Četvrtak, 15.01.2015.

14:47

A za Oskara su ove godine nominovani...

Izvor: Izvor: B92

A za Oskara su ove godine nominovani... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

Aleksa

pre 9 godina

Potrebno je bjezati od toga ili imati jak i visok intelekt da se prezivi.Snaga se nalazi u kulturi,
izvornoj i nezagadjenoj kojekakvim izdanjima reklamnog i laznog karaktera.
vasilije knezevic 15 jan. 2015
(vasilije knezevic, 16. januar 2015 02:47)

U majku mu , nisam znao da je takva kriza na zapadu, ja sam mislio da je sve kao u Holivudskim filmovima ... Jel ne moze Ajronmen i Avendzersi nesto da intervenisu i pomognu ?? Ako treba ,daj ziro-racun, da saljemo pomoc... Kod nas je , eto, dobro, gledamo i srpske i holivudske filmove. A i ruske i korejske . (A da, evo ti i desetka u index , za daljinski patriotizam!)

Aleksa

pre 9 godina

Whiplash , bruka film ko voli dobru muziku ili se bavio istom .... gluma , vrhunska !!
Birdman, opicen i naporan film , sa sjajnom glumom i tehnikom snimanja ,
Theory of Everything, gledao pre par meseci i zaboravio ga ...
Imitation Game , odlican zanimljiv film, triler, ali nije za oskare ..
Foxcatcher , glup film , izaziva mucninu, istinit ali nezanimljiv ...
Grand Budapest Hotel, najbolji Andersonovski film, zabavan, veoma simetrican ! Zasluzuje oskara posto je isti takodje simetrican.
American Sniper , zabavan film, americka propaganda (i snajperisti su ljudi , itd... ) Bredli Kuper , ravan dosadan , kao i uvek ..
Nightcrawler , nisam mislio da ce me zanimati, ali je izuzetan film (ima neku notu Taksiste) , antipaticni Dzejk Gulenhal je sjajan!
Gone Girl, ova Rosamunda mora dobiti oskara, luda je , film mi je kao Psiho. Da nije jaka konkurencija, Fincher bi trebao dobiti oskara. Ups, nije ni nominovan , sramota.

Milan

pre 9 godina

Gone Girl i Nightcrawler su definitivno trebali biti nominirani za najbolji film kao i Jake Gilenhol za najbolju ulogu.

Grand Budapest Hotel i Imitation Game su dobri filmovi, ali nisu baš klasa za Oscara i definitivno nisu ispred ova 2 filma. Pre bih ubacio i Begin Again ispred njih.

Jimmy

pre 9 godina

Otprilike polovinu filmova sam odgledao (što će reći da polovinu nisam, pa ne mogu baš objektivno da sudim). Ali, čisto da smirim kockarsku dušu: glumica Pike, sporedni glumac Simmons, originalni scenario Budapest. Možda je mogao Jake Gyllenhaal da bude nagrađen nominacijom za Nightcrawler, ali opet ponavljam nisam gledao sve, možda stvarno nije bilo mesta.

vasilije knezevic

pre 9 godina

Nije mi stalo do toga da moj komentar bude objavljen.Pregledajuci ponovo americku stampu,
gledajuci i slusajuci televiziju dolazi se do zakljucka koliko je ta vijest o "Oskaru"i Holiwood-u,
uopste,samo trecerazredna po znacaju.Vi joj, zbog nekih razloga, pridajete nekakvu nemogucu
vaznost,odabirate komentare koji do krajnosti velicaju Holywood a onda se, mozda, pitate zasto
je Srbija tako beznadezna kulturno i ekonomski.Te pristalice Holywood-a zaboravljaju rodjenu
Srbiju;ona kulturno propada.Ja,licno,sam napustio zemlju radi zaposlenja i nikada nisam ni
pomislio da zapostavim svoje korijene iako su studenti u mojoj grupi,pretezno Beogradjani,
salno ponavljali da je nesto "tivijalno".Naravno da se i tada osjecao nezdravi dah Holywood-a.
Kad je istina izasla na vidjelo uvjerenje o fabrikovanim lazima nije se vise moglo prodati.Socijalne
probleme, koje nijesam imao prilike vidjeti u americkim filmovima koji su se prikazivali u Beogradu,
sada su postali stvarnost.Naslucivanje je postala stvarna istina.Nekakav izmisljeni Holywood je uspio
da nam prikaze zemlju onakva kakva nije i to je bio pravi mamac za sve one praznih dzepova.
Potrebno je bjezati od toga ili imati jak i visok intelekt da se prezivi.Snaga se nalazi u kulturi,
izvornoj i nezagadjenoj kojekakvim izdanjima reklamnog i laznog karaktera.
vasilije knezevic 15 jan. 2015

Audrey Hepburn

pre 9 godina

Boyhood je precenjen. Ok, super je to sto je sniman 12 godina, gledas odrastanje jednog decaka na filmskom platnu, svidja mi se ideja filma, i nije los. Ali to je to. Nema nikakvu pricu, zaplet, neeestooo da se desilo. Odrastao je, krenuo na koledz. U medjuvremenu njegova majka je promenila mnogo momaka. Kraj filma. I slaba gluma.
Po mom misljenju mnogo su bolji The Grand Budapest Hotel i Whiplash.
Eddie Redmayne treba da dobije oskara za fantasticnu glumu u The Theory of Everything.

allez

pre 9 godina

Sramotno sto Gone Girl nije nominovan ni za Best Picture, ni za Best Director, ni za scenario(!!!), a cak ni za muziku, koja je bila toliko fenomenalna da je delovala kao organski deo filma, a ne komponovane numere. Montaza je jos jedna kategorija u kojoj je film mogao biti nominovan, ali ovde vec verovatno nisam objektivan, posto je za mene drugi najbolji film koji sam gledao ove godine, doduse jos nisam video Inherent Vice i Birdman. S druge strane, drago mi je sto Whiplash ima ovoliko nominacija svakako

PedjaS

pre 9 godina

Upravo odgledao American Sniper. Film bas osrednji, prilicno standardni PR, kao sto je mislim vec neko pomenuo ali B. Cooper je zaista odlican. Sledeci Whiplash, vec duuugo cekam da vidim da li je galama oko njega zasluzena. Pozdrav svima. P.S. Bas mi je drago da vidim ovoliko komentara na temu iz kulture, dosta vise ovog dnevno -politickog sivila, dusu ce nam pojesti.

jocko

pre 9 godina

Losa godina, osrednji filmovi,
izvikani
Odrastanje , grand..
ispod proseka , jake price nigde, rezije jos manje
BY 3.0) (7, 15. januar 2015 17:49)

A šta očekivati ? Kuma,Let iznad kukavičijeg gnezda,Taxi Driver,China town ? e to se više ne vraća.Gledao za sada jedino Boyhood,hm korektno... nadam se da me Whiplash i Byrd man neće razočarati kao i Still Alice.

Phyzee

pre 9 godina

Jake Gyllenhaal zasluzuje nominaciju, fenomenalna uloga i gluma u odlicno napisanom filmu. Samo Keaton ima mozda bolju ulogu. Drago mi je sto je pretenciozni Nolan puko sa Interstellarom. Voleo bih da Julianne Moore napokon dobije oskara.

Nikola

pre 9 godina

@(Ozren P., 15. januar 2015 15:27)
Pa realno, kad malo bolje pogledas i nije neki film,dobar je samo zato sto je nolan reziser pa sa tim idu i odlicna muzika,gluma,efekti,finalni proizvod ali je sama prica dosta slaba.Da je neko drugi rezirao bio bi daleko gluplji film.Ali ako se pogleda prosla godina i ona glupa animacija gravity, onda je morao da bude nominovan.

na kraju će i Jennifer Aniston uzeti jednog

pre 9 godina

Svake godine kad taman pomislim da je holivud dotakao dno i da će sledeća godina biti bolja, oni nekako uspeju da iznendade! Nije u suštini oskar kriv što je američka produkcija katastrofa, krivi su ti naopaki tržišni principi filmske industrije gde se targetiraju i prave filmovi samo za tinejdžere sa 3D efektima, bez ikakve radnje. Karte u bioskopima nikad skuplji a filmovi nikad mršaviji. jedino me interesuje ko će dobiti oskara za strani film i uvek tog dobitnika odgledam. Grand Budapest Hotel po mom mišljenju simpatičan filmčić, ništa spektakularno, odgledaću još samo Birdman-a. Prošlu godinu sam iskoristio i ponovo odgledao sve dobitnike oskara iz 50-tih, e kakvi su to filmovi bili (nisam toliko mator ali tvrdim da je poslednji fenomenalan američki film Pulp Fiction). I da, mislim da je televizijska produkcija preuzela primat i da ima mnogo kvalitetnijih serija što se vidi i po imneima koja rade (Woody Allen snima za Amazon!?)...

Iva

pre 9 godina

Evo ovako ce biti: Film - Boyhood; rezija isto ili birdman; glumac redmejn; glumica zasluzuje felisiti ali upasce ili ris ili mur; scenario ako ne bude naj film onda ovo dobija boyhood; adapt scenario immitaion game ili inherent vice (ajmo PTA); support glumac mora JKS ali ne bi me cudilo da ode Nortonu; support glumica patrisa ili kira ali zajeb sve i dace merilici :); muzika tu je jasno whiplash al ga nema haha pa ide teoriji svega; pesam ide lego jer ga nema gde treba; strani film klace se ida i levijatan kontam da ce rusi; kamera hmmm turner ili grand budapest; doqu wim ili vivien; montaza prosto mora ici hotelu; kao i scenografija to je jasno; i mix zvuka ide badiju ricu. ostalo je manje vise jasno isto. sve u svemu oskar je pusiona. ziveo berlinale!

zaki

pre 9 godina

@abc namešta glasanje na imdb? hahaha pa samo neupućeni likovi kao ti smatraju imdb glasove za pouzdane ocene filma. Nije bitan imdb Nolan ima odlične ocene filmskih kritičara iz celog sveta a ne samo od Srba. Za interstelar malo slabije nego inače.

NouNejmovic

pre 9 godina

Interstellar je krš od filma koji je sklepan kao da je pravljen sa budžetom od 10 hiljada dolara.Scenario pun rupa,loša montaža itd...Nolan namešta glasanja na IMDBu i ceo svet to zna,a samo se Srbi kunu u njega i njegove filmove,jer Srbi vole da misle tudjom glavom i da veruju tudjim očima.I ovo malo nominacija što ima je čisto da ga ispoštuju.
(abc, 15. januar 2015 17:41)

Alo rodjace ajde idi gledaj Sekulu leba ti!!!! Ja stvarno mogu da razumem da se ukusi razlikuju ali kada neko tako popljuje coveka koji je snimio Memento, The Prestige, Inception, Dark Knight Trilogy... ajde ajde Ivkova Slava ti uskoro pocinje.

Usotalom cemu cela ova ujdurma?

pre 9 godina

Pomalo mi je drago sto je interstelar izgubio trku, nije da je los film, ali da je remek delo - nije. Toliko mastarije predstavljeno kao neka kvazi nauka. Grand budapest je super, mada ne verujem da ce doboto oskara za najbolji film. Ja tipujem na Boyhood.

nya

pre 9 godina

Mix zvuka je unterstelaru bio, najblaze receno 'los', da se i sam Nolan morao oglasiti povodom problema a sad dosle dve nominacije... hmmm. Nominovan po principu daj sta das. Najboljeg glumca odnosi Majkl Kiton i sa pravom jer je odlican u Birdman-u. Najbolji sporedni je J. K. Simons, to je svako ko je pogledao Whiplash mogao da predpostavi. Najbolja glumica ce verovatno biti Dzulian Mur. Najbolji mix zvuka takodje mora Whiplash-u (mozda cak i soundtrack, ma da za ost ne odpisujem i Interstellar i The Grand Budapest hotel). Najbolja kamera ide Birdmanu, jer sve drugo bi bila cista pljacka. Najbolja rezija za Richard Linklater koji je ovu nagradu morao dobiti dosta ranije ali sada stize na naplatu... mozda i Alehandro Injaritu, ma da ja iskreno navijam za Wes Andersona koji ce verovatno dobiti najbolji scenario. Birdman je film koji je snimljen tako da izleda kao jedan kadar ali bilo je tu dosta montaze i dosta sakrivenih rezova, zasto su nominovani samo oni koji privlace paznju na sebe (ma da Birdman ima vec dosta nominacija), montazu ce verovatno dobiti Boyhood. najbolji makeup sigurno Foxcatcher, ko o cemu svi o prostetici u tom filmu. Ima dobrih filmova ali mi se cini kao da ni ne traze najbolje filmove nego samo najkomercijalnije, i svakako od svih filmova iz sezone Oskara svi najkomercijalniji i oni o kojima se najvise prica su ovde. Inherent vice je dobio jednu nominaciju cisto da ne bude da su zaboravili na P.T. Andersona ali on izgleda kao posvadjan sa njima (a i Inherent vice ima dosta problema, nije pristupacan uopste... pogotovo matorim clanovima akademije kojima je glava duboko u njihovim...)

Stefan

pre 9 godina

Reći ću samo jednu stvar: Meril Strip je za Into the Woods zaslužila ne jednog, nego 3 Oskara. Ta žena je... jednostavno neverovatna glumica.

ona sto joj nikad ne objavljujete komentare

pre 9 godina

@ime, pa ne nominuje ona sama sebe. Zena samo odlicno radi svoj posao koji verovatno voli, a nominacije i nagrade su samo posledica toga.

Filip

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da Interstellar nije nominovan za najbolji film,a npr Gravity jeste pre par godina...
onda Nightcrawler i Gyllenhaal su isto zasluzili nominacije...ostalo manje-vise ocekivano

pametnjakovic mladji

pre 9 godina

The Lego Movie nije ni nominovan za najbolji crtac??? What the...

Ah pa da, prica ima vise mozga i poruka nego svi glavni nominovani zajedno. To ne sme da prodje.

abc

pre 9 godina

Interstellar je krš od filma koji je sklepan kao da je pravljen sa budžetom od 10 hiljada dolara.Scenario pun rupa,loša montaža itd...Nolan namešta glasanja na IMDBu i ceo svet to zna,a samo se Srbi kunu u njega i njegove filmove,jer Srbi vole da misle tudjom glavom i da veruju tudjim očima.I ovo malo nominacija što ima je čisto da ga ispoštuju.

Eto tako i nikako

pre 9 godina

Koliko god voleo trilogiju Gospodar prestenova, Hobit je po meni jedan od najlošijih filmova ikada!! Što se tiče Benedikta i Oskara, mislim da je čovek, da me ne shvatite pogrešno, pomalo precenjen, i da mnogo duguje svojoj boji glasa i dikciji!

....,,

pre 9 godina

Marvelov svet, sveden na poslednji stepenik oslanjajuci se na stap povrsnosti.
Specijalni efekti, najvece dostignuce. Svet poraza. Zaborav.

Hawkeye returns

pre 9 godina

vidim da ima dezurnih sto samo znaju da lupaju minuse poput botova. znam da nije lako da imate neko svoje mišljenje , ali ipak pokušajte da pokrenete debatu, iskazete stav neki.

Bre

pre 9 godina

Interstellar jeste odlican film, ali odavno je poznato da se Oskar ne daje SF filmovima, daju prednost zivotnim pricama, dramama. Gone girl, Imitation Game, Birdman, odlicni filmovi i svi zasluzuju oskara. Sto se tice glavnih uloga, milim da su favoriti Kamberbac i Rozamund Pajk, pa cemo videti :)

my way

pre 9 godina

Au, kakav poraz Interstellara! Iskreno, negde i ocekivano, mada bi bolje bilo da ni za specijalne efekte nije nominovan, jer se film uopste ne oslanja na njih. Ne znam cak ni da li je bilo 3D projekcija.

Che

pre 9 godina

Najbolji film, scenario Birdman ili Grand Budapest
Glumac Majkl Kiton
sporedni edvard norton
sporedna pola zena pola oskar
muzika Interstelar
efekti interstelar
Levijatan medju ponudjenima za strani...

Tacy

pre 9 godina

Dobar izbor nominacija ove godine, a još bolji prezenteri - preslatki Kris Pajn najavljuje, a preharizmatični Nil Patrik vodi dodelu, pogodak!
Elem, ja bih voleo da oskara za film dobije The Imitation Game, za glumca Kumberbač, scenario Grand Budapest Hotel, sporedna glumica Kira, efekti Interstellar, kostim Grdana i ostalo mi nije bitno.
Mislim da bi drugačija podela bila prosto nezamisliva...

Azazel

pre 9 godina

Gledao sam ih sve osim Selme, i mogu odmah da tipujem nagrade sa bar 80% verovatnoće: Birdman/Boyhood/Whiplash (kao iznenađenje) - Linklajter - Kamberbač/Redmejn - Džulijan Mur - Dival/Norton - Patriša Arket -scen. Boyhood/Grand Budapest-adaptacija Imitation game/Whiplash - strani Leviathan.

Hawkeye

pre 9 godina

Cumberbatch po meni nije zasluzio, jeste dobar, ali nista spektakularno. Costner, McConaughey, Coltrane ispred njega, Cooper-a... po meni Michael Keaton, Eddie Radmayne, Coltrane/Ralph Fiennes, Costner, McConaughey. Interstellar bi morao kao 9. da udje. Barem nema smesnog Unbroken-a.

Tajo Shu III

pre 9 godina

Pih...nema Andje,nema Bore...zavera!!!
Salim se,iznenadjujuce dobre nominacije.Moj favorit u svim kategorijama je Foxcatcher,Karel i Rufalo su fenomenalno odglumili.Dobar je i Benedikt u razbijanju enigme.Zenskog oskara bi trebala da dobije po meni amerikanka,a ne strankinja,sto ce reci Riz Viderspun.Originalni scenario Ves Anderson a adaptirani scenario Pol Anderson za Inherent vice.I bas mi je krivo sto Zoakin Finiks nema nominaciju ali mozda i bolja s obzirom da ne bi dobio nagradu po obicaju.
I za kraj Levijatan za strani film.Bez premca.

Jovan Ristic

pre 9 godina

Sve je manje-više u redu , očekivano i zasluženo, osim filma American Sniper. Ko ga je pogledao zna o čemu pričam. Nekada su te propagandne filmove bolje snimali, ovo je smeće.

NN

pre 9 godina

U odnosu na Zlatnog globusa najveci gubitnik je po meni Big Eyes koji je rezirao Tim Barton(da li ga to kaznjava Holivud zbog raspada braka) i glumica Ejmi Adam je dobila bila globusa za najbolju zensku ulogu u komediji ili mjuziklu iako je po meni film drama (obicno glumica koja dobije globusa za komediju ili mjuzikl dobije nominaciju a retko Oskara),umesto nje je ubacena Marion Kotilard za belgijski film (ona je posle Sofije Loren jedina glumica koja je dobila oskara za glavnu zensku ulogu a da film nije bio na engleskom jeziku). Kod glumaca je ubacen Bredli Kuper za Istvudov film
Mene najvise interesuje ko ce dobiti Oskara za najbolji strani film,da li ce to biti Rusija (na veliko iznenadjenje dobitni i Zlatnog globusa), Poljska(iznenadjenje je da nisu osvojil Globusa, jer su pre toga pokupili sve vazne nagrade na Evropskim filmskim nagradama, i da li ce Poljska najizad uspeti da osvoji svog prvog Oskara posle ako se ne varam 9 nominacija ) ili ce Oskara da osvoje kao iznenadjenje Argentinci koji su osvojili 2 Oskara i dva puta su bili iznenadjenje neki su prvi put mislili da ce mozda Jugoslavija dobiti Oskara jer je nas film osvojio Zlatnu palmu i obicno ti filmovi osvajaju u velikom delu i Oskara ako su van engleskog govornog podrucja a bila je i hit komedija iz Francuske 3 muskarca i kolevka,a jos vece iznenadjenje je bilo kada su ga drugi put osvojili pre nekoliko godina za film Tajne u njihovim ocima kada su svi mislili da ce pobediti Nemacka,Francuska ili cak Peru.

Ika

pre 9 godina

Ove godine sam bio previse zauzet da gledam previse filmova, ali sam odgledao "Two Days, One Night" i srecan sam zbog fenomenalne Marion Kotijar i sto je neko prepoznao sjajnu ulogu u malom, neamerickom filmu :) Whiplash je odlican film, a Inaritua obozavam, tako da su to moja dva favorita.

Civokvi

pre 9 godina

Nekako mi se čini da postoji pritisak na Akademiju da nominuje i nagrađuje filmove o borbi za prava manjina (u ovom slučaju crnaca) kako ne bi ispali rasisti, šovinisti i sl. To je isto (mada u šali) rekla Elen Dedženeris prilikom govora na prošlogodišnjoj dodeli. Eto, prošle godine 12 godina ropstva je nagrađen (a i Dallas Buyers Club i The Wolf of Wall street su bili bolji po mom mišljenju), ove godine je nominovan film Selma. Uopšte, kao da istorijski filmovi o SAD-u (Argo, Linkoln) i filmovi za toleranciju imaju prednost (Naravno, razumljivo, ipak je to Američka akademija). Ne kažem da tolerancija nije važna tema, ali nekada jednostavno ima boljih filmova koji više zaslužuju nagradu. Ipak, neću suditi dok ne pogledam sve nominovane, a gledao sam samo The Grand Budapest Hotel (koji je divno urađen, mada je priča pomalo slaba i klišeirana, tako da ne verujem baš da će osvojiti oskara). Zanimljivo je što je Meril Strip ponovo dobila nominaciju, 19. po redu. Takođe mi je žao što Nolan nije nominovan za Interstellar.

nelll

pre 9 godina

Boyhood (Odrastanje) je zaista odlican film. U principu ni nema neku radnju, prosto odrastanje, a opet je tako jak film. Sniman 13 godina :)

And the Oscar goes to...

pre 9 godina

The Grand Hotel Budapest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Civokvi

pre 9 godina

Nekako mi se čini da postoji pritisak na Akademiju da nominuje i nagrađuje filmove o borbi za prava manjina (u ovom slučaju crnaca) kako ne bi ispali rasisti, šovinisti i sl. To je isto (mada u šali) rekla Elen Dedženeris prilikom govora na prošlogodišnjoj dodeli. Eto, prošle godine 12 godina ropstva je nagrađen (a i Dallas Buyers Club i The Wolf of Wall street su bili bolji po mom mišljenju), ove godine je nominovan film Selma. Uopšte, kao da istorijski filmovi o SAD-u (Argo, Linkoln) i filmovi za toleranciju imaju prednost (Naravno, razumljivo, ipak je to Američka akademija). Ne kažem da tolerancija nije važna tema, ali nekada jednostavno ima boljih filmova koji više zaslužuju nagradu. Ipak, neću suditi dok ne pogledam sve nominovane, a gledao sam samo The Grand Budapest Hotel (koji je divno urađen, mada je priča pomalo slaba i klišeirana, tako da ne verujem baš da će osvojiti oskara). Zanimljivo je što je Meril Strip ponovo dobila nominaciju, 19. po redu. Takođe mi je žao što Nolan nije nominovan za Interstellar.

Jovan Ristic

pre 9 godina

Sve je manje-više u redu , očekivano i zasluženo, osim filma American Sniper. Ko ga je pogledao zna o čemu pričam. Nekada su te propagandne filmove bolje snimali, ovo je smeće.

my way

pre 9 godina

Au, kakav poraz Interstellara! Iskreno, negde i ocekivano, mada bi bolje bilo da ni za specijalne efekte nije nominovan, jer se film uopste ne oslanja na njih. Ne znam cak ni da li je bilo 3D projekcija.

Ika

pre 9 godina

Ove godine sam bio previse zauzet da gledam previse filmova, ali sam odgledao "Two Days, One Night" i srecan sam zbog fenomenalne Marion Kotijar i sto je neko prepoznao sjajnu ulogu u malom, neamerickom filmu :) Whiplash je odlican film, a Inaritua obozavam, tako da su to moja dva favorita.

And the Oscar goes to...

pre 9 godina

The Grand Hotel Budapest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eto tako i nikako

pre 9 godina

Koliko god voleo trilogiju Gospodar prestenova, Hobit je po meni jedan od najlošijih filmova ikada!! Što se tiče Benedikta i Oskara, mislim da je čovek, da me ne shvatite pogrešno, pomalo precenjen, i da mnogo duguje svojoj boji glasa i dikciji!

nelll

pre 9 godina

Boyhood (Odrastanje) je zaista odlican film. U principu ni nema neku radnju, prosto odrastanje, a opet je tako jak film. Sniman 13 godina :)

pametnjakovic mladji

pre 9 godina

The Lego Movie nije ni nominovan za najbolji crtac??? What the...

Ah pa da, prica ima vise mozga i poruka nego svi glavni nominovani zajedno. To ne sme da prodje.

Filip

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da Interstellar nije nominovan za najbolji film,a npr Gravity jeste pre par godina...
onda Nightcrawler i Gyllenhaal su isto zasluzili nominacije...ostalo manje-vise ocekivano

Che

pre 9 godina

Najbolji film, scenario Birdman ili Grand Budapest
Glumac Majkl Kiton
sporedni edvard norton
sporedna pola zena pola oskar
muzika Interstelar
efekti interstelar
Levijatan medju ponudjenima za strani...

NouNejmovic

pre 9 godina

Interstellar je krš od filma koji je sklepan kao da je pravljen sa budžetom od 10 hiljada dolara.Scenario pun rupa,loša montaža itd...Nolan namešta glasanja na IMDBu i ceo svet to zna,a samo se Srbi kunu u njega i njegove filmove,jer Srbi vole da misle tudjom glavom i da veruju tudjim očima.I ovo malo nominacija što ima je čisto da ga ispoštuju.
(abc, 15. januar 2015 17:41)

Alo rodjace ajde idi gledaj Sekulu leba ti!!!! Ja stvarno mogu da razumem da se ukusi razlikuju ali kada neko tako popljuje coveka koji je snimio Memento, The Prestige, Inception, Dark Knight Trilogy... ajde ajde Ivkova Slava ti uskoro pocinje.

Bre

pre 9 godina

Interstellar jeste odlican film, ali odavno je poznato da se Oskar ne daje SF filmovima, daju prednost zivotnim pricama, dramama. Gone girl, Imitation Game, Birdman, odlicni filmovi i svi zasluzuju oskara. Sto se tice glavnih uloga, milim da su favoriti Kamberbac i Rozamund Pajk, pa cemo videti :)

abc

pre 9 godina

Interstellar je krš od filma koji je sklepan kao da je pravljen sa budžetom od 10 hiljada dolara.Scenario pun rupa,loša montaža itd...Nolan namešta glasanja na IMDBu i ceo svet to zna,a samo se Srbi kunu u njega i njegove filmove,jer Srbi vole da misle tudjom glavom i da veruju tudjim očima.I ovo malo nominacija što ima je čisto da ga ispoštuju.

Stefan

pre 9 godina

Reći ću samo jednu stvar: Meril Strip je za Into the Woods zaslužila ne jednog, nego 3 Oskara. Ta žena je... jednostavno neverovatna glumica.

NN

pre 9 godina

U odnosu na Zlatnog globusa najveci gubitnik je po meni Big Eyes koji je rezirao Tim Barton(da li ga to kaznjava Holivud zbog raspada braka) i glumica Ejmi Adam je dobila bila globusa za najbolju zensku ulogu u komediji ili mjuziklu iako je po meni film drama (obicno glumica koja dobije globusa za komediju ili mjuzikl dobije nominaciju a retko Oskara),umesto nje je ubacena Marion Kotilard za belgijski film (ona je posle Sofije Loren jedina glumica koja je dobila oskara za glavnu zensku ulogu a da film nije bio na engleskom jeziku). Kod glumaca je ubacen Bredli Kuper za Istvudov film
Mene najvise interesuje ko ce dobiti Oskara za najbolji strani film,da li ce to biti Rusija (na veliko iznenadjenje dobitni i Zlatnog globusa), Poljska(iznenadjenje je da nisu osvojil Globusa, jer su pre toga pokupili sve vazne nagrade na Evropskim filmskim nagradama, i da li ce Poljska najizad uspeti da osvoji svog prvog Oskara posle ako se ne varam 9 nominacija ) ili ce Oskara da osvoje kao iznenadjenje Argentinci koji su osvojili 2 Oskara i dva puta su bili iznenadjenje neki su prvi put mislili da ce mozda Jugoslavija dobiti Oskara jer je nas film osvojio Zlatnu palmu i obicno ti filmovi osvajaju u velikom delu i Oskara ako su van engleskog govornog podrucja a bila je i hit komedija iz Francuske 3 muskarca i kolevka,a jos vece iznenadjenje je bilo kada su ga drugi put osvojili pre nekoliko godina za film Tajne u njihovim ocima kada su svi mislili da ce pobediti Nemacka,Francuska ili cak Peru.

Tajo Shu III

pre 9 godina

Pih...nema Andje,nema Bore...zavera!!!
Salim se,iznenadjujuce dobre nominacije.Moj favorit u svim kategorijama je Foxcatcher,Karel i Rufalo su fenomenalno odglumili.Dobar je i Benedikt u razbijanju enigme.Zenskog oskara bi trebala da dobije po meni amerikanka,a ne strankinja,sto ce reci Riz Viderspun.Originalni scenario Ves Anderson a adaptirani scenario Pol Anderson za Inherent vice.I bas mi je krivo sto Zoakin Finiks nema nominaciju ali mozda i bolja s obzirom da ne bi dobio nagradu po obicaju.
I za kraj Levijatan za strani film.Bez premca.

ona sto joj nikad ne objavljujete komentare

pre 9 godina

@ime, pa ne nominuje ona sama sebe. Zena samo odlicno radi svoj posao koji verovatno voli, a nominacije i nagrade su samo posledica toga.

PedjaS

pre 9 godina

Upravo odgledao American Sniper. Film bas osrednji, prilicno standardni PR, kao sto je mislim vec neko pomenuo ali B. Cooper je zaista odlican. Sledeci Whiplash, vec duuugo cekam da vidim da li je galama oko njega zasluzena. Pozdrav svima. P.S. Bas mi je drago da vidim ovoliko komentara na temu iz kulture, dosta vise ovog dnevno -politickog sivila, dusu ce nam pojesti.

Tacy

pre 9 godina

Dobar izbor nominacija ove godine, a još bolji prezenteri - preslatki Kris Pajn najavljuje, a preharizmatični Nil Patrik vodi dodelu, pogodak!
Elem, ja bih voleo da oskara za film dobije The Imitation Game, za glumca Kumberbač, scenario Grand Budapest Hotel, sporedna glumica Kira, efekti Interstellar, kostim Grdana i ostalo mi nije bitno.
Mislim da bi drugačija podela bila prosto nezamisliva...

na kraju će i Jennifer Aniston uzeti jednog

pre 9 godina

Svake godine kad taman pomislim da je holivud dotakao dno i da će sledeća godina biti bolja, oni nekako uspeju da iznendade! Nije u suštini oskar kriv što je američka produkcija katastrofa, krivi su ti naopaki tržišni principi filmske industrije gde se targetiraju i prave filmovi samo za tinejdžere sa 3D efektima, bez ikakve radnje. Karte u bioskopima nikad skuplji a filmovi nikad mršaviji. jedino me interesuje ko će dobiti oskara za strani film i uvek tog dobitnika odgledam. Grand Budapest Hotel po mom mišljenju simpatičan filmčić, ništa spektakularno, odgledaću još samo Birdman-a. Prošlu godinu sam iskoristio i ponovo odgledao sve dobitnike oskara iz 50-tih, e kakvi su to filmovi bili (nisam toliko mator ali tvrdim da je poslednji fenomenalan američki film Pulp Fiction). I da, mislim da je televizijska produkcija preuzela primat i da ima mnogo kvalitetnijih serija što se vidi i po imneima koja rade (Woody Allen snima za Amazon!?)...

Hawkeye returns

pre 9 godina

vidim da ima dezurnih sto samo znaju da lupaju minuse poput botova. znam da nije lako da imate neko svoje mišljenje , ali ipak pokušajte da pokrenete debatu, iskazete stav neki.

Usotalom cemu cela ova ujdurma?

pre 9 godina

Pomalo mi je drago sto je interstelar izgubio trku, nije da je los film, ali da je remek delo - nije. Toliko mastarije predstavljeno kao neka kvazi nauka. Grand budapest je super, mada ne verujem da ce doboto oskara za najbolji film. Ja tipujem na Boyhood.

zaki

pre 9 godina

@abc namešta glasanje na imdb? hahaha pa samo neupućeni likovi kao ti smatraju imdb glasove za pouzdane ocene filma. Nije bitan imdb Nolan ima odlične ocene filmskih kritičara iz celog sveta a ne samo od Srba. Za interstelar malo slabije nego inače.

Aleksa

pre 9 godina

Whiplash , bruka film ko voli dobru muziku ili se bavio istom .... gluma , vrhunska !!
Birdman, opicen i naporan film , sa sjajnom glumom i tehnikom snimanja ,
Theory of Everything, gledao pre par meseci i zaboravio ga ...
Imitation Game , odlican zanimljiv film, triler, ali nije za oskare ..
Foxcatcher , glup film , izaziva mucninu, istinit ali nezanimljiv ...
Grand Budapest Hotel, najbolji Andersonovski film, zabavan, veoma simetrican ! Zasluzuje oskara posto je isti takodje simetrican.
American Sniper , zabavan film, americka propaganda (i snajperisti su ljudi , itd... ) Bredli Kuper , ravan dosadan , kao i uvek ..
Nightcrawler , nisam mislio da ce me zanimati, ali je izuzetan film (ima neku notu Taksiste) , antipaticni Dzejk Gulenhal je sjajan!
Gone Girl, ova Rosamunda mora dobiti oskara, luda je , film mi je kao Psiho. Da nije jaka konkurencija, Fincher bi trebao dobiti oskara. Ups, nije ni nominovan , sramota.

Azazel

pre 9 godina

Gledao sam ih sve osim Selme, i mogu odmah da tipujem nagrade sa bar 80% verovatnoće: Birdman/Boyhood/Whiplash (kao iznenađenje) - Linklajter - Kamberbač/Redmejn - Džulijan Mur - Dival/Norton - Patriša Arket -scen. Boyhood/Grand Budapest-adaptacija Imitation game/Whiplash - strani Leviathan.

....,,

pre 9 godina

Marvelov svet, sveden na poslednji stepenik oslanjajuci se na stap povrsnosti.
Specijalni efekti, najvece dostignuce. Svet poraza. Zaborav.

Phyzee

pre 9 godina

Jake Gyllenhaal zasluzuje nominaciju, fenomenalna uloga i gluma u odlicno napisanom filmu. Samo Keaton ima mozda bolju ulogu. Drago mi je sto je pretenciozni Nolan puko sa Interstellarom. Voleo bih da Julianne Moore napokon dobije oskara.

Hawkeye

pre 9 godina

Cumberbatch po meni nije zasluzio, jeste dobar, ali nista spektakularno. Costner, McConaughey, Coltrane ispred njega, Cooper-a... po meni Michael Keaton, Eddie Radmayne, Coltrane/Ralph Fiennes, Costner, McConaughey. Interstellar bi morao kao 9. da udje. Barem nema smesnog Unbroken-a.

Iva

pre 9 godina

Evo ovako ce biti: Film - Boyhood; rezija isto ili birdman; glumac redmejn; glumica zasluzuje felisiti ali upasce ili ris ili mur; scenario ako ne bude naj film onda ovo dobija boyhood; adapt scenario immitaion game ili inherent vice (ajmo PTA); support glumac mora JKS ali ne bi me cudilo da ode Nortonu; support glumica patrisa ili kira ali zajeb sve i dace merilici :); muzika tu je jasno whiplash al ga nema haha pa ide teoriji svega; pesam ide lego jer ga nema gde treba; strani film klace se ida i levijatan kontam da ce rusi; kamera hmmm turner ili grand budapest; doqu wim ili vivien; montaza prosto mora ici hotelu; kao i scenografija to je jasno; i mix zvuka ide badiju ricu. ostalo je manje vise jasno isto. sve u svemu oskar je pusiona. ziveo berlinale!

Nikola

pre 9 godina

@(Ozren P., 15. januar 2015 15:27)
Pa realno, kad malo bolje pogledas i nije neki film,dobar je samo zato sto je nolan reziser pa sa tim idu i odlicna muzika,gluma,efekti,finalni proizvod ali je sama prica dosta slaba.Da je neko drugi rezirao bio bi daleko gluplji film.Ali ako se pogleda prosla godina i ona glupa animacija gravity, onda je morao da bude nominovan.

jocko

pre 9 godina

Losa godina, osrednji filmovi,
izvikani
Odrastanje , grand..
ispod proseka , jake price nigde, rezije jos manje
BY 3.0) (7, 15. januar 2015 17:49)

A šta očekivati ? Kuma,Let iznad kukavičijeg gnezda,Taxi Driver,China town ? e to se više ne vraća.Gledao za sada jedino Boyhood,hm korektno... nadam se da me Whiplash i Byrd man neće razočarati kao i Still Alice.

allez

pre 9 godina

Sramotno sto Gone Girl nije nominovan ni za Best Picture, ni za Best Director, ni za scenario(!!!), a cak ni za muziku, koja je bila toliko fenomenalna da je delovala kao organski deo filma, a ne komponovane numere. Montaza je jos jedna kategorija u kojoj je film mogao biti nominovan, ali ovde vec verovatno nisam objektivan, posto je za mene drugi najbolji film koji sam gledao ove godine, doduse jos nisam video Inherent Vice i Birdman. S druge strane, drago mi je sto Whiplash ima ovoliko nominacija svakako

Aleksa

pre 9 godina

Potrebno je bjezati od toga ili imati jak i visok intelekt da se prezivi.Snaga se nalazi u kulturi,
izvornoj i nezagadjenoj kojekakvim izdanjima reklamnog i laznog karaktera.
vasilije knezevic 15 jan. 2015
(vasilije knezevic, 16. januar 2015 02:47)

U majku mu , nisam znao da je takva kriza na zapadu, ja sam mislio da je sve kao u Holivudskim filmovima ... Jel ne moze Ajronmen i Avendzersi nesto da intervenisu i pomognu ?? Ako treba ,daj ziro-racun, da saljemo pomoc... Kod nas je , eto, dobro, gledamo i srpske i holivudske filmove. A i ruske i korejske . (A da, evo ti i desetka u index , za daljinski patriotizam!)

nya

pre 9 godina

Mix zvuka je unterstelaru bio, najblaze receno 'los', da se i sam Nolan morao oglasiti povodom problema a sad dosle dve nominacije... hmmm. Nominovan po principu daj sta das. Najboljeg glumca odnosi Majkl Kiton i sa pravom jer je odlican u Birdman-u. Najbolji sporedni je J. K. Simons, to je svako ko je pogledao Whiplash mogao da predpostavi. Najbolja glumica ce verovatno biti Dzulian Mur. Najbolji mix zvuka takodje mora Whiplash-u (mozda cak i soundtrack, ma da za ost ne odpisujem i Interstellar i The Grand Budapest hotel). Najbolja kamera ide Birdmanu, jer sve drugo bi bila cista pljacka. Najbolja rezija za Richard Linklater koji je ovu nagradu morao dobiti dosta ranije ali sada stize na naplatu... mozda i Alehandro Injaritu, ma da ja iskreno navijam za Wes Andersona koji ce verovatno dobiti najbolji scenario. Birdman je film koji je snimljen tako da izleda kao jedan kadar ali bilo je tu dosta montaze i dosta sakrivenih rezova, zasto su nominovani samo oni koji privlace paznju na sebe (ma da Birdman ima vec dosta nominacija), montazu ce verovatno dobiti Boyhood. najbolji makeup sigurno Foxcatcher, ko o cemu svi o prostetici u tom filmu. Ima dobrih filmova ali mi se cini kao da ni ne traze najbolje filmove nego samo najkomercijalnije, i svakako od svih filmova iz sezone Oskara svi najkomercijalniji i oni o kojima se najvise prica su ovde. Inherent vice je dobio jednu nominaciju cisto da ne bude da su zaboravili na P.T. Andersona ali on izgleda kao posvadjan sa njima (a i Inherent vice ima dosta problema, nije pristupacan uopste... pogotovo matorim clanovima akademije kojima je glava duboko u njihovim...)

Audrey Hepburn

pre 9 godina

Boyhood je precenjen. Ok, super je to sto je sniman 12 godina, gledas odrastanje jednog decaka na filmskom platnu, svidja mi se ideja filma, i nije los. Ali to je to. Nema nikakvu pricu, zaplet, neeestooo da se desilo. Odrastao je, krenuo na koledz. U medjuvremenu njegova majka je promenila mnogo momaka. Kraj filma. I slaba gluma.
Po mom misljenju mnogo su bolji The Grand Budapest Hotel i Whiplash.
Eddie Redmayne treba da dobije oskara za fantasticnu glumu u The Theory of Everything.

Milan

pre 9 godina

Gone Girl i Nightcrawler su definitivno trebali biti nominirani za najbolji film kao i Jake Gilenhol za najbolju ulogu.

Grand Budapest Hotel i Imitation Game su dobri filmovi, ali nisu baš klasa za Oscara i definitivno nisu ispred ova 2 filma. Pre bih ubacio i Begin Again ispred njih.

Jimmy

pre 9 godina

Otprilike polovinu filmova sam odgledao (što će reći da polovinu nisam, pa ne mogu baš objektivno da sudim). Ali, čisto da smirim kockarsku dušu: glumica Pike, sporedni glumac Simmons, originalni scenario Budapest. Možda je mogao Jake Gyllenhaal da bude nagrađen nominacijom za Nightcrawler, ali opet ponavljam nisam gledao sve, možda stvarno nije bilo mesta.

vasilije knezevic

pre 9 godina

Nije mi stalo do toga da moj komentar bude objavljen.Pregledajuci ponovo americku stampu,
gledajuci i slusajuci televiziju dolazi se do zakljucka koliko je ta vijest o "Oskaru"i Holiwood-u,
uopste,samo trecerazredna po znacaju.Vi joj, zbog nekih razloga, pridajete nekakvu nemogucu
vaznost,odabirate komentare koji do krajnosti velicaju Holywood a onda se, mozda, pitate zasto
je Srbija tako beznadezna kulturno i ekonomski.Te pristalice Holywood-a zaboravljaju rodjenu
Srbiju;ona kulturno propada.Ja,licno,sam napustio zemlju radi zaposlenja i nikada nisam ni
pomislio da zapostavim svoje korijene iako su studenti u mojoj grupi,pretezno Beogradjani,
salno ponavljali da je nesto "tivijalno".Naravno da se i tada osjecao nezdravi dah Holywood-a.
Kad je istina izasla na vidjelo uvjerenje o fabrikovanim lazima nije se vise moglo prodati.Socijalne
probleme, koje nijesam imao prilike vidjeti u americkim filmovima koji su se prikazivali u Beogradu,
sada su postali stvarnost.Naslucivanje je postala stvarna istina.Nekakav izmisljeni Holywood je uspio
da nam prikaze zemlju onakva kakva nije i to je bio pravi mamac za sve one praznih dzepova.
Potrebno je bjezati od toga ili imati jak i visok intelekt da se prezivi.Snaga se nalazi u kulturi,
izvornoj i nezagadjenoj kojekakvim izdanjima reklamnog i laznog karaktera.
vasilije knezevic 15 jan. 2015

abc

pre 9 godina

Interstellar je krš od filma koji je sklepan kao da je pravljen sa budžetom od 10 hiljada dolara.Scenario pun rupa,loša montaža itd...Nolan namešta glasanja na IMDBu i ceo svet to zna,a samo se Srbi kunu u njega i njegove filmove,jer Srbi vole da misle tudjom glavom i da veruju tudjim očima.I ovo malo nominacija što ima je čisto da ga ispoštuju.

nelll

pre 9 godina

Boyhood (Odrastanje) je zaista odlican film. U principu ni nema neku radnju, prosto odrastanje, a opet je tako jak film. Sniman 13 godina :)

my way

pre 9 godina

Au, kakav poraz Interstellara! Iskreno, negde i ocekivano, mada bi bolje bilo da ni za specijalne efekte nije nominovan, jer se film uopste ne oslanja na njih. Ne znam cak ni da li je bilo 3D projekcija.

Tacy

pre 9 godina

Dobar izbor nominacija ove godine, a još bolji prezenteri - preslatki Kris Pajn najavljuje, a preharizmatični Nil Patrik vodi dodelu, pogodak!
Elem, ja bih voleo da oskara za film dobije The Imitation Game, za glumca Kumberbač, scenario Grand Budapest Hotel, sporedna glumica Kira, efekti Interstellar, kostim Grdana i ostalo mi nije bitno.
Mislim da bi drugačija podela bila prosto nezamisliva...

And the Oscar goes to...

pre 9 godina

The Grand Hotel Budapest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eto tako i nikako

pre 9 godina

Koliko god voleo trilogiju Gospodar prestenova, Hobit je po meni jedan od najlošijih filmova ikada!! Što se tiče Benedikta i Oskara, mislim da je čovek, da me ne shvatite pogrešno, pomalo precenjen, i da mnogo duguje svojoj boji glasa i dikciji!

Hawkeye

pre 9 godina

Cumberbatch po meni nije zasluzio, jeste dobar, ali nista spektakularno. Costner, McConaughey, Coltrane ispred njega, Cooper-a... po meni Michael Keaton, Eddie Radmayne, Coltrane/Ralph Fiennes, Costner, McConaughey. Interstellar bi morao kao 9. da udje. Barem nema smesnog Unbroken-a.

Hawkeye returns

pre 9 godina

vidim da ima dezurnih sto samo znaju da lupaju minuse poput botova. znam da nije lako da imate neko svoje mišljenje , ali ipak pokušajte da pokrenete debatu, iskazete stav neki.

Bre

pre 9 godina

Interstellar jeste odlican film, ali odavno je poznato da se Oskar ne daje SF filmovima, daju prednost zivotnim pricama, dramama. Gone girl, Imitation Game, Birdman, odlicni filmovi i svi zasluzuju oskara. Sto se tice glavnih uloga, milim da su favoriti Kamberbac i Rozamund Pajk, pa cemo videti :)

vasilije knezevic

pre 9 godina

Nije mi stalo do toga da moj komentar bude objavljen.Pregledajuci ponovo americku stampu,
gledajuci i slusajuci televiziju dolazi se do zakljucka koliko je ta vijest o "Oskaru"i Holiwood-u,
uopste,samo trecerazredna po znacaju.Vi joj, zbog nekih razloga, pridajete nekakvu nemogucu
vaznost,odabirate komentare koji do krajnosti velicaju Holywood a onda se, mozda, pitate zasto
je Srbija tako beznadezna kulturno i ekonomski.Te pristalice Holywood-a zaboravljaju rodjenu
Srbiju;ona kulturno propada.Ja,licno,sam napustio zemlju radi zaposlenja i nikada nisam ni
pomislio da zapostavim svoje korijene iako su studenti u mojoj grupi,pretezno Beogradjani,
salno ponavljali da je nesto "tivijalno".Naravno da se i tada osjecao nezdravi dah Holywood-a.
Kad je istina izasla na vidjelo uvjerenje o fabrikovanim lazima nije se vise moglo prodati.Socijalne
probleme, koje nijesam imao prilike vidjeti u americkim filmovima koji su se prikazivali u Beogradu,
sada su postali stvarnost.Naslucivanje je postala stvarna istina.Nekakav izmisljeni Holywood je uspio
da nam prikaze zemlju onakva kakva nije i to je bio pravi mamac za sve one praznih dzepova.
Potrebno je bjezati od toga ili imati jak i visok intelekt da se prezivi.Snaga se nalazi u kulturi,
izvornoj i nezagadjenoj kojekakvim izdanjima reklamnog i laznog karaktera.
vasilije knezevic 15 jan. 2015

Filip

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da Interstellar nije nominovan za najbolji film,a npr Gravity jeste pre par godina...
onda Nightcrawler i Gyllenhaal su isto zasluzili nominacije...ostalo manje-vise ocekivano

NouNejmovic

pre 9 godina

Interstellar je krš od filma koji je sklepan kao da je pravljen sa budžetom od 10 hiljada dolara.Scenario pun rupa,loša montaža itd...Nolan namešta glasanja na IMDBu i ceo svet to zna,a samo se Srbi kunu u njega i njegove filmove,jer Srbi vole da misle tudjom glavom i da veruju tudjim očima.I ovo malo nominacija što ima je čisto da ga ispoštuju.
(abc, 15. januar 2015 17:41)

Alo rodjace ajde idi gledaj Sekulu leba ti!!!! Ja stvarno mogu da razumem da se ukusi razlikuju ali kada neko tako popljuje coveka koji je snimio Memento, The Prestige, Inception, Dark Knight Trilogy... ajde ajde Ivkova Slava ti uskoro pocinje.

Che

pre 9 godina

Najbolji film, scenario Birdman ili Grand Budapest
Glumac Majkl Kiton
sporedni edvard norton
sporedna pola zena pola oskar
muzika Interstelar
efekti interstelar
Levijatan medju ponudjenima za strani...

Azazel

pre 9 godina

Gledao sam ih sve osim Selme, i mogu odmah da tipujem nagrade sa bar 80% verovatnoće: Birdman/Boyhood/Whiplash (kao iznenađenje) - Linklajter - Kamberbač/Redmejn - Džulijan Mur - Dival/Norton - Patriša Arket -scen. Boyhood/Grand Budapest-adaptacija Imitation game/Whiplash - strani Leviathan.

....,,

pre 9 godina

Marvelov svet, sveden na poslednji stepenik oslanjajuci se na stap povrsnosti.
Specijalni efekti, najvece dostignuce. Svet poraza. Zaborav.

na kraju će i Jennifer Aniston uzeti jednog

pre 9 godina

Svake godine kad taman pomislim da je holivud dotakao dno i da će sledeća godina biti bolja, oni nekako uspeju da iznendade! Nije u suštini oskar kriv što je američka produkcija katastrofa, krivi su ti naopaki tržišni principi filmske industrije gde se targetiraju i prave filmovi samo za tinejdžere sa 3D efektima, bez ikakve radnje. Karte u bioskopima nikad skuplji a filmovi nikad mršaviji. jedino me interesuje ko će dobiti oskara za strani film i uvek tog dobitnika odgledam. Grand Budapest Hotel po mom mišljenju simpatičan filmčić, ništa spektakularno, odgledaću još samo Birdman-a. Prošlu godinu sam iskoristio i ponovo odgledao sve dobitnike oskara iz 50-tih, e kakvi su to filmovi bili (nisam toliko mator ali tvrdim da je poslednji fenomenalan američki film Pulp Fiction). I da, mislim da je televizijska produkcija preuzela primat i da ima mnogo kvalitetnijih serija što se vidi i po imneima koja rade (Woody Allen snima za Amazon!?)...

Civokvi

pre 9 godina

Nekako mi se čini da postoji pritisak na Akademiju da nominuje i nagrađuje filmove o borbi za prava manjina (u ovom slučaju crnaca) kako ne bi ispali rasisti, šovinisti i sl. To je isto (mada u šali) rekla Elen Dedženeris prilikom govora na prošlogodišnjoj dodeli. Eto, prošle godine 12 godina ropstva je nagrađen (a i Dallas Buyers Club i The Wolf of Wall street su bili bolji po mom mišljenju), ove godine je nominovan film Selma. Uopšte, kao da istorijski filmovi o SAD-u (Argo, Linkoln) i filmovi za toleranciju imaju prednost (Naravno, razumljivo, ipak je to Američka akademija). Ne kažem da tolerancija nije važna tema, ali nekada jednostavno ima boljih filmova koji više zaslužuju nagradu. Ipak, neću suditi dok ne pogledam sve nominovane, a gledao sam samo The Grand Budapest Hotel (koji je divno urađen, mada je priča pomalo slaba i klišeirana, tako da ne verujem baš da će osvojiti oskara). Zanimljivo je što je Meril Strip ponovo dobila nominaciju, 19. po redu. Takođe mi je žao što Nolan nije nominovan za Interstellar.

NN

pre 9 godina

U odnosu na Zlatnog globusa najveci gubitnik je po meni Big Eyes koji je rezirao Tim Barton(da li ga to kaznjava Holivud zbog raspada braka) i glumica Ejmi Adam je dobila bila globusa za najbolju zensku ulogu u komediji ili mjuziklu iako je po meni film drama (obicno glumica koja dobije globusa za komediju ili mjuzikl dobije nominaciju a retko Oskara),umesto nje je ubacena Marion Kotilard za belgijski film (ona je posle Sofije Loren jedina glumica koja je dobila oskara za glavnu zensku ulogu a da film nije bio na engleskom jeziku). Kod glumaca je ubacen Bredli Kuper za Istvudov film
Mene najvise interesuje ko ce dobiti Oskara za najbolji strani film,da li ce to biti Rusija (na veliko iznenadjenje dobitni i Zlatnog globusa), Poljska(iznenadjenje je da nisu osvojil Globusa, jer su pre toga pokupili sve vazne nagrade na Evropskim filmskim nagradama, i da li ce Poljska najizad uspeti da osvoji svog prvog Oskara posle ako se ne varam 9 nominacija ) ili ce Oskara da osvoje kao iznenadjenje Argentinci koji su osvojili 2 Oskara i dva puta su bili iznenadjenje neki su prvi put mislili da ce mozda Jugoslavija dobiti Oskara jer je nas film osvojio Zlatnu palmu i obicno ti filmovi osvajaju u velikom delu i Oskara ako su van engleskog govornog podrucja a bila je i hit komedija iz Francuske 3 muskarca i kolevka,a jos vece iznenadjenje je bilo kada su ga drugi put osvojili pre nekoliko godina za film Tajne u njihovim ocima kada su svi mislili da ce pobediti Nemacka,Francuska ili cak Peru.

Jovan Ristic

pre 9 godina

Sve je manje-više u redu , očekivano i zasluženo, osim filma American Sniper. Ko ga je pogledao zna o čemu pričam. Nekada su te propagandne filmove bolje snimali, ovo je smeće.

Usotalom cemu cela ova ujdurma?

pre 9 godina

Pomalo mi je drago sto je interstelar izgubio trku, nije da je los film, ali da je remek delo - nije. Toliko mastarije predstavljeno kao neka kvazi nauka. Grand budapest je super, mada ne verujem da ce doboto oskara za najbolji film. Ja tipujem na Boyhood.

Nikola

pre 9 godina

@(Ozren P., 15. januar 2015 15:27)
Pa realno, kad malo bolje pogledas i nije neki film,dobar je samo zato sto je nolan reziser pa sa tim idu i odlicna muzika,gluma,efekti,finalni proizvod ali je sama prica dosta slaba.Da je neko drugi rezirao bio bi daleko gluplji film.Ali ako se pogleda prosla godina i ona glupa animacija gravity, onda je morao da bude nominovan.

Iva

pre 9 godina

Evo ovako ce biti: Film - Boyhood; rezija isto ili birdman; glumac redmejn; glumica zasluzuje felisiti ali upasce ili ris ili mur; scenario ako ne bude naj film onda ovo dobija boyhood; adapt scenario immitaion game ili inherent vice (ajmo PTA); support glumac mora JKS ali ne bi me cudilo da ode Nortonu; support glumica patrisa ili kira ali zajeb sve i dace merilici :); muzika tu je jasno whiplash al ga nema haha pa ide teoriji svega; pesam ide lego jer ga nema gde treba; strani film klace se ida i levijatan kontam da ce rusi; kamera hmmm turner ili grand budapest; doqu wim ili vivien; montaza prosto mora ici hotelu; kao i scenografija to je jasno; i mix zvuka ide badiju ricu. ostalo je manje vise jasno isto. sve u svemu oskar je pusiona. ziveo berlinale!

jocko

pre 9 godina

Losa godina, osrednji filmovi,
izvikani
Odrastanje , grand..
ispod proseka , jake price nigde, rezije jos manje
BY 3.0) (7, 15. januar 2015 17:49)

A šta očekivati ? Kuma,Let iznad kukavičijeg gnezda,Taxi Driver,China town ? e to se više ne vraća.Gledao za sada jedino Boyhood,hm korektno... nadam se da me Whiplash i Byrd man neće razočarati kao i Still Alice.

pametnjakovic mladji

pre 9 godina

The Lego Movie nije ni nominovan za najbolji crtac??? What the...

Ah pa da, prica ima vise mozga i poruka nego svi glavni nominovani zajedno. To ne sme da prodje.

Tajo Shu III

pre 9 godina

Pih...nema Andje,nema Bore...zavera!!!
Salim se,iznenadjujuce dobre nominacije.Moj favorit u svim kategorijama je Foxcatcher,Karel i Rufalo su fenomenalno odglumili.Dobar je i Benedikt u razbijanju enigme.Zenskog oskara bi trebala da dobije po meni amerikanka,a ne strankinja,sto ce reci Riz Viderspun.Originalni scenario Ves Anderson a adaptirani scenario Pol Anderson za Inherent vice.I bas mi je krivo sto Zoakin Finiks nema nominaciju ali mozda i bolja s obzirom da ne bi dobio nagradu po obicaju.
I za kraj Levijatan za strani film.Bez premca.

nya

pre 9 godina

Mix zvuka je unterstelaru bio, najblaze receno 'los', da se i sam Nolan morao oglasiti povodom problema a sad dosle dve nominacije... hmmm. Nominovan po principu daj sta das. Najboljeg glumca odnosi Majkl Kiton i sa pravom jer je odlican u Birdman-u. Najbolji sporedni je J. K. Simons, to je svako ko je pogledao Whiplash mogao da predpostavi. Najbolja glumica ce verovatno biti Dzulian Mur. Najbolji mix zvuka takodje mora Whiplash-u (mozda cak i soundtrack, ma da za ost ne odpisujem i Interstellar i The Grand Budapest hotel). Najbolja kamera ide Birdmanu, jer sve drugo bi bila cista pljacka. Najbolja rezija za Richard Linklater koji je ovu nagradu morao dobiti dosta ranije ali sada stize na naplatu... mozda i Alehandro Injaritu, ma da ja iskreno navijam za Wes Andersona koji ce verovatno dobiti najbolji scenario. Birdman je film koji je snimljen tako da izleda kao jedan kadar ali bilo je tu dosta montaze i dosta sakrivenih rezova, zasto su nominovani samo oni koji privlace paznju na sebe (ma da Birdman ima vec dosta nominacija), montazu ce verovatno dobiti Boyhood. najbolji makeup sigurno Foxcatcher, ko o cemu svi o prostetici u tom filmu. Ima dobrih filmova ali mi se cini kao da ni ne traze najbolje filmove nego samo najkomercijalnije, i svakako od svih filmova iz sezone Oskara svi najkomercijalniji i oni o kojima se najvise prica su ovde. Inherent vice je dobio jednu nominaciju cisto da ne bude da su zaboravili na P.T. Andersona ali on izgleda kao posvadjan sa njima (a i Inherent vice ima dosta problema, nije pristupacan uopste... pogotovo matorim clanovima akademije kojima je glava duboko u njihovim...)

Aleksa

pre 9 godina

Whiplash , bruka film ko voli dobru muziku ili se bavio istom .... gluma , vrhunska !!
Birdman, opicen i naporan film , sa sjajnom glumom i tehnikom snimanja ,
Theory of Everything, gledao pre par meseci i zaboravio ga ...
Imitation Game , odlican zanimljiv film, triler, ali nije za oskare ..
Foxcatcher , glup film , izaziva mucninu, istinit ali nezanimljiv ...
Grand Budapest Hotel, najbolji Andersonovski film, zabavan, veoma simetrican ! Zasluzuje oskara posto je isti takodje simetrican.
American Sniper , zabavan film, americka propaganda (i snajperisti su ljudi , itd... ) Bredli Kuper , ravan dosadan , kao i uvek ..
Nightcrawler , nisam mislio da ce me zanimati, ali je izuzetan film (ima neku notu Taksiste) , antipaticni Dzejk Gulenhal je sjajan!
Gone Girl, ova Rosamunda mora dobiti oskara, luda je , film mi je kao Psiho. Da nije jaka konkurencija, Fincher bi trebao dobiti oskara. Ups, nije ni nominovan , sramota.

Phyzee

pre 9 godina

Jake Gyllenhaal zasluzuje nominaciju, fenomenalna uloga i gluma u odlicno napisanom filmu. Samo Keaton ima mozda bolju ulogu. Drago mi je sto je pretenciozni Nolan puko sa Interstellarom. Voleo bih da Julianne Moore napokon dobije oskara.

Audrey Hepburn

pre 9 godina

Boyhood je precenjen. Ok, super je to sto je sniman 12 godina, gledas odrastanje jednog decaka na filmskom platnu, svidja mi se ideja filma, i nije los. Ali to je to. Nema nikakvu pricu, zaplet, neeestooo da se desilo. Odrastao je, krenuo na koledz. U medjuvremenu njegova majka je promenila mnogo momaka. Kraj filma. I slaba gluma.
Po mom misljenju mnogo su bolji The Grand Budapest Hotel i Whiplash.
Eddie Redmayne treba da dobije oskara za fantasticnu glumu u The Theory of Everything.

zaki

pre 9 godina

@abc namešta glasanje na imdb? hahaha pa samo neupućeni likovi kao ti smatraju imdb glasove za pouzdane ocene filma. Nije bitan imdb Nolan ima odlične ocene filmskih kritičara iz celog sveta a ne samo od Srba. Za interstelar malo slabije nego inače.

Ika

pre 9 godina

Ove godine sam bio previse zauzet da gledam previse filmova, ali sam odgledao "Two Days, One Night" i srecan sam zbog fenomenalne Marion Kotijar i sto je neko prepoznao sjajnu ulogu u malom, neamerickom filmu :) Whiplash je odlican film, a Inaritua obozavam, tako da su to moja dva favorita.

Stefan

pre 9 godina

Reći ću samo jednu stvar: Meril Strip je za Into the Woods zaslužila ne jednog, nego 3 Oskara. Ta žena je... jednostavno neverovatna glumica.

ona sto joj nikad ne objavljujete komentare

pre 9 godina

@ime, pa ne nominuje ona sama sebe. Zena samo odlicno radi svoj posao koji verovatno voli, a nominacije i nagrade su samo posledica toga.

Milan

pre 9 godina

Gone Girl i Nightcrawler su definitivno trebali biti nominirani za najbolji film kao i Jake Gilenhol za najbolju ulogu.

Grand Budapest Hotel i Imitation Game su dobri filmovi, ali nisu baš klasa za Oscara i definitivno nisu ispred ova 2 filma. Pre bih ubacio i Begin Again ispred njih.

Aleksa

pre 9 godina

Potrebno je bjezati od toga ili imati jak i visok intelekt da se prezivi.Snaga se nalazi u kulturi,
izvornoj i nezagadjenoj kojekakvim izdanjima reklamnog i laznog karaktera.
vasilije knezevic 15 jan. 2015
(vasilije knezevic, 16. januar 2015 02:47)

U majku mu , nisam znao da je takva kriza na zapadu, ja sam mislio da je sve kao u Holivudskim filmovima ... Jel ne moze Ajronmen i Avendzersi nesto da intervenisu i pomognu ?? Ako treba ,daj ziro-racun, da saljemo pomoc... Kod nas je , eto, dobro, gledamo i srpske i holivudske filmove. A i ruske i korejske . (A da, evo ti i desetka u index , za daljinski patriotizam!)

PedjaS

pre 9 godina

Upravo odgledao American Sniper. Film bas osrednji, prilicno standardni PR, kao sto je mislim vec neko pomenuo ali B. Cooper je zaista odlican. Sledeci Whiplash, vec duuugo cekam da vidim da li je galama oko njega zasluzena. Pozdrav svima. P.S. Bas mi je drago da vidim ovoliko komentara na temu iz kulture, dosta vise ovog dnevno -politickog sivila, dusu ce nam pojesti.

allez

pre 9 godina

Sramotno sto Gone Girl nije nominovan ni za Best Picture, ni za Best Director, ni za scenario(!!!), a cak ni za muziku, koja je bila toliko fenomenalna da je delovala kao organski deo filma, a ne komponovane numere. Montaza je jos jedna kategorija u kojoj je film mogao biti nominovan, ali ovde vec verovatno nisam objektivan, posto je za mene drugi najbolji film koji sam gledao ove godine, doduse jos nisam video Inherent Vice i Birdman. S druge strane, drago mi je sto Whiplash ima ovoliko nominacija svakako

Jimmy

pre 9 godina

Otprilike polovinu filmova sam odgledao (što će reći da polovinu nisam, pa ne mogu baš objektivno da sudim). Ali, čisto da smirim kockarsku dušu: glumica Pike, sporedni glumac Simmons, originalni scenario Budapest. Možda je mogao Jake Gyllenhaal da bude nagrađen nominacijom za Nightcrawler, ali opet ponavljam nisam gledao sve, možda stvarno nije bilo mesta.