Petak, 26.12.2014.

09:16

"Pavle Petrović da čestita" - FOTO

Na kopu Tamnava - Zapadno polje, koji je poplavljen u majskim poplavama, ponovo se od danas kopa ugalj.

Izvor: B92

"Pavle Petroviæ da èestita" - FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

med

pre 9 godina

Posle velikih nepogoda koje su zadesile Srbiju u maju, kop Tamnava je stao sa proizvodnjom uglja, ona je sada nastavljena, sto je veoma dobro za celu zemlju, zahvaljujuci tome nece biti restrikcija ni poskupljenja struje, mozemo ocekivati miran zimski period.

kivi

pre 9 godina

Kop Tamnava - Zapadno polje je u majskim poplavama bio potopljen, pa je proizvodnja uglja bila zaustavljena, sada je situacija dovedena pod kontrolu i nastavlja se sa normalnim radom, Vucic je u poseti Kolubari izjavio da ce struje biti dovoljno i da ne treba ocekivati restrikcije.

kisa

pre 9 godina

Vucic je prisustvovao pokretanju proizvodnje na kopu Tamnava - Zapadno polje, pocelo je kopanje uglja, sto znaci da je energetski sistem zemlje sada stabilan i da nece biti nestasica struje, ovo je veoma dobra vest za sve gradjane Srbije.

kaput

pre 9 godina

Pokretanje proizvodje uglja na kopu Tamnava - Zapadno polje je od ogromnog znacaja za Srbiju, Vucic je naglasio da nece biti restrikcija i da je postignuta energetska stabilnost zemlje, zaista dobra vest.

gasa012

pre 9 godina

Pokretanje proizvodnje u Tamnavi je ogroman uspeh i bice od velike vaznosti za odrzavanje stabilnosti energetskog sistema, Vucic je takodje rekao da nece biti poskupljenja elektricne energije, sto je veoma dobro, takodje mozemo ocekivati da ce biti dovoljno energenata za zimski period.

Sale EPS/Kostolac

pre 9 godina

Rok je bio 90 dana..i baš me briga za razlog zašto nije ispoštovan...No,ni reči o tome...Ovaj što je napisao da dobijamo 50000 din 'na ruke' je za zatvor,ili za odgovarajuću ustanovu...

platipus

pre 9 godina

Da su nam se ove poplava desile za vreme bivseg rezima jos bi bili u postupku prikupljanja tenderske dokumentacije za posao ispumpavanja vode a proizvodnju bi obnovili 2017.Normalno dodle bi kupovali struju po "popularnim" cenama od Hamivica i Lazarevica uz simbolicnu proviziju za ona koji tender raspisuju

lili

pre 9 godina

У овим тешким временима и тешким условима рада Вучић и радници Копа Тамнава показали су да им је добробит грађана на првом месту.

Namćor

pre 9 godina

Ova vest da neće biti poskupljenja struje preedstojeću zimu čini sigurnijom. To je izraz brige o običnim građanima, ali i dokaz da nisu bili u pravu oni koji su tvrdili da će Vlada poplavu koristiti kao izgovor.

Aleksa Smiljanić

pre 9 godina

Koliko se sećam rok za kompletno ispumpavanje vode i mulja iz kopova Zapadno polje je 90 kalendarskih dana koliko je ponudila slavodobitnicka firma Južna Bačka i taj rok je istekao 15.12.2014. Postavlja se pitanje da li će ista platiti penale za neispunjavanje roka. JB nije ispunila rok i pored toga što je više od pola vode ispumpala bratija sa REIK-a sa svojim aranžmanima.
Ostalo je da se ispumpa još "samo" 50 miliona kubika vode, ali treba reći da je to pumpanje sa mnogo veće dubine i u pitanju je mulj sa dna za koji će trebati mnogo vise vremena nego za ovo što je do sada ispumpano. U tom smislu je teško uopšte sagledati kada će ovaj posao biti završen.

Pametnjaković

pre 9 godina

I ta odeća i obuća i jakne koje nose, to sve strana roba, to sve smanjuje BDP. Jbt, ništa se ne proizvodi u Srbiji, samo se uzima iz zemlje i ono što samo raste čupa i onda prodaje. Toliko super stručnjaka i eksperata, magistara i doktora, pa se ništa ne zna praviti. Koji blam za lidera na balkanu, a i šire.

VladimirNS

pre 9 godina

"Ovo je značajno za rast BDP, jer ništa ne podiže naš BDP kao rudarstvo i prizvodnja uglja...
Na ovo bi profesor Zec postavio pitanje:"Da li je skuplja kila uglja ili kila ajfona?"

Nenad

pre 9 godina

I pored najbolje volje teško je ovom čoveku verovati. Od predizbornih obećanja koje je davao još nema značajnije realizacije. Pokreću se silni postupci kod sudova,sve se to prati na velika zvona preko sredstava informisanja,a rezultata nema. Ogromni poreski dugovi koji se mere milionima evra se ne naplaćuju,a recimo meni za slučajan previd opomena pred utuženje za manje od 2.000 dinara. I tako redom. Penzioneri ojadjeni,jer i pored gromoglasnih obećanja da se one neće dirati dobismo smanjenje. Borimo se za zakonitost,a oni koji bi u tom pogledu trebali da prednjače-vladajuća kolaicija izglasavaju Zakon koji je u suprotnosti i sa Ustavom i sa zakonom-Pojam stečenih prava je izgleda nekome nepoznat-Cela se zemlja poziva na štednju.A onda Administrativni orbor Skupštine donosi odluku o isplati odredjenog iznosa zaposlenim u stručnim služabama Skupštine.Nisu to velike pare,ali je velika povreda nekog principa ekonomske politike u koju se zaklinjemo. Naš predsednik Vlade očigledno je treb a da preispita svoje saradnika, a i članove Vlade. Jer neko pravi previde,a oni urušavaju ugled mnogih koji su u ovakvim potezima nedužni,a nalaze se u vrhu države. Meni se čini da je stručnost i iskustvo u radu veliki problem ove vlasti.

Deki

pre 9 godina

Do dan danas nismo dobili posten izvestaj kako tacno doslo do ovih plavljenja, koji su nasipi popustili i koje su se reke gde izlile tacno obzirom da su vodostaji Save i Dunava bili u granicama normale.
Da li se radi na popravci nasipa ili ce opet da nam se dese 'hiljadugodisnje' poplave?

Toliko

pre 9 godina

Svaki dan kampanja... Ovaj covek prica jedno, stvarnost skroz drugacija, besmisleno i da nabrajam sta sve nevalja i sta je gore nego sto je bilo. On naravno ima podrsku sa zapada jer im potpisuje sve i svasta za Kosovo, sta njih briga za ostalo. A ovaj fiskalni savet na koji se poziva, ljudi su toliko u sukobu interesa sa svim i svacim da nemam reci.

Copavi

pre 9 godina

Da li da ti cestita i za planirani budzetski deficit? Pa posle rebalansa, negde u martu, da ti opet cestita? Pa rebalansa u avgustu opet, pa u oktobru opet? Jer mi imamo ozbiljnu vladu koja budzet usvaja u drugoj polovini decembra, pa za godinu dana 3 puta "rebalansira".

Vidojlo

pre 9 godina

Neka sutra ako mogu odu kamere i zabeleže da li je proizvodnja na površinskom kopu tamnava zapadno polje stvarno krenula,ili je ovo još jedna od mnogih neistina SNS-a

Rudar

pre 9 godina

Ma voda se i dalje ispumpava daleko je to od gotovog, ali uspeli smo da otkrijemo jedno polje i sad ga otkopavamo da bude uglja preko zime. Fala Bogu krenuli smo bar nešto da radimo, a da li je to zasluga premijera i vlasti, ili je zasluga nas inženjera i radnika na kopu, to valjda zavisi za koju ste stranku :)

zlo pamti pa to ti je

pre 9 godina

A gde su slemovi i ostala htz oprema. Nadlezni da se kazne jer mu se razni svrckaju po objektu. Cudi me Antic, ovom drugom ni ebola ne moze nista.

Kazanova

pre 9 godina

E ovim ljudima skidam kapu, rade neprekidno, a najmanje se zale! Ne strajkuju, je kukaju.. Rade, bore se i znaju da samo radom mogu da uspeju!

lepo cete se iznenaditi kako to voli da neko kaze

pre 9 godina

iskopace ova eps bagra gde sve moze da namakne sebi a i politicarima novac u dzepove, pa ce lepo sve gradjane da nateraju da po velikim cenama bazdare elektricna brojila ili kako mnogi kazu satove, pa ce nam naplatiti dok se jedan odnese na bazdarenje i stavi privremeni i taj privremeni debelo naplatiti, ma otimace oni gde god mogu jer ovoj vladi cela politika se svodi na otimanje od penzija, pa sada i eps jer stavlja u ruke epsu i noz i pogacu kao sto su to uradili i sa notarima.

sremac

pre 9 godina

@smejurija nije istina da je rekao da nece smanjivati penzije. Rekao je da hoce ali da nece biti pogodjeni oni sa najmanjim penzijama. Sto je istina

banex

pre 9 godina

Laže, a sad (pouzdano) kaži po koliko dobijaju radnici u Kolubari i u EPS-u?50.000 i to na ruke, da se sakrije. E moj Vučiću ništa ti nisi bolji od ovih prethodnih.

EPS nas pravi lopovima

pre 9 godina

Clanom 207 predloga novog zakona o energetici EPS izuzet od Zakona o zastiti potrosaca i svih drugih zakona koji potrosacima pruzaju zastitu jer se u slucaju sukoba primanjuje iskljucivo zakon o energetici. EPS postaje drzava u drzavi.
cl 198. st. 5 Eps i vlast zele da od svih gradjana u jednom trenutku naprave lopove koji kradu struju jer poseduju brojila na kojima je isteklo vazenje ziga ovlascenog tela za overavanje merila ili je neko (komsija koji ima kljuc od zajednickog ormara sa brojilima a mozda cak i radnik EPS) namerno skinuo plombu i ako je merenje struje ispravno. Eps u je tako data mogucnoat ucene svakog gradjana i naplate neovlaseno potrosene el. en. a gradjani nemaju niti pravo ni mogucnost da uticu na to. Eps odgovornost prebacio na potrosace i legalizovao svoje neosnovano obogacenje jer u tom slucaju iskljucuje struju a na salteru naplacuje cenu za navodnu kradju po svojoj oceni. To je tema Vucicu a ne kopovi. Zasto nas obespravljujete i pravite lopove od gradjana a podrzavate pravog lopova - EPS

smejurija

pre 9 godina

tako je pričao i da neće biti smanjenja penzija - pa je osakatio penzionere za 26%...

pogodite sta sledi posle ove njegove izjave,
al dobro, taman ce ovce da se podsete kako je bilo kad je vučić prvi put bio na vlasti...

smejurija

pre 9 godina

tako je pričao i da neće biti smanjenja penzija - pa je osakatio penzionere za 26%...

pogodite sta sledi posle ove njegove izjave,
al dobro, taman ce ovce da se podsete kako je bilo kad je vučić prvi put bio na vlasti...

EPS nas pravi lopovima

pre 9 godina

Clanom 207 predloga novog zakona o energetici EPS izuzet od Zakona o zastiti potrosaca i svih drugih zakona koji potrosacima pruzaju zastitu jer se u slucaju sukoba primanjuje iskljucivo zakon o energetici. EPS postaje drzava u drzavi.
cl 198. st. 5 Eps i vlast zele da od svih gradjana u jednom trenutku naprave lopove koji kradu struju jer poseduju brojila na kojima je isteklo vazenje ziga ovlascenog tela za overavanje merila ili je neko (komsija koji ima kljuc od zajednickog ormara sa brojilima a mozda cak i radnik EPS) namerno skinuo plombu i ako je merenje struje ispravno. Eps u je tako data mogucnoat ucene svakog gradjana i naplate neovlaseno potrosene el. en. a gradjani nemaju niti pravo ni mogucnost da uticu na to. Eps odgovornost prebacio na potrosace i legalizovao svoje neosnovano obogacenje jer u tom slucaju iskljucuje struju a na salteru naplacuje cenu za navodnu kradju po svojoj oceni. To je tema Vucicu a ne kopovi. Zasto nas obespravljujete i pravite lopove od gradjana a podrzavate pravog lopova - EPS

Rudar

pre 9 godina

Ma voda se i dalje ispumpava daleko je to od gotovog, ali uspeli smo da otkrijemo jedno polje i sad ga otkopavamo da bude uglja preko zime. Fala Bogu krenuli smo bar nešto da radimo, a da li je to zasluga premijera i vlasti, ili je zasluga nas inženjera i radnika na kopu, to valjda zavisi za koju ste stranku :)

Toliko

pre 9 godina

Svaki dan kampanja... Ovaj covek prica jedno, stvarnost skroz drugacija, besmisleno i da nabrajam sta sve nevalja i sta je gore nego sto je bilo. On naravno ima podrsku sa zapada jer im potpisuje sve i svasta za Kosovo, sta njih briga za ostalo. A ovaj fiskalni savet na koji se poziva, ljudi su toliko u sukobu interesa sa svim i svacim da nemam reci.

zlo pamti pa to ti je

pre 9 godina

A gde su slemovi i ostala htz oprema. Nadlezni da se kazne jer mu se razni svrckaju po objektu. Cudi me Antic, ovom drugom ni ebola ne moze nista.

VladimirNS

pre 9 godina

"Ovo je značajno za rast BDP, jer ništa ne podiže naš BDP kao rudarstvo i prizvodnja uglja...
Na ovo bi profesor Zec postavio pitanje:"Da li je skuplja kila uglja ili kila ajfona?"

banex

pre 9 godina

Laže, a sad (pouzdano) kaži po koliko dobijaju radnici u Kolubari i u EPS-u?50.000 i to na ruke, da se sakrije. E moj Vučiću ništa ti nisi bolji od ovih prethodnih.

Vidojlo

pre 9 godina

Neka sutra ako mogu odu kamere i zabeleže da li je proizvodnja na površinskom kopu tamnava zapadno polje stvarno krenula,ili je ovo još jedna od mnogih neistina SNS-a

Nenad

pre 9 godina

I pored najbolje volje teško je ovom čoveku verovati. Od predizbornih obećanja koje je davao još nema značajnije realizacije. Pokreću se silni postupci kod sudova,sve se to prati na velika zvona preko sredstava informisanja,a rezultata nema. Ogromni poreski dugovi koji se mere milionima evra se ne naplaćuju,a recimo meni za slučajan previd opomena pred utuženje za manje od 2.000 dinara. I tako redom. Penzioneri ojadjeni,jer i pored gromoglasnih obećanja da se one neće dirati dobismo smanjenje. Borimo se za zakonitost,a oni koji bi u tom pogledu trebali da prednjače-vladajuća kolaicija izglasavaju Zakon koji je u suprotnosti i sa Ustavom i sa zakonom-Pojam stečenih prava je izgleda nekome nepoznat-Cela se zemlja poziva na štednju.A onda Administrativni orbor Skupštine donosi odluku o isplati odredjenog iznosa zaposlenim u stručnim služabama Skupštine.Nisu to velike pare,ali je velika povreda nekog principa ekonomske politike u koju se zaklinjemo. Naš predsednik Vlade očigledno je treb a da preispita svoje saradnika, a i članove Vlade. Jer neko pravi previde,a oni urušavaju ugled mnogih koji su u ovakvim potezima nedužni,a nalaze se u vrhu države. Meni se čini da je stručnost i iskustvo u radu veliki problem ove vlasti.

Deki

pre 9 godina

Do dan danas nismo dobili posten izvestaj kako tacno doslo do ovih plavljenja, koji su nasipi popustili i koje su se reke gde izlile tacno obzirom da su vodostaji Save i Dunava bili u granicama normale.
Da li se radi na popravci nasipa ili ce opet da nam se dese 'hiljadugodisnje' poplave?

Copavi

pre 9 godina

Da li da ti cestita i za planirani budzetski deficit? Pa posle rebalansa, negde u martu, da ti opet cestita? Pa rebalansa u avgustu opet, pa u oktobru opet? Jer mi imamo ozbiljnu vladu koja budzet usvaja u drugoj polovini decembra, pa za godinu dana 3 puta "rebalansira".

lepo cete se iznenaditi kako to voli da neko kaze

pre 9 godina

iskopace ova eps bagra gde sve moze da namakne sebi a i politicarima novac u dzepove, pa ce lepo sve gradjane da nateraju da po velikim cenama bazdare elektricna brojila ili kako mnogi kazu satove, pa ce nam naplatiti dok se jedan odnese na bazdarenje i stavi privremeni i taj privremeni debelo naplatiti, ma otimace oni gde god mogu jer ovoj vladi cela politika se svodi na otimanje od penzija, pa sada i eps jer stavlja u ruke epsu i noz i pogacu kao sto su to uradili i sa notarima.

Aleksa Smiljanić

pre 9 godina

Koliko se sećam rok za kompletno ispumpavanje vode i mulja iz kopova Zapadno polje je 90 kalendarskih dana koliko je ponudila slavodobitnicka firma Južna Bačka i taj rok je istekao 15.12.2014. Postavlja se pitanje da li će ista platiti penale za neispunjavanje roka. JB nije ispunila rok i pored toga što je više od pola vode ispumpala bratija sa REIK-a sa svojim aranžmanima.
Ostalo je da se ispumpa još "samo" 50 miliona kubika vode, ali treba reći da je to pumpanje sa mnogo veće dubine i u pitanju je mulj sa dna za koji će trebati mnogo vise vremena nego za ovo što je do sada ispumpano. U tom smislu je teško uopšte sagledati kada će ovaj posao biti završen.

Pametnjaković

pre 9 godina

I ta odeća i obuća i jakne koje nose, to sve strana roba, to sve smanjuje BDP. Jbt, ništa se ne proizvodi u Srbiji, samo se uzima iz zemlje i ono što samo raste čupa i onda prodaje. Toliko super stručnjaka i eksperata, magistara i doktora, pa se ništa ne zna praviti. Koji blam za lidera na balkanu, a i šire.

Sale EPS/Kostolac

pre 9 godina

Rok je bio 90 dana..i baš me briga za razlog zašto nije ispoštovan...No,ni reči o tome...Ovaj što je napisao da dobijamo 50000 din 'na ruke' je za zatvor,ili za odgovarajuću ustanovu...

sremac

pre 9 godina

@smejurija nije istina da je rekao da nece smanjivati penzije. Rekao je da hoce ali da nece biti pogodjeni oni sa najmanjim penzijama. Sto je istina

Kazanova

pre 9 godina

E ovim ljudima skidam kapu, rade neprekidno, a najmanje se zale! Ne strajkuju, je kukaju.. Rade, bore se i znaju da samo radom mogu da uspeju!

platipus

pre 9 godina

Da su nam se ove poplava desile za vreme bivseg rezima jos bi bili u postupku prikupljanja tenderske dokumentacije za posao ispumpavanja vode a proizvodnju bi obnovili 2017.Normalno dodle bi kupovali struju po "popularnim" cenama od Hamivica i Lazarevica uz simbolicnu proviziju za ona koji tender raspisuju

lili

pre 9 godina

У овим тешким временима и тешким условима рада Вучић и радници Копа Тамнава показали су да им је добробит грађана на првом месту.

Namćor

pre 9 godina

Ova vest da neće biti poskupljenja struje preedstojeću zimu čini sigurnijom. To je izraz brige o običnim građanima, ali i dokaz da nisu bili u pravu oni koji su tvrdili da će Vlada poplavu koristiti kao izgovor.

gasa012

pre 9 godina

Pokretanje proizvodnje u Tamnavi je ogroman uspeh i bice od velike vaznosti za odrzavanje stabilnosti energetskog sistema, Vucic je takodje rekao da nece biti poskupljenja elektricne energije, sto je veoma dobro, takodje mozemo ocekivati da ce biti dovoljno energenata za zimski period.

kaput

pre 9 godina

Pokretanje proizvodje uglja na kopu Tamnava - Zapadno polje je od ogromnog znacaja za Srbiju, Vucic je naglasio da nece biti restrikcija i da je postignuta energetska stabilnost zemlje, zaista dobra vest.

kisa

pre 9 godina

Vucic je prisustvovao pokretanju proizvodnje na kopu Tamnava - Zapadno polje, pocelo je kopanje uglja, sto znaci da je energetski sistem zemlje sada stabilan i da nece biti nestasica struje, ovo je veoma dobra vest za sve gradjane Srbije.

med

pre 9 godina

Posle velikih nepogoda koje su zadesile Srbiju u maju, kop Tamnava je stao sa proizvodnjom uglja, ona je sada nastavljena, sto je veoma dobro za celu zemlju, zahvaljujuci tome nece biti restrikcija ni poskupljenja struje, mozemo ocekivati miran zimski period.

kivi

pre 9 godina

Kop Tamnava - Zapadno polje je u majskim poplavama bio potopljen, pa je proizvodnja uglja bila zaustavljena, sada je situacija dovedena pod kontrolu i nastavlja se sa normalnim radom, Vucic je u poseti Kolubari izjavio da ce struje biti dovoljno i da ne treba ocekivati restrikcije.

sremac

pre 9 godina

@smejurija nije istina da je rekao da nece smanjivati penzije. Rekao je da hoce ali da nece biti pogodjeni oni sa najmanjim penzijama. Sto je istina

Kazanova

pre 9 godina

E ovim ljudima skidam kapu, rade neprekidno, a najmanje se zale! Ne strajkuju, je kukaju.. Rade, bore se i znaju da samo radom mogu da uspeju!

lili

pre 9 godina

У овим тешким временима и тешким условима рада Вучић и радници Копа Тамнава показали су да им је добробит грађана на првом месту.

platipus

pre 9 godina

Da su nam se ove poplava desile za vreme bivseg rezima jos bi bili u postupku prikupljanja tenderske dokumentacije za posao ispumpavanja vode a proizvodnju bi obnovili 2017.Normalno dodle bi kupovali struju po "popularnim" cenama od Hamivica i Lazarevica uz simbolicnu proviziju za ona koji tender raspisuju

Namćor

pre 9 godina

Ova vest da neće biti poskupljenja struje preedstojeću zimu čini sigurnijom. To je izraz brige o običnim građanima, ali i dokaz da nisu bili u pravu oni koji su tvrdili da će Vlada poplavu koristiti kao izgovor.

smejurija

pre 9 godina

tako je pričao i da neće biti smanjenja penzija - pa je osakatio penzionere za 26%...

pogodite sta sledi posle ove njegove izjave,
al dobro, taman ce ovce da se podsete kako je bilo kad je vučić prvi put bio na vlasti...

EPS nas pravi lopovima

pre 9 godina

Clanom 207 predloga novog zakona o energetici EPS izuzet od Zakona o zastiti potrosaca i svih drugih zakona koji potrosacima pruzaju zastitu jer se u slucaju sukoba primanjuje iskljucivo zakon o energetici. EPS postaje drzava u drzavi.
cl 198. st. 5 Eps i vlast zele da od svih gradjana u jednom trenutku naprave lopove koji kradu struju jer poseduju brojila na kojima je isteklo vazenje ziga ovlascenog tela za overavanje merila ili je neko (komsija koji ima kljuc od zajednickog ormara sa brojilima a mozda cak i radnik EPS) namerno skinuo plombu i ako je merenje struje ispravno. Eps u je tako data mogucnoat ucene svakog gradjana i naplate neovlaseno potrosene el. en. a gradjani nemaju niti pravo ni mogucnost da uticu na to. Eps odgovornost prebacio na potrosace i legalizovao svoje neosnovano obogacenje jer u tom slucaju iskljucuje struju a na salteru naplacuje cenu za navodnu kradju po svojoj oceni. To je tema Vucicu a ne kopovi. Zasto nas obespravljujete i pravite lopove od gradjana a podrzavate pravog lopova - EPS

banex

pre 9 godina

Laže, a sad (pouzdano) kaži po koliko dobijaju radnici u Kolubari i u EPS-u?50.000 i to na ruke, da se sakrije. E moj Vučiću ništa ti nisi bolji od ovih prethodnih.

Rudar

pre 9 godina

Ma voda se i dalje ispumpava daleko je to od gotovog, ali uspeli smo da otkrijemo jedno polje i sad ga otkopavamo da bude uglja preko zime. Fala Bogu krenuli smo bar nešto da radimo, a da li je to zasluga premijera i vlasti, ili je zasluga nas inženjera i radnika na kopu, to valjda zavisi za koju ste stranku :)

VladimirNS

pre 9 godina

"Ovo je značajno za rast BDP, jer ništa ne podiže naš BDP kao rudarstvo i prizvodnja uglja...
Na ovo bi profesor Zec postavio pitanje:"Da li je skuplja kila uglja ili kila ajfona?"

lepo cete se iznenaditi kako to voli da neko kaze

pre 9 godina

iskopace ova eps bagra gde sve moze da namakne sebi a i politicarima novac u dzepove, pa ce lepo sve gradjane da nateraju da po velikim cenama bazdare elektricna brojila ili kako mnogi kazu satove, pa ce nam naplatiti dok se jedan odnese na bazdarenje i stavi privremeni i taj privremeni debelo naplatiti, ma otimace oni gde god mogu jer ovoj vladi cela politika se svodi na otimanje od penzija, pa sada i eps jer stavlja u ruke epsu i noz i pogacu kao sto su to uradili i sa notarima.

Nenad

pre 9 godina

I pored najbolje volje teško je ovom čoveku verovati. Od predizbornih obećanja koje je davao još nema značajnije realizacije. Pokreću se silni postupci kod sudova,sve se to prati na velika zvona preko sredstava informisanja,a rezultata nema. Ogromni poreski dugovi koji se mere milionima evra se ne naplaćuju,a recimo meni za slučajan previd opomena pred utuženje za manje od 2.000 dinara. I tako redom. Penzioneri ojadjeni,jer i pored gromoglasnih obećanja da se one neće dirati dobismo smanjenje. Borimo se za zakonitost,a oni koji bi u tom pogledu trebali da prednjače-vladajuća kolaicija izglasavaju Zakon koji je u suprotnosti i sa Ustavom i sa zakonom-Pojam stečenih prava je izgleda nekome nepoznat-Cela se zemlja poziva na štednju.A onda Administrativni orbor Skupštine donosi odluku o isplati odredjenog iznosa zaposlenim u stručnim služabama Skupštine.Nisu to velike pare,ali je velika povreda nekog principa ekonomske politike u koju se zaklinjemo. Naš predsednik Vlade očigledno je treb a da preispita svoje saradnika, a i članove Vlade. Jer neko pravi previde,a oni urušavaju ugled mnogih koji su u ovakvim potezima nedužni,a nalaze se u vrhu države. Meni se čini da je stručnost i iskustvo u radu veliki problem ove vlasti.

Toliko

pre 9 godina

Svaki dan kampanja... Ovaj covek prica jedno, stvarnost skroz drugacija, besmisleno i da nabrajam sta sve nevalja i sta je gore nego sto je bilo. On naravno ima podrsku sa zapada jer im potpisuje sve i svasta za Kosovo, sta njih briga za ostalo. A ovaj fiskalni savet na koji se poziva, ljudi su toliko u sukobu interesa sa svim i svacim da nemam reci.

Vidojlo

pre 9 godina

Neka sutra ako mogu odu kamere i zabeleže da li je proizvodnja na površinskom kopu tamnava zapadno polje stvarno krenula,ili je ovo još jedna od mnogih neistina SNS-a

Deki

pre 9 godina

Do dan danas nismo dobili posten izvestaj kako tacno doslo do ovih plavljenja, koji su nasipi popustili i koje su se reke gde izlile tacno obzirom da su vodostaji Save i Dunava bili u granicama normale.
Da li se radi na popravci nasipa ili ce opet da nam se dese 'hiljadugodisnje' poplave?

Pametnjaković

pre 9 godina

I ta odeća i obuća i jakne koje nose, to sve strana roba, to sve smanjuje BDP. Jbt, ništa se ne proizvodi u Srbiji, samo se uzima iz zemlje i ono što samo raste čupa i onda prodaje. Toliko super stručnjaka i eksperata, magistara i doktora, pa se ništa ne zna praviti. Koji blam za lidera na balkanu, a i šire.

Copavi

pre 9 godina

Da li da ti cestita i za planirani budzetski deficit? Pa posle rebalansa, negde u martu, da ti opet cestita? Pa rebalansa u avgustu opet, pa u oktobru opet? Jer mi imamo ozbiljnu vladu koja budzet usvaja u drugoj polovini decembra, pa za godinu dana 3 puta "rebalansira".

zlo pamti pa to ti je

pre 9 godina

A gde su slemovi i ostala htz oprema. Nadlezni da se kazne jer mu se razni svrckaju po objektu. Cudi me Antic, ovom drugom ni ebola ne moze nista.

Aleksa Smiljanić

pre 9 godina

Koliko se sećam rok za kompletno ispumpavanje vode i mulja iz kopova Zapadno polje je 90 kalendarskih dana koliko je ponudila slavodobitnicka firma Južna Bačka i taj rok je istekao 15.12.2014. Postavlja se pitanje da li će ista platiti penale za neispunjavanje roka. JB nije ispunila rok i pored toga što je više od pola vode ispumpala bratija sa REIK-a sa svojim aranžmanima.
Ostalo je da se ispumpa još "samo" 50 miliona kubika vode, ali treba reći da je to pumpanje sa mnogo veće dubine i u pitanju je mulj sa dna za koji će trebati mnogo vise vremena nego za ovo što je do sada ispumpano. U tom smislu je teško uopšte sagledati kada će ovaj posao biti završen.

Sale EPS/Kostolac

pre 9 godina

Rok je bio 90 dana..i baš me briga za razlog zašto nije ispoštovan...No,ni reči o tome...Ovaj što je napisao da dobijamo 50000 din 'na ruke' je za zatvor,ili za odgovarajuću ustanovu...

gasa012

pre 9 godina

Pokretanje proizvodnje u Tamnavi je ogroman uspeh i bice od velike vaznosti za odrzavanje stabilnosti energetskog sistema, Vucic je takodje rekao da nece biti poskupljenja elektricne energije, sto je veoma dobro, takodje mozemo ocekivati da ce biti dovoljno energenata za zimski period.

kaput

pre 9 godina

Pokretanje proizvodje uglja na kopu Tamnava - Zapadno polje je od ogromnog znacaja za Srbiju, Vucic je naglasio da nece biti restrikcija i da je postignuta energetska stabilnost zemlje, zaista dobra vest.

kisa

pre 9 godina

Vucic je prisustvovao pokretanju proizvodnje na kopu Tamnava - Zapadno polje, pocelo je kopanje uglja, sto znaci da je energetski sistem zemlje sada stabilan i da nece biti nestasica struje, ovo je veoma dobra vest za sve gradjane Srbije.

med

pre 9 godina

Posle velikih nepogoda koje su zadesile Srbiju u maju, kop Tamnava je stao sa proizvodnjom uglja, ona je sada nastavljena, sto je veoma dobro za celu zemlju, zahvaljujuci tome nece biti restrikcija ni poskupljenja struje, mozemo ocekivati miran zimski period.

kivi

pre 9 godina

Kop Tamnava - Zapadno polje je u majskim poplavama bio potopljen, pa je proizvodnja uglja bila zaustavljena, sada je situacija dovedena pod kontrolu i nastavlja se sa normalnim radom, Vucic je u poseti Kolubari izjavio da ce struje biti dovoljno i da ne treba ocekivati restrikcije.