Subota, 27.12.2014.

16:10

Otkud Srbiji kivi za izvoz u Rusiju

Kivi sa srpskim papirima, koji je dospeo do Rusije, nije proizveden u našoj zemlji, pišu Večernje novosti.

Izvor: Veèernje novosti

Otkud Srbiji kivi za izvoz u Rusiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

X=iks

pre 9 godina

@(Nikola, 28. decembar 2014 05:55)

Kad bi ti znaci samo znaci znao koliko si se znaci nalupetao, ispao znaci dijabola... Pucam ali znaci pucam od smaha znaci kidam se. Svakako, dobar humor :-))

lolopop

pre 9 godina

Vidim da neki pišu gluposti o kiviju iako nemaju pojma o toj voćki.
Kivi komotno izdrži temperaturu i do -15, tako da o rasti u toplijim krajevima pričate bezveze. Kivi treba u letnjim mesecima zalivati i to izdašno. Prilično dobro uspeva na našim prostorima, samo traži vodu i đubrenje. Uspeva dobro i u Sloveniji i južnoj Austriji.

Nikola

pre 9 godina

Sad vidim da kod nas kivi uspeba LOL :-D Ja kada sam otisao davno iz Srbije, koliko se secam, nije ga bilo. Doduse, iz Vojvodine sam, mozda i nisam znao :-D

Nikola

pre 9 godina

Ljudi, ja kada sam procitao vest, o kiviju, pao sam na dupe od smeha :-D Odakle KIVI u Srbistanu(Mozda jug, ali tesko. Tek Crna Gora). Znate, pao sam na dupe i 2005 godine, kada sam u drzavi u kojoj i danas zivim(Irskoj) procitao na bananama i pomorandzama "Made in Ireland". :-D :-D :-D Gledao sam u vrecu i protrljao oci, i onda sam poceo da placem iz sva glasa od smeha u sred marketa(prosto, dusu sam istresao, ljudski). :-D To je bio hit "godinA", svi su "PUCALI, ZNACI PUCALI" od smeha.
Alo, banana u Irskoj, hahaha, opet se kidam od cepanja :-D Sve sto moze ovde da uspe, to je jadna/bedna jabuka. :-D
A zamislite pojonđaje kao iz Spanije :-D Zute kao sunce u Irelandu :-)
I danas kada se prijatelji i ja setimo, isplacemo se od smeha...Koje dijabole ili propusti, ko ce ga znati...Ali svakako, dobar humor :-)) Jos malo ce i polarni medvedi tamaniti banane :-D

Neko

pre 9 godina

Salu na stranu ljudi, ali kod mene u Posavini zaista svake godine rodi kivi i za svoje potrebe naberem oko 50kg. Prije 15ak godina sam kupio 2 "muske" i 3 "zenske" sadnice u prolazu kroz Makedoniju i do dan danas jedem kivi iz sopstvene proizvodnje. Zimu prezivi tako sto ga zastitim slamom i svake godine cvijeta i radja. Biljka je slicna vinovoj lozi pa sam napravio "vinograd" (odlican hlad ljeti), samo sto su plodovi malo sitniji nego u prodavnici, ali su slatki kao secer.

Bole

pre 9 godina

Poslali su domaće banane, ali su zbog dugih čekanja na ruskoj granici pozelenile i postale kiwi ;) Ovo je Srbija, sve je moguće! Ovdje bi i doktor Who bio šokirao nekim stvarima, a on je stvarno mnogo toga vidjeo i doživjeo u svojih 14-15 sezona.

Aberdeen

pre 9 godina

Ja gajim kivi u svom dvoristu. Svake godine od jedne biljke mi rodi toliko da ne znam sta cu sa njim. Podelim komsijama, i opet bar pola propadne. Pokusavao sam da dam u Crveni krst ali nisu prihvatili. Kazu da donesem krompir.

trojanski konjusar

pre 9 godina

Kao da ne znaju da je naše podneblje idealno za uzgajanje kivija.Umesto da od nas kupuju i banane (Grunf)

Eto, kad se neznalice podsmevaju, na celu s resornim ministarstvom! To sto u ministarstvu poljoprivrede tvrde da u Srbiji nema "kivija" samo govori o tome ko i kako radi u tom ministarstvu. Ne bi me iznanadilo da tamo i ne znaju da je plod aktinidije ono sto trgovci prodaju pod idiotskim imenom ptice kiwi. A ti (siguran sam), patrijoto, ne znam da li su bas "idealni", ali, tvoja Srbija ima odlicne uslove za aktinidiju (to su potpuno isti uslovi kao i za vinovu lozu, dakle - i nije bas neko "juzno voce"), a ima i plantaze. Pre 30 i kusur godina je ta vocka bila jako popularizirana (jedna od onih povremenih kampanja, kakvih je bilo i kasnije, za razne druge nove proizvodnje). Nije valjda bas sve iskrceno, nakon prvog razocarenja onih koji su pozeleli da se na brzinu namlate para!? Moze biti da taj kamion koji su Rusi vratili (zamisli skandala! ej, vratili jedan kamion!) i nije iz Srbije, ali, to nema veze sa cinjenicom da se to voce bere u Srbiji. Nego, bez obzira na ovaj slucaj, zabavno je gledati koliko ima Srba spemnih da cinkare sami sebe Rusima, zato sto su pokusali da prevare Vladu Rodnjine i usicare nesto za Srbiju. Ne da ukradu, ne da podvale rog za svecu, krompire za "kivi"... samo da - prodaju svoju robu. Cak im nije ni palo u oci da se, u ovom slucaju, nije ni radilo o Zlocinu protiv Nj.K.V. Embarga, nego o najbanalnijem nedostku fotosanitetskog uverenja.

Slobodan

pre 9 godina

Živim u Moskvi. Prošle nedelje sam ušao u prodavnicu da kupim mandarine. Pitao sam prodavačicu odakle su, a ona je iz topa rekla: "Iz Srbije!". Mislite o tome...

Небојша

pre 9 godina

dajte da vidimo koje izdao CT-2 obrazac, ime i prezime! Inace CT-2 je dokument koji potvrdjuje poreklo robe, i u uvozu/izvozu izmedju nas i Rusije je bitan ne samo zbog sankcija, vec i zbog oslobodjenja placanja carine! Ko je u ovoj zemlji izdao CT-2 za kivi, taj nek snosi odgovornost!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nick4, 27. decembar 2014 16:34)

To su verovatno ovih petoro koji su ti dali minus na komentar.

Zmaj

pre 9 godina

Ne znam samo koliko neko moze biti inteligentan da cak i pomisli na to da bi kamion pokvarenog voca mogao da utice na ekonomsku saradnju 2 zemlje? Ako je to autor teksta, onda bi morao odmah da potrazi drugi posao jer za ovaj nije...

округло, зелено па на ћоше

pre 9 godina

Без "помоћи" неког из државне администрације ово је немогуће. Ми и јабуке увозимо из Чилеа па их продајемо Русима као наше.

Grunf

pre 9 godina

Ko bre nema kivi.Pa jer Rusi znaju da smo najveći proizvodjači kivija, manga, papaje,banana u evropi.Pa mi smo ove godine imali istorijski prinos kivija.Ne znamo šta da radimo s njim.Bolje je uspeo nego jabuke i šljive.Odavno su naši proizvodjači kivija shvatili da vrhunski kvalitet, razumna cena i dobra usluga samo predstavljaju ulaznicu na tržište. No, to vam nije dovoljno za pobedu. Morate još nešto izmisliti.Užas šta nam ovi Rusi rade.Kao da ne znaju da je naše podneblje idealno za uzgajanje kivija.Umesto da od nas kupuju i banane, papaju, mango,Fiat ,vazduh,maglu oni nam vratiše kivi.E i ti Rusi su stvarno čudni.Mi sve spremili i za gas,a njima ni to ne valja.Ništa im nevalja.E sad mi treba da njima udarimo trgovinske sankcije pa nek kupuju kivi od nekog drugog.

voša

pre 9 godina

Nije tačno, kod nas kivi uspeva i mi imamo kivi, šta to Rusi imaju protiv nas i našeg kivija?! Samo traže neke izgovore da bi nas otkačili i da bismo ih mi molili da prime našu robu.
(dron, 27. decembar 2014 20:18)

... gde imaš plantaže kivija ...imam i ja ali mogli bi ga pojesti duplo više ....

drr.mrr.

pre 9 godina

ajte da vidimo koje izdao CT-2 obrazac, ime i prezime! Inace CT-2 je dokument koji potvrdjuje poreklo robe, i u uvozu/izvozu izmedju nas i Rusije je bitan ne samo zbog sankcija, vec i zbog oslobodjenja placanja carine! Ko je u ovoj zemlji izdao CT-2 za kivi, taj nek snosi odgovornost!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nick4, 27. decembar 2014 16:34)

To sigurno necemo videti jer je ovo neki "napredan" biznis

Я русский

pre 9 godina

Ajd kratko jasno, ko je to uradio tj. ko je izvoznik?
(Sadam, 27. decembar 2014 16:15)

У најбољем случају ћемо "сазнати" да је непознато лице фалсификованом личном картом отворило фирму за извоз кивија.

Savovac

pre 9 godina

Pa ima kivija i u severnom delu Italije,a kamoli kod nas... Mi u ovo vreme razbismo sa kiwijem za Nemacku,Belgiju i Holandiju,iz Italije.

dron

pre 9 godina

Nije tačno, kod nas kivi uspeva i mi imamo kivi, šta to Rusi imaju protiv nas i našeg kivija?! Samo traže neke izgovore da bi nas otkačili i da bismo ih mi molili da prime našu robu.

Sare

pre 9 godina

Sve polovne vesti čovek može da čuje i pročita ko, kada, kako je nešto uradio nikada nećemo saznati. Istraživačko novinarstvo odavno ne postoji što neko u komentarima reče jedno mesto izdaje dozvole za izvoz ta nije pečat dobio na trafici.

Ja sam

pre 9 godina

Meni kivi ove godine rodio u dvoristu kao nikada do sada. Ubrao sam oko 137 kg.
Rado bih ga izvezo u Kinu ili Rusiju, pa ako neko moze da mi da kontakt telefon u Ministarstvu za poljoprivredu radi realizacije ovog projekta bio bih mu zahvalan. Nudim proviziju od 10 %.

Boki

pre 9 godina

Pa kivi radja u Srbiji i sve je više plantaža,konkretno kod Jagodine ima plantaža kivija,najnormalnije opstaje u našem podneblju i radja,da nisam video svojim očima pa ajde!!!Proverite vi koji se podsmevate malo bolje...

Jeremija

pre 9 godina

Halo Bing! Kako brat? Opet u ztvoru? Imam kamion kivija, cena sitnica...
Izgleda da nam se cela privreda, a bogami i drzava, svela na grupu TNT.

jurica

pre 9 godina

Sta ima veze, neko ima smisla za biznis pa je hteo da ucini duplo dobro delo, i da zaradi pare i da omoguci rusima da calabrcnu malo juznog voca, kad su vec sami sebi uveli sankcije. Sto se mene tice nema niceg loseg u ovome, kivi je kivi, ko da je bitno gde je prepakovan.

Kivi je zdravi uspeva u Vojvodini

pre 9 godina

Plantazu Kivija sam video u Vojvodini i sam nisam mogao verovati da uspeva kod nas ali je zaista istina.
Za one koji zive u Beogradu i nikad neizlaze na sela.

Boza

pre 9 godina

Pre 2dana u clanku je pisalo vracen kivi iz Srbije i neki proizvodi iz Belorusije. Pa ste napisali ime firme iz Belorusije koja je htela da izveze proizvod lošeg kvaliteta u Rusiju.
A ime firme iz Srbije???
I sad opet isto, koja je to firma uradila???

nick4

pre 9 godina

dajte da vidimo koje izdao CT-2 obrazac, ime i prezime! Inace CT-2 je dokument koji potvrdjuje poreklo robe, i u uvozu/izvozu izmedju nas i Rusije je bitan ne samo zbog sankcija, vec i zbog oslobodjenja placanja carine! Ko je u ovoj zemlji izdao CT-2 za kivi, taj nek snosi odgovornost!

Boza

pre 9 godina

Pre 2dana u clanku je pisalo vracen kivi iz Srbije i neki proizvodi iz Belorusije. Pa ste napisali ime firme iz Belorusije koja je htela da izveze proizvod lošeg kvaliteta u Rusiju.
A ime firme iz Srbije???
I sad opet isto, koja je to firma uradila???

nick4

pre 9 godina

dajte da vidimo koje izdao CT-2 obrazac, ime i prezime! Inace CT-2 je dokument koji potvrdjuje poreklo robe, i u uvozu/izvozu izmedju nas i Rusije je bitan ne samo zbog sankcija, vec i zbog oslobodjenja placanja carine! Ko je u ovoj zemlji izdao CT-2 za kivi, taj nek snosi odgovornost!

Я русский

pre 9 godina

Ajd kratko jasno, ko je to uradio tj. ko je izvoznik?
(Sadam, 27. decembar 2014 16:15)

У најбољем случају ћемо "сазнати" да је непознато лице фалсификованом личном картом отворило фирму за извоз кивија.

drr.mrr.

pre 9 godina

ajte da vidimo koje izdao CT-2 obrazac, ime i prezime! Inace CT-2 je dokument koji potvrdjuje poreklo robe, i u uvozu/izvozu izmedju nas i Rusije je bitan ne samo zbog sankcija, vec i zbog oslobodjenja placanja carine! Ko je u ovoj zemlji izdao CT-2 za kivi, taj nek snosi odgovornost!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nick4, 27. decembar 2014 16:34)

To sigurno necemo videti jer je ovo neki "napredan" biznis

Jeremija

pre 9 godina

Halo Bing! Kako brat? Opet u ztvoru? Imam kamion kivija, cena sitnica...
Izgleda da nam se cela privreda, a bogami i drzava, svela na grupu TNT.

округло, зелено па на ћоше

pre 9 godina

Без "помоћи" неког из државне администрације ово је немогуће. Ми и јабуке увозимо из Чилеа па их продајемо Русима као наше.

Небојша

pre 9 godina

dajte da vidimo koje izdao CT-2 obrazac, ime i prezime! Inace CT-2 je dokument koji potvrdjuje poreklo robe, i u uvozu/izvozu izmedju nas i Rusije je bitan ne samo zbog sankcija, vec i zbog oslobodjenja placanja carine! Ko je u ovoj zemlji izdao CT-2 za kivi, taj nek snosi odgovornost!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nick4, 27. decembar 2014 16:34)

To su verovatno ovih petoro koji su ti dali minus na komentar.

Ja sam

pre 9 godina

Meni kivi ove godine rodio u dvoristu kao nikada do sada. Ubrao sam oko 137 kg.
Rado bih ga izvezo u Kinu ili Rusiju, pa ako neko moze da mi da kontakt telefon u Ministarstvu za poljoprivredu radi realizacije ovog projekta bio bih mu zahvalan. Nudim proviziju od 10 %.

Grunf

pre 9 godina

Ko bre nema kivi.Pa jer Rusi znaju da smo najveći proizvodjači kivija, manga, papaje,banana u evropi.Pa mi smo ove godine imali istorijski prinos kivija.Ne znamo šta da radimo s njim.Bolje je uspeo nego jabuke i šljive.Odavno su naši proizvodjači kivija shvatili da vrhunski kvalitet, razumna cena i dobra usluga samo predstavljaju ulaznicu na tržište. No, to vam nije dovoljno za pobedu. Morate još nešto izmisliti.Užas šta nam ovi Rusi rade.Kao da ne znaju da je naše podneblje idealno za uzgajanje kivija.Umesto da od nas kupuju i banane, papaju, mango,Fiat ,vazduh,maglu oni nam vratiše kivi.E i ti Rusi su stvarno čudni.Mi sve spremili i za gas,a njima ni to ne valja.Ništa im nevalja.E sad mi treba da njima udarimo trgovinske sankcije pa nek kupuju kivi od nekog drugog.

Kivi je zdravi uspeva u Vojvodini

pre 9 godina

Plantazu Kivija sam video u Vojvodini i sam nisam mogao verovati da uspeva kod nas ali je zaista istina.
Za one koji zive u Beogradu i nikad neizlaze na sela.

Boki

pre 9 godina

Pa kivi radja u Srbiji i sve je više plantaža,konkretno kod Jagodine ima plantaža kivija,najnormalnije opstaje u našem podneblju i radja,da nisam video svojim očima pa ajde!!!Proverite vi koji se podsmevate malo bolje...

Sare

pre 9 godina

Sve polovne vesti čovek može da čuje i pročita ko, kada, kako je nešto uradio nikada nećemo saznati. Istraživačko novinarstvo odavno ne postoji što neko u komentarima reče jedno mesto izdaje dozvole za izvoz ta nije pečat dobio na trafici.

dron

pre 9 godina

Nije tačno, kod nas kivi uspeva i mi imamo kivi, šta to Rusi imaju protiv nas i našeg kivija?! Samo traže neke izgovore da bi nas otkačili i da bismo ih mi molili da prime našu robu.

voša

pre 9 godina

Nije tačno, kod nas kivi uspeva i mi imamo kivi, šta to Rusi imaju protiv nas i našeg kivija?! Samo traže neke izgovore da bi nas otkačili i da bismo ih mi molili da prime našu robu.
(dron, 27. decembar 2014 20:18)

... gde imaš plantaže kivija ...imam i ja ali mogli bi ga pojesti duplo više ....

Savovac

pre 9 godina

Pa ima kivija i u severnom delu Italije,a kamoli kod nas... Mi u ovo vreme razbismo sa kiwijem za Nemacku,Belgiju i Holandiju,iz Italije.

Slobodan

pre 9 godina

Živim u Moskvi. Prošle nedelje sam ušao u prodavnicu da kupim mandarine. Pitao sam prodavačicu odakle su, a ona je iz topa rekla: "Iz Srbije!". Mislite o tome...

Neko

pre 9 godina

Salu na stranu ljudi, ali kod mene u Posavini zaista svake godine rodi kivi i za svoje potrebe naberem oko 50kg. Prije 15ak godina sam kupio 2 "muske" i 3 "zenske" sadnice u prolazu kroz Makedoniju i do dan danas jedem kivi iz sopstvene proizvodnje. Zimu prezivi tako sto ga zastitim slamom i svake godine cvijeta i radja. Biljka je slicna vinovoj lozi pa sam napravio "vinograd" (odlican hlad ljeti), samo sto su plodovi malo sitniji nego u prodavnici, ali su slatki kao secer.

Zmaj

pre 9 godina

Ne znam samo koliko neko moze biti inteligentan da cak i pomisli na to da bi kamion pokvarenog voca mogao da utice na ekonomsku saradnju 2 zemlje? Ako je to autor teksta, onda bi morao odmah da potrazi drugi posao jer za ovaj nije...

Aberdeen

pre 9 godina

Ja gajim kivi u svom dvoristu. Svake godine od jedne biljke mi rodi toliko da ne znam sta cu sa njim. Podelim komsijama, i opet bar pola propadne. Pokusavao sam da dam u Crveni krst ali nisu prihvatili. Kazu da donesem krompir.

Nikola

pre 9 godina

Ljudi, ja kada sam procitao vest, o kiviju, pao sam na dupe od smeha :-D Odakle KIVI u Srbistanu(Mozda jug, ali tesko. Tek Crna Gora). Znate, pao sam na dupe i 2005 godine, kada sam u drzavi u kojoj i danas zivim(Irskoj) procitao na bananama i pomorandzama "Made in Ireland". :-D :-D :-D Gledao sam u vrecu i protrljao oci, i onda sam poceo da placem iz sva glasa od smeha u sred marketa(prosto, dusu sam istresao, ljudski). :-D To je bio hit "godinA", svi su "PUCALI, ZNACI PUCALI" od smeha.
Alo, banana u Irskoj, hahaha, opet se kidam od cepanja :-D Sve sto moze ovde da uspe, to je jadna/bedna jabuka. :-D
A zamislite pojonđaje kao iz Spanije :-D Zute kao sunce u Irelandu :-)
I danas kada se prijatelji i ja setimo, isplacemo se od smeha...Koje dijabole ili propusti, ko ce ga znati...Ali svakako, dobar humor :-)) Jos malo ce i polarni medvedi tamaniti banane :-D

Nikola

pre 9 godina

Sad vidim da kod nas kivi uspeba LOL :-D Ja kada sam otisao davno iz Srbije, koliko se secam, nije ga bilo. Doduse, iz Vojvodine sam, mozda i nisam znao :-D

Bole

pre 9 godina

Poslali su domaće banane, ali su zbog dugih čekanja na ruskoj granici pozelenile i postale kiwi ;) Ovo je Srbija, sve je moguće! Ovdje bi i doktor Who bio šokirao nekim stvarima, a on je stvarno mnogo toga vidjeo i doživjeo u svojih 14-15 sezona.

jurica

pre 9 godina

Sta ima veze, neko ima smisla za biznis pa je hteo da ucini duplo dobro delo, i da zaradi pare i da omoguci rusima da calabrcnu malo juznog voca, kad su vec sami sebi uveli sankcije. Sto se mene tice nema niceg loseg u ovome, kivi je kivi, ko da je bitno gde je prepakovan.

trojanski konjusar

pre 9 godina

Kao da ne znaju da je naše podneblje idealno za uzgajanje kivija.Umesto da od nas kupuju i banane (Grunf)

Eto, kad se neznalice podsmevaju, na celu s resornim ministarstvom! To sto u ministarstvu poljoprivrede tvrde da u Srbiji nema "kivija" samo govori o tome ko i kako radi u tom ministarstvu. Ne bi me iznanadilo da tamo i ne znaju da je plod aktinidije ono sto trgovci prodaju pod idiotskim imenom ptice kiwi. A ti (siguran sam), patrijoto, ne znam da li su bas "idealni", ali, tvoja Srbija ima odlicne uslove za aktinidiju (to su potpuno isti uslovi kao i za vinovu lozu, dakle - i nije bas neko "juzno voce"), a ima i plantaze. Pre 30 i kusur godina je ta vocka bila jako popularizirana (jedna od onih povremenih kampanja, kakvih je bilo i kasnije, za razne druge nove proizvodnje). Nije valjda bas sve iskrceno, nakon prvog razocarenja onih koji su pozeleli da se na brzinu namlate para!? Moze biti da taj kamion koji su Rusi vratili (zamisli skandala! ej, vratili jedan kamion!) i nije iz Srbije, ali, to nema veze sa cinjenicom da se to voce bere u Srbiji. Nego, bez obzira na ovaj slucaj, zabavno je gledati koliko ima Srba spemnih da cinkare sami sebe Rusima, zato sto su pokusali da prevare Vladu Rodnjine i usicare nesto za Srbiju. Ne da ukradu, ne da podvale rog za svecu, krompire za "kivi"... samo da - prodaju svoju robu. Cak im nije ni palo u oci da se, u ovom slucaju, nije ni radilo o Zlocinu protiv Nj.K.V. Embarga, nego o najbanalnijem nedostku fotosanitetskog uverenja.

lolopop

pre 9 godina

Vidim da neki pišu gluposti o kiviju iako nemaju pojma o toj voćki.
Kivi komotno izdrži temperaturu i do -15, tako da o rasti u toplijim krajevima pričate bezveze. Kivi treba u letnjim mesecima zalivati i to izdašno. Prilično dobro uspeva na našim prostorima, samo traži vodu i đubrenje. Uspeva dobro i u Sloveniji i južnoj Austriji.

X=iks

pre 9 godina

@(Nikola, 28. decembar 2014 05:55)

Kad bi ti znaci samo znaci znao koliko si se znaci nalupetao, ispao znaci dijabola... Pucam ali znaci pucam od smaha znaci kidam se. Svakako, dobar humor :-))

Zmaj

pre 9 godina

Ne znam samo koliko neko moze biti inteligentan da cak i pomisli na to da bi kamion pokvarenog voca mogao da utice na ekonomsku saradnju 2 zemlje? Ako je to autor teksta, onda bi morao odmah da potrazi drugi posao jer za ovaj nije...

dron

pre 9 godina

Nije tačno, kod nas kivi uspeva i mi imamo kivi, šta to Rusi imaju protiv nas i našeg kivija?! Samo traže neke izgovore da bi nas otkačili i da bismo ih mi molili da prime našu robu.

jurica

pre 9 godina

Sta ima veze, neko ima smisla za biznis pa je hteo da ucini duplo dobro delo, i da zaradi pare i da omoguci rusima da calabrcnu malo juznog voca, kad su vec sami sebi uveli sankcije. Sto se mene tice nema niceg loseg u ovome, kivi je kivi, ko da je bitno gde je prepakovan.

Kivi je zdravi uspeva u Vojvodini

pre 9 godina

Plantazu Kivija sam video u Vojvodini i sam nisam mogao verovati da uspeva kod nas ali je zaista istina.
Za one koji zive u Beogradu i nikad neizlaze na sela.

Boki

pre 9 godina

Pa kivi radja u Srbiji i sve je više plantaža,konkretno kod Jagodine ima plantaža kivija,najnormalnije opstaje u našem podneblju i radja,da nisam video svojim očima pa ajde!!!Proverite vi koji se podsmevate malo bolje...

Nikola

pre 9 godina

Ljudi, ja kada sam procitao vest, o kiviju, pao sam na dupe od smeha :-D Odakle KIVI u Srbistanu(Mozda jug, ali tesko. Tek Crna Gora). Znate, pao sam na dupe i 2005 godine, kada sam u drzavi u kojoj i danas zivim(Irskoj) procitao na bananama i pomorandzama "Made in Ireland". :-D :-D :-D Gledao sam u vrecu i protrljao oci, i onda sam poceo da placem iz sva glasa od smeha u sred marketa(prosto, dusu sam istresao, ljudski). :-D To je bio hit "godinA", svi su "PUCALI, ZNACI PUCALI" od smeha.
Alo, banana u Irskoj, hahaha, opet se kidam od cepanja :-D Sve sto moze ovde da uspe, to je jadna/bedna jabuka. :-D
A zamislite pojonđaje kao iz Spanije :-D Zute kao sunce u Irelandu :-)
I danas kada se prijatelji i ja setimo, isplacemo se od smeha...Koje dijabole ili propusti, ko ce ga znati...Ali svakako, dobar humor :-)) Jos malo ce i polarni medvedi tamaniti banane :-D

Boza

pre 9 godina

Pre 2dana u clanku je pisalo vracen kivi iz Srbije i neki proizvodi iz Belorusije. Pa ste napisali ime firme iz Belorusije koja je htela da izveze proizvod lošeg kvaliteta u Rusiju.
A ime firme iz Srbije???
I sad opet isto, koja je to firma uradila???

Grunf

pre 9 godina

Ko bre nema kivi.Pa jer Rusi znaju da smo najveći proizvodjači kivija, manga, papaje,banana u evropi.Pa mi smo ove godine imali istorijski prinos kivija.Ne znamo šta da radimo s njim.Bolje je uspeo nego jabuke i šljive.Odavno su naši proizvodjači kivija shvatili da vrhunski kvalitet, razumna cena i dobra usluga samo predstavljaju ulaznicu na tržište. No, to vam nije dovoljno za pobedu. Morate još nešto izmisliti.Užas šta nam ovi Rusi rade.Kao da ne znaju da je naše podneblje idealno za uzgajanje kivija.Umesto da od nas kupuju i banane, papaju, mango,Fiat ,vazduh,maglu oni nam vratiše kivi.E i ti Rusi su stvarno čudni.Mi sve spremili i za gas,a njima ni to ne valja.Ništa im nevalja.E sad mi treba da njima udarimo trgovinske sankcije pa nek kupuju kivi od nekog drugog.

nick4

pre 9 godina

dajte da vidimo koje izdao CT-2 obrazac, ime i prezime! Inace CT-2 je dokument koji potvrdjuje poreklo robe, i u uvozu/izvozu izmedju nas i Rusije je bitan ne samo zbog sankcija, vec i zbog oslobodjenja placanja carine! Ko je u ovoj zemlji izdao CT-2 za kivi, taj nek snosi odgovornost!

Ja sam

pre 9 godina

Meni kivi ove godine rodio u dvoristu kao nikada do sada. Ubrao sam oko 137 kg.
Rado bih ga izvezo u Kinu ili Rusiju, pa ako neko moze da mi da kontakt telefon u Ministarstvu za poljoprivredu radi realizacije ovog projekta bio bih mu zahvalan. Nudim proviziju od 10 %.

Savovac

pre 9 godina

Pa ima kivija i u severnom delu Italije,a kamoli kod nas... Mi u ovo vreme razbismo sa kiwijem za Nemacku,Belgiju i Holandiju,iz Italije.

trojanski konjusar

pre 9 godina

Kao da ne znaju da je naše podneblje idealno za uzgajanje kivija.Umesto da od nas kupuju i banane (Grunf)

Eto, kad se neznalice podsmevaju, na celu s resornim ministarstvom! To sto u ministarstvu poljoprivrede tvrde da u Srbiji nema "kivija" samo govori o tome ko i kako radi u tom ministarstvu. Ne bi me iznanadilo da tamo i ne znaju da je plod aktinidije ono sto trgovci prodaju pod idiotskim imenom ptice kiwi. A ti (siguran sam), patrijoto, ne znam da li su bas "idealni", ali, tvoja Srbija ima odlicne uslove za aktinidiju (to su potpuno isti uslovi kao i za vinovu lozu, dakle - i nije bas neko "juzno voce"), a ima i plantaze. Pre 30 i kusur godina je ta vocka bila jako popularizirana (jedna od onih povremenih kampanja, kakvih je bilo i kasnije, za razne druge nove proizvodnje). Nije valjda bas sve iskrceno, nakon prvog razocarenja onih koji su pozeleli da se na brzinu namlate para!? Moze biti da taj kamion koji su Rusi vratili (zamisli skandala! ej, vratili jedan kamion!) i nije iz Srbije, ali, to nema veze sa cinjenicom da se to voce bere u Srbiji. Nego, bez obzira na ovaj slucaj, zabavno je gledati koliko ima Srba spemnih da cinkare sami sebe Rusima, zato sto su pokusali da prevare Vladu Rodnjine i usicare nesto za Srbiju. Ne da ukradu, ne da podvale rog za svecu, krompire za "kivi"... samo da - prodaju svoju robu. Cak im nije ni palo u oci da se, u ovom slucaju, nije ni radilo o Zlocinu protiv Nj.K.V. Embarga, nego o najbanalnijem nedostku fotosanitetskog uverenja.

voša

pre 9 godina

Nije tačno, kod nas kivi uspeva i mi imamo kivi, šta to Rusi imaju protiv nas i našeg kivija?! Samo traže neke izgovore da bi nas otkačili i da bismo ih mi molili da prime našu robu.
(dron, 27. decembar 2014 20:18)

... gde imaš plantaže kivija ...imam i ja ali mogli bi ga pojesti duplo više ....

Sare

pre 9 godina

Sve polovne vesti čovek može da čuje i pročita ko, kada, kako je nešto uradio nikada nećemo saznati. Istraživačko novinarstvo odavno ne postoji što neko u komentarima reče jedno mesto izdaje dozvole za izvoz ta nije pečat dobio na trafici.

Bole

pre 9 godina

Poslali su domaće banane, ali su zbog dugih čekanja na ruskoj granici pozelenile i postale kiwi ;) Ovo je Srbija, sve je moguće! Ovdje bi i doktor Who bio šokirao nekim stvarima, a on je stvarno mnogo toga vidjeo i doživjeo u svojih 14-15 sezona.

Nikola

pre 9 godina

Sad vidim da kod nas kivi uspeba LOL :-D Ja kada sam otisao davno iz Srbije, koliko se secam, nije ga bilo. Doduse, iz Vojvodine sam, mozda i nisam znao :-D

Я русский

pre 9 godina

Ajd kratko jasno, ko je to uradio tj. ko je izvoznik?
(Sadam, 27. decembar 2014 16:15)

У најбољем случају ћемо "сазнати" да је непознато лице фалсификованом личном картом отворило фирму за извоз кивија.

drr.mrr.

pre 9 godina

ajte da vidimo koje izdao CT-2 obrazac, ime i prezime! Inace CT-2 je dokument koji potvrdjuje poreklo robe, i u uvozu/izvozu izmedju nas i Rusije je bitan ne samo zbog sankcija, vec i zbog oslobodjenja placanja carine! Ko je u ovoj zemlji izdao CT-2 za kivi, taj nek snosi odgovornost!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nick4, 27. decembar 2014 16:34)

To sigurno necemo videti jer je ovo neki "napredan" biznis

округло, зелено па на ћоше

pre 9 godina

Без "помоћи" неког из државне администрације ово је немогуће. Ми и јабуке увозимо из Чилеа па их продајемо Русима као наше.

Slobodan

pre 9 godina

Živim u Moskvi. Prošle nedelje sam ušao u prodavnicu da kupim mandarine. Pitao sam prodavačicu odakle su, a ona je iz topa rekla: "Iz Srbije!". Mislite o tome...

lolopop

pre 9 godina

Vidim da neki pišu gluposti o kiviju iako nemaju pojma o toj voćki.
Kivi komotno izdrži temperaturu i do -15, tako da o rasti u toplijim krajevima pričate bezveze. Kivi treba u letnjim mesecima zalivati i to izdašno. Prilično dobro uspeva na našim prostorima, samo traži vodu i đubrenje. Uspeva dobro i u Sloveniji i južnoj Austriji.

Небојша

pre 9 godina

dajte da vidimo koje izdao CT-2 obrazac, ime i prezime! Inace CT-2 je dokument koji potvrdjuje poreklo robe, i u uvozu/izvozu izmedju nas i Rusije je bitan ne samo zbog sankcija, vec i zbog oslobodjenja placanja carine! Ko je u ovoj zemlji izdao CT-2 za kivi, taj nek snosi odgovornost!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nick4, 27. decembar 2014 16:34)

To su verovatno ovih petoro koji su ti dali minus na komentar.

Jeremija

pre 9 godina

Halo Bing! Kako brat? Opet u ztvoru? Imam kamion kivija, cena sitnica...
Izgleda da nam se cela privreda, a bogami i drzava, svela na grupu TNT.

Aberdeen

pre 9 godina

Ja gajim kivi u svom dvoristu. Svake godine od jedne biljke mi rodi toliko da ne znam sta cu sa njim. Podelim komsijama, i opet bar pola propadne. Pokusavao sam da dam u Crveni krst ali nisu prihvatili. Kazu da donesem krompir.

Neko

pre 9 godina

Salu na stranu ljudi, ali kod mene u Posavini zaista svake godine rodi kivi i za svoje potrebe naberem oko 50kg. Prije 15ak godina sam kupio 2 "muske" i 3 "zenske" sadnice u prolazu kroz Makedoniju i do dan danas jedem kivi iz sopstvene proizvodnje. Zimu prezivi tako sto ga zastitim slamom i svake godine cvijeta i radja. Biljka je slicna vinovoj lozi pa sam napravio "vinograd" (odlican hlad ljeti), samo sto su plodovi malo sitniji nego u prodavnici, ali su slatki kao secer.

X=iks

pre 9 godina

@(Nikola, 28. decembar 2014 05:55)

Kad bi ti znaci samo znaci znao koliko si se znaci nalupetao, ispao znaci dijabola... Pucam ali znaci pucam od smaha znaci kidam se. Svakako, dobar humor :-))