Utorak, 16.12.2014.

20:52

CG:Ne može se sedeti na dve stolice

Za Crnu Goru je težak potez bilo priključivanje sankcijama EU prema Rusiji, s kojom ima vekovne dobre odnose, ali je strategijski cilj Crne Gore članstvo u EU.

Izvor: Beta

CG:Ne može se sedeti na dve stolice IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

my way

pre 9 godina

(my way, 17. decembar 2014 13:09)

Vrlo je bezobrazno spominjati tudju inteligenciju, a istovremeno traciti svoju na zaludnu i neuzvracenu slepu ljubav zvanoj "majcica Rusija".
"Floskula" je dobro poznata, a to je blebetanje vas rusofilicara o toboznjoj i mitskoj brizi Rusije prema nama. Noz u ledja smo doziveli nebrojeno puta od njih, i opet vam ne dolazi pamet. A za odnos Zapada prema Srbiji smo krivi i mi sami, najvise zbog nasih politicara i teznje naroda da gaji kult licnosti. Estrada nam nije ravna, valjda zato i Pink ima toliki uspeh kod nas.
(antirus, 18. decembar 2014 12:52)

Ма још само да уместо изјаве "флоскула је добро позната" и осталог блебетања у које убаци и Пинк (ваљда су ти у сумраку ума од болесне мржње оболелог и за њега Руси криви) имаш неки аргумент, али тако је то са људима којима је проблем истина. Могу само патетично да цијучу борећи се против ње испразним и лажним флоскулицама, заменама теза, бесмисленим фалсификатима, но то је проблем интелигенције и морала, а истина је чудо, у свом најчистијем облику исплива управо кад се такви против ње боре.

antirus

pre 9 godina

(my way, 17. decembar 2014 13:09)

Vrlo je bezobrazno spominjati tudju inteligenciju, a istovremeno traciti svoju na zaludnu i neuzvracenu slepu ljubav zvanoj "majcica Rusija".
"Floskula" je dobro poznata, a to je blebetanje vas rusofilicara o toboznjoj i mitskoj brizi Rusije prema nama. Noz u ledja smo doziveli nebrojeno puta od njih, i opet vam ne dolazi pamet. A za odnos Zapada prema Srbiji smo krivi i mi sami, najvise zbog nasih politicara i teznje naroda da gaji kult licnosti. Estrada nam nije ravna, valjda zato i Pink ima toliki uspeh kod nas.

my way

pre 9 godina

@(antirus, 17. decembar 2014 07:43)

Тачно, и ми смо нечији унуци чијим дедовима су говорили исто што и ја и потпуно су у праву били. Твој "мали" проблем је срамотно, не само непознавање, већ изокретање историје за 180 степени. Из перспективе нас садашњих унука, подршка Русије Бугарима за присвајање територија Турске, које смо ми желели, потпуно је небитна. Узгред, никад нису ратовали против нас на страни Бугара, ако можда и то неком треба говорити, а помогли су нам и једнима и другима да повратимо свако своју државу. Рећи да им то не требамо никада заборавити и да требамо увести санкције Русији, јер то од нас траже они који су нас раскомадали, уништили и убијали, лицемерно је и мизерно до крајњих граница, али то је проблем твог морала, интелигенције и јасно исказаног (не)знања. О бесмисленој лажној флоскули да нам Руси никад нису помогли, за коју ваљда мислите да ће ако је 1000 пута поновите постати истина не бих, само о вама који је патетично понављате говори. Нас данас су, господо, управо довде довеле ирационалне заблуде у 20. веку због којих се Србија одрекла саме себе, полтронски се односила према непријатељима који су је уништавали, а пљувала оне који су према гој гајили пријатељска осећања и помогли јој. Не чуди да такви историјски "зналци" као ви у том понашању виде неки заокрет, народ који не научи нешто из своје историје осуђен је да је понавља, као и онај који је изокрене за 180 степени, па са том у својој глави креираном историјом раскрсти, што је још жалосније и апсурдније.

bratonožić

pre 9 godina

"ODLUKA
Velike Narodne Skupštine Srpskog Naroda u Crnoj Gori, donijeta na sjednici od 13. novembra g. u Podgorici"
Ovako na zvaničnom dokumentu piše i normalnom je jasno.Do komunista se lepo govorilo..."Crnogorci su Srbi koji ŽIVE u Crnoj Gori. Tako piše I u krštenici mog dede, rođenog 1905. u Lijevoj Rijeci. Srbin, pravoslavne vere.

in-Srb

pre 9 godina

Puna podrska CG na svom putu, ja im u tome zelim svako dobro.

Ono sto mi se nikako ne dopada je stav da Srbi u CG iako su drugi narod po broju nemaju pravo da se obrazuju na svom jeziku, postali su poganiji nego sami Albanci prema Srbima....ali dobro to je danas moderno.

Gulamfer

pre 9 godina

@joe

A sto pod sanckijama? Oni to i danas rade, samo su "prosirili" delatnost na oruzje, drugu sa prijateljima iz Tuzi. Gde ste videli da je neki njihov "biznismen" otvorio neku fabriku? Pa jos i da rade? Nego uvoz-izvoz, trange-frange. A nije problem sto su se oni odrekli Rusije. To je najmanji problem, nego zarad tapsanja po ramenu, a sto da se otvoreno ne kaze i amnestije Mile, odrekli su se svojih korena, vere i svoju samobitnost stvaraju na mrznji prema onima koji su ostali privrzenim svojim vrednostima. A mozda im samo zavide.

Tixon

pre 9 godina

Ne radi se o sedenju na dve stolice,vec o elementarnom pravu suverenih drzava da vode spoljnju politiku u skladu sa svojim interesima,tradicijom ,dostojanstvom...Najbolji primer za to je nepriznavanje Kosova od strane 5 drzava EU,pa npr.podska SAD-ea Izraelu i njegovim vojnim akcijama na Bliskom Istoku i saudijskoj Arabiji,gde jos uvek javno odrubljuju glave i seku ruke,bicuju i uskracuju osnovna ljudska prava zenama.Znaci ,ako male zemlje ne sacuvaju svoja prava,interese i dostojanstvo,nece im ga ni veliki sacuvati.Naprotiv.

Branko N

pre 9 godina

@Miloš: Kao prvo , ako država vodi politiku da ima dobre ekonomske odnose i za EU i sa Rusijom , ne znači da ta država sedi na dve stolice. Kao drugo , ne znači to što je Crna gora otvorila nekoliko poglavlja da će biti pre primljena u EU od Srbije.Kao treće , Crna Gora je više nanela štete sama sebi uvođenjem sankcija Rusiji nego što je dobila zbog toga koristi od EU.

Romanija

pre 9 godina

@Milan:Ako Srbija živi shizofrenu realnost i vodi infatilnu politiku, zato što smatra da su joj značajni i EU i dobri odnosi sa Rusijom,u kavoj onda realnosti živi Crna Gora i kakvu politiku vodi, ako je se opredelila za EU i NATO: Crna Gora nema pritiska kao što ima Srbija oko priznavanja nezavisnoasti Kosova , pa zašto ih onda ne prime u EU.

Milja R

pre 9 godina

@TreeMNE:Niko ne spori što je Crnoj Gori cilj EU i NATO.Malo je čudno optuživati Rusiju što nas nije 1999. godine bombardovala , a hvaliti NATO koji nas je tri meseca zasipao kasetnim bombama, zar nije malo cinično.

Mufljuz

pre 9 godina

E, bas si se ti nasao pametan da delis lekcije.
Gledajte vi svoja posla, zelim vam sve najbolje na vasem putu u to u sta idete.
Vi ste ionako politicko resenje EU - na mislis da su vam slucajno dozvolili evro kao domacu valutu?
ps. u pocetku sam mislio da je za ulazak u crnogorsku politiku uslov bio da se "kotrlja slovo R", madjutim sada vidim da postoje i neki drugi uslovi.

Bogdan

pre 9 godina

Jasno je da Ameri primoravaju "siću" da im pomaže pri pokušaju da slome Rusiju.
Ako ti brane da imaš prijatelja u Rusiji to znači da , u slučaju rata, moraš ratovati protiv Rusa.E, tada neće važiti nikakvi sporazumi.Crnogorci,bar oni pravi, će biti uz Ruse, kao i Srbi.
Ameri, Englezi, Nemci, Francuzi i ostali Španci i Portugalci nam namenjuju, kao i do sad, ginjenje za njihove interese.
Ne vidim ništa čestito u EU.Turska je poštenija!Teško nama!

antirus

pre 9 godina

Aha, vi to uz EU i NATO zato što su bili tu 99. i štitili vas i vaše interese, a Rusa niđe nije bilo u tom teškom trenutku. Hm, ako i Rusi nauče kako vi gledate na svoje interese možda vam se i oni nekad kao i ovi prvi nađu, ako ne vama, a ono vašoj deci, ili unucima?.
(my way, 16. decembar 2014 23:34)

Pa i mi smo neciji unuci cijim dedovima su govorili isto sto i ti.
Dok mi docekamo bar jednom pomoc od Rusa u svojoj istoriji, doci ce do smaka sveta.
Uvesti sankcije Rusima, nikad nam nista konkretno nisu pomogli, osim tapsanjem po ramenu. A i Veliku Bugarsku im ne treba nikad zaboraviti.

Danko

pre 9 godina

Dzoni, tu si pricu pričao i uoci ove sezone i uoci svake od 2006-te pa ovamo, medjutim Rusa i Srba svake godine u istom broju. Crna Gora je zatvorila poglavlje 31 a Srbija ga nije ni otvorila, mada Djukmenbaši je lisica kakve nema ni u Turkmenistanu, sankcije su uvedene a u stvari nijesu uvedene. Politika je kurva.

sempervivum

pre 9 godina

Jedno je sigurno: od nekadašnjeg crnogorskog ponosa, čojstva, junaštva... (ili kako se to sve već zvalo) danas nije ostalo ništa.

dusanmal

pre 9 godina

@Predrag "1. Spoljnja politika CG je stvar stanovnika CG
2. Svuda oko CG je (ili će uskoro biti) EU i NATO a do Rusije od CG ima barem 2000 km i 3 države"
1) Jeste, ali je normalno da se primeti dramaticna promena u poredjenju sa istorijskom Crnom Gorom.
2) Bilo je vremena kada ne samo sto je sve oko CG bilo Tursko, no ta Turska je i aktivno napadala CG. Dal' su tadasnji Crnogorci rekli, ajd' da se poturcimo, to je najlakse? Ovo "poevropljavanje" je primetna nacionalna sramota, a Srbima vazan primer jer i mi idemo istim poturenim putem.

legionarjso

pre 9 godina

Nije cilj Crne Gore u EU i NATO..vec je cilj DPS-u i vladajucim strukturama..a oni nisu Crna Gora,nego narod izmuceni od morske pjene,preko krsha,do zelen-bora..niko zdrav u Crnoj Gori,a ima ih vise nego sto vi mislite jer vam se tako servira,ne zeli ovo,narocito NATO,i narocito sankcije Rusiji..nismo ni Kosovo priznali,jer nas nisu ni pitali..u Crnoj Gori su veci srbi i rusofili nego u Srbiji i ovo je poruka ovim chedistima i evro-atlantskim jastrebovima da se ne uspaljuju mnogo,jer vam mogu doci i opustositi sve,postaviti neki novi DPS-DOS,a onda se tek nista srbi u Srbiji pitati nece,ko sto se ni mi ovamo ne pitamo.

El Jeffe

pre 9 godina

Ljudi da vi kazem nesto. Zivjeli smo i prije Rusa, i sa Rusima, i zivjet cemo i posle njih..

Kazu svake godine bice manje Rusa a njih da oprostite sve vise i vise.

Ja sam iz Budve i u mom naselju zivi samo 8 Ruskih familija...Kazem samo 8 jer ih u naselju u Veljim Vinogradima ima 24 familije.

Kazu ima samo 1.700 Rusa u Budvi a ja tvrdim da ih ima oko 3.000. Radim sa njima, imaju svoje Rusko drustvo Crne Gore i prate koliko ih dolazi iz Rusije i Bjelorusije, Ukrajine, cak i iz Kazahstana takodje.

Grade zgrade po Budvi a po Svetom Stefanu da ne govorim...za 10 gdina ce ih bit vise no nas...kakvi crni Albanci...oni trose ali otkad su Rusi odje sve su ih rastjerali...

Milan

pre 9 godina

Dobar deo komentara na sasvim uredno objasnjenje ministra vlade CG, objasnjava zasto Srbija zivi shizofrenu realnost i vodi infantilnu spoljnu politiku.

my way

pre 9 godina

Ne znam šta nije jasno!?Cilj Crne Gore su EU i NATO! A što se tiče Rusa,svak gleda svoje interese.Đe su bili 99te kad je bilo bombardovanje 3 mjeseca?Da nisu kome sankcije uveli?Pritekli u pomoć?Kako da ne.Ne zanosite se sa tim budalaštinama,postoje samo interesne sfere,kao i u običnom životu(nažalost)!
(freeMNE, 16. decembar 2014 21:59)

Aha, vi to uz EU i NATO zato što su bili tu 99. i štitili vas i vaše interese, a Rusa niđe nije bilo u tom teškom trenutku. Hm, ako i Rusi nauče kako vi gledate na svoje interese možda vam se i oni nekad kao i ovi prvi nađu, ako ne vama, a ono vašoj deci, ili unucima?.

Milos

pre 9 godina

Kao prvo, Crna Gora i Srbija su u ovom trenutku u potpuno različitim pozicijama: Crna Gora je otvorila već nekoliko poglavlja, a Srbija nijedno. Čak i da sutra Srbija uvede sankcije Rusiji, to neće uticati ni malo na pregovarački proces, jer glavni uslov i dalje ostaje Briselski sporazum, tj Kosovo. Jedino će se ovi u EU osmehnuti i klimnuti glavom. S druge strane, ako se Rusija odluči na kontra sankcije Srbiji (poljoprivreda, gas, gorivo), to znači gotovo trenutni pad u recesiju, a verovatno i bankrot ubrzo... Da se razumemo Rusi su veliki licemeri, ali ni ovi iz EU ne kaskaju puno za njima. Mi bi trebalo da gledamo ISKLJUČIVO svoj interes - sa svima dobri, ni sa kim NAJBLIŽI.

Predrag

pre 9 godina

1. Spoljnja politika CG je stvar stanovnika CG
2. Svuda oko CG je (ili će uskoro biti) EU i NATO a do Rusije od CG ima barem 2000 km i 3 države.

krsta...

pre 9 godina

pa lepo je covek rekao...jedno je bratska ljubav a drugo ekonomija...oni su mali narod koji ne moze da utice na promenu odnosa izmedju velikih sila i zato gledaju svoja posla i idu ka ostvarenju svog cilja a to je bolji zivot u svakom pogledu...jedino mi cuvamo neki 'ponos' i drzimo se nekih nebuloznih principa dok nas sa druge strane ni jedni a ni drugi ne uzimaju za ozbiljno i sluzimo im za izivljavanje u svakom smislu te reci...a jos je tuznije sto bi 90% ljudi prodalo taj svoj 'ponos' kad bi im neko otvoreno ponudio pare samo sto niko ne nudi pare kao sto bi mi hteli...otvoreno se preti a za novac i bolji zivot moras da ukljucis mozak pratis situaciju u svetu i imas inteligenciju da rasudis sta odgovara i koji postupci idu u prilog ostvarenju tvojih interesa koje pre toga moras jasno i nedvosmisleno utvrditi sto nama bas tesko ide...ali crnogorcima to bas ide od ruke...

my way

pre 9 godina

Милогора од историје и идентитета Црне Горе негује само Секулу Дрљевића, чије су стихове и као химну прихватили, а Петровиће, Његоша и српство избацили.

SrbinMusliman

pre 9 godina

Kriza se polako oseti. Rusi se povlace polako... Manje turista i ulaganja... Ali Milo mora slusati EU za evre. Narod će da pati... Kao u Hr... Gore žive u EU!!

joe

pre 9 godina

Joj sjecam se jado kako je bilo tesko pod sankcijama. Pakuje se Marlboro 'original' tzv. Milova nula sa duvanom od Pointa ili Lovcena u tri smene. Voze se gliseri sa belim i zutim po Jadranu :-) Muke teske. Vecina sadasnjih bizmismena iz CG je izuzetno propatila pod sankcijama.

paja

pre 9 godina

Crna Gora ima ucenjenog premijera, koji je švercovao cigare i napadao Dubrovnik, pa shodno ko tuži i sudi po ovim prostorima, stoga i nema svoje ja. Građani su umorni od bede i sankcija i prećutkuju njegovo nečasno ponašanje, zarad kakvog - takvog boljitka. To je vrlo jednostavno i jedina istina.

Pa da

pre 9 godina

Tako se to radi.Politicar je danas zanimanje koji treba da uradi SVE sto je u njegovoj moci da omoguci gradzanima sto kvalitetniji zivot.Emocija ne smije da bude, stremi samo tamo gdje ce biti konkretne koristi.Vucic je tipicni primjer prosjecnog Srbina, zarobljen u proslosti, opterecen mitovima pri cemu izgleda prilicno pateticno.

Steva

pre 9 godina

Znam da ce za neke zvucati cudno,ali za mene vise nije- Crna Gora je od nas odmakla dosta,vode jasnu politiku,jos imaju dosta,ali su na pravom putu,dok Vucic vodi shizofrenu politiku,malo Rusija,malo EU,a nigde ne mrdamo,ni tamo,ni ovamo!

srb

pre 9 godina

Prvi put je teško, kao i u svemu, a vama je prvi put bio odavno. Sad ide lako, nego se folirate. Možda vas nekad noću muče nesanice al' postoje lekovi...

Crnogorac

pre 9 godina

Blago namo, pljunuli smo na prijatelja (i ekonomski bitan činilac) da bi Milo još sjedio u fotelju. Genijalno, slaviće nas buduća pokoljenja...

freeMNE

pre 9 godina

Ne znam šta nije jasno!?Cilj Crne Gore su EU i NATO! A što se tiče Rusa,svak gleda svoje interese.Đe su bili 99te kad je bilo bombardovanje 3 mjeseca?Da nisu kome sankcije uveli?Pritekli u pomoć?Kako da ne.Ne zanosite se sa tim budalaštinama,postoje samo interesne sfere,kao i u običnom životu(nažalost)!

Steva

pre 9 godina

Znam da ce za neke zvucati cudno,ali za mene vise nije- Crna Gora je od nas odmakla dosta,vode jasnu politiku,jos imaju dosta,ali su na pravom putu,dok Vucic vodi shizofrenu politiku,malo Rusija,malo EU,a nigde ne mrdamo,ni tamo,ni ovamo!

paja

pre 9 godina

Crna Gora ima ucenjenog premijera, koji je švercovao cigare i napadao Dubrovnik, pa shodno ko tuži i sudi po ovim prostorima, stoga i nema svoje ja. Građani su umorni od bede i sankcija i prećutkuju njegovo nečasno ponašanje, zarad kakvog - takvog boljitka. To je vrlo jednostavno i jedina istina.

Crnogorac

pre 9 godina

Blago namo, pljunuli smo na prijatelja (i ekonomski bitan činilac) da bi Milo još sjedio u fotelju. Genijalno, slaviće nas buduća pokoljenja...

srb

pre 9 godina

Prvi put je teško, kao i u svemu, a vama je prvi put bio odavno. Sad ide lako, nego se folirate. Možda vas nekad noću muče nesanice al' postoje lekovi...

joe

pre 9 godina

Joj sjecam se jado kako je bilo tesko pod sankcijama. Pakuje se Marlboro 'original' tzv. Milova nula sa duvanom od Pointa ili Lovcena u tri smene. Voze se gliseri sa belim i zutim po Jadranu :-) Muke teske. Vecina sadasnjih bizmismena iz CG je izuzetno propatila pod sankcijama.

Pa da

pre 9 godina

Tako se to radi.Politicar je danas zanimanje koji treba da uradi SVE sto je u njegovoj moci da omoguci gradzanima sto kvalitetniji zivot.Emocija ne smije da bude, stremi samo tamo gdje ce biti konkretne koristi.Vucic je tipicni primjer prosjecnog Srbina, zarobljen u proslosti, opterecen mitovima pri cemu izgleda prilicno pateticno.

Milos

pre 9 godina

Kao prvo, Crna Gora i Srbija su u ovom trenutku u potpuno različitim pozicijama: Crna Gora je otvorila već nekoliko poglavlja, a Srbija nijedno. Čak i da sutra Srbija uvede sankcije Rusiji, to neće uticati ni malo na pregovarački proces, jer glavni uslov i dalje ostaje Briselski sporazum, tj Kosovo. Jedino će se ovi u EU osmehnuti i klimnuti glavom. S druge strane, ako se Rusija odluči na kontra sankcije Srbiji (poljoprivreda, gas, gorivo), to znači gotovo trenutni pad u recesiju, a verovatno i bankrot ubrzo... Da se razumemo Rusi su veliki licemeri, ali ni ovi iz EU ne kaskaju puno za njima. Mi bi trebalo da gledamo ISKLJUČIVO svoj interes - sa svima dobri, ni sa kim NAJBLIŽI.

freeMNE

pre 9 godina

Ne znam šta nije jasno!?Cilj Crne Gore su EU i NATO! A što se tiče Rusa,svak gleda svoje interese.Đe su bili 99te kad je bilo bombardovanje 3 mjeseca?Da nisu kome sankcije uveli?Pritekli u pomoć?Kako da ne.Ne zanosite se sa tim budalaštinama,postoje samo interesne sfere,kao i u običnom životu(nažalost)!

my way

pre 9 godina

Милогора од историје и идентитета Црне Горе негује само Секулу Дрљевића, чије су стихове и као химну прихватили, а Петровиће, Његоша и српство избацили.

Predrag

pre 9 godina

1. Spoljnja politika CG je stvar stanovnika CG
2. Svuda oko CG je (ili će uskoro biti) EU i NATO a do Rusije od CG ima barem 2000 km i 3 države.

krsta...

pre 9 godina

pa lepo je covek rekao...jedno je bratska ljubav a drugo ekonomija...oni su mali narod koji ne moze da utice na promenu odnosa izmedju velikih sila i zato gledaju svoja posla i idu ka ostvarenju svog cilja a to je bolji zivot u svakom pogledu...jedino mi cuvamo neki 'ponos' i drzimo se nekih nebuloznih principa dok nas sa druge strane ni jedni a ni drugi ne uzimaju za ozbiljno i sluzimo im za izivljavanje u svakom smislu te reci...a jos je tuznije sto bi 90% ljudi prodalo taj svoj 'ponos' kad bi im neko otvoreno ponudio pare samo sto niko ne nudi pare kao sto bi mi hteli...otvoreno se preti a za novac i bolji zivot moras da ukljucis mozak pratis situaciju u svetu i imas inteligenciju da rasudis sta odgovara i koji postupci idu u prilog ostvarenju tvojih interesa koje pre toga moras jasno i nedvosmisleno utvrditi sto nama bas tesko ide...ali crnogorcima to bas ide od ruke...

El Jeffe

pre 9 godina

Ljudi da vi kazem nesto. Zivjeli smo i prije Rusa, i sa Rusima, i zivjet cemo i posle njih..

Kazu svake godine bice manje Rusa a njih da oprostite sve vise i vise.

Ja sam iz Budve i u mom naselju zivi samo 8 Ruskih familija...Kazem samo 8 jer ih u naselju u Veljim Vinogradima ima 24 familije.

Kazu ima samo 1.700 Rusa u Budvi a ja tvrdim da ih ima oko 3.000. Radim sa njima, imaju svoje Rusko drustvo Crne Gore i prate koliko ih dolazi iz Rusije i Bjelorusije, Ukrajine, cak i iz Kazahstana takodje.

Grade zgrade po Budvi a po Svetom Stefanu da ne govorim...za 10 gdina ce ih bit vise no nas...kakvi crni Albanci...oni trose ali otkad su Rusi odje sve su ih rastjerali...

Milan

pre 9 godina

Dobar deo komentara na sasvim uredno objasnjenje ministra vlade CG, objasnjava zasto Srbija zivi shizofrenu realnost i vodi infantilnu spoljnu politiku.

my way

pre 9 godina

Ne znam šta nije jasno!?Cilj Crne Gore su EU i NATO! A što se tiče Rusa,svak gleda svoje interese.Đe su bili 99te kad je bilo bombardovanje 3 mjeseca?Da nisu kome sankcije uveli?Pritekli u pomoć?Kako da ne.Ne zanosite se sa tim budalaštinama,postoje samo interesne sfere,kao i u običnom životu(nažalost)!
(freeMNE, 16. decembar 2014 21:59)

Aha, vi to uz EU i NATO zato što su bili tu 99. i štitili vas i vaše interese, a Rusa niđe nije bilo u tom teškom trenutku. Hm, ako i Rusi nauče kako vi gledate na svoje interese možda vam se i oni nekad kao i ovi prvi nađu, ako ne vama, a ono vašoj deci, ili unucima?.

SrbinMusliman

pre 9 godina

Kriza se polako oseti. Rusi se povlace polako... Manje turista i ulaganja... Ali Milo mora slusati EU za evre. Narod će da pati... Kao u Hr... Gore žive u EU!!

Milja R

pre 9 godina

@TreeMNE:Niko ne spori što je Crnoj Gori cilj EU i NATO.Malo je čudno optuživati Rusiju što nas nije 1999. godine bombardovala , a hvaliti NATO koji nas je tri meseca zasipao kasetnim bombama, zar nije malo cinično.

Romanija

pre 9 godina

@Milan:Ako Srbija živi shizofrenu realnost i vodi infatilnu politiku, zato što smatra da su joj značajni i EU i dobri odnosi sa Rusijom,u kavoj onda realnosti živi Crna Gora i kakvu politiku vodi, ako je se opredelila za EU i NATO: Crna Gora nema pritiska kao što ima Srbija oko priznavanja nezavisnoasti Kosova , pa zašto ih onda ne prime u EU.

Branko N

pre 9 godina

@Miloš: Kao prvo , ako država vodi politiku da ima dobre ekonomske odnose i za EU i sa Rusijom , ne znači da ta država sedi na dve stolice. Kao drugo , ne znači to što je Crna gora otvorila nekoliko poglavlja da će biti pre primljena u EU od Srbije.Kao treće , Crna Gora je više nanela štete sama sebi uvođenjem sankcija Rusiji nego što je dobila zbog toga koristi od EU.

antirus

pre 9 godina

Aha, vi to uz EU i NATO zato što su bili tu 99. i štitili vas i vaše interese, a Rusa niđe nije bilo u tom teškom trenutku. Hm, ako i Rusi nauče kako vi gledate na svoje interese možda vam se i oni nekad kao i ovi prvi nađu, ako ne vama, a ono vašoj deci, ili unucima?.
(my way, 16. decembar 2014 23:34)

Pa i mi smo neciji unuci cijim dedovima su govorili isto sto i ti.
Dok mi docekamo bar jednom pomoc od Rusa u svojoj istoriji, doci ce do smaka sveta.
Uvesti sankcije Rusima, nikad nam nista konkretno nisu pomogli, osim tapsanjem po ramenu. A i Veliku Bugarsku im ne treba nikad zaboraviti.

Danko

pre 9 godina

Dzoni, tu si pricu pričao i uoci ove sezone i uoci svake od 2006-te pa ovamo, medjutim Rusa i Srba svake godine u istom broju. Crna Gora je zatvorila poglavlje 31 a Srbija ga nije ni otvorila, mada Djukmenbaši je lisica kakve nema ni u Turkmenistanu, sankcije su uvedene a u stvari nijesu uvedene. Politika je kurva.

Tixon

pre 9 godina

Ne radi se o sedenju na dve stolice,vec o elementarnom pravu suverenih drzava da vode spoljnju politiku u skladu sa svojim interesima,tradicijom ,dostojanstvom...Najbolji primer za to je nepriznavanje Kosova od strane 5 drzava EU,pa npr.podska SAD-ea Izraelu i njegovim vojnim akcijama na Bliskom Istoku i saudijskoj Arabiji,gde jos uvek javno odrubljuju glave i seku ruke,bicuju i uskracuju osnovna ljudska prava zenama.Znaci ,ako male zemlje ne sacuvaju svoja prava,interese i dostojanstvo,nece im ga ni veliki sacuvati.Naprotiv.

dusanmal

pre 9 godina

@Predrag "1. Spoljnja politika CG je stvar stanovnika CG
2. Svuda oko CG je (ili će uskoro biti) EU i NATO a do Rusije od CG ima barem 2000 km i 3 države"
1) Jeste, ali je normalno da se primeti dramaticna promena u poredjenju sa istorijskom Crnom Gorom.
2) Bilo je vremena kada ne samo sto je sve oko CG bilo Tursko, no ta Turska je i aktivno napadala CG. Dal' su tadasnji Crnogorci rekli, ajd' da se poturcimo, to je najlakse? Ovo "poevropljavanje" je primetna nacionalna sramota, a Srbima vazan primer jer i mi idemo istim poturenim putem.

sempervivum

pre 9 godina

Jedno je sigurno: od nekadašnjeg crnogorskog ponosa, čojstva, junaštva... (ili kako se to sve već zvalo) danas nije ostalo ništa.

bratonožić

pre 9 godina

"ODLUKA
Velike Narodne Skupštine Srpskog Naroda u Crnoj Gori, donijeta na sjednici od 13. novembra g. u Podgorici"
Ovako na zvaničnom dokumentu piše i normalnom je jasno.Do komunista se lepo govorilo..."Crnogorci su Srbi koji ŽIVE u Crnoj Gori. Tako piše I u krštenici mog dede, rođenog 1905. u Lijevoj Rijeci. Srbin, pravoslavne vere.

my way

pre 9 godina

@(antirus, 17. decembar 2014 07:43)

Тачно, и ми смо нечији унуци чијим дедовима су говорили исто што и ја и потпуно су у праву били. Твој "мали" проблем је срамотно, не само непознавање, већ изокретање историје за 180 степени. Из перспективе нас садашњих унука, подршка Русије Бугарима за присвајање територија Турске, које смо ми желели, потпуно је небитна. Узгред, никад нису ратовали против нас на страни Бугара, ако можда и то неком треба говорити, а помогли су нам и једнима и другима да повратимо свако своју државу. Рећи да им то не требамо никада заборавити и да требамо увести санкције Русији, јер то од нас траже они који су нас раскомадали, уништили и убијали, лицемерно је и мизерно до крајњих граница, али то је проблем твог морала, интелигенције и јасно исказаног (не)знања. О бесмисленој лажној флоскули да нам Руси никад нису помогли, за коју ваљда мислите да ће ако је 1000 пута поновите постати истина не бих, само о вама који је патетично понављате говори. Нас данас су, господо, управо довде довеле ирационалне заблуде у 20. веку због којих се Србија одрекла саме себе, полтронски се односила према непријатељима који су је уништавали, а пљувала оне који су према гој гајили пријатељска осећања и помогли јој. Не чуди да такви историјски "зналци" као ви у том понашању виде неки заокрет, народ који не научи нешто из своје историје осуђен је да је понавља, као и онај који је изокрене за 180 степени, па са том у својој глави креираном историјом раскрсти, што је још жалосније и апсурдније.

antirus

pre 9 godina

(my way, 17. decembar 2014 13:09)

Vrlo je bezobrazno spominjati tudju inteligenciju, a istovremeno traciti svoju na zaludnu i neuzvracenu slepu ljubav zvanoj "majcica Rusija".
"Floskula" je dobro poznata, a to je blebetanje vas rusofilicara o toboznjoj i mitskoj brizi Rusije prema nama. Noz u ledja smo doziveli nebrojeno puta od njih, i opet vam ne dolazi pamet. A za odnos Zapada prema Srbiji smo krivi i mi sami, najvise zbog nasih politicara i teznje naroda da gaji kult licnosti. Estrada nam nije ravna, valjda zato i Pink ima toliki uspeh kod nas.

legionarjso

pre 9 godina

Nije cilj Crne Gore u EU i NATO..vec je cilj DPS-u i vladajucim strukturama..a oni nisu Crna Gora,nego narod izmuceni od morske pjene,preko krsha,do zelen-bora..niko zdrav u Crnoj Gori,a ima ih vise nego sto vi mislite jer vam se tako servira,ne zeli ovo,narocito NATO,i narocito sankcije Rusiji..nismo ni Kosovo priznali,jer nas nisu ni pitali..u Crnoj Gori su veci srbi i rusofili nego u Srbiji i ovo je poruka ovim chedistima i evro-atlantskim jastrebovima da se ne uspaljuju mnogo,jer vam mogu doci i opustositi sve,postaviti neki novi DPS-DOS,a onda se tek nista srbi u Srbiji pitati nece,ko sto se ni mi ovamo ne pitamo.

Mufljuz

pre 9 godina

E, bas si se ti nasao pametan da delis lekcije.
Gledajte vi svoja posla, zelim vam sve najbolje na vasem putu u to u sta idete.
Vi ste ionako politicko resenje EU - na mislis da su vam slucajno dozvolili evro kao domacu valutu?
ps. u pocetku sam mislio da je za ulazak u crnogorsku politiku uslov bio da se "kotrlja slovo R", madjutim sada vidim da postoje i neki drugi uslovi.

in-Srb

pre 9 godina

Puna podrska CG na svom putu, ja im u tome zelim svako dobro.

Ono sto mi se nikako ne dopada je stav da Srbi u CG iako su drugi narod po broju nemaju pravo da se obrazuju na svom jeziku, postali su poganiji nego sami Albanci prema Srbima....ali dobro to je danas moderno.

Gulamfer

pre 9 godina

@joe

A sto pod sanckijama? Oni to i danas rade, samo su "prosirili" delatnost na oruzje, drugu sa prijateljima iz Tuzi. Gde ste videli da je neki njihov "biznismen" otvorio neku fabriku? Pa jos i da rade? Nego uvoz-izvoz, trange-frange. A nije problem sto su se oni odrekli Rusije. To je najmanji problem, nego zarad tapsanja po ramenu, a sto da se otvoreno ne kaze i amnestije Mile, odrekli su se svojih korena, vere i svoju samobitnost stvaraju na mrznji prema onima koji su ostali privrzenim svojim vrednostima. A mozda im samo zavide.

my way

pre 9 godina

(my way, 17. decembar 2014 13:09)

Vrlo je bezobrazno spominjati tudju inteligenciju, a istovremeno traciti svoju na zaludnu i neuzvracenu slepu ljubav zvanoj "majcica Rusija".
"Floskula" je dobro poznata, a to je blebetanje vas rusofilicara o toboznjoj i mitskoj brizi Rusije prema nama. Noz u ledja smo doziveli nebrojeno puta od njih, i opet vam ne dolazi pamet. A za odnos Zapada prema Srbiji smo krivi i mi sami, najvise zbog nasih politicara i teznje naroda da gaji kult licnosti. Estrada nam nije ravna, valjda zato i Pink ima toliki uspeh kod nas.
(antirus, 18. decembar 2014 12:52)

Ма још само да уместо изјаве "флоскула је добро позната" и осталог блебетања у које убаци и Пинк (ваљда су ти у сумраку ума од болесне мржње оболелог и за њега Руси криви) имаш неки аргумент, али тако је то са људима којима је проблем истина. Могу само патетично да цијучу борећи се против ње испразним и лажним флоскулицама, заменама теза, бесмисленим фалсификатима, но то је проблем интелигенције и морала, а истина је чудо, у свом најчистијем облику исплива управо кад се такви против ње боре.

Bogdan

pre 9 godina

Jasno je da Ameri primoravaju "siću" da im pomaže pri pokušaju da slome Rusiju.
Ako ti brane da imaš prijatelja u Rusiji to znači da , u slučaju rata, moraš ratovati protiv Rusa.E, tada neće važiti nikakvi sporazumi.Crnogorci,bar oni pravi, će biti uz Ruse, kao i Srbi.
Ameri, Englezi, Nemci, Francuzi i ostali Španci i Portugalci nam namenjuju, kao i do sad, ginjenje za njihove interese.
Ne vidim ništa čestito u EU.Turska je poštenija!Teško nama!

Steva

pre 9 godina

Znam da ce za neke zvucati cudno,ali za mene vise nije- Crna Gora je od nas odmakla dosta,vode jasnu politiku,jos imaju dosta,ali su na pravom putu,dok Vucic vodi shizofrenu politiku,malo Rusija,malo EU,a nigde ne mrdamo,ni tamo,ni ovamo!

Pa da

pre 9 godina

Tako se to radi.Politicar je danas zanimanje koji treba da uradi SVE sto je u njegovoj moci da omoguci gradzanima sto kvalitetniji zivot.Emocija ne smije da bude, stremi samo tamo gdje ce biti konkretne koristi.Vucic je tipicni primjer prosjecnog Srbina, zarobljen u proslosti, opterecen mitovima pri cemu izgleda prilicno pateticno.

Crnogorac

pre 9 godina

Blago namo, pljunuli smo na prijatelja (i ekonomski bitan činilac) da bi Milo još sjedio u fotelju. Genijalno, slaviće nas buduća pokoljenja...

paja

pre 9 godina

Crna Gora ima ucenjenog premijera, koji je švercovao cigare i napadao Dubrovnik, pa shodno ko tuži i sudi po ovim prostorima, stoga i nema svoje ja. Građani su umorni od bede i sankcija i prećutkuju njegovo nečasno ponašanje, zarad kakvog - takvog boljitka. To je vrlo jednostavno i jedina istina.

srb

pre 9 godina

Prvi put je teško, kao i u svemu, a vama je prvi put bio odavno. Sad ide lako, nego se folirate. Možda vas nekad noću muče nesanice al' postoje lekovi...

SrbinMusliman

pre 9 godina

Kriza se polako oseti. Rusi se povlace polako... Manje turista i ulaganja... Ali Milo mora slusati EU za evre. Narod će da pati... Kao u Hr... Gore žive u EU!!

my way

pre 9 godina

Милогора од историје и идентитета Црне Горе негује само Секулу Дрљевића, чије су стихове и као химну прихватили, а Петровиће, Његоша и српство избацили.

Milan

pre 9 godina

Dobar deo komentara na sasvim uredno objasnjenje ministra vlade CG, objasnjava zasto Srbija zivi shizofrenu realnost i vodi infantilnu spoljnu politiku.

my way

pre 9 godina

Ne znam šta nije jasno!?Cilj Crne Gore su EU i NATO! A što se tiče Rusa,svak gleda svoje interese.Đe su bili 99te kad je bilo bombardovanje 3 mjeseca?Da nisu kome sankcije uveli?Pritekli u pomoć?Kako da ne.Ne zanosite se sa tim budalaštinama,postoje samo interesne sfere,kao i u običnom životu(nažalost)!
(freeMNE, 16. decembar 2014 21:59)

Aha, vi to uz EU i NATO zato što su bili tu 99. i štitili vas i vaše interese, a Rusa niđe nije bilo u tom teškom trenutku. Hm, ako i Rusi nauče kako vi gledate na svoje interese možda vam se i oni nekad kao i ovi prvi nađu, ako ne vama, a ono vašoj deci, ili unucima?.

Predrag

pre 9 godina

1. Spoljnja politika CG je stvar stanovnika CG
2. Svuda oko CG je (ili će uskoro biti) EU i NATO a do Rusije od CG ima barem 2000 km i 3 države.

freeMNE

pre 9 godina

Ne znam šta nije jasno!?Cilj Crne Gore su EU i NATO! A što se tiče Rusa,svak gleda svoje interese.Đe su bili 99te kad je bilo bombardovanje 3 mjeseca?Da nisu kome sankcije uveli?Pritekli u pomoć?Kako da ne.Ne zanosite se sa tim budalaštinama,postoje samo interesne sfere,kao i u običnom životu(nažalost)!

Milos

pre 9 godina

Kao prvo, Crna Gora i Srbija su u ovom trenutku u potpuno različitim pozicijama: Crna Gora je otvorila već nekoliko poglavlja, a Srbija nijedno. Čak i da sutra Srbija uvede sankcije Rusiji, to neće uticati ni malo na pregovarački proces, jer glavni uslov i dalje ostaje Briselski sporazum, tj Kosovo. Jedino će se ovi u EU osmehnuti i klimnuti glavom. S druge strane, ako se Rusija odluči na kontra sankcije Srbiji (poljoprivreda, gas, gorivo), to znači gotovo trenutni pad u recesiju, a verovatno i bankrot ubrzo... Da se razumemo Rusi su veliki licemeri, ali ni ovi iz EU ne kaskaju puno za njima. Mi bi trebalo da gledamo ISKLJUČIVO svoj interes - sa svima dobri, ni sa kim NAJBLIŽI.

joe

pre 9 godina

Joj sjecam se jado kako je bilo tesko pod sankcijama. Pakuje se Marlboro 'original' tzv. Milova nula sa duvanom od Pointa ili Lovcena u tri smene. Voze se gliseri sa belim i zutim po Jadranu :-) Muke teske. Vecina sadasnjih bizmismena iz CG je izuzetno propatila pod sankcijama.

krsta...

pre 9 godina

pa lepo je covek rekao...jedno je bratska ljubav a drugo ekonomija...oni su mali narod koji ne moze da utice na promenu odnosa izmedju velikih sila i zato gledaju svoja posla i idu ka ostvarenju svog cilja a to je bolji zivot u svakom pogledu...jedino mi cuvamo neki 'ponos' i drzimo se nekih nebuloznih principa dok nas sa druge strane ni jedni a ni drugi ne uzimaju za ozbiljno i sluzimo im za izivljavanje u svakom smislu te reci...a jos je tuznije sto bi 90% ljudi prodalo taj svoj 'ponos' kad bi im neko otvoreno ponudio pare samo sto niko ne nudi pare kao sto bi mi hteli...otvoreno se preti a za novac i bolji zivot moras da ukljucis mozak pratis situaciju u svetu i imas inteligenciju da rasudis sta odgovara i koji postupci idu u prilog ostvarenju tvojih interesa koje pre toga moras jasno i nedvosmisleno utvrditi sto nama bas tesko ide...ali crnogorcima to bas ide od ruke...

Branko N

pre 9 godina

@Miloš: Kao prvo , ako država vodi politiku da ima dobre ekonomske odnose i za EU i sa Rusijom , ne znači da ta država sedi na dve stolice. Kao drugo , ne znači to što je Crna gora otvorila nekoliko poglavlja da će biti pre primljena u EU od Srbije.Kao treće , Crna Gora je više nanela štete sama sebi uvođenjem sankcija Rusiji nego što je dobila zbog toga koristi od EU.

Romanija

pre 9 godina

@Milan:Ako Srbija živi shizofrenu realnost i vodi infatilnu politiku, zato što smatra da su joj značajni i EU i dobri odnosi sa Rusijom,u kavoj onda realnosti živi Crna Gora i kakvu politiku vodi, ako je se opredelila za EU i NATO: Crna Gora nema pritiska kao što ima Srbija oko priznavanja nezavisnoasti Kosova , pa zašto ih onda ne prime u EU.

Milja R

pre 9 godina

@TreeMNE:Niko ne spori što je Crnoj Gori cilj EU i NATO.Malo je čudno optuživati Rusiju što nas nije 1999. godine bombardovala , a hvaliti NATO koji nas je tri meseca zasipao kasetnim bombama, zar nije malo cinično.

El Jeffe

pre 9 godina

Ljudi da vi kazem nesto. Zivjeli smo i prije Rusa, i sa Rusima, i zivjet cemo i posle njih..

Kazu svake godine bice manje Rusa a njih da oprostite sve vise i vise.

Ja sam iz Budve i u mom naselju zivi samo 8 Ruskih familija...Kazem samo 8 jer ih u naselju u Veljim Vinogradima ima 24 familije.

Kazu ima samo 1.700 Rusa u Budvi a ja tvrdim da ih ima oko 3.000. Radim sa njima, imaju svoje Rusko drustvo Crne Gore i prate koliko ih dolazi iz Rusije i Bjelorusije, Ukrajine, cak i iz Kazahstana takodje.

Grade zgrade po Budvi a po Svetom Stefanu da ne govorim...za 10 gdina ce ih bit vise no nas...kakvi crni Albanci...oni trose ali otkad su Rusi odje sve su ih rastjerali...

sempervivum

pre 9 godina

Jedno je sigurno: od nekadašnjeg crnogorskog ponosa, čojstva, junaštva... (ili kako se to sve već zvalo) danas nije ostalo ništa.

dusanmal

pre 9 godina

@Predrag "1. Spoljnja politika CG je stvar stanovnika CG
2. Svuda oko CG je (ili će uskoro biti) EU i NATO a do Rusije od CG ima barem 2000 km i 3 države"
1) Jeste, ali je normalno da se primeti dramaticna promena u poredjenju sa istorijskom Crnom Gorom.
2) Bilo je vremena kada ne samo sto je sve oko CG bilo Tursko, no ta Turska je i aktivno napadala CG. Dal' su tadasnji Crnogorci rekli, ajd' da se poturcimo, to je najlakse? Ovo "poevropljavanje" je primetna nacionalna sramota, a Srbima vazan primer jer i mi idemo istim poturenim putem.

bratonožić

pre 9 godina

"ODLUKA
Velike Narodne Skupštine Srpskog Naroda u Crnoj Gori, donijeta na sjednici od 13. novembra g. u Podgorici"
Ovako na zvaničnom dokumentu piše i normalnom je jasno.Do komunista se lepo govorilo..."Crnogorci su Srbi koji ŽIVE u Crnoj Gori. Tako piše I u krštenici mog dede, rođenog 1905. u Lijevoj Rijeci. Srbin, pravoslavne vere.

legionarjso

pre 9 godina

Nije cilj Crne Gore u EU i NATO..vec je cilj DPS-u i vladajucim strukturama..a oni nisu Crna Gora,nego narod izmuceni od morske pjene,preko krsha,do zelen-bora..niko zdrav u Crnoj Gori,a ima ih vise nego sto vi mislite jer vam se tako servira,ne zeli ovo,narocito NATO,i narocito sankcije Rusiji..nismo ni Kosovo priznali,jer nas nisu ni pitali..u Crnoj Gori su veci srbi i rusofili nego u Srbiji i ovo je poruka ovim chedistima i evro-atlantskim jastrebovima da se ne uspaljuju mnogo,jer vam mogu doci i opustositi sve,postaviti neki novi DPS-DOS,a onda se tek nista srbi u Srbiji pitati nece,ko sto se ni mi ovamo ne pitamo.

Bogdan

pre 9 godina

Jasno je da Ameri primoravaju "siću" da im pomaže pri pokušaju da slome Rusiju.
Ako ti brane da imaš prijatelja u Rusiji to znači da , u slučaju rata, moraš ratovati protiv Rusa.E, tada neće važiti nikakvi sporazumi.Crnogorci,bar oni pravi, će biti uz Ruse, kao i Srbi.
Ameri, Englezi, Nemci, Francuzi i ostali Španci i Portugalci nam namenjuju, kao i do sad, ginjenje za njihove interese.
Ne vidim ništa čestito u EU.Turska je poštenija!Teško nama!

my way

pre 9 godina

@(antirus, 17. decembar 2014 07:43)

Тачно, и ми смо нечији унуци чијим дедовима су говорили исто што и ја и потпуно су у праву били. Твој "мали" проблем је срамотно, не само непознавање, већ изокретање историје за 180 степени. Из перспективе нас садашњих унука, подршка Русије Бугарима за присвајање територија Турске, које смо ми желели, потпуно је небитна. Узгред, никад нису ратовали против нас на страни Бугара, ако можда и то неком треба говорити, а помогли су нам и једнима и другима да повратимо свако своју државу. Рећи да им то не требамо никада заборавити и да требамо увести санкције Русији, јер то од нас траже они који су нас раскомадали, уништили и убијали, лицемерно је и мизерно до крајњих граница, али то је проблем твог морала, интелигенције и јасно исказаног (не)знања. О бесмисленој лажној флоскули да нам Руси никад нису помогли, за коју ваљда мислите да ће ако је 1000 пута поновите постати истина не бих, само о вама који је патетично понављате говори. Нас данас су, господо, управо довде довеле ирационалне заблуде у 20. веку због којих се Србија одрекла саме себе, полтронски се односила према непријатељима који су је уништавали, а пљувала оне који су према гој гајили пријатељска осећања и помогли јој. Не чуди да такви историјски "зналци" као ви у том понашању виде неки заокрет, народ који не научи нешто из своје историје осуђен је да је понавља, као и онај који је изокрене за 180 степени, па са том у својој глави креираном историјом раскрсти, што је још жалосније и апсурдније.

Tixon

pre 9 godina

Ne radi se o sedenju na dve stolice,vec o elementarnom pravu suverenih drzava da vode spoljnju politiku u skladu sa svojim interesima,tradicijom ,dostojanstvom...Najbolji primer za to je nepriznavanje Kosova od strane 5 drzava EU,pa npr.podska SAD-ea Izraelu i njegovim vojnim akcijama na Bliskom Istoku i saudijskoj Arabiji,gde jos uvek javno odrubljuju glave i seku ruke,bicuju i uskracuju osnovna ljudska prava zenama.Znaci ,ako male zemlje ne sacuvaju svoja prava,interese i dostojanstvo,nece im ga ni veliki sacuvati.Naprotiv.

in-Srb

pre 9 godina

Puna podrska CG na svom putu, ja im u tome zelim svako dobro.

Ono sto mi se nikako ne dopada je stav da Srbi u CG iako su drugi narod po broju nemaju pravo da se obrazuju na svom jeziku, postali su poganiji nego sami Albanci prema Srbima....ali dobro to je danas moderno.

Gulamfer

pre 9 godina

@joe

A sto pod sanckijama? Oni to i danas rade, samo su "prosirili" delatnost na oruzje, drugu sa prijateljima iz Tuzi. Gde ste videli da je neki njihov "biznismen" otvorio neku fabriku? Pa jos i da rade? Nego uvoz-izvoz, trange-frange. A nije problem sto su se oni odrekli Rusije. To je najmanji problem, nego zarad tapsanja po ramenu, a sto da se otvoreno ne kaze i amnestije Mile, odrekli su se svojih korena, vere i svoju samobitnost stvaraju na mrznji prema onima koji su ostali privrzenim svojim vrednostima. A mozda im samo zavide.

my way

pre 9 godina

(my way, 17. decembar 2014 13:09)

Vrlo je bezobrazno spominjati tudju inteligenciju, a istovremeno traciti svoju na zaludnu i neuzvracenu slepu ljubav zvanoj "majcica Rusija".
"Floskula" je dobro poznata, a to je blebetanje vas rusofilicara o toboznjoj i mitskoj brizi Rusije prema nama. Noz u ledja smo doziveli nebrojeno puta od njih, i opet vam ne dolazi pamet. A za odnos Zapada prema Srbiji smo krivi i mi sami, najvise zbog nasih politicara i teznje naroda da gaji kult licnosti. Estrada nam nije ravna, valjda zato i Pink ima toliki uspeh kod nas.
(antirus, 18. decembar 2014 12:52)

Ма још само да уместо изјаве "флоскула је добро позната" и осталог блебетања у које убаци и Пинк (ваљда су ти у сумраку ума од болесне мржње оболелог и за њега Руси криви) имаш неки аргумент, али тако је то са људима којима је проблем истина. Могу само патетично да цијучу борећи се против ње испразним и лажним флоскулицама, заменама теза, бесмисленим фалсификатима, но то је проблем интелигенције и морала, а истина је чудо, у свом најчистијем облику исплива управо кад се такви против ње боре.

Mufljuz

pre 9 godina

E, bas si se ti nasao pametan da delis lekcije.
Gledajte vi svoja posla, zelim vam sve najbolje na vasem putu u to u sta idete.
Vi ste ionako politicko resenje EU - na mislis da su vam slucajno dozvolili evro kao domacu valutu?
ps. u pocetku sam mislio da je za ulazak u crnogorsku politiku uslov bio da se "kotrlja slovo R", madjutim sada vidim da postoje i neki drugi uslovi.

antirus

pre 9 godina

Aha, vi to uz EU i NATO zato što su bili tu 99. i štitili vas i vaše interese, a Rusa niđe nije bilo u tom teškom trenutku. Hm, ako i Rusi nauče kako vi gledate na svoje interese možda vam se i oni nekad kao i ovi prvi nađu, ako ne vama, a ono vašoj deci, ili unucima?.
(my way, 16. decembar 2014 23:34)

Pa i mi smo neciji unuci cijim dedovima su govorili isto sto i ti.
Dok mi docekamo bar jednom pomoc od Rusa u svojoj istoriji, doci ce do smaka sveta.
Uvesti sankcije Rusima, nikad nam nista konkretno nisu pomogli, osim tapsanjem po ramenu. A i Veliku Bugarsku im ne treba nikad zaboraviti.

antirus

pre 9 godina

(my way, 17. decembar 2014 13:09)

Vrlo je bezobrazno spominjati tudju inteligenciju, a istovremeno traciti svoju na zaludnu i neuzvracenu slepu ljubav zvanoj "majcica Rusija".
"Floskula" je dobro poznata, a to je blebetanje vas rusofilicara o toboznjoj i mitskoj brizi Rusije prema nama. Noz u ledja smo doziveli nebrojeno puta od njih, i opet vam ne dolazi pamet. A za odnos Zapada prema Srbiji smo krivi i mi sami, najvise zbog nasih politicara i teznje naroda da gaji kult licnosti. Estrada nam nije ravna, valjda zato i Pink ima toliki uspeh kod nas.

Danko

pre 9 godina

Dzoni, tu si pricu pričao i uoci ove sezone i uoci svake od 2006-te pa ovamo, medjutim Rusa i Srba svake godine u istom broju. Crna Gora je zatvorila poglavlje 31 a Srbija ga nije ni otvorila, mada Djukmenbaši je lisica kakve nema ni u Turkmenistanu, sankcije su uvedene a u stvari nijesu uvedene. Politika je kurva.