Sreda, 17.12.2014.

20:46

Poruka iz EU očekivana ili neuspeh?

Srbija nije bila kočničar u primeni Briselskog sporazuma, povoljno je što EU hvali reforme, kaže Aleksandra Đurović. Borislav Stefanović: Ovo je neuspeh Vlade.

Izvor: B92

Poruka iz EU oèekivana ili neuspeh? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Loreen

pre 9 godina

A šta bi drugo Stefanović izjavio, nego da je to vladin neuspeh!?! Čovek je neumoran sa komentarima i izjavama tog tipa i sadržaja!

Labud

pre 9 godina

Činjenica je da će opozicija uvek biti nezadovoljna i bezrazložno kritikovati i napadati aktuelnu vlast, a to je zaista sramotno. Srbija intenzivno radi na ispunjavanju svih obaveza koje EU od nas zahteva, a to je definitivno za svaku pohvalu. Drago mi je što nema novih uslova. Nema sumnje da se nalazimo na pravom putu ka boljitku.

Trkac

pre 9 godina

Izgleda da je trebalo da Ds ode u opoziciju pa tek onda da sazna sta je trebalo uraditi!Bili ste na vlasti 10 godina i stalno ste obecavali ubrzani ulazak u EU a mi smo bili sve dalje i dalje i zato nemate pravo da kritikujete ove pregovore sa EU!Pokazali ste svoju sposobnost,nazalost!

Ivana

pre 9 godina

Reforme podrzavaju oni kojima je to potpuno nebitno,mnogi su ih ocenili kao drasticne a da malo razmisle shvatili bi da su neophodne jer svi kude a nemaju drugo prihvatljivije resenje!!!

Dule

pre 9 godina

Verujem u Vladu ,verujem u Vucica i u sve sto radi i nesumnjam da ce Srbija da oseti bolje dane i da ce mo uskoro postati clanica EU .

roko

pre 9 godina

što bi reko draža premijer radi po celu noć pa ide ujutru kući da se probudi ahahaha pa vi ste šou sa sve đukom i rističevićem!

crna guja

pre 9 godina

Stefanovicu tvoji su vikali dvanaest godina evo samo sto nije. Cuti tamo.
(ja, 17. decembar 2014 21:46)

A za to vreme ovi tvoji arlaukali, pujdali, ubijali, palili ambasade, lezali na stiroporu, kobajagi gladovali, saplitali noge na svakom koraku, kako to "samo sto nije" nikad ne bi nastupilo!!!

doktor

pre 9 godina

koliko zlobnih, bolesnih i pokvarenih komentara ovih jadnih botova!Mi smo sa ovom vladom pukli na svim frontovima,a sto je najgore moralno i materijalno,a oni neka pisu svoja s*anja i hvalospeve do sutra!!!

Duci0167

pre 9 godina

I posle 2 i po godine SNS je stranka koja se i dan danas bavi radom i kritikom opozicije nego da ima vidljive rezultate. Ubedjuju narod da zive bolje,organizuje samite uz tezu "krenulo,svi nas postuju",zive u iluzijama i teraju narod da zivi u iluzijama. Recimo useljene kuce u Obrenovcu od UAE su prazne! Dosli na slikanje,podelili kljuceve i narod nazad u kasarnu i hotel,nema komunalija ni mokrog cvora koje su bile duznost opstine. I tako vec 2 i po god. Ajde pustite narod da kaze da je zadovoljan a ne botovi i "nikada bolji zivot" forsiranje na TV medijima. Ko prati skupstinu videce opoziciju malenu kako ih rastura! A Babic se i dan danas hvata za DS kad god ga salome i argumentima i ponasanjem. Bili i ostali agresivni radikali.

CIA

pre 9 godina

@Branko Kinezi NE ULAZU vec daju KREDIT. Utuvite to vec jednom u prazne glave. Stefanovic je po komandi u stranci radio sta Tadic naredi,izgubili su izbore a olos iz DS-a i lopovi su preleteli u SNS. Pa cak i njihove poslanike imate u skupstini covece. Stefanovic jedan od retkih koji se oslobodio pritiska stranke i danas je jedan od najkvalitetnijih politicara skupstine,posle Pavicevica i Zivkovica.

veliki uspeh

pre 9 godina

Mnogo smo uspesni sa reformama i sa svim ostalim, samo tako. Kosovo za mesec dva postaje 48 clanica Saveta Evrope a posle ce sve ici jos brze....a Vucic i njegovi nek nastave sa tim svojim reformama do poslednjeg penzionera!

i tako...

pre 9 godina

"Ovo je neuspeh Vlade" - Borislav Stefanović

Neuspeh u pogledu cega?
Tzv. priblizavanju EU?

Kako je pre dva-tri dana rekao premijer Turske gdin. Erdogan:
I sta ce da uradi Brisel? Nece da nas prime u EU? - Bas nas je briga za EU.

Cini mi se da ovaj deo njegove izjave nije prenelo nijedno nase glasilo.
(kao sto nisu preneli ni njegov govor dat dva dana pre potpisivanja ugovora sa Rusijom, u kojem je izlio bujicu optuzbi i kritika na racun SAD, zvucao je kao predsednik Severne Koreje...)

Ali da stavimo na stranu nase medije.
Ostaje pitanje zasto Turska koja se prijavila za ulazak u EU (EEZ kako se tada zvala) jos 1986. (ili '87...) dize ruke od te rabote?
Zasto su na referendumu na Islandu njegovi gradjani rekli: ne EU?
Zasto su (mislim) na dva referenduma gradjani Norveske rekli: ne EU?
Zasto UKIP, koji hoce da izvede UK iz EU, ima podrsku od 44% biraca?
Zasto prognoziraju da ce Front National, koji hoce da Fr. izvede iz EU, evra i NATO-a, odneti pobedu na predstojecim predsednickim i parlamentarnim izborima u Francuskoj?
Zasto u Grckoj plase ljude pricama da ce izbiti rat (?!?!) ako na vlast dodje SIRIZA, koja hoce da izvede Gr. iz evra, EU?

Zasto se gotovo nigde kod nas ne istrazuju odgovori na ova pitanja i razlozi iza tih odgovora?

Pa nije pitanje ulaska drzave, nase drzave, u EU deo neke svakodnevne politike, tekucih operacija zaposlenih u nasoj vladi i ministarstvima - poput vecanja oko toga gde ce na rucak, hoce li na jagnjetinu ili na prasetinu...

Zasto mi gradjani ne mozemo da cujemo sve strane u prici o ulasku ili ne ulasku u EU?
Jel ovo u Srbiji neka demokratija na snazi ili je jednoumlje?

Kancelarija za brze odgovore.

pre 9 godina

PS
Pa zar nama nije u interesu da Kosovo postane clan SE?! Ja mislim da jeste,upravo zbog suda u Strazburu! Ali mi naravno,mislimo da je Kosovo deo Srbije?!/!

Kancelarija za brze odgovore.

pre 9 godina

Ako ima neki Bot,da napise i objasni,koje su to reforme pravosudja i medija ovde uradjene?
Cini mi se da je izvestaj o Srbiji vise napisan onako,uzgred,kao neka oblanda u koju je upakovano, NE.
Kad mirotocivi nadje ko je zapalio ambasadu Nemacke,mozda i bude pregovora.Do tada,NE.
Ako ih i bude,prvo se otvaraju 23,24 i 35,a ne 32!
Ove 2 g rezim nije radio nista,apsolutno nista na akcionim planovima i pripremi za 23 i 24 ! A kad to krene, tek onda cete videti koliko daleko je nase pravosudje od Eu.O medijima i da ne pisemo,oni su svi pod punom kontrolom Sns,kao i sve ostalo.
Ali,nicija nije do zore gorela.

Krsto

pre 9 godina

Da je DS ostao na vlasti oni bi nam pricali kako cemo sutra vec uci u EU!Mazali su nas kako vec umeju ali najgore mi je kad se oni sad ponasaju kao da samo oni znaju put u EU koji su nam inace obecavali 12 godina!Pustite druge ljude da pokusaju da srede stanje koje ste ostavili!

Petar Sinđelić

pre 9 godina

Još jednom su zapušena usta zlobnicima koji tvrde da naprednjaci navodno nemaju kadrova. Najbolji primer je ova mlada, pametna, šarmantna, elokventna i nadasve sposobna g-đica Đurović koja veoma složen zadatak obavlja perfektno ...

Hemera

pre 9 godina

Potpuno podržavam izjavu Aleksandre Đurović. Aleksandra Đurović je jedina poslanica i ume da iznese pravu istinu, i koja je zaista šalje iskrene poruke iz EU. Borko Stefanović je zaista lažovčina i zaista ne bi trebao da se pojavljuje u javnosti. Vidimo koliko se Aleksandar Vučić trudi da izvuče državu iz krize. Aleksandar Vučić je jedini premijer koji voli svoj narod i državu.

Duci0167

pre 9 godina

Kakve bre pohvaljene reforme to sto vadite iz konteksta i diplomatska kurtoazija?? Pa da je tako datum bi vec bio odredjen! Ne lazite vise ovaj narod jer niste pro evropska stranka! Stranka ste desnice i naklonjeni Rusiji,istoku. Vi bi da zivite kao na zapadu a da imate model kao na istoku. Dve sasvim razlicite stvari. Vama se najvise dopada novac EU fondova,samo to. Nisu oni tamo sibicari,glupi i naivni. Ne mozete u EU pod uslovima koji vama odgovaraju. Vecima clanstava,glasaca i poslanika su vam EU skeptici. Dogovorite se makar medjusobno!

Bora

pre 9 godina

Svako ima svoju stranu price, a cinjenica je da se dok je ovaj gospodin bio na vlasti radilo sve i svasta po Kosovu o cemu sad insajder govori, sverc gorivom, a da gorivo nije ni mrdalo iz Srbije zbog akciznih nameta, sverc lekovima, sverc svim i svacim... Zaista merodavan gospodin za komenrarisanje necijeg uspeha ili neuspeha.

stanislav

pre 9 godina

EU ne treba davati energiju tako sto ce se dozivljavati s astrahopostovanjem ili tako sto ih s etreba bojati,jer njima strah daje moc

sasa

pre 9 godina

Stefanovic prica o vezama. Izgleda da su navikli samo tako da rade uz protekcije i veze a da prstom ne maknu vec da drugi uradi sve za njih a da oni prikupljaju pohvale.

Mary

pre 9 godina

Neotvaranje prvih poglavlja pregovora sa EU do kraja godine nije neuspeh vlade Srbije. Evropa ceni sve ono sta je ucinjeno, a sto se tice Briselskog sporazuma doslo je do zastoja, ali ne srpskom krivicom. Pregovori ce se nastaviti i mozemo ocekivati vrlo brzo da ce EU dati zeleno svetlo.

Branko

pre 9 godina

Kinezi ulažu stotine miliona eura u našu infrastrukturu, a EU nas hvali za tempo realizacije započetih reformi.
Konačno je Srbija na dobrom putu !

Džoni

pre 9 godina

Eto sada bar znamo da su sprovedene reforme! Ja mislio da propadamo sve dublje, a ono reforme sprovedene!?!?!! Baš sam naivan! Hvala gospođi na tako lepim vestima samo mi nije jasno da li u Srbiji ima neko ko ima gram mozga a da poveruje u ovo! Za ove druge znam da su reforme uspele, da smo smanjili nezaposlenost da nam 31-og dolazi 2017-ta i da počinje bolji život!

makar sta!!

pre 9 godina

Izuzetno je povoljno što su pohvaljene reforme koje je Srbija sprovela, najpre ekonomske reforme, reforme javne uprave, vladavina prava, dodala je ona.

Boze, o cemu ova zena prica, gde su ti uspesi i budala vidi da se kotrljamo nizbrdo u svemu!!!

LJL56

pre 9 godina

Bilo je ocekivano da bude ovakva odluka EU ali nije krivac Srbija vec Pristina koja je imala problem sa formiranjem Vlade na Kosovu. Ocekujem da pregovori budu otvoreni najdalje do septembra 2015. godine a do tada ce nasa Vlada imati spremna sva poglavlja i sam proces pregovora tako ubrzati.

misa

pre 9 godina

Srbija i dalje čeka na datum za početak pregovora sa EU. Ipak, za Beograd je dovoljna vest da nema novih uslova bar kada je reč o Poglavlju 35.>>>>>>>>>>>.Do sada su bili sitni uslovi,kada budu postavili one krupne uslove udarice nas kao grom i tada cemo se naci u soku!Sto se tice javne uprave i vladavine prava ni makac!!!!!

makar sta!!

pre 9 godina

Izuzetno je povoljno što su pohvaljene reforme koje je Srbija sprovela, najpre ekonomske reforme, reforme javne uprave, vladavina prava, dodala je ona.

Boze, o cemu ova zena prica, gde su ti uspesi i budala vidi da se kotrljamo nizbrdo u svemu!!!

Džoni

pre 9 godina

Eto sada bar znamo da su sprovedene reforme! Ja mislio da propadamo sve dublje, a ono reforme sprovedene!?!?!! Baš sam naivan! Hvala gospođi na tako lepim vestima samo mi nije jasno da li u Srbiji ima neko ko ima gram mozga a da poveruje u ovo! Za ove druge znam da su reforme uspele, da smo smanjili nezaposlenost da nam 31-og dolazi 2017-ta i da počinje bolji život!

Bora

pre 9 godina

Svako ima svoju stranu price, a cinjenica je da se dok je ovaj gospodin bio na vlasti radilo sve i svasta po Kosovu o cemu sad insajder govori, sverc gorivom, a da gorivo nije ni mrdalo iz Srbije zbog akciznih nameta, sverc lekovima, sverc svim i svacim... Zaista merodavan gospodin za komenrarisanje necijeg uspeha ili neuspeha.

Duci0167

pre 9 godina

Kakve bre pohvaljene reforme to sto vadite iz konteksta i diplomatska kurtoazija?? Pa da je tako datum bi vec bio odredjen! Ne lazite vise ovaj narod jer niste pro evropska stranka! Stranka ste desnice i naklonjeni Rusiji,istoku. Vi bi da zivite kao na zapadu a da imate model kao na istoku. Dve sasvim razlicite stvari. Vama se najvise dopada novac EU fondova,samo to. Nisu oni tamo sibicari,glupi i naivni. Ne mozete u EU pod uslovima koji vama odgovaraju. Vecima clanstava,glasaca i poslanika su vam EU skeptici. Dogovorite se makar medjusobno!

LJL56

pre 9 godina

Bilo je ocekivano da bude ovakva odluka EU ali nije krivac Srbija vec Pristina koja je imala problem sa formiranjem Vlade na Kosovu. Ocekujem da pregovori budu otvoreni najdalje do septembra 2015. godine a do tada ce nasa Vlada imati spremna sva poglavlja i sam proces pregovora tako ubrzati.

sasa

pre 9 godina

Stefanovic prica o vezama. Izgleda da su navikli samo tako da rade uz protekcije i veze a da prstom ne maknu vec da drugi uradi sve za njih a da oni prikupljaju pohvale.

Branko

pre 9 godina

Kinezi ulažu stotine miliona eura u našu infrastrukturu, a EU nas hvali za tempo realizacije započetih reformi.
Konačno je Srbija na dobrom putu !

stanislav

pre 9 godina

EU ne treba davati energiju tako sto ce se dozivljavati s astrahopostovanjem ili tako sto ih s etreba bojati,jer njima strah daje moc

Mary

pre 9 godina

Neotvaranje prvih poglavlja pregovora sa EU do kraja godine nije neuspeh vlade Srbije. Evropa ceni sve ono sta je ucinjeno, a sto se tice Briselskog sporazuma doslo je do zastoja, ali ne srpskom krivicom. Pregovori ce se nastaviti i mozemo ocekivati vrlo brzo da ce EU dati zeleno svetlo.

misa

pre 9 godina

Srbija i dalje čeka na datum za početak pregovora sa EU. Ipak, za Beograd je dovoljna vest da nema novih uslova bar kada je reč o Poglavlju 35.>>>>>>>>>>>.Do sada su bili sitni uslovi,kada budu postavili one krupne uslove udarice nas kao grom i tada cemo se naci u soku!Sto se tice javne uprave i vladavine prava ni makac!!!!!

Krsto

pre 9 godina

Da je DS ostao na vlasti oni bi nam pricali kako cemo sutra vec uci u EU!Mazali su nas kako vec umeju ali najgore mi je kad se oni sad ponasaju kao da samo oni znaju put u EU koji su nam inace obecavali 12 godina!Pustite druge ljude da pokusaju da srede stanje koje ste ostavili!

Hemera

pre 9 godina

Potpuno podržavam izjavu Aleksandre Đurović. Aleksandra Đurović je jedina poslanica i ume da iznese pravu istinu, i koja je zaista šalje iskrene poruke iz EU. Borko Stefanović je zaista lažovčina i zaista ne bi trebao da se pojavljuje u javnosti. Vidimo koliko se Aleksandar Vučić trudi da izvuče državu iz krize. Aleksandar Vučić je jedini premijer koji voli svoj narod i državu.

veliki uspeh

pre 9 godina

Mnogo smo uspesni sa reformama i sa svim ostalim, samo tako. Kosovo za mesec dva postaje 48 clanica Saveta Evrope a posle ce sve ici jos brze....a Vucic i njegovi nek nastave sa tim svojim reformama do poslednjeg penzionera!

crna guja

pre 9 godina

Stefanovicu tvoji su vikali dvanaest godina evo samo sto nije. Cuti tamo.
(ja, 17. decembar 2014 21:46)

A za to vreme ovi tvoji arlaukali, pujdali, ubijali, palili ambasade, lezali na stiroporu, kobajagi gladovali, saplitali noge na svakom koraku, kako to "samo sto nije" nikad ne bi nastupilo!!!

doktor

pre 9 godina

koliko zlobnih, bolesnih i pokvarenih komentara ovih jadnih botova!Mi smo sa ovom vladom pukli na svim frontovima,a sto je najgore moralno i materijalno,a oni neka pisu svoja s*anja i hvalospeve do sutra!!!

roko

pre 9 godina

što bi reko draža premijer radi po celu noć pa ide ujutru kući da se probudi ahahaha pa vi ste šou sa sve đukom i rističevićem!

CIA

pre 9 godina

@Branko Kinezi NE ULAZU vec daju KREDIT. Utuvite to vec jednom u prazne glave. Stefanovic je po komandi u stranci radio sta Tadic naredi,izgubili su izbore a olos iz DS-a i lopovi su preleteli u SNS. Pa cak i njihove poslanike imate u skupstini covece. Stefanovic jedan od retkih koji se oslobodio pritiska stranke i danas je jedan od najkvalitetnijih politicara skupstine,posle Pavicevica i Zivkovica.

Duci0167

pre 9 godina

I posle 2 i po godine SNS je stranka koja se i dan danas bavi radom i kritikom opozicije nego da ima vidljive rezultate. Ubedjuju narod da zive bolje,organizuje samite uz tezu "krenulo,svi nas postuju",zive u iluzijama i teraju narod da zivi u iluzijama. Recimo useljene kuce u Obrenovcu od UAE su prazne! Dosli na slikanje,podelili kljuceve i narod nazad u kasarnu i hotel,nema komunalija ni mokrog cvora koje su bile duznost opstine. I tako vec 2 i po god. Ajde pustite narod da kaze da je zadovoljan a ne botovi i "nikada bolji zivot" forsiranje na TV medijima. Ko prati skupstinu videce opoziciju malenu kako ih rastura! A Babic se i dan danas hvata za DS kad god ga salome i argumentima i ponasanjem. Bili i ostali agresivni radikali.

Petar Sinđelić

pre 9 godina

Još jednom su zapušena usta zlobnicima koji tvrde da naprednjaci navodno nemaju kadrova. Najbolji primer je ova mlada, pametna, šarmantna, elokventna i nadasve sposobna g-đica Đurović koja veoma složen zadatak obavlja perfektno ...

i tako...

pre 9 godina

"Ovo je neuspeh Vlade" - Borislav Stefanović

Neuspeh u pogledu cega?
Tzv. priblizavanju EU?

Kako je pre dva-tri dana rekao premijer Turske gdin. Erdogan:
I sta ce da uradi Brisel? Nece da nas prime u EU? - Bas nas je briga za EU.

Cini mi se da ovaj deo njegove izjave nije prenelo nijedno nase glasilo.
(kao sto nisu preneli ni njegov govor dat dva dana pre potpisivanja ugovora sa Rusijom, u kojem je izlio bujicu optuzbi i kritika na racun SAD, zvucao je kao predsednik Severne Koreje...)

Ali da stavimo na stranu nase medije.
Ostaje pitanje zasto Turska koja se prijavila za ulazak u EU (EEZ kako se tada zvala) jos 1986. (ili '87...) dize ruke od te rabote?
Zasto su na referendumu na Islandu njegovi gradjani rekli: ne EU?
Zasto su (mislim) na dva referenduma gradjani Norveske rekli: ne EU?
Zasto UKIP, koji hoce da izvede UK iz EU, ima podrsku od 44% biraca?
Zasto prognoziraju da ce Front National, koji hoce da Fr. izvede iz EU, evra i NATO-a, odneti pobedu na predstojecim predsednickim i parlamentarnim izborima u Francuskoj?
Zasto u Grckoj plase ljude pricama da ce izbiti rat (?!?!) ako na vlast dodje SIRIZA, koja hoce da izvede Gr. iz evra, EU?

Zasto se gotovo nigde kod nas ne istrazuju odgovori na ova pitanja i razlozi iza tih odgovora?

Pa nije pitanje ulaska drzave, nase drzave, u EU deo neke svakodnevne politike, tekucih operacija zaposlenih u nasoj vladi i ministarstvima - poput vecanja oko toga gde ce na rucak, hoce li na jagnjetinu ili na prasetinu...

Zasto mi gradjani ne mozemo da cujemo sve strane u prici o ulasku ili ne ulasku u EU?
Jel ovo u Srbiji neka demokratija na snazi ili je jednoumlje?

Kancelarija za brze odgovore.

pre 9 godina

Ako ima neki Bot,da napise i objasni,koje su to reforme pravosudja i medija ovde uradjene?
Cini mi se da je izvestaj o Srbiji vise napisan onako,uzgred,kao neka oblanda u koju je upakovano, NE.
Kad mirotocivi nadje ko je zapalio ambasadu Nemacke,mozda i bude pregovora.Do tada,NE.
Ako ih i bude,prvo se otvaraju 23,24 i 35,a ne 32!
Ove 2 g rezim nije radio nista,apsolutno nista na akcionim planovima i pripremi za 23 i 24 ! A kad to krene, tek onda cete videti koliko daleko je nase pravosudje od Eu.O medijima i da ne pisemo,oni su svi pod punom kontrolom Sns,kao i sve ostalo.
Ali,nicija nije do zore gorela.

Kancelarija za brze odgovore.

pre 9 godina

PS
Pa zar nama nije u interesu da Kosovo postane clan SE?! Ja mislim da jeste,upravo zbog suda u Strazburu! Ali mi naravno,mislimo da je Kosovo deo Srbije?!/!

Ivana

pre 9 godina

Reforme podrzavaju oni kojima je to potpuno nebitno,mnogi su ih ocenili kao drasticne a da malo razmisle shvatili bi da su neophodne jer svi kude a nemaju drugo prihvatljivije resenje!!!

Labud

pre 9 godina

Činjenica je da će opozicija uvek biti nezadovoljna i bezrazložno kritikovati i napadati aktuelnu vlast, a to je zaista sramotno. Srbija intenzivno radi na ispunjavanju svih obaveza koje EU od nas zahteva, a to je definitivno za svaku pohvalu. Drago mi je što nema novih uslova. Nema sumnje da se nalazimo na pravom putu ka boljitku.

Loreen

pre 9 godina

A šta bi drugo Stefanović izjavio, nego da je to vladin neuspeh!?! Čovek je neumoran sa komentarima i izjavama tog tipa i sadržaja!

Dule

pre 9 godina

Verujem u Vladu ,verujem u Vucica i u sve sto radi i nesumnjam da ce Srbija da oseti bolje dane i da ce mo uskoro postati clanica EU .

Trkac

pre 9 godina

Izgleda da je trebalo da Ds ode u opoziciju pa tek onda da sazna sta je trebalo uraditi!Bili ste na vlasti 10 godina i stalno ste obecavali ubrzani ulazak u EU a mi smo bili sve dalje i dalje i zato nemate pravo da kritikujete ove pregovore sa EU!Pokazali ste svoju sposobnost,nazalost!

Hemera

pre 9 godina

Potpuno podržavam izjavu Aleksandre Đurović. Aleksandra Đurović je jedina poslanica i ume da iznese pravu istinu, i koja je zaista šalje iskrene poruke iz EU. Borko Stefanović je zaista lažovčina i zaista ne bi trebao da se pojavljuje u javnosti. Vidimo koliko se Aleksandar Vučić trudi da izvuče državu iz krize. Aleksandar Vučić je jedini premijer koji voli svoj narod i državu.

makar sta!!

pre 9 godina

Izuzetno je povoljno što su pohvaljene reforme koje je Srbija sprovela, najpre ekonomske reforme, reforme javne uprave, vladavina prava, dodala je ona.

Boze, o cemu ova zena prica, gde su ti uspesi i budala vidi da se kotrljamo nizbrdo u svemu!!!

Branko

pre 9 godina

Kinezi ulažu stotine miliona eura u našu infrastrukturu, a EU nas hvali za tempo realizacije započetih reformi.
Konačno je Srbija na dobrom putu !

LJL56

pre 9 godina

Bilo je ocekivano da bude ovakva odluka EU ali nije krivac Srbija vec Pristina koja je imala problem sa formiranjem Vlade na Kosovu. Ocekujem da pregovori budu otvoreni najdalje do septembra 2015. godine a do tada ce nasa Vlada imati spremna sva poglavlja i sam proces pregovora tako ubrzati.

Petar Sinđelić

pre 9 godina

Još jednom su zapušena usta zlobnicima koji tvrde da naprednjaci navodno nemaju kadrova. Najbolji primer je ova mlada, pametna, šarmantna, elokventna i nadasve sposobna g-đica Đurović koja veoma složen zadatak obavlja perfektno ...

Džoni

pre 9 godina

Eto sada bar znamo da su sprovedene reforme! Ja mislio da propadamo sve dublje, a ono reforme sprovedene!?!?!! Baš sam naivan! Hvala gospođi na tako lepim vestima samo mi nije jasno da li u Srbiji ima neko ko ima gram mozga a da poveruje u ovo! Za ove druge znam da su reforme uspele, da smo smanjili nezaposlenost da nam 31-og dolazi 2017-ta i da počinje bolji život!

Krsto

pre 9 godina

Da je DS ostao na vlasti oni bi nam pricali kako cemo sutra vec uci u EU!Mazali su nas kako vec umeju ali najgore mi je kad se oni sad ponasaju kao da samo oni znaju put u EU koji su nam inace obecavali 12 godina!Pustite druge ljude da pokusaju da srede stanje koje ste ostavili!

Mary

pre 9 godina

Neotvaranje prvih poglavlja pregovora sa EU do kraja godine nije neuspeh vlade Srbije. Evropa ceni sve ono sta je ucinjeno, a sto se tice Briselskog sporazuma doslo je do zastoja, ali ne srpskom krivicom. Pregovori ce se nastaviti i mozemo ocekivati vrlo brzo da ce EU dati zeleno svetlo.

Bora

pre 9 godina

Svako ima svoju stranu price, a cinjenica je da se dok je ovaj gospodin bio na vlasti radilo sve i svasta po Kosovu o cemu sad insajder govori, sverc gorivom, a da gorivo nije ni mrdalo iz Srbije zbog akciznih nameta, sverc lekovima, sverc svim i svacim... Zaista merodavan gospodin za komenrarisanje necijeg uspeha ili neuspeha.

sasa

pre 9 godina

Stefanovic prica o vezama. Izgleda da su navikli samo tako da rade uz protekcije i veze a da prstom ne maknu vec da drugi uradi sve za njih a da oni prikupljaju pohvale.

misa

pre 9 godina

Srbija i dalje čeka na datum za početak pregovora sa EU. Ipak, za Beograd je dovoljna vest da nema novih uslova bar kada je reč o Poglavlju 35.>>>>>>>>>>>.Do sada su bili sitni uslovi,kada budu postavili one krupne uslove udarice nas kao grom i tada cemo se naci u soku!Sto se tice javne uprave i vladavine prava ni makac!!!!!

stanislav

pre 9 godina

EU ne treba davati energiju tako sto ce se dozivljavati s astrahopostovanjem ili tako sto ih s etreba bojati,jer njima strah daje moc

Duci0167

pre 9 godina

Kakve bre pohvaljene reforme to sto vadite iz konteksta i diplomatska kurtoazija?? Pa da je tako datum bi vec bio odredjen! Ne lazite vise ovaj narod jer niste pro evropska stranka! Stranka ste desnice i naklonjeni Rusiji,istoku. Vi bi da zivite kao na zapadu a da imate model kao na istoku. Dve sasvim razlicite stvari. Vama se najvise dopada novac EU fondova,samo to. Nisu oni tamo sibicari,glupi i naivni. Ne mozete u EU pod uslovima koji vama odgovaraju. Vecima clanstava,glasaca i poslanika su vam EU skeptici. Dogovorite se makar medjusobno!

Dule

pre 9 godina

Verujem u Vladu ,verujem u Vucica i u sve sto radi i nesumnjam da ce Srbija da oseti bolje dane i da ce mo uskoro postati clanica EU .

doktor

pre 9 godina

koliko zlobnih, bolesnih i pokvarenih komentara ovih jadnih botova!Mi smo sa ovom vladom pukli na svim frontovima,a sto je najgore moralno i materijalno,a oni neka pisu svoja s*anja i hvalospeve do sutra!!!

i tako...

pre 9 godina

"Ovo je neuspeh Vlade" - Borislav Stefanović

Neuspeh u pogledu cega?
Tzv. priblizavanju EU?

Kako je pre dva-tri dana rekao premijer Turske gdin. Erdogan:
I sta ce da uradi Brisel? Nece da nas prime u EU? - Bas nas je briga za EU.

Cini mi se da ovaj deo njegove izjave nije prenelo nijedno nase glasilo.
(kao sto nisu preneli ni njegov govor dat dva dana pre potpisivanja ugovora sa Rusijom, u kojem je izlio bujicu optuzbi i kritika na racun SAD, zvucao je kao predsednik Severne Koreje...)

Ali da stavimo na stranu nase medije.
Ostaje pitanje zasto Turska koja se prijavila za ulazak u EU (EEZ kako se tada zvala) jos 1986. (ili '87...) dize ruke od te rabote?
Zasto su na referendumu na Islandu njegovi gradjani rekli: ne EU?
Zasto su (mislim) na dva referenduma gradjani Norveske rekli: ne EU?
Zasto UKIP, koji hoce da izvede UK iz EU, ima podrsku od 44% biraca?
Zasto prognoziraju da ce Front National, koji hoce da Fr. izvede iz EU, evra i NATO-a, odneti pobedu na predstojecim predsednickim i parlamentarnim izborima u Francuskoj?
Zasto u Grckoj plase ljude pricama da ce izbiti rat (?!?!) ako na vlast dodje SIRIZA, koja hoce da izvede Gr. iz evra, EU?

Zasto se gotovo nigde kod nas ne istrazuju odgovori na ova pitanja i razlozi iza tih odgovora?

Pa nije pitanje ulaska drzave, nase drzave, u EU deo neke svakodnevne politike, tekucih operacija zaposlenih u nasoj vladi i ministarstvima - poput vecanja oko toga gde ce na rucak, hoce li na jagnjetinu ili na prasetinu...

Zasto mi gradjani ne mozemo da cujemo sve strane u prici o ulasku ili ne ulasku u EU?
Jel ovo u Srbiji neka demokratija na snazi ili je jednoumlje?

CIA

pre 9 godina

@Branko Kinezi NE ULAZU vec daju KREDIT. Utuvite to vec jednom u prazne glave. Stefanovic je po komandi u stranci radio sta Tadic naredi,izgubili su izbore a olos iz DS-a i lopovi su preleteli u SNS. Pa cak i njihove poslanike imate u skupstini covece. Stefanovic jedan od retkih koji se oslobodio pritiska stranke i danas je jedan od najkvalitetnijih politicara skupstine,posle Pavicevica i Zivkovica.

Duci0167

pre 9 godina

I posle 2 i po godine SNS je stranka koja se i dan danas bavi radom i kritikom opozicije nego da ima vidljive rezultate. Ubedjuju narod da zive bolje,organizuje samite uz tezu "krenulo,svi nas postuju",zive u iluzijama i teraju narod da zivi u iluzijama. Recimo useljene kuce u Obrenovcu od UAE su prazne! Dosli na slikanje,podelili kljuceve i narod nazad u kasarnu i hotel,nema komunalija ni mokrog cvora koje su bile duznost opstine. I tako vec 2 i po god. Ajde pustite narod da kaze da je zadovoljan a ne botovi i "nikada bolji zivot" forsiranje na TV medijima. Ko prati skupstinu videce opoziciju malenu kako ih rastura! A Babic se i dan danas hvata za DS kad god ga salome i argumentima i ponasanjem. Bili i ostali agresivni radikali.

crna guja

pre 9 godina

Stefanovicu tvoji su vikali dvanaest godina evo samo sto nije. Cuti tamo.
(ja, 17. decembar 2014 21:46)

A za to vreme ovi tvoji arlaukali, pujdali, ubijali, palili ambasade, lezali na stiroporu, kobajagi gladovali, saplitali noge na svakom koraku, kako to "samo sto nije" nikad ne bi nastupilo!!!

Kancelarija za brze odgovore.

pre 9 godina

Ako ima neki Bot,da napise i objasni,koje su to reforme pravosudja i medija ovde uradjene?
Cini mi se da je izvestaj o Srbiji vise napisan onako,uzgred,kao neka oblanda u koju je upakovano, NE.
Kad mirotocivi nadje ko je zapalio ambasadu Nemacke,mozda i bude pregovora.Do tada,NE.
Ako ih i bude,prvo se otvaraju 23,24 i 35,a ne 32!
Ove 2 g rezim nije radio nista,apsolutno nista na akcionim planovima i pripremi za 23 i 24 ! A kad to krene, tek onda cete videti koliko daleko je nase pravosudje od Eu.O medijima i da ne pisemo,oni su svi pod punom kontrolom Sns,kao i sve ostalo.
Ali,nicija nije do zore gorela.

Kancelarija za brze odgovore.

pre 9 godina

PS
Pa zar nama nije u interesu da Kosovo postane clan SE?! Ja mislim da jeste,upravo zbog suda u Strazburu! Ali mi naravno,mislimo da je Kosovo deo Srbije?!/!

veliki uspeh

pre 9 godina

Mnogo smo uspesni sa reformama i sa svim ostalim, samo tako. Kosovo za mesec dva postaje 48 clanica Saveta Evrope a posle ce sve ici jos brze....a Vucic i njegovi nek nastave sa tim svojim reformama do poslednjeg penzionera!

roko

pre 9 godina

što bi reko draža premijer radi po celu noć pa ide ujutru kući da se probudi ahahaha pa vi ste šou sa sve đukom i rističevićem!

Ivana

pre 9 godina

Reforme podrzavaju oni kojima je to potpuno nebitno,mnogi su ih ocenili kao drasticne a da malo razmisle shvatili bi da su neophodne jer svi kude a nemaju drugo prihvatljivije resenje!!!

Trkac

pre 9 godina

Izgleda da je trebalo da Ds ode u opoziciju pa tek onda da sazna sta je trebalo uraditi!Bili ste na vlasti 10 godina i stalno ste obecavali ubrzani ulazak u EU a mi smo bili sve dalje i dalje i zato nemate pravo da kritikujete ove pregovore sa EU!Pokazali ste svoju sposobnost,nazalost!

Labud

pre 9 godina

Činjenica je da će opozicija uvek biti nezadovoljna i bezrazložno kritikovati i napadati aktuelnu vlast, a to je zaista sramotno. Srbija intenzivno radi na ispunjavanju svih obaveza koje EU od nas zahteva, a to je definitivno za svaku pohvalu. Drago mi je što nema novih uslova. Nema sumnje da se nalazimo na pravom putu ka boljitku.

Loreen

pre 9 godina

A šta bi drugo Stefanović izjavio, nego da je to vladin neuspeh!?! Čovek je neumoran sa komentarima i izjavama tog tipa i sadržaja!