Utorak, 16.12.2014.

20:19

Tri utiska premijera Kine sa Samita

Premijer Kine Li Kećijang izjavio je da svi učesnici Samita veruju da saradnja s Kinom ne doprinosi samo njihovim zemljama već i sveukupnim odnosima Kine i EU.

Izvor: Beta

Tri utiska premijera Kine sa Samita IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

ZAOKRET - ZA -360 - STEPENI

pre 9 godina

Naravno da Kineski premijer ima dosta razloga da nakon posete Srbiji bude zadovoljanjer pre svega primljen kao veliki prijatelj. On je sigurno zadovoljan jer je video velike mogucnosti koje nasa zemlja ima, tako da se Kina odlucila na saradnju sa Srbijom. Za Srbiju ce znaciti najvise ekonomska i od takve saradnje ce obadve drzave imati velike koristi. Kada nam jedna ovako velika i ekonomski najjaca sila u svetu pruza podrsku i zeli saradnju sa jednom malom zemljom kao sto je Srbija na svim poljima to je samo uspeh za nas i veliki pomak za nasu buducnost.

herkules s

pre 9 godina

Najbitnije od svega je da se ovim Samitom produbljuje saradnja izmedju zemalja clanica Samita sto ce imati za rezultat razvoj infrastrukture, primenu visokorazvijenih tehnologija, povecanje proizvodnje i izvoz nasih poljoprivrednih proizvoda na ino, a posebno kinesko trziste.

Botovi, preseo vam 'lebac koji ovako zaradjujete

pre 9 godina

Vučićeva klika opet plasira komentare o "najboljoj vladi", "super-sposobnom Vučiću" i "prethonoj vladi krivoj za sve"?! :))))

Uzalud vam trud, svirači ... ! Jer - svaka čast Vučiću, za samo nekoliko meseci uspeo je da svojim predanim radom i zalaganjem... smanji plate i penzije, optereti budžet zapošljavanjem još više partijskog kadra u javnom sektoru, otera iz Vlade sve koji su hteli da nešto urade, instalira na bitna mesta stručnjake poput Vulina i Stefanovića, stavi sve bitne medije pod svoju kontrolu i onemogući da se čuje bilo koje mišljenje koje mu se ne sviđa... i još mnogo, mnogo toga.

DŽemo voli džem

pre 9 godina

Rak rana Srbije je infrastruktura,i kada to budemo rešili,a imamo dobar početak,bićemo veoma atraktivni za poslovanje.Najveći utisak na mene je ostavila Kina koja nam je dala veliki značaj organizacijom samita,i njena iskrena želja da nam pomogne,uz svoj interes naravno !

ostali se vole, b 92 se cita

pre 9 godina

Milanović je sam odlučio da ne prisustvuje samitu. Šešelj je samo bio izgovor, pravi razlog leži u potajnoj mržnji Hrvata prema Srbima. Kina, čija je ekonomija i službeno prerasla snagu američke i postala najjača ekonomska sila sveta investiraće u Srbiju i zemljama regiona i samim tim finansijsku dobit dobiće obe strane.

Bajkeri 5

pre 9 godina

Mi mu dodjemo ovde kao neki most izmedju Evrope i Kine, mozda to i nije tako losa strategija, jednom da iskoristimo na pravi nacin nas geografski polozaj, jer kroz istoriju se pokazalo da nije dobro sto smo na balkanu i sto smo bas na tom mestu gde se nalazimo.

Radmila

pre 9 godina

Infrastruktura je prioritet u regionu. U izgradnju drumskog i železničkog saobraćaja nije ulagano decenijama. Bolji putevi, brza pruga mogu koristiti svima, smanjiti vremensku udaljenost i nova radna mesta.

Markusss

pre 9 godina

Dosli Kinezi da sire posao sa Nemcima, mi smo samo teren i mesto dogadjaja, niko nas ne uzima za ozbiljno....pustite Vuciceve price i bajke izvrnute....

JAGODICI

pre 9 godina

Razgovori dvojice premijera Kacijanga i Vucica omogućiće nalaženje konkretnih rešenja za infrastrukturne i ekonomske probleme, što će privrede zemalja regiona učiniti održivim.Srbija dobila veliku sansu.

Viki

pre 9 godina

Kineski premijer je sigurno zadovoljan jer je video velike mogućnosti saradnje sa Srbijom.Za Srbiju će značiti najviše ekonomska i od takve saradnje će obadve države imati velike koristi.

Aca

pre 9 godina

Koliko ovde pametnih Srpskih glava svako od njih bi mogao biti premijer i povesti Srbiju u blagostanje još samo da oteramo Vučića i nema zime za nas.

Boris

pre 9 godina

1. Kina : "DA" u svakom pogledu ali pametno ( NE kao Mira 90-ih što ih je
zavrnula obećavajući traktore,a uzela pare). Imamo li mi
ljude za ovo: SUMNJAM.

2. Rusija : DEFINITIVNO "NEEEE" . Treba li uopšti podsećati zašto?
- 800 mil. EUR za železnice- zaboravite.
- Južni tok : zaboravite
- Vraćanje NIS-a - zaboravite .............i puno drugoga.
3. EU - "MOŽDA" ,ali ih treba iskoristiti za sređivanje države i
institucija, dok nas ne oteraju u majčinu.

Miljana B

pre 9 godina

@Miloš:A šta nam je to ponudila bivša vlast za 12.godina njihove vladavine. Oni nisu ponudili oni su nam doneli jad i bedu. Uništili su sve čega su se prihvatili, pa smo sada prinuđeni da smanjujemo plate i penzije.

Miro Đokić

pre 9 godina

@Grrr: Onaj ko je uspio da dovede u Beograd ,15.predsednika vlada , nekoliko hiljada privrednika i posebno predsednika Kine , onda taj zaista zaslužuje da se pomene i da mu se oda priznanje.

Miloš Kosorić

pre 9 godina

@Hm:Kada je za nekoga samit na kome učestvuju 15 predsednika vlada srednje i istočne Evrope,plus predsednik vlade Kine i još blizu hiljadu privrednika , zezancija, onda to govori o njegovoj ozbiljnosti.

Sanja

pre 9 godina

Sta reci!Pravi potez je ovaj samit ne samo zbog nas nego i zbog celog regiona!Pre su nam dolazili koje kakvi stranci i samo obecavali a ovde su konkretni projekti dogovoreni!Sta god pricali ali Vucic se pokazao kao sposoban premijer!

MIMI NI

pre 9 godina

Premijer je naveo da je siguran da će zemlje centralne i istocne Evrope s prijateljima iz Kine i kompanijama te zemlje moći da omoguće svojim zemljama da urade nešto bolje za svoje društvo. Moci ce i tome se nema sta dodati.

Sanja

pre 9 godina

Sta reci!Pravi potez je ovaj samit ne samo zbog nas nego i zbog celog regiona!Pre su nam dolazili koje kakvi stranci i samo obecavali a ovde su konkretni projekti dogovoreni!Sta god pricali ali Vucic se pokazao kao sposoban premijer!

daevon

pre 9 godina

Da se ne lažemo... Kina daje kredite za infrastrukturne projekte uz uslov da ga rade njene firme. Odlično za Kinu, zaposlene firme, zaposleno mnogo ljudi, izvežen materijal, naplaćena kamata za zajam. Tako se radi u ozbiljnim državama koje je zbog ovakvih premijera najbrže rastuće ekonomije.

Nasuprot tome, mi u Srbiji imamo drugačije premijere. I ovog sada i one ranije. Oni iz poreza koji plaćaju naše firme i građani, subvencionišu strane firme da dođu ovde i zaposle "jeftinu radnu snagu" i zatim profit iznesu. Kojim imenom da ovo nazovemo?

Viber

pre 9 godina

Kada nam jedna ovako velika i ekonomski najjaca sila u svetu pruza podrsku i zeli saradnju sa jednom malom zemljom kao sto je Srbija na svim poljima to je samo uspeh za nas i veliki pomak za nasu buducnost.

Hm

pre 9 godina

Ne verujem sta sam upravo procitao sve u komentarima. Znaci nastavljaju po starom iako su provaljeni da koriste automatizovane sistem ostavljanja komentara i glasanja. Toliko ocigledno, mene bi bilo sramota! Jednog dana, kad svi koji nesto vrede odu iz Srbije, pa se ova "elita" medjusobno poubija jer nece znati nista da urade i naprave, ova zemlja ce se ugasiti. A ovaj populizam, parade, samiti i ostale zezancije necu ni da komentarisem. Samo sramota sta se u ovoj zemlji radi poslednjih 100 godina!

DK

pre 9 godina

3 milijarde dolara od Seika.... 3 milijarde od Kinza.... Pa jos od Rusa milijarda dve i razne pogodnosti.. Pa mi cemo 2016 ili 2017 a 2018 ili 2019 sigurno ziveti mnogo bolje a i podici cemo plate i penzije za 10%....

Grrr

pre 9 godina

Tekst je o tome šta je kineski premijer naveo kao utiske. Da li vas neko plaća da spominjete Vučića u pozitivnom kontekstu? Ja ne vidim nista pozitivno, samo lošu sigurnost, kurs eura, kriminal, brukanje po svetu, nadgrobnu plocu na mostu...

ekonomista

pre 9 godina

Svetski mediji odaju priznanje Srbiji a neke stranke koje su našu državu svojim lošim rukovođenjem doveli do prosjačkog štapa, iz debele opozicije pljuju po svemu što je, sada se zaista vidi, odlično urađeno za samo deset meseci ove vlade.

Doci

pre 9 godina

Samo istrajnom politikom koja je okrenuta reformama možemo oporaviti srpsku ekonomiju. Današnji samit to i potvrđuje. Saradnja sa svim zemljama kao i sigurnost za strani kapital, doneće nam i nove investicije.

Braco

pre 9 godina

Tako treba!Konkretni projekti,konkretne investicije,kratki rokovi za izgradnju i jacanje saradnje sa zemljama regiona!Da nisu Kinezi dosli niko ni dinar ne bi ulozio u region u infrastrukturne projekte!Podrzavam svakog ko dovede i jednog investitora koji ce zaposliti ljude i unaprediti saradnju!

Žarko

pre 9 godina

Kriza EU dala je prostor za veći prodor kineskog uticaja na zemlje centralne i južne Evrope. U međunarodnim odnosima ništa se ne dešava slučajno. Kina je godinama kupovala hartije od vrednosti u SAD. Sada je izgleda doneta strateška odluka da se novac ulaže u onaj deo Evrope, koji je u velikim teškoćama, a Brisel mu ne može pomoći.

Ekolog

pre 9 godina

Sveopsti utisak je da Srbija ima cast sto je ugostila toliki broj uglednih drzavnika iz svih krajeva sveta. I Srbiji u ucesnicama samita ovo je prilika za unapredjenje privredne i ekonomske saradnje.

Milos

pre 9 godina

@Fedja
Pa Vucic je na vlasti vec 2 i po godine. Za te 2 i po godine on je Kini ponudio projekte tipa kanal Beograd - Solun. Ne samo to on je coveka koji je forsirao tu priocu poslao za naseg ambasadora u Kinu. Pa ti vidi cemu mi mozemo da se nadamo.

Doci

pre 9 godina

Samo istrajnom politikom koja je okrenuta reformama možemo oporaviti srpsku ekonomiju. Današnji samit to i potvrđuje. Saradnja sa svim zemljama kao i sigurnost za strani kapital, doneće nam i nove investicije.

Rista

pre 9 godina

Svim zemljama u ovom delu Evrope ce znaciti mnogo ove kineske investicije,svi su skupili u Beograd sa velikim ocekivanjima a kineski premijer im je jos rekao da sa ovim jos nisu zavrsena ulaganja nego da ih ocekuju jos vece pare za investiranje!Ovakvi prijatelji su nam potrebni i steta sto smo se do sada oslanjali na druge a ne na Kineze!

Misa99

pre 9 godina

Ono sto je utisak za nas je to da Kina vidi u nama sigurnog partnera ali ce nas I Evropa sad agledati drugacije I verujem vise postovati. Mi smo ovim pokazali da smo zaista lider u regionu I da imamo perspektivu. Verujem da ce projekti koji su u najavi i biti realizovani.

П.П.У.

pre 9 godina

"Форум" и "самит" су два различита скупа која су се десила данас.
Из чланка није јасно на који се овај "извештај" односи.

Bidzi

pre 9 godina

Srbija je lokomotiva koja vuce ka razvoju ovaj region, a Vucic je masinovodja koji upravlja celom kompozicijom, i to je jasno svim ucesnicima samita.
(Voz i masinovodja, 16. decembar 2014 20:44)
- Ljudi, šta je ovo, kakvi su ovo komentari i hvalospevi? Koji je ovo nivo, ne verujem šta čitam??!!

BoljiZivot

pre 9 godina

Zahvaljujući g. Vucicu, ceo svet je maltene stao, svi prate istorijski samit u Beogradu. Od Srbije će g. Vucic uskoro napraviti najbogatiju državu Evrope, samo mu treba verovati.

jelena

pre 9 godina

Danasnji dan je pravo osvezenje u multilateralnim odnosima Srbije i svih ovih zemalja koje su odabrale da se ipak glavni dogadjaj na kraju 2014 desava bas kod nas.

duel

pre 9 godina

Očigledno je da ova poseta toliko uticajnih ljudi nije uzaludna. Same pohvale za tako malu zemlju ipak nešsto znače. Ne pamtim koja je vlast išsta slično odrala ili nije imala hrabrosti da organizuje kao ova. Budimo realni...

radojko

pre 9 godina

Kao da se dogovaramo sa lisicom koju koku prvu da nam lapne. Ali sta da se radi...ameri nemaju vaznija posla nego da guse ruse.. Evropa ceka amere da im kazu kada ce na zahod...a kinezi kupuju jevtinu naftu ...i rovare po balkanu. Ma da..ta cia je stvarno mudrost nad mudroscu. Masala

Ivan

pre 9 godina

Da rezimiramo: Imaćemo dobit, imaćemo obostranu korist, Kina i Srbija i ostale zemlje Srednje i Istočne Evrope. Međutim, ako pogledamo projekte koji su naglašavani, pojedine investicije(što se Srbije tiče)lično, ne vidim korist čitavoj državi već pojedinim delovima, kao i obično Beogradu i Vojvodini i bližoj beogradskoj okolini. Pitanje je isto za sve, a i vas novinare, istražite: koju korist stanovnici Južne i Istočne Srbije, koje inače Beograđani nazivaju provincijalcima imaju od izgradnje pruge Beograd-Budimpešta i Beograd-Bar dok se pruga do Skoplja i Niš-Zaječar raspada? Kakve koristi ima stanovnik Vlasotinca, Leskovca, Trgovišta, Niša ,Boljevca od toga? To su višestruke posledice, iseljavanje stanovništva, siromaštvo, prostitucija, beda, zaostalost, ali i doseljavanje drugog stanovništva, drugih nacija. A država ne mrda da išta učini da ove krajeve razvije, dovede investitore. Govore investicije, a gde to? Samo Vojvodina i to Bačka i Srem(put E70). Govorite malo o ovome, a problem je veliki.

Verica20

pre 9 godina

Nadam se da cemo do iduceg samita realizovati bar neke od postignutih dogovora i poboljsati svoju infrastrukturu bez koje i nema privrede...

Joka

pre 9 godina

Najbitnije je da se Srbija pokazala kao dobar domaćin i da je premijer Kine prepun utisaka.Srbija je samim održavanjem samita dobila na kredibilitetu u očima međunarodne zajednice videćemo benefite ovoga u skorijoj budućnosti.

Fedja

pre 9 godina

Da smo i prethodnih godina imali sposobnu vlast koja ce dovesti investitore danas bi druga prica bila!Trebalo je tek Vucic da dodje na vlast pa da pocnu prave investicije a sto je najgore oni koji nisu umeli ni jednu pravu investiciju da dovedu oni ga najvise i kritikuju!

Caca

pre 9 godina

Svi u svetu na sve nacine pokusavaju da privuku Kineze da uloze pare u njihovu zemlju a oni se nama sami nude i otvoreno kazu da hoce da nam pomognu!Eto sta znaci kada se vodi diplomatija na dobar nacin i kada iskreno nastupamo i znamo sta hocemo!

Mary

pre 9 godina

SaradnjaKine sa zemlajma Evrope je znacajno unapredjena, a ovaj samit je prilika da se odnosi podignu na visi nivo i jos prosire. Evropsa pokazuje potrebu za finansiranjem infrastrukturnih projekata od strane Kine, a Kina nudi mogucnosti svoje proizvodnje.

Mala Lola

pre 9 godina

I vise od tri utiska je ostavio ovaj samit na mene.Bravo za odlicno zamisljenu prezentaciju Srbije,i svaka cast Vucicu na ulaganju napora da od Samita Srbija u buducnosti oseti realnu korist u svim sferama.

Voz i masinovodja

pre 9 godina

Srbija je lokomotiva koja vuce ka razvoju ovaj region, a Vucic je masinovodja koji upravlja celom kompozicijom, i to je jasno svim ucesnicima samita.

milos

pre 9 godina

projekat prozima vise drzava i to moramo iskoristiti. konacno ce se ziveti bolje kroz ekonomski razvoj. cak smem i optimisticno da kazem da ce EU biti veoma zainteresovana da uvestvuje u ovakvim investocionim projektima u citavom regionu i da Srbija vise nece biti na marginama Evropske unije

Solomon

pre 9 godina

Sjajna stvar za Srbiju! Do danas, dok nisam video kolicinu informacija koju mediji prenose o samom samitu i temama, nisam imao pojma koliko je ovo znacajan dogadjaj. Jos jednom smo dokazali da smo nepravedno zapostavljeni svih ovih godina i da ne zasluzujemo tretman kakav smo dobili sa zapada. Podrska Vladi da izgura bar neke od infrastrukturnih projekata jer ce oni biti dodatno ubrzanje sveukupnom ekonomskom napretku zemlje.

Sosa

pre 9 godina

Citiram i slazem se:
"Nema sumnje da ćemo u budučnosti imati bolje programe i planove, kao i da će ih biti više. Siguran sam da ćemo naći konkretna rešenja za naše infrastrukturne i ekonomske probleme i da ćemo moći da poboljšamo stanje naših privreda", rekao je Vučić.

11482

pre 9 godina

Kina u ovom samitu vidu mogućnost za uspostavljanje većeg uticaja i saradnje sa zemljama Evrope,ai Srbijom,koja je na mestu susreta Istoka i zapada,a i nama saradnja sa kinezima može doneti samo dobro.

Ivan

pre 9 godina

Da rezimiramo: Imaćemo dobit, imaćemo obostranu korist, Kina i Srbija i ostale zemlje Srednje i Istočne Evrope. Međutim, ako pogledamo projekte koji su naglašavani, pojedine investicije(što se Srbije tiče)lično, ne vidim korist čitavoj državi već pojedinim delovima, kao i obično Beogradu i Vojvodini i bližoj beogradskoj okolini. Pitanje je isto za sve, a i vas novinare, istražite: koju korist stanovnici Južne i Istočne Srbije, koje inače Beograđani nazivaju provincijalcima imaju od izgradnje pruge Beograd-Budimpešta i Beograd-Bar dok se pruga do Skoplja i Niš-Zaječar raspada? Kakve koristi ima stanovnik Vlasotinca, Leskovca, Trgovišta, Niša ,Boljevca od toga? To su višestruke posledice, iseljavanje stanovništva, siromaštvo, prostitucija, beda, zaostalost, ali i doseljavanje drugog stanovništva, drugih nacija. A država ne mrda da išta učini da ove krajeve razvije, dovede investitore. Govore investicije, a gde to? Samo Vojvodina i to Bačka i Srem(put E70). Govorite malo o ovome, a problem je veliki.

Miljana B

pre 9 godina

@Miloš:A šta nam je to ponudila bivša vlast za 12.godina njihove vladavine. Oni nisu ponudili oni su nam doneli jad i bedu. Uništili su sve čega su se prihvatili, pa smo sada prinuđeni da smanjujemo plate i penzije.

Verica20

pre 9 godina

Nadam se da cemo do iduceg samita realizovati bar neke od postignutih dogovora i poboljsati svoju infrastrukturu bez koje i nema privrede...

JAGODICI

pre 9 godina

Razgovori dvojice premijera Kacijanga i Vucica omogućiće nalaženje konkretnih rešenja za infrastrukturne i ekonomske probleme, što će privrede zemalja regiona učiniti održivim.Srbija dobila veliku sansu.

11482

pre 9 godina

Kina u ovom samitu vidu mogućnost za uspostavljanje većeg uticaja i saradnje sa zemljama Evrope,ai Srbijom,koja je na mestu susreta Istoka i zapada,a i nama saradnja sa kinezima može doneti samo dobro.

Misa99

pre 9 godina

Ono sto je utisak za nas je to da Kina vidi u nama sigurnog partnera ali ce nas I Evropa sad agledati drugacije I verujem vise postovati. Mi smo ovim pokazali da smo zaista lider u regionu I da imamo perspektivu. Verujem da ce projekti koji su u najavi i biti realizovani.

Sosa

pre 9 godina

Citiram i slazem se:
"Nema sumnje da ćemo u budučnosti imati bolje programe i planove, kao i da će ih biti više. Siguran sam da ćemo naći konkretna rešenja za naše infrastrukturne i ekonomske probleme i da ćemo moći da poboljšamo stanje naših privreda", rekao je Vučić.

Solomon

pre 9 godina

Sjajna stvar za Srbiju! Do danas, dok nisam video kolicinu informacija koju mediji prenose o samom samitu i temama, nisam imao pojma koliko je ovo znacajan dogadjaj. Jos jednom smo dokazali da smo nepravedno zapostavljeni svih ovih godina i da ne zasluzujemo tretman kakav smo dobili sa zapada. Podrska Vladi da izgura bar neke od infrastrukturnih projekata jer ce oni biti dodatno ubrzanje sveukupnom ekonomskom napretku zemlje.

Viki

pre 9 godina

Kineski premijer je sigurno zadovoljan jer je video velike mogućnosti saradnje sa Srbijom.Za Srbiju će značiti najviše ekonomska i od takve saradnje će obadve države imati velike koristi.

Joka

pre 9 godina

Najbitnije je da se Srbija pokazala kao dobar domaćin i da je premijer Kine prepun utisaka.Srbija je samim održavanjem samita dobila na kredibilitetu u očima međunarodne zajednice videćemo benefite ovoga u skorijoj budućnosti.

Caca

pre 9 godina

Svi u svetu na sve nacine pokusavaju da privuku Kineze da uloze pare u njihovu zemlju a oni se nama sami nude i otvoreno kazu da hoce da nam pomognu!Eto sta znaci kada se vodi diplomatija na dobar nacin i kada iskreno nastupamo i znamo sta hocemo!

Mary

pre 9 godina

SaradnjaKine sa zemlajma Evrope je znacajno unapredjena, a ovaj samit je prilika da se odnosi podignu na visi nivo i jos prosire. Evropsa pokazuje potrebu za finansiranjem infrastrukturnih projekata od strane Kine, a Kina nudi mogucnosti svoje proizvodnje.

ekonomista

pre 9 godina

Svetski mediji odaju priznanje Srbiji a neke stranke koje su našu državu svojim lošim rukovođenjem doveli do prosjačkog štapa, iz debele opozicije pljuju po svemu što je, sada se zaista vidi, odlično urađeno za samo deset meseci ove vlade.

Fedja

pre 9 godina

Da smo i prethodnih godina imali sposobnu vlast koja ce dovesti investitore danas bi druga prica bila!Trebalo je tek Vucic da dodje na vlast pa da pocnu prave investicije a sto je najgore oni koji nisu umeli ni jednu pravu investiciju da dovedu oni ga najvise i kritikuju!

Mala Lola

pre 9 godina

I vise od tri utiska je ostavio ovaj samit na mene.Bravo za odlicno zamisljenu prezentaciju Srbije,i svaka cast Vucicu na ulaganju napora da od Samita Srbija u buducnosti oseti realnu korist u svim sferama.

Braco

pre 9 godina

Tako treba!Konkretni projekti,konkretne investicije,kratki rokovi za izgradnju i jacanje saradnje sa zemljama regiona!Da nisu Kinezi dosli niko ni dinar ne bi ulozio u region u infrastrukturne projekte!Podrzavam svakog ko dovede i jednog investitora koji ce zaposliti ljude i unaprediti saradnju!

Miro Đokić

pre 9 godina

@Grrr: Onaj ko je uspio da dovede u Beograd ,15.predsednika vlada , nekoliko hiljada privrednika i posebno predsednika Kine , onda taj zaista zaslužuje da se pomene i da mu se oda priznanje.

milos

pre 9 godina

projekat prozima vise drzava i to moramo iskoristiti. konacno ce se ziveti bolje kroz ekonomski razvoj. cak smem i optimisticno da kazem da ce EU biti veoma zainteresovana da uvestvuje u ovakvim investocionim projektima u citavom regionu i da Srbija vise nece biti na marginama Evropske unije

BoljiZivot

pre 9 godina

Zahvaljujući g. Vucicu, ceo svet je maltene stao, svi prate istorijski samit u Beogradu. Od Srbije će g. Vucic uskoro napraviti najbogatiju državu Evrope, samo mu treba verovati.

Miloš Kosorić

pre 9 godina

@Hm:Kada je za nekoga samit na kome učestvuju 15 predsednika vlada srednje i istočne Evrope,plus predsednik vlade Kine i još blizu hiljadu privrednika , zezancija, onda to govori o njegovoj ozbiljnosti.

jelena

pre 9 godina

Danasnji dan je pravo osvezenje u multilateralnim odnosima Srbije i svih ovih zemalja koje su odabrale da se ipak glavni dogadjaj na kraju 2014 desava bas kod nas.

duel

pre 9 godina

Očigledno je da ova poseta toliko uticajnih ljudi nije uzaludna. Same pohvale za tako malu zemlju ipak nešsto znače. Ne pamtim koja je vlast išsta slično odrala ili nije imala hrabrosti da organizuje kao ova. Budimo realni...

Voz i masinovodja

pre 9 godina

Srbija je lokomotiva koja vuce ka razvoju ovaj region, a Vucic je masinovodja koji upravlja celom kompozicijom, i to je jasno svim ucesnicima samita.

Ekolog

pre 9 godina

Sveopsti utisak je da Srbija ima cast sto je ugostila toliki broj uglednih drzavnika iz svih krajeva sveta. I Srbiji u ucesnicama samita ovo je prilika za unapredjenje privredne i ekonomske saradnje.

Sanja

pre 9 godina

Sta reci!Pravi potez je ovaj samit ne samo zbog nas nego i zbog celog regiona!Pre su nam dolazili koje kakvi stranci i samo obecavali a ovde su konkretni projekti dogovoreni!Sta god pricali ali Vucic se pokazao kao sposoban premijer!

Rista

pre 9 godina

Svim zemljama u ovom delu Evrope ce znaciti mnogo ove kineske investicije,svi su skupili u Beograd sa velikim ocekivanjima a kineski premijer im je jos rekao da sa ovim jos nisu zavrsena ulaganja nego da ih ocekuju jos vece pare za investiranje!Ovakvi prijatelji su nam potrebni i steta sto smo se do sada oslanjali na druge a ne na Kineze!

Doci

pre 9 godina

Samo istrajnom politikom koja je okrenuta reformama možemo oporaviti srpsku ekonomiju. Današnji samit to i potvrđuje. Saradnja sa svim zemljama kao i sigurnost za strani kapital, doneće nam i nove investicije.

Doci

pre 9 godina

Samo istrajnom politikom koja je okrenuta reformama možemo oporaviti srpsku ekonomiju. Današnji samit to i potvrđuje. Saradnja sa svim zemljama kao i sigurnost za strani kapital, doneće nam i nove investicije.

Žarko

pre 9 godina

Kriza EU dala je prostor za veći prodor kineskog uticaja na zemlje centralne i južne Evrope. U međunarodnim odnosima ništa se ne dešava slučajno. Kina je godinama kupovala hartije od vrednosti u SAD. Sada je izgleda doneta strateška odluka da se novac ulaže u onaj deo Evrope, koji je u velikim teškoćama, a Brisel mu ne može pomoći.

Viber

pre 9 godina

Kada nam jedna ovako velika i ekonomski najjaca sila u svetu pruza podrsku i zeli saradnju sa jednom malom zemljom kao sto je Srbija na svim poljima to je samo uspeh za nas i veliki pomak za nasu buducnost.

Hm

pre 9 godina

Ne verujem sta sam upravo procitao sve u komentarima. Znaci nastavljaju po starom iako su provaljeni da koriste automatizovane sistem ostavljanja komentara i glasanja. Toliko ocigledno, mene bi bilo sramota! Jednog dana, kad svi koji nesto vrede odu iz Srbije, pa se ova "elita" medjusobno poubija jer nece znati nista da urade i naprave, ova zemlja ce se ugasiti. A ovaj populizam, parade, samiti i ostale zezancije necu ni da komentarisem. Samo sramota sta se u ovoj zemlji radi poslednjih 100 godina!

Bidzi

pre 9 godina

Srbija je lokomotiva koja vuce ka razvoju ovaj region, a Vucic je masinovodja koji upravlja celom kompozicijom, i to je jasno svim ucesnicima samita.
(Voz i masinovodja, 16. decembar 2014 20:44)
- Ljudi, šta je ovo, kakvi su ovo komentari i hvalospevi? Koji je ovo nivo, ne verujem šta čitam??!!

Grrr

pre 9 godina

Tekst je o tome šta je kineski premijer naveo kao utiske. Da li vas neko plaća da spominjete Vučića u pozitivnom kontekstu? Ja ne vidim nista pozitivno, samo lošu sigurnost, kurs eura, kriminal, brukanje po svetu, nadgrobnu plocu na mostu...

MIMI NI

pre 9 godina

Premijer je naveo da je siguran da će zemlje centralne i istocne Evrope s prijateljima iz Kine i kompanijama te zemlje moći da omoguće svojim zemljama da urade nešto bolje za svoje društvo. Moci ce i tome se nema sta dodati.

Sanja

pre 9 godina

Sta reci!Pravi potez je ovaj samit ne samo zbog nas nego i zbog celog regiona!Pre su nam dolazili koje kakvi stranci i samo obecavali a ovde su konkretni projekti dogovoreni!Sta god pricali ali Vucic se pokazao kao sposoban premijer!

Milos

pre 9 godina

@Fedja
Pa Vucic je na vlasti vec 2 i po godine. Za te 2 i po godine on je Kini ponudio projekte tipa kanal Beograd - Solun. Ne samo to on je coveka koji je forsirao tu priocu poslao za naseg ambasadora u Kinu. Pa ti vidi cemu mi mozemo da se nadamo.

DK

pre 9 godina

3 milijarde dolara od Seika.... 3 milijarde od Kinza.... Pa jos od Rusa milijarda dve i razne pogodnosti.. Pa mi cemo 2016 ili 2017 a 2018 ili 2019 sigurno ziveti mnogo bolje a i podici cemo plate i penzije za 10%....

П.П.У.

pre 9 godina

"Форум" и "самит" су два различита скупа која су се десила данас.
Из чланка није јасно на који се овај "извештај" односи.

radojko

pre 9 godina

Kao da se dogovaramo sa lisicom koju koku prvu da nam lapne. Ali sta da se radi...ameri nemaju vaznija posla nego da guse ruse.. Evropa ceka amere da im kazu kada ce na zahod...a kinezi kupuju jevtinu naftu ...i rovare po balkanu. Ma da..ta cia je stvarno mudrost nad mudroscu. Masala

daevon

pre 9 godina

Da se ne lažemo... Kina daje kredite za infrastrukturne projekte uz uslov da ga rade njene firme. Odlično za Kinu, zaposlene firme, zaposleno mnogo ljudi, izvežen materijal, naplaćena kamata za zajam. Tako se radi u ozbiljnim državama koje je zbog ovakvih premijera najbrže rastuće ekonomije.

Nasuprot tome, mi u Srbiji imamo drugačije premijere. I ovog sada i one ranije. Oni iz poreza koji plaćaju naše firme i građani, subvencionišu strane firme da dođu ovde i zaposle "jeftinu radnu snagu" i zatim profit iznesu. Kojim imenom da ovo nazovemo?

Boris

pre 9 godina

1. Kina : "DA" u svakom pogledu ali pametno ( NE kao Mira 90-ih što ih je
zavrnula obećavajući traktore,a uzela pare). Imamo li mi
ljude za ovo: SUMNJAM.

2. Rusija : DEFINITIVNO "NEEEE" . Treba li uopšti podsećati zašto?
- 800 mil. EUR za železnice- zaboravite.
- Južni tok : zaboravite
- Vraćanje NIS-a - zaboravite .............i puno drugoga.
3. EU - "MOŽDA" ,ali ih treba iskoristiti za sređivanje države i
institucija, dok nas ne oteraju u majčinu.

Markusss

pre 9 godina

Dosli Kinezi da sire posao sa Nemcima, mi smo samo teren i mesto dogadjaja, niko nas ne uzima za ozbiljno....pustite Vuciceve price i bajke izvrnute....

Botovi, preseo vam 'lebac koji ovako zaradjujete

pre 9 godina

Vučićeva klika opet plasira komentare o "najboljoj vladi", "super-sposobnom Vučiću" i "prethonoj vladi krivoj za sve"?! :))))

Uzalud vam trud, svirači ... ! Jer - svaka čast Vučiću, za samo nekoliko meseci uspeo je da svojim predanim radom i zalaganjem... smanji plate i penzije, optereti budžet zapošljavanjem još više partijskog kadra u javnom sektoru, otera iz Vlade sve koji su hteli da nešto urade, instalira na bitna mesta stručnjake poput Vulina i Stefanovića, stavi sve bitne medije pod svoju kontrolu i onemogući da se čuje bilo koje mišljenje koje mu se ne sviđa... i još mnogo, mnogo toga.

Aca

pre 9 godina

Koliko ovde pametnih Srpskih glava svako od njih bi mogao biti premijer i povesti Srbiju u blagostanje još samo da oteramo Vučića i nema zime za nas.

Bajkeri 5

pre 9 godina

Mi mu dodjemo ovde kao neki most izmedju Evrope i Kine, mozda to i nije tako losa strategija, jednom da iskoristimo na pravi nacin nas geografski polozaj, jer kroz istoriju se pokazalo da nije dobro sto smo na balkanu i sto smo bas na tom mestu gde se nalazimo.

DŽemo voli džem

pre 9 godina

Rak rana Srbije je infrastruktura,i kada to budemo rešili,a imamo dobar početak,bićemo veoma atraktivni za poslovanje.Najveći utisak na mene je ostavila Kina koja nam je dala veliki značaj organizacijom samita,i njena iskrena želja da nam pomogne,uz svoj interes naravno !

ostali se vole, b 92 se cita

pre 9 godina

Milanović je sam odlučio da ne prisustvuje samitu. Šešelj je samo bio izgovor, pravi razlog leži u potajnoj mržnji Hrvata prema Srbima. Kina, čija je ekonomija i službeno prerasla snagu američke i postala najjača ekonomska sila sveta investiraće u Srbiju i zemljama regiona i samim tim finansijsku dobit dobiće obe strane.

Radmila

pre 9 godina

Infrastruktura je prioritet u regionu. U izgradnju drumskog i železničkog saobraćaja nije ulagano decenijama. Bolji putevi, brza pruga mogu koristiti svima, smanjiti vremensku udaljenost i nova radna mesta.

herkules s

pre 9 godina

Najbitnije od svega je da se ovim Samitom produbljuje saradnja izmedju zemalja clanica Samita sto ce imati za rezultat razvoj infrastrukture, primenu visokorazvijenih tehnologija, povecanje proizvodnje i izvoz nasih poljoprivrednih proizvoda na ino, a posebno kinesko trziste.

ZAOKRET - ZA -360 - STEPENI

pre 9 godina

Naravno da Kineski premijer ima dosta razloga da nakon posete Srbiji bude zadovoljanjer pre svega primljen kao veliki prijatelj. On je sigurno zadovoljan jer je video velike mogucnosti koje nasa zemlja ima, tako da se Kina odlucila na saradnju sa Srbijom. Za Srbiju ce znaciti najvise ekonomska i od takve saradnje ce obadve drzave imati velike koristi. Kada nam jedna ovako velika i ekonomski najjaca sila u svetu pruza podrsku i zeli saradnju sa jednom malom zemljom kao sto je Srbija na svim poljima to je samo uspeh za nas i veliki pomak za nasu buducnost.

Voz i masinovodja

pre 9 godina

Srbija je lokomotiva koja vuce ka razvoju ovaj region, a Vucic je masinovodja koji upravlja celom kompozicijom, i to je jasno svim ucesnicima samita.

Markusss

pre 9 godina

Dosli Kinezi da sire posao sa Nemcima, mi smo samo teren i mesto dogadjaja, niko nas ne uzima za ozbiljno....pustite Vuciceve price i bajke izvrnute....

DK

pre 9 godina

3 milijarde dolara od Seika.... 3 milijarde od Kinza.... Pa jos od Rusa milijarda dve i razne pogodnosti.. Pa mi cemo 2016 ili 2017 a 2018 ili 2019 sigurno ziveti mnogo bolje a i podici cemo plate i penzije za 10%....

Ivan

pre 9 godina

Da rezimiramo: Imaćemo dobit, imaćemo obostranu korist, Kina i Srbija i ostale zemlje Srednje i Istočne Evrope. Međutim, ako pogledamo projekte koji su naglašavani, pojedine investicije(što se Srbije tiče)lično, ne vidim korist čitavoj državi već pojedinim delovima, kao i obično Beogradu i Vojvodini i bližoj beogradskoj okolini. Pitanje je isto za sve, a i vas novinare, istražite: koju korist stanovnici Južne i Istočne Srbije, koje inače Beograđani nazivaju provincijalcima imaju od izgradnje pruge Beograd-Budimpešta i Beograd-Bar dok se pruga do Skoplja i Niš-Zaječar raspada? Kakve koristi ima stanovnik Vlasotinca, Leskovca, Trgovišta, Niša ,Boljevca od toga? To su višestruke posledice, iseljavanje stanovništva, siromaštvo, prostitucija, beda, zaostalost, ali i doseljavanje drugog stanovništva, drugih nacija. A država ne mrda da išta učini da ove krajeve razvije, dovede investitore. Govore investicije, a gde to? Samo Vojvodina i to Bačka i Srem(put E70). Govorite malo o ovome, a problem je veliki.

Bidzi

pre 9 godina

Srbija je lokomotiva koja vuce ka razvoju ovaj region, a Vucic je masinovodja koji upravlja celom kompozicijom, i to je jasno svim ucesnicima samita.
(Voz i masinovodja, 16. decembar 2014 20:44)
- Ljudi, šta je ovo, kakvi su ovo komentari i hvalospevi? Koji je ovo nivo, ne verujem šta čitam??!!

Hm

pre 9 godina

Ne verujem sta sam upravo procitao sve u komentarima. Znaci nastavljaju po starom iako su provaljeni da koriste automatizovane sistem ostavljanja komentara i glasanja. Toliko ocigledno, mene bi bilo sramota! Jednog dana, kad svi koji nesto vrede odu iz Srbije, pa se ova "elita" medjusobno poubija jer nece znati nista da urade i naprave, ova zemlja ce se ugasiti. A ovaj populizam, parade, samiti i ostale zezancije necu ni da komentarisem. Samo sramota sta se u ovoj zemlji radi poslednjih 100 godina!

radojko

pre 9 godina

Kao da se dogovaramo sa lisicom koju koku prvu da nam lapne. Ali sta da se radi...ameri nemaju vaznija posla nego da guse ruse.. Evropa ceka amere da im kazu kada ce na zahod...a kinezi kupuju jevtinu naftu ...i rovare po balkanu. Ma da..ta cia je stvarno mudrost nad mudroscu. Masala

Grrr

pre 9 godina

Tekst je o tome šta je kineski premijer naveo kao utiske. Da li vas neko plaća da spominjete Vučića u pozitivnom kontekstu? Ja ne vidim nista pozitivno, samo lošu sigurnost, kurs eura, kriminal, brukanje po svetu, nadgrobnu plocu na mostu...

Aca

pre 9 godina

Koliko ovde pametnih Srpskih glava svako od njih bi mogao biti premijer i povesti Srbiju u blagostanje još samo da oteramo Vučića i nema zime za nas.

daevon

pre 9 godina

Da se ne lažemo... Kina daje kredite za infrastrukturne projekte uz uslov da ga rade njene firme. Odlično za Kinu, zaposlene firme, zaposleno mnogo ljudi, izvežen materijal, naplaćena kamata za zajam. Tako se radi u ozbiljnim državama koje je zbog ovakvih premijera najbrže rastuće ekonomije.

Nasuprot tome, mi u Srbiji imamo drugačije premijere. I ovog sada i one ranije. Oni iz poreza koji plaćaju naše firme i građani, subvencionišu strane firme da dođu ovde i zaposle "jeftinu radnu snagu" i zatim profit iznesu. Kojim imenom da ovo nazovemo?

Milos

pre 9 godina

@Fedja
Pa Vucic je na vlasti vec 2 i po godine. Za te 2 i po godine on je Kini ponudio projekte tipa kanal Beograd - Solun. Ne samo to on je coveka koji je forsirao tu priocu poslao za naseg ambasadora u Kinu. Pa ti vidi cemu mi mozemo da se nadamo.

Sosa

pre 9 godina

Citiram i slazem se:
"Nema sumnje da ćemo u budučnosti imati bolje programe i planove, kao i da će ih biti više. Siguran sam da ćemo naći konkretna rešenja za naše infrastrukturne i ekonomske probleme i da ćemo moći da poboljšamo stanje naših privreda", rekao je Vučić.

П.П.У.

pre 9 godina

"Форум" и "самит" су два различита скупа која су се десила данас.
Из чланка није јасно на који се овај "извештај" односи.

Fedja

pre 9 godina

Da smo i prethodnih godina imali sposobnu vlast koja ce dovesti investitore danas bi druga prica bila!Trebalo je tek Vucic da dodje na vlast pa da pocnu prave investicije a sto je najgore oni koji nisu umeli ni jednu pravu investiciju da dovedu oni ga najvise i kritikuju!

BoljiZivot

pre 9 godina

Zahvaljujući g. Vucicu, ceo svet je maltene stao, svi prate istorijski samit u Beogradu. Od Srbije će g. Vucic uskoro napraviti najbogatiju državu Evrope, samo mu treba verovati.

Mala Lola

pre 9 godina

I vise od tri utiska je ostavio ovaj samit na mene.Bravo za odlicno zamisljenu prezentaciju Srbije,i svaka cast Vucicu na ulaganju napora da od Samita Srbija u buducnosti oseti realnu korist u svim sferama.

Solomon

pre 9 godina

Sjajna stvar za Srbiju! Do danas, dok nisam video kolicinu informacija koju mediji prenose o samom samitu i temama, nisam imao pojma koliko je ovo znacajan dogadjaj. Jos jednom smo dokazali da smo nepravedno zapostavljeni svih ovih godina i da ne zasluzujemo tretman kakav smo dobili sa zapada. Podrska Vladi da izgura bar neke od infrastrukturnih projekata jer ce oni biti dodatno ubrzanje sveukupnom ekonomskom napretku zemlje.

Caca

pre 9 godina

Svi u svetu na sve nacine pokusavaju da privuku Kineze da uloze pare u njihovu zemlju a oni se nama sami nude i otvoreno kazu da hoce da nam pomognu!Eto sta znaci kada se vodi diplomatija na dobar nacin i kada iskreno nastupamo i znamo sta hocemo!

Boris

pre 9 godina

1. Kina : "DA" u svakom pogledu ali pametno ( NE kao Mira 90-ih što ih je
zavrnula obećavajući traktore,a uzela pare). Imamo li mi
ljude za ovo: SUMNJAM.

2. Rusija : DEFINITIVNO "NEEEE" . Treba li uopšti podsećati zašto?
- 800 mil. EUR za železnice- zaboravite.
- Južni tok : zaboravite
- Vraćanje NIS-a - zaboravite .............i puno drugoga.
3. EU - "MOŽDA" ,ali ih treba iskoristiti za sređivanje države i
institucija, dok nas ne oteraju u majčinu.

11482

pre 9 godina

Kina u ovom samitu vidu mogućnost za uspostavljanje većeg uticaja i saradnje sa zemljama Evrope,ai Srbijom,koja je na mestu susreta Istoka i zapada,a i nama saradnja sa kinezima može doneti samo dobro.

Rista

pre 9 godina

Svim zemljama u ovom delu Evrope ce znaciti mnogo ove kineske investicije,svi su skupili u Beograd sa velikim ocekivanjima a kineski premijer im je jos rekao da sa ovim jos nisu zavrsena ulaganja nego da ih ocekuju jos vece pare za investiranje!Ovakvi prijatelji su nam potrebni i steta sto smo se do sada oslanjali na druge a ne na Kineze!

Joka

pre 9 godina

Najbitnije je da se Srbija pokazala kao dobar domaćin i da je premijer Kine prepun utisaka.Srbija je samim održavanjem samita dobila na kredibilitetu u očima međunarodne zajednice videćemo benefite ovoga u skorijoj budućnosti.

Doci

pre 9 godina

Samo istrajnom politikom koja je okrenuta reformama možemo oporaviti srpsku ekonomiju. Današnji samit to i potvrđuje. Saradnja sa svim zemljama kao i sigurnost za strani kapital, doneće nam i nove investicije.

Doci

pre 9 godina

Samo istrajnom politikom koja je okrenuta reformama možemo oporaviti srpsku ekonomiju. Današnji samit to i potvrđuje. Saradnja sa svim zemljama kao i sigurnost za strani kapital, doneće nam i nove investicije.

Ekolog

pre 9 godina

Sveopsti utisak je da Srbija ima cast sto je ugostila toliki broj uglednih drzavnika iz svih krajeva sveta. I Srbiji u ucesnicama samita ovo je prilika za unapredjenje privredne i ekonomske saradnje.

Mary

pre 9 godina

SaradnjaKine sa zemlajma Evrope je znacajno unapredjena, a ovaj samit je prilika da se odnosi podignu na visi nivo i jos prosire. Evropsa pokazuje potrebu za finansiranjem infrastrukturnih projekata od strane Kine, a Kina nudi mogucnosti svoje proizvodnje.

ekonomista

pre 9 godina

Svetski mediji odaju priznanje Srbiji a neke stranke koje su našu državu svojim lošim rukovođenjem doveli do prosjačkog štapa, iz debele opozicije pljuju po svemu što je, sada se zaista vidi, odlično urađeno za samo deset meseci ove vlade.

Misa99

pre 9 godina

Ono sto je utisak za nas je to da Kina vidi u nama sigurnog partnera ali ce nas I Evropa sad agledati drugacije I verujem vise postovati. Mi smo ovim pokazali da smo zaista lider u regionu I da imamo perspektivu. Verujem da ce projekti koji su u najavi i biti realizovani.

milos

pre 9 godina

projekat prozima vise drzava i to moramo iskoristiti. konacno ce se ziveti bolje kroz ekonomski razvoj. cak smem i optimisticno da kazem da ce EU biti veoma zainteresovana da uvestvuje u ovakvim investocionim projektima u citavom regionu i da Srbija vise nece biti na marginama Evropske unije

duel

pre 9 godina

Očigledno je da ova poseta toliko uticajnih ljudi nije uzaludna. Same pohvale za tako malu zemlju ipak nešsto znače. Ne pamtim koja je vlast išsta slično odrala ili nije imala hrabrosti da organizuje kao ova. Budimo realni...

jelena

pre 9 godina

Danasnji dan je pravo osvezenje u multilateralnim odnosima Srbije i svih ovih zemalja koje su odabrale da se ipak glavni dogadjaj na kraju 2014 desava bas kod nas.

Verica20

pre 9 godina

Nadam se da cemo do iduceg samita realizovati bar neke od postignutih dogovora i poboljsati svoju infrastrukturu bez koje i nema privrede...

Braco

pre 9 godina

Tako treba!Konkretni projekti,konkretne investicije,kratki rokovi za izgradnju i jacanje saradnje sa zemljama regiona!Da nisu Kinezi dosli niko ni dinar ne bi ulozio u region u infrastrukturne projekte!Podrzavam svakog ko dovede i jednog investitora koji ce zaposliti ljude i unaprediti saradnju!

Miro Đokić

pre 9 godina

@Grrr: Onaj ko je uspio da dovede u Beograd ,15.predsednika vlada , nekoliko hiljada privrednika i posebno predsednika Kine , onda taj zaista zaslužuje da se pomene i da mu se oda priznanje.

Žarko

pre 9 godina

Kriza EU dala je prostor za veći prodor kineskog uticaja na zemlje centralne i južne Evrope. U međunarodnim odnosima ništa se ne dešava slučajno. Kina je godinama kupovala hartije od vrednosti u SAD. Sada je izgleda doneta strateška odluka da se novac ulaže u onaj deo Evrope, koji je u velikim teškoćama, a Brisel mu ne može pomoći.

Miljana B

pre 9 godina

@Miloš:A šta nam je to ponudila bivša vlast za 12.godina njihove vladavine. Oni nisu ponudili oni su nam doneli jad i bedu. Uništili su sve čega su se prihvatili, pa smo sada prinuđeni da smanjujemo plate i penzije.

Sanja

pre 9 godina

Sta reci!Pravi potez je ovaj samit ne samo zbog nas nego i zbog celog regiona!Pre su nam dolazili koje kakvi stranci i samo obecavali a ovde su konkretni projekti dogovoreni!Sta god pricali ali Vucic se pokazao kao sposoban premijer!

Sanja

pre 9 godina

Sta reci!Pravi potez je ovaj samit ne samo zbog nas nego i zbog celog regiona!Pre su nam dolazili koje kakvi stranci i samo obecavali a ovde su konkretni projekti dogovoreni!Sta god pricali ali Vucic se pokazao kao sposoban premijer!

Viber

pre 9 godina

Kada nam jedna ovako velika i ekonomski najjaca sila u svetu pruza podrsku i zeli saradnju sa jednom malom zemljom kao sto je Srbija na svim poljima to je samo uspeh za nas i veliki pomak za nasu buducnost.

Miloš Kosorić

pre 9 godina

@Hm:Kada je za nekoga samit na kome učestvuju 15 predsednika vlada srednje i istočne Evrope,plus predsednik vlade Kine i još blizu hiljadu privrednika , zezancija, onda to govori o njegovoj ozbiljnosti.

MIMI NI

pre 9 godina

Premijer je naveo da je siguran da će zemlje centralne i istocne Evrope s prijateljima iz Kine i kompanijama te zemlje moći da omoguće svojim zemljama da urade nešto bolje za svoje društvo. Moci ce i tome se nema sta dodati.

JAGODICI

pre 9 godina

Razgovori dvojice premijera Kacijanga i Vucica omogućiće nalaženje konkretnih rešenja za infrastrukturne i ekonomske probleme, što će privrede zemalja regiona učiniti održivim.Srbija dobila veliku sansu.

Viki

pre 9 godina

Kineski premijer je sigurno zadovoljan jer je video velike mogućnosti saradnje sa Srbijom.Za Srbiju će značiti najviše ekonomska i od takve saradnje će obadve države imati velike koristi.

ostali se vole, b 92 se cita

pre 9 godina

Milanović je sam odlučio da ne prisustvuje samitu. Šešelj je samo bio izgovor, pravi razlog leži u potajnoj mržnji Hrvata prema Srbima. Kina, čija je ekonomija i službeno prerasla snagu američke i postala najjača ekonomska sila sveta investiraće u Srbiju i zemljama regiona i samim tim finansijsku dobit dobiće obe strane.

Botovi, preseo vam 'lebac koji ovako zaradjujete

pre 9 godina

Vučićeva klika opet plasira komentare o "najboljoj vladi", "super-sposobnom Vučiću" i "prethonoj vladi krivoj za sve"?! :))))

Uzalud vam trud, svirači ... ! Jer - svaka čast Vučiću, za samo nekoliko meseci uspeo je da svojim predanim radom i zalaganjem... smanji plate i penzije, optereti budžet zapošljavanjem još više partijskog kadra u javnom sektoru, otera iz Vlade sve koji su hteli da nešto urade, instalira na bitna mesta stručnjake poput Vulina i Stefanovića, stavi sve bitne medije pod svoju kontrolu i onemogući da se čuje bilo koje mišljenje koje mu se ne sviđa... i još mnogo, mnogo toga.

DŽemo voli džem

pre 9 godina

Rak rana Srbije je infrastruktura,i kada to budemo rešili,a imamo dobar početak,bićemo veoma atraktivni za poslovanje.Najveći utisak na mene je ostavila Kina koja nam je dala veliki značaj organizacijom samita,i njena iskrena želja da nam pomogne,uz svoj interes naravno !

herkules s

pre 9 godina

Najbitnije od svega je da se ovim Samitom produbljuje saradnja izmedju zemalja clanica Samita sto ce imati za rezultat razvoj infrastrukture, primenu visokorazvijenih tehnologija, povecanje proizvodnje i izvoz nasih poljoprivrednih proizvoda na ino, a posebno kinesko trziste.

Radmila

pre 9 godina

Infrastruktura je prioritet u regionu. U izgradnju drumskog i železničkog saobraćaja nije ulagano decenijama. Bolji putevi, brza pruga mogu koristiti svima, smanjiti vremensku udaljenost i nova radna mesta.

Bajkeri 5

pre 9 godina

Mi mu dodjemo ovde kao neki most izmedju Evrope i Kine, mozda to i nije tako losa strategija, jednom da iskoristimo na pravi nacin nas geografski polozaj, jer kroz istoriju se pokazalo da nije dobro sto smo na balkanu i sto smo bas na tom mestu gde se nalazimo.

ZAOKRET - ZA -360 - STEPENI

pre 9 godina

Naravno da Kineski premijer ima dosta razloga da nakon posete Srbiji bude zadovoljanjer pre svega primljen kao veliki prijatelj. On je sigurno zadovoljan jer je video velike mogucnosti koje nasa zemlja ima, tako da se Kina odlucila na saradnju sa Srbijom. Za Srbiju ce znaciti najvise ekonomska i od takve saradnje ce obadve drzave imati velike koristi. Kada nam jedna ovako velika i ekonomski najjaca sila u svetu pruza podrsku i zeli saradnju sa jednom malom zemljom kao sto je Srbija na svim poljima to je samo uspeh za nas i veliki pomak za nasu buducnost.