Nedelja, 21.12.2014.

14:03

Vučić: Boljitak već u 2015.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić najavio je u Mionici boljitak u Srbiji već u 2015. iako su stručnjaci MMF taj boljitak prognozirali za 2016. i 2017. godinu.

Izvor: Beta

Vuèiæ: Boljitak veæ u 2015. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

244 Komentari

Sortiraj po:

laki78

pre 9 godina

Izgleda sam samo ja slep pa ne vidim boljitak.Izgleda sam samo ja glup pa ne shvatam da ce mi biti bolje sledece godine kad mi oduzmu jedno letovanje od godisnje zarade na ime ovog smanjenja plata.Mora da sam kreten kad zakljucujem da pad BDP-a od 1 do 3 posto u 2015 nije dobra vest.Valjda sam glup jbg.

Sone82

pre 9 godina

Boraveci u Mionici povodom predstojecih izbora koji se odrzavaju u ovom mestu, Vucic je pokazao da mu kao premijeru Srbije nije vazno samo da obilazi vece gradove, sto je i potvrdio tokom svog govora u kom je istakao da velika paznja treba da se obrati prilikom finansiranja manjih mesta jer se sada vodi racuna o istom. Takodje je potvrdio da ce bolji zivot u Srbiji moci da se oseti tokom sledece godine.

Ekolog

pre 9 godina

Rezultati dobro promisljenih odluka i ostrih reformi stizu mnogo pre od planiranog ukoliko se budemo strogo pridrzavali vladinog plana za napredak i razvoj.

bojler

pre 9 godina

Bilo bi dobro ako bi Srbija premasila prognoziranje MMF-a po pitanju boljeg zivota u nasoj zemlji do 2017. godine, mi se nadamo da se boljitak uz sadasnju vladu oseti do kraja sledece godine, sto je i sam Vucic izjavio u Mionici, koju je posetio povodom izbora koji treba da se odrze u ovom mestu 28. decembra.

flomaster

pre 9 godina

Kao sto saznajemo Vucic je posetio Mionicu povodom izbora koji se odrzavaju 28. decembra u ovom kolubarskom mestu. Ovom prilikom je istakao znacaj velike izlaznosti mestana Mionice kako bi se i u ovom mestu osetile reforme koje sprovodi Vlada Srbije.

Vreme je

pre 9 godina

Ko zna koliko će pre biti bolje kada baš svi koji do sada nisu ispunjavali svoje obaveze prema državi krenu da ih ispunjavaju

JEDNE - NOCI - U - DECEMBRU

pre 9 godina

Ono sto je svakako velika istina koju niko nije u stanju da demantuje ko iskreno voli i postuje zemlju u kojoj zivi boljitak je toliko evidentan da se vec vidi, a verujem da ce iz godine u godinu sa ovom Vladom biti sve bolje i bolje.Samo malo zavirite malo u svet, u spoljnu politiku, osvrnite se na suzbijanje korupcije i kriminala, pogledajte sve reforme koje se sprovode, citajte utiske sa samita, poslusajte malo o suficitu u budzetu. Koliko postovanja je sadasnja Vlada na celu sa Aleksandrom Vucic stekla za veoma kratko vreme i sve ce vam biti jasno. E sad sto to onim duzebriznicima ne odgovara to je vec njihov problem.

Blondi

pre 9 godina

Boljitak je zagarantovan ako se reforme budu sprovodile kako treba i bez izuzetaka! A kad se uzme u obzir da je ekonomija naše zemlje godinama unazad uništavana, a država godinama pljačkana, onda moramo biti svesni toga da se ni promene ne mogu dogoditi preko noći, i da je za to potrebno samo malo strpljenja, i malo više vremena!!

dunja

pre 9 godina

Da nas neodgovorna politika u prethodnom periodu nije dovela do ove situacije u kojoj smo sada Srbija bi bila dosta naprednija nego sada..

Andjela

pre 9 godina

Država je krenula u odlučnu borbu protiv kriminala i korupcije, ukinuta je praksa zaduživanja, primenjuju se mere štednje uz oživljavanje privrede i proizvodnog sektora, uz sve ovo rezultati ne mogu da izostanu.

Srdjan

pre 9 godina

Ja i dalje uporno postavljam pitanje - da li neko moze da objasni kako ce nam sledece godine biti bolje, ako su ljudima smanjene plate i penzije? Bilo ko da objasni, bicu srecan...

Viktorija

pre 9 godina

Verujem da imamo bolji uvid u svoje prilike i specifičnosti ekonomije nego MMF, i da je samim tim naša procena realnija. U svakom slućaju, treba period reformi izdržati i izgurati dosledno do kraja.

mira

pre 9 godina

Verujem Vučiću i podržavam ga. Već je toliko puta dokazao da mu je stalo do nas, tako da će i ovaj put sve ispasti dobro po narod i Srbiju.

bogdan

pre 9 godina

@MRKI U tvom nabrajanju ne videh one koji su napunili javna preduzeca svojim (citaj partijskim) kadrovima. Ocigledno da, iako nemaju para da plate struju, za partijske botove uvek ima novca.

zimzeleni cecar

pre 9 godina

Ne moze jedan narod da izabere pogresnu politiku,a da ga to posle nista ne kosta.Treba vremena i volje da se oporavimo od svih posasti koje su nas godinama spopadale i sputavale

Viki

pre 9 godina

Boljitak će se osetiti ali ne možemo da očekujemo da će odmah poteći med i mleko.Srbija je bila dovedena do samog dna i Vučić čini sve samo da pokrene i oporavi Srbiju.

genovita

pre 9 godina

Mozemo ga voleti ili ne ali budimo realni i iskreni Vucic svoj posao radi odlicno, odgovorno i u interesu drzave koja je godinama bila unistavana od ranije vlasti.

velinka

pre 9 godina

Mislim da nam kritike i ironisanje nece pomoci da vratimo Srbiju na normalan put, vec odgovoran i predan rad na koji smo svi pomalo zaboravili uljuljkani pricama i lepim slikama prethodne vlasti.

Dejan

pre 9 godina

Da odgovorim gospodinu koji se deklarisao kao Don Kihot. Ono sto bi prvo trebalo da uradi je da manje pise po forumima, manje misli gde ce ici na odmor ili sedi u kafani za vreme radnog vremena a vise radi i stedi. Ako ne podrzite drzavu i konstantno sabotirate nema cemu da se nadate. Vlast na celu sa gospodinom Tadicem i njegovim partijskim saborcima je nas dovela gde smo sad. Narod je izgubio veru u politicare i mozda bi trebalo uvesti pravilo da nema koalicija vec samo oni koji dobiju vecinu od 50% imaju vlast. Tako bi se silne usijane glave zvane" visoki funkcioner....stranke" tipa Ruzica, Bajatovica, Petrovica ili zalutalih u politiku i glasnogovornika US ili EU politika tipa Jovanovica poslali u istoriju. Neverovatno je kako kod nas svi hoce lak hleb bez muke i prevrcuci jezik. Pojam politicara je institucija podkradanja i bogacenje a ne patriotskog osecanja. Zar jos posle svega i trulezi nismo spremni da se suocimo sa stvarnoscu i dalje umisljamo i zivimo u zabludama. Nazalost izgleda da je spas jos uvek daleko a mozda bolje i ne zasluzujemo...

@Don Kihot, 21. decembar 2014 23:50

pre 9 godina

Normalni gradjani ove zemlje koji hoce da pristojno zive od svog postenog rada spremni su na ove ostre mere stednje ako cemo osetiti boljitak u svakodnevnici za godinu ili dve..to je realnost , a ne nostalgija za zutima

zimzeleni

pre 9 godina

Evo u cemu je tvoj problem. Tebi je bilo lepo devedesetih, lupao si u patriotske bubnjeve, zatvarao medije i dobio drzavni stan. Kome ti u lice smes da kazes da radi malo ili da treba da ostane bez posla?

Vlasko

pre 9 godina

Poruka za Aca,gradjanku...Imam 20 godina radnog staza u privatnom sektoru.Ni jedan minut ni sekund nisam radio u drzavnoj,drustvenoj ili bilo kojoj firmi na budzetu.Platu nisam dobio ako je nisam zaradio,a bilo je situacija da zaradjenu platu nisam dobio.Sta da radim kada su vasi politicki lideri do savrsenstva kreirali privredni ambijent u kom poslodavac moze da se ponasa skoro kao robovlasnik.Vasi politicki favoriti su imali 10-tak godina da sprovedu PREKO NEOPHODNE SVEOBUHVATNE REFORME.Od svih reformi koje je trebalo sprovesti(ekonomske,privredne,javnog sektora..)vasi politicki favoriti su sproveli samo jednu-reformisali su svoje dzepove do neprepoznatljivosti.I sada vam je Vucic kriv jer se prihvatio da resava godinama i decenijama nagomilane probleme.Ocigledno je da poseduje osobine koje su vasim politickim favoritima prilicno apstraktne-hrabrost i postenje.Dobro bi bilo da malo realnije sagledate stvari i,naravno sa razumnom dozom kriticnosti,podrzite ovo sto Vucic radi.Ako Vucic ne sprovede reforme,bar do tacke od koje nema nazad,bojim se da ce onaj ko bude zadnji izlazio na Horgosu morati da ugasi svetlo i okaci tablu sa natpisom-OVO JE BILA SRBIJA.

upucen

pre 9 godina

sta ima kvalitativno kod procesuiranja tajkuna. kan ni jedan nije procesuiran? kvalitet 0 a i kvantitet nije bas na zavidnom nivou!!! natrag u bot kanc pa u skolu

San Antonio

pre 9 godina

S' obzirom da sam nepopravljivi optimista ja ipak verujem u ovu priču. Vlada na čelu sa Vučićem za razliku od nekih prethodnih ima jasan plan i što je važnije cilj. Mislim da to do sad nismo imali i uz to što ih krasi iskrenost i velika doza odgovornosti zaista imamo čemu da se nadamo.

panter

pre 9 godina

U Mionici je odrzan predizborni skup na kome je govorio Vucic, on je pozvao mestane da glasaju, i istakao da je decembarska naplata PDV-a bila 22 milijarde dinara, sto je znak da situacija u zemlji ide na bolje, vec u narednoj godini gradjani ce moci da osete poboljsanje.

saolinac

pre 9 godina

Nema vise muljanja sa PDV-om pa se cak i iz vlade iznenadili koliko se muvalo a to se vidi po vecem prilivu finansija od ocekivanog. Reforme vec daju rezultate i boljitak je realnost.

biber

pre 9 godina

Srbija ce osetiti napredak vec u narednoj godini, iako su strucnjaci iz MMF-a procenili da ce se to dogoditi tek 2016. i 2017. godine, Vucic je ovo istakao na skupu u Mionici, gde ce biti odrzani vanredni izbori 28. decembra, on je pozvao sve prisutne da nastave sa dobrim radom i da izadju na izbore u sto vecem broju.

seno

pre 9 godina

Vucic se na predizbornom skupu u Mionici obratio mestanima i rekao da Srbija moze ocekivati bolju situaciji vec sledece godine, on je takodje najavio otvaranje nove topionice u Boru i resavanje problema Smederevske Zelezare, izjavio je i da je veoma vazno da se ispostuje plan i program sprovodjenja reformi.

dunav

pre 9 godina

Vucic je boravio u Mionici na predizbornom skupu povodom odrzavanja vanrednih izbora u tom mestu, on je pozvao sve mestane da 28. decembra izadju na izbore u sto vecem broju, takodje je istakao da ce boljitak u Srbiji biti vidljiv vec 2015. godine.

kocka

pre 9 godina

Vanredni izbori u Mionici bice odrzani 28. decembra, ovim povodom odrzan je predizborni skup gde je Vucic rekao da stanje u Srbiji postepeno postaje sve bolje, vec 2015. godine moze se ocekivati napredak, bez obzira na procene MMF-a koji je dao ocenu da ce se boljitak osetiti tek 2016. godine.

Maja

pre 9 godina

u cemu je poenta ovih minusa koje lupaju botovi??? navedem cinjenice, sta izjavljuju premijer i ministar finansija i da postoji neslaganje u istim i oni klikcu minuse..

1914

pre 9 godina

Kakve veze ima ovaj prevarant Vucic sa lokalnim izborima u Mionici?Tu treba da se prica o lokalnim problemima i kako ih resavati a ne da premijer trubi o globalnoj politici...

Don Kihot

pre 9 godina

Pa ti reče čim oteraš žute, da će cveće da procveta, a vi nas zakopaste toliko, da sad plačemo za žutima?! Alo bre, koje godine ti nabrajaš?! Gotov si druže.

Ne potcenjujte narod

pre 9 godina

DS je u finasijskoj dubiozi i nema para da placa botove, a DS bivši glasaci su pripadnici srednjeg sloja koji su razocarani demokratama pa su ih kaznili na izborima i ne pada im na pamet da botuju za njih, a i nisu taj profil ljudi. Mada verujem da su se mnogi pokajali, sta god da smo im zamerali, bar nisu bezocno i nezakonito otimali plate i penzije. Pojavljuju se samo SNS botovi i to svuda, cak i na najmanje posecenim portalima sa svojim ogavnim hvalospevima. Džabe se trudite, botovi, sve sto ovde citate je mišljenje naroda i verujem da ce izbori u Mionici i Lucanima pokazati isto.

Maja

pre 9 godina

u predizbornoj kampanji Vucic najavljuje u 2015., ministar finansija najavljuje za 3 godine??? ko sad laze? i on ce nekom da prica o zaduzivanju a da se nista ne radi?! pa on je kralj zaduzivanja i price, a nijedan konkretan rezultat nema..

terenac

pre 9 godina

@soterija
boticu, ne racuna se to sto ste vi botovi dobili posao pisanja komentara, to ne znaci smanjenje nezaposlenosti, nezaposlenost je jos veca, osim kada vucic vulin to pojasnjavaju....koji tajkuni su procesuirani? osim miskovica, kome cemo i placati kad sve pukne, nijedan nije ni pipnut, jer redovno placaju harac vucicu i nikolicu...botovi, ostav!

Tihonije

pre 9 godina

Evo i ja cu da saopstim jednu tajnu vest iz Vlade o boljitku u 2015. U maju 2015. je predvidjeno smanjenje plata budzetskim korisnicima i penzije za 8 - 10%. Ovo se krije kao zmija noge, jer je to Vucicev novi dogovor sa MMF.

Eni i Roni

pre 9 godina

Vidim da je DS angazovao botove da rade punom snagom, ali nemojte zaboraviti da nas nije Vučić doveo dovde gde smo sada.Budimo realni,on sada vuče iznuđene poteze i za sada to radi vrlo dobro,sa time se slažu i evropski zvaničnici i iz MMF-a.Jedino vama to navodno nije jasno ali je to i razumljivo jer nekako morate da vratite dug vašim partiskim kolegama koji su vas pozapošljavali u javnim preduzećima i na nepostojećim radnim mestima. Između ostalog to je jedan od razloga zašto smo sada tu gde jesmo. Taj vaš sistem jednostavno nije održiv i morao je pući pre ili kasnije,nažalost sada će mnogi ni krivi ni dužni da ispašataju, ali to je realnost.

Filip

pre 9 godina

Mitomanija, stara srpska rec a znaci patolosko laganje. Samo ne znam ko je gluplji i bezobrazniji u celoj prici, ovi sto besomucno hvale idola ili njihov idol. Kada narod lozis onim sto ga najvise boli, nacionalizam, standard...na kraju sa 50% i vise dodjes na zivot negde daleko od Srbije ili na spomenik u dvoristu. Nije tesko pricati, lagati i obecavati tesko je ispuniti obecano a za dve ipo godine mi smo u debelom minusu i tanjir je sve prazniji. I svi inteligentni u ovoj zemlji su na netu pa vi napredni prema komentarima procenite gde ste. Pametnog tesko mozes da prevaris a ostala raja menja stav kako vetar duva, tako da za cas moze da vas oduva orkan promena.

ae

pre 9 godina

Njaveci radnik, najvredniji u istoriji Srbije u odnosu na sve premijere do sada! Ne mogu mu nista,jednostavno nezaustavljiv covek !
(ZoranM, 21. decembar 2014 15:04)

ako je tako kako kazes onda burazeru ne beri brigu. :)

milan1004

pre 9 godina

Boljitak? Kako vas bre nije sramota? Rekli ste pre dve godine da ce nam u odnosu na 2012 biti bolje krajem 2014. I? Plata manja Evro veci. Standard ispod dostojanstva coveka. Ako vas uskoro ne isprebijamo motkama i oteramo sa vlasti, ko zna sta cemo docekati u 2015...

Marko

pre 9 godina

Kako ovom coveku nije ni malo zao da manipulise sa tim jadnim i bednima narodom. Kako moze tom detetu u oci pogledati, meni to uopste nije jasno.

Kiza

pre 9 godina

Sa nasim premijerom ne mogu da se porede ni braca Grim.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zeljko, 21. decembar 2014 18:44)

Ne braca Grim nego Baron Minhauzen.

Aleksandar

pre 9 godina

Baci pogled na prihod od PDVa, smanjenu stopu nezaposlenosti i procesuiranje tajkuna - za pocetak!!!!!
(soterija, 21. decembar 2014 17:13)

Ja sam i dalje slep. Jel' može to malo konkretnije, a ne samo da ponavljaš ono što ti šef da da ponavljaš kao švaba tra la la.

Prihod od PDV-a ne možeš da proveriš pa da kažeš da je tačno.
Gde su zaposleni svi ti nezaposleni od kojih se smanjila stopa? Konkretno? Grad? Firma? Brojka?
I koji tajkun je procesiran? Ako misliš na Miškovića, koliko se da videti, on i dalje živi i radi kao što je živeo i radio pre. Jedino što sad ima obavezu svremena na vreme da skokne do suda. A pošto tvoj šef neće da reši problem sa advokatima dočekaćemo da i taj predmet zastari. Ako će i drugi da se procesiraju kao ovaj prvi, nećemo mi to dočekati za naših života.

Aca

pre 9 godina

vlasko, 21. decembar 2014 17:13)
Pročitah sve, pišeš : "Srecom,u realnom zivotu vi ste na ispod 10%" (ostalo u tekstu me nije ni interesovalo, jer me nije briga za DS, SNS, SPS... ) , ali tih 10% koje pominješ su ljudi koji su završili "normalne" fakultete, razmišljaju svojom glavom, rade u privatnim ili državnim firmama u svojoj struci, imaju svoje porodice, i ne mogu da veruju šta se dešava oko njih,kakvi su umovi preuzeli vođenje države!
Kvantitet je čudo!
I još nešto, ne treba ti "na" ispred ispod 10%.

Može biti samo je*an....

pre 9 godina

Kad nije na predizbornom mitingu, premijer obećava da će nam biti bolje sa stisnutim zubima za dve-tri godine, ali kada su negde uskoro izbori, e onda će biti svima bolje takoreći sutra, i baš slučajno, prvo tu gde premijer obećava do iznemoglosti...
Premijer, promoter Marfijevog zakona.....

MRKI

pre 9 godina

Da li premijer garantuje da ce se živeti bolje za godinu dve jer narodu znači mnogo to što im uzima 10% od plate. Ovaj narod je preživeo stabilizaciju Milke Planinc, zajam za preporod Slobodana Miloševića, Jezdu, Dafinu, sankcije i šta ne još. Vidite EPS trebuje 1000 litara Viskija i rakije. Bruka od toga kako državna preduzeća troše državne pare.

Petar

pre 9 godina

Kao da sam imao deža vu dok sam čitao članak pa sam morao na brzinu da pogledam na Google-u i odmah našao novinski članak iz 2013. godine sa naslovom: "Vučić obećava: Živećete bolje krajem 2014."

pravac

pre 9 godina

Siguran sam da cemo naci nacin da slozno vodimo Srbiju iz svih delova nase zemlje ravnopravno i da cemo ovakvim pristupom srpske politicke elite pre svega osnaziti srpsko selo samim tim i srpske proizvode. Kada ozivimo selo kada vise budemo obradjivali i proizvoditi, mozemo racunati i na zaradu. Ljudi u Mionici i Lucanima moraju se osecati sigurno. Vec sledece godine im mora biti bolje. Beograd ne moze vise biti jedina prilika za razvoj mladih, vec citava Srbija. Svako ce iati podjednake mogucnosti za razvoj u svakom smislu

E, bote 'ebote

pre 9 godina

Pa kada bi znao da iznosis argumentovane odgovre umesto potenciranja reci "bot, hvalospev..." bilo bi ti jasno, ovako nema potrebe da ti objasnjavam kada si slep kod ociju. Baci pogled na prihod od PDVa, smanjenu stopu nezaposlenosti i procesuiranje tajkuna - za pocetak!!!!!
(soterija, 21. decembar 2014 17:13)

Vazi bote, posebno "smanjena stopa nezaposlenosti"... To ti dosapnuo Vulin? Nego, ne objasni ti meni/nama sta su to "kvalitativne brojke"?

Filip

pre 9 godina

(Dule, 21. decembar 2014 15:13)

Samo vas fotelja zanima bez obzira sto unistavate Srbiju svaki dan. Razmisli dobro sta ces raditi kada vas oteraju sa vlasti, sta ste uradili zutima vas ceka deset puta gore.

50% od 50% nije 90%

pre 9 godina

"Dezurni hejteri i pljuvaci Aleksandra Vucica ... u realnom zivotu vi ste na ispod 10%"
(vlasko, 21. decembar 2014 17:13)

Brate, jel' umeš ti da brojiš? Dobili ste 50% glasova od 50% izašlih na izbore. To je 25% građana Srbije. Što znači da pljuvača i hejtera Aleksandra Vučića u realnom životu ima 75%.

klosar72

pre 9 godina

"Dezurni hejteri i pljuvaci Aleksandra Vucica imate veliki problem.Postojite samo u virtuelnom svetu.Sva vasa moc svodi se na besomucno pljuvanje,na ovom i jos par internet stranica,Aleksandra
(vlasko, 21. decembar 2014 17:13)

Pa sve ostalo ste zabranili ili pogasili.

Nije frka, možete i ovo da zabranite, zbog vašeg duševnog mira, a kladim se da na tome već radite.

Car nije go, ukoliko niko ne može to da kaže? Jel vam to logika?

Odlična logika, ali nije ni za srednje, a ne neke duže staze.

Mozda ode i benzin ?

pre 9 godina

Bolji zivot dolazi u maju kada stizu nova 80% povecana poreska resenja za porez na imovinu , a moze da se desi ida bas tada poskupi i struja jer je kraj grejne sezone.

marko

pre 9 godina

Nama sa srednjom školom nikada neće biti bolje, bilo ko da dođe na vlast. Minimalac od 22-23 000 dinara ima manju kupovinu moć nego u vreme Miloševića.Posle promena 5. oktobra, profitirao je samo kadar sa fakultetskom diplomom, mi obični radnici živimo lošije. Da sam znao da će nam biti ovako, ne bih išao po mitinzima protiv Miloševića. Pa izvolite, lupajte minuse (ako objave komentar).

plata 20k -10%

pre 9 godina

(vlasko, 21. decembar 2014 17:13)

bata Vlaško, a što vi iz SnS uvek kada nešto objašnjavate, uzimate "narod" pod svoje?, narod zna,narod neće,narod ovo,ono, pa jel vi posedujete narod ,a i zar i mi nismo "narod"?, znači vi to u ime naroda sve?, pa zar ne bi bilo bolje da nas kao "narod" ubedite argumentima i činjenicama da je to što govorite zaista tako, da osetimo da je to tako...ja koliko vidim ,ovde 90% "naroda" kuka, a onih 10% ste vi iz BoT redakcije SNS-a, realno?...činenjica, samo blesav čovek ne može da ne prepozna nekog ko piše za interes nekog drugog...mene bi bilo sramota da tako zarađujem za porodicu ,bolje da skapam od gladi, što nam i ovako sa vama sleduje definitivno...ja realno vidim samo to da su cene svih proizvoda otišle min. 50% gore, a plata mi je izgubila vrednost 100% od 2008, imam i dokaze za ovu tvrdnju, ajd' mi ti reci sada gde je taj boljitak o kome govori vaš (naš) premijer? realno, štrajkuje vam pola Srbije, a vi gledate da dobijete izbore neke u jednoj opštini.

uzajmljeno-vraceno hmmm pljuvanje

pre 9 godina

(vlasko, 21. decembar 2014 17:13)

zastao sam u tvom komentaru kod PLJUVANJA - e sada da ti objasnim to pljuvanje potice od vodje koji je skoro 25 godina sve popljuvao ko bi nesto ruzno rekao za njegovog ucitelja Seselja jer tada je vodio politiku cim njegovom ucitelju ode crevo na levo odmah nastane pljuvanje i pretnja onima koji nisu na liniji radikala a da pri tome nije birao na koga ce da pljune bili to poslanici, ministri pa cak i narod...

A da se svi zaposlimo kod drzave i da svi posteno placamo porez ?

pre 9 godina

@Jelena
"Ako tajkuni redovno plaćaju PDV, to se odmah oseti na priliv novca u budžet"

Kakve veze imaju budzet i bolji zivot gradjana Srbije ? To je samo presipanje iz supljeg u prazno. Ako meni, nezaposlenom, otmu neki povecani porez da bi 781.000-glava azdaja ima vise onda ja imam manje. I narod u Srbiji, u principu, ne zivi bolje. A ako se nesto otme tajkunima i podeli na 781.000 delova, slabo cete to da primetite.

zivko

pre 9 godina

Slusajuci svakodnevno o tvojim fantasticnim uspesima, ja sam mislio da smo vec ispred norveske i svajcarske. Zar ima potrebe da bude jos bolje?

andrijano

pre 9 godina

Postavio bih supermenu par pitanja, a posto znam da ovo citaju, jer je mozda ovo i jedina sloboda i glas naroda, pocecu.
1. Zasto nije ponistena privatizacija velikih srpskih zdravih firmi koje su kupovali kriminalci i politicari?
2. Zasto se ne razotkrije pozadina ubistva Djindjica i sprega bivse vlasti sa organizivanim kriminalom koju ste potencirali?
3. Zasto se ne razotkrije sprega i bivsih i sadasnjih politicara sa tajkunima?
3. Zasto se ne razotkrije finansiranje stranaka i kampanja kao vid najefektnije korupcije?
4. Zasto se ne razotkrije stranacko zaposljavanje pocev jos od devedesetih godina?
5. Zasto za poteze politicara koje su ovu zemlju kostale finansijski mnogo i napravili joj stetu, korupcijom, nebrigom ili nestrucnoscu niko nije odgovarao?
6. Kako je moguce da se svako ko se u Srbiji bavio politikom, popravio svoj imovinski status i na ciju to stetu?
7. Zasto niko nije proveravao bonitet ljudi koji su kupovali najzdravije srpske firme i proveravao njihov novac koje su stekli kriminalnim radnjama? Umesto da se drzava bogati takvim firmama, bogate se kriminalci kojima ste dali legitimitet.
8. Zasto postoji uvoznicki lobi?
9. Zasto su veliki mediji u Srbiji pod kontrolom tajkuna i politicara i zasto je ovaj portal b92 jedini jos koji je preostao, da se cuje glas naroda?
10. Zasto forsirate pricu o radu i potrebi da se radi vise kada svako ko je zaposlen u srbiji radi gotovo identicno kao svaki drugi gradjanin zapada s razlikom sto nema nikakva prava i sto radi za novac koji je ispod svakog socijalnog merila?

Darko

pre 9 godina

Vidim da kriticari ove vlasti,hoce bolji zivot al da sede u fotelji i kukaju,e pa ne moze.
(Bajmok, 21. decembar 2014 15:12)

Vala bas. Lepo kupimo diplomu, uclanimo u stranku, pa pravac vlada Srbije. Za one manje srecne naci ce se neko mesto u javnim preduzecima.

sesto culo

pre 9 godina

Vidim da ima puno žutih na komentarima... Džaba vam, mi smo još tri godine na vlasti a onda još četiri... Opustite se, što ste nervozni... Kul je sve...
(Dule, 21. decembar 2014 15:13)

koliko se zaduzio za ove tri godine i koliko ce se zaduziti mislim da ce jedva docekati nove izbore da pobegne a da drugima uvali bankrot i da nam soli pamet kako je on spasao Srbiju od bankrota a eto drugi su je uvalili jer ce nam i MMF i svi okrenuti ledja, verovatno ce i Ustavni sud odluciti o ustavnosti otetih penzija i plata....Ful i Fol je sve....

plata 20k -10%

pre 9 godina

U januaru ste rekli lova u aprilu. O tog obecanja proslo je godinu dana.
(tigar, 21. decembar 2014 14:41)

Vučić: ....pa zar ne vidiš da smo opljačkani ....?!

penzioner

pre 9 godina

Sve što se decenijama taložilo i guralo pod tepih, danas nam stiže na naplatu!A od nas zavisi kako će biti u budućnosti,zato je politika vlade,pre svega, odgovorna.na žalost došli smo u situaciju kada nemamo mnogo izbora.
(mona, 21. decembar 2014 15:45)

... kakav tepih, kakvo talozenje??? Decenijama je vodjina radikalna stranka stavljala klipove u tockove i kocila sve napredno, sada su njemu ti tockovi zaskripali iz kojih neka sam vadi klipove...dosta je vremena proslo svakog ko je iole imao napredne ideje radikali su spoticali, a sada kada je on na vlasti svi treba da budemo njegove zrtve - ne pada mi na pamet osim onog sto mi je sam svojom voljom oteo a to je od blizu minimalca penzije pa mi je penziju sveo na manje od minimalca....

vlasko

pre 9 godina

Dezurni hejteri i pljuvaci Aleksandra Vucica imate veliki problem.Postojite samo u virtuelnom svetu.Sva vasa moc svodi se na besomucno pljuvanje,na ovom i jos par internet stranica,Aleksandra Vucica i svega sto on radi na dobrobit Srbije,pa i vas gospodo"dezurni pljuvaci".Srecom,u realnom zivotu vi ste na ispod 10% tako da vam jedino to i preostaje.Sto se Vucica tice,on se uhvatio u kostac sa katastrofalnim posledicama vladavine vasih pulena(i ne samo njih,ruku na srce)u proteklih 10-tak godina.Istine radi,ima dosta losih stvari(u mentalitetu pre svega)koje datiraju i vise decenija.Dakle,sve ono sto vasi puleni nisu smeli ili nisu hteli da rade za dobrobit Srbije(ozbiljne i najsire reforme)Vucic je hrabro i bez kalkulacija preuzeo na sebe.Narod,koliko god se vi tom narodu podsmevali i omalovazavali ,je prepoznao Vucicevu iskrenost i zato mu daje ovoliku podrsku.A,vama preostaje da nastavite sa zluradim komentarima i da tesko podnosite dobre stvari koje Vucic radi u korist Srbije i njenih gradjana.Ali,to je vec vas problem jer kako rece ona narodna izreka:"Psi laju,a karavani prolaze".Aj da vidim gospodo iz redakcije B92 hocete li da pustite moj komentar ili ce te po obicaju da me cenzurisete jer zastupam stavove koji vam ne odgovaraju.

dux@

pre 9 godina

Skoro svi su misljenja da ce Mionicani ako dobije sns gore ziveti...do sada sam na svim izborima glasao da zivim bolje ovim redom,po nekoliko puta:
spo,dos,ds...
e pa dosta mi je vise lepog zivota!

soterija

pre 9 godina

Deder bote, objasni nama neukima sta su to "kvalitativne brojke"?
(E, bote 'ebote, 21. decembar 2014 16:23)

Pa kada bi znao da iznosis argumentovane odgovre umesto potenciranja reci "bot, hvalospev..." bilo bi ti jasno, ovako nema potrebe da ti objasnjavam kada si slep kod ociju. Baci pogled na prihod od PDVa, smanjenu stopu nezaposlenosti i procesuiranje tajkuna - za pocetak!!!!!

ronin

pre 9 godina

Vucic pola covek-pola najava. Muka mi je od najava. Krajem Oktobra Najava je bio u selu Jamena i najavio nove kuce do Svetog Nikole. I naravno kuce nisu napravljene, ljudi se snalaze kako znaju. NARODE MOJ-STOKO MOJA.

666

pre 9 godina

Pre neki dan,otvara se most u Beogradu...a na njemu par stotina spontano privedenih,sve sa kineskim zastavama.
Sto se tice boljitka...ovo je samo najava reprize cuvene serije na RTS1 i u 2015.godini.

Slusam ne verujem

pre 9 godina

Ako je po dosadasnjim obecanjima i onim koja su ispunjema izgleda ca ce 2015 tako i biti. Nego da ne trcimo u napred, blizu je i ta 2015-ta godina pa cemo da se licno uverimo da li je ovo jos jedno u nisu ispunjenih obecanja.

ANTONIO

pre 9 godina

Da je u prošlosti postojao odgvorniji pristup radu, boljitak bismo već odavno osetili. Međutim, prethodne vlasti ili nisu bile u stanju ili nisu želele da se suoče s postojećim problemima, a koji su vremenom samo rasli i nagomilavali se.

borko

pre 9 godina

Gledam danas. Nedelja.Pozeska ulica na Banovom brdu.Autobuska stanica. Linija 85koja je neki dan produzena do Borce preko novog mosta. Autobus pun ko oko.Nema mladjeg od 80 godina. Idu ljudi da vide most.Kao mecku Bozanu.Sama sirotinja sa besplatnom kartom za prevoz.Vucicu sto nisi usao u taj autobus da njima pricas kako ce im biti bolje.Izbacili bi te vec na mostu iz autobusa.Ali kakav smo narod verovatno bi ga ovacijama pozdravili. Voli nas covek ovna predvodnika

Lacerta

pre 9 godina

Sada zaista ima prostora za ovako optimisticne izjave obzirom da su pozitivni pomaci podrzani kvalitativnim brojkama.
(soterija, 21. decembar 2014 14:36)

Deder bote, objasni nama neukima sta su to "kvalitativne brojke"?
(E, bote 'ebote, 21. decembar 2014 16:23)

Mnogo tražiš, nije on plačen da objašnjava, nego da hvali Vođu. A ionako nema pojma šta su to "kvalitativne brojke", ali učinilo mu se da lepo zvuči...

Jelena

pre 9 godina

Ako tajkuni redovno plaćaju PDV, to se odmah oseti na priliv novca u budžet.
Da li će neko krivično odgovorati za "tolerantan" odnos Poreske uprave prema ovim "zaštićenim" poreskim dužnicima u poslednjih 10 godina ?
Tuga ...

Toma

pre 9 godina

Krenuo je da najavljuje boljitak u 2016. godini, a sada je to spustio za jednu godinu ranije. Još mesec dana i objaviće da nam je ustvari bilo bolje još u 2014. godini.
Hoće li neko da mu upali svetlo?

Zora

pre 9 godina

Vucic je izjavio da niko u regionu nije bio hrabar kao on da sprovede ove reforme a ja kazem da niko u regionu nije imao ni srce ni dusu od svojih gradjana da uzima od plata i penzija iako su duplo vece nego u Srbiji. To su za mene pravi lideri. Kompletan drzavni vrh treba da deli muku sa svojim narodom i da im plata bude 38000.

Pera

pre 9 godina

06.01.2013. Vučić: Bolji život 2014.
10.02.2013. Vučić: Ikea dolazi na proleće 2014.
17.02.2013. Vučić: Čipovi će spasiti Srbiju
05.12.2013. Vučić: Bolji život 2014, obećavam
13.02.2014. Vučić: Stiže "srpski mercedes"
10.03.2014. Vučić: Neće biti smanjenja penzija
27.04.2014. Vučić: Moramo da prodamo Telekom
09.06.2014. Vučić: Za sada, Južni tok po planu
27.06.2014. Vučić: Biće jeftinih stanova
03.08.2014. Vučić: "Za dve godine izlazimo iz krize"
30.09.2014. Vučić obećava ekonomiju budućnosti
07.10.2014. Vučić: Prvi efekti se već vide
21.10.2014. Vučić: Ima li u Srbiji dobrih vesti
29.10.2014. Vučić: Telekom i deo EPS na prodaju
22.11.2014. Premijer je poručio da ma koliko danas teško izgledaju reforme da će gradjani videti kako Srbija može da bude bolje mesto za život kroz godinu, dve ili tri.
02.12.2014. Vučić: Loša vest za Srbiju
21.12.2014. Vučić: Boljitak već u 2015.

m.nebojsa

pre 9 godina

Evo meni je vec bolje od kad je SNS došao na vlast!!!
Vredno sam radio i skupljao sigurne glasove i sad sam u javnom preduzecu. Ovde je milina i verujte svi cete biti zaposleni samo da Vucic ostane na vlasti. Samo pratite moj primer i glasajte za SNS!!! Nema se puno posla ali se redovno radi. Plata je redovna a imamo i internet na poslu i smemo da ga koristimo kad nemamo posla.
Od kad je Vucic pobedio meni je svanulo i imam platu i bolje zivim i mogu da izadjem i da se provedem i opet mi ostane za dobar zivot. A ne kao vi sto niste hteli da radite i skupljate potpise i komentarisete i aktivno ucestvujete u zivotu stranke. Pa vi sad budite opet pametni i nemojte da radite za stranku i opet necete imati posla i opet cete kukati. A evo meni je super. Moze biti i vama i vasoj porodici i svima samo ak svi budete glasali za Vucica i SNS. On je pravi covek koji zna sta radi i brine se o svima nama. Samo glasajte za Vucica.

Miroslav

pre 9 godina

Ovaj se uključio u izbornu kampanju. "Mionica, to je moj Rubikon!Samo da tu pobedim spreman sam na sve. Pa, ja znam da su Srbi prijemčivi na svaku vrstu mojih lažnih obećanja"

E, bote 'ebote

pre 9 godina

Sada zaista ima prostora za ovako optimisticne izjave obzirom da su pozitivni pomaci podrzani kvalitativnim brojkama.
(soterija, 21. decembar 2014 14:36)

Deder bote, objasni nama neukima sta su to "kvalitativne brojke"?

Predrag Marjanovic

pre 9 godina

Vucic je opet duvao, kakav crni boljitak, sta, bracemo pare, ne razumem, pa za boljitak treba da otvoris bar pet stotina fabrika sa po bar dvesta zaposlenih - a ti nijednu nisi otvorio, a lazes ove glupe botove.

beba

pre 9 godina

Vlada je usvajanjem niza reformskih zakon za samo prvih 100 dana vlade značajno unapredila poslovni ambijent,u svetlu privlačenja direktnih stranih investicija i osetnog povećanja stepena zaposlenosti. Treba imati malo strpljenja, kako bi se prvi značajni rezultati u tom pogledu videli

Dule

pre 9 godina

Vidim da ima puno žutih na komentarima... Džaba vam, mi smo još tri godine na vlasti a onda još četiri... Opustite se, što ste nervozni... Kul je sve...

Sovica

pre 9 godina

Gradjani Srbije ocekuju da rezultati stednje u kojoj svi ucestvuju budu vidljivi sto pre je moguce. Zaista je celokupna drustvena situacija veoma zabrinjavajuca, pa iz tog razloga u procesu oporavka moraju svi uzeti ucesce. Vlada ce svakako vratiti poverenje gradjana ukoliko u najavljenom vremenskom roku bude realizovala planove.

Deda Mraz

pre 9 godina

@ Dule Sns: oni su opusteni u fullu, nego, ne znam da li bi vi trebalo da se tako osecate... Kola idu niz brdo, otkazala nozna, otkazala rucna... A vi kulirajte ooopuusteno... Sve plagijati i rejting hunteri, niko nista ne zna. Samo na to uvo i mozete da spavate... Lazi, mazi pa boze zdravlje ovi i sledeci izbori da se prodju... :))

Кривокапић

pre 9 godina

Мени је најжешћа та коалиција од 10 партија, а у опозицији спс и дс. Хаос. Нећу да потцењујем Мионицу, али зар је толико важна да премијер и министри иду у предизборну кампању?

Mioničanin

pre 9 godina

Vučić se bruka i sramoti podržavajući ovakve ljude, ovo je dno dna, trebalo je malo da se raspita ko je on i kakav je to ljigavac, a ne da mu Darko Glišić preporučuje ovakvog kandidata! Ti Jankovići su ološ- bili sve partije koje su mogli da budu, mislim da samo nisu bili "Zeleni -za očuvanje prirode"...i prethodnom pok.predsedniku Matiću su "zabili nož u leđa". On nauljeni seljačić sa lažnom diplomom iz NS, otac seljak iz Brežđa i prevarant, majka i rođeni brat buzdovani sa 8 razreda škole...taj se iz interesa i oženio sa ćerkom starog Sps kadra da bi nešto valjao! E moj Vučiću, pitaj ne brukaj se više

bratic

pre 9 godina

sta reci,greota je ko vodi ovu drzavu, imam suprugu i dvoje dece, oboje smo fakultetski obrazovani i oboje radimo i ne mozemo da prezivimo, kako li je onima koji ne rade a ja gledam kako da pobegnem iz ove drzave

Ilija

pre 9 godina

Nego kako, boljitak mora doći samo ako se svi zajedno potrudimo! Ako nastavimo da bojkotujemo započete napore, ništa od našeg boljitka ni za 100 godina... Srž reformi i rezultata reformi je u nama!

Truman

pre 9 godina

Činjenica je da se Vučić od samog početka bori za oporavak i razvoj naše zemlje, a to je definitivno najbitnije za sve nas. U mnogo smo boljim odnosima sa stranim zemljama, a samo tako možemo očekivati boljitak Srbije u narednom periodu. Nadam se da ćemo taj cilj uskoro i ostvariti.

inside tip

pre 9 godina

Fali mi kesha, zelim da budem bot. Ozbiljno, dajte neki kontakt, kucam nepismene gluposti kao pravi i slusam naredjenja glupljih od mene bez pogovora. Tesko je ljudi, pomagajte!

Stevan

pre 9 godina

Ove godine smo imali katastrofalnu poljoprivrednu sezonu i ogromnu štetu od poplava. Ako naredna godina bude bez novih vremenskih nepogoda, možemo se nadati porastu BDP-a, jer bolja poljoprivredna sezona može da ima multiplikacione efekte na ostale delove našte privrede.

Kratka pamet

pre 9 godina

A gde je sad cuveni ministar Krstic.Sta je sa njegovim ,, neprocenjivim znanjem,, i obecanjem za boljitak krajem 2014 godine. Pa bogami i vicepremijer iz prethopdne vlade ga je u tome podrzavao.Pa da sad se setih i on to vise puta obeca....! A znate li gospodo iz vlade sta se misli o onima koji otimaju najstarima....!

bella

pre 9 godina

Mislim da će ipak biti nešto od svega ovoga.Vučiću svakako nije u interesu da sutra ostane bez vlasti,kad bi se ispostavilo da su samo prazne priče.

mona

pre 9 godina

Sve što se decenijama taložilo i guralo pod tepih, danas nam stiže na naplatu!A od nas zavisi kako će biti u budućnosti,zato je politika vlade,pre svega, odgovorna.na žalost došli smo u situaciju kada nemamo mnogo izbora.

dip. ekonom

pre 9 godina

Narod mora biti svestan krize koja bi nas zadesila iduce godine da se nije nesto promenilo i uradilo! Svima je u javnom sektoru dosta teze, ali da se nije ovo uradilo moralo bi biti masovnih otpustanja, masovnih smanjenja plata, mnogo bolnijih od ovih! Uvek je bolje spreciti, nego leciti i treba istrajati, koliko god bilo bolno!

mara

pre 9 godina

Rešavanjem nagomilanih problema u petrohemijskom kompleksu, kao i pronalaženjem strateškog partnera za Železaru Smederevo, postoje značajne šanse da ekonomija Srbiji ostvari bolje rezultate u narednoj godini

Gradjanin Srbije

pre 9 godina

Da li su to neki izbori u Mionici?? Hoce li Vucic i u tom gradu da bude gradonacelnik? Koliko voli covek da se pojavljuje u javnosti da ispire mozak tupavoj Srbiji

Marko

pre 9 godina

Sledece godine cemo se zaduziti preko 4.5 milijarde kako trenutno stoje stvari, pa je moguce da ce na kratko biti bolje, a za 5-6 godina potop!
Veliki vodja jos nijednom nije spomenuo da su za 2 i po godine zaduzili drzavu za oko 7 milijardi, sto je mnogo vise od prethodne vlasti. Sta su uradili? Zaposlili svoje parazite i nastavili da kradu kao prethodni i da stite svoje finansijere. Neka, mozda je tako i bolje. Mnogi ljudi moraju da nauce na tezi nacin. Oni koji shvataju i vrede ce uvek imati dovoljno novca za pristojan zivot. Ovi ostali ce uciti na svojim greskama.

Uroš

pre 9 godina

E moji narode, pojedinima sada ni Vučić ne valja. Ko bi svima nama udovoljio. Sada kada se nema šta više pokrasti i kada neko mora vaditi kestenje iz vatre, sada tim istim lopovima smeta Vučić i ova vlada koja se bori sa nasledjenim problemima.

Mary

pre 9 godina

Vucic ima razloga za optimizam, naplata poreza je nadmasila ocekivanja. Poired toga u procenama MMF za sledecu godinu nije uzeto u obzir resenje problema Zelezare Smederevo koje ce da utice na smanjenje rashoda u budzetu, a na povecanje privrednog rasta.

Labud

pre 9 godina

Da, uz sve jos jedan ciklus smanjivanja plata i penzija. Vise ni bezzub lumpenproletarijat ne veruje u ove gluposti. Mudar covek odavno zna da ce 2015., biti evo samo jos malo, tamo 2016., a onda jos samo malo i tu smo u EU, gde ce teci med i mleko. Samo covek sa ozbiljnim mentalnim poteskocama ne moze da prozre taj naduvani balon zvani Vucic i SNS, koji kada bude pukao bice kasno za ispravljanje.

Petar

pre 9 godina

Ma sta znaju strucnjaci MMF-a???!!...Ko su bre oni da prognoziraju???!!! Lepo kaze premijer, za dve godine i gotovo...Ko ne veruje neka pita Zorana Kesica.

Petar

pre 9 godina

Kako dodju izbori tako krene prica o boljitku od naredne godine, odmah se hapse tajkuni ako treba i u Mionici, ma cvece sveta pred novu godinu u Mionici kad dođje Vucic a naročito Vulin. E ajd sad uključite mozak.

bzvz

pre 9 godina

Da li ovaj Vucic ponekad slusa sebe sta govori i obecava, i ako slusa, kako ga nije blam od toga sto cuje? I zar nije sam sebi dosadan od precestog pojavljivanja u javnosti, ima li on uopste osecaj za meru? Zadeni za pojas ponekad, dosadan si, majstore!

Ika

pre 9 godina

Aha, dobro. Ovim putem želim da ti se zahvalim, ooooo ti svetla budućnosti za sve što si učinila za nas, toliko si svetla tačka na kraju da si osvetlila ceo tunel pa se kraj ni ne vidi!!!

Andrija

pre 9 godina

Samo hrabro nogu pred nogu, ne bi bilo prvi put u Srpskoj istoriji da narod ili deo njega, ne prepozna onoga koji mu želi dobro. Verujem u Vas, uspećete!

GoranZemun

pre 9 godina

Covece, dogovori se vec jednom, sam sa sobom. Pitam se, da li ti, uopste i znas, koja je sada godina.
Izgleda da je rejting ozbiljno pao, pa brze-bolje, eto nama boljitka odmah iza ugla.

ZoranNS

pre 9 godina

Nemamo nikakve šane za bolje, bezglavo zapošljavanje se nastavlja, uštede od penzija i plata se tope brzinom munje, zapravo posle 3 meseca će slediti kontatacija, nismo uštedeli ništa, uništavanje onog što valja se nastavlja, primer JAT tehnika, PKB beogrda, sve ide Arapima.

Bora Sustina

pre 9 godina

Nisam verovao da je pad tako dramatičan i nepovratan. Dnevna doza Vučića na, nekada, davno
beše, perjanici "nezavisnih medija" postaje iritantna i za botove. Evo, naterali ste ih da i nedeljom odrađuju, tastaturom stečene, državne sinekure! Mada, odmah iza Nove godine, eto tu iza ćoška, nas čeka svetla budućnost, renesansa Srbije... ko to da ne objavi. Čestitam! Vaš B92 se pretvara u novi Službeni glasnik, kultivisaniji, umiveniji, bolje obučen i uticajniji od petparačkog Informera. A, ideali?

Mare

pre 9 godina

Pa on je rekao 2016. a sad zbog izbora kaže 2015. Pre godinu dana je izjavio da će bolje biti 2014. a vi vidite da li nam je bolje. Čovek jednostavno ne može da prestane da laže.

eh

pre 9 godina

jao sad će svi da se prime na ovu "vest", ko da ne znaju da je ovo čist predizborni marketing u Mionici!
a da treba da se radi više i bolje, to bar meni nije sporno, mnogo ljudi ovde namerno zabusava na poslu jer im je mala plata. mozete vi da penite do sutra, ali to je istina. ovde zaista vazi ona maksima "ne mogu oni mene da plate tako malo, koliko malo ja mogu da radim" (i da naravno sve vreme kukumavcim kako mi je mala plata!

Dia

pre 9 godina

Ovo, sa boljitkom, bi trebalo Suzana Mančić da radi- "dragi gledaoci, izvlačimo broj godine u kojoj će nam biti bolje! Za ovu nedelju, broj je...!"

Za samo par meseci premijer Vucic je svojom mudrom politikom...

pre 9 godina

"Usvojenog plana reformi moramo se držati kao pijan plota, što bi pokojni Broz rekao"

Hahahaha, Broz je, koliko mi se cini, govorio da se NE TREBA drzati zakona kao pijan plota.
Znaci, vec za dve nedelje cemo ziveti bolje...taman kad se usvoji rebalans rebalansa, da bi Vulinovo krivicno delo moglo biti legalizovano. Strpite se ljudi, svi moramo podneti teret krize! Eno i Vulin ga podnosi, ne brcka se vise u Hajatu, JorgoBanka nije promenila fLizuru vec mesec dana. Hvala ti, o Veliki Vodjo!

vladan

pre 9 godina

G-dine Vucicu,prestanite da licitirate o datumu pocetka prosperitnog zivota,kao i da ubedjujete narod da su spali na prosjacki stap jer su oni pre vas krali.Pa vi ste u politici 20 godina i nikad nam nije bilo gore nego sada.Od cega prakticno vec dve,imate izvrsnu vlast.Interesantno je da svaka nova koalicija za ocajno stanje u zemlji optuzuje svoje prethodnike,a prakticno ste svi isti.Politicka scena Srbije je jedan okostali ringispil u kojoj ista grupacija ljudi,svakih par godina,samo zamene sedista u pomenutom ringispilu.A nama je sve gore i gore.Sedamdesetih godina,Srbija je bila jedna od 6 zemalja u Evropi i jedna od 11 u svetu koja je proizvoila podmornice.Sada nismo u stanju da napravimo obicnu peglu koja ce raditi do kraja garantnog roka.Sve ste bre rasprodali i unistili.Ubijali ste vola za kilo mesa.Niko od vas nije izasao iz politike siromasniji nego sto je usao.Da ne govorimo o tome da cela Vlada Srbije koju ste vi formirali nema 30 godina radnog staza.O strucnosti da i ne govorim.Fuj.Kad se Srbi ucute,ne valja.A dogorelo je do nokata.I da te jos nesto posavetujem kao stariji,a sa zavrsenim regularnim fakultetom BU.Stubovi drustva su vojska,policija,sudstvo,skolstvo i zdravstvo.To se ne dira jer potkopavanjem stubova pucas sebi u zdravu nogu.Ja sam dipl.masinski inz.i ne pripadam pomenutoj grupaciji,ali potpuno je suludo linearno smanjivati plate svima.Obice nam se to o glavu svima.Jos kako.

Dejan

pre 9 godina

2012 si rekao isto.2013 si rekao isto.2014 si rekao isto.I sada treba da ti poverujem.Mislim da Vucic misli o svom narodu sve najgore cim ga tako i laze.Tadic koji je bio katastrofalan, nije toliko lagao...Okrenite se sebi narode.A ne da polazete nade u Vucica i ostale!

Obilić

pre 9 godina

Vucic ima jaku volju i naporno radi kako bi uradio nesto za svoju zemlju, ali nema carobni stapic kojim ce oporaviti Srbiju, vec svi zajedno moramo da uzmemo svoje ucesce u sprovodjenju planiranih mera reformi. Samo tako mozemo ocekivati rezultate u napredtku zemlje, pa mozda cak i naredne 2015. godine.

Milenko Pešić

pre 9 godina

Ako i Vučić ne uspe definitivno gubim nadu da ćemo ikada živeti bolje. On je razlog zbog čega još nisam digao ruke od Srbije.

Vladan

pre 9 godina

Reforme su pokrenute i sad ne postoji nazad. Mislim da celo drustvo treba da se ukljuci u njihovo sprovodjenje i da svako ima svog udela, jer ne mozemo da ocekujemo da ce jedan covek resiti sve probleme.

Mare

pre 9 godina

Pa on je rekao 2016. a sad zbog izbora kaže 2015. Pre godinu dana je izjavio da će bolje biti 2014. a vi vidite da li nam je bolje. Čovek jednostavno ne može da prestane da laže.

Pera

pre 9 godina

06.01.2013. Vučić: Bolji život 2014.
10.02.2013. Vučić: Ikea dolazi na proleće 2014.
17.02.2013. Vučić: Čipovi će spasiti Srbiju
05.12.2013. Vučić: Bolji život 2014, obećavam
13.02.2014. Vučić: Stiže "srpski mercedes"
10.03.2014. Vučić: Neće biti smanjenja penzija
27.04.2014. Vučić: Moramo da prodamo Telekom
09.06.2014. Vučić: Za sada, Južni tok po planu
27.06.2014. Vučić: Biće jeftinih stanova
03.08.2014. Vučić: "Za dve godine izlazimo iz krize"
30.09.2014. Vučić obećava ekonomiju budućnosti
07.10.2014. Vučić: Prvi efekti se već vide
21.10.2014. Vučić: Ima li u Srbiji dobrih vesti
29.10.2014. Vučić: Telekom i deo EPS na prodaju
22.11.2014. Premijer je poručio da ma koliko danas teško izgledaju reforme da će gradjani videti kako Srbija može da bude bolje mesto za život kroz godinu, dve ili tri.
02.12.2014. Vučić: Loša vest za Srbiju
21.12.2014. Vučić: Boljitak već u 2015.

Dejan

pre 9 godina

2012 si rekao isto.2013 si rekao isto.2014 si rekao isto.I sada treba da ti poverujem.Mislim da Vucic misli o svom narodu sve najgore cim ga tako i laze.Tadic koji je bio katastrofalan, nije toliko lagao...Okrenite se sebi narode.A ne da polazete nade u Vucica i ostale!

Dia

pre 9 godina

Ovo, sa boljitkom, bi trebalo Suzana Mančić da radi- "dragi gledaoci, izvlačimo broj godine u kojoj će nam biti bolje! Za ovu nedelju, broj je...!"

Petar

pre 9 godina

Kako dodju izbori tako krene prica o boljitku od naredne godine, odmah se hapse tajkuni ako treba i u Mionici, ma cvece sveta pred novu godinu u Mionici kad dođje Vucic a naročito Vulin. E ajd sad uključite mozak.

Petar

pre 9 godina

Ma sta znaju strucnjaci MMF-a???!!...Ko su bre oni da prognoziraju???!!! Lepo kaze premijer, za dve godine i gotovo...Ko ne veruje neka pita Zorana Kesica.

Za samo par meseci premijer Vucic je svojom mudrom politikom...

pre 9 godina

"Usvojenog plana reformi moramo se držati kao pijan plota, što bi pokojni Broz rekao"

Hahahaha, Broz je, koliko mi se cini, govorio da se NE TREBA drzati zakona kao pijan plota.
Znaci, vec za dve nedelje cemo ziveti bolje...taman kad se usvoji rebalans rebalansa, da bi Vulinovo krivicno delo moglo biti legalizovano. Strpite se ljudi, svi moramo podneti teret krize! Eno i Vulin ga podnosi, ne brcka se vise u Hajatu, JorgoBanka nije promenila fLizuru vec mesec dana. Hvala ti, o Veliki Vodjo!

E, bote 'ebote

pre 9 godina

Sada zaista ima prostora za ovako optimisticne izjave obzirom da su pozitivni pomaci podrzani kvalitativnim brojkama.
(soterija, 21. decembar 2014 14:36)

Deder bote, objasni nama neukima sta su to "kvalitativne brojke"?

borko

pre 9 godina

Gledam danas. Nedelja.Pozeska ulica na Banovom brdu.Autobuska stanica. Linija 85koja je neki dan produzena do Borce preko novog mosta. Autobus pun ko oko.Nema mladjeg od 80 godina. Idu ljudi da vide most.Kao mecku Bozanu.Sama sirotinja sa besplatnom kartom za prevoz.Vucicu sto nisi usao u taj autobus da njima pricas kako ce im biti bolje.Izbacili bi te vec na mostu iz autobusa.Ali kakav smo narod verovatno bi ga ovacijama pozdravili. Voli nas covek ovna predvodnika

Darko

pre 9 godina

Vidim da kriticari ove vlasti,hoce bolji zivot al da sede u fotelji i kukaju,e pa ne moze.
(Bajmok, 21. decembar 2014 15:12)

Vala bas. Lepo kupimo diplomu, uclanimo u stranku, pa pravac vlada Srbije. Za one manje srecne naci ce se neko mesto u javnim preduzecima.

Zora

pre 9 godina

Vucic je izjavio da niko u regionu nije bio hrabar kao on da sprovede ove reforme a ja kazem da niko u regionu nije imao ni srce ni dusu od svojih gradjana da uzima od plata i penzija iako su duplo vece nego u Srbiji. To su za mene pravi lideri. Kompletan drzavni vrh treba da deli muku sa svojim narodom i da im plata bude 38000.

ronin

pre 9 godina

Vucic pola covek-pola najava. Muka mi je od najava. Krajem Oktobra Najava je bio u selu Jamena i najavio nove kuce do Svetog Nikole. I naravno kuce nisu napravljene, ljudi se snalaze kako znaju. NARODE MOJ-STOKO MOJA.

Toma

pre 9 godina

Krenuo je da najavljuje boljitak u 2016. godini, a sada je to spustio za jednu godinu ranije. Još mesec dana i objaviće da nam je ustvari bilo bolje još u 2014. godini.
Hoće li neko da mu upali svetlo?

inside tip

pre 9 godina

Fali mi kesha, zelim da budem bot. Ozbiljno, dajte neki kontakt, kucam nepismene gluposti kao pravi i slusam naredjenja glupljih od mene bez pogovora. Tesko je ljudi, pomagajte!

m.nebojsa

pre 9 godina

Evo meni je vec bolje od kad je SNS došao na vlast!!!
Vredno sam radio i skupljao sigurne glasove i sad sam u javnom preduzecu. Ovde je milina i verujte svi cete biti zaposleni samo da Vucic ostane na vlasti. Samo pratite moj primer i glasajte za SNS!!! Nema se puno posla ali se redovno radi. Plata je redovna a imamo i internet na poslu i smemo da ga koristimo kad nemamo posla.
Od kad je Vucic pobedio meni je svanulo i imam platu i bolje zivim i mogu da izadjem i da se provedem i opet mi ostane za dobar zivot. A ne kao vi sto niste hteli da radite i skupljate potpise i komentarisete i aktivno ucestvujete u zivotu stranke. Pa vi sad budite opet pametni i nemojte da radite za stranku i opet necete imati posla i opet cete kukati. A evo meni je super. Moze biti i vama i vasoj porodici i svima samo ak svi budete glasali za Vucica i SNS. On je pravi covek koji zna sta radi i brine se o svima nama. Samo glasajte za Vucica.

Mary

pre 9 godina

Vucic ima razloga za optimizam, naplata poreza je nadmasila ocekivanja. Poired toga u procenama MMF za sledecu godinu nije uzeto u obzir resenje problema Zelezare Smederevo koje ce da utice na smanjenje rashoda u budzetu, a na povecanje privrednog rasta.

soterija

pre 9 godina

Deder bote, objasni nama neukima sta su to "kvalitativne brojke"?
(E, bote 'ebote, 21. decembar 2014 16:23)

Pa kada bi znao da iznosis argumentovane odgovre umesto potenciranja reci "bot, hvalospev..." bilo bi ti jasno, ovako nema potrebe da ti objasnjavam kada si slep kod ociju. Baci pogled na prihod od PDVa, smanjenu stopu nezaposlenosti i procesuiranje tajkuna - za pocetak!!!!!

dunav

pre 9 godina

Vucic je boravio u Mionici na predizbornom skupu povodom odrzavanja vanrednih izbora u tom mestu, on je pozvao sve mestane da 28. decembra izadju na izbore u sto vecem broju, takodje je istakao da ce boljitak u Srbiji biti vidljiv vec 2015. godine.

panter

pre 9 godina

U Mionici je odrzan predizborni skup na kome je govorio Vucic, on je pozvao mestane da glasaju, i istakao da je decembarska naplata PDV-a bila 22 milijarde dinara, sto je znak da situacija u zemlji ide na bolje, vec u narednoj godini gradjani ce moci da osete poboljsanje.

Mioničanin

pre 9 godina

Vučić se bruka i sramoti podržavajući ovakve ljude, ovo je dno dna, trebalo je malo da se raspita ko je on i kakav je to ljigavac, a ne da mu Darko Glišić preporučuje ovakvog kandidata! Ti Jankovići su ološ- bili sve partije koje su mogli da budu, mislim da samo nisu bili "Zeleni -za očuvanje prirode"...i prethodnom pok.predsedniku Matiću su "zabili nož u leđa". On nauljeni seljačić sa lažnom diplomom iz NS, otac seljak iz Brežđa i prevarant, majka i rođeni brat buzdovani sa 8 razreda škole...taj se iz interesa i oženio sa ćerkom starog Sps kadra da bi nešto valjao! E moj Vučiću, pitaj ne brukaj se više

sesto culo

pre 9 godina

Vidim da ima puno žutih na komentarima... Džaba vam, mi smo još tri godine na vlasti a onda još četiri... Opustite se, što ste nervozni... Kul je sve...
(Dule, 21. decembar 2014 15:13)

koliko se zaduzio za ove tri godine i koliko ce se zaduziti mislim da ce jedva docekati nove izbore da pobegne a da drugima uvali bankrot i da nam soli pamet kako je on spasao Srbiju od bankrota a eto drugi su je uvalili jer ce nam i MMF i svi okrenuti ledja, verovatno ce i Ustavni sud odluciti o ustavnosti otetih penzija i plata....Ful i Fol je sve....

vlasko

pre 9 godina

Dezurni hejteri i pljuvaci Aleksandra Vucica imate veliki problem.Postojite samo u virtuelnom svetu.Sva vasa moc svodi se na besomucno pljuvanje,na ovom i jos par internet stranica,Aleksandra Vucica i svega sto on radi na dobrobit Srbije,pa i vas gospodo"dezurni pljuvaci".Srecom,u realnom zivotu vi ste na ispod 10% tako da vam jedino to i preostaje.Sto se Vucica tice,on se uhvatio u kostac sa katastrofalnim posledicama vladavine vasih pulena(i ne samo njih,ruku na srce)u proteklih 10-tak godina.Istine radi,ima dosta losih stvari(u mentalitetu pre svega)koje datiraju i vise decenija.Dakle,sve ono sto vasi puleni nisu smeli ili nisu hteli da rade za dobrobit Srbije(ozbiljne i najsire reforme)Vucic je hrabro i bez kalkulacija preuzeo na sebe.Narod,koliko god se vi tom narodu podsmevali i omalovazavali ,je prepoznao Vucicevu iskrenost i zato mu daje ovoliku podrsku.A,vama preostaje da nastavite sa zluradim komentarima i da tesko podnosite dobre stvari koje Vucic radi u korist Srbije i njenih gradjana.Ali,to je vec vas problem jer kako rece ona narodna izreka:"Psi laju,a karavani prolaze".Aj da vidim gospodo iz redakcije B92 hocete li da pustite moj komentar ili ce te po obicaju da me cenzurisete jer zastupam stavove koji vam ne odgovaraju.

bratic

pre 9 godina

sta reci,greota je ko vodi ovu drzavu, imam suprugu i dvoje dece, oboje smo fakultetski obrazovani i oboje radimo i ne mozemo da prezivimo, kako li je onima koji ne rade a ja gledam kako da pobegnem iz ove drzave

Viki

pre 9 godina

Boljitak će se osetiti ali ne možemo da očekujemo da će odmah poteći med i mleko.Srbija je bila dovedena do samog dna i Vučić čini sve samo da pokrene i oporavi Srbiju.

Lacerta

pre 9 godina

Sada zaista ima prostora za ovako optimisticne izjave obzirom da su pozitivni pomaci podrzani kvalitativnim brojkama.
(soterija, 21. decembar 2014 14:36)

Deder bote, objasni nama neukima sta su to "kvalitativne brojke"?
(E, bote 'ebote, 21. decembar 2014 16:23)

Mnogo tražiš, nije on plačen da objašnjava, nego da hvali Vođu. A ionako nema pojma šta su to "kvalitativne brojke", ali učinilo mu se da lepo zvuči...

Labud

pre 9 godina

Da, uz sve jos jedan ciklus smanjivanja plata i penzija. Vise ni bezzub lumpenproletarijat ne veruje u ove gluposti. Mudar covek odavno zna da ce 2015., biti evo samo jos malo, tamo 2016., a onda jos samo malo i tu smo u EU, gde ce teci med i mleko. Samo covek sa ozbiljnim mentalnim poteskocama ne moze da prozre taj naduvani balon zvani Vucic i SNS, koji kada bude pukao bice kasno za ispravljanje.

Kratka pamet

pre 9 godina

A gde je sad cuveni ministar Krstic.Sta je sa njegovim ,, neprocenjivim znanjem,, i obecanjem za boljitak krajem 2014 godine. Pa bogami i vicepremijer iz prethopdne vlade ga je u tome podrzavao.Pa da sad se setih i on to vise puta obeca....! A znate li gospodo iz vlade sta se misli o onima koji otimaju najstarima....!

Predrag Marjanovic

pre 9 godina

Vucic je opet duvao, kakav crni boljitak, sta, bracemo pare, ne razumem, pa za boljitak treba da otvoris bar pet stotina fabrika sa po bar dvesta zaposlenih - a ti nijednu nisi otvorio, a lazes ove glupe botove.

vladan

pre 9 godina

G-dine Vucicu,prestanite da licitirate o datumu pocetka prosperitnog zivota,kao i da ubedjujete narod da su spali na prosjacki stap jer su oni pre vas krali.Pa vi ste u politici 20 godina i nikad nam nije bilo gore nego sada.Od cega prakticno vec dve,imate izvrsnu vlast.Interesantno je da svaka nova koalicija za ocajno stanje u zemlji optuzuje svoje prethodnike,a prakticno ste svi isti.Politicka scena Srbije je jedan okostali ringispil u kojoj ista grupacija ljudi,svakih par godina,samo zamene sedista u pomenutom ringispilu.A nama je sve gore i gore.Sedamdesetih godina,Srbija je bila jedna od 6 zemalja u Evropi i jedna od 11 u svetu koja je proizvoila podmornice.Sada nismo u stanju da napravimo obicnu peglu koja ce raditi do kraja garantnog roka.Sve ste bre rasprodali i unistili.Ubijali ste vola za kilo mesa.Niko od vas nije izasao iz politike siromasniji nego sto je usao.Da ne govorimo o tome da cela Vlada Srbije koju ste vi formirali nema 30 godina radnog staza.O strucnosti da i ne govorim.Fuj.Kad se Srbi ucute,ne valja.A dogorelo je do nokata.I da te jos nesto posavetujem kao stariji,a sa zavrsenim regularnim fakultetom BU.Stubovi drustva su vojska,policija,sudstvo,skolstvo i zdravstvo.To se ne dira jer potkopavanjem stubova pucas sebi u zdravu nogu.Ja sam dipl.masinski inz.i ne pripadam pomenutoj grupaciji,ali potpuno je suludo linearno smanjivati plate svima.Obice nam se to o glavu svima.Jos kako.

plata 20k -10%

pre 9 godina

U januaru ste rekli lova u aprilu. O tog obecanja proslo je godinu dana.
(tigar, 21. decembar 2014 14:41)

Vučić: ....pa zar ne vidiš da smo opljačkani ....?!

Eni i Roni

pre 9 godina

Vidim da je DS angazovao botove da rade punom snagom, ali nemojte zaboraviti da nas nije Vučić doveo dovde gde smo sada.Budimo realni,on sada vuče iznuđene poteze i za sada to radi vrlo dobro,sa time se slažu i evropski zvaničnici i iz MMF-a.Jedino vama to navodno nije jasno ali je to i razumljivo jer nekako morate da vratite dug vašim partiskim kolegama koji su vas pozapošljavali u javnim preduzećima i na nepostojećim radnim mestima. Između ostalog to je jedan od razloga zašto smo sada tu gde jesmo. Taj vaš sistem jednostavno nije održiv i morao je pući pre ili kasnije,nažalost sada će mnogi ni krivi ni dužni da ispašataju, ali to je realnost.

terenac

pre 9 godina

@soterija
boticu, ne racuna se to sto ste vi botovi dobili posao pisanja komentara, to ne znaci smanjenje nezaposlenosti, nezaposlenost je jos veca, osim kada vucic vulin to pojasnjavaju....koji tajkuni su procesuirani? osim miskovica, kome cemo i placati kad sve pukne, nijedan nije ni pipnut, jer redovno placaju harac vucicu i nikolicu...botovi, ostav!

Tihonije

pre 9 godina

Evo i ja cu da saopstim jednu tajnu vest iz Vlade o boljitku u 2015. U maju 2015. je predvidjeno smanjenje plata budzetskim korisnicima i penzije za 8 - 10%. Ovo se krije kao zmija noge, jer je to Vucicev novi dogovor sa MMF.

Don Kihot

pre 9 godina

Pa ti reče čim oteraš žute, da će cveće da procveta, a vi nas zakopaste toliko, da sad plačemo za žutima?! Alo bre, koje godine ti nabrajaš?! Gotov si druže.

Gradjanin Srbije

pre 9 godina

Da li su to neki izbori u Mionici?? Hoce li Vucic i u tom gradu da bude gradonacelnik? Koliko voli covek da se pojavljuje u javnosti da ispire mozak tupavoj Srbiji

666

pre 9 godina

Pre neki dan,otvara se most u Beogradu...a na njemu par stotina spontano privedenih,sve sa kineskim zastavama.
Sto se tice boljitka...ovo je samo najava reprize cuvene serije na RTS1 i u 2015.godini.

ANTONIO

pre 9 godina

Da je u prošlosti postojao odgvorniji pristup radu, boljitak bismo već odavno osetili. Međutim, prethodne vlasti ili nisu bile u stanju ili nisu želele da se suoče s postojećim problemima, a koji su vremenom samo rasli i nagomilavali se.

penzioner

pre 9 godina

Sve što se decenijama taložilo i guralo pod tepih, danas nam stiže na naplatu!A od nas zavisi kako će biti u budućnosti,zato je politika vlade,pre svega, odgovorna.na žalost došli smo u situaciju kada nemamo mnogo izbora.
(mona, 21. decembar 2014 15:45)

... kakav tepih, kakvo talozenje??? Decenijama je vodjina radikalna stranka stavljala klipove u tockove i kocila sve napredno, sada su njemu ti tockovi zaskripali iz kojih neka sam vadi klipove...dosta je vremena proslo svakog ko je iole imao napredne ideje radikali su spoticali, a sada kada je on na vlasti svi treba da budemo njegove zrtve - ne pada mi na pamet osim onog sto mi je sam svojom voljom oteo a to je od blizu minimalca penzije pa mi je penziju sveo na manje od minimalca....

Marko

pre 9 godina

Sledece godine cemo se zaduziti preko 4.5 milijarde kako trenutno stoje stvari, pa je moguce da ce na kratko biti bolje, a za 5-6 godina potop!
Veliki vodja jos nijednom nije spomenuo da su za 2 i po godine zaduzili drzavu za oko 7 milijardi, sto je mnogo vise od prethodne vlasti. Sta su uradili? Zaposlili svoje parazite i nastavili da kradu kao prethodni i da stite svoje finansijere. Neka, mozda je tako i bolje. Mnogi ljudi moraju da nauce na tezi nacin. Oni koji shvataju i vrede ce uvek imati dovoljno novca za pristojan zivot. Ovi ostali ce uciti na svojim greskama.

seno

pre 9 godina

Vucic se na predizbornom skupu u Mionici obratio mestanima i rekao da Srbija moze ocekivati bolju situaciji vec sledece godine, on je takodje najavio otvaranje nove topionice u Boru i resavanje problema Smederevske Zelezare, izjavio je i da je veoma vazno da se ispostuje plan i program sprovodjenja reformi.

kocka

pre 9 godina

Vanredni izbori u Mionici bice odrzani 28. decembra, ovim povodom odrzan je predizborni skup gde je Vucic rekao da stanje u Srbiji postepeno postaje sve bolje, vec 2015. godine moze se ocekivati napredak, bez obzira na procene MMF-a koji je dao ocenu da ce se boljitak osetiti tek 2016. godine.

Bora Sustina

pre 9 godina

Nisam verovao da je pad tako dramatičan i nepovratan. Dnevna doza Vučića na, nekada, davno
beše, perjanici "nezavisnih medija" postaje iritantna i za botove. Evo, naterali ste ih da i nedeljom odrađuju, tastaturom stečene, državne sinekure! Mada, odmah iza Nove godine, eto tu iza ćoška, nas čeka svetla budućnost, renesansa Srbije... ko to da ne objavi. Čestitam! Vaš B92 se pretvara u novi Službeni glasnik, kultivisaniji, umiveniji, bolje obučen i uticajniji od petparačkog Informera. A, ideali?

GoranZemun

pre 9 godina

Covece, dogovori se vec jednom, sam sa sobom. Pitam se, da li ti, uopste i znas, koja je sada godina.
Izgleda da je rejting ozbiljno pao, pa brze-bolje, eto nama boljitka odmah iza ugla.

Kiza

pre 9 godina

Sa nasim premijerom ne mogu da se porede ni braca Grim.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zeljko, 21. decembar 2014 18:44)

Ne braca Grim nego Baron Minhauzen.

biber

pre 9 godina

Srbija ce osetiti napredak vec u narednoj godini, iako su strucnjaci iz MMF-a procenili da ce se to dogoditi tek 2016. i 2017. godine, Vucic je ovo istakao na skupu u Mionici, gde ce biti odrzani vanredni izbori 28. decembra, on je pozvao sve prisutne da nastave sa dobrim radom i da izadju na izbore u sto vecem broju.

bzvz

pre 9 godina

Da li ovaj Vucic ponekad slusa sebe sta govori i obecava, i ako slusa, kako ga nije blam od toga sto cuje? I zar nije sam sebi dosadan od precestog pojavljivanja u javnosti, ima li on uopste osecaj za meru? Zadeni za pojas ponekad, dosadan si, majstore!

ae

pre 9 godina

Njaveci radnik, najvredniji u istoriji Srbije u odnosu na sve premijere do sada! Ne mogu mu nista,jednostavno nezaustavljiv covek !
(ZoranM, 21. decembar 2014 15:04)

ako je tako kako kazes onda burazeru ne beri brigu. :)

Maja

pre 9 godina

u predizbornoj kampanji Vucic najavljuje u 2015., ministar finansija najavljuje za 3 godine??? ko sad laze? i on ce nekom da prica o zaduzivanju a da se nista ne radi?! pa on je kralj zaduzivanja i price, a nijedan konkretan rezultat nema..

Кривокапић

pre 9 godina

Мени је најжешћа та коалиција од 10 партија, а у опозицији спс и дс. Хаос. Нећу да потцењујем Мионицу, али зар је толико важна да премијер и министри иду у предизборну кампању?

Deda Mraz

pre 9 godina

@ Dule Sns: oni su opusteni u fullu, nego, ne znam da li bi vi trebalo da se tako osecate... Kola idu niz brdo, otkazala nozna, otkazala rucna... A vi kulirajte ooopuusteno... Sve plagijati i rejting hunteri, niko nista ne zna. Samo na to uvo i mozete da spavate... Lazi, mazi pa boze zdravlje ovi i sledeci izbori da se prodju... :))

Miroslav

pre 9 godina

Ovaj se uključio u izbornu kampanju. "Mionica, to je moj Rubikon!Samo da tu pobedim spreman sam na sve. Pa, ja znam da su Srbi prijemčivi na svaku vrstu mojih lažnih obećanja"

San Antonio

pre 9 godina

S' obzirom da sam nepopravljivi optimista ja ipak verujem u ovu priču. Vlada na čelu sa Vučićem za razliku od nekih prethodnih ima jasan plan i što je važnije cilj. Mislim da to do sad nismo imali i uz to što ih krasi iskrenost i velika doza odgovornosti zaista imamo čemu da se nadamo.

zimzeleni

pre 9 godina

Evo u cemu je tvoj problem. Tebi je bilo lepo devedesetih, lupao si u patriotske bubnjeve, zatvarao medije i dobio drzavni stan. Kome ti u lice smes da kazes da radi malo ili da treba da ostane bez posla?

ZoranNS

pre 9 godina

Nemamo nikakve šane za bolje, bezglavo zapošljavanje se nastavlja, uštede od penzija i plata se tope brzinom munje, zapravo posle 3 meseca će slediti kontatacija, nismo uštedeli ništa, uništavanje onog što valja se nastavlja, primer JAT tehnika, PKB beogrda, sve ide Arapima.

Viktorija

pre 9 godina

Verujem da imamo bolji uvid u svoje prilike i specifičnosti ekonomije nego MMF, i da je samim tim naša procena realnija. U svakom slućaju, treba period reformi izdržati i izgurati dosledno do kraja.

Filip

pre 9 godina

Mitomanija, stara srpska rec a znaci patolosko laganje. Samo ne znam ko je gluplji i bezobrazniji u celoj prici, ovi sto besomucno hvale idola ili njihov idol. Kada narod lozis onim sto ga najvise boli, nacionalizam, standard...na kraju sa 50% i vise dodjes na zivot negde daleko od Srbije ili na spomenik u dvoristu. Nije tesko pricati, lagati i obecavati tesko je ispuniti obecano a za dve ipo godine mi smo u debelom minusu i tanjir je sve prazniji. I svi inteligentni u ovoj zemlji su na netu pa vi napredni prema komentarima procenite gde ste. Pametnog tesko mozes da prevaris a ostala raja menja stav kako vetar duva, tako da za cas moze da vas oduva orkan promena.

Maja

pre 9 godina

u cemu je poenta ovih minusa koje lupaju botovi??? navedem cinjenice, sta izjavljuju premijer i ministar finansija i da postoji neslaganje u istim i oni klikcu minuse..

Marko

pre 9 godina

Kako ovom coveku nije ni malo zao da manipulise sa tim jadnim i bednima narodom. Kako moze tom detetu u oci pogledati, meni to uopste nije jasno.

milan1004

pre 9 godina

Boljitak? Kako vas bre nije sramota? Rekli ste pre dve godine da ce nam u odnosu na 2012 biti bolje krajem 2014. I? Plata manja Evro veci. Standard ispod dostojanstva coveka. Ako vas uskoro ne isprebijamo motkama i oteramo sa vlasti, ko zna sta cemo docekati u 2015...

pravac

pre 9 godina

Siguran sam da cemo naci nacin da slozno vodimo Srbiju iz svih delova nase zemlje ravnopravno i da cemo ovakvim pristupom srpske politicke elite pre svega osnaziti srpsko selo samim tim i srpske proizvode. Kada ozivimo selo kada vise budemo obradjivali i proizvoditi, mozemo racunati i na zaradu. Ljudi u Mionici i Lucanima moraju se osecati sigurno. Vec sledece godine im mora biti bolje. Beograd ne moze vise biti jedina prilika za razvoj mladih, vec citava Srbija. Svako ce iati podjednake mogucnosti za razvoj u svakom smislu

Dejan

pre 9 godina

Da odgovorim gospodinu koji se deklarisao kao Don Kihot. Ono sto bi prvo trebalo da uradi je da manje pise po forumima, manje misli gde ce ici na odmor ili sedi u kafani za vreme radnog vremena a vise radi i stedi. Ako ne podrzite drzavu i konstantno sabotirate nema cemu da se nadate. Vlast na celu sa gospodinom Tadicem i njegovim partijskim saborcima je nas dovela gde smo sad. Narod je izgubio veru u politicare i mozda bi trebalo uvesti pravilo da nema koalicija vec samo oni koji dobiju vecinu od 50% imaju vlast. Tako bi se silne usijane glave zvane" visoki funkcioner....stranke" tipa Ruzica, Bajatovica, Petrovica ili zalutalih u politiku i glasnogovornika US ili EU politika tipa Jovanovica poslali u istoriju. Neverovatno je kako kod nas svi hoce lak hleb bez muke i prevrcuci jezik. Pojam politicara je institucija podkradanja i bogacenje a ne patriotskog osecanja. Zar jos posle svega i trulezi nismo spremni da se suocimo sa stvarnoscu i dalje umisljamo i zivimo u zabludama. Nazalost izgleda da je spas jos uvek daleko a mozda bolje i ne zasluzujemo...

saolinac

pre 9 godina

Nema vise muljanja sa PDV-om pa se cak i iz vlade iznenadili koliko se muvalo a to se vidi po vecem prilivu finansija od ocekivanog. Reforme vec daju rezultate i boljitak je realnost.

Jelena

pre 9 godina

Ako tajkuni redovno plaćaju PDV, to se odmah oseti na priliv novca u budžet.
Da li će neko krivično odgovorati za "tolerantan" odnos Poreske uprave prema ovim "zaštićenim" poreskim dužnicima u poslednjih 10 godina ?
Tuga ...

1914

pre 9 godina

Kakve veze ima ovaj prevarant Vucic sa lokalnim izborima u Mionici?Tu treba da se prica o lokalnim problemima i kako ih resavati a ne da premijer trubi o globalnoj politici...

Ne potcenjujte narod

pre 9 godina

DS je u finasijskoj dubiozi i nema para da placa botove, a DS bivši glasaci su pripadnici srednjeg sloja koji su razocarani demokratama pa su ih kaznili na izborima i ne pada im na pamet da botuju za njih, a i nisu taj profil ljudi. Mada verujem da su se mnogi pokajali, sta god da smo im zamerali, bar nisu bezocno i nezakonito otimali plate i penzije. Pojavljuju se samo SNS botovi i to svuda, cak i na najmanje posecenim portalima sa svojim ogavnim hvalospevima. Džabe se trudite, botovi, sve sto ovde citate je mišljenje naroda i verujem da ce izbori u Mionici i Lucanima pokazati isto.

Ika

pre 9 godina

Aha, dobro. Ovim putem želim da ti se zahvalim, ooooo ti svetla budućnosti za sve što si učinila za nas, toliko si svetla tačka na kraju da si osvetlila ceo tunel pa se kraj ni ne vidi!!!

50% od 50% nije 90%

pre 9 godina

"Dezurni hejteri i pljuvaci Aleksandra Vucica ... u realnom zivotu vi ste na ispod 10%"
(vlasko, 21. decembar 2014 17:13)

Brate, jel' umeš ti da brojiš? Dobili ste 50% glasova od 50% izašlih na izbore. To je 25% građana Srbije. Što znači da pljuvača i hejtera Aleksandra Vučića u realnom životu ima 75%.

genovita

pre 9 godina

Mozemo ga voleti ili ne ali budimo realni i iskreni Vucic svoj posao radi odlicno, odgovorno i u interesu drzave koja je godinama bila unistavana od ranije vlasti.

mira

pre 9 godina

Verujem Vučiću i podržavam ga. Već je toliko puta dokazao da mu je stalo do nas, tako da će i ovaj put sve ispasti dobro po narod i Srbiju.

velinka

pre 9 godina

Mislim da nam kritike i ironisanje nece pomoci da vratimo Srbiju na normalan put, vec odgovoran i predan rad na koji smo svi pomalo zaboravili uljuljkani pricama i lepim slikama prethodne vlasti.

MRKI

pre 9 godina

Da li premijer garantuje da ce se živeti bolje za godinu dve jer narodu znači mnogo to što im uzima 10% od plate. Ovaj narod je preživeo stabilizaciju Milke Planinc, zajam za preporod Slobodana Miloševića, Jezdu, Dafinu, sankcije i šta ne još. Vidite EPS trebuje 1000 litara Viskija i rakije. Bruka od toga kako državna preduzeća troše državne pare.

Slusam ne verujem

pre 9 godina

Ako je po dosadasnjim obecanjima i onim koja su ispunjema izgleda ca ce 2015 tako i biti. Nego da ne trcimo u napred, blizu je i ta 2015-ta godina pa cemo da se licno uverimo da li je ovo jos jedno u nisu ispunjenih obecanja.

zimzeleni cecar

pre 9 godina

Ne moze jedan narod da izabere pogresnu politiku,a da ga to posle nista ne kosta.Treba vremena i volje da se oporavimo od svih posasti koje su nas godinama spopadale i sputavale

dunja

pre 9 godina

Da nas neodgovorna politika u prethodnom periodu nije dovela do ove situacije u kojoj smo sada Srbija bi bila dosta naprednija nego sada..

@Don Kihot, 21. decembar 2014 23:50

pre 9 godina

Normalni gradjani ove zemlje koji hoce da pristojno zive od svog postenog rada spremni su na ove ostre mere stednje ako cemo osetiti boljitak u svakodnevnici za godinu ili dve..to je realnost , a ne nostalgija za zutima

andrijano

pre 9 godina

Postavio bih supermenu par pitanja, a posto znam da ovo citaju, jer je mozda ovo i jedina sloboda i glas naroda, pocecu.
1. Zasto nije ponistena privatizacija velikih srpskih zdravih firmi koje su kupovali kriminalci i politicari?
2. Zasto se ne razotkrije pozadina ubistva Djindjica i sprega bivse vlasti sa organizivanim kriminalom koju ste potencirali?
3. Zasto se ne razotkrije sprega i bivsih i sadasnjih politicara sa tajkunima?
3. Zasto se ne razotkrije finansiranje stranaka i kampanja kao vid najefektnije korupcije?
4. Zasto se ne razotkrije stranacko zaposljavanje pocev jos od devedesetih godina?
5. Zasto za poteze politicara koje su ovu zemlju kostale finansijski mnogo i napravili joj stetu, korupcijom, nebrigom ili nestrucnoscu niko nije odgovarao?
6. Kako je moguce da se svako ko se u Srbiji bavio politikom, popravio svoj imovinski status i na ciju to stetu?
7. Zasto niko nije proveravao bonitet ljudi koji su kupovali najzdravije srpske firme i proveravao njihov novac koje su stekli kriminalnim radnjama? Umesto da se drzava bogati takvim firmama, bogate se kriminalci kojima ste dali legitimitet.
8. Zasto postoji uvoznicki lobi?
9. Zasto su veliki mediji u Srbiji pod kontrolom tajkuna i politicara i zasto je ovaj portal b92 jedini jos koji je preostao, da se cuje glas naroda?
10. Zasto forsirate pricu o radu i potrebi da se radi vise kada svako ko je zaposlen u srbiji radi gotovo identicno kao svaki drugi gradjanin zapada s razlikom sto nema nikakva prava i sto radi za novac koji je ispod svakog socijalnog merila?

Može biti samo je*an....

pre 9 godina

Kad nije na predizbornom mitingu, premijer obećava da će nam biti bolje sa stisnutim zubima za dve-tri godine, ali kada su negde uskoro izbori, e onda će biti svima bolje takoreći sutra, i baš slučajno, prvo tu gde premijer obećava do iznemoglosti...
Premijer, promoter Marfijevog zakona.....

dux@

pre 9 godina

Skoro svi su misljenja da ce Mionicani ako dobije sns gore ziveti...do sada sam na svim izborima glasao da zivim bolje ovim redom,po nekoliko puta:
spo,dos,ds...
e pa dosta mi je vise lepog zivota!

Petar

pre 9 godina

Kao da sam imao deža vu dok sam čitao članak pa sam morao na brzinu da pogledam na Google-u i odmah našao novinski članak iz 2013. godine sa naslovom: "Vučić obećava: Živećete bolje krajem 2014."

Aleksandar

pre 9 godina

Baci pogled na prihod od PDVa, smanjenu stopu nezaposlenosti i procesuiranje tajkuna - za pocetak!!!!!
(soterija, 21. decembar 2014 17:13)

Ja sam i dalje slep. Jel' može to malo konkretnije, a ne samo da ponavljaš ono što ti šef da da ponavljaš kao švaba tra la la.

Prihod od PDV-a ne možeš da proveriš pa da kažeš da je tačno.
Gde su zaposleni svi ti nezaposleni od kojih se smanjila stopa? Konkretno? Grad? Firma? Brojka?
I koji tajkun je procesiran? Ako misliš na Miškovića, koliko se da videti, on i dalje živi i radi kao što je živeo i radio pre. Jedino što sad ima obavezu svremena na vreme da skokne do suda. A pošto tvoj šef neće da reši problem sa advokatima dočekaćemo da i taj predmet zastari. Ako će i drugi da se procesiraju kao ovaj prvi, nećemo mi to dočekati za naših života.

Andjela

pre 9 godina

Država je krenula u odlučnu borbu protiv kriminala i korupcije, ukinuta je praksa zaduživanja, primenjuju se mere štednje uz oživljavanje privrede i proizvodnog sektora, uz sve ovo rezultati ne mogu da izostanu.

Aca

pre 9 godina

vlasko, 21. decembar 2014 17:13)
Pročitah sve, pišeš : "Srecom,u realnom zivotu vi ste na ispod 10%" (ostalo u tekstu me nije ni interesovalo, jer me nije briga za DS, SNS, SPS... ) , ali tih 10% koje pominješ su ljudi koji su završili "normalne" fakultete, razmišljaju svojom glavom, rade u privatnim ili državnim firmama u svojoj struci, imaju svoje porodice, i ne mogu da veruju šta se dešava oko njih,kakvi su umovi preuzeli vođenje države!
Kvantitet je čudo!
I još nešto, ne treba ti "na" ispred ispod 10%.

eh

pre 9 godina

jao sad će svi da se prime na ovu "vest", ko da ne znaju da je ovo čist predizborni marketing u Mionici!
a da treba da se radi više i bolje, to bar meni nije sporno, mnogo ljudi ovde namerno zabusava na poslu jer im je mala plata. mozete vi da penite do sutra, ali to je istina. ovde zaista vazi ona maksima "ne mogu oni mene da plate tako malo, koliko malo ja mogu da radim" (i da naravno sve vreme kukumavcim kako mi je mala plata!

E, bote 'ebote

pre 9 godina

Pa kada bi znao da iznosis argumentovane odgovre umesto potenciranja reci "bot, hvalospev..." bilo bi ti jasno, ovako nema potrebe da ti objasnjavam kada si slep kod ociju. Baci pogled na prihod od PDVa, smanjenu stopu nezaposlenosti i procesuiranje tajkuna - za pocetak!!!!!
(soterija, 21. decembar 2014 17:13)

Vazi bote, posebno "smanjena stopa nezaposlenosti"... To ti dosapnuo Vulin? Nego, ne objasni ti meni/nama sta su to "kvalitativne brojke"?

plata 20k -10%

pre 9 godina

(vlasko, 21. decembar 2014 17:13)

bata Vlaško, a što vi iz SnS uvek kada nešto objašnjavate, uzimate "narod" pod svoje?, narod zna,narod neće,narod ovo,ono, pa jel vi posedujete narod ,a i zar i mi nismo "narod"?, znači vi to u ime naroda sve?, pa zar ne bi bilo bolje da nas kao "narod" ubedite argumentima i činjenicama da je to što govorite zaista tako, da osetimo da je to tako...ja koliko vidim ,ovde 90% "naroda" kuka, a onih 10% ste vi iz BoT redakcije SNS-a, realno?...činenjica, samo blesav čovek ne može da ne prepozna nekog ko piše za interes nekog drugog...mene bi bilo sramota da tako zarađujem za porodicu ,bolje da skapam od gladi, što nam i ovako sa vama sleduje definitivno...ja realno vidim samo to da su cene svih proizvoda otišle min. 50% gore, a plata mi je izgubila vrednost 100% od 2008, imam i dokaze za ovu tvrdnju, ajd' mi ti reci sada gde je taj boljitak o kome govori vaš (naš) premijer? realno, štrajkuje vam pola Srbije, a vi gledate da dobijete izbore neke u jednoj opštini.

Filip

pre 9 godina

(Dule, 21. decembar 2014 15:13)

Samo vas fotelja zanima bez obzira sto unistavate Srbiju svaki dan. Razmisli dobro sta ces raditi kada vas oteraju sa vlasti, sta ste uradili zutima vas ceka deset puta gore.

zivko

pre 9 godina

Slusajuci svakodnevno o tvojim fantasticnim uspesima, ja sam mislio da smo vec ispred norveske i svajcarske. Zar ima potrebe da bude jos bolje?

klosar72

pre 9 godina

"Dezurni hejteri i pljuvaci Aleksandra Vucica imate veliki problem.Postojite samo u virtuelnom svetu.Sva vasa moc svodi se na besomucno pljuvanje,na ovom i jos par internet stranica,Aleksandra
(vlasko, 21. decembar 2014 17:13)

Pa sve ostalo ste zabranili ili pogasili.

Nije frka, možete i ovo da zabranite, zbog vašeg duševnog mira, a kladim se da na tome već radite.

Car nije go, ukoliko niko ne može to da kaže? Jel vam to logika?

Odlična logika, ali nije ni za srednje, a ne neke duže staze.

Mozda ode i benzin ?

pre 9 godina

Bolji zivot dolazi u maju kada stizu nova 80% povecana poreska resenja za porez na imovinu , a moze da se desi ida bas tada poskupi i struja jer je kraj grejne sezone.

uzajmljeno-vraceno hmmm pljuvanje

pre 9 godina

(vlasko, 21. decembar 2014 17:13)

zastao sam u tvom komentaru kod PLJUVANJA - e sada da ti objasnim to pljuvanje potice od vodje koji je skoro 25 godina sve popljuvao ko bi nesto ruzno rekao za njegovog ucitelja Seselja jer tada je vodio politiku cim njegovom ucitelju ode crevo na levo odmah nastane pljuvanje i pretnja onima koji nisu na liniji radikala a da pri tome nije birao na koga ce da pljune bili to poslanici, ministri pa cak i narod...

marko

pre 9 godina

Nama sa srednjom školom nikada neće biti bolje, bilo ko da dođe na vlast. Minimalac od 22-23 000 dinara ima manju kupovinu moć nego u vreme Miloševića.Posle promena 5. oktobra, profitirao je samo kadar sa fakultetskom diplomom, mi obični radnici živimo lošije. Da sam znao da će nam biti ovako, ne bih išao po mitinzima protiv Miloševića. Pa izvolite, lupajte minuse (ako objave komentar).

A da se svi zaposlimo kod drzave i da svi posteno placamo porez ?

pre 9 godina

@Jelena
"Ako tajkuni redovno plaćaju PDV, to se odmah oseti na priliv novca u budžet"

Kakve veze imaju budzet i bolji zivot gradjana Srbije ? To je samo presipanje iz supljeg u prazno. Ako meni, nezaposlenom, otmu neki povecani porez da bi 781.000-glava azdaja ima vise onda ja imam manje. I narod u Srbiji, u principu, ne zivi bolje. A ako se nesto otme tajkunima i podeli na 781.000 delova, slabo cete to da primetite.

upucen

pre 9 godina

sta ima kvalitativno kod procesuiranja tajkuna. kan ni jedan nije procesuiran? kvalitet 0 a i kvantitet nije bas na zavidnom nivou!!! natrag u bot kanc pa u skolu

Ilija

pre 9 godina

Nego kako, boljitak mora doći samo ako se svi zajedno potrudimo! Ako nastavimo da bojkotujemo započete napore, ništa od našeg boljitka ni za 100 godina... Srž reformi i rezultata reformi je u nama!

bogdan

pre 9 godina

@MRKI U tvom nabrajanju ne videh one koji su napunili javna preduzeca svojim (citaj partijskim) kadrovima. Ocigledno da, iako nemaju para da plate struju, za partijske botove uvek ima novca.

dip. ekonom

pre 9 godina

Narod mora biti svestan krize koja bi nas zadesila iduce godine da se nije nesto promenilo i uradilo! Svima je u javnom sektoru dosta teze, ali da se nije ovo uradilo moralo bi biti masovnih otpustanja, masovnih smanjenja plata, mnogo bolnijih od ovih! Uvek je bolje spreciti, nego leciti i treba istrajati, koliko god bilo bolno!

bella

pre 9 godina

Mislim da će ipak biti nešto od svega ovoga.Vučiću svakako nije u interesu da sutra ostane bez vlasti,kad bi se ispostavilo da su samo prazne priče.

mona

pre 9 godina

Sve što se decenijama taložilo i guralo pod tepih, danas nam stiže na naplatu!A od nas zavisi kako će biti u budućnosti,zato je politika vlade,pre svega, odgovorna.na žalost došli smo u situaciju kada nemamo mnogo izbora.

Dule

pre 9 godina

Vidim da ima puno žutih na komentarima... Džaba vam, mi smo još tri godine na vlasti a onda još četiri... Opustite se, što ste nervozni... Kul je sve...

Andrija

pre 9 godina

Samo hrabro nogu pred nogu, ne bi bilo prvi put u Srpskoj istoriji da narod ili deo njega, ne prepozna onoga koji mu želi dobro. Verujem u Vas, uspećete!

Truman

pre 9 godina

Činjenica je da se Vučić od samog početka bori za oporavak i razvoj naše zemlje, a to je definitivno najbitnije za sve nas. U mnogo smo boljim odnosima sa stranim zemljama, a samo tako možemo očekivati boljitak Srbije u narednom periodu. Nadam se da ćemo taj cilj uskoro i ostvariti.

Stevan

pre 9 godina

Ove godine smo imali katastrofalnu poljoprivrednu sezonu i ogromnu štetu od poplava. Ako naredna godina bude bez novih vremenskih nepogoda, možemo se nadati porastu BDP-a, jer bolja poljoprivredna sezona može da ima multiplikacione efekte na ostale delove našte privrede.

Obilić

pre 9 godina

Vucic ima jaku volju i naporno radi kako bi uradio nesto za svoju zemlju, ali nema carobni stapic kojim ce oporaviti Srbiju, vec svi zajedno moramo da uzmemo svoje ucesce u sprovodjenju planiranih mera reformi. Samo tako mozemo ocekivati rezultate u napredtku zemlje, pa mozda cak i naredne 2015. godine.

Sovica

pre 9 godina

Gradjani Srbije ocekuju da rezultati stednje u kojoj svi ucestvuju budu vidljivi sto pre je moguce. Zaista je celokupna drustvena situacija veoma zabrinjavajuca, pa iz tog razloga u procesu oporavka moraju svi uzeti ucesce. Vlada ce svakako vratiti poverenje gradjana ukoliko u najavljenom vremenskom roku bude realizovala planove.

Vlasko

pre 9 godina

Poruka za Aca,gradjanku...Imam 20 godina radnog staza u privatnom sektoru.Ni jedan minut ni sekund nisam radio u drzavnoj,drustvenoj ili bilo kojoj firmi na budzetu.Platu nisam dobio ako je nisam zaradio,a bilo je situacija da zaradjenu platu nisam dobio.Sta da radim kada su vasi politicki lideri do savrsenstva kreirali privredni ambijent u kom poslodavac moze da se ponasa skoro kao robovlasnik.Vasi politicki favoriti su imali 10-tak godina da sprovedu PREKO NEOPHODNE SVEOBUHVATNE REFORME.Od svih reformi koje je trebalo sprovesti(ekonomske,privredne,javnog sektora..)vasi politicki favoriti su sproveli samo jednu-reformisali su svoje dzepove do neprepoznatljivosti.I sada vam je Vucic kriv jer se prihvatio da resava godinama i decenijama nagomilane probleme.Ocigledno je da poseduje osobine koje su vasim politickim favoritima prilicno apstraktne-hrabrost i postenje.Dobro bi bilo da malo realnije sagledate stvari i,naravno sa razumnom dozom kriticnosti,podrzite ovo sto Vucic radi.Ako Vucic ne sprovede reforme,bar do tacke od koje nema nazad,bojim se da ce onaj ko bude zadnji izlazio na Horgosu morati da ugasi svetlo i okaci tablu sa natpisom-OVO JE BILA SRBIJA.

Milenko Pešić

pre 9 godina

Ako i Vučić ne uspe definitivno gubim nadu da ćemo ikada živeti bolje. On je razlog zbog čega još nisam digao ruke od Srbije.

Uroš

pre 9 godina

E moji narode, pojedinima sada ni Vučić ne valja. Ko bi svima nama udovoljio. Sada kada se nema šta više pokrasti i kada neko mora vaditi kestenje iz vatre, sada tim istim lopovima smeta Vučić i ova vlada koja se bori sa nasledjenim problemima.

mara

pre 9 godina

Rešavanjem nagomilanih problema u petrohemijskom kompleksu, kao i pronalaženjem strateškog partnera za Železaru Smederevo, postoje značajne šanse da ekonomija Srbiji ostvari bolje rezultate u narednoj godini

beba

pre 9 godina

Vlada je usvajanjem niza reformskih zakon za samo prvih 100 dana vlade značajno unapredila poslovni ambijent,u svetlu privlačenja direktnih stranih investicija i osetnog povećanja stepena zaposlenosti. Treba imati malo strpljenja, kako bi se prvi značajni rezultati u tom pogledu videli

Vladan

pre 9 godina

Reforme su pokrenute i sad ne postoji nazad. Mislim da celo drustvo treba da se ukljuci u njihovo sprovodjenje i da svako ima svog udela, jer ne mozemo da ocekujemo da ce jedan covek resiti sve probleme.

Srdjan

pre 9 godina

Ja i dalje uporno postavljam pitanje - da li neko moze da objasni kako ce nam sledece godine biti bolje, ako su ljudima smanjene plate i penzije? Bilo ko da objasni, bicu srecan...

Blondi

pre 9 godina

Boljitak je zagarantovan ako se reforme budu sprovodile kako treba i bez izuzetaka! A kad se uzme u obzir da je ekonomija naše zemlje godinama unazad uništavana, a država godinama pljačkana, onda moramo biti svesni toga da se ni promene ne mogu dogoditi preko noći, i da je za to potrebno samo malo strpljenja, i malo više vremena!!

JEDNE - NOCI - U - DECEMBRU

pre 9 godina

Ono sto je svakako velika istina koju niko nije u stanju da demantuje ko iskreno voli i postuje zemlju u kojoj zivi boljitak je toliko evidentan da se vec vidi, a verujem da ce iz godine u godinu sa ovom Vladom biti sve bolje i bolje.Samo malo zavirite malo u svet, u spoljnu politiku, osvrnite se na suzbijanje korupcije i kriminala, pogledajte sve reforme koje se sprovode, citajte utiske sa samita, poslusajte malo o suficitu u budzetu. Koliko postovanja je sadasnja Vlada na celu sa Aleksandrom Vucic stekla za veoma kratko vreme i sve ce vam biti jasno. E sad sto to onim duzebriznicima ne odgovara to je vec njihov problem.

Vreme je

pre 9 godina

Ko zna koliko će pre biti bolje kada baš svi koji do sada nisu ispunjavali svoje obaveze prema državi krenu da ih ispunjavaju

flomaster

pre 9 godina

Kao sto saznajemo Vucic je posetio Mionicu povodom izbora koji se odrzavaju 28. decembra u ovom kolubarskom mestu. Ovom prilikom je istakao znacaj velike izlaznosti mestana Mionice kako bi se i u ovom mestu osetile reforme koje sprovodi Vlada Srbije.

bojler

pre 9 godina

Bilo bi dobro ako bi Srbija premasila prognoziranje MMF-a po pitanju boljeg zivota u nasoj zemlji do 2017. godine, mi se nadamo da se boljitak uz sadasnju vladu oseti do kraja sledece godine, sto je i sam Vucic izjavio u Mionici, koju je posetio povodom izbora koji treba da se odrze u ovom mestu 28. decembra.

Ekolog

pre 9 godina

Rezultati dobro promisljenih odluka i ostrih reformi stizu mnogo pre od planiranog ukoliko se budemo strogo pridrzavali vladinog plana za napredak i razvoj.

Sone82

pre 9 godina

Boraveci u Mionici povodom predstojecih izbora koji se odrzavaju u ovom mestu, Vucic je pokazao da mu kao premijeru Srbije nije vazno samo da obilazi vece gradove, sto je i potvrdio tokom svog govora u kom je istakao da velika paznja treba da se obrati prilikom finansiranja manjih mesta jer se sada vodi racuna o istom. Takodje je potvrdio da ce bolji zivot u Srbiji moci da se oseti tokom sledece godine.

laki78

pre 9 godina

Izgleda sam samo ja slep pa ne vidim boljitak.Izgleda sam samo ja glup pa ne shvatam da ce mi biti bolje sledece godine kad mi oduzmu jedno letovanje od godisnje zarade na ime ovog smanjenja plata.Mora da sam kreten kad zakljucujem da pad BDP-a od 1 do 3 posto u 2015 nije dobra vest.Valjda sam glup jbg.

ronin

pre 9 godina

Vucic pola covek-pola najava. Muka mi je od najava. Krajem Oktobra Najava je bio u selu Jamena i najavio nove kuce do Svetog Nikole. I naravno kuce nisu napravljene, ljudi se snalaze kako znaju. NARODE MOJ-STOKO MOJA.

vlasko

pre 9 godina

Dezurni hejteri i pljuvaci Aleksandra Vucica imate veliki problem.Postojite samo u virtuelnom svetu.Sva vasa moc svodi se na besomucno pljuvanje,na ovom i jos par internet stranica,Aleksandra Vucica i svega sto on radi na dobrobit Srbije,pa i vas gospodo"dezurni pljuvaci".Srecom,u realnom zivotu vi ste na ispod 10% tako da vam jedino to i preostaje.Sto se Vucica tice,on se uhvatio u kostac sa katastrofalnim posledicama vladavine vasih pulena(i ne samo njih,ruku na srce)u proteklih 10-tak godina.Istine radi,ima dosta losih stvari(u mentalitetu pre svega)koje datiraju i vise decenija.Dakle,sve ono sto vasi puleni nisu smeli ili nisu hteli da rade za dobrobit Srbije(ozbiljne i najsire reforme)Vucic je hrabro i bez kalkulacija preuzeo na sebe.Narod,koliko god se vi tom narodu podsmevali i omalovazavali ,je prepoznao Vucicevu iskrenost i zato mu daje ovoliku podrsku.A,vama preostaje da nastavite sa zluradim komentarima i da tesko podnosite dobre stvari koje Vucic radi u korist Srbije i njenih gradjana.Ali,to je vec vas problem jer kako rece ona narodna izreka:"Psi laju,a karavani prolaze".Aj da vidim gospodo iz redakcije B92 hocete li da pustite moj komentar ili ce te po obicaju da me cenzurisete jer zastupam stavove koji vam ne odgovaraju.

Marko

pre 9 godina

Sledece godine cemo se zaduziti preko 4.5 milijarde kako trenutno stoje stvari, pa je moguce da ce na kratko biti bolje, a za 5-6 godina potop!
Veliki vodja jos nijednom nije spomenuo da su za 2 i po godine zaduzili drzavu za oko 7 milijardi, sto je mnogo vise od prethodne vlasti. Sta su uradili? Zaposlili svoje parazite i nastavili da kradu kao prethodni i da stite svoje finansijere. Neka, mozda je tako i bolje. Mnogi ljudi moraju da nauce na tezi nacin. Oni koji shvataju i vrede ce uvek imati dovoljno novca za pristojan zivot. Ovi ostali ce uciti na svojim greskama.

plata 20k -10%

pre 9 godina

U januaru ste rekli lova u aprilu. O tog obecanja proslo je godinu dana.
(tigar, 21. decembar 2014 14:41)

Vučić: ....pa zar ne vidiš da smo opljačkani ....?!

Lacerta

pre 9 godina

Sada zaista ima prostora za ovako optimisticne izjave obzirom da su pozitivni pomaci podrzani kvalitativnim brojkama.
(soterija, 21. decembar 2014 14:36)

Deder bote, objasni nama neukima sta su to "kvalitativne brojke"?
(E, bote 'ebote, 21. decembar 2014 16:23)

Mnogo tražiš, nije on plačen da objašnjava, nego da hvali Vođu. A ionako nema pojma šta su to "kvalitativne brojke", ali učinilo mu se da lepo zvuči...

666

pre 9 godina

Pre neki dan,otvara se most u Beogradu...a na njemu par stotina spontano privedenih,sve sa kineskim zastavama.
Sto se tice boljitka...ovo je samo najava reprize cuvene serije na RTS1 i u 2015.godini.

sesto culo

pre 9 godina

Vidim da ima puno žutih na komentarima... Džaba vam, mi smo još tri godine na vlasti a onda još četiri... Opustite se, što ste nervozni... Kul je sve...
(Dule, 21. decembar 2014 15:13)

koliko se zaduzio za ove tri godine i koliko ce se zaduziti mislim da ce jedva docekati nove izbore da pobegne a da drugima uvali bankrot i da nam soli pamet kako je on spasao Srbiju od bankrota a eto drugi su je uvalili jer ce nam i MMF i svi okrenuti ledja, verovatno ce i Ustavni sud odluciti o ustavnosti otetih penzija i plata....Ful i Fol je sve....

Dule

pre 9 godina

Vidim da ima puno žutih na komentarima... Džaba vam, mi smo još tri godine na vlasti a onda još četiri... Opustite se, što ste nervozni... Kul je sve...

penzioner

pre 9 godina

Sve što se decenijama taložilo i guralo pod tepih, danas nam stiže na naplatu!A od nas zavisi kako će biti u budućnosti,zato je politika vlade,pre svega, odgovorna.na žalost došli smo u situaciju kada nemamo mnogo izbora.
(mona, 21. decembar 2014 15:45)

... kakav tepih, kakvo talozenje??? Decenijama je vodjina radikalna stranka stavljala klipove u tockove i kocila sve napredno, sada su njemu ti tockovi zaskripali iz kojih neka sam vadi klipove...dosta je vremena proslo svakog ko je iole imao napredne ideje radikali su spoticali, a sada kada je on na vlasti svi treba da budemo njegove zrtve - ne pada mi na pamet osim onog sto mi je sam svojom voljom oteo a to je od blizu minimalca penzije pa mi je penziju sveo na manje od minimalca....

dux@

pre 9 godina

Skoro svi su misljenja da ce Mionicani ako dobije sns gore ziveti...do sada sam na svim izborima glasao da zivim bolje ovim redom,po nekoliko puta:
spo,dos,ds...
e pa dosta mi je vise lepog zivota!

Mary

pre 9 godina

Vucic ima razloga za optimizam, naplata poreza je nadmasila ocekivanja. Poired toga u procenama MMF za sledecu godinu nije uzeto u obzir resenje problema Zelezare Smederevo koje ce da utice na smanjenje rashoda u budzetu, a na povecanje privrednog rasta.

Kratka pamet

pre 9 godina

A gde je sad cuveni ministar Krstic.Sta je sa njegovim ,, neprocenjivim znanjem,, i obecanjem za boljitak krajem 2014 godine. Pa bogami i vicepremijer iz prethopdne vlade ga je u tome podrzavao.Pa da sad se setih i on to vise puta obeca....! A znate li gospodo iz vlade sta se misli o onima koji otimaju najstarima....!

Darko

pre 9 godina

Vidim da kriticari ove vlasti,hoce bolji zivot al da sede u fotelji i kukaju,e pa ne moze.
(Bajmok, 21. decembar 2014 15:12)

Vala bas. Lepo kupimo diplomu, uclanimo u stranku, pa pravac vlada Srbije. Za one manje srecne naci ce se neko mesto u javnim preduzecima.

ANTONIO

pre 9 godina

Da je u prošlosti postojao odgvorniji pristup radu, boljitak bismo već odavno osetili. Međutim, prethodne vlasti ili nisu bile u stanju ili nisu želele da se suoče s postojećim problemima, a koji su vremenom samo rasli i nagomilavali se.

50% od 50% nije 90%

pre 9 godina

"Dezurni hejteri i pljuvaci Aleksandra Vucica ... u realnom zivotu vi ste na ispod 10%"
(vlasko, 21. decembar 2014 17:13)

Brate, jel' umeš ti da brojiš? Dobili ste 50% glasova od 50% izašlih na izbore. To je 25% građana Srbije. Što znači da pljuvača i hejtera Aleksandra Vučića u realnom životu ima 75%.

inside tip

pre 9 godina

Fali mi kesha, zelim da budem bot. Ozbiljno, dajte neki kontakt, kucam nepismene gluposti kao pravi i slusam naredjenja glupljih od mene bez pogovora. Tesko je ljudi, pomagajte!

Aca

pre 9 godina

vlasko, 21. decembar 2014 17:13)
Pročitah sve, pišeš : "Srecom,u realnom zivotu vi ste na ispod 10%" (ostalo u tekstu me nije ni interesovalo, jer me nije briga za DS, SNS, SPS... ) , ali tih 10% koje pominješ su ljudi koji su završili "normalne" fakultete, razmišljaju svojom glavom, rade u privatnim ili državnim firmama u svojoj struci, imaju svoje porodice, i ne mogu da veruju šta se dešava oko njih,kakvi su umovi preuzeli vođenje države!
Kvantitet je čudo!
I još nešto, ne treba ti "na" ispred ispod 10%.

Kiza

pre 9 godina

Sa nasim premijerom ne mogu da se porede ni braca Grim.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zeljko, 21. decembar 2014 18:44)

Ne braca Grim nego Baron Minhauzen.

Eni i Roni

pre 9 godina

Vidim da je DS angazovao botove da rade punom snagom, ali nemojte zaboraviti da nas nije Vučić doveo dovde gde smo sada.Budimo realni,on sada vuče iznuđene poteze i za sada to radi vrlo dobro,sa time se slažu i evropski zvaničnici i iz MMF-a.Jedino vama to navodno nije jasno ali je to i razumljivo jer nekako morate da vratite dug vašim partiskim kolegama koji su vas pozapošljavali u javnim preduzećima i na nepostojećim radnim mestima. Između ostalog to je jedan od razloga zašto smo sada tu gde jesmo. Taj vaš sistem jednostavno nije održiv i morao je pući pre ili kasnije,nažalost sada će mnogi ni krivi ni dužni da ispašataju, ali to je realnost.

Maja

pre 9 godina

u predizbornoj kampanji Vucic najavljuje u 2015., ministar finansija najavljuje za 3 godine??? ko sad laze? i on ce nekom da prica o zaduzivanju a da se nista ne radi?! pa on je kralj zaduzivanja i price, a nijedan konkretan rezultat nema..

Zora

pre 9 godina

Vucic je izjavio da niko u regionu nije bio hrabar kao on da sprovede ove reforme a ja kazem da niko u regionu nije imao ni srce ni dusu od svojih gradjana da uzima od plata i penzija iako su duplo vece nego u Srbiji. To su za mene pravi lideri. Kompletan drzavni vrh treba da deli muku sa svojim narodom i da im plata bude 38000.

Može biti samo je*an....

pre 9 godina

Kad nije na predizbornom mitingu, premijer obećava da će nam biti bolje sa stisnutim zubima za dve-tri godine, ali kada su negde uskoro izbori, e onda će biti svima bolje takoreći sutra, i baš slučajno, prvo tu gde premijer obećava do iznemoglosti...
Premijer, promoter Marfijevog zakona.....

eh

pre 9 godina

jao sad će svi da se prime na ovu "vest", ko da ne znaju da je ovo čist predizborni marketing u Mionici!
a da treba da se radi više i bolje, to bar meni nije sporno, mnogo ljudi ovde namerno zabusava na poslu jer im je mala plata. mozete vi da penite do sutra, ali to je istina. ovde zaista vazi ona maksima "ne mogu oni mene da plate tako malo, koliko malo ja mogu da radim" (i da naravno sve vreme kukumavcim kako mi je mala plata!

E, bote 'ebote

pre 9 godina

Sada zaista ima prostora za ovako optimisticne izjave obzirom da su pozitivni pomaci podrzani kvalitativnim brojkama.
(soterija, 21. decembar 2014 14:36)

Deder bote, objasni nama neukima sta su to "kvalitativne brojke"?

soterija

pre 9 godina

Deder bote, objasni nama neukima sta su to "kvalitativne brojke"?
(E, bote 'ebote, 21. decembar 2014 16:23)

Pa kada bi znao da iznosis argumentovane odgovre umesto potenciranja reci "bot, hvalospev..." bilo bi ti jasno, ovako nema potrebe da ti objasnjavam kada si slep kod ociju. Baci pogled na prihod od PDVa, smanjenu stopu nezaposlenosti i procesuiranje tajkuna - za pocetak!!!!!

m.nebojsa

pre 9 godina

Evo meni je vec bolje od kad je SNS došao na vlast!!!
Vredno sam radio i skupljao sigurne glasove i sad sam u javnom preduzecu. Ovde je milina i verujte svi cete biti zaposleni samo da Vucic ostane na vlasti. Samo pratite moj primer i glasajte za SNS!!! Nema se puno posla ali se redovno radi. Plata je redovna a imamo i internet na poslu i smemo da ga koristimo kad nemamo posla.
Od kad je Vucic pobedio meni je svanulo i imam platu i bolje zivim i mogu da izadjem i da se provedem i opet mi ostane za dobar zivot. A ne kao vi sto niste hteli da radite i skupljate potpise i komentarisete i aktivno ucestvujete u zivotu stranke. Pa vi sad budite opet pametni i nemojte da radite za stranku i opet necete imati posla i opet cete kukati. A evo meni je super. Moze biti i vama i vasoj porodici i svima samo ak svi budete glasali za Vucica i SNS. On je pravi covek koji zna sta radi i brine se o svima nama. Samo glasajte za Vucica.

1914

pre 9 godina

Kakve veze ima ovaj prevarant Vucic sa lokalnim izborima u Mionici?Tu treba da se prica o lokalnim problemima i kako ih resavati a ne da premijer trubi o globalnoj politici...

mona

pre 9 godina

Sve što se decenijama taložilo i guralo pod tepih, danas nam stiže na naplatu!A od nas zavisi kako će biti u budućnosti,zato je politika vlade,pre svega, odgovorna.na žalost došli smo u situaciju kada nemamo mnogo izbora.

MRKI

pre 9 godina

Da li premijer garantuje da ce se živeti bolje za godinu dve jer narodu znači mnogo to što im uzima 10% od plate. Ovaj narod je preživeo stabilizaciju Milke Planinc, zajam za preporod Slobodana Miloševića, Jezdu, Dafinu, sankcije i šta ne još. Vidite EPS trebuje 1000 litara Viskija i rakije. Bruka od toga kako državna preduzeća troše državne pare.

Marko

pre 9 godina

Kako ovom coveku nije ni malo zao da manipulise sa tim jadnim i bednima narodom. Kako moze tom detetu u oci pogledati, meni to uopste nije jasno.

Ne potcenjujte narod

pre 9 godina

DS je u finasijskoj dubiozi i nema para da placa botove, a DS bivši glasaci su pripadnici srednjeg sloja koji su razocarani demokratama pa su ih kaznili na izborima i ne pada im na pamet da botuju za njih, a i nisu taj profil ljudi. Mada verujem da su se mnogi pokajali, sta god da smo im zamerali, bar nisu bezocno i nezakonito otimali plate i penzije. Pojavljuju se samo SNS botovi i to svuda, cak i na najmanje posecenim portalima sa svojim ogavnim hvalospevima. Džabe se trudite, botovi, sve sto ovde citate je mišljenje naroda i verujem da ce izbori u Mionici i Lucanima pokazati isto.

Don Kihot

pre 9 godina

Pa ti reče čim oteraš žute, da će cveće da procveta, a vi nas zakopaste toliko, da sad plačemo za žutima?! Alo bre, koje godine ti nabrajaš?! Gotov si druže.

bella

pre 9 godina

Mislim da će ipak biti nešto od svega ovoga.Vučiću svakako nije u interesu da sutra ostane bez vlasti,kad bi se ispostavilo da su samo prazne priče.

borko

pre 9 godina

Gledam danas. Nedelja.Pozeska ulica na Banovom brdu.Autobuska stanica. Linija 85koja je neki dan produzena do Borce preko novog mosta. Autobus pun ko oko.Nema mladjeg od 80 godina. Idu ljudi da vide most.Kao mecku Bozanu.Sama sirotinja sa besplatnom kartom za prevoz.Vucicu sto nisi usao u taj autobus da njima pricas kako ce im biti bolje.Izbacili bi te vec na mostu iz autobusa.Ali kakav smo narod verovatno bi ga ovacijama pozdravili. Voli nas covek ovna predvodnika

Maja

pre 9 godina

u cemu je poenta ovih minusa koje lupaju botovi??? navedem cinjenice, sta izjavljuju premijer i ministar finansija i da postoji neslaganje u istim i oni klikcu minuse..

milan1004

pre 9 godina

Boljitak? Kako vas bre nije sramota? Rekli ste pre dve godine da ce nam u odnosu na 2012 biti bolje krajem 2014. I? Plata manja Evro veci. Standard ispod dostojanstva coveka. Ako vas uskoro ne isprebijamo motkama i oteramo sa vlasti, ko zna sta cemo docekati u 2015...

Aleksandar

pre 9 godina

Baci pogled na prihod od PDVa, smanjenu stopu nezaposlenosti i procesuiranje tajkuna - za pocetak!!!!!
(soterija, 21. decembar 2014 17:13)

Ja sam i dalje slep. Jel' može to malo konkretnije, a ne samo da ponavljaš ono što ti šef da da ponavljaš kao švaba tra la la.

Prihod od PDV-a ne možeš da proveriš pa da kažeš da je tačno.
Gde su zaposleni svi ti nezaposleni od kojih se smanjila stopa? Konkretno? Grad? Firma? Brojka?
I koji tajkun je procesiran? Ako misliš na Miškovića, koliko se da videti, on i dalje živi i radi kao što je živeo i radio pre. Jedino što sad ima obavezu svremena na vreme da skokne do suda. A pošto tvoj šef neće da reši problem sa advokatima dočekaćemo da i taj predmet zastari. Ako će i drugi da se procesiraju kao ovaj prvi, nećemo mi to dočekati za naših života.

Milenko Pešić

pre 9 godina

Ako i Vučić ne uspe definitivno gubim nadu da ćemo ikada živeti bolje. On je razlog zbog čega još nisam digao ruke od Srbije.

Obilić

pre 9 godina

Vucic ima jaku volju i naporno radi kako bi uradio nesto za svoju zemlju, ali nema carobni stapic kojim ce oporaviti Srbiju, vec svi zajedno moramo da uzmemo svoje ucesce u sprovodjenju planiranih mera reformi. Samo tako mozemo ocekivati rezultate u napredtku zemlje, pa mozda cak i naredne 2015. godine.

Truman

pre 9 godina

Činjenica je da se Vučić od samog početka bori za oporavak i razvoj naše zemlje, a to je definitivno najbitnije za sve nas. U mnogo smo boljim odnosima sa stranim zemljama, a samo tako možemo očekivati boljitak Srbije u narednom periodu. Nadam se da ćemo taj cilj uskoro i ostvariti.

Predrag Marjanovic

pre 9 godina

Vucic je opet duvao, kakav crni boljitak, sta, bracemo pare, ne razumem, pa za boljitak treba da otvoris bar pet stotina fabrika sa po bar dvesta zaposlenih - a ti nijednu nisi otvorio, a lazes ove glupe botove.

ae

pre 9 godina

Njaveci radnik, najvredniji u istoriji Srbije u odnosu na sve premijere do sada! Ne mogu mu nista,jednostavno nezaustavljiv covek !
(ZoranM, 21. decembar 2014 15:04)

ako je tako kako kazes onda burazeru ne beri brigu. :)

Tihonije

pre 9 godina

Evo i ja cu da saopstim jednu tajnu vest iz Vlade o boljitku u 2015. U maju 2015. je predvidjeno smanjenje plata budzetskim korisnicima i penzije za 8 - 10%. Ovo se krije kao zmija noge, jer je to Vucicev novi dogovor sa MMF.

Andrija

pre 9 godina

Samo hrabro nogu pred nogu, ne bi bilo prvi put u Srpskoj istoriji da narod ili deo njega, ne prepozna onoga koji mu želi dobro. Verujem u Vas, uspećete!

Uroš

pre 9 godina

E moji narode, pojedinima sada ni Vučić ne valja. Ko bi svima nama udovoljio. Sada kada se nema šta više pokrasti i kada neko mora vaditi kestenje iz vatre, sada tim istim lopovima smeta Vučić i ova vlada koja se bori sa nasledjenim problemima.

Stevan

pre 9 godina

Ove godine smo imali katastrofalnu poljoprivrednu sezonu i ogromnu štetu od poplava. Ako naredna godina bude bez novih vremenskih nepogoda, možemo se nadati porastu BDP-a, jer bolja poljoprivredna sezona može da ima multiplikacione efekte na ostale delove našte privrede.

uzajmljeno-vraceno hmmm pljuvanje

pre 9 godina

(vlasko, 21. decembar 2014 17:13)

zastao sam u tvom komentaru kod PLJUVANJA - e sada da ti objasnim to pljuvanje potice od vodje koji je skoro 25 godina sve popljuvao ko bi nesto ruzno rekao za njegovog ucitelja Seselja jer tada je vodio politiku cim njegovom ucitelju ode crevo na levo odmah nastane pljuvanje i pretnja onima koji nisu na liniji radikala a da pri tome nije birao na koga ce da pljune bili to poslanici, ministri pa cak i narod...

Filip

pre 9 godina

Mitomanija, stara srpska rec a znaci patolosko laganje. Samo ne znam ko je gluplji i bezobrazniji u celoj prici, ovi sto besomucno hvale idola ili njihov idol. Kada narod lozis onim sto ga najvise boli, nacionalizam, standard...na kraju sa 50% i vise dodjes na zivot negde daleko od Srbije ili na spomenik u dvoristu. Nije tesko pricati, lagati i obecavati tesko je ispuniti obecano a za dve ipo godine mi smo u debelom minusu i tanjir je sve prazniji. I svi inteligentni u ovoj zemlji su na netu pa vi napredni prema komentarima procenite gde ste. Pametnog tesko mozes da prevaris a ostala raja menja stav kako vetar duva, tako da za cas moze da vas oduva orkan promena.

upucen

pre 9 godina

sta ima kvalitativno kod procesuiranja tajkuna. kan ni jedan nije procesuiran? kvalitet 0 a i kvantitet nije bas na zavidnom nivou!!! natrag u bot kanc pa u skolu

bogdan

pre 9 godina

@MRKI U tvom nabrajanju ne videh one koji su napunili javna preduzeca svojim (citaj partijskim) kadrovima. Ocigledno da, iako nemaju para da plate struju, za partijske botove uvek ima novca.

Vladan

pre 9 godina

Reforme su pokrenute i sad ne postoji nazad. Mislim da celo drustvo treba da se ukljuci u njihovo sprovodjenje i da svako ima svog udela, jer ne mozemo da ocekujemo da ce jedan covek resiti sve probleme.

Ilija

pre 9 godina

Nego kako, boljitak mora doći samo ako se svi zajedno potrudimo! Ako nastavimo da bojkotujemo započete napore, ništa od našeg boljitka ni za 100 godina... Srž reformi i rezultata reformi je u nama!

marko

pre 9 godina

Nama sa srednjom školom nikada neće biti bolje, bilo ko da dođe na vlast. Minimalac od 22-23 000 dinara ima manju kupovinu moć nego u vreme Miloševića.Posle promena 5. oktobra, profitirao je samo kadar sa fakultetskom diplomom, mi obični radnici živimo lošije. Da sam znao da će nam biti ovako, ne bih išao po mitinzima protiv Miloševića. Pa izvolite, lupajte minuse (ako objave komentar).

Petar

pre 9 godina

Kao da sam imao deža vu dok sam čitao članak pa sam morao na brzinu da pogledam na Google-u i odmah našao novinski članak iz 2013. godine sa naslovom: "Vučić obećava: Živećete bolje krajem 2014."

dip. ekonom

pre 9 godina

Narod mora biti svestan krize koja bi nas zadesila iduce godine da se nije nesto promenilo i uradilo! Svima je u javnom sektoru dosta teze, ali da se nije ovo uradilo moralo bi biti masovnih otpustanja, masovnih smanjenja plata, mnogo bolnijih od ovih! Uvek je bolje spreciti, nego leciti i treba istrajati, koliko god bilo bolno!

Slusam ne verujem

pre 9 godina

Ako je po dosadasnjim obecanjima i onim koja su ispunjema izgleda ca ce 2015 tako i biti. Nego da ne trcimo u napred, blizu je i ta 2015-ta godina pa cemo da se licno uverimo da li je ovo jos jedno u nisu ispunjenih obecanja.

Za samo par meseci premijer Vucic je svojom mudrom politikom...

pre 9 godina

"Usvojenog plana reformi moramo se držati kao pijan plota, što bi pokojni Broz rekao"

Hahahaha, Broz je, koliko mi se cini, govorio da se NE TREBA drzati zakona kao pijan plota.
Znaci, vec za dve nedelje cemo ziveti bolje...taman kad se usvoji rebalans rebalansa, da bi Vulinovo krivicno delo moglo biti legalizovano. Strpite se ljudi, svi moramo podneti teret krize! Eno i Vulin ga podnosi, ne brcka se vise u Hajatu, JorgoBanka nije promenila fLizuru vec mesec dana. Hvala ti, o Veliki Vodjo!

beba

pre 9 godina

Vlada je usvajanjem niza reformskih zakon za samo prvih 100 dana vlade značajno unapredila poslovni ambijent,u svetlu privlačenja direktnih stranih investicija i osetnog povećanja stepena zaposlenosti. Treba imati malo strpljenja, kako bi se prvi značajni rezultati u tom pogledu videli

Miroslav

pre 9 godina

Ovaj se uključio u izbornu kampanju. "Mionica, to je moj Rubikon!Samo da tu pobedim spreman sam na sve. Pa, ja znam da su Srbi prijemčivi na svaku vrstu mojih lažnih obećanja"

A da se svi zaposlimo kod drzave i da svi posteno placamo porez ?

pre 9 godina

@Jelena
"Ako tajkuni redovno plaćaju PDV, to se odmah oseti na priliv novca u budžet"

Kakve veze imaju budzet i bolji zivot gradjana Srbije ? To je samo presipanje iz supljeg u prazno. Ako meni, nezaposlenom, otmu neki povecani porez da bi 781.000-glava azdaja ima vise onda ja imam manje. I narod u Srbiji, u principu, ne zivi bolje. A ako se nesto otme tajkunima i podeli na 781.000 delova, slabo cete to da primetite.

terenac

pre 9 godina

@soterija
boticu, ne racuna se to sto ste vi botovi dobili posao pisanja komentara, to ne znaci smanjenje nezaposlenosti, nezaposlenost je jos veca, osim kada vucic vulin to pojasnjavaju....koji tajkuni su procesuirani? osim miskovica, kome cemo i placati kad sve pukne, nijedan nije ni pipnut, jer redovno placaju harac vucicu i nikolicu...botovi, ostav!

mara

pre 9 godina

Rešavanjem nagomilanih problema u petrohemijskom kompleksu, kao i pronalaženjem strateškog partnera za Železaru Smederevo, postoje značajne šanse da ekonomija Srbiji ostvari bolje rezultate u narednoj godini

Filip

pre 9 godina

(Dule, 21. decembar 2014 15:13)

Samo vas fotelja zanima bez obzira sto unistavate Srbiju svaki dan. Razmisli dobro sta ces raditi kada vas oteraju sa vlasti, sta ste uradili zutima vas ceka deset puta gore.

E, bote 'ebote

pre 9 godina

Pa kada bi znao da iznosis argumentovane odgovre umesto potenciranja reci "bot, hvalospev..." bilo bi ti jasno, ovako nema potrebe da ti objasnjavam kada si slep kod ociju. Baci pogled na prihod od PDVa, smanjenu stopu nezaposlenosti i procesuiranje tajkuna - za pocetak!!!!!
(soterija, 21. decembar 2014 17:13)

Vazi bote, posebno "smanjena stopa nezaposlenosti"... To ti dosapnuo Vulin? Nego, ne objasni ti meni/nama sta su to "kvalitativne brojke"?

Mozda ode i benzin ?

pre 9 godina

Bolji zivot dolazi u maju kada stizu nova 80% povecana poreska resenja za porez na imovinu , a moze da se desi ida bas tada poskupi i struja jer je kraj grejne sezone.

plata 20k -10%

pre 9 godina

(vlasko, 21. decembar 2014 17:13)

bata Vlaško, a što vi iz SnS uvek kada nešto objašnjavate, uzimate "narod" pod svoje?, narod zna,narod neće,narod ovo,ono, pa jel vi posedujete narod ,a i zar i mi nismo "narod"?, znači vi to u ime naroda sve?, pa zar ne bi bilo bolje da nas kao "narod" ubedite argumentima i činjenicama da je to što govorite zaista tako, da osetimo da je to tako...ja koliko vidim ,ovde 90% "naroda" kuka, a onih 10% ste vi iz BoT redakcije SNS-a, realno?...činenjica, samo blesav čovek ne može da ne prepozna nekog ko piše za interes nekog drugog...mene bi bilo sramota da tako zarađujem za porodicu ,bolje da skapam od gladi, što nam i ovako sa vama sleduje definitivno...ja realno vidim samo to da su cene svih proizvoda otišle min. 50% gore, a plata mi je izgubila vrednost 100% od 2008, imam i dokaze za ovu tvrdnju, ajd' mi ti reci sada gde je taj boljitak o kome govori vaš (naš) premijer? realno, štrajkuje vam pola Srbije, a vi gledate da dobijete izbore neke u jednoj opštini.

Sovica

pre 9 godina

Gradjani Srbije ocekuju da rezultati stednje u kojoj svi ucestvuju budu vidljivi sto pre je moguce. Zaista je celokupna drustvena situacija veoma zabrinjavajuca, pa iz tog razloga u procesu oporavka moraju svi uzeti ucesce. Vlada ce svakako vratiti poverenje gradjana ukoliko u najavljenom vremenskom roku bude realizovala planove.

zivko

pre 9 godina

Slusajuci svakodnevno o tvojim fantasticnim uspesima, ja sam mislio da smo vec ispred norveske i svajcarske. Zar ima potrebe da bude jos bolje?

andrijano

pre 9 godina

Postavio bih supermenu par pitanja, a posto znam da ovo citaju, jer je mozda ovo i jedina sloboda i glas naroda, pocecu.
1. Zasto nije ponistena privatizacija velikih srpskih zdravih firmi koje su kupovali kriminalci i politicari?
2. Zasto se ne razotkrije pozadina ubistva Djindjica i sprega bivse vlasti sa organizivanim kriminalom koju ste potencirali?
3. Zasto se ne razotkrije sprega i bivsih i sadasnjih politicara sa tajkunima?
3. Zasto se ne razotkrije finansiranje stranaka i kampanja kao vid najefektnije korupcije?
4. Zasto se ne razotkrije stranacko zaposljavanje pocev jos od devedesetih godina?
5. Zasto za poteze politicara koje su ovu zemlju kostale finansijski mnogo i napravili joj stetu, korupcijom, nebrigom ili nestrucnoscu niko nije odgovarao?
6. Kako je moguce da se svako ko se u Srbiji bavio politikom, popravio svoj imovinski status i na ciju to stetu?
7. Zasto niko nije proveravao bonitet ljudi koji su kupovali najzdravije srpske firme i proveravao njihov novac koje su stekli kriminalnim radnjama? Umesto da se drzava bogati takvim firmama, bogate se kriminalci kojima ste dali legitimitet.
8. Zasto postoji uvoznicki lobi?
9. Zasto su veliki mediji u Srbiji pod kontrolom tajkuna i politicara i zasto je ovaj portal b92 jedini jos koji je preostao, da se cuje glas naroda?
10. Zasto forsirate pricu o radu i potrebi da se radi vise kada svako ko je zaposlen u srbiji radi gotovo identicno kao svaki drugi gradjanin zapada s razlikom sto nema nikakva prava i sto radi za novac koji je ispod svakog socijalnog merila?

klosar72

pre 9 godina

"Dezurni hejteri i pljuvaci Aleksandra Vucica imate veliki problem.Postojite samo u virtuelnom svetu.Sva vasa moc svodi se na besomucno pljuvanje,na ovom i jos par internet stranica,Aleksandra
(vlasko, 21. decembar 2014 17:13)

Pa sve ostalo ste zabranili ili pogasili.

Nije frka, možete i ovo da zabranite, zbog vašeg duševnog mira, a kladim se da na tome već radite.

Car nije go, ukoliko niko ne može to da kaže? Jel vam to logika?

Odlična logika, ali nije ni za srednje, a ne neke duže staze.

Vlasko

pre 9 godina

Poruka za Aca,gradjanku...Imam 20 godina radnog staza u privatnom sektoru.Ni jedan minut ni sekund nisam radio u drzavnoj,drustvenoj ili bilo kojoj firmi na budzetu.Platu nisam dobio ako je nisam zaradio,a bilo je situacija da zaradjenu platu nisam dobio.Sta da radim kada su vasi politicki lideri do savrsenstva kreirali privredni ambijent u kom poslodavac moze da se ponasa skoro kao robovlasnik.Vasi politicki favoriti su imali 10-tak godina da sprovedu PREKO NEOPHODNE SVEOBUHVATNE REFORME.Od svih reformi koje je trebalo sprovesti(ekonomske,privredne,javnog sektora..)vasi politicki favoriti su sproveli samo jednu-reformisali su svoje dzepove do neprepoznatljivosti.I sada vam je Vucic kriv jer se prihvatio da resava godinama i decenijama nagomilane probleme.Ocigledno je da poseduje osobine koje su vasim politickim favoritima prilicno apstraktne-hrabrost i postenje.Dobro bi bilo da malo realnije sagledate stvari i,naravno sa razumnom dozom kriticnosti,podrzite ovo sto Vucic radi.Ako Vucic ne sprovede reforme,bar do tacke od koje nema nazad,bojim se da ce onaj ko bude zadnji izlazio na Horgosu morati da ugasi svetlo i okaci tablu sa natpisom-OVO JE BILA SRBIJA.

Dejan

pre 9 godina

2012 si rekao isto.2013 si rekao isto.2014 si rekao isto.I sada treba da ti poverujem.Mislim da Vucic misli o svom narodu sve najgore cim ga tako i laze.Tadic koji je bio katastrofalan, nije toliko lagao...Okrenite se sebi narode.A ne da polazete nade u Vucica i ostale!

Toma

pre 9 godina

Krenuo je da najavljuje boljitak u 2016. godini, a sada je to spustio za jednu godinu ranije. Još mesec dana i objaviće da nam je ustvari bilo bolje još u 2014. godini.
Hoće li neko da mu upali svetlo?

Mioničanin

pre 9 godina

Vučić se bruka i sramoti podržavajući ovakve ljude, ovo je dno dna, trebalo je malo da se raspita ko je on i kakav je to ljigavac, a ne da mu Darko Glišić preporučuje ovakvog kandidata! Ti Jankovići su ološ- bili sve partije koje su mogli da budu, mislim da samo nisu bili "Zeleni -za očuvanje prirode"...i prethodnom pok.predsedniku Matiću su "zabili nož u leđa". On nauljeni seljačić sa lažnom diplomom iz NS, otac seljak iz Brežđa i prevarant, majka i rođeni brat buzdovani sa 8 razreda škole...taj se iz interesa i oženio sa ćerkom starog Sps kadra da bi nešto valjao! E moj Vučiću, pitaj ne brukaj se više

Pera

pre 9 godina

06.01.2013. Vučić: Bolji život 2014.
10.02.2013. Vučić: Ikea dolazi na proleće 2014.
17.02.2013. Vučić: Čipovi će spasiti Srbiju
05.12.2013. Vučić: Bolji život 2014, obećavam
13.02.2014. Vučić: Stiže "srpski mercedes"
10.03.2014. Vučić: Neće biti smanjenja penzija
27.04.2014. Vučić: Moramo da prodamo Telekom
09.06.2014. Vučić: Za sada, Južni tok po planu
27.06.2014. Vučić: Biće jeftinih stanova
03.08.2014. Vučić: "Za dve godine izlazimo iz krize"
30.09.2014. Vučić obećava ekonomiju budućnosti
07.10.2014. Vučić: Prvi efekti se već vide
21.10.2014. Vučić: Ima li u Srbiji dobrih vesti
29.10.2014. Vučić: Telekom i deo EPS na prodaju
22.11.2014. Premijer je poručio da ma koliko danas teško izgledaju reforme da će gradjani videti kako Srbija može da bude bolje mesto za život kroz godinu, dve ili tri.
02.12.2014. Vučić: Loša vest za Srbiju
21.12.2014. Vučić: Boljitak već u 2015.

Jelena

pre 9 godina

Ako tajkuni redovno plaćaju PDV, to se odmah oseti na priliv novca u budžet.
Da li će neko krivično odgovorati za "tolerantan" odnos Poreske uprave prema ovim "zaštićenim" poreskim dužnicima u poslednjih 10 godina ?
Tuga ...

San Antonio

pre 9 godina

S' obzirom da sam nepopravljivi optimista ja ipak verujem u ovu priču. Vlada na čelu sa Vučićem za razliku od nekih prethodnih ima jasan plan i što je važnije cilj. Mislim da to do sad nismo imali i uz to što ih krasi iskrenost i velika doza odgovornosti zaista imamo čemu da se nadamo.

Deda Mraz

pre 9 godina

@ Dule Sns: oni su opusteni u fullu, nego, ne znam da li bi vi trebalo da se tako osecate... Kola idu niz brdo, otkazala nozna, otkazala rucna... A vi kulirajte ooopuusteno... Sve plagijati i rejting hunteri, niko nista ne zna. Samo na to uvo i mozete da spavate... Lazi, mazi pa boze zdravlje ovi i sledeci izbori da se prodju... :))

Petar

pre 9 godina

Kako dodju izbori tako krene prica o boljitku od naredne godine, odmah se hapse tajkuni ako treba i u Mionici, ma cvece sveta pred novu godinu u Mionici kad dođje Vucic a naročito Vulin. E ajd sad uključite mozak.

bratic

pre 9 godina

sta reci,greota je ko vodi ovu drzavu, imam suprugu i dvoje dece, oboje smo fakultetski obrazovani i oboje radimo i ne mozemo da prezivimo, kako li je onima koji ne rade a ja gledam kako da pobegnem iz ove drzave

Srdjan

pre 9 godina

Ja i dalje uporno postavljam pitanje - da li neko moze da objasni kako ce nam sledece godine biti bolje, ako su ljudima smanjene plate i penzije? Bilo ko da objasni, bicu srecan...

Dia

pre 9 godina

Ovo, sa boljitkom, bi trebalo Suzana Mančić da radi- "dragi gledaoci, izvlačimo broj godine u kojoj će nam biti bolje! Za ovu nedelju, broj je...!"

pravac

pre 9 godina

Siguran sam da cemo naci nacin da slozno vodimo Srbiju iz svih delova nase zemlje ravnopravno i da cemo ovakvim pristupom srpske politicke elite pre svega osnaziti srpsko selo samim tim i srpske proizvode. Kada ozivimo selo kada vise budemo obradjivali i proizvoditi, mozemo racunati i na zaradu. Ljudi u Mionici i Lucanima moraju se osecati sigurno. Vec sledece godine im mora biti bolje. Beograd ne moze vise biti jedina prilika za razvoj mladih, vec citava Srbija. Svako ce iati podjednake mogucnosti za razvoj u svakom smislu

Viki

pre 9 godina

Boljitak će se osetiti ali ne možemo da očekujemo da će odmah poteći med i mleko.Srbija je bila dovedena do samog dna i Vučić čini sve samo da pokrene i oporavi Srbiju.

Petar

pre 9 godina

Ma sta znaju strucnjaci MMF-a???!!...Ko su bre oni da prognoziraju???!!! Lepo kaze premijer, za dve godine i gotovo...Ko ne veruje neka pita Zorana Kesica.

panter

pre 9 godina

U Mionici je odrzan predizborni skup na kome je govorio Vucic, on je pozvao mestane da glasaju, i istakao da je decembarska naplata PDV-a bila 22 milijarde dinara, sto je znak da situacija u zemlji ide na bolje, vec u narednoj godini gradjani ce moci da osete poboljsanje.

dunav

pre 9 godina

Vucic je boravio u Mionici na predizbornom skupu povodom odrzavanja vanrednih izbora u tom mestu, on je pozvao sve mestane da 28. decembra izadju na izbore u sto vecem broju, takodje je istakao da ce boljitak u Srbiji biti vidljiv vec 2015. godine.

kocka

pre 9 godina

Vanredni izbori u Mionici bice odrzani 28. decembra, ovim povodom odrzan je predizborni skup gde je Vucic rekao da stanje u Srbiji postepeno postaje sve bolje, vec 2015. godine moze se ocekivati napredak, bez obzira na procene MMF-a koji je dao ocenu da ce se boljitak osetiti tek 2016. godine.

biber

pre 9 godina

Srbija ce osetiti napredak vec u narednoj godini, iako su strucnjaci iz MMF-a procenili da ce se to dogoditi tek 2016. i 2017. godine, Vucic je ovo istakao na skupu u Mionici, gde ce biti odrzani vanredni izbori 28. decembra, on je pozvao sve prisutne da nastave sa dobrim radom i da izadju na izbore u sto vecem broju.

seno

pre 9 godina

Vucic se na predizbornom skupu u Mionici obratio mestanima i rekao da Srbija moze ocekivati bolju situaciji vec sledece godine, on je takodje najavio otvaranje nove topionice u Boru i resavanje problema Smederevske Zelezare, izjavio je i da je veoma vazno da se ispostuje plan i program sprovodjenja reformi.

genovita

pre 9 godina

Mozemo ga voleti ili ne ali budimo realni i iskreni Vucic svoj posao radi odlicno, odgovorno i u interesu drzave koja je godinama bila unistavana od ranije vlasti.

@Don Kihot, 21. decembar 2014 23:50

pre 9 godina

Normalni gradjani ove zemlje koji hoce da pristojno zive od svog postenog rada spremni su na ove ostre mere stednje ako cemo osetiti boljitak u svakodnevnici za godinu ili dve..to je realnost , a ne nostalgija za zutima

saolinac

pre 9 godina

Nema vise muljanja sa PDV-om pa se cak i iz vlade iznenadili koliko se muvalo a to se vidi po vecem prilivu finansija od ocekivanog. Reforme vec daju rezultate i boljitak je realnost.

Dejan

pre 9 godina

Da odgovorim gospodinu koji se deklarisao kao Don Kihot. Ono sto bi prvo trebalo da uradi je da manje pise po forumima, manje misli gde ce ici na odmor ili sedi u kafani za vreme radnog vremena a vise radi i stedi. Ako ne podrzite drzavu i konstantno sabotirate nema cemu da se nadate. Vlast na celu sa gospodinom Tadicem i njegovim partijskim saborcima je nas dovela gde smo sad. Narod je izgubio veru u politicare i mozda bi trebalo uvesti pravilo da nema koalicija vec samo oni koji dobiju vecinu od 50% imaju vlast. Tako bi se silne usijane glave zvane" visoki funkcioner....stranke" tipa Ruzica, Bajatovica, Petrovica ili zalutalih u politiku i glasnogovornika US ili EU politika tipa Jovanovica poslali u istoriju. Neverovatno je kako kod nas svi hoce lak hleb bez muke i prevrcuci jezik. Pojam politicara je institucija podkradanja i bogacenje a ne patriotskog osecanja. Zar jos posle svega i trulezi nismo spremni da se suocimo sa stvarnoscu i dalje umisljamo i zivimo u zabludama. Nazalost izgleda da je spas jos uvek daleko a mozda bolje i ne zasluzujemo...

Mare

pre 9 godina

Pa on je rekao 2016. a sad zbog izbora kaže 2015. Pre godinu dana je izjavio da će bolje biti 2014. a vi vidite da li nam je bolje. Čovek jednostavno ne može da prestane da laže.

zimzeleni cecar

pre 9 godina

Ne moze jedan narod da izabere pogresnu politiku,a da ga to posle nista ne kosta.Treba vremena i volje da se oporavimo od svih posasti koje su nas godinama spopadale i sputavale

mira

pre 9 godina

Verujem Vučiću i podržavam ga. Već je toliko puta dokazao da mu je stalo do nas, tako da će i ovaj put sve ispasti dobro po narod i Srbiju.

velinka

pre 9 godina

Mislim da nam kritike i ironisanje nece pomoci da vratimo Srbiju na normalan put, vec odgovoran i predan rad na koji smo svi pomalo zaboravili uljuljkani pricama i lepim slikama prethodne vlasti.

Кривокапић

pre 9 godina

Мени је најжешћа та коалиција од 10 партија, а у опозицији спс и дс. Хаос. Нећу да потцењујем Мионицу, али зар је толико важна да премијер и министри иду у предизборну кампању?

Viktorija

pre 9 godina

Verujem da imamo bolji uvid u svoje prilike i specifičnosti ekonomije nego MMF, i da je samim tim naša procena realnija. U svakom slućaju, treba period reformi izdržati i izgurati dosledno do kraja.

bzvz

pre 9 godina

Da li ovaj Vucic ponekad slusa sebe sta govori i obecava, i ako slusa, kako ga nije blam od toga sto cuje? I zar nije sam sebi dosadan od precestog pojavljivanja u javnosti, ima li on uopste osecaj za meru? Zadeni za pojas ponekad, dosadan si, majstore!

Ika

pre 9 godina

Aha, dobro. Ovim putem želim da ti se zahvalim, ooooo ti svetla budućnosti za sve što si učinila za nas, toliko si svetla tačka na kraju da si osvetlila ceo tunel pa se kraj ni ne vidi!!!

Labud

pre 9 godina

Da, uz sve jos jedan ciklus smanjivanja plata i penzija. Vise ni bezzub lumpenproletarijat ne veruje u ove gluposti. Mudar covek odavno zna da ce 2015., biti evo samo jos malo, tamo 2016., a onda jos samo malo i tu smo u EU, gde ce teci med i mleko. Samo covek sa ozbiljnim mentalnim poteskocama ne moze da prozre taj naduvani balon zvani Vucic i SNS, koji kada bude pukao bice kasno za ispravljanje.

Bora Sustina

pre 9 godina

Nisam verovao da je pad tako dramatičan i nepovratan. Dnevna doza Vučića na, nekada, davno
beše, perjanici "nezavisnih medija" postaje iritantna i za botove. Evo, naterali ste ih da i nedeljom odrađuju, tastaturom stečene, državne sinekure! Mada, odmah iza Nove godine, eto tu iza ćoška, nas čeka svetla budućnost, renesansa Srbije... ko to da ne objavi. Čestitam! Vaš B92 se pretvara u novi Službeni glasnik, kultivisaniji, umiveniji, bolje obučen i uticajniji od petparačkog Informera. A, ideali?

ZoranNS

pre 9 godina

Nemamo nikakve šane za bolje, bezglavo zapošljavanje se nastavlja, uštede od penzija i plata se tope brzinom munje, zapravo posle 3 meseca će slediti kontatacija, nismo uštedeli ništa, uništavanje onog što valja se nastavlja, primer JAT tehnika, PKB beogrda, sve ide Arapima.

Gradjanin Srbije

pre 9 godina

Da li su to neki izbori u Mionici?? Hoce li Vucic i u tom gradu da bude gradonacelnik? Koliko voli covek da se pojavljuje u javnosti da ispire mozak tupavoj Srbiji

Andjela

pre 9 godina

Država je krenula u odlučnu borbu protiv kriminala i korupcije, ukinuta je praksa zaduživanja, primenjuju se mere štednje uz oživljavanje privrede i proizvodnog sektora, uz sve ovo rezultati ne mogu da izostanu.

dunja

pre 9 godina

Da nas neodgovorna politika u prethodnom periodu nije dovela do ove situacije u kojoj smo sada Srbija bi bila dosta naprednija nego sada..

vladan

pre 9 godina

G-dine Vucicu,prestanite da licitirate o datumu pocetka prosperitnog zivota,kao i da ubedjujete narod da su spali na prosjacki stap jer su oni pre vas krali.Pa vi ste u politici 20 godina i nikad nam nije bilo gore nego sada.Od cega prakticno vec dve,imate izvrsnu vlast.Interesantno je da svaka nova koalicija za ocajno stanje u zemlji optuzuje svoje prethodnike,a prakticno ste svi isti.Politicka scena Srbije je jedan okostali ringispil u kojoj ista grupacija ljudi,svakih par godina,samo zamene sedista u pomenutom ringispilu.A nama je sve gore i gore.Sedamdesetih godina,Srbija je bila jedna od 6 zemalja u Evropi i jedna od 11 u svetu koja je proizvoila podmornice.Sada nismo u stanju da napravimo obicnu peglu koja ce raditi do kraja garantnog roka.Sve ste bre rasprodali i unistili.Ubijali ste vola za kilo mesa.Niko od vas nije izasao iz politike siromasniji nego sto je usao.Da ne govorimo o tome da cela Vlada Srbije koju ste vi formirali nema 30 godina radnog staza.O strucnosti da i ne govorim.Fuj.Kad se Srbi ucute,ne valja.A dogorelo je do nokata.I da te jos nesto posavetujem kao stariji,a sa zavrsenim regularnim fakultetom BU.Stubovi drustva su vojska,policija,sudstvo,skolstvo i zdravstvo.To se ne dira jer potkopavanjem stubova pucas sebi u zdravu nogu.Ja sam dipl.masinski inz.i ne pripadam pomenutoj grupaciji,ali potpuno je suludo linearno smanjivati plate svima.Obice nam se to o glavu svima.Jos kako.

GoranZemun

pre 9 godina

Covece, dogovori se vec jednom, sam sa sobom. Pitam se, da li ti, uopste i znas, koja je sada godina.
Izgleda da je rejting ozbiljno pao, pa brze-bolje, eto nama boljitka odmah iza ugla.

zimzeleni

pre 9 godina

Evo u cemu je tvoj problem. Tebi je bilo lepo devedesetih, lupao si u patriotske bubnjeve, zatvarao medije i dobio drzavni stan. Kome ti u lice smes da kazes da radi malo ili da treba da ostane bez posla?

flomaster

pre 9 godina

Kao sto saznajemo Vucic je posetio Mionicu povodom izbora koji se odrzavaju 28. decembra u ovom kolubarskom mestu. Ovom prilikom je istakao znacaj velike izlaznosti mestana Mionice kako bi se i u ovom mestu osetile reforme koje sprovodi Vlada Srbije.

bojler

pre 9 godina

Bilo bi dobro ako bi Srbija premasila prognoziranje MMF-a po pitanju boljeg zivota u nasoj zemlji do 2017. godine, mi se nadamo da se boljitak uz sadasnju vladu oseti do kraja sledece godine, sto je i sam Vucic izjavio u Mionici, koju je posetio povodom izbora koji treba da se odrze u ovom mestu 28. decembra.

Ekolog

pre 9 godina

Rezultati dobro promisljenih odluka i ostrih reformi stizu mnogo pre od planiranog ukoliko se budemo strogo pridrzavali vladinog plana za napredak i razvoj.

Sone82

pre 9 godina

Boraveci u Mionici povodom predstojecih izbora koji se odrzavaju u ovom mestu, Vucic je pokazao da mu kao premijeru Srbije nije vazno samo da obilazi vece gradove, sto je i potvrdio tokom svog govora u kom je istakao da velika paznja treba da se obrati prilikom finansiranja manjih mesta jer se sada vodi racuna o istom. Takodje je potvrdio da ce bolji zivot u Srbiji moci da se oseti tokom sledece godine.

Blondi

pre 9 godina

Boljitak je zagarantovan ako se reforme budu sprovodile kako treba i bez izuzetaka! A kad se uzme u obzir da je ekonomija naše zemlje godinama unazad uništavana, a država godinama pljačkana, onda moramo biti svesni toga da se ni promene ne mogu dogoditi preko noći, i da je za to potrebno samo malo strpljenja, i malo više vremena!!

JEDNE - NOCI - U - DECEMBRU

pre 9 godina

Ono sto je svakako velika istina koju niko nije u stanju da demantuje ko iskreno voli i postuje zemlju u kojoj zivi boljitak je toliko evidentan da se vec vidi, a verujem da ce iz godine u godinu sa ovom Vladom biti sve bolje i bolje.Samo malo zavirite malo u svet, u spoljnu politiku, osvrnite se na suzbijanje korupcije i kriminala, pogledajte sve reforme koje se sprovode, citajte utiske sa samita, poslusajte malo o suficitu u budzetu. Koliko postovanja je sadasnja Vlada na celu sa Aleksandrom Vucic stekla za veoma kratko vreme i sve ce vam biti jasno. E sad sto to onim duzebriznicima ne odgovara to je vec njihov problem.

Vreme je

pre 9 godina

Ko zna koliko će pre biti bolje kada baš svi koji do sada nisu ispunjavali svoje obaveze prema državi krenu da ih ispunjavaju

laki78

pre 9 godina

Izgleda sam samo ja slep pa ne vidim boljitak.Izgleda sam samo ja glup pa ne shvatam da ce mi biti bolje sledece godine kad mi oduzmu jedno letovanje od godisnje zarade na ime ovog smanjenja plata.Mora da sam kreten kad zakljucujem da pad BDP-a od 1 do 3 posto u 2015 nije dobra vest.Valjda sam glup jbg.