Ponedeljak, 29.12.2014.

20:48

Opel Insignia 2.0 CDTI Cosmo

Izvor: B92

Opel Insignia 2.0 CDTI Cosmo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

hiavata

pre 9 godina

Ford lazira podatke o tezini,dokazano i vec pisano na tu temu bas na B92.
(Dar-Co, 05. januar 2015 16:05)

Clanak se odnosio na fordov model mondea za 2015 a ne suvremenika ove insignie tj prethodni model. Lako se pogledaju informacije na nekom od sajtova o realnom ubrzanju i mondeo sa 140ks 2.0 dizelom ubrzava kao ova insignia sa preko 20ks vise, i to je zbog tezine. Trenutno vozim bas tog mondea starog 1.5 godinu. Tesko shvatiti da neko ne kupuje auto na bubanj potoku?

ness

pre 9 godina

Spreman sam na opel-minuse ali ipak..vozio službenu insigniju 2.0 cdti, prešao dosta km, nisam passat-man ali imam passata b6 1.9 tdi, nisu predrasude, ne zanima me brend, passat je za klasu bolji auto u svakom pogledu, insignija je lepša. Bilo problema sa insignijom, passat nikad. To je moje lično iskustvo iz svakodnevne upotrebe ova dva automobila..ne pucajte, lično je, subjektivno, iskustveno..

stefan

pre 9 godina

Evo moje neko misljenje o ovom autu. Pre limuzine ovog tipa vozio sam Hondu civic svemirca, trebao mi je veci auto pa sam uzeo u uzi izbor opel insigniu, hondu accord, i skodu superb. Vozio sam sva tri automobila par dana jer moji prijatelji poseduju sva tri navedena. Za insigniu sam bio najvise zagrejan, ali smetalo mi je sto nije udobna kao sto sam ocekivao da ce biti, takodje pozadi je jako malo mesta, kao i u accordu a zbog toga sam prvenstveno i hteo limuzinu. Uzeo sam u obzir i cenu odrzavanja, slazem se sa ljudima ovde da su dimenzije guma za 18tice i 19tice za insigniu totalno vam standardne i da su preskupe za auto ovog cenovnog ranga. Na kraju sam uzeo skodu superb zbog ogromnog prostora i napred i pozadi i jer pruza najvise komfora od svih navedenih. Presudilo je i to sto sam nasao fantastican primerak na oglasima, dosta ima kupljenih kod nas i lakse je proveriti dokumentaciju i sve ostalo. Tesko je odluciti sta je najbolje kada se kupuje polovnjak. U datom trenutku gledam najbolji primerak na oglasima od kola koja me interesuju. Da imam pare za nova kola, izbor bi bio mnogo laksi.

Bucko

pre 9 godina

@robokap sto se tice promene guma na u aprilu stavljam sve cetiri letnje nove traju do pocetka oktobra ne moze duze nekih 20 hiljada predjem sa njima. Njih bacam kupujem zimske koje traju do aprila sa kojim takodje predjem oko 20 do 25 hiljada i naravno bacam. 18 niskoprofilne sportske jedu se kao...

Mirko_NS

pre 9 godina

@Pera

Pa ni na Fiatu turbina nije Fiatova nego uglavnom Garrett, slicno i elektronika ubrizgavanja je Bosch. Sve u svemu JTD/MJT/CDTI su odlicni motori - jedina ozbiljnija zamerka bi mogla biti usisna grana na nekim modelima, tj. problem sa leptirima u istoj.

Inace, pre nekoliko meseci sam iz Nuova Bravo 1.9MJT\120KS, presao u A4 B8 2.0TDI\120KS i kada sam rekao majstoru da nisam siguran da sam kupio auto sa boljim motorom - covek se samo slozio. Jednostavno JTD/MJT je odlican motor.

Dar-Co

pre 9 godina

@(hiavata, 4. januar 2015 13:19)
Ford lazira podatke o tezini,dokazano i vec pisano na tu temu bas na B92.Citam i ne verujem sta pisete.Ubrzanje-pise vam u brosuri na koliko obrtaja se oslobadja maksimalna snaga motora,znaci glupo je da ocekujete na 1500 rpm odziv rakete,uglavnom su to visi obrtaji.Plivajuci zamajac-alo,pa nije to Golf 2,da, crkava posle predjenih 200.000 km,ako vam smeta kupite je novu i mirni ste narednih 200.000...Pola vas vozi krseve i ovde se pravi pametno,ruzan je volan,cuj,a svi u svojim vozilima imate F1 volan.Audi,Bmw,Opel,Vw,svi imaju plivajuci zamajac,svi imaju svoje prednosti i mane.neko luksuz,neko motore,neko menjace,neko udobnost neko elektroniku.Sve sami strucnjaci,doktori masinstva,vozaci formule i relija.Opustite se i uzivajte u tekstu i vozilu koje je predstavljeno i u kome nazalost samo mali broj ljudi kod nas moze da uziva.Ako vam to nije dovoljno,besplatan je ulaz na Bubanj potoku pa za 2.000 evra birajte krseve i nakupcima izlazite svoje frustracije!!! Inace,Insignija je dobar i udoban auto,visa srednja klasa.Kraj.

Zoran

pre 9 godina

A hatchback is a car body configuration with a rear trunk door (also known as a car boot door[6]) that swings upward to provide access to a cargo area. Hatchbacks may feature fold-down second row seating, where the interior can be flexibly reconfigured to prioritize passenger vs. cargo volume.

Imam hatchback Insigniu, prethodno vozio takvog Mondea. Neviđeno veća funkcionalnost i praktičnost gepeka u odnosu na modele sa 4 vrata. U Engleskoj dominira prodaja hatchback modela. Nije mi jasno zasto npr Mazda nije izbacila 6-icu u ovoj verziji, a imala je hatchback u prethodnoj generaciji.

Swedenonline

pre 9 godina

Vozim SAAB 9-5 Aero Turbo6 XWD 2011 God. Probao i Insigniu 2.8 OPC 325ks jer je navodno sestrinskih auto, sem na papiru nemaju previše zajedničkog.
Jednostavno je svedski softver integracije sistema prefinjen. Za sve slabije modele pretežak auto!

poljak

pre 9 godina

Imajte u vidu svi koji planirate polovne da kupite, troskove za gume. Uglavnom su sa 18 i 19-icama sto je totalno ne shvatljivo. I to precnika 245 kod 19-ica! Pricam za ove dizele od 130 + konja. Za tu ''snagu'' je relno dovoljno 205, ali ... Cena jedne 19-ice 245-45 je od 20 do 45k pa vi vidite!

Robi

pre 9 godina

Ljudi! S obzirom da je u pitanju vrlo lepa limuzina,nema mesta negodovanju i raspravi. Zena i ja smo srecni sto smo kupili novu Seat Ibizu. Imamo i malo dete,ali i taj auto nam je ok. Da sam kupio Insigniu-pevao bih od srece! Za nase uslove,izuzetan auto,to koliko je ubrzanje do 100-tke,kubikaza,konjaza, to se kaci macku o' rep! Izadjite van svog sela/grada,nagazite,murija vas odere po dzepu i sve je dalje uzaludno. Dakle,Insignia je lepa i ima dobar motor. To je to.

hiavata

pre 9 godina

Da se ispravim, insignia jeste teza od konkurenata i to za oko 100kg, sto nije malo. Insignia 1660kg, ford mondeo 1550kg, audi a4 1540kg svi sa slicnim motorima. Audi je od ta tri najmanji.

casaBane

pre 9 godina

Kao vlasnik 1.6 turbo benzinca sa 186 konja (ako ne gresim), mogu da kazem sledece :

Udobnost vrhunska. Zbog ove karakteristike sam je i kupio. Pre toga sam vozio vectru c cosmo. 2m, problemi sa ledjima, tako da mi je to najbitniji parametar. Ni previse tvrdo, ni previse meko. Sedista i polozaj vrh.
2. Elektronika losa. Mislim losa, mi ocekujemo da sve funkcionise doveka, ali jednostavno je tako. Nije toliko losa kao na vectri c(totalna katastrofa) ali i dalje crkavaju gluposti.
3. Slab auto za tu snagu. Cudan je motor nekako, pocetno ubrzanje mu je slabo osim ukoliko bas ne nagazis, a u tom slucaju ubrzava nenormalno(dakle nema izmedju), a onda kada se popne na oko 2.8 obrtaja onda krene da ubrzava bas dobro. Dakle za tu snagu od skoro 190 konja je slab.
4.Prostran gepek (vozim hedzbek).
5.Putovanja od 1500km se ne osete. U nekim automobilima (hint oktavia) ukoliko krenete na put od 300 km treba vam 3 dana da se oporavite. Sa insigniom to nije slucaj. Put od 22 sata obicno zavrsavam odmorom od 2-3 sata i pravac plaza-sajam-shoping sta god.
6. potrosnja oko 10litara

miša

pre 9 godina

Lepa jeste i to mu jedini plus,sve ostalo-jadno.Ko i svaki opel,pa opel u Nemackoj vozi radnicka klasa.
(kimi, 2. januar 2015 23:28)
da se ne lažemo I VW u Nemačkoj vozi radnička klasa, osim Tuarega

Pera

pre 9 godina

(MunzeLjux, 2. januar 2015 13:03)

Nije tačno. Imam Vectru GTS, dizel sa 120ks. Od FIATa ima samo blok motora, alnaser alternator BOSCH, turbina nije Fijatova kao ni sve ostalo van agregara. Elektronika Opelova.
Uglavnom 230 000km na satu, kupljena pre 100 000km, za 5 godina kod mene promenjen zamajac (480evra sa zamenom) i 3 grejača.

Ko ne vozi neka pljuje koliko hoće, što se mene lično tiče iz Vectre GTS prelazimna Insigniu OPC line, dizel, manuelni menjač, 130 ili 160ks.

Poz i srećna nova godina :)

fabricio

pre 9 godina

Zna li neko da li benzin motor u insigniji ima plivajuću zamajac?Pošto,kad vam on ode na dizel verziji popravka je više od 1000e.I vek trajanja mu je 150 000-200 000 pa vi vidite kolika mačka u dzaku je kupovina polovnog,a skoro svaki je toliko prešao.Ima ponuda nove base oprema od 16600,to da uzmem,pa da mrem:-)

dragan

pre 9 godina

vozim od septembra polovnu insigniu 2.0 130konja karavan i prezadovoljan sam... svi se okrecu za njom iako je 2011 godiste.
servis... veliki plus zadnje kocnice u cirkomu 55.000din...
ljubomorni vozaci w mogu samo da se nerviraju jer su precenjeni....

robokap

pre 9 godina

imam je od 2009, svim sam zadovoljan sem DPF filterom koji mi d.pe pomeri vise i gumama na kojim redovno pucam godisnje za set zimskih i letnjih po 800e. inace ponovo bih ga kupio kad bi mi trebao nov auto.
(Bucko, 02. januar 2015 21:05) pa koliko ti km predjes kad menjas i zimske i letnje jednom godisnje???

Zyx

pre 9 godina

Ja vozim ovu sa 160 ks vec 4.5 god, sport varijanta sa man menjacem. Probao automatik i ne svidja mi se... Brza je kao metak, turbina ispaljuje, po meni best buy varijanta za te pare. Ako budem mogao, sledeći ie bmw, a ako ne, cekamo novi model. Restyle je užas, mislim na ovu zadnju lajsnu koja ulazi u farove. Vw je izbacio 2.0 sa 240 ks, moraće i opel to da prati na novom modelu, pa da vidimo. E da gume su 18-ice, letnje na akciji platio 28 hilj, mada vidim da cena pada, sad vec moze Michelin da se uzme za 22 hilj, sto je bolje, mada ne dovoljno.

alfista

pre 9 godina

@gorky,
Zasto je taj fiatov dizel dno?Vozio sam ovaj automobil,skroz je korektan,i to bas sa tim dizelom.Mazda 6 je isto tako dobra ponuda,mada je nisam probao.Jeste malo plastican enterijer,ali je skroz solidan automobil.

nesa

pre 9 godina

Ko nije vozio indigniju sa 163 konja nezna sta je auto. Moja ima 4 godine i apsolutno ni jednu manu. Po opremi daleko od pasata i slicnih automobila.A ,,opelovo oko,, je neprevazidjen deo.

Ivan

pre 9 godina

Insignia je najbolje što je opel proizveo. Motori su dobri, umjereno troše, nisu prezahtjevni ni preskupi za održavanje. Jedino im je elktronika užasna (po priznanju BOSCH servisa). Odlazi sve. Od navigacije do grijanja sjedala! Tako da je preporuka za kupnju polovnog dizel motor(sa manje od 100.000km) sa što manje elektronike. I najbolja preporuka za doplatu - udobnija sjedala(svi ih hvale). Vjerujem da su znanje za sjedala pokupili od Saba iz vremena kada je GM bio vlasnik. Jedino ne znam kakav je 1.4 turbo na plin. Po testovima ima odličnu potrošnju i dobro ide. Samo ne znam koliko je trajan.

transformer

pre 9 godina

Opel trenutno nudi tehnoloski jako naprednu dodatnu opremu po veoma niskim cijenama. U tekstu je navedeno sta moze da se dobije za 800€. Intelilink je u prosjeku duplo jeftiniji nego multimedijalni sistem u Hyundaiu, a jeftiniji je npr nego i u daciji, VW ili premijum da se ne pominje. U poslednje vrijeme imaju akcijske pakete "active" i "drive" koji nude bas mnogo za malo para. Treba uporediti ovu Insigniju 1.4 turbo u " drive" paketu opreme, koja je od oktavie elegance 1.4tsi skupla samo 800 evra, a nudi vise opreme i isti motor.

AlexFromPlanetEarth

pre 9 godina

Imam crnu Insignia Cosmo od avgusta 2012. sa svom dodatnom opremom koja se može uzeti uz ovaj model. Jeste papreno izašao ali vredi svaki eur. Ovo nije formula 1 da bi ga poredili sa konkurencijom u klasi po eksplozivnosti, brzini i sl., ovo je auto koji se vozi sa ljubavlju, uživa u lepom izgledu i udobnosti, a posebno u reakcijama ljudi oko tebe na svakom koraku. Na kraju ovo je auto koji ni jednu devojku, ženu ne ostavlja ravnodusnom (dokazao u mnogo situacija).
Zato onima kojima je najbitniji pokazatelj pri oceni automobila 5s/100m i sl., želim sve najbolje u Novoj godini ali bez uzaludnih i nepotrebnih komentara za ovaj auto.

Srbin iz Kanade

pre 9 godina

Citam i ne verujem koliko smo mi zatucani....Uz svo postovanje napacenog naroda Srbije ali ovi ljudi sto uzdizu VW pa I Mazdu zao mi ih je..Dok svet vozi Acure, Lexuse, Infinity-e , Honde, Toyote, Hyundaie mi velicamo VW. Pa ljudi pogledajte Hyundai Elantra limited oko 17000 CAD a space shuttle je za ovo. I da se razumem Opel, Audi, Bmw cenim sta vise moj prvi auto je Ccorsa ali kad vidim nas Srbe koliko lude za VW pa imate li oci, dizajn I kvalitet 0. Nije to VW od pre 20god. Pogledajte Kia Optima od 2011 pa na ovamo, Akcent , Civic, Yaris...dizajn 1000 puta unapredjen kvalitet perfektan. Ovde VW jetta je smesan auto pravljen u Meksiku...Dizajn 0 a tek ovi sto velicaju TDI u 21 veku gde svaka treca kola su hybrid. .100 god smo iza sveta. Na kraju Insignia ok auto ali za te pare mnogo bolje neku Hondu ili Hyundai.

Freestyler

pre 9 godina

Insignija je odlican automobil,njena tezina nije nista veca od konkurencije,odnos cena -kvalitet i ulozeno-dobijeno je mozda i najbolje na trzistu pogotovu polovnih automobila.Svaka poredjenja su bespotrebna jer je sve stvar ukusa.Ko moze neka je provoza pa onda neka daje komentar a ne na osnovu teksta ili rekla -kazala.Realno je vec model na izmaku(2009)tako da je mozda ovaj vid restilizacije malo zakasnio,ali verovatno uskoro izlazi nova.

Filip

pre 9 godina

Auto je pretezak, zato su mu performanse slabe (u odnosu na snagu), a potrosnja relativno visoka.

Dalje, Opel i vrhunski automatski menjac nikako ne idu zajedno.

I konacno - preskup je. Lepo izgleda, OPC dodatak s felnama je upecatljiv, i to bi uglavnom bilo to.

Zoran

pre 9 godina

Kao vlasnik Insignie od 2009 godine mogu da kažem moje sledeće utiske:
-cena servisa kao i za svaki drugi auto u toj klasi, dakle redovan servis oko 150 eura.
-posle 5 godina vožnje bez ikakvih problema, menjan akumulator i prednje pločice i dugme/senzor za otvaranje gepeka.
-vozim benzinca 140 ks (1.8), malo je trom
-imam hatchback, prljažnik je zaista velik.
-nemački tvrd dakle nije za ljude koji vole francusku mekoću.
-sa zapada se uvoze puno po povoljnoj ceni ali sa ogromnom kilometražom i lupani pa je na žalost i cena prodaje od prvog vlasnika dosta pala.
-dobar i pouzdan porodičan auto

Marko

pre 9 godina

Na modelu prije redizajna mi je bio ljepši sklop stražnjih svjetala,nekako elegantiji.Nitko me ne može uvjeriti zašto bi netko trebao izbrojati još skoro 5000 eura za jednako opremljen Passat.Vozne osobine su joj izvrsne,udobnost pohvalana,a gepek u modelu s 5 vrata je velik poput Octavijinog,dakle,ogroman i praktičan.Jedina mana ovog auta je što ga nažalost ne mogu priuštiti.

Roksi

pre 9 godina

Vozim je već skoro 5 godina i sem nekih manjih problema sve je funkcionisalo odlično.Pri redizajnu su u principu sredili neke sitnice koje su više smetale novinarima koji samo jednom sednu u auto nego korisnicima koji svaki dan voze isti ali valjda su novinari bitni i fabrike im podilaze.Što se tiče održavanja,redovan servis za ovaj motor kod ovlašćenih derača je oko 18000,ako idete negde drugde može i za pola te cene (provereno).Ovih dana je izašlo na videlo da lažu i pri prikazivanju težine automobila,Opel ovde nije slagao kao neki (Ford) i to je na žalost jedino što mi malo smeta posle višegodišnjeg druženja sa Insigniom.Usled toga mi je prosečna potrošnja 8 litara a mogla bi biti sigurno niža da je auto lakši makar za 100kg što bi bilo na nivou klase.Nisam rob marke i ovo je prvi Opel koji vozim,verovatno su kod mene zaslužili još jednu šansu u budućnosti i to samo zahvaljujući ovom vrlo dobrom automobilu.

Lomax

pre 9 godina

Da li vi stvarno mislite da je neko tamo dok je projektovao ovaj odlicni komad celika mislio na nas,srpski standard???Da li nam je skupo odrzavanje,da li su nam skupe gume,da li nas kosta mnogo servis?NE!!!Jel nam neko drugi kriv sto smo skoro pa bedni.Nije.Na zapadu je ovo vozilo kao i sva ostala,a to sto mi ne mozemo ili jedva mozemo priustiti sebi novu Daciju to je pitanje za nas birace i ove sadasnje i prethodne lopove.Meni je auto prelep i rado bih ga posedovao.

fabricio

pre 9 godina

Verujem da ima dosta potencijalnih kupaca ovog auta(polovnog),medju kojima sam i ja,te bih molio ljude koji imaju ovaj auto da napišu njihove utiske o njemu!?Dosta je protivrečnosti o ovom modelu na netu...Potrošnja,koliko košta mali i veliki servis,koje gume koristiti,na koliko km strada plivajući zamajac i set kvačila,servisni interval itd..Hvala:-)

nikolas

pre 9 godina

insignia je provereno dobar automobil od stane autobild-a a neko rece da je ruzan i da je bolji novi pasat i mazda 6...pa cekajte ljudi,uporedite mazdu predhodne gen. i pasata b7 sa ovim jer je insignia izasla 2008!kad 2016 izadje nova garant da ce 6ica i b8 izgledati smesno naspram opela...vw vec deceniju nije napravio "zanimljiv" auto i samo stancuje drugu "oplatu" dok je mazda za respect...ovo je najbolji primer restilizacije u auto industriji!!!ima da zasadim jos 2 "ektara" malindze,taman da rodi kad "izidje" nova!!aj zdravo!

hiavata

pre 9 godina

Par puta sam primetio komentar da je insignia pretezak auto.

Insignia je teska 1470-1610kg zavisno od motora. Ekvivalent ovom automobilu po dimenzijama bi bio ford mondeo koji je slicne tezine. Lako je prevideti da ova dva automobila po velicini se nalaze u klasi audia a6 koji je slicne tezine a ne VW passata, audi a4 ili bmw 3.

Replay

pre 9 godina

@No no
To smo vec znali. TDI sto ima eksplozivnost nema nijedan drugi. Najjaci dizel agregati na zemaljskoj kugli su TDI oznake, naravno iz Audija.
Daklje, auto nije los. Od vlasnika sam cuo da imaju problem sa elektronikom, a takodje veoma lenji za tu snagu. Sve u svemu, OPEL.

CLS

pre 9 godina

auto zaista lepo izgleda, atraktivan je, verujem da je i dobar, ne kaze dzabe opel da je to njihov najbolji auto. ali sa 163 konja ubrza samo za 9,3. to je po mom misljenju za tu snagu, sporo...

Bucko

pre 9 godina

imam je od 2009, svim sam zadovoljan sem DPF filterom koji mi d.pe pomeri vise i gumama na kojim redovno pucam godisnje za set zimskih i letnjih po 800e. inace ponovo bih ga kupio kad bi mi trebao nov auto.

Vlada

pre 9 godina

Vozim slican model, sa ovim motorom i automatskim menjacem (Cosmo oprema) i tvrdim da neko bas i nije lepo testirao ovo vozilo. Ja licno sam brze ubrzavao do 100-e, maksimalno sam isao 240 (nisam smeo vise i to je bio samo test da vidim gde je granica- U Madjarskoj gde je put kao pista, i mogao je jos), prosecno trosi ispod 7 litara, presao sam 117 000...kraj 2011 proizveden. Samo redovan servis i to je to. Zaista je pouzdan auto, i zato je to najbolji polovnjak u Nemackoj (najprodavaniji) pa vi izvucite zakljucak.
Za moj ukus, polovnjak je previse skup kod nas (preko 10 hiljada)
A za zimske gume, pa ja vozim sa 17icama zimi, i ne izgleda ruzno. Zavisi koje felne koristis (ja koristim aluminijumske) i razlika postoji samo ako znas kako izgleda sa 18icama, ali ne i da ruzni auto...Na njega ne idu celicne felne (to vec odskace)..

Milan

pre 9 godina

Vozim verziju 2.0/131ks sa manuelnim menjacem i ima performanse kao ovaj snazniji sa automatom. Imam skoro sve (sem navigacije) tempomat, parking senzore, felne 18 inca (po meni najbolja opcija), sedista sa podesivim sedalnim delom ( to ovaj sa testa nema) za vozaca i suvozaca, sva sedista su stepovana debelim belim koncem, sto jako lepo izgleda za oko, senzori za kisu...itd...itd moja je 2011g oktobar, presla 77000 i prezadovoljan sam, auto toliko mocno izgleda, da bi svako pomislio da je nov na trzistu, ne bi ga menjao ni za jedan drugi u klasi.

pera

pre 9 godina

insignia je u slicnoj opremi i sa slicnim motorom jedno 10000e jeftinija od pasata. Zbog tog bezobrazluka s precenjenim vw pre bih uzeo ovo. Sto se tice odrzavanja,nista nije skuplja od konkurenata

mirolav,negotin

pre 9 godina

Po ovome sto sam procitao,vrlo zanimljiv auto za ulozen novac.Dobro ima i onih koji ce uvek nesto zakrati.Ljudi pa ovo je normalan svakodnevni auto, a ne za izazivanje zavisti,mada skoro 4.85m mu garantuju da ce svuda biti primecen.Kome to nije dosta uvekima veliku trojku,ako ito ne valja uvek su tu Bentley i RR.

milos sa zvezdare

pre 9 godina

Posedujem jednu 2.0 cdti 130ks sportour,odlican auto,a vozio sam svasta strogo od opel ili honda modela.
Tako da ko nije vozio taj auto neka ne komentarise molio bih.

schau-mau

pre 9 godina

Za te pare I grejanje sedišta..ali bez kože ?Unutra Korejanski -Kičeraj.Može da ima kakav god motor I opremu za mene će ostati tipičan Nemački-kič.

ja

pre 9 godina

163 konja,0-100 za 9,6???
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (alfa romeo, 2. januar 2015 13:00)

Auto je relativno tezak.

Holy Smoke

pre 9 godina

Vlasnik sam vectre c gts, a ova insignija mi je san. Oni koji bi radije mazdu 6, samo da im kazem da su cene mazdinih delova skoro duplo vece od opelovih. Ako to njima nije problem da isprate onda je mazda 6 stvarno korektna kupovina.

CityWatch

pre 9 godina

Dobar pokusaj. Ipak, samo pokusaj. BTW Opelovi servisi u Srbiji su ocajni, narocito onaj najpoznatiji. Ne daj Boze da im ostavis auto. Nikada vise Opel. Nema razloga.

No-no

pre 9 godina

Samo da mu smanje težinu i u igri su.Menjao sam Insigniu 160 ks za automobil iz VW grupe sa 150 ks(oba diesel) i razlika je ogromna u korist motora sa TDI oznakom.

Bane

pre 9 godina

Opelov pokušaj upada u premium segment ne može da bude odličan auto, već samo odličan promašaj.
Šansa je propuštena sa prvom serijom a ovo su bledi restajling pokušaji. Suština je skupo održavanje (što jeste odlika premium segmenta) uz veliko zadovoljstvo koje je u ovom slučaju izostalo.

micko

pre 9 godina

Dobar auto, cak odlican, ali konkurencija je i jos bolja, tako da...

Ono sto meni od pojavljivanja Insignije i dalje ne ide u glavu su dimenzije pneumatika: uglavnom su standardne 18-ice, a ovde opciono cak 245/40 R 19! Znate li vi kolika je to guma? I posto je? Pa jos dva seta - letnji i zimski. A govorimo o ipak obicnoj porodicnoj limuzini, ni najmanje sportskom automobilu. Danak dizajnu, nista drugo, s obzirom da auto na manjim gumama izgleda smesno. Budite upozoreni svi koji imate nameru da kupe ovaj auto - posebno polovan - s obzirom da ce vas privuci prihvatljiva cena samog auta, ali zato samo zamena guma...

japanac

pre 9 godina

Opel insignija nije bez razloga spasila Opel od bankrota,lepo auto,njemacki kvalitet,sve to stoji,ALI da biram izmedju nje i mazde 6,uvijek bih uzeo mazdu.Jednostavno je za klasu iznad insignije u svakom pogledu osim cene registracije

MunzeLjux

pre 9 godina

Auto je kao i sva druga GM sokocala projektovan da traje 200.000 km. Ako ste ga kupili novog ili polovnog sa manjom kilometrazom, bicete zadovoljni, ali ako ste natrcali na polovan primerak koji je zgazio malo vise, neka vam je bog u pomoci. Motori u dizel vrijanti su kao u Alfi i Fiatu i tu osim malo vece buke pri visim obrtajima nece biti problema. Problem ce vam praviti dizne koje crkavaju posle pomenutih 200hkm. Slicno je i sa menjacima koji se kvare, a elektronika je prava nocna mora jer se kvarovi redjaju kao na pokretnoj traci. Naravno i ona je iz Fiata. Auto je tvrd kao kamen, pa vam se ucini da su zaboravili da ugrade opruge. Ovlasceni servisi su skupi kao advokatske usluge u New Yorku, a divljaci kako natrcis. Dobar kompromis su Cirkom iz Zrenjanina, veliki servis je oko 450 evra i veoma su profesionalni.

blagoje

pre 9 godina

Odlican auto, ali nazalost ruzan. Ruzni su mu farovi te zadnji deo, koji je, blago receno, odvratan. Sve ostalo je ok, a motor, mehanika i performanse, odlicni.

lepo

pre 9 godina

Lepo. Po izgledu unutrašnjosti i tehničkim podacima, skoro identičan kao moj Citroen C5. Mada, 5-ticu me bih menjao ni za šta u toj klasi.

klipnjaca

pre 9 godina

Pored svega odlicnog na ovom savrsenstvu od automobila, tu je i dobra stara skala, a ne neka LCD imitacija skale. Steta sto je daleko iznad mojih finansijskih mogucnosti, i mogucnosti 90% stanovnistva Srbije. :(

micko

pre 9 godina

Dobar auto, cak odlican, ali konkurencija je i jos bolja, tako da...

Ono sto meni od pojavljivanja Insignije i dalje ne ide u glavu su dimenzije pneumatika: uglavnom su standardne 18-ice, a ovde opciono cak 245/40 R 19! Znate li vi kolika je to guma? I posto je? Pa jos dva seta - letnji i zimski. A govorimo o ipak obicnoj porodicnoj limuzini, ni najmanje sportskom automobilu. Danak dizajnu, nista drugo, s obzirom da auto na manjim gumama izgleda smesno. Budite upozoreni svi koji imate nameru da kupe ovaj auto - posebno polovan - s obzirom da ce vas privuci prihvatljiva cena samog auta, ali zato samo zamena guma...

japanac

pre 9 godina

Opel insignija nije bez razloga spasila Opel od bankrota,lepo auto,njemacki kvalitet,sve to stoji,ALI da biram izmedju nje i mazde 6,uvijek bih uzeo mazdu.Jednostavno je za klasu iznad insignije u svakom pogledu osim cene registracije

No-no

pre 9 godina

Samo da mu smanje težinu i u igri su.Menjao sam Insigniu 160 ks za automobil iz VW grupe sa 150 ks(oba diesel) i razlika je ogromna u korist motora sa TDI oznakom.

miša

pre 9 godina

Lepa jeste i to mu jedini plus,sve ostalo-jadno.Ko i svaki opel,pa opel u Nemackoj vozi radnicka klasa.
(kimi, 2. januar 2015 23:28)
da se ne lažemo I VW u Nemačkoj vozi radnička klasa, osim Tuarega

Lomax

pre 9 godina

Da li vi stvarno mislite da je neko tamo dok je projektovao ovaj odlicni komad celika mislio na nas,srpski standard???Da li nam je skupo odrzavanje,da li su nam skupe gume,da li nas kosta mnogo servis?NE!!!Jel nam neko drugi kriv sto smo skoro pa bedni.Nije.Na zapadu je ovo vozilo kao i sva ostala,a to sto mi ne mozemo ili jedva mozemo priustiti sebi novu Daciju to je pitanje za nas birace i ove sadasnje i prethodne lopove.Meni je auto prelep i rado bih ga posedovao.

klipnjaca

pre 9 godina

Pored svega odlicnog na ovom savrsenstvu od automobila, tu je i dobra stara skala, a ne neka LCD imitacija skale. Steta sto je daleko iznad mojih finansijskih mogucnosti, i mogucnosti 90% stanovnistva Srbije. :(

casaBane

pre 9 godina

Kao vlasnik 1.6 turbo benzinca sa 186 konja (ako ne gresim), mogu da kazem sledece :

Udobnost vrhunska. Zbog ove karakteristike sam je i kupio. Pre toga sam vozio vectru c cosmo. 2m, problemi sa ledjima, tako da mi je to najbitniji parametar. Ni previse tvrdo, ni previse meko. Sedista i polozaj vrh.
2. Elektronika losa. Mislim losa, mi ocekujemo da sve funkcionise doveka, ali jednostavno je tako. Nije toliko losa kao na vectri c(totalna katastrofa) ali i dalje crkavaju gluposti.
3. Slab auto za tu snagu. Cudan je motor nekako, pocetno ubrzanje mu je slabo osim ukoliko bas ne nagazis, a u tom slucaju ubrzava nenormalno(dakle nema izmedju), a onda kada se popne na oko 2.8 obrtaja onda krene da ubrzava bas dobro. Dakle za tu snagu od skoro 190 konja je slab.
4.Prostran gepek (vozim hedzbek).
5.Putovanja od 1500km se ne osete. U nekim automobilima (hint oktavia) ukoliko krenete na put od 300 km treba vam 3 dana da se oporavite. Sa insigniom to nije slucaj. Put od 22 sata obicno zavrsavam odmorom od 2-3 sata i pravac plaza-sajam-shoping sta god.
6. potrosnja oko 10litara

Zoran

pre 9 godina

Kao vlasnik Insignie od 2009 godine mogu da kažem moje sledeće utiske:
-cena servisa kao i za svaki drugi auto u toj klasi, dakle redovan servis oko 150 eura.
-posle 5 godina vožnje bez ikakvih problema, menjan akumulator i prednje pločice i dugme/senzor za otvaranje gepeka.
-vozim benzinca 140 ks (1.8), malo je trom
-imam hatchback, prljažnik je zaista velik.
-nemački tvrd dakle nije za ljude koji vole francusku mekoću.
-sa zapada se uvoze puno po povoljnoj ceni ali sa ogromnom kilometražom i lupani pa je na žalost i cena prodaje od prvog vlasnika dosta pala.
-dobar i pouzdan porodičan auto

Robi

pre 9 godina

Ljudi! S obzirom da je u pitanju vrlo lepa limuzina,nema mesta negodovanju i raspravi. Zena i ja smo srecni sto smo kupili novu Seat Ibizu. Imamo i malo dete,ali i taj auto nam je ok. Da sam kupio Insigniu-pevao bih od srece! Za nase uslove,izuzetan auto,to koliko je ubrzanje do 100-tke,kubikaza,konjaza, to se kaci macku o' rep! Izadjite van svog sela/grada,nagazite,murija vas odere po dzepu i sve je dalje uzaludno. Dakle,Insignia je lepa i ima dobar motor. To je to.

AlexFromPlanetEarth

pre 9 godina

Imam crnu Insignia Cosmo od avgusta 2012. sa svom dodatnom opremom koja se može uzeti uz ovaj model. Jeste papreno izašao ali vredi svaki eur. Ovo nije formula 1 da bi ga poredili sa konkurencijom u klasi po eksplozivnosti, brzini i sl., ovo je auto koji se vozi sa ljubavlju, uživa u lepom izgledu i udobnosti, a posebno u reakcijama ljudi oko tebe na svakom koraku. Na kraju ovo je auto koji ni jednu devojku, ženu ne ostavlja ravnodusnom (dokazao u mnogo situacija).
Zato onima kojima je najbitniji pokazatelj pri oceni automobila 5s/100m i sl., želim sve najbolje u Novoj godini ali bez uzaludnih i nepotrebnih komentara za ovaj auto.

Roksi

pre 9 godina

Vozim je već skoro 5 godina i sem nekih manjih problema sve je funkcionisalo odlično.Pri redizajnu su u principu sredili neke sitnice koje su više smetale novinarima koji samo jednom sednu u auto nego korisnicima koji svaki dan voze isti ali valjda su novinari bitni i fabrike im podilaze.Što se tiče održavanja,redovan servis za ovaj motor kod ovlašćenih derača je oko 18000,ako idete negde drugde može i za pola te cene (provereno).Ovih dana je izašlo na videlo da lažu i pri prikazivanju težine automobila,Opel ovde nije slagao kao neki (Ford) i to je na žalost jedino što mi malo smeta posle višegodišnjeg druženja sa Insigniom.Usled toga mi je prosečna potrošnja 8 litara a mogla bi biti sigurno niža da je auto lakši makar za 100kg što bi bilo na nivou klase.Nisam rob marke i ovo je prvi Opel koji vozim,verovatno su kod mene zaslužili još jednu šansu u budućnosti i to samo zahvaljujući ovom vrlo dobrom automobilu.

Dar-Co

pre 9 godina

@(hiavata, 4. januar 2015 13:19)
Ford lazira podatke o tezini,dokazano i vec pisano na tu temu bas na B92.Citam i ne verujem sta pisete.Ubrzanje-pise vam u brosuri na koliko obrtaja se oslobadja maksimalna snaga motora,znaci glupo je da ocekujete na 1500 rpm odziv rakete,uglavnom su to visi obrtaji.Plivajuci zamajac-alo,pa nije to Golf 2,da, crkava posle predjenih 200.000 km,ako vam smeta kupite je novu i mirni ste narednih 200.000...Pola vas vozi krseve i ovde se pravi pametno,ruzan je volan,cuj,a svi u svojim vozilima imate F1 volan.Audi,Bmw,Opel,Vw,svi imaju plivajuci zamajac,svi imaju svoje prednosti i mane.neko luksuz,neko motore,neko menjace,neko udobnost neko elektroniku.Sve sami strucnjaci,doktori masinstva,vozaci formule i relija.Opustite se i uzivajte u tekstu i vozilu koje je predstavljeno i u kome nazalost samo mali broj ljudi kod nas moze da uziva.Ako vam to nije dovoljno,besplatan je ulaz na Bubanj potoku pa za 2.000 evra birajte krseve i nakupcima izlazite svoje frustracije!!! Inace,Insignija je dobar i udoban auto,visa srednja klasa.Kraj.

nesa

pre 9 godina

Ko nije vozio indigniju sa 163 konja nezna sta je auto. Moja ima 4 godine i apsolutno ni jednu manu. Po opremi daleko od pasata i slicnih automobila.A ,,opelovo oko,, je neprevazidjen deo.

nikolas

pre 9 godina

insignia je provereno dobar automobil od stane autobild-a a neko rece da je ruzan i da je bolji novi pasat i mazda 6...pa cekajte ljudi,uporedite mazdu predhodne gen. i pasata b7 sa ovim jer je insignia izasla 2008!kad 2016 izadje nova garant da ce 6ica i b8 izgledati smesno naspram opela...vw vec deceniju nije napravio "zanimljiv" auto i samo stancuje drugu "oplatu" dok je mazda za respect...ovo je najbolji primer restilizacije u auto industriji!!!ima da zasadim jos 2 "ektara" malindze,taman da rodi kad "izidje" nova!!aj zdravo!

Bane

pre 9 godina

Opelov pokušaj upada u premium segment ne može da bude odličan auto, već samo odličan promašaj.
Šansa je propuštena sa prvom serijom a ovo su bledi restajling pokušaji. Suština je skupo održavanje (što jeste odlika premium segmenta) uz veliko zadovoljstvo koje je u ovom slučaju izostalo.

Milan

pre 9 godina

Vozim verziju 2.0/131ks sa manuelnim menjacem i ima performanse kao ovaj snazniji sa automatom. Imam skoro sve (sem navigacije) tempomat, parking senzore, felne 18 inca (po meni najbolja opcija), sedista sa podesivim sedalnim delom ( to ovaj sa testa nema) za vozaca i suvozaca, sva sedista su stepovana debelim belim koncem, sto jako lepo izgleda za oko, senzori za kisu...itd...itd moja je 2011g oktobar, presla 77000 i prezadovoljan sam, auto toliko mocno izgleda, da bi svako pomislio da je nov na trzistu, ne bi ga menjao ni za jedan drugi u klasi.

dragan

pre 9 godina

vozim od septembra polovnu insigniu 2.0 130konja karavan i prezadovoljan sam... svi se okrecu za njom iako je 2011 godiste.
servis... veliki plus zadnje kocnice u cirkomu 55.000din...
ljubomorni vozaci w mogu samo da se nerviraju jer su precenjeni....

Srbin iz Kanade

pre 9 godina

Citam i ne verujem koliko smo mi zatucani....Uz svo postovanje napacenog naroda Srbije ali ovi ljudi sto uzdizu VW pa I Mazdu zao mi ih je..Dok svet vozi Acure, Lexuse, Infinity-e , Honde, Toyote, Hyundaie mi velicamo VW. Pa ljudi pogledajte Hyundai Elantra limited oko 17000 CAD a space shuttle je za ovo. I da se razumem Opel, Audi, Bmw cenim sta vise moj prvi auto je Ccorsa ali kad vidim nas Srbe koliko lude za VW pa imate li oci, dizajn I kvalitet 0. Nije to VW od pre 20god. Pogledajte Kia Optima od 2011 pa na ovamo, Akcent , Civic, Yaris...dizajn 1000 puta unapredjen kvalitet perfektan. Ovde VW jetta je smesan auto pravljen u Meksiku...Dizajn 0 a tek ovi sto velicaju TDI u 21 veku gde svaka treca kola su hybrid. .100 god smo iza sveta. Na kraju Insignia ok auto ali za te pare mnogo bolje neku Hondu ili Hyundai.

Marko

pre 9 godina

Na modelu prije redizajna mi je bio ljepši sklop stražnjih svjetala,nekako elegantiji.Nitko me ne može uvjeriti zašto bi netko trebao izbrojati još skoro 5000 eura za jednako opremljen Passat.Vozne osobine su joj izvrsne,udobnost pohvalana,a gepek u modelu s 5 vrata je velik poput Octavijinog,dakle,ogroman i praktičan.Jedina mana ovog auta je što ga nažalost ne mogu priuštiti.

alfista

pre 9 godina

@gorky,
Zasto je taj fiatov dizel dno?Vozio sam ovaj automobil,skroz je korektan,i to bas sa tim dizelom.Mazda 6 je isto tako dobra ponuda,mada je nisam probao.Jeste malo plastican enterijer,ali je skroz solidan automobil.

robokap

pre 9 godina

imam je od 2009, svim sam zadovoljan sem DPF filterom koji mi d.pe pomeri vise i gumama na kojim redovno pucam godisnje za set zimskih i letnjih po 800e. inace ponovo bih ga kupio kad bi mi trebao nov auto.
(Bucko, 02. januar 2015 21:05) pa koliko ti km predjes kad menjas i zimske i letnje jednom godisnje???

milos sa zvezdare

pre 9 godina

Posedujem jednu 2.0 cdti 130ks sportour,odlican auto,a vozio sam svasta strogo od opel ili honda modela.
Tako da ko nije vozio taj auto neka ne komentarise molio bih.

Pera

pre 9 godina

(MunzeLjux, 2. januar 2015 13:03)

Nije tačno. Imam Vectru GTS, dizel sa 120ks. Od FIATa ima samo blok motora, alnaser alternator BOSCH, turbina nije Fijatova kao ni sve ostalo van agregara. Elektronika Opelova.
Uglavnom 230 000km na satu, kupljena pre 100 000km, za 5 godina kod mene promenjen zamajac (480evra sa zamenom) i 3 grejača.

Ko ne vozi neka pljuje koliko hoće, što se mene lično tiče iz Vectre GTS prelazimna Insigniu OPC line, dizel, manuelni menjač, 130 ili 160ks.

Poz i srećna nova godina :)

lepo

pre 9 godina

Lepo. Po izgledu unutrašnjosti i tehničkim podacima, skoro identičan kao moj Citroen C5. Mada, 5-ticu me bih menjao ni za šta u toj klasi.

pera

pre 9 godina

insignia je u slicnoj opremi i sa slicnim motorom jedno 10000e jeftinija od pasata. Zbog tog bezobrazluka s precenjenim vw pre bih uzeo ovo. Sto se tice odrzavanja,nista nije skuplja od konkurenata

Vlada

pre 9 godina

Vozim slican model, sa ovim motorom i automatskim menjacem (Cosmo oprema) i tvrdim da neko bas i nije lepo testirao ovo vozilo. Ja licno sam brze ubrzavao do 100-e, maksimalno sam isao 240 (nisam smeo vise i to je bio samo test da vidim gde je granica- U Madjarskoj gde je put kao pista, i mogao je jos), prosecno trosi ispod 7 litara, presao sam 117 000...kraj 2011 proizveden. Samo redovan servis i to je to. Zaista je pouzdan auto, i zato je to najbolji polovnjak u Nemackoj (najprodavaniji) pa vi izvucite zakljucak.
Za moj ukus, polovnjak je previse skup kod nas (preko 10 hiljada)
A za zimske gume, pa ja vozim sa 17icama zimi, i ne izgleda ruzno. Zavisi koje felne koristis (ja koristim aluminijumske) i razlika postoji samo ako znas kako izgleda sa 18icama, ali ne i da ruzni auto...Na njega ne idu celicne felne (to vec odskace)..

Ivan

pre 9 godina

Insignia je najbolje što je opel proizveo. Motori su dobri, umjereno troše, nisu prezahtjevni ni preskupi za održavanje. Jedino im je elktronika užasna (po priznanju BOSCH servisa). Odlazi sve. Od navigacije do grijanja sjedala! Tako da je preporuka za kupnju polovnog dizel motor(sa manje od 100.000km) sa što manje elektronike. I najbolja preporuka za doplatu - udobnija sjedala(svi ih hvale). Vjerujem da su znanje za sjedala pokupili od Saba iz vremena kada je GM bio vlasnik. Jedino ne znam kakav je 1.4 turbo na plin. Po testovima ima odličnu potrošnju i dobro ide. Samo ne znam koliko je trajan.

transformer

pre 9 godina

Opel trenutno nudi tehnoloski jako naprednu dodatnu opremu po veoma niskim cijenama. U tekstu je navedeno sta moze da se dobije za 800€. Intelilink je u prosjeku duplo jeftiniji nego multimedijalni sistem u Hyundaiu, a jeftiniji je npr nego i u daciji, VW ili premijum da se ne pominje. U poslednje vrijeme imaju akcijske pakete "active" i "drive" koji nude bas mnogo za malo para. Treba uporediti ovu Insigniju 1.4 turbo u " drive" paketu opreme, koja je od oktavie elegance 1.4tsi skupla samo 800 evra, a nudi vise opreme i isti motor.

ness

pre 9 godina

Spreman sam na opel-minuse ali ipak..vozio službenu insigniju 2.0 cdti, prešao dosta km, nisam passat-man ali imam passata b6 1.9 tdi, nisu predrasude, ne zanima me brend, passat je za klasu bolji auto u svakom pogledu, insignija je lepša. Bilo problema sa insignijom, passat nikad. To je moje lično iskustvo iz svakodnevne upotrebe ova dva automobila..ne pucajte, lično je, subjektivno, iskustveno..

Holy Smoke

pre 9 godina

Vlasnik sam vectre c gts, a ova insignija mi je san. Oni koji bi radije mazdu 6, samo da im kazem da su cene mazdinih delova skoro duplo vece od opelovih. Ako to njima nije problem da isprate onda je mazda 6 stvarno korektna kupovina.

Freestyler

pre 9 godina

Insignija je odlican automobil,njena tezina nije nista veca od konkurencije,odnos cena -kvalitet i ulozeno-dobijeno je mozda i najbolje na trzistu pogotovu polovnih automobila.Svaka poredjenja su bespotrebna jer je sve stvar ukusa.Ko moze neka je provoza pa onda neka daje komentar a ne na osnovu teksta ili rekla -kazala.Realno je vec model na izmaku(2009)tako da je mozda ovaj vid restilizacije malo zakasnio,ali verovatno uskoro izlazi nova.

poljak

pre 9 godina

Imajte u vidu svi koji planirate polovne da kupite, troskove za gume. Uglavnom su sa 18 i 19-icama sto je totalno ne shvatljivo. I to precnika 245 kod 19-ica! Pricam za ove dizele od 130 + konja. Za tu ''snagu'' je relno dovoljno 205, ali ... Cena jedne 19-ice 245-45 je od 20 do 45k pa vi vidite!

Bucko

pre 9 godina

imam je od 2009, svim sam zadovoljan sem DPF filterom koji mi d.pe pomeri vise i gumama na kojim redovno pucam godisnje za set zimskih i letnjih po 800e. inace ponovo bih ga kupio kad bi mi trebao nov auto.

fabricio

pre 9 godina

Verujem da ima dosta potencijalnih kupaca ovog auta(polovnog),medju kojima sam i ja,te bih molio ljude koji imaju ovaj auto da napišu njihove utiske o njemu!?Dosta je protivrečnosti o ovom modelu na netu...Potrošnja,koliko košta mali i veliki servis,koje gume koristiti,na koliko km strada plivajući zamajac i set kvačila,servisni interval itd..Hvala:-)

blagoje

pre 9 godina

Odlican auto, ali nazalost ruzan. Ruzni su mu farovi te zadnji deo, koji je, blago receno, odvratan. Sve ostalo je ok, a motor, mehanika i performanse, odlicni.

Zyx

pre 9 godina

Ja vozim ovu sa 160 ks vec 4.5 god, sport varijanta sa man menjacem. Probao automatik i ne svidja mi se... Brza je kao metak, turbina ispaljuje, po meni best buy varijanta za te pare. Ako budem mogao, sledeći ie bmw, a ako ne, cekamo novi model. Restyle je užas, mislim na ovu zadnju lajsnu koja ulazi u farove. Vw je izbacio 2.0 sa 240 ks, moraće i opel to da prati na novom modelu, pa da vidimo. E da gume su 18-ice, letnje na akciji platio 28 hilj, mada vidim da cena pada, sad vec moze Michelin da se uzme za 22 hilj, sto je bolje, mada ne dovoljno.

fabricio

pre 9 godina

Zna li neko da li benzin motor u insigniji ima plivajuću zamajac?Pošto,kad vam on ode na dizel verziji popravka je više od 1000e.I vek trajanja mu je 150 000-200 000 pa vi vidite kolika mačka u dzaku je kupovina polovnog,a skoro svaki je toliko prešao.Ima ponuda nove base oprema od 16600,to da uzmem,pa da mrem:-)

ja

pre 9 godina

163 konja,0-100 za 9,6???
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (alfa romeo, 2. januar 2015 13:00)

Auto je relativno tezak.

mirolav,negotin

pre 9 godina

Po ovome sto sam procitao,vrlo zanimljiv auto za ulozen novac.Dobro ima i onih koji ce uvek nesto zakrati.Ljudi pa ovo je normalan svakodnevni auto, a ne za izazivanje zavisti,mada skoro 4.85m mu garantuju da ce svuda biti primecen.Kome to nije dosta uvekima veliku trojku,ako ito ne valja uvek su tu Bentley i RR.

hiavata

pre 9 godina

Par puta sam primetio komentar da je insignia pretezak auto.

Insignia je teska 1470-1610kg zavisno od motora. Ekvivalent ovom automobilu po dimenzijama bi bio ford mondeo koji je slicne tezine. Lako je prevideti da ova dva automobila po velicini se nalaze u klasi audia a6 koji je slicne tezine a ne VW passata, audi a4 ili bmw 3.

hiavata

pre 9 godina

Da se ispravim, insignia jeste teza od konkurenata i to za oko 100kg, sto nije malo. Insignia 1660kg, ford mondeo 1550kg, audi a4 1540kg svi sa slicnim motorima. Audi je od ta tri najmanji.

Swedenonline

pre 9 godina

Vozim SAAB 9-5 Aero Turbo6 XWD 2011 God. Probao i Insigniu 2.8 OPC 325ks jer je navodno sestrinskih auto, sem na papiru nemaju previše zajedničkog.
Jednostavno je svedski softver integracije sistema prefinjen. Za sve slabije modele pretežak auto!

stefan

pre 9 godina

Evo moje neko misljenje o ovom autu. Pre limuzine ovog tipa vozio sam Hondu civic svemirca, trebao mi je veci auto pa sam uzeo u uzi izbor opel insigniu, hondu accord, i skodu superb. Vozio sam sva tri automobila par dana jer moji prijatelji poseduju sva tri navedena. Za insigniu sam bio najvise zagrejan, ali smetalo mi je sto nije udobna kao sto sam ocekivao da ce biti, takodje pozadi je jako malo mesta, kao i u accordu a zbog toga sam prvenstveno i hteo limuzinu. Uzeo sam u obzir i cenu odrzavanja, slazem se sa ljudima ovde da su dimenzije guma za 18tice i 19tice za insigniu totalno vam standardne i da su preskupe za auto ovog cenovnog ranga. Na kraju sam uzeo skodu superb zbog ogromnog prostora i napred i pozadi i jer pruza najvise komfora od svih navedenih. Presudilo je i to sto sam nasao fantastican primerak na oglasima, dosta ima kupljenih kod nas i lakse je proveriti dokumentaciju i sve ostalo. Tesko je odluciti sta je najbolje kada se kupuje polovnjak. U datom trenutku gledam najbolji primerak na oglasima od kola koja me interesuju. Da imam pare za nova kola, izbor bi bio mnogo laksi.

Zoran

pre 9 godina

A hatchback is a car body configuration with a rear trunk door (also known as a car boot door[6]) that swings upward to provide access to a cargo area. Hatchbacks may feature fold-down second row seating, where the interior can be flexibly reconfigured to prioritize passenger vs. cargo volume.

Imam hatchback Insigniu, prethodno vozio takvog Mondea. Neviđeno veća funkcionalnost i praktičnost gepeka u odnosu na modele sa 4 vrata. U Engleskoj dominira prodaja hatchback modela. Nije mi jasno zasto npr Mazda nije izbacila 6-icu u ovoj verziji, a imala je hatchback u prethodnoj generaciji.

Mirko_NS

pre 9 godina

@Pera

Pa ni na Fiatu turbina nije Fiatova nego uglavnom Garrett, slicno i elektronika ubrizgavanja je Bosch. Sve u svemu JTD/MJT/CDTI su odlicni motori - jedina ozbiljnija zamerka bi mogla biti usisna grana na nekim modelima, tj. problem sa leptirima u istoj.

Inace, pre nekoliko meseci sam iz Nuova Bravo 1.9MJT\120KS, presao u A4 B8 2.0TDI\120KS i kada sam rekao majstoru da nisam siguran da sam kupio auto sa boljim motorom - covek se samo slozio. Jednostavno JTD/MJT je odlican motor.

CLS

pre 9 godina

auto zaista lepo izgleda, atraktivan je, verujem da je i dobar, ne kaze dzabe opel da je to njihov najbolji auto. ali sa 163 konja ubrza samo za 9,3. to je po mom misljenju za tu snagu, sporo...

schau-mau

pre 9 godina

Za te pare I grejanje sedišta..ali bez kože ?Unutra Korejanski -Kičeraj.Može da ima kakav god motor I opremu za mene će ostati tipičan Nemački-kič.

CityWatch

pre 9 godina

Dobar pokusaj. Ipak, samo pokusaj. BTW Opelovi servisi u Srbiji su ocajni, narocito onaj najpoznatiji. Ne daj Boze da im ostavis auto. Nikada vise Opel. Nema razloga.

Filip

pre 9 godina

Auto je pretezak, zato su mu performanse slabe (u odnosu na snagu), a potrosnja relativno visoka.

Dalje, Opel i vrhunski automatski menjac nikako ne idu zajedno.

I konacno - preskup je. Lepo izgleda, OPC dodatak s felnama je upecatljiv, i to bi uglavnom bilo to.

MunzeLjux

pre 9 godina

Auto je kao i sva druga GM sokocala projektovan da traje 200.000 km. Ako ste ga kupili novog ili polovnog sa manjom kilometrazom, bicete zadovoljni, ali ako ste natrcali na polovan primerak koji je zgazio malo vise, neka vam je bog u pomoci. Motori u dizel vrijanti su kao u Alfi i Fiatu i tu osim malo vece buke pri visim obrtajima nece biti problema. Problem ce vam praviti dizne koje crkavaju posle pomenutih 200hkm. Slicno je i sa menjacima koji se kvare, a elektronika je prava nocna mora jer se kvarovi redjaju kao na pokretnoj traci. Naravno i ona je iz Fiata. Auto je tvrd kao kamen, pa vam se ucini da su zaboravili da ugrade opruge. Ovlasceni servisi su skupi kao advokatske usluge u New Yorku, a divljaci kako natrcis. Dobar kompromis su Cirkom iz Zrenjanina, veliki servis je oko 450 evra i veoma su profesionalni.

Replay

pre 9 godina

@No no
To smo vec znali. TDI sto ima eksplozivnost nema nijedan drugi. Najjaci dizel agregati na zemaljskoj kugli su TDI oznake, naravno iz Audija.
Daklje, auto nije los. Od vlasnika sam cuo da imaju problem sa elektronikom, a takodje veoma lenji za tu snagu. Sve u svemu, OPEL.

Bucko

pre 9 godina

@robokap sto se tice promene guma na u aprilu stavljam sve cetiri letnje nove traju do pocetka oktobra ne moze duze nekih 20 hiljada predjem sa njima. Njih bacam kupujem zimske koje traju do aprila sa kojim takodje predjem oko 20 do 25 hiljada i naravno bacam. 18 niskoprofilne sportske jedu se kao...

hiavata

pre 9 godina

Ford lazira podatke o tezini,dokazano i vec pisano na tu temu bas na B92.
(Dar-Co, 05. januar 2015 16:05)

Clanak se odnosio na fordov model mondea za 2015 a ne suvremenika ove insignie tj prethodni model. Lako se pogledaju informacije na nekom od sajtova o realnom ubrzanju i mondeo sa 140ks 2.0 dizelom ubrzava kao ova insignia sa preko 20ks vise, i to je zbog tezine. Trenutno vozim bas tog mondea starog 1.5 godinu. Tesko shvatiti da neko ne kupuje auto na bubanj potoku?

blagoje

pre 9 godina

Odlican auto, ali nazalost ruzan. Ruzni su mu farovi te zadnji deo, koji je, blago receno, odvratan. Sve ostalo je ok, a motor, mehanika i performanse, odlicni.

Bane

pre 9 godina

Opelov pokušaj upada u premium segment ne može da bude odličan auto, već samo odličan promašaj.
Šansa je propuštena sa prvom serijom a ovo su bledi restajling pokušaji. Suština je skupo održavanje (što jeste odlika premium segmenta) uz veliko zadovoljstvo koje je u ovom slučaju izostalo.

japanac

pre 9 godina

Opel insignija nije bez razloga spasila Opel od bankrota,lepo auto,njemacki kvalitet,sve to stoji,ALI da biram izmedju nje i mazde 6,uvijek bih uzeo mazdu.Jednostavno je za klasu iznad insignije u svakom pogledu osim cene registracije

lepo

pre 9 godina

Lepo. Po izgledu unutrašnjosti i tehničkim podacima, skoro identičan kao moj Citroen C5. Mada, 5-ticu me bih menjao ni za šta u toj klasi.

Srbin iz Kanade

pre 9 godina

Citam i ne verujem koliko smo mi zatucani....Uz svo postovanje napacenog naroda Srbije ali ovi ljudi sto uzdizu VW pa I Mazdu zao mi ih je..Dok svet vozi Acure, Lexuse, Infinity-e , Honde, Toyote, Hyundaie mi velicamo VW. Pa ljudi pogledajte Hyundai Elantra limited oko 17000 CAD a space shuttle je za ovo. I da se razumem Opel, Audi, Bmw cenim sta vise moj prvi auto je Ccorsa ali kad vidim nas Srbe koliko lude za VW pa imate li oci, dizajn I kvalitet 0. Nije to VW od pre 20god. Pogledajte Kia Optima od 2011 pa na ovamo, Akcent , Civic, Yaris...dizajn 1000 puta unapredjen kvalitet perfektan. Ovde VW jetta je smesan auto pravljen u Meksiku...Dizajn 0 a tek ovi sto velicaju TDI u 21 veku gde svaka treca kola su hybrid. .100 god smo iza sveta. Na kraju Insignia ok auto ali za te pare mnogo bolje neku Hondu ili Hyundai.

Replay

pre 9 godina

@No no
To smo vec znali. TDI sto ima eksplozivnost nema nijedan drugi. Najjaci dizel agregati na zemaljskoj kugli su TDI oznake, naravno iz Audija.
Daklje, auto nije los. Od vlasnika sam cuo da imaju problem sa elektronikom, a takodje veoma lenji za tu snagu. Sve u svemu, OPEL.

No-no

pre 9 godina

Samo da mu smanje težinu i u igri su.Menjao sam Insigniu 160 ks za automobil iz VW grupe sa 150 ks(oba diesel) i razlika je ogromna u korist motora sa TDI oznakom.

schau-mau

pre 9 godina

Za te pare I grejanje sedišta..ali bez kože ?Unutra Korejanski -Kičeraj.Može da ima kakav god motor I opremu za mene će ostati tipičan Nemački-kič.

AlexFromPlanetEarth

pre 9 godina

Imam crnu Insignia Cosmo od avgusta 2012. sa svom dodatnom opremom koja se može uzeti uz ovaj model. Jeste papreno izašao ali vredi svaki eur. Ovo nije formula 1 da bi ga poredili sa konkurencijom u klasi po eksplozivnosti, brzini i sl., ovo je auto koji se vozi sa ljubavlju, uživa u lepom izgledu i udobnosti, a posebno u reakcijama ljudi oko tebe na svakom koraku. Na kraju ovo je auto koji ni jednu devojku, ženu ne ostavlja ravnodusnom (dokazao u mnogo situacija).
Zato onima kojima je najbitniji pokazatelj pri oceni automobila 5s/100m i sl., želim sve najbolje u Novoj godini ali bez uzaludnih i nepotrebnih komentara za ovaj auto.

MunzeLjux

pre 9 godina

Auto je kao i sva druga GM sokocala projektovan da traje 200.000 km. Ako ste ga kupili novog ili polovnog sa manjom kilometrazom, bicete zadovoljni, ali ako ste natrcali na polovan primerak koji je zgazio malo vise, neka vam je bog u pomoci. Motori u dizel vrijanti su kao u Alfi i Fiatu i tu osim malo vece buke pri visim obrtajima nece biti problema. Problem ce vam praviti dizne koje crkavaju posle pomenutih 200hkm. Slicno je i sa menjacima koji se kvare, a elektronika je prava nocna mora jer se kvarovi redjaju kao na pokretnoj traci. Naravno i ona je iz Fiata. Auto je tvrd kao kamen, pa vam se ucini da su zaboravili da ugrade opruge. Ovlasceni servisi su skupi kao advokatske usluge u New Yorku, a divljaci kako natrcis. Dobar kompromis su Cirkom iz Zrenjanina, veliki servis je oko 450 evra i veoma su profesionalni.

Filip

pre 9 godina

Auto je pretezak, zato su mu performanse slabe (u odnosu na snagu), a potrosnja relativno visoka.

Dalje, Opel i vrhunski automatski menjac nikako ne idu zajedno.

I konacno - preskup je. Lepo izgleda, OPC dodatak s felnama je upecatljiv, i to bi uglavnom bilo to.

micko

pre 9 godina

Dobar auto, cak odlican, ali konkurencija je i jos bolja, tako da...

Ono sto meni od pojavljivanja Insignije i dalje ne ide u glavu su dimenzije pneumatika: uglavnom su standardne 18-ice, a ovde opciono cak 245/40 R 19! Znate li vi kolika je to guma? I posto je? Pa jos dva seta - letnji i zimski. A govorimo o ipak obicnoj porodicnoj limuzini, ni najmanje sportskom automobilu. Danak dizajnu, nista drugo, s obzirom da auto na manjim gumama izgleda smesno. Budite upozoreni svi koji imate nameru da kupe ovaj auto - posebno polovan - s obzirom da ce vas privuci prihvatljiva cena samog auta, ali zato samo zamena guma...

ness

pre 9 godina

Spreman sam na opel-minuse ali ipak..vozio službenu insigniju 2.0 cdti, prešao dosta km, nisam passat-man ali imam passata b6 1.9 tdi, nisu predrasude, ne zanima me brend, passat je za klasu bolji auto u svakom pogledu, insignija je lepša. Bilo problema sa insignijom, passat nikad. To je moje lično iskustvo iz svakodnevne upotrebe ova dva automobila..ne pucajte, lično je, subjektivno, iskustveno..

dragan

pre 9 godina

vozim od septembra polovnu insigniu 2.0 130konja karavan i prezadovoljan sam... svi se okrecu za njom iako je 2011 godiste.
servis... veliki plus zadnje kocnice u cirkomu 55.000din...
ljubomorni vozaci w mogu samo da se nerviraju jer su precenjeni....

nesa

pre 9 godina

Ko nije vozio indigniju sa 163 konja nezna sta je auto. Moja ima 4 godine i apsolutno ni jednu manu. Po opremi daleko od pasata i slicnih automobila.A ,,opelovo oko,, je neprevazidjen deo.

Bucko

pre 9 godina

@robokap sto se tice promene guma na u aprilu stavljam sve cetiri letnje nove traju do pocetka oktobra ne moze duze nekih 20 hiljada predjem sa njima. Njih bacam kupujem zimske koje traju do aprila sa kojim takodje predjem oko 20 do 25 hiljada i naravno bacam. 18 niskoprofilne sportske jedu se kao...

miša

pre 9 godina

Lepa jeste i to mu jedini plus,sve ostalo-jadno.Ko i svaki opel,pa opel u Nemackoj vozi radnicka klasa.
(kimi, 2. januar 2015 23:28)
da se ne lažemo I VW u Nemačkoj vozi radnička klasa, osim Tuarega

CityWatch

pre 9 godina

Dobar pokusaj. Ipak, samo pokusaj. BTW Opelovi servisi u Srbiji su ocajni, narocito onaj najpoznatiji. Ne daj Boze da im ostavis auto. Nikada vise Opel. Nema razloga.

CLS

pre 9 godina

auto zaista lepo izgleda, atraktivan je, verujem da je i dobar, ne kaze dzabe opel da je to njihov najbolji auto. ali sa 163 konja ubrza samo za 9,3. to je po mom misljenju za tu snagu, sporo...

poljak

pre 9 godina

Imajte u vidu svi koji planirate polovne da kupite, troskove za gume. Uglavnom su sa 18 i 19-icama sto je totalno ne shvatljivo. I to precnika 245 kod 19-ica! Pricam za ove dizele od 130 + konja. Za tu ''snagu'' je relno dovoljno 205, ali ... Cena jedne 19-ice 245-45 je od 20 do 45k pa vi vidite!

casaBane

pre 9 godina

Kao vlasnik 1.6 turbo benzinca sa 186 konja (ako ne gresim), mogu da kazem sledece :

Udobnost vrhunska. Zbog ove karakteristike sam je i kupio. Pre toga sam vozio vectru c cosmo. 2m, problemi sa ledjima, tako da mi je to najbitniji parametar. Ni previse tvrdo, ni previse meko. Sedista i polozaj vrh.
2. Elektronika losa. Mislim losa, mi ocekujemo da sve funkcionise doveka, ali jednostavno je tako. Nije toliko losa kao na vectri c(totalna katastrofa) ali i dalje crkavaju gluposti.
3. Slab auto za tu snagu. Cudan je motor nekako, pocetno ubrzanje mu je slabo osim ukoliko bas ne nagazis, a u tom slucaju ubrzava nenormalno(dakle nema izmedju), a onda kada se popne na oko 2.8 obrtaja onda krene da ubrzava bas dobro. Dakle za tu snagu od skoro 190 konja je slab.
4.Prostran gepek (vozim hedzbek).
5.Putovanja od 1500km se ne osete. U nekim automobilima (hint oktavia) ukoliko krenete na put od 300 km treba vam 3 dana da se oporavite. Sa insigniom to nije slucaj. Put od 22 sata obicno zavrsavam odmorom od 2-3 sata i pravac plaza-sajam-shoping sta god.
6. potrosnja oko 10litara

Zyx

pre 9 godina

Ja vozim ovu sa 160 ks vec 4.5 god, sport varijanta sa man menjacem. Probao automatik i ne svidja mi se... Brza je kao metak, turbina ispaljuje, po meni best buy varijanta za te pare. Ako budem mogao, sledeći ie bmw, a ako ne, cekamo novi model. Restyle je užas, mislim na ovu zadnju lajsnu koja ulazi u farove. Vw je izbacio 2.0 sa 240 ks, moraće i opel to da prati na novom modelu, pa da vidimo. E da gume su 18-ice, letnje na akciji platio 28 hilj, mada vidim da cena pada, sad vec moze Michelin da se uzme za 22 hilj, sto je bolje, mada ne dovoljno.

klipnjaca

pre 9 godina

Pored svega odlicnog na ovom savrsenstvu od automobila, tu je i dobra stara skala, a ne neka LCD imitacija skale. Steta sto je daleko iznad mojih finansijskih mogucnosti, i mogucnosti 90% stanovnistva Srbije. :(

Swedenonline

pre 9 godina

Vozim SAAB 9-5 Aero Turbo6 XWD 2011 God. Probao i Insigniu 2.8 OPC 325ks jer je navodno sestrinskih auto, sem na papiru nemaju previše zajedničkog.
Jednostavno je svedski softver integracije sistema prefinjen. Za sve slabije modele pretežak auto!

Dar-Co

pre 9 godina

@(hiavata, 4. januar 2015 13:19)
Ford lazira podatke o tezini,dokazano i vec pisano na tu temu bas na B92.Citam i ne verujem sta pisete.Ubrzanje-pise vam u brosuri na koliko obrtaja se oslobadja maksimalna snaga motora,znaci glupo je da ocekujete na 1500 rpm odziv rakete,uglavnom su to visi obrtaji.Plivajuci zamajac-alo,pa nije to Golf 2,da, crkava posle predjenih 200.000 km,ako vam smeta kupite je novu i mirni ste narednih 200.000...Pola vas vozi krseve i ovde se pravi pametno,ruzan je volan,cuj,a svi u svojim vozilima imate F1 volan.Audi,Bmw,Opel,Vw,svi imaju plivajuci zamajac,svi imaju svoje prednosti i mane.neko luksuz,neko motore,neko menjace,neko udobnost neko elektroniku.Sve sami strucnjaci,doktori masinstva,vozaci formule i relija.Opustite se i uzivajte u tekstu i vozilu koje je predstavljeno i u kome nazalost samo mali broj ljudi kod nas moze da uziva.Ako vam to nije dovoljno,besplatan je ulaz na Bubanj potoku pa za 2.000 evra birajte krseve i nakupcima izlazite svoje frustracije!!! Inace,Insignija je dobar i udoban auto,visa srednja klasa.Kraj.

Milan

pre 9 godina

Vozim verziju 2.0/131ks sa manuelnim menjacem i ima performanse kao ovaj snazniji sa automatom. Imam skoro sve (sem navigacije) tempomat, parking senzore, felne 18 inca (po meni najbolja opcija), sedista sa podesivim sedalnim delom ( to ovaj sa testa nema) za vozaca i suvozaca, sva sedista su stepovana debelim belim koncem, sto jako lepo izgleda za oko, senzori za kisu...itd...itd moja je 2011g oktobar, presla 77000 i prezadovoljan sam, auto toliko mocno izgleda, da bi svako pomislio da je nov na trzistu, ne bi ga menjao ni za jedan drugi u klasi.

fabricio

pre 9 godina

Zna li neko da li benzin motor u insigniji ima plivajuću zamajac?Pošto,kad vam on ode na dizel verziji popravka je više od 1000e.I vek trajanja mu je 150 000-200 000 pa vi vidite kolika mačka u dzaku je kupovina polovnog,a skoro svaki je toliko prešao.Ima ponuda nove base oprema od 16600,to da uzmem,pa da mrem:-)

Holy Smoke

pre 9 godina

Vlasnik sam vectre c gts, a ova insignija mi je san. Oni koji bi radije mazdu 6, samo da im kazem da su cene mazdinih delova skoro duplo vece od opelovih. Ako to njima nije problem da isprate onda je mazda 6 stvarno korektna kupovina.

Vlada

pre 9 godina

Vozim slican model, sa ovim motorom i automatskim menjacem (Cosmo oprema) i tvrdim da neko bas i nije lepo testirao ovo vozilo. Ja licno sam brze ubrzavao do 100-e, maksimalno sam isao 240 (nisam smeo vise i to je bio samo test da vidim gde je granica- U Madjarskoj gde je put kao pista, i mogao je jos), prosecno trosi ispod 7 litara, presao sam 117 000...kraj 2011 proizveden. Samo redovan servis i to je to. Zaista je pouzdan auto, i zato je to najbolji polovnjak u Nemackoj (najprodavaniji) pa vi izvucite zakljucak.
Za moj ukus, polovnjak je previse skup kod nas (preko 10 hiljada)
A za zimske gume, pa ja vozim sa 17icama zimi, i ne izgleda ruzno. Zavisi koje felne koristis (ja koristim aluminijumske) i razlika postoji samo ako znas kako izgleda sa 18icama, ali ne i da ruzni auto...Na njega ne idu celicne felne (to vec odskace)..

Ivan

pre 9 godina

Insignia je najbolje što je opel proizveo. Motori su dobri, umjereno troše, nisu prezahtjevni ni preskupi za održavanje. Jedino im je elktronika užasna (po priznanju BOSCH servisa). Odlazi sve. Od navigacije do grijanja sjedala! Tako da je preporuka za kupnju polovnog dizel motor(sa manje od 100.000km) sa što manje elektronike. I najbolja preporuka za doplatu - udobnija sjedala(svi ih hvale). Vjerujem da su znanje za sjedala pokupili od Saba iz vremena kada je GM bio vlasnik. Jedino ne znam kakav je 1.4 turbo na plin. Po testovima ima odličnu potrošnju i dobro ide. Samo ne znam koliko je trajan.

nikolas

pre 9 godina

insignia je provereno dobar automobil od stane autobild-a a neko rece da je ruzan i da je bolji novi pasat i mazda 6...pa cekajte ljudi,uporedite mazdu predhodne gen. i pasata b7 sa ovim jer je insignia izasla 2008!kad 2016 izadje nova garant da ce 6ica i b8 izgledati smesno naspram opela...vw vec deceniju nije napravio "zanimljiv" auto i samo stancuje drugu "oplatu" dok je mazda za respect...ovo je najbolji primer restilizacije u auto industriji!!!ima da zasadim jos 2 "ektara" malindze,taman da rodi kad "izidje" nova!!aj zdravo!

hiavata

pre 9 godina

Ford lazira podatke o tezini,dokazano i vec pisano na tu temu bas na B92.
(Dar-Co, 05. januar 2015 16:05)

Clanak se odnosio na fordov model mondea za 2015 a ne suvremenika ove insignie tj prethodni model. Lako se pogledaju informacije na nekom od sajtova o realnom ubrzanju i mondeo sa 140ks 2.0 dizelom ubrzava kao ova insignia sa preko 20ks vise, i to je zbog tezine. Trenutno vozim bas tog mondea starog 1.5 godinu. Tesko shvatiti da neko ne kupuje auto na bubanj potoku?

hiavata

pre 9 godina

Par puta sam primetio komentar da je insignia pretezak auto.

Insignia je teska 1470-1610kg zavisno od motora. Ekvivalent ovom automobilu po dimenzijama bi bio ford mondeo koji je slicne tezine. Lako je prevideti da ova dva automobila po velicini se nalaze u klasi audia a6 koji je slicne tezine a ne VW passata, audi a4 ili bmw 3.

Freestyler

pre 9 godina

Insignija je odlican automobil,njena tezina nije nista veca od konkurencije,odnos cena -kvalitet i ulozeno-dobijeno je mozda i najbolje na trzistu pogotovu polovnih automobila.Svaka poredjenja su bespotrebna jer je sve stvar ukusa.Ko moze neka je provoza pa onda neka daje komentar a ne na osnovu teksta ili rekla -kazala.Realno je vec model na izmaku(2009)tako da je mozda ovaj vid restilizacije malo zakasnio,ali verovatno uskoro izlazi nova.

transformer

pre 9 godina

Opel trenutno nudi tehnoloski jako naprednu dodatnu opremu po veoma niskim cijenama. U tekstu je navedeno sta moze da se dobije za 800€. Intelilink je u prosjeku duplo jeftiniji nego multimedijalni sistem u Hyundaiu, a jeftiniji je npr nego i u daciji, VW ili premijum da se ne pominje. U poslednje vrijeme imaju akcijske pakete "active" i "drive" koji nude bas mnogo za malo para. Treba uporediti ovu Insigniju 1.4 turbo u " drive" paketu opreme, koja je od oktavie elegance 1.4tsi skupla samo 800 evra, a nudi vise opreme i isti motor.

Pera

pre 9 godina

(MunzeLjux, 2. januar 2015 13:03)

Nije tačno. Imam Vectru GTS, dizel sa 120ks. Od FIATa ima samo blok motora, alnaser alternator BOSCH, turbina nije Fijatova kao ni sve ostalo van agregara. Elektronika Opelova.
Uglavnom 230 000km na satu, kupljena pre 100 000km, za 5 godina kod mene promenjen zamajac (480evra sa zamenom) i 3 grejača.

Ko ne vozi neka pljuje koliko hoće, što se mene lično tiče iz Vectre GTS prelazimna Insigniu OPC line, dizel, manuelni menjač, 130 ili 160ks.

Poz i srećna nova godina :)

Robi

pre 9 godina

Ljudi! S obzirom da je u pitanju vrlo lepa limuzina,nema mesta negodovanju i raspravi. Zena i ja smo srecni sto smo kupili novu Seat Ibizu. Imamo i malo dete,ali i taj auto nam je ok. Da sam kupio Insigniu-pevao bih od srece! Za nase uslove,izuzetan auto,to koliko je ubrzanje do 100-tke,kubikaza,konjaza, to se kaci macku o' rep! Izadjite van svog sela/grada,nagazite,murija vas odere po dzepu i sve je dalje uzaludno. Dakle,Insignia je lepa i ima dobar motor. To je to.

Zoran

pre 9 godina

A hatchback is a car body configuration with a rear trunk door (also known as a car boot door[6]) that swings upward to provide access to a cargo area. Hatchbacks may feature fold-down second row seating, where the interior can be flexibly reconfigured to prioritize passenger vs. cargo volume.

Imam hatchback Insigniu, prethodno vozio takvog Mondea. Neviđeno veća funkcionalnost i praktičnost gepeka u odnosu na modele sa 4 vrata. U Engleskoj dominira prodaja hatchback modela. Nije mi jasno zasto npr Mazda nije izbacila 6-icu u ovoj verziji, a imala je hatchback u prethodnoj generaciji.

Lomax

pre 9 godina

Da li vi stvarno mislite da je neko tamo dok je projektovao ovaj odlicni komad celika mislio na nas,srpski standard???Da li nam je skupo odrzavanje,da li su nam skupe gume,da li nas kosta mnogo servis?NE!!!Jel nam neko drugi kriv sto smo skoro pa bedni.Nije.Na zapadu je ovo vozilo kao i sva ostala,a to sto mi ne mozemo ili jedva mozemo priustiti sebi novu Daciju to je pitanje za nas birace i ove sadasnje i prethodne lopove.Meni je auto prelep i rado bih ga posedovao.

hiavata

pre 9 godina

Da se ispravim, insignia jeste teza od konkurenata i to za oko 100kg, sto nije malo. Insignia 1660kg, ford mondeo 1550kg, audi a4 1540kg svi sa slicnim motorima. Audi je od ta tri najmanji.

milos sa zvezdare

pre 9 godina

Posedujem jednu 2.0 cdti 130ks sportour,odlican auto,a vozio sam svasta strogo od opel ili honda modela.
Tako da ko nije vozio taj auto neka ne komentarise molio bih.

Bucko

pre 9 godina

imam je od 2009, svim sam zadovoljan sem DPF filterom koji mi d.pe pomeri vise i gumama na kojim redovno pucam godisnje za set zimskih i letnjih po 800e. inace ponovo bih ga kupio kad bi mi trebao nov auto.

pera

pre 9 godina

insignia je u slicnoj opremi i sa slicnim motorom jedno 10000e jeftinija od pasata. Zbog tog bezobrazluka s precenjenim vw pre bih uzeo ovo. Sto se tice odrzavanja,nista nije skuplja od konkurenata

Roksi

pre 9 godina

Vozim je već skoro 5 godina i sem nekih manjih problema sve je funkcionisalo odlično.Pri redizajnu su u principu sredili neke sitnice koje su više smetale novinarima koji samo jednom sednu u auto nego korisnicima koji svaki dan voze isti ali valjda su novinari bitni i fabrike im podilaze.Što se tiče održavanja,redovan servis za ovaj motor kod ovlašćenih derača je oko 18000,ako idete negde drugde može i za pola te cene (provereno).Ovih dana je izašlo na videlo da lažu i pri prikazivanju težine automobila,Opel ovde nije slagao kao neki (Ford) i to je na žalost jedino što mi malo smeta posle višegodišnjeg druženja sa Insigniom.Usled toga mi je prosečna potrošnja 8 litara a mogla bi biti sigurno niža da je auto lakši makar za 100kg što bi bilo na nivou klase.Nisam rob marke i ovo je prvi Opel koji vozim,verovatno su kod mene zaslužili još jednu šansu u budućnosti i to samo zahvaljujući ovom vrlo dobrom automobilu.

Marko

pre 9 godina

Na modelu prije redizajna mi je bio ljepši sklop stražnjih svjetala,nekako elegantiji.Nitko me ne može uvjeriti zašto bi netko trebao izbrojati još skoro 5000 eura za jednako opremljen Passat.Vozne osobine su joj izvrsne,udobnost pohvalana,a gepek u modelu s 5 vrata je velik poput Octavijinog,dakle,ogroman i praktičan.Jedina mana ovog auta je što ga nažalost ne mogu priuštiti.

Zoran

pre 9 godina

Kao vlasnik Insignie od 2009 godine mogu da kažem moje sledeće utiske:
-cena servisa kao i za svaki drugi auto u toj klasi, dakle redovan servis oko 150 eura.
-posle 5 godina vožnje bez ikakvih problema, menjan akumulator i prednje pločice i dugme/senzor za otvaranje gepeka.
-vozim benzinca 140 ks (1.8), malo je trom
-imam hatchback, prljažnik je zaista velik.
-nemački tvrd dakle nije za ljude koji vole francusku mekoću.
-sa zapada se uvoze puno po povoljnoj ceni ali sa ogromnom kilometražom i lupani pa je na žalost i cena prodaje od prvog vlasnika dosta pala.
-dobar i pouzdan porodičan auto

alfista

pre 9 godina

@gorky,
Zasto je taj fiatov dizel dno?Vozio sam ovaj automobil,skroz je korektan,i to bas sa tim dizelom.Mazda 6 je isto tako dobra ponuda,mada je nisam probao.Jeste malo plastican enterijer,ali je skroz solidan automobil.

robokap

pre 9 godina

imam je od 2009, svim sam zadovoljan sem DPF filterom koji mi d.pe pomeri vise i gumama na kojim redovno pucam godisnje za set zimskih i letnjih po 800e. inace ponovo bih ga kupio kad bi mi trebao nov auto.
(Bucko, 02. januar 2015 21:05) pa koliko ti km predjes kad menjas i zimske i letnje jednom godisnje???

Mirko_NS

pre 9 godina

@Pera

Pa ni na Fiatu turbina nije Fiatova nego uglavnom Garrett, slicno i elektronika ubrizgavanja je Bosch. Sve u svemu JTD/MJT/CDTI su odlicni motori - jedina ozbiljnija zamerka bi mogla biti usisna grana na nekim modelima, tj. problem sa leptirima u istoj.

Inace, pre nekoliko meseci sam iz Nuova Bravo 1.9MJT\120KS, presao u A4 B8 2.0TDI\120KS i kada sam rekao majstoru da nisam siguran da sam kupio auto sa boljim motorom - covek se samo slozio. Jednostavno JTD/MJT je odlican motor.

mirolav,negotin

pre 9 godina

Po ovome sto sam procitao,vrlo zanimljiv auto za ulozen novac.Dobro ima i onih koji ce uvek nesto zakrati.Ljudi pa ovo je normalan svakodnevni auto, a ne za izazivanje zavisti,mada skoro 4.85m mu garantuju da ce svuda biti primecen.Kome to nije dosta uvekima veliku trojku,ako ito ne valja uvek su tu Bentley i RR.

ja

pre 9 godina

163 konja,0-100 za 9,6???
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (alfa romeo, 2. januar 2015 13:00)

Auto je relativno tezak.

stefan

pre 9 godina

Evo moje neko misljenje o ovom autu. Pre limuzine ovog tipa vozio sam Hondu civic svemirca, trebao mi je veci auto pa sam uzeo u uzi izbor opel insigniu, hondu accord, i skodu superb. Vozio sam sva tri automobila par dana jer moji prijatelji poseduju sva tri navedena. Za insigniu sam bio najvise zagrejan, ali smetalo mi je sto nije udobna kao sto sam ocekivao da ce biti, takodje pozadi je jako malo mesta, kao i u accordu a zbog toga sam prvenstveno i hteo limuzinu. Uzeo sam u obzir i cenu odrzavanja, slazem se sa ljudima ovde da su dimenzije guma za 18tice i 19tice za insigniu totalno vam standardne i da su preskupe za auto ovog cenovnog ranga. Na kraju sam uzeo skodu superb zbog ogromnog prostora i napred i pozadi i jer pruza najvise komfora od svih navedenih. Presudilo je i to sto sam nasao fantastican primerak na oglasima, dosta ima kupljenih kod nas i lakse je proveriti dokumentaciju i sve ostalo. Tesko je odluciti sta je najbolje kada se kupuje polovnjak. U datom trenutku gledam najbolji primerak na oglasima od kola koja me interesuju. Da imam pare za nova kola, izbor bi bio mnogo laksi.

fabricio

pre 9 godina

Verujem da ima dosta potencijalnih kupaca ovog auta(polovnog),medju kojima sam i ja,te bih molio ljude koji imaju ovaj auto da napišu njihove utiske o njemu!?Dosta je protivrečnosti o ovom modelu na netu...Potrošnja,koliko košta mali i veliki servis,koje gume koristiti,na koliko km strada plivajući zamajac i set kvačila,servisni interval itd..Hvala:-)