Subota, 20.12.2014.

11:08

Cyanogen CEO: I da hoće, Samsung ne može

Izvor: benchmark.rs

Cyanogen CEO: I da hoæe, Samsung ne može IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

stefanb

pre 9 godina

a po cemu ce onda ovi sa Note 4 koji takodjer stave CM pisati,po Note 2 nece....
po tebi uzmi Golfa 2 ,stavi mu 400 konja ,pisas po BMW-u,Audi-u,MB-u i slicnima..
(TIL Zagreb, 21. decembar 2014 19:59)

Njima (vlasnicima N4) ne vredi da ubacuju CM zato sto telefon ima previse funkcija koje nisu dostupne na stock Androidu (senzori za pracenje ociju, za otkljucavanje prevlacenjem ruke izna telefona, olovka, deljenje ekrana i pokretanje vise aplikacija i sl.) Ja inace ove funkcije ne bih ni koristio posto nemam naviku, ali eto sta ce ti taj telefon ako ne koristis pola uredjaja.

mick

pre 9 godina

@TIL postoji granica posle koje korisnici ne primecuju razliku u brzini rada telefona... svaki quadcore smartfon sa 2gb rama radice isto kao i neki drugi 'jaci'. npr kod note 2 sa 720p i note 4 sa 1440p se performanse prebijaju jer jaci procesor na note 4 'gubi' vise vremena na obradu vise piksela tako da mu dodje na isto. na 720p se ne vide pikseli, doduse malo je ostriji ekran na note 4 ali vise na papiru nego u realnom svetu...

jjnhl68

pre 9 godina

Iako ni CM nije savrsen, moji S2 i S4 su se preporodili na ovom operativnom sistemu. Baterija vise nego duplo duze trajala, slobodan prostor povecan... Ali, kamera na CM je veeeliki nedostatak, u odnosu na Samsungovu, tako da nikako nisam bio zadovoljan.
Onda sam ustanovio da drugi proizvodjaci prave mnooogo bolje uredjaje od Samsunga i necu ga sigurno neko vreme razmatrati kao opciju. Posebno ne sa ovim cenama.

TIL Zagreb

pre 9 godina

note 2 na android lollipop-u... uzmes note 2 stavis CM i pisas po note 4... hvala CM :)
(mick, 20. decembar 2014 21:53)

a po cemu ce onda ovi sa Note 4 koji takodjer stave CM pisati,po Note 2 nece....
po tebi uzmi Golfa 2 ,stavi mu 400 konja ,pisas po BMW-u,Audi-u,MB-u i slicnima..

PCK

pre 9 godina

Imam sony ericsson x8 na zencefil romu 2.3.7 sa naa 14 kernelom. Telefon sa procesorom od 600 mhz i 256mb rama radi kao munja. Trebalo mi je vremena ali zadovoljstvo kad sve odradite je neprocenjivo. Za ove koji placaju fensi telefone sa master card nepoznato. Posto vise nisam imao vremena da se zezam kupio sam prije skoro dvije godine nexus 4 i to je android telefon. Samo mi se resetovao na skypu pri video pozivu (slucajno ili ne, mislite o tome). Pisem sa android 5.0.1 i savjetujem sve da ako mogu uzmu nexus. 2+2=n4

Morpheus

pre 9 godina

Odnesem svoj HTC u servis i u periodu do procene da ne može da se popravi dobijem u zamenu Samsung Galaxy S3 Mini... majko mila! Jedva sam pregrmeo tih 15 dana. Restartuje se, blokira, baterija naglo izgubi par desetina procenata... a interfejs bode oči koliko je ružan. Doduše, ni CM nije neki primer lepote, ali radi brže i bolje od bilo čega sa čim se Samsung do sad pojavio.

Nakon tih 15 dana - uzmem ponovo Sony. Jedini proizvođač pored Nokie s čijim telefonima nikad nisam imao nikakvih problema.

101к0

pre 9 godina

100 komentatora, 100 najboljih verzija, podverzija, operativnih sistema...i svi pametniji od zlih prodavaca!
(Stojko, 20. decembar 2014 22:34)

Браво за учмалост. Најлакше је да се купи уређај, да се користи онакав какав је, и да се побије глава у песак за сваку подметачину. Подметачине су следеће:
1) Приморавање на услуге: да би користио продавнице, корисник мора да буде пријављен и на све остало: е-пошту, облак...
2) Позаднци (backdor). Еплови, Микрософтови и један део уређаја са Андроидом се даљински надзире и управља.
3) Забрањена је размена дигиталних садржаја. То је природна ствар на коју су корисници већ навикли, и није ми јасно како могу да је се одрекну зарад шарене пипкаве справице.
4) Забрана уградње оперативног система по жељи. Ако софтвер не одговара, па ваљда је нормално да је уређај плаћен и да корисник може да ради са њим шта хоће - платио га је.
5) У вези са четвртом ставком: Забрана измене кључних делова система. Непотребни и нежељени програми без разлога придодати систему не могу да се уклоне. Зашто?

Ко лично то жели, може да буде овца довека, а спрдање са људима којима психа то не дозвољава као у цитату је чист безобразлук.

h

pre 9 godina

samsung s2 najbolji auto ...cyanogenmod 11...tri godine isti telefon , a uvek najnoviji...samo jos kad bi dorimanx karnel ispratio verziju cyanogena

T3

pre 9 godina

Samsungov TouchWiz je do skoro imao pola opcija koje nisu postojale na Androidu. I dan danas mu je multitasking neprevazidjen. Imam note 2 (sada vec 2 god) sa gomilom aplikacija i sve radi ok, i radice minimum jos god. dve. Ok nekad se desi da umesto za sekundu otvori aplikaciju za 2-3 ali bas me briga, imao sam pentium III koji je dizao sistem 10 min. i otvarao internet sporije pa sam bio srecan. A razlika izmedju Amoleda i Lcd je upravo srazmerna razlici izmedju devojke sa i bez sminke. Svi mi kao volimo prirodno ali zivotna statistika je jednostavno na strani nasminkanih devojaka.

ice9

pre 9 godina

Imam Cyanogen na LgG2, lolipop 5.01, svi ostali su blago receno smesni, to sto neko ne zna pa mu prodavac uvali za 30.000 neko djubre jer ne ume da pazari dobar fon to je njegov problem.

Dr. Sveznamen

pre 9 godina

Na starom prvom androidu (600MHz jedan core) CM mi je preporodio telefon, a i pružilo mi je iskustvo narednog sistema. Voleo bi i da probam MIUI, i za njega se priča da je jako dobra opcija među verzijama sistema androida

dj_bakica

pre 9 godina

@2+2=?
Brate, svaka ti je kao Njegoseva...prvi telefon mi je Filips, posle Nokia 3310, a posle nje Sony Ericsson, tj sada Sony.
Prvo X Ray, Play, mini...najvise sam se zadrzao na Arc S-u, oko 3 godine. Sada ga brat koristi i radi super, samo baterija izvuce jedan dan, omatorila je. Trenutno imam Z2 i nemam jednu rec zamerke za telefon. Radi kao zmaj, slika strava, ekran mu je vrh, a ne bljestavi Sljamsung Super Amoled cuda od kojih bole oci i glava. Ni jednom nije lagovao od kad ga imam, a baterija traje minimum 2 ipo dana bez da preuvelicavam...Svakoga savetujem da ne zali koji evro vise i kupi Sony koji vredi, jer se nikada nece pokajati.
od tehnike samo kupujem japance i nikada sedo sada nisam pokajao...
Ziveo Japan i njihova tehnologija :-)

Che

pre 9 godina

Jel ima neko iskustva sa huawei emotion ui launcherom? Meni za sad radi telefon ok,al ako ima neki brzi launcher...
(Otac, 20. decembar 2014 13:40)

probaj nova launcher.

Tw samo u poslednjoj verziji na note 4 ima preko 100 samsungovih bloat aplikacija koje ubijaju sistem.Znaci kupili ste telefon koji je pored androidovih, dodao preko 100 svojih aplikacija i naravno sta god novo skinete sa play storea, dodatno optereti telefon i za par meseci vam radi kao telefon od pre 3 godins.Plus sam tw.I posle neko kaze meni je touchwiz dobar...jeste dobar je samo u tome sto kamera ima milion opcija.

Luka

pre 9 godina

Vrlika je razlika izmedju Home aplikacije i verzije android sistema. Vecina neupucenih koji ovde komentarisu to ne zna... Aj malo na guglanje pa se vratite....

Osveta

pre 9 godina

Koristim CyanogenMod na Samsung S3 oko pola godine i veoma sam zadovoljan. Telefon je star oko 2.5 godine. U odnosu na originalni Samsung ROM sve radi skoro duplo brže na CyanogenMod. Uvek sam uzimao kvalitetni novi telefon iz vrha ponude kada mi istekne ugovorna obaveza kod operatera, sada nemam još razloga da menjam telefon jer sve radi odlično. Postoji par problema kao što je nestabilnost i radu da stereo bluetooth uredjajem i problem sa jačinom zvuka iz slušalice telefona, ali nije strašno i verovatno će biti rešavano. Sada imam Kitkat 4.4.4, a izbaciće i Lolypop kada se steknu za to uslovi. Originalni Samsung ROM za S3 je ostao na JB 4.3 za našu internacionalnu verziju telefona i to se više neće unapredjivati. CM 11 radi super i stalno se razvija. Moja preporuka.

jevro

pre 9 godina

Koristim s3 neo sa 4.4 sistemom..i prezadovoljan sam sa tw...jer je najlaksi za koriscenje i najvise funkcija ima.
.ponekad malo ima lagova...ali mogu da zivim s tim...

Iscelitelj

pre 9 godina

Cyanogen je golo g.vno od androida. Sveli su OS od 2GB na 100MB i izbacili brdo korisnih stvari. U svakoj verziji koju izbace im ne radi vise od 50% funkcija kako treba.
Kuvani rutovani Romovi koji su bazirani na stock-Sansung OS-u su bolji milion puta. Plus jos jedan dobar posebno prokuvani Kernel i imate termonuklearni Android u rukama...

DaLanik

pre 9 godina

dakle kakvih komentara bozemesacuvaj... Axl: to je trajalo toliko vremena dok nisi cuo za Sense? mislim, smesno je, to se pricalo pre 3-4 godine, naravno TADA je Sens bio.jako dobar.... danas bas i nije :-) al si ti cuo od nekoga pricu od pre 3-4 godine.

mare

pre 9 godina

Samsung s2 je plagijator iphona I prosto je cudo da je njihova divizija na konto kopije toliko narasla. Siguran sam da za 5 godina nece biti dominantni jer samo kopiraju.

2+2=?

pre 9 godina

"ovo bre nije normalno das 30000 za telefon on i dalje stuca ,koci ,baguje ..."
(Draganov ukun, 20. decembar 2014 11:48)

Ne umete da kupite telefon!!!
Platio sam tačno 30000, pre godinu dana. Sony Xperia ZR. Bio je restartovan prilikom nadogradnje na JB 4.2 i prilikom nadogradnje na KK 4.4. Za godinu dana. Telefon radi savršeno. Ima i on mana, recimo, kamera bi mogla biti bolja. Ali nema kočenja, nema bagovanja, nema štucanja, telefon leti.
Problem je što ljudi nemaju pojma o telefonima, pa kupuju izvikano smeće, koje je, eto, u trendu. "Wow, OLED ekran. Jeste da posle dve pročitane poruke peku oči, al' nema veze, imam OLED ekran". "Sony je njesra, ima loše uglove vidljivosti. Jeste da nikad ne gledam u ekran pod uglom od 45 stepeni, ali Sony ne valja, jer ima loše uglove vidljivosti".
Kolega sa posla pita šta da radi jer je njegov telefon jako usporio? Kažem da ga proda i kupi Sony, pa mu još i pokažem kako Sony radi. Dobijem repliku "Pa jeste, ali to je Sony, nije baš popularan". Pa ništa, brate, ti se onda pati i dalje sa popularnim telefonima.

b

pre 9 godina

Pa nije ni cyanogen bas sjajan. niti bilo koji custom rom. Svaka verzija ima bagova. Najveca zamjerka na cyanogen je potrosnja baterije. Meni je na svim telefonima vise trosio nego stock rom.

biće gore

pre 9 godina

m$ovce niko vas ne pita šta hoćete, komplekse lečite na drugom mestu.. žešće smarate!!..a i moderatori što uopšte objavljuje te komentare koji nemaju veze sa člankom?? fora da se masa džapa, lame!!

1+1=10

pre 9 godina

Možda, na primer, Samsung odluči da kupi taj Cyanogen, koji se bavi nadgradnjom Androida. To bi bila ponuda koja se ne odbija...
(Korisnik, 20. decembar 2014 12:52)

Аман, да ли си ти свестан шта лупаш? Cyanogen није некакво бедно предузеће које саставља крај са крајем! То је назив за удружење програмера, и није им битна зарада, већ Андроид у слободној изведби. Када би слобода била онемугећена, истог тренутка би пројекат изгубио смисао и нестао би.
Кад смо већ код тога, тролови М$-а могу само да се покрију ушима и увуку у своје јазбине.

Nebojša

pre 9 godina

Glupa izjava pa svaka kompanija koja ima da plati a iz nekog razloga sama ne može može nešto napravi može da unajmi stručnjake sa strane koji bi to uradili za njih ali zašto bi uopšte samsungu trebao drugi operativni sistem osim androida kada ih android drži na vrhu oni treba da menjaju neke stvari ali ne i operativni sistem.

rango

pre 9 godina

Mislim da ima šansu, sve manje ljudi me podnijeti teški i istrzani TouchWiz. Samsung pravi fantastične uređaje, ali im je Software užasan. Pored toga što je ružan i ne praktičan, ima mnogo bagova i to je jedina verzija androida koja vremenom postaje sve sporija. Rado bih kupio Note 4,kada bi postojala neka verzija sa čistim lolopop-om i par aplikacija koje podržavaju spen i samsung aplikacija za kameru, to je sve, sve ostalo je suvišno, ružno i usporavajuce.

Korisnik

pre 9 godina

"Samsung ne bi mogao da kreira dobar operativni sistem, čak i kada bi to želeo"

Takva tvrdnja nema mnogo smisla ako se ne obrazloži. Samsung je ogromna firma kojoj razvoj operativnog sistema ili kupovina manje firme koja to radi ne bi bio veliki napor. Možda, na primer, Samsung odluči da kupi taj Cyanogen, koji se bavi nadgradnjom Androida. To bi bila ponuda koja se ne odbija...

Draganov ukun

pre 9 godina

Android je jedno veliko sr... i uskoro prrlqzim na Nokiu i njen sistem , ovo bre nije normalno das 30000 za telefon on i dalje stuca ,koci ,baguje ..ako mu giga rama i 1,5 procesor ne pomqzu onda bolje nek spale android.

Stojko

pre 9 godina

Jeftini samsung androidi su poznati po tome da bas baguju. Samsung ima ubedljivo najgori software, samo mi je zao sto iphone korisnici misle da je android=samsung...

Stojko

pre 9 godina

Jeftini samsung androidi su poznati po tome da bas baguju. Samsung ima ubedljivo najgori software, samo mi je zao sto iphone korisnici misle da je android=samsung...

2+2=?

pre 9 godina

"ovo bre nije normalno das 30000 za telefon on i dalje stuca ,koci ,baguje ..."
(Draganov ukun, 20. decembar 2014 11:48)

Ne umete da kupite telefon!!!
Platio sam tačno 30000, pre godinu dana. Sony Xperia ZR. Bio je restartovan prilikom nadogradnje na JB 4.2 i prilikom nadogradnje na KK 4.4. Za godinu dana. Telefon radi savršeno. Ima i on mana, recimo, kamera bi mogla biti bolja. Ali nema kočenja, nema bagovanja, nema štucanja, telefon leti.
Problem je što ljudi nemaju pojma o telefonima, pa kupuju izvikano smeće, koje je, eto, u trendu. "Wow, OLED ekran. Jeste da posle dve pročitane poruke peku oči, al' nema veze, imam OLED ekran". "Sony je njesra, ima loše uglove vidljivosti. Jeste da nikad ne gledam u ekran pod uglom od 45 stepeni, ali Sony ne valja, jer ima loše uglove vidljivosti".
Kolega sa posla pita šta da radi jer je njegov telefon jako usporio? Kažem da ga proda i kupi Sony, pa mu još i pokažem kako Sony radi. Dobijem repliku "Pa jeste, ali to je Sony, nije baš popularan". Pa ništa, brate, ti se onda pati i dalje sa popularnim telefonima.

Korisnik

pre 9 godina

"Samsung ne bi mogao da kreira dobar operativni sistem, čak i kada bi to želeo"

Takva tvrdnja nema mnogo smisla ako se ne obrazloži. Samsung je ogromna firma kojoj razvoj operativnog sistema ili kupovina manje firme koja to radi ne bi bio veliki napor. Možda, na primer, Samsung odluči da kupi taj Cyanogen, koji se bavi nadgradnjom Androida. To bi bila ponuda koja se ne odbija...

rango

pre 9 godina

Mislim da ima šansu, sve manje ljudi me podnijeti teški i istrzani TouchWiz. Samsung pravi fantastične uređaje, ali im je Software užasan. Pored toga što je ružan i ne praktičan, ima mnogo bagova i to je jedina verzija androida koja vremenom postaje sve sporija. Rado bih kupio Note 4,kada bi postojala neka verzija sa čistim lolopop-om i par aplikacija koje podržavaju spen i samsung aplikacija za kameru, to je sve, sve ostalo je suvišno, ružno i usporavajuce.

dj_bakica

pre 9 godina

@2+2=?
Brate, svaka ti je kao Njegoseva...prvi telefon mi je Filips, posle Nokia 3310, a posle nje Sony Ericsson, tj sada Sony.
Prvo X Ray, Play, mini...najvise sam se zadrzao na Arc S-u, oko 3 godine. Sada ga brat koristi i radi super, samo baterija izvuce jedan dan, omatorila je. Trenutno imam Z2 i nemam jednu rec zamerke za telefon. Radi kao zmaj, slika strava, ekran mu je vrh, a ne bljestavi Sljamsung Super Amoled cuda od kojih bole oci i glava. Ni jednom nije lagovao od kad ga imam, a baterija traje minimum 2 ipo dana bez da preuvelicavam...Svakoga savetujem da ne zali koji evro vise i kupi Sony koji vredi, jer se nikada nece pokajati.
od tehnike samo kupujem japance i nikada sedo sada nisam pokajao...
Ziveo Japan i njihova tehnologija :-)

b

pre 9 godina

Pa nije ni cyanogen bas sjajan. niti bilo koji custom rom. Svaka verzija ima bagova. Najveca zamjerka na cyanogen je potrosnja baterije. Meni je na svim telefonima vise trosio nego stock rom.

Nebojša

pre 9 godina

Glupa izjava pa svaka kompanija koja ima da plati a iz nekog razloga sama ne može može nešto napravi može da unajmi stručnjake sa strane koji bi to uradili za njih ali zašto bi uopšte samsungu trebao drugi operativni sistem osim androida kada ih android drži na vrhu oni treba da menjaju neke stvari ali ne i operativni sistem.

T3

pre 9 godina

Samsungov TouchWiz je do skoro imao pola opcija koje nisu postojale na Androidu. I dan danas mu je multitasking neprevazidjen. Imam note 2 (sada vec 2 god) sa gomilom aplikacija i sve radi ok, i radice minimum jos god. dve. Ok nekad se desi da umesto za sekundu otvori aplikaciju za 2-3 ali bas me briga, imao sam pentium III koji je dizao sistem 10 min. i otvarao internet sporije pa sam bio srecan. A razlika izmedju Amoleda i Lcd je upravo srazmerna razlici izmedju devojke sa i bez sminke. Svi mi kao volimo prirodno ali zivotna statistika je jednostavno na strani nasminkanih devojaka.

Draganov ukun

pre 9 godina

Android je jedno veliko sr... i uskoro prrlqzim na Nokiu i njen sistem , ovo bre nije normalno das 30000 za telefon on i dalje stuca ,koci ,baguje ..ako mu giga rama i 1,5 procesor ne pomqzu onda bolje nek spale android.

1+1=10

pre 9 godina

Možda, na primer, Samsung odluči da kupi taj Cyanogen, koji se bavi nadgradnjom Androida. To bi bila ponuda koja se ne odbija...
(Korisnik, 20. decembar 2014 12:52)

Аман, да ли си ти свестан шта лупаш? Cyanogen није некакво бедно предузеће које саставља крај са крајем! То је назив за удружење програмера, и није им битна зарада, већ Андроид у слободној изведби. Када би слобода била онемугећена, истог тренутка би пројекат изгубио смисао и нестао би.
Кад смо већ код тога, тролови М$-а могу само да се покрију ушима и увуку у своје јазбине.

Che

pre 9 godina

Jel ima neko iskustva sa huawei emotion ui launcherom? Meni za sad radi telefon ok,al ako ima neki brzi launcher...
(Otac, 20. decembar 2014 13:40)

probaj nova launcher.

Tw samo u poslednjoj verziji na note 4 ima preko 100 samsungovih bloat aplikacija koje ubijaju sistem.Znaci kupili ste telefon koji je pored androidovih, dodao preko 100 svojih aplikacija i naravno sta god novo skinete sa play storea, dodatno optereti telefon i za par meseci vam radi kao telefon od pre 3 godins.Plus sam tw.I posle neko kaze meni je touchwiz dobar...jeste dobar je samo u tome sto kamera ima milion opcija.

101к0

pre 9 godina

100 komentatora, 100 najboljih verzija, podverzija, operativnih sistema...i svi pametniji od zlih prodavaca!
(Stojko, 20. decembar 2014 22:34)

Браво за учмалост. Најлакше је да се купи уређај, да се користи онакав какав је, и да се побије глава у песак за сваку подметачину. Подметачине су следеће:
1) Приморавање на услуге: да би користио продавнице, корисник мора да буде пријављен и на све остало: е-пошту, облак...
2) Позаднци (backdor). Еплови, Микрософтови и један део уређаја са Андроидом се даљински надзире и управља.
3) Забрањена је размена дигиталних садржаја. То је природна ствар на коју су корисници већ навикли, и није ми јасно како могу да је се одрекну зарад шарене пипкаве справице.
4) Забрана уградње оперативног система по жељи. Ако софтвер не одговара, па ваљда је нормално да је уређај плаћен и да корисник може да ради са њим шта хоће - платио га је.
5) У вези са четвртом ставком: Забрана измене кључних делова система. Непотребни и нежељени програми без разлога придодати систему не могу да се уклоне. Зашто?

Ко лично то жели, може да буде овца довека, а спрдање са људима којима психа то не дозвољава као у цитату је чист безобразлук.

Osveta

pre 9 godina

Koristim CyanogenMod na Samsung S3 oko pola godine i veoma sam zadovoljan. Telefon je star oko 2.5 godine. U odnosu na originalni Samsung ROM sve radi skoro duplo brže na CyanogenMod. Uvek sam uzimao kvalitetni novi telefon iz vrha ponude kada mi istekne ugovorna obaveza kod operatera, sada nemam još razloga da menjam telefon jer sve radi odlično. Postoji par problema kao što je nestabilnost i radu da stereo bluetooth uredjajem i problem sa jačinom zvuka iz slušalice telefona, ali nije strašno i verovatno će biti rešavano. Sada imam Kitkat 4.4.4, a izbaciće i Lolypop kada se steknu za to uslovi. Originalni Samsung ROM za S3 je ostao na JB 4.3 za našu internacionalnu verziju telefona i to se više neće unapredjivati. CM 11 radi super i stalno se razvija. Moja preporuka.

ice9

pre 9 godina

Imam Cyanogen na LgG2, lolipop 5.01, svi ostali su blago receno smesni, to sto neko ne zna pa mu prodavac uvali za 30.000 neko djubre jer ne ume da pazari dobar fon to je njegov problem.

biće gore

pre 9 godina

m$ovce niko vas ne pita šta hoćete, komplekse lečite na drugom mestu.. žešće smarate!!..a i moderatori što uopšte objavljuje te komentare koji nemaju veze sa člankom?? fora da se masa džapa, lame!!

Dr. Sveznamen

pre 9 godina

Na starom prvom androidu (600MHz jedan core) CM mi je preporodio telefon, a i pružilo mi je iskustvo narednog sistema. Voleo bi i da probam MIUI, i za njega se priča da je jako dobra opcija među verzijama sistema androida

Luka

pre 9 godina

Vrlika je razlika izmedju Home aplikacije i verzije android sistema. Vecina neupucenih koji ovde komentarisu to ne zna... Aj malo na guglanje pa se vratite....

mare

pre 9 godina

Samsung s2 je plagijator iphona I prosto je cudo da je njihova divizija na konto kopije toliko narasla. Siguran sam da za 5 godina nece biti dominantni jer samo kopiraju.

DaLanik

pre 9 godina

dakle kakvih komentara bozemesacuvaj... Axl: to je trajalo toliko vremena dok nisi cuo za Sense? mislim, smesno je, to se pricalo pre 3-4 godine, naravno TADA je Sens bio.jako dobar.... danas bas i nije :-) al si ti cuo od nekoga pricu od pre 3-4 godine.

Iscelitelj

pre 9 godina

Cyanogen je golo g.vno od androida. Sveli su OS od 2GB na 100MB i izbacili brdo korisnih stvari. U svakoj verziji koju izbace im ne radi vise od 50% funkcija kako treba.
Kuvani rutovani Romovi koji su bazirani na stock-Sansung OS-u su bolji milion puta. Plus jos jedan dobar posebno prokuvani Kernel i imate termonuklearni Android u rukama...

jevro

pre 9 godina

Koristim s3 neo sa 4.4 sistemom..i prezadovoljan sam sa tw...jer je najlaksi za koriscenje i najvise funkcija ima.
.ponekad malo ima lagova...ali mogu da zivim s tim...

h

pre 9 godina

samsung s2 najbolji auto ...cyanogenmod 11...tri godine isti telefon , a uvek najnoviji...samo jos kad bi dorimanx karnel ispratio verziju cyanogena

Morpheus

pre 9 godina

Odnesem svoj HTC u servis i u periodu do procene da ne može da se popravi dobijem u zamenu Samsung Galaxy S3 Mini... majko mila! Jedva sam pregrmeo tih 15 dana. Restartuje se, blokira, baterija naglo izgubi par desetina procenata... a interfejs bode oči koliko je ružan. Doduše, ni CM nije neki primer lepote, ali radi brže i bolje od bilo čega sa čim se Samsung do sad pojavio.

Nakon tih 15 dana - uzmem ponovo Sony. Jedini proizvođač pored Nokie s čijim telefonima nikad nisam imao nikakvih problema.

jjnhl68

pre 9 godina

Iako ni CM nije savrsen, moji S2 i S4 su se preporodili na ovom operativnom sistemu. Baterija vise nego duplo duze trajala, slobodan prostor povecan... Ali, kamera na CM je veeeliki nedostatak, u odnosu na Samsungovu, tako da nikako nisam bio zadovoljan.
Onda sam ustanovio da drugi proizvodjaci prave mnooogo bolje uredjaje od Samsunga i necu ga sigurno neko vreme razmatrati kao opciju. Posebno ne sa ovim cenama.

TIL Zagreb

pre 9 godina

note 2 na android lollipop-u... uzmes note 2 stavis CM i pisas po note 4... hvala CM :)
(mick, 20. decembar 2014 21:53)

a po cemu ce onda ovi sa Note 4 koji takodjer stave CM pisati,po Note 2 nece....
po tebi uzmi Golfa 2 ,stavi mu 400 konja ,pisas po BMW-u,Audi-u,MB-u i slicnima..

mick

pre 9 godina

@TIL postoji granica posle koje korisnici ne primecuju razliku u brzini rada telefona... svaki quadcore smartfon sa 2gb rama radice isto kao i neki drugi 'jaci'. npr kod note 2 sa 720p i note 4 sa 1440p se performanse prebijaju jer jaci procesor na note 4 'gubi' vise vremena na obradu vise piksela tako da mu dodje na isto. na 720p se ne vide pikseli, doduse malo je ostriji ekran na note 4 ali vise na papiru nego u realnom svetu...

PCK

pre 9 godina

Imam sony ericsson x8 na zencefil romu 2.3.7 sa naa 14 kernelom. Telefon sa procesorom od 600 mhz i 256mb rama radi kao munja. Trebalo mi je vremena ali zadovoljstvo kad sve odradite je neprocenjivo. Za ove koji placaju fensi telefone sa master card nepoznato. Posto vise nisam imao vremena da se zezam kupio sam prije skoro dvije godine nexus 4 i to je android telefon. Samo mi se resetovao na skypu pri video pozivu (slucajno ili ne, mislite o tome). Pisem sa android 5.0.1 i savjetujem sve da ako mogu uzmu nexus. 2+2=n4

stefanb

pre 9 godina

a po cemu ce onda ovi sa Note 4 koji takodjer stave CM pisati,po Note 2 nece....
po tebi uzmi Golfa 2 ,stavi mu 400 konja ,pisas po BMW-u,Audi-u,MB-u i slicnima..
(TIL Zagreb, 21. decembar 2014 19:59)

Njima (vlasnicima N4) ne vredi da ubacuju CM zato sto telefon ima previse funkcija koje nisu dostupne na stock Androidu (senzori za pracenje ociju, za otkljucavanje prevlacenjem ruke izna telefona, olovka, deljenje ekrana i pokretanje vise aplikacija i sl.) Ja inace ove funkcije ne bih ni koristio posto nemam naviku, ali eto sta ce ti taj telefon ako ne koristis pola uredjaja.

Draganov ukun

pre 9 godina

Android je jedno veliko sr... i uskoro prrlqzim na Nokiu i njen sistem , ovo bre nije normalno das 30000 za telefon on i dalje stuca ,koci ,baguje ..ako mu giga rama i 1,5 procesor ne pomqzu onda bolje nek spale android.

mare

pre 9 godina

Samsung s2 je plagijator iphona I prosto je cudo da je njihova divizija na konto kopije toliko narasla. Siguran sam da za 5 godina nece biti dominantni jer samo kopiraju.

Iscelitelj

pre 9 godina

Cyanogen je golo g.vno od androida. Sveli su OS od 2GB na 100MB i izbacili brdo korisnih stvari. U svakoj verziji koju izbace im ne radi vise od 50% funkcija kako treba.
Kuvani rutovani Romovi koji su bazirani na stock-Sansung OS-u su bolji milion puta. Plus jos jedan dobar posebno prokuvani Kernel i imate termonuklearni Android u rukama...

Korisnik

pre 9 godina

"Samsung ne bi mogao da kreira dobar operativni sistem, čak i kada bi to želeo"

Takva tvrdnja nema mnogo smisla ako se ne obrazloži. Samsung je ogromna firma kojoj razvoj operativnog sistema ili kupovina manje firme koja to radi ne bi bio veliki napor. Možda, na primer, Samsung odluči da kupi taj Cyanogen, koji se bavi nadgradnjom Androida. To bi bila ponuda koja se ne odbija...

1+1=10

pre 9 godina

Možda, na primer, Samsung odluči da kupi taj Cyanogen, koji se bavi nadgradnjom Androida. To bi bila ponuda koja se ne odbija...
(Korisnik, 20. decembar 2014 12:52)

Аман, да ли си ти свестан шта лупаш? Cyanogen није некакво бедно предузеће које саставља крај са крајем! То је назив за удружење програмера, и није им битна зарада, већ Андроид у слободној изведби. Када би слобода била онемугећена, истог тренутка би пројекат изгубио смисао и нестао би.
Кад смо већ код тога, тролови М$-а могу само да се покрију ушима и увуку у своје јазбине.

2+2=?

pre 9 godina

"ovo bre nije normalno das 30000 za telefon on i dalje stuca ,koci ,baguje ..."
(Draganov ukun, 20. decembar 2014 11:48)

Ne umete da kupite telefon!!!
Platio sam tačno 30000, pre godinu dana. Sony Xperia ZR. Bio je restartovan prilikom nadogradnje na JB 4.2 i prilikom nadogradnje na KK 4.4. Za godinu dana. Telefon radi savršeno. Ima i on mana, recimo, kamera bi mogla biti bolja. Ali nema kočenja, nema bagovanja, nema štucanja, telefon leti.
Problem je što ljudi nemaju pojma o telefonima, pa kupuju izvikano smeće, koje je, eto, u trendu. "Wow, OLED ekran. Jeste da posle dve pročitane poruke peku oči, al' nema veze, imam OLED ekran". "Sony je njesra, ima loše uglove vidljivosti. Jeste da nikad ne gledam u ekran pod uglom od 45 stepeni, ali Sony ne valja, jer ima loše uglove vidljivosti".
Kolega sa posla pita šta da radi jer je njegov telefon jako usporio? Kažem da ga proda i kupi Sony, pa mu još i pokažem kako Sony radi. Dobijem repliku "Pa jeste, ali to je Sony, nije baš popularan". Pa ništa, brate, ti se onda pati i dalje sa popularnim telefonima.

Stojko

pre 9 godina

Jeftini samsung androidi su poznati po tome da bas baguju. Samsung ima ubedljivo najgori software, samo mi je zao sto iphone korisnici misle da je android=samsung...

biće gore

pre 9 godina

m$ovce niko vas ne pita šta hoćete, komplekse lečite na drugom mestu.. žešće smarate!!..a i moderatori što uopšte objavljuje te komentare koji nemaju veze sa člankom?? fora da se masa džapa, lame!!

T3

pre 9 godina

Samsungov TouchWiz je do skoro imao pola opcija koje nisu postojale na Androidu. I dan danas mu je multitasking neprevazidjen. Imam note 2 (sada vec 2 god) sa gomilom aplikacija i sve radi ok, i radice minimum jos god. dve. Ok nekad se desi da umesto za sekundu otvori aplikaciju za 2-3 ali bas me briga, imao sam pentium III koji je dizao sistem 10 min. i otvarao internet sporije pa sam bio srecan. A razlika izmedju Amoleda i Lcd je upravo srazmerna razlici izmedju devojke sa i bez sminke. Svi mi kao volimo prirodno ali zivotna statistika je jednostavno na strani nasminkanih devojaka.

dj_bakica

pre 9 godina

@2+2=?
Brate, svaka ti je kao Njegoseva...prvi telefon mi je Filips, posle Nokia 3310, a posle nje Sony Ericsson, tj sada Sony.
Prvo X Ray, Play, mini...najvise sam se zadrzao na Arc S-u, oko 3 godine. Sada ga brat koristi i radi super, samo baterija izvuce jedan dan, omatorila je. Trenutno imam Z2 i nemam jednu rec zamerke za telefon. Radi kao zmaj, slika strava, ekran mu je vrh, a ne bljestavi Sljamsung Super Amoled cuda od kojih bole oci i glava. Ni jednom nije lagovao od kad ga imam, a baterija traje minimum 2 ipo dana bez da preuvelicavam...Svakoga savetujem da ne zali koji evro vise i kupi Sony koji vredi, jer se nikada nece pokajati.
od tehnike samo kupujem japance i nikada sedo sada nisam pokajao...
Ziveo Japan i njihova tehnologija :-)

rango

pre 9 godina

Mislim da ima šansu, sve manje ljudi me podnijeti teški i istrzani TouchWiz. Samsung pravi fantastične uređaje, ali im je Software užasan. Pored toga što je ružan i ne praktičan, ima mnogo bagova i to je jedina verzija androida koja vremenom postaje sve sporija. Rado bih kupio Note 4,kada bi postojala neka verzija sa čistim lolopop-om i par aplikacija koje podržavaju spen i samsung aplikacija za kameru, to je sve, sve ostalo je suvišno, ružno i usporavajuce.

jevro

pre 9 godina

Koristim s3 neo sa 4.4 sistemom..i prezadovoljan sam sa tw...jer je najlaksi za koriscenje i najvise funkcija ima.
.ponekad malo ima lagova...ali mogu da zivim s tim...

Nebojša

pre 9 godina

Glupa izjava pa svaka kompanija koja ima da plati a iz nekog razloga sama ne može može nešto napravi može da unajmi stručnjake sa strane koji bi to uradili za njih ali zašto bi uopšte samsungu trebao drugi operativni sistem osim androida kada ih android drži na vrhu oni treba da menjaju neke stvari ali ne i operativni sistem.

b

pre 9 godina

Pa nije ni cyanogen bas sjajan. niti bilo koji custom rom. Svaka verzija ima bagova. Najveca zamjerka na cyanogen je potrosnja baterije. Meni je na svim telefonima vise trosio nego stock rom.

Osveta

pre 9 godina

Koristim CyanogenMod na Samsung S3 oko pola godine i veoma sam zadovoljan. Telefon je star oko 2.5 godine. U odnosu na originalni Samsung ROM sve radi skoro duplo brže na CyanogenMod. Uvek sam uzimao kvalitetni novi telefon iz vrha ponude kada mi istekne ugovorna obaveza kod operatera, sada nemam još razloga da menjam telefon jer sve radi odlično. Postoji par problema kao što je nestabilnost i radu da stereo bluetooth uredjajem i problem sa jačinom zvuka iz slušalice telefona, ali nije strašno i verovatno će biti rešavano. Sada imam Kitkat 4.4.4, a izbaciće i Lolypop kada se steknu za to uslovi. Originalni Samsung ROM za S3 je ostao na JB 4.3 za našu internacionalnu verziju telefona i to se više neće unapredjivati. CM 11 radi super i stalno se razvija. Moja preporuka.

ice9

pre 9 godina

Imam Cyanogen na LgG2, lolipop 5.01, svi ostali su blago receno smesni, to sto neko ne zna pa mu prodavac uvali za 30.000 neko djubre jer ne ume da pazari dobar fon to je njegov problem.

Dr. Sveznamen

pre 9 godina

Na starom prvom androidu (600MHz jedan core) CM mi je preporodio telefon, a i pružilo mi je iskustvo narednog sistema. Voleo bi i da probam MIUI, i za njega se priča da je jako dobra opcija među verzijama sistema androida

Morpheus

pre 9 godina

Odnesem svoj HTC u servis i u periodu do procene da ne može da se popravi dobijem u zamenu Samsung Galaxy S3 Mini... majko mila! Jedva sam pregrmeo tih 15 dana. Restartuje se, blokira, baterija naglo izgubi par desetina procenata... a interfejs bode oči koliko je ružan. Doduše, ni CM nije neki primer lepote, ali radi brže i bolje od bilo čega sa čim se Samsung do sad pojavio.

Nakon tih 15 dana - uzmem ponovo Sony. Jedini proizvođač pored Nokie s čijim telefonima nikad nisam imao nikakvih problema.

DaLanik

pre 9 godina

dakle kakvih komentara bozemesacuvaj... Axl: to je trajalo toliko vremena dok nisi cuo za Sense? mislim, smesno je, to se pricalo pre 3-4 godine, naravno TADA je Sens bio.jako dobar.... danas bas i nije :-) al si ti cuo od nekoga pricu od pre 3-4 godine.

Luka

pre 9 godina

Vrlika je razlika izmedju Home aplikacije i verzije android sistema. Vecina neupucenih koji ovde komentarisu to ne zna... Aj malo na guglanje pa se vratite....

Che

pre 9 godina

Jel ima neko iskustva sa huawei emotion ui launcherom? Meni za sad radi telefon ok,al ako ima neki brzi launcher...
(Otac, 20. decembar 2014 13:40)

probaj nova launcher.

Tw samo u poslednjoj verziji na note 4 ima preko 100 samsungovih bloat aplikacija koje ubijaju sistem.Znaci kupili ste telefon koji je pored androidovih, dodao preko 100 svojih aplikacija i naravno sta god novo skinete sa play storea, dodatno optereti telefon i za par meseci vam radi kao telefon od pre 3 godins.Plus sam tw.I posle neko kaze meni je touchwiz dobar...jeste dobar je samo u tome sto kamera ima milion opcija.

h

pre 9 godina

samsung s2 najbolji auto ...cyanogenmod 11...tri godine isti telefon , a uvek najnoviji...samo jos kad bi dorimanx karnel ispratio verziju cyanogena

101к0

pre 9 godina

100 komentatora, 100 najboljih verzija, podverzija, operativnih sistema...i svi pametniji od zlih prodavaca!
(Stojko, 20. decembar 2014 22:34)

Браво за учмалост. Најлакше је да се купи уређај, да се користи онакав какав је, и да се побије глава у песак за сваку подметачину. Подметачине су следеће:
1) Приморавање на услуге: да би користио продавнице, корисник мора да буде пријављен и на све остало: е-пошту, облак...
2) Позаднци (backdor). Еплови, Микрософтови и један део уређаја са Андроидом се даљински надзире и управља.
3) Забрањена је размена дигиталних садржаја. То је природна ствар на коју су корисници већ навикли, и није ми јасно како могу да је се одрекну зарад шарене пипкаве справице.
4) Забрана уградње оперативног система по жељи. Ако софтвер не одговара, па ваљда је нормално да је уређај плаћен и да корисник може да ради са њим шта хоће - платио га је.
5) У вези са четвртом ставком: Забрана измене кључних делова система. Непотребни и нежељени програми без разлога придодати систему не могу да се уклоне. Зашто?

Ко лично то жели, може да буде овца довека, а спрдање са људима којима психа то не дозвољава као у цитату је чист безобразлук.

TIL Zagreb

pre 9 godina

note 2 na android lollipop-u... uzmes note 2 stavis CM i pisas po note 4... hvala CM :)
(mick, 20. decembar 2014 21:53)

a po cemu ce onda ovi sa Note 4 koji takodjer stave CM pisati,po Note 2 nece....
po tebi uzmi Golfa 2 ,stavi mu 400 konja ,pisas po BMW-u,Audi-u,MB-u i slicnima..

PCK

pre 9 godina

Imam sony ericsson x8 na zencefil romu 2.3.7 sa naa 14 kernelom. Telefon sa procesorom od 600 mhz i 256mb rama radi kao munja. Trebalo mi je vremena ali zadovoljstvo kad sve odradite je neprocenjivo. Za ove koji placaju fensi telefone sa master card nepoznato. Posto vise nisam imao vremena da se zezam kupio sam prije skoro dvije godine nexus 4 i to je android telefon. Samo mi se resetovao na skypu pri video pozivu (slucajno ili ne, mislite o tome). Pisem sa android 5.0.1 i savjetujem sve da ako mogu uzmu nexus. 2+2=n4

jjnhl68

pre 9 godina

Iako ni CM nije savrsen, moji S2 i S4 su se preporodili na ovom operativnom sistemu. Baterija vise nego duplo duze trajala, slobodan prostor povecan... Ali, kamera na CM je veeeliki nedostatak, u odnosu na Samsungovu, tako da nikako nisam bio zadovoljan.
Onda sam ustanovio da drugi proizvodjaci prave mnooogo bolje uredjaje od Samsunga i necu ga sigurno neko vreme razmatrati kao opciju. Posebno ne sa ovim cenama.

mick

pre 9 godina

@TIL postoji granica posle koje korisnici ne primecuju razliku u brzini rada telefona... svaki quadcore smartfon sa 2gb rama radice isto kao i neki drugi 'jaci'. npr kod note 2 sa 720p i note 4 sa 1440p se performanse prebijaju jer jaci procesor na note 4 'gubi' vise vremena na obradu vise piksela tako da mu dodje na isto. na 720p se ne vide pikseli, doduse malo je ostriji ekran na note 4 ali vise na papiru nego u realnom svetu...

stefanb

pre 9 godina

a po cemu ce onda ovi sa Note 4 koji takodjer stave CM pisati,po Note 2 nece....
po tebi uzmi Golfa 2 ,stavi mu 400 konja ,pisas po BMW-u,Audi-u,MB-u i slicnima..
(TIL Zagreb, 21. decembar 2014 19:59)

Njima (vlasnicima N4) ne vredi da ubacuju CM zato sto telefon ima previse funkcija koje nisu dostupne na stock Androidu (senzori za pracenje ociju, za otkljucavanje prevlacenjem ruke izna telefona, olovka, deljenje ekrana i pokretanje vise aplikacija i sl.) Ja inace ove funkcije ne bih ni koristio posto nemam naviku, ali eto sta ce ti taj telefon ako ne koristis pola uredjaja.