forsira small ball igra u Feneru on igra 4 a Vesely 5. On sa svojih 208 predstavlja veću pretnju kao potencijalni miss match na trojci. Mi boljih igrača na trojci nemamo.

Haris Brkic

pre 9 godina

Šta se ovaj javlja. Igra u propalom Galatasaraju, koji bi Zvezda sa normalnim trenerom trebalo da nakanta bar 20 razlike. Imamo mi naše mlade nade: Birčevića i Veličkovića. Ovaj nam ne treba!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (joker, 18. januar 2015 09:38)

Galatasaraj nije propao , vec igraju odlicno i imaju kvalitene igrace i dugacku klupu, drugo , Erceg je dobar igrac i jos bolji covek sto Micov to nije dokazao i nije se nasao kod saleta.
Ne treba da gledas na nase profesionalce koji igraju protiv tvog klupa kao protivnike, njima je teze kad dodju u svoju zemlju i nekoliko miliona ga gleda kako igra za druge.

grof

pre 9 godina

Makedonija ima Mekejleba,Hrvatska Lafajeta,Crnogorci Kuka,Bosanci ne znam tacno ali imaju i oni nekog...trebalo bi po hitnom postupku resiti papire i za Daloa time bi nasim protivnicima ulili strah u kosti:)

Milorad

pre 9 godina

Kakav bre Jovic, Mitrovic, to su prosecni klupski igraci. Kalinic obican fizikalac koji u ozbiljnoj kosarci nema sta da trazi, narocito sa koeficijentom inteligencije koji poseduje.
(Nenad, 18. januar 2015 12:34)

Kompleksi kopaju po tebi a? Iskreno mi te je zao...

Moca

pre 9 godina

Odazvećeš se, ali je prvo potrebno da te pozove. Lično, mislim da, posle svih godina i izgovora za neigranje, ne treba računati na Ercega. U grupu sa njim stavljam i još par igrača. Kada smo na takmičenja išli i brukali se, tada nisu hteli da pomognu igranjem, a sada kada se osvojilo srebro onda su svi tu, da uskoče u poslednji voz za parče slave. Željko Obradović je to svojevremeno lepo objasnio, 2005. posle one katastrofe. Rekao je, misleći na igrače koji tada imenom nisu bili mega-zvezde iz najvećih evropskih klubova: "Greše, ali ginu."

twister

pre 9 godina

Kakav bre Jovic, Mitrovic, to su prosecni klupski igraci. Kalinic obican fizikalac koji u ozbiljnoj kosarci nema sta da trazi, narocito sa koeficijentom inteligencije koji poseduje.
(Nenad, 18. januar 2015 12:34)

za Jovica se slazem, ako ce vec tri pleja da zove onda uz Teodisica i Markovica bolje Miljenovica da pozove, Kalinic je siguran putnik na EP a Mitrovic zbog velike konkurencije na 4 nije ali verujem da ce i on otici na EP

Axaxt

pre 9 godina

@ mrsimud. Micic nije razocarao nego neigra zadnja 2 meseca zbog povrede, zato je Kari i doveo mekejleba, a pocetak mu je bio sasvim korektan.

mikson82

pre 9 godina

Ako sve bude u redu, voleo bih ovako nešto : Teodosić, Micić, Nedović, Bogdanović, Micov, Milosavljević, Kalinić, Bjelica, Erceg, Marjanović, Milutinov, Raduljica. mada mislim da su konkurentni igrači ovima koje sam izabrao i : Marković, Lazić, Jović, Andrić, Aleksandrov, Mačvan, Simonović, Lučić..... Kuzmić i Kravić su mi totalno nepoznati, pa je pitanje šta je sa njima..... Smatram da bi Sale trebao da pozove Micova i da mu objasni šta je reprezentacija, i kako se prema njoj odnosi, pa ako se Micov dozove pameti i skapira da je pogrešio da ga pozove, jer Micov košarkaškim kvalitetom zaslužuje možda i prvu petorku.... Greške se dešavaju, ljudi praštaju ali se katkada i kaju ako imaju moralnih vrednosti... Smatram da smo svakako jači nego prošle godine, pre svega zbog iskustva igrača u ovih godinu dana... Teodosić je pokazao da je totalno sazreo, Lučić se vraća, Mitrović jaaako puno napreduje, Katića više nema, ali je Bobi tu, Krstić je odigrao nešto malo - bio povređen, doneo iskustvo i car je , ali ima mladjih , poletnijih... Kalinić je lik koji je najviše napredovao, lik ima sve, borbenost, srce , ulaz, a i ruku namešta polako. Milosavljević je meni fenomen, dečko je po meni najveći talenat, izrazita košarkaška inteligencija, volim ga iako sam Zvezdaš. Bogdan je sazreo takodje, imaće više slobode na sledećim nastupima za reprezentaciju. Bjelica i Erceg su doktori igre...Nemamo mi koga a ni zašto da se plašimo. Nisam verovao a sada verujem da možemo sa Špancima lagano ;)

Zabezeknut

pre 9 godina

Iskreno, meni se nesvidja sto svi opet prave atmosferu kao da smo vec u finalu EP. I mislim da reprezentacija treba da bude slicna kao prosle godine. Pritom ne mslim da treba zvati opet Katica i Bircevica, nego da treba veliku vecinu utakmice da igraju najbolji( Teodosic i Bjelica), a prevelikom konkurencijom samo da se adekvatno zamene na po par minuta i ako nekome ko ih menja krene da se ostavi dok ga ne stane. Glupo bi bilo da iako su obojica sjajni, dele minute Bjelica i Erceg, bolje da Erceg (koji je klasa)igra 20-ak minuta na poziciji 4, a Bjelica 20 na 4 i 15 na 3.

i dalje bi bio profi

pre 9 godina

Mogao si barem da kritikuješ zviždanje na minut ćutnje koje pominješ. Ali za to trebaju cojones iako ti se ništa ne bi desilo.

Orao

pre 9 godina

Ovog leta će Saleta da boli glava:
1 - Teodosić, Marković, Jović, Micić, Miljenović
2 - Bogdanović, Nedović, Milosavljević
3 - Kalinić, Simonović, Lučić, Kešelj
4 - Bjelica, Mitrović, Erceg, Mačvan, Savanović, Birčević, Kravić
5 - Krstić, Raduljica, Štimac, Marjanović, Jocić, Kuzmić

Pola od ovih igrača neće biti na EP. Uffff ...

monarhista

pre 9 godina

Pa da!Sad je odjednom "svima cast"da igraju...Mislim da ce Sale da zove one koji su mu bili verni kad je bilo najteze uz male izmene zbog onih koji bi dosli a bili su povredjeni ili otpali a pokazalo se da su mogli da pomognu...plus bi ja pozvao recimo malog Marinkovica i mozda Milutinova na kaljenje....znacho od novih imena sigurno Nedovic,Bobi i Mitrovic uz ovu dvojicu....vidim neka imena se guraju samo da bi bilo balansa izmedju Zvezdinih i Partizanovih igraca....to kod Saleta ne pije vodu...
po sadasnjoj formi prva petorka bi ladno mogla da bude Teo,Bogdan,Kalina,Bjelica,Radulja...mada ja licno Nedovica kad je u top formi vidim uvek u startnoj...

sone

pre 9 godina

nisi nam potreban. reprezentaciji su potrebni igraci koji postuju drzavu tj narod. ti to sigurno nisi!!! ocigledno da za tebi i jedan mladi nevin zivot nije bitan! Sramno!

Нико

pre 9 godina

Позиција четри је резервисана за Луку. Не због тога што је Звездаш него што се дечко одазива репрезентацији сваке године. А ови хоћу-нећу, а списак таквих није мали: Мицов, Мачван, Величковић, Ерцег...ћао не морате ни сад кад смо вицепрваци света. Имамо фул ростер што би се рекло!

max

pre 9 godina

kakav tim cemo imati...samo zdravlje da posluzi...
Teo,Markovic
Bogdan,Milosavljevic,Nedovic
Kalinic,Lucic
Bjelica,Erceg,Macvan
Raduljica,Bobi

Napred Srbija

toma

pre 9 godina

Ala smo nacija sa kratkim pamćenjem pa to je čudo.A jel se neko seća da ovaj decko ne igra vec četiri godine ,svakog leta je povredjen ili bolestan.Zar se niko ne seća krajnika pa članka pa i zar neko normalan misli da su on i Novica stvarno bili povredjeni.Neka bude da se sve zaboravi i da igra svako ko zaslužuje ali onda ovakvim izjavama nema mesta i dolaziš prvi na pripreme.

valencia

pre 9 godina

Ja se sjecam u julu je Sale rekao da mu se Erceg ne uklapa u taktiku!!!Sad se prica o nekoj povredi tako da nisam bas siguran sta se desava.Sve u svemu igraci koji ne podju na EP mogli bi da sastave respektabilnu ekipu za EP,slatke muke trenera.
(dzigybou, 18. januar 2015 14:57)

To je rekao za Mačvana. Rekao je da mu se (iz nekog razloga? I to je veliko pitanje šta se desilo) da mu se u taktiku ne uklapa igrač koji je miks trojke i četvorke, tj. da se ne uklapa jer je, iako krilni igrač, veći deo sezone igrao kao trojka. Opet, ko zna šta se tu izdešavalo.

Nenad

pre 9 godina

Kakav bre Jovic, Mitrovic, to su prosecni klupski igraci. Kalinic obican fizikalac koji u ozbiljnoj kosarci nema sta da trazi, narocito sa koeficijentom inteligencije koji poseduje.

Ma da

pre 9 godina

Sve to, ali zasto imate potrebu da sami sebe pozivate preko medija?
Lepse bi bilo da si rekao: "Sve je na Saletu, ja sam tu. "Ovako zvuci ko da si vec pozvan.

crowd control

pre 9 godina

daj ne primajte se sa tim malim mitrovicem, klinac je fmp nivo. bobi isto. jovic, kalinic - najslabije karike na svetskom. iz zvezde zvati ilica jer uvek ima zvake

petarbbrs

pre 9 godina

Sada se svi odazivaju 100 posto kada je repka jaka...neces Erceg ne trebas nam kada je trebalo nisi se odazvao sada igraj u turskoj ne trebas nam

perhan

pre 9 godina

kakav bre profesionalizam... tvoj trener pripadnike tvogga naroda naziva teroristima, a vas dvojica ni slovo da napisete, rec da kazete... mozes da se odazives na poziv Atamana, profesionalcu...

oberin martell

pre 9 godina

Na četvorci imamo Bjelicu, Savanovića i Ercega. Od mlađih Jokića. Mitrović nije toliko dobar koliko se potencira a Mačvan potpuno limitiran igrač (odličan za ABA ligu i cipiripi kup).

KOSTA1703

pre 9 godina

Uistinu ne razumem komentare koji u reprezzentaciju stavljaju Marjanovica,Milosavljevica,Macvana....
Po pitanju Marjanovica, sve je i vise nego jasno.
podredjivati igru cele ekipe jednom igracu je i vise neog suludo.Samo Djordjevic je govorio kako je buducnost kosarke u brzini snazi igri iz tranzicije, a gde se tu uklapa Marjanovic?
Erceg je onaj koji ce zameniti Krstica, moza da odigra takticki, kao sot je igrao Garbahosa recimo.Tu je jos i Jokic po potrebi......
Sto se tice Macvana i Milosavljevica, voleo bih d ami neko navede bilo koji kosarkaski element u kojem su oni najbolji?
To sto su univerzalci, ma koliko to bio plus u selektovanje neke klupske ekipe, toliko je minus u reprezentaciji.
Reprezentaciji ne trebaju univerzalci, nego najbolji u nekim kosarkaskim elementima koji se mogu iskoristiti za dobrobit ekipe.
I Bjelica je univerzalac, ali je za razliku od njih u igri jedan na jedan u TOP 5 u Evropi.
Bogdanovic ima neverovatan sut, prodor,Teodosic asistenciju i sut,Markovic odbranu i kretanje bez lopte,Raduljica pregled igre i tehniku za centra, i tako redom do kraja............Gde tu mogu da se uklope Milosavljevic(sve ono sto on radi a potrebno je reprezentaciji raid i Kalinic) ili Macvan?
Osnova je Teodosic,Bogdanovic,Markovic,Kalinic,Bjelica,Raduljica,Stimac(ubedjen sam da ce ga Djordjevic zvati zbog atmosfere u timu i tzv.italijanske klupe)i na to jos petorica......izmedju Jokica,Mitrovica,Ercega,Jovica,Lucica,Nedovica,Simonovica,Micica,Jelovca..

Иван

pre 9 godina

Имамо петорку јаку као земља. А и резерве:

1. М. Дабовић, Радочај
2. А. Дабовић, Јовановић
3. Петровић. Црвендакић
4. Миловановић, Крњић
5. Станковић, Ајдуковић

Опс, па ово је о мушкој репрезентацији тема. А где да пишем о женској? Под спортови на води?

joker

pre 9 godina

Šta se ovaj javlja. Igra u propalom Galatasaraju, koji bi Zvezda sa normalnim trenerom trebalo da nakanta bar 20 razlike. Imamo mi naše mlade nade: Birčevića i Veličkovića. Ovaj nam ne treba!

El-Commandante

pre 9 godina

ja ne bih otpisao ni Micova.
ostavite sujetu i gledajte interes Srbije.
ne znamo sta ce biti sa Nedovicem nako dolaska u Evropu tako da bi Micov mogao biti zlata vredan.
Sale, daj mu sansu i imaces igraca koji ce davati 200% u svakoj sekundi!

sale ole

pre 9 godina

- Teodosić, Marković (Standardni, ne treba ih menjati dok god mogu da igraju)
- Bogdanović, Nedović, Lazić/Milosavljević (Bogdan i Nemanja su najjača imena na ovoj poziciji, a jedno od mesta bi mogli da zauzmu Bane ili Gagi, ili bi možda čak mogla i obojica umesto Nedovića)
- Bjelica, Kalinić (Bjelica igra četvorku u Feneru, ali mislim da će u reprezentaciji biti na trojci, jer se podjednako dobro snalazi na obe, a u oskudaciji smo sa kvalitetnim igračima na ovoj poziciji)
- Erceg, Mitrović, Mačvan (Ovde bi Sale mogao da bude na slatkim mukama)
- Bobi, Raduljica (Mislim da su dovoljni na centarskoj poziciji)

Ovo su samo, po meni, najjača imena, ali tu su i igrači poput Micića, Lučića, Jovića, Simonovića, Birčevića, Štimca, Dangubića, Kuzmića... A sale će sigurno da uklopi najbolji tim od dostupnih igrača.

Erceg je nekoliko puta bio na Dudinom spisku, ali je otpadao uvek u poslednjem preseku, po meni potpuno nezasluženo. Ništa mu ne zameram. Mislim da bi mnogo pomogao reprezentaciji.

Ljude poput Novice više nikad ne bih zvao. Nikada mi neće biti jasno šta se desilo s tim momkom, a bio je takav potencijal.

I bilo bi odlično kad bi uspeli da nagovore Mirotića da igra za nas, pošto postoji ta mogućnost.

kasper neroji iz severnog zeleznika

pre 9 godina

sve razumem, svih 100 i kusur selektora koji su komentarisali, ali stefan jovic u reprezentaciji??? posle ovakve ocajne sezone gde nije napredovao ni za milimetar?? decko je zavrsio u zvezdi samo zahvaljujuci tome sto je slucajno bio na sp jer se nedovic povredio. on je tolika kosarkaska neznalica da garantujem da nece nikad da zaigra za neki pristojniji evroligaski tim...

Cvele 1993 CZBG

pre 9 godina

moji siri spisak
1.teo,markovic,miljenovic,jovic,peno
2.,bogdanovic,nedovic,lazic,milosavljevic,marinkovic
3.kalinic,lucic,simonovic,
4.bjelica,erceg,mitrovic,macvan,jokic
5.raduljica,bobi,kuzmic,milutinov,musli

Axaxt

pre 9 godina

@zre Bjelica je igrač koji može da igra obe pozicije ali je više četvorka(Ameri igrače njegovog stila zovu point forward odnosno visoki igrač koji ima odličnu tehniku i dobar šut, ali ga to ne čini nužno trojkom). Uz to skoro svi treneri su ga koristili na četvorci, i 4 je prvi put igrao u Kahi Laboral sa Sanemeteriom u kombinaciji, mnogo pre Evropskog prvenstva. Najbolje ti govori činjenica da je pre 2-3 nedelje u izboru trenera Eurolige izabran za najbolju četvorku, a ima i neke karakteristike igrača koji igraju kod košem(npr. odličan skakač). I svaka čast onom ko napisa da je Odom klasična četvorka, odlično me nasmejao.

zlotrov

pre 9 godina

iskreno ja ga ne bih zvao bas zato sto nije profesionalac za kakvog se predstavlja . mozda i jeste profesionalac za klubove u kojima je igrao ali ne i u reprezentaciji . ti decko nisi hteo da prihvatis poziv reprezentacije , ne kapiram kako sebe nazivas profesionalcem ?

Kolos

pre 9 godina

Kao sto se odazvao prosle godine? Smesno, i sada ce naravno da dobije podrsku od tastatura grobara jer eto u jednoj utakmici razbio zvezdu, jadno...

Rekreativac

pre 9 godina

1 Teo, Markovic, Micic(pitanje forme)
2 Nedovic, Bogdanovic
3 Kalinic, Bjelica (moze i cetvorku)
4 Erceg, Macvan
5 Raduljica i ? i ?
Petica nam je najveci problem jer kao sto Sale kaze ,,danas se igra brza kosarka", a Bobi je prespor i zahteva da mu se cela ekipa podredi, Kuzmica iskreno nisam gledao tako da ne bih da komentarisem, Stimac s druge strane jeste limitiran, ali je srcan i podize atmosferu sto je veoma bitno, Krle u penziji jedino moozda da se razmotri Jokic koji bi bio u stanju da odigra na poziciji petice...

kobi

pre 9 godina

(molimvasobjavitekomentar, 18. januar 2015 12:36)

svaka cast za komentar..ne zaboravite da smo mi uzeli srebro na sp jer smo bili tim pre svega!

re

pre 9 godina

auu,pa kakav ce to da bude maltretiranje dueta marjanovic-teodosic, imamo strasne bekove i siguran sam da cemo imati sjajan sut sa spoljne linije,evropa je nasa!

dzigybou

pre 9 godina

Ja se sjecam u julu je Sale rekao da mu se Erceg ne uklapa u taktiku!!!Sad se prica o nekoj povredi tako da nisam bas siguran sta se desava.Sve u svemu igraci koji ne podju na EP mogli bi da sastave respektabilnu ekipu za EP,slatke muke trenera.

Robi

pre 9 godina

1. Teodosic, Markovic, Miljenovic
2. Bogdanovic, Nedovic, Milosavljevic
3. Bjelica, Kalinic, Lucic
4. Erceg, Jokic, Macvan
5. Raduljica, Marjanovic
.

djuka

pre 9 godina

4. Teodosic (c) 5. Milosavljevic 6. Nedovic 7. Bogdanovic 8. Bjelica 9. Lucic 10. Micov 11. Milutinov 12. Erceg 13. Macvan 14. Raduljica 15. Marjanovic

m

pre 9 godina

Posto je Bjelica siguran na poziciji 4,uz poziv Ercega koji je u najboljoj formi,ostaje jos jedno mesto na toj poziciji u reprezentaciji! Bojim se da ce doci do jos vece mrznje izmedju navijaca ako sale pozove Macvana,a Mitrovic izvisi,ili obrnuto!! Po komenatarima se vidi da je vec pocelo prepucavanje,dal je bolji Macvan ili Luka1! Mislim da imamao ubedljivo najbolje cetvorke u evropi,jer su tu jos i Savan,Jokic,Novica

Slobodan

pre 9 godina

Ekipa Srbije ce biti sastavljena od igraca koji igraju EL ili neko ozbiljno takmicenje kao Spansko ili Nemacko prvenstvo ! Sam je Sale rekao da se kvalitet igraca ali i trenera vidi protiv velikih ekipa , sta se osim patnje moze viditi protiv Zadra ili oktobra "ne znam kog" .... Uzas ....

Varjag

pre 9 godina

Sale ce da pozove koga hoce. Boli ga uvo sta ko misli. Jovic i Kalina bi peglali u Konstantinu, da ih nije pozvao. Tacka.

Erceg moze da igra repku, i treba. To sto igra za Galatu, nema veze. Svi komentari na tu temu su besmisleni.

Btw, sto se tice price sa Galatom, sami smo napravili cirkus.

Talis

pre 9 godina

Sta se bre svi lozite na nekakvu reprezentaciju? Kome to treba? Ja sam Zvezdas i navijam samo i iskljucivo za Zvezdu! Sto se ostalih srpskih klubova tice, nikad ne navijam protiv njih ali iskreno receno i nije me mnogo briga kako igarju i kakve rezultate postizu. Reprezentacija je obicna prevara i cista steta za nase licne budzete i sluzi da udomi ljude koji nemaju sta da rade, kao sto su Miroslav Nikolic, Jovica Antonic, Dejan Tomasevic, Dejan Bodiroga i drugi koje ne mogu sada da nabrojim.Nije mi jasno da ljudi ne vide da od njih prave, to sto prave prikazujuci im one predstave ispred gradske skupstine.

Divos

pre 9 godina

@ molimvasobjavitekomentar, 18. januar 2015 12:36

Ако већ не пратиш кошарку, нико те не сили да шаљеш коментар.

sasa

pre 9 godina

Milan Macvan i Luka Mitrovic samo mogu i da igraju u ABA ligi :-D Macvan rkoro da i ne moze da se odvoji od zemlje, a trci za loptom kao ker umjesto da je tapse, dok Mitrovic samo nijemo posmatra kako svaka baba preko njega postize agane koseve. Mitrovic mozda nesto i uradi za nekih 3-4 godine, ali ne ako ostane kod Radonjica na casovima "ucimo i napredujemo". Uporediti ovu dvojicu i Bjelicu i Ervega je vise nego smijesno :-D

dervis i smrt

pre 9 godina

Teo,Bogdan, Kalina, Bjelica, Bobi!Kakva petorka, strašno. Plus Nedovic, Marković, Lučić, Erceg, Raduljica, Mitrović!Slatke muke Saleta.

theButcher

pre 9 godina

teodosic, markovic, nedovic, bogdanovic, kalinic, lucic, bjelica, erceg, raduljica, marjanovic, kuzmic, i ostaje dabira izmedju simonovica, mitrovica, aleksandrova. Imacemo solidnu ekipu. Sale je iz njih izvukao maksimum prosle godine,pa se svi nadamo da ce i ove. Bice jakih ekipa francuzi, spanci, italijani, litvanci, hrvati, turci

Sava Žuti

pre 9 godina

A zašto misliš da će te zvati? Barem trojica su bolji od tebe na poziciji četvorke, a pri tom si, kada je Saletu bilo najteže, pobegao. Na Saletovu sreću, učinio si mu uslugu tada! Reprezentaciji su potrebni ljudi sa srcem.

Nenad

pre 9 godina

Kakav bre Jovic, Mitrovic, to su prosecni klupski igraci. Kalinic obican fizikalac koji u ozbiljnoj kosarci nema sta da trazi, narocito sa koeficijentom inteligencije koji poseduje.

Talis

pre 9 godina

Sta se bre svi lozite na nekakvu reprezentaciju? Kome to treba? Ja sam Zvezdas i navijam samo i iskljucivo za Zvezdu! Sto se ostalih srpskih klubova tice, nikad ne navijam protiv njih ali iskreno receno i nije me mnogo briga kako igarju i kakve rezultate postizu. Reprezentacija je obicna prevara i cista steta za nase licne budzete i sluzi da udomi ljude koji nemaju sta da rade, kao sto su Miroslav Nikolic, Jovica Antonic, Dejan Tomasevic, Dejan Bodiroga i drugi koje ne mogu sada da nabrojim.Nije mi jasno da ljudi ne vide da od njih prave, to sto prave prikazujuci im one predstave ispred gradske skupstine.

joker

pre 9 godina

Šta se ovaj javlja. Igra u propalom Galatasaraju, koji bi Zvezda sa normalnim trenerom trebalo da nakanta bar 20 razlike. Imamo mi naše mlade nade: Birčevića i Veličkovića. Ovaj nam ne treba!

sone

pre 9 godina

nisi nam potreban. reprezentaciji su potrebni igraci koji postuju drzavu tj narod. ti to sigurno nisi!!! ocigledno da za tebi i jedan mladi nevin zivot nije bitan! Sramno!

Moje je misljenje ovo...

pre 9 godina

Za sve vas koji ste ga napadali sto se nije izjasnio nakon ubistva. A sta je trebalo da uradi? Da na sebe nabaci gnev cele turske? Pa on tamo zaadjuje za hleb. Dobrodosao u reprezentaciju, trebaces nam... Puno srece u daljoj karijeri!

i dalje bi bio profi

pre 9 godina

Mogao si barem da kritikuješ zviždanje na minut ćutnje koje pominješ. Ali za to trebaju cojones iako ti se ništa ne bi desilo.

Kolos

pre 9 godina

Kao sto se odazvao prosle godine? Smesno, i sada ce naravno da dobije podrsku od tastatura grobara jer eto u jednoj utakmici razbio zvezdu, jadno...

mrsimud

pre 9 godina

Teodosic, Bogdanovic, Bjelica, Erceg, Macvan, Marjanovic su 6 igraca koji su po meni sigurno na spisku jer su dosadasnjim partijama potvrdili klasu. Nedovic i Micic su dva igraca koja su meni za sad razocarala, Raduljica je igrac koji ce se sigurno naci na spisku, samo je pitanje koliko je ono zezanje po Kini ostavilo traga na njemu, nadam se da ce dobiti zagarantovan ugovor u Minesoti. Na spisku ce se vrlo verovatno naci i Kalinic, Milosavljevic (odusevljen sam kako momak igra, kao da nije pauzirao godinu dana). Svi ostali moraju jos mnogo da se potrude kako bi zaigrali na EP.

deda

pre 9 godina

Ne bih pozvao ni jednog igraca koji je prosle godine odbio da igra. Znaci Erceg, iako je mozda i najbolja evropska 4, mi ne bi video reprezentacije, jer je hemija mnogo bitnija od individualnog kvaliteta a ona se ne postize kroz hocu necu igrace. Isti slucaj i sa Macvanom. Hvala Vam lepo momci, ali ima ko da igra. Prosle godine kad nije imao ko nije Vas bilo

Orao

pre 9 godina

Ovog leta će Saleta da boli glava:
1 - Teodosić, Marković, Jović, Micić, Miljenović
2 - Bogdanović, Nedović, Milosavljević
3 - Kalinić, Simonović, Lučić, Kešelj
4 - Bjelica, Mitrović, Erceg, Mačvan, Savanović, Birčević, Kravić
5 - Krstić, Raduljica, Štimac, Marjanović, Jocić, Kuzmić

Pola od ovih igrača neće biti na EP. Uffff ...

Partizan sampion,izraziti favorit

pre 9 godina

Bas bi bilo dobro da budu svi zdravi i da igramo u najjacem sastavu.Na 4. bi trebalo da igraju Bjelica,Erceg i Macvan.Bjelica odlican u prodoru i skoku,Erceg sjajan suter a Macvan je nas Dijao,dobar na niskom postu,odlican pregled igre.Uz to Bjelica moze da igra neki period na trojci a Macvan na petici.Teodosic,Markovic,Nedovic,Bogdanovic,Milosavljevic,Lucic,Kalinic,Bjelica,Erceg,Macvan,Raduljica,Marjanovic.Tu imamo kreaciju,brzinu,atlecitizam,dobre odbrambene igrace,skakace,dugu klupu i uz dobru hemiju bi uz Francuze i Spance vodili glavnu rec.

oberin martell

pre 9 godina

Na četvorci imamo Bjelicu, Savanovića i Ercega. Od mlađih Jokića. Mitrović nije toliko dobar koliko se potencira a Mačvan potpuno limitiran igrač (odličan za ABA ligu i cipiripi kup).

Нико

pre 9 godina

Позиција четри је резервисана за Луку. Не због тога што је Звездаш него што се дечко одазива репрезентацији сваке године. А ови хоћу-нећу, а списак таквих није мали: Мицов, Мачван, Величковић, Ерцег...ћао не морате ни сад кад смо вицепрваци света. Имамо фул ростер што би се рекло!

crowd control

pre 9 godina

daj ne primajte se sa tim malim mitrovicem, klinac je fmp nivo. bobi isto. jovic, kalinic - najslabije karike na svetskom. iz zvezde zvati ilica jer uvek ima zvake

Prof. Nikolic

pre 9 godina

Prva petorka:
1. Teos
2. Bogdan
3. Kalina
4. Bjelica
5. Raduljantula
Klupa: S. Markovic-spiderman, Nedovic-tranzicija, Jovic-odbrana, asistencija, Simonovic- kida u Francuskoj, Erceg- siri igru trojkom, Macvan- plej na 4 :), Marjanovic- napredovao.
Moj sastav.
Napomena:
Ovaj izbor je sacinjen po trenutnoj formi i balansu izmedju napada i odbrane. Da ne govorim o tome da je gro ove ekipe iskusniji za jednu srebrnu medalju na svetskom prvenstvu a i vecina igra ili je igrala neko evropsko takmicenje Euroligu, Eurokup. Od preostalih igraca jedino mi nedostaje Stimac- ATMOSFERA!!!
U slucaju povreda:
Ostali:
- Micic- kandidat
- Milosavljevic- kandidat
- Pavlovic- rado bi ga stavio mesto Simona kada bi se odazvao
- Savan- prva zamena
- Mihajlo Andric- svidja mi se forma
- Luka Mitrovic- kandidat, mada se mora jos kaliti kao i Dangubic, Miljenovic, Jokic,
- Zaboravi Lucica :)- ukoliko ga povrede zaobidju - kandidat.
- Kuzmic- jedna velika zagonetka.

Ako sam nekoga izostavio to je iz prostog razloga sto smo mnogo jaki.

Zivela Srbija!!!

Luke Babbitt gravedigger

pre 9 godina

Kao sto se odazvao prosle godine? Smesno, i sada ce naravno da dobije podrsku od tastatura grobara jer eto u jednoj utakmici razbio zvezdu, jadno...
(Kolos, 18. januar 2015 09:26)

Papak leči komplekse negde drugde,samo ti Partizan i grobari u ustima.Ovde se radi o Ercegu i nacionalnom timu

max

pre 9 godina

kakav tim cemo imati...samo zdravlje da posluzi...
Teo,Markovic
Bogdan,Milosavljevic,Nedovic
Kalinic,Lucic
Bjelica,Erceg,Macvan
Raduljica,Bobi

Napred Srbija

perhan

pre 9 godina

kakav bre profesionalizam... tvoj trener pripadnike tvogga naroda naziva teroristima, a vas dvojica ni slovo da napisete, rec da kazete... mozes da se odazives na poziv Atamana, profesionalcu...

petarbbrs

pre 9 godina

Sada se svi odazivaju 100 posto kada je repka jaka...neces Erceg ne trebas nam kada je trebalo nisi se odazvao sada igraj u turskoj ne trebas nam

Ma da

pre 9 godina

Sve to, ali zasto imate potrebu da sami sebe pozivate preko medija?
Lepse bi bilo da si rekao: "Sve je na Saletu, ja sam tu. "Ovako zvuci ko da si vec pozvan.

djuka

pre 9 godina

4. Teodosic (c) 5. Milosavljevic 6. Nedovic 7. Bogdanovic 8. Bjelica 9. Lucic 10. Micov 11. Milutinov 12. Erceg 13. Macvan 14. Raduljica 15. Marjanovic

molimvasobjavitekomentar

pre 9 godina

Zoran Erceg: rođen sam 1995-e godine i ne sećam se da sam ga ikad video u reprezentaciji, ali zato se sećam da je nekoliko puta odbijao poziv zbog "umora". On ima već 30 godina što znači da on već skoro deset godina nalazi razloge da ne igra za reprezentaciju.
Milan Mačvan: prošle godine (ili možda pretprošle) nije našao za shodno ni da odgovori da li hoće ili neće da igra za reprezentaciju.
Novica Veličković: pretprošle godine zbog "povrede" nije mogao da igra za reprezentaciju, ali je mogao da visi po splavovima. Prošle godine je dva dana nakon objavljivanja užeg spiska ispalio reprezentaciju, a razlog je bio što nije hteo da rizikuje povredu jer je tek potpisao novi ugovor.
Vladimir Micov: godinama izbegavao reprezentaciju zbog ogromnog "umora" i "povreda" da bi se napokon pojavio u reprezentaciji prošle godine. Izbačen iz iste jer je na prijateljskoj utakmici glumio divu.
E ako vi ove gore navedene želite radije da vidite u reprezentaciji umesto Kalinića, Mitrovića, Milosavljevića, Bjelice, Štimca i ostalih koji zbog odnosa prema reprezentaciji zaslužuju to mesto pre njih, dobićete sličnu reprezentaciju kao onu iz 2004-te i 2005-e godine kada Rakočević i Jarić nisu hteli jedan drugom da dodaju loptu.
I slažem se sa vama da treba da odemo u najboljem sastavu, ali to ne znači da treba da odu najbolji pojedinci, već najbolji TIM.

El-Commandante

pre 9 godina

ja ne bih otpisao ni Micova.
ostavite sujetu i gledajte interes Srbije.
ne znamo sta ce biti sa Nedovicem nako dolaska u Evropu tako da bi Micov mogao biti zlata vredan.
Sale, daj mu sansu i imaces igraca koji ce davati 200% u svakoj sekundi!

Cvele 1993 CZBG

pre 9 godina

moji siri spisak
1.teo,markovic,miljenovic,jovic,peno
2.,bogdanovic,nedovic,lazic,milosavljevic,marinkovic
3.kalinic,lucic,simonovic,
4.bjelica,erceg,mitrovic,macvan,jokic
5.raduljica,bobi,kuzmic,milutinov,musli

KOSTA1703

pre 9 godina

Uistinu ne razumem komentare koji u reprezzentaciju stavljaju Marjanovica,Milosavljevica,Macvana....
Po pitanju Marjanovica, sve je i vise nego jasno.
podredjivati igru cele ekipe jednom igracu je i vise neog suludo.Samo Djordjevic je govorio kako je buducnost kosarke u brzini snazi igri iz tranzicije, a gde se tu uklapa Marjanovic?
Erceg je onaj koji ce zameniti Krstica, moza da odigra takticki, kao sot je igrao Garbahosa recimo.Tu je jos i Jokic po potrebi......
Sto se tice Macvana i Milosavljevica, voleo bih d ami neko navede bilo koji kosarkaski element u kojem su oni najbolji?
To sto su univerzalci, ma koliko to bio plus u selektovanje neke klupske ekipe, toliko je minus u reprezentaciji.
Reprezentaciji ne trebaju univerzalci, nego najbolji u nekim kosarkaskim elementima koji se mogu iskoristiti za dobrobit ekipe.
I Bjelica je univerzalac, ali je za razliku od njih u igri jedan na jedan u TOP 5 u Evropi.
Bogdanovic ima neverovatan sut, prodor,Teodosic asistenciju i sut,Markovic odbranu i kretanje bez lopte,Raduljica pregled igre i tehniku za centra, i tako redom do kraja............Gde tu mogu da se uklope Milosavljevic(sve ono sto on radi a potrebno je reprezentaciji raid i Kalinic) ili Macvan?
Osnova je Teodosic,Bogdanovic,Markovic,Kalinic,Bjelica,Raduljica,Stimac(ubedjen sam da ce ga Djordjevic zvati zbog atmosfere u timu i tzv.italijanske klupe)i na to jos petorica......izmedju Jokica,Mitrovica,Ercega,Jovica,Lucica,Nedovica,Simonovica,Micica,Jelovca..

Misha

pre 9 godina

Bogami, ako Luka Mitrovic ovako nastavi da igra ti ces se Erceg sa pravo plasiti da li ce taj poziv uopste stici. Plus Macvan, plus Savan. Iskreno, nisam od onih koji kude ove sto odustaju od nacionalnog tima ali stavite se u Saletovu poziciju. I Erceg, i Macvan i Novica su mu otkazali prosle godine i covek je uzeo srebro uz poraz od drim tima. Pitanje je kako ce Sale uopste koncipirati centarsku liniju sada posle odlaska Krstica. Svi pominju Bobija, slazem se, ali valjda je jasno da se uz njega u timu igra drasticno menja i da se ceo sistem mora graditi oko njega (kao zvezda ove godine). Mada, kakvi bi to p'n'r bili izmedju njega i Tea, ne mogu ni da zamislim :)) Da rezimiram, Luku obavezno u reprezentaciju a na drugu cetvorku valjda ce Sale najbolje proceniti (ako biram izmedju Macvana i Ercega, uvek biram Macvana, mladji, sa vise snage pod kosem, vise skokova, bolje gradjenje reketa, ne izvlaci se non stop na sut a opet moze da pogodi kad se izvuce).

brat

pre 9 godina

A sad ces da se odazoves ??? a kad se promenila reprezentacija i kad pola sveta nije verovalo u njihov uspeh ti si bio "POVREDJEN" a ta "povreda"je bila strah od brukanja na prvenstvu ... kao sto Obradovic moze bez Micova moze i bez tebe

Mirko

pre 9 godina

Sad, posle onolikog uspeha, svi hoće u reprezentaciju! E pa sad će malo drugačije da se gleda ko će da igra - prvo oni koji su već igrali i zaslužili mesto, pa onda ako neko treba da se zameni ili ima bolji, onda ćemo videti. Sale će to sigurno znati da odredi.
Što se Ercega tiče, mislim da je trenutno najbolja naša četvorka, svaka čast našem Luki, on će biti i bolji od njega, svaka čast Mačvanu on je isto odličan, ali mu fali skočnost, svaka čast Lučiću, ali je stalno pod povredama itd itd. Uglavnom nemamo baš preveliki izbor četvorki, kao ni centara, plejeve imamo koliko hoćeš, bekove i trojke takođe ali ove visoke - malo smo u deficitu. Tako da, mislim da će se i pored njegovog neodazivanja prošlog puta, naći mesto za njega u reprezentaciji, naravno ako zadovolji ljudske kvalitete koje je Sale postavio.
Ja mu želim da ispuni te uslove i da se iskupi za dosadašnje neodazivanje.
Mislim da bi sa njime bili još jači, jer je on igrač za velike utakmice.

Lično, mislim da nema šta da komentariše ubistvo Marka, jasno je sve, nema tu šta da se priča. Treba da pričaju zvaničnici klubova i države i navijači čiji je pripadnik to uradio. Za nas je to dovoljno strašno, a posebno za njega koji tamo živi. Mogu samo da zamislim kako se osećao.
Pustite čoveka, i ovako mu nije lako da igra protiv svojih a za Turke, ali šta će, on je profesionalac i tamo mora. Nije ni jedini, Željko, Bjelica, Krle, Duda, Micov, puno je naših tamo...

Rekreativac

pre 9 godina

1 Teo, Markovic, Micic(pitanje forme)
2 Nedovic, Bogdanovic
3 Kalinic, Bjelica (moze i cetvorku)
4 Erceg, Macvan
5 Raduljica i ? i ?
Petica nam je najveci problem jer kao sto Sale kaze ,,danas se igra brza kosarka", a Bobi je prespor i zahteva da mu se cela ekipa podredi, Kuzmica iskreno nisam gledao tako da ne bih da komentarisem, Stimac s druge strane jeste limitiran, ali je srcan i podize atmosferu sto je veoma bitno, Krle u penziji jedino moozda da se razmotri Jokic koji bi bio u stanju da odigra na poziciji petice...

kasper neroji iz severnog zeleznika

pre 9 godina

sve razumem, svih 100 i kusur selektora koji su komentarisali, ali stefan jovic u reprezentaciji??? posle ovakve ocajne sezone gde nije napredovao ni za milimetar?? decko je zavrsio u zvezdi samo zahvaljujuci tome sto je slucajno bio na sp jer se nedovic povredio. on je tolika kosarkaska neznalica da garantujem da nece nikad da zaigra za neki pristojniji evroligaski tim...

Kalen

pre 9 godina

Naša najbolja četvorka, Bjelica je trojka.
(zre, 18. januar 2015 09:11)

Bjelica NIJE trojka, to sto povremeno moze da odigra na toj poziciji ne znaci da je to njegova osnovna pozicija.

Rade

pre 9 godina

Al ste zapeli sa tim Macvanom kao vrhunskim igračem....
(Smehotresna Olimpijada, 18. januar 2015 11:07)

Ovo moze samo nepoznavalac kosarke da izjavi. Ja kao navijac Zvezde tvrdim da je Macvan jedan od najinteligentnijih igraca u Evropi, neverovatan osecaj za kos, asistenciju, moze da zapuca i za 3, da je momku Bog podario bolje ne bi on bio u Evropi odavno.

GoranNS90

pre 9 godina

Moje misljenje je da su Erceg i Bjelica sigurni a njima bih dodao Macvana, jedino mi je zao Savanovica koji pruza sve bolje partije a retko ko ga spominje.
Na centru Raduljica, Bobi i trebalo bi Stimac jer dobro igra mada i Milutinov lepo napreduje ali prva dvojica su sigurni.
Sa Micovim Sale treba da pokusa da izgladi stvari, decko realno igra dobro i bio bi veoma koristan.

theButcher

pre 9 godina

teodosic, markovic, nedovic, bogdanovic, kalinic, lucic, bjelica, erceg, raduljica, marjanovic, kuzmic, i ostaje dabira izmedju simonovica, mitrovica, aleksandrova. Imacemo solidnu ekipu. Sale je iz njih izvukao maksimum prosle godine,pa se svi nadamo da ce i ove. Bice jakih ekipa francuzi, spanci, italijani, litvanci, hrvati, turci

dzigybou

pre 9 godina

Ja se sjecam u julu je Sale rekao da mu se Erceg ne uklapa u taktiku!!!Sad se prica o nekoj povredi tako da nisam bas siguran sta se desava.Sve u svemu igraci koji ne podju na EP mogli bi da sastave respektabilnu ekipu za EP,slatke muke trenera.

Sasa

pre 9 godina

@Prof.Nikolic birao si po trenutnoj formi a stavio Jovica koji se neko vreme ne sastavlja sa loptom ispred Milosavljevica koji nije igrao godinu dana koji je kidao u zadnje tri utakmice iako sam Zvezdas moram da kazem istinu jednostavno kapiten najuspesnije ekipe unazad par godina

sasa

pre 9 godina

Milan Macvan i Luka Mitrovic samo mogu i da igraju u ABA ligi :-D Macvan rkoro da i ne moze da se odvoji od zemlje, a trci za loptom kao ker umjesto da je tapse, dok Mitrovic samo nijemo posmatra kako svaka baba preko njega postize agane koseve. Mitrovic mozda nesto i uradi za nekih 3-4 godine, ali ne ako ostane kod Radonjica na casovima "ucimo i napredujemo". Uporediti ovu dvojicu i Bjelicu i Ervega je vise nego smijesno :-D

d

pre 9 godina

@mrsimud
raduljica, kalinic i milosavljevic 100%. to je onda vec 9. tu nema dileme. za jos dva mesta konkurisu markovic, jovic, nedovic, micic, tepic sto da ne i peno (ipak sa najmanjim sansama, jer je prakticno junior). i za jedno lucic, mitrovic i simonovic. to je tako, ukoliko ne bude nekih vecih iznenadjenja. nazalost, mozda ce biti i nekih povreda.
ja sam zvezdas i volim mitrovica, ali ne vidim sta bi on takticki mogao da ponudi reprezentaciji trenutno. tu su bjelica, erceg, macvan. to je to za 4. od ovih sto sam nabrojao, za 3 mesta, verujem da ce ici markovic, nedovic (nije on razocarao i nije kriv sto stampa i navijaci od njega prave evropskog derika rouza, jer to nije - ipak, specifican i agresivan kombo bek koji moze da bude jako koristan u rotaciji, a na prolece ocekujem da ce da igra puno bolje u valensiji) i simonovic (lucic je bolj igrac i veci potencijal, ali hronicne povrede ga ubise).

Robi

pre 9 godina

1. Teodosic, Markovic, Miljenovic
2. Bogdanovic, Nedovic, Milosavljevic
3. Bjelica, Kalinic, Lucic
4. Erceg, Jokic, Macvan
5. Raduljica, Marjanovic
.

Jopar

pre 9 godina

Bjelica je klasicna trojka. Covek je opasan po kos spolja. Napada prodorom iza linije za 3, ne spusta se da igra na niski post. Pa i Tepic ima 2,05 pa ne igra 4 ili 5. Obevezno inace lupim - na svaki komentar gde pise da je Bjelica 4 jer to govori koliko taj poznaje kosarku. Klasicne cetvorke su Veseli, Novica, Luka Mitrovic, Macvan ne u potpunosti ali da, Lamar Odom nekada, Felipe Reyes, Lovernj, a Bjelica po stilu igre nije kao oni.

Sofronije

pre 9 godina

Konkurencija na mestu krilnog centra veoma je velika – osim Nemanje Bjelice, tu su i Milan Mačvan, Luka Mitrović...

Eh, kada bi imali ovakvu konkurenciju i na ostalim pozicijama. Prateci dosadasnji ucinak u sezoni, vrlo verovatno ce od pomenute cetvorice prva tri zavrsiti na EP, sa povremenim premestanjem Bjelica na 3. Mitrovic je vrlo talentovan igrac, ali ocigledni nedostatak snage i iskustva je trenutno preveliki bedem za njega, mora jos mnogo da radi kako bi dostigao gore pomenute. Sa njim cemo, ako bude radio na pravi nacin sa Radonjicem, dobiti cetvorku za buducnost. Za
mene licno je iznenadjenje Macvan, mislio sam da se vraca u Partizan zbog loseg igrackog stanja, medjutim momak sa takvom kosarkaskom inteligencijom ne moze da igra lose.

internationale

pre 9 godina

Ako Krle ne ide na prvenstvo ispod kosa trenutno po igrama najvise zasluzuju da idu Bjelica,Macvan,Erceg,Bobi i Radujator. Baravno ima mesta za jos jednog ispod kosa jer Bjelica moze da igra i Trojku, plus Erceg moze i centra da igra zbog visine. Na spojnim su sigurni za sada Bogdan,Teo i Kalina ima mesta za jos tri ili cetri igraca koji ce biti pitanje je sad.

Luka

pre 9 godina

A zašto misliš da će te zvati? Barem trojica su bolji od tebe na poziciji četvorke, a pri tom si, kada je Saletu bilo najteže, pobegao. Na Saletovu sreću, učinio si mu uslugu tada! Reprezentaciji su potrebni ljudi sa srcem.
(Sava Žuti, 18. januar 2015 09:06)

A koja to trojica su bolja? A to za bezanje, nemam komentar. Najvolje da momak igra povredjen i da rizikuje karijeru kako bi popunio brojku u reprezentaciji. Na poziciji 4 imamo 3 vrhunska igraca, Bjelica Erceg i Macvan i sto je najbitnije sva trojica su razliciti tipovi igraca, ne bih izdvajao nikoga, svako od njih je najbolji u razlicitoj postavci i razlicitim situacijama, svakako ne mozes da kazes da Ercegu fali kvaliteta u odnosu novu dvojicu.

Kult

pre 9 godina

Kako je bilo proslo leto na Mikonosu, cuo sam da su tamo najbolji fizioterapeuti?
(Pitanje, 18. januar 2015 09:42)

Pa nije decko polomio, ne daj boze, obe noge pa da ne moze na letovanje. Gomila glupih komentara, strasno. Dobrodosao nazad Zorane.

Rade Futog

pre 9 godina

Erceg je sigurno najbolji napadac na poziciji 4, a Bjelica prva cetvorka Evrope. Meni se licno najvise svidja MVP regularnog dela Evrokupa, Milan Macvan. Tu je Luka Mitrovic, koji izrasta u evropsku 4, a svakako najveci talenat u Evropi na poziciji 4 i 5, rodjen 1995. god., koga nikako Sale nece zaboraviti je Nikola Jokic. Za koji trio ce se opredeliti, bice nauka. Samo da budu svi zdravi, Sale ce biti na slatkim mukama za poziciju 4.
Svi smo Savana zaboravili i smatramo ga penzionerom, a covek pre par kola EL, bio MVP sa IR 37.

Milorad

pre 9 godina

Kakav bre Jovic, Mitrovic, to su prosecni klupski igraci. Kalinic obican fizikalac koji u ozbiljnoj kosarci nema sta da trazi, narocito sa koeficijentom inteligencije koji poseduje.
(Nenad, 18. januar 2015 12:34)

Kompleksi kopaju po tebi a? Iskreno mi te je zao...

sony

pre 9 godina

Sad, kada smo vice sampioni sveta, svima je odmah drago i svi zele da se odazovu pozivu. Ruku na srce, ne mislim samo na Ercega, postujem momka, ali ima tu nekolicine ljudi.

Bodibond

pre 9 godina

Sta se bre svi lozite na nekakvu reprezentaciju? Kome to treba? Ja sam Zvezdas i navijam samo i iskljucivo za Zvezdu! Sto se ostalih srpskih klubova tice, nikad ne navijam protiv njih ali iskreno receno i nije me mnogo briga kako igarju i kakve rezultate postizu. Reprezentacija je obicna prevara i cista steta za nase licne budzete i sluzi da udomi ljude koji nemaju sta da rade, kao sto su Miroslav Nikolic, Jovica Antonic, Dejan Tomasevic, Dejan Bodiroga i drugi koje ne mogu sada da nabrojim.Nije mi jasno da ljudi ne vide da od njih prave, to sto prave prikazujuci im one predstave ispred gradske skupstine. (Talis, 18. januar 2015 11:00

Covece ni jedan plus na tvoj komentar, haha, pobednik si.

jos jedan Nenad

pre 9 godina

Kakav bre Jovic, Mitrovic, to su prosecni klupski igraci. Kalinic obican fizikalac koji u ozbiljnoj kosarci nema sta da trazi, narocito sa koeficijentom inteligencije koji poseduje.
(Nenad, 18. januar 2015 12:34)

Brate i ja navijam za Partizan, ali ti se bas ne razumes u kosarku.

Slobodan

pre 9 godina

Ekipa Srbije ce biti sastavljena od igraca koji igraju EL ili neko ozbiljno takmicenje kao Spansko ili Nemacko prvenstvo ! Sam je Sale rekao da se kvalitet igraca ali i trenera vidi protiv velikih ekipa , sta se osim patnje moze viditi protiv Zadra ili oktobra "ne znam kog" .... Uzas ....

toma

pre 9 godina

Ala smo nacija sa kratkim pamćenjem pa to je čudo.A jel se neko seća da ovaj decko ne igra vec četiri godine ,svakog leta je povredjen ili bolestan.Zar se niko ne seća krajnika pa članka pa i zar neko normalan misli da su on i Novica stvarno bili povredjeni.Neka bude da se sve zaboravi i da igra svako ko zaslužuje ali onda ovakvim izjavama nema mesta i dolaziš prvi na pripreme.

grof

pre 9 godina

Makedonija ima Mekejleba,Hrvatska Lafajeta,Crnogorci Kuka,Bosanci ne znam tacno ali imaju i oni nekog...trebalo bi po hitnom postupku resiti papire i za Daloa time bi nasim protivnicima ulili strah u kosti:)

Neko

pre 9 godina

Uz svo postovanje Bircevicu, ali Erceg je mnogo kvalitetniji igrac, a setite se da smo najvise problema letos imali na poziciji 4. Milan Macvan je po meni ispred Mitrovica koji je jos uvek mlad i ne nosi se bas najbolje sa pritiskom( moje misljenje).

monarhista

pre 9 godina

Pa da!Sad je odjednom "svima cast"da igraju...Mislim da ce Sale da zove one koji su mu bili verni kad je bilo najteze uz male izmene zbog onih koji bi dosli a bili su povredjeni ili otpali a pokazalo se da su mogli da pomognu...plus bi ja pozvao recimo malog Marinkovica i mozda Milutinova na kaljenje....znacho od novih imena sigurno Nedovic,Bobi i Mitrovic uz ovu dvojicu....vidim neka imena se guraju samo da bi bilo balansa izmedju Zvezdinih i Partizanovih igraca....to kod Saleta ne pije vodu...
po sadasnjoj formi prva petorka bi ladno mogla da bude Teo,Bogdan,Kalina,Bjelica,Radulja...mada ja licno Nedovica kad je u top formi vidim uvek u startnoj...

twister

pre 9 godina

Kakav bre Jovic, Mitrovic, to su prosecni klupski igraci. Kalinic obican fizikalac koji u ozbiljnoj kosarci nema sta da trazi, narocito sa koeficijentom inteligencije koji poseduje.
(Nenad, 18. januar 2015 12:34)

za Jovica se slazem, ako ce vec tri pleja da zove onda uz Teodisica i Markovica bolje Miljenovica da pozove, Kalinic je siguran putnik na EP a Mitrovic zbog velike konkurencije na 4 nije ali verujem da ce i on otici na EP

Haris Brkic

pre 9 godina

Šta se ovaj javlja. Igra u propalom Galatasaraju, koji bi Zvezda sa normalnim trenerom trebalo da nakanta bar 20 razlike. Imamo mi naše mlade nade: Birčevića i Veličkovića. Ovaj nam ne treba!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (joker, 18. januar 2015 09:38)

Galatasaraj nije propao , vec igraju odlicno i imaju kvalitene igrace i dugacku klupu, drugo , Erceg je dobar igrac i jos bolji covek sto Micov to nije dokazao i nije se nasao kod saleta.
Ne treba da gledas na nase profesionalce koji igraju protiv tvog klupa kao protivnike, njima je teze kad dodju u svoju zemlju i nekoliko miliona ga gleda kako igra za druge.

dervis i smrt

pre 9 godina

Teo,Bogdan, Kalina, Bjelica, Bobi!Kakva petorka, strašno. Plus Nedovic, Marković, Lučić, Erceg, Raduljica, Mitrović!Slatke muke Saleta.

Moca

pre 9 godina

Odazvećeš se, ali je prvo potrebno da te pozove. Lično, mislim da, posle svih godina i izgovora za neigranje, ne treba računati na Ercega. U grupu sa njim stavljam i još par igrača. Kada smo na takmičenja išli i brukali se, tada nisu hteli da pomognu igranjem, a sada kada se osvojilo srebro onda su svi tu, da uskoče u poslednji voz za parče slave. Željko Obradović je to svojevremeno lepo objasnio, 2005. posle one katastrofe. Rekao je, misleći na igrače koji tada imenom nisu bili mega-zvezde iz najvećih evropskih klubova: "Greše, ali ginu."

mikson82

pre 9 godina

Ako sve bude u redu, voleo bih ovako nešto : Teodosić, Micić, Nedović, Bogdanović, Micov, Milosavljević, Kalinić, Bjelica, Erceg, Marjanović, Milutinov, Raduljica. mada mislim da su konkurentni igrači ovima koje sam izabrao i : Marković, Lazić, Jović, Andrić, Aleksandrov, Mačvan, Simonović, Lučić..... Kuzmić i Kravić su mi totalno nepoznati, pa je pitanje šta je sa njima..... Smatram da bi Sale trebao da pozove Micova i da mu objasni šta je reprezentacija, i kako se prema njoj odnosi, pa ako se Micov dozove pameti i skapira da je pogrešio da ga pozove, jer Micov košarkaškim kvalitetom zaslužuje možda i prvu petorku.... Greške se dešavaju, ljudi praštaju ali se katkada i kaju ako imaju moralnih vrednosti... Smatram da smo svakako jači nego prošle godine, pre svega zbog iskustva igrača u ovih godinu dana... Teodosić je pokazao da je totalno sazreo, Lučić se vraća, Mitrović jaaako puno napreduje, Katića više nema, ali je Bobi tu, Krstić je odigrao nešto malo - bio povređen, doneo iskustvo i car je , ali ima mladjih , poletnijih... Kalinić je lik koji je najviše napredovao, lik ima sve, borbenost, srce , ulaz, a i ruku namešta polako. Milosavljević je meni fenomen, dečko je po meni najveći talenat, izrazita košarkaška inteligencija, volim ga iako sam Zvezdaš. Bogdan je sazreo takodje, imaće više slobode na sledećim nastupima za reprezentaciju. Bjelica i Erceg su doktori igre...Nemamo mi koga a ni zašto da se plašimo. Nisam verovao a sada verujem da možemo sa Špancima lagano ;)

sale ole

pre 9 godina

- Teodosić, Marković (Standardni, ne treba ih menjati dok god mogu da igraju)
- Bogdanović, Nedović, Lazić/Milosavljević (Bogdan i Nemanja su najjača imena na ovoj poziciji, a jedno od mesta bi mogli da zauzmu Bane ili Gagi, ili bi možda čak mogla i obojica umesto Nedovića)
- Bjelica, Kalinić (Bjelica igra četvorku u Feneru, ali mislim da će u reprezentaciji biti na trojci, jer se podjednako dobro snalazi na obe, a u oskudaciji smo sa kvalitetnim igračima na ovoj poziciji)
- Erceg, Mitrović, Mačvan (Ovde bi Sale mogao da bude na slatkim mukama)
- Bobi, Raduljica (Mislim da su dovoljni na centarskoj poziciji)

Ovo su samo, po meni, najjača imena, ali tu su i igrači poput Micića, Lučića, Jovića, Simonovića, Birčevića, Štimca, Dangubića, Kuzmića... A sale će sigurno da uklopi najbolji tim od dostupnih igrača.

Erceg je nekoliko puta bio na Dudinom spisku, ali je otpadao uvek u poslednjem preseku, po meni potpuno nezasluženo. Ništa mu ne zameram. Mislim da bi mnogo pomogao reprezentaciji.

Ljude poput Novice više nikad ne bih zvao. Nikada mi neće biti jasno šta se desilo s tim momkom, a bio je takav potencijal.

I bilo bi odlično kad bi uspeli da nagovore Mirotića da igra za nas, pošto postoji ta mogućnost.

mikson82

pre 9 godina

Ako sve bude u redu, voleo bih ovako nešto : Teodosić, Micić, Nedović, Bogdanović, Micov, Milosavljević, Kalinić, Bjelica, Erceg, Marjanović, Milutinov, Raduljica. mada mislim da su konkurentni igrači ovima koje sam izabrao i : Marković, Lazić, Jović, Andrić, Aleksandrov, Mačvan, Simonović, Lučić..... Kuzmić i Kravić su mi totalno nepoznati, pa je pitanje šta je sa njima..... Smatram da bi Sale trebao da pozove Micova i da mu objasni šta je reprezentacija, i kako se prema njoj odnosi, pa ako se Micov dozove pameti i skapira da je pogrešio da ga pozove, jer Micov košarkaškim kvalitetom zaslužuje možda i prvu petorku.... Greške se dešavaju, ljudi praštaju ali se katkada i kaju ako imaju moralnih vrednosti... Smatram da smo svakako jači nego prošle godine, pre svega zbog iskustva igrača u ovih godinu dana... Teodosić je pokazao da je totalno sazreo, Lučić se vraća, Mitrović jaaako puno napreduje, Katića više nema, ali je Bobi tu, Krstić je odigrao nešto malo - bio povređen, doneo iskustvo i car je , ali ima mladjih , poletnijih... Kalinić je lik koji je najviše napredovao, lik ima sve, borbenost, srce , ulaz, a i ruku namešta polako. Milosavljević je meni fenomen, dečko je po meni najveći talenat, izrazita košarkaška inteligencija, volim ga iako sam Zvezdaš. Bogdan je sazreo takodje, imaće više slobode na sledećim nastupima za reprezentaciju. Bjelica i Erceg su doktori igre...Nemamo mi koga a ni zašto da se plašimo. Nisam verovao a sada verujem da možemo sa Špancima lagano ;)

Zabezeknut

pre 9 godina

Iskreno, meni se nesvidja sto svi opet prave atmosferu kao da smo vec u finalu EP. I mislim da reprezentacija treba da bude slicna kao prosle godine. Pritom ne mslim da treba zvati opet Katica i Bircevica, nego da treba veliku vecinu utakmice da igraju najbolji( Teodosic i Bjelica), a prevelikom konkurencijom samo da se adekvatno zamene na po par minuta i ako nekome ko ih menja krene da se ostavi dok ga ne stane. Glupo bi bilo da iako su obojica sjajni, dele minute Bjelica i Erceg, bolje da Erceg (koji je klasa)igra 20-ak minuta na poziciji 4, a Bjelica 20 na 4 i 15 na 3.

W. zvezdas

pre 9 godina

Jaki smo dok ne izgubimo, jednu, dve, utakmice, e onda krece pljuvacina na 100 nacina, vise ni Sale nece biti svetac.. normalno u Srba..

zre

pre 9 godina

@kalen
Bjelica je prvi put igrao 4 na EP 2013. u nedostatku drugih igrača na toj poziciji. Od kada je počela da se forsira small ball igra u Feneru on igra 4 a Vesely 5. On sa svojih 208 predstavlja veću pretnju kao potencijalni miss match na trojci. Mi boljih igrača na trojci nemamo.

valencia

pre 9 godina

Ja se sjecam u julu je Sale rekao da mu se Erceg ne uklapa u taktiku!!!Sad se prica o nekoj povredi tako da nisam bas siguran sta se desava.Sve u svemu igraci koji ne podju na EP mogli bi da sastave respektabilnu ekipu za EP,slatke muke trenera.
(dzigybou, 18. januar 2015 14:57)

To je rekao za Mačvana. Rekao je da mu se (iz nekog razloga? I to je veliko pitanje šta se desilo) da mu se u taktiku ne uklapa igrač koji je miks trojke i četvorke, tj. da se ne uklapa jer je, iako krilni igrač, veći deo sezone igrao kao trojka. Opet, ko zna šta se tu izdešavalo.

Divos

pre 9 godina

Иако је у српској кошарци постојао поснији период када је у питању сениорска репр., ипак беше одличан рад у млађим узрастима. Кад тад дође време да се беру плодови тог рада, али има још нешто. Негован је и данас постоји култ репрезентације, за наше играче (и оне који нису рођени у Србији попут Зорана), па за барем 95% њих, дрес Србије је светиња. Није то у свим спортовима тако, али у кошарци јесте.

Ерцега су опет неки неразумно прозивали, и ко зна чиме су били вођени. Ерцег је за Србију увек играо (ако би био позван), увек се одазвао. Играо је за млаже узрасте, играо је ЕП 2007, одиграо у 2008-ој и одличлно квалификације за ЕП 2009, али у периоду 2009-11 није га било у екипи јер су предност добили Новица, Мачван и Саван. Па извините господо не можете прозивати момка ако је Дуда дао другима предност, на такмичење не може ићи 30, него 12 играча.
Одиграо је квал. 2012, али је у сезони 2012-13 у ЦСКА имао тешку повреду, зато га и не беше задња 2 такмичења, ЕП и задње СП.

Како год, Ергег је одличан кошаркаш и сјајан момак, посвећен кошарци и привржен Србији, како написах, за Зорана је дрес Србије светиња. Да ли ће се изборити за место за ЕП, видећемо. Биће тешко, на поз.4 паклена је конкуренција (и то како паклена, у већини репр. би Јеловац и Александов били први или други избор, код нас на њихову жалост тешко ће и у ужу конкуренцију ући), Н.Бјелица, Јокић, Митровић, Мачван, Зоки, можда и Саван којег сустижу године. Кога год да Сале изабере, неће погрешити

Dule Pančevo

pre 9 godina

Najveća konkurencija je na poziciji 4, tu zaista imamo najveći broj dobrih igrača. Jedino je Bjelici zagarantovano mesto na poziciji 4, decko je realno najbolji. Ako gledamo Saletovu koncepciju da vodi 7 niskih i 5 visokih igrača, ja bih na njegovom mestu na 5.Raduljica, Marjanović, na 4. Bjelica, Erceg, Mačvan. Poveo bih jednog krilnog centra koji može da igra i centra po potrebi (Mačvan). On je igrao povremeno centra u Galatasaraju, a i u Partizanu ga povremeno Dule stavlja na centra, to sam primetio. A to da li se Erceg folirao ili ne da je bio povredjen, u to neću da ulazim, ali činjenica je da je dečko igračina, i da bi dosta doprineo ekipi.

dule

pre 9 godina

Erceg je strasan suter, gledao sam ga kako je sam sutirao trojke na zagrevanju protiv zvezde u grupnoj fazi, verujte mi lik je dao 17 za redom , drug i ja mu brojali , nismo mogli da verujemo, pozvace ga sale

Divos

pre 9 godina

@ molimvasobjavitekomentar, 18. januar 2015 12:36

Ако већ не пратиш кошарку, нико те не сили да шаљеш коментар.

Nolan

pre 9 godina

Veličkovića ne bih zvao zbog onog letos nikada više, Savanović je raspad sistema a i ostario je za reprezentaciju.
Na poziciji 4 imamo prelaznu varijantu u vidu Bjelice, Mitrovića i Mačvana. Erceg koga treba zvati i bar mu dati šansu. Jelovac je potpuno realna varijanta jer je sjajan u Endesi a ima mnogo dobar šut. Jokić je isto dobra varijanta jer može i 4 i 5 plus ima košarkašku inteligenciju i šut.
Sale će biti na slatkim mukama ako svi budu spremni ali ima još do leta...

Divos

pre 9 godina

Иако је у српској кошарци постојао поснији период када је у питању сениорска репр., ипак беше одличан рад у млађим узрастима. Кад тад дође време да се беру плодови тог рада, али има још нешто. Негован је и данас постоји култ репрезентације, за наше играче (и оне који нису рођени у Србији попут Зорана), па за барем 95% њих, дрес Србије је светиња. Није то у свим спортовима тако, али у кошарци јесте.

Ерцега су опет неки неразумно прозивали, и ко зна чиме су били вођени. Ерцег је за Србију увек играо (ако би био позван), увек се одазвао. Играо је за млађе узрасте, играо је ЕП 2007, одиграо у 2008-ој и одличлно квалификације за ЕП 2009, али у периоду 2009-11 није га било у екипи јер су предност добили Новица, Мачван и Саван. Па извините господо не можете прозивати момка ако је Дуда дао другима предност, на такмичење не може ићи 30, него 12 играча.
Одиграо је квал. 2012, али је у сезони 2012-13 у ЦСКА имао тешку повреду, зато га и не беше задња 2 такмичења, ЕП и задње СП.

Како год, Ергег је одличан кошаркаш и сјајан момак, посвећен кошарци и привржен Србији, како написах, за Зорана је дрес Србије светиња. Да ли ће се изборити за место за ЕП, видећемо. Биће тешко, на поз.4 паклена је конкуренција (и то како паклена, у већини репр. би Јеловац и Александов били први или други избор, код нас на њихову жалост тешко ће и у ужу конкуренцију ући), Н.Бјелица, Јокић, Митровић, Мачван, Зоки, можда и Саван којег сустижу године. Кога год да Сале изабере, неће погрешити

alan ford

pre 9 godina

Samo neka se nasi igraju kosarke, ma ko god da bio u timu :) Ajde da probam i ja da se malo pravim pametan, ali mislim da stvari stoje ovako: na petici nece biti sanse da u istom timu budu i Marjanovic i Kuzmic, previse su isti tip igraca, s tim sto Marjanovic ima velikih problema kod gradjenja reketa i to je ogroman minus. Uzimajuci u obzir da ni Stimac, ni Raduljica, ni eventualno Milutinov nisu neke izrazite atlete pod kosem, to bi znacilo da timu na cetvorci preko potrebno trebaju ljudi koji ce igrati "za skok", kao i da znaju da igraju ledjima ka kosu. Velickovic je takav igrac bio 2010. a mi sada jos uvek igraca u takvoj formi nemamo, iako se namecu i Mitrovic i Macvan i Erceg, mladi reprezentativac Jankovic, clan idealne petorke prosle godine na EP, pa cak i Jokic koji je nestvarni talenat, ali posle povrede nesto losije igra ove godine. Dakle, sustina je - nije bitno ko ce otici, vec je bitno sto ce taj igrac koji ode na "4" morati da radi stvari koje ce biti pomalo razlicite od onog sto igra u klubu. Takodje, Milosavljevic igra izvanredno za nekog ko je imao tesku povredu, s obzirom da je odlican odbrambeni igrac i skakac, mnogo ce koristiti. Kalinic je dosta napredovao, nije vise samo epizodista, a od mladjih ce sigurno biti pozvani i Milisavljevic koji igra u razvojnoj NBA ligi za Voriorse, i verovatno Stefan Peno koga mnogi vide kao naslednika Teodosica. Pozdrav svim ljubiteljima kosarke !

petarczv

pre 9 godina

Kakav bre Jovic, Mitrovic, to su prosecni klupski igraci. Kalinic obican fizikalac koji u ozbiljnoj kosarci nema sta da trazi, narocito sa koeficijentom inteligencije koji poseduje.
(Nenad, 18. januar 2015 12:34)

Podsecam te da su dva od gore pomenutih igracu nosioci srebrne medalje sa svetskog prvenstva!!!! A kalinic jedan od najboljih igraca na tom prvenstvu!!!! A ovaj tvoj komentar pokazuje samo koliko si mali covek kao i tvoja inteligencija...

Biljana

pre 9 godina

Sta se bre svi lozite na nekakvu reprezentaciju? Kome to treba? Ja sam Zvezdas i navijam samo i iskljucivo za Zvezdu! Sto se ostalih srpskih klubova tice, nikad ne navijam protiv njih ali iskreno receno i nije me mnogo briga kako igarju i kakve rezultate postizu. Reprezentacija je obicna prevara i cista steta za nase licne budzete i sluzi da udomi ljude koji nemaju sta da rade, kao sto su Miroslav Nikolic, Jovica Antonic, Dejan Tomasevic, Dejan Bodiroga i drugi koje ne mogu sada da nabrojim.Nije mi jasno da ljudi ne vide da od njih prave, to sto prave prikazujuci im one predstave ispred gradske skupstine.
(Talis, 18. januar 2015 11:06)

Pa eto lozimo se a tebi ako se ne svidje ti nemoj.

zlotrov

pre 9 godina

iskreno ja ga ne bih zvao bas zato sto nije profesionalac za kakvog se predstavlja . mozda i jeste profesionalac za klubove u kojima je igrao ali ne i u reprezentaciji . ti decko nisi hteo da prihvatis poziv reprezentacije , ne kapiram kako sebe nazivas profesionalcem ?

m

pre 9 godina

Posto je Bjelica siguran na poziciji 4,uz poziv Ercega koji je u najboljoj formi,ostaje jos jedno mesto na toj poziciji u reprezentaciji! Bojim se da ce doci do jos vece mrznje izmedju navijaca ako sale pozove Macvana,a Mitrovic izvisi,ili obrnuto!! Po komenatarima se vidi da je vec pocelo prepucavanje,dal je bolji Macvan ili Luka1! Mislim da imamao ubedljivo najbolje cetvorke u evropi,jer su tu jos i Savan,Jokic,Novica

Axaxt

pre 9 godina

@zre Bjelica je igrač koji može da igra obe pozicije ali je više četvorka(Ameri igrače njegovog stila zovu point forward odnosno visoki igrač koji ima odličnu tehniku i dobar šut, ali ga to ne čini nužno trojkom). Uz to skoro svi treneri su ga koristili na četvorci, i 4 je prvi put igrao u Kahi Laboral sa Sanemeteriom u kombinaciji, mnogo pre Evropskog prvenstva. Najbolje ti govori činjenica da je pre 2-3 nedelje u izboru trenera Eurolige izabran za najbolju četvorku, a ima i neke karakteristike igrača koji igraju kod košem(npr. odličan skakač). I svaka čast onom ko napisa da je Odom klasična četvorka, odlično me nasmejao.

moze sve

pre 9 godina

cemu svadja za bjelicu dal je 3 il 4, i jedni i drugi su upravu 80% vremena u feneru igra 4 i u repr je igrao uglavnom 4 ,on moze da pokrije sve sem centra,jer je jak fizicki i retko pametan igrac,tako da i jedno i drugo je tacno...:-D

kobi

pre 9 godina

(molimvasobjavitekomentar, 18. januar 2015 12:36)

svaka cast za komentar..ne zaboravite da smo mi uzeli srebro na sp jer smo bili tim pre svega!

Varjag

pre 9 godina

Sale ce da pozove koga hoce. Boli ga uvo sta ko misli. Jovic i Kalina bi peglali u Konstantinu, da ih nije pozvao. Tacka.

Erceg moze da igra repku, i treba. To sto igra za Galatu, nema veze. Svi komentari na tu temu su besmisleni.

Btw, sto se tice price sa Galatom, sami smo napravili cirkus.

Axaxt

pre 9 godina

@ mrsimud. Micic nije razocarao nego neigra zadnja 2 meseca zbog povrede, zato je Kari i doveo mekejleba, a pocetak mu je bio sasvim korektan.

re

pre 9 godina

auu,pa kakav ce to da bude maltretiranje dueta marjanovic-teodosic, imamo strasne bekove i siguran sam da cemo imati sjajan sut sa spoljne linije,evropa je nasa!

Иван

pre 9 godina

Имамо петорку јаку као земља. А и резерве:

1. М. Дабовић, Радочај
2. А. Дабовић, Јовановић
3. Петровић. Црвендакић
4. Миловановић, Крњић
5. Станковић, Ајдуковић

Опс, па ово је о мушкој репрезентацији тема. А где да пишем о женској? Под спортови на води?