Ponedeljak, 15.12.2014.

22:59

Vučićev tekst na blogu FT

Samit Kina-Balkan daje dodatan značaj Srbiji da sledi evropski put, istakao je premijer Aleksandra Vučić u autorskom tekstu na blogu "Fajnenšel tajmsa".

Izvor: Tanjug

Vuèiæev tekst na blogu FT IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

Dzasmina

pre 9 godina

Rusi su se pokazali na delu,Arapi su se pokazali na delu,Kinezi su se pokazali na delu,pa je red i da se EU pokaze na delu i da ona ulozi u neke kapitalne projekte u Srbiji i tako pokaze da ozbiljno racuna na nas!Mogu da pricaju sta god hoce ali istina je da je Vucic uspeo da dovede najbolje i najtrazenije svetske investitore u Srbiju!

Marija

pre 9 godina

Nas geografski polozaj koji nas je stavio na raskrsnicu izmedju istoka I zapada vodio nas je ka tome da trpimo posledice , umesto da iz njega izvucemo ono dobro i za nas korisno

Šizika

pre 9 godina

Vučić je lepo objasnio suštinu pozicije i planova Republike Srbije u svom autorskom tekstu pa neka se malo svet upozna sa tim kako mi u Srbiji radimo.

Vladan

pre 9 godina

Ovo je najveci samit koji se odrzavao u nasoj zemlji u novijoj istoriji. Moramo iskoristiti domacinstvo kako bi investitorima iz Kine prikazali sve kapitalne projekte, jer je lako uocljivo da su Kinezi spremni na saradnju.

IVANA - BO RU

pre 9 godina

Dolaskom na vlast Aleksandra Vucic mnoge stvari u Srbiji su krenule na bolje, kao prvo kada imamo dobro pripremljen i osmisljen plan zeljeni rezultati moraju da dodju. Aleksandar Vucic je uspeo da u Srbiju dovede mnoge politicare koji ce se naci na jednom mestu gde ce razmeniti iskustva.Gledano realno i korektno dolaskom Aleksandra Vucic nas odnos sa Kinom je sve prisniji i postaje jos jaci. Kada su se letos u Tijandjinu sreli na Letnjem Davosu, premijer Li su u razgovoru on je shvatio koliku zelju Srbija ima da unapredimo nivo odnosa i saradnje Kine i Srbije. Tako da se nadam da ce razgovori na tu temu biti nastavljeni i da ce rezultat biti jos povoljniji kada su ti odnosi u pitanju, da ce Srbija imati velike koristi.

Biber

pre 9 godina

Eto sta znaci aktivan i sposoban premijer!Kad se samo setim Cvetkovica i Kostunice koliko su bili spori i nesposobni tek vidim koliko vredi Vucic!Covek je doveo vise investitora u zadnje dve godina nego sve prethodne vlade zajedno a da ne pricam sto je spasao propale drzavne firme tipa Sartid,Fap i Simpo!

Djuka

pre 9 godina

Ovaj samit je znacajan za nas ali je znacajan i za Kinu jer kako se ovde pokazu sposobni za saradnju to ce videti ceo svet!Dobro je sto je Vucic vec spremio neke projekte koje ce povezati ceo region i koji ce mnogo znaciti privrednoj saradnji u regionu!

nataly

pre 9 godina

Vucic je u pravo vreme ostavio svoj autorski tekst na blogu FT.Cinjenica je da sam samit ima veliko znacenje!Zaista mozemo biti ponosni!

Biber

pre 9 godina

Eto sta znaci aktivan i sposoban premijer!Kad se samo setim Cvetkovica i Kostunice koliko su bili spori i nesposobni tek vidim koliko vredi Vucic!Covek je doveo vise investitora u zadnje dve godina nego sve prethodne vlade zajedno a da ne pricam sto je spasao propale drzavne firme tipa Sartid,Fap i Simpo!

jana

pre 9 godina

@Smejem se, smejem se, a plakao bih!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Azot, 15. decembar 2014 23:19)

Uopste nije bitno kako se ti opsecas...za razliku od tebe i jos nekih koji ste u manjini veliki deo Srba se ponosi!!!

Samson

pre 9 godina

Činjenica je da Vučić mnogo radi na razvijanju odnosa i saradnje sa stranim zemljama, a to je definitivno za svaku pohvalu. Ovakvu politiku i rad moramo u potpunosti podržati, u to nema sumnje. Najzad se nalazimo na dobrom putu ka boljitku.

Higija

pre 9 godina

Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoja i prosperiteta, Aleksandar Vučić je jedini premijer koji zaista omogućio da se samit održi u Beogradu i da na sve moguće načine radi na oporavku naše države, na pokretanje lake i teške industrije, na razvoj saobraćajne infrastrukture i energetike.Ovaj samit je najbolji samit koji će realizovati projekte koje su od velikog značaja za našu državu, i otvaranje novih radnih mesta. Samit ima cilj da privuče investicije iz Kine.

Graje

pre 9 godina

Mostovi nisu od zlata, i vrlo je povoljna cena za razliku od mosta preko Ade koji je najskuplji na svetu. Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoja i prosperiteta, Srbija teži ekonomskom prosperitetu i napretku, Aleksandar Vučić je jedini premijer koji zaista omogućio da se samit idrži u Beogradu i da na sve moguće načine radi na oporavku naše države, na pokretanje lake i teške industrije, na razvoj saobraćajne infrastrukture i energetike.

Blondi

pre 9 godina

Ekonomsko partnerstvo sa Kinom je od velikog značaja za nas jer može obezbediti više novih radnih mesta, i značajno može doprineti podizanju životnog standarda u našoj zemlji!

qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq

pre 9 godina

neverovatan potez vučića,u trenutku kada je samit u beogradu,istorijski i najveći samit poslednjih 3o godina na balkanu i ovom regionu evrope vučić se pojavljuje na blogu FT i uverava eu da sve to srbija čini zarad gradjana srbije,boljeg života regiona i ulaska srbije u eu

krsta vojkić

pre 9 godina

premijer je još jednom po ko zna koji put pred javnošću sveta rekao da je srbija videla svoju budućnost u eu i sve što čini je da pokaže da može,zna i ima kapaciteta da bude njen član, približila je samitom u beogradu kinu evropi i evropskim zemljama

VRTLOG

pre 9 godina

Srbija do sad nikad nije imala ovako jakog i sposobnog premijera kao sto je Vucic.Ovo sto se danas desava u Beogradu bez njega se ne bi desilo.

Pravnik86

pre 9 godina

Saradnja sa Kinom je od krucijalne vaznosti kako za Srbiju tako i za zemlje srednje i istocne Evrope. Treba iskoristiti samit za sto brze i efikasnije pregovore oko pristupanja Srbije EU. A zatim i za dovodjenje stranih kompanija kako bi reformisali nasu privredu, i otvorili jos vise radnih mesta. Samo napred, Vucic je pravi borac za svoje gradjane!

Nesa83

pre 9 godina

Pozitivno je to svo je svet uvideo da Srbija ide ka evropskom putu i ne osvrce se na proslost ,ekonosmski list Fajnenšel tajmsa je obratio paznju na desavanja u Srbiji sto svakako daje pozitivan stav u economskom stetu.

jagoda j.

pre 9 godina

Nadamo se da ce sve sto je Vucic rekao postati istina. A da je dobro da Kina saradjuje sa nama i da investira u Srbiju, ne da je dobro, nego je odlicno

Sosa

pre 9 godina

Dobili smo odlicnog premijera, dokazao se toliko puta pa ce i sada.Veliki uspeh je ucinio Samitom i to ce se projektovati na buduce investicije i nase pozicioniranje.

penzioner

pre 9 godina

Ne mogu da slusam I gledam te bajke na tv-u. Necu nadu hocu hleba, penzioner kome su ovi na vlasti gurnuli ruku u dzep I oteli 25% od penzije.

ostali se vole, b 92 se čita

pre 9 godina

Sama činjenica da se samit održava u Beogradu govori jasno o razvijenoj regionalnoj saradnji Srbije. Podjednako nam je važna podrška i saradnja svih zemalja učesnica samita, posebno Kine kao jedne od najrazvijenijih država sveta. Sada kada je Srbija na pravom putu ka EU, realizacija novih projekata i potencijalne investicije dokazuju da je Srbija postala ozbiljna država u koju vredi ulagati.

Dragancica

pre 9 godina

Lose stanje koje je zatekao kada je dosao na mesto premijera, moze da ispravi samo gospodin Vucic! Cenjen je i postovan od strane svih zemalja!

Milica Le

pre 9 godina

Zli jezici ce se uvek javljati i uvek ce se naci neko ko ce lose da govori. Samit će učvrstiti odnose naše zemlje, dovesti nove investitore a od Kine možemo mnogo i da naučimo jer su oni trenutno vodeća ekonomska sila u svetu.

moske

pre 9 godina

Nadam se da ce se posle ovog samita mnogo inostranih firmi odluciti da investira svoj novac u Srbiju i tako nam oporavi malo ekonomiju. Podrska Vucicu i vladi da i dalje nastave sa ovakvim naporima da privuku sto vece inostrane zvanicnike kod nas koji ce poslati dobru sliku Srbije u svet.

kataleja

pre 9 godina

Iz razlicitih uglova gledamo perspektivu zemlje.Jedni joj stvarno zele uspeh,a drugi zele da ostane i dalje mrak,jer tada mogu da rade necasne radnje i dalje.

Mirko Dubovina

pre 9 godina

@Azot: Eh, da ste pre desetak godina manje aplaudirali , danas ne bi plakali , jer ne bi bilo ni mera štednje ni smanjenja plata i penzija.Danas ne bi trebali ni da se smejete , ni da plačete , nego da pohvalite angažovanje vlade da Srbiju ponovo postavi na zdrave noge.Jedna od značajnih aktivnosti i ovaj beogradski samit.

Marko Lučić

pre 9 godina

@Peter: Nema države na svetu koja ne bi želela da uspostavi dobre odnose sa Kinom.Srbija je već ima značajnu saradnju sa šansom da se ova saradnja još uveća.

Milanko Vitomir

pre 9 godina

@sasa:Zahvaljujići politici koju vodi vlada Srbije , Srbija je ponovo postala lider u regionu.Dovoljno je napomenuti da smo organizovali samit na kome je prisutno 15 premijera i ogroman broj privrednika što potvrđuje liderstvo Srbije u regionu.

Frle

pre 9 godina

Posle vaznog Samita koji se odrzava u Beogradu red bi bio da srpski premijer malo aterira. Nadamo se da nema nameru trositi drzavne pare i za sledeci Samit na koga bi ugostio Obamu i Kamerona !? Mi smo siromasna zemlja u kojoj je potrosnja u velikom padu.Pad standarda gradjana je evidentan.To sto se premijer slika i otvara fabrike strancima ( hale izgradjene parama iz budzeta ) koji ulozu po nekoliko milijardiu posao - ne pije vodu za krizu u koju nas je poznata politicka garnitura - koja se smenjuje sa vlasti u opoziciju i obrnuto ( 15 godina ).Potrebne su velike strateski vazne investicije.Treba da se iskoristi trenutni Samit i da vise benefita od njega ima Srbija a ne ostale zemlje ciji celnici ih predstavljaju.Potrebno je stvoriti sistem u kojem bi svi troskovi vlade bili pod monitoringom ovlascenih lica ! Gradjani godinama ( poreski obveznici ) izdrzavaju nesposobne, euforicne politicare u vladama koje nisu u stanju da sacuvaju suverenitet i integritet ove zemlje.

GagY

pre 9 godina

prestavice srbiju u pravom svetlu I ostvarice mnogobrojne prilike za investicije.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (svejeok, 16. decembar 2014 00:44)

Toga se i plašim!

Saška

pre 9 godina

Samo neka ulažu. Kina je sve jača svakog dana u svakom pogledu i bitno im je šta ulažu i gde, a mi jesmo na strateškoj raskrsnici puiteva tako da će i druge velike zamlje početi i nastaviti da ulažu.

Stena

pre 9 godina

Svih prethodnih godina trebalo je samo malo poboljsati saradnju i ocekivati investicije iz jakih drzava,pa i iz Kine,ali mi smo umesto toga samo jos vise pokvarili odnose i naravno da niko i nije hteo da investira u zemlje sa kojima nije u dobrim odnosima!Dobro je da je to iza nas i da sada imamo aktivnu medjunarodnu saradnju koju predvodi Vucic i koja ce rezultirati vecim prilivom investicija!

blog???

pre 9 godina

Iskreno, da sam ja premijer neke zemlje ne bih se bas ponosio zbog toga sto sam objavio neki tekst na BLOGU nekih novina ili bilo kog sajta. Okej da je bar kolumna. Znaci nema nista lose u tome pisati na nekom blogu, ali mislim da za coveka koji je vec premijer to ne bi trebalo da bude nekakav "uspeh u zivotu"

Tetka

pre 9 godina

Koliko su znacajne kineske investicije vidi se po tome koliko je drzava EU najavilo dolazak u BG na samit ali cemo mi ipak imati centralnu ulogu!Svi oni koji su umanjivali znacaj Vuciceve skorasnje posete Kini sada vide koliko su pogresili!

Nemo

pre 9 godina

Kina sigurno ima svoje interese u Srbiji. Hoce li Srbija iz toga izvuci nesto korisno ne zavisi od Kineza nego od nase vlasti. U zadnjih nekoliko decenija ona se nije bas pokazala, a jos manje dokazala.

Peter

pre 9 godina

Kina je ogromna i moćna država koja ima velika sredstva koje želi da investira. Srbija je kao kandidat za ulazak u EU za Kinu od izuzetnog značaja za ulaganje pre svega u infrastrukturu koja će joj pomoći da plasira u budućnosti svoje proizvode na zapadno tržište.

sasa

pre 9 godina

Premijer ulaze velike napore na unapredjenje saradnje sa svim zemljama regiona a Srbiji zeli mesto lidera. Ako zelimo da idemo napred neophodni su nam svi oni koji zele da ulazu u nasu zemlju a privreda je najbitniji pokretac.

sasa

pre 9 godina

Premijer ulaze velike napore na unapredjenje saradnje sa svim zemljama regiona a Srbiji zeli mesto lidera. Ako zelimo da idemo napred neophodni su nam svi oni koji zele da ulazu u nasu zemlju a privreda je najbitniji pokretac.

Peter

pre 9 godina

Kina je ogromna i moćna država koja ima velika sredstva koje želi da investira. Srbija je kao kandidat za ulazak u EU za Kinu od izuzetnog značaja za ulaganje pre svega u infrastrukturu koja će joj pomoći da plasira u budućnosti svoje proizvode na zapadno tržište.

Stena

pre 9 godina

Svih prethodnih godina trebalo je samo malo poboljsati saradnju i ocekivati investicije iz jakih drzava,pa i iz Kine,ali mi smo umesto toga samo jos vise pokvarili odnose i naravno da niko i nije hteo da investira u zemlje sa kojima nije u dobrim odnosima!Dobro je da je to iza nas i da sada imamo aktivnu medjunarodnu saradnju koju predvodi Vucic i koja ce rezultirati vecim prilivom investicija!

Saška

pre 9 godina

Samo neka ulažu. Kina je sve jača svakog dana u svakom pogledu i bitno im je šta ulažu i gde, a mi jesmo na strateškoj raskrsnici puiteva tako da će i druge velike zamlje početi i nastaviti da ulažu.

Nemo

pre 9 godina

Kina sigurno ima svoje interese u Srbiji. Hoce li Srbija iz toga izvuci nesto korisno ne zavisi od Kineza nego od nase vlasti. U zadnjih nekoliko decenija ona se nije bas pokazala, a jos manje dokazala.

Tetka

pre 9 godina

Koliko su znacajne kineske investicije vidi se po tome koliko je drzava EU najavilo dolazak u BG na samit ali cemo mi ipak imati centralnu ulogu!Svi oni koji su umanjivali znacaj Vuciceve skorasnje posete Kini sada vide koliko su pogresili!

blog???

pre 9 godina

Iskreno, da sam ja premijer neke zemlje ne bih se bas ponosio zbog toga sto sam objavio neki tekst na BLOGU nekih novina ili bilo kog sajta. Okej da je bar kolumna. Znaci nema nista lose u tome pisati na nekom blogu, ali mislim da za coveka koji je vec premijer to ne bi trebalo da bude nekakav "uspeh u zivotu"

Marko Lučić

pre 9 godina

@Peter: Nema države na svetu koja ne bi želela da uspostavi dobre odnose sa Kinom.Srbija je već ima značajnu saradnju sa šansom da se ova saradnja još uveća.

Milanko Vitomir

pre 9 godina

@sasa:Zahvaljujići politici koju vodi vlada Srbije , Srbija je ponovo postala lider u regionu.Dovoljno je napomenuti da smo organizovali samit na kome je prisutno 15 premijera i ogroman broj privrednika što potvrđuje liderstvo Srbije u regionu.

GagY

pre 9 godina

prestavice srbiju u pravom svetlu I ostvarice mnogobrojne prilike za investicije.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (svejeok, 16. decembar 2014 00:44)

Toga se i plašim!

Mirko Dubovina

pre 9 godina

@Azot: Eh, da ste pre desetak godina manje aplaudirali , danas ne bi plakali , jer ne bi bilo ni mera štednje ni smanjenja plata i penzija.Danas ne bi trebali ni da se smejete , ni da plačete , nego da pohvalite angažovanje vlade da Srbiju ponovo postavi na zdrave noge.Jedna od značajnih aktivnosti i ovaj beogradski samit.

moske

pre 9 godina

Nadam se da ce se posle ovog samita mnogo inostranih firmi odluciti da investira svoj novac u Srbiju i tako nam oporavi malo ekonomiju. Podrska Vucicu i vladi da i dalje nastave sa ovakvim naporima da privuku sto vece inostrane zvanicnike kod nas koji ce poslati dobru sliku Srbije u svet.

Frle

pre 9 godina

Posle vaznog Samita koji se odrzava u Beogradu red bi bio da srpski premijer malo aterira. Nadamo se da nema nameru trositi drzavne pare i za sledeci Samit na koga bi ugostio Obamu i Kamerona !? Mi smo siromasna zemlja u kojoj je potrosnja u velikom padu.Pad standarda gradjana je evidentan.To sto se premijer slika i otvara fabrike strancima ( hale izgradjene parama iz budzeta ) koji ulozu po nekoliko milijardiu posao - ne pije vodu za krizu u koju nas je poznata politicka garnitura - koja se smenjuje sa vlasti u opoziciju i obrnuto ( 15 godina ).Potrebne su velike strateski vazne investicije.Treba da se iskoristi trenutni Samit i da vise benefita od njega ima Srbija a ne ostale zemlje ciji celnici ih predstavljaju.Potrebno je stvoriti sistem u kojem bi svi troskovi vlade bili pod monitoringom ovlascenih lica ! Gradjani godinama ( poreski obveznici ) izdrzavaju nesposobne, euforicne politicare u vladama koje nisu u stanju da sacuvaju suverenitet i integritet ove zemlje.

kataleja

pre 9 godina

Iz razlicitih uglova gledamo perspektivu zemlje.Jedni joj stvarno zele uspeh,a drugi zele da ostane i dalje mrak,jer tada mogu da rade necasne radnje i dalje.

penzioner

pre 9 godina

Ne mogu da slusam I gledam te bajke na tv-u. Necu nadu hocu hleba, penzioner kome su ovi na vlasti gurnuli ruku u dzep I oteli 25% od penzije.

jagoda j.

pre 9 godina

Nadamo se da ce sve sto je Vucic rekao postati istina. A da je dobro da Kina saradjuje sa nama i da investira u Srbiju, ne da je dobro, nego je odlicno

VRTLOG

pre 9 godina

Srbija do sad nikad nije imala ovako jakog i sposobnog premijera kao sto je Vucic.Ovo sto se danas desava u Beogradu bez njega se ne bi desilo.

Milica Le

pre 9 godina

Zli jezici ce se uvek javljati i uvek ce se naci neko ko ce lose da govori. Samit će učvrstiti odnose naše zemlje, dovesti nove investitore a od Kine možemo mnogo i da naučimo jer su oni trenutno vodeća ekonomska sila u svetu.

Pravnik86

pre 9 godina

Saradnja sa Kinom je od krucijalne vaznosti kako za Srbiju tako i za zemlje srednje i istocne Evrope. Treba iskoristiti samit za sto brze i efikasnije pregovore oko pristupanja Srbije EU. A zatim i za dovodjenje stranih kompanija kako bi reformisali nasu privredu, i otvorili jos vise radnih mesta. Samo napred, Vucic je pravi borac za svoje gradjane!

Dragancica

pre 9 godina

Lose stanje koje je zatekao kada je dosao na mesto premijera, moze da ispravi samo gospodin Vucic! Cenjen je i postovan od strane svih zemalja!

qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq

pre 9 godina

neverovatan potez vučića,u trenutku kada je samit u beogradu,istorijski i najveći samit poslednjih 3o godina na balkanu i ovom regionu evrope vučić se pojavljuje na blogu FT i uverava eu da sve to srbija čini zarad gradjana srbije,boljeg života regiona i ulaska srbije u eu

Blondi

pre 9 godina

Ekonomsko partnerstvo sa Kinom je od velikog značaja za nas jer može obezbediti više novih radnih mesta, i značajno može doprineti podizanju životnog standarda u našoj zemlji!

Higija

pre 9 godina

Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoja i prosperiteta, Aleksandar Vučić je jedini premijer koji zaista omogućio da se samit održi u Beogradu i da na sve moguće načine radi na oporavku naše države, na pokretanje lake i teške industrije, na razvoj saobraćajne infrastrukture i energetike.Ovaj samit je najbolji samit koji će realizovati projekte koje su od velikog značaja za našu državu, i otvaranje novih radnih mesta. Samit ima cilj da privuče investicije iz Kine.

Samson

pre 9 godina

Činjenica je da Vučić mnogo radi na razvijanju odnosa i saradnje sa stranim zemljama, a to je definitivno za svaku pohvalu. Ovakvu politiku i rad moramo u potpunosti podržati, u to nema sumnje. Najzad se nalazimo na dobrom putu ka boljitku.

IVANA - BO RU

pre 9 godina

Dolaskom na vlast Aleksandra Vucic mnoge stvari u Srbiji su krenule na bolje, kao prvo kada imamo dobro pripremljen i osmisljen plan zeljeni rezultati moraju da dodju. Aleksandar Vucic je uspeo da u Srbiju dovede mnoge politicare koji ce se naci na jednom mestu gde ce razmeniti iskustva.Gledano realno i korektno dolaskom Aleksandra Vucic nas odnos sa Kinom je sve prisniji i postaje jos jaci. Kada su se letos u Tijandjinu sreli na Letnjem Davosu, premijer Li su u razgovoru on je shvatio koliku zelju Srbija ima da unapredimo nivo odnosa i saradnje Kine i Srbije. Tako da se nadam da ce razgovori na tu temu biti nastavljeni i da ce rezultat biti jos povoljniji kada su ti odnosi u pitanju, da ce Srbija imati velike koristi.

ostali se vole, b 92 se čita

pre 9 godina

Sama činjenica da se samit održava u Beogradu govori jasno o razvijenoj regionalnoj saradnji Srbije. Podjednako nam je važna podrška i saradnja svih zemalja učesnica samita, posebno Kine kao jedne od najrazvijenijih država sveta. Sada kada je Srbija na pravom putu ka EU, realizacija novih projekata i potencijalne investicije dokazuju da je Srbija postala ozbiljna država u koju vredi ulagati.

Sosa

pre 9 godina

Dobili smo odlicnog premijera, dokazao se toliko puta pa ce i sada.Veliki uspeh je ucinio Samitom i to ce se projektovati na buduce investicije i nase pozicioniranje.

Nesa83

pre 9 godina

Pozitivno je to svo je svet uvideo da Srbija ide ka evropskom putu i ne osvrce se na proslost ,ekonosmski list Fajnenšel tajmsa je obratio paznju na desavanja u Srbiji sto svakako daje pozitivan stav u economskom stetu.

krsta vojkić

pre 9 godina

premijer je još jednom po ko zna koji put pred javnošću sveta rekao da je srbija videla svoju budućnost u eu i sve što čini je da pokaže da može,zna i ima kapaciteta da bude njen član, približila je samitom u beogradu kinu evropi i evropskim zemljama

Graje

pre 9 godina

Mostovi nisu od zlata, i vrlo je povoljna cena za razliku od mosta preko Ade koji je najskuplji na svetu. Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoja i prosperiteta, Srbija teži ekonomskom prosperitetu i napretku, Aleksandar Vučić je jedini premijer koji zaista omogućio da se samit idrži u Beogradu i da na sve moguće načine radi na oporavku naše države, na pokretanje lake i teške industrije, na razvoj saobraćajne infrastrukture i energetike.

Biber

pre 9 godina

Eto sta znaci aktivan i sposoban premijer!Kad se samo setim Cvetkovica i Kostunice koliko su bili spori i nesposobni tek vidim koliko vredi Vucic!Covek je doveo vise investitora u zadnje dve godina nego sve prethodne vlade zajedno a da ne pricam sto je spasao propale drzavne firme tipa Sartid,Fap i Simpo!

jana

pre 9 godina

@Smejem se, smejem se, a plakao bih!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Azot, 15. decembar 2014 23:19)

Uopste nije bitno kako se ti opsecas...za razliku od tebe i jos nekih koji ste u manjini veliki deo Srba se ponosi!!!

nataly

pre 9 godina

Vucic je u pravo vreme ostavio svoj autorski tekst na blogu FT.Cinjenica je da sam samit ima veliko znacenje!Zaista mozemo biti ponosni!

Djuka

pre 9 godina

Ovaj samit je znacajan za nas ali je znacajan i za Kinu jer kako se ovde pokazu sposobni za saradnju to ce videti ceo svet!Dobro je sto je Vucic vec spremio neke projekte koje ce povezati ceo region i koji ce mnogo znaciti privrednoj saradnji u regionu!

Biber

pre 9 godina

Eto sta znaci aktivan i sposoban premijer!Kad se samo setim Cvetkovica i Kostunice koliko su bili spori i nesposobni tek vidim koliko vredi Vucic!Covek je doveo vise investitora u zadnje dve godina nego sve prethodne vlade zajedno a da ne pricam sto je spasao propale drzavne firme tipa Sartid,Fap i Simpo!

Vladan

pre 9 godina

Ovo je najveci samit koji se odrzavao u nasoj zemlji u novijoj istoriji. Moramo iskoristiti domacinstvo kako bi investitorima iz Kine prikazali sve kapitalne projekte, jer je lako uocljivo da su Kinezi spremni na saradnju.

Šizika

pre 9 godina

Vučić je lepo objasnio suštinu pozicije i planova Republike Srbije u svom autorskom tekstu pa neka se malo svet upozna sa tim kako mi u Srbiji radimo.

Marija

pre 9 godina

Nas geografski polozaj koji nas je stavio na raskrsnicu izmedju istoka I zapada vodio nas je ka tome da trpimo posledice , umesto da iz njega izvucemo ono dobro i za nas korisno

Dzasmina

pre 9 godina

Rusi su se pokazali na delu,Arapi su se pokazali na delu,Kinezi su se pokazali na delu,pa je red i da se EU pokaze na delu i da ona ulozi u neke kapitalne projekte u Srbiji i tako pokaze da ozbiljno racuna na nas!Mogu da pricaju sta god hoce ali istina je da je Vucic uspeo da dovede najbolje i najtrazenije svetske investitore u Srbiju!

sasa

pre 9 godina

Premijer ulaze velike napore na unapredjenje saradnje sa svim zemljama regiona a Srbiji zeli mesto lidera. Ako zelimo da idemo napred neophodni su nam svi oni koji zele da ulazu u nasu zemlju a privreda je najbitniji pokretac.

Peter

pre 9 godina

Kina je ogromna i moćna država koja ima velika sredstva koje želi da investira. Srbija je kao kandidat za ulazak u EU za Kinu od izuzetnog značaja za ulaganje pre svega u infrastrukturu koja će joj pomoći da plasira u budućnosti svoje proizvode na zapadno tržište.

GagY

pre 9 godina

prestavice srbiju u pravom svetlu I ostvarice mnogobrojne prilike za investicije.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (svejeok, 16. decembar 2014 00:44)

Toga se i plašim!

blog???

pre 9 godina

Iskreno, da sam ja premijer neke zemlje ne bih se bas ponosio zbog toga sto sam objavio neki tekst na BLOGU nekih novina ili bilo kog sajta. Okej da je bar kolumna. Znaci nema nista lose u tome pisati na nekom blogu, ali mislim da za coveka koji je vec premijer to ne bi trebalo da bude nekakav "uspeh u zivotu"

Frle

pre 9 godina

Posle vaznog Samita koji se odrzava u Beogradu red bi bio da srpski premijer malo aterira. Nadamo se da nema nameru trositi drzavne pare i za sledeci Samit na koga bi ugostio Obamu i Kamerona !? Mi smo siromasna zemlja u kojoj je potrosnja u velikom padu.Pad standarda gradjana je evidentan.To sto se premijer slika i otvara fabrike strancima ( hale izgradjene parama iz budzeta ) koji ulozu po nekoliko milijardiu posao - ne pije vodu za krizu u koju nas je poznata politicka garnitura - koja se smenjuje sa vlasti u opoziciju i obrnuto ( 15 godina ).Potrebne su velike strateski vazne investicije.Treba da se iskoristi trenutni Samit i da vise benefita od njega ima Srbija a ne ostale zemlje ciji celnici ih predstavljaju.Potrebno je stvoriti sistem u kojem bi svi troskovi vlade bili pod monitoringom ovlascenih lica ! Gradjani godinama ( poreski obveznici ) izdrzavaju nesposobne, euforicne politicare u vladama koje nisu u stanju da sacuvaju suverenitet i integritet ove zemlje.

Tetka

pre 9 godina

Koliko su znacajne kineske investicije vidi se po tome koliko je drzava EU najavilo dolazak u BG na samit ali cemo mi ipak imati centralnu ulogu!Svi oni koji su umanjivali znacaj Vuciceve skorasnje posete Kini sada vide koliko su pogresili!

Saška

pre 9 godina

Samo neka ulažu. Kina je sve jača svakog dana u svakom pogledu i bitno im je šta ulažu i gde, a mi jesmo na strateškoj raskrsnici puiteva tako da će i druge velike zamlje početi i nastaviti da ulažu.

Stena

pre 9 godina

Svih prethodnih godina trebalo je samo malo poboljsati saradnju i ocekivati investicije iz jakih drzava,pa i iz Kine,ali mi smo umesto toga samo jos vise pokvarili odnose i naravno da niko i nije hteo da investira u zemlje sa kojima nije u dobrim odnosima!Dobro je da je to iza nas i da sada imamo aktivnu medjunarodnu saradnju koju predvodi Vucic i koja ce rezultirati vecim prilivom investicija!

Nemo

pre 9 godina

Kina sigurno ima svoje interese u Srbiji. Hoce li Srbija iz toga izvuci nesto korisno ne zavisi od Kineza nego od nase vlasti. U zadnjih nekoliko decenija ona se nije bas pokazala, a jos manje dokazala.

Dragancica

pre 9 godina

Lose stanje koje je zatekao kada je dosao na mesto premijera, moze da ispravi samo gospodin Vucic! Cenjen je i postovan od strane svih zemalja!

VRTLOG

pre 9 godina

Srbija do sad nikad nije imala ovako jakog i sposobnog premijera kao sto je Vucic.Ovo sto se danas desava u Beogradu bez njega se ne bi desilo.

Sosa

pre 9 godina

Dobili smo odlicnog premijera, dokazao se toliko puta pa ce i sada.Veliki uspeh je ucinio Samitom i to ce se projektovati na buduce investicije i nase pozicioniranje.

Milanko Vitomir

pre 9 godina

@sasa:Zahvaljujići politici koju vodi vlada Srbije , Srbija je ponovo postala lider u regionu.Dovoljno je napomenuti da smo organizovali samit na kome je prisutno 15 premijera i ogroman broj privrednika što potvrđuje liderstvo Srbije u regionu.

Marko Lučić

pre 9 godina

@Peter: Nema države na svetu koja ne bi želela da uspostavi dobre odnose sa Kinom.Srbija je već ima značajnu saradnju sa šansom da se ova saradnja još uveća.

jagoda j.

pre 9 godina

Nadamo se da ce sve sto je Vucic rekao postati istina. A da je dobro da Kina saradjuje sa nama i da investira u Srbiju, ne da je dobro, nego je odlicno

Higija

pre 9 godina

Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoja i prosperiteta, Aleksandar Vučić je jedini premijer koji zaista omogućio da se samit održi u Beogradu i da na sve moguće načine radi na oporavku naše države, na pokretanje lake i teške industrije, na razvoj saobraćajne infrastrukture i energetike.Ovaj samit je najbolji samit koji će realizovati projekte koje su od velikog značaja za našu državu, i otvaranje novih radnih mesta. Samit ima cilj da privuče investicije iz Kine.

Nesa83

pre 9 godina

Pozitivno je to svo je svet uvideo da Srbija ide ka evropskom putu i ne osvrce se na proslost ,ekonosmski list Fajnenšel tajmsa je obratio paznju na desavanja u Srbiji sto svakako daje pozitivan stav u economskom stetu.

Pravnik86

pre 9 godina

Saradnja sa Kinom je od krucijalne vaznosti kako za Srbiju tako i za zemlje srednje i istocne Evrope. Treba iskoristiti samit za sto brze i efikasnije pregovore oko pristupanja Srbije EU. A zatim i za dovodjenje stranih kompanija kako bi reformisali nasu privredu, i otvorili jos vise radnih mesta. Samo napred, Vucic je pravi borac za svoje gradjane!

Mirko Dubovina

pre 9 godina

@Azot: Eh, da ste pre desetak godina manje aplaudirali , danas ne bi plakali , jer ne bi bilo ni mera štednje ni smanjenja plata i penzija.Danas ne bi trebali ni da se smejete , ni da plačete , nego da pohvalite angažovanje vlade da Srbiju ponovo postavi na zdrave noge.Jedna od značajnih aktivnosti i ovaj beogradski samit.

moske

pre 9 godina

Nadam se da ce se posle ovog samita mnogo inostranih firmi odluciti da investira svoj novac u Srbiju i tako nam oporavi malo ekonomiju. Podrska Vucicu i vladi da i dalje nastave sa ovakvim naporima da privuku sto vece inostrane zvanicnike kod nas koji ce poslati dobru sliku Srbije u svet.

Graje

pre 9 godina

Mostovi nisu od zlata, i vrlo je povoljna cena za razliku od mosta preko Ade koji je najskuplji na svetu. Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoja i prosperiteta, Srbija teži ekonomskom prosperitetu i napretku, Aleksandar Vučić je jedini premijer koji zaista omogućio da se samit idrži u Beogradu i da na sve moguće načine radi na oporavku naše države, na pokretanje lake i teške industrije, na razvoj saobraćajne infrastrukture i energetike.

kataleja

pre 9 godina

Iz razlicitih uglova gledamo perspektivu zemlje.Jedni joj stvarno zele uspeh,a drugi zele da ostane i dalje mrak,jer tada mogu da rade necasne radnje i dalje.

Milica Le

pre 9 godina

Zli jezici ce se uvek javljati i uvek ce se naci neko ko ce lose da govori. Samit će učvrstiti odnose naše zemlje, dovesti nove investitore a od Kine možemo mnogo i da naučimo jer su oni trenutno vodeća ekonomska sila u svetu.

krsta vojkić

pre 9 godina

premijer je još jednom po ko zna koji put pred javnošću sveta rekao da je srbija videla svoju budućnost u eu i sve što čini je da pokaže da može,zna i ima kapaciteta da bude njen član, približila je samitom u beogradu kinu evropi i evropskim zemljama

Blondi

pre 9 godina

Ekonomsko partnerstvo sa Kinom je od velikog značaja za nas jer može obezbediti više novih radnih mesta, i značajno može doprineti podizanju životnog standarda u našoj zemlji!

ostali se vole, b 92 se čita

pre 9 godina

Sama činjenica da se samit održava u Beogradu govori jasno o razvijenoj regionalnoj saradnji Srbije. Podjednako nam je važna podrška i saradnja svih zemalja učesnica samita, posebno Kine kao jedne od najrazvijenijih država sveta. Sada kada je Srbija na pravom putu ka EU, realizacija novih projekata i potencijalne investicije dokazuju da je Srbija postala ozbiljna država u koju vredi ulagati.

qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq

pre 9 godina

neverovatan potez vučića,u trenutku kada je samit u beogradu,istorijski i najveći samit poslednjih 3o godina na balkanu i ovom regionu evrope vučić se pojavljuje na blogu FT i uverava eu da sve to srbija čini zarad gradjana srbije,boljeg života regiona i ulaska srbije u eu

Samson

pre 9 godina

Činjenica je da Vučić mnogo radi na razvijanju odnosa i saradnje sa stranim zemljama, a to je definitivno za svaku pohvalu. Ovakvu politiku i rad moramo u potpunosti podržati, u to nema sumnje. Najzad se nalazimo na dobrom putu ka boljitku.

Biber

pre 9 godina

Eto sta znaci aktivan i sposoban premijer!Kad se samo setim Cvetkovica i Kostunice koliko su bili spori i nesposobni tek vidim koliko vredi Vucic!Covek je doveo vise investitora u zadnje dve godina nego sve prethodne vlade zajedno a da ne pricam sto je spasao propale drzavne firme tipa Sartid,Fap i Simpo!

jana

pre 9 godina

@Smejem se, smejem se, a plakao bih!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Azot, 15. decembar 2014 23:19)

Uopste nije bitno kako se ti opsecas...za razliku od tebe i jos nekih koji ste u manjini veliki deo Srba se ponosi!!!

nataly

pre 9 godina

Vucic je u pravo vreme ostavio svoj autorski tekst na blogu FT.Cinjenica je da sam samit ima veliko znacenje!Zaista mozemo biti ponosni!

Djuka

pre 9 godina

Ovaj samit je znacajan za nas ali je znacajan i za Kinu jer kako se ovde pokazu sposobni za saradnju to ce videti ceo svet!Dobro je sto je Vucic vec spremio neke projekte koje ce povezati ceo region i koji ce mnogo znaciti privrednoj saradnji u regionu!

Biber

pre 9 godina

Eto sta znaci aktivan i sposoban premijer!Kad se samo setim Cvetkovica i Kostunice koliko su bili spori i nesposobni tek vidim koliko vredi Vucic!Covek je doveo vise investitora u zadnje dve godina nego sve prethodne vlade zajedno a da ne pricam sto je spasao propale drzavne firme tipa Sartid,Fap i Simpo!

IVANA - BO RU

pre 9 godina

Dolaskom na vlast Aleksandra Vucic mnoge stvari u Srbiji su krenule na bolje, kao prvo kada imamo dobro pripremljen i osmisljen plan zeljeni rezultati moraju da dodju. Aleksandar Vucic je uspeo da u Srbiju dovede mnoge politicare koji ce se naci na jednom mestu gde ce razmeniti iskustva.Gledano realno i korektno dolaskom Aleksandra Vucic nas odnos sa Kinom je sve prisniji i postaje jos jaci. Kada su se letos u Tijandjinu sreli na Letnjem Davosu, premijer Li su u razgovoru on je shvatio koliku zelju Srbija ima da unapredimo nivo odnosa i saradnje Kine i Srbije. Tako da se nadam da ce razgovori na tu temu biti nastavljeni i da ce rezultat biti jos povoljniji kada su ti odnosi u pitanju, da ce Srbija imati velike koristi.

Šizika

pre 9 godina

Vučić je lepo objasnio suštinu pozicije i planova Republike Srbije u svom autorskom tekstu pa neka se malo svet upozna sa tim kako mi u Srbiji radimo.

Vladan

pre 9 godina

Ovo je najveci samit koji se odrzavao u nasoj zemlji u novijoj istoriji. Moramo iskoristiti domacinstvo kako bi investitorima iz Kine prikazali sve kapitalne projekte, jer je lako uocljivo da su Kinezi spremni na saradnju.

penzioner

pre 9 godina

Ne mogu da slusam I gledam te bajke na tv-u. Necu nadu hocu hleba, penzioner kome su ovi na vlasti gurnuli ruku u dzep I oteli 25% od penzije.

Marija

pre 9 godina

Nas geografski polozaj koji nas je stavio na raskrsnicu izmedju istoka I zapada vodio nas je ka tome da trpimo posledice , umesto da iz njega izvucemo ono dobro i za nas korisno

Dzasmina

pre 9 godina

Rusi su se pokazali na delu,Arapi su se pokazali na delu,Kinezi su se pokazali na delu,pa je red i da se EU pokaze na delu i da ona ulozi u neke kapitalne projekte u Srbiji i tako pokaze da ozbiljno racuna na nas!Mogu da pricaju sta god hoce ali istina je da je Vucic uspeo da dovede najbolje i najtrazenije svetske investitore u Srbiju!