Subota, 10.01.2015.

12:30

NUNS: Vučić pritiska novinare BIRN

NUNS je najoštrije protestovalo zbog načina na koji je premijer Aleksandar Vučić govorio o Balkanskoj istraživačkoj mreži (BIRN), koju je optužio da laže.

Izvor: Beta

NUNS: Vuèiæ pritiska novinare BIRN IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

85 Komentari

Sortiraj po:

Metaks

pre 9 godina

Uspostavljanje kritičke javnosti, kao sastavnog dela demokratskih sistema, nije moguće bez istraživačkog novinarstva kojim se bavi BIRN, ali samo pod uslovom ako ne narušava Ustav i izjave podkrepljuje dokazima.

Baksel

pre 9 godina

Problem je izgleda u nama samima, jer za pare sve bi učinili, pa čak i ukaljali svoj obraz i govorili protiv svoje nacije i države.

Borka

pre 9 godina

Problem je izgleda u nama samima, jer za pare sve bi učinili, pa čak i ukaljali svoj obraz i govorili protiv svoje nacije i države.

Natasa

pre 9 godina

Nikakav pritisak Vucic ne vrsi na novinare, samo je odgovorio na pitanja novinara o navodnom sukobu izmedju njega I predsednika, da je izneto previse lazi I da se stalno nesto spekulise. Ukoliko je to optuzba neka je, coveku je dosta da mu podmecu noge lazima.

Koka

pre 9 godina

Kad mediji daju netacne i lazne izjave bez ikakvih argumenata onda je to u redu a kad ih Vucic kritikuje zbog toga onda je to pritisak. Interesantno zar ne!

Cika

pre 9 godina

Gde ces vecu slobodu medija nego u Srbiji. Lazu, vode prljave kampanje,iznose neistine bez trunke dokaza a pozivaju se na demokratiju. To nije sloboda medija to je zloupotreba medija.

PAUN - STAKLOREZAC

pre 9 godina

Ovde meni nesto ocigledno nije u redu, stalno mi se vrzma po glavi jedna cinjenica koju koliko vidim da retko ko i spominje. Kako to da se po pitanju navodne prozivke od strane Aleksandra Vucic nisu oglasila gospoda iz BIRN-a nego se NUNS prvi pojavljuje kao njihov zastupnik. Ako BIRN smatra da Aleksandar Vucic ne govori istinu, sasvim je logicno da oni prvi reaguju i dokazu da je rec o neistinama . Ovako kada vidim ko reaguje na ono sto kaze Aleksandar Vucic vidim da je apsolutno u pravu jer govori jezikom istine i cinjenica koje su tacne. Cini mi se da je ovo pokusaj bivsih da ponovo dodju na vlast, ali na svu srecu narod ih ocigledno nece.

Sara

pre 9 godina

Ako novinari istrazivacke organizacije imaju pravo da slobodno kritikuju i iznose misljenje, ima pravo i premijer zemlje da iznese misljenje o toj temi, zar to nije prava sloboda govora. Problem nastaje jer Vucic to radi sa lakocom, sasvim jednostavnim recnikom i ne skriva svoje misljenje sluzeci se slozenim politickim i dvosmislenim recnikom.

Vladan

pre 9 godina

Ja bih ipak stao na premijerovu stranu, jer je imao hrabrosti da kaze ono sto drugi misle a cute iz straha da ce pod uticajem evropskih mocnika biti smenjeni sa svojih funkcija. Javna je tajna da postoje placene novinarske agencije, ali i politicari, NVO i druga udruzenja da konstantnim napadima na premijera i vladu unesu politicku nestabilnost u zemlji, da bi posle toga mogli da ucenjuju vladu i traze ispunjenje svojih interesa.

herkules s

pre 9 godina

u Srbiji su se mnoge novinarske kuce koristile lazima, sto da bi povecale tiraze,sto da bi destabilizovale rad vlade jer su dobijale novac od nekih koji su radili protiv vlade,a i drzave. U poslednje vreme suoceni smo bili konstantno napadima novinara na nekog clana vlade, a ti napadi su se vremenom pokazivali da su tendenciozni jer su novinari iznosili neistine.

Vesna NS

pre 9 godina

ZoranNS, 10. januar 2015 14:49)
@Za tvoju informaciju dokazano je da je ta firma lazna,i da Andrej nema nikakve veze.
(Marinela77, 10. januar 2015 16:00)

A ko je dokazao??

Vucic???

Ajde bre, nisi mali Perica u prvom osnovne, pa da budes tako naivna!!!

Antibot

pre 9 godina

(Marinela77, 10. januar 2015 16:00)

Za tvoju informaciju, ta "lažna" firma je uredno uplaćivala sve doprinose tom istom Andreju Vučiću.
Lažovi su i jedan i drugi. Ti nisi, ti si samo bot.

Nino

pre 9 godina

Od mnogobrojnih novinara, na prste dve ruke mogu da izbrojim postene i prave novinare koji pisu onako kako jeste, bez "ulepsavanja" da prica bude zanimljivija...

pedala

pre 9 godina

Naravno da najpoznatiji ministar informisanja u istoriji srpskog visestranacja najbolje zna kako mediji lazu. Bio je to težak posao. Mada su onda 2-3 lista samo pisali istinu a sada samo Informer.

jelena

pre 9 godina

Vucic ptitiska sve. I clanove svoje stranke i novinare. Ono sto mene najvise pogadja je ignorisanje zapada. Sve dok bude radio ono sto njima treba, oni nece reagovati. Ostaje nam samo da se molimo da ce se zameriti velikim silama. Do tada cemo komentarisati tu oholost, aroganciju, neznanje, bez da mozemo da ga oteramo. Ali nadam se da ce ga pad veoma zaboleti. Trebalo bi , zato sto se otisnuo veoma visoko i daleko od svake realnosti.

Svedok s'lica mesta

pre 9 godina

Za mene kao građanina, bi bila korisna informacija da je premijer rekao da ima informacije i dokaze da se BiRN-u uplaćuje novac iz EU, jel na osnovu čega je to izjavio?, ili da u suprotnom pokaže dokaze da zaista firma koja je sporna nije u sukobu interesa i da je ponudila cenu ispumpavanja koja ne odskače puno od drugih, e posle ovoga kaže tačka na slučaj i gotovo, nema nagađanja i sumnje oko toga, ovako... kaže ko šta hoće i to je to... Evo ja tvrdim, da je BIRN plaćen od Edija Rame da potkopava vladu Srbije i tvrdim da je to 100% tačno, a dokaze, pa, imam tu negde, naći ću ih dogodine... Svašta?!,, zato je recimo Insajder bio uspešna emisija., crno na belo i gotovo.

Past

pre 9 godina

Dakle, ako BIRN kako tvrdi ima dokaze za sve sto je napisano i s time stoji pred svetom pod punom materijalnom i moralnom odgovornoscu, onda drzava treba da tuzi BIRN, dokaze da je to neistina i toliko ih oderu od para za laz i prevaru da moraju da se zatvore. Kako to nije slucaj, ne preostaje mi nista drugo nego da zakljucim da je gospodin premijer jedan obican napaljeni slatkorecivi lazov i prevarant. Pojasnjenja tipa "pemijer ima pravo na misljenje", ili " u pitanju je interpretacija novinara" ovde nemaju mesta. Ovde se govori o krivicnim delima, i neko mora kad tad da zaglavi robiju zbog ovoga.

Sosa

pre 9 godina

Kao sto BIRN ima pravo na svoje misljenje valjda i premijer treba da ima pravo na svoje misljenje!Ako se izlazi u javnost sa laznim informacijama potrebno je da neko iz vlasti kaze ko to radi i zasto!

Dejo

pre 9 godina

Ako je istina ovo sto je rekao Vucic onda je jasno da nas EU ne zeli iskreno a kako niko nije demantovao Vucica ispade da je zaista bio u pravu!

fincar

pre 9 godina

Ponovne teme na racun medijskog mraka nemaju nikakvog osnova jer ako malo analiziarmo strukturu komentara i odnos broja kritickih i pohvalnih komentara jasno dolazimo do zakljucka da nema argumentata za ovakvu izjavu!

Marina

pre 9 godina

Uspostavljanje kritičke javnosti, kao sastavnog dela demokratskih sistema, nije moguće bez istraživačkog novinarstva kojim se bavi BIRN, ali samo pod uslovom ako ne narušava Ustav i izjave podkrepljuje dokazima.

Dejo

pre 9 godina

Ako je istina ovo sto je rekao Vucic onda je jasno da nas EU ne zeli iskreno a kako niko nije demantovao Vucica ispade da je zaista bio u pravu!

Duša85

pre 9 godina

Ovim saopštenjem NUNS jasno kaže da je sloboda medija ugrožena u Srbiji i optužuju premijera kao da su zaboravili da je premijer bio pre zadužen za informisanje i da jako dobro zna šta znači sloboda medija.

mare

pre 9 godina

On je zaduzen za BIU i verujem da ako neko zna informaciju to je Vucic.
Iskeno ne vidim pritisak u tome sto kad neko laze, drugi skrenu paznju na to...
Osinje gnezdo...

Milka

pre 9 godina

A kakvo je onda to demokratsko drustvo gde mediji mogu da daju izjave koje ne mogu nikako potkrepiti dokazima nego se svode na rekla kazala.

NNN

pre 9 godina

vučić, kome je cilj ulazak u EU,
optužuje istu tu EU da plaćaju BIRN-u da piše protiv Vlade Srbije!

Uz to optužuje BIRN da laže,
iako tekst još nigde u domaćim medijima nije ni objavljen,
ali se, naravno, ne usuđuje da kaže šta nije istina.

Ivan grof od Valjeva

pre 9 godina

Pa ljudi , zar je novinar onaj koji se stavlja na neciju strau? Ne volim ni one koji se stavljaju na njegovu, a ni one protiv njega, jer novinar mora biti objektivan, a svakako ne moze biti objektivan novinar koji iz "svoje analize"zakljuci da je premijer som ili kako su ga vec vredjali, pa posle ti isti kukaju na cenzuru.

ko vam je kriv

pre 9 godina

Pa zahvaljujuci vama novinarima izgubili smo volju i za novinama, TV i ostalim medijima.
Svaka druga vest vam je Vucic.Degradirali ste sopstvenu profesiju na najnize grane i ko vam je sad posle svega kriv.

ZoranNS

pre 9 godina

Vučić je već dugi put dokazao da čim nema argumente, kao slučaj sa bratom i sada ovaj, obraća se starim šablonima. DA BI DOKAZAO DA NIJE NEOZBILJAN, IZAZVAO BI BIRN NA tv DUEL.

Lela

pre 9 godina

Dva sata po objavljivanju teksta i ni rec komentara ,ova tisina ce se ocigledno daleko cuti.Cak ni Pajtic ni rec a da nepricamo o Zivkovicu,Tadicu i drugima.

siki82

pre 9 godina

U više navrata su mediji iznosili neistine kada je u pitanju Vlada isam Vučić,što se kasnije i dokazalo,pa ne vidim zašto i sad ne bi bilo tako.

Zorkaa

pre 9 godina

Molim da mi neko od vas javi ako je čuo da postoji zemlja u kojoj se divno živi a koja ima otvoreno, slobodno i ne cenzurisano novinarstvo....

posteno???

pre 9 godina

Aleksandar Vučić je optužio novinare BIRN-a da su "dobili pare" od šefa delegacije Evropske unije Majkla Devenporta i EU, i da su iznosili nestine o postupku izbora firme koja će obaviti ispumpavanje vode iz kopa "Tamnava - Zapadno polje".

BIRN i Davenport da podnesu tuzbu za klevetu nezavisnom sudu u Strazburu, da se napravi jedna javna istraga, pa ko se utvrdi da je lagao, najmanje 10 god. zatvora i placanje znacajne sume kao moralne odstete!!!

m4rk0

pre 9 godina

Deja vu. Setite se ko je bio ministar informisanja tokom veselih devedesetih. Setite se kakav ste tretman imali. Setite se...ma kome ja pricam.

Dejo

pre 9 godina

Ako je istina ovo sto je rekao Vucic onda je jasno da nas EU ne zeli iskreno a kako niko nije demantovao Vucica ispade da je zaista bio u pravu!

Nino

pre 9 godina

Od mnogobrojnih novinara, na prste dve ruke mogu da izbrojim postene i prave novinare koji pisu onako kako jeste, bez "ulepsavanja" da prica bude zanimljivija...

fincar

pre 9 godina

Ponovne teme na racun medijskog mraka nemaju nikakvog osnova jer ako malo analiziarmo strukturu komentara i odnos broja kritickih i pohvalnih komentara jasno dolazimo do zakljucka da nema argumentata za ovakvu izjavu!

Duša85

pre 9 godina

Ovim saopštenjem NUNS jasno kaže da je sloboda medija ugrožena u Srbiji i optužuju premijera kao da su zaboravili da je premijer bio pre zadužen za informisanje i da jako dobro zna šta znači sloboda medija.

Ivan grof od Valjeva

pre 9 godina

Pa ljudi , zar je novinar onaj koji se stavlja na neciju strau? Ne volim ni one koji se stavljaju na njegovu, a ni one protiv njega, jer novinar mora biti objektivan, a svakako ne moze biti objektivan novinar koji iz "svoje analize"zakljuci da je premijer som ili kako su ga vec vredjali, pa posle ti isti kukaju na cenzuru.

Dejo

pre 9 godina

Ako je istina ovo sto je rekao Vucic onda je jasno da nas EU ne zeli iskreno a kako niko nije demantovao Vucica ispade da je zaista bio u pravu!

ko vam je kriv

pre 9 godina

Pa zahvaljujuci vama novinarima izgubili smo volju i za novinama, TV i ostalim medijima.
Svaka druga vest vam je Vucic.Degradirali ste sopstvenu profesiju na najnize grane i ko vam je sad posle svega kriv.

Marina

pre 9 godina

Uspostavljanje kritičke javnosti, kao sastavnog dela demokratskih sistema, nije moguće bez istraživačkog novinarstva kojim se bavi BIRN, ali samo pod uslovom ako ne narušava Ustav i izjave podkrepljuje dokazima.

Milka

pre 9 godina

A kakvo je onda to demokratsko drustvo gde mediji mogu da daju izjave koje ne mogu nikako potkrepiti dokazima nego se svode na rekla kazala.

Sosa

pre 9 godina

Kao sto BIRN ima pravo na svoje misljenje valjda i premijer treba da ima pravo na svoje misljenje!Ako se izlazi u javnost sa laznim informacijama potrebno je da neko iz vlasti kaze ko to radi i zasto!

Lela

pre 9 godina

Dva sata po objavljivanju teksta i ni rec komentara ,ova tisina ce se ocigledno daleko cuti.Cak ni Pajtic ni rec a da nepricamo o Zivkovicu,Tadicu i drugima.

siki82

pre 9 godina

U više navrata su mediji iznosili neistine kada je u pitanju Vlada isam Vučić,što se kasnije i dokazalo,pa ne vidim zašto i sad ne bi bilo tako.

mare

pre 9 godina

On je zaduzen za BIU i verujem da ako neko zna informaciju to je Vucic.
Iskeno ne vidim pritisak u tome sto kad neko laze, drugi skrenu paznju na to...
Osinje gnezdo...

m4rk0

pre 9 godina

Deja vu. Setite se ko je bio ministar informisanja tokom veselih devedesetih. Setite se kakav ste tretman imali. Setite se...ma kome ja pricam.

posteno???

pre 9 godina

Aleksandar Vučić je optužio novinare BIRN-a da su "dobili pare" od šefa delegacije Evropske unije Majkla Devenporta i EU, i da su iznosili nestine o postupku izbora firme koja će obaviti ispumpavanje vode iz kopa "Tamnava - Zapadno polje".

BIRN i Davenport da podnesu tuzbu za klevetu nezavisnom sudu u Strazburu, da se napravi jedna javna istraga, pa ko se utvrdi da je lagao, najmanje 10 god. zatvora i placanje znacajne sume kao moralne odstete!!!

NNN

pre 9 godina

vučić, kome je cilj ulazak u EU,
optužuje istu tu EU da plaćaju BIRN-u da piše protiv Vlade Srbije!

Uz to optužuje BIRN da laže,
iako tekst još nigde u domaćim medijima nije ni objavljen,
ali se, naravno, ne usuđuje da kaže šta nije istina.

ZoranNS

pre 9 godina

Vučić je već dugi put dokazao da čim nema argumente, kao slučaj sa bratom i sada ovaj, obraća se starim šablonima. DA BI DOKAZAO DA NIJE NEOZBILJAN, IZAZVAO BI BIRN NA tv DUEL.

Past

pre 9 godina

Dakle, ako BIRN kako tvrdi ima dokaze za sve sto je napisano i s time stoji pred svetom pod punom materijalnom i moralnom odgovornoscu, onda drzava treba da tuzi BIRN, dokaze da je to neistina i toliko ih oderu od para za laz i prevaru da moraju da se zatvore. Kako to nije slucaj, ne preostaje mi nista drugo nego da zakljucim da je gospodin premijer jedan obican napaljeni slatkorecivi lazov i prevarant. Pojasnjenja tipa "pemijer ima pravo na misljenje", ili " u pitanju je interpretacija novinara" ovde nemaju mesta. Ovde se govori o krivicnim delima, i neko mora kad tad da zaglavi robiju zbog ovoga.

jelena

pre 9 godina

Vucic ptitiska sve. I clanove svoje stranke i novinare. Ono sto mene najvise pogadja je ignorisanje zapada. Sve dok bude radio ono sto njima treba, oni nece reagovati. Ostaje nam samo da se molimo da ce se zameriti velikim silama. Do tada cemo komentarisati tu oholost, aroganciju, neznanje, bez da mozemo da ga oteramo. Ali nadam se da ce ga pad veoma zaboleti. Trebalo bi , zato sto se otisnuo veoma visoko i daleko od svake realnosti.

Svedok s'lica mesta

pre 9 godina

Za mene kao građanina, bi bila korisna informacija da je premijer rekao da ima informacije i dokaze da se BiRN-u uplaćuje novac iz EU, jel na osnovu čega je to izjavio?, ili da u suprotnom pokaže dokaze da zaista firma koja je sporna nije u sukobu interesa i da je ponudila cenu ispumpavanja koja ne odskače puno od drugih, e posle ovoga kaže tačka na slučaj i gotovo, nema nagađanja i sumnje oko toga, ovako... kaže ko šta hoće i to je to... Evo ja tvrdim, da je BIRN plaćen od Edija Rame da potkopava vladu Srbije i tvrdim da je to 100% tačno, a dokaze, pa, imam tu negde, naći ću ih dogodine... Svašta?!,, zato je recimo Insajder bio uspešna emisija., crno na belo i gotovo.

Zorkaa

pre 9 godina

Molim da mi neko od vas javi ako je čuo da postoji zemlja u kojoj se divno živi a koja ima otvoreno, slobodno i ne cenzurisano novinarstvo....

pedala

pre 9 godina

Naravno da najpoznatiji ministar informisanja u istoriji srpskog visestranacja najbolje zna kako mediji lazu. Bio je to težak posao. Mada su onda 2-3 lista samo pisali istinu a sada samo Informer.

Vesna NS

pre 9 godina

ZoranNS, 10. januar 2015 14:49)
@Za tvoju informaciju dokazano je da je ta firma lazna,i da Andrej nema nikakve veze.
(Marinela77, 10. januar 2015 16:00)

A ko je dokazao??

Vucic???

Ajde bre, nisi mali Perica u prvom osnovne, pa da budes tako naivna!!!

Antibot

pre 9 godina

(Marinela77, 10. januar 2015 16:00)

Za tvoju informaciju, ta "lažna" firma je uredno uplaćivala sve doprinose tom istom Andreju Vučiću.
Lažovi su i jedan i drugi. Ti nisi, ti si samo bot.

Sara

pre 9 godina

Ako novinari istrazivacke organizacije imaju pravo da slobodno kritikuju i iznose misljenje, ima pravo i premijer zemlje da iznese misljenje o toj temi, zar to nije prava sloboda govora. Problem nastaje jer Vucic to radi sa lakocom, sasvim jednostavnim recnikom i ne skriva svoje misljenje sluzeci se slozenim politickim i dvosmislenim recnikom.

Koka

pre 9 godina

Kad mediji daju netacne i lazne izjave bez ikakvih argumenata onda je to u redu a kad ih Vucic kritikuje zbog toga onda je to pritisak. Interesantno zar ne!

Vladan

pre 9 godina

Ja bih ipak stao na premijerovu stranu, jer je imao hrabrosti da kaze ono sto drugi misle a cute iz straha da ce pod uticajem evropskih mocnika biti smenjeni sa svojih funkcija. Javna je tajna da postoje placene novinarske agencije, ali i politicari, NVO i druga udruzenja da konstantnim napadima na premijera i vladu unesu politicku nestabilnost u zemlji, da bi posle toga mogli da ucenjuju vladu i traze ispunjenje svojih interesa.

PAUN - STAKLOREZAC

pre 9 godina

Ovde meni nesto ocigledno nije u redu, stalno mi se vrzma po glavi jedna cinjenica koju koliko vidim da retko ko i spominje. Kako to da se po pitanju navodne prozivke od strane Aleksandra Vucic nisu oglasila gospoda iz BIRN-a nego se NUNS prvi pojavljuje kao njihov zastupnik. Ako BIRN smatra da Aleksandar Vucic ne govori istinu, sasvim je logicno da oni prvi reaguju i dokazu da je rec o neistinama . Ovako kada vidim ko reaguje na ono sto kaze Aleksandar Vucic vidim da je apsolutno u pravu jer govori jezikom istine i cinjenica koje su tacne. Cini mi se da je ovo pokusaj bivsih da ponovo dodju na vlast, ali na svu srecu narod ih ocigledno nece.

Cika

pre 9 godina

Gde ces vecu slobodu medija nego u Srbiji. Lazu, vode prljave kampanje,iznose neistine bez trunke dokaza a pozivaju se na demokratiju. To nije sloboda medija to je zloupotreba medija.

herkules s

pre 9 godina

u Srbiji su se mnoge novinarske kuce koristile lazima, sto da bi povecale tiraze,sto da bi destabilizovale rad vlade jer su dobijale novac od nekih koji su radili protiv vlade,a i drzave. U poslednje vreme suoceni smo bili konstantno napadima novinara na nekog clana vlade, a ti napadi su se vremenom pokazivali da su tendenciozni jer su novinari iznosili neistine.

Natasa

pre 9 godina

Nikakav pritisak Vucic ne vrsi na novinare, samo je odgovorio na pitanja novinara o navodnom sukobu izmedju njega I predsednika, da je izneto previse lazi I da se stalno nesto spekulise. Ukoliko je to optuzba neka je, coveku je dosta da mu podmecu noge lazima.

Borka

pre 9 godina

Problem je izgleda u nama samima, jer za pare sve bi učinili, pa čak i ukaljali svoj obraz i govorili protiv svoje nacije i države.

Baksel

pre 9 godina

Problem je izgleda u nama samima, jer za pare sve bi učinili, pa čak i ukaljali svoj obraz i govorili protiv svoje nacije i države.

Metaks

pre 9 godina

Uspostavljanje kritičke javnosti, kao sastavnog dela demokratskih sistema, nije moguće bez istraživačkog novinarstva kojim se bavi BIRN, ali samo pod uslovom ako ne narušava Ustav i izjave podkrepljuje dokazima.

Svedok s'lica mesta

pre 9 godina

Za mene kao građanina, bi bila korisna informacija da je premijer rekao da ima informacije i dokaze da se BiRN-u uplaćuje novac iz EU, jel na osnovu čega je to izjavio?, ili da u suprotnom pokaže dokaze da zaista firma koja je sporna nije u sukobu interesa i da je ponudila cenu ispumpavanja koja ne odskače puno od drugih, e posle ovoga kaže tačka na slučaj i gotovo, nema nagađanja i sumnje oko toga, ovako... kaže ko šta hoće i to je to... Evo ja tvrdim, da je BIRN plaćen od Edija Rame da potkopava vladu Srbije i tvrdim da je to 100% tačno, a dokaze, pa, imam tu negde, naći ću ih dogodine... Svašta?!,, zato je recimo Insajder bio uspešna emisija., crno na belo i gotovo.

Past

pre 9 godina

Dakle, ako BIRN kako tvrdi ima dokaze za sve sto je napisano i s time stoji pred svetom pod punom materijalnom i moralnom odgovornoscu, onda drzava treba da tuzi BIRN, dokaze da je to neistina i toliko ih oderu od para za laz i prevaru da moraju da se zatvore. Kako to nije slucaj, ne preostaje mi nista drugo nego da zakljucim da je gospodin premijer jedan obican napaljeni slatkorecivi lazov i prevarant. Pojasnjenja tipa "pemijer ima pravo na misljenje", ili " u pitanju je interpretacija novinara" ovde nemaju mesta. Ovde se govori o krivicnim delima, i neko mora kad tad da zaglavi robiju zbog ovoga.

NNN

pre 9 godina

vučić, kome je cilj ulazak u EU,
optužuje istu tu EU da plaćaju BIRN-u da piše protiv Vlade Srbije!

Uz to optužuje BIRN da laže,
iako tekst još nigde u domaćim medijima nije ni objavljen,
ali se, naravno, ne usuđuje da kaže šta nije istina.

pedala

pre 9 godina

Naravno da najpoznatiji ministar informisanja u istoriji srpskog visestranacja najbolje zna kako mediji lazu. Bio je to težak posao. Mada su onda 2-3 lista samo pisali istinu a sada samo Informer.

Antibot

pre 9 godina

(Marinela77, 10. januar 2015 16:00)

Za tvoju informaciju, ta "lažna" firma je uredno uplaćivala sve doprinose tom istom Andreju Vučiću.
Lažovi su i jedan i drugi. Ti nisi, ti si samo bot.

jelena

pre 9 godina

Vucic ptitiska sve. I clanove svoje stranke i novinare. Ono sto mene najvise pogadja je ignorisanje zapada. Sve dok bude radio ono sto njima treba, oni nece reagovati. Ostaje nam samo da se molimo da ce se zameriti velikim silama. Do tada cemo komentarisati tu oholost, aroganciju, neznanje, bez da mozemo da ga oteramo. Ali nadam se da ce ga pad veoma zaboleti. Trebalo bi , zato sto se otisnuo veoma visoko i daleko od svake realnosti.

Zorkaa

pre 9 godina

Molim da mi neko od vas javi ako je čuo da postoji zemlja u kojoj se divno živi a koja ima otvoreno, slobodno i ne cenzurisano novinarstvo....

ZoranNS

pre 9 godina

Vučić je već dugi put dokazao da čim nema argumente, kao slučaj sa bratom i sada ovaj, obraća se starim šablonima. DA BI DOKAZAO DA NIJE NEOZBILJAN, IZAZVAO BI BIRN NA tv DUEL.

posteno???

pre 9 godina

Aleksandar Vučić je optužio novinare BIRN-a da su "dobili pare" od šefa delegacije Evropske unije Majkla Devenporta i EU, i da su iznosili nestine o postupku izbora firme koja će obaviti ispumpavanje vode iz kopa "Tamnava - Zapadno polje".

BIRN i Davenport da podnesu tuzbu za klevetu nezavisnom sudu u Strazburu, da se napravi jedna javna istraga, pa ko se utvrdi da je lagao, najmanje 10 god. zatvora i placanje znacajne sume kao moralne odstete!!!

m4rk0

pre 9 godina

Deja vu. Setite se ko je bio ministar informisanja tokom veselih devedesetih. Setite se kakav ste tretman imali. Setite se...ma kome ja pricam.

siki82

pre 9 godina

U više navrata su mediji iznosili neistine kada je u pitanju Vlada isam Vučić,što se kasnije i dokazalo,pa ne vidim zašto i sad ne bi bilo tako.

Dejo

pre 9 godina

Ako je istina ovo sto je rekao Vucic onda je jasno da nas EU ne zeli iskreno a kako niko nije demantovao Vucica ispade da je zaista bio u pravu!

Milka

pre 9 godina

A kakvo je onda to demokratsko drustvo gde mediji mogu da daju izjave koje ne mogu nikako potkrepiti dokazima nego se svode na rekla kazala.

fincar

pre 9 godina

Ponovne teme na racun medijskog mraka nemaju nikakvog osnova jer ako malo analiziarmo strukturu komentara i odnos broja kritickih i pohvalnih komentara jasno dolazimo do zakljucka da nema argumentata za ovakvu izjavu!

Ivan grof od Valjeva

pre 9 godina

Pa ljudi , zar je novinar onaj koji se stavlja na neciju strau? Ne volim ni one koji se stavljaju na njegovu, a ni one protiv njega, jer novinar mora biti objektivan, a svakako ne moze biti objektivan novinar koji iz "svoje analize"zakljuci da je premijer som ili kako su ga vec vredjali, pa posle ti isti kukaju na cenzuru.

mare

pre 9 godina

On je zaduzen za BIU i verujem da ako neko zna informaciju to je Vucic.
Iskeno ne vidim pritisak u tome sto kad neko laze, drugi skrenu paznju na to...
Osinje gnezdo...

Sosa

pre 9 godina

Kao sto BIRN ima pravo na svoje misljenje valjda i premijer treba da ima pravo na svoje misljenje!Ako se izlazi u javnost sa laznim informacijama potrebno je da neko iz vlasti kaze ko to radi i zasto!

Lela

pre 9 godina

Dva sata po objavljivanju teksta i ni rec komentara ,ova tisina ce se ocigledno daleko cuti.Cak ni Pajtic ni rec a da nepricamo o Zivkovicu,Tadicu i drugima.

Dejo

pre 9 godina

Ako je istina ovo sto je rekao Vucic onda je jasno da nas EU ne zeli iskreno a kako niko nije demantovao Vucica ispade da je zaista bio u pravu!

Duša85

pre 9 godina

Ovim saopštenjem NUNS jasno kaže da je sloboda medija ugrožena u Srbiji i optužuju premijera kao da su zaboravili da je premijer bio pre zadužen za informisanje i da jako dobro zna šta znači sloboda medija.

ko vam je kriv

pre 9 godina

Pa zahvaljujuci vama novinarima izgubili smo volju i za novinama, TV i ostalim medijima.
Svaka druga vest vam je Vucic.Degradirali ste sopstvenu profesiju na najnize grane i ko vam je sad posle svega kriv.

Marina

pre 9 godina

Uspostavljanje kritičke javnosti, kao sastavnog dela demokratskih sistema, nije moguće bez istraživačkog novinarstva kojim se bavi BIRN, ali samo pod uslovom ako ne narušava Ustav i izjave podkrepljuje dokazima.

herkules s

pre 9 godina

u Srbiji su se mnoge novinarske kuce koristile lazima, sto da bi povecale tiraze,sto da bi destabilizovale rad vlade jer su dobijale novac od nekih koji su radili protiv vlade,a i drzave. U poslednje vreme suoceni smo bili konstantno napadima novinara na nekog clana vlade, a ti napadi su se vremenom pokazivali da su tendenciozni jer su novinari iznosili neistine.

Vladan

pre 9 godina

Ja bih ipak stao na premijerovu stranu, jer je imao hrabrosti da kaze ono sto drugi misle a cute iz straha da ce pod uticajem evropskih mocnika biti smenjeni sa svojih funkcija. Javna je tajna da postoje placene novinarske agencije, ali i politicari, NVO i druga udruzenja da konstantnim napadima na premijera i vladu unesu politicku nestabilnost u zemlji, da bi posle toga mogli da ucenjuju vladu i traze ispunjenje svojih interesa.

Sara

pre 9 godina

Ako novinari istrazivacke organizacije imaju pravo da slobodno kritikuju i iznose misljenje, ima pravo i premijer zemlje da iznese misljenje o toj temi, zar to nije prava sloboda govora. Problem nastaje jer Vucic to radi sa lakocom, sasvim jednostavnim recnikom i ne skriva svoje misljenje sluzeci se slozenim politickim i dvosmislenim recnikom.

Koka

pre 9 godina

Kad mediji daju netacne i lazne izjave bez ikakvih argumenata onda je to u redu a kad ih Vucic kritikuje zbog toga onda je to pritisak. Interesantno zar ne!

Natasa

pre 9 godina

Nikakav pritisak Vucic ne vrsi na novinare, samo je odgovorio na pitanja novinara o navodnom sukobu izmedju njega I predsednika, da je izneto previse lazi I da se stalno nesto spekulise. Ukoliko je to optuzba neka je, coveku je dosta da mu podmecu noge lazima.

PAUN - STAKLOREZAC

pre 9 godina

Ovde meni nesto ocigledno nije u redu, stalno mi se vrzma po glavi jedna cinjenica koju koliko vidim da retko ko i spominje. Kako to da se po pitanju navodne prozivke od strane Aleksandra Vucic nisu oglasila gospoda iz BIRN-a nego se NUNS prvi pojavljuje kao njihov zastupnik. Ako BIRN smatra da Aleksandar Vucic ne govori istinu, sasvim je logicno da oni prvi reaguju i dokazu da je rec o neistinama . Ovako kada vidim ko reaguje na ono sto kaze Aleksandar Vucic vidim da je apsolutno u pravu jer govori jezikom istine i cinjenica koje su tacne. Cini mi se da je ovo pokusaj bivsih da ponovo dodju na vlast, ali na svu srecu narod ih ocigledno nece.

Cika

pre 9 godina

Gde ces vecu slobodu medija nego u Srbiji. Lazu, vode prljave kampanje,iznose neistine bez trunke dokaza a pozivaju se na demokratiju. To nije sloboda medija to je zloupotreba medija.

Nino

pre 9 godina

Od mnogobrojnih novinara, na prste dve ruke mogu da izbrojim postene i prave novinare koji pisu onako kako jeste, bez "ulepsavanja" da prica bude zanimljivija...

Vesna NS

pre 9 godina

ZoranNS, 10. januar 2015 14:49)
@Za tvoju informaciju dokazano je da je ta firma lazna,i da Andrej nema nikakve veze.
(Marinela77, 10. januar 2015 16:00)

A ko je dokazao??

Vucic???

Ajde bre, nisi mali Perica u prvom osnovne, pa da budes tako naivna!!!

Borka

pre 9 godina

Problem je izgleda u nama samima, jer za pare sve bi učinili, pa čak i ukaljali svoj obraz i govorili protiv svoje nacije i države.

Baksel

pre 9 godina

Problem je izgleda u nama samima, jer za pare sve bi učinili, pa čak i ukaljali svoj obraz i govorili protiv svoje nacije i države.

Metaks

pre 9 godina

Uspostavljanje kritičke javnosti, kao sastavnog dela demokratskih sistema, nije moguće bez istraživačkog novinarstva kojim se bavi BIRN, ali samo pod uslovom ako ne narušava Ustav i izjave podkrepljuje dokazima.