Ponedeljak, 05.01.2015.

08:10

HTC One M9 će imati vrhunske kamere i 64-bitni procesor

Izvor: klix.ba

HTC One M9 æe imati vrhunske kamere i 64-bitni procesor IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

usa

pre 9 godina

Imao M7 i prešao na Note4 koji je perfektan mada ima softverski problem sa IR blaster
M7 je fantastičan uređaj ali sa dve ogromne mane 1. nepromenljiva baterija i 2. očajna kamera
M9 obećava ali teško ću se otarasiti Note4 savršenstva, možda ako izdominira dizajnom kao što je M7 svojevremeno

draganova zena

pre 9 godina

Zamoljavam sve proizvodjace da podhitno ukinu videjopoziv,muz me nonstop zove i ometa dok sa komsijom Spasojem premeravam spavacu sobu.
Hvala vi unapred

Turgidson

pre 9 godina

(B, 05. januar 2015 21:19)

Volim Htc, ali ovo je istina (bar kad je m7 u pitanju). Otac i ja smo gotovo istovremeno kupili m7, na kraju smo oba morali nositi u servis. Naime, postojao je neki problem sa mikrofonom + sa dugmetom za uklj/isklj. Ocu su popravili, a meni dali nov uređaj. Odličan telefon def, ali mi je malo poljuljano poverenje u kvalitet.

asterix

pre 9 godina

U životu sam imao dva HTC-a:
HTC Tattoo i HTC Desire Z
oba su bila skapana i mislio sam da nikad vise ne uzmem HTC ali moguće je da će One M9 biti izuzetak.

B

pre 9 godina

Ljudi htc je obicno smece. M7 i m8 se kvare nenormalno. Skoro sam nosio neki telefon na servis kad tamo 3 m8 stoje na popravci. Cak mi kolega ima jedan m7 nece da se puni a m8 ne radi tac na pola displeja.

Dragan

pre 9 godina

@Draganov deda 
Sine, posto ja placam telefone od svoje pemzije, valjda se i ja nesto pitam? Dok ne izadje zvanicno obavestenje o video pozivu, nema dogovaranja kupovine!
(Draganov pradeda, 05. januar 2015 17:17)Deda, deda baš si krme.

Zhbljz

pre 9 godina

Trenutno pametni telefoni dostizu vrhunac. Sad ga samo mere. Sto jaci proc, trpaju ram, izmisljaju rezolucije i kamere. Posle ove serije telena koje cemo dobiti u 2015 nema smisla ici dalje. Cekamo nesto novo. Dobar pocetak bi bila baterija koja traje 5-7 dana bez punjenja, dovodjenje kamere do apsolutne perfekcije. Neke aplikacije da postanu standard itd...

Psn

pre 9 godina

Ovo ce bez sumnje biti odlican telefon,ali mislim da je krajnje vreme da malo uspore sa izbacivanjem novih telefona.Ne tako davno,do pre par decenija,tehnika je isto bila skupa,ali se redje menjala i trajala je duze.Dobar gramofon traje decenijama,bas kao i dobro pojacalo ili tv.
(Surovi, 05. januar 2015 12:13)

Nije ti razmišljanje na pravom mestu.
Nisu to telefoni, već smartphone-i.
A oni su ogledalo skupa više tehnologija u jednim uređaju. I kako se tehnologije stvaraju, a zatim i napreduju - tako i taj uređaj postoji da bi se koristile. Pa otud i npr. jednom godišnje nov uređaj.
Lako je gramofonu da reprodukuje zvuk sa ploče.. decenijama ako treba. Ali neka to uradi sa kasete, CD-a, fleške..
Tako je i smartphone-u iz 2010. lako da surfuje net-om, obavi razgovor ili pošalje SMS, ali neka bude kompatibilan sa OTG, otključa vrata stana ili plati račun na terminalu.. ne može ni ono sada već osnovno - da pokrene Google Now asistenta ili snimi video u barem HD.
Otud ti i ne treba uređaj koji će izgledati novo i posle pet godina (kako kažeš), jer sa njim nećeš moći ono što će u 2020. biti sve omogućeno/dostupno.
A i na kraju - ima i danas uređaja za 20-80€ za tehnologiju od pre 20+, i za naredne ko zna koliko godina.. pa nas niko ne tera da uzimamo nove top smartphone modele stalno, ako nam ne trebaju. Lako je naći sebi pravu meru.

srb

pre 9 godina

necu zuriti da ga kupim jer ce mu cena biti ne daj Boze, kao i ostalim high end uredjajima, lepo sacekam par meseci i onda ce moci da se nadje za oko 500€ sto je manje vise prihvatljivo. Prezadovoljan sam sa m8, zaista nisam bio svestan koliko brz android moze da bude, tako da je m9 logican izbor za narednu godinu

Draganov pradeda

pre 9 godina

@Draganov deda
Sine, posto ja placam telefone od svoje pemzije, valjda se i ja nesto pitam? Dok ne izadje zvanicno obavestenje o video pozivu, nema dogovaranja kupovine!

Jjack Ddaniels

pre 9 godina

Od 2015 na 2016 trend velicine ekrana ce se menjati. Siguran sam da ce opet poceti da se prave telefoni sa manjim ekranima i sa full nabudzenim hardverom. Iphone 7 mini, samsung galaxy 7 mini, itd... Sve oko 3,5-4 incha display. To ce biti perverzija. A trenutno ostaje moderan dizajn sa flagship telefonima od otprilike 5 incha display. Nema veze.

pobeda

pre 9 godina

najjaci su mi ovi sto kao nece da uzmu zato sto nije qhd ili se zale na to, a kuci nemaju ni jedan full hd ekran a kamoli nesto iznad....

The One

pre 9 godina

sigurno je da ce drugi flagshipovi imati slicne karakteristike i tako je uvek...ali dizajn.....tu niko ne moze vodu da ima nosi...znaci nisu ista klasa!

mali Aleksa

pre 9 godina

zao mi je sto odustaju od ultra pixel kamere posto je po meni to sjajna zamisao i bila bi to vrhunska kamera kada bi bila rezolucije 8 "ultrapiksela"...
(mare, 5. januar 2015 09:52)

Nije to tako jednostavno. Takozvana "Ultrapixel" tehnologija ima 4 miliona pixela veličine 2 mikrona na senzoru od 1/3 inča. Ako bi hteli da stave 8 miliona pixela iste veličine, morali bi da ugrade mnogo veći senzor. A veći senzor bi zahtevao i veći objektiv, koji bi bio u stanju da projektuje svetlost na veći senzor. A pošto se kupci nisu nešto preterano otimali za Ultrapixel kameru, jeftinije im je da ugrade običan senzor sa običnim objektivom.

Petar

pre 9 godina

Meni je izuzetno lep dizajn One serije. Kupio bih ga jedino u Google Play izdanju jer mrzim Sense i imam samo loša iskustva sa tim interfejsom.
(Jovan, 05. januar 2015 10:14) od verzije 5 Sense razbija... Mislim da je sad najbolji interfejs.

Kaiim

pre 9 godina

Vec par mjeseci koristim Galaxy S5, ali se nisam odrekao ni dvojke koju imam vec vise od 3 godine, dok brat koristi HTC M8. HTC mi je bolji u svakom smislu, pocevsi od izgleda, materijala koji su korisceni za izradu, pa sve preko trajanja baterije, HTC Sense-a koji prednjaci, itd. Jedina zamjerka koju imam jeste kamera. Samsung ima mnogo bolju kameru, ali to meni i nije toliki minus s obzirom da za slikanje koristim iskljucivo foto aparat. Samsungov AMOLED, po mom skromnom misljenju, takodje "pobjedjuje" HTC-ov SuperLCD, ali razlika nije prevelika. U svakom slucaju glasam za HTC! HTC M9 > Samsung Galaxy S6. Ponovicu po ko zna koji put za kraj: Samo da ubace bateriju veceg kapaciteta i sve ce biti u redu. Samsungovih 2800 i HTC-ovih 2600mAh nije dovoljno, bar ne za moje potrebe.

Washington

pre 9 godina

zao mi je sto odustaju od ultra pixel kamere posto je po meni to sjajna zamisao i bila bi to vrhunska kamera kada bi bila rezolucije 8 "ultrapiksela"..., ali dobro svakako ce biti odlican telefon. drago mi je sto nece poci za qhd ekranom posto ne vidim potrebu za tim jer na ekranu od 5" razlika ne postoji, a samo iziskuje vecu potrosnju baterije
(mare, 05. januar 2015 09:52)

Iskreno zbog tog ultra piksela imam toliko losih slika koje sam slikao preko dana i na jakoj svetlosti. U mracnim situacijama je ekstra. Mislim da je dobar potez da smanje te piksele. Nije mi bas sjajno iskustvo sa m8 kamerom.

petar

pre 9 godina

Ovo će biti prava zver...Note 5, S6, G4 i Z4 će morati dosta inovacija da uvedu da bi konkurisali na tržištu koje se strahovitom brzinom razvija!

Marko

pre 9 godina

Sta kukate, ovo je telefon prvenstveno namenjen zemljama 1. sveta i bogatijim ljudima 2. i 3. sveta. Cena ce u aprilu biti 700 evra, ali do jeseni ce pasti do 450.

Surovi

pre 9 godina

Ovo ce bez sumnje biti odlican telefon,ali mislim da je krajnje vreme da malo uspore sa izbacivanjem novih telefona.Ne tako davno,do pre par decenija,tehnika je isto bila skupa,ali se redje menjala i trajala je duze.Dobar gramofon traje decenijama,bas kao i dobro pojacalo ili tv.
Poslednjih godina sam promenio ili isprobao stotine telefona.Bilo je tu boljih i losijih,skupih i jeftinih,a sustina cele price je da su telefoni iz srednje klase najbolji po odnosu cena-kvalitet i nude najvise za ulozeno.
Citam da ce kuciste biti od titanijuma,aluminijuma i ko zan jos od cega,ali nigde ne pise da li ce biti u stanju da izdrzi par godina koriscenja bez bilo kakvih zastita,a da se ne pohaba.Ako nije tako,onda je takvo kuciste obicno bacanje para.Ista je prica sa svim preskupim Gorilama i sl. zastitama,preko kojih stavljamo dodatne folije.
Sto se kamera tice,iako postaju sve bolje ,tesko da ce ikada ugroziti dslr aparate ,osim ako ne smisle neki telefon sa dodatnim objektivima (Samsung zoom je digitalni aparat sa telefonom i pravi bolje fotografije od bilo kog telefona na trzistu)
Trenutno imam S4,koji je odlican telefon,upotrebljiva kamera,odlican 3g ruter,veoma brz i zavrsava posao.Isto to radi i Alcatel 6012d ,koji ima losu kameru i slabiji hardver,ali ima dve kartice,bolji prijem signala od S4 i bateriju koja na stend baju zaista traje 5 dana,dok normalnim koriscenjem izdrzi dva dana ,sto je misaona imenica za S4.

mm

pre 9 godina

Drago mi je sto se nisu odlučili za qhd rezoluciju, koja nema svrhu trenutno. Samo bi oslabila performanse i trajanje baterije. Imam One X već 2 godine, i vrlo moguće da cu ga zameniti za M9.

Markoleti

pre 9 godina

Ovima godine prolaze u obecavanju nobog, neponovljivog, boljeg itd itd. Sve to samo s pravim problemima nikako da se pozabave. Zato su tu dje jesu!

Covek

pre 9 godina

Iskreno bas navijam da ovaj telefon bude kako treba jer nam treba treci igrac da odvlaci malo kupce Samsungu i Appleu kako bi se oni jos vise trudili a ne prodavali jedan te isti proizvod iz godine u godinu.

stefan

pre 9 godina

Iskreno, ne znam šta može da me impresionora više. Telefon sa 3gb RAM-a, kamerom od 20,7mpix i ovom rezolucijom SONY već plasira duže vreme. A i da je 5gb RAMa me ne impresionira više, jer će Android da radi isto kao i sa 3gb, mpix već se samo povećavaju zbog brojki, i tako u nedogled. Sad jedino što može da bude drugačije je dizajn, a i tu kreativnost izumire. Treba neka revolucionarna promena, ne znam koja, ali ima ljudi koji se time bave pa neka misle.

Jovan

pre 9 godina

Meni je izuzetno lep dizajn One serije. Kupio bih ga jedino u Google Play izdanju jer mrzim Sense i imam samo loša iskustva sa tim interfejsom.

mare

pre 9 godina

zao mi je sto odustaju od ultra pixel kamere posto je po meni to sjajna zamisao i bila bi to vrhunska kamera kada bi bila rezolucije 8 "ultrapiksela"..., ali dobro svakako ce biti odlican telefon. drago mi je sto nece poci za qhd ekranom posto ne vidim potrebu za tim jer na ekranu od 5" razlika ne postoji, a samo iziskuje vecu potrosnju baterije

stefan

pre 9 godina

Iskreno, ne znam šta može da me impresionora više. Telefon sa 3gb RAM-a, kamerom od 20,7mpix i ovom rezolucijom SONY već plasira duže vreme. A i da je 5gb RAMa me ne impresionira više, jer će Android da radi isto kao i sa 3gb, mpix već se samo povećavaju zbog brojki, i tako u nedogled. Sad jedino što može da bude drugačije je dizajn, a i tu kreativnost izumire. Treba neka revolucionarna promena, ne znam koja, ali ima ljudi koji se time bave pa neka misle.

mm

pre 9 godina

Drago mi je sto se nisu odlučili za qhd rezoluciju, koja nema svrhu trenutno. Samo bi oslabila performanse i trajanje baterije. Imam One X već 2 godine, i vrlo moguće da cu ga zameniti za M9.

pobeda

pre 9 godina

najjaci su mi ovi sto kao nece da uzmu zato sto nije qhd ili se zale na to, a kuci nemaju ni jedan full hd ekran a kamoli nesto iznad....

Covek

pre 9 godina

Iskreno bas navijam da ovaj telefon bude kako treba jer nam treba treci igrac da odvlaci malo kupce Samsungu i Appleu kako bi se oni jos vise trudili a ne prodavali jedan te isti proizvod iz godine u godinu.

mali Aleksa

pre 9 godina

zao mi je sto odustaju od ultra pixel kamere posto je po meni to sjajna zamisao i bila bi to vrhunska kamera kada bi bila rezolucije 8 "ultrapiksela"...
(mare, 5. januar 2015 09:52)

Nije to tako jednostavno. Takozvana "Ultrapixel" tehnologija ima 4 miliona pixela veličine 2 mikrona na senzoru od 1/3 inča. Ako bi hteli da stave 8 miliona pixela iste veličine, morali bi da ugrade mnogo veći senzor. A veći senzor bi zahtevao i veći objektiv, koji bi bio u stanju da projektuje svetlost na veći senzor. A pošto se kupci nisu nešto preterano otimali za Ultrapixel kameru, jeftinije im je da ugrade običan senzor sa običnim objektivom.

The One

pre 9 godina

sigurno je da ce drugi flagshipovi imati slicne karakteristike i tako je uvek...ali dizajn.....tu niko ne moze vodu da ima nosi...znaci nisu ista klasa!

Petar

pre 9 godina

Meni je izuzetno lep dizajn One serije. Kupio bih ga jedino u Google Play izdanju jer mrzim Sense i imam samo loša iskustva sa tim interfejsom.
(Jovan, 05. januar 2015 10:14) od verzije 5 Sense razbija... Mislim da je sad najbolji interfejs.

Kaiim

pre 9 godina

Vec par mjeseci koristim Galaxy S5, ali se nisam odrekao ni dvojke koju imam vec vise od 3 godine, dok brat koristi HTC M8. HTC mi je bolji u svakom smislu, pocevsi od izgleda, materijala koji su korisceni za izradu, pa sve preko trajanja baterije, HTC Sense-a koji prednjaci, itd. Jedina zamjerka koju imam jeste kamera. Samsung ima mnogo bolju kameru, ali to meni i nije toliki minus s obzirom da za slikanje koristim iskljucivo foto aparat. Samsungov AMOLED, po mom skromnom misljenju, takodje "pobjedjuje" HTC-ov SuperLCD, ali razlika nije prevelika. U svakom slucaju glasam za HTC! HTC M9 > Samsung Galaxy S6. Ponovicu po ko zna koji put za kraj: Samo da ubace bateriju veceg kapaciteta i sve ce biti u redu. Samsungovih 2800 i HTC-ovih 2600mAh nije dovoljno, bar ne za moje potrebe.

mare

pre 9 godina

zao mi je sto odustaju od ultra pixel kamere posto je po meni to sjajna zamisao i bila bi to vrhunska kamera kada bi bila rezolucije 8 "ultrapiksela"..., ali dobro svakako ce biti odlican telefon. drago mi je sto nece poci za qhd ekranom posto ne vidim potrebu za tim jer na ekranu od 5" razlika ne postoji, a samo iziskuje vecu potrosnju baterije

Marko

pre 9 godina

Sta kukate, ovo je telefon prvenstveno namenjen zemljama 1. sveta i bogatijim ljudima 2. i 3. sveta. Cena ce u aprilu biti 700 evra, ali do jeseni ce pasti do 450.

Dragan

pre 9 godina

@Draganov deda 
Sine, posto ja placam telefone od svoje pemzije, valjda se i ja nesto pitam? Dok ne izadje zvanicno obavestenje o video pozivu, nema dogovaranja kupovine!
(Draganov pradeda, 05. januar 2015 17:17)Deda, deda baš si krme.

Psn

pre 9 godina

Ovo ce bez sumnje biti odlican telefon,ali mislim da je krajnje vreme da malo uspore sa izbacivanjem novih telefona.Ne tako davno,do pre par decenija,tehnika je isto bila skupa,ali se redje menjala i trajala je duze.Dobar gramofon traje decenijama,bas kao i dobro pojacalo ili tv.
(Surovi, 05. januar 2015 12:13)

Nije ti razmišljanje na pravom mestu.
Nisu to telefoni, već smartphone-i.
A oni su ogledalo skupa više tehnologija u jednim uređaju. I kako se tehnologije stvaraju, a zatim i napreduju - tako i taj uređaj postoji da bi se koristile. Pa otud i npr. jednom godišnje nov uređaj.
Lako je gramofonu da reprodukuje zvuk sa ploče.. decenijama ako treba. Ali neka to uradi sa kasete, CD-a, fleške..
Tako je i smartphone-u iz 2010. lako da surfuje net-om, obavi razgovor ili pošalje SMS, ali neka bude kompatibilan sa OTG, otključa vrata stana ili plati račun na terminalu.. ne može ni ono sada već osnovno - da pokrene Google Now asistenta ili snimi video u barem HD.
Otud ti i ne treba uređaj koji će izgledati novo i posle pet godina (kako kažeš), jer sa njim nećeš moći ono što će u 2020. biti sve omogućeno/dostupno.
A i na kraju - ima i danas uređaja za 20-80€ za tehnologiju od pre 20+, i za naredne ko zna koliko godina.. pa nas niko ne tera da uzimamo nove top smartphone modele stalno, ako nam ne trebaju. Lako je naći sebi pravu meru.

Zhbljz

pre 9 godina

Trenutno pametni telefoni dostizu vrhunac. Sad ga samo mere. Sto jaci proc, trpaju ram, izmisljaju rezolucije i kamere. Posle ove serije telena koje cemo dobiti u 2015 nema smisla ici dalje. Cekamo nesto novo. Dobar pocetak bi bila baterija koja traje 5-7 dana bez punjenja, dovodjenje kamere do apsolutne perfekcije. Neke aplikacije da postanu standard itd...

Jovan

pre 9 godina

Meni je izuzetno lep dizajn One serije. Kupio bih ga jedino u Google Play izdanju jer mrzim Sense i imam samo loša iskustva sa tim interfejsom.

petar

pre 9 godina

Ovo će biti prava zver...Note 5, S6, G4 i Z4 će morati dosta inovacija da uvedu da bi konkurisali na tržištu koje se strahovitom brzinom razvija!

Surovi

pre 9 godina

Ovo ce bez sumnje biti odlican telefon,ali mislim da je krajnje vreme da malo uspore sa izbacivanjem novih telefona.Ne tako davno,do pre par decenija,tehnika je isto bila skupa,ali se redje menjala i trajala je duze.Dobar gramofon traje decenijama,bas kao i dobro pojacalo ili tv.
Poslednjih godina sam promenio ili isprobao stotine telefona.Bilo je tu boljih i losijih,skupih i jeftinih,a sustina cele price je da su telefoni iz srednje klase najbolji po odnosu cena-kvalitet i nude najvise za ulozeno.
Citam da ce kuciste biti od titanijuma,aluminijuma i ko zan jos od cega,ali nigde ne pise da li ce biti u stanju da izdrzi par godina koriscenja bez bilo kakvih zastita,a da se ne pohaba.Ako nije tako,onda je takvo kuciste obicno bacanje para.Ista je prica sa svim preskupim Gorilama i sl. zastitama,preko kojih stavljamo dodatne folije.
Sto se kamera tice,iako postaju sve bolje ,tesko da ce ikada ugroziti dslr aparate ,osim ako ne smisle neki telefon sa dodatnim objektivima (Samsung zoom je digitalni aparat sa telefonom i pravi bolje fotografije od bilo kog telefona na trzistu)
Trenutno imam S4,koji je odlican telefon,upotrebljiva kamera,odlican 3g ruter,veoma brz i zavrsava posao.Isto to radi i Alcatel 6012d ,koji ima losu kameru i slabiji hardver,ali ima dve kartice,bolji prijem signala od S4 i bateriju koja na stend baju zaista traje 5 dana,dok normalnim koriscenjem izdrzi dva dana ,sto je misaona imenica za S4.

srb

pre 9 godina

necu zuriti da ga kupim jer ce mu cena biti ne daj Boze, kao i ostalim high end uredjajima, lepo sacekam par meseci i onda ce moci da se nadje za oko 500€ sto je manje vise prihvatljivo. Prezadovoljan sam sa m8, zaista nisam bio svestan koliko brz android moze da bude, tako da je m9 logican izbor za narednu godinu

Draganov pradeda

pre 9 godina

@Draganov deda
Sine, posto ja placam telefone od svoje pemzije, valjda se i ja nesto pitam? Dok ne izadje zvanicno obavestenje o video pozivu, nema dogovaranja kupovine!

draganova zena

pre 9 godina

Zamoljavam sve proizvodjace da podhitno ukinu videjopoziv,muz me nonstop zove i ometa dok sa komsijom Spasojem premeravam spavacu sobu.
Hvala vi unapred

Markoleti

pre 9 godina

Ovima godine prolaze u obecavanju nobog, neponovljivog, boljeg itd itd. Sve to samo s pravim problemima nikako da se pozabave. Zato su tu dje jesu!

Washington

pre 9 godina

zao mi je sto odustaju od ultra pixel kamere posto je po meni to sjajna zamisao i bila bi to vrhunska kamera kada bi bila rezolucije 8 "ultrapiksela"..., ali dobro svakako ce biti odlican telefon. drago mi je sto nece poci za qhd ekranom posto ne vidim potrebu za tim jer na ekranu od 5" razlika ne postoji, a samo iziskuje vecu potrosnju baterije
(mare, 05. januar 2015 09:52)

Iskreno zbog tog ultra piksela imam toliko losih slika koje sam slikao preko dana i na jakoj svetlosti. U mracnim situacijama je ekstra. Mislim da je dobar potez da smanje te piksele. Nije mi bas sjajno iskustvo sa m8 kamerom.

Turgidson

pre 9 godina

(B, 05. januar 2015 21:19)

Volim Htc, ali ovo je istina (bar kad je m7 u pitanju). Otac i ja smo gotovo istovremeno kupili m7, na kraju smo oba morali nositi u servis. Naime, postojao je neki problem sa mikrofonom + sa dugmetom za uklj/isklj. Ocu su popravili, a meni dali nov uređaj. Odličan telefon def, ali mi je malo poljuljano poverenje u kvalitet.

Jjack Ddaniels

pre 9 godina

Od 2015 na 2016 trend velicine ekrana ce se menjati. Siguran sam da ce opet poceti da se prave telefoni sa manjim ekranima i sa full nabudzenim hardverom. Iphone 7 mini, samsung galaxy 7 mini, itd... Sve oko 3,5-4 incha display. To ce biti perverzija. A trenutno ostaje moderan dizajn sa flagship telefonima od otprilike 5 incha display. Nema veze.

B

pre 9 godina

Ljudi htc je obicno smece. M7 i m8 se kvare nenormalno. Skoro sam nosio neki telefon na servis kad tamo 3 m8 stoje na popravci. Cak mi kolega ima jedan m7 nece da se puni a m8 ne radi tac na pola displeja.

usa

pre 9 godina

Imao M7 i prešao na Note4 koji je perfektan mada ima softverski problem sa IR blaster
M7 je fantastičan uređaj ali sa dve ogromne mane 1. nepromenljiva baterija i 2. očajna kamera
M9 obećava ali teško ću se otarasiti Note4 savršenstva, možda ako izdominira dizajnom kao što je M7 svojevremeno

asterix

pre 9 godina

U životu sam imao dva HTC-a:
HTC Tattoo i HTC Desire Z
oba su bila skapana i mislio sam da nikad vise ne uzmem HTC ali moguće je da će One M9 biti izuzetak.

B

pre 9 godina

Ljudi htc je obicno smece. M7 i m8 se kvare nenormalno. Skoro sam nosio neki telefon na servis kad tamo 3 m8 stoje na popravci. Cak mi kolega ima jedan m7 nece da se puni a m8 ne radi tac na pola displeja.

Markoleti

pre 9 godina

Ovima godine prolaze u obecavanju nobog, neponovljivog, boljeg itd itd. Sve to samo s pravim problemima nikako da se pozabave. Zato su tu dje jesu!

Jjack Ddaniels

pre 9 godina

Od 2015 na 2016 trend velicine ekrana ce se menjati. Siguran sam da ce opet poceti da se prave telefoni sa manjim ekranima i sa full nabudzenim hardverom. Iphone 7 mini, samsung galaxy 7 mini, itd... Sve oko 3,5-4 incha display. To ce biti perverzija. A trenutno ostaje moderan dizajn sa flagship telefonima od otprilike 5 incha display. Nema veze.

Jovan

pre 9 godina

Meni je izuzetno lep dizajn One serije. Kupio bih ga jedino u Google Play izdanju jer mrzim Sense i imam samo loša iskustva sa tim interfejsom.

stefan

pre 9 godina

Iskreno, ne znam šta može da me impresionora više. Telefon sa 3gb RAM-a, kamerom od 20,7mpix i ovom rezolucijom SONY već plasira duže vreme. A i da je 5gb RAMa me ne impresionira više, jer će Android da radi isto kao i sa 3gb, mpix već se samo povećavaju zbog brojki, i tako u nedogled. Sad jedino što može da bude drugačije je dizajn, a i tu kreativnost izumire. Treba neka revolucionarna promena, ne znam koja, ali ima ljudi koji se time bave pa neka misle.

mare

pre 9 godina

zao mi je sto odustaju od ultra pixel kamere posto je po meni to sjajna zamisao i bila bi to vrhunska kamera kada bi bila rezolucije 8 "ultrapiksela"..., ali dobro svakako ce biti odlican telefon. drago mi je sto nece poci za qhd ekranom posto ne vidim potrebu za tim jer na ekranu od 5" razlika ne postoji, a samo iziskuje vecu potrosnju baterije

Turgidson

pre 9 godina

(B, 05. januar 2015 21:19)

Volim Htc, ali ovo je istina (bar kad je m7 u pitanju). Otac i ja smo gotovo istovremeno kupili m7, na kraju smo oba morali nositi u servis. Naime, postojao je neki problem sa mikrofonom + sa dugmetom za uklj/isklj. Ocu su popravili, a meni dali nov uređaj. Odličan telefon def, ali mi je malo poljuljano poverenje u kvalitet.

Draganov pradeda

pre 9 godina

@Draganov deda
Sine, posto ja placam telefone od svoje pemzije, valjda se i ja nesto pitam? Dok ne izadje zvanicno obavestenje o video pozivu, nema dogovaranja kupovine!

srb

pre 9 godina

necu zuriti da ga kupim jer ce mu cena biti ne daj Boze, kao i ostalim high end uredjajima, lepo sacekam par meseci i onda ce moci da se nadje za oko 500€ sto je manje vise prihvatljivo. Prezadovoljan sam sa m8, zaista nisam bio svestan koliko brz android moze da bude, tako da je m9 logican izbor za narednu godinu

asterix

pre 9 godina

U životu sam imao dva HTC-a:
HTC Tattoo i HTC Desire Z
oba su bila skapana i mislio sam da nikad vise ne uzmem HTC ali moguće je da će One M9 biti izuzetak.

Dragan

pre 9 godina

@Draganov deda 
Sine, posto ja placam telefone od svoje pemzije, valjda se i ja nesto pitam? Dok ne izadje zvanicno obavestenje o video pozivu, nema dogovaranja kupovine!
(Draganov pradeda, 05. januar 2015 17:17)Deda, deda baš si krme.

Covek

pre 9 godina

Iskreno bas navijam da ovaj telefon bude kako treba jer nam treba treci igrac da odvlaci malo kupce Samsungu i Appleu kako bi se oni jos vise trudili a ne prodavali jedan te isti proizvod iz godine u godinu.

mm

pre 9 godina

Drago mi je sto se nisu odlučili za qhd rezoluciju, koja nema svrhu trenutno. Samo bi oslabila performanse i trajanje baterije. Imam One X već 2 godine, i vrlo moguće da cu ga zameniti za M9.

usa

pre 9 godina

Imao M7 i prešao na Note4 koji je perfektan mada ima softverski problem sa IR blaster
M7 je fantastičan uređaj ali sa dve ogromne mane 1. nepromenljiva baterija i 2. očajna kamera
M9 obećava ali teško ću se otarasiti Note4 savršenstva, možda ako izdominira dizajnom kao što je M7 svojevremeno

Surovi

pre 9 godina

Ovo ce bez sumnje biti odlican telefon,ali mislim da je krajnje vreme da malo uspore sa izbacivanjem novih telefona.Ne tako davno,do pre par decenija,tehnika je isto bila skupa,ali se redje menjala i trajala je duze.Dobar gramofon traje decenijama,bas kao i dobro pojacalo ili tv.
Poslednjih godina sam promenio ili isprobao stotine telefona.Bilo je tu boljih i losijih,skupih i jeftinih,a sustina cele price je da su telefoni iz srednje klase najbolji po odnosu cena-kvalitet i nude najvise za ulozeno.
Citam da ce kuciste biti od titanijuma,aluminijuma i ko zan jos od cega,ali nigde ne pise da li ce biti u stanju da izdrzi par godina koriscenja bez bilo kakvih zastita,a da se ne pohaba.Ako nije tako,onda je takvo kuciste obicno bacanje para.Ista je prica sa svim preskupim Gorilama i sl. zastitama,preko kojih stavljamo dodatne folije.
Sto se kamera tice,iako postaju sve bolje ,tesko da ce ikada ugroziti dslr aparate ,osim ako ne smisle neki telefon sa dodatnim objektivima (Samsung zoom je digitalni aparat sa telefonom i pravi bolje fotografije od bilo kog telefona na trzistu)
Trenutno imam S4,koji je odlican telefon,upotrebljiva kamera,odlican 3g ruter,veoma brz i zavrsava posao.Isto to radi i Alcatel 6012d ,koji ima losu kameru i slabiji hardver,ali ima dve kartice,bolji prijem signala od S4 i bateriju koja na stend baju zaista traje 5 dana,dok normalnim koriscenjem izdrzi dva dana ,sto je misaona imenica za S4.

petar

pre 9 godina

Ovo će biti prava zver...Note 5, S6, G4 i Z4 će morati dosta inovacija da uvedu da bi konkurisali na tržištu koje se strahovitom brzinom razvija!

draganova zena

pre 9 godina

Zamoljavam sve proizvodjace da podhitno ukinu videjopoziv,muz me nonstop zove i ometa dok sa komsijom Spasojem premeravam spavacu sobu.
Hvala vi unapred

Kaiim

pre 9 godina

Vec par mjeseci koristim Galaxy S5, ali se nisam odrekao ni dvojke koju imam vec vise od 3 godine, dok brat koristi HTC M8. HTC mi je bolji u svakom smislu, pocevsi od izgleda, materijala koji su korisceni za izradu, pa sve preko trajanja baterije, HTC Sense-a koji prednjaci, itd. Jedina zamjerka koju imam jeste kamera. Samsung ima mnogo bolju kameru, ali to meni i nije toliki minus s obzirom da za slikanje koristim iskljucivo foto aparat. Samsungov AMOLED, po mom skromnom misljenju, takodje "pobjedjuje" HTC-ov SuperLCD, ali razlika nije prevelika. U svakom slucaju glasam za HTC! HTC M9 > Samsung Galaxy S6. Ponovicu po ko zna koji put za kraj: Samo da ubace bateriju veceg kapaciteta i sve ce biti u redu. Samsungovih 2800 i HTC-ovih 2600mAh nije dovoljno, bar ne za moje potrebe.

Washington

pre 9 godina

zao mi je sto odustaju od ultra pixel kamere posto je po meni to sjajna zamisao i bila bi to vrhunska kamera kada bi bila rezolucije 8 "ultrapiksela"..., ali dobro svakako ce biti odlican telefon. drago mi je sto nece poci za qhd ekranom posto ne vidim potrebu za tim jer na ekranu od 5" razlika ne postoji, a samo iziskuje vecu potrosnju baterije
(mare, 05. januar 2015 09:52)

Iskreno zbog tog ultra piksela imam toliko losih slika koje sam slikao preko dana i na jakoj svetlosti. U mracnim situacijama je ekstra. Mislim da je dobar potez da smanje te piksele. Nije mi bas sjajno iskustvo sa m8 kamerom.

Petar

pre 9 godina

Meni je izuzetno lep dizajn One serije. Kupio bih ga jedino u Google Play izdanju jer mrzim Sense i imam samo loša iskustva sa tim interfejsom.
(Jovan, 05. januar 2015 10:14) od verzije 5 Sense razbija... Mislim da je sad najbolji interfejs.

pobeda

pre 9 godina

najjaci su mi ovi sto kao nece da uzmu zato sto nije qhd ili se zale na to, a kuci nemaju ni jedan full hd ekran a kamoli nesto iznad....

The One

pre 9 godina

sigurno je da ce drugi flagshipovi imati slicne karakteristike i tako je uvek...ali dizajn.....tu niko ne moze vodu da ima nosi...znaci nisu ista klasa!

Psn

pre 9 godina

Ovo ce bez sumnje biti odlican telefon,ali mislim da je krajnje vreme da malo uspore sa izbacivanjem novih telefona.Ne tako davno,do pre par decenija,tehnika je isto bila skupa,ali se redje menjala i trajala je duze.Dobar gramofon traje decenijama,bas kao i dobro pojacalo ili tv.
(Surovi, 05. januar 2015 12:13)

Nije ti razmišljanje na pravom mestu.
Nisu to telefoni, već smartphone-i.
A oni su ogledalo skupa više tehnologija u jednim uređaju. I kako se tehnologije stvaraju, a zatim i napreduju - tako i taj uređaj postoji da bi se koristile. Pa otud i npr. jednom godišnje nov uređaj.
Lako je gramofonu da reprodukuje zvuk sa ploče.. decenijama ako treba. Ali neka to uradi sa kasete, CD-a, fleške..
Tako je i smartphone-u iz 2010. lako da surfuje net-om, obavi razgovor ili pošalje SMS, ali neka bude kompatibilan sa OTG, otključa vrata stana ili plati račun na terminalu.. ne može ni ono sada već osnovno - da pokrene Google Now asistenta ili snimi video u barem HD.
Otud ti i ne treba uređaj koji će izgledati novo i posle pet godina (kako kažeš), jer sa njim nećeš moći ono što će u 2020. biti sve omogućeno/dostupno.
A i na kraju - ima i danas uređaja za 20-80€ za tehnologiju od pre 20+, i za naredne ko zna koliko godina.. pa nas niko ne tera da uzimamo nove top smartphone modele stalno, ako nam ne trebaju. Lako je naći sebi pravu meru.

Zhbljz

pre 9 godina

Trenutno pametni telefoni dostizu vrhunac. Sad ga samo mere. Sto jaci proc, trpaju ram, izmisljaju rezolucije i kamere. Posle ove serije telena koje cemo dobiti u 2015 nema smisla ici dalje. Cekamo nesto novo. Dobar pocetak bi bila baterija koja traje 5-7 dana bez punjenja, dovodjenje kamere do apsolutne perfekcije. Neke aplikacije da postanu standard itd...

Marko

pre 9 godina

Sta kukate, ovo je telefon prvenstveno namenjen zemljama 1. sveta i bogatijim ljudima 2. i 3. sveta. Cena ce u aprilu biti 700 evra, ali do jeseni ce pasti do 450.

mali Aleksa

pre 9 godina

zao mi je sto odustaju od ultra pixel kamere posto je po meni to sjajna zamisao i bila bi to vrhunska kamera kada bi bila rezolucije 8 "ultrapiksela"...
(mare, 5. januar 2015 09:52)

Nije to tako jednostavno. Takozvana "Ultrapixel" tehnologija ima 4 miliona pixela veličine 2 mikrona na senzoru od 1/3 inča. Ako bi hteli da stave 8 miliona pixela iste veličine, morali bi da ugrade mnogo veći senzor. A veći senzor bi zahtevao i veći objektiv, koji bi bio u stanju da projektuje svetlost na veći senzor. A pošto se kupci nisu nešto preterano otimali za Ultrapixel kameru, jeftinije im je da ugrade običan senzor sa običnim objektivom.