Nedelja, 21.12.2014.

18:27

Vučić:Strah od međunarodne politike

Lider SNS Aleksandar Vučić istakao je u Guči da će Srbija nastaviti da napreduje na svom evropskom putu i da će sačuvati tradicionalno prijateljstvo sa Rusijom.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ:Strah od meðunarodne politike IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

93 Komentari

Sortiraj po:

herkules s

pre 9 godina

ono sto je Nemacka preduzela za vreme Gerharda Sredera, sada Vucic preduzima u nasoj zemlji. Svestan je da te mere i reforme mogu umanjiti njegovu popularnost,ali ih ipak sprovodi snazno jer zeli da stvori zdravu i jaku ekonomiju,a time i drzavu. Interes drzave mu je svakako iznad interesa stranke.

Šizika

pre 9 godina

Očuvanje prijateljstva sa Rusijom je u interesu zemlje jer smo jedini u Evropi koji imamo tržište od milijardu ljudi, zbog kojeg dolaze investitori. Tu poziciju moramo da sačuvamo još jačom ekonomijom.

mosskito

pre 9 godina

Svi investitori koji dolaze u Srbiju imaju dobru poziciju za plasman svojuih proizvoda na trzista zemalja sa kojima imamo sporazume o bescarinskoj trgovini

lonard

pre 9 godina

Srbija treba da sprovodi reforme, jaca svoju ekonomiju i uspostavlja vladavinu prava Sto mi budemo ekonomski jaci i diplomatski bolje stojimo pregovori sa unijom ce ici lakse

Mila

pre 9 godina

Srbija treba da se skoncentrise na svoje probleme i da gleda svoja posla i svoje interese. Velike sile medjusobom vode rat, a Srbija se tu ne treba mesati.

Orlando

pre 9 godina

Srbija definitivno mora nastaviti da razvija prijateljske odnose i saradnju sa Rusijom, ali i sa članicama EU. Moramo nastaviti politiku razvijanja odnosa sa svima, jer samo tako možemo očekivati boljitak naše zemlje u budućnosti.

Stefan

pre 9 godina

Srbija je mala zemlja, koja ima dovoljno svojih problema, da bi se bavila tudjim. Treba raditi sve sto je u njenoj moci da postane clanica EU, jer je to za njenu buducnost od velikog znacaja.

dovravest

pre 9 godina

Lider SNS Aleksandar Vučić istakao je u Guči da će Srbija nastaviti da napreduje na svom evropskom putu i da će sačuvati tradicionalno prijateljstvo sa Rusijom.

OLE LOLE

pre 9 godina

Vucic je naveo da postoji taj strah iz razloga sto smo mnogima trn u oku sada kada smo olicenje stabilnosti na balkanu.Vudeli su da se ne damo pogubiti raznim gurkanjima i dobacivanjima sa raznih strana, a to samo pokazuje nasu snagu .

LJILJA

pre 9 godina

Kada vas neko non stop gazi i poigrava se sa vasim zivcima, a vi znate da morate to stoicki da podnesete sa sve osmehom-onda je to razlog za strah koji postane svakodnevnica i koga nikako da se oslobodito iako imate sve odlike stabilnosti i jacine.

Nino77

pre 9 godina

(Haiyan, 22. decembar 2014 09:45)
@Voleli ga ili ne Vucic sprovodi politiku u interesu gradjana,a to pokazuje i podrska na izborima.

Makikanko

pre 9 godina

Mislim da nema poente raspravljati se. Vreme će najbolje pokazati rezultate ovih mera i jedino ce to zatvoriti usta onima koji su navikli na lepo zivljenje od tudjih para.

Marko Sabac

pre 9 godina

Naravno. Srbija nastavlja da ide ka EU, ali ne smemo da okrenemo ledja Rusiji. Rusija je ogromno trziste i mi moramo imati i dalje dobru saradnju. Evropa je prioritet, ali nikome ne zatvaramo vrata. Svaka zemlja koja zeli da pomogne Srbiji je nasa prijateljska. Mi smo trenutno u situaciji da ne mozemo da se opredeljujemo, a niti to zelimo.

savkec

pre 9 godina

Očigledno je da Srbija postaje iz dana u dan sve uticajnija, i postaje lider u regionu, a to naravno da nije po volji mnogim zemljama u regionu, ali Vučić igra pametno u ne naseda na provokacije nekih političara, ali i ume oštro da odgovori kada ti političari preteraju.

lobos

pre 9 godina

Svi investitori koji dolaze u Srbiju imaju dobru poziciju za plasman svojuih proizvoda na trzista zemalja sa kojima imamo sporazume o bescarinskoj trgovini

Dusan Sa

pre 9 godina

“Imamo dovoljno unutrasnje snage da sve reforme sprovedemo", podvukao je lider SNS dodajuci da smo pokazali, uprkos razlicitih stavova, i ponekad pritiscima, da zivimo u slobodnoj i nezavisnoj zemlji u kojoj mi donosimo odluke, i da nas zbog toga postuju kineski i nemacki premijer, ruski i americki predsednik.” Tako treba I da ostane. Dokazali smo za kratko vreme da Srbija nije saka zobi koju pozoba svaka vrana. Srbija je postala zemlja za postovanje.

zoran

pre 9 godina

Zoran : Strah od Vučića i neumerenog ispoljavanja bahatosti, demagogije, prazne priče, lažnih obećanja, odlaganja rešavanja problema u nedogled (biće u utorak ili sredu a najkasnije u ponedeljak, omiljen način najave svega i svačega), sunovrata životnog standarada, mogućnosti bankrota države, sve prisutnije bede, neimaštine i opšte apatije i beznađa dobrog dela običnog naroda koji nije uhlebljen na budžet ili u SNS-partijskoj "vojsci"... itd.

aca77

pre 9 godina

Реформе су веома дуг и сложен процес, надам се да ће премијер истрајати у својој борби за бољитак целе земље. Грађани ће сигурно осетити њихов резултат већ у току следеће године.

Haris Brkic

pre 9 godina

Pa normalno je da zelimo u Evropsku Uniju. Trebaju nam njihove pare. To je logicno. Ali zasto bi zbog toga uvodili sankcije Rusiji I zatvarali im vrata, prekidali prijateljstvo koje vec imamo? Pa naravno da necemo. Treba izdrzati pritiske kojih ima, ali I znati kako izbalansirati. Do sada nam to ide dobro.

Mina

pre 9 godina

U sprovođenju reformi, važno je da postoji poverenje u krajnji ishod i u onog ko ih preduzima. Da nije tako, verovatno bi već nastali socijalni nemiri zbog smanjenja penzija i plata na državnim jaslama.

D. I.

pre 9 godina

Geografski mi pripadamo Evropi i logicno je da zelimo da nastavimo integracije sa EU. A i da se ne lazemo, trebaju nam njihovi fondovi. Rusija je opet uvek bila prijatelj nase zemlje i ne vidim razlog zbog cega bi mi sada prestali saradnju sa njima i uvodili im sankcije. Vucic odlicno balansira pod pritiscima.

Vlaki

pre 9 godina

Međunarodna politika i problemi koji postoje u odnosima velikih sila su uvek i problem jedne male zemlje kao sto je nasa jer im je najlakse da se prepucavaju preko malih. Ipak mi cemo se izboriti i sa time.

Tackica

pre 9 godina

Srbija nece uvesti sankcije Rusiji i sigurno joj nece okrenuti ledja. Svesni smo cinjenice koliko je Rusija uradila za srpski narod, narocito sada kada su bile poplave.

Viki

pre 9 godina

Srbija ima jasne stavove i spoljnu politiku koju sprovodi Vučić koja ima za cilj EU i prijateljstvo ne samo sa Rusijom već sa svim prijateljskim zemljama i to je ispravna neutralna politika.

stefi

pre 9 godina

Srbija ne treba nikad da uvede sankcije Rusiji , iako je doslo do problema oko juznog toka srbijanije u situaciji da uvodi sankcije bilo kome.

Goran

pre 9 godina

Na žalost svetski moćnici ne dozvoljavaju malima da vode sopstvenu politiku, sami odlučuju o svojoj budućnosti ali i o tome s kim će i kako sarađivati. Zato je Vučićev strah opravdan.

rokoko

pre 9 godina

Vidi se da sto je do nase vlade,radi na skoro svim frontovima,ali za nas je opasna politika velikih sila kao sto kaze i premijer. Moracemo neku taktiku da nadjemo

Mirko Dubovina

pre 9 godina

@Sale:Kao prvo zaustavljeno je pljačkanje države , sprečeno da ne dođe do bankrota , povedena odlučna borba protiv korupcije i kriminala , dovode se strane investicije , smanjuje nezaposlenost , pa da li je to malo?

Marko Lučić

pre 9 godina

Činjenica da smo jedina država u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiju (ne računajući BiH koja takođe nije uvela sankcije Rusiji ali zahvaljujući RS) , je dokaz da ne pristajemo na nikakve pritiske , nego da vlada vodi politiku u interesu svojih građana, i zato zaslužuje sve pohvale.

Mateja

pre 9 godina

I dok pojedinci kukaju na terenutnu vladu i premijera,moramo malo biti i realni jer za vrem evladavine ds-aje svasta radjeno a Srbija je zapala u krizu.Srbija vise nije zemlja koja se klanja, koja kuka i moli da joj se udeli milostinja kao sto se to radilo do 2012. godine,vec je zemlja koja ima svoje dostojanstvo i svoj evropski put, ali isto tako i bratski i prijateljski odnos sa Rusijom, Kinom i Turskom.Gradjani Srbije veruju reformama i merama koje sprovodi ova vlada i aktivno ucestvuju u njihovom sprovodjenju, samo oni kojima nije interes jaka i stabilna Srbija su protiv ovih mera i na sve moguce nacine pokusavaju da onemoguce njihovo sprovodjenje,ali im to nece poci za rukom...

LBJ

pre 9 godina

Mnogo dobrih stvari je uradjeno u Srbiji i za njenu buducnost u poslednje vreme. To konstantuju svi relevantni medjunarodni faktori. Ocekujem brz i uspesan izlazak iz krize.

Tristać

pre 9 godina

Srbija se svakodnevno suočava sa pritisccim koji dolaze sa raznih strana i ja kada će se prestati sa tom praksom s' obzirom na to da je poznato da je Srbija usaglasila svoju spoljnu politiku. Ono što baš upada u oči je da se ponovo potencira na uvođenju sankcija Rusiji a toliko puta je konstatovano da od toga neće biti ništa. Izgleda da se i dalje nalazimo u začaranom krugu i pitanje je kada ćemo izaći.

Jellka

pre 9 godina

Vucic radi ispravno i zbog toga se ne plasi ni EU ni Rusije,u smislu da okrene ledja jednoj strani zarad druge.Sigurna je u svoje politicke ideje,i svi prepoznaju i postuju taj njegov trud i zalaganje.

BoKi

pre 9 godina

Neverovatno kako neko može da kaže da se nečega plaši (nije prvi put) a da ostane na mestu vodje. Nešto nije u redu ili sa njim ili sa onima koji ga slede...

Vladan

pre 9 godina

Napokon imamo vladu koja stavlja interese gradjana ispred svega, koja je spremna da sprovede teske reforme zarad boljeg zivota ljudi, kao i vladu koja je jasno definisala medjunarodnu politiku svoje zemlje i ne odustaje od nje cak i pod najvecim pritiscima sa strane. Zahvaljujuci tome narodu se polako vraca vera u bolje sutra.

Sale

pre 9 godina

Vučiću, koje su to reforme o kojima stalno pričaš i kad će rezultati? Prođoše godine a situacija sve gora. U narodu beda, u institucijama korupcija, po međunarodnim listama smo u svemu poslednji, jedino što nam raste jeste zaduživanje. Nije da ti ne verujemo ali čini se kao da nisi dobar izbor za premijera.

svetozar

pre 9 godina

Najoptereceniji putni pravac u Srbiji po izvestajima saobracajne policije i studijama Saobracajnog fakulteta je Novi Sad-Zrenjanin, a odmah zatim i Novi Sad-Ruma preko Iriskog venca. Oba puta su ruinirana. Nisam cuo da je iko to spomenuo u nekoj bliskoj buducnosti????

madjilac

pre 9 godina

koje unutrasnje snage kad cepanica do cepanice jadna je srbija ko je vodi dosta bre vise te demagogije narod svakog dana sve gluplji I gluplji slusajuci tebe ali to je gladao pa neka pati a ti sto pricas I sam zna da nije moguce ali klenovi gutaju udicu

SNS je zlo

pre 9 godina

Pa koga ti više varaš, lažeš..ko su ti ministri, pomoćnici, savetnici...ko ti postavlja direktore JP itd...pa svuda su masoni i ljudi iz trileterale...o kojoj samostalnosti pričaš, ovde vršljaju stranci, sve vode, a ti pričaš bajke... Ove pričice možeš da pričaš, i da ti poveruju, samo indijancima, na žalost ima mnogo indijanaca, zato smo u kanalu. Vidim da je AV u veeeelikoj panici, eno ga njegov glasnogovornik Vučićević kuka na sav glas, doveo je i sns plaćene navijače u emisiju i svi zajedno kukaju, u velikoj su panici...ne može AV da kontroliše internet, društvene mreže...cenzurisao je, angažovao je na hiljade plaćenih navijača-botova, nabavili su i bot programe...cenzurišu komentara...al ne vredi, sve je više i više ljudi koji očima ne mogu da vide Vučića i SNS...koji raskrinkavaju sns prevare... Gotovi ste! Probudio se narod, letećete vrlo brzo... A što se tiče ovih lokalnih izbora, sistem je isti, sns dovede na stotine krimosa i ološa u to mesto, prete, maltretiraju, vrše pritisak na sve načine kao bi dobili glasove, dovode na sve mitinge autobusima plaćene navijače... dođe Vučić ispriča prevarantske pričice... ali, to više ne prolazi, pa ne možeš sto puta na istu foru da varaš... Gotovo je.

miki

pre 9 godina

po ocenama komentara bojim se da nama ipak nema pomoci. jer mi srbi imamo tu nesposobnost da prepoznamo vreme u kome zivimo.a vi sto lupate minuse procitajte nesto malo o istoriji svoje zemlje .

lokator

pre 9 godina

Mani se brale visoke politike jer ti u drzavi polako sve odlazi dodjavola.Nemoj time da nas trujes,znamo da hoces da nam skrenes paznju sa problema koje si napravio obicnom i postenom narodu.

UgeNije

pre 9 godina

Prosto ne mogu da verujem da samo objavljujete komentare uperene protiv ove vlade i Vučića, a one koji realno iznose svoje mišljenje ne objavljujete.
Srbija više nije zemlja koja se klanja, kuka i moli da joj se udeli milostinja kao što se radilo do 2012. godine, već je zemlja koja ima svoje dostojanstvo i svoj evropski put, ali isto tako i bratski i prijateljski odnos sa Rusijom, Kinom i Turskom. Građani Srbije veruju reformama i merama koje sprovodi ova vlada i aktivno učestvuju u njihovom sprovođenju, samo oni kojima nije interes jaka i stabilna Srbija su protiv ovih mera i na sve moguće načine pokušavaju da onemoguće njihovo sprovođenje, ali im to neće poći za rukom.

kiki

pre 9 godina

"jos boljom ekonomijom"... kakav praziluk... gde ces bolje ekonomije? zuti ljudi. to sa kinezima je bila samo vikend romansa, opustite se.
u februaru odlazim iz zemlje

Милош

pre 9 godina

Јако сте негативни. Стрпите се мало. Не може ништа преко ноћи. Нису они криви што су други покрали све шта се покрасти може! Како знате да код нас за десетак година неће бити боље него нпр у Француској? Па они су задуженији од нас! Све је то фарса и доћи ће дан када ће пући та маска! Како год, бољих нема а гори од њих нам не требају.

slušam

pre 9 godina

Evropska 124 dinara a Jorgovanka kaže nije strašno,nismo otvorili nijedno od planiranih tri poglavlja a Jadranka Joksimović kaže ništa strašno i kao šlag na tortu Vučić opet priča o nekoj borbi sa tajkunima..ovi iz SNS -a definitivno imaju neku šifru!!

levac

pre 9 godina

Mani se bre Rusije covece i misli malo na Srbiju.Vec tri godine pricas o Rusiji imam osecaj da vise volis Rusiju od sebe.Od zapada uzimas sve o njima ni rec.

cisco kid

pre 9 godina

Čuće se truba iz Guče kada ti nestanes i odneses u zaborav sve tvoje sizofrenicarske prevare.E tada će narod reći bio jedan poslednji ološ koji se sa svojom tajkunskom kamarilom i postenim bracom i ovo malo što nam je ostalo hteo pokrasti.Beži.

miki

pre 9 godina

jes vala ali hrvati su u pravu sj.....ni smo totalno. i ako cemo iskreno Srbija je tradicionalno prijatelj i sa Usa ali mi na nasu zalost niymo prepoznali pad komunizma u evropi koji nam je opet nametnuo neko drugi .i samim tim se postavili za protivnika usa i tako sami protiv svih jako dobro prosli u odnasu na irak libiju....... zahvaljujuci herojskom mentalitetu . i treba malo spominjati i nase veze sa usa kao sto su tesla pupin itd. malo diplomatije i muddosti nije na odmet. pa hrvatske je objavila rat usa pa im to nije bila prepreka da ih podrze 90tih samo zato sto smo mi branili komunizam a kroz istoriju smo uvek bili u savezu sa usa

Može biti samo je*an....

pre 9 godina

Osim para , zdravlja, i mnogo živaca, ova vlast će nam oteti 4 godine života....
E to nenadoknadivo vreme im neću oprostiti.....

dosta demagogije

pre 9 godina

druze, zasto lucancima nisi objasnio posledice neotvaranja pregovora sa eu, posledica propasti juznog toga i zasto je kosovo primljeno u mok, niti ko je odgovoran sto nije sprecen dron da poleti, ko je momak kome je spala kapuljaca dok je pucao u beka, zasto je bitno da notari preuzmu u svoje ruke i svoje dzepove privatne poslove gradjana, kako pokrenuti proizvodnju ako si nabio poreze onima koji treba da privredjuju a smanjio plate i penzije onima koji treba da trose, zasto nema niti jednog opozicionog medija...

Rimljanin

pre 9 godina

"Kada je reč o rebalansu budžeta, koji će se naći pred parlamentom Vučić je kazao da je to učinjeno jer jer vlada napravila "plus i da želi da pokaže skupštini da je manje potrošeno"."
Gospodine Vucicu, mozda je narod lud ali nije glup: o kakvom plusu pricate, pa pravite rebalans jer ste napravili u AirSrbiji rupu od 200 miliona dolara pa sad mora narod to da pokrije. Pa gde je tu plus sem mozda u vasim dzepovima.
A o poredjenju Srbije i Francuske ne treba trositi reci, budzet grada Pariza (znaci jedna grad) je visestruko veci od budzeta Republike Srbije (znaci citava drzava) a ima duplo manje stanovika i ne finansira vojsku, diplomatiju, nauku, poljoprivredu itd...

Siniša

pre 9 godina

Imao sam '90.g. 14 godina. Ubrzo poce rat, pricase mi da izdrzim, da treba vremena, jos sam dete...
2000.g. sam imao 24 godine.. Rekose mi da je Sloba sve unistio, da ce biti bolje za 10-ak god.
2010.g. sam imao 34 godine, ali opet mi pricaju da treba da izdrzim jos malo..
Sada je 2014.g. imam 38 godina, ovaj prica da ce biti bolje za 10-ak godina..
Izgleda ce biti bolje kada odem odavde.. Srecom sam radio i samo prezivljavao.. Sta bi bilo da sam verovao u njihove price..??

Mario

pre 9 godina

" "Meni je premijer Hrvatske sedam puta nešto odgovarao i lično pominjao, a ja neću ni danas. Samo razmislite o jednoj stvari kako to da jedna mala balkanska zemlja koja nije članica EU postaje polako ali sigurno nekima trn u oku", osvrnio se on na "otrovne strele iz regiona", dodavši da je Srbija stub stabilnosti u regionu, i svi vide da ide u dobrom smeru."

Ma da baš ste nam trn u oku i baš vam zavidimo što imate sve ono što mi nemamo i što ste po svemu prvi ali od nazad..
Kakav stub stabilnosti, pa svi oko vas su u EU ili NATO -u i što vi to onda možete napraviti niti išta možete vi garantirati uglavnom NATO je svuda oko vas.

Bgd

pre 9 godina

Penzioneri nisu dobrovoljno dali nikakav doprinos-oteli ste im deo penzije, niste hteli da ukinete preveliki broj agencija i da otpustite višak zaposlenih u J.S. Ne hvalite se uspesima vaše politike, sav teret ste natovarili na ledja penzionera i sirotinje, ništa niste uradili, borite se samo da ostanete na vlasti.

miodrag

pre 9 godina

Glasao sam za Vučića, ali ništa nije krenulo na bolje. Sada ne znam za koga bih. Propali smo skroz i ovde samo lopovi mogu da opstanu. Hapse se lopovi, ali im se ništa ne oduzima i mislim da ćemo uskoro ući u pljačke, otimanja na sred ulice, ubistva za male pare itd.

salex

pre 9 godina

Laži, laži i samo laži.Nije mi jasno kako narod to ne vidi.Najveći lažov u istoriji Srbije.Skini se više narodu sa grbače da nam svane.Lakše će nam biti kad odeš.Samo idi.....

southlander

pre 9 godina

"Svi dolaze zato što imamo tržište EU, Kazahstana, Turske, Rusije". Tajkuni su prestali sa izvozom hrane u Rusiju jer su Rusi prestali sa placanjem. Plus, nemaju vise sta izvoziti iz Srbije, osim demagogije.

Adam

pre 9 godina

Zavlačenje kao zavlačenje. U čestom sam kontaktu sa strancima, što onima koji su mandatno prisutni u Srbiji, što onima što odavde dobijaju izveštaje. Niko se danas više ne iznenađuje izjavom da će Vučić biti skidan represivnim metodama. Samo se postavlja pitanje "Kada" pošto u ovom trenutku savršeno odgovara strancima. Srbija nema mesto spoljnoj politici, nema ulogu. Jedina uloga ovih ljudi je da stvari na unutrašnjem planu drže kod kontrolom, kolko- tolko, dok sami ne dođu na red da budu problem.

VladimirUE

pre 9 godina

Lucanci samo se prisetite sta vam je ova vlast pocinila ove godine vezano za poplave. Samo su se slikali i prebacivali odgovornost sa jednih na druge a nista nisu uradili da sprece poplave koje su se ponavljale vise puta. SNS u raznim frakcijama vlada Lucanima zadnje dve godine i za to vreme je mnogostruko unazadio opstinu. Bolji izbor je Velja Ilic jer daje lazna obecanja bar deset puta manje a i kraducka vise nego deset puta manje od stranke danasnjeg premijera Vucica. Dosta je Srbija zivela opijena njegovim laznim obecanjima vreme je za treznjenje i suocavanje sa realnoscu.

zoran

pre 9 godina

Kad si ti stigao u GUČU da raspravljaš bekosvetske probleme i odnose SAD-RUSIJA-KINA-FRANCUSKA-NEMAČKA...
Prezupčio si načisto, momak. Treba ti godišnji odmor pod hitno!

palestinac

pre 9 godina

Poštuju nas kineski i nemački premijer, ruski i američki predsednik - odakle ti sad pa to!!? Demagogija bez granica... Klanjaju nam se do zemlje.
Beda...

Guco, pamet u glavu!

pre 9 godina

"Želim da neko za 5 ili 10 godina kaže da je te reforme koje smo sada započeli radio neki Vučić", kazao je Vučić.

Tvoje ime ce se sigurno pominjati, ali, bojim se, u jednom sasvim drugom kontekstu!!!

Guco, pamet u glavu!

pre 9 godina

"Želim da neko za 5 ili 10 godina kaže da je te reforme koje smo sada započeli radio neki Vučić", kazao je Vučić.

Tvoje ime ce se sigurno pominjati, ali, bojim se, u jednom sasvim drugom kontekstu!!!

salex

pre 9 godina

Laži, laži i samo laži.Nije mi jasno kako narod to ne vidi.Najveći lažov u istoriji Srbije.Skini se više narodu sa grbače da nam svane.Lakše će nam biti kad odeš.Samo idi.....

palestinac

pre 9 godina

Poštuju nas kineski i nemački premijer, ruski i američki predsednik - odakle ti sad pa to!!? Demagogija bez granica... Klanjaju nam se do zemlje.
Beda...

savkec

pre 9 godina

Očigledno je da Srbija postaje iz dana u dan sve uticajnija, i postaje lider u regionu, a to naravno da nije po volji mnogim zemljama u regionu, ali Vučić igra pametno u ne naseda na provokacije nekih političara, ali i ume oštro da odgovori kada ti političari preteraju.

Vlaki

pre 9 godina

Međunarodna politika i problemi koji postoje u odnosima velikih sila su uvek i problem jedne male zemlje kao sto je nasa jer im je najlakse da se prepucavaju preko malih. Ipak mi cemo se izboriti i sa time.

Милош

pre 9 godina

Јако сте негативни. Стрпите се мало. Не може ништа преко ноћи. Нису они криви што су други покрали све шта се покрасти може! Како знате да код нас за десетак година неће бити боље него нпр у Француској? Па они су задуженији од нас! Све је то фарса и доћи ће дан када ће пући та маска! Како год, бољих нема а гори од њих нам не требају.

Mina

pre 9 godina

U sprovođenju reformi, važno je da postoji poverenje u krajnji ishod i u onog ko ih preduzima. Da nije tako, verovatno bi već nastali socijalni nemiri zbog smanjenja penzija i plata na državnim jaslama.

lobos

pre 9 godina

Svi investitori koji dolaze u Srbiju imaju dobru poziciju za plasman svojuih proizvoda na trzista zemalja sa kojima imamo sporazume o bescarinskoj trgovini

VladimirUE

pre 9 godina

Lucanci samo se prisetite sta vam je ova vlast pocinila ove godine vezano za poplave. Samo su se slikali i prebacivali odgovornost sa jednih na druge a nista nisu uradili da sprece poplave koje su se ponavljale vise puta. SNS u raznim frakcijama vlada Lucanima zadnje dve godine i za to vreme je mnogostruko unazadio opstinu. Bolji izbor je Velja Ilic jer daje lazna obecanja bar deset puta manje a i kraducka vise nego deset puta manje od stranke danasnjeg premijera Vucica. Dosta je Srbija zivela opijena njegovim laznim obecanjima vreme je za treznjenje i suocavanje sa realnoscu.

Tackica

pre 9 godina

Srbija nece uvesti sankcije Rusiji i sigurno joj nece okrenuti ledja. Svesni smo cinjenice koliko je Rusija uradila za srpski narod, narocito sada kada su bile poplave.

rokoko

pre 9 godina

Vidi se da sto je do nase vlade,radi na skoro svim frontovima,ali za nas je opasna politika velikih sila kao sto kaze i premijer. Moracemo neku taktiku da nadjemo

Makikanko

pre 9 godina

Mislim da nema poente raspravljati se. Vreme će najbolje pokazati rezultate ovih mera i jedino ce to zatvoriti usta onima koji su navikli na lepo zivljenje od tudjih para.

UgeNije

pre 9 godina

Prosto ne mogu da verujem da samo objavljujete komentare uperene protiv ove vlade i Vučića, a one koji realno iznose svoje mišljenje ne objavljujete.
Srbija više nije zemlja koja se klanja, kuka i moli da joj se udeli milostinja kao što se radilo do 2012. godine, već je zemlja koja ima svoje dostojanstvo i svoj evropski put, ali isto tako i bratski i prijateljski odnos sa Rusijom, Kinom i Turskom. Građani Srbije veruju reformama i merama koje sprovodi ova vlada i aktivno učestvuju u njihovom sprovođenju, samo oni kojima nije interes jaka i stabilna Srbija su protiv ovih mera i na sve moguće načine pokušavaju da onemoguće njihovo sprovođenje, ali im to neće poći za rukom.

southlander

pre 9 godina

"Svi dolaze zato što imamo tržište EU, Kazahstana, Turske, Rusije". Tajkuni su prestali sa izvozom hrane u Rusiju jer su Rusi prestali sa placanjem. Plus, nemaju vise sta izvoziti iz Srbije, osim demagogije.

LBJ

pre 9 godina

Mnogo dobrih stvari je uradjeno u Srbiji i za njenu buducnost u poslednje vreme. To konstantuju svi relevantni medjunarodni faktori. Ocekujem brz i uspesan izlazak iz krize.

Goran

pre 9 godina

Na žalost svetski moćnici ne dozvoljavaju malima da vode sopstvenu politiku, sami odlučuju o svojoj budućnosti ali i o tome s kim će i kako sarađivati. Zato je Vučićev strah opravdan.

Mateja

pre 9 godina

I dok pojedinci kukaju na terenutnu vladu i premijera,moramo malo biti i realni jer za vrem evladavine ds-aje svasta radjeno a Srbija je zapala u krizu.Srbija vise nije zemlja koja se klanja, koja kuka i moli da joj se udeli milostinja kao sto se to radilo do 2012. godine,vec je zemlja koja ima svoje dostojanstvo i svoj evropski put, ali isto tako i bratski i prijateljski odnos sa Rusijom, Kinom i Turskom.Gradjani Srbije veruju reformama i merama koje sprovodi ova vlada i aktivno ucestvuju u njihovom sprovodjenju, samo oni kojima nije interes jaka i stabilna Srbija su protiv ovih mera i na sve moguce nacine pokusavaju da onemoguce njihovo sprovodjenje,ali im to nece poci za rukom...

Marko Lučić

pre 9 godina

Činjenica da smo jedina država u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiju (ne računajući BiH koja takođe nije uvela sankcije Rusiji ali zahvaljujući RS) , je dokaz da ne pristajemo na nikakve pritiske , nego da vlada vodi politiku u interesu svojih građana, i zato zaslužuje sve pohvale.

Dusan Sa

pre 9 godina

“Imamo dovoljno unutrasnje snage da sve reforme sprovedemo", podvukao je lider SNS dodajuci da smo pokazali, uprkos razlicitih stavova, i ponekad pritiscima, da zivimo u slobodnoj i nezavisnoj zemlji u kojoj mi donosimo odluke, i da nas zbog toga postuju kineski i nemacki premijer, ruski i americki predsednik.” Tako treba I da ostane. Dokazali smo za kratko vreme da Srbija nije saka zobi koju pozoba svaka vrana. Srbija je postala zemlja za postovanje.

Mirko Dubovina

pre 9 godina

@Sale:Kao prvo zaustavljeno je pljačkanje države , sprečeno da ne dođe do bankrota , povedena odlučna borba protiv korupcije i kriminala , dovode se strane investicije , smanjuje nezaposlenost , pa da li je to malo?

Vladan

pre 9 godina

Napokon imamo vladu koja stavlja interese gradjana ispred svega, koja je spremna da sprovede teske reforme zarad boljeg zivota ljudi, kao i vladu koja je jasno definisala medjunarodnu politiku svoje zemlje i ne odustaje od nje cak i pod najvecim pritiscima sa strane. Zahvaljujuci tome narodu se polako vraca vera u bolje sutra.

Tristać

pre 9 godina

Srbija se svakodnevno suočava sa pritisccim koji dolaze sa raznih strana i ja kada će se prestati sa tom praksom s' obzirom na to da je poznato da je Srbija usaglasila svoju spoljnu politiku. Ono što baš upada u oči je da se ponovo potencira na uvođenju sankcija Rusiji a toliko puta je konstatovano da od toga neće biti ništa. Izgleda da se i dalje nalazimo u začaranom krugu i pitanje je kada ćemo izaći.

OLE LOLE

pre 9 godina

Vucic je naveo da postoji taj strah iz razloga sto smo mnogima trn u oku sada kada smo olicenje stabilnosti na balkanu.Vudeli su da se ne damo pogubiti raznim gurkanjima i dobacivanjima sa raznih strana, a to samo pokazuje nasu snagu .

Marko Sabac

pre 9 godina

Naravno. Srbija nastavlja da ide ka EU, ali ne smemo da okrenemo ledja Rusiji. Rusija je ogromno trziste i mi moramo imati i dalje dobru saradnju. Evropa je prioritet, ali nikome ne zatvaramo vrata. Svaka zemlja koja zeli da pomogne Srbiji je nasa prijateljska. Mi smo trenutno u situaciji da ne mozemo da se opredeljujemo, a niti to zelimo.

D. I.

pre 9 godina

Geografski mi pripadamo Evropi i logicno je da zelimo da nastavimo integracije sa EU. A i da se ne lazemo, trebaju nam njihovi fondovi. Rusija je opet uvek bila prijatelj nase zemlje i ne vidim razlog zbog cega bi mi sada prestali saradnju sa njima i uvodili im sankcije. Vucic odlicno balansira pod pritiscima.

Haris Brkic

pre 9 godina

Pa normalno je da zelimo u Evropsku Uniju. Trebaju nam njihove pare. To je logicno. Ali zasto bi zbog toga uvodili sankcije Rusiji I zatvarali im vrata, prekidali prijateljstvo koje vec imamo? Pa naravno da necemo. Treba izdrzati pritiske kojih ima, ali I znati kako izbalansirati. Do sada nam to ide dobro.

Viki

pre 9 godina

Srbija ima jasne stavove i spoljnu politiku koju sprovodi Vučić koja ima za cilj EU i prijateljstvo ne samo sa Rusijom već sa svim prijateljskim zemljama i to je ispravna neutralna politika.

stefi

pre 9 godina

Srbija ne treba nikad da uvede sankcije Rusiji , iako je doslo do problema oko juznog toka srbijanije u situaciji da uvodi sankcije bilo kome.

zoran

pre 9 godina

Kad si ti stigao u GUČU da raspravljaš bekosvetske probleme i odnose SAD-RUSIJA-KINA-FRANCUSKA-NEMAČKA...
Prezupčio si načisto, momak. Treba ti godišnji odmor pod hitno!

dosta demagogije

pre 9 godina

druze, zasto lucancima nisi objasnio posledice neotvaranja pregovora sa eu, posledica propasti juznog toga i zasto je kosovo primljeno u mok, niti ko je odgovoran sto nije sprecen dron da poleti, ko je momak kome je spala kapuljaca dok je pucao u beka, zasto je bitno da notari preuzmu u svoje ruke i svoje dzepove privatne poslove gradjana, kako pokrenuti proizvodnju ako si nabio poreze onima koji treba da privredjuju a smanjio plate i penzije onima koji treba da trose, zasto nema niti jednog opozicionog medija...

aca77

pre 9 godina

Реформе су веома дуг и сложен процес, надам се да ће премијер истрајати у својој борби за бољитак целе земље. Грађани ће сигурно осетити њихов резултат већ у току следеће године.

Siniša

pre 9 godina

Imao sam '90.g. 14 godina. Ubrzo poce rat, pricase mi da izdrzim, da treba vremena, jos sam dete...
2000.g. sam imao 24 godine.. Rekose mi da je Sloba sve unistio, da ce biti bolje za 10-ak god.
2010.g. sam imao 34 godine, ali opet mi pricaju da treba da izdrzim jos malo..
Sada je 2014.g. imam 38 godina, ovaj prica da ce biti bolje za 10-ak godina..
Izgleda ce biti bolje kada odem odavde.. Srecom sam radio i samo prezivljavao.. Sta bi bilo da sam verovao u njihove price..??

Rimljanin

pre 9 godina

"Kada je reč o rebalansu budžeta, koji će se naći pred parlamentom Vučić je kazao da je to učinjeno jer jer vlada napravila "plus i da želi da pokaže skupštini da je manje potrošeno"."
Gospodine Vucicu, mozda je narod lud ali nije glup: o kakvom plusu pricate, pa pravite rebalans jer ste napravili u AirSrbiji rupu od 200 miliona dolara pa sad mora narod to da pokrije. Pa gde je tu plus sem mozda u vasim dzepovima.
A o poredjenju Srbije i Francuske ne treba trositi reci, budzet grada Pariza (znaci jedna grad) je visestruko veci od budzeta Republike Srbije (znaci citava drzava) a ima duplo manje stanovika i ne finansira vojsku, diplomatiju, nauku, poljoprivredu itd...

Bgd

pre 9 godina

Penzioneri nisu dobrovoljno dali nikakav doprinos-oteli ste im deo penzije, niste hteli da ukinete preveliki broj agencija i da otpustite višak zaposlenih u J.S. Ne hvalite se uspesima vaše politike, sav teret ste natovarili na ledja penzionera i sirotinje, ništa niste uradili, borite se samo da ostanete na vlasti.

slušam

pre 9 godina

Evropska 124 dinara a Jorgovanka kaže nije strašno,nismo otvorili nijedno od planiranih tri poglavlja a Jadranka Joksimović kaže ništa strašno i kao šlag na tortu Vučić opet priča o nekoj borbi sa tajkunima..ovi iz SNS -a definitivno imaju neku šifru!!

LJILJA

pre 9 godina

Kada vas neko non stop gazi i poigrava se sa vasim zivcima, a vi znate da morate to stoicki da podnesete sa sve osmehom-onda je to razlog za strah koji postane svakodnevnica i koga nikako da se oslobodito iako imate sve odlike stabilnosti i jacine.

Nino77

pre 9 godina

(Haiyan, 22. decembar 2014 09:45)
@Voleli ga ili ne Vucic sprovodi politiku u interesu gradjana,a to pokazuje i podrska na izborima.

Jellka

pre 9 godina

Vucic radi ispravno i zbog toga se ne plasi ni EU ni Rusije,u smislu da okrene ledja jednoj strani zarad druge.Sigurna je u svoje politicke ideje,i svi prepoznaju i postuju taj njegov trud i zalaganje.

Adam

pre 9 godina

Zavlačenje kao zavlačenje. U čestom sam kontaktu sa strancima, što onima koji su mandatno prisutni u Srbiji, što onima što odavde dobijaju izveštaje. Niko se danas više ne iznenađuje izjavom da će Vučić biti skidan represivnim metodama. Samo se postavlja pitanje "Kada" pošto u ovom trenutku savršeno odgovara strancima. Srbija nema mesto spoljnoj politici, nema ulogu. Jedina uloga ovih ljudi je da stvari na unutrašnjem planu drže kod kontrolom, kolko- tolko, dok sami ne dođu na red da budu problem.

Mario

pre 9 godina

" "Meni je premijer Hrvatske sedam puta nešto odgovarao i lično pominjao, a ja neću ni danas. Samo razmislite o jednoj stvari kako to da jedna mala balkanska zemlja koja nije članica EU postaje polako ali sigurno nekima trn u oku", osvrnio se on na "otrovne strele iz regiona", dodavši da je Srbija stub stabilnosti u regionu, i svi vide da ide u dobrom smeru."

Ma da baš ste nam trn u oku i baš vam zavidimo što imate sve ono što mi nemamo i što ste po svemu prvi ali od nazad..
Kakav stub stabilnosti, pa svi oko vas su u EU ili NATO -u i što vi to onda možete napraviti niti išta možete vi garantirati uglavnom NATO je svuda oko vas.

cisco kid

pre 9 godina

Čuće se truba iz Guče kada ti nestanes i odneses u zaborav sve tvoje sizofrenicarske prevare.E tada će narod reći bio jedan poslednji ološ koji se sa svojom tajkunskom kamarilom i postenim bracom i ovo malo što nam je ostalo hteo pokrasti.Beži.

miodrag

pre 9 godina

Glasao sam za Vučića, ali ništa nije krenulo na bolje. Sada ne znam za koga bih. Propali smo skroz i ovde samo lopovi mogu da opstanu. Hapse se lopovi, ali im se ništa ne oduzima i mislim da ćemo uskoro ući u pljačke, otimanja na sred ulice, ubistva za male pare itd.

Može biti samo je*an....

pre 9 godina

Osim para , zdravlja, i mnogo živaca, ova vlast će nam oteti 4 godine života....
E to nenadoknadivo vreme im neću oprostiti.....

levac

pre 9 godina

Mani se bre Rusije covece i misli malo na Srbiju.Vec tri godine pricas o Rusiji imam osecaj da vise volis Rusiju od sebe.Od zapada uzimas sve o njima ni rec.

miki

pre 9 godina

jes vala ali hrvati su u pravu sj.....ni smo totalno. i ako cemo iskreno Srbija je tradicionalno prijatelj i sa Usa ali mi na nasu zalost niymo prepoznali pad komunizma u evropi koji nam je opet nametnuo neko drugi .i samim tim se postavili za protivnika usa i tako sami protiv svih jako dobro prosli u odnasu na irak libiju....... zahvaljujuci herojskom mentalitetu . i treba malo spominjati i nase veze sa usa kao sto su tesla pupin itd. malo diplomatije i muddosti nije na odmet. pa hrvatske je objavila rat usa pa im to nije bila prepreka da ih podrze 90tih samo zato sto smo mi branili komunizam a kroz istoriju smo uvek bili u savezu sa usa

SNS je zlo

pre 9 godina

Pa koga ti više varaš, lažeš..ko su ti ministri, pomoćnici, savetnici...ko ti postavlja direktore JP itd...pa svuda su masoni i ljudi iz trileterale...o kojoj samostalnosti pričaš, ovde vršljaju stranci, sve vode, a ti pričaš bajke... Ove pričice možeš da pričaš, i da ti poveruju, samo indijancima, na žalost ima mnogo indijanaca, zato smo u kanalu. Vidim da je AV u veeeelikoj panici, eno ga njegov glasnogovornik Vučićević kuka na sav glas, doveo je i sns plaćene navijače u emisiju i svi zajedno kukaju, u velikoj su panici...ne može AV da kontroliše internet, društvene mreže...cenzurisao je, angažovao je na hiljade plaćenih navijača-botova, nabavili su i bot programe...cenzurišu komentara...al ne vredi, sve je više i više ljudi koji očima ne mogu da vide Vučića i SNS...koji raskrinkavaju sns prevare... Gotovi ste! Probudio se narod, letećete vrlo brzo... A što se tiče ovih lokalnih izbora, sistem je isti, sns dovede na stotine krimosa i ološa u to mesto, prete, maltretiraju, vrše pritisak na sve načine kao bi dobili glasove, dovode na sve mitinge autobusima plaćene navijače... dođe Vučić ispriča prevarantske pričice... ali, to više ne prolazi, pa ne možeš sto puta na istu foru da varaš... Gotovo je.

Sale

pre 9 godina

Vučiću, koje su to reforme o kojima stalno pričaš i kad će rezultati? Prođoše godine a situacija sve gora. U narodu beda, u institucijama korupcija, po međunarodnim listama smo u svemu poslednji, jedino što nam raste jeste zaduživanje. Nije da ti ne verujemo ali čini se kao da nisi dobar izbor za premijera.

lokator

pre 9 godina

Mani se brale visoke politike jer ti u drzavi polako sve odlazi dodjavola.Nemoj time da nas trujes,znamo da hoces da nam skrenes paznju sa problema koje si napravio obicnom i postenom narodu.

kiki

pre 9 godina

"jos boljom ekonomijom"... kakav praziluk... gde ces bolje ekonomije? zuti ljudi. to sa kinezima je bila samo vikend romansa, opustite se.
u februaru odlazim iz zemlje

BoKi

pre 9 godina

Neverovatno kako neko može da kaže da se nečega plaši (nije prvi put) a da ostane na mestu vodje. Nešto nije u redu ili sa njim ili sa onima koji ga slede...

madjilac

pre 9 godina

koje unutrasnje snage kad cepanica do cepanice jadna je srbija ko je vodi dosta bre vise te demagogije narod svakog dana sve gluplji I gluplji slusajuci tebe ali to je gladao pa neka pati a ti sto pricas I sam zna da nije moguce ali klenovi gutaju udicu

svetozar

pre 9 godina

Najoptereceniji putni pravac u Srbiji po izvestajima saobracajne policije i studijama Saobracajnog fakulteta je Novi Sad-Zrenjanin, a odmah zatim i Novi Sad-Ruma preko Iriskog venca. Oba puta su ruinirana. Nisam cuo da je iko to spomenuo u nekoj bliskoj buducnosti????

miki

pre 9 godina

po ocenama komentara bojim se da nama ipak nema pomoci. jer mi srbi imamo tu nesposobnost da prepoznamo vreme u kome zivimo.a vi sto lupate minuse procitajte nesto malo o istoriji svoje zemlje .

zoran

pre 9 godina

Zoran : Strah od Vučića i neumerenog ispoljavanja bahatosti, demagogije, prazne priče, lažnih obećanja, odlaganja rešavanja problema u nedogled (biće u utorak ili sredu a najkasnije u ponedeljak, omiljen način najave svega i svačega), sunovrata životnog standarada, mogućnosti bankrota države, sve prisutnije bede, neimaštine i opšte apatije i beznađa dobrog dela običnog naroda koji nije uhlebljen na budžet ili u SNS-partijskoj "vojsci"... itd.

Orlando

pre 9 godina

Srbija definitivno mora nastaviti da razvija prijateljske odnose i saradnju sa Rusijom, ali i sa članicama EU. Moramo nastaviti politiku razvijanja odnosa sa svima, jer samo tako možemo očekivati boljitak naše zemlje u budućnosti.

dovravest

pre 9 godina

Lider SNS Aleksandar Vučić istakao je u Guči da će Srbija nastaviti da napreduje na svom evropskom putu i da će sačuvati tradicionalno prijateljstvo sa Rusijom.

Mila

pre 9 godina

Srbija treba da se skoncentrise na svoje probleme i da gleda svoja posla i svoje interese. Velike sile medjusobom vode rat, a Srbija se tu ne treba mesati.

Stefan

pre 9 godina

Srbija je mala zemlja, koja ima dovoljno svojih problema, da bi se bavila tudjim. Treba raditi sve sto je u njenoj moci da postane clanica EU, jer je to za njenu buducnost od velikog znacaja.

lonard

pre 9 godina

Srbija treba da sprovodi reforme, jaca svoju ekonomiju i uspostavlja vladavinu prava Sto mi budemo ekonomski jaci i diplomatski bolje stojimo pregovori sa unijom ce ici lakse

mosskito

pre 9 godina

Svi investitori koji dolaze u Srbiju imaju dobru poziciju za plasman svojuih proizvoda na trzista zemalja sa kojima imamo sporazume o bescarinskoj trgovini

Šizika

pre 9 godina

Očuvanje prijateljstva sa Rusijom je u interesu zemlje jer smo jedini u Evropi koji imamo tržište od milijardu ljudi, zbog kojeg dolaze investitori. Tu poziciju moramo da sačuvamo još jačom ekonomijom.

herkules s

pre 9 godina

ono sto je Nemacka preduzela za vreme Gerharda Sredera, sada Vucic preduzima u nasoj zemlji. Svestan je da te mere i reforme mogu umanjiti njegovu popularnost,ali ih ipak sprovodi snazno jer zeli da stvori zdravu i jaku ekonomiju,a time i drzavu. Interes drzave mu je svakako iznad interesa stranke.

Guco, pamet u glavu!

pre 9 godina

"Želim da neko za 5 ili 10 godina kaže da je te reforme koje smo sada započeli radio neki Vučić", kazao je Vučić.

Tvoje ime ce se sigurno pominjati, ali, bojim se, u jednom sasvim drugom kontekstu!!!

palestinac

pre 9 godina

Poštuju nas kineski i nemački premijer, ruski i američki predsednik - odakle ti sad pa to!!? Demagogija bez granica... Klanjaju nam se do zemlje.
Beda...

VladimirUE

pre 9 godina

Lucanci samo se prisetite sta vam je ova vlast pocinila ove godine vezano za poplave. Samo su se slikali i prebacivali odgovornost sa jednih na druge a nista nisu uradili da sprece poplave koje su se ponavljale vise puta. SNS u raznim frakcijama vlada Lucanima zadnje dve godine i za to vreme je mnogostruko unazadio opstinu. Bolji izbor je Velja Ilic jer daje lazna obecanja bar deset puta manje a i kraducka vise nego deset puta manje od stranke danasnjeg premijera Vucica. Dosta je Srbija zivela opijena njegovim laznim obecanjima vreme je za treznjenje i suocavanje sa realnoscu.

southlander

pre 9 godina

"Svi dolaze zato što imamo tržište EU, Kazahstana, Turske, Rusije". Tajkuni su prestali sa izvozom hrane u Rusiju jer su Rusi prestali sa placanjem. Plus, nemaju vise sta izvoziti iz Srbije, osim demagogije.

Mario

pre 9 godina

" "Meni je premijer Hrvatske sedam puta nešto odgovarao i lično pominjao, a ja neću ni danas. Samo razmislite o jednoj stvari kako to da jedna mala balkanska zemlja koja nije članica EU postaje polako ali sigurno nekima trn u oku", osvrnio se on na "otrovne strele iz regiona", dodavši da je Srbija stub stabilnosti u regionu, i svi vide da ide u dobrom smeru."

Ma da baš ste nam trn u oku i baš vam zavidimo što imate sve ono što mi nemamo i što ste po svemu prvi ali od nazad..
Kakav stub stabilnosti, pa svi oko vas su u EU ili NATO -u i što vi to onda možete napraviti niti išta možete vi garantirati uglavnom NATO je svuda oko vas.

zoran

pre 9 godina

Kad si ti stigao u GUČU da raspravljaš bekosvetske probleme i odnose SAD-RUSIJA-KINA-FRANCUSKA-NEMAČKA...
Prezupčio si načisto, momak. Treba ti godišnji odmor pod hitno!

Može biti samo je*an....

pre 9 godina

Osim para , zdravlja, i mnogo živaca, ova vlast će nam oteti 4 godine života....
E to nenadoknadivo vreme im neću oprostiti.....

dosta demagogije

pre 9 godina

druze, zasto lucancima nisi objasnio posledice neotvaranja pregovora sa eu, posledica propasti juznog toga i zasto je kosovo primljeno u mok, niti ko je odgovoran sto nije sprecen dron da poleti, ko je momak kome je spala kapuljaca dok je pucao u beka, zasto je bitno da notari preuzmu u svoje ruke i svoje dzepove privatne poslove gradjana, kako pokrenuti proizvodnju ako si nabio poreze onima koji treba da privredjuju a smanjio plate i penzije onima koji treba da trose, zasto nema niti jednog opozicionog medija...

Siniša

pre 9 godina

Imao sam '90.g. 14 godina. Ubrzo poce rat, pricase mi da izdrzim, da treba vremena, jos sam dete...
2000.g. sam imao 24 godine.. Rekose mi da je Sloba sve unistio, da ce biti bolje za 10-ak god.
2010.g. sam imao 34 godine, ali opet mi pricaju da treba da izdrzim jos malo..
Sada je 2014.g. imam 38 godina, ovaj prica da ce biti bolje za 10-ak godina..
Izgleda ce biti bolje kada odem odavde.. Srecom sam radio i samo prezivljavao.. Sta bi bilo da sam verovao u njihove price..??

miodrag

pre 9 godina

Glasao sam za Vučića, ali ništa nije krenulo na bolje. Sada ne znam za koga bih. Propali smo skroz i ovde samo lopovi mogu da opstanu. Hapse se lopovi, ali im se ništa ne oduzima i mislim da ćemo uskoro ući u pljačke, otimanja na sred ulice, ubistva za male pare itd.

zoran

pre 9 godina

Zoran : Strah od Vučića i neumerenog ispoljavanja bahatosti, demagogije, prazne priče, lažnih obećanja, odlaganja rešavanja problema u nedogled (biće u utorak ili sredu a najkasnije u ponedeljak, omiljen način najave svega i svačega), sunovrata životnog standarada, mogućnosti bankrota države, sve prisutnije bede, neimaštine i opšte apatije i beznađa dobrog dela običnog naroda koji nije uhlebljen na budžet ili u SNS-partijskoj "vojsci"... itd.

Rimljanin

pre 9 godina

"Kada je reč o rebalansu budžeta, koji će se naći pred parlamentom Vučić je kazao da je to učinjeno jer jer vlada napravila "plus i da želi da pokaže skupštini da je manje potrošeno"."
Gospodine Vucicu, mozda je narod lud ali nije glup: o kakvom plusu pricate, pa pravite rebalans jer ste napravili u AirSrbiji rupu od 200 miliona dolara pa sad mora narod to da pokrije. Pa gde je tu plus sem mozda u vasim dzepovima.
A o poredjenju Srbije i Francuske ne treba trositi reci, budzet grada Pariza (znaci jedna grad) je visestruko veci od budzeta Republike Srbije (znaci citava drzava) a ima duplo manje stanovika i ne finansira vojsku, diplomatiju, nauku, poljoprivredu itd...

miki

pre 9 godina

jes vala ali hrvati su u pravu sj.....ni smo totalno. i ako cemo iskreno Srbija je tradicionalno prijatelj i sa Usa ali mi na nasu zalost niymo prepoznali pad komunizma u evropi koji nam je opet nametnuo neko drugi .i samim tim se postavili za protivnika usa i tako sami protiv svih jako dobro prosli u odnasu na irak libiju....... zahvaljujuci herojskom mentalitetu . i treba malo spominjati i nase veze sa usa kao sto su tesla pupin itd. malo diplomatije i muddosti nije na odmet. pa hrvatske je objavila rat usa pa im to nije bila prepreka da ih podrze 90tih samo zato sto smo mi branili komunizam a kroz istoriju smo uvek bili u savezu sa usa

Bgd

pre 9 godina

Penzioneri nisu dobrovoljno dali nikakav doprinos-oteli ste im deo penzije, niste hteli da ukinete preveliki broj agencija i da otpustite višak zaposlenih u J.S. Ne hvalite se uspesima vaše politike, sav teret ste natovarili na ledja penzionera i sirotinje, ništa niste uradili, borite se samo da ostanete na vlasti.

cisco kid

pre 9 godina

Čuće se truba iz Guče kada ti nestanes i odneses u zaborav sve tvoje sizofrenicarske prevare.E tada će narod reći bio jedan poslednji ološ koji se sa svojom tajkunskom kamarilom i postenim bracom i ovo malo što nam je ostalo hteo pokrasti.Beži.

slušam

pre 9 godina

Evropska 124 dinara a Jorgovanka kaže nije strašno,nismo otvorili nijedno od planiranih tri poglavlja a Jadranka Joksimović kaže ništa strašno i kao šlag na tortu Vučić opet priča o nekoj borbi sa tajkunima..ovi iz SNS -a definitivno imaju neku šifru!!

levac

pre 9 godina

Mani se bre Rusije covece i misli malo na Srbiju.Vec tri godine pricas o Rusiji imam osecaj da vise volis Rusiju od sebe.Od zapada uzimas sve o njima ni rec.

Adam

pre 9 godina

Zavlačenje kao zavlačenje. U čestom sam kontaktu sa strancima, što onima koji su mandatno prisutni u Srbiji, što onima što odavde dobijaju izveštaje. Niko se danas više ne iznenađuje izjavom da će Vučić biti skidan represivnim metodama. Samo se postavlja pitanje "Kada" pošto u ovom trenutku savršeno odgovara strancima. Srbija nema mesto spoljnoj politici, nema ulogu. Jedina uloga ovih ljudi je da stvari na unutrašnjem planu drže kod kontrolom, kolko- tolko, dok sami ne dođu na red da budu problem.

SNS je zlo

pre 9 godina

Pa koga ti više varaš, lažeš..ko su ti ministri, pomoćnici, savetnici...ko ti postavlja direktore JP itd...pa svuda su masoni i ljudi iz trileterale...o kojoj samostalnosti pričaš, ovde vršljaju stranci, sve vode, a ti pričaš bajke... Ove pričice možeš da pričaš, i da ti poveruju, samo indijancima, na žalost ima mnogo indijanaca, zato smo u kanalu. Vidim da je AV u veeeelikoj panici, eno ga njegov glasnogovornik Vučićević kuka na sav glas, doveo je i sns plaćene navijače u emisiju i svi zajedno kukaju, u velikoj su panici...ne može AV da kontroliše internet, društvene mreže...cenzurisao je, angažovao je na hiljade plaćenih navijača-botova, nabavili su i bot programe...cenzurišu komentara...al ne vredi, sve je više i više ljudi koji očima ne mogu da vide Vučića i SNS...koji raskrinkavaju sns prevare... Gotovi ste! Probudio se narod, letećete vrlo brzo... A što se tiče ovih lokalnih izbora, sistem je isti, sns dovede na stotine krimosa i ološa u to mesto, prete, maltretiraju, vrše pritisak na sve načine kao bi dobili glasove, dovode na sve mitinge autobusima plaćene navijače... dođe Vučić ispriča prevarantske pričice... ali, to više ne prolazi, pa ne možeš sto puta na istu foru da varaš... Gotovo je.

kiki

pre 9 godina

"jos boljom ekonomijom"... kakav praziluk... gde ces bolje ekonomije? zuti ljudi. to sa kinezima je bila samo vikend romansa, opustite se.
u februaru odlazim iz zemlje

miki

pre 9 godina

po ocenama komentara bojim se da nama ipak nema pomoci. jer mi srbi imamo tu nesposobnost da prepoznamo vreme u kome zivimo.a vi sto lupate minuse procitajte nesto malo o istoriji svoje zemlje .

madjilac

pre 9 godina

koje unutrasnje snage kad cepanica do cepanice jadna je srbija ko je vodi dosta bre vise te demagogije narod svakog dana sve gluplji I gluplji slusajuci tebe ali to je gladao pa neka pati a ti sto pricas I sam zna da nije moguce ali klenovi gutaju udicu

svetozar

pre 9 godina

Najoptereceniji putni pravac u Srbiji po izvestajima saobracajne policije i studijama Saobracajnog fakulteta je Novi Sad-Zrenjanin, a odmah zatim i Novi Sad-Ruma preko Iriskog venca. Oba puta su ruinirana. Nisam cuo da je iko to spomenuo u nekoj bliskoj buducnosti????

lokator

pre 9 godina

Mani se brale visoke politike jer ti u drzavi polako sve odlazi dodjavola.Nemoj time da nas trujes,znamo da hoces da nam skrenes paznju sa problema koje si napravio obicnom i postenom narodu.

Sale

pre 9 godina

Vučiću, koje su to reforme o kojima stalno pričaš i kad će rezultati? Prođoše godine a situacija sve gora. U narodu beda, u institucijama korupcija, po međunarodnim listama smo u svemu poslednji, jedino što nam raste jeste zaduživanje. Nije da ti ne verujemo ali čini se kao da nisi dobar izbor za premijera.

BoKi

pre 9 godina

Neverovatno kako neko može da kaže da se nečega plaši (nije prvi put) a da ostane na mestu vodje. Nešto nije u redu ili sa njim ili sa onima koji ga slede...

salex

pre 9 godina

Laži, laži i samo laži.Nije mi jasno kako narod to ne vidi.Najveći lažov u istoriji Srbije.Skini se više narodu sa grbače da nam svane.Lakše će nam biti kad odeš.Samo idi.....

Милош

pre 9 godina

Јако сте негативни. Стрпите се мало. Не може ништа преко ноћи. Нису они криви што су други покрали све шта се покрасти може! Како знате да код нас за десетак година неће бити боље него нпр у Француској? Па они су задуженији од нас! Све је то фарса и доћи ће дан када ће пући та маска! Како год, бољих нема а гори од њих нам не требају.

UgeNije

pre 9 godina

Prosto ne mogu da verujem da samo objavljujete komentare uperene protiv ove vlade i Vučića, a one koji realno iznose svoje mišljenje ne objavljujete.
Srbija više nije zemlja koja se klanja, kuka i moli da joj se udeli milostinja kao što se radilo do 2012. godine, već je zemlja koja ima svoje dostojanstvo i svoj evropski put, ali isto tako i bratski i prijateljski odnos sa Rusijom, Kinom i Turskom. Građani Srbije veruju reformama i merama koje sprovodi ova vlada i aktivno učestvuju u njihovom sprovođenju, samo oni kojima nije interes jaka i stabilna Srbija su protiv ovih mera i na sve moguće načine pokušavaju da onemoguće njihovo sprovođenje, ali im to neće poći za rukom.

Vladan

pre 9 godina

Napokon imamo vladu koja stavlja interese gradjana ispred svega, koja je spremna da sprovede teske reforme zarad boljeg zivota ljudi, kao i vladu koja je jasno definisala medjunarodnu politiku svoje zemlje i ne odustaje od nje cak i pod najvecim pritiscima sa strane. Zahvaljujuci tome narodu se polako vraca vera u bolje sutra.

Jellka

pre 9 godina

Vucic radi ispravno i zbog toga se ne plasi ni EU ni Rusije,u smislu da okrene ledja jednoj strani zarad druge.Sigurna je u svoje politicke ideje,i svi prepoznaju i postuju taj njegov trud i zalaganje.

Mirko Dubovina

pre 9 godina

@Sale:Kao prvo zaustavljeno je pljačkanje države , sprečeno da ne dođe do bankrota , povedena odlučna borba protiv korupcije i kriminala , dovode se strane investicije , smanjuje nezaposlenost , pa da li je to malo?

savkec

pre 9 godina

Očigledno je da Srbija postaje iz dana u dan sve uticajnija, i postaje lider u regionu, a to naravno da nije po volji mnogim zemljama u regionu, ali Vučić igra pametno u ne naseda na provokacije nekih političara, ali i ume oštro da odgovori kada ti političari preteraju.

Marko Lučić

pre 9 godina

Činjenica da smo jedina država u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiju (ne računajući BiH koja takođe nije uvela sankcije Rusiji ali zahvaljujući RS) , je dokaz da ne pristajemo na nikakve pritiske , nego da vlada vodi politiku u interesu svojih građana, i zato zaslužuje sve pohvale.

LBJ

pre 9 godina

Mnogo dobrih stvari je uradjeno u Srbiji i za njenu buducnost u poslednje vreme. To konstantuju svi relevantni medjunarodni faktori. Ocekujem brz i uspesan izlazak iz krize.

Mateja

pre 9 godina

I dok pojedinci kukaju na terenutnu vladu i premijera,moramo malo biti i realni jer za vrem evladavine ds-aje svasta radjeno a Srbija je zapala u krizu.Srbija vise nije zemlja koja se klanja, koja kuka i moli da joj se udeli milostinja kao sto se to radilo do 2012. godine,vec je zemlja koja ima svoje dostojanstvo i svoj evropski put, ali isto tako i bratski i prijateljski odnos sa Rusijom, Kinom i Turskom.Gradjani Srbije veruju reformama i merama koje sprovodi ova vlada i aktivno ucestvuju u njihovom sprovodjenju, samo oni kojima nije interes jaka i stabilna Srbija su protiv ovih mera i na sve moguce nacine pokusavaju da onemoguce njihovo sprovodjenje,ali im to nece poci za rukom...

Tackica

pre 9 godina

Srbija nece uvesti sankcije Rusiji i sigurno joj nece okrenuti ledja. Svesni smo cinjenice koliko je Rusija uradila za srpski narod, narocito sada kada su bile poplave.

lobos

pre 9 godina

Svi investitori koji dolaze u Srbiju imaju dobru poziciju za plasman svojuih proizvoda na trzista zemalja sa kojima imamo sporazume o bescarinskoj trgovini

Nino77

pre 9 godina

(Haiyan, 22. decembar 2014 09:45)
@Voleli ga ili ne Vucic sprovodi politiku u interesu gradjana,a to pokazuje i podrska na izborima.

Tristać

pre 9 godina

Srbija se svakodnevno suočava sa pritisccim koji dolaze sa raznih strana i ja kada će se prestati sa tom praksom s' obzirom na to da je poznato da je Srbija usaglasila svoju spoljnu politiku. Ono što baš upada u oči je da se ponovo potencira na uvođenju sankcija Rusiji a toliko puta je konstatovano da od toga neće biti ništa. Izgleda da se i dalje nalazimo u začaranom krugu i pitanje je kada ćemo izaći.

Dusan Sa

pre 9 godina

“Imamo dovoljno unutrasnje snage da sve reforme sprovedemo", podvukao je lider SNS dodajuci da smo pokazali, uprkos razlicitih stavova, i ponekad pritiscima, da zivimo u slobodnoj i nezavisnoj zemlji u kojoj mi donosimo odluke, i da nas zbog toga postuju kineski i nemacki premijer, ruski i americki predsednik.” Tako treba I da ostane. Dokazali smo za kratko vreme da Srbija nije saka zobi koju pozoba svaka vrana. Srbija je postala zemlja za postovanje.

aca77

pre 9 godina

Реформе су веома дуг и сложен процес, надам се да ће премијер истрајати у својој борби за бољитак целе земље. Грађани ће сигурно осетити њихов резултат већ у току следеће године.

Goran

pre 9 godina

Na žalost svetski moćnici ne dozvoljavaju malima da vode sopstvenu politiku, sami odlučuju o svojoj budućnosti ali i o tome s kim će i kako sarađivati. Zato je Vučićev strah opravdan.

rokoko

pre 9 godina

Vidi se da sto je do nase vlade,radi na skoro svim frontovima,ali za nas je opasna politika velikih sila kao sto kaze i premijer. Moracemo neku taktiku da nadjemo

stefi

pre 9 godina

Srbija ne treba nikad da uvede sankcije Rusiji , iako je doslo do problema oko juznog toka srbijanije u situaciji da uvodi sankcije bilo kome.

Vlaki

pre 9 godina

Međunarodna politika i problemi koji postoje u odnosima velikih sila su uvek i problem jedne male zemlje kao sto je nasa jer im je najlakse da se prepucavaju preko malih. Ipak mi cemo se izboriti i sa time.

Mina

pre 9 godina

U sprovođenju reformi, važno je da postoji poverenje u krajnji ishod i u onog ko ih preduzima. Da nije tako, verovatno bi već nastali socijalni nemiri zbog smanjenja penzija i plata na državnim jaslama.

Haris Brkic

pre 9 godina

Pa normalno je da zelimo u Evropsku Uniju. Trebaju nam njihove pare. To je logicno. Ali zasto bi zbog toga uvodili sankcije Rusiji I zatvarali im vrata, prekidali prijateljstvo koje vec imamo? Pa naravno da necemo. Treba izdrzati pritiske kojih ima, ali I znati kako izbalansirati. Do sada nam to ide dobro.

Makikanko

pre 9 godina

Mislim da nema poente raspravljati se. Vreme će najbolje pokazati rezultate ovih mera i jedino ce to zatvoriti usta onima koji su navikli na lepo zivljenje od tudjih para.

Viki

pre 9 godina

Srbija ima jasne stavove i spoljnu politiku koju sprovodi Vučić koja ima za cilj EU i prijateljstvo ne samo sa Rusijom već sa svim prijateljskim zemljama i to je ispravna neutralna politika.

OLE LOLE

pre 9 godina

Vucic je naveo da postoji taj strah iz razloga sto smo mnogima trn u oku sada kada smo olicenje stabilnosti na balkanu.Vudeli su da se ne damo pogubiti raznim gurkanjima i dobacivanjima sa raznih strana, a to samo pokazuje nasu snagu .

Marko Sabac

pre 9 godina

Naravno. Srbija nastavlja da ide ka EU, ali ne smemo da okrenemo ledja Rusiji. Rusija je ogromno trziste i mi moramo imati i dalje dobru saradnju. Evropa je prioritet, ali nikome ne zatvaramo vrata. Svaka zemlja koja zeli da pomogne Srbiji je nasa prijateljska. Mi smo trenutno u situaciji da ne mozemo da se opredeljujemo, a niti to zelimo.

D. I.

pre 9 godina

Geografski mi pripadamo Evropi i logicno je da zelimo da nastavimo integracije sa EU. A i da se ne lazemo, trebaju nam njihovi fondovi. Rusija je opet uvek bila prijatelj nase zemlje i ne vidim razlog zbog cega bi mi sada prestali saradnju sa njima i uvodili im sankcije. Vucic odlicno balansira pod pritiscima.

LJILJA

pre 9 godina

Kada vas neko non stop gazi i poigrava se sa vasim zivcima, a vi znate da morate to stoicki da podnesete sa sve osmehom-onda je to razlog za strah koji postane svakodnevnica i koga nikako da se oslobodito iako imate sve odlike stabilnosti i jacine.

dovravest

pre 9 godina

Lider SNS Aleksandar Vučić istakao je u Guči da će Srbija nastaviti da napreduje na svom evropskom putu i da će sačuvati tradicionalno prijateljstvo sa Rusijom.

Mila

pre 9 godina

Srbija treba da se skoncentrise na svoje probleme i da gleda svoja posla i svoje interese. Velike sile medjusobom vode rat, a Srbija se tu ne treba mesati.

Stefan

pre 9 godina

Srbija je mala zemlja, koja ima dovoljno svojih problema, da bi se bavila tudjim. Treba raditi sve sto je u njenoj moci da postane clanica EU, jer je to za njenu buducnost od velikog znacaja.

Orlando

pre 9 godina

Srbija definitivno mora nastaviti da razvija prijateljske odnose i saradnju sa Rusijom, ali i sa članicama EU. Moramo nastaviti politiku razvijanja odnosa sa svima, jer samo tako možemo očekivati boljitak naše zemlje u budućnosti.

lonard

pre 9 godina

Srbija treba da sprovodi reforme, jaca svoju ekonomiju i uspostavlja vladavinu prava Sto mi budemo ekonomski jaci i diplomatski bolje stojimo pregovori sa unijom ce ici lakse

mosskito

pre 9 godina

Svi investitori koji dolaze u Srbiju imaju dobru poziciju za plasman svojuih proizvoda na trzista zemalja sa kojima imamo sporazume o bescarinskoj trgovini

Šizika

pre 9 godina

Očuvanje prijateljstva sa Rusijom je u interesu zemlje jer smo jedini u Evropi koji imamo tržište od milijardu ljudi, zbog kojeg dolaze investitori. Tu poziciju moramo da sačuvamo još jačom ekonomijom.

herkules s

pre 9 godina

ono sto je Nemacka preduzela za vreme Gerharda Sredera, sada Vucic preduzima u nasoj zemlji. Svestan je da te mere i reforme mogu umanjiti njegovu popularnost,ali ih ipak sprovodi snazno jer zeli da stvori zdravu i jaku ekonomiju,a time i drzavu. Interes drzave mu je svakako iznad interesa stranke.