Utorak, 16.12.2014.

21:08

"NATO avioni na 500 km od Rusije"

Komandant vazdušnih snaga ruske vojske Viktor Bondarev rekao je da je NATO povećao broj špijunskih letova u blizini ruske granice.

Izvor: B92

"NATO avioni na 500 km od Rusije" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Ciciban

pre 9 godina

Dusan# Sine pogledaj kada se napoleon vracao iz Rusije,pogledaj datum.Cini mi se da tad i nije neka zima da se zbog nje izgubi.Time si pokazao da ne znas bas dobro materiju pa sve sto si dole pisao nije ni bitno.I samo jos nesto,Rusi nece nikad izgubiti Rusiju,pazi ako se to desi veruj mi nece niko ostati na planeti,mozda neko pleme na pustom ostrvu.

mujcinovic salih

pre 9 godina

Ne razumem sta je problem sto lete 500 kilometara od rusije.Zar mislite da samo rusi mogu to da rade.Kako god red je da shvate da nisu sila nego zemlja treceg sveta.Do toga ih je dovela njihova ratnohuskacka politika.Prosto nije bilo rata u 20 veku a da rusi nisu bili umesani.Oni su kao nuklearni otpad sve zagadjuju!

mujcinovic salih

pre 9 godina

Ne razumem sta je problem sto lete 500 kilometara od rusije.Zar mislite da samo rusi mogu to da rade.Kako god red je da shvate da nisu sila nego zemlja treceg sveta.Do toga ih je dovela njihova ratnohuskacka politika.Prosto nije bilo rata u 20 veku a da rusi nisu bili umesani.Oni su kao nuklearni otpad sve zagadjuju!

nenad rs

pre 9 godina

Шта би било да је било?А јесте ли ви чули за тактику у рату,ви што бисте жељели да је ту Русију освојио Хитлер или Наполеон?Они су добили неке битке али рат је добијала Русија због огромне снаге унутарњег бића и зато што то јесте слободарски народ.Историја се понавља нажалост пуно је оних који би хтјели Русију на кољенима а то је немогуће.

mujcinovic salih

pre 9 godina

Ne razumem sta je problem sto lete 500 kilometara od rusije.Zar mislite da samo rusi mogu to da rade.Kako god red je da shvate da nisu sila nego zemlja treceg sveta.Do toga ih je dovela njihova ratnohuskacka politika.Prosto nije bilo rata u 20 veku a da rusi nisu bili umesani.Oni su kao nuklearni otpad sve zagadjuju!

Siniša

pre 9 godina

@ (Dusan, 16. decembar 2014 22:56)

A joj Dusane, pod hitno da naucite makar cinjenice o toku 2.s.r. Hocete reci da su jednu mocnu nemacku vojsku zaustavile zaostale grupice sovjetskih vojnika!??? O kom Kavkazu vi pricate?? Barem kartu uzmite pa vidite da na putu za Kavkaz stoji Volgograd, tadasnji Staljingrad! Tu je unistena kompletna nemacka 6.armija! Potucena do nogu!! 950.000 poginulih nemackih vojnika i preko 250.000 zarobljenih od kojih ni 5.000 nije dozivelo kraj rata! A to, sta bi bilo kada bi bilo, pustite to! Samo shvatite da nije bilo!

dragan

pre 9 godina

Ha,ha,ha kad ke onomad Moskva imala sedam prstena vazdusne odbrane jedan mali avioncic tipa cesna sleteo na centar crvenog trga.A onom znalcu koji nevoli igrice vec voli bajke da navede bitke gde se pokazala efikasnost ruskog oruzja.Sve drzave koje su imale njigovo oruzje su se brzo predale(Libija,Irak,Srbija,Avganistan,Egipat)

Darko

pre 9 godina

Pored svih tih nuklearnih raketa sa obije strane cisto sumnjam da ce u nedaj boze ratu izmedju NATOa i Rusije avioni,tenkovi,artiljerija ljudstvo i ostalo imati bilo kakvu ulogu.Sa avionima i tenkovima se ratuje po Africi i bliskom istoku,a ne protiv Rusije.

Zarko

pre 9 godina

To je samo igra,oni špijunažu rade sa ljudima i satelitima. Ne zaboravite da ukoliko bi doslo do rata a nece,da bi nato i rusija unistili planetu za pola dana.

Trovach

pre 9 godina

Mozda cu malo promasiti temu i mozda se vecina nece sloziti samnom, ali F16 i SU27 su lepi avioni. Postoje bolji: Raptor, SU PAK FA, Rafale ili Eurofighter, ali trenutno pricam o estetici. Kao nekada Spitfire, Zero, Hellcat, Corsair ili Mustang (meni najlepsi). Nazalost, sve su to masine za ubijanje.

usa

pre 9 godina

OTO FON BIZMARK,je jednom prilikom izjavio:
Ruski narod je nepobediv,jer ima skromne potrebe,jos ako se posvete nekom visem cilju,ne postoji prepreka,koju ne mogu savladati.
(Mare,NS)

Evo jos jedan citat Oto fon Bizmarka:

„Snaga Rusije može biti potkopana samo ako se od nje odvoji Ukrajina. Oni koji žele to da urade, ne samo da ih moraju odvojiti, već Ukrajinu moraju suprotstaviti Rusiji, zakrviti dva dela jednog naroda i gledati kako brat ubija brata. Da bi to ostvarili potrebno je pronaći i odgojiti izdajnike među nacionalom elitom i uz pomoć njih izmeniti samosvestjednog dela velikog naroda do takvog nivoa da mrze sve rusko, da mrze svoj rod, a da to ni ne znaju. Ostalo će učiniti vreme.“

Smorio maximalno

pre 9 godina

(Mile, 16. decembar 2014 22:56)
Veću glupost nisam skoro pročitao, analogija vam je užasna ali pravi problem je taj što se Srbi lože na Rusiju i SAD umesto na svoju zemlju.

mladen

pre 9 godina

e vidis dusane taj zaokret je mozda i najbolji zaokret na liniji fronta u istoriji ratovanja,nemci su tada uspeli da zarobe stotine hiljada sovjetskih vojnika,jeste posle doslo do usporavanja ka moskvi i povlacenja od iste,ali to je buducnost hitler nije mogao znati da ce ga sovjeti zaustaviti pred moskvom.
e vidis nemci su isli logikom ko nasi komunisti posle rata za vreme kralja niste imali nista,aonda su dosli nemci i pokrali vams ve,tadasnji sssr je i pored velikih gubitaka bio industrijski djin,da nije bio tako razvijen ne bi ni uspeo da pobedi u 2 s.r.
veruj mi ni jedan rat ne dobijaju vojnici bez leba i metka kao sto se predstavljaju sovjetski vojnici,vec dobro obucena,nahranjena i organizovana vojska

Smuleco

pre 9 godina

Ovo ništa ne znači. Toga je bilo i ranije, i biće i u budućnost. Razlika je samo, što i jedni i drugi, sada pričaju, u cilju propagande, o letovima blizu granica, odnosno letovima u međunarodnom vazdušnom prostoru.

bravo za istoriju

pre 9 godina

(Dusan, 16. decembar 2014 22:56)
Pa kako su u kontraofanzivi protiv Hitlera, posle tolikih njegovih pobeda stigli do Berlina a znas valjda na mapi da vidis gde je Moskva a gde Berlin...
Pa jel par miliona ovih iz istocne Ukrajine potukose do nogu ostalih 45 miliona Ukrajinaca.....
Gde si video jednog americkog plscenog vojnika-profesionalca da se borio na zemlji posle Vijetnama ?Koliko preleta su sad napravili i srucili bombi u Siriji samo a ovi Talibani osvajaju, jednu po jednu vojnu bazu.

Vuk

pre 9 godina

Cinjenice oko Amerike:
-Jedina drzava koja je upotrebila nuklearno naoruzanje i to dva puta i to protiv civilnih ciljeva (zelja je bila sto vece civilne zrtve) nisu bacili na zaliv gde je flota brodova vec bas na gradove.
-Iz besa zbog nemoci da vojno poraze Vijetnam, pored toga sto su im iscepali zemlju doveli korumprianu vlast na jug koji su kontrolisali i svega ostalog, iz sujete su ubili preko 1 000 000 civila, uglavnom su ginuli civili tamo uglavnom zbog amerikanaca jer su unistavala spalivali sela da bi pokusali da uplase Vietnamce da se vise ne bore.
-Doveli su Sadama Huseina na vlast da bi ratovali sa Iranom, gde su par godina ranije zbacili Saha jer nije hteo da poklanja naftu Britancima i Amerikancima vec da se prihodi od nafte koriste za razvoj Irana
-Afganistan posle dolaska Amerikanaca deset puta vise se proizvodi droge ne go pre.
-Imate Libiju npr, Egipat mnogo toga su unistili, ispade najgore biti americki saveznik posle Drugog svetskog rata jer nema vise Juznog Vijetnama nema vise Iraka Paksitan se raspada zbog islamista sve su to bile drzave koje su saveznici Amerike, jeidni izuzetak je Juzna Koreja koja opet zbog lose americke politike sada ima na severu ludaka sa nuklearnim naoruzanjem.
Ne zaboravite da zbog podrske "demokratskim" snagama na Balkanu oko 350 000 civila ne sme da se vrati kuci na Kosovo, jos toliko ne sme da zivi u Hrvatskoj, a u Bosni nije bolja situacija.

karakondzula

pre 9 godina

Ja sam iz Makedonije,a ovaj Mare ili Dusan sto napadaju druge ,,kao ne lupetaj,, a oni lupaju mora da znaju da je Srbija uvek imala podrsku Rusije.I u Srpsko-Turskim ratovima i u WW1 dok su englezi i francuzi iskoristili Srbe za slom Austro -Ugarske.Pa ne znam koje ste vi vere ili nacije ali imate pamcenje za pre 100 ili 200 godina a ne pamtite 20 godina neprekidnog rata prema Srbiji od strane zapada koji jos traje, a da nije bilo hladno ili da je bila Rusija u Africi onda bi je osvojili Napoleon i Hitler.Citaj Tolstoja i ,,Rat i Mir,,pa ces da znas a ovako ne znas nista.Citaj ,,Tihi Don,,od Sholohova pa ces da znas o WW1 i Oktobarskoj revojuciji a ovako si glup i znas samo da napadas bez argumenata,kao ti si za zapad a jesu li oni u pravu sa Ukrajinom,tamo se do sada desavao kulturni a sada i bioloski genocid prema Rusima i Ukrajincima koji govore Ruski i pripadaju Moskovskoj patrijashiji.I nemojte da se sekirate za Rusiju.Oni su preziveli Lenjingrad i 1000 puta gore a sada ce da kleknu posto je pala rublja. Aj zdravo!!!

patriota

pre 9 godina

iskanderu kad sam se ja igrao sa igricama ti verovatno nosio pelene. Da imaš malo intelegencije shvatio bi da ironično komentarišem te NATO letove. Inače imao sam priliku i da vidim i pipnem i jedan i drugi sistem kao i MIG - ove. Nama je u planu nabavka naproleće S-350 među sistem i novi MIG 41. Pogledaj ga na netu i smrznućeš se. Igrice ostavljam vama dečici da se palite. Više volim originale. Za NATO dovoljan je i kilavi MIG 29 M2.

Dusan

pre 9 godina

Kako bi bilo da vi rusofili prestanete da citirate Bizmarka ko papagaji. "Ruski narod je nepobediv,jer ima skromne potrebe,jos ako se posvete nekom visem cilju,ne postoji prepreka,koju ne mogu savladati", rekao je Bizmark u 19. veku. Alo! 19. vek!

Napoleon je zgazio Ruse kod Borodina. Da nije bilo zime i da nisu spalili i odneli mu sve zalihe pred nosom, mali francuski general bi im uzeo pola zemlje.

U Drugom sv. ratu, ako cete naiskrenije iako postujem ogromnu zrtvu Rusa i smatram ih najvise odgovornim za poraz nacista, Nemci su pregazili SSSR i zauzeli bi i Moskvu da Hitler nije naredio da se ociste zaokruzene ruske armije u pozadini, sto je odlozilo napad mesec dana. Cak i 1942. godine da opet Hitler nije umesao prste i naredio napad na Staljingrad, vec sve trupe grupe armija Jug poslao i zauzeo naftna polja Kavkaza, Rusi bi mogli da se slikaju.

Tako da nemojte o ruskim vojnim uspesima molim vas. Lako je gaziti Abhaziju ili Ukrajinu i onda im se smejati u lice i govoriti kako postujete njihov suverenitet. Mocnici su uvek bili siledzije. Bilo da je rec o SAD, Rusiji ili nekom trecem.

Bratislav

pre 9 godina

"The routes are very close to the border which allows taking intelligence from areas almost 500 km over the border, Bondarev said."

Udvostručen je, dakle, broj letova u pograničnim oblastima, što omogućava prikupljanje obaveštajnih podataka sa prostora do 500 kilometara unutar Rusije.

Mile

pre 9 godina

Siromasni (Srbi) navijaju za (siromasne, znaci dobre, skromne) Ruse, protiv bogatih (znaci bezdusnih) SAD i EU, a bogati (gastos i drugi Srbi) navijaju za bogate (znaci uspjesne, pametne) SAD i EU, protiv siromasnih (znaci lopovskih, prljavih i zavidnih) Rusa.

Marko

pre 9 godina

@Mare,NS

Samo ti lupetaj, nisu Srbiju oslobadjali Rusi nego Francuzi, Grci i Srbi pre 100 godina. Ti isti Rusi su i ispali iz rata tada zato sto su imali nesposobne generale i izgladnelu vojsku koja nije htela da se bori zbog hirova i interesa aristokratije. Premotaj par decenija unapred, nisu nas Rusi oslobodili nego nasi partizani, jedina ruska dela nakon ulaska u Jugoslaviju 1945te su bila masovna silovanja i sirenje zaraza (cast izuzetcima). Nije Jugoslavija dozivela procvat posle rata zbog SSSR-a nego zbog AMERICKIH para. Boze ne zelim ni da zamislim na sta bi licila Srbija danas da se Tito nije raskantao sa Staljinom tada... Verovatno bi ucili danas o gladovanju u SFRJ umesto o privrednom uspehu.

alban

pre 9 godina

Nato nece napasti Rusiju, ali joj daje do znanja da se previse ne igra i ne izigrava neku veliku silu, jer u protivnom pokazace im gde im je mesto.

idc

pre 9 godina

Šta misle Ameri da će postići ovim?
Igraju se sa sudbinom sopstvenog naroda.
U opciji sa nuklearnim oružjem,svi gube.-u opciji bez n.oružja,samo oni gube.Kako god okrenu,džaba se ku..e!

Pijani klaun

pre 9 godina

Dakle ako pocne treci svetski atomski rat ne moramo kupovati vatromet za slaviti novu radioaktivnu godinu 2015? Bas fino svetliti ce dan i noc. Velike gljive na nebu.
Idemo momci porokajte se vise, ne budite pic.....e. sa reci nadela. razmenite tople pozdrave izmedju sebe.

Iskander

pre 9 godina

@patriota
Za tvoju informaciju, MIG 29 M2 je već prestareli avion, dok opremu lovaca 4. generacije (opet nešto slabiju) nosi MIG 29 SMT, kao i SUHOJ 27 SMT, ako već govorimo o starijim tipovima pouzdanih lovaca. Što se S400 tiče, preskup je i plan Srbije je bio da se nabavi S300 što je i razumno s' obzirom na cenu i to da je on sistem srednjeg dometa, dok je S400 sistem dalekog dometa, nepotreban za ovako malu zemlju tako da bi bilo naivno bacati pare za to kada nam je povoljniji i pametniji izbor npr. S300PMU-2... Takav sistem je neophodno braniti sistemima kao npr. TOR M1 ili M2, Pancir S1, pa ti razmisli koliko košta takav jedan set, plus jedan MIG 29, makar i M2, ne mora SMT, a onda koliko toga nama treba za ozbiljniju odbranu. Shvatićeš da nikada nećemo kupiti ni jedan takav sistem tako da nema šta sada da nama Rusi demonstriraju praktičnu upotrebu svog naoružanja, još na NATO avionima, auuuuu, baš će da usliše tvoje infantilne želje...
P.s. Bolje nađi neku dobru igricu, pucačinu, da se isprazniš malo. Ili uzmi tetris...

patriota

pre 9 godina

Baš dobro da vidimo kako radi ovaj sistem S400 pre nego ga kupimo. Da suprostavite im i MIG 29 M2 da imamo kompletnu sliku. Mi smo vama braćo Rusi pokazali kako zveknu onaj krš od nevidljivog 117A, a i onaj drugi krš od B-2 još skupljaju delove u Spačvanskoj šumi.

Mare,NS

pre 9 godina

Objektivno govoreci,preteruju i jedni i drugi!
Danas u eri mocnih satelita i tehnike,iz svemira se mogu locirati predmeti velicine jajeta.
Tako da raspored vojnih snaga nije nikakva tajna ni za jedne ni za druge.
Ovakvi letovi imaju za cilj otkrivanje protivnickih radara na zemlji,odnosno njihovo lociranje.
U slucaju sukoba,prvi na meti su sateliti,tako da NATO moze da zaboravi na `pametno` vodjene projektile i rat bi se vodio na isti nacin kao i u 20.veku,a tu do izrazaja dolazi odlucnost i spremnost naroda sa obe strane,na velike zrtve.
OTO FON BIZMARK,je jednom prilikom izjavio:
Ruski narod je nepobediv,jer ima skromne potrebe,jos ako se posvete nekom visem cilju,ne postoji prepreka,koju ne mogu savladati.
RUSKA POSLOVICA:
U sukobu pobedjuje onaj narod,koji ume bolje da gladuje.

Nisam siguran,da su razmazeni EU(NATO)-CITIZENI spremni da se odreknu bilo cega,zarad maglovitih geopolitickih igara u kojima i onako ne mogu da pobede!!!

Mihailo

pre 9 godina

Nije vam dobar prevod, general je rekao da NATO avioni letovima blizu ruske granice mogu da izviđaju do 500km u dubinu ruske teritorije, a ne da lete na 500km od granica Rusije.
Ogromna je razlika između te dve stvari.

Mihailo

pre 9 godina

Nije vam dobar prevod, general je rekao da NATO avioni letovima blizu ruske granice mogu da izviđaju do 500km u dubinu ruske teritorije, a ne da lete na 500km od granica Rusije.
Ogromna je razlika između te dve stvari.

Bratislav

pre 9 godina

"The routes are very close to the border which allows taking intelligence from areas almost 500 km over the border, Bondarev said."

Udvostručen je, dakle, broj letova u pograničnim oblastima, što omogućava prikupljanje obaveštajnih podataka sa prostora do 500 kilometara unutar Rusije.

Mare,NS

pre 9 godina

Objektivno govoreci,preteruju i jedni i drugi!
Danas u eri mocnih satelita i tehnike,iz svemira se mogu locirati predmeti velicine jajeta.
Tako da raspored vojnih snaga nije nikakva tajna ni za jedne ni za druge.
Ovakvi letovi imaju za cilj otkrivanje protivnickih radara na zemlji,odnosno njihovo lociranje.
U slucaju sukoba,prvi na meti su sateliti,tako da NATO moze da zaboravi na `pametno` vodjene projektile i rat bi se vodio na isti nacin kao i u 20.veku,a tu do izrazaja dolazi odlucnost i spremnost naroda sa obe strane,na velike zrtve.
OTO FON BIZMARK,je jednom prilikom izjavio:
Ruski narod je nepobediv,jer ima skromne potrebe,jos ako se posvete nekom visem cilju,ne postoji prepreka,koju ne mogu savladati.
RUSKA POSLOVICA:
U sukobu pobedjuje onaj narod,koji ume bolje da gladuje.

Nisam siguran,da su razmazeni EU(NATO)-CITIZENI spremni da se odreknu bilo cega,zarad maglovitih geopolitickih igara u kojima i onako ne mogu da pobede!!!

karakondzula

pre 9 godina

Ja sam iz Makedonije,a ovaj Mare ili Dusan sto napadaju druge ,,kao ne lupetaj,, a oni lupaju mora da znaju da je Srbija uvek imala podrsku Rusije.I u Srpsko-Turskim ratovima i u WW1 dok su englezi i francuzi iskoristili Srbe za slom Austro -Ugarske.Pa ne znam koje ste vi vere ili nacije ali imate pamcenje za pre 100 ili 200 godina a ne pamtite 20 godina neprekidnog rata prema Srbiji od strane zapada koji jos traje, a da nije bilo hladno ili da je bila Rusija u Africi onda bi je osvojili Napoleon i Hitler.Citaj Tolstoja i ,,Rat i Mir,,pa ces da znas a ovako ne znas nista.Citaj ,,Tihi Don,,od Sholohova pa ces da znas o WW1 i Oktobarskoj revojuciji a ovako si glup i znas samo da napadas bez argumenata,kao ti si za zapad a jesu li oni u pravu sa Ukrajinom,tamo se do sada desavao kulturni a sada i bioloski genocid prema Rusima i Ukrajincima koji govore Ruski i pripadaju Moskovskoj patrijashiji.I nemojte da se sekirate za Rusiju.Oni su preziveli Lenjingrad i 1000 puta gore a sada ce da kleknu posto je pala rublja. Aj zdravo!!!

Vuk

pre 9 godina

Cinjenice oko Amerike:
-Jedina drzava koja je upotrebila nuklearno naoruzanje i to dva puta i to protiv civilnih ciljeva (zelja je bila sto vece civilne zrtve) nisu bacili na zaliv gde je flota brodova vec bas na gradove.
-Iz besa zbog nemoci da vojno poraze Vijetnam, pored toga sto su im iscepali zemlju doveli korumprianu vlast na jug koji su kontrolisali i svega ostalog, iz sujete su ubili preko 1 000 000 civila, uglavnom su ginuli civili tamo uglavnom zbog amerikanaca jer su unistavala spalivali sela da bi pokusali da uplase Vietnamce da se vise ne bore.
-Doveli su Sadama Huseina na vlast da bi ratovali sa Iranom, gde su par godina ranije zbacili Saha jer nije hteo da poklanja naftu Britancima i Amerikancima vec da se prihodi od nafte koriste za razvoj Irana
-Afganistan posle dolaska Amerikanaca deset puta vise se proizvodi droge ne go pre.
-Imate Libiju npr, Egipat mnogo toga su unistili, ispade najgore biti americki saveznik posle Drugog svetskog rata jer nema vise Juznog Vijetnama nema vise Iraka Paksitan se raspada zbog islamista sve su to bile drzave koje su saveznici Amerike, jeidni izuzetak je Juzna Koreja koja opet zbog lose americke politike sada ima na severu ludaka sa nuklearnim naoruzanjem.
Ne zaboravite da zbog podrske "demokratskim" snagama na Balkanu oko 350 000 civila ne sme da se vrati kuci na Kosovo, jos toliko ne sme da zivi u Hrvatskoj, a u Bosni nije bolja situacija.

Marko

pre 9 godina

@Mare,NS

Samo ti lupetaj, nisu Srbiju oslobadjali Rusi nego Francuzi, Grci i Srbi pre 100 godina. Ti isti Rusi su i ispali iz rata tada zato sto su imali nesposobne generale i izgladnelu vojsku koja nije htela da se bori zbog hirova i interesa aristokratije. Premotaj par decenija unapred, nisu nas Rusi oslobodili nego nasi partizani, jedina ruska dela nakon ulaska u Jugoslaviju 1945te su bila masovna silovanja i sirenje zaraza (cast izuzetcima). Nije Jugoslavija dozivela procvat posle rata zbog SSSR-a nego zbog AMERICKIH para. Boze ne zelim ni da zamislim na sta bi licila Srbija danas da se Tito nije raskantao sa Staljinom tada... Verovatno bi ucili danas o gladovanju u SFRJ umesto o privrednom uspehu.

patriota

pre 9 godina

Baš dobro da vidimo kako radi ovaj sistem S400 pre nego ga kupimo. Da suprostavite im i MIG 29 M2 da imamo kompletnu sliku. Mi smo vama braćo Rusi pokazali kako zveknu onaj krš od nevidljivog 117A, a i onaj drugi krš od B-2 još skupljaju delove u Spačvanskoj šumi.

Dusan

pre 9 godina

Kako bi bilo da vi rusofili prestanete da citirate Bizmarka ko papagaji. "Ruski narod je nepobediv,jer ima skromne potrebe,jos ako se posvete nekom visem cilju,ne postoji prepreka,koju ne mogu savladati", rekao je Bizmark u 19. veku. Alo! 19. vek!

Napoleon je zgazio Ruse kod Borodina. Da nije bilo zime i da nisu spalili i odneli mu sve zalihe pred nosom, mali francuski general bi im uzeo pola zemlje.

U Drugom sv. ratu, ako cete naiskrenije iako postujem ogromnu zrtvu Rusa i smatram ih najvise odgovornim za poraz nacista, Nemci su pregazili SSSR i zauzeli bi i Moskvu da Hitler nije naredio da se ociste zaokruzene ruske armije u pozadini, sto je odlozilo napad mesec dana. Cak i 1942. godine da opet Hitler nije umesao prste i naredio napad na Staljingrad, vec sve trupe grupe armija Jug poslao i zauzeo naftna polja Kavkaza, Rusi bi mogli da se slikaju.

Tako da nemojte o ruskim vojnim uspesima molim vas. Lako je gaziti Abhaziju ili Ukrajinu i onda im se smejati u lice i govoriti kako postujete njihov suverenitet. Mocnici su uvek bili siledzije. Bilo da je rec o SAD, Rusiji ili nekom trecem.

Iskander

pre 9 godina

@patriota
Za tvoju informaciju, MIG 29 M2 je već prestareli avion, dok opremu lovaca 4. generacije (opet nešto slabiju) nosi MIG 29 SMT, kao i SUHOJ 27 SMT, ako već govorimo o starijim tipovima pouzdanih lovaca. Što se S400 tiče, preskup je i plan Srbije je bio da se nabavi S300 što je i razumno s' obzirom na cenu i to da je on sistem srednjeg dometa, dok je S400 sistem dalekog dometa, nepotreban za ovako malu zemlju tako da bi bilo naivno bacati pare za to kada nam je povoljniji i pametniji izbor npr. S300PMU-2... Takav sistem je neophodno braniti sistemima kao npr. TOR M1 ili M2, Pancir S1, pa ti razmisli koliko košta takav jedan set, plus jedan MIG 29, makar i M2, ne mora SMT, a onda koliko toga nama treba za ozbiljniju odbranu. Shvatićeš da nikada nećemo kupiti ni jedan takav sistem tako da nema šta sada da nama Rusi demonstriraju praktičnu upotrebu svog naoružanja, još na NATO avionima, auuuuu, baš će da usliše tvoje infantilne želje...
P.s. Bolje nađi neku dobru igricu, pucačinu, da se isprazniš malo. Ili uzmi tetris...

bravo za istoriju

pre 9 godina

(Dusan, 16. decembar 2014 22:56)
Pa kako su u kontraofanzivi protiv Hitlera, posle tolikih njegovih pobeda stigli do Berlina a znas valjda na mapi da vidis gde je Moskva a gde Berlin...
Pa jel par miliona ovih iz istocne Ukrajine potukose do nogu ostalih 45 miliona Ukrajinaca.....
Gde si video jednog americkog plscenog vojnika-profesionalca da se borio na zemlji posle Vijetnama ?Koliko preleta su sad napravili i srucili bombi u Siriji samo a ovi Talibani osvajaju, jednu po jednu vojnu bazu.

Mile

pre 9 godina

Siromasni (Srbi) navijaju za (siromasne, znaci dobre, skromne) Ruse, protiv bogatih (znaci bezdusnih) SAD i EU, a bogati (gastos i drugi Srbi) navijaju za bogate (znaci uspjesne, pametne) SAD i EU, protiv siromasnih (znaci lopovskih, prljavih i zavidnih) Rusa.

alban

pre 9 godina

Nato nece napasti Rusiju, ali joj daje do znanja da se previse ne igra i ne izigrava neku veliku silu, jer u protivnom pokazace im gde im je mesto.

Smorio maximalno

pre 9 godina

(Mile, 16. decembar 2014 22:56)
Veću glupost nisam skoro pročitao, analogija vam je užasna ali pravi problem je taj što se Srbi lože na Rusiju i SAD umesto na svoju zemlju.

Smuleco

pre 9 godina

Ovo ništa ne znači. Toga je bilo i ranije, i biće i u budućnost. Razlika je samo, što i jedni i drugi, sada pričaju, u cilju propagande, o letovima blizu granica, odnosno letovima u međunarodnom vazdušnom prostoru.

idc

pre 9 godina

Šta misle Ameri da će postići ovim?
Igraju se sa sudbinom sopstvenog naroda.
U opciji sa nuklearnim oružjem,svi gube.-u opciji bez n.oružja,samo oni gube.Kako god okrenu,džaba se ku..e!

Pijani klaun

pre 9 godina

Dakle ako pocne treci svetski atomski rat ne moramo kupovati vatromet za slaviti novu radioaktivnu godinu 2015? Bas fino svetliti ce dan i noc. Velike gljive na nebu.
Idemo momci porokajte se vise, ne budite pic.....e. sa reci nadela. razmenite tople pozdrave izmedju sebe.

mladen

pre 9 godina

e vidis dusane taj zaokret je mozda i najbolji zaokret na liniji fronta u istoriji ratovanja,nemci su tada uspeli da zarobe stotine hiljada sovjetskih vojnika,jeste posle doslo do usporavanja ka moskvi i povlacenja od iste,ali to je buducnost hitler nije mogao znati da ce ga sovjeti zaustaviti pred moskvom.
e vidis nemci su isli logikom ko nasi komunisti posle rata za vreme kralja niste imali nista,aonda su dosli nemci i pokrali vams ve,tadasnji sssr je i pored velikih gubitaka bio industrijski djin,da nije bio tako razvijen ne bi ni uspeo da pobedi u 2 s.r.
veruj mi ni jedan rat ne dobijaju vojnici bez leba i metka kao sto se predstavljaju sovjetski vojnici,vec dobro obucena,nahranjena i organizovana vojska

patriota

pre 9 godina

iskanderu kad sam se ja igrao sa igricama ti verovatno nosio pelene. Da imaš malo intelegencije shvatio bi da ironično komentarišem te NATO letove. Inače imao sam priliku i da vidim i pipnem i jedan i drugi sistem kao i MIG - ove. Nama je u planu nabavka naproleće S-350 među sistem i novi MIG 41. Pogledaj ga na netu i smrznućeš se. Igrice ostavljam vama dečici da se palite. Više volim originale. Za NATO dovoljan je i kilavi MIG 29 M2.

usa

pre 9 godina

OTO FON BIZMARK,je jednom prilikom izjavio:
Ruski narod je nepobediv,jer ima skromne potrebe,jos ako se posvete nekom visem cilju,ne postoji prepreka,koju ne mogu savladati.
(Mare,NS)

Evo jos jedan citat Oto fon Bizmarka:

„Snaga Rusije može biti potkopana samo ako se od nje odvoji Ukrajina. Oni koji žele to da urade, ne samo da ih moraju odvojiti, već Ukrajinu moraju suprotstaviti Rusiji, zakrviti dva dela jednog naroda i gledati kako brat ubija brata. Da bi to ostvarili potrebno je pronaći i odgojiti izdajnike među nacionalom elitom i uz pomoć njih izmeniti samosvestjednog dela velikog naroda do takvog nivoa da mrze sve rusko, da mrze svoj rod, a da to ni ne znaju. Ostalo će učiniti vreme.“

Siniša

pre 9 godina

@ (Dusan, 16. decembar 2014 22:56)

A joj Dusane, pod hitno da naucite makar cinjenice o toku 2.s.r. Hocete reci da su jednu mocnu nemacku vojsku zaustavile zaostale grupice sovjetskih vojnika!??? O kom Kavkazu vi pricate?? Barem kartu uzmite pa vidite da na putu za Kavkaz stoji Volgograd, tadasnji Staljingrad! Tu je unistena kompletna nemacka 6.armija! Potucena do nogu!! 950.000 poginulih nemackih vojnika i preko 250.000 zarobljenih od kojih ni 5.000 nije dozivelo kraj rata! A to, sta bi bilo kada bi bilo, pustite to! Samo shvatite da nije bilo!

dragan

pre 9 godina

Ha,ha,ha kad ke onomad Moskva imala sedam prstena vazdusne odbrane jedan mali avioncic tipa cesna sleteo na centar crvenog trga.A onom znalcu koji nevoli igrice vec voli bajke da navede bitke gde se pokazala efikasnost ruskog oruzja.Sve drzave koje su imale njigovo oruzje su se brzo predale(Libija,Irak,Srbija,Avganistan,Egipat)

Darko

pre 9 godina

Pored svih tih nuklearnih raketa sa obije strane cisto sumnjam da ce u nedaj boze ratu izmedju NATOa i Rusije avioni,tenkovi,artiljerija ljudstvo i ostalo imati bilo kakvu ulogu.Sa avionima i tenkovima se ratuje po Africi i bliskom istoku,a ne protiv Rusije.

Zarko

pre 9 godina

To je samo igra,oni špijunažu rade sa ljudima i satelitima. Ne zaboravite da ukoliko bi doslo do rata a nece,da bi nato i rusija unistili planetu za pola dana.

nenad rs

pre 9 godina

Шта би било да је било?А јесте ли ви чули за тактику у рату,ви што бисте жељели да је ту Русију освојио Хитлер или Наполеон?Они су добили неке битке али рат је добијала Русија због огромне снаге унутарњег бића и зато што то јесте слободарски народ.Историја се понавља нажалост пуно је оних који би хтјели Русију на кољенима а то је немогуће.

mujcinovic salih

pre 9 godina

Ne razumem sta je problem sto lete 500 kilometara od rusije.Zar mislite da samo rusi mogu to da rade.Kako god red je da shvate da nisu sila nego zemlja treceg sveta.Do toga ih je dovela njihova ratnohuskacka politika.Prosto nije bilo rata u 20 veku a da rusi nisu bili umesani.Oni su kao nuklearni otpad sve zagadjuju!

Trovach

pre 9 godina

Mozda cu malo promasiti temu i mozda se vecina nece sloziti samnom, ali F16 i SU27 su lepi avioni. Postoje bolji: Raptor, SU PAK FA, Rafale ili Eurofighter, ali trenutno pricam o estetici. Kao nekada Spitfire, Zero, Hellcat, Corsair ili Mustang (meni najlepsi). Nazalost, sve su to masine za ubijanje.

mujcinovic salih

pre 9 godina

Ne razumem sta je problem sto lete 500 kilometara od rusije.Zar mislite da samo rusi mogu to da rade.Kako god red je da shvate da nisu sila nego zemlja treceg sveta.Do toga ih je dovela njihova ratnohuskacka politika.Prosto nije bilo rata u 20 veku a da rusi nisu bili umesani.Oni su kao nuklearni otpad sve zagadjuju!

mujcinovic salih

pre 9 godina

Ne razumem sta je problem sto lete 500 kilometara od rusije.Zar mislite da samo rusi mogu to da rade.Kako god red je da shvate da nisu sila nego zemlja treceg sveta.Do toga ih je dovela njihova ratnohuskacka politika.Prosto nije bilo rata u 20 veku a da rusi nisu bili umesani.Oni su kao nuklearni otpad sve zagadjuju!

Ciciban

pre 9 godina

Dusan# Sine pogledaj kada se napoleon vracao iz Rusije,pogledaj datum.Cini mi se da tad i nije neka zima da se zbog nje izgubi.Time si pokazao da ne znas bas dobro materiju pa sve sto si dole pisao nije ni bitno.I samo jos nesto,Rusi nece nikad izgubiti Rusiju,pazi ako se to desi veruj mi nece niko ostati na planeti,mozda neko pleme na pustom ostrvu.

Dusan

pre 9 godina

Kako bi bilo da vi rusofili prestanete da citirate Bizmarka ko papagaji. "Ruski narod je nepobediv,jer ima skromne potrebe,jos ako se posvete nekom visem cilju,ne postoji prepreka,koju ne mogu savladati", rekao je Bizmark u 19. veku. Alo! 19. vek!

Napoleon je zgazio Ruse kod Borodina. Da nije bilo zime i da nisu spalili i odneli mu sve zalihe pred nosom, mali francuski general bi im uzeo pola zemlje.

U Drugom sv. ratu, ako cete naiskrenije iako postujem ogromnu zrtvu Rusa i smatram ih najvise odgovornim za poraz nacista, Nemci su pregazili SSSR i zauzeli bi i Moskvu da Hitler nije naredio da se ociste zaokruzene ruske armije u pozadini, sto je odlozilo napad mesec dana. Cak i 1942. godine da opet Hitler nije umesao prste i naredio napad na Staljingrad, vec sve trupe grupe armija Jug poslao i zauzeo naftna polja Kavkaza, Rusi bi mogli da se slikaju.

Tako da nemojte o ruskim vojnim uspesima molim vas. Lako je gaziti Abhaziju ili Ukrajinu i onda im se smejati u lice i govoriti kako postujete njihov suverenitet. Mocnici su uvek bili siledzije. Bilo da je rec o SAD, Rusiji ili nekom trecem.

Marko

pre 9 godina

@Mare,NS

Samo ti lupetaj, nisu Srbiju oslobadjali Rusi nego Francuzi, Grci i Srbi pre 100 godina. Ti isti Rusi su i ispali iz rata tada zato sto su imali nesposobne generale i izgladnelu vojsku koja nije htela da se bori zbog hirova i interesa aristokratije. Premotaj par decenija unapred, nisu nas Rusi oslobodili nego nasi partizani, jedina ruska dela nakon ulaska u Jugoslaviju 1945te su bila masovna silovanja i sirenje zaraza (cast izuzetcima). Nije Jugoslavija dozivela procvat posle rata zbog SSSR-a nego zbog AMERICKIH para. Boze ne zelim ni da zamislim na sta bi licila Srbija danas da se Tito nije raskantao sa Staljinom tada... Verovatno bi ucili danas o gladovanju u SFRJ umesto o privrednom uspehu.

alban

pre 9 godina

Nato nece napasti Rusiju, ali joj daje do znanja da se previse ne igra i ne izigrava neku veliku silu, jer u protivnom pokazace im gde im je mesto.

patriota

pre 9 godina

iskanderu kad sam se ja igrao sa igricama ti verovatno nosio pelene. Da imaš malo intelegencije shvatio bi da ironično komentarišem te NATO letove. Inače imao sam priliku i da vidim i pipnem i jedan i drugi sistem kao i MIG - ove. Nama je u planu nabavka naproleće S-350 među sistem i novi MIG 41. Pogledaj ga na netu i smrznućeš se. Igrice ostavljam vama dečici da se palite. Više volim originale. Za NATO dovoljan je i kilavi MIG 29 M2.

patriota

pre 9 godina

Baš dobro da vidimo kako radi ovaj sistem S400 pre nego ga kupimo. Da suprostavite im i MIG 29 M2 da imamo kompletnu sliku. Mi smo vama braćo Rusi pokazali kako zveknu onaj krš od nevidljivog 117A, a i onaj drugi krš od B-2 još skupljaju delove u Spačvanskoj šumi.

Mare,NS

pre 9 godina

Objektivno govoreci,preteruju i jedni i drugi!
Danas u eri mocnih satelita i tehnike,iz svemira se mogu locirati predmeti velicine jajeta.
Tako da raspored vojnih snaga nije nikakva tajna ni za jedne ni za druge.
Ovakvi letovi imaju za cilj otkrivanje protivnickih radara na zemlji,odnosno njihovo lociranje.
U slucaju sukoba,prvi na meti su sateliti,tako da NATO moze da zaboravi na `pametno` vodjene projektile i rat bi se vodio na isti nacin kao i u 20.veku,a tu do izrazaja dolazi odlucnost i spremnost naroda sa obe strane,na velike zrtve.
OTO FON BIZMARK,je jednom prilikom izjavio:
Ruski narod je nepobediv,jer ima skromne potrebe,jos ako se posvete nekom visem cilju,ne postoji prepreka,koju ne mogu savladati.
RUSKA POSLOVICA:
U sukobu pobedjuje onaj narod,koji ume bolje da gladuje.

Nisam siguran,da su razmazeni EU(NATO)-CITIZENI spremni da se odreknu bilo cega,zarad maglovitih geopolitickih igara u kojima i onako ne mogu da pobede!!!

karakondzula

pre 9 godina

Ja sam iz Makedonije,a ovaj Mare ili Dusan sto napadaju druge ,,kao ne lupetaj,, a oni lupaju mora da znaju da je Srbija uvek imala podrsku Rusije.I u Srpsko-Turskim ratovima i u WW1 dok su englezi i francuzi iskoristili Srbe za slom Austro -Ugarske.Pa ne znam koje ste vi vere ili nacije ali imate pamcenje za pre 100 ili 200 godina a ne pamtite 20 godina neprekidnog rata prema Srbiji od strane zapada koji jos traje, a da nije bilo hladno ili da je bila Rusija u Africi onda bi je osvojili Napoleon i Hitler.Citaj Tolstoja i ,,Rat i Mir,,pa ces da znas a ovako ne znas nista.Citaj ,,Tihi Don,,od Sholohova pa ces da znas o WW1 i Oktobarskoj revojuciji a ovako si glup i znas samo da napadas bez argumenata,kao ti si za zapad a jesu li oni u pravu sa Ukrajinom,tamo se do sada desavao kulturni a sada i bioloski genocid prema Rusima i Ukrajincima koji govore Ruski i pripadaju Moskovskoj patrijashiji.I nemojte da se sekirate za Rusiju.Oni su preziveli Lenjingrad i 1000 puta gore a sada ce da kleknu posto je pala rublja. Aj zdravo!!!

idc

pre 9 godina

Šta misle Ameri da će postići ovim?
Igraju se sa sudbinom sopstvenog naroda.
U opciji sa nuklearnim oružjem,svi gube.-u opciji bez n.oružja,samo oni gube.Kako god okrenu,džaba se ku..e!

Vuk

pre 9 godina

Cinjenice oko Amerike:
-Jedina drzava koja je upotrebila nuklearno naoruzanje i to dva puta i to protiv civilnih ciljeva (zelja je bila sto vece civilne zrtve) nisu bacili na zaliv gde je flota brodova vec bas na gradove.
-Iz besa zbog nemoci da vojno poraze Vijetnam, pored toga sto su im iscepali zemlju doveli korumprianu vlast na jug koji su kontrolisali i svega ostalog, iz sujete su ubili preko 1 000 000 civila, uglavnom su ginuli civili tamo uglavnom zbog amerikanaca jer su unistavala spalivali sela da bi pokusali da uplase Vietnamce da se vise ne bore.
-Doveli su Sadama Huseina na vlast da bi ratovali sa Iranom, gde su par godina ranije zbacili Saha jer nije hteo da poklanja naftu Britancima i Amerikancima vec da se prihodi od nafte koriste za razvoj Irana
-Afganistan posle dolaska Amerikanaca deset puta vise se proizvodi droge ne go pre.
-Imate Libiju npr, Egipat mnogo toga su unistili, ispade najgore biti americki saveznik posle Drugog svetskog rata jer nema vise Juznog Vijetnama nema vise Iraka Paksitan se raspada zbog islamista sve su to bile drzave koje su saveznici Amerike, jeidni izuzetak je Juzna Koreja koja opet zbog lose americke politike sada ima na severu ludaka sa nuklearnim naoruzanjem.
Ne zaboravite da zbog podrske "demokratskim" snagama na Balkanu oko 350 000 civila ne sme da se vrati kuci na Kosovo, jos toliko ne sme da zivi u Hrvatskoj, a u Bosni nije bolja situacija.

Mile

pre 9 godina

Siromasni (Srbi) navijaju za (siromasne, znaci dobre, skromne) Ruse, protiv bogatih (znaci bezdusnih) SAD i EU, a bogati (gastos i drugi Srbi) navijaju za bogate (znaci uspjesne, pametne) SAD i EU, protiv siromasnih (znaci lopovskih, prljavih i zavidnih) Rusa.

bravo za istoriju

pre 9 godina

(Dusan, 16. decembar 2014 22:56)
Pa kako su u kontraofanzivi protiv Hitlera, posle tolikih njegovih pobeda stigli do Berlina a znas valjda na mapi da vidis gde je Moskva a gde Berlin...
Pa jel par miliona ovih iz istocne Ukrajine potukose do nogu ostalih 45 miliona Ukrajinaca.....
Gde si video jednog americkog plscenog vojnika-profesionalca da se borio na zemlji posle Vijetnama ?Koliko preleta su sad napravili i srucili bombi u Siriji samo a ovi Talibani osvajaju, jednu po jednu vojnu bazu.

dragan

pre 9 godina

Ha,ha,ha kad ke onomad Moskva imala sedam prstena vazdusne odbrane jedan mali avioncic tipa cesna sleteo na centar crvenog trga.A onom znalcu koji nevoli igrice vec voli bajke da navede bitke gde se pokazala efikasnost ruskog oruzja.Sve drzave koje su imale njigovo oruzje su se brzo predale(Libija,Irak,Srbija,Avganistan,Egipat)

mujcinovic salih

pre 9 godina

Ne razumem sta je problem sto lete 500 kilometara od rusije.Zar mislite da samo rusi mogu to da rade.Kako god red je da shvate da nisu sila nego zemlja treceg sveta.Do toga ih je dovela njihova ratnohuskacka politika.Prosto nije bilo rata u 20 veku a da rusi nisu bili umesani.Oni su kao nuklearni otpad sve zagadjuju!

Iskander

pre 9 godina

@patriota
Za tvoju informaciju, MIG 29 M2 je već prestareli avion, dok opremu lovaca 4. generacije (opet nešto slabiju) nosi MIG 29 SMT, kao i SUHOJ 27 SMT, ako već govorimo o starijim tipovima pouzdanih lovaca. Što se S400 tiče, preskup je i plan Srbije je bio da se nabavi S300 što je i razumno s' obzirom na cenu i to da je on sistem srednjeg dometa, dok je S400 sistem dalekog dometa, nepotreban za ovako malu zemlju tako da bi bilo naivno bacati pare za to kada nam je povoljniji i pametniji izbor npr. S300PMU-2... Takav sistem je neophodno braniti sistemima kao npr. TOR M1 ili M2, Pancir S1, pa ti razmisli koliko košta takav jedan set, plus jedan MIG 29, makar i M2, ne mora SMT, a onda koliko toga nama treba za ozbiljniju odbranu. Shvatićeš da nikada nećemo kupiti ni jedan takav sistem tako da nema šta sada da nama Rusi demonstriraju praktičnu upotrebu svog naoružanja, još na NATO avionima, auuuuu, baš će da usliše tvoje infantilne želje...
P.s. Bolje nađi neku dobru igricu, pucačinu, da se isprazniš malo. Ili uzmi tetris...

Smorio maximalno

pre 9 godina

(Mile, 16. decembar 2014 22:56)
Veću glupost nisam skoro pročitao, analogija vam je užasna ali pravi problem je taj što se Srbi lože na Rusiju i SAD umesto na svoju zemlju.

Pijani klaun

pre 9 godina

Dakle ako pocne treci svetski atomski rat ne moramo kupovati vatromet za slaviti novu radioaktivnu godinu 2015? Bas fino svetliti ce dan i noc. Velike gljive na nebu.
Idemo momci porokajte se vise, ne budite pic.....e. sa reci nadela. razmenite tople pozdrave izmedju sebe.

mladen

pre 9 godina

e vidis dusane taj zaokret je mozda i najbolji zaokret na liniji fronta u istoriji ratovanja,nemci su tada uspeli da zarobe stotine hiljada sovjetskih vojnika,jeste posle doslo do usporavanja ka moskvi i povlacenja od iste,ali to je buducnost hitler nije mogao znati da ce ga sovjeti zaustaviti pred moskvom.
e vidis nemci su isli logikom ko nasi komunisti posle rata za vreme kralja niste imali nista,aonda su dosli nemci i pokrali vams ve,tadasnji sssr je i pored velikih gubitaka bio industrijski djin,da nije bio tako razvijen ne bi ni uspeo da pobedi u 2 s.r.
veruj mi ni jedan rat ne dobijaju vojnici bez leba i metka kao sto se predstavljaju sovjetski vojnici,vec dobro obucena,nahranjena i organizovana vojska

Mihailo

pre 9 godina

Nije vam dobar prevod, general je rekao da NATO avioni letovima blizu ruske granice mogu da izviđaju do 500km u dubinu ruske teritorije, a ne da lete na 500km od granica Rusije.
Ogromna je razlika između te dve stvari.

mujcinovic salih

pre 9 godina

Ne razumem sta je problem sto lete 500 kilometara od rusije.Zar mislite da samo rusi mogu to da rade.Kako god red je da shvate da nisu sila nego zemlja treceg sveta.Do toga ih je dovela njihova ratnohuskacka politika.Prosto nije bilo rata u 20 veku a da rusi nisu bili umesani.Oni su kao nuklearni otpad sve zagadjuju!

mujcinovic salih

pre 9 godina

Ne razumem sta je problem sto lete 500 kilometara od rusije.Zar mislite da samo rusi mogu to da rade.Kako god red je da shvate da nisu sila nego zemlja treceg sveta.Do toga ih je dovela njihova ratnohuskacka politika.Prosto nije bilo rata u 20 veku a da rusi nisu bili umesani.Oni su kao nuklearni otpad sve zagadjuju!

Bratislav

pre 9 godina

"The routes are very close to the border which allows taking intelligence from areas almost 500 km over the border, Bondarev said."

Udvostručen je, dakle, broj letova u pograničnim oblastima, što omogućava prikupljanje obaveštajnih podataka sa prostora do 500 kilometara unutar Rusije.

Trovach

pre 9 godina

Mozda cu malo promasiti temu i mozda se vecina nece sloziti samnom, ali F16 i SU27 su lepi avioni. Postoje bolji: Raptor, SU PAK FA, Rafale ili Eurofighter, ali trenutno pricam o estetici. Kao nekada Spitfire, Zero, Hellcat, Corsair ili Mustang (meni najlepsi). Nazalost, sve su to masine za ubijanje.

usa

pre 9 godina

OTO FON BIZMARK,je jednom prilikom izjavio:
Ruski narod je nepobediv,jer ima skromne potrebe,jos ako se posvete nekom visem cilju,ne postoji prepreka,koju ne mogu savladati.
(Mare,NS)

Evo jos jedan citat Oto fon Bizmarka:

„Snaga Rusije može biti potkopana samo ako se od nje odvoji Ukrajina. Oni koji žele to da urade, ne samo da ih moraju odvojiti, već Ukrajinu moraju suprotstaviti Rusiji, zakrviti dva dela jednog naroda i gledati kako brat ubija brata. Da bi to ostvarili potrebno je pronaći i odgojiti izdajnike među nacionalom elitom i uz pomoć njih izmeniti samosvestjednog dela velikog naroda do takvog nivoa da mrze sve rusko, da mrze svoj rod, a da to ni ne znaju. Ostalo će učiniti vreme.“

Siniša

pre 9 godina

@ (Dusan, 16. decembar 2014 22:56)

A joj Dusane, pod hitno da naucite makar cinjenice o toku 2.s.r. Hocete reci da su jednu mocnu nemacku vojsku zaustavile zaostale grupice sovjetskih vojnika!??? O kom Kavkazu vi pricate?? Barem kartu uzmite pa vidite da na putu za Kavkaz stoji Volgograd, tadasnji Staljingrad! Tu je unistena kompletna nemacka 6.armija! Potucena do nogu!! 950.000 poginulih nemackih vojnika i preko 250.000 zarobljenih od kojih ni 5.000 nije dozivelo kraj rata! A to, sta bi bilo kada bi bilo, pustite to! Samo shvatite da nije bilo!

Darko

pre 9 godina

Pored svih tih nuklearnih raketa sa obije strane cisto sumnjam da ce u nedaj boze ratu izmedju NATOa i Rusije avioni,tenkovi,artiljerija ljudstvo i ostalo imati bilo kakvu ulogu.Sa avionima i tenkovima se ratuje po Africi i bliskom istoku,a ne protiv Rusije.

Ciciban

pre 9 godina

Dusan# Sine pogledaj kada se napoleon vracao iz Rusije,pogledaj datum.Cini mi se da tad i nije neka zima da se zbog nje izgubi.Time si pokazao da ne znas bas dobro materiju pa sve sto si dole pisao nije ni bitno.I samo jos nesto,Rusi nece nikad izgubiti Rusiju,pazi ako se to desi veruj mi nece niko ostati na planeti,mozda neko pleme na pustom ostrvu.

Zarko

pre 9 godina

To je samo igra,oni špijunažu rade sa ljudima i satelitima. Ne zaboravite da ukoliko bi doslo do rata a nece,da bi nato i rusija unistili planetu za pola dana.

nenad rs

pre 9 godina

Шта би било да је било?А јесте ли ви чули за тактику у рату,ви што бисте жељели да је ту Русију освојио Хитлер или Наполеон?Они су добили неке битке али рат је добијала Русија због огромне снаге унутарњег бића и зато што то јесте слободарски народ.Историја се понавља нажалост пуно је оних који би хтјели Русију на кољенима а то је немогуће.

Smuleco

pre 9 godina

Ovo ništa ne znači. Toga je bilo i ranije, i biće i u budućnost. Razlika je samo, što i jedni i drugi, sada pričaju, u cilju propagande, o letovima blizu granica, odnosno letovima u međunarodnom vazdušnom prostoru.