Subota, 27.12.2014.

11:59

“Obama se ponaša kao majmun u tropskoj šumi”

Izvor: Izvor: Tanjug

“Obama se ponaša kao majmun u tropskoj šumi” IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

120 Komentari

Sortiraj po:

da ti kažem

pre 9 godina

''A, izbor predsednika svake drzave, njegov reizbor, njegoa smena ili, jednostavno, njegovo smaknuce, jesu STVAR naroda te drzave a ne Amerike.
(Toplicanin Milan, 27. decembar 2014 22:23)

Znači predsjednik te države prijeti svima oko sebe nuklearnim naoružanjem uključujući i Ameriku i nije to njihova stvar. Onog momenta kada je izrekao te prijetnje osudio je sebe na to da im je on prva po rangu stvar na pameti, pa neka se sad nosi s tim!

Kancelarija za brze odgovore..

pre 9 godina

Ja skino sa torenta,odgledah pocetak,do dela gde cviku u taxiju kontaktiraju za intervju,ali, mislim da se ovde samo radi o reklami za film,ko bi to gledao inace kad nema nijednog glumca iz A selekcije?

Heisenberg

pre 9 godina

evo ga I severnokorejski monarhista koji se krije iza socijalizma I komunizma, a podrzavaju ga nasi desnicari samo zato jer je kao fol protiv amera. smesno je za pajtonovce. daj osvestite se malo, !ni sami ne znate gde udarate I sta zelite, vec vam je da komsiji crkne krava, pa bi zbog toga stali I ovoj maskoti od diktatora na stranu. patologija za anale.

Toplicanin Milan

pre 9 godina

Korejski predsednik je stvar korejskog naroda.
(Mladen Mladenovic, 27. decembar 2014 16:24)
Bolji biser davno nisam čuo.
(iKrem, 27. decembar 2014 18:30)
# Link komentara
Preporučujem (+35)
Ne preporučujem (-23)
-------
Vidim da ste veoma precizan covek i da vodite racuna o pravilnoj upotrebi reci pa me zanima, KAKO SE TO "BOLJI BISERI CUJU"? Ako ne umete da objasnite mozda ce neko logicko pojasnjenje dati neko od ove gospode, koja je vasu visokoumnu kritiku nagradila sa 35 pluseva. A, izbor predsednika svake drzave, njegov reizbor, njegoa smena ili, jednostavno, njegovo smaknuce, jesu STVAR naroda te drzave a ne Amerike.

sta je sa nama normalnima?

pre 9 godina

Kazi prijatelju, zasto ne odes... Sta je problem? Evo, ja se javljam da tebi i jos dvojici odavde platim sve troskove preseljenja u severnu koreju...
(Imamo sve sem razuma, 27. decembar 2014 16:04)

Nije fora da placas ljudima preseljenje iz balkanske Severne Koreje u ovu azijsku Severnu Koreju, to mu dodje na isto.
Ako si vec faca, i ako hoces dobro delo da ucinis, plati meni troskove preseljenja u neku zapadnu zemlju.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Korejski predsednik je stvar korejskog naroda.
(Mladen Mladenovic, 27. decembar 2014 16:24)
Bolji biser davno nisam čuo.
(iKrem, 27. decembar 2014 18:30
--------
Pa ako "bukvalisticki" citamo ono sto je napisano, ako smo glupi ili, ako se pravimo pametni, a nismo, onda bih i ja mogao da se nasmejem vasoj recenici "Bolji biser nisam cuo"?! Ne znam od kada se biseri cuju ali, hajde da se pravimo da je to samo Vasa "pesnicka sloboda".

Dex Dejvid dexdavid2@gmail.com

pre 9 godina

Jedna mala činjenica.Kada je umro djed drugog najpopularnijeg čovjeka na svijetu eltna sjevernokreanska emigracija koja živi u Japanu došla mu je na sahranu i poklonila se njegovom djelu.Istini sa volju nakon toga su sjeli u đet i vratili se u Japan, ali nije SK takva kakvu je predstavljaju zapadni mediji.Ma šta god vi mislili o Bucku on je progalsio samo trodnevnu žalost povodom smrti njegovog oca.Kada je umro Broz kod nas je bila proglašena sedmodnevna žalost, a crveni pasošje bio najskuplji od svih na crnom tržištu, koštao je 5000 maraka.Živi bili pa vidjeli kakva će SK biti za neku godinu.Osnov ovog problema nije sloboda izražavanja, nego tehnološka moč Koreje koja ozbiljno ugrožava SAD.Kada je došao za predsjednika Buš Mlađi SK je označio kao jednu od tri zemlje osovine zla.Danas niti jedan predsjednik SAD ne može ni da sanja o tome da napadne SK izuzev na filmu.Sjetite se samo frizura i imidža SK fudbalera, a da ne govorim kako su moderno izgledali kada su se vratili sa Azijskih igara.Moja naveča kritika SK su velike socjalne razlike, imaju oni elitnih restorana, naravno samo za elitu, a ne za sav normalan svijet.Još prije deset godina SK je pozvala zapadne novinafre da vide turističke potencijale SK, a umjesto o SK čak i BBC WS je pisao o razlici između kolektivnog u individualnog.U svijetu terorizam, rasnih i vjerskih napetosti SK vidi svoju šansu.

Android Kit Kat

pre 9 godina

''Узмимо за пример моју домовину, Сједињене Америчке Државе. У 1950. години, времену општег просперитета и јаког економског раста, САД су укупно имале 151.132.000 становника, од чега фармерског становништва 25.058.000, што значи да су фармери чинили нешто преко 12% укупне радне снаге. Било је 5 388 000 фарми просечне величине око 87 хектара. Четрдесет година касније, 1990., године распада СССР-а и краја хладног рата, САД су имале укупно 261.423.000 становника, од којих фармерског становништва нешто мање од три милиона, једва 2,6% укупне радне снаге. Број фарми је спао на само 2.143.150, што је губитак од 60%, али је, због индустријске концентрације, просечна величина фарме била 187 хектара.''

- TOLIKO O AMRICKO-ZAPADNOJ DEMOKRATIJI I SLOBODI!

bezimena

pre 9 godina

Tako su i kod nas primitivci protestovali zbog filma Andjeline Dzoli. Ne kapiraju da je film samo film i da svako moze u 21. veku da snimi sta god pozeli.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nenad BG, 27. decembar 2014 13:15)
Film u kojem se ismeva čitava država, nije film već otvoreno vređanje jedne nacije. Može svako sve da kaže, to jeste demokratija, ali demokratija ne znači da se ne snose posledice za izrečeno. Kapiraš? Čisto sumnjam.

rango

pre 9 godina

@neutralni flash je odlično rekao, antipatični megalomanski debeli patuljak, koji se sada užasno brine da film crnim putevima ne stigne do njegovog jadnog naroda, jer bi onda taj isti narod shvatio kako svijet doživljava njihovog VELIKOG VODJU!

Bora

pre 9 godina

Covek bi pomislio da smo bar mi u Srbiji naucili nesto u zivotu. Opljuvani, ubijeni, stigmatizovani od strane zapadne propagande nadao bi se covek da se u nama stvorilo iole kriticnog stava prema zapadnim medijima. Zapanjujem me kolicina morona koji ovde ostavljaju komentare, na temu drzave koju nikad nisu niti ce videti osim preko sociva zapadnih medija. Sa kojim pravom bilo ko snjima film o atentatu na necijeg predsedinka koj je jos u zivotu pa makar bio on i najcrnji diktator? Sta se to Amerike uopste tice? Alo moroni, ovde su ipak granice bezobrazluka pomerene malo dalje. Samo jedno mogu da se nadam da ce ovo izazvati lavinu vec kuvajucih problema u svetu.

LOL

pre 9 godina

Pa naravno da je majmun kad jedno moze da ti prkosi time sto pravi filmove kao i uvek propaganda za zapadni svet i ispiranje mozgova...Lako je saliti se ali svi "normalni" znamo sta bi Obama stvarno voleo da moze.

sifu

pre 9 godina

Glupo je da postoji cenzura a postoji mnogo, samo se o njoj ne prica. Ali je ovde mnogo drugacije pitanje jer je Usa sravnila pre samo dve generacije celu zemlju. Koji su interesi neki kompanije ili vlade usa da finansira ovakav film, to je pravo pitanje

bedni jedni a bedni i drugi

pre 9 godina

Kazi prijatelju, zasto ne odes... Sta je problem? Evo, ja se javljam da tebi i jos dvojici odavde platim sve troskove preseljenja u severnu koreju...
(Imamo sve sem razuma, 27. decembar 2014 16:04)

Ajd plati meni... Sta si ti, kao neka faca. Da nemas mozda viska 3 soma eura da nam platis put. Nemas ti rodjo ni 3 soma dinara, jer da imas ne bi ti sedeo u subotu popodne u virtuelnom svetu. Verovatno bi se svrckao po Evropi, al za to se nema para.

john galt

pre 9 godina

eh da mi je jedan severnokorejski tablet... ili makar tenk ;)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neutralni felsh, 27. decembar 2014 18:21)

E moj prijatelju, sareni staklici i vatrena voda su i indijancima dosli glave.

Surovi

pre 9 godina

Gledao film i pomislih koja glupost. Onda mi vrsni filmski kritičari objasniše da sam ja ustvari glup i da je film ustvari odličan
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Miodrag, 27. decembar 2014 19:18)
Bas i ja odgledah to sr...od filma i zao mi je sto sam potrosio sat i po svog zivota na nesto toliko glupo.Film je klasicna hladnoratovska provokacija,gde se amerikanci predstavljaju kao spasioci sveta i univerzuma od zlih rusa,koreanaca,kineza,libijaca,srba,marsovaca....To je klasicna propaganda i to losa,a sam film uopste nije duhovit,niti se vidi pokusaj scenarista da iskoriste humor.Fore su bajate,stereotipi se previse koriste i zivo me zanima sta je nateralo ona dva idiota da u njemu glume?
Set Mekfarlan je ionako nikakav glumac i glumi iskljucivo u budjavim filmovima,dok je Dzejms Franko ,nekada davno imao odredjeni potencijal,ali je propustio sansu.
Kako god da okrenes film je tesko djubre,a koreanci se sa razlogom ljute,kao sto bi se i svako normalan ljutio da americki kreteni odluce da snime film o njemu.Da je to ucinio Oliver Stoun,verovatno bi taj film bio u svim bioskopima SK...
Koreanci,ako imate milosti,upropastite im servere i dozvolite da svet bude barem par dana bez bljutave americke propagande!

neutralni felsh

pre 9 godina

Pitao bi ljude da li je iko isao u Severnu Koreju pa se licno uvjerio u te price. Svi komentarisu na osnovu komentara koje plasiraju zapedni mediji.
Severna Koreja je daleko naprednija od Srbije. Po pogledu tehnologije proizvode svoje tablete imaju jaku vojnu industriju. Gdje bi im kraj bio da nemaju sankcije.
(voste, 27. decembar 2014 16:24)


eh da mi je jedan severnokorejski tablet... ili makar tenk ;)

A

pre 9 godina

Majmun u Džungli se ponaša veoma primereno baš onako kako treba da se ponaša majmun. Da je rekao "slon u staklenoj radnji" to je neka druga konotacija. Šta je koji moj rekao dotični....

Komša

pre 9 godina

@voste
"Gde bi im kraj bio da nemaju sankcije"
Kraj bi im bio u Koreji.Lep i momentalan.
Sankcije samo pomažu ovom smešnom liku sa brkovima na glavi da ostane na vlasti.U otvorenom društvu ovaj bi bio Žika Obretković a ne gospodar života i smrti.
Film nisam gledao ali siguran sam da je bez veze - najjača komedija bi bila da naprave ozbiljan dokumentarac o Kimiju .To bi bilo vrištanje od smeha.

dnK

pre 9 godina

za one koji ne znaju, rasizam nije "pljunuti" crnca nego crnce! Najveci rasisti su oni koji stoje iza ovog filma. Medju svim rasama ima otpada, sto ne znaci da ako je neko druge rase, ne smemo ga ni popreko pogledati da ne bi ispalo da je to rasizam. Individue nisu narod ili rasa niti mogu biti.

suština

pre 9 godina

''On jeste diktator, on treba da se smeni, treba da se narod u s. Koreji oslobi logorskog života, ali ovo je omalovažavanje jednog predsednika na najjadniji način.
(Petar, 27. decembar 2014 13:32)

Kako si uspio ove tvrdnje s početka rečenice, a pogotovo onu o logorskom načinu života naroda S. Koreje ukomponovati sa ovom zadnjom konstatacijom nikako mi nije jasno??
Znači čovjek je kažeš diktator i usto kažeš da narod mu zbog toga trpi živeći kao u logoru ali ne smije se zbog toga nepoštovati i omalovažavati. Jest stvarno, kako se samo usude..??

Miki

pre 9 godina

Molim one koji znaju da objave u kojim se filmovima americki predsjednici ismijavaju i prikazuju glupacima. U filmovima koji meni padaju napamet(desetine) njihovi predsjednici su predstavljeni kao nadljudi sa nevjerovatnim sposobnostima .
(Goran, 27. decembar 2014 16:25)

Naked Gun 2 - direktno ismejavanje tada aktuelnog predsednika Džordža Buša starijeg i njegove žene Barbare

Dave - predsednik ima dublera koji ga zamenjuje u javnosti dok on ide u švaleraciju. Kad predsednik umre "slatkom smrću", dubler je u problemu, jer upada u trku oko vlasti

Absolute Power - predsednikova seksualna afera preraste u ubistvo.

Arno Assassin

pre 9 godina

O cemu vi pricate?? Zamislite vi da neko napravi slican film o obami,ili SAD. Film bi bio okarakterisan kao teroristicki. Dvostruki arsini. I jel vi toliko volite koreance pa vam zao ko njima vlada. Licemeri.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ciciban, 27. decembar 2014 14:50)

Vi anti-zapadnjaci sve dublje tonete u neku potpuno neodrzivu, interno kontradiktornu, paralelnu realnost.

Ajde odavde da pocnemo, sa bukvalnom analogijom: http://www.imdb.com/title/tt0853096/

Pa onda da nastavimo sa MNOOOGO ozbiljnijim napadima na predsednika.... Recimo Fahrenheit 911. I oskara dobi za njega.

Pade mi i ovo na pamet... Zamisli da neki ruski komentator ovako sasipa Putinu u lice na svecanoj veceri: https://www.youtube.com/watch?v=U7FTF4Oz4dI

Ovaj lik je i danas jedan od najuspesnijih i najomiljenijih komentatora/komedijasa; od Putina bi dobio polonijum.

Mozete vi da mislite sta hocete o americkoj politici, ali bilo kakvo poredjenje slobode drustva u USA i na istoku je, blago receno, dibidus.

Imamo sve sem razuma

pre 9 godina

Molim one koji znaju da objave u kojim se filmovima americki predsjednici ismijavaju i prikazuju glupacima. U filmovima koji meni padaju napamet(desetine) njihovi predsjednici su predstavljeni kao nadljudi sa nevjerovatnim sposobnostima .
(Goran, 27. decembar 2014 16:25)

Goli pistolj, Mars napada, Mrak film (mislim 4 ali nisam siguran), Bus, bilo koji film majkla mura...

voste

pre 9 godina

Citam komentare i svi pricaju kako ljudi u Severnoj Koreji zive bedno ko u srednom veku.
Pitao bi ljude da li je iko isao u Severnu Koreju pa se licno uvjerio u te price. Svi komentarisu na osnovu komentara koje plasiraju zapedni mediji.
Severna Koreja je daleko naprednija od Srbije. Po pogledu tehnologije proizvode svoje tablete imaju jaku vojnu industriju. Gdje bi im kraj bio da nemaju sankcije.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Iskreno mi je žao ovog nesrećnog korejskog naroda kad vidim kakva ga stoka vodi. Sto se filma tiče to je umetničko delo koje se nekima svidja a nekima ne. Pa ko voli neka izvoli. Naravno razumem i ove srpske komunobrižnike. Stoka bi da ubije i ovo malo Srbije!
(Stevan Čiča, 27. decembar 2014 13:55)
--------
Korejski predsednik je stvar korejskog naroda. O njemu ne treba da brinu SAD i Velika Britanija. Ne znam da li je stoka Predsednik ili narod ali, u svakom slucaju nije na nama da mi odlucujemo sta je dobro a sta ne za milione gradjana Severne Koreje. Ovde se radi o principima a ne o odobravanju politike koju vodi Kim Dzong Un. Zamislite da Severna Koreja sebi dozvoli "umetnicku slobodu" i snimi "film" o gospodinu Obami i prikaze ga kao nekog neandertalca ili coveka kromanjoidnih crta lica, koji jos uvek nije sisao sa drveta? Rekli biste da su rasisti, zar ne?

Damijan

pre 9 godina

s obzirom da je objavljena izjava severnokorejskog zvanicnika bez ikakvih predrasuda i to kao naslov ove vesti, onda mi je lakse da se slozim sa istom, a verujem da se vecina covecanstva slaze sa cinjenicom da je obama apsolutni majmun u savremenoj americkoj politici..

Nikki

pre 9 godina

Odgledao sam malo pre film, sjajan je. Steta sto ga severno korejanci nikad nece videti. Imamo srecu sto postoji Amerika koja siri prave vrednosti sirom sveta. Obozavam tu zemlju! USA RULES!

Srbin

pre 9 godina

Ko me se vi u Srbiji divite nije ni cudo sto najgore u evropi zivite! Samo nastavite, Putin, Kim Dzong etc.
(sanja, 27. decembar 2014 14:04) Aj ti lagano batali i Srbiju i Srbe zamolio bih te.

Imamo sve sem razuma

pre 9 godina

Ne brini ti za taj narod, taj je narod mnogo zdraviji uz njega nego svi ameri pod njihovom administracijom.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Basser, 27. decembar 2014 13:17)

A sta tebe i tebi slicne tacno sprecava da se odselite u severnu koreju i da tamo uzivate u svim blagodetima koje ondasnje stanovnistvo ima?

Kazi prijatelju, zasto ne odes... Sta je problem? Evo, ja se javljam da tebi i jos dvojici odavde platim sve troskove preseljenja u severnu koreju...

Goran

pre 9 godina

Molim one koji znaju da objave u kojim se filmovima americki predsjednici ismijavaju i prikazuju glupacima. U filmovima koji meni padaju napamet(desetine) njihovi predsjednici su predstavljeni kao nadljudi sa nevjerovatnim sposobnostima .

DDT

pre 9 godina

U svako slucaju ruzno. Hajede snimite film u kome bi ismevali nekog značajnog iz arapskog sveta. Tipicno americki, udaraju tamo odakle im ne preti druga strana batine.

zex1

pre 9 godina

Jel gledao neko Red Down.?! I tu cackaju S. K. Za dve godine 2x i to provociraju jednog od najnenormalnijih vodja danasnjice... Nije to samo slobodna umetnost... Ono, jest smesan kad se ljuti, ali ne treba preterivati, posle ce biti kriv polazenik!

xxx

pre 9 godina

kim, imas pice kad dodjes. niko nije lepse opisao ponasanje malog iz barake.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (putIN, 27. decembar 2014 13:26) A što ti njega ne posetiš. Evo imaš piće od mene ako odeš...

Madhva (Hare Krišna)

pre 9 godina

Ha ha ha! "...kao majmun u tropskoj šumi" :)
Ne podcenjujte S. Koreju, s obzirom na ovu izjavu, verujemm da bi njihov film o Obami bio 200.000 puta smešniji. E taj bih voleo da pogledam, a ovaj (klišeiziran) me nešto i ne privlači.

iznogud

pre 9 godina

Stvarno sam protiv ovakvog diktatora i tiranina, ali u ovome je upravu. Ajde da vidim sta bi se desilo da neko snimi komediju u kojoj je cilj ubiti Obamu? Da li je.to nesto smesno? Ovaj film je klasicna propaganda i inace, jako je los i glup. Tipicno americki...

neutralni felsh

pre 9 godina

Poštovao sam ovog čoveka kao autentičnog borca protiv vladajućeg svetskog poretka, ali ova izjava mu je neprimerena i rasistička ...
(Hoću 158 pluseva, 27. decembar 2014 12:25)


ma ne, taj se bori za svoju stolicu - a taj famozni svetski poredak mu dobro dodje da pokrije svoju nesposobnost da gradjanima omoguci zivot dostojan coveka. te lazne misije "za planetarno dobro" su cest slucaj kod golih vlastodrzaca koji retko obidju i susedne ulice a kamoli svet - ej narode napaceni, ne gladujete zbog nas nego zbog zle amerike i zlog sveta koji nam zavidi jer smo savrseni pa hoce da nas uniste, al mi se ne damo ;)
te nazovi globalne misije su poslednje utociste politickih provincijalaca. to smo i mi u srbiji dobrim delom iskusili krajem devedesetih "volimo te otadzbino nasa". rezimu puna usta ljubavi a rusevine na sve strane. posle kriva amerika, jelte. pa sto ulazis u frku kad si slabiji? teras pravdu preko narodnih ledja?

inace, ova njihova izjava o obami i mankijima, sasvim lepo razotkriva taj natalozeni bezobrazluk u apsolutistickoj glavi. zato je korisna, da ljudi bolje vide s kim imaju posla.

Kalča

pre 9 godina

Holivud štancovao i frljnuo još jednu propagandnu koještariju, a mali diktator (k'o svaki diktator) odma' k'o zagriz'o udicu. Diktator reži ne Amerike radi već da prepadne svoj utucan narod. A fimlmadžije već inkasiraju milionče po milionče, a Koreanci sa severa (mada i onima na jugu nije mnogo bolje) zobaju šaku po šaku pirinča.

Jovan

pre 9 godina

Za sve ove koji pljuju film i govore kako je propaganda preporuka je da ga prvo pogledaju. Nije napljuvan samo ovaj kill nuklearka un, već i Amerika isto.
Takođe film nije cenzurisan u Americi već ga ne prikazuju samo veliki bioskopski lanci. U malim nezavisnim ide redovno a može da se kupi na najvećem video servisu na svetu (YouTube) kao i preko Google Play i iTunes.

dont miks frogs end grenmaders!

pre 9 godina

Kako shvatam, nije ga nazvao majmunom, nego je rekao da se ponaša kao majmun.. BTW. (Psn, 27. decembar 2014 12:21)

Sta god mislili (ja licno - sve najgore) o S.Koreji i njenom Koji-li-je-sad-epitet Vodji, kod ovakvih stvari treba biti oprezan i ne suditi prema nasim merilima. Mi ne znamo (osim onog ko zna, ako ima takvih :) ) sta za njih predstavlja "majmun" i kakvu boju i tezinu ima nazivanje nekog "majmunom", a jos manje znamo kakvo bi znacenje, eventualno, mogla imati fraza "majmun u troskoj sumi". Naravno, ne mislim da su ovde Obami bili podeljeni komplimenti, samo kazem da mi ne znamo sta je to tacno imalo znaciti i doslovno prevodjenje nista nam ne kazuje.

Ciciban

pre 9 godina

O cemu vi pricate?? Zamislite vi da neko napravi slican film o obami,ili SAD. Film bi bio okarakterisan kao teroristicki. Dvostruki arsini. I jel vi toliko volite koreance pa vam zao ko njima vlada. Licemeri.

Langus

pre 9 godina

Film mi je nebitan, ne zanima me, ali bilo koja zemlja koja vec ima Kim* ne bi trebalo da kritikuje ni jednog drugog Kima.

* nadam se, da ste pogodili na koju Kim mislim, ona mi je isto toliko "omiljena" kao i Kim iz S.K.

Petar

pre 9 godina

Upravo odgledah sa torrenta film. Pa, klasična preterana komedija amera, plus, kraj filma je stvarno jadan, čak i za komediju, jer Kim plače kao dete, cmizdri zbog nekih pitanja, a ceo svet ga gleda i domaća publika, i posle toga kao kreće revolucija i smenjuju ga i td... Glupost!
On jeste diktator, on treba da se smeni, treba da se narod u s. Koreji oslobi logorskog života, ali ovo je omalovažavanje jednog predsednika na najjadniji način. Na tajlicemerni američki način gde svima nalaze mane i pumpaju ih, dok sami sebe ne vide, i svoje velike greške poturaju pod tepih.
Kao, ameri su oslobodioci sveta, oni su svetla strana čovečantsva a svi ostali su crna... Toliko decenija pljuju po svima, ubijaju širom planete milione nevinih ljudi, zarađuju na tome, šire svoje zločinačko sebično manipulativno carstvo, i na sve to i preko filmova i kroz medije ne prestaju da upiru prstom u tuđe greške, opravdavajući tako svoje.
Ja lično žalim narod s.Koreje, i voleo bih da malog debelog kosookog Hitlera vidim na vešalima, jer je to 100 puta zaslužio, ali ameri su zadnji koji treba da prozivaju nekoga za zločine.
To vam je kao da ubica deset ljudi proziva i pljuje i ruga se ubici dva čoveka, i njega predstavlja kao većeg zločinca, a sebe opravdava nekim nebulozama.
Međutim, sve će ostati na rečima i pretnjama, jer su u pitanju dve nuklearne sile i ovo je samo prsenje u prazno, puvanje... dok narod u s.k i dalje živi kao u logoru.

Stevan Čiča

pre 9 godina

Iskreno mi je žao ovog nesrećnog korejskog naroda kad vidim kakva ga stoka vodi. Sto se filma tiče to je umetničko delo koje se nekima svidja a nekima ne. Pa ko voli neka izvoli. Naravno razumem i ove srpske komunobrižnike. Stoka bi da ubije i ovo malo Srbije!

Damir

pre 9 godina

Demokratska Narodna Republika Koreja! Wow!
Demokratska - nije!
Narodna - definitivno nije!
Republika - nije, pošto je sin nasledio tatu!
E, jeste Koreja!

Nenad BG

pre 9 godina

Tako su i kod nas primitivci protestovali zbog filma Andjeline Dzoli. Ne kapiraju da je film samo film i da svako moze u 21. veku da snimi sta god pozeli.

Veliki_Zli_Vuk

pre 9 godina

Hahahaha... Kakav reklamni trik da se unovci uzasan film! Izmisljen hakerski napad i odjednom svi svetski mediji reklamiraju film besplatno! Svaka cast onome ko se toga setio. Film koji sam gledao i koji je totalna glupost,zaradice milione i milione zahvaljujuci tom potezu.

nesa

pre 9 godina

Netreba prikazivati filmove koji vredjaju stav neke drzave. Koliko je samo snimljeno antisrpskih filmova. Srecom pa su bili neistiniti i bez ikakvog kvaliteta pa ih se niko vise i ne seca. Verovatno su sluzili samo za pranje para.

IP

pre 9 godina

Ne bih ništa dodao na izjvu presednika Republike Severne Koreje. Taj isti film je cenzurisan od strane SAD jer se Američki presednik trebao pjaviti kao lik SOTONE.
Inače film je smeće i ova mu je bla najbolja reklama.

Garbage collector

pre 9 godina

U Americi se svake godine snimi na hiljade filmova ismevajući raznorazna društva. Uglavnom ismeju američko društvo, a isto važi i za muzičku industriju. Najrazvijenija pank scena je tamo. Majkl Mur naprimer, koji ne ismeva, već otvoreno pravi ozbiljne filmove koji kritikuju državu. I to vrlo surovo i direktno. Njegov Bowling for Columbine je dobio i Oskara.
Američka politika jeste užasna, ali to ne znači da je i njihovo društvo sa 300+miliona stanovnika takvo. Par anonimus likova, sa malim budžetom, napravili su urnebesnu komediju kojima je ovaj ludak iz Severne Koreje učinio ogromnu uslugu, napravivši film svetski popularnim.

kloc

pre 9 godina

Nek si ti ljudina, desetine hiljada politickih zatvorenika, ljudi skapavaju od gladi vasa realnost je dest puta gora od bilo kakvog filma. Nisam okrenut zapadu treba kritikovati sve. SVE .aaaaaaa

krsta...

pre 9 godina

to je jedino sto ovi iz severne koreje mogu i da rade...mogu samo da prete i vredjaju...a za hakovanje sony podataka vec placaju veliku cenu...nasli su sa amerikancima koji su prakticno izmislili i napravili internet da glume hakere...

neutralni felsh

pre 9 godina

kakva tragikomedija od drzave i drustva... pogledaj samo taj besni recnik istinskog istorijskog luzera zapertlanog u stranputici. dovoljna je jedna bezvezna komedija da bi se (iznova) pokazali kakvi su. iju, neko je u svetu uvredio naseg velikog vodju i savrseno drustvo (inace, sina koji je nasledio svoga tatka, na prestolu jedne formalne republike), hajde da pretimo najstrasnijim posledicama. mozes misliti kakvo je to sujetna i osiona nomenklatura, kako se tamo vodi drustveni dijalog i resavaju problemi (drzavni aparat iskljucivo tome i sluzi) kad ne smes ni salu da napravis. sujeta i bes moralnih patuljaka, ziv primer onih orvelovih crnih vremena.
zao mi samo onog zatocenog uludjenog polugladnog podrpanog monolitnog naroda, a pomalo i ovih nasih napaljenih neznalica koji podrzavaju svaku svetsku budalu, samo ako je protiv amerike. tako ce da brane i ovu nakaradnu skalameriju na severnokorejskom pustom ostrvu, koja svetu sluzi samo za sprdnju sa otuznim.

p.s. briga me za film, samo da mi je da vidim lice ovog antipaticnog megalomanskog debeljka kad bude gledao film. pritom, ne sumnjam da ce ostalima u partiji leteti glave ako cak i insert odgledaju.

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Poštovao sam ovog čoveka kao autentičnog borca protiv vladajućeg svetskog poretka, ali ova izjava mu je neprimerena i rasistička ...

zavisi

pre 9 godina

Ako su sve slicnosti slucajne i sasvim nenamerne, onda je komedija, ako nisu onda Koreja ima pravo da se buni kao sto se jevreji bune kad neko njih prikazuje lose na filmu.

obogaćeno uranijumom

pre 9 godina

novi/stari psihološki rat/propaganda-holivud. ako hoćeš kvalitetnog negativca-srbin. stereotipi i klišei, amerika industrija smeća kojom zatrpavaju ceo svet. (naravno ima i dobrih stvari koje dolaze odande)

neutralni felsh

pre 9 godina

kakva tragikomedija od drzave i drustva... pogledaj samo taj besni recnik istinskog istorijskog luzera zapertlanog u stranputici. dovoljna je jedna bezvezna komedija da bi se (iznova) pokazali kakvi su. iju, neko je u svetu uvredio naseg velikog vodju i savrseno drustvo (inace, sina koji je nasledio svoga tatka, na prestolu jedne formalne republike), hajde da pretimo najstrasnijim posledicama. mozes misliti kakvo je to sujetna i osiona nomenklatura, kako se tamo vodi drustveni dijalog i resavaju problemi (drzavni aparat iskljucivo tome i sluzi) kad ne smes ni salu da napravis. sujeta i bes moralnih patuljaka, ziv primer onih orvelovih crnih vremena.
zao mi samo onog zatocenog uludjenog polugladnog podrpanog monolitnog naroda, a pomalo i ovih nasih napaljenih neznalica koji podrzavaju svaku svetsku budalu, samo ako je protiv amerike. tako ce da brane i ovu nakaradnu skalameriju na severnokorejskom pustom ostrvu, koja svetu sluzi samo za sprdnju sa otuznim.

p.s. briga me za film, samo da mi je da vidim lice ovog antipaticnog megalomanskog debeljka kad bude gledao film. pritom, ne sumnjam da ce ostalima u partiji leteti glave ako cak i insert odgledaju.

Damir

pre 9 godina

Demokratska Narodna Republika Koreja! Wow!
Demokratska - nije!
Narodna - definitivno nije!
Republika - nije, pošto je sin nasledio tatu!
E, jeste Koreja!

Stevan Čiča

pre 9 godina

Iskreno mi je žao ovog nesrećnog korejskog naroda kad vidim kakva ga stoka vodi. Sto se filma tiče to je umetničko delo koje se nekima svidja a nekima ne. Pa ko voli neka izvoli. Naravno razumem i ove srpske komunobrižnike. Stoka bi da ubije i ovo malo Srbije!

obogaćeno uranijumom

pre 9 godina

novi/stari psihološki rat/propaganda-holivud. ako hoćeš kvalitetnog negativca-srbin. stereotipi i klišei, amerika industrija smeća kojom zatrpavaju ceo svet. (naravno ima i dobrih stvari koje dolaze odande)

Garbage collector

pre 9 godina

U Americi se svake godine snimi na hiljade filmova ismevajući raznorazna društva. Uglavnom ismeju američko društvo, a isto važi i za muzičku industriju. Najrazvijenija pank scena je tamo. Majkl Mur naprimer, koji ne ismeva, već otvoreno pravi ozbiljne filmove koji kritikuju državu. I to vrlo surovo i direktno. Njegov Bowling for Columbine je dobio i Oskara.
Američka politika jeste užasna, ali to ne znači da je i njihovo društvo sa 300+miliona stanovnika takvo. Par anonimus likova, sa malim budžetom, napravili su urnebesnu komediju kojima je ovaj ludak iz Severne Koreje učinio ogromnu uslugu, napravivši film svetski popularnim.

Veliki_Zli_Vuk

pre 9 godina

Hahahaha... Kakav reklamni trik da se unovci uzasan film! Izmisljen hakerski napad i odjednom svi svetski mediji reklamiraju film besplatno! Svaka cast onome ko se toga setio. Film koji sam gledao i koji je totalna glupost,zaradice milione i milione zahvaljujuci tom potezu.

nesa

pre 9 godina

Netreba prikazivati filmove koji vredjaju stav neke drzave. Koliko je samo snimljeno antisrpskih filmova. Srecom pa su bili neistiniti i bez ikakvog kvaliteta pa ih se niko vise i ne seca. Verovatno su sluzili samo za pranje para.

Nikki

pre 9 godina

Odgledao sam malo pre film, sjajan je. Steta sto ga severno korejanci nikad nece videti. Imamo srecu sto postoji Amerika koja siri prave vrednosti sirom sveta. Obozavam tu zemlju! USA RULES!

Petar

pre 9 godina

Upravo odgledah sa torrenta film. Pa, klasična preterana komedija amera, plus, kraj filma je stvarno jadan, čak i za komediju, jer Kim plače kao dete, cmizdri zbog nekih pitanja, a ceo svet ga gleda i domaća publika, i posle toga kao kreće revolucija i smenjuju ga i td... Glupost!
On jeste diktator, on treba da se smeni, treba da se narod u s. Koreji oslobi logorskog života, ali ovo je omalovažavanje jednog predsednika na najjadniji način. Na tajlicemerni američki način gde svima nalaze mane i pumpaju ih, dok sami sebe ne vide, i svoje velike greške poturaju pod tepih.
Kao, ameri su oslobodioci sveta, oni su svetla strana čovečantsva a svi ostali su crna... Toliko decenija pljuju po svima, ubijaju širom planete milione nevinih ljudi, zarađuju na tome, šire svoje zločinačko sebično manipulativno carstvo, i na sve to i preko filmova i kroz medije ne prestaju da upiru prstom u tuđe greške, opravdavajući tako svoje.
Ja lično žalim narod s.Koreje, i voleo bih da malog debelog kosookog Hitlera vidim na vešalima, jer je to 100 puta zaslužio, ali ameri su zadnji koji treba da prozivaju nekoga za zločine.
To vam je kao da ubica deset ljudi proziva i pljuje i ruga se ubici dva čoveka, i njega predstavlja kao većeg zločinca, a sebe opravdava nekim nebulozama.
Međutim, sve će ostati na rečima i pretnjama, jer su u pitanju dve nuklearne sile i ovo je samo prsenje u prazno, puvanje... dok narod u s.k i dalje živi kao u logoru.

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Poštovao sam ovog čoveka kao autentičnog borca protiv vladajućeg svetskog poretka, ali ova izjava mu je neprimerena i rasistička ...

kloc

pre 9 godina

Nek si ti ljudina, desetine hiljada politickih zatvorenika, ljudi skapavaju od gladi vasa realnost je dest puta gora od bilo kakvog filma. Nisam okrenut zapadu treba kritikovati sve. SVE .aaaaaaa

Nenad BG

pre 9 godina

Tako su i kod nas primitivci protestovali zbog filma Andjeline Dzoli. Ne kapiraju da je film samo film i da svako moze u 21. veku da snimi sta god pozeli.

krsta...

pre 9 godina

to je jedino sto ovi iz severne koreje mogu i da rade...mogu samo da prete i vredjaju...a za hakovanje sony podataka vec placaju veliku cenu...nasli su sa amerikancima koji su prakticno izmislili i napravili internet da glume hakere...

DDT

pre 9 godina

U svako slucaju ruzno. Hajede snimite film u kome bi ismevali nekog značajnog iz arapskog sveta. Tipicno americki, udaraju tamo odakle im ne preti druga strana batine.

voste

pre 9 godina

Citam komentare i svi pricaju kako ljudi u Severnoj Koreji zive bedno ko u srednom veku.
Pitao bi ljude da li je iko isao u Severnu Koreju pa se licno uvjerio u te price. Svi komentarisu na osnovu komentara koje plasiraju zapedni mediji.
Severna Koreja je daleko naprednija od Srbije. Po pogledu tehnologije proizvode svoje tablete imaju jaku vojnu industriju. Gdje bi im kraj bio da nemaju sankcije.

IP

pre 9 godina

Ne bih ništa dodao na izjvu presednika Republike Severne Koreje. Taj isti film je cenzurisan od strane SAD jer se Američki presednik trebao pjaviti kao lik SOTONE.
Inače film je smeće i ova mu je bla najbolja reklama.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Iskreno mi je žao ovog nesrećnog korejskog naroda kad vidim kakva ga stoka vodi. Sto se filma tiče to je umetničko delo koje se nekima svidja a nekima ne. Pa ko voli neka izvoli. Naravno razumem i ove srpske komunobrižnike. Stoka bi da ubije i ovo malo Srbije!
(Stevan Čiča, 27. decembar 2014 13:55)
--------
Korejski predsednik je stvar korejskog naroda. O njemu ne treba da brinu SAD i Velika Britanija. Ne znam da li je stoka Predsednik ili narod ali, u svakom slucaju nije na nama da mi odlucujemo sta je dobro a sta ne za milione gradjana Severne Koreje. Ovde se radi o principima a ne o odobravanju politike koju vodi Kim Dzong Un. Zamislite da Severna Koreja sebi dozvoli "umetnicku slobodu" i snimi "film" o gospodinu Obami i prikaze ga kao nekog neandertalca ili coveka kromanjoidnih crta lica, koji jos uvek nije sisao sa drveta? Rekli biste da su rasisti, zar ne?

Srbin

pre 9 godina

Ko me se vi u Srbiji divite nije ni cudo sto najgore u evropi zivite! Samo nastavite, Putin, Kim Dzong etc.
(sanja, 27. decembar 2014 14:04) Aj ti lagano batali i Srbiju i Srbe zamolio bih te.

zavisi

pre 9 godina

Ako su sve slicnosti slucajne i sasvim nenamerne, onda je komedija, ako nisu onda Koreja ima pravo da se buni kao sto se jevreji bune kad neko njih prikazuje lose na filmu.

Goran

pre 9 godina

Molim one koji znaju da objave u kojim se filmovima americki predsjednici ismijavaju i prikazuju glupacima. U filmovima koji meni padaju napamet(desetine) njihovi predsjednici su predstavljeni kao nadljudi sa nevjerovatnim sposobnostima .

Imamo sve sem razuma

pre 9 godina

Ne brini ti za taj narod, taj je narod mnogo zdraviji uz njega nego svi ameri pod njihovom administracijom.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Basser, 27. decembar 2014 13:17)

A sta tebe i tebi slicne tacno sprecava da se odselite u severnu koreju i da tamo uzivate u svim blagodetima koje ondasnje stanovnistvo ima?

Kazi prijatelju, zasto ne odes... Sta je problem? Evo, ja se javljam da tebi i jos dvojici odavde platim sve troskove preseljenja u severnu koreju...

Arno Assassin

pre 9 godina

O cemu vi pricate?? Zamislite vi da neko napravi slican film o obami,ili SAD. Film bi bio okarakterisan kao teroristicki. Dvostruki arsini. I jel vi toliko volite koreance pa vam zao ko njima vlada. Licemeri.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ciciban, 27. decembar 2014 14:50)

Vi anti-zapadnjaci sve dublje tonete u neku potpuno neodrzivu, interno kontradiktornu, paralelnu realnost.

Ajde odavde da pocnemo, sa bukvalnom analogijom: http://www.imdb.com/title/tt0853096/

Pa onda da nastavimo sa MNOOOGO ozbiljnijim napadima na predsednika.... Recimo Fahrenheit 911. I oskara dobi za njega.

Pade mi i ovo na pamet... Zamisli da neki ruski komentator ovako sasipa Putinu u lice na svecanoj veceri: https://www.youtube.com/watch?v=U7FTF4Oz4dI

Ovaj lik je i danas jedan od najuspesnijih i najomiljenijih komentatora/komedijasa; od Putina bi dobio polonijum.

Mozete vi da mislite sta hocete o americkoj politici, ali bilo kakvo poredjenje slobode drustva u USA i na istoku je, blago receno, dibidus.

bedni jedni a bedni i drugi

pre 9 godina

Kazi prijatelju, zasto ne odes... Sta je problem? Evo, ja se javljam da tebi i jos dvojici odavde platim sve troskove preseljenja u severnu koreju...
(Imamo sve sem razuma, 27. decembar 2014 16:04)

Ajd plati meni... Sta si ti, kao neka faca. Da nemas mozda viska 3 soma eura da nam platis put. Nemas ti rodjo ni 3 soma dinara, jer da imas ne bi ti sedeo u subotu popodne u virtuelnom svetu. Verovatno bi se svrckao po Evropi, al za to se nema para.

john galt

pre 9 godina

eh da mi je jedan severnokorejski tablet... ili makar tenk ;)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neutralni felsh, 27. decembar 2014 18:21)

E moj prijatelju, sareni staklici i vatrena voda su i indijancima dosli glave.

xxx

pre 9 godina

kim, imas pice kad dodjes. niko nije lepse opisao ponasanje malog iz barake.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (putIN, 27. decembar 2014 13:26) A što ti njega ne posetiš. Evo imaš piće od mene ako odeš...

Komša

pre 9 godina

@voste
"Gde bi im kraj bio da nemaju sankcije"
Kraj bi im bio u Koreji.Lep i momentalan.
Sankcije samo pomažu ovom smešnom liku sa brkovima na glavi da ostane na vlasti.U otvorenom društvu ovaj bi bio Žika Obretković a ne gospodar života i smrti.
Film nisam gledao ali siguran sam da je bez veze - najjača komedija bi bila da naprave ozbiljan dokumentarac o Kimiju .To bi bilo vrištanje od smeha.

neutralni felsh

pre 9 godina

Pitao bi ljude da li je iko isao u Severnu Koreju pa se licno uvjerio u te price. Svi komentarisu na osnovu komentara koje plasiraju zapedni mediji.
Severna Koreja je daleko naprednija od Srbije. Po pogledu tehnologije proizvode svoje tablete imaju jaku vojnu industriju. Gdje bi im kraj bio da nemaju sankcije.
(voste, 27. decembar 2014 16:24)


eh da mi je jedan severnokorejski tablet... ili makar tenk ;)

Madhva (Hare Krišna)

pre 9 godina

Ha ha ha! "...kao majmun u tropskoj šumi" :)
Ne podcenjujte S. Koreju, s obzirom na ovu izjavu, verujemm da bi njihov film o Obami bio 200.000 puta smešniji. E taj bih voleo da pogledam, a ovaj (klišeiziran) me nešto i ne privlači.

A

pre 9 godina

Majmun u Džungli se ponaša veoma primereno baš onako kako treba da se ponaša majmun. Da je rekao "slon u staklenoj radnji" to je neka druga konotacija. Šta je koji moj rekao dotični....

Imamo sve sem razuma

pre 9 godina

Molim one koji znaju da objave u kojim se filmovima americki predsjednici ismijavaju i prikazuju glupacima. U filmovima koji meni padaju napamet(desetine) njihovi predsjednici su predstavljeni kao nadljudi sa nevjerovatnim sposobnostima .
(Goran, 27. decembar 2014 16:25)

Goli pistolj, Mars napada, Mrak film (mislim 4 ali nisam siguran), Bus, bilo koji film majkla mura...

Miki

pre 9 godina

Molim one koji znaju da objave u kojim se filmovima americki predsjednici ismijavaju i prikazuju glupacima. U filmovima koji meni padaju napamet(desetine) njihovi predsjednici su predstavljeni kao nadljudi sa nevjerovatnim sposobnostima .
(Goran, 27. decembar 2014 16:25)

Naked Gun 2 - direktno ismejavanje tada aktuelnog predsednika Džordža Buša starijeg i njegove žene Barbare

Dave - predsednik ima dublera koji ga zamenjuje u javnosti dok on ide u švaleraciju. Kad predsednik umre "slatkom smrću", dubler je u problemu, jer upada u trku oko vlasti

Absolute Power - predsednikova seksualna afera preraste u ubistvo.

bezimena

pre 9 godina

Tako su i kod nas primitivci protestovali zbog filma Andjeline Dzoli. Ne kapiraju da je film samo film i da svako moze u 21. veku da snimi sta god pozeli.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nenad BG, 27. decembar 2014 13:15)
Film u kojem se ismeva čitava država, nije film već otvoreno vređanje jedne nacije. Može svako sve da kaže, to jeste demokratija, ali demokratija ne znači da se ne snose posledice za izrečeno. Kapiraš? Čisto sumnjam.

iznogud

pre 9 godina

Stvarno sam protiv ovakvog diktatora i tiranina, ali u ovome je upravu. Ajde da vidim sta bi se desilo da neko snimi komediju u kojoj je cilj ubiti Obamu? Da li je.to nesto smesno? Ovaj film je klasicna propaganda i inace, jako je los i glup. Tipicno americki...

neutralni felsh

pre 9 godina

Poštovao sam ovog čoveka kao autentičnog borca protiv vladajućeg svetskog poretka, ali ova izjava mu je neprimerena i rasistička ...
(Hoću 158 pluseva, 27. decembar 2014 12:25)


ma ne, taj se bori za svoju stolicu - a taj famozni svetski poredak mu dobro dodje da pokrije svoju nesposobnost da gradjanima omoguci zivot dostojan coveka. te lazne misije "za planetarno dobro" su cest slucaj kod golih vlastodrzaca koji retko obidju i susedne ulice a kamoli svet - ej narode napaceni, ne gladujete zbog nas nego zbog zle amerike i zlog sveta koji nam zavidi jer smo savrseni pa hoce da nas uniste, al mi se ne damo ;)
te nazovi globalne misije su poslednje utociste politickih provincijalaca. to smo i mi u srbiji dobrim delom iskusili krajem devedesetih "volimo te otadzbino nasa". rezimu puna usta ljubavi a rusevine na sve strane. posle kriva amerika, jelte. pa sto ulazis u frku kad si slabiji? teras pravdu preko narodnih ledja?

inace, ova njihova izjava o obami i mankijima, sasvim lepo razotkriva taj natalozeni bezobrazluk u apsolutistickoj glavi. zato je korisna, da ljudi bolje vide s kim imaju posla.

suština

pre 9 godina

''On jeste diktator, on treba da se smeni, treba da se narod u s. Koreji oslobi logorskog života, ali ovo je omalovažavanje jednog predsednika na najjadniji način.
(Petar, 27. decembar 2014 13:32)

Kako si uspio ove tvrdnje s početka rečenice, a pogotovo onu o logorskom načinu života naroda S. Koreje ukomponovati sa ovom zadnjom konstatacijom nikako mi nije jasno??
Znači čovjek je kažeš diktator i usto kažeš da narod mu zbog toga trpi živeći kao u logoru ali ne smije se zbog toga nepoštovati i omalovažavati. Jest stvarno, kako se samo usude..??

Kalča

pre 9 godina

Holivud štancovao i frljnuo još jednu propagandnu koještariju, a mali diktator (k'o svaki diktator) odma' k'o zagriz'o udicu. Diktator reži ne Amerike radi već da prepadne svoj utucan narod. A fimlmadžije već inkasiraju milionče po milionče, a Koreanci sa severa (mada i onima na jugu nije mnogo bolje) zobaju šaku po šaku pirinča.

Jovan

pre 9 godina

Za sve ove koji pljuju film i govore kako je propaganda preporuka je da ga prvo pogledaju. Nije napljuvan samo ovaj kill nuklearka un, već i Amerika isto.
Takođe film nije cenzurisan u Americi već ga ne prikazuju samo veliki bioskopski lanci. U malim nezavisnim ide redovno a može da se kupi na najvećem video servisu na svetu (YouTube) kao i preko Google Play i iTunes.

sta je sa nama normalnima?

pre 9 godina

Kazi prijatelju, zasto ne odes... Sta je problem? Evo, ja se javljam da tebi i jos dvojici odavde platim sve troskove preseljenja u severnu koreju...
(Imamo sve sem razuma, 27. decembar 2014 16:04)

Nije fora da placas ljudima preseljenje iz balkanske Severne Koreje u ovu azijsku Severnu Koreju, to mu dodje na isto.
Ako si vec faca, i ako hoces dobro delo da ucinis, plati meni troskove preseljenja u neku zapadnu zemlju.

Ciciban

pre 9 godina

O cemu vi pricate?? Zamislite vi da neko napravi slican film o obami,ili SAD. Film bi bio okarakterisan kao teroristicki. Dvostruki arsini. I jel vi toliko volite koreance pa vam zao ko njima vlada. Licemeri.

zex1

pre 9 godina

Jel gledao neko Red Down.?! I tu cackaju S. K. Za dve godine 2x i to provociraju jednog od najnenormalnijih vodja danasnjice... Nije to samo slobodna umetnost... Ono, jest smesan kad se ljuti, ali ne treba preterivati, posle ce biti kriv polazenik!

Damijan

pre 9 godina

s obzirom da je objavljena izjava severnokorejskog zvanicnika bez ikakvih predrasuda i to kao naslov ove vesti, onda mi je lakse da se slozim sa istom, a verujem da se vecina covecanstva slaze sa cinjenicom da je obama apsolutni majmun u savremenoj americkoj politici..

Surovi

pre 9 godina

Gledao film i pomislih koja glupost. Onda mi vrsni filmski kritičari objasniše da sam ja ustvari glup i da je film ustvari odličan
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Miodrag, 27. decembar 2014 19:18)
Bas i ja odgledah to sr...od filma i zao mi je sto sam potrosio sat i po svog zivota na nesto toliko glupo.Film je klasicna hladnoratovska provokacija,gde se amerikanci predstavljaju kao spasioci sveta i univerzuma od zlih rusa,koreanaca,kineza,libijaca,srba,marsovaca....To je klasicna propaganda i to losa,a sam film uopste nije duhovit,niti se vidi pokusaj scenarista da iskoriste humor.Fore su bajate,stereotipi se previse koriste i zivo me zanima sta je nateralo ona dva idiota da u njemu glume?
Set Mekfarlan je ionako nikakav glumac i glumi iskljucivo u budjavim filmovima,dok je Dzejms Franko ,nekada davno imao odredjeni potencijal,ali je propustio sansu.
Kako god da okrenes film je tesko djubre,a koreanci se sa razlogom ljute,kao sto bi se i svako normalan ljutio da americki kreteni odluce da snime film o njemu.Da je to ucinio Oliver Stoun,verovatno bi taj film bio u svim bioskopima SK...
Koreanci,ako imate milosti,upropastite im servere i dozvolite da svet bude barem par dana bez bljutave americke propagande!

rango

pre 9 godina

@neutralni flash je odlično rekao, antipatični megalomanski debeli patuljak, koji se sada užasno brine da film crnim putevima ne stigne do njegovog jadnog naroda, jer bi onda taj isti narod shvatio kako svijet doživljava njihovog VELIKOG VODJU!

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Korejski predsednik je stvar korejskog naroda.
(Mladen Mladenovic, 27. decembar 2014 16:24)
Bolji biser davno nisam čuo.
(iKrem, 27. decembar 2014 18:30
--------
Pa ako "bukvalisticki" citamo ono sto je napisano, ako smo glupi ili, ako se pravimo pametni, a nismo, onda bih i ja mogao da se nasmejem vasoj recenici "Bolji biser nisam cuo"?! Ne znam od kada se biseri cuju ali, hajde da se pravimo da je to samo Vasa "pesnicka sloboda".

Android Kit Kat

pre 9 godina

''Узмимо за пример моју домовину, Сједињене Америчке Државе. У 1950. години, времену општег просперитета и јаког економског раста, САД су укупно имале 151.132.000 становника, од чега фармерског становништва 25.058.000, што значи да су фармери чинили нешто преко 12% укупне радне снаге. Било је 5 388 000 фарми просечне величине око 87 хектара. Четрдесет година касније, 1990., године распада СССР-а и краја хладног рата, САД су имале укупно 261.423.000 становника, од којих фармерског становништва нешто мање од три милиона, једва 2,6% укупне радне снаге. Број фарми је спао на само 2.143.150, што је губитак од 60%, али је, због индустријске концентрације, просечна величина фарме била 187 хектара.''

- TOLIKO O AMRICKO-ZAPADNOJ DEMOKRATIJI I SLOBODI!

dont miks frogs end grenmaders!

pre 9 godina

Kako shvatam, nije ga nazvao majmunom, nego je rekao da se ponaša kao majmun.. BTW. (Psn, 27. decembar 2014 12:21)

Sta god mislili (ja licno - sve najgore) o S.Koreji i njenom Koji-li-je-sad-epitet Vodji, kod ovakvih stvari treba biti oprezan i ne suditi prema nasim merilima. Mi ne znamo (osim onog ko zna, ako ima takvih :) ) sta za njih predstavlja "majmun" i kakvu boju i tezinu ima nazivanje nekog "majmunom", a jos manje znamo kakvo bi znacenje, eventualno, mogla imati fraza "majmun u troskoj sumi". Naravno, ne mislim da su ovde Obami bili podeljeni komplimenti, samo kazem da mi ne znamo sta je to tacno imalo znaciti i doslovno prevodjenje nista nam ne kazuje.

Heisenberg

pre 9 godina

evo ga I severnokorejski monarhista koji se krije iza socijalizma I komunizma, a podrzavaju ga nasi desnicari samo zato jer je kao fol protiv amera. smesno je za pajtonovce. daj osvestite se malo, !ni sami ne znate gde udarate I sta zelite, vec vam je da komsiji crkne krava, pa bi zbog toga stali I ovoj maskoti od diktatora na stranu. patologija za anale.

Bora

pre 9 godina

Covek bi pomislio da smo bar mi u Srbiji naucili nesto u zivotu. Opljuvani, ubijeni, stigmatizovani od strane zapadne propagande nadao bi se covek da se u nama stvorilo iole kriticnog stava prema zapadnim medijima. Zapanjujem me kolicina morona koji ovde ostavljaju komentare, na temu drzave koju nikad nisu niti ce videti osim preko sociva zapadnih medija. Sa kojim pravom bilo ko snjima film o atentatu na necijeg predsedinka koj je jos u zivotu pa makar bio on i najcrnji diktator? Sta se to Amerike uopste tice? Alo moroni, ovde su ipak granice bezobrazluka pomerene malo dalje. Samo jedno mogu da se nadam da ce ovo izazvati lavinu vec kuvajucih problema u svetu.

dnK

pre 9 godina

za one koji ne znaju, rasizam nije "pljunuti" crnca nego crnce! Najveci rasisti su oni koji stoje iza ovog filma. Medju svim rasama ima otpada, sto ne znaci da ako je neko druge rase, ne smemo ga ni popreko pogledati da ne bi ispalo da je to rasizam. Individue nisu narod ili rasa niti mogu biti.

Langus

pre 9 godina

Film mi je nebitan, ne zanima me, ali bilo koja zemlja koja vec ima Kim* ne bi trebalo da kritikuje ni jednog drugog Kima.

* nadam se, da ste pogodili na koju Kim mislim, ona mi je isto toliko "omiljena" kao i Kim iz S.K.

Dex Dejvid dexdavid2@gmail.com

pre 9 godina

Jedna mala činjenica.Kada je umro djed drugog najpopularnijeg čovjeka na svijetu eltna sjevernokreanska emigracija koja živi u Japanu došla mu je na sahranu i poklonila se njegovom djelu.Istini sa volju nakon toga su sjeli u đet i vratili se u Japan, ali nije SK takva kakvu je predstavljaju zapadni mediji.Ma šta god vi mislili o Bucku on je progalsio samo trodnevnu žalost povodom smrti njegovog oca.Kada je umro Broz kod nas je bila proglašena sedmodnevna žalost, a crveni pasošje bio najskuplji od svih na crnom tržištu, koštao je 5000 maraka.Živi bili pa vidjeli kakva će SK biti za neku godinu.Osnov ovog problema nije sloboda izražavanja, nego tehnološka moč Koreje koja ozbiljno ugrožava SAD.Kada je došao za predsjednika Buš Mlađi SK je označio kao jednu od tri zemlje osovine zla.Danas niti jedan predsjednik SAD ne može ni da sanja o tome da napadne SK izuzev na filmu.Sjetite se samo frizura i imidža SK fudbalera, a da ne govorim kako su moderno izgledali kada su se vratili sa Azijskih igara.Moja naveča kritika SK su velike socjalne razlike, imaju oni elitnih restorana, naravno samo za elitu, a ne za sav normalan svijet.Još prije deset godina SK je pozvala zapadne novinafre da vide turističke potencijale SK, a umjesto o SK čak i BBC WS je pisao o razlici između kolektivnog u individualnog.U svijetu terorizam, rasnih i vjerskih napetosti SK vidi svoju šansu.

LOL

pre 9 godina

Pa naravno da je majmun kad jedno moze da ti prkosi time sto pravi filmove kao i uvek propaganda za zapadni svet i ispiranje mozgova...Lako je saliti se ali svi "normalni" znamo sta bi Obama stvarno voleo da moze.

sifu

pre 9 godina

Glupo je da postoji cenzura a postoji mnogo, samo se o njoj ne prica. Ali je ovde mnogo drugacije pitanje jer je Usa sravnila pre samo dve generacije celu zemlju. Koji su interesi neki kompanije ili vlade usa da finansira ovakav film, to je pravo pitanje

da ti kažem

pre 9 godina

''A, izbor predsednika svake drzave, njegov reizbor, njegoa smena ili, jednostavno, njegovo smaknuce, jesu STVAR naroda te drzave a ne Amerike.
(Toplicanin Milan, 27. decembar 2014 22:23)

Znači predsjednik te države prijeti svima oko sebe nuklearnim naoružanjem uključujući i Ameriku i nije to njihova stvar. Onog momenta kada je izrekao te prijetnje osudio je sebe na to da im je on prva po rangu stvar na pameti, pa neka se sad nosi s tim!

Toplicanin Milan

pre 9 godina

Korejski predsednik je stvar korejskog naroda.
(Mladen Mladenovic, 27. decembar 2014 16:24)
Bolji biser davno nisam čuo.
(iKrem, 27. decembar 2014 18:30)
# Link komentara
Preporučujem (+35)
Ne preporučujem (-23)
-------
Vidim da ste veoma precizan covek i da vodite racuna o pravilnoj upotrebi reci pa me zanima, KAKO SE TO "BOLJI BISERI CUJU"? Ako ne umete da objasnite mozda ce neko logicko pojasnjenje dati neko od ove gospode, koja je vasu visokoumnu kritiku nagradila sa 35 pluseva. A, izbor predsednika svake drzave, njegov reizbor, njegoa smena ili, jednostavno, njegovo smaknuce, jesu STVAR naroda te drzave a ne Amerike.

Kancelarija za brze odgovore..

pre 9 godina

Ja skino sa torenta,odgledah pocetak,do dela gde cviku u taxiju kontaktiraju za intervju,ali, mislim da se ovde samo radi o reklami za film,ko bi to gledao inace kad nema nijednog glumca iz A selekcije?

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Poštovao sam ovog čoveka kao autentičnog borca protiv vladajućeg svetskog poretka, ali ova izjava mu je neprimerena i rasistička ...

Nikki

pre 9 godina

Odgledao sam malo pre film, sjajan je. Steta sto ga severno korejanci nikad nece videti. Imamo srecu sto postoji Amerika koja siri prave vrednosti sirom sveta. Obozavam tu zemlju! USA RULES!

Stevan Čiča

pre 9 godina

Iskreno mi je žao ovog nesrećnog korejskog naroda kad vidim kakva ga stoka vodi. Sto se filma tiče to je umetničko delo koje se nekima svidja a nekima ne. Pa ko voli neka izvoli. Naravno razumem i ove srpske komunobrižnike. Stoka bi da ubije i ovo malo Srbije!

neutralni felsh

pre 9 godina

kakva tragikomedija od drzave i drustva... pogledaj samo taj besni recnik istinskog istorijskog luzera zapertlanog u stranputici. dovoljna je jedna bezvezna komedija da bi se (iznova) pokazali kakvi su. iju, neko je u svetu uvredio naseg velikog vodju i savrseno drustvo (inace, sina koji je nasledio svoga tatka, na prestolu jedne formalne republike), hajde da pretimo najstrasnijim posledicama. mozes misliti kakvo je to sujetna i osiona nomenklatura, kako se tamo vodi drustveni dijalog i resavaju problemi (drzavni aparat iskljucivo tome i sluzi) kad ne smes ni salu da napravis. sujeta i bes moralnih patuljaka, ziv primer onih orvelovih crnih vremena.
zao mi samo onog zatocenog uludjenog polugladnog podrpanog monolitnog naroda, a pomalo i ovih nasih napaljenih neznalica koji podrzavaju svaku svetsku budalu, samo ako je protiv amerike. tako ce da brane i ovu nakaradnu skalameriju na severnokorejskom pustom ostrvu, koja svetu sluzi samo za sprdnju sa otuznim.

p.s. briga me za film, samo da mi je da vidim lice ovog antipaticnog megalomanskog debeljka kad bude gledao film. pritom, ne sumnjam da ce ostalima u partiji leteti glave ako cak i insert odgledaju.

obogaćeno uranijumom

pre 9 godina

novi/stari psihološki rat/propaganda-holivud. ako hoćeš kvalitetnog negativca-srbin. stereotipi i klišei, amerika industrija smeća kojom zatrpavaju ceo svet. (naravno ima i dobrih stvari koje dolaze odande)

nesa

pre 9 godina

Netreba prikazivati filmove koji vredjaju stav neke drzave. Koliko je samo snimljeno antisrpskih filmova. Srecom pa su bili neistiniti i bez ikakvog kvaliteta pa ih se niko vise i ne seca. Verovatno su sluzili samo za pranje para.

Petar

pre 9 godina

Upravo odgledah sa torrenta film. Pa, klasična preterana komedija amera, plus, kraj filma je stvarno jadan, čak i za komediju, jer Kim plače kao dete, cmizdri zbog nekih pitanja, a ceo svet ga gleda i domaća publika, i posle toga kao kreće revolucija i smenjuju ga i td... Glupost!
On jeste diktator, on treba da se smeni, treba da se narod u s. Koreji oslobi logorskog života, ali ovo je omalovažavanje jednog predsednika na najjadniji način. Na tajlicemerni američki način gde svima nalaze mane i pumpaju ih, dok sami sebe ne vide, i svoje velike greške poturaju pod tepih.
Kao, ameri su oslobodioci sveta, oni su svetla strana čovečantsva a svi ostali su crna... Toliko decenija pljuju po svima, ubijaju širom planete milione nevinih ljudi, zarađuju na tome, šire svoje zločinačko sebično manipulativno carstvo, i na sve to i preko filmova i kroz medije ne prestaju da upiru prstom u tuđe greške, opravdavajući tako svoje.
Ja lično žalim narod s.Koreje, i voleo bih da malog debelog kosookog Hitlera vidim na vešalima, jer je to 100 puta zaslužio, ali ameri su zadnji koji treba da prozivaju nekoga za zločine.
To vam je kao da ubica deset ljudi proziva i pljuje i ruga se ubici dva čoveka, i njega predstavlja kao većeg zločinca, a sebe opravdava nekim nebulozama.
Međutim, sve će ostati na rečima i pretnjama, jer su u pitanju dve nuklearne sile i ovo je samo prsenje u prazno, puvanje... dok narod u s.k i dalje živi kao u logoru.

voste

pre 9 godina

Citam komentare i svi pricaju kako ljudi u Severnoj Koreji zive bedno ko u srednom veku.
Pitao bi ljude da li je iko isao u Severnu Koreju pa se licno uvjerio u te price. Svi komentarisu na osnovu komentara koje plasiraju zapedni mediji.
Severna Koreja je daleko naprednija od Srbije. Po pogledu tehnologije proizvode svoje tablete imaju jaku vojnu industriju. Gdje bi im kraj bio da nemaju sankcije.

Srbin

pre 9 godina

Ko me se vi u Srbiji divite nije ni cudo sto najgore u evropi zivite! Samo nastavite, Putin, Kim Dzong etc.
(sanja, 27. decembar 2014 14:04) Aj ti lagano batali i Srbiju i Srbe zamolio bih te.

Nenad BG

pre 9 godina

Tako su i kod nas primitivci protestovali zbog filma Andjeline Dzoli. Ne kapiraju da je film samo film i da svako moze u 21. veku da snimi sta god pozeli.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Iskreno mi je žao ovog nesrećnog korejskog naroda kad vidim kakva ga stoka vodi. Sto se filma tiče to je umetničko delo koje se nekima svidja a nekima ne. Pa ko voli neka izvoli. Naravno razumem i ove srpske komunobrižnike. Stoka bi da ubije i ovo malo Srbije!
(Stevan Čiča, 27. decembar 2014 13:55)
--------
Korejski predsednik je stvar korejskog naroda. O njemu ne treba da brinu SAD i Velika Britanija. Ne znam da li je stoka Predsednik ili narod ali, u svakom slucaju nije na nama da mi odlucujemo sta je dobro a sta ne za milione gradjana Severne Koreje. Ovde se radi o principima a ne o odobravanju politike koju vodi Kim Dzong Un. Zamislite da Severna Koreja sebi dozvoli "umetnicku slobodu" i snimi "film" o gospodinu Obami i prikaze ga kao nekog neandertalca ili coveka kromanjoidnih crta lica, koji jos uvek nije sisao sa drveta? Rekli biste da su rasisti, zar ne?

Goran

pre 9 godina

Molim one koji znaju da objave u kojim se filmovima americki predsjednici ismijavaju i prikazuju glupacima. U filmovima koji meni padaju napamet(desetine) njihovi predsjednici su predstavljeni kao nadljudi sa nevjerovatnim sposobnostima .

DDT

pre 9 godina

U svako slucaju ruzno. Hajede snimite film u kome bi ismevali nekog značajnog iz arapskog sveta. Tipicno americki, udaraju tamo odakle im ne preti druga strana batine.

Damir

pre 9 godina

Demokratska Narodna Republika Koreja! Wow!
Demokratska - nije!
Narodna - definitivno nije!
Republika - nije, pošto je sin nasledio tatu!
E, jeste Koreja!

IP

pre 9 godina

Ne bih ništa dodao na izjvu presednika Republike Severne Koreje. Taj isti film je cenzurisan od strane SAD jer se Američki presednik trebao pjaviti kao lik SOTONE.
Inače film je smeće i ova mu je bla najbolja reklama.

bedni jedni a bedni i drugi

pre 9 godina

Kazi prijatelju, zasto ne odes... Sta je problem? Evo, ja se javljam da tebi i jos dvojici odavde platim sve troskove preseljenja u severnu koreju...
(Imamo sve sem razuma, 27. decembar 2014 16:04)

Ajd plati meni... Sta si ti, kao neka faca. Da nemas mozda viska 3 soma eura da nam platis put. Nemas ti rodjo ni 3 soma dinara, jer da imas ne bi ti sedeo u subotu popodne u virtuelnom svetu. Verovatno bi se svrckao po Evropi, al za to se nema para.

Imamo sve sem razuma

pre 9 godina

Ne brini ti za taj narod, taj je narod mnogo zdraviji uz njega nego svi ameri pod njihovom administracijom.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Basser, 27. decembar 2014 13:17)

A sta tebe i tebi slicne tacno sprecava da se odselite u severnu koreju i da tamo uzivate u svim blagodetima koje ondasnje stanovnistvo ima?

Kazi prijatelju, zasto ne odes... Sta je problem? Evo, ja se javljam da tebi i jos dvojici odavde platim sve troskove preseljenja u severnu koreju...

Garbage collector

pre 9 godina

U Americi se svake godine snimi na hiljade filmova ismevajući raznorazna društva. Uglavnom ismeju američko društvo, a isto važi i za muzičku industriju. Najrazvijenija pank scena je tamo. Majkl Mur naprimer, koji ne ismeva, već otvoreno pravi ozbiljne filmove koji kritikuju državu. I to vrlo surovo i direktno. Njegov Bowling for Columbine je dobio i Oskara.
Američka politika jeste užasna, ali to ne znači da je i njihovo društvo sa 300+miliona stanovnika takvo. Par anonimus likova, sa malim budžetom, napravili su urnebesnu komediju kojima je ovaj ludak iz Severne Koreje učinio ogromnu uslugu, napravivši film svetski popularnim.

iznogud

pre 9 godina

Stvarno sam protiv ovakvog diktatora i tiranina, ali u ovome je upravu. Ajde da vidim sta bi se desilo da neko snimi komediju u kojoj je cilj ubiti Obamu? Da li je.to nesto smesno? Ovaj film je klasicna propaganda i inace, jako je los i glup. Tipicno americki...

krsta...

pre 9 godina

to je jedino sto ovi iz severne koreje mogu i da rade...mogu samo da prete i vredjaju...a za hakovanje sony podataka vec placaju veliku cenu...nasli su sa amerikancima koji su prakticno izmislili i napravili internet da glume hakere...

kloc

pre 9 godina

Nek si ti ljudina, desetine hiljada politickih zatvorenika, ljudi skapavaju od gladi vasa realnost je dest puta gora od bilo kakvog filma. Nisam okrenut zapadu treba kritikovati sve. SVE .aaaaaaa

Veliki_Zli_Vuk

pre 9 godina

Hahahaha... Kakav reklamni trik da se unovci uzasan film! Izmisljen hakerski napad i odjednom svi svetski mediji reklamiraju film besplatno! Svaka cast onome ko se toga setio. Film koji sam gledao i koji je totalna glupost,zaradice milione i milione zahvaljujuci tom potezu.

Ciciban

pre 9 godina

O cemu vi pricate?? Zamislite vi da neko napravi slican film o obami,ili SAD. Film bi bio okarakterisan kao teroristicki. Dvostruki arsini. I jel vi toliko volite koreance pa vam zao ko njima vlada. Licemeri.

Madhva (Hare Krišna)

pre 9 godina

Ha ha ha! "...kao majmun u tropskoj šumi" :)
Ne podcenjujte S. Koreju, s obzirom na ovu izjavu, verujemm da bi njihov film o Obami bio 200.000 puta smešniji. E taj bih voleo da pogledam, a ovaj (klišeiziran) me nešto i ne privlači.

bezimena

pre 9 godina

Tako su i kod nas primitivci protestovali zbog filma Andjeline Dzoli. Ne kapiraju da je film samo film i da svako moze u 21. veku da snimi sta god pozeli.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nenad BG, 27. decembar 2014 13:15)
Film u kojem se ismeva čitava država, nije film već otvoreno vređanje jedne nacije. Može svako sve da kaže, to jeste demokratija, ali demokratija ne znači da se ne snose posledice za izrečeno. Kapiraš? Čisto sumnjam.

neutralni felsh

pre 9 godina

Pitao bi ljude da li je iko isao u Severnu Koreju pa se licno uvjerio u te price. Svi komentarisu na osnovu komentara koje plasiraju zapedni mediji.
Severna Koreja je daleko naprednija od Srbije. Po pogledu tehnologije proizvode svoje tablete imaju jaku vojnu industriju. Gdje bi im kraj bio da nemaju sankcije.
(voste, 27. decembar 2014 16:24)


eh da mi je jedan severnokorejski tablet... ili makar tenk ;)

xxx

pre 9 godina

kim, imas pice kad dodjes. niko nije lepse opisao ponasanje malog iz barake.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (putIN, 27. decembar 2014 13:26) A što ti njega ne posetiš. Evo imaš piće od mene ako odeš...

zavisi

pre 9 godina

Ako su sve slicnosti slucajne i sasvim nenamerne, onda je komedija, ako nisu onda Koreja ima pravo da se buni kao sto se jevreji bune kad neko njih prikazuje lose na filmu.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Korejski predsednik je stvar korejskog naroda.
(Mladen Mladenovic, 27. decembar 2014 16:24)
Bolji biser davno nisam čuo.
(iKrem, 27. decembar 2014 18:30
--------
Pa ako "bukvalisticki" citamo ono sto je napisano, ako smo glupi ili, ako se pravimo pametni, a nismo, onda bih i ja mogao da se nasmejem vasoj recenici "Bolji biser nisam cuo"?! Ne znam od kada se biseri cuju ali, hajde da se pravimo da je to samo Vasa "pesnicka sloboda".

Dex Dejvid dexdavid2@gmail.com

pre 9 godina

Jedna mala činjenica.Kada je umro djed drugog najpopularnijeg čovjeka na svijetu eltna sjevernokreanska emigracija koja živi u Japanu došla mu je na sahranu i poklonila se njegovom djelu.Istini sa volju nakon toga su sjeli u đet i vratili se u Japan, ali nije SK takva kakvu je predstavljaju zapadni mediji.Ma šta god vi mislili o Bucku on je progalsio samo trodnevnu žalost povodom smrti njegovog oca.Kada je umro Broz kod nas je bila proglašena sedmodnevna žalost, a crveni pasošje bio najskuplji od svih na crnom tržištu, koštao je 5000 maraka.Živi bili pa vidjeli kakva će SK biti za neku godinu.Osnov ovog problema nije sloboda izražavanja, nego tehnološka moč Koreje koja ozbiljno ugrožava SAD.Kada je došao za predsjednika Buš Mlađi SK je označio kao jednu od tri zemlje osovine zla.Danas niti jedan predsjednik SAD ne može ni da sanja o tome da napadne SK izuzev na filmu.Sjetite se samo frizura i imidža SK fudbalera, a da ne govorim kako su moderno izgledali kada su se vratili sa Azijskih igara.Moja naveča kritika SK su velike socjalne razlike, imaju oni elitnih restorana, naravno samo za elitu, a ne za sav normalan svijet.Još prije deset godina SK je pozvala zapadne novinafre da vide turističke potencijale SK, a umjesto o SK čak i BBC WS je pisao o razlici između kolektivnog u individualnog.U svijetu terorizam, rasnih i vjerskih napetosti SK vidi svoju šansu.

Arno Assassin

pre 9 godina

O cemu vi pricate?? Zamislite vi da neko napravi slican film o obami,ili SAD. Film bi bio okarakterisan kao teroristicki. Dvostruki arsini. I jel vi toliko volite koreance pa vam zao ko njima vlada. Licemeri.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ciciban, 27. decembar 2014 14:50)

Vi anti-zapadnjaci sve dublje tonete u neku potpuno neodrzivu, interno kontradiktornu, paralelnu realnost.

Ajde odavde da pocnemo, sa bukvalnom analogijom: http://www.imdb.com/title/tt0853096/

Pa onda da nastavimo sa MNOOOGO ozbiljnijim napadima na predsednika.... Recimo Fahrenheit 911. I oskara dobi za njega.

Pade mi i ovo na pamet... Zamisli da neki ruski komentator ovako sasipa Putinu u lice na svecanoj veceri: https://www.youtube.com/watch?v=U7FTF4Oz4dI

Ovaj lik je i danas jedan od najuspesnijih i najomiljenijih komentatora/komedijasa; od Putina bi dobio polonijum.

Mozete vi da mislite sta hocete o americkoj politici, ali bilo kakvo poredjenje slobode drustva u USA i na istoku je, blago receno, dibidus.

Toplicanin Milan

pre 9 godina

Korejski predsednik je stvar korejskog naroda.
(Mladen Mladenovic, 27. decembar 2014 16:24)
Bolji biser davno nisam čuo.
(iKrem, 27. decembar 2014 18:30)
# Link komentara
Preporučujem (+35)
Ne preporučujem (-23)
-------
Vidim da ste veoma precizan covek i da vodite racuna o pravilnoj upotrebi reci pa me zanima, KAKO SE TO "BOLJI BISERI CUJU"? Ako ne umete da objasnite mozda ce neko logicko pojasnjenje dati neko od ove gospode, koja je vasu visokoumnu kritiku nagradila sa 35 pluseva. A, izbor predsednika svake drzave, njegov reizbor, njegoa smena ili, jednostavno, njegovo smaknuce, jesu STVAR naroda te drzave a ne Amerike.

john galt

pre 9 godina

eh da mi je jedan severnokorejski tablet... ili makar tenk ;)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neutralni felsh, 27. decembar 2014 18:21)

E moj prijatelju, sareni staklici i vatrena voda su i indijancima dosli glave.

Damijan

pre 9 godina

s obzirom da je objavljena izjava severnokorejskog zvanicnika bez ikakvih predrasuda i to kao naslov ove vesti, onda mi je lakse da se slozim sa istom, a verujem da se vecina covecanstva slaze sa cinjenicom da je obama apsolutni majmun u savremenoj americkoj politici..

Surovi

pre 9 godina

Gledao film i pomislih koja glupost. Onda mi vrsni filmski kritičari objasniše da sam ja ustvari glup i da je film ustvari odličan
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Miodrag, 27. decembar 2014 19:18)
Bas i ja odgledah to sr...od filma i zao mi je sto sam potrosio sat i po svog zivota na nesto toliko glupo.Film je klasicna hladnoratovska provokacija,gde se amerikanci predstavljaju kao spasioci sveta i univerzuma od zlih rusa,koreanaca,kineza,libijaca,srba,marsovaca....To je klasicna propaganda i to losa,a sam film uopste nije duhovit,niti se vidi pokusaj scenarista da iskoriste humor.Fore su bajate,stereotipi se previse koriste i zivo me zanima sta je nateralo ona dva idiota da u njemu glume?
Set Mekfarlan je ionako nikakav glumac i glumi iskljucivo u budjavim filmovima,dok je Dzejms Franko ,nekada davno imao odredjeni potencijal,ali je propustio sansu.
Kako god da okrenes film je tesko djubre,a koreanci se sa razlogom ljute,kao sto bi se i svako normalan ljutio da americki kreteni odluce da snime film o njemu.Da je to ucinio Oliver Stoun,verovatno bi taj film bio u svim bioskopima SK...
Koreanci,ako imate milosti,upropastite im servere i dozvolite da svet bude barem par dana bez bljutave americke propagande!

Bora

pre 9 godina

Covek bi pomislio da smo bar mi u Srbiji naucili nesto u zivotu. Opljuvani, ubijeni, stigmatizovani od strane zapadne propagande nadao bi se covek da se u nama stvorilo iole kriticnog stava prema zapadnim medijima. Zapanjujem me kolicina morona koji ovde ostavljaju komentare, na temu drzave koju nikad nisu niti ce videti osim preko sociva zapadnih medija. Sa kojim pravom bilo ko snjima film o atentatu na necijeg predsedinka koj je jos u zivotu pa makar bio on i najcrnji diktator? Sta se to Amerike uopste tice? Alo moroni, ovde su ipak granice bezobrazluka pomerene malo dalje. Samo jedno mogu da se nadam da ce ovo izazvati lavinu vec kuvajucih problema u svetu.

Kalča

pre 9 godina

Holivud štancovao i frljnuo još jednu propagandnu koještariju, a mali diktator (k'o svaki diktator) odma' k'o zagriz'o udicu. Diktator reži ne Amerike radi već da prepadne svoj utucan narod. A fimlmadžije već inkasiraju milionče po milionče, a Koreanci sa severa (mada i onima na jugu nije mnogo bolje) zobaju šaku po šaku pirinča.

zex1

pre 9 godina

Jel gledao neko Red Down.?! I tu cackaju S. K. Za dve godine 2x i to provociraju jednog od najnenormalnijih vodja danasnjice... Nije to samo slobodna umetnost... Ono, jest smesan kad se ljuti, ali ne treba preterivati, posle ce biti kriv polazenik!

Android Kit Kat

pre 9 godina

''Узмимо за пример моју домовину, Сједињене Америчке Државе. У 1950. години, времену општег просперитета и јаког економског раста, САД су укупно имале 151.132.000 становника, од чега фармерског становништва 25.058.000, што значи да су фармери чинили нешто преко 12% укупне радне снаге. Било је 5 388 000 фарми просечне величине око 87 хектара. Четрдесет година касније, 1990., године распада СССР-а и краја хладног рата, САД су имале укупно 261.423.000 становника, од којих фармерског становништва нешто мање од три милиона, једва 2,6% укупне радне снаге. Број фарми је спао на само 2.143.150, што је губитак од 60%, али је, због индустријске концентрације, просечна величина фарме била 187 хектара.''

- TOLIKO O AMRICKO-ZAPADNOJ DEMOKRATIJI I SLOBODI!

Langus

pre 9 godina

Film mi je nebitan, ne zanima me, ali bilo koja zemlja koja vec ima Kim* ne bi trebalo da kritikuje ni jednog drugog Kima.

* nadam se, da ste pogodili na koju Kim mislim, ona mi je isto toliko "omiljena" kao i Kim iz S.K.

dnK

pre 9 godina

za one koji ne znaju, rasizam nije "pljunuti" crnca nego crnce! Najveci rasisti su oni koji stoje iza ovog filma. Medju svim rasama ima otpada, sto ne znaci da ako je neko druge rase, ne smemo ga ni popreko pogledati da ne bi ispalo da je to rasizam. Individue nisu narod ili rasa niti mogu biti.

neutralni felsh

pre 9 godina

Poštovao sam ovog čoveka kao autentičnog borca protiv vladajućeg svetskog poretka, ali ova izjava mu je neprimerena i rasistička ...
(Hoću 158 pluseva, 27. decembar 2014 12:25)


ma ne, taj se bori za svoju stolicu - a taj famozni svetski poredak mu dobro dodje da pokrije svoju nesposobnost da gradjanima omoguci zivot dostojan coveka. te lazne misije "za planetarno dobro" su cest slucaj kod golih vlastodrzaca koji retko obidju i susedne ulice a kamoli svet - ej narode napaceni, ne gladujete zbog nas nego zbog zle amerike i zlog sveta koji nam zavidi jer smo savrseni pa hoce da nas uniste, al mi se ne damo ;)
te nazovi globalne misije su poslednje utociste politickih provincijalaca. to smo i mi u srbiji dobrim delom iskusili krajem devedesetih "volimo te otadzbino nasa". rezimu puna usta ljubavi a rusevine na sve strane. posle kriva amerika, jelte. pa sto ulazis u frku kad si slabiji? teras pravdu preko narodnih ledja?

inace, ova njihova izjava o obami i mankijima, sasvim lepo razotkriva taj natalozeni bezobrazluk u apsolutistickoj glavi. zato je korisna, da ljudi bolje vide s kim imaju posla.

Jovan

pre 9 godina

Za sve ove koji pljuju film i govore kako je propaganda preporuka je da ga prvo pogledaju. Nije napljuvan samo ovaj kill nuklearka un, već i Amerika isto.
Takođe film nije cenzurisan u Americi već ga ne prikazuju samo veliki bioskopski lanci. U malim nezavisnim ide redovno a može da se kupi na najvećem video servisu na svetu (YouTube) kao i preko Google Play i iTunes.

Komša

pre 9 godina

@voste
"Gde bi im kraj bio da nemaju sankcije"
Kraj bi im bio u Koreji.Lep i momentalan.
Sankcije samo pomažu ovom smešnom liku sa brkovima na glavi da ostane na vlasti.U otvorenom društvu ovaj bi bio Žika Obretković a ne gospodar života i smrti.
Film nisam gledao ali siguran sam da je bez veze - najjača komedija bi bila da naprave ozbiljan dokumentarac o Kimiju .To bi bilo vrištanje od smeha.

LOL

pre 9 godina

Pa naravno da je majmun kad jedno moze da ti prkosi time sto pravi filmove kao i uvek propaganda za zapadni svet i ispiranje mozgova...Lako je saliti se ali svi "normalni" znamo sta bi Obama stvarno voleo da moze.

sta je sa nama normalnima?

pre 9 godina

Kazi prijatelju, zasto ne odes... Sta je problem? Evo, ja se javljam da tebi i jos dvojici odavde platim sve troskove preseljenja u severnu koreju...
(Imamo sve sem razuma, 27. decembar 2014 16:04)

Nije fora da placas ljudima preseljenje iz balkanske Severne Koreje u ovu azijsku Severnu Koreju, to mu dodje na isto.
Ako si vec faca, i ako hoces dobro delo da ucinis, plati meni troskove preseljenja u neku zapadnu zemlju.

suština

pre 9 godina

''On jeste diktator, on treba da se smeni, treba da se narod u s. Koreji oslobi logorskog života, ali ovo je omalovažavanje jednog predsednika na najjadniji način.
(Petar, 27. decembar 2014 13:32)

Kako si uspio ove tvrdnje s početka rečenice, a pogotovo onu o logorskom načinu života naroda S. Koreje ukomponovati sa ovom zadnjom konstatacijom nikako mi nije jasno??
Znači čovjek je kažeš diktator i usto kažeš da narod mu zbog toga trpi živeći kao u logoru ali ne smije se zbog toga nepoštovati i omalovažavati. Jest stvarno, kako se samo usude..??

Miki

pre 9 godina

Molim one koji znaju da objave u kojim se filmovima americki predsjednici ismijavaju i prikazuju glupacima. U filmovima koji meni padaju napamet(desetine) njihovi predsjednici su predstavljeni kao nadljudi sa nevjerovatnim sposobnostima .
(Goran, 27. decembar 2014 16:25)

Naked Gun 2 - direktno ismejavanje tada aktuelnog predsednika Džordža Buša starijeg i njegove žene Barbare

Dave - predsednik ima dublera koji ga zamenjuje u javnosti dok on ide u švaleraciju. Kad predsednik umre "slatkom smrću", dubler je u problemu, jer upada u trku oko vlasti

Absolute Power - predsednikova seksualna afera preraste u ubistvo.

rango

pre 9 godina

@neutralni flash je odlično rekao, antipatični megalomanski debeli patuljak, koji se sada užasno brine da film crnim putevima ne stigne do njegovog jadnog naroda, jer bi onda taj isti narod shvatio kako svijet doživljava njihovog VELIKOG VODJU!

dont miks frogs end grenmaders!

pre 9 godina

Kako shvatam, nije ga nazvao majmunom, nego je rekao da se ponaša kao majmun.. BTW. (Psn, 27. decembar 2014 12:21)

Sta god mislili (ja licno - sve najgore) o S.Koreji i njenom Koji-li-je-sad-epitet Vodji, kod ovakvih stvari treba biti oprezan i ne suditi prema nasim merilima. Mi ne znamo (osim onog ko zna, ako ima takvih :) ) sta za njih predstavlja "majmun" i kakvu boju i tezinu ima nazivanje nekog "majmunom", a jos manje znamo kakvo bi znacenje, eventualno, mogla imati fraza "majmun u troskoj sumi". Naravno, ne mislim da su ovde Obami bili podeljeni komplimenti, samo kazem da mi ne znamo sta je to tacno imalo znaciti i doslovno prevodjenje nista nam ne kazuje.

sifu

pre 9 godina

Glupo je da postoji cenzura a postoji mnogo, samo se o njoj ne prica. Ali je ovde mnogo drugacije pitanje jer je Usa sravnila pre samo dve generacije celu zemlju. Koji su interesi neki kompanije ili vlade usa da finansira ovakav film, to je pravo pitanje

A

pre 9 godina

Majmun u Džungli se ponaša veoma primereno baš onako kako treba da se ponaša majmun. Da je rekao "slon u staklenoj radnji" to je neka druga konotacija. Šta je koji moj rekao dotični....

Imamo sve sem razuma

pre 9 godina

Molim one koji znaju da objave u kojim se filmovima americki predsjednici ismijavaju i prikazuju glupacima. U filmovima koji meni padaju napamet(desetine) njihovi predsjednici su predstavljeni kao nadljudi sa nevjerovatnim sposobnostima .
(Goran, 27. decembar 2014 16:25)

Goli pistolj, Mars napada, Mrak film (mislim 4 ali nisam siguran), Bus, bilo koji film majkla mura...

Heisenberg

pre 9 godina

evo ga I severnokorejski monarhista koji se krije iza socijalizma I komunizma, a podrzavaju ga nasi desnicari samo zato jer je kao fol protiv amera. smesno je za pajtonovce. daj osvestite se malo, !ni sami ne znate gde udarate I sta zelite, vec vam je da komsiji crkne krava, pa bi zbog toga stali I ovoj maskoti od diktatora na stranu. patologija za anale.

Kancelarija za brze odgovore..

pre 9 godina

Ja skino sa torenta,odgledah pocetak,do dela gde cviku u taxiju kontaktiraju za intervju,ali, mislim da se ovde samo radi o reklami za film,ko bi to gledao inace kad nema nijednog glumca iz A selekcije?

da ti kažem

pre 9 godina

''A, izbor predsednika svake drzave, njegov reizbor, njegoa smena ili, jednostavno, njegovo smaknuce, jesu STVAR naroda te drzave a ne Amerike.
(Toplicanin Milan, 27. decembar 2014 22:23)

Znači predsjednik te države prijeti svima oko sebe nuklearnim naoružanjem uključujući i Ameriku i nije to njihova stvar. Onog momenta kada je izrekao te prijetnje osudio je sebe na to da im je on prva po rangu stvar na pameti, pa neka se sad nosi s tim!