Aktuelno

Sreda, 17.12.2014.

11:33

Apple obustavio prodaju u Rusiji

Izvor: B92

Apple obustavio prodaju u Rusiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

Uki NBG

pre 9 godina

Ne znam kako neko ko nesto sta zna o ekonomiji moze da zakljuci da ce u Rusiji sve biti u redu. Zamislite vi danas hedan euro 120 dinara a preko sutra jedan euro 144 dinara. To je katastrofa. Rusija ima energetsko bogatstvo, ali energenti nikad nisu bili jeftiniji. Dve trecine njihovog budzeta dolazi od nafte i gasa. Ne bi imali problem da imaju neku visoko tehnolosku ili mehanicku proizvodnju, ali nemaju. Kada ste zadnji put kupili Ruski proizvod a da nije nafta, gas ili aronija iz sibira?

Putin

pre 9 godina

Interesantno parče trivije: epl vredi više od celokupne ruske berze.
Štaviše, da je neko vlasnik cele kompanije, mogao bi da je proda, kupi rusku berzu, i da mu ostane dovoljno kusura da svakom rusu kupi ajfon 6+.
http://business.financialpost.com/2014/11/14/apple-inc-could-swallow-the-whole-russian-stock-market-and-buy-every-russian-an-iphone-6/#__federated=1

Saša,Zrenjanin

pre 9 godina

Po prvi put sam postao ponosan na moj grad kad je McDonald's napustio Zrenjanin. Moji sugrađani su jednostavno odbijali da jedu to smeće i nikakve reklamne kampanje im nisu pomogle.

prodato..

pre 9 godina

glasac DSa@ Sta reci za njihove glasace..Ko ostrasceni..na Rusiju,pa se jos i potpisuju..da se zna ciji su!Mozda ih cuju ameri,pa im poklone naklonost!Nisu oni naivni..imaju oni dosta predznanja!Ako racunate na ruski krah,pogresna vam je racunica!Nikada ne strada na kraju,onaj ko je bogat energentima..Pa i cela frka je oko toga..a ne sigurno zbog Putinovih plavih ociju!Stradaju oni mali..koji su zavisni od energenata!Vidis kako se Nemacka ne gadi ruskog gasa!Evo opet bi posle svega Juzni tok!Ali neshvataju..da je to samo bivsi Juzni tok!Vi ste po onoj..vidim samo sto mi odgovara,uvek naletali na prvu loptu..a nas gurnuli u finansijski haos!Mozda ako bi malo vise mislili svojom glavom,mozda bi nesto i shvatili..a ne ko devojka pred udaju!Nikako da objasni dragome,zasto nije ona naivna devojka,kako mu se lazno predstavljala!Sto se vise trudi da mu objasni..on se sve vise okrece ka drugoj!To ti je tako,ili jesi ili nisi..prodato!

Djordje NS

pre 9 godina

Kako se samo mnogi rusofili ovde utrkuju ko će ostaviti "duhovitiji" komentar po pitanju sankcija Rusiji da nisu ni svesni da samim Rusima nebi bili ni malo smešni. Kada vam nacionalna valuta devalvira za 24 sata za 20% onda je znak da je đavo odneo šalu.
Ali tako im i treba kad se mali diktator u liku i delu V. Putina zaigrao i preigrao i sad će ujka Sam da mu objasni gde mu je ustvari mesto...

NYC

pre 9 godina

@far cry I na androidu je spijuniranje ako ne i vece nego na Ios-u.Kada instaliras Facebook ili bilo koju drugu ozbiljniju aplikacuju dajes im na tacni pristup tvojoj galeriji,pprukama,kameri,lokaciji.....

zoran

pre 9 godina

Mora da ovi u Samsunhu trljaju ruke i napravili osemh od uveta do uveta. Nisam siguran da je rukovodstvo Apple kompanije zelelo ovo, vec moraju da prate glupu politiku svoje vlade.

Washington

pre 9 godina

Kineska deca naprave iNešto za 10 dolara, Apple ga prodaje za 800 usd, i onda kao rublja nije stabilna i ne mogu da urade kalkulaciju cena. Alavo to, hoće profit 7500%, a 6250% je malo.
(Prle, 17. decembar 2014 11:52)

Aha jeste, ceo telefon kosta 10$, deca ga i dizajniraju i sklope i naprave sve komponente, sve za 10$. Vazi, profit od 7500%... Strasno kakvo razmisljanje, mora da verujes u bibliju?

Vruć

pre 9 godina

Joj ljudi jeste smesni, ne prodaje sr jer rublja varira stalno i ne mogu stalno da menjaju cene tako da kad se smiri opet ce se prodavati o to je to... prestanite se gubiti

Зоран Москва

pre 9 godina

Oficijalni Apple pokriva svojom prodajom manje od 10% trzista. Prodaju vrse distributeri. Moskva je puna proizvoda Apple, tako da niko, ko zeli da kupi, nije uskracen. Jedino je cena povecana za oko 30% u rubljama zbog trenutne nestabilne situacije.

Stipan

pre 9 godina

Totalni KOLAPS Russlanda i to za dva mijeseca!!! Umijesto da se prikljuce Nato-u, oni vise vole jest korijenje...kao neki na Balkanu '90....

MileZullu

pre 9 godina

Što znači da zbog polit-ekonomske igre jedna od, ako ne i najveća američka tehnološka kompanija ostaje bez multimilionskog tržišta. Što znači novo jačanje prodaje kineskih telefona Xiaomi i Lenovo u Rusiji, što znači stvaranje još jačih odnosa Kine i Rusije, a pad cijene akcija Epla i sličnih kompanija. Nije moguće Rusiju uvesti u ekonomske probleme, a da to isto ne zadesi ostatak svijeta, a posebno Evropu, čije će mnoge članice trpiti mnogo više zbog ovakvih pritisaka na Rusiju nego li sama Rusija.

Deki

pre 9 godina

USA plan o rusenju vrednosti rublje ima par propusta ,prvo CB Rusije Rublju moze da brani u zlatu.
I naj vaznije ,cena litra dizela ostaje 30 rublji sto je pre pada Rublje iznosilo 50 eurskih centi ,i sada je 30 rublji litar dizela ,kada je tih istih 30 rublji vredi 20-25 centi ;)

xyz koordinata

pre 9 godina

Eto nema Epla sto po logici vecine b92 komentara implicira sledece Rusi nemaju sta da jedu,propadose,jos godinu dana im daju,odose u pecine.

fb junkie

pre 9 godina

Tako je, sad kad ostanu bez gedzeta treba im zadati fatalan udarac - blokirati im FB tako da ne mogu da lajkuju - da im život postane potpuno bez smisla.

besmisleno..

pre 9 godina

Kao da je to vazno..Poznat nam je taj osecaj,doziveli smo i mi slican..odricanja od nas!Bila je to relativno skupa produkcija..sa unapred poznatim krajem filma!A sada je ona neuporedivo skuplja!Ali kada je Rusija u pitanju nikad se ne bi kladio u kraj filma,ma kako bila bogata produkcija...i ma kako dobro bio napisan scenario!Pa makar glumci bili i oni najbolje placeni!Kad je Rusija u pitanju,mislim da je to samo bacanje para..Kad mislis da su najslabiji..oni se uvek nekako snadju u nevolji!Rusija je to,sve su karte na stolu..I dok vaze svetska pravila..od raja do pakla,nikad se ne zna!Zavisi samo sa koje stane posmatras ovaj film!I dok planer trosi silni novac na svoje planove,dotle i zrtva gubi zbog planiranog!Ali sve je to..sasvim moguce prevazici jos uvek!A ako ne,jedino sto ne mozemo prevazici i planirati,to je moguci nuklearni sukob medju sukobljenima..I naravno stetu,koja bi tada nastala!Pa se pitam..cemu taj hladni rat,kad je on danas okidac za nestanak sveta!Pitam se i koja je onda korist od svega!Da li scenaristi i producenti smeju iskreno pred oci svoje javnosti..sa objasnjenjem o mogucem kraju po njih!Pa naravno da ne smeju..a rade im o glavi!Ne..!ne smeju,inace bi dobili sut u dupe ili sto bi sami ameri rekli..kick in the ass!Dugo je trajao hladni rat,pa nam ove novokomponovane teme,vise lice na neke vec vidjene..Neko je tu zaboravio,da vise niko nije isti!Svet se nacisto promenio!Hladni rat je danas prevazidjen i sasvim bezmislen i treba ga sto pre zaustaviti!

realista

pre 9 godina

Tesko njima, sta li ce bez njih. Pre bih rekao da su naslutili zabranu pa se sami povlace. Ovo je mnogo lepsa vest nego kad je u jednim nasim novinama udarna vest bila ko je prvi kupac ajfona u Srbiji.

glasac ds-a

pre 9 godina

G.Putin je bio ubedjen da sankcije Eu i Zapada neće pogoditi ekonomiju Rusije!? Izgleda da su posledice stigle mnogo brže nego što je iko mogao da pretpostavi.Džaba resursi,nafta,gas kad nemaš kome to da prodaš u dovoljnoj meri.

Adje

pre 9 godina

Hahahahaha oporavak od jutros...sinoc si mogo da za jedan evro kupis 85 rublja npr litaf ulja kostlo sinoc 85 rublja to ti je 1 evro a jutros 1 evro je 81 rublja sto znaci moras da dodas jos 4 rublja da bi kupio litar ulja...hahaha oporavak...

far cry

pre 9 godina

@ apple pie

pa da zasto da ne mogu naprimer da kupuju Xiaomi telefone koji su za 3 godine postali treci najveci proivodjac telefona na svijetu.Sto jemnogo bolje jer za duplo manje para mogu da kupe tehnicki superirniji telefon koji usput ne spijunira korisnike i bez njihovog znanja bekapuje podatke.Sto manje apple snobova i kod nas i u rusiji bolje za svijet i buducnost ljudske civilizacije.

star

pre 9 godina

Da sam rus iz principa ne bih uzeo to smece.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Oooo :/, 17. decembar 2014 11:54)

Uzeo bi ti samo nemas para za to!!

Rosoner

pre 9 godina

Procenat srba sa Apple proizvodima je manji od 10% a procenat srba koji znaju da ti proizvodi ne valjaju je veći od 90%. Mislim da to više govori o nama nego o Apple-u.

duke nukem

pre 9 godina

čoveče koja histerija, koje licemerstvo i ucena. 3 svetski rat je u toku. nisam ja rusofil ali ovaj centralizovani teror neće izaći na dobro. samo da se ne preigraju, motka ima 2 kraja. pitanje je da li će moći bez šoping molova i supermarketa, ajfonova, interneta i ostalih stvari zapadna civilizacija izdržati. nuklearna zima će zavladati na svim hemisverama.

Konstantin Eric

pre 9 godina

Putin je ipak mnogo savremeniji od mene. Ja nemam mobilni, laptop niti tablet. Ovo sto vidite kucam na desktop racunaru. Doduse ja nemam ni potrebe da posedujem navedene "igrackice" pa se mnogo ne sekiram zbog toga. Mobilni sam imao pre mnogo godina ali kada sam shvatio da on ne treba meni nego drugima, poklonio sam ga komsijinom klincu koji je bio presrecan.

apple pie

pre 9 godina

eh te sankcije... prvo je nogu povukao apple, a sada će polako i drugi. medjutim rusima ostaju mnogobrojni kineski proizvodi koje mogu da koriste i da zamene apple i ostale visokotehnološke proizvode, a najbolje bi bilo da se ugledaju na predsednika Putina koji ništa od navedenog ne koristi, a takodje i naši rusofili bi mogli na njega da se ugledaju.

Prle

pre 9 godina

Kineska deca naprave iNešto za 10 dolara, Apple ga prodaje za 800 usd, i onda kao rublja nije stabilna i ne mogu da urade kalkulaciju cena. Alavo to, hoće profit 7500%, a 6250% je malo.

Prle

pre 9 godina

Kineska deca naprave iNešto za 10 dolara, Apple ga prodaje za 800 usd, i onda kao rublja nije stabilna i ne mogu da urade kalkulaciju cena. Alavo to, hoće profit 7500%, a 6250% je malo.

duke nukem

pre 9 godina

čoveče koja histerija, koje licemerstvo i ucena. 3 svetski rat je u toku. nisam ja rusofil ali ovaj centralizovani teror neće izaći na dobro. samo da se ne preigraju, motka ima 2 kraja. pitanje je da li će moći bez šoping molova i supermarketa, ajfonova, interneta i ostalih stvari zapadna civilizacija izdržati. nuklearna zima će zavladati na svim hemisverama.

Konstantin Eric

pre 9 godina

Putin je ipak mnogo savremeniji od mene. Ja nemam mobilni, laptop niti tablet. Ovo sto vidite kucam na desktop racunaru. Doduse ja nemam ni potrebe da posedujem navedene "igrackice" pa se mnogo ne sekiram zbog toga. Mobilni sam imao pre mnogo godina ali kada sam shvatio da on ne treba meni nego drugima, poklonio sam ga komsijinom klincu koji je bio presrecan.

fb junkie

pre 9 godina

Tako je, sad kad ostanu bez gedzeta treba im zadati fatalan udarac - blokirati im FB tako da ne mogu da lajkuju - da im život postane potpuno bez smisla.

apple pie

pre 9 godina

eh te sankcije... prvo je nogu povukao apple, a sada će polako i drugi. medjutim rusima ostaju mnogobrojni kineski proizvodi koje mogu da koriste i da zamene apple i ostale visokotehnološke proizvode, a najbolje bi bilo da se ugledaju na predsednika Putina koji ništa od navedenog ne koristi, a takodje i naši rusofili bi mogli na njega da se ugledaju.

star

pre 9 godina

Da sam rus iz principa ne bih uzeo to smece.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Oooo :/, 17. decembar 2014 11:54)

Uzeo bi ti samo nemas para za to!!

Djordje NS

pre 9 godina

Kako se samo mnogi rusofili ovde utrkuju ko će ostaviti "duhovitiji" komentar po pitanju sankcija Rusiji da nisu ni svesni da samim Rusima nebi bili ni malo smešni. Kada vam nacionalna valuta devalvira za 24 sata za 20% onda je znak da je đavo odneo šalu.
Ali tako im i treba kad se mali diktator u liku i delu V. Putina zaigrao i preigrao i sad će ujka Sam da mu objasni gde mu je ustvari mesto...

Зоран Москва

pre 9 godina

Oficijalni Apple pokriva svojom prodajom manje od 10% trzista. Prodaju vrse distributeri. Moskva je puna proizvoda Apple, tako da niko, ko zeli da kupi, nije uskracen. Jedino je cena povecana za oko 30% u rubljama zbog trenutne nestabilne situacije.

Rosoner

pre 9 godina

Procenat srba sa Apple proizvodima je manji od 10% a procenat srba koji znaju da ti proizvodi ne valjaju je veći od 90%. Mislim da to više govori o nama nego o Apple-u.

Washington

pre 9 godina

Kineska deca naprave iNešto za 10 dolara, Apple ga prodaje za 800 usd, i onda kao rublja nije stabilna i ne mogu da urade kalkulaciju cena. Alavo to, hoće profit 7500%, a 6250% je malo.
(Prle, 17. decembar 2014 11:52)

Aha jeste, ceo telefon kosta 10$, deca ga i dizajniraju i sklope i naprave sve komponente, sve za 10$. Vazi, profit od 7500%... Strasno kakvo razmisljanje, mora da verujes u bibliju?

Stipan

pre 9 godina

Totalni KOLAPS Russlanda i to za dva mijeseca!!! Umijesto da se prikljuce Nato-u, oni vise vole jest korijenje...kao neki na Balkanu '90....

zoran

pre 9 godina

Mora da ovi u Samsunhu trljaju ruke i napravili osemh od uveta do uveta. Nisam siguran da je rukovodstvo Apple kompanije zelelo ovo, vec moraju da prate glupu politiku svoje vlade.

Vruć

pre 9 godina

Joj ljudi jeste smesni, ne prodaje sr jer rublja varira stalno i ne mogu stalno da menjaju cene tako da kad se smiri opet ce se prodavati o to je to... prestanite se gubiti

xyz koordinata

pre 9 godina

Eto nema Epla sto po logici vecine b92 komentara implicira sledece Rusi nemaju sta da jedu,propadose,jos godinu dana im daju,odose u pecine.

Uki NBG

pre 9 godina

Ne znam kako neko ko nesto sta zna o ekonomiji moze da zakljuci da ce u Rusiji sve biti u redu. Zamislite vi danas hedan euro 120 dinara a preko sutra jedan euro 144 dinara. To je katastrofa. Rusija ima energetsko bogatstvo, ali energenti nikad nisu bili jeftiniji. Dve trecine njihovog budzeta dolazi od nafte i gasa. Ne bi imali problem da imaju neku visoko tehnolosku ili mehanicku proizvodnju, ali nemaju. Kada ste zadnji put kupili Ruski proizvod a da nije nafta, gas ili aronija iz sibira?

glasac ds-a

pre 9 godina

G.Putin je bio ubedjen da sankcije Eu i Zapada neće pogoditi ekonomiju Rusije!? Izgleda da su posledice stigle mnogo brže nego što je iko mogao da pretpostavi.Džaba resursi,nafta,gas kad nemaš kome to da prodaš u dovoljnoj meri.

Saša,Zrenjanin

pre 9 godina

Po prvi put sam postao ponosan na moj grad kad je McDonald's napustio Zrenjanin. Moji sugrađani su jednostavno odbijali da jedu to smeće i nikakve reklamne kampanje im nisu pomogle.

far cry

pre 9 godina

@ apple pie

pa da zasto da ne mogu naprimer da kupuju Xiaomi telefone koji su za 3 godine postali treci najveci proivodjac telefona na svijetu.Sto jemnogo bolje jer za duplo manje para mogu da kupe tehnicki superirniji telefon koji usput ne spijunira korisnike i bez njihovog znanja bekapuje podatke.Sto manje apple snobova i kod nas i u rusiji bolje za svijet i buducnost ljudske civilizacije.

Adje

pre 9 godina

Hahahahaha oporavak od jutros...sinoc si mogo da za jedan evro kupis 85 rublja npr litaf ulja kostlo sinoc 85 rublja to ti je 1 evro a jutros 1 evro je 81 rublja sto znaci moras da dodas jos 4 rublja da bi kupio litar ulja...hahaha oporavak...

MileZullu

pre 9 godina

Što znači da zbog polit-ekonomske igre jedna od, ako ne i najveća američka tehnološka kompanija ostaje bez multimilionskog tržišta. Što znači novo jačanje prodaje kineskih telefona Xiaomi i Lenovo u Rusiji, što znači stvaranje još jačih odnosa Kine i Rusije, a pad cijene akcija Epla i sličnih kompanija. Nije moguće Rusiju uvesti u ekonomske probleme, a da to isto ne zadesi ostatak svijeta, a posebno Evropu, čije će mnoge članice trpiti mnogo više zbog ovakvih pritisaka na Rusiju nego li sama Rusija.

Putin

pre 9 godina

Interesantno parče trivije: epl vredi više od celokupne ruske berze.
Štaviše, da je neko vlasnik cele kompanije, mogao bi da je proda, kupi rusku berzu, i da mu ostane dovoljno kusura da svakom rusu kupi ajfon 6+.
http://business.financialpost.com/2014/11/14/apple-inc-could-swallow-the-whole-russian-stock-market-and-buy-every-russian-an-iphone-6/#__federated=1

realista

pre 9 godina

Tesko njima, sta li ce bez njih. Pre bih rekao da su naslutili zabranu pa se sami povlace. Ovo je mnogo lepsa vest nego kad je u jednim nasim novinama udarna vest bila ko je prvi kupac ajfona u Srbiji.

NYC

pre 9 godina

@far cry I na androidu je spijuniranje ako ne i vece nego na Ios-u.Kada instaliras Facebook ili bilo koju drugu ozbiljniju aplikacuju dajes im na tacni pristup tvojoj galeriji,pprukama,kameri,lokaciji.....

besmisleno..

pre 9 godina

Kao da je to vazno..Poznat nam je taj osecaj,doziveli smo i mi slican..odricanja od nas!Bila je to relativno skupa produkcija..sa unapred poznatim krajem filma!A sada je ona neuporedivo skuplja!Ali kada je Rusija u pitanju nikad se ne bi kladio u kraj filma,ma kako bila bogata produkcija...i ma kako dobro bio napisan scenario!Pa makar glumci bili i oni najbolje placeni!Kad je Rusija u pitanju,mislim da je to samo bacanje para..Kad mislis da su najslabiji..oni se uvek nekako snadju u nevolji!Rusija je to,sve su karte na stolu..I dok vaze svetska pravila..od raja do pakla,nikad se ne zna!Zavisi samo sa koje stane posmatras ovaj film!I dok planer trosi silni novac na svoje planove,dotle i zrtva gubi zbog planiranog!Ali sve je to..sasvim moguce prevazici jos uvek!A ako ne,jedino sto ne mozemo prevazici i planirati,to je moguci nuklearni sukob medju sukobljenima..I naravno stetu,koja bi tada nastala!Pa se pitam..cemu taj hladni rat,kad je on danas okidac za nestanak sveta!Pitam se i koja je onda korist od svega!Da li scenaristi i producenti smeju iskreno pred oci svoje javnosti..sa objasnjenjem o mogucem kraju po njih!Pa naravno da ne smeju..a rade im o glavi!Ne..!ne smeju,inace bi dobili sut u dupe ili sto bi sami ameri rekli..kick in the ass!Dugo je trajao hladni rat,pa nam ove novokomponovane teme,vise lice na neke vec vidjene..Neko je tu zaboravio,da vise niko nije isti!Svet se nacisto promenio!Hladni rat je danas prevazidjen i sasvim bezmislen i treba ga sto pre zaustaviti!

Deki

pre 9 godina

USA plan o rusenju vrednosti rublje ima par propusta ,prvo CB Rusije Rublju moze da brani u zlatu.
I naj vaznije ,cena litra dizela ostaje 30 rublji sto je pre pada Rublje iznosilo 50 eurskih centi ,i sada je 30 rublji litar dizela ,kada je tih istih 30 rublji vredi 20-25 centi ;)

prodato..

pre 9 godina

glasac DSa@ Sta reci za njihove glasace..Ko ostrasceni..na Rusiju,pa se jos i potpisuju..da se zna ciji su!Mozda ih cuju ameri,pa im poklone naklonost!Nisu oni naivni..imaju oni dosta predznanja!Ako racunate na ruski krah,pogresna vam je racunica!Nikada ne strada na kraju,onaj ko je bogat energentima..Pa i cela frka je oko toga..a ne sigurno zbog Putinovih plavih ociju!Stradaju oni mali..koji su zavisni od energenata!Vidis kako se Nemacka ne gadi ruskog gasa!Evo opet bi posle svega Juzni tok!Ali neshvataju..da je to samo bivsi Juzni tok!Vi ste po onoj..vidim samo sto mi odgovara,uvek naletali na prvu loptu..a nas gurnuli u finansijski haos!Mozda ako bi malo vise mislili svojom glavom,mozda bi nesto i shvatili..a ne ko devojka pred udaju!Nikako da objasni dragome,zasto nije ona naivna devojka,kako mu se lazno predstavljala!Sto se vise trudi da mu objasni..on se sve vise okrece ka drugoj!To ti je tako,ili jesi ili nisi..prodato!

Prle

pre 9 godina

Kineska deca naprave iNešto za 10 dolara, Apple ga prodaje za 800 usd, i onda kao rublja nije stabilna i ne mogu da urade kalkulaciju cena. Alavo to, hoće profit 7500%, a 6250% je malo.

apple pie

pre 9 godina

eh te sankcije... prvo je nogu povukao apple, a sada će polako i drugi. medjutim rusima ostaju mnogobrojni kineski proizvodi koje mogu da koriste i da zamene apple i ostale visokotehnološke proizvode, a najbolje bi bilo da se ugledaju na predsednika Putina koji ništa od navedenog ne koristi, a takodje i naši rusofili bi mogli na njega da se ugledaju.

duke nukem

pre 9 godina

čoveče koja histerija, koje licemerstvo i ucena. 3 svetski rat je u toku. nisam ja rusofil ali ovaj centralizovani teror neće izaći na dobro. samo da se ne preigraju, motka ima 2 kraja. pitanje je da li će moći bez šoping molova i supermarketa, ajfonova, interneta i ostalih stvari zapadna civilizacija izdržati. nuklearna zima će zavladati na svim hemisverama.

Stipan

pre 9 godina

Totalni KOLAPS Russlanda i to za dva mijeseca!!! Umijesto da se prikljuce Nato-u, oni vise vole jest korijenje...kao neki na Balkanu '90....

Washington

pre 9 godina

Kineska deca naprave iNešto za 10 dolara, Apple ga prodaje za 800 usd, i onda kao rublja nije stabilna i ne mogu da urade kalkulaciju cena. Alavo to, hoće profit 7500%, a 6250% je malo.
(Prle, 17. decembar 2014 11:52)

Aha jeste, ceo telefon kosta 10$, deca ga i dizajniraju i sklope i naprave sve komponente, sve za 10$. Vazi, profit od 7500%... Strasno kakvo razmisljanje, mora da verujes u bibliju?

Konstantin Eric

pre 9 godina

Putin je ipak mnogo savremeniji od mene. Ja nemam mobilni, laptop niti tablet. Ovo sto vidite kucam na desktop racunaru. Doduse ja nemam ni potrebe da posedujem navedene "igrackice" pa se mnogo ne sekiram zbog toga. Mobilni sam imao pre mnogo godina ali kada sam shvatio da on ne treba meni nego drugima, poklonio sam ga komsijinom klincu koji je bio presrecan.

star

pre 9 godina

Da sam rus iz principa ne bih uzeo to smece.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Oooo :/, 17. decembar 2014 11:54)

Uzeo bi ti samo nemas para za to!!

Djordje NS

pre 9 godina

Kako se samo mnogi rusofili ovde utrkuju ko će ostaviti "duhovitiji" komentar po pitanju sankcija Rusiji da nisu ni svesni da samim Rusima nebi bili ni malo smešni. Kada vam nacionalna valuta devalvira za 24 sata za 20% onda je znak da je đavo odneo šalu.
Ali tako im i treba kad se mali diktator u liku i delu V. Putina zaigrao i preigrao i sad će ujka Sam da mu objasni gde mu je ustvari mesto...

MileZullu

pre 9 godina

Što znači da zbog polit-ekonomske igre jedna od, ako ne i najveća američka tehnološka kompanija ostaje bez multimilionskog tržišta. Što znači novo jačanje prodaje kineskih telefona Xiaomi i Lenovo u Rusiji, što znači stvaranje još jačih odnosa Kine i Rusije, a pad cijene akcija Epla i sličnih kompanija. Nije moguće Rusiju uvesti u ekonomske probleme, a da to isto ne zadesi ostatak svijeta, a posebno Evropu, čije će mnoge članice trpiti mnogo više zbog ovakvih pritisaka na Rusiju nego li sama Rusija.

Deki

pre 9 godina

USA plan o rusenju vrednosti rublje ima par propusta ,prvo CB Rusije Rublju moze da brani u zlatu.
I naj vaznije ,cena litra dizela ostaje 30 rublji sto je pre pada Rublje iznosilo 50 eurskih centi ,i sada je 30 rublji litar dizela ,kada je tih istih 30 rublji vredi 20-25 centi ;)

Rosoner

pre 9 godina

Procenat srba sa Apple proizvodima je manji od 10% a procenat srba koji znaju da ti proizvodi ne valjaju je veći od 90%. Mislim da to više govori o nama nego o Apple-u.

xyz koordinata

pre 9 godina

Eto nema Epla sto po logici vecine b92 komentara implicira sledece Rusi nemaju sta da jedu,propadose,jos godinu dana im daju,odose u pecine.

besmisleno..

pre 9 godina

Kao da je to vazno..Poznat nam je taj osecaj,doziveli smo i mi slican..odricanja od nas!Bila je to relativno skupa produkcija..sa unapred poznatim krajem filma!A sada je ona neuporedivo skuplja!Ali kada je Rusija u pitanju nikad se ne bi kladio u kraj filma,ma kako bila bogata produkcija...i ma kako dobro bio napisan scenario!Pa makar glumci bili i oni najbolje placeni!Kad je Rusija u pitanju,mislim da je to samo bacanje para..Kad mislis da su najslabiji..oni se uvek nekako snadju u nevolji!Rusija je to,sve su karte na stolu..I dok vaze svetska pravila..od raja do pakla,nikad se ne zna!Zavisi samo sa koje stane posmatras ovaj film!I dok planer trosi silni novac na svoje planove,dotle i zrtva gubi zbog planiranog!Ali sve je to..sasvim moguce prevazici jos uvek!A ako ne,jedino sto ne mozemo prevazici i planirati,to je moguci nuklearni sukob medju sukobljenima..I naravno stetu,koja bi tada nastala!Pa se pitam..cemu taj hladni rat,kad je on danas okidac za nestanak sveta!Pitam se i koja je onda korist od svega!Da li scenaristi i producenti smeju iskreno pred oci svoje javnosti..sa objasnjenjem o mogucem kraju po njih!Pa naravno da ne smeju..a rade im o glavi!Ne..!ne smeju,inace bi dobili sut u dupe ili sto bi sami ameri rekli..kick in the ass!Dugo je trajao hladni rat,pa nam ove novokomponovane teme,vise lice na neke vec vidjene..Neko je tu zaboravio,da vise niko nije isti!Svet se nacisto promenio!Hladni rat je danas prevazidjen i sasvim bezmislen i treba ga sto pre zaustaviti!

Saša,Zrenjanin

pre 9 godina

Po prvi put sam postao ponosan na moj grad kad je McDonald's napustio Zrenjanin. Moji sugrađani su jednostavno odbijali da jedu to smeće i nikakve reklamne kampanje im nisu pomogle.

zoran

pre 9 godina

Mora da ovi u Samsunhu trljaju ruke i napravili osemh od uveta do uveta. Nisam siguran da je rukovodstvo Apple kompanije zelelo ovo, vec moraju da prate glupu politiku svoje vlade.

glasac ds-a

pre 9 godina

G.Putin je bio ubedjen da sankcije Eu i Zapada neće pogoditi ekonomiju Rusije!? Izgleda da su posledice stigle mnogo brže nego što je iko mogao da pretpostavi.Džaba resursi,nafta,gas kad nemaš kome to da prodaš u dovoljnoj meri.

far cry

pre 9 godina

@ apple pie

pa da zasto da ne mogu naprimer da kupuju Xiaomi telefone koji su za 3 godine postali treci najveci proivodjac telefona na svijetu.Sto jemnogo bolje jer za duplo manje para mogu da kupe tehnicki superirniji telefon koji usput ne spijunira korisnike i bez njihovog znanja bekapuje podatke.Sto manje apple snobova i kod nas i u rusiji bolje za svijet i buducnost ljudske civilizacije.

prodato..

pre 9 godina

glasac DSa@ Sta reci za njihove glasace..Ko ostrasceni..na Rusiju,pa se jos i potpisuju..da se zna ciji su!Mozda ih cuju ameri,pa im poklone naklonost!Nisu oni naivni..imaju oni dosta predznanja!Ako racunate na ruski krah,pogresna vam je racunica!Nikada ne strada na kraju,onaj ko je bogat energentima..Pa i cela frka je oko toga..a ne sigurno zbog Putinovih plavih ociju!Stradaju oni mali..koji su zavisni od energenata!Vidis kako se Nemacka ne gadi ruskog gasa!Evo opet bi posle svega Juzni tok!Ali neshvataju..da je to samo bivsi Juzni tok!Vi ste po onoj..vidim samo sto mi odgovara,uvek naletali na prvu loptu..a nas gurnuli u finansijski haos!Mozda ako bi malo vise mislili svojom glavom,mozda bi nesto i shvatili..a ne ko devojka pred udaju!Nikako da objasni dragome,zasto nije ona naivna devojka,kako mu se lazno predstavljala!Sto se vise trudi da mu objasni..on se sve vise okrece ka drugoj!To ti je tako,ili jesi ili nisi..prodato!

realista

pre 9 godina

Tesko njima, sta li ce bez njih. Pre bih rekao da su naslutili zabranu pa se sami povlace. Ovo je mnogo lepsa vest nego kad je u jednim nasim novinama udarna vest bila ko je prvi kupac ajfona u Srbiji.

fb junkie

pre 9 godina

Tako je, sad kad ostanu bez gedzeta treba im zadati fatalan udarac - blokirati im FB tako da ne mogu da lajkuju - da im život postane potpuno bez smisla.

NYC

pre 9 godina

@far cry I na androidu je spijuniranje ako ne i vece nego na Ios-u.Kada instaliras Facebook ili bilo koju drugu ozbiljniju aplikacuju dajes im na tacni pristup tvojoj galeriji,pprukama,kameri,lokaciji.....

Adje

pre 9 godina

Hahahahaha oporavak od jutros...sinoc si mogo da za jedan evro kupis 85 rublja npr litaf ulja kostlo sinoc 85 rublja to ti je 1 evro a jutros 1 evro je 81 rublja sto znaci moras da dodas jos 4 rublja da bi kupio litar ulja...hahaha oporavak...

Uki NBG

pre 9 godina

Ne znam kako neko ko nesto sta zna o ekonomiji moze da zakljuci da ce u Rusiji sve biti u redu. Zamislite vi danas hedan euro 120 dinara a preko sutra jedan euro 144 dinara. To je katastrofa. Rusija ima energetsko bogatstvo, ali energenti nikad nisu bili jeftiniji. Dve trecine njihovog budzeta dolazi od nafte i gasa. Ne bi imali problem da imaju neku visoko tehnolosku ili mehanicku proizvodnju, ali nemaju. Kada ste zadnji put kupili Ruski proizvod a da nije nafta, gas ili aronija iz sibira?

Putin

pre 9 godina

Interesantno parče trivije: epl vredi više od celokupne ruske berze.
Štaviše, da je neko vlasnik cele kompanije, mogao bi da je proda, kupi rusku berzu, i da mu ostane dovoljno kusura da svakom rusu kupi ajfon 6+.
http://business.financialpost.com/2014/11/14/apple-inc-could-swallow-the-whole-russian-stock-market-and-buy-every-russian-an-iphone-6/#__federated=1

Зоран Москва

pre 9 godina

Oficijalni Apple pokriva svojom prodajom manje od 10% trzista. Prodaju vrse distributeri. Moskva je puna proizvoda Apple, tako da niko, ko zeli da kupi, nije uskracen. Jedino je cena povecana za oko 30% u rubljama zbog trenutne nestabilne situacije.

Vruć

pre 9 godina

Joj ljudi jeste smesni, ne prodaje sr jer rublja varira stalno i ne mogu stalno da menjaju cene tako da kad se smiri opet ce se prodavati o to je to... prestanite se gubiti