Četvrtak, 25.12.2014.

17:46

Citroen C4 1.6 HDi 92 Attraction

Izvor: B92

Citroen C4 1.6 HDi 92 Attraction IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

v

pre 9 godina

2013 sam kupio C4 16 ehdi 115konja exclusive plus navigacija i metalik iplatio samga u Ljubljani 17030 evra.Ovaj mi se čini malo preskup za ponudjeno.Inače avto je OK.

Dr. Pug

pre 9 godina

"i dolaze iz FRA a ne kao megan iz Turske"

Megan po svemu bolji auto. Više opreme, jednako prostora, manja cena. A i proizvodi se u Francuskoj. Samo Generation je iz Turske.

Ovo sa C4 je sramota, da nema USB sve do 19500€.

Mikeli HN

pre 9 godina

@ZNBg Nisi ukapirao sta sam htio da kazem-isti mijenjac kod 307 i c 4 redakcija u dva svoja teksta razlicito kometarise pa ispada da kod 307 predugi hodovi,a kod c 4 je extra...samo ta komparacija,a ostali nije za uporedjivanje.

Pera

pre 9 godina

Vozim prethodnu verziju C4 koju sam uzeo krajem 2010. godine na akciji, za 12.500 eur, 1.6hdi motor, isti kao na ovom modelu. Presao sam 40.000km, radio redovne servise i to je to. Potrosnja oko 6l, ali u spicu i samo po centru.
Enterijer kao nov (auto nije garaziran), a trapovi kao i prvog dana,kad predje preko rupa ima skroz kompaktan zvuk. Motor je malo bucan, na 140km/h ne moze da se vozi, mada ima samo 2.800 rpm. Potrosnja preko 120km/h skace drasticno, i na tim brzinama mi trosi vise nego octavia 2.0tdi koju imam od firme. Po gradu trosi mnogo manje od nje.

Ima tu jedna osnovna razlika u odnosu na VW/Skoda koje vozim u firmi vec 10 godina- svaki put kad sednem u Citroen, ja osetim "ono nesto", dok se taj osecaj kod VW/Skoda izgubi za 10 dana. Sa druge strane, auto je manje "eksplozivan" od Nemaca...a i klasa je ispod Octavie pa mozda nije ni za poredjenje. Kada bih ga poredio sa Skodom Rapid...mislim da nije za poredjenje...barem meni.

botovi iz auto salona

pre 9 godina

Citroen u Srbiji? Ne hvala, možda u nakom drugom životu i državi ali i onda veoma teško. Svaka čast francuskim proizvodjačima ako sa postojećom poslovnom politikom opstanu na tržištu putničkih automobila bez značajnih državnih intervencija.

ivanzg

pre 9 godina

Osobno mislim da ovaj test u ogoljenoj verziji nije fer.Uzeo sam C4 II 1.6hdi 112ks sa aut.klimom,panorama krovom,alu 17",sva pomagala(esp,hill holder itd),4god garancije,2 besplatna servisa,sva multimedija denon za 135000 kn 1€=7,6kn.Pa sad uzmite golfa tako ga nakrcajte pa da onda razgovaramo.A i koreance tipa kia hyundai nećete dobiti po toj cijeni bar ne u Hrvatskoj.A što se tiče aute evo 3 godine ni sijalicu nisam zamjenio,toči i vozi.

Srđan Lalić

pre 9 godina

Ovakav model (atraction) je prošle godine u Bosni koštao 13500 €. U Srbiji se 2011. prodavao za 16500 €. Sada ga nude za 15000€. Za iste pare u Bosni ili Hr. može da se kupi u confort paketu opreme. Deru nas i pljačkaju. Ranije Vitro a sad ovi Makedonci...

Kol

pre 9 godina

Citroen ili napravi lep ili ruzan auto trece nema, sto se ovog modela tice moram kao i ostali da primetim da za 15 hiljada evra, nudi zaista sramotno malo opreme! Na danasnjem trzistu sto novih sto polovnih automobila za te pare moze da se uzme svemirski brod od kola, ali zaista ovo mu dodje kao jugo nekad kupis nov auto a sta imas od opreme, pa rezervni tocak!

mc

pre 9 godina

@Potencijalni kupac
Cisto da znas, Citroen gasi u avgustu proizvodnju i odlucuje sta od opreme ide u osnovnu varijantu koja ce se praviti od septembra do jula sledece godine. Ovaj na testu je pravljen pre avgusta jer je odavno u Avtonova KAB-u.. i oni koji idu van EU mogu i bez ESP. Ova proizvodna godina donosi cak i poboljsanu verziju ESP. i dolaze iz FRA a ne kao megan iz Turske

@Serbia4Us
zasto navodis 6 zvucnika kao prednost kad i ovaj ima to? Inace potrosnja VVTI je "malo" veca, a i lazu za litar(vozio sam).. za 12k imas c4 benzinca. ja se ne lozim na kameru i digitalnu klimu, a ekran na dodir, bez njega ne mogu da zivim... gume 205/55/r16 mogu samo skuplje da budu. jeste auris bruka kvalitet i toyota al za te pare auris nije resenje. D4D je nesto drugo..

@Dusan, ima i tempomat i bord racunar i limitator, ali nisu naveli. test vozilo je tu neko vreme..

@nenad, jeste kompeks kad uporedjujes proceed sa 3 vrata sa nekim od 5.. raspitaj se koliko je servis za tu kiu, i koliko ih ceka na placu na servis. Citroen daje 5 godina garancije do 200.000km opciono.

@gnom. ajd da vidim bas da kupis oktaviju za te pare! u klasi c4 je skoda rapid po ceni koja je jaako "jeftina" unutra u odnosu na oktaviju

@prijatelj, ajd da vidim da u jarisa spakujes 5 osoba sa stvarima, da ne sedite jedni drugima na glavi... apsolutno je glupo uporedjivati jarisa sa c4, meganom, rapidom..

bezlican je, isto kao golf, kia ceed, i30, rapid, oktavija. al za te pare nema bolje kod nas!

pera

pre 9 godina

za ove pare bih kupio nesto polovno do 2,3 god s jacim motorom i gotovo svom opremom. Smorio bih se da dam ove pare cak i za nov auto i da od opreme nemam nista

ZNBg

pre 9 godina

@Mikeli HN

Citroen C4 II (opisan u tekstu) nema 5% zajedničkog sa Pežoom 307. On ima istu platformu, motore itd. kao Pežo 308 I (a 308 I je počeo da se proizvodi 2 godine pre C4 II). P307 deli platformu i motore sa C4 I (prva generacija sa digitalnom instrument tablom).
Pežo 308 je u svemu značajno prevazišao 307-cu izuzev u pouzdanosti benzinskih motora (ali to sada nije tema) pa je i C4 II bolji od 307-ce. Sasvim logično jer je dosta noviji model.

P 307 koji je testiran u rubrici "polovnjaci" je uzet sa nekog placa, model s početka proizvodnje, prešao oko 389.000 km , aljkavo održavan i urnisan i nije relevantan za bilo kakvo poređenje. Moj drug je nedavno prodao stari P306 i kupio P307 2.0 HDI iz 2002. Za sada nema problema, zadovoljan je, nije se zaletao kod kupovine već detaljno proveravao kola a i cena je bila povoljna. Ja vozim P307 1,6 benz + TNG iz 2007 (kod mene je 5 godina) i nisam imao ni 1 problem vredan pomena.

Motor 1.6 HDI sa 92KS je naslednik starog motora 1.6 HDI od 90KS koji je u modelima C4 I i P307 postizao potrošnju od 4,5 lit na magistralnom putu.

Ko želi VEOMA ekonomičan automobil koji nije skup za održavanje i to za duži period, neće pogrešiti ako kupi ovaj novi C4 1.6 HDI. Već se nude i kao polovnjaci i to je isto dobra kupovina. Ali ako volite da menjate kola na svake 3 godine onda ovo nisu kola za vas.

Rokiša

pre 9 godina

Sve i da preživim ali prastari menjač sa 5 brzina to nikako.U ovo vreme kad je standard i u nižoj klasi 6 brzina a o nekim novim ZF automaticima sa 7,8 brzina da i ne pričam,sramota.Usput,imamo DS3 u porodici i prezadovoljan sam,pravi mali gradski zvrk.Jedino je DS serija ono što Citroenu daje neki šmek,na žalost cena istih je za nas previsoka.

Driver

pre 9 godina

Ovo je sramota! Auto od skoro 15.000 EUR nema ESP. Nadam se da ce i kod nas doneti zakon da nova vozila ne smeju da se prodaju bez ESP-a, a ovo ce da kupi samo onaj kome je bezbednost na poslednjem mestu. Sramota za uvoznika i sramota za novinare koji hvale model u klasi od 15K EUR koji nema ESP!

Biciklista

pre 9 godina

Ovo je super cena i ok opreme za vecinu kupaca u Srbiji. Dizela za manje para nema. Jedino sto mu pada cena brzo kao polovnjaku. Uporedite ostale sta nude sa dizel motorima u sve je skuplje. Sto se tice ESP mizda su vozila pravljena pre dve godine a sad se prodaju ili su za trzista van EU. I ovako ko kupi auto aa 92ks nema nameru da jurca da mu treba ESP.

nenad

pre 9 godina

Steta za Citroen pored tolike tradicije jedna Kia ih je prestigla u svemu,Proceed dizelas avion za ovaj C4 i po kvalitetu,dizajnu i opremi,o garanciji da ne pricamo 7 god ili 150 000

BOKI

pre 9 godina

Dobar izbor kao polovnjak (varijanta 1.6hdi/92ks) zbog dugog intervala za tzv. veliki servis. Malo trosi, prostran, udoban, brzo mu padne cena.

Vozac

pre 9 godina

Vozim c4 gr pikaso tezak 1530 kg prazan, sa 1.6 hdi motorom i 110 konja mislim. Vozim vec prilicno dugo, puno dizela od tdi, tdci, preko jtd do sada hdi. Ubedljivo najtisi i najmanje vibracija ima hdi. Moj ima izrazeniju turbo rupu od ostalih ali iskreno nabikao sam se a i vozim buljuk dece, sta ce mi. Pored toga motor ide odlicno, potrosnjja smesna, skooro neverovatna. Zivim u predgradju pa nema puno klasicne gradske voznje ali na bordu pise uvek 6.5 . Verujem da je i ovaj motor super za 95 posto potreba i da trosi malo. Ostatak mi se iskreno bas ne svidja, dizajn je upitan u namanju ruku, unutrasnjost skromna a nedostatak esp nije da umres ali ne pomaze ukupnom utisku, kao i celicne 15 ce. U istom tenutku pogledajte novi c4 grand picasso, citoren u najboljem svetlu, dizajnom, tehnoloskim resenjima, itd. Kako povezati to?

justin

pre 9 godina

I ovo su kao preporučljiva kola za mladog momka?95ks?Ogoljena I ružna do bola?Sigurna bez ESP?Sam članak mi je nekako neuverljiv,tek da se uzmu pare I otalja posao,prosto iz njega isijava podsmeh .
Ovo me podseća na 90 kada se pojavio ExtraPovoljan Reno 5 . Ogoljen jadan pa kad je došla Zima kupci tek tada primetili da Nema grejanja.Niko im nije rekao da je proizveden u Iranu ili tamo negde.

pegone

pre 9 godina

@nisam hejter ,ali auto je ruzan. francuzi su pre pravili lepse automobile , danas su promasaj.
(snupi89, 26. decembar 2014 12:58)
Za ovaj model imas pravo,ali je DS4 daleko lepsi auto ali i skuplji.
Ovde u italiji dizel je 24000eura i bez automatske klime a tu negde su cjene i za C4

Serbia4Us

pre 9 godina

Za 13.700eur-a(da, nekih 800 eur skuplje) dobijate:Auris 1.33dual VVTi-Luna paket opreme(automatski klima uređaj, 205/55 R16, Kožni upravljač i ručica menjača, Bluetooth® - sistem za telefoniranje i prenos muzike, Toyota Touch 2 ,6,1'' ekran u boji osetljiv na dodir i kamera za vožnju unazad, Komande audio sistema i telefona na upravljaču, Šest zvučnika, Tri utičnice od 12V (napred, pozadi i u prtljažnom prostoru), Putni računar...i još mnogo toga. A kao najbitnije-to je TOYOTA i 5god. garancije! Ko ima toliko novca, realno je izabrati Auris.

Mikeli HN

pre 9 godina

redakcija je ovaj model jako nahvalila,ali kad procitate tekst o polovnom peugeotu 307 koji ima mnogo zajednickog sa ovim modelom-prije svega mijencha sa dugim hodom koji ste kod 307 ce bukvalno urnisali ovdje vam je sasvim dobar !!!u cemo je fora?

citro

pre 9 godina

u HR je 15 000 eura(1.6.,hdi,90kw) sa aut.klimom,tempomatom,esp,senzori za parkitanje,senzori za kišu..hrpom opreme-sve osim kože.
kod nas je povoljan jer ga država sufinancira zbog ugrađenih dijelova proizvedenih u hr(alu dijelovi motora-saint jean industries tj ex đuro đaković slavonski brod i unutrašnja plastika iz ad plastik tj ex jugoplastika split)
p.s.godina dana iskustva,25 000 kilometara,više puta obišao cijelu srbiju i bez greške(ni sijalica).

Replay

pre 9 godina

Citroen je po pravilu najbolji francuski auto i zato treba da ima jos opreme za ove pare a i jaci motor. Sve u svemu lep auto. DS serija im je odlicna da napomenem.

prijatelj

pre 9 godina

Za ove pare uzeti jarisa hibrid. Jeste da nije ista kategorija vozila ali ipak jaris u full opremi sa hibrid motorom je pun pogodak. Nisam prodavac niti ikog reklamiram,a i sam vozim fiestu 2012,i jedva cekam da skupim neki kes da menjam.

Francuz

pre 9 godina

Neverovatno bezličan auto. Retka situacija da tradicionalnom zapadno-evropskom automobilu ne dajem prednost u odnosu na kokurentni model iz segmenta a koji dolazi iz Dacie ili Škode.

Banjaluka

pre 9 godina

Kod nas je osnovni benzinac oko 12000€, a osnovni dizelas oko 12500€, i ima ih u nekom broju na ulicama. Najskuplji dizelas je oko 17500€.

Potencijalni kupacc

pre 9 godina

Sva vozila proizvedena u EU od 2012 moraju imati fabricki ESP.Posto ovaj to nema,znaci da je proizveden u RUSIJI-KALUGI.Cisto da se zna.
Kupci vozila u Srbiji,imaju prava da znaju u kojim zemljama je proizvedeno vozilo.

kurbla

pre 9 godina

Ovo je preskupo za bazni dizel i klot opremu i prastari model. Za 18.290 imate potpuno novi 308 1.6 HDI sa 115 ks u srednjem paketu opreme ( touch screen 9,7 incha, 16 cola alu, dual auto klima, senzor za kišu i svetla, retrovizor sa auto zatamnjenjem, bluetooth ...), koji nudi veoma solidne perfomanse ( 196 km/h i 10,2 sec)

Kancelarija za brze odgovore..

pre 9 godina

Ok auto,ima i tempomat,pristojna cena,dobar motor.Cena kao polovnjaku mu brzo pada jer nije VW ili neki drugi nemacki auto, ali ko nema problem s tim,ovo je sasvim ok auto.

Dusan

pre 9 godina

Nije lose, jos tempomat u ovom paketu, ali mi nikako nije jasno kako ESP ne ide u ovo. Pitam se da li u Francuskoj uopšte smeju da ga prodaju bez ESP-a.
Ja i nisam nešto veliki pristalica baš ovako malog broja konja u ovoj klasi, ali pre neki dan sam se vozio sa čovekom koji vozi benzinca Golfa 6 od 90ks i čovek rekao da je prezadovoljan (ranije vozio mnogo jači motor). Dakle kada čovek odluči da nigde ne žuri, dovoljno je i 90ks.

Potencijalni kupacc

pre 9 godina

Sva vozila proizvedena u EU od 2012 moraju imati fabricki ESP.Posto ovaj to nema,znaci da je proizveden u RUSIJI-KALUGI.Cisto da se zna.
Kupci vozila u Srbiji,imaju prava da znaju u kojim zemljama je proizvedeno vozilo.

Serbia4Us

pre 9 godina

Za 13.700eur-a(da, nekih 800 eur skuplje) dobijate:Auris 1.33dual VVTi-Luna paket opreme(automatski klima uređaj, 205/55 R16, Kožni upravljač i ručica menjača, Bluetooth® - sistem za telefoniranje i prenos muzike, Toyota Touch 2 ,6,1'' ekran u boji osetljiv na dodir i kamera za vožnju unazad, Komande audio sistema i telefona na upravljaču, Šest zvučnika, Tri utičnice od 12V (napred, pozadi i u prtljažnom prostoru), Putni računar...i još mnogo toga. A kao najbitnije-to je TOYOTA i 5god. garancije! Ko ima toliko novca, realno je izabrati Auris.

Kancelarija za brze odgovore..

pre 9 godina

Ok auto,ima i tempomat,pristojna cena,dobar motor.Cena kao polovnjaku mu brzo pada jer nije VW ili neki drugi nemacki auto, ali ko nema problem s tim,ovo je sasvim ok auto.

citro

pre 9 godina

u HR je 15 000 eura(1.6.,hdi,90kw) sa aut.klimom,tempomatom,esp,senzori za parkitanje,senzori za kišu..hrpom opreme-sve osim kože.
kod nas je povoljan jer ga država sufinancira zbog ugrađenih dijelova proizvedenih u hr(alu dijelovi motora-saint jean industries tj ex đuro đaković slavonski brod i unutrašnja plastika iz ad plastik tj ex jugoplastika split)
p.s.godina dana iskustva,25 000 kilometara,više puta obišao cijelu srbiju i bez greške(ni sijalica).

Dusan

pre 9 godina

Nije lose, jos tempomat u ovom paketu, ali mi nikako nije jasno kako ESP ne ide u ovo. Pitam se da li u Francuskoj uopšte smeju da ga prodaju bez ESP-a.
Ja i nisam nešto veliki pristalica baš ovako malog broja konja u ovoj klasi, ali pre neki dan sam se vozio sa čovekom koji vozi benzinca Golfa 6 od 90ks i čovek rekao da je prezadovoljan (ranije vozio mnogo jači motor). Dakle kada čovek odluči da nigde ne žuri, dovoljno je i 90ks.

Replay

pre 9 godina

Citroen je po pravilu najbolji francuski auto i zato treba da ima jos opreme za ove pare a i jaci motor. Sve u svemu lep auto. DS serija im je odlicna da napomenem.

Srđan Lalić

pre 9 godina

Ovakav model (atraction) je prošle godine u Bosni koštao 13500 €. U Srbiji se 2011. prodavao za 16500 €. Sada ga nude za 15000€. Za iste pare u Bosni ili Hr. može da se kupi u confort paketu opreme. Deru nas i pljačkaju. Ranije Vitro a sad ovi Makedonci...

Banjaluka

pre 9 godina

Kod nas je osnovni benzinac oko 12000€, a osnovni dizelas oko 12500€, i ima ih u nekom broju na ulicama. Najskuplji dizelas je oko 17500€.

Driver

pre 9 godina

Ovo je sramota! Auto od skoro 15.000 EUR nema ESP. Nadam se da ce i kod nas doneti zakon da nova vozila ne smeju da se prodaju bez ESP-a, a ovo ce da kupi samo onaj kome je bezbednost na poslednjem mestu. Sramota za uvoznika i sramota za novinare koji hvale model u klasi od 15K EUR koji nema ESP!

ZNBg

pre 9 godina

@Mikeli HN

Citroen C4 II (opisan u tekstu) nema 5% zajedničkog sa Pežoom 307. On ima istu platformu, motore itd. kao Pežo 308 I (a 308 I je počeo da se proizvodi 2 godine pre C4 II). P307 deli platformu i motore sa C4 I (prva generacija sa digitalnom instrument tablom).
Pežo 308 je u svemu značajno prevazišao 307-cu izuzev u pouzdanosti benzinskih motora (ali to sada nije tema) pa je i C4 II bolji od 307-ce. Sasvim logično jer je dosta noviji model.

P 307 koji je testiran u rubrici "polovnjaci" je uzet sa nekog placa, model s početka proizvodnje, prešao oko 389.000 km , aljkavo održavan i urnisan i nije relevantan za bilo kakvo poređenje. Moj drug je nedavno prodao stari P306 i kupio P307 2.0 HDI iz 2002. Za sada nema problema, zadovoljan je, nije se zaletao kod kupovine već detaljno proveravao kola a i cena je bila povoljna. Ja vozim P307 1,6 benz + TNG iz 2007 (kod mene je 5 godina) i nisam imao ni 1 problem vredan pomena.

Motor 1.6 HDI sa 92KS je naslednik starog motora 1.6 HDI od 90KS koji je u modelima C4 I i P307 postizao potrošnju od 4,5 lit na magistralnom putu.

Ko želi VEOMA ekonomičan automobil koji nije skup za održavanje i to za duži period, neće pogrešiti ako kupi ovaj novi C4 1.6 HDI. Već se nude i kao polovnjaci i to je isto dobra kupovina. Ali ako volite da menjate kola na svake 3 godine onda ovo nisu kola za vas.

ivanzg

pre 9 godina

Osobno mislim da ovaj test u ogoljenoj verziji nije fer.Uzeo sam C4 II 1.6hdi 112ks sa aut.klimom,panorama krovom,alu 17",sva pomagala(esp,hill holder itd),4god garancije,2 besplatna servisa,sva multimedija denon za 135000 kn 1€=7,6kn.Pa sad uzmite golfa tako ga nakrcajte pa da onda razgovaramo.A i koreance tipa kia hyundai nećete dobiti po toj cijeni bar ne u Hrvatskoj.A što se tiče aute evo 3 godine ni sijalicu nisam zamjenio,toči i vozi.

pegone

pre 9 godina

@nisam hejter ,ali auto je ruzan. francuzi su pre pravili lepse automobile , danas su promasaj.
(snupi89, 26. decembar 2014 12:58)
Za ovaj model imas pravo,ali je DS4 daleko lepsi auto ali i skuplji.
Ovde u italiji dizel je 24000eura i bez automatske klime a tu negde su cjene i za C4

Vozac

pre 9 godina

Vozim c4 gr pikaso tezak 1530 kg prazan, sa 1.6 hdi motorom i 110 konja mislim. Vozim vec prilicno dugo, puno dizela od tdi, tdci, preko jtd do sada hdi. Ubedljivo najtisi i najmanje vibracija ima hdi. Moj ima izrazeniju turbo rupu od ostalih ali iskreno nabikao sam se a i vozim buljuk dece, sta ce mi. Pored toga motor ide odlicno, potrosnjja smesna, skooro neverovatna. Zivim u predgradju pa nema puno klasicne gradske voznje ali na bordu pise uvek 6.5 . Verujem da je i ovaj motor super za 95 posto potreba i da trosi malo. Ostatak mi se iskreno bas ne svidja, dizajn je upitan u namanju ruku, unutrasnjost skromna a nedostatak esp nije da umres ali ne pomaze ukupnom utisku, kao i celicne 15 ce. U istom tenutku pogledajte novi c4 grand picasso, citoren u najboljem svetlu, dizajnom, tehnoloskim resenjima, itd. Kako povezati to?

Francuz

pre 9 godina

Neverovatno bezličan auto. Retka situacija da tradicionalnom zapadno-evropskom automobilu ne dajem prednost u odnosu na kokurentni model iz segmenta a koji dolazi iz Dacie ili Škode.

BOKI

pre 9 godina

Dobar izbor kao polovnjak (varijanta 1.6hdi/92ks) zbog dugog intervala za tzv. veliki servis. Malo trosi, prostran, udoban, brzo mu padne cena.

kurbla

pre 9 godina

Ovo je preskupo za bazni dizel i klot opremu i prastari model. Za 18.290 imate potpuno novi 308 1.6 HDI sa 115 ks u srednjem paketu opreme ( touch screen 9,7 incha, 16 cola alu, dual auto klima, senzor za kišu i svetla, retrovizor sa auto zatamnjenjem, bluetooth ...), koji nudi veoma solidne perfomanse ( 196 km/h i 10,2 sec)

nenad

pre 9 godina

Steta za Citroen pored tolike tradicije jedna Kia ih je prestigla u svemu,Proceed dizelas avion za ovaj C4 i po kvalitetu,dizajnu i opremi,o garanciji da ne pricamo 7 god ili 150 000

pera

pre 9 godina

za ove pare bih kupio nesto polovno do 2,3 god s jacim motorom i gotovo svom opremom. Smorio bih se da dam ove pare cak i za nov auto i da od opreme nemam nista

justin

pre 9 godina

I ovo su kao preporučljiva kola za mladog momka?95ks?Ogoljena I ružna do bola?Sigurna bez ESP?Sam članak mi je nekako neuverljiv,tek da se uzmu pare I otalja posao,prosto iz njega isijava podsmeh .
Ovo me podseća na 90 kada se pojavio ExtraPovoljan Reno 5 . Ogoljen jadan pa kad je došla Zima kupci tek tada primetili da Nema grejanja.Niko im nije rekao da je proizveden u Iranu ili tamo negde.

Pera

pre 9 godina

Vozim prethodnu verziju C4 koju sam uzeo krajem 2010. godine na akciji, za 12.500 eur, 1.6hdi motor, isti kao na ovom modelu. Presao sam 40.000km, radio redovne servise i to je to. Potrosnja oko 6l, ali u spicu i samo po centru.
Enterijer kao nov (auto nije garaziran), a trapovi kao i prvog dana,kad predje preko rupa ima skroz kompaktan zvuk. Motor je malo bucan, na 140km/h ne moze da se vozi, mada ima samo 2.800 rpm. Potrosnja preko 120km/h skace drasticno, i na tim brzinama mi trosi vise nego octavia 2.0tdi koju imam od firme. Po gradu trosi mnogo manje od nje.

Ima tu jedna osnovna razlika u odnosu na VW/Skoda koje vozim u firmi vec 10 godina- svaki put kad sednem u Citroen, ja osetim "ono nesto", dok se taj osecaj kod VW/Skoda izgubi za 10 dana. Sa druge strane, auto je manje "eksplozivan" od Nemaca...a i klasa je ispod Octavie pa mozda nije ni za poredjenje. Kada bih ga poredio sa Skodom Rapid...mislim da nije za poredjenje...barem meni.

Kol

pre 9 godina

Citroen ili napravi lep ili ruzan auto trece nema, sto se ovog modela tice moram kao i ostali da primetim da za 15 hiljada evra, nudi zaista sramotno malo opreme! Na danasnjem trzistu sto novih sto polovnih automobila za te pare moze da se uzme svemirski brod od kola, ali zaista ovo mu dodje kao jugo nekad kupis nov auto a sta imas od opreme, pa rezervni tocak!

Rokiša

pre 9 godina

Sve i da preživim ali prastari menjač sa 5 brzina to nikako.U ovo vreme kad je standard i u nižoj klasi 6 brzina a o nekim novim ZF automaticima sa 7,8 brzina da i ne pričam,sramota.Usput,imamo DS3 u porodici i prezadovoljan sam,pravi mali gradski zvrk.Jedino je DS serija ono što Citroenu daje neki šmek,na žalost cena istih je za nas previsoka.

Mikeli HN

pre 9 godina

redakcija je ovaj model jako nahvalila,ali kad procitate tekst o polovnom peugeotu 307 koji ima mnogo zajednickog sa ovim modelom-prije svega mijencha sa dugim hodom koji ste kod 307 ce bukvalno urnisali ovdje vam je sasvim dobar !!!u cemo je fora?

mc

pre 9 godina

@Potencijalni kupac
Cisto da znas, Citroen gasi u avgustu proizvodnju i odlucuje sta od opreme ide u osnovnu varijantu koja ce se praviti od septembra do jula sledece godine. Ovaj na testu je pravljen pre avgusta jer je odavno u Avtonova KAB-u.. i oni koji idu van EU mogu i bez ESP. Ova proizvodna godina donosi cak i poboljsanu verziju ESP. i dolaze iz FRA a ne kao megan iz Turske

@Serbia4Us
zasto navodis 6 zvucnika kao prednost kad i ovaj ima to? Inace potrosnja VVTI je "malo" veca, a i lazu za litar(vozio sam).. za 12k imas c4 benzinca. ja se ne lozim na kameru i digitalnu klimu, a ekran na dodir, bez njega ne mogu da zivim... gume 205/55/r16 mogu samo skuplje da budu. jeste auris bruka kvalitet i toyota al za te pare auris nije resenje. D4D je nesto drugo..

@Dusan, ima i tempomat i bord racunar i limitator, ali nisu naveli. test vozilo je tu neko vreme..

@nenad, jeste kompeks kad uporedjujes proceed sa 3 vrata sa nekim od 5.. raspitaj se koliko je servis za tu kiu, i koliko ih ceka na placu na servis. Citroen daje 5 godina garancije do 200.000km opciono.

@gnom. ajd da vidim bas da kupis oktaviju za te pare! u klasi c4 je skoda rapid po ceni koja je jaako "jeftina" unutra u odnosu na oktaviju

@prijatelj, ajd da vidim da u jarisa spakujes 5 osoba sa stvarima, da ne sedite jedni drugima na glavi... apsolutno je glupo uporedjivati jarisa sa c4, meganom, rapidom..

bezlican je, isto kao golf, kia ceed, i30, rapid, oktavija. al za te pare nema bolje kod nas!

botovi iz auto salona

pre 9 godina

Citroen u Srbiji? Ne hvala, možda u nakom drugom životu i državi ali i onda veoma teško. Svaka čast francuskim proizvodjačima ako sa postojećom poslovnom politikom opstanu na tržištu putničkih automobila bez značajnih državnih intervencija.

Biciklista

pre 9 godina

Ovo je super cena i ok opreme za vecinu kupaca u Srbiji. Dizela za manje para nema. Jedino sto mu pada cena brzo kao polovnjaku. Uporedite ostale sta nude sa dizel motorima u sve je skuplje. Sto se tice ESP mizda su vozila pravljena pre dve godine a sad se prodaju ili su za trzista van EU. I ovako ko kupi auto aa 92ks nema nameru da jurca da mu treba ESP.

Dr. Pug

pre 9 godina

"i dolaze iz FRA a ne kao megan iz Turske"

Megan po svemu bolji auto. Više opreme, jednako prostora, manja cena. A i proizvodi se u Francuskoj. Samo Generation je iz Turske.

Ovo sa C4 je sramota, da nema USB sve do 19500€.

Mikeli HN

pre 9 godina

@ZNBg Nisi ukapirao sta sam htio da kazem-isti mijenjac kod 307 i c 4 redakcija u dva svoja teksta razlicito kometarise pa ispada da kod 307 predugi hodovi,a kod c 4 je extra...samo ta komparacija,a ostali nije za uporedjivanje.

v

pre 9 godina

2013 sam kupio C4 16 ehdi 115konja exclusive plus navigacija i metalik iplatio samga u Ljubljani 17030 evra.Ovaj mi se čini malo preskup za ponudjeno.Inače avto je OK.

prijatelj

pre 9 godina

Za ove pare uzeti jarisa hibrid. Jeste da nije ista kategorija vozila ali ipak jaris u full opremi sa hibrid motorom je pun pogodak. Nisam prodavac niti ikog reklamiram,a i sam vozim fiestu 2012,i jedva cekam da skupim neki kes da menjam.

nenad

pre 9 godina

Steta za Citroen pored tolike tradicije jedna Kia ih je prestigla u svemu,Proceed dizelas avion za ovaj C4 i po kvalitetu,dizajnu i opremi,o garanciji da ne pricamo 7 god ili 150 000

kurbla

pre 9 godina

Ovo je preskupo za bazni dizel i klot opremu i prastari model. Za 18.290 imate potpuno novi 308 1.6 HDI sa 115 ks u srednjem paketu opreme ( touch screen 9,7 incha, 16 cola alu, dual auto klima, senzor za kišu i svetla, retrovizor sa auto zatamnjenjem, bluetooth ...), koji nudi veoma solidne perfomanse ( 196 km/h i 10,2 sec)

Francuz

pre 9 godina

Neverovatno bezličan auto. Retka situacija da tradicionalnom zapadno-evropskom automobilu ne dajem prednost u odnosu na kokurentni model iz segmenta a koji dolazi iz Dacie ili Škode.

pera

pre 9 godina

za ove pare bih kupio nesto polovno do 2,3 god s jacim motorom i gotovo svom opremom. Smorio bih se da dam ove pare cak i za nov auto i da od opreme nemam nista

justin

pre 9 godina

I ovo su kao preporučljiva kola za mladog momka?95ks?Ogoljena I ružna do bola?Sigurna bez ESP?Sam članak mi je nekako neuverljiv,tek da se uzmu pare I otalja posao,prosto iz njega isijava podsmeh .
Ovo me podseća na 90 kada se pojavio ExtraPovoljan Reno 5 . Ogoljen jadan pa kad je došla Zima kupci tek tada primetili da Nema grejanja.Niko im nije rekao da je proizveden u Iranu ili tamo negde.

Serbia4Us

pre 9 godina

Za 13.700eur-a(da, nekih 800 eur skuplje) dobijate:Auris 1.33dual VVTi-Luna paket opreme(automatski klima uređaj, 205/55 R16, Kožni upravljač i ručica menjača, Bluetooth® - sistem za telefoniranje i prenos muzike, Toyota Touch 2 ,6,1'' ekran u boji osetljiv na dodir i kamera za vožnju unazad, Komande audio sistema i telefona na upravljaču, Šest zvučnika, Tri utičnice od 12V (napred, pozadi i u prtljažnom prostoru), Putni računar...i još mnogo toga. A kao najbitnije-to je TOYOTA i 5god. garancije! Ko ima toliko novca, realno je izabrati Auris.

botovi iz auto salona

pre 9 godina

Citroen u Srbiji? Ne hvala, možda u nakom drugom životu i državi ali i onda veoma teško. Svaka čast francuskim proizvodjačima ako sa postojećom poslovnom politikom opstanu na tržištu putničkih automobila bez značajnih državnih intervencija.

prijatelj

pre 9 godina

Za ove pare uzeti jarisa hibrid. Jeste da nije ista kategorija vozila ali ipak jaris u full opremi sa hibrid motorom je pun pogodak. Nisam prodavac niti ikog reklamiram,a i sam vozim fiestu 2012,i jedva cekam da skupim neki kes da menjam.

Rokiša

pre 9 godina

Sve i da preživim ali prastari menjač sa 5 brzina to nikako.U ovo vreme kad je standard i u nižoj klasi 6 brzina a o nekim novim ZF automaticima sa 7,8 brzina da i ne pričam,sramota.Usput,imamo DS3 u porodici i prezadovoljan sam,pravi mali gradski zvrk.Jedino je DS serija ono što Citroenu daje neki šmek,na žalost cena istih je za nas previsoka.

Biciklista

pre 9 godina

Ovo je super cena i ok opreme za vecinu kupaca u Srbiji. Dizela za manje para nema. Jedino sto mu pada cena brzo kao polovnjaku. Uporedite ostale sta nude sa dizel motorima u sve je skuplje. Sto se tice ESP mizda su vozila pravljena pre dve godine a sad se prodaju ili su za trzista van EU. I ovako ko kupi auto aa 92ks nema nameru da jurca da mu treba ESP.

Mikeli HN

pre 9 godina

redakcija je ovaj model jako nahvalila,ali kad procitate tekst o polovnom peugeotu 307 koji ima mnogo zajednickog sa ovim modelom-prije svega mijencha sa dugim hodom koji ste kod 307 ce bukvalno urnisali ovdje vam je sasvim dobar !!!u cemo je fora?

Dr. Pug

pre 9 godina

"i dolaze iz FRA a ne kao megan iz Turske"

Megan po svemu bolji auto. Više opreme, jednako prostora, manja cena. A i proizvodi se u Francuskoj. Samo Generation je iz Turske.

Ovo sa C4 je sramota, da nema USB sve do 19500€.

Replay

pre 9 godina

Citroen je po pravilu najbolji francuski auto i zato treba da ima jos opreme za ove pare a i jaci motor. Sve u svemu lep auto. DS serija im je odlicna da napomenem.

Kancelarija za brze odgovore..

pre 9 godina

Ok auto,ima i tempomat,pristojna cena,dobar motor.Cena kao polovnjaku mu brzo pada jer nije VW ili neki drugi nemacki auto, ali ko nema problem s tim,ovo je sasvim ok auto.

Potencijalni kupacc

pre 9 godina

Sva vozila proizvedena u EU od 2012 moraju imati fabricki ESP.Posto ovaj to nema,znaci da je proizveden u RUSIJI-KALUGI.Cisto da se zna.
Kupci vozila u Srbiji,imaju prava da znaju u kojim zemljama je proizvedeno vozilo.

pegone

pre 9 godina

@nisam hejter ,ali auto je ruzan. francuzi su pre pravili lepse automobile , danas su promasaj.
(snupi89, 26. decembar 2014 12:58)
Za ovaj model imas pravo,ali je DS4 daleko lepsi auto ali i skuplji.
Ovde u italiji dizel je 24000eura i bez automatske klime a tu negde su cjene i za C4

mc

pre 9 godina

@Potencijalni kupac
Cisto da znas, Citroen gasi u avgustu proizvodnju i odlucuje sta od opreme ide u osnovnu varijantu koja ce se praviti od septembra do jula sledece godine. Ovaj na testu je pravljen pre avgusta jer je odavno u Avtonova KAB-u.. i oni koji idu van EU mogu i bez ESP. Ova proizvodna godina donosi cak i poboljsanu verziju ESP. i dolaze iz FRA a ne kao megan iz Turske

@Serbia4Us
zasto navodis 6 zvucnika kao prednost kad i ovaj ima to? Inace potrosnja VVTI je "malo" veca, a i lazu za litar(vozio sam).. za 12k imas c4 benzinca. ja se ne lozim na kameru i digitalnu klimu, a ekran na dodir, bez njega ne mogu da zivim... gume 205/55/r16 mogu samo skuplje da budu. jeste auris bruka kvalitet i toyota al za te pare auris nije resenje. D4D je nesto drugo..

@Dusan, ima i tempomat i bord racunar i limitator, ali nisu naveli. test vozilo je tu neko vreme..

@nenad, jeste kompeks kad uporedjujes proceed sa 3 vrata sa nekim od 5.. raspitaj se koliko je servis za tu kiu, i koliko ih ceka na placu na servis. Citroen daje 5 godina garancije do 200.000km opciono.

@gnom. ajd da vidim bas da kupis oktaviju za te pare! u klasi c4 je skoda rapid po ceni koja je jaako "jeftina" unutra u odnosu na oktaviju

@prijatelj, ajd da vidim da u jarisa spakujes 5 osoba sa stvarima, da ne sedite jedni drugima na glavi... apsolutno je glupo uporedjivati jarisa sa c4, meganom, rapidom..

bezlican je, isto kao golf, kia ceed, i30, rapid, oktavija. al za te pare nema bolje kod nas!

Driver

pre 9 godina

Ovo je sramota! Auto od skoro 15.000 EUR nema ESP. Nadam se da ce i kod nas doneti zakon da nova vozila ne smeju da se prodaju bez ESP-a, a ovo ce da kupi samo onaj kome je bezbednost na poslednjem mestu. Sramota za uvoznika i sramota za novinare koji hvale model u klasi od 15K EUR koji nema ESP!

Kol

pre 9 godina

Citroen ili napravi lep ili ruzan auto trece nema, sto se ovog modela tice moram kao i ostali da primetim da za 15 hiljada evra, nudi zaista sramotno malo opreme! Na danasnjem trzistu sto novih sto polovnih automobila za te pare moze da se uzme svemirski brod od kola, ali zaista ovo mu dodje kao jugo nekad kupis nov auto a sta imas od opreme, pa rezervni tocak!

ivanzg

pre 9 godina

Osobno mislim da ovaj test u ogoljenoj verziji nije fer.Uzeo sam C4 II 1.6hdi 112ks sa aut.klimom,panorama krovom,alu 17",sva pomagala(esp,hill holder itd),4god garancije,2 besplatna servisa,sva multimedija denon za 135000 kn 1€=7,6kn.Pa sad uzmite golfa tako ga nakrcajte pa da onda razgovaramo.A i koreance tipa kia hyundai nećete dobiti po toj cijeni bar ne u Hrvatskoj.A što se tiče aute evo 3 godine ni sijalicu nisam zamjenio,toči i vozi.

Pera

pre 9 godina

Vozim prethodnu verziju C4 koju sam uzeo krajem 2010. godine na akciji, za 12.500 eur, 1.6hdi motor, isti kao na ovom modelu. Presao sam 40.000km, radio redovne servise i to je to. Potrosnja oko 6l, ali u spicu i samo po centru.
Enterijer kao nov (auto nije garaziran), a trapovi kao i prvog dana,kad predje preko rupa ima skroz kompaktan zvuk. Motor je malo bucan, na 140km/h ne moze da se vozi, mada ima samo 2.800 rpm. Potrosnja preko 120km/h skace drasticno, i na tim brzinama mi trosi vise nego octavia 2.0tdi koju imam od firme. Po gradu trosi mnogo manje od nje.

Ima tu jedna osnovna razlika u odnosu na VW/Skoda koje vozim u firmi vec 10 godina- svaki put kad sednem u Citroen, ja osetim "ono nesto", dok se taj osecaj kod VW/Skoda izgubi za 10 dana. Sa druge strane, auto je manje "eksplozivan" od Nemaca...a i klasa je ispod Octavie pa mozda nije ni za poredjenje. Kada bih ga poredio sa Skodom Rapid...mislim da nije za poredjenje...barem meni.

citro

pre 9 godina

u HR je 15 000 eura(1.6.,hdi,90kw) sa aut.klimom,tempomatom,esp,senzori za parkitanje,senzori za kišu..hrpom opreme-sve osim kože.
kod nas je povoljan jer ga država sufinancira zbog ugrađenih dijelova proizvedenih u hr(alu dijelovi motora-saint jean industries tj ex đuro đaković slavonski brod i unutrašnja plastika iz ad plastik tj ex jugoplastika split)
p.s.godina dana iskustva,25 000 kilometara,više puta obišao cijelu srbiju i bez greške(ni sijalica).

Dusan

pre 9 godina

Nije lose, jos tempomat u ovom paketu, ali mi nikako nije jasno kako ESP ne ide u ovo. Pitam se da li u Francuskoj uopšte smeju da ga prodaju bez ESP-a.
Ja i nisam nešto veliki pristalica baš ovako malog broja konja u ovoj klasi, ali pre neki dan sam se vozio sa čovekom koji vozi benzinca Golfa 6 od 90ks i čovek rekao da je prezadovoljan (ranije vozio mnogo jači motor). Dakle kada čovek odluči da nigde ne žuri, dovoljno je i 90ks.

Vozac

pre 9 godina

Vozim c4 gr pikaso tezak 1530 kg prazan, sa 1.6 hdi motorom i 110 konja mislim. Vozim vec prilicno dugo, puno dizela od tdi, tdci, preko jtd do sada hdi. Ubedljivo najtisi i najmanje vibracija ima hdi. Moj ima izrazeniju turbo rupu od ostalih ali iskreno nabikao sam se a i vozim buljuk dece, sta ce mi. Pored toga motor ide odlicno, potrosnjja smesna, skooro neverovatna. Zivim u predgradju pa nema puno klasicne gradske voznje ali na bordu pise uvek 6.5 . Verujem da je i ovaj motor super za 95 posto potreba i da trosi malo. Ostatak mi se iskreno bas ne svidja, dizajn je upitan u namanju ruku, unutrasnjost skromna a nedostatak esp nije da umres ali ne pomaze ukupnom utisku, kao i celicne 15 ce. U istom tenutku pogledajte novi c4 grand picasso, citoren u najboljem svetlu, dizajnom, tehnoloskim resenjima, itd. Kako povezati to?

Banjaluka

pre 9 godina

Kod nas je osnovni benzinac oko 12000€, a osnovni dizelas oko 12500€, i ima ih u nekom broju na ulicama. Najskuplji dizelas je oko 17500€.

Srđan Lalić

pre 9 godina

Ovakav model (atraction) je prošle godine u Bosni koštao 13500 €. U Srbiji se 2011. prodavao za 16500 €. Sada ga nude za 15000€. Za iste pare u Bosni ili Hr. može da se kupi u confort paketu opreme. Deru nas i pljačkaju. Ranije Vitro a sad ovi Makedonci...

ZNBg

pre 9 godina

@Mikeli HN

Citroen C4 II (opisan u tekstu) nema 5% zajedničkog sa Pežoom 307. On ima istu platformu, motore itd. kao Pežo 308 I (a 308 I je počeo da se proizvodi 2 godine pre C4 II). P307 deli platformu i motore sa C4 I (prva generacija sa digitalnom instrument tablom).
Pežo 308 je u svemu značajno prevazišao 307-cu izuzev u pouzdanosti benzinskih motora (ali to sada nije tema) pa je i C4 II bolji od 307-ce. Sasvim logično jer je dosta noviji model.

P 307 koji je testiran u rubrici "polovnjaci" je uzet sa nekog placa, model s početka proizvodnje, prešao oko 389.000 km , aljkavo održavan i urnisan i nije relevantan za bilo kakvo poređenje. Moj drug je nedavno prodao stari P306 i kupio P307 2.0 HDI iz 2002. Za sada nema problema, zadovoljan je, nije se zaletao kod kupovine već detaljno proveravao kola a i cena je bila povoljna. Ja vozim P307 1,6 benz + TNG iz 2007 (kod mene je 5 godina) i nisam imao ni 1 problem vredan pomena.

Motor 1.6 HDI sa 92KS je naslednik starog motora 1.6 HDI od 90KS koji je u modelima C4 I i P307 postizao potrošnju od 4,5 lit na magistralnom putu.

Ko želi VEOMA ekonomičan automobil koji nije skup za održavanje i to za duži period, neće pogrešiti ako kupi ovaj novi C4 1.6 HDI. Već se nude i kao polovnjaci i to je isto dobra kupovina. Ali ako volite da menjate kola na svake 3 godine onda ovo nisu kola za vas.

Mikeli HN

pre 9 godina

@ZNBg Nisi ukapirao sta sam htio da kazem-isti mijenjac kod 307 i c 4 redakcija u dva svoja teksta razlicito kometarise pa ispada da kod 307 predugi hodovi,a kod c 4 je extra...samo ta komparacija,a ostali nije za uporedjivanje.

BOKI

pre 9 godina

Dobar izbor kao polovnjak (varijanta 1.6hdi/92ks) zbog dugog intervala za tzv. veliki servis. Malo trosi, prostran, udoban, brzo mu padne cena.

v

pre 9 godina

2013 sam kupio C4 16 ehdi 115konja exclusive plus navigacija i metalik iplatio samga u Ljubljani 17030 evra.Ovaj mi se čini malo preskup za ponudjeno.Inače avto je OK.