Četvrtak, 15.01.2015.

22:48

Partijski kadrovi u upravama škola

Ministarstvo prosvete pripremilo je sistematizaciju radnih mesta, koja podrazumeva drugačiju organizaciju školskih uprava.

Izvor: Danas

Partijski kadrovi u upravama škola IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

Ivana

pre 8 godina

Mislim da je školska uprava Valjevo najcrnja rupa u celom sistemu. Načelnica "preletačica" iz DSS-a mnogo voli da bude "glavna" pa pravi toliko katastrofalne poteze da je to nedopustivo. Gde li je ona i kako doktorirala,da mi je znati?

Beogradjani

pre 9 godina

A tek koja je havarija na fakultetima i univerzitetu.TOALNA HAVARIJA.Pitajte Slavicu. Djukic Dejanovic,na cijoj je odbrani doktorata bila u KRAGUJEVCU,KOJE JE TEMA BILA I ZASTO JE BILA NERVOZNA.

Nenad

pre 9 godina

@Petronije
Demokratsku drzavu cine "pravna drzava", "drzava prava", slobodno trziste i postovanje ljudskih, manjinskih i ostalih prava coveka. Etika, cast, moral, nazalost ne mogu iz vedra neba pasti na pamet bilo kome a narocito ne kompletnom narodu, vec se obrazovanjem taj narod na temeljima etike i morala uci ovim vrednostima koje potom uoblicene u zakon i njegovu primenu, dovode do moderne demokratije i odsustva ovakvih dilema.. A moderna demokratija podrazumeva decentralizovanu lokalnu samoupravu i umesto sto svi gledamo da pobegnemo iz zemlje, treba svim politickim partijama obustaviti podrsku, traziti da direktori skola odlucuju o svom kolektivu, ograniciti moc centra i razmisljati uzrocno-posledicno. Sta su uradili a sta nisu. Opet, na prvom mestu kroz korist zajednice i pojedinca iliti novcanika.

мајстори мајстори

pre 9 godina

U Krушевцу више нико не иде код наставника или код директора да реши неки проблем за који је највероватније (У барем 99,9999999% криво баш то дете !) већ већина утрипованих родитеља, онако надрндани,пуни себе, право у школску управу коју пак држи СПС кадар и они које су они изпозапошљавали. Они пак ни не желе да се ту нешто бакћу са родитељима па све то препусте просветној инспекцији, у којој су пак њихове жене,љубавнице и сл. опет СПС или азадњачки кадар, свеједно. Оне оду у шклу дотичног детета и за све окриве наставнике и директоре иако сви, али баш сви знају да је дете заправо распуштено и отето контроли свих па и родитеља пред којима изиграва невинашце. Дакле, комплетни распад система и привид у коме све изгледа ок а у ствари све то треба распустити и запослити људе који би то радили стручно и зналачки, а не овако где у сваком граду имамо једног "Милета" !!!

dragana

pre 9 godina

verbicu zar nisi kao cuo kako ti nacelnica sk.uoprave valjevo ucenjuje direktore za pare i radna mesta...u saradnji sa pocutom....pa nemoj mi reci,pa to i vrapci na granama znaju..

Petronije

pre 9 godina

Nije bitna smena, centralizacija, decentralizacija, podobni, nepodobni itd... Dokle god se ne promeni najbitnija strvar u nasem drustvu a to je da OBRAZ i CAST bude na prvom mestu, a ne partijska podobnost i hiljade evra. Tek kada se dostigne taj nivo svesti i samozivljenja onda mozemo da ocekujemo napredak. Zasto kineski ministar ako ne postigne ono stoje obecao daje ostavku? Jel zbog toga sto nije normalan (nase merilo) ili zbog toga sto ima CAST, OBRAZ i POSTENJE. Bilo kakve smene i postavljanje partijskog kadra je sumanuto kada nam je drzava trula, danas su SNS, sutra ce biti SPS, prekosutra neki drugi. Samo pogledajte skupstinu i Maju Gojkovic, olicenje gnjilosti naseg drustva.

stef

pre 9 godina

danas u Kulskoj opštini od 45000 stanovnika (zapadno-bački okrug) radi u osnovnim i srednjim školama 21 nekakav profesor sa teritorije N.Sada, koristeći putne troškove od 18000 rsd mesečno ?! U isto vreme naša deca sa diplomama neće nikada doći na red za posao u školama.

Svi ste isti.

pre 9 godina

Kad nasledite stare članove u takvim odborima, onda su to partijski kadrovi, što je tačno. Kad umesto njih postavite nove, vaše, onda su to stručni ljudi. E tu priču prodavajte na subotičkom buvljaku.

;)

pre 9 godina

Jadni prosvetni radnici, sa jedne strane ih ugrožavaju partijski postavljeni načelnici školskih uprava, sa druge strane učenici i roditelji, da čovek ne poželi da se zbrine u prosveti. Mada, realno je i nemoguće tamo da se upadne, jer su radna mesta rezervisana za decu ugroženih prosvetara. Nikako mi nije jasno zbog čega se toliko biju da i decu udome u prosveti kada je tamo sve toliko crno?

svi u treću!

pre 9 godina

Za početak predlažem da krenete od komšiluka. Smenite direktorku Treće beogradske gimnazije, legla korupcije i lažnih vukovaca.

mrx

pre 9 godina

@Zigi: Profesori sa Megatrenda su vec tu. Jos je Zarko Obradovic to sredio. Najvise je sps-ovaca. U srednjoj ekonomskoj u Smederevu predaju profesori sa MT vec 10ak god.

zoran

pre 9 godina

" Ističu da će to biti prilika da se za načelnike školskih uprava izaberu najkvalitetniji ljudi."

Najkvalitetniji su odavno zapalili ili su tu negde oko Segedina...

Zigi

pre 9 godina

Sreca da jos donekle imamo stare profesore koji nesto mogu da nauce decu , kada nam dodju partijski profesori sa megatrenda ... ugasili smo ko nacija

ЈОВАН ПАВЛОВИЋ

pre 9 godina

načelnik ŠU u KG ni Srpski ne zna a kamo li da gukne na nekom drugom jeziku, al je zato znao da za 5.000 eura završi mesto koje ti odgovara i bratovu ćerku zaposli u sred zabrane zapošljavanja na novo-izmišljeno mesto u školi...

Shuluburić

pre 9 godina

Nije dovoljno da se samo smene loši načelnici, sa njima mora da ode i sav onaj loš, partijski kadar koji se pozapošljavao u zadnjih 10, 15 godina. Pune su nam škole škarta koji se nikad ne bi zaposlio da im nije bilo partija i partijskih načelnika.

Sve se vidi

pre 9 godina

Škole su pravo ogledalo zaposlenih i onih koji vode te ustanove.Radi se o tome da se oni samo bore za svoje pozicije a škola,nastava,sistem je totalno skrajnut.I u raspadu sistema.
Pojedini direktori se ponašaju kao gospodari.Kao da je škola njihova a ne nas građana(izuzev privatnih škla),naše dece.Pojedini direktori su već nekoliko mandata na čelu školske ustanove.Što je pogrešno!...Ne treba da postoji direktor,to bi trebalo da se ukine već kao u Americi "upravnik" skole.Koji nema plemićka ovlašćenja.Već isključivo radi u interesu škole a ne u nekom svom interesu.Zamislite samo kako direktori sami sebi produžavaju mandat.Daju sami sebi odkaz pre isteka mandata,potom su prijavljeni jedno mesec dana,pa ponovo konkurišu i u tom vakumu sami sebe izaberu.To se radi uveliko.
Nastavno osoblje je poseban segment obrazovnog sistema.Oni se u ovom slučaju ponašaju kao "kmetovi".
Pogrešan je ceo sistem u nastavi.Jer nastavnici ne bi smeli da su ničije vlasništvo niti bilo čija produžena ruka.Već da uče decu.To je njihov zadatak i posao.Zato bi trebalo da rade za Ministarstvo i da su zaposleni kod ministarstva i tamo angažovani i da prate obrazovni sistem ministarstva a pojedinih direktora.Zato se napravi taj problem kada dođe do zapošljavanja,odkaza,suspenzije,odlaska u penziju.Gde glavnu rečč vode pojedinci iz škole.Učitelj,nastavnik,profesor treba da ima radno vreme od 8-17h.I da bude angažovan u više škola.I čak da predaje više predmeta.A ne dnevno 3 časa i kući..

pera

pre 9 godina

ministre svrati malo do skolske uprave valjevo da vidis kakav kriminal sprovodi novoizabrana nacelnica u saradnji sa savetnikom za finansije

Nenad

pre 9 godina

Skačete sami sebi u usta. Kad pogledate uslove, prosto je nemoguće da čovek koji ih ispunjava nije podoban. Nije problem u kadrovima već u odsustvu decentralizacije lokalne samouprave i ovlašćenjima načelnika školskih uprava. Donesite akte kojima će im biti zabranjeno da prekoračuju ovlašćenja, naročito navedena u opisu prekoračenja. Konačno, neka ta ovlašćenja imaju direktori škola pa kako odluče građani na lokalu, tako će im biti. Međutim, Srbija je zemlja sa odsustvom decentralizacije i nedovoljnom demokratičnošću lokalne samouprave, te problem nije na repu već u glavi - centralnoj republičkoj vlasti. Drugim rečima, mi smo jedna nedemokrataska zemlja u kojoj se za sve pita jedan čovek, a veliko je pitanje koliko se on u sve razume i kakve su mu namere. O tome već svedoči novčanik.

Nadzirac

pre 9 godina

Nikakva sistematizacija ni reorganizacuja ne resava probleme u prosveti kao dugo obecavani, a bojim se da nikada nece biti realizovani PLATNI RAZREDI za sve budzetske korisnike.

Onoga trenutka kada "tetkica" u srpskim skolama bude imala istu platu kao "higijenicarka" u Skupstini ili Narodnoj Banci, a univerzitetski profesori i nacelnici klinika u bolnicama kao ministri i guverneri, svi problemi, ne samo u prosveti, vec i u zdravstvu, bice kao rukom odneseni.


Verbicu, Verbicu sve dok cistacica u Narodnoj Banci bude imala istu platu kao profesor u srednjoj skoli, ne zasluzujes da budes ministar prosvetni i neces resiti nijedan problem.

Pamtim dugo

pre 9 godina

Prosvetni radnici ne umeju da se bore na pravi nacin i zato ih sve vise gaze, prete otkazima i ponizavaju. Mucno je sve to gledati. Jel ima neko medju njima da razjuri pojedine sindikalne vodje koji ih zamajavaju i da uzme advokate da ih zastupaju?

Whiplash

pre 9 godina

Dakle, Vuciceva vlada CAO!
(Slobodan, 15. januar 2015 23:20)

A skolstvo je inace procvetalo pod DSom i njihovim koalicionim partnerom SPSom sa sve onim Zarkom sto je mislio da ce biti dozivotni ministar prosvete

Aca

pre 9 godina

U školi moje dece su izjurili direktorku koja je znala da se umuva u sve moguće fondove, ogrebala se dve balon sale i još gomilu toga al je bila iz DSa i već dve godine ne daju upotrebnu dozvolu za jednu balon salu,kao nešto nije uredu sa dozvolama,pa zvrji prazna i na njeno mesto doveli nekog kosovara,člana SNSa
koji je diplomiro DIF na kosovu 99.te........

vredjanje inteligencije

pre 9 godina

Kakav crni ministar,pa u skoli u Stepojevcu hiljadu malverzacija i niko nista ne preduzima.Kolektivu odgovara nerad i zato je los direktor aktuelan preko 10 godina.Bruka!

barracuda

pre 9 godina

Koji su sledeći potezi ministra?... a onda je jednog dana, na iznenađenje njegovih naprednih školskih nameštenika, nastavnika i đaka, ušao u učionicu sa zalizanom kosom i u vojničkim čizmama.

Milorad

pre 9 godina

Ovo je gore vreme nego u socijalizmu za vreme Broza!? Tada si za svaku funkciju morao da budes "moralno-politicki podoban",ali su to barem javno zahtevali,a ovi NOVI "evroentuzijasti i demokrate" zahtevaju isto,samo lazu i sve zavijaju u celofan demokratije,a menjaju se svake 4 godine!!!
Danas i za cistacicu moras biti clan SNS,ili barem SPS-a!!!

Student

pre 9 godina

Slazem se, po Opstinama u Odeljenjima za drustvene delatnosti i obrazovanje i sport, Skolskim upravama, prosvetnim inspekcijama , nista nije u njihovoj nadleznosti sve sami partijski i nestrucni kadrovi od kojih nema koristi pa se i ta nestrucnost prenosi na skole i nasu decu, ocene se poklanjaju prema vezi, u prosek ocena ulaze fizicko i gradkansko, pa kad silni vukovci stignu do gimnazije...cast izuzecima i mislim da nastavnici nisu krivi nego administracija koja se namnozila i kvare skolstvo

Vlada

pre 9 godina

Prvo se zaposle partijski kadrovi pa se onda sprovede interni konkurs...
Ovo je u celoj Srbiji.
Novootvorena skola u naselju Stepa Stepanovic je tipican primer. Privremena direktorka bez dana iskustva postavljena, pedagog radila u pogrebnom drustvu, nastavnica engleskog koja tera decu da uce na cirilici ?!... Vise od polovine kadrova nisu dosli sa liste viskova, nije bio konkurs...

Predrag Marjanovic

pre 9 godina

Sve smrdi i zaudara. Od Vucica toliko, on je najveci krivac pa svi ostali. Los i neznalica ne moze biti dobar i strucan. Revolucija.

Duci0167

pre 9 godina

hahhahaa,evo ga i ovaj mlati praznu slamu,na vodju. Dobro poznata mantra placenika tajkuna i sabotera. Totalno ludilo SNSa gde samo gradjanski rat ne izbije. Gora vlast i nesposobnije ministre Srbija nije imala u svojoj istoriji! 3 god. na vlasti,ugurali partijske grabeze svuda al ne vredi. Ej covece,Verbic!

Gringo

pre 9 godina

Znaci prosvetari štrajkuju ne zato što ste im umanjili i onako mizerne plate za 10% nego zato sto su clanovi snažne opozicije. Treba biti kompletan idiot gs.ministre pa poverovati u vašu teoriju

Stefanovic dr. Sinisa

pre 9 godina

Svaka cast ministru Verbicu za vrlo kratko vreme uspeo je da ostvari znacajna poboljsanja u prosveti. Velika je steta sto mali broj nastavnika zavedenih tajkunskim novcem, pokusava da obesmisli nejgove napore u poboljsanju sistema skolstva.

Kentaki

pre 9 godina

E gosp.Verbiću, Gde ste bili dok je u Paraćinu bila direktor Ekonomsko trgovinske škole, nadaleko čuvena Vera Pajić, pa da onda nešto kažete o tome, ko se i kako zapošljavao, i ko je onda šurovao sa Š. U. u Jagodini???

Silver Surfer

pre 9 godina

Kod nas ministar spoljnih poslova ne zna ni jedan jezik relevantan za diplomatiju a ocekuje se da nacelnici skolskih uprava znaju jedan svetski jezik. Ali, voleo bih i da mi objasne koji to jezik nije svetski.
Sad kada bi postrojili sve nacelnike verujem da bi vecini taj strani jezik bio na nivou "my name is Joe" kao u filmu "Bal na vodi".
Mislio sam da se od Jove Todorovica i Zarka Obradovica nece pojaviti losiji ministri prosvete. Doduse, ona dama iz DSS-a im je duvala za vrat. Medjutim, iako mi na pocetku nije delovalo da je to moguce, cini mi se da ce ih Verbic sve presisati.
I prosto je neverovatno kako oni najlosiji i najnesposobniji uvek dobiju prosvetu kao resor. Posle ovoliko vremena ne verujem da je u pitanju slucajnost.

Sinovac

pre 9 godina

I onda dodje nacelnik skolske uprave I prica profesorima kako nas djake treba da ocenjuju, a nikad dnevnik u rukama nisu drzali, isto kao I ovaj ministar!A da izuzmemo to na koji nacin su dobili "diplomu". Place mi se..

seljak e

pre 9 godina

A koji ce nam nacelnici skolskih uprava? Ukinite to i eto resenja za prosvetu, reforme i ustede. Apsolutno bespotrebne i skupe funkcije.

Marsovac

pre 9 godina

Direktori su se uvek birali po partiskoj liniji....zasto sad i Vucic ne bi postavio svoje ljude da kontrolisu i vode skole po njegovom sistemu...ima pravo samo ako to hoce...

Slobodan

pre 9 godina

Ideal sindikata je da za načelnike školskih uprava postave svoje ljude.Hajde i taj cirkus da vidimo. Načelnici šk.uprva su uvek bili i ostaće (tako je to svuda u državama gde postoji takva organizacija) produžena ruka ministra. Da nije tako-nastao bi haos u sistemu.

ovaj brod tone

pre 9 godina

Ma ovo se vidi iz aviona da samo zele da postave svoje ljude na polozaj,da na primer sprece strajkove,malo da se prosvetari koskaju medju sobom,da zaborave na svoje zahteve!
A o pomenutom ministru Verbicu ne vredi polemisati,njegova izlaganja vredjaju ljudsku inteligenciju,taj covek se izgubi u svojoj recenici,jadan je on,ali i nasa deca koja moraju da zarade znanje pa i ocene kod razbijenih profesora,sto im sudbinu kroji ovakav smotani glupander!

Djura mutavi

pre 9 godina

Ej ljudi, SNS i najkvalitetniji ljudi...! Ovo do sada nismo čuli. Pa ako je suditi po ovom nesrećniku ministru, otići će sve u materinu...

dex

pre 9 godina

haha, silno se nasmejah... načelnici školskih uprava su strogo politički odabrani, najčešće su politički preletači koji nemaju ni "s" od stručnosti, sa sumnjivim diplomama i nikakvim znanjem. Eto npr. školska uprava Valjevo. Nema od toga ništa, to se zna.

Pitam se, pitam se...

pre 9 godina

Uslovi nepromenjeni


"Uslovi za načelnika ŠU neće se menjati, a među njima su završeno visoko obrazovanje, položen stručni ispit u oblasti obrazovanja, odnosno licenca za nastavnika, vaspitača ili stručnog saradnika, objavljeni stručni radovi ili odobreni udžbenik, priručnik ili drugo nastavno sredstvo, najmanje osam godina radnog iskustva u struci, položen državni stručni ispit i ispit za prosvetnog savetnika, poznavanje jednog svetskog jezika i rada na računaru".
Ovo su priče za decu. Ovakve uslove do sada nijedan načelnik nije ispunjavao.Doduše, možda će neki, sega-mega brzopotezni kadrovik vladajuće oligarhije, sve to ispuniti.Postavlja se pitanje šta će dosadašnji načelnici raditi, da li će ih možda vratiti u učionice i među svoje "kolege" nastavnike?

ooo

pre 9 godina

jel ovaj covek nas zeza? pa partijski ljudi su ti svuda, al svuda gde je bitno i gde ima love.. tako da ni ovo ne cudi, ap celu policiju ste smenili, i dovodite svoje ljude..isto tako sa prosvetom,zdravstvom, sportom ma sve, sta se cudite

citizenkanee

pre 9 godina

Podrska strajku prosvetnih radnika!! Treba da budete ponosti sto se borite za pravednu stvar u ovo vreme jezive lobotomije narodnih masa.

Slobodan

pre 9 godina

Nisu nacelnici "crne rupe", vec je najcrnja rupa prvo premijer, pa onda i ovaj autisticni ministar prosvete.
Nacelnici rade samo ono sto im ministarstvo naredi, tako da treba resavati uzroke, a ne posledice.
Dakle, Vuciceva vlada CAO!

Stanislav Lekter

pre 9 godina

Ček, ček... Ako sam dobro razumeo, ti načelnici ŠU su sve partijski kadrovi, jel tako? A uslovi će ostati nepromenjeni? Tojest, da se podsetimo uslova : visoka stručna sprema, jedan svetski jezik, korišćenje računara, objavljeni radovi... Pa eto rešenja : ispoštujte uslove konkursa i nema problema! Pa koji naprednjak to sve ima (nemaju ni druge partije, tako da je ovo rešenje na duge staze)...

Mima

pre 9 godina

U Leskovcu divlji zapad, zaposljavaju kako stígnu. Matematiku predaju svi samo ne matematicari. Ima tu visih skola, bila je i psihologija, ne znam da li je jos uvek. Viskovi se ne preuzimaju. Ovde treba inspekcija da radi i radi.

citizenkanee

pre 9 godina

Podrska strajku prosvetnih radnika!! Treba da budete ponosti sto se borite za pravednu stvar u ovo vreme jezive lobotomije narodnih masa.

Slobodan

pre 9 godina

Nisu nacelnici "crne rupe", vec je najcrnja rupa prvo premijer, pa onda i ovaj autisticni ministar prosvete.
Nacelnici rade samo ono sto im ministarstvo naredi, tako da treba resavati uzroke, a ne posledice.
Dakle, Vuciceva vlada CAO!

ooo

pre 9 godina

jel ovaj covek nas zeza? pa partijski ljudi su ti svuda, al svuda gde je bitno i gde ima love.. tako da ni ovo ne cudi, ap celu policiju ste smenili, i dovodite svoje ljude..isto tako sa prosvetom,zdravstvom, sportom ma sve, sta se cudite

Stanislav Lekter

pre 9 godina

Ček, ček... Ako sam dobro razumeo, ti načelnici ŠU su sve partijski kadrovi, jel tako? A uslovi će ostati nepromenjeni? Tojest, da se podsetimo uslova : visoka stručna sprema, jedan svetski jezik, korišćenje računara, objavljeni radovi... Pa eto rešenja : ispoštujte uslove konkursa i nema problema! Pa koji naprednjak to sve ima (nemaju ni druge partije, tako da je ovo rešenje na duge staze)...

Silver Surfer

pre 9 godina

Kod nas ministar spoljnih poslova ne zna ni jedan jezik relevantan za diplomatiju a ocekuje se da nacelnici skolskih uprava znaju jedan svetski jezik. Ali, voleo bih i da mi objasne koji to jezik nije svetski.
Sad kada bi postrojili sve nacelnike verujem da bi vecini taj strani jezik bio na nivou "my name is Joe" kao u filmu "Bal na vodi".
Mislio sam da se od Jove Todorovica i Zarka Obradovica nece pojaviti losiji ministri prosvete. Doduse, ona dama iz DSS-a im je duvala za vrat. Medjutim, iako mi na pocetku nije delovalo da je to moguce, cini mi se da ce ih Verbic sve presisati.
I prosto je neverovatno kako oni najlosiji i najnesposobniji uvek dobiju prosvetu kao resor. Posle ovoliko vremena ne verujem da je u pitanju slucajnost.

Mima

pre 9 godina

U Leskovcu divlji zapad, zaposljavaju kako stígnu. Matematiku predaju svi samo ne matematicari. Ima tu visih skola, bila je i psihologija, ne znam da li je jos uvek. Viskovi se ne preuzimaju. Ovde treba inspekcija da radi i radi.

dex

pre 9 godina

haha, silno se nasmejah... načelnici školskih uprava su strogo politički odabrani, najčešće su politički preletači koji nemaju ni "s" od stručnosti, sa sumnjivim diplomama i nikakvim znanjem. Eto npr. školska uprava Valjevo. Nema od toga ništa, to se zna.

Djura mutavi

pre 9 godina

Ej ljudi, SNS i najkvalitetniji ljudi...! Ovo do sada nismo čuli. Pa ako je suditi po ovom nesrećniku ministru, otići će sve u materinu...

ovaj brod tone

pre 9 godina

Ma ovo se vidi iz aviona da samo zele da postave svoje ljude na polozaj,da na primer sprece strajkove,malo da se prosvetari koskaju medju sobom,da zaborave na svoje zahteve!
A o pomenutom ministru Verbicu ne vredi polemisati,njegova izlaganja vredjaju ljudsku inteligenciju,taj covek se izgubi u svojoj recenici,jadan je on,ali i nasa deca koja moraju da zarade znanje pa i ocene kod razbijenih profesora,sto im sudbinu kroji ovakav smotani glupander!

Pitam se, pitam se...

pre 9 godina

Uslovi nepromenjeni


"Uslovi za načelnika ŠU neće se menjati, a među njima su završeno visoko obrazovanje, položen stručni ispit u oblasti obrazovanja, odnosno licenca za nastavnika, vaspitača ili stručnog saradnika, objavljeni stručni radovi ili odobreni udžbenik, priručnik ili drugo nastavno sredstvo, najmanje osam godina radnog iskustva u struci, položen državni stručni ispit i ispit za prosvetnog savetnika, poznavanje jednog svetskog jezika i rada na računaru".
Ovo su priče za decu. Ovakve uslove do sada nijedan načelnik nije ispunjavao.Doduše, možda će neki, sega-mega brzopotezni kadrovik vladajuće oligarhije, sve to ispuniti.Postavlja se pitanje šta će dosadašnji načelnici raditi, da li će ih možda vratiti u učionice i među svoje "kolege" nastavnike?

Slobodan

pre 9 godina

Ideal sindikata je da za načelnike školskih uprava postave svoje ljude.Hajde i taj cirkus da vidimo. Načelnici šk.uprva su uvek bili i ostaće (tako je to svuda u državama gde postoji takva organizacija) produžena ruka ministra. Da nije tako-nastao bi haos u sistemu.

ЈОВАН ПАВЛОВИЋ

pre 9 godina

načelnik ŠU u KG ni Srpski ne zna a kamo li da gukne na nekom drugom jeziku, al je zato znao da za 5.000 eura završi mesto koje ti odgovara i bratovu ćerku zaposli u sred zabrane zapošljavanja na novo-izmišljeno mesto u školi...

Zigi

pre 9 godina

Sreca da jos donekle imamo stare profesore koji nesto mogu da nauce decu , kada nam dodju partijski profesori sa megatrenda ... ugasili smo ko nacija

Stefanovic dr. Sinisa

pre 9 godina

Svaka cast ministru Verbicu za vrlo kratko vreme uspeo je da ostvari znacajna poboljsanja u prosveti. Velika je steta sto mali broj nastavnika zavedenih tajkunskim novcem, pokusava da obesmisli nejgove napore u poboljsanju sistema skolstva.

Nadzirac

pre 9 godina

Nikakva sistematizacija ni reorganizacuja ne resava probleme u prosveti kao dugo obecavani, a bojim se da nikada nece biti realizovani PLATNI RAZREDI za sve budzetske korisnike.

Onoga trenutka kada "tetkica" u srpskim skolama bude imala istu platu kao "higijenicarka" u Skupstini ili Narodnoj Banci, a univerzitetski profesori i nacelnici klinika u bolnicama kao ministri i guverneri, svi problemi, ne samo u prosveti, vec i u zdravstvu, bice kao rukom odneseni.


Verbicu, Verbicu sve dok cistacica u Narodnoj Banci bude imala istu platu kao profesor u srednjoj skoli, ne zasluzujes da budes ministar prosvetni i neces resiti nijedan problem.

Aca

pre 9 godina

U školi moje dece su izjurili direktorku koja je znala da se umuva u sve moguće fondove, ogrebala se dve balon sale i još gomilu toga al je bila iz DSa i već dve godine ne daju upotrebnu dozvolu za jednu balon salu,kao nešto nije uredu sa dozvolama,pa zvrji prazna i na njeno mesto doveli nekog kosovara,člana SNSa
koji je diplomiro DIF na kosovu 99.te........

pera

pre 9 godina

ministre svrati malo do skolske uprave valjevo da vidis kakav kriminal sprovodi novoizabrana nacelnica u saradnji sa savetnikom za finansije

zoran

pre 9 godina

" Ističu da će to biti prilika da se za načelnike školskih uprava izaberu najkvalitetniji ljudi."

Najkvalitetniji su odavno zapalili ili su tu negde oko Segedina...

Svi ste isti.

pre 9 godina

Kad nasledite stare članove u takvim odborima, onda su to partijski kadrovi, što je tačno. Kad umesto njih postavite nove, vaše, onda su to stručni ljudi. E tu priču prodavajte na subotičkom buvljaku.

Vlada

pre 9 godina

Prvo se zaposle partijski kadrovi pa se onda sprovede interni konkurs...
Ovo je u celoj Srbiji.
Novootvorena skola u naselju Stepa Stepanovic je tipican primer. Privremena direktorka bez dana iskustva postavljena, pedagog radila u pogrebnom drustvu, nastavnica engleskog koja tera decu da uce na cirilici ?!... Vise od polovine kadrova nisu dosli sa liste viskova, nije bio konkurs...

Gringo

pre 9 godina

Znaci prosvetari štrajkuju ne zato što ste im umanjili i onako mizerne plate za 10% nego zato sto su clanovi snažne opozicije. Treba biti kompletan idiot gs.ministre pa poverovati u vašu teoriju

Predrag Marjanovic

pre 9 godina

Sve smrdi i zaudara. Od Vucica toliko, on je najveci krivac pa svi ostali. Los i neznalica ne moze biti dobar i strucan. Revolucija.

stef

pre 9 godina

danas u Kulskoj opštini od 45000 stanovnika (zapadno-bački okrug) radi u osnovnim i srednjim školama 21 nekakav profesor sa teritorije N.Sada, koristeći putne troškove od 18000 rsd mesečno ?! U isto vreme naša deca sa diplomama neće nikada doći na red za posao u školama.

Duci0167

pre 9 godina

hahhahaa,evo ga i ovaj mlati praznu slamu,na vodju. Dobro poznata mantra placenika tajkuna i sabotera. Totalno ludilo SNSa gde samo gradjanski rat ne izbije. Gora vlast i nesposobnije ministre Srbija nije imala u svojoj istoriji! 3 god. na vlasti,ugurali partijske grabeze svuda al ne vredi. Ej covece,Verbic!

barracuda

pre 9 godina

Koji su sledeći potezi ministra?... a onda je jednog dana, na iznenađenje njegovih naprednih školskih nameštenika, nastavnika i đaka, ušao u učionicu sa zalizanom kosom i u vojničkim čizmama.

Nenad

pre 9 godina

Skačete sami sebi u usta. Kad pogledate uslove, prosto je nemoguće da čovek koji ih ispunjava nije podoban. Nije problem u kadrovima već u odsustvu decentralizacije lokalne samouprave i ovlašćenjima načelnika školskih uprava. Donesite akte kojima će im biti zabranjeno da prekoračuju ovlašćenja, naročito navedena u opisu prekoračenja. Konačno, neka ta ovlašćenja imaju direktori škola pa kako odluče građani na lokalu, tako će im biti. Međutim, Srbija je zemlja sa odsustvom decentralizacije i nedovoljnom demokratičnošću lokalne samouprave, te problem nije na repu već u glavi - centralnoj republičkoj vlasti. Drugim rečima, mi smo jedna nedemokrataska zemlja u kojoj se za sve pita jedan čovek, a veliko je pitanje koliko se on u sve razume i kakve su mu namere. O tome već svedoči novčanik.

mrx

pre 9 godina

@Zigi: Profesori sa Megatrenda su vec tu. Jos je Zarko Obradovic to sredio. Najvise je sps-ovaca. U srednjoj ekonomskoj u Smederevu predaju profesori sa MT vec 10ak god.

Milorad

pre 9 godina

Ovo je gore vreme nego u socijalizmu za vreme Broza!? Tada si za svaku funkciju morao da budes "moralno-politicki podoban",ali su to barem javno zahtevali,a ovi NOVI "evroentuzijasti i demokrate" zahtevaju isto,samo lazu i sve zavijaju u celofan demokratije,a menjaju se svake 4 godine!!!
Danas i za cistacicu moras biti clan SNS,ili barem SPS-a!!!

dragana

pre 9 godina

verbicu zar nisi kao cuo kako ti nacelnica sk.uoprave valjevo ucenjuje direktore za pare i radna mesta...u saradnji sa pocutom....pa nemoj mi reci,pa to i vrapci na granama znaju..

Sinovac

pre 9 godina

I onda dodje nacelnik skolske uprave I prica profesorima kako nas djake treba da ocenjuju, a nikad dnevnik u rukama nisu drzali, isto kao I ovaj ministar!A da izuzmemo to na koji nacin su dobili "diplomu". Place mi se..

Shuluburić

pre 9 godina

Nije dovoljno da se samo smene loši načelnici, sa njima mora da ode i sav onaj loš, partijski kadar koji se pozapošljavao u zadnjih 10, 15 godina. Pune su nam škole škarta koji se nikad ne bi zaposlio da im nije bilo partija i partijskih načelnika.

seljak e

pre 9 godina

A koji ce nam nacelnici skolskih uprava? Ukinite to i eto resenja za prosvetu, reforme i ustede. Apsolutno bespotrebne i skupe funkcije.

vredjanje inteligencije

pre 9 godina

Kakav crni ministar,pa u skoli u Stepojevcu hiljadu malverzacija i niko nista ne preduzima.Kolektivu odgovara nerad i zato je los direktor aktuelan preko 10 godina.Bruka!

Marsovac

pre 9 godina

Direktori su se uvek birali po partiskoj liniji....zasto sad i Vucic ne bi postavio svoje ljude da kontrolisu i vode skole po njegovom sistemu...ima pravo samo ako to hoce...

Pamtim dugo

pre 9 godina

Prosvetni radnici ne umeju da se bore na pravi nacin i zato ih sve vise gaze, prete otkazima i ponizavaju. Mucno je sve to gledati. Jel ima neko medju njima da razjuri pojedine sindikalne vodje koji ih zamajavaju i da uzme advokate da ih zastupaju?

Student

pre 9 godina

Slazem se, po Opstinama u Odeljenjima za drustvene delatnosti i obrazovanje i sport, Skolskim upravama, prosvetnim inspekcijama , nista nije u njihovoj nadleznosti sve sami partijski i nestrucni kadrovi od kojih nema koristi pa se i ta nestrucnost prenosi na skole i nasu decu, ocene se poklanjaju prema vezi, u prosek ocena ulaze fizicko i gradkansko, pa kad silni vukovci stignu do gimnazije...cast izuzecima i mislim da nastavnici nisu krivi nego administracija koja se namnozila i kvare skolstvo

Kentaki

pre 9 godina

E gosp.Verbiću, Gde ste bili dok je u Paraćinu bila direktor Ekonomsko trgovinske škole, nadaleko čuvena Vera Pajić, pa da onda nešto kažete o tome, ko se i kako zapošljavao, i ko je onda šurovao sa Š. U. u Jagodini???

Whiplash

pre 9 godina

Dakle, Vuciceva vlada CAO!
(Slobodan, 15. januar 2015 23:20)

A skolstvo je inace procvetalo pod DSom i njihovim koalicionim partnerom SPSom sa sve onim Zarkom sto je mislio da ce biti dozivotni ministar prosvete

мајстори мајстори

pre 9 godina

U Krушевцу више нико не иде код наставника или код директора да реши неки проблем за који је највероватније (У барем 99,9999999% криво баш то дете !) већ већина утрипованих родитеља, онако надрндани,пуни себе, право у школску управу коју пак држи СПС кадар и они које су они изпозапошљавали. Они пак ни не желе да се ту нешто бакћу са родитељима па све то препусте просветној инспекцији, у којој су пак њихове жене,љубавнице и сл. опет СПС или азадњачки кадар, свеједно. Оне оду у шклу дотичног детета и за све окриве наставнике и директоре иако сви, али баш сви знају да је дете заправо распуштено и отето контроли свих па и родитеља пред којима изиграва невинашце. Дакле, комплетни распад система и привид у коме све изгледа ок а у ствари све то треба распустити и запослити људе који би то радили стручно и зналачки, а не овако где у сваком граду имамо једног "Милета" !!!

Sve se vidi

pre 9 godina

Škole su pravo ogledalo zaposlenih i onih koji vode te ustanove.Radi se o tome da se oni samo bore za svoje pozicije a škola,nastava,sistem je totalno skrajnut.I u raspadu sistema.
Pojedini direktori se ponašaju kao gospodari.Kao da je škola njihova a ne nas građana(izuzev privatnih škla),naše dece.Pojedini direktori su već nekoliko mandata na čelu školske ustanove.Što je pogrešno!...Ne treba da postoji direktor,to bi trebalo da se ukine već kao u Americi "upravnik" skole.Koji nema plemićka ovlašćenja.Već isključivo radi u interesu škole a ne u nekom svom interesu.Zamislite samo kako direktori sami sebi produžavaju mandat.Daju sami sebi odkaz pre isteka mandata,potom su prijavljeni jedno mesec dana,pa ponovo konkurišu i u tom vakumu sami sebe izaberu.To se radi uveliko.
Nastavno osoblje je poseban segment obrazovnog sistema.Oni se u ovom slučaju ponašaju kao "kmetovi".
Pogrešan je ceo sistem u nastavi.Jer nastavnici ne bi smeli da su ničije vlasništvo niti bilo čija produžena ruka.Već da uče decu.To je njihov zadatak i posao.Zato bi trebalo da rade za Ministarstvo i da su zaposleni kod ministarstva i tamo angažovani i da prate obrazovni sistem ministarstva a pojedinih direktora.Zato se napravi taj problem kada dođe do zapošljavanja,odkaza,suspenzije,odlaska u penziju.Gde glavnu rečč vode pojedinci iz škole.Učitelj,nastavnik,profesor treba da ima radno vreme od 8-17h.I da bude angažovan u više škola.I čak da predaje više predmeta.A ne dnevno 3 časa i kući..

svi u treću!

pre 9 godina

Za početak predlažem da krenete od komšiluka. Smenite direktorku Treće beogradske gimnazije, legla korupcije i lažnih vukovaca.

Petronije

pre 9 godina

Nije bitna smena, centralizacija, decentralizacija, podobni, nepodobni itd... Dokle god se ne promeni najbitnija strvar u nasem drustvu a to je da OBRAZ i CAST bude na prvom mestu, a ne partijska podobnost i hiljade evra. Tek kada se dostigne taj nivo svesti i samozivljenja onda mozemo da ocekujemo napredak. Zasto kineski ministar ako ne postigne ono stoje obecao daje ostavku? Jel zbog toga sto nije normalan (nase merilo) ili zbog toga sto ima CAST, OBRAZ i POSTENJE. Bilo kakve smene i postavljanje partijskog kadra je sumanuto kada nam je drzava trula, danas su SNS, sutra ce biti SPS, prekosutra neki drugi. Samo pogledajte skupstinu i Maju Gojkovic, olicenje gnjilosti naseg drustva.

;)

pre 9 godina

Jadni prosvetni radnici, sa jedne strane ih ugrožavaju partijski postavljeni načelnici školskih uprava, sa druge strane učenici i roditelji, da čovek ne poželi da se zbrine u prosveti. Mada, realno je i nemoguće tamo da se upadne, jer su radna mesta rezervisana za decu ugroženih prosvetara. Nikako mi nije jasno zbog čega se toliko biju da i decu udome u prosveti kada je tamo sve toliko crno?

Beogradjani

pre 9 godina

A tek koja je havarija na fakultetima i univerzitetu.TOALNA HAVARIJA.Pitajte Slavicu. Djukic Dejanovic,na cijoj je odbrani doktorata bila u KRAGUJEVCU,KOJE JE TEMA BILA I ZASTO JE BILA NERVOZNA.

Nenad

pre 9 godina

@Petronije
Demokratsku drzavu cine "pravna drzava", "drzava prava", slobodno trziste i postovanje ljudskih, manjinskih i ostalih prava coveka. Etika, cast, moral, nazalost ne mogu iz vedra neba pasti na pamet bilo kome a narocito ne kompletnom narodu, vec se obrazovanjem taj narod na temeljima etike i morala uci ovim vrednostima koje potom uoblicene u zakon i njegovu primenu, dovode do moderne demokratije i odsustva ovakvih dilema.. A moderna demokratija podrazumeva decentralizovanu lokalnu samoupravu i umesto sto svi gledamo da pobegnemo iz zemlje, treba svim politickim partijama obustaviti podrsku, traziti da direktori skola odlucuju o svom kolektivu, ograniciti moc centra i razmisljati uzrocno-posledicno. Sta su uradili a sta nisu. Opet, na prvom mestu kroz korist zajednice i pojedinca iliti novcanika.

Ivana

pre 8 godina

Mislim da je školska uprava Valjevo najcrnja rupa u celom sistemu. Načelnica "preletačica" iz DSS-a mnogo voli da bude "glavna" pa pravi toliko katastrofalne poteze da je to nedopustivo. Gde li je ona i kako doktorirala,da mi je znati?

Stefanovic dr. Sinisa

pre 9 godina

Svaka cast ministru Verbicu za vrlo kratko vreme uspeo je da ostvari znacajna poboljsanja u prosveti. Velika je steta sto mali broj nastavnika zavedenih tajkunskim novcem, pokusava da obesmisli nejgove napore u poboljsanju sistema skolstva.

Marsovac

pre 9 godina

Direktori su se uvek birali po partiskoj liniji....zasto sad i Vucic ne bi postavio svoje ljude da kontrolisu i vode skole po njegovom sistemu...ima pravo samo ako to hoce...

Slobodan

pre 9 godina

Nisu nacelnici "crne rupe", vec je najcrnja rupa prvo premijer, pa onda i ovaj autisticni ministar prosvete.
Nacelnici rade samo ono sto im ministarstvo naredi, tako da treba resavati uzroke, a ne posledice.
Dakle, Vuciceva vlada CAO!

citizenkanee

pre 9 godina

Podrska strajku prosvetnih radnika!! Treba da budete ponosti sto se borite za pravednu stvar u ovo vreme jezive lobotomije narodnih masa.

Whiplash

pre 9 godina

Dakle, Vuciceva vlada CAO!
(Slobodan, 15. januar 2015 23:20)

A skolstvo je inace procvetalo pod DSom i njihovim koalicionim partnerom SPSom sa sve onim Zarkom sto je mislio da ce biti dozivotni ministar prosvete

Sve se vidi

pre 9 godina

Škole su pravo ogledalo zaposlenih i onih koji vode te ustanove.Radi se o tome da se oni samo bore za svoje pozicije a škola,nastava,sistem je totalno skrajnut.I u raspadu sistema.
Pojedini direktori se ponašaju kao gospodari.Kao da je škola njihova a ne nas građana(izuzev privatnih škla),naše dece.Pojedini direktori su već nekoliko mandata na čelu školske ustanove.Što je pogrešno!...Ne treba da postoji direktor,to bi trebalo da se ukine već kao u Americi "upravnik" skole.Koji nema plemićka ovlašćenja.Već isključivo radi u interesu škole a ne u nekom svom interesu.Zamislite samo kako direktori sami sebi produžavaju mandat.Daju sami sebi odkaz pre isteka mandata,potom su prijavljeni jedno mesec dana,pa ponovo konkurišu i u tom vakumu sami sebe izaberu.To se radi uveliko.
Nastavno osoblje je poseban segment obrazovnog sistema.Oni se u ovom slučaju ponašaju kao "kmetovi".
Pogrešan je ceo sistem u nastavi.Jer nastavnici ne bi smeli da su ničije vlasništvo niti bilo čija produžena ruka.Već da uče decu.To je njihov zadatak i posao.Zato bi trebalo da rade za Ministarstvo i da su zaposleni kod ministarstva i tamo angažovani i da prate obrazovni sistem ministarstva a pojedinih direktora.Zato se napravi taj problem kada dođe do zapošljavanja,odkaza,suspenzije,odlaska u penziju.Gde glavnu rečč vode pojedinci iz škole.Učitelj,nastavnik,profesor treba da ima radno vreme od 8-17h.I da bude angažovan u više škola.I čak da predaje više predmeta.A ne dnevno 3 časa i kući..

ooo

pre 9 godina

jel ovaj covek nas zeza? pa partijski ljudi su ti svuda, al svuda gde je bitno i gde ima love.. tako da ni ovo ne cudi, ap celu policiju ste smenili, i dovodite svoje ljude..isto tako sa prosvetom,zdravstvom, sportom ma sve, sta se cudite

Silver Surfer

pre 9 godina

Kod nas ministar spoljnih poslova ne zna ni jedan jezik relevantan za diplomatiju a ocekuje se da nacelnici skolskih uprava znaju jedan svetski jezik. Ali, voleo bih i da mi objasne koji to jezik nije svetski.
Sad kada bi postrojili sve nacelnike verujem da bi vecini taj strani jezik bio na nivou "my name is Joe" kao u filmu "Bal na vodi".
Mislio sam da se od Jove Todorovica i Zarka Obradovica nece pojaviti losiji ministri prosvete. Doduse, ona dama iz DSS-a im je duvala za vrat. Medjutim, iako mi na pocetku nije delovalo da je to moguce, cini mi se da ce ih Verbic sve presisati.
I prosto je neverovatno kako oni najlosiji i najnesposobniji uvek dobiju prosvetu kao resor. Posle ovoliko vremena ne verujem da je u pitanju slucajnost.

Slobodan

pre 9 godina

Ideal sindikata je da za načelnike školskih uprava postave svoje ljude.Hajde i taj cirkus da vidimo. Načelnici šk.uprva su uvek bili i ostaće (tako je to svuda u državama gde postoji takva organizacija) produžena ruka ministra. Da nije tako-nastao bi haos u sistemu.

Pitam se, pitam se...

pre 9 godina

Uslovi nepromenjeni


"Uslovi za načelnika ŠU neće se menjati, a među njima su završeno visoko obrazovanje, položen stručni ispit u oblasti obrazovanja, odnosno licenca za nastavnika, vaspitača ili stručnog saradnika, objavljeni stručni radovi ili odobreni udžbenik, priručnik ili drugo nastavno sredstvo, najmanje osam godina radnog iskustva u struci, položen državni stručni ispit i ispit za prosvetnog savetnika, poznavanje jednog svetskog jezika i rada na računaru".
Ovo su priče za decu. Ovakve uslove do sada nijedan načelnik nije ispunjavao.Doduše, možda će neki, sega-mega brzopotezni kadrovik vladajuće oligarhije, sve to ispuniti.Postavlja se pitanje šta će dosadašnji načelnici raditi, da li će ih možda vratiti u učionice i među svoje "kolege" nastavnike?

;)

pre 9 godina

Jadni prosvetni radnici, sa jedne strane ih ugrožavaju partijski postavljeni načelnici školskih uprava, sa druge strane učenici i roditelji, da čovek ne poželi da se zbrine u prosveti. Mada, realno je i nemoguće tamo da se upadne, jer su radna mesta rezervisana za decu ugroženih prosvetara. Nikako mi nije jasno zbog čega se toliko biju da i decu udome u prosveti kada je tamo sve toliko crno?

Mima

pre 9 godina

U Leskovcu divlji zapad, zaposljavaju kako stígnu. Matematiku predaju svi samo ne matematicari. Ima tu visih skola, bila je i psihologija, ne znam da li je jos uvek. Viskovi se ne preuzimaju. Ovde treba inspekcija da radi i radi.

Stanislav Lekter

pre 9 godina

Ček, ček... Ako sam dobro razumeo, ti načelnici ŠU su sve partijski kadrovi, jel tako? A uslovi će ostati nepromenjeni? Tojest, da se podsetimo uslova : visoka stručna sprema, jedan svetski jezik, korišćenje računara, objavljeni radovi... Pa eto rešenja : ispoštujte uslove konkursa i nema problema! Pa koji naprednjak to sve ima (nemaju ni druge partije, tako da je ovo rešenje na duge staze)...

Zigi

pre 9 godina

Sreca da jos donekle imamo stare profesore koji nesto mogu da nauce decu , kada nam dodju partijski profesori sa megatrenda ... ugasili smo ko nacija

Shuluburić

pre 9 godina

Nije dovoljno da se samo smene loši načelnici, sa njima mora da ode i sav onaj loš, partijski kadar koji se pozapošljavao u zadnjih 10, 15 godina. Pune su nam škole škarta koji se nikad ne bi zaposlio da im nije bilo partija i partijskih načelnika.

dex

pre 9 godina

haha, silno se nasmejah... načelnici školskih uprava su strogo politički odabrani, najčešće su politički preletači koji nemaju ni "s" od stručnosti, sa sumnjivim diplomama i nikakvim znanjem. Eto npr. školska uprava Valjevo. Nema od toga ništa, to se zna.

ovaj brod tone

pre 9 godina

Ma ovo se vidi iz aviona da samo zele da postave svoje ljude na polozaj,da na primer sprece strajkove,malo da se prosvetari koskaju medju sobom,da zaborave na svoje zahteve!
A o pomenutom ministru Verbicu ne vredi polemisati,njegova izlaganja vredjaju ljudsku inteligenciju,taj covek se izgubi u svojoj recenici,jadan je on,ali i nasa deca koja moraju da zarade znanje pa i ocene kod razbijenih profesora,sto im sudbinu kroji ovakav smotani glupander!

Djura mutavi

pre 9 godina

Ej ljudi, SNS i najkvalitetniji ljudi...! Ovo do sada nismo čuli. Pa ako je suditi po ovom nesrećniku ministru, otići će sve u materinu...

Sinovac

pre 9 godina

I onda dodje nacelnik skolske uprave I prica profesorima kako nas djake treba da ocenjuju, a nikad dnevnik u rukama nisu drzali, isto kao I ovaj ministar!A da izuzmemo to na koji nacin su dobili "diplomu". Place mi se..

Aca

pre 9 godina

U školi moje dece su izjurili direktorku koja je znala da se umuva u sve moguće fondove, ogrebala se dve balon sale i još gomilu toga al je bila iz DSa i već dve godine ne daju upotrebnu dozvolu za jednu balon salu,kao nešto nije uredu sa dozvolama,pa zvrji prazna i na njeno mesto doveli nekog kosovara,člana SNSa
koji je diplomiro DIF na kosovu 99.te........

Svi ste isti.

pre 9 godina

Kad nasledite stare članove u takvim odborima, onda su to partijski kadrovi, što je tačno. Kad umesto njih postavite nove, vaše, onda su to stručni ljudi. E tu priču prodavajte na subotičkom buvljaku.

mrx

pre 9 godina

@Zigi: Profesori sa Megatrenda su vec tu. Jos je Zarko Obradovic to sredio. Najvise je sps-ovaca. U srednjoj ekonomskoj u Smederevu predaju profesori sa MT vec 10ak god.

Predrag Marjanovic

pre 9 godina

Sve smrdi i zaudara. Od Vucica toliko, on je najveci krivac pa svi ostali. Los i neznalica ne moze biti dobar i strucan. Revolucija.

Student

pre 9 godina

Slazem se, po Opstinama u Odeljenjima za drustvene delatnosti i obrazovanje i sport, Skolskim upravama, prosvetnim inspekcijama , nista nije u njihovoj nadleznosti sve sami partijski i nestrucni kadrovi od kojih nema koristi pa se i ta nestrucnost prenosi na skole i nasu decu, ocene se poklanjaju prema vezi, u prosek ocena ulaze fizicko i gradkansko, pa kad silni vukovci stignu do gimnazije...cast izuzecima i mislim da nastavnici nisu krivi nego administracija koja se namnozila i kvare skolstvo

Vlada

pre 9 godina

Prvo se zaposle partijski kadrovi pa se onda sprovede interni konkurs...
Ovo je u celoj Srbiji.
Novootvorena skola u naselju Stepa Stepanovic je tipican primer. Privremena direktorka bez dana iskustva postavljena, pedagog radila u pogrebnom drustvu, nastavnica engleskog koja tera decu da uce na cirilici ?!... Vise od polovine kadrova nisu dosli sa liste viskova, nije bio konkurs...

barracuda

pre 9 godina

Koji su sledeći potezi ministra?... a onda je jednog dana, na iznenađenje njegovih naprednih školskih nameštenika, nastavnika i đaka, ušao u učionicu sa zalizanom kosom i u vojničkim čizmama.

vredjanje inteligencije

pre 9 godina

Kakav crni ministar,pa u skoli u Stepojevcu hiljadu malverzacija i niko nista ne preduzima.Kolektivu odgovara nerad i zato je los direktor aktuelan preko 10 godina.Bruka!

Nenad

pre 9 godina

Skačete sami sebi u usta. Kad pogledate uslove, prosto je nemoguće da čovek koji ih ispunjava nije podoban. Nije problem u kadrovima već u odsustvu decentralizacije lokalne samouprave i ovlašćenjima načelnika školskih uprava. Donesite akte kojima će im biti zabranjeno da prekoračuju ovlašćenja, naročito navedena u opisu prekoračenja. Konačno, neka ta ovlašćenja imaju direktori škola pa kako odluče građani na lokalu, tako će im biti. Međutim, Srbija je zemlja sa odsustvom decentralizacije i nedovoljnom demokratičnošću lokalne samouprave, te problem nije na repu već u glavi - centralnoj republičkoj vlasti. Drugim rečima, mi smo jedna nedemokrataska zemlja u kojoj se za sve pita jedan čovek, a veliko je pitanje koliko se on u sve razume i kakve su mu namere. O tome već svedoči novčanik.

pera

pre 9 godina

ministre svrati malo do skolske uprave valjevo da vidis kakav kriminal sprovodi novoizabrana nacelnica u saradnji sa savetnikom za finansije

zoran

pre 9 godina

" Ističu da će to biti prilika da se za načelnike školskih uprava izaberu najkvalitetniji ljudi."

Najkvalitetniji su odavno zapalili ili su tu negde oko Segedina...

stef

pre 9 godina

danas u Kulskoj opštini od 45000 stanovnika (zapadno-bački okrug) radi u osnovnim i srednjim školama 21 nekakav profesor sa teritorije N.Sada, koristeći putne troškove od 18000 rsd mesečno ?! U isto vreme naša deca sa diplomama neće nikada doći na red za posao u školama.

seljak e

pre 9 godina

A koji ce nam nacelnici skolskih uprava? Ukinite to i eto resenja za prosvetu, reforme i ustede. Apsolutno bespotrebne i skupe funkcije.

Kentaki

pre 9 godina

E gosp.Verbiću, Gde ste bili dok je u Paraćinu bila direktor Ekonomsko trgovinske škole, nadaleko čuvena Vera Pajić, pa da onda nešto kažete o tome, ko se i kako zapošljavao, i ko je onda šurovao sa Š. U. u Jagodini???

Gringo

pre 9 godina

Znaci prosvetari štrajkuju ne zato što ste im umanjili i onako mizerne plate za 10% nego zato sto su clanovi snažne opozicije. Treba biti kompletan idiot gs.ministre pa poverovati u vašu teoriju

Duci0167

pre 9 godina

hahhahaa,evo ga i ovaj mlati praznu slamu,na vodju. Dobro poznata mantra placenika tajkuna i sabotera. Totalno ludilo SNSa gde samo gradjanski rat ne izbije. Gora vlast i nesposobnije ministre Srbija nije imala u svojoj istoriji! 3 god. na vlasti,ugurali partijske grabeze svuda al ne vredi. Ej covece,Verbic!

Pamtim dugo

pre 9 godina

Prosvetni radnici ne umeju da se bore na pravi nacin i zato ih sve vise gaze, prete otkazima i ponizavaju. Mucno je sve to gledati. Jel ima neko medju njima da razjuri pojedine sindikalne vodje koji ih zamajavaju i da uzme advokate da ih zastupaju?

Milorad

pre 9 godina

Ovo je gore vreme nego u socijalizmu za vreme Broza!? Tada si za svaku funkciju morao da budes "moralno-politicki podoban",ali su to barem javno zahtevali,a ovi NOVI "evroentuzijasti i demokrate" zahtevaju isto,samo lazu i sve zavijaju u celofan demokratije,a menjaju se svake 4 godine!!!
Danas i za cistacicu moras biti clan SNS,ili barem SPS-a!!!

Nadzirac

pre 9 godina

Nikakva sistematizacija ni reorganizacuja ne resava probleme u prosveti kao dugo obecavani, a bojim se da nikada nece biti realizovani PLATNI RAZREDI za sve budzetske korisnike.

Onoga trenutka kada "tetkica" u srpskim skolama bude imala istu platu kao "higijenicarka" u Skupstini ili Narodnoj Banci, a univerzitetski profesori i nacelnici klinika u bolnicama kao ministri i guverneri, svi problemi, ne samo u prosveti, vec i u zdravstvu, bice kao rukom odneseni.


Verbicu, Verbicu sve dok cistacica u Narodnoj Banci bude imala istu platu kao profesor u srednjoj skoli, ne zasluzujes da budes ministar prosvetni i neces resiti nijedan problem.

ЈОВАН ПАВЛОВИЋ

pre 9 godina

načelnik ŠU u KG ni Srpski ne zna a kamo li da gukne na nekom drugom jeziku, al je zato znao da za 5.000 eura završi mesto koje ti odgovara i bratovu ćerku zaposli u sred zabrane zapošljavanja na novo-izmišljeno mesto u školi...

dragana

pre 9 godina

verbicu zar nisi kao cuo kako ti nacelnica sk.uoprave valjevo ucenjuje direktore za pare i radna mesta...u saradnji sa pocutom....pa nemoj mi reci,pa to i vrapci na granama znaju..

svi u treću!

pre 9 godina

Za početak predlažem da krenete od komšiluka. Smenite direktorku Treće beogradske gimnazije, legla korupcije i lažnih vukovaca.

Petronije

pre 9 godina

Nije bitna smena, centralizacija, decentralizacija, podobni, nepodobni itd... Dokle god se ne promeni najbitnija strvar u nasem drustvu a to je da OBRAZ i CAST bude na prvom mestu, a ne partijska podobnost i hiljade evra. Tek kada se dostigne taj nivo svesti i samozivljenja onda mozemo da ocekujemo napredak. Zasto kineski ministar ako ne postigne ono stoje obecao daje ostavku? Jel zbog toga sto nije normalan (nase merilo) ili zbog toga sto ima CAST, OBRAZ i POSTENJE. Bilo kakve smene i postavljanje partijskog kadra je sumanuto kada nam je drzava trula, danas su SNS, sutra ce biti SPS, prekosutra neki drugi. Samo pogledajte skupstinu i Maju Gojkovic, olicenje gnjilosti naseg drustva.

мајстори мајстори

pre 9 godina

U Krушевцу више нико не иде код наставника или код директора да реши неки проблем за који је највероватније (У барем 99,9999999% криво баш то дете !) већ већина утрипованих родитеља, онако надрндани,пуни себе, право у школску управу коју пак држи СПС кадар и они које су они изпозапошљавали. Они пак ни не желе да се ту нешто бакћу са родитељима па све то препусте просветној инспекцији, у којој су пак њихове жене,љубавнице и сл. опет СПС или азадњачки кадар, свеједно. Оне оду у шклу дотичног детета и за све окриве наставнике и директоре иако сви, али баш сви знају да је дете заправо распуштено и отето контроли свих па и родитеља пред којима изиграва невинашце. Дакле, комплетни распад система и привид у коме све изгледа ок а у ствари све то треба распустити и запослити људе који би то радили стручно и зналачки, а не овако где у сваком граду имамо једног "Милета" !!!

Nenad

pre 9 godina

@Petronije
Demokratsku drzavu cine "pravna drzava", "drzava prava", slobodno trziste i postovanje ljudskih, manjinskih i ostalih prava coveka. Etika, cast, moral, nazalost ne mogu iz vedra neba pasti na pamet bilo kome a narocito ne kompletnom narodu, vec se obrazovanjem taj narod na temeljima etike i morala uci ovim vrednostima koje potom uoblicene u zakon i njegovu primenu, dovode do moderne demokratije i odsustva ovakvih dilema.. A moderna demokratija podrazumeva decentralizovanu lokalnu samoupravu i umesto sto svi gledamo da pobegnemo iz zemlje, treba svim politickim partijama obustaviti podrsku, traziti da direktori skola odlucuju o svom kolektivu, ograniciti moc centra i razmisljati uzrocno-posledicno. Sta su uradili a sta nisu. Opet, na prvom mestu kroz korist zajednice i pojedinca iliti novcanika.

Beogradjani

pre 9 godina

A tek koja je havarija na fakultetima i univerzitetu.TOALNA HAVARIJA.Pitajte Slavicu. Djukic Dejanovic,na cijoj je odbrani doktorata bila u KRAGUJEVCU,KOJE JE TEMA BILA I ZASTO JE BILA NERVOZNA.

Ivana

pre 8 godina

Mislim da je školska uprava Valjevo najcrnja rupa u celom sistemu. Načelnica "preletačica" iz DSS-a mnogo voli da bude "glavna" pa pravi toliko katastrofalne poteze da je to nedopustivo. Gde li je ona i kako doktorirala,da mi je znati?